Orijinalini görmek için tıklayınız : Aileye Yeni Üye Chery Kimo
burkaykalyon
12-02-2013, 21:44
Arkadaşlar, abiler herkese selamlar.
Çoğu kişinin bildiği gibi anneye(sultanım diyeceğim bundan sonra :) ) araba bakıyorduk. O mu bu mu derken ilk önce EG'lere baktık. Beğendi bir tanesini sultan ancak araba pertten dönme çıktı. Sonra gittik bir tane E36 318i bulduk. O da resimlerden ok gibi yanına gidince çok kötü çıktı. :) Tam ümitleri kaybetmişken tamamen tesadüf eseri Beşiktaş Barbaros Bulvarı'ndaki Chery bayisinde bulduk kendimizi. Orada karşılaştık kendisiyle. Sultan aşık oldu diyebilirim. Hem otomatik olması hem de 2011 model, 45k km'de olması, kazasız, 7 yıl daha devam eden garanti ve full+full olması :) bizim sultanın aklını çeldi. E tabi fiyatı da bayağı uygun geldi. Son sahibi olur muyuz bilmiyorum ama sultan ömürlük kullanacaktı.
Bugünde aldık aracı. Bayağı kullandım yaklaşık 100 km kadar. Araç benzinli ve otomatik olmasına rağmen ciddi az yakıyor. Sadece şanzımanına alışmak gerekiyor. Sapıtık yerlerde(dik yokuşlarda ve az akan trafikte) saçma vites atışlarını saymazsak şu anlık sorun yok. Tavsiye ederim tüm bayanlara ama bize gelmez kesin ve net :D
Neyse ya çok konuştum aha bizim Kimo! Bu arada bende arada faydalanacağım tabi ki :D Trafikte küçücük bir Kimo'nun içinde koca bir adam görürseniz o benim işte :D Bu aracın da bir konusu olsun istedim...
http://b1302.hizliresim.com/16/d/k1rzk.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
http://b1302.hizliresim.com/16/d/k1s16.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
http://b1302.hizliresim.com/16/d/k1s3s.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
http://c1302.hizliresim.com/16/d/k1s7g.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
MazdaSpeed
12-02-2013, 21:52
Hayırlı olsun,maşallah... :)
Hayırlı olsun Burkay Allah kaza bela göstermesin :)
Hayırlı olsun.Aslında şehir içi için gayet mantıklı.motor bilgileri nedir performans aşırımı kötü? lpg takıp öyle günlük şehir içi ulaşım amaçlı iyi aslında.
burkaykalyon
12-02-2013, 22:01
Hayırlı olsun,maşallah... :)
Teşekkür ederim... :)
Hayırlı olsun Burkay Allah kaza bela göstermesin :)
Sağol Melih'im. Cümlemize kazasız belasız... :)
Hayırlı olsun.Aslında şehir içi için gayet mantıklı.motor bilgileri nedir performans aşırımı kötü? lpg takıp öyle günlük şehir içi ulaşım amaçlı iyi aslında.
Ertekin Abi bizdeki otomatik. Şanzımana alışmak biraz süre alır. Mesela dik yokuşta gazı kökleyip çıkarsan 10 mt gitmeden devir yükseltiyor boğuluyor araba. 2 sefer kaldım bugün tecrübe ile sabittir :) Hafif gazda çıkmak gerekiyor ama bu sefer de 20 yi geçemiyorsun :) 1.3 motor 84 beygir toplam güç. Valla bu şekilde yakıt ciddi manada az onu söyleyeyim. Üstelik LPG ile ne olur bilemiyorum. Hiç yakmaz herhalde. :)
BarışArdalı
12-02-2013, 22:02
KİM - O ? :D hayırlısı olsun reyizzz
berkay_aydin
12-02-2013, 22:03
hayırlı olsun :)
Hayırlı olsun bayan için süper ideal.
Kaça geldi acaba?
burkaykalyon
12-02-2013, 22:06
KİM - O ? :D hayırlısı olsun reyizzz
Kim ki o? :D Sağolasın abicim...
hayırlı olsun :)
Sağol Berkay'ım..
KGüneyli
12-02-2013, 22:08
- Hayırlı olsun, otomatiği nasıl merak ettim:)
burkaykalyon
12-02-2013, 22:08
Hayırlı olsun bayan için süper ideal.
Kaça geldi acaba?
Aynen öyle bayan için birebir. Teşekkür ederim. Araç bize ortalama 17'ye geldi diyelim artısı eksisi bizde kalsın :)
orhan_guney
12-02-2013, 22:11
hayırlı olsun guzel uygun bır secim.
burkaykalyon
12-02-2013, 22:13
- Hayırlı olsun, otomatiği nasıl merak ettim:)
Teşekkür ederim. Aga şöyle söyleyeyim. Şu Renault Fluence reklamında sarsıntısız vites geçişi diyor ya onu düşün. Fluence sarsıntısız derler sarsıntısız olmayan araçlar böyle derler bizim arabayı gösterirler :D Vites geçişlerini direk hissediyorsun. Bu bir eksi mi eksi evet ancak uzun yolda rahatlıyor bayağı. Şehir içi trafiğinde sıkıntı olabilir. Sürekli öne doğru atlama, rolantide titreme gibi belli başlı durumlar yok değil hani :D
painkller
12-02-2013, 22:14
önden çok sevimli, arkadan tam gözükmüyor ama falso vermiş gibi.
uygun fiyata, uygun araba bence. bana 2.fotoğraf ford fiestayı anımsattı öne doğru. Maşallah :) kazasız belasız sorunsuz
burkaykalyon
12-02-2013, 22:14
hayırlı olsun guzel uygun bır secim.
Teşekkür ederim Orhan Abi. Bizim sultan kullanacak işte ömürlük binecek Allah izin verirse bisiklet niyetine :)
Burak E.
12-02-2013, 23:15
hayırlı olsun
hayırlı olsun bizim sultan'a da böyle bişey alsak bizi rahat bıraksa :D
_driver_
13-02-2013, 06:08
hayırlı olsun. radikal bi seçim olmuş :)
Hayırlısı olsun. Allah kaza bela vermesin
burkaykalyon
13-02-2013, 07:02
önden çok sevimli, arkadan tam gözükmüyor ama falso vermiş gibi.
uygun fiyata, uygun araba bence. bana 2.fotoğraf ford fiestayı anımsattı öne doğru. Maşallah :) kazasız belasız sorunsuz
Önü Fiesta'ya benizyormuş hakikatten farketmemiştim. :) Teşekkür ederim..
hayırlı olsun bizim sultan'a da böyle bişey alsak bizi rahat bıraksa :D
Vallahi başımın etini yemişti araba araba diye. Milyon tane model buldum yok bunun farı kötü, bunun kıçı çok ufak falan filan derken bu oldu :) binsin gezsin şimdi :D teşekkür ederim.
hayırlı olsun. radikal bi seçim olmuş :)
Teşekkür ederim. Radikalden ziyade sultanın istediği bir seçim oldu. + 'larını -'lerini anlattım gözünü kararttı istiyorum dedi aldık geldik :)
Teşekkür ederim. Herkese kazasız belasız...
Deepblue
13-02-2013, 09:24
Hayırlı olsun MaşAllah :)
Hayırlı olsun Burkay. Allah kaza bela vermesin :)
b.ustaoglu
13-02-2013, 11:28
hayırlı olsun, bayan için çok mantıklı aslında. arabayı öldürene kadar kullanıcan o da bi 10 sene eder herhalde :D
ama motor özellikleri iyiymiş.. alt yapısı nedir acaba, toyota yaris şanzımanı geldi aklıma vitesi görünce. motor ve şanzıman hangi markanın :)
Hayırlı olsun kardeşim benim :) Benim valide de ehliyet yok. iyimi, kötümü bilemedim :D hahaha
Allah kazasız belasız kullanmak nasip etsin kardeşim :)
darkmoon
13-02-2013, 12:00
Hayırlı olsun güzel mantıklı tercih olmuş :)
E.Bozoglu
13-02-2013, 12:04
Hayirli olsun, Allah kaza bela vermesın
burkaykalyon
13-02-2013, 12:11
Hayırlı olsun MaşAllah :)
Teşekkür ederim. :)
Hayırlı olsun Burkay. Allah kaza bela vermesin :)
Sağol kardeşim hepimize kazasız belasız...
hayırlı olsun, bayan için çok mantıklı aslında. arabayı öldürene kadar kullanıcan o da bi 10 sene eder herhalde :D
ama motor özellikleri iyiymiş.. alt yapısı nedir acaba, toyota yaris şanzımanı geldi aklıma vitesi görünce. motor ve şanzıman hangi markanın :)
Teşekkür ederim. Annemin işte bisiklet niyetine ömürlük kullanacağı bir araba :) Parçaları çok ucuz vergi avantajı da var. Şanzıman çok soru işaretiydi benim için özellikle sordum. Opel Easytronic ve Toyota Yaris'ler ile aynı şanzıman dediler ne derece doğrudur bilemedim :) Çalışma mantığı birebir aynı.
Hayırlı olsun Burkaycım.
Sağol abicim.
Hayırlı olsun kardeşim benim :) Benim valide de ehliyet yok. iyimi, kötümü bilemedim :D hahaha
Allah kazasız belasız kullanmak nasip etsin kardeşim :)
Hacı ehliyet şart ama ehliyet aldıktan sonra ille de araba diyorlar :D Teşekkür ederim hepimize kazasız belasız.
Hayırlı olsun güzel mantıklı tercih olmuş :)
İşte işin erbabından yorum geldi :D Sen mantıklı tercih dediğine göre doğru seçim yapmışız :D Teşekkür ederim abi.
Hayirli olsun, Allah kaza bela vermesın
Teşekkür ederim. Hepimize kazasız belasız.
Nightfish
13-02-2013, 12:14
Bu fiyata daha ne olsun. Gayet mantıklı bir araç. Hayırlı olsun kardeşim.
Garanti konusunda güvenin tam olsun, Chery garantisinin bayağı arkasında. En ufak sıkıntı olsa garantiden hemen değişim yapıyorlar.
alet lanet burkay maşallah :D
bu ne aga .... :D
anne güle güle kullansın...ALLAH kaza bela vermesin...
burkaykalyon
13-02-2013, 12:27
Bu fiyata daha ne olsun. Gayet mantıklı bir araç. Hayırlı olsun kardeşim.
Garanti konusunda güvenin tam olsun, Chery garantisinin bayağı arkasında. En ufak sıkıntı olsa garantiden hemen değişim yapıyorlar.
Sağolasın kardeşim. Mermerler Grup(Chery) işini bayağı iyi yapıyormuş hakikatten. Aracı biz daha almadan daha doğrusu araca okey verdikten sonra aracı komple ekspertize sokup 50k bakımını da halletmişler ücretsiz. Dün çıkardılar gösterdiler raporları. Kafanızda bir şüphe olmasın yani :D
alet lanet burkay maşallah :D
Sağolasın kardeşim. Aga chip, f/e/h ile 200+ beygirleri hedefliyorum :D alet gergin! :hahaha:
bu ne aga .... :D
anne güle güle kullansın...ALLAH kaza bela vermesin...
Sağolasın kardeşim. Swap yapak mı la buna :D ne güzel olur he 1000 kilo araba. Her bir yeri ayrı oynar yeminle :D
hayırlı olsun masallah :)
Sağolasın kardeşim. Swap yapak mı la buna :D ne güzel olur he 1000 kilo araba. Her bir yeri ayrı oynar yeminle :D
haftasonu masaya yatıralım bu konuyu...:D
burkaykalyon
13-02-2013, 12:31
hayırlı olsun masallah :)
Teşekkür ederim :)
haftasonu masaya yatıralım bu konuyu...:D
Bununla resete gelecem Merter'e :D
hayırlı olsun.kazasız belasız
Onurkk06
13-02-2013, 12:45
buna bir lpg tadından yenmez anneden çok sen kullanırsın kaç para acaba bunun günahı :D bizim valideye de böyle bişey gidebilir aslında :)
burkaykalyon
13-02-2013, 12:48
hayırlı olsun.kazasız belasız
Teşekkür ederim. Hepimize kazasız belasız...
buna bir lpg tadından yenmez anneden çok sen kullanırsın kaç para acaba bunun günahı :D bizim valideye de böyle bişey gidebilir aslında :)
Günahı al aşşağı vur yukarı 16-17 diyelim :) İnan LPG'ye gerek bile yok çünkü ciddi az yakıyor. Ayıptır söylemesi dün yaklaşık 100 km gezdim ibre bile oynamadı desem bilmem inanırlar mı bana :D Tam bayanlık ya. He dersen ben bununla şaka yaparım şaka makinesi olsun o da olur :D
Hayırlısı olsun cok sirin ve kucuk arac içinize sinen bozulmamıs arac bulmanız en önemlisi bakımı yap yakıtı at devam et tarzı bu :D kazasız belasız :)
fiyatıda iyiymiş bende hb civic aldım anneme keşke bunlardan alsaymışım, kazasız belasız maşallah :)
hayırlı olsun yarı otomatik şanzıman normaldir
hayırlı uğurlu olsun kazasız belasız binsin valide hanım :) maşalalh
Arkadaşım hayırlı olsun ki İNŞALLAH hayırlı olur....ben biraz morelini bozabilirim ama benim bacanağımda vardı...bir tane örnek verecem lastiklerini komple değiştirmeye lastik bayisini gittik...bijonları sökerken 4 lastikten birisi çıkmadı :( hatta servise götürdük ne zorluklarla söktüler yeni bijon şiparişi verdiler vs vs ...servistekiler ilk defa başımıza geldi dediler İNŞALLAH başınıza böyle bir şeyler gelmez ALLAH kaza beladan korusun arabayı kullanırken bana güven vermiyor araç :(
burkaykalyon
13-02-2013, 14:58
Hayırlısı olsun cok sirin ve kucuk arac içinize sinen bozulmamıs arac bulmanız en önemlisi bakımı yap yakıtı at devam et tarzı bu :D kazasız belasız :)
At benzini git istediğin yere mantığı %100 çalışıyor :D Teşekkür ederim..
fiyatıda iyiymiş bende hb civic aldım anneme keşke bunlardan alsaymışım, kazasız belasız maşallah :)
Ya bende çok baktım eg civic hb civic ama bizimkinin içine sinmedi modeli düşük geldi vs. bu çıktı karşımıza aldık hayırlısıyla :D
hayırlı olsun yarı otomatik şanzıman normaldir
Valla yarım mı tam bilmiyorum inan :) Teşekkür ederim.
hayırlı uğurlu olsun kazasız belasız binsin valide hanım :) maşalalh
Sağolasın kardeşim. Hepimize kazasız belasız.
Arkadaşım hayırlı olsun ki İNŞALLAH hayırlı olur....ben biraz morelini bozabilirim ama benim bacanağımda vardı...bir tane örnek verecem lastiklerini komple değiştirmeye lastik bayisini gittik...bijonları sökerken 4 lastikten birisi çıkmadı :( hatta servise götürdük ne zorluklarla söktüler yeni bijon şiparişi verdiler vs vs ...servistekiler ilk defa başımıza geldi dediler İNŞALLAH başınıza böyle bir şeyler gelmez ALLAH kaza beladan korusun arabayı kullanırken bana güven vermiyor araç :(
Abi hiç moralim bozulmadı merak etme. :) Valla bundan her şey beklerim aslında. Ancak şu anlık bir sıkıntı yok çok şükür ama eve gidince bijonları kontrol edicem :)
Hayırlı olsun allah kazasız belasız günlerde kullanmayı nasip etsin.
burkaykalyon
13-02-2013, 19:08
Teşekkür ederim. Herkese kazasız belasız.
Hayırlı olsun allah kazasız belasız günlerde kullanmayı nasip etsin.
Sağolasın. Hepimize kazasız belasız...
berkay_aydin
04-03-2013, 14:25
http://sphotos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/601254_10151474389404828_1719252683_n.jpg
küçük ? :D
muratburunce
04-03-2013, 17:29
hayırlı olsun pek tarzım değil ama bu tip araçlar gende güzel duruyor kazasız belasız...:icon_tup:
burkaykalyon
30-07-2013, 15:30
Evet arkadaşlar. Uzun zaman sonra konuya bir güncel çekeyim ve turşucukla olan ilişkimizden bahsedeyim. :D
Kendisi bizi hiç üzmüyor sağolsun. Benzini koy dünyayı gez modunda geziyoruz kendisiyle. 5 ayda 45k km den 53k km ye çıktık :D Tık demedi. Kah güldük kah eğlendik ve devam ediyoruz. Anılarımız çoğaldı trafikte şakalar, arabanın içinde kelli felli adam olan beni görünce gülüşmeler falan anılardan bazıları :D Daha detaylı anılarla ilgili AhmetYılmaz'dan, Burak E.'den, H.Savaş'tan, OğuzU'dan ve berkay_aydın'dan bilgi alabilirsiniz :D
Yakıt ortalaması şöyle. 30 liralık benzinle ortalama 80 km yol gidiliyor. Otomatik ve benzinli bir araç için çok ciddi bir oran bence.
Gelelim performansımıza ve araç özelliklerine. Araçta kesinlikle iç mekan kalitesi diye bir şey yok :D Her şey plastik her şey sakat :D Radyo tuşu düştü neyse yapıştırdım. Cam açma tuşları bozuldu serviste düzelttiler sağolsunlar garantiden ücretsiz.
Son zamanlarda araç iyice teklemeye motor soğukken vitesten ve şanzımandan ses gelmeye ve vites atmamaya başladı. Araç içinde zıplatıp duruyordu. Bakıma götürdüm şanzıman yağı eksilmiş bir eklediler şimdi kaymak gibi. Uçan kaçana :D
İçimin rahat olması için genel bir bakım yaptırdım. Değiştirilenler ve toplam tutar aşağıda yazılı. İnanamadım fiyata.
-4 adet Bosch buji
-Polen filtresi
-Hava filtresi
-Motor yağı
-Far ayarı :)
-Silecek suyu
-Şanzıman yağı değişimi
-Fren hidroliği
-İşçilik
Toplam 170 TL :D + olarak servis hediye olsun diye çok detaylı olmasa da iç dış yıkama, motor yıkama ve koltuk lekeleri sökme işlemi yapmış. Koltukların bir kısmında lekeler vardı ***** benim diğer öküzün jantlarını taşımıştık koltuklar leş gibiydi.
Gelelim bir iki fotoya. Gözüme çok güzel gözüktü namussuz bir iki kare aldım :D
http://i.imgur.com/MdyYmQz.jpg?1
http://i.imgur.com/Q6aaGkk.jpg?1
Sonuç olarak. Araba alınacak araba ancak bizim gibi manyakların işine gelmez :D Yani az gelir yeterli gelmez. Ancak anneye, emekli babaya alınacak 1 numaralı araba bence. :D
berkay_aydin
30-07-2013, 16:31
Kimomuz güzel olacak ! :D
kimonun filtre sesi :D o geceyi unutmam
Risendark
30-07-2013, 17:03
Maşallah Allah kaza bela vermesin... Yalnız yengenin arabanın sislerinde xenon mu var ? :D
berkay_aydin
30-07-2013, 17:14
Maşallah Allah kaza bela vermesin... Yalnız yengenin arabanın sislerinde xenon mu var ? :D
Tamamen orjinal muayyer bir araç xenon filan yok :)
Burak E.
30-07-2013, 17:41
en güzel anı kımo ciğerli bir makinadır şaka makinası resmen :)
Lüleburgaz gişeler - Mahmutbey gişeler tam 57 dakika :D
PROMINENT
30-07-2013, 21:56
Bende alia ya biniyorum...
http://www.hizliresimyukle.com/images/2013/07/30/MRqlu.jpg
çok sağlam araba iç olsun dış olsun..klima açık 100 liraya 320 350 km arası gidiyor şehir içinde 1.6 benzinli 120hp 148 tork var.. fena değil..
olmayan özellik zaten yok.. koltuk ısıtmadan elektrikli ısıtmalı aynalara kadar.. ağzına kadar doldurmuşlar arabayı arkada çift taraflı klima ayarına kadar..
Risendark
30-07-2013, 22:31
Tamamen orjinal muayyer bir araç xenon filan yok :)
sanki otoparktaki fotoda xenon lu gibi duruyor :)
darkmoon
30-07-2013, 23:00
bu çinlilerde bir tane cadillac kopyası vardı chery demiydi.. yolda gördüm araç hoş duruyor :)
PROMINENT
30-07-2013, 23:08
gelly o ... chery israil çin ortak yapımı.
burkaykalyon
31-07-2013, 16:01
Herkese çok teşekkürler arkadaşlar abiler. Donanım konusunda işte sis farı, elektrikli ayna, mp3 çalar, 4 cam otomatik falan full işte :D Bir tek çelik jant yok. Ona da bulaşmak istemiyorum yoksa arkası gelmeyecek basma egzoz falan da gelir yani :D :D
Fiyat/performans olarak bence en ideal seçenek. Hem modelli ve fiyatı çok çok uygun donanımlara göre..
Tavsiye ederim yani :D
hayırlı olsun bayan için ideal duruyor.
sinanbaysal
31-07-2013, 21:53
Hayırlı olsun kazasız belasız agız tadıyla bınmenız dılegıyle :)
ilker_yusuf
06-01-2014, 20:33
Benden bir hortlama gelsin. Araç ne alsak diye planlıyoruz manueli olabilir 3-4 sene kullanmayı planlıyoruz. Okuduklarımı şaşırttı beni. İlk defa Çin üretimi bir araçtan bu denli memnuniyet okudum.
PROMINENT
06-01-2014, 22:36
alia lara da bakabilirsiniz.oldukça sorunsuz ve sağlam arabalar.. donanım olarak ise aklınıza gelecek gelmeyecek herşey mevcut..
burkaykalyon
07-01-2014, 23:15
Konuyu geç gördüm kusura bakmayın.
Manuelini hiç deneme şansım olmadı ancak çok merak ediyorum cidden. Çünkü bu araçta benim en çok memnun olduğum şey 1-yakıt 2-parça ucuzluğu. He otomatik kesinlikle almayın yani bizim gibi erkekler kullanacaksa almayın :D Bayanlar için ideal. Malzeme kalitesi kötü bir de. Şu anda benim araç 57.000 km'de ancak vites ve direksiyon soyulmaya başladı bile. Radyodaki ses açma kapama ve kanal değiştirme tuşları 2-3 ayda bir düşüyor yapıştırıyorum :D
Sormak istediğiniz başka ne konu olursa yardımcı olmaya çalışırım.
kaç kuruş yakıyor şimdi bu araç net olarak :D
Murat Süslü
08-01-2014, 17:18
Kimooooooo
Aha bu arabanın arkasında da kimo yazıyor :D
PROMINENT
08-01-2014, 17:58
Alia 1.6 benzinli 120 hp 150 tork klima açık şehir içi sakin kullanım 100 liraya 230 km ortalaması var.
burkaykalyon
08-01-2014, 22:52
kaç kuruş yakıyor şimdi bu araç net olarak :D
30 liralık benzinle 75-80 km arası yol yapıyor. Güncel benzin fiyatıyla hesabı yap işte :D Çok sıkarsam-zorlarsam(yanlış anlaşılmasın hızlı falan değil yani :D) 60-65 ta olur tabi..
Zorlamaktaki kastım şudur. Araba vites atarken gazı köklemek veya araba vites atsın diye gazı köklemekten bahsediyorum.
buna da swap projesi var mı :D alalı çok olmuş ama hayırlı olsun kazasız belasız :)
Murat Süslü
09-01-2014, 22:39
Ne gezdik ne gazladık bugün be :D