Orijinalini görmek için tıklayınız : A4 1.8 TFSİ Hakkında ??
Arkadaşlar a4 1.8 tfsi alıyoruz.
yakıtı nasıl ort km de kaç kuruş yakar ?
lpg taktırırsak problem çıkartırmı.biliyorsunuz artık tsi ve fsi motorlara uyumlu lpg ler geliştirildi.benim sorularım bunlar.yorum ve tavsiyelerinizi de dinleyeceğim.kullanan varsa görüşlerini yazarsa iyi olur.
ikinci elleri fiyat olarak çok mantıklı araçlar ama kilometre çok yüksek
m. ali öz
13-03-2013, 19:41
120 bin km çok değil bence
Bizim komşuda var,0 aldığı aracın aşırı tüketimi var,çok fazla yağ yakıyordu.Piston filan bişeyler değişti,yağ yakma problemi kalmadı ama tüketim aynen devam.1 depo ile ş.içi 350 km yi anca görüyor.Biraz sert kullanıyor ama normal kullanımda 450 olsun...
1.8 tfsi a4 (120hp) multitronic annemin bir arkadaşında var, çoğu erkek şöförden daha şöför bi teyzemizdir kendisi, karma diyebileceğimiz şekilde kullanır :) son gördüğümde ortalaması 7.5 lt civarıydı şehir içi ki benzer güzergahta benim d4d 6 lt civarı tüketiyor, bence gayet normal ve az sayılabilecek tüketim..
Şahsi fikrim Audi'ye binecekseniz quattro alın derim. Uygun fiyata 2.0 TFSI quattro bulabilirsiniz.
Burak K.
14-03-2013, 02:48
2.0 Dizeli var. Şehir içi 35 krş yakıyor sürekli gazlayarak gidersen. Uzun yolda babam 1 depoyla 1100 km yapıyor ben 700 :D Benzinlileri çok yakıyor diye duymuştum ama tam bi bilgim yok,biraz da kullanım tarzına bağlı aslında...
İbrahim33
14-03-2013, 12:53
2.0 dizeller basarak 35 kuruş yakar , 4.0 bmwler 40 kuruşu geçmez , şahinler 20 kuruş yakar.Lan bi bizmi çok yakıyoruz (c5 1.6 hdi , karma kullanım 30 kuruş)
bahsettiğin 1.8 t b7 ise bi arkadaşımda var lpg takılı sorun yok
araç 2009 b8 1.8 tfsi çok temiz bir araç kesinlikle hor kullanılmamış.full bir araç sunroof xenon multironic...
arkadaslar 1.8 tfsi a4 ler nasıldır ? Lpg de herhangibir sorun yaşanır mı ?
arkadaslar 1.8 tfsi a4 ler nasıldır ? Lpg de herhangibir sorun yaşanır mı ?
b8 kasa 120 hp olanlar hakkında .
Birisi bana 1.8T motor nasıl 120hp olur anlatabilir mi ?
Birisi bana 1.8T motor nasıl 120hp olur anlatabilir mi ?
Avrupada sigortalar motor gücü üzerinden yapılıyor o yüzden 1.8 tfsi 120 ve 160hp seçenekleri mevcut yani 160lığa yazılım egzoz filtre takarsanız 50hp aynı işlemleri 120ye yaparsanız 90hp alır 210 hp yaparsınız
Asıl soruya dönceksek 1.8 tfsi taş gibidir 2.0 tfsi motorun 200cc düşürülmüş hali
Motorda ekstra olarak mpi olduğu için tüketimde yatay motorlara göre daha düşük hale gelebilir
120lik olduğu için manuel yani şanzıman problemide asla olmaz
Lpgyi düzgün yere yaptırın ömürlük binilir
BoraÇİFTÇİ
01-11-2015, 05:36
Feci yağ yakarlar arabanın bagajında yağ ile dolaşırsın desem mübalağa etmiş olmam. Yakıt sarfiyatına konusunda ne çok yakıyor denebilir nede az orta karar şehir içinde 9.5 ila 10.3 arası bir sarfiyatı olur.
istanbul şartlarında fazla yakacaktır eminim trafikten dolayı ben mersinde kullandım 10 bin km kadar b8 di 120 hp yazılımlıydı 9 lt dolaylarında yakıyordu karma kullanımda
Levent Y.
01-11-2015, 09:33
B8 kasa A4 1.8T yede 2.0 Quattroya da uzun zamandir bir arada biniyoruz. Oncelikle yol tutus ve gidis olarak iki farkli araba bence quattro olanin digeriyle alakasi yok. Yag yakma sikintisi bu motorlarda kronik ama ne ilginctir ki 40 kusur binde olan 1.8 , 110 binde olan 2.0 dan az yakiyo. Bu durum arabadan arabaya gore degisiyo ama kesin olarak hepsi yag eksiltiyo bunu bilerek alin derim. 1.8 sehir icinde 12-13 litre quatro ise 14 civari yakar. Fiyatlar ikinci el de benzerlik gosterdigi icin gidis yol tutus ve keyif acisindan quattro cok daha onde bence...
Benim arkadaşım periyodik bakımda yağ değiştirmiyordu. Sürekli yağ eksilttigi icin yağ değişmiyorum zaten 10 binde bütün yağı yeniliyorum ekleyerek demişti..
Aracım 2010 2.0 Tfsi b8. Aracı ilk aldığımda bagajda yağ bidonu ile geziyodum. Dijital ekrandan kontrol ettiğimde sürekli yağ eksiltiyordu. Aracın ilk sahibi bütün bakımlarını yetkili serviste yaptırdığı için bende ordan devam etmek istedim. İlk bakımımda şikayetimi ilettiğimde yağ seviyem tamamlanıp x km sonra kontrole gelmemi istediler. Kontrole gittiğimde serviste tutanak tutulup şikayetim Almanya'ya iletilmiş. Sonradan ücretsiz olarak revize edilmiş kol-piston değişimi yaptılar, işçilik ücreti istediklerinde biraz cırladım gerekli şikayetleri yapacağımı söylediğimde sadece sarf malzeme parası ödedim yağ, tapa vs.... Şuan yağ eksilme sıkıntım kalmadı.
Servis danışmanı arkadaşa sorduğumda tüm bakımları yetkili serviste yapılmış, 5 yaşına kadar olan tüm araçları iyi niyet garantisine sokabildiklerini söylediler. Bende son 2 ay kala gitmişim şansıma
devil_berk22
01-11-2015, 11:24
alıcaksanız 160 lık tercih edin derim
alıcaksanız 160 lık tercih edin derim
neden 160hp ? Aynı değil mi motorlar ? Eğer farklı bir şey varsa bileyim, bende bu gruptan araç bakıyorumda :)
Sinan'S2k
01-11-2015, 11:37
Ben 2 senedir 1.8 tfsi 160 kullanıyorum. Araç 7000 km de 1 litre yağ yakıyor. 2009 model 77000 de şu an. Ben her konuda çok memnunum. Şehiriçi sakin kullanımda 9 litre civarı yakıyor. 1550 kg için normal yakıyor denilebilir.
Lpg ile nasıl olur bu motor? A4 avant buldum gayet dolu fiyatıda uygun onu düşünüyorum ama lpg olmadan binemem kesinlikle.
wiesmann
01-11-2015, 17:46
ben a4 lerde multitronik konusunda kuşkuluyum.. sanırım pek keyif veren bir şanzıman değil. zamanında bende dizel için bakmıştım multironik nedeniyle şikayet vardı fazlasıyla. sanırım bu yüzden stronic' e geçtiler.
Ben 2 senedir 1.8 tfsi 160 kullanıyorum. Araç 7000 km de 1 litre yağ yakıyor. 2009 model 77000 de şu an. Ben her konuda çok memnunum. Şehiriçi sakin kullanımda 9 litre civarı yakıyor. 1550 kg için normal yakıyor denilebilir.
Hort yapayım. Multitronik şanzımandan memnuniyetin nasıldı ?
Sinan'S2k
19-06-2018, 10:28
Selamlar, 1.5 sene önce sattım. Makyajlı CLA almıştım. CLA'nın şanzımanına göre yavaş, tüketimi arttırıyor diyebilirim. Bana hiç sorun çıkartmadı ama.
Ancak A4 genel olarak fiyatına göre çok iyi araba. Ben sattığıma biraz pişman oldum diyebilirim. Çok ucuza gitti çünkü.
KemalHDH
19-06-2018, 12:30
S-tronic (DSG) piyasanın en sıkıntılı şanzımanı. Multitronic ise tam tersi. Piyasanın en sorunsuz ve en iyi CVT'lerinden biri. A8'de dahi kullanılıyor.
Mr.Bilal yakın zamanda kullanıp sattı. En net taze bilgi ondan gelecektir.
Mr.Bilal
20-06-2018, 07:30
Benim aracım Manuel vitesti. Ama Multitronic şanzıman bildiğiniz üzere CVT . Stronic şanzımanlar DSG yani çift kavrama. Multitronic performansı baya dizginler ama dayanıklı olacağını düşünüyorum.
bizde 2.0 tdi vardı 143 multi. gazı kökleyince devir sabit kalıyo araba uzuyo gidiyordu böyle alışmayana ters geliyor ama çok da karmaşık da değil yani