Orijinalini görmek için tıklayınız : Genis Aile Araci? (Captiva, CRV, S-Max, Sportage vs?)
Selamlar
Ablamlarin 2. cocuk yolda oldugu icin arac degisimi yapmasi gerekiyor. Mevcut kullandigi Megane Sports Tourer'in arkaya 2 cocuk koltugu ve 1 yetiskin sigmadigi icin daha genis ic hacimli bir arac bakiyoruz, tercihen 7 kisilik olmasi da dusunuluyor. Tum arac alim/satim isleriyle ben ilgilendigim icin karar mekanizmasi cogunlukla benim.
Butce 80 civari. 2. el degeri onemli, otomatik ve dizel veya LPG'li olmasi sarti var. Bir onemli sorun da Adapazari'nda ve kari-koca doktor olduklari icin olasi bir sorun cikmasi durumunda arabayi yaptirmakla ugrasmalari pek soz konusu degil, mumkun oldugunca sorunsuz bir secim yapmalari gerekiyor.
Onlarin bakip begendigi 0 km CRV var, LPG'li verebiliyorlarmis 83'e, ama Executive falan degilmis, donanim eksigi var. CRV'den yana hicbir suphem yok, tek sikinti kasa degisecek olmasi ama pahaliya satilacagi icin 2.elde cok kaybimiz olmaz sanirim? :soru: CRV hakkinda fikirlere acigim. 2. elde
Bir de Captiva var dizel olarak, onun fiyati da o civarda, begeniyorlar ancak Captiva ilk geldigi zaman inceledigimde cok kalitesiz gelmisti, yeniler nasildir? Ve kasa degisimi olacak diyorlar, makyaj yeni gelmedi mi? O konuda durum nedir? Kalite olarak tavsiye edilir mi? 85-86'ya alinabiliyor gibi o da. Ama benim icime sinmiyor pek.
Megane'dan once direkten dondugumuz 2. el S-MAX secenegi var. Zonguldak'taki bir arac (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-66000-km-de-2010-ford-s-max-2.0-tdci-titanium-112472172/detay/) dikkatimizi cekti, bunun avantaji cok, dezavantaji da cikarabilecegi sorunlar? Bilenlerden yine fikir alabilirim.
Bir de 2011 model Hyundai iX35 ve Sportage karsilastirsak hangisi onerilir? :D Bunlari bayide inceleyip hangisi daha genis, kaliteli hissettiriyorsa onu aldirmayi da dusunuyorum. Gorunmeyen her yerleri ortaktir zaten :soru:
Ornek ilanlardan;
CRV 2.0 executive'in 0'i 104bin TL civari listede.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-honda-2011-cr-v-executive-spor-paket-ve-dvd-navigasyon-101857625/detay/
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-honda-sahibinden-full-2.0-i-honda-cr-v-107261343/detay/
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-66000-km-de-2010-ford-s-max-2.0-tdci-titanium-112472172/detay/
Ix35'in 0 fiyati da 100bin TL
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-hyundai-garaj-otosu-kusursuz-necvox-navigasyon-sistemli-61824200/pasif-ilan/#classifiedTitle
Dogal olarak satilik 6-7 aylik 12-13binde Megane ST 1.5 dci 105HP EDC Priviliege :D + Cam tavan + Navi-telefon + adaptif bi--xenon, beyaz ici bej, hatasiz
ahmetbaha-drs
10-03-2013, 23:30
Mevcut araba Grand Scenic 1.5DCI-EDC ile değiştirilebilir aslında fiyatlarıda çok yüksek değilmiş ve ya Seat Altea XL 1.6TDI-DSG. IX35-Sportage filan çok geniş araçlar değil rahat edemezler bana göre,Rav4-CRV-Antara gibi modeller biraz daha ferah. Birde sıfır JEEP Compass'in fiyatları çok uygundu.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-opel-2011-opel-antara-2.0-tdci-boyasiz-full-servis-bakimli-orjinal-117230851/detay
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-toyota-toyota-plaza-aksoy-dan-rav4-2.0-premium-plus-multidrive-s-112537000/detay
Kanka 0 CRV daha mantıklı gibi lpgli halde , captiva ya pek ısınamadım ben içi falan kalitesiz geliyo bide koltukları çok rahatsızdı eyüptekinin.
Mevcut araba Grand Scenic 1.5DCI-EDC ile değiştirilebilir aslında fiyatlarıda çok yüksek değilmiş ve ya Seat Altea XL 1.6TDI-DSG.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-opel-2011-opel-antara-2.0-tdci-boyasiz-full-servis-bakimli-orjinal-117230851/detay
Abi Antara da 2.elde patlayabilecegimiz bir araba olur gibi geliyor bana, satisi da ugrastirmasin istiyorlar :)
Grand Scenic'e Megane ST almadan once de bakmistik, halen dusunuluyor o da, yazmayi unutmusum. Mantikli bir secenek
Kanka 0 CRV daha mantıklı gibi lpgli halde , captiva ya pek ısınamadım ben içi falan kalitesiz geliyo bide koltukları çok rahatsızdı eyüptekinin.
Aynen ici igrencti, yesil isiklar zaten direk ofsayt. Makyajlilar da oyle mi diye bayiye gidip sirf ona bakicam valla :D
Belki makyajda genel malzeme ve surus kalitesi yukselmistir diye umuyorum, teste gidicem
Aynen ici igrencti, yesil isiklar zaten direk ofsayt. Makyajlilar da oyle mi diye bayiye gidip sirf ona bakicam valla :D
Belki makyajda genel malzeme ve surus kalitesi yukselmistir diye umuyorum, teste gidicem
Aynen öyle bir test et bakalım eğer aynıysa hiç gerek yok :)
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-hyundai-2012-model..fabrika-garantili..4x4-3500-km,de..tam-ful.extrali-117135577/detay/
Bence budur, LPG filan uğraşmaya gerek yok.
ix35'leri canli inceleyecegim ilk firsatta
RAV4'u de aldim seceneklere, bayide ve bu 2.elleri inceleyecegim. Sagol Baha
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-toyota-henuz-1-yasinda-garantisi-hala-devam-ediyor,,en-full-paket-116179485/detay/
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-toyota-sahibinden-19000-de-sigara-icilmemis-114723856/detay
5 kişilik Rav4 ve ix35 i unutun Tarık, ix35 gidiş, yakıt, konfor olarak fiyatına göre çok güzel araba ama 2 çocuk koltuğu + 1 yetişkin sığmazlar arka tarafa bu iki araçta da, bence.
İşiniz zor valla, yeni Verso'nun otm. viteslisi olsaydı ideal araç olurdu fiyatsal bakımdan da ancak onda da otm. seçeneği yok hepsi manuel TR ye gelenlerin.
Grand Scenic, Captiva tarzı 7 kişilikler daha uygun bence amaca.
ahmetbaha-drs
10-03-2013, 23:56
Abi Antara da 2.elde patlayabilecegimiz bir araba olur gibi geliyor bana, satisi da ugrastirmasin istiyorlar :)
Grand Scenic'e Megane ST almadan once de bakmistik, halen dusunuluyor o da, yazmayi unutmusum. Mantikli bir secenek
Aynen o konuda haklısın Antara-Captiva'dan daha kaliteli olmasına rağmen 2.eli daha yavaş bu bir gerçek. Toyota RAV4 çok memnun kalacağınız bir seçenek olur ama malesef yakıtı yüksek. Nissan X-Trail 2.0DCI otomatik baya geniş ve sağlam bir araç ama 2.eli bir CRV-Rav4 v.s gibi hızlı değil.
+Mercedes-Benz Yeni B180'ler eskiye göre çok daha geniş,tavanı filan yüksek aslında bir ihtimal olabilir ama genede Grand Scenic herhalde en mantıklı seçenek olur. :)
RAV4 bakacaksan bence navigasyonlu-deri koltuklu filan en dolusuna bak çünkü aynı parayı istiyorlar. Biz 75.000tl'ye satmıştık en dolusunu 1 yaşında.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-toyota-tam-full-navigasyonlu-kusursuz-111203301/detay
Bu kategorideki şahsi ilk favorim Peugeot 5008 dir şöyle video paketli cam tavanlı olanlarından
İlk çıktığı günden beri hiç alakam ve ihtiyacim olmamasına rağmen nedendir bilmem hep keşke alsam demişimdir..
Öte yandan grand scenic te düşünülebilir
Bu araçlar yakıt tüketimi olarak diğerlerine nazaren (Captiva,CRV,Sportage) çok çok ciddi seviyede daha tatminkarlar
Vergi dezavantajları yok
Bakım maliyetleri düşük motorları sorunsuz
İç mekanları çok pratik geniş ve ferah
İşin özü tam tamına aile otomobilleri..
İç mekan ve dış tasarımını çok daha başarılı bulduğum 5008 tercih ederdim olmadı grand scenic alırdım
Ama başka bi tercihe yönelmezdim..
Ben captiva yedi kisiligi oneririm hem fiyatlari gayet uygun hem cok genis sakaryada tamir konusunda dortyol opel bayi ve servis zaten mevcut:)
Dusunulebilcek bi arac kullanimi rahat motor hacmi ufak oldugundn o kadar abarti vergileride yoktur diye dusunuyorum:)
Kia Sportage düşünürlerse güzel fiyat isteriz ;)
Dizel xtrail bakın o rakamlara.Oldukça sorunsuz olduğunu biliyorum hemde ekonomik ve yeterli büyüklükte.
alihan_27
11-03-2013, 01:07
ix35, sportage, captiva vs. gibi suvlar dıştan büyük gözüksede, içi yeteri kadar geniş değil, en azından bir mpvye göre.
Bence ihtiyaca en uygun seçenekler mpv sınıfında bulunuyor. Linkte verdiğiniz gibi bir ford s-max olabilir(ilanda verilen fiyat uygunmu bilmiyorum). Ya da grand scenic olabilir.
Captıvanın dızellerının partikül filtre sorununun olabılecıgını hatırlataraktan sıze en uygun aracın ford c max oldugunu soluyebılırım :)
ix35 var istersen 2011 dizel 20bin kmde falan 70 gibi alabiliriz bir parçada boyası var
_driver_
11-03-2013, 12:24
ford c max ve scenic bence en mantıklısı
M_PROJECT
11-03-2013, 12:25
Tarik , cok yakin bir arkadasim da captiva var , oldukca temiz satma nedenini ozelden yazabilirim , dusunurseniz en uygununu yapariz
Abi S-max varken düşünmeyin.Ciddiyim hepsinden daha iyi.Abi crv,sportage falan geçin onları hadi captiva neyse ama .
Enjektör ve turbo'ya dikkat zaten tüm dizellerde buna dikkat edilmeli.
Erdem K.
11-03-2013, 13:19
bence 2010 x-trail dci bakın, bagajı da 2 küçük çocuklu bir aile için fazlasıyla yeterli olacaktır (puset vs...)
anılayvaz
11-03-2013, 13:24
Grand Scenic sizin için biçilmiş kaftan bence hem dizel hemde otomatik vitesleri mevcut diye biliyorum hemde servis ağı yoğun olan bir marka..
ChtArdARSL
11-03-2013, 13:34
Captiva hem kalite hemde sorunsuzluk acısında ıyı bır tercıh degıl bence... yakıtı ve mekanık olarak sorunları cok olan bır arac.
Ilginize cok tesekkurler beyler :)
Captiva'ya zaten soguk duruyordum, iyice kaciyorum su an :D Makyajla beraber motor degismedi sanirim? 13 litre yakmalar halen devam ediyordur o zaman?
Uzak dogululari inceleyip agirlikli olarak S-max ve Grand Scenic'te duruyorum su an.
X-Trail de zamaninda 0 almak icin incelemistim 2008'de mi 2009'da mi ne, fena degil ama binek arac hissiyati vardi biraz, arkasi genis miydi hatirlamiyorum, ona da bakayim tekrardan
Showroom turlari baslasin :)
onurgoyunc
11-03-2013, 17:45
ben olsam ya d sınıfı wagon (passat veya 508) ya da kompakt MPV (5008-Grand Scenic-Grand C Max) düşünürdüm. yakıt sorun olmazsa yeni Kuga 180hp 4x4 düşünebilirler.
hepsinin düşük hacimli motorları var. dizellerinin tüketimleri çok düşük
Arabama 2 kişiden fazlası binmez ona rağmen ne zaman Ford S-max görsem almayı düşünürüm ciddi ciddi.Ben olsam Ford s-max alırdım.
Qashqai de listede aslinda ancak cok gecerliligi yok, fazla begenmiyorlar :)
Bugun enistem aradi ilandaki Touareg'i soyledi, bu motoru arastirmam lazim sorun cikarir mi acaba, temiz denirse alicaz galiba
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-volkswagen-2006-volkswagen-touareg-2.5-tdi-r5-nasyonel-den-117674438/detay/
Ona girmisken benzinli olsun kafa rahat olsun dedim yarin bu X5'e de bakacagim :D
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-bmw-ilk-sahibinden-borusan-cikisli-emsalsiz-tam-full-boya-yok-117404334/detay/
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-ilk-sahibinden-full-jeep-commander-2007-askin-jeep-ten-110947429/detay
amacım işgüzarlık değil ama böyle birşey çok güzel olur sanki :)
Tarık, Captiva önermiyorum. : )
Tarık, bu 2.5 TDi Touareg'teki motor Caravelle / Transporter ile aynı olması lazım , ki wiki'nin dediğine göre öyleymiş, yani ömürlük falan pek sıkıntısı yok gibi :)
Volvo xc90 2.4dizel bakabilirsiniz.Çok sağlam güvenlik açısından.
Bugun baktigim araclar, X5 haric hepsi 0 veya o kondisyonda yeni model,
-Nissan X-Trail, Qashqai
-Honda CRV
-BMW X5 3.0i (2006)
-Toyota Verso, RAV 4
-Citroen Grand Picasso
-Renault Grand Scenic
-Kia Sportage
-Subaru XV, Forester, Outback
-Opel Insignia SW
Sonuc, CRV ariyorum 2011-2012, mumkun oldugunca dusuk km
Tercihen Exclusive donanimli, orj LPG monteli bulursak super olur. DVD'si falan filan olanlar pirlanta gibi gelir :D
ahmetbaha-drs
15-03-2013, 21:33
Bugün yolda yeni Zafira denk geldi çok güzel duruyordu ama dizeli mevcut değil galiba şuan için,bir eski kasanın 1.9cdti'ı da fena değil gibi.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-opel-zafira-2011-model-1.9-cdti-cosmo-15000-km-de-7-kisilik-103737895/detay
Ahmet Saraçoğlu
15-03-2013, 21:36
Artcar ın yokuş başındaki otellerden birinin vip aracı olarak smax gördüm geçende. Özlliklede yeni tip stopla yok böyle bi şekil , karizma.bence aralarında en konforlu olanı smax
Jön Türk
15-03-2013, 21:41
Tarık, bu 2.5 TDi Touareg'teki motor Caravelle / Transporter ile aynı olması lazım , ki wiki'nin dediğine göre öyleymiş, yani ömürlük falan pek sıkıntısı yok gibi :)
V5 motor var levent.Aynı dönemde hem captiva high sport hemde toureg vardı dükkanda.Captiva touregden fazla yakıyor.
mechanic
15-03-2013, 21:44
tek araba var , kusura bakmayın başım ağrıyor ıkuyamadım postları ama SuperB baya bi geniştir.
2.5 Tuaregler az yakmaz. 3.0'lar olsa durmayin derdim gerci :) Crv guzel tercih olmus
i-vtec07
17-03-2013, 14:51
bende captiva hakkında ek bilgi veriyim yeni captivalar awd değil fwd bu durum yakıtı azaltmış fakat böyle bi araçın awd olmaması ? .ben lpg li bi crv tavsiye ederim benzinde crv çok yakıyor akrabamda vardı.ama konforlu bi araç gerçekten.tıguan da düşünülebilir. :)
Su anda CRV arayisindayiz :)
Mayis-Haziran gibi yeni CRV geliyor, katalogunu aldim o da guzelmis ama 100binin altinda olmaz hatta 110bin TL falan isterler ona, 2. elde su an alacagim bir aractan cok kaybim olmaz diye dusunuyorum o yuzden
ocean0636
17-03-2013, 16:35
Butce 80lira civariysa bence diger araclarla hic ugrasmayin 2.0 dizel guzel bir X3 alin
mazda cx5 yada mazda 5 i inceledinizmi gerçi 2el biraz sıkıntılı ama gayet başarılı araçlar.tabi bu şahsi fikrimdir.
aynen evlat olmasi muhtemel Mazdalar, o yuzden bulasmiyoruz
Butce 80lira civariysa bence diger araclarla hic ugrasmayin 2.0 dizel guzel bir X3 alin
En bosu 50-60bin km'de oluyor gibi onlari zaten istemiyoruz, 80binlerde dizel BMW'ye de bulastirmam onlari, senin konuda sen de yazmistin memlekette turbo dizellere cok iyi bakilmiyor, 2. elde risk buyuk :) O yuzden uzak durmak durumundayim
peugeot 5008 1.6 e-hdi 115hp auto6r 7 kişilik donanımlı bir araç sıfır fiyatı 72900dan başlamakta, denizli peugeotta satış danışmanıyım detaylı bilgi isterseniz yardımcı olmaya çalışırım
dragon07
17-03-2013, 17:21
inci beyazı 4*4 captiva alırdım 7 kişilik.
captivaya yazılım yapıldıgı zaman yakıt 100km de 8.6lt ye düşüyor. dizel otomatik jip için normal oldugunu söyleyebilirim.
fiatın çıkarmış olduğu yeni freemont a da bakabilirsin chrysler ile ortak üretim
1 hafta freemont deneyimim oldu
şehir içi (küçük şehir) sakin kullanım (memur spec) 8 lt, sert kullanımda 12.5 lt ye kadar çıktı. Motor 2.0 mjet 170 hp tork 350 nm olması lazım performansı gayet iyi oynanırsa, ayrıca motor saati var ekstra, yol tutuş hallice sonuçta suv awd
İç aksam çok kaliteli ve işlevli değil sürücü koltuğu elektrikli yolcu manuel, silecek far kolunun içinde saçma geliyo insana, el freni yok ayak freni var ve çok sert, koltuk ısıtma butonu yok ekran içinde dokunmatik açılıyo, ancak gayet ferah, koltuk paspas altı vb. saklama gözleri var 3. sıraya rağmen bagaj iyi
Ancak şu var bi insan fiata 100k+ tl niye verir sorusunu sorabilirsiniz kendinize. Ama muadilleri ile kıyaslamak lazım. Muhtemelen 2. eli 80k ya kadar düşer o zaman alınabilir.
Captiva 66 kurus yakiomus bu arada:)
turkerrr
17-03-2013, 19:39
captiva 50 kuruş yakıyor 2009 model 33000 km de ... yazılımla 8.6 lt ye düşüyor yazmış biri eğer öyleyse çok güzel olur ...
performans olarak crv den çok az hızlı ... kış lastiği ile kar performansı iyi ...
yol tutuşu güzel kullanımı çok yumuşak... fakat bazı abuk subuk şeyler eksik mesela sadece şöför camı tek dokunuşla açılıp kapanıyor diğerleri basılı tutmak gerekiyor , kumandadan cam açama kapama yok , sağ yolcu koltuğunda yükseklik ayarı yok ....
yenilerin fwd olması dezavantaj ...
ocean0636
17-03-2013, 19:59
aynen evlat olmasi muhtemel Mazdalar, o yuzden bulasmiyoruz
En bosu 50-60bin km'de oluyor gibi onlari zaten istemiyoruz, 80binlerde dizel BMW'ye de bulastirmam onlari, senin konuda sen de yazmistin memlekette turbo dizellere cok iyi bakilmiyor, 2. elde risk buyuk :) O yuzden uzak durmak durumundayim
Evet o konuda haklisin, baska alternatif dodge nitro dizel olabilir motorlari cok saglam arkadasimda var 200.000km civari yg su haric hicbir masrafi olmadi su ana kadar
Crv en sorunsuz olur bu kategoride veya captivada dusunebilirsin ama oem yazilimla captivalar cok yakiyor
peugeot 5008 1.6 e-hdi 115hp auto6r 7 kişilik donanımlı bir araç sıfır fiyatı 72900dan başlamakta, denizli peugeotta satış danışmanıyım detaylı bilgi isterseniz yardımcı olmaya çalışırım
3008'de Auto6R'i test etmistim, dusmanima aldirmam maalesef otomatiklestirilmis manuel sanzimanli bir araba, adami katil eder :o
Ilginize tesekkur ederim.
fiatın çıkarmış olduğu yeni freemont a da bakabilirsin chrysler ile ortak üretim
1 hafta freemont deneyimim oldu
şehir içi (küçük şehir) sakin kullanım (memur spec) 8 lt, sert kullanımda 12.5 lt ye kadar çıktı. Motor 2.0 mjet 170 hp tork 350 nm olması lazım performansı gayet iyi oynanırsa, ayrıca motor saati var ekstra, yol tutuş hallice sonuçta suv awd
İç aksam çok kaliteli ve işlevli değil sürücü koltuğu elektrikli yolcu manuel, silecek far kolunun içinde saçma geliyo insana, el freni yok ayak freni var ve çok sert, koltuk ısıtma butonu yok ekran içinde dokunmatik açılıyo, ancak gayet ferah, koltuk paspas altı vb. saklama gözleri var 3. sıraya rağmen bagaj iyi
Ancak şu var bi insan fiata 100k+ tl niye verir sorusunu sorabilirsiniz kendinize. Ama muadilleri ile kıyaslamak lazım. Muhtemelen 2. eli 80k ya kadar düşer o zaman alınabilir.
Freemont su an 110bin TL civarinda, butceyi buraya cikartirsam secenekler degisir o durumda, 0 takintisi olanlar icin dusunulebilir tabii, sinifinin en buyugu diye reklami yapiliyor :icon_tup:
inci beyazı 4*4 captiva alırdım 7 kişilik.
captivaya yazılım yapıldıgı zaman yakıt 100km de 8.6lt ye düşüyor. dizel otomatik jip için normal oldugunu söyleyebilirim.
Captiva 66 kurus yakiomus bu arada:)
captiva 50 kuruş yakıyor 2009 model 33000 km de ... yazılımla 8.6 lt ye düşüyor yazmış biri eğer öyleyse çok güzel olur ...
performans olarak crv den çok az hızlı ... kış lastiği ile kar performansı iyi ...
yol tutuşu güzel kullanımı çok yumuşak... fakat bazı abuk subuk şeyler eksik mesela sadece şöför camı tek dokunuşla açılıp kapanıyor diğerleri basılı tutmak gerekiyor , kumandadan cam açama kapama yok , sağ yolcu koltuğunda yükseklik ayarı yok ....
yenilerin fwd olması dezavantaj ...
Evet o konuda haklisin, baska alternatif dodge nitro dizel olabilir motorlari cok saglam arkadasimda var 200.000km civari yg su haric hicbir masrafi olmadi su ana kadar
Crv en sorunsuz olur bu kategoride veya captivada dusunebilirsin ama oem yazilimla captivalar cok yakiyor
Yazilim olayi guzelmis ancak Captiva'nin yakitini halletsek de diger eksiklerini kapatamayiz sanirim, en "kafa rahat" secenek yine CRV gibi. Dedigim gibi olasi bi problemde ugrasamaz ablamlar
Yine de 10-20bin km'de Captiva bulursam dusunebilirim, cazip olmasi kosuluyla :)
Mercedes B 180 Sport paket verebilirim Cam Tavanlı + Bej Deri döşemeli.
1.6 Benzinli otomatik 122 hp 7 ileri
93.000 tl liste fiyatı var 87.500 e verebilirim son rakam olarak 0km.
Size tek kelime S-MAX derim cidden verıldıgı paranın cok cok ustunde donanımı guvenlıgı saglamlıgı var
2.0 140Hp otomatik titanuim var ailede onu kullanıyorum arada bitik lastiklerle girdigim virajlar olsun hızlı gırdıgım vırajlar olsun benı bı kere korkutmadı 7 koltuk olması cok guzel cam tavan tam sayamadım ama 6 adet veya ustu airbag olması gereklı ve gecende arkadan bı mercedes carpmıstı araba patlıycak zannettım TarikS merak edersen fotografları atabılırım sana.
Hızlanması cok ıyı 200e kadar cok rahat cıkıyor sonrasını pek deneyemedım - yakıt olarakta 55-60 kurus yakıyor ama deger bı tuketım oldugunu dusunuyorum o cusseye gore bence dıyceklerım bu kadar yinede sizin seçiminiz tabiki ama S-MAX derim ben :)
tercihim s-max den yana olurdu..
delSol_power
19-03-2013, 10:58
@Slammed'le aynı düşüncedeyim.
Kızkardeşimin 1,5 yıl arayla iki oğlu oldu, Allah bağışlasın. Yeğenlerim için arkaya iki tane çocuk koltuğunu atıyor, araya da annane, dede filan rahatlıkla oturuyor. 3 koltuklu olması büyük avantaj. Ayrıca bagaj hacmi süper ötesi. Hiç bir SUV'de böyle bagaj yok. İki çocuk için gerekli puset, kıvır zıvır malzemeyi düşününce, bagaj gerçek bir ihtiyaç.
Kızkardeşimin 1,5 yıl arayla iki oğlu oldu, Allah bağışlasın. Yeğenlerim için arkaya iki tane çocuk koltuğunu atıyor, araya da annane, dede filan rahatlıkla oturuyor. 3 koltuklu olması büyük avantaj. Ayrıca bagaj hacmi süper ötesi. Hiç bir SUV'de böyle bagaj yok. İki çocuk için gerekli puset, kıvır zıvır malzemeyi düşününce, bagaj gerçek bir ihtiyaç.
Bagaj olarak cidden gordugum en buyuk araba ve arka koltuklarıda aynı on koltuklar gıbı egımı, ılerı gerı olarak ayarlanabılıyor arkadakı koltukları en one bıle alsanız dız mesafenız cok cok ferah kalıyor zaten tercıhınızı Forddan yana kullanın bence :)
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-chrysler-sahibinden-7-koltuklu-dizel-otomatik-vites-aile-makam-araci-117069109/detay
kanka bunu alsınlar çocuguda 5 lesinler :D
kullanımı çok rahat ben 1 ay kullanmıştım bende ileride alırım belki çocuk olursa :)
darkmoon
19-03-2013, 11:45
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-chrysler-sahibinden-7-koltuklu-dizel-otomatik-vites-aile-makam-araci-117069109/detay
kullanımı çok rahat ben 1 ay kullanmıştım bende ileride alırım belki çocuk olursa :)
Benimde binmişliğim var uzun yolda baya güzel araç sadece kalabalık aileler için değil makam aracı olarakda kullanılabilinir arkasınada car theathre sistemi yapılırsa benim bindiğimde vardı koltuklarıda dönüyor zaten güzel araç.
JumboAli
19-03-2013, 14:38
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-citroen-cavusoglu-otomotiv-den-2011-c4-picasso-1.6-hdi-tiptronik-117077402/detay
JumboAli
19-03-2013, 14:40
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-citroen-cavusoglu-otomotiv-den-2011-c4-picasso-1.6-hdi-tiptronik-117077402/detay
Bunun temizleri bulunabılır
Ahh olsada sıfırı keşke Saab wagon olsa ama ikinci elde temiz bulursan kaçırma sakın
2.0dCi Qashqai tercihim hem büyük hem yakıt konusunda çok iyi
tercihim s-max den yana olurdu..
Bagaj olarak cidden gordugum en buyuk araba ve arka koltuklarıda aynı on koltuklar gıbı egımı, ılerı gerı olarak ayarlanabılıyor arkadakı koltukları en one bıle alsanız dız mesafenız cok cok ferah kalıyor zaten tercıhınızı Forddan yana kullanın bence :)
Size tek kelime S-MAX derim cidden verıldıgı paranın cok cok ustunde donanımı guvenlıgı saglamlıgı var
2.0 140Hp otomatik titanuim var ailede onu kullanıyorum arada bitik lastiklerle girdigim virajlar olsun hızlı gırdıgım vırajlar olsun benı bı kere korkutmadı 7 koltuk olması cok guzel cam tavan tam sayamadım ama 6 adet veya ustu airbag olması gereklı ve gecende arkadan bı mercedes carpmıstı araba patlıycak zannettım TarikS merak edersen fotografları atabılırım sana.
Hızlanması cok ıyı 200e kadar cok rahat cıkıyor sonrasını pek deneyemedım - yakıt olarakta 55-60 kurus yakıyor ama deger bı tuketım oldugunu dusunuyorum o cusseye gore bence dıyceklerım bu kadar yinede sizin seçiminiz tabiki ama S-MAX derim ben :)
Aynen S-Max'te 7 kisiyken ve ben en arkadayken TEM'de heyecanli ama bir o kadar da guvenli yolculuk yaptigimdan beridir gozumde bi baska degeri var S-MAX'in :D
Su an tek dolu ve az km'li arac Zonguldak'ta oldugundan pek atik davranamiyoruz, Istanbul'da cikarsa diye bakinana kadar hedefte CRV var :)
Benimde binmişliğim var uzun yolda baya güzel araç sadece kalabalık aileler için değil makam aracı olarakda kullanılabilinir arkasınada car theathre sistemi yapılırsa benim bindiğimde vardı koltuklarıda dönüyor zaten güzel araç.
Bu arabalara ben de baktim, ben olsam alirim ama olasi problemlerle ugrasamazlar o yuzden bulasmiyoruz :)
C4 Picasso da baktim tipi mipi bi acayip ya, begenmiyorlar da zaten :)
Ahh olsada sıfırı keşke Saab wagon olsa ama ikinci elde temiz bulursan kaçırma sakın
Saab da 2. el mevzusundan patliyor, bir de olasi problemde Sakarya'da kime yaptiracaklar derdi var.
2.0dCi Qashqai tercihim hem büyük hem yakıt konusunda çok iyi
Qashqai ve Qashqai +2 inceledim, arkasi dar maalesef, kokpiti de cok basit hissettiriyor sanki Dacia almisiz gibi
kia sportage 2.0crdi kullanıyoruz, donanım guvenlık ve kalıte hıssı fena degıl motoru guclu , sahsen tavsıye ederım '
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-seat-zafir-motors-dan-o-gibi-aile-arabasi-119452769/detay
uygunmudur bilmiyorum ama istediğiniz boyutlar ve 2 çocuk 1 yetişkine genişliği yeter diye düşünüyorum. dizel dsg fiyat olarakta çok uygun. sade bir görünüşü var.
biz 1 tanesiyle başedemiyoruz arabada kuduruyor bizimki, allah yardımcısı olsun ablanızın ve eniştenizin :)
maskaran
08-04-2013, 09:28
2012 captiva sahibiyim bu araştırmanın aynısını bende yaptım ama en uygunu captivaydı 10.1 yakıyor herkes kötülüyor ama ben çok beğendim sadece 4x2 olması dezavantajı başkada kötü yanı yok
qashqai +2 de düşünülebilinir bence
Fikir veren herkese tesekkurler, Adapazari'nda gorulup begenilen 2011 32bindeki 7 kisilik Captiva'yla takas edildi elimizdeki arac. O kadar almayin dedim ama insallah memnun kalirlar.
Yakinda yazilim icin Istanbul'a getirecegim yakit ve guc verilerini paylasirim :)
delSol_power
13-05-2013, 12:28
Fikir veren herkese tesekkurler, Adapazari'nda gorulup begenilen 2011 32bindeki 7 kisilik Captiva'yla takas edildi elimizdeki arac. O kadar almayin dedim ama insallah memnun kalirlar.
Yakinda yazilim icin Istanbul'a getirecegim yakit ve guc verilerini paylasirim :)
Hayırlısı olsun. Allah kaza, bela vermesin.
turkerrr
13-05-2013, 17:15
hayırlı olsun yazılım sonucunu merakla bekliyorum
Risendark
22-06-2013, 20:32
sizi mutlu edecek araç CRV idi... Yanlış anlaşılmasın alınmış malın kötüsü olmaz Allah kaza bela vermesin...
Captiva Dizel Ama Benzinli Gibi Yakıooo Nalet Arabaaa :)
dbahadir
04-11-2013, 11:36
Neden ix35 ve Qq seçeneklerinizden arasında yok?
Ben de araç almayı düşünüyorum. Yardım bekliyorum :)
http://www.techturkey.com/forum/karsilastirmalar/165631-hyundai-ix35-amp-nissan-qashqai-amp-kia-sportage.html
dragon07
04-11-2013, 12:26
yazılımı yaptırınce net olarak 2lt düşücek :) virajlarda devrilcek gibi olması dısında bence bi problemi yok.
Mccandles
19-11-2013, 16:38
ben de yerinizde olsam Hyundai ix35'i de düşündürüm. anladığım kadarıyla geniş bir araba arıyorsunuz, bu anlamda ix35 tam aile arabası diyebilirim :)