PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Akü bitti , kapı kitli :D

Ahmet Saraçoğlu
19-02-2013, 18:42
Beyler kapıdaki kilit göbeği bozuk , farlar açık kalmış , akü de bitince uzaktan kumanda açmadı haliyle.Takviye vss yapamıyoruz.Bu durumda kapıyı kastırmadan öndeki kelebeği kırmak mı daha düşük maliyetli olur ; kaput mandalıyla uğraşmak mı?İçteki mandalı çekmeden , takviye amaçlı dışarıdan kaputu açmanın bi yolu varmıdır?Yada illaki akü kutubuna ulaşmadan herhangi başka biyerden takviye yapılabilirmi?Araç c4

ünalvti
19-02-2013, 18:45
araç nedir bagajdan girme gibi bi imkanınız yokmu dicemde onu düşünmüşsünüzdür herhalde :D aracınızda kaput teli nerelerden geçiyor bilmiyorumda davlumbasın oralardan kaput teline ulaşmayı deniyebilirsiniz yada panjurun arasından elini sokup farı sökebiliyorsan ayakları rahattaysa farı söküp ordanda uğraşabilirsin

Emre.E
19-02-2013, 18:46
Geçenlerde aynı problem benimde arkadaşımın başına geldi oto çilingircisi çağırdık halletmiş 70 tl ye :)

mmtrıza
19-02-2013, 18:48
kelebek camını kırmak bence en mantıklısı

Thexerox
19-02-2013, 18:48
Alet edavat varsa davlumbazın ordan kaput teline ulaşmak lazım genellikle sol da olur. kaput anca öle açarsın.

doush
19-02-2013, 18:51
Genelde kelebek daha pahalı oluyor diye biliyorum ama :D

ünalvti
19-02-2013, 18:51
kaput teline ulaaaaş patlatma sağı solu :)

overblack
19-02-2013, 18:52
birçok arabanın bagaj açma teli plakalık lambasının arkasından yada çok yakınından geçer.ordan teli çektirebilirsen bagajı açıp girebilirsin arabaya. ama bunu öğrenipte milletin arabasını çalmayın :D

CasabLanca
19-02-2013, 18:52
hacı direk bodozlama kelebek camını kırma
ilk önce camcıyı ara hangi cam ucuzsa onu kır :hehe: bizde passatda kelebek ucuzdur diye onu kırmıştık en pahalı o çıktı :D :D

r3dkit
19-02-2013, 18:53
5 bilinmeyenli denklem yemin ederim :D hiç uğraşmayıp çilingir çağırmak mantıklı.

Boikot
19-02-2013, 18:53
kelebek camı diğer yan camlardan daha pahalıdır ona göre.

erdalss
19-02-2013, 18:56
5 sene önce bagajda kilitli kalmıştım kelebk camı polonun 120 tl di ancak bunu söyleyebilirim :D kolay gelsin :)

Ahmet Saraçoğlu
19-02-2013, 18:56
Kelebekten vazgeçiyoruz o zaman , davlumbazdan kaput teline , yada plaka lambasından bagaja ulaşmak daha mantıklı galiba.
Benim bagaj mekanik telli değil , butonla devreye giriyor.Onun için kaput teline ulaşmak daha rahat olucak galiba.C4 ün tel nerden geçer bilen varmı:D

tremx
19-02-2013, 18:57
çilingir halleder uğraşma hiç.yarın gündüz çağır ama gece tarifesi yazmasın :)

mechanic
19-02-2013, 18:58
bagajda kilit yok galiba.

araç kapısını anahtarla açamıyorsa çilingir yerine oto kapısını açacak (anahtarsız) biri lazım sanki

Safak
19-02-2013, 19:00
Kapı direğini üstten aralayın, halka şeklinde bakır tel yardımı ile açma kolunu çekin...

burkaykalyon
19-02-2013, 19:02
Tam benim durum abi. :D Bende akü yok kapı kilitleri bozuk. Bu sebeple sağ arka camı(park ettiğim yere göre değişir) hafif aralık(su girmiyor :) ) bırakıyorum. İçeriye ucu kıvrılmış tel sokup oradan kapı kilidini çekiyorum kapıyı çektiğimde açılıyor :D

EREN34
19-02-2013, 19:03
Cama dokunma. Gecen arkadas clio 3 arka kelebek camin orj. e 200 kusur para verdi.
Kaput teli isi en mantiklisi. Yada cilingir derim

Ahmet Saraçoğlu
19-02-2013, 19:03
bagajda kilit yok galiba.

araç kapısını anahtarla açamıyorsa çilingir yerine oto kapısını açacak (anahtarsız) biri lazım sanki
Aynen bide o dert var , anahtar var zati , çilingirde açamazsa sıkıntı :D

Kapı direğini üstten aralayın, halka şeklinde bakır tel yardımı ile açma kolunu çekin...
Hemen hemen her citroenimde başıma geldi sırayla bu sıkıntı :D , hepsindede aynı şekilde yaptım ama ne kadar dikkat ederseniz edin , ya kapı aralıklı kalıyor , yada aracın üst stunda ince bi ezik oluyor.Bu sefer hasar vermeden kaputu açabilmenin yolunu buldummu tamam :D

Bu arada dediğim gibi araca akü kutubuna ulaşmadan takviye yapmak mümkünmü?Şase + mı - mi ney , öyle bi kutuptu diye biliyorum , diğer kutubu nerden buluruz ?:D

kaanpoyrazoglu
19-02-2013, 19:11
Kaput açmadan nasıl takviye olurki , kasa şase demek zaten :)

h.guroglu
19-02-2013, 19:12
aracın altı müsaitse marş dinamosuna ulaşıp dinamo üzerindeki + ve - uçlarından takviye yapabilirsiniz

edit: bu arada o uçları dinamodan sökmeniz gerek aksi halde araç marş basar enerjiyi verince

BirkanYazici
19-02-2013, 19:13
arkadaşım anahtarı arabanın içinde unutmuştu araç kendini kitlemişti çilingiri aradık geldi kapının arasına tansiyon cihazı gibi birşey koydu hava bastı kapıyı araladı teli çekti kapıyı açtı kapıyada hiç bir zarar vermedi

Tayfun-E30
19-02-2013, 19:32
arkadaşım anahtarı arabanın içinde unutmuştu araç kendini kitlemişti çilingiri aradık geldi kapının arasına tansiyon cihazı gibi birşey koydu hava bastı kapıyı araladı teli çekti kapıyı açtı kapıyada hiç bir zarar vermedi

Evet yöntem budur çağarmadan anlaşın araya 50 tl sıkışmıs..

meLaNchoLic
19-02-2013, 19:33
aracın kaskosu falan yokmu kır camın birini akü işini hallet sonrada ara kaskoyu arabamın camını kırmışlar de kaskodan yaptır camı.. hatta ön camı bile kırabilirsin seyir halinde oldu diyerek hasarsızlıga etkisi olmuyo diye biliyorum.. en azından bizimkinde olmuyodu..

berkay_aydin
19-02-2013, 19:33
Abi sadece tek kapıda mı anahtar yeri var ?

Ufuk
19-02-2013, 19:38
aracın kaskosu falan yokmu kır camın birini akü işini hallet sonrada ara kaskoyu arabamın camını kırmışlar de kaskodan yaptır camı.. hatta ön camı bile kırabilirsin seyir halinde oldu diyerek hasarsızlıga etkisi olmuyo diye biliyorum.. en azından bizimkinde olmuyodu..

ön camı kırması oldukça zor olur.Ayrıca ön camı kırdıktan sonra aracı sürerek götürmek çok eziyet olur.

doush
19-02-2013, 19:40

Evet 1 tane cam değiştirme hakkı vardır doğrudur.. böyle yapın ya da kilitçi çağırın.. Ön camı kırmak mantıklı değil pek o camdan giremezsiniz :D baltayla vurunca sadece baltanın girdiği yer açılır :D Cam kırmak çok fazla temizlik gerektirir..

meLaNchoLic
19-02-2013, 19:43
o zaman kelebek camını kırın temizliği az olsun.. kaskodan yaptırın geçin... arabaya girmeye çalışmışlar becerememişler dersiniz gerekirse :D

iynn-RS
19-02-2013, 19:47
aracın altı müsaitse marş dinamosuna ulaşıp dinamo üzerindeki + ve - uçlarından takviye yapabilirsiniz

edit: bu arada o uçları dinamodan sökmeniz gerek aksi halde araç marş basar enerjiyi verince

aman ha ne marsi ya adami oldurecen arabanin altinda :D

sarj dinamosundan yapilir o iş :)

Ahmet Saraçoğlu
19-02-2013, 20:17
yok ya 50 60 lira için değmez öyle yalan dolan işlerine , kaputu açmanın kolayı olursa sıkıntı belli zaten , akü bitik.Yoksa direk çilingir çağırmak en temizi.

Oconner
19-02-2013, 20:18
kapı direğinden demirteli sokarak kapıyı açmaya çalışın

powerfuL
19-02-2013, 23:38
bır tane tamırcı cagır alltan gırer usten cıkar o kaputu sana acar bır sekılde kırma bır yerı aracın

OnurGTI
19-02-2013, 23:40
Konuyla alakasız olacak ama sizin konunuz olduğu için soruyorum, Eston 3. Kısım'da ki 06 plaka 126 kasa 560 sizin mi ? Sanki fotoğraflarını görmüştüm sitede öyle hatırlıyorum

ulasoztas1
20-02-2013, 00:11
yıllar önce benzeri olmuştu bana anahtar araçtayken kapılar kitlenmişti yakındaki bir lastikçiye gitmiştim T cetveli gibi ince bir metal parçayı cam lastiğinin arasından soktu kanırtıp açmıştı kapıları.

cemsultan
20-02-2013, 00:16
Yeni araçların hiçbirinde sağ kapıda anahtar deliği yok, benim de alarm kumanda pili bitmişti, sol kilit yuvası da bozuk aynı şekilde, sağ kapının kilitten açtım girdim anahtarla, eski arabaların gözünü seveyim. :)

aLperTunga
20-02-2013, 00:22
benzer bi olay benim bir arkadaşımın başına geldi arac 106. cilingir geldi 5 dakikada actı.hiç kırma sagı solu 5 dakikalık 50 60 liralık iş için.

Quantum
20-02-2013, 00:29
open a car with a tennis ball - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=1hvWAV32O9w)

:)

_driver_
20-02-2013, 00:36
Konuyla alakasız olacak ama sizin konunuz olduğu için soruyorum, Eston 3. Kısım'da ki 06 plaka 126 kasa 560 sizin mi ? Sanki fotoğraflarını görmüştüm sitede öyle hatırlıyorum

http://www.techturkey.com/forum/otomobilleriniz/72930-w126-560sel.html

arkadaşın aracının konusu. eğer bahsettiğiniz araçsa

OnurGTI
20-02-2013, 00:40
http://www.techturkey.com/forum/otomobilleriniz/72930-w126-560sel.html

arkadaşın aracının konusu. eğer bahsettiğiniz araçsa

Aynen abim sağolasın aradın buldun :) Orda oturuyosa komşuyuz sanırım :)

_driver_
20-02-2013, 00:47
Aynen abim sağolasın aradın buldun :) Orda oturuyosa komşuyuz sanırım :)

valla nerede oturur bilemiyorum ama üye tanıtımında beylikdüzü yazıyo kardeşim :)

http://www.techturkey.com/forum/uyelerimiz/25088-biraz-gec-oldu-ama.html

OnurGTI
20-02-2013, 00:49
Büyük ihtimalle aynı sitedeyiz, arabayı görüyorumda :)

MehmeT.
20-02-2013, 01:06
Geçmiş olsun inşallah bir çaresini bulursunuz en temiz şekilde :)

Bende zamanında aküyü bitirmiştim ama arabanın içindeydim :D Vurdurarak çalıştırmıştık arabayı:D

Benim konu :D http://www.techturkey.com/forum/sohbet/103792-acil-yardim-edin-araba-calismiyor.html

Çrtk80
20-02-2013, 08:06
Kardeş g.olsun kapı dregni az arala oraya takoz koy sert bi tel yardımıyla açarsın kapıyı masrafsız olur...

aqustic
20-02-2013, 08:10
yıllar önce benzeri olmuştu bana anahtar araçtayken kapılar kitlenmişti yakındaki bir lastikçiye gitmiştim T cetveli gibi ince bir metal parçayı cam lastiğinin arasından soktu kanırtıp açmıştı kapıları.

Bende de aynısı olmuştu.Marş basmadan kontagı açtım.Aracın sisleri yanıyor mu bi kontrol ediyim dedim.O zamanlarda da arabanın alarmı otomatik kilitliyordu kapıyı ve kapı kilitlendi.T cetveli gibi bir parça ile tamirci açmıştı kapıyı

batuu
20-02-2013, 08:10
hocam hiç uğraşma direk çilingir çağır bence tecrubeyle sabit iyi para istiyor ama biyerlere hasar vermeden açar kapını

Burak Mehmet
20-02-2013, 08:39
Kardeşim Geçmiş olsun,
bizim çok başımıza geliyor bu durum yetkili servis çalışanı olduğumuz içinde işin en hızlı ve zararsız yolunu sürekli kullanıyoruz.
Kapının üst tarafını hafifçe kaldırdıktan sonra arasına imkan varsa tansyon aleti koyup çelik bir tel gerebilecek kadar arayı aç.Açılan aradan ucu "u" şekline getirilimiş çelik teli sokarar kapı kolunu çevirerek açabilirsin.

tstdrvr
20-02-2013, 08:50
Kardeşim Geçmiş olsun,
bizim çok başımıza geliyor bu durum yetkili servis çalışanı olduğumuz içinde işin en hızlı ve zararsız yolunu sürekli kullanıyoruz.
Kapının üst tarafını hafifçe kaldırdıktan sonra arasına imkan varsa tansyon aleti koyup çelik bir tel gerebilecek kadar arayı aç.Açılan aradan ucu "u" şekline getirilimiş çelik teli sokarar kapı kolunu çevirerek açabilirsin.

aynen çoğu kişinin başına geldiği gibi benimde geldi zamanında. anlattığınız yöntemle çilingir 20 liraya halletti :)

gurcell
20-02-2013, 08:51
Arabanin akusu mu bitti? Sinyallerden yada elektrik verebileceginiz herhangi bir yerden elektrik verin, az da olsa kapilari acacak kadar sarj olacaktir. En son arkadasin sis farinin ordaki kablolardan aku ile elektrik verdik, kapilari acacak kadar sarj oldu.

delsolemrah
20-02-2013, 09:38
arabayı kirkoya vur altına gir orda acıkta duran marş motoru yada şarj dınomasının oldugu yerden takviye yap sonra anahtara bas acılır araç ben bu sekil acıyorum hata reno yetkili servisinde calısırken bu sekılde acıyodum benden ogredıler bu tektığıde :D

Ahmet Saraçoğlu
20-02-2013, 09:42
şarjın ordan takviye yapılırsa kabloyu söksemde yürür mürür mazallah risk o.Sisten güç versek yakarmıyız biyerleri?

Ahmet Saraçoğlu
20-02-2013, 09:45

Aynen kardeşim , eylülden buyana Estondayım.Bi ara sormuşrum estonda bizden kimse varmı diye ama ses çıkmamıştı.Sen hangi bloktasın?

semavi
20-02-2013, 10:01
Böyle durumlarda kasko yada kredi kartlarınızın ücretsiz çilingir hizmetlerini kullanmaya çalışın arkadaşlar...

Benim başıma araç çalışırken ve çocuğum içeride koltuğa bağlanmış durumda iken geldi... Geçen sene kar yağdığında. Bir tel yardımı ile kendi arabamı soydum :) Araç c70ti, direksiz kapı...Araç çalıştığı için mandal aktifti.Normalde Mazdalarda ve bazı araçlarda araç iki kere kilitlenebiliyor ve mandal deaktif oluyor...

Ahmet Saraçoğlu
20-02-2013, 11:35
Az önce giriştim , ucuna bez sarılı bi tornavida ile biraz kastırdıktan sonra tansiyon aletini araya soktuk , o yeterli açıklığı sağladıktan sonrada nalburdan aldığımız baca temizleme teli ile bikaç dakikada açtık kapıyı.Aklınızda olsun , düşündüğünüz teli nerden bulurum ne teli iş görür diye vakit kaybetmeden direk baca temizleme teli isteyin.hem iterken eğilmeyecek kadar sert , hemde kasti olarak eğmek istediğizde sıkıntı çıkarmayacak kadar yumuşak...
Sonrası bildiğiniz akü takviye.sıkıntısız çözdük çok şükür.

MehmeT.
20-02-2013, 11:36
Hadi geçmiş olsun o zaman :) :D

semavi
20-02-2013, 11:38
youtuba danda yardım alabilirsiniz... bazı arabaları bir ip ile bile açabiliyorsunuz :)

Umut209
20-02-2013, 11:42
kelebek camın yansanayisi olması seni üzmezse ve ankaradaysan çıkma bulabilirsin 70-80 tl arası bi rakama bende de 207 var 2-3 kere kelebekten girdiler ordan biliyorum c4 kelebeğide farklı değildir serviste 200-250 gibi rakam söylüyorlar ostimde veya istanbulda bence bulabilirsin

athem
20-02-2013, 11:42
Teknik guzel :)

semavi
20-02-2013, 11:51
http://www.youtube.com/watch?v=HQ1JQU5V2wE

buda ilginç olanı ama her arabada yemez...

http://www.youtube.com/watch?v=5YJzpaz0tmw

Burak Mehmet
20-02-2013, 11:59
c4 ün kapı camı kelebek camından daha ucuz...

ahmet3425
20-02-2013, 12:14
Valla gecmis olsun ayni durum benimde basima geldi.

Kapi citasini soktum oradaki deliklerden tel sokup mandali cekip actim.

Sonrasinda araba uzun sure yatacaksa. Arka koltuk sirtlarini acik birakirim hep bagajdan rahatca girebilmek icin :)

huseyinturk
20-02-2013, 13:10
Aynen bide o dert var , anahtar var zati , çilingirde açamazsa sıkıntı :D

Hemen hemen her citroenimde başıma geldi sırayla bu sıkıntı :D , hepsindede aynı şekilde yaptım ama ne kadar dikkat ederseniz edin , ya kapı aralıklı kalıyor , yada aracın üst stunda ince bi ezik oluyor.Bu sefer hasar vermeden kaputu açabilmenin yolunu buldummu tamam :D

Bu arada dediğim gibi araca akü kutubuna ulaşmadan takviye yapmak mümkünmü?Şase + mı - mi ney , öyle bi kutuptu diye biliyorum , diğer kutubu nerden buluruz ?:D

Plaka lambasını söküp ordan + - bulunabilir akü bağlanırmı ama oraya? Bilgim yok ama belki tutar diye söylüyorum

OnurGTI
20-02-2013, 14:26
Aynen kardeşim , eylülden buyana Estondayım.Bi ara sormuşrum estonda bizden kimse varmı diye ama ses çıkmamıştı.Sen hangi bloktasın?

Gözümden kaçmış abi, B12'de evimiz var arada geliyoruz bizde. Mercedes'i sitede fotosunu görmüştüm sanırım, ordada görünce direk hatırladım.

Oznsrl
27-02-2013, 12:10
Vay be clio 3 lerde ne panzotta nede içerdeki kapı açma kolunda 4 kapıyı açıp kapatan iticek yada çekicek bi sistem yok sadece şfr tarfndaki açma kolunu çekince hepsi açılıor onunda yeri çok terso :D orta konsolda bi düğme var oda arabayı anahtarla kitledikten bi süre sonra ışığı sönüyor yani bassanızda bi işe yaramıyor konuyu okucunda dikkatimi çekti :D dmkki başıma byle bişey gelse baya uğraşcam

anil_kus
27-02-2013, 12:39
araç e36 coupe olsaydı 5 sn de açabilirdim :D

Onur Fatih
27-02-2013, 13:59
Bu yüzden seviyorum focusları :D