PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bilgilendirme: GSM Hat kullanıcıları hatları üstüne alabilir.

Thracian
27-01-2013, 21:45
BTK nın yeni düzenlemesiyle başkasının hattını kullanan kişiler GSM oparatorlerin mağazalarında hatları üstlerine alabilecekler.

Adınıza ait ikametgah (adres belirten faturada olabilir), nufus cüzdanı, ve üstünüze almak istediğiniz hatla beraber Turkcell, Vodafone veya Avea mağazasına 'Hat devri' yapacağı bilgisi verip işlemini yaptırabilir.

Met
27-01-2013, 21:50
Ben sormuştum. Üstünüze alabilirsiniz ama ücretli demişlerdi.

Şuan ücretsiz mi ?

ERTAN
27-01-2013, 22:04
aynen 30 liraya deniliyordu. Kalktımı ?

Serhat
27-01-2013, 22:12
Hat eğer o numaranınsa. Yani mevcut hattınızdan diğerine geçiş yapmamışsanız, ücretsiz değiştiriyorlardı diye biliyorum. Bende üstüme almak istiyorum yarın bir gidip sormak lazım.

MeRtCaN
27-01-2013, 22:13
27 tl ucretı vardı

ama yılbasından sonra ucretsız olacak demıslerdı

demmekı ucretsız olus

erhanarici18
27-01-2013, 22:34
ben ücretiyle bile alamamıştım zamanında
benim hat kimin üzerine kayıtlı bilmiyorum
kimin üzerine kayıtlıysa onun gelmesi gerekiyomuş
şimdi iyi oldu

TarikS
27-01-2013, 22:39
Turkcell kullanicilari TALEP yazip 7777'ye gondermeli, 2 gun icinde cevap geliyor. en yakin TIM'e adiniza kayitli en eski 2 aylik bir faturayla gidip uzerinize aliyorsunuz.

Eski hat sahibinin birkac aylik itiraz suresi var eger oyle bir mevzu olursa da.

Ben 9 Ocak 2013'te atmistim bu mesaji, o gunden beri prosedur degismediyse, boyle.

mechanic
27-01-2013, 22:53
hat sahibi gerekiyor mu?

slowmotion
27-01-2013, 23:02
iyide herhangibir numarayı bayiye gidip bu benim deyip alırlarsa nolacak?

slowmotion
27-01-2013, 23:10
hat sahibi gerekiyor mu?

bencede gerekiyor olması lazım ,saçma olur yoksa

TarikS
27-01-2013, 23:11
O durumda onceki hat sahibi (sistemde kayitli ise) gidip itiraz edebiliyor(1 ekim 2014'e kadar). Acik hatlarda oyle bir sey yok zaten.

hat sahibi gerekiyor mu?

Hayir, acik hatti uzerinize aliyormus gibi oluyor bu islem, hattin kimin uzerine oldugunu bilmiyorsunuz, gidip bu hatti ben kullaniyorum deyip uzerinize aliyorsunuz.

Son tarih 1 ekim 2013. Bir daha bu islem yaptirilamayacak. Ancak eski hat sahibiyle gidip devir teslimler yapilabilecek eskisi gibi, havadan kendi ustune alma yok.

Konu ile ilgili detayli bilgi icin;

Açık Hat Kullanıcıları İçin Hatları Üzerlerine Alma Şansı | Cep Avantaj (http://www.cepavantaj.com/acik-hat-kullananlara-son-firsat.html)

Bu da ilgili BTK karari: http://www.tk.gov.tr/mevzuat/kurul_kararlari/dosyalar/2012%20DK-14-453.pdf

TigeR
27-01-2013, 23:37
çok iyi oldu bu valla

Burak
27-01-2013, 23:56
Bir de taşınan numaraları üzerimize aldırsalar...

baha38
28-01-2013, 07:06
Ben 2 sene filan önce almıştım ücretsiz hat sahibine filan gerek olmuyor sadece o hatta msj mı ne çekiyolar şifre gibi onu söylüyosun yani hat yanında ve sen kullandıgını ispatlıyosun. Başkada bişe yapmamıştık 5 dk da üstüme aldım hattımı.

Kadyr
28-01-2013, 07:11
Benimki hazirkart amcamin uzerine almistim yasim tutmuyor diye 3-5 ay once gittik benim uzerime almaya 30 tl dediler simdi bu islem ucretsizmi acaba yapanlar varsa bilgi verebilirmi?

CRX
28-01-2013, 07:46
iyide herhangibir numarayı bayiye gidip bu benim deyip alırlarsa nolacak?

aynen bu büyük bir sıkıntı olcak gibi gözüküyor, geçenlerde kuzenimin hattını babasından kendisine geçirelim diye gittiğimizde babasına ihtiyaç bile olmadığı söylendi, yani herkez herkezin numarasını üzerine geçirmek için talep yapabiliyor, hat sahibi itiraz etmedikçe de gerçekleşiyor anladığım kadarıyla ...

akay
28-01-2013, 08:03
aynen bu büyük bir sıkıntı olcak gibi gözüküyor, geçenlerde kuzenimin hattını babasından kendisine geçirelim diye gittiğimizde babasına ihtiyaç bile olmadığı söylendi, yani herkez herkezin numarasını üzerine geçirmek için talep yapabiliyor, hat sahibi itiraz etmedikçe de gerçekleşiyor anladığım kadarıyla ...

telefon yanında olacak. sms şifre gelecek

TigeR
28-01-2013, 08:34
peki tarife abonelikleri nasıl oluyor

Thracian
28-01-2013, 10:07
Hattınıza bir sms geliyor. Hattın kullanıcısı olduğunuzu ispatlıyorsunuz. Hat sizin üstünüze geçtikten 1 yıl sonra eski hat sahibi itiraz ederse hat iade olunuyor.

Herhangi bir ücret alınmıyor.

Thracian
28-01-2013, 10:09
hattı üstünüze aldığınızda 3 ay oparatör değiştiremiyorsunuz.

Hat başka operatördeyken devir işlem yapılamıyor. Örnek: 542 li hat turkcell veya aveadaysa işleminiz olmuyor

Ome_RS
28-01-2013, 10:20
benm hattım 537li 5-6aydır vodafone kullanıyorum
devir işlemi hiçbi sekilde yapamıyormuyuz belli bı sure sonra yapablirmiyiz

mechanic
28-01-2013, 10:43
Sadece açık hatlar için geçerli. Hat deviri ile alakası yok....

_FrKn_
28-01-2013, 14:00
Kafam karıştı.
Benim hattım Almanya'da ikamet eden bir akraba üzerine.
Buraya gelmesi mümkün değil.Bu hattı kendi üstüme alamaz mıyım?

Jön Türk
28-01-2013, 14:10
Cuma aldım bende üzerime hat sahibi gerekmiyor.
Görevli telefona şifre olan bir msj yolluyor ve sizin kimliğinizi istiyor

semavi
28-01-2013, 14:12
Bu süper oldu... Hanımın hattı hemen aldırayım üstüne... Zamanında öğretmen hattı diye bi tanıdığın üstüne almıştık... teşekkürler bilgilendirme için...

mechanic
28-01-2013, 14:34
Cuma aldım bende üzerime hat sahibi gerekmiyor.
Görevli telefona şifre olan bir msj yolluyor ve sizin kimliğinizi istiyor

açık hat mıydı yoksa tanıdığınız biri üzerine miydi hat?

Thracian
28-01-2013, 14:56
benm hattım 537li 5-6aydır vodafone kullanıyorum
devir işlemi hiçbi sekilde yapamıyormuyuz belli bı sure sonra yapablirmiyiz

Önce turkcelle e geçmeniz gerekiyor. Ama yine hat sahibi gerekecek. Sonra üsütnüze alıp, 3 ay bekleyip istediğiniz firmaya geçebilirsiniz

Sadece açık hatlar için geçerli. Hat deviri ile alakası yok.... Açık hatlar için yapılan bir uygulama fakat, sadece açık hatlar için geçerli olduğu kısım yanlış. Hat kullanıcısıyla hat sahibi farklıyysa bu uygulamayla üstünüze alabilirsiniz

Kafam karıştı.
Benim hattım Almanya'da ikamet eden bir akraba üzerine.
Buraya gelmesi mümkün değil.Bu hattı kendi üstüme alamaz mıyım?
Hat, kimlik ve ikametgah yanındaysa ve farklıfirmada değilsen alabilirsin

ensoztrk
28-01-2013, 15:04
Benimki hazirkart amcamin uzerine almistim yasim tutmuyor diye 3-5 ay once gittik benim uzerime almaya 30 tl dediler simdi bu islem ucretsizmi acaba yapanlar varsa bilgi verebilirmi?

Bende bunu sormak istiyorum. Hattım annemin üstüne değil aktarmak o olmadan hattımı bile yenileyemiyorum.

_FrKn_
28-01-2013, 15:10
Önce turkcelle e geçmeniz gerekiyor. Ama yine hat sahibi gerekecek. Sonra üsütnüze alıp, 3 ay bekleyip istediğiniz firmaya geçebilirsiniz

Açık hatlar için yapılan bir uygulama fakat, sadece açık hatlar için geçerli olduğu kısım yanlış. Hat kullanıcısıyla hat sahibi farklıyysa bu uygulamayla üstünüze alabilirsiniz

Hat, kimlik ve ikametgah yanındaysa ve farklıfirmada değilsen alabilirsin

bilgiler için saol.
hattan kasıt nedir?
ilk alındığında verilen zarf pin puk vs. ise hiçbirinden eser yok sadece sim kartı bende.

TarikS
28-01-2013, 15:14
Furkan, sim kart telefonuna takili olsun, mesaj gelince alabilir durumda ol yeter :) Hattan kasit o.

Turkcellde isminize en gec 2 ay oncesinin bir faturasini istiyorlar bu arada. Baska birsey yok, ikametgahtan bahsetmediler bana. Fatura yerine ikametgah da olabiliyordur heralde :)

Diger operatorleri bilemeyecegim

Thracian
28-01-2013, 15:19
bilgiler için saol.
hattan kasıt nedir?
ilk alındığında verilen zarf pin puk vs. ise hiçbirinden eser yok sadece sim kartı bende.

Sim kart aktif olsun yeterli

Furkan, sim kart telefonuna takili olsun, mesaj gelince alabilir durumda ol yeter :) Hattan kasit o.

Turkcellde isminize en gec 2 ay oncesinin bir faturasini istiyorlar bu arada. Baska birsey yok, ikametgahtan bahsetmediler bana. Fatura yerine ikametgah da olabiliyordur heralde :)

Diger operatorleri bilemeyecegim

Kesinlikle doğru verdiğiniz bilgiler.

mechanic
28-01-2013, 16:18
ben gidip deniyorum o zaman :D bakalım görecez. hat amcamın üerine alabilecek miyim acaba onsuz? 532 li, 97den beridir aynı sim katla kullanıyorum...

_FrKn_
28-01-2013, 17:00
saolun bilgiler için yarın bi uğrayayım.

mechanic
28-01-2013, 17:55
ben gidip deniyorum o zaman :D bakalım görecez. hat amcamın üerine alabilecek miyim acaba onsuz? 532 li, 97den beridir aynı sim katla kullanıyorum...

evet oluyor. faturalı hattı almak için sadece kimlik ve elektrik su faturası gibi birşey lazım, aynı zamanda telefon da yanınızda olacak dedi, para da istemiyorlar.

ama taahhütlü hatlara sahipseniz onu bozmuş olacağınız için extra bi masraf faturada görebilirsiniz, eğer taahhütlü faturalı hattınız var ise. buna dikkat.