PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Direksiyon Yamukluğu Nasıl Giderilir?

QuiksilveR
17-03-2013, 20:59
merhaba arkadaşlar. sohbet bölümüne açtım ama uygun bir yer bulamadım. çok yakın bir arkadaşımın aracında bir problem yaşıyoruz. araç benim aracımla hemen hemen aynı 206 XS.
araç düz giderken direksiyon sağa yatık duruyor. direksiyonu düz tutunca ise araç sola gidiyor. direksiyonu bırakınca çekme falan yok.
2 defa farklı yerlerde rota girdik, düzelmedi. arka lastikler öne alındı, düzelmedi. sorun lastikten dediler.
geçen hafta 4 adet lastik aldık sıfır, fakat yine düzelmedi. şimdi ne yapmamız gerekir sizce? tekrar rota mı girelim yoksa başka bir problem mi var?

berkay_aydin
17-03-2013, 21:00
Bırakınca sağa sola çekme yapmadığına göre, daha önceden sökülüp ayarsız takılmış olabilir.. düz girip direksiyonu düz takınca bence düzelecektir :)

onursumer
17-03-2013, 21:08
arac alttan darbe almadıysa dıreksıyon onceden sokulup takıldıgında duzgun takılmamıs olabılır eger oyle bır durum yoksa traversten yapabılr

gecen haftalarda yolun coktugunu gormedım ve dustum sag travers gerı kaydı hala servıse gıdemedım arabam saga cekıyor dedıgın gıbı :)

Kadyr
17-03-2013, 21:15
sanırım direksiyonun sıfır ayarını yapmamışlar. yani tam düz tutup alttan ayar yapmaları lazım.
bostancıda isteniz kuzey rot balans olması lazım orası iyi yerdi. tam yerini unuttum.

QuiksilveR
17-03-2013, 21:20
sanırım direksiyonun sıfır ayarını yapmamışlar. yani tam düz tutup alttan ayar yapmaları lazım.
bostancıda isteniz kuzey rot balans olması lazım orası iyi yerdi. tam yerini unuttum.

ben bostancıdayım da arkadaşım izmitte ve izmitte gerçekten düzgün esnaf yok, işten anlamayan çok. paramı alayıma bakıyorlar. rot yapılırken direksiyonu sabitlememişlerdi bile. :ofk::ofk:

Kadyr
17-03-2013, 21:22
banada bikere öyle baktım direksiyon yamuk dedim bu ne abi düzeltin şunu

Caglar
17-03-2013, 21:35
Başıma daha yeni geldi aracım düz gidiyordu ama direksiyon sola dönüş yapıyormuşum gibi duruyordu ön düzenciye götürdüm düzeltti 25tl tuttu

gökan
17-03-2013, 23:59
Nerde yaptirdin caglar

EFL_39
18-03-2013, 00:03
söktürün bi mekanikçi ustanıza direksiyonu yolda aracın düz gidişine göre takıp ayarlasın basit bi işlem sorun etmenize gerek yok

gökberk
18-03-2013, 00:06
Ya direksiyonu çıkarıp tekrar takacaksınız.
Ya da ustanızı direksiyon başına geçirip rotlardan düzeltmesini isteyeceksiniz.

can3541
09-09-2013, 01:25
Gecenlerde sert bir cukura girdim ayni sorun bende de cikti,illa direksiyonu sokturmem mi gerekiyor,ne yapmaliyim?

ghibli06
09-09-2013, 09:09
arkadaşlar rot balansçı eğer gerçekten bu işi biliyorsa yapması gerekenler şudur:

direksiyonu tam sağ ve tam sol yapacak, tur sayılarını sayacak, her iki tur sayısı da aynı olmalı ve de direksiyon aynı yerde kalmalı yön olarak, eğer böyle değilse direksiyon eğridir, sökecek ve olması gereken yere tekrar takacak...

direksiyon düzeldikten sonra da rotunu tekrar ayarlayacak aracı teslim edecek...

Oznsrl
09-09-2013, 09:32
Direksiyon sabitlemeden rot ayarımı yapılırmış direksiyon yamuk durduktan sonra neyi ayarlıyolar merak ettim :D

gselcuk
09-09-2013, 11:01
Basit bir rot ayari ile problem cozulur.

Chn53
09-09-2013, 11:12
aynen çok abartılmış yukarda direksiyon düzken rot ayarı yapılırsa düzelilr :D

can3541
09-09-2013, 12:06
Arkadaslar benim sorunum sert bir sekilde hendege girince olustu yani on takimda egilen bukulen bir aksam olmus olabilir mi?direksiyon yamuklugu disinda cekme veya titreme yok.

Oznsrl
09-09-2013, 12:35
Arkadaslar benim sorunum sert bir sekilde hendege girince olustu yani on takimda egilen bukulen bir aksam olmus olabilir mi?direksiyon yamuklugu disinda cekme veya titreme yok.

zarar görmüş parçada olabilir rot kolu rot başı gibi ama sadece ayarı bozulmuşta olabilir

safaks
09-09-2013, 13:06
Benzeri bi sorun benimde basima geldi. Rot balansa girdigimde bi turlu tutturamadilar araba surekli bi tarafa cekiyordu. Cok ugrasti yapamadi. Sonunda direksiyonu sokup bi kac kaydirdik. Su an saga sola cekme yok ama direksiyonun turu degisti. Hafif yamukluk var. Bu nasil istir acaba bosuna mi bi kac dis kaydirdik.

ZaZy
09-09-2013, 13:30
Ya direksiyonu çıkarıp tekrar takacaksınız.
Ya da ustanızı direksiyon başına geçirip rotlardan düzeltmesini isteyeceksiniz.

sakın direksiyon duz tutup rot yaptrmasnlar. Araba yengeç oluyor sonra rot biraz şaşınca.
Arkadaşın el becerisi yeterli ise çok basit boş arazide söksün milim milim test ederek direksiyonu taksın yerine. Başıma geldi böyle düzeldi. Yada bu dediğimi yaptıracak usta bulsun
saygılar

Oznsrl
09-09-2013, 15:52
sakın direksiyon duz tutup rot yaptrmasnlar. Araba yengeç oluyor sonra rot biraz şaşınca.
Arkadaşın el becerisi yeterli ise çok basit boş arazide söksün milim milim test ederek direksiyonu taksın yerine. Başıma geldi böyle düzeldi. Yada bu dediğimi yaptıracak usta bulsun
saygılar

böyle şey mi olur direksiyon orjinalde nerde ise orda dursun ona göre sabitlenip ayar yapılır.bozuk ayara direksiyonu uydurmaya çalışırsan bi tarafa fazla döner gerçi hissedilmez belki ama saçma direksiyon söküp takarak ayar yapmak

ZaZy
09-09-2013, 17:03
böyle şey mi olur direksiyon orjinalde nerde ise orda dursun ona göre sabitlenip ayar yapılır.bozuk ayara direksiyonu uydurmaya çalışırsan bi tarafa fazla döner gerçi hissedilmez belki ama saçma direksiyon söküp takarak ayar yapmak

arkadaşın dediğini benm yazdığımı iyi okusaydın keşke. Direksiyonu düz tutup rot yapıcaksın (şuanda araç dengeli çekme yok deniliyor) sonrasında çukura girdin bişi oldu rot şaştı sonra nolcak_? yine aynı. Başıma gelmişti direksiyonu söküp düzeltim sorun bitti.

Oznsrl
09-09-2013, 19:09
arkadaşın dediğini benm yazdığımı iyi okusaydın keşke. Direksiyonu düz tutup rot yapıcaksın (şuanda araç dengeli çekme yok deniliyor) sonrasında çukura girdin bişi oldu rot şaştı sonra nolcak_? yine aynı. Başıma gelmişti direksiyonu söküp düzeltim sorun bitti.

rot kolu denen parça direksiyon kutusuna giren ve rot başı ile birlkte ayarlanabilir bi parça rot ayarının muhabbetide o zaten çukura girdin rot ayarı bozuldu direksiyon kutusunda arıza yok ise bu parçalar ayarlanarak herşey normale döner. şimdi senin aracın mhtemelen sağa yada sola bi tık fazla dönüodur

bektas_talay
11-09-2013, 22:20
direksiyon sabitlemeden rot yapan daha görmedim eğer varsa ağır gerizekalıdır...
bikere mantığa aykırı amaç tekerleri birbirine sıfır açı ile paralel hale getirmek direksiyon yukarda hafif sağa döndü makinada hata verdi bu sefer hata olur işte direksiyon 3 derece açılı iken düz gider sizde 2 diş sola çevirir düz gittiğini sanarsınız.. öyle dişle mişle sakın oynamayın direksiyonu söktüysenizde beyaz kalem ile işaretlemeden söktürmeyin