Orijinalini görmek için tıklayınız : 4x100 bijon aralığına sahip araca 5x112 Jant
Siteden de az çok bilindiği üzere Ek kasa Civic sahibiyim, yani 4x100 bijon aralığına sahip. Düşeş bir Jant buldum, fakat 5x112 bijon aralığına sahip. Flanş ile aracıma ne derece sağlıklı olur bu jantlar. Ayrıca istediğim Jantın et degeri 37. Flanş ile beraber ne kadar dışarıda kalır?
Bende merak ediyorum takipteyim
Flans min. 20mm olmali. Et37 olan jant olur et17
Oem jant et degerine bak. oem-17= oeme gore kac mm dista duracagi
Aracın orijinali teneke Jant. Ama şöyle bir hesap yapsak. Vti Jantının et degeri 37. Buna göre tek fark Flanş kalınlığı olacak diyebilir miyiz?
Ve bu flanşlarin fiyatları nedir? İkinci el almak mantıklı mı yoksa sıfır mı yaptırmak gerekir? Sitede biri vardi sanırım Flanş yapan.
Aracın orijinali teneke Jant. Ama şöyle bir hesap yapsak. Vti Jantının et degeri 37. Buna göre tek fark Flanş kalınlığı olacak diyebilir miyiz?
Ve bu flanşlarin fiyatları nedir? İkinci el almak mantıklı mı yoksa sıfır mı yaptırmak gerekir? Sitede biri vardi sanırım Flanş yapan.
hacı elektronik bişey olmadığından 2. eli sıkıntı yapcağını sanmıyorum. 200 300 lira arası bişeydi yanlış hatırlamıyorsam. ayrıca o jantı unut sen bence :D
tornacılarda flanş yapıyor diye biliyorum
Flans sifir yaptirin yada guvendiginiz birinden alin. Balans probleminde yaptirdigin yerin kafasina atabilirsin mesela:)
Mazleme onemli. 4048 celik yada 7075 al. dan yaptirilmali.
Ben 7075 al. derim. Celik hamalliktan baska birsey degil bence. Sitede Denon nickli arkadas yapiyordu. Gerci nicki degismis ama denon diye aratinca ulasilabilir genede.
vti jant et37 ise dedigin gibi flans kalinligi kadar disari cikar.
Flans sifir yaptirin yada guvendiginiz birinden alin. Balans probleminde yaptirdigin yerin kafasina atabilirsin mesela:)
Ben 7075 al. derim. Celik hamalliktan baska birsey degil bence. Sitede Denon nickli arkadas yapiyordu. Gerci nicki degismis ama denon diye aratinca ulasilabilir genede.
Teşekkürler hocam ilginiz için. Mesaj atacağım Denon nickli kişiye.
Aralarımda ne kadar fiyat farkı var acaba dediğiniz çeliklerde. Peki 20mm camurluk dısına çıkarır mı benim aracı? Arkalarda kamber var halledilir bir şekilde ama önler için gözümde canlandıramıyorum. 195/45/16 lastiklerim.
denon +1 4*108 i 4*100 e çevirmiştik sorunsuz uzun süre kullandık tavsiye ederim
hacı elektronik bişey olmadığından 2. eli sıkıntı yapcağını sanmıyorum. 200 300 lira arası bişeydi yanlış hatırlamıyorsam. ayrıca o jantı unut sen bence :D
Hevesimi kırmasana çok güzel olacak bak olursa. BBS'leri de çıkarırım kurtulurum dilinden hem.
nick imin degistigini kim cikardi yavv :)
5x114.3 olsaydı yardımcı olurum en kolay yoldan :)
nick imin degistigini kim cikardi yavv :)
Ben sadece ben:D
Teşekkürler hocam ilginiz için. Mesaj atacağım Denon nickli kişiye.
Aralarımda ne kadar fiyat farkı var acaba dediğiniz çeliklerde. Peki 20mm camurluk dısına çıkarır mı benim aracı? Arkalarda kamber var halledilir bir şekilde ama önler için gözümde canlandıramıyorum. 195/45/16 lastiklerim.
7075 aliminyumdur ( dogrumu yazdim? :D )
5082 ise celik bildigin celik:)
7075 te yaptir. dinle beni:)
bLackModeL
03-02-2013, 09:35
Senin aracin saplamali nasik bi flans olcakki :) senin komple kampanalari degistirmen lasimm onlarinda degismesi icin tasiyici lazim mertcan abinin ki al vti o sekilde o sana yardim edebilir ama hakkini seyini gecer yani
Senin aracin saplamali nasik bi flans olcakki :) senin komple kampanalari degistirmen lasimm onlarinda degismesi icin tasiyici lazim mertcan abinin ki al vti o sekilde o sana yardim edebilir ama hakkini seyini gecer yani
Arkada kampanya var diye flanş kullanamaz mıyız? Bu çok kötü.
semsialtunbas
03-02-2013, 11:36
saplamalarda spacer kullanmak için saplamayı uzatmak gerekir, ayrıca 4 bijon 5e çevrilmez gibi geliyo bana, 5 5e çevrilir farklı aralıklarda ama 4 ve 5 bijon aynı spacer üstüne yerleşmez gibi
4 bijon 5e döner sıkıntı yok. Saplamalı araç sıkıntı olmaz. Saplamalı gene saplamalıya yada saplamalı normal bijonluya çevrilebilir. Örnekleri çok. Sitede yaptıranda olmuş hatta.
Zamanında ben yaptırmıştım kaliteli bi işçilikle hiçbir sorun yaşamazsın benden sonraki arkadaş aracı takla atıp perte çıkarmıştı ama jantlar kırılmasına rağmen yerinde duruyordu göbekleriyle bu kadar sağlam olabiliyor güveneceğin bi yerde yaptırmanı tavsiye ederim.benim bildiğin sağlam bi tornacıyla istediğini istediğin şekle çevirirsin benim öyleydi en azından 5*100ü 4*114.3 e çevirmiştik.
ayrıca bu işin maliyeti ne kadar tuttuğunu yazarsan çok sevinirim (jantlar-gelmesi-vergisi)
arkada kampanya var diye flanş kullanamaz mıyız? Bu çok kötü.yok öyle bişey disk yada kampana olması hiç önemli değil , kullanabılırsın
yok öyle bişey disk yada kampana olması hiç önemli değil , kullanabılırsın
Abi bana bir fiyat versen de ona göre gözümü karartsam. :)
Abi bana bir fiyat versen de ona göre gözümü karartsam. :)
dedım ya şu anda işkembeden sallama bir şey söylemek ıstemem cad ortamında çizip olabılırlıgıne bakarak cevaplamam gerekır merakını , şimdi %100 olur yaparız hallederız deyip sonra yaa oluyo ama bı bıjon eksık kullanmak zorundasın demek ıstemıyorum kardeşim , yarına kadar sabret :icon_tup:
dedım ya şu anda işkembeden sallama bir şey söylemek ıstemem cad ortamında çizip olabılırlıgıne bakarak cevaplamam gerekır merakını , şimdi %100 olur yaparız hallederız deyip sonra yaa oluyo ama bı bıjon eksık kullanmak zorundasın demek ıstemıyorum kardeşim , yarına kadar sabret :icon_tup:
Pn attim....