Orijinalini görmek için tıklayınız : Pioneer ana ünite karmaşası
Arkadaşlar ana ünite seçiminde baya bi karışıklık içindeyim..Almışken bi kere alayım düzgün kaliteli olsun,göze hitap etsin vs derken Pioneer Deh 8400bt modeli hoşuma gitti..Ekran,tuş renkleri,genel görüntüsü hatta benim için en önemli özelliği arkadan usb olması falan baya ısındım bu modele..
Fakat biraz daha araştırmalarım sonucu aynı kasa yapısına sahip ancak birbirlerinden ne farkları olduğunu tam anlamadığım modellerle karşılaştım :) :)
Kabataslak gördüğüm kadarıyla bikaç farkı HD radio olayı ve RCA Preouts 3(5v) diğerinde 3(4v) tabi bu ne demekse :D :D
Bu modellerden herhangi birini bilen,duyan,kullanan tavsiye eden var mıdır ? Görüşleriniz nedir ? Ayrıca eğer alırsamda abim sürekli yurt dışına çıktığı için yurt dışından almayı düşünüyorum. Şayet ki valize atıp gelme durumunda herhangi bi sorun olur mu ?
Ve son olarakta aracımda kicker Cvr12 bass ve Zx400.1 amfi kullanmaktayım..Biraz uzun oldu kusura bakmayın :) :)
Benim hoşuma giden "Deh 8400 bt";
http://www.trendyavm.com/UrunResimleri/DEH-8400BT/500x500/DEH-8400BT-PIONEER-OTO-CD-RADYO-18408.jpg
Aynı kasaya sahip olan bir başka model "Deh 80prs";
http://www.pioneerelectronics.com/StaticFiles/PUSA/Images/Product%20Images/Car/DEH-80PRS_large.jpg
Yine bir başka model "Deh p9400bh";
http://www.pioneerelectronics.com/StaticFiles/PUSA/Images/Product%20Images/Car/DEH-P9400BH_large.jpg
murat_ileri
18-03-2013, 02:59
8400 ve 9400 temel olarak aynı cihazlardır, aralarında ufak bir kaç farklılık vardır. örnegin pre amp çıkış voltajı ve ekran tuş rengi gibi ama 80 prs çok daha detaylı daha üst sınıf bir cihazdır. ses ayarları daha detaylıdır. ciddi bir ses sistemi kurmayacaksan arasındaki fiyat farkına değmez.
Yok ciddi bi sistem düşünmüyorum şuan ki malzemelere ek olarak 2 takım component ve amfi düşünüyorum ilerki günlerde.. Dediğiniz gibi 80prs fiyattada azcık tuzlu..
Bu durumda 80prs hariç hangisini kolay bulursam onu alıcam sanıyorum.. Fakat amp çıkış voltajı vs göz önüne alırsak hangisi daha ağır basıyor ? :) :)
"Deh 80prs alabilirsen al ses kalitesi, ayar v.s diğerlerinden daha detaylı, yok çok para dersen 9400 al geç
650 TL civarına kadar bütçe ayırdım.. O fiyat aralığında bulursam alırım tabi ki ama dediğim gibi çok ciddi ve profesyonel bi sistem düşünmüyorum o yüzden nekadar gerekli olur kararsızım... Herseyi geçtim ha diyelim buldum valize atıp getirme durumu olur mu :) :)
free-hifi
20-03-2013, 07:48
yurt dışından deh 80 prs avrupayı 500 amerikan olanı 350- 400 e alırsın gelirken banada getir babanın hayrı için :D burda 750-800 istiyorlar :D
yurt dışından deh 80 prs avrupayı 500 amerikan olanı 350- 400 e alırsın gelirken banada getir babanın hayrı için :D burda 750-800 istiyorlar :D
Avrupayla amerikan arasında ne gibi farklılıklar var ? Eğer bulup sorunsuzca getirtme durumum olursa seve seve :) :)
amerikan olanlarda radyo frekansı tutmaz
amerikan olanlarda radyo frekansı tutmaz
Bunu öğrendiğim iyi oldu :icon_tup: Peki alırken avrupa yada amerikan olduğunu nasıl ayırt edebiliriz...Herhangi bi ibare,işaret vs neye dikkat edebiliriz ?
Eski bir Digicom çalışanı olarak şunları söyleyebilirim. 8400 9400 arasında sadece kozmetik farkı var. prs seri Pioneer reference series olarak geçer ve en üst düzey ana ünitelerdir. Fiyatları 1000 - 1200 tl nin altında bulmak mümkün değildir ve sizin için güncel fiyat listesini isterim Digicom'dan ordan bakarsınız. Eğer sonu 00 - 20 ile bitiyorsa orijinal üründür, eğer 50 ile bitiyorsakaçak giren üründür ve aslında nerde üretildiği pekte bilinmez.
murat_ileri
21-03-2013, 13:38
Eski bir Digicom çalışanı olarak şunları söyleyebilirim. 8400 9400 arasında sadece kozmetik farkı var. prs seri Pioneer reference series olarak geçer ve en üst düzey ana ünitelerdir. Fiyatları 1000 - 1200 tl nin altında bulmak mümkün değildir ve sizin için güncel fiyat listesini isterim Digicom'dan ordan bakarsınız. Eğer sonu 00 - 20 ile bitiyorsa orijinal üründür, eğer 50 ile bitiyorsakaçak giren üründür ve aslında nerde üretildiği pekte bilinmez.
genç kardeşim bazı ibareler aşırı iddalı olmamış mı? özellikle bold olarak işaretlemiyorum ki yazını araştırıp bulabilmen için.
Hayır iddialı olan hiç bir şey yazmadım. Bizzat ürünlerin yurtdışından geliş Türkiye'de perakende satış ve hangi firmalar kaç adet aldı bunların takibini yaptığım için az çok bildiğim bir kaç şeyi yazdım. Yanlış anlaşıldıysam affola.
free-hifi
22-03-2013, 08:15
Yasin Berber açıklamış bu arkadaş sürekli bu tarz cihazlar satıyor
http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-ses-sistemleri-muzik-calar-oto-teyp-pioneer-deh-80prs-5v-3-yol-islemci-bt-2xusb-sd-animasyonlu-p88rs-117028169/detay
*****İSO soket sadece Avrupa modelde vardır, Amerikan modelin kablo soketi İSO değildir (3. ve 8. resimlerden görebilirsiniz İSO lu kablo soketini)*****
*****Avrupa olanın kutusunun ön tarafında DEH-80PRS yazısının altında 3 satır yazı vardır, Amerikan olanda 2 satır yazı vardır, ilk resimden görebilirsiniz*****
Cihaz Amerikan değildir, yani radyosu Türkiye ile uyumludur, Amerikan olan Deh-80prs modelinde radyonun frekansları Türkiye ile uyumlu değildir
Amerikan olanlarda PANDORA internet radio yazar kutusunda, buradan anlayabiliriniz
Avrupa modelde ise Nr. graviert yazar kutunun aynı yerinde, 2. resimden görebilirsinin kutuda yazdığı yeri
free-hifi
22-03-2013, 08:17
yasinden yola çıkarak bakıyoruz ki bu amerikan
http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-ses-sistemleri-muzik-calar-oto-teyp-pioneer-deh-80prs-5-volt-3-yol-aktif-sifir-kutusunda-117494301/detay
Yurtdışıda olsa o fiyatlarda cihaz düşünmüyorum ama herşekilde TR fiyatlarından daha uyguna bulabileceğimi tahmin ediyorum..Fiyat listesi alma gibi imkanın varsa çok güzel olur, hiç değilse bi fikir edinmiş oluruz :) :)
Yasin Berber açıklamış bu arkadaş sürekli bu tarz cihazlar satıyor
http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-ses-sistemleri-muzik-calar-oto-teyp-pioneer-deh-80prs-5v-3-yol-islemci-bt-2xusb-sd-animasyonlu-p88rs-117028169/detay
*****İSO soket sadece Avrupa modelde vardır, Amerikan modelin kablo soketi İSO değildir (3. ve 8. resimlerden görebilirsiniz İSO lu kablo soketini)*****
*****Avrupa olanın kutusunun ön tarafında DEH-80PRS yazısının altında 3 satır yazı vardır, Amerikan olanda 2 satır yazı vardır, ilk resimden görebilirsiniz*****
Cihaz Amerikan değildir, yani radyosu Türkiye ile uyumludur, Amerikan olan Deh-80prs modelinde radyonun frekansları Türkiye ile uyumlu değildir
Amerikan olanlarda PANDORA internet radio yazar kutusunda, buradan anlayabiliriniz
Avrupa modelde ise Nr. graviert yazar kutunun aynı yerinde, 2. resimden görebilirsinin kutuda yazdığı yeri
Çok teşekkür ederim baya iyi oldu bu açıklama...Diğer modeller içinde frekans olayı az çok aynı sanırım..Bi mesaj atıcam satıcıya belki biraz daha yardımı dokunur :) :)
murat_ileri
23-03-2013, 02:54
Hayır iddialı olan hiç bir şey yazmadım. Bizzat ürünlerin yurtdışından geliş Türkiye'de perakende satış ve hangi firmalar kaç adet aldı bunların takibini yaptığım için az çok bildiğim bir kaç şeyi yazdım. Yanlış anlaşıldıysam affola.
ürünler 00-20 serisi dışında sahte ürün gibi yazılmış pioneer kendi sitesinde bu ürünlerinde kendi imalatı oldugu açıkca belirtiliyor zaten, digicom ithalatı olmaması sahte yada kaçak oldugu anlamına gelmez ( 50 serisini tr ye ithal eden yasal firmalar mevcut). prs seri değil en üst seri odr serisidir dir. en önemlisi fiyat digicom türkiyede ilk kuruldugu günden beri piyasanı 3 katı fiyatları liste fiyatı olarak belirler.
konuyu açan arkadaşım, alabiliyorsan 80 prs al yoksa 9450 al kullan çokta kafanı bulandırma. (9450 avrupa modeli olarak geçer)
prs veya odr serisi alan birisinin ben pek radyo ile işi olacağını zannetmiyorum açıkçası az buçuk araştıran birisi olarak oto müzik sistemlerini :)
işlemcili - işlemcisiz aktif sürüp, konser salonu gibi ortam oluştuktan sonra radyo açıp kalitesini düşüren çok az insan gördüm yani :)
ama tabi ki bulabiliyorsan 80prs ;)
free-hifi
23-03-2013, 07:19
ürünler 00-20 serisi dışında sahte ürün gibi yazılmış pioneer kendi sitesinde bu ürünlerinde kendi imalatı oldugu açıkca belirtiliyor zaten, digicom ithalatı olmaması sahte yada kaçak oldugu anlamına gelmez ( 50 serisini tr ye ithal eden yasal firmalar mevcut). prs seri değil en üst seri odr serisidir dir. en önemlisi fiyat digicom türkiyede ilk kuruldugu günden beri piyasanı 3 katı fiyatları liste fiyatı olarak belirler.
konuyu açan arkadaşım, alabiliyorsan 80 prs al yoksa 9450 al kullan çokta kafanı bulandırma. (9450 avrupa modeli olarak geçer)
Murat aynen haklısın 9450 de çift usb ses chipi 30 küsür renk seçeneği var ben sıfır aldım baktım çok salça oluyorlar bir ay sonra söktüm arabadan vitrine koydum duruyor evde :D
Yanlış anlaşılmış yazdığım.. Demek istediğim ürün sitede olabilir fakat Türkiye'ye giren bazı Pioneer ürünlerinin nerde üretildiği belli değil yani merdiven altında üretilip buraya gelenler bile var.
[QUOTE=mrtngn;6724421]Yurtdışıda olsa o fiyatlarda cihaz düşünmüyorum ama herşekilde TR fiyatlarından daha uyguna bulabileceğimi tahmin ediyorum..Fiyat listesi alma gibi imkanın varsa çok güzel olur, hiç değilse bi fikir edinmiş oluruz :) :)
Mail adresini yollarsan listeyi mail atabilirim.. Fiyat listeleri üzerinden de %40 indirim alabiliyorum.
free-hifi
23-03-2013, 08:44
Yanlış anlaşılmış yazdığım.. Demek istediğim ürün sitede olabilir fakat Türkiye'ye giren bazı Pioneer ürünlerinin nerde üretildiği belli değil yani merdiven altında üretilip buraya gelenler bile var.
sahibinden comda çook :D
Ben olsam 9400'ü alırdım. Aracın kendi orjinal iç ışıkları ile eşleştirme olasılıgın daha fazla. Su an ben 9350 SD kullanıyorum eski serilerden olan bir 8600-8650-9600-9650 değil ancak kalite anlamında yaklasacaktır.
Bu arada b.arica arkadaşımıza da ben kendi bildiklerimi anlatayım.
Pioneer'ın markasının 4 ürün farkılaştırma biçimi bulunur.
1. Ürün "Premier" adı altında sadece US olarak satılır. Ancak US'te Pioneer markasıda bulabilmen mümkün. Kalite anlamında neredeyse hiçbir farkı yoktur.
2. Ürün Singapur'dan ithal edilir. (Bizim spot diye adlandırdıgımız 50'li seri ürünler). Bu ürünler TR'ye genellikle Irak ve Suriye üzerinden kaçak olarak gelir ve garantisi aldıgın yer ile sabittir. Ürünlerin tek farkı radyo'da bulunan RDS (Radio Data Service) yani dinledigin radyonun ismi vb. yazıları göremezsin. Ancak TR'de bulunan her frekansı dinlemen mümkündür.
3. Ürün ise Avrupa'da satılır. Senin bahsettigin (Digicom) ürünlerinin ithal edildiği ürünlerdir. Bu ürünlerin tek farkı ise RDS özelliği bu ürünlerde bulabilirsin. Ayrıca ithal eden firmaya göre garanti firmanın garanti kapsamındadır.
4. ürün ise senin bahsettiğin 20'li seriler. Bu ürünlerde genel kitleye hitap eden ürünlerdir. Bu cihazlar ise kimi US standartına göre üretilmiştir kimileri ise Avrupa standartlarına göre üretilmiştir. Dolayısı ile bu ürünleri seçerken kullanım kılavuzunu iyi okumak gerekir. Kullanım kılavuzlarında en arka veya en arkadan bir önceki sayfada cihazın teknik özellikleri yazar. Burada radyo frekans aralıgını ve hangi frekanslarda radyonun durup sinyal alabildiğini görebilirsin.
Dipnot: US'de radyolar sadece tek sayılarda durur. Sebebini malesef bilmiyorum tahminen US frekans standartları ile ilgili olabilir.
Ürünün sahte olup olmadıgını nasıl anlayabilirsin? Su an spot pazarda bulunan çoğu Pioneer hoparlör malesef sahte. Yani sana örnek verelim bir Oval hop. almak istiyorsun muhtemelen sana Mersin ya da Kayseri (jameson fabrikası gibi) bir üretim malzeme satılacaktır.
Kendini bu ürünlerden korumanın en güvenli yolu ise inandıgın güvendiğin bir satıcı bulup ondan alıcaksın.
9450'nin tuşlar falan dış görünümü pek hoşuma gitmesede güzel bi cihaz ama şu motorize kafa biraz korkutuyo beni :) :)
prs veya odr serisi alan birisinin ben pek radyo ile işi olacağını zannetmiyorum açıkçası az buçuk araştıran birisi olarak oto müzik sistemlerini :)
işlemcili - işlemcisiz aktif sürüp, konser salonu gibi ortam oluştuktan sonra radyo açıp kalitesini düşüren çok az insan gördüm yani :)
ama tabi ki bulabiliyorsan 80prs ;)
Kaliteli bi sistem olmasada radyosu sıkıntısız olsun dert olur bana o :D :D
Mail adresini yollarsan listeyi mail atabilirim.. Fiyat listeleri üzerinden de %40 indirim alabiliyorum.
Pm attım :)
Ben olsam 9400'ü alırdım. Aracın kendi orjinal iç ışıkları ile eşleştirme olasılıgın daha fazla. Su an ben 9350 SD kullanıyorum eski serilerden olan bir 8600-8650-9600-9650 değil ancak kalite anlamında yaklasacaktır.
Bu arada b.arica arkadaşımıza da ben kendi bildiklerimi anlatayım.
Pioneer'ın markasının 4 ürün farkılaştırma biçimi bulunur.
1. Ürün "Premier" adı altında sadece US olarak satılır. Ancak US'te Pioneer markasıda bulabilmen mümkün. Kalite anlamında neredeyse hiçbir farkı yoktur.
2. Ürün Singapur'dan ithal edilir. (Bizim spot diye adlandırdıgımız 50'li seri ürünler). Bu ürünler TR'ye genellikle Irak ve Suriye üzerinden kaçak olarak gelir ve garantisi aldıgın yer ile sabittir. Ürünlerin tek farkı radyo'da bulunan RDS (Radio Data Service) yani dinledigin radyonun ismi vb. yazıları göremezsin. Ancak TR'de bulunan her frekansı dinlemen mümkündür.
3. Ürün ise Avrupa'da satılır. Senin bahsettigin (Digicom) ürünlerinin ithal edildiği ürünlerdir. Bu ürünlerin tek farkı ise RDS özelliği bu ürünlerde bulabilirsin. Ayrıca ithal eden firmaya göre garanti firmanın garanti kapsamındadır.
4. ürün ise senin bahsettiğin 20'li seriler. Bu ürünlerde genel kitleye hitap eden ürünlerdir. Bu cihazlar ise kimi US standartına göre üretilmiştir kimileri ise Avrupa standartlarına göre üretilmiştir. Dolayısı ile bu ürünleri seçerken kullanım kılavuzunu iyi okumak gerekir. Kullanım kılavuzlarında en arka veya en arkadan bir önceki sayfada cihazın teknik özellikleri yazar. Burada radyo frekans aralıgını ve hangi frekanslarda radyonun durup sinyal alabildiğini görebilirsin.
Dipnot: US'de radyolar sadece tek sayılarda durur. Sebebini malesef bilmiyorum tahminen US frekans standartları ile ilgili olabilir.
Ürünün sahte olup olmadıgını nasıl anlayabilirsin? Su an spot pazarda bulunan çoğu Pioneer hoparlör malesef sahte. Yani sana örnek verelim bir Oval hop. almak istiyorsun muhtemelen sana Mersin ya da Kayseri (jameson fabrikası gibi) bir üretim malzeme satılacaktır.
Kendini bu ürünlerden korumanın en güvenli yolu ise inandıgın güvendiğin bir satıcı bulup ondan alıcaksın.
Bilgiler için çok tesekkür ederim :) Bahsettiğim modellerin hepsinde ekran-tuş ışığı değişebiliyor bu da bi artı benim için :) Bakalım bulabilirsek öncelik 80prs eger cok ciddi fiyat farkı olursa 9400'e doğru yönelcem gibi gözüküyo. Frekans olayıda kılavuzda falan yazıyosa artık bi şekilde araştırıp bakıcaz bakalım :)
GökhanAkarsu
27-03-2013, 15:30
DEH-X9550BT ve DEH-80PRS farklar nelerdir
PriSOneR
27-03-2013, 16:33
bende 9350 sd var dileyen olursa anlasiriz media mark faturali.
DEH-X9550BT ve DEH-80PRS farklar nelerdir
Benimde sorduğum modellerlerden bi farkı yok diye düşünüyorum..Görünüş olarak aynı ama özellik olarak,kullanıcıya sunulan detaylar olarak vs farklı cihazlar :)
GökhanAkarsu
05-04-2013, 23:28
9550 aldım sonunda vti me inanılmaz güzel cokta yakıştı konsola herkeze öneririm 350 tl ye aldım