Orijinalini görmek için tıklayınız : ps3 önerisi
2001 yılından beri pc de dahi oyun oynamayan biri olarak sizlerden destek istiyorum. Son oynadığım oyun colin macrae 1 falan. Şimdiyse güncel oto yarışı ve macera serisi oyunları oynamak için bir sistem istiyorum. Ps3 mü? Başka oyun konsolumu? Ps3 ise neye dikkat etmeliyim? Birde oyun önerileri.
Bu arada 2. El tavsiye edermisiniz?
ondertopcu
26-01-2013, 17:17
xbox360+ forza 4 derim :D
ProdriveSTI
26-01-2013, 17:19
PS3'lerin 2.el fiyatları ile sıfır fiyatları arasında pek bir fark yok.100-150 tl daha fazla verip,almışken sıfır alın.
GT5 ve Forza en iyi araba simulasyon oyunlarından...İlk önce bunları inceleyip öyle karar vermelisiniz.Xbox mı yoksa Ps3'mü diye...
Ama ben sırf Forza için Xbox alırdım,hiç oynamadım ama alırdım yine de :D
İşte aralarındaki fark nedir ?
Ultraleggera
26-01-2013, 17:23
xbox 1080P de çalışıyor Ps3 720P de kararını sen ver xbox un grafik ve ses yayını çok daha iyi ps3 e göre özellikle Forza da ;)
abi alıcaksan bu sıralar alma yeni konsollar çıkacak 2013 içinde az sabret bence
Peki oyun bulunabilirliği? Fiyat farkları va nasıldır? Bu arasa hiç ama hiç anlamıyorum hatırlatayım :)
ondertopcu
26-01-2013, 17:29
Oyun bulma konusunda sıkıntı olmaz fiyatlar aynıdır diye düşünüyorum. Ben tek forza oynadığım için çokta bilmiyorum fiyatları :D
Aynı konuyu forumdan bi iki kişiye sormuştum sağolsunlar aydınlattılar. Benim de duyduğum xbox çözünürlük konusunda gayet iyiymiş. Ben yalnızca araba ve futbol oyunu için alırım, o nedenle xbox diyorum
oyun fiyatları assagı yukarı aynı 100-150 tl arası hepsinde bende 2 konsolda var araba yarısı olarak kullanıyorum 2 sınıde onun icin aldım sırf gt5 ps3 için xbox tada forza4 var sunu söyliyim forza4 eziyor :)
xbox online oynamak yıllık ücreti var
ps3 de yok
xbox 3d yok
ps3 de bazı oyunlarda 3d var.
xbox kinect olayı aşmış durumda ( sensörlü kamera )
ps3 de giriş seviyesinde
yedek parça fiyatlarıda keza aynı fiyatlarda .
Xbox açık ara öndemi yani? Ps3 tamamen yalanmı?
Ultraleggera
26-01-2013, 17:35
Peki oyun bulunabilirliği? Fiyat farkları va nasıldır? Bu arasa hiç ama hiç anlamıyorum hatırlatayım :)
Xbox da oyun konusunda sıkıntı yaşamazsın. Torent den indir istediğin oyunu Verbatiç çift katmanlı cd ye imgburn die programda yazdır sonra tak ve oyna. 1 oyunun maliyeti sana 3 lira olur maximum oda cd parası ;) ps3 de aynı şekilde oluyormu bilmiyorum ama bunu yapabilmen için Xbox un FW li olması gerekiyor.
Xbox da oyun konusunda sıkıntı yaşamazsın. Torent den indir istediğin oyunu Verbatiç çift katmanlı cd ye imgburn die programda yazdır sonra tak ve oyna. 1 oyunun maliyeti sana 3 lira olur maximum oda cd parası ;) ps3 de aynı şekilde oluyormu bilmiyorum ama bunu yapabilmen için Xbox un FW li olması gerekiyor.
2 konsolada FW yapılırsa online oynama olmuyor . Eğer online girmeye kalkarsanız %90 banlanıyosunuz :D
Ps3 dede oluyor böyle bi olay .
ondertopcu
26-01-2013, 17:36
Fw de ban olayı sıkıntılı ama online oynancaksa eğer
abi ps3 te blur kesinlikle tavsiye ederim...
Ultraleggera
26-01-2013, 17:38
Aynen FW li makinede online girersen Banlanıyorsun bi tek o sıkıntısı var. Ama sadece Xbox Live den banlanıyorsun normal şekilde oyun oynamaya devam edebiliyorsun ban landığın zamanda bide FW siliniyor. oda 25 TL ye FW liyorlar.
Online sanıyorum oynamam. Ev içiahalisi yada pc ye karşı. Ben beginner im beyler expert öneri yapmayın
ben ps3 kullanıyorum evde 2 kişi yada tek oyunlar için yeterli çok memnunum her şeyi forza ile gt5 e bağlamamak lazım. ps3 geyet tatminkar xboxda öyledir eminim.
Ultraleggera
26-01-2013, 17:42
Online sanıyorum oynamam. Ev içiahalisi yada pc ye karşı. Ben beginner im beyler expert öneri yapmayın
Online oynamam diyorsan bence ikisinide güzelcene incele oyun konusunda hangisi aklına yatarsa onu al derim bedne senin konumundaydım geçen sene kararımı xbox dan yana verdim hatta siteden bi kardeşimizden aldım çokta memnunum bana sorsalar ps3 mü xbox mu die 1 dk düşünmem xbox u alırım.
Xbox ağır basmaya başladı
oyun fiyatları assagı yukarı aynı 100-150 tl arası hepsinde bende 2 konsolda var araba yarısı olarak kullanıyorum 2 sınıde onun icin aldım sırf gt5 ps3 için xbox tada forza4 var sunu söyliyim forza4 eziyor :)
xbox online oynamak yıllık ücreti var
ps3 de yok
xbox 3d yok
ps3 de bazı oyunlarda 3d var.
xbox kinect olayı aşmış durumda ( sensörlü kamera )
ps3 de giriş seviyesinde
yedek parça fiyatlarıda keza aynı fiyatlarda .
Kredi kartıyla mı ödeme yapmak gerekiyo illa xboxta
ondertopcu
26-01-2013, 17:55
kredi kartıylada alabilrsin yada farklı yerlerden 3- 6 aylık üyelikte alabilrsin
2001 yılından beri pc de dahi oyun oynamayan biri olarak sizlerden destek istiyorum. Son oynadığım oyun colin macrae 1 falan. Şimdiyse güncel oto yarışı ve macera serisi oyunları oynamak için bir sistem istiyorum. Ps3 mü? Başka oyun konsolumu? Ps3 ise neye dikkat etmeliyim? Birde oyun önerileri.
Bu arada 2. El tavsiye edermisiniz?
Ps3 n move sistemi xbox kadar başarılı değil.Evde kendin oynayıp zaman öldüreceksen bence ps3 al abi.Oyunları orjinal olarak sıfır almak yerine 2.el sitelerinden ucuz fiyatlara alabilir, bitirdikten sonrada takaslayabilir yada satabilirsin şahsen ben öyle yapıyorum.Ama eğer ahalide oynayacak diyorsan hanıma çocuklarla falan oynanacaksa xbox kinect öneririm, gerçekten çok zevkli oluyor.Maksat eğlenceli zaman geçirmekse kesinlikle xbox kinect.Ama xbox ın oyun fiyatları hakkında pek bir bilgim yok.
Ben gittigidiyordan kredi kartı ile alıyorum. Kendi PayPal hesabınız varsa direk xbox.com dan alabilirsiniz . Reedem cod alıyorum ben o kodu giriyorum işleri öyle hallediyorum :)
3 aylık live aldım misal 25 TL :)
Ps3 kullanıcı olarak online oynamam demeyin bence ne oyunlar çıkıyor kaldıki ps3 e özel oyunlar gerçekten kaliteli oyunlar ör: Gt5 god of war gibi ben ps3 ten yöne kullanıyorum yeni nesil konsollara gelince 2 firmada diğerinin ilk olarak çıkarmasını bekliceğini açıkladı :) daha süresi var demek oluyor bu bana göre
onursumer
26-01-2013, 18:46
abi bence ilelemeli vurdulu kırdılı oyunlarda ps3 daha iyi
god of war ,uncharted gibi seriler inanılmaz keyifli
xbox alırsam sadece forza için almayı düşünüyorum bence hala daha zayıf yonleri var :)
ayrıca abi ps3 de bi call of duty veya bf3 online 1 kere oyna bidaha normal oynamazsın :)
bluetooth kulaklık ile aşırı keyifli oluyor ben bayağıdır giremiyorum ama forumdan enes falan bf3 oynuyorduk ciddi keyifli beraber baskına falan gitmek :)
Teşekkür ederim cevaplar için ama paypal kredi kartı vs yok bende :( Neyse alayım da bulruz artık bi yolunu
Teşekkür ederim cevaplar için ama paypal kredi kartı vs yok bende :( Neyse alayım da bulruz artık bi yolunu
Gittigidiyor üzerinden hesaba direk havale geçersiniz sıkıntı olmaz yada bir arkadasınıza atıyorum 25 tl gönderirsiniz oda size kredi kartı ile kod alır :)
abi alıcaksan bu sıralar alma yeni konsollar çıkacak 2013 içinde az sabret bence
Bunu bende duydum acaba doğruluğu nedir ?
İkiside aynı aslında.ben ikisinide uzun süre kullandım.şuan 3d davasına ps3ü seçtim.ama forza için xbox alınır.fazlasıylada değer
onursumer
26-01-2013, 19:06
xbox için live gold hesabını gittigidiyordan alın
ben daha 1 hafta oluyor 12 aylık goldu 82tl ye aldım
emirarslan34
26-01-2013, 19:06
ps3 256 mb gddr3 ram var.
xbox360 da 512 mb gdd3 ram var.
ban olayı sadece xboxta var ps3 de sadece black ops haric banlanmazsın cfw de. cfw de online oynamak ıcın rehberler mevcut.
zaten aralarındaki diyer farkları arkadaslar yazmıslar.
ama bana sorarsan kesinlikle ps3. şimdi bunu burda anlatırsam sabaha kadar okursun. 5 yıl ps3 ve xbox 360 satışı yaptım yazılımlarını yaptım. sen ps3 al kardeşim.
emirarslan34
26-01-2013, 19:16
yapman gerekeni söylüorum sana kardeşim.
uygun fiyatlı 120 gb slim kasa 4.30 cfw yüklü bir ps3 al.
onun peşine 1 tb lık bir hdd al. ve kopya oyunları hdd e yuklet. oyun arşivi bende var istersen yuklerım yolla hdd ini. 200 e yakın oyun.
sonra sana online oynaman icin güzel bir rehber hazırlım senın anlayacagın dilde. CFW de eyer banlanırsan black ops haric o konsolu oldugun gibi senden ben alıcam.
200 oyunu bol bol online oyna dosum oyuna para verme kesinlikle ps3 al.
gerci sony türkçe cıkardıgı oyunları nakıt almak lazım destek icin ama palı abi :/
ama bagzı oyunların serial lerini bulman veya psn den alman lazım nfs hot pursht gibi. ama bagzı oyunlarda.
emirarslan34
26-01-2013, 19:22
ps4 veya ps orbis i 2013 ün E3 fuarında duyuracaklar. xbox 720 yi bu senenın sonuna cıkarmayı planlıyor parcaların sparişleri verildi coktan.
2005 de xbox360 cıktı sony o zamanlar ps2 lerde surunuyordu 2006 dada ps3 cıktı. bu sefer ilk adımı sony atacaktır.
konsolussu murat ve onur u takip edenler bunlardan haberdar kardeşim.
emirarslan34
26-01-2013, 19:28
ps3 slimi ve xbox 360 slimi 40 derecelik bi odada oyna aralarındaki farkı görüceksin kardeşim :) xbox 360 resmen yanıyor.
ama hız olarak xbox cok daha onde ps3 den ayrı ayrı plazmalarda aynı anda start yaptıklarımız oldu bagzı oyunları cd den okumada ps3 , 360 ın yanından bile gecemez. hangi oyun oldugunu hatırlamıyorum ama aynı anda start yaptıgımızda ps3 23 saniyede loadıng i bidirirken xbox 360 sadece 12 saniyede actı oyunu. ama cfw yüklü olan her iki makınada start yaptıgımız zaman aralarında sadece 2 sanıye gibi bir fark oluyor . falan filan dostum cok ayrıntılar var.
ps4 veya ps orbis i 2013 ün E3 fuarında duyuracaklar. xbox 720 yi bu senenın sonuna cıkarmayı planlıyor parcaların sparişleri verildi coktan.
2005 de xbox360 cıktı sony o zamanlar ps2 lerde surunuyordu 2006 dada ps3 cıktı. bu sefer ilk adımı sony atacaktır.
konsolussu murat ve onur u takip edenler bunlardan haberdar kardeşim.
bu kadar emin nasıl konuşuyorsunuz bence hiç belli olmaz :soru:
Edit: konsol üssü dağıldı ve zamanında takip ediliyordu
emirarslan34
26-01-2013, 19:48
PS3'lerin 2.el fiyatları ile sıfır fiyatları arasında pek bir fark yok.100-150 tl daha fazla verip,almışken sıfır alın.
GT5 ve Forza en iyi araba simulasyon oyunlarından...İlk önce bunları inceleyip öyle karar vermelisiniz.Xbox mı yoksa Ps3'mü diye...
Ama ben sırf Forza için Xbox alırdım,hiç oynamadım ama alırdım yine de :D
aynen forzada bambaska bi dunya kardeşim :icon_tup: sırf o oyun ıcın alınır zaten o konsol :) onun dısında yaramaz.
GT5 mi FORZA mı dersende kesinlikle fırza :D :icon_tup:
ama ps3 ün exclusive leri lazım bu arkadasa :) bi forza icin şimdi adam konsolu alır sonra beyenmedi al basına iş :D halo serileri belli zaten rezalet. ps3 aldıralım baba :D online yapalım :D cekelim 2 ye :D yada m16 ları baskına gidelim :D
emirarslan34
26-01-2013, 19:52
bu kadar emin nasıl konuşuyorsunuz bence hiç belli olmaz :soru:
Edit: konsol üssü dağıldı ve zamanında takip ediliyordu
dagıldı derken maddi sorunlardan dolayı dondurdular sadece murat abiyle gorusmekteyım. iyi bir sponsor bulurlarsa tekrardan geri dönecekler işallah.
bu kadar nasıl mı emın konusuyorum sony nın işten cıkardıgı o 32 kişi gerekli bilgileri verdi , bagzı dergilerde de 2013 de kesin cıkacak deniyor ki cok bilindik ve soyledikleri zamanında olan şeyler. siparişler verildi gerektigi kadar takip edememissin murat abimizi :)
dagıldı derken maddi sorunlardan dolayı dondurdular sadece murat abiyle gorusmekteyım. iyi bir sponsor bulurlarsa tekrardan geri dönecekler işallah.
bu kadar nasıl mı emın konusuyorum sony nın işten cıkardıgı o 32 kişi gerekli bilgileri verdi , bagzı dergilerde de 2013 de kesin cıkacak deniyor ki cok bilindik ve soyledikleri zamanında olan şeyler. siparişler verildi gerektigi kadar takip edememissin murat abimizi :)
Üzülmüştüm konsol üssüne haklısınız konsol üssünden sonra o kadar takip edemedim bence hala erken ama sony bize bakmıyor :)
Edit:dönsünlerde hergün neler olmuş anlatsın murat abi :)
xbox 1080P de çalışıyor Ps3 720P de kararını sen ver xbox un grafik ve ses yayını çok daha iyi ps3 e göre özellikle Forza da ;)
forza için konuşuyorum ses konusunda haklısın ama grafik için aynı şeyi söylemek mümkün değil.
Ayrıca gt5 1920 1080 çözünürlükte çalışır 720 olduğu nerden çıktı?
ps3 slimi ve xbox 360 slimi 40 derecelik bi odada oyna aralarındaki farkı görüceksin kardeşim :) xbox 360 resmen yanıyor.
ama hız olarak xbox cok daha onde ps3 den ayrı ayrı plazmalarda aynı anda start yaptıklarımız oldu bagzı oyunları cd den okumada ps3 , 360 ın yanından bile gecemez. hangi oyun oldugunu hatırlamıyorum ama aynı anda start yaptıgımızda ps3 23 saniyede loadıng i bidirirken xbox 360 sadece 12 saniyede actı oyunu. ama cfw yüklü olan her iki makınada start yaptıgımız zaman aralarında sadece 2 sanıye gibi bir fark oluyor . falan filan dostum cok ayrıntılar var.
hiç ssd li ps3 test etme şansın oldu mu?
Kendi görüşüme gelirsek yaklaşık 3 yıldır ps3 kullanıyorum , bence en önemli farkı kullanıcı sayısı. xboxa göre çok daha geniş bir ağı var çok daha popüler.İki konsolunda birbirine üstün yanları olabilir ama atla deve kadar bir fark yok.Oyun fiyatlarıda birbirine çok yakın.
Sadece forza için xbox almayı düşünüyorum,tabi ps3 ü satmadan alacağım çünkü bir bf3 bir fifa ps3 den vazgeçmeyi imkansız hale getiriyor.
Benim tavsiyem otomobil oyunu önemliyse sizin için xbox tercih edin herşeyden birer parça oynarım multiplayer vazgeçilmezim diyorsanız ps3 :)
onursumer
26-01-2013, 20:04
ps3 ile xboxun oyun yukleme sürelerini karşılaştırmak acımasız olur biraz
xbox çoğu oyunu hdd ye kopyalıyor zaten 2diskli oluyor genelde
ps3 ise blueray ve hdd ye çok fazla kopyalama şansınız yok
ayrıca ps3 grafikleri yanında xboxunkiler çizgifilm gibi kalıyor :D
emirarslan34
26-01-2013, 20:14
ps3 ile xboxun oyun yukleme sürelerini karşılaştırmak acımasız olur biraz
xbox çoğu oyunu hdd ye kopyalıyor zaten 2diskli oluyor genelde
ps3 ise blueray ve hdd ye çok fazla kopyalama şansınız yok
ayrıca ps3 grafikleri yanında xboxunkiler çizgifilm gibi kalıyor :D
xbox 360 oyunları hdd e kopylarsın ama o oyunu acmak ıcın oynıyacagın oyunun cd si icinde olmalı irenc bi duydu...
ps3 de 50 gb lık oyunu bile hdd e alıyorum ben nasıl yuklenme sansı olmaz. cfw de. ve tec cd ile her oyunu acıyorum ve online oynuyorum.
grafik konusunda fifa pes haric hic birşey anlayamazsın. uncharted , god of war , kıllzone , yi defalarca bitirmissin ama sen belli :D
bizzat testlerini yaptım. hdmı kablolarına kdar aynı marka kullandım.
türkiye icin abuk subuk konusan turklere korsancı diyip türkiye icin xboxun girmesini yasaklayan türkler icin türkce dublaj oyun yapmayan mıcrosoftu savunmayın bana abi. sabaha kadar anlatırım burda size.
emirarslan34
26-01-2013, 20:18
forza için konuşuyorum ses konusunda haklısın ama grafik için aynı şeyi söylemek mümkün değil.
Kendi görüşüme gelirsek yaklaşık 3 yıldır ps3 kullanıyorum , bence en önemli farkı kullanıcı sayısı. xboxa göre çok daha geniş bir ağı var çok daha popüler.İki konsolunda birbirine üstün yanları olabilir ama atla deve kadar bir fark yok.Oyun fiyatlarıda birbirine çok yakın.
Sadece forza için xbox almayı düşünüyorum,tabi ps3 ü satmadan alacağım çünkü bir bf3 bir fifa ps3 den vazgeçmeyi imkansız hale getiriyor.
Benim tavsiyem otomobil oyunu önemliyse sizin için xbox tercih edin herşeyden birer parça oynarım multiplayer vazgeçilmezim diyorsanız ps3 :)
ssd li test edemedim dostum.
aralarında daglar kdar fark var. mıcrosoftun ve sony nın ayrı ayrı kefelere koyup neler yaptıklarını dusunun türkler icin sadece sadece bu örneyi veriyyorum size.
fifayı brf3 üde xboxta oynarsın iki konsolada cıktı oyunlar. bi forza icin alınmaz abi almayın :D git takıl arkadasında bi kac gun :)
emirarslan34
26-01-2013, 20:26
Üzülmüştüm konsol üssüne haklısınız konsol üssünden sonra o kadar takip edemedim bence hala erken ama sony bize bakmıyor :)
Edit:dönsünlerde hergün neler olmuş anlatsın murat abi :)
sony bize bakmıyormu şimdiye kadar cıkardıgı türkce oyunlara bakın :)
murat abi ve onur ne zaman aklıma gelse gözlerım dolar ya :(
eşim ve ben 1 hafta kendımıze gelemedık :(
onlarla buyuduk abi biz ya :( o ilk programlarını hıc unutmam unutamam :(
Bunu bende duydum acaba doğruluğu nedir ?
Abi valla bende BSC den takip ediyorum gelecek diolar ama Sony önce Microsoftun çıkarmasını bekliyor.Microsoftta işi yokuşa vurcak galiba :)
sony bize bakmıyormu şimdiye kadar cıkardıgı türkce oyunlara bakın :)
murat abi ve onur ne zaman aklıma gelse gözlerım dolar ya :(
eşim ve ben 1 hafta kendımıze gelemedık :(
onlarla buyuduk abi biz ya :( o ilk programlarını hıc unutmam unutamam :(
uncharted çok güzeldi dublaj konusu kast etmemiştim aslında :) yanlış hatırlamıyorsam god of war da tamamen türkçe gelicek :)
emirarslan34
26-01-2013, 20:45
uncharted çok güzeldi dublaj konusu kast etmemiştim aslında :) yanlış hatırlamıyorsam god of war da tamamen türkçe gelicek :)
3 de o gemi mezarlıgı ve ucak sahnesi mukemmeldi ya :D aynn tamamen türkce gelecek daha ne olsun number one ps3 :cool:
emirarslan34
26-01-2013, 20:47
Abi valla bende BSC den takip ediyorum gelecek diolar ama Sony önce Microsoftun çıkarmasını bekliyor.Microsoftta işi yokuşa vurcak galiba :)
olacak olacak bu iş olacak :D haydi lilililililli yar :cool: :D
olacak olacak bu iş olacak :D haydi lilililililli yar :cool: :D
Abi çabucak çıksa da oynasak yauv ama arkadaşın ps3 ünü geçici alıcam sırf The Last of Us için :D
emirarslan34
26-01-2013, 21:05
Abi çabucak çıksa da oynasak yauv ama arkadaşın ps3 ünü geçici alıcam sırf The Last of Us için :D
:icon_tup: :) şu E3 bi gelsin bakalım :)
cıkacak olan konsollar 1080p yerine 3840 x 2160 olma ihtimalide cok yuksek diye duydum hatta kesin gibi bişey diye bakıyorlardı ve bu konsollara göre cıkacak olan tv ler ide ilk sony cıkaracagı soyleniyor.
xbox720 8 çekirdekli bir işlemciyle gelecegini biliyorum kincet tam stabil bir şekilde calısabilmesi icin. şuan icin kınect tam stabil calısmıyor gec kalıyor insan vucudunun tamamını okuyamıyor algılayamıyor. oyun yapımcıları heryerden kısıyor knect e oyun yaparken.
zaten star wars tam bir komediydi :D hahahaahahpu hrvp ruthv murat abi baya bi sinirlenmıstı alın gidin kınect ınızı kardeşim falan demıstı bu ne terbiyesizlik falan demıstı kopmustum orda ben ya :D kandırmayın insanları falan diyordu :D mıcrosoft şaka gibi ya. konsolda şimdiye kadar yaptıgı tek orj şej ps3 den once cıkarması :D :rolleyes:
Ben xboxtan memnunum(2 xbox kullandım,1. jasper kasaydı 2 kere 3k yedi o perte ayrıldı,şimdi slim var o baya iyi şimdi)youtubede kinect fail yazdımı dökülüyo çoğu şey zaten ama star wars 1313 dehşet görünüyo :D
Karistiriyimmi ortaligi :)
Pes mi fifami :D
emirarslan34
26-01-2013, 21:51
:D
http://a1301.hizliresim.com/15/u/jdnlh.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
http://a1301.hizliresim.com/15/u/jdnmb.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
bendede 2 konsol mevcut , xbox ı sadece forza icin aldım ve sadece forza oynuyorum ps 3 de ise black ops falan takılıyorum :D ama gelip forza oynayan ve arabaya biraz ilgi duyan herkes ps 3 satıp banada bir tane xbox alalım diyor :D
O soruyla ortalık karışmaz be hacı ,cevap bellide emir arkadaşımız yinede güzel bi cevap vermiş :)
pistte ep3 evde ps3 :cool:
cabrioleter
26-01-2013, 23:08
forzada sesler çok iyi ama gt5 de sürüş dinamiği daha güzel.
ayrıca xbox ı bi tek forza için almak var, bir de uncharted ve god of war gibi oyunları oynamak.
ps3 sırf exc. oyunları için bile alınabilir.
Bugün konuyu açar açmaz mediamarkt ve teknosanın en büyük 2 bayisine gittim. Bol bol oyun oynattı arkadaşlar bana. Tanıtan arkadaşlarda ps3 olmasına rağmen knedict özelliği ve tüm yeni oyunların bu formata dönme çabası yüzünden Xbox h önerdiler
Abi her zaman söylerim yıllarca ps oynadım xbox aldığımdan beri ps3 atari gibi geliyor görüntü olarak
Moruk ben ps3 ümü sattım xbox aldım, şu an sadece forza oynuyorum ve grafik olarakta aracın genel tepkisi olarakta forza daha başarılı gt5 e göre, bunu diyebilirim.
Bu arada, sadece forza ve 1-2 oyun oynayacaksan (daha doğrusu netten oyun indirip depolamayacaksan) 4 gb lik versiyonu alıp 2 tane 16 gb lik usb takarsan işini rahatlıkla görür, 300 küsür tl de cebinde kalır :)
emirarslan34
26-01-2013, 23:37
Bugün konuyu açar açmaz mediamarkt ve teknosanın en büyük 2 bayisine gittim. Bol bol oyun oynattı arkadaşlar bana. Tanıtan arkadaşlarda ps3 olmasına rağmen knedict özelliği ve tüm yeni oyunların bu formata dönme çabası yüzünden Xbox h önerdiler
napsınlar sony gibi exclusive leri olmadıkları ıcın milleti kınect ile kandırıyorlar :D
Ultraleggera
26-01-2013, 23:40
Göreceli bi konu bu kardeşim zevk meselesi ben 2 sinide kullandım bana xbox daha keyfli geldi GT5 le Forza3 ü kıyaslarsan öle olabilir ama Forza4 le GT5 i kıyaslarsan grafik bakımından ses bakımından bana göre xbox sana göre ps3 dür ;) saygı duyarım.
emirarslan34
26-01-2013, 23:45
Abi her zaman söylerim yıllarca ps oynadım xbox aldığımdan beri ps3 atari gibi geliyor görüntü olarak
videolardan bi xbox360 ın icini acarken izle birde ps3 ün. xbox gameboy gibi kalıyor :D :icon_tup:
yedek pilleriniz duruyormu? :D
ama xboxun kolu ele cok iyi oturuyor. ne kadar pilli de olsa :D
güzel bi batarya almayı ihmal etmeyın:icon_tup:
sanctuary35
26-01-2013, 23:50
bu çok büyük bi tartışma xboxmı ps3mü
ama sony her zaman sonydir bence :)
bide sadece yarış ve futbol oynarım diye düşünmeyin ps3te cidden çok güzel oyunlar var resident evil, god of war serisi gibi cidden çok keyifli oyunlar xboxta benim bildiğim meşhur olan birtek forza var.
online oynamak ise acaip keyifli oynamam demeyin mutlaka oynanıo
Moruk ben ps3 ümü sattım xbox aldım, şu an sadece forza oynuyorum ve grafik olarakta aracın genel tepkisi olarakta forza daha başarılı gt5 e göre, bunu diyebilirim.
Bu arada, sadece forza ve 1-2 oyun oynayacaksan (daha doğrusu netten oyun indirip depolamayacaksan) 4 gb lik versiyonu alıp 2 tane 16 gb lik usb takarsan işini rahatlıkla görür, 300 küsür tl de cebinde kalır :)
kanka nerden kaça alalım peki usbler save dosyaları için mi gerekli o kısmı anlayamadım?
Göreceli bi konu bu kardeşim zevk meselesi ben 2 sinide kullandım bana xbox daha keyfli geldi GT5 le Forza3 ü kıyaslarsan öle olabilir ama Forza4 le GT5 i kıyaslarsan grafik bakımından ses bakımından bana göre xbox sana göre ps3 dür ;) saygı duyarım.
Haklısın yıllardır gt5 oynuyoruz göz alışmış farklı tarzda bi grafikle karşılaşınca yadırgamıştım.
Forza 4 ü zaten tartışmaya gerek yok açık ara daha keyifli olacağını düşünüyorum bende.Beni tek uyuz eden yanı bazı araçlarda vites geçişlerinde devir çok hızlı düşüyor ve yapay bi ses ortaya çıkıyor.
cabrioleter
27-01-2013, 00:58
infamous, resistance, god of war, uncharted, killzone, metal gear solid den bi haber olduğun ne kadar belli. ps3 ün grafikleri hiç de kötü değil bunu nasıl atla deve yapıyorsunuz anlamıyorum..
Belirtme gereği duymamıştım belirteyim , konu sahibi yarış oyunu istediği için ( forza ve gt5 ) bu iki oyun arasında kendi karşılaştırmamı yazdım , evimde xbox ofisimde ps3 var ikisindede pes 2013 oynuyorum onda da aynı şekilde fikrim.
Not: Tv ler aynı
kanka nerden kaça alalım peki usbler save dosyaları için mi gerekli o kısmı anlayamadım?
Kanka indirimleri araştır media markt electro world d&r vs en uygunu neredeyse ordan alman lazım.
Ben alırken d&r da 100 lira hediye çeki vardı yanında oyun aldım. Her yerde fiyatlar aynıydı sadece hediye çekinden ötürü tercih ettim mesela, devam ediyorsa bakabilirsin.
USB ler hem save dosyası için, hem de dlc ek paketleri yüklemek için gerekli olabilir (sonradan eklenen harita ve arabaları yüklemek için).
İlk planda tek 16 gb alsan da yeter, ama ek paketlere sadece 4 gb yetmiyor mutlaka usb ile ek yapman lazım. İleride oyun da indiririm depolarım dersen 2. 16 gb ye geçersin.
Bu arada 16 gb diye örnek veriyorum ama maksimum kapasite usb başına 16 gb den 2 tane ediyor yani 32 gb, cihazdaki 4gb yi de eklersek 36 gb ediyor toplam. Daha fazlasını da desteklemiyor.
250 gb için oyun indirilmiyorsa ekstradan verilen 300 tl gereksiz yani bence :)
Ultraleggera
27-01-2013, 01:54
Arkadaşlar kusura bakmayın belki yeri burası deil amacım arkadaşın konusunuda bulandırmak değil ama bilen birisi bana şu FW li xbox da forza horizona nasıl dlc yükleyebileceğimi izah edebilirmi ??
4gb lık makinaya forza'nın 2.dvd yi bile yükleyemiyorsun.4gb slim alırsan,usb fln uğraşmana gerek yok belirli süre sonra illaki doluyor.150tl civarı xbox'ın 250gb lik hdd, almak daha mantıklı.bende forza oynuyucam die slim 4gb kinect almıştım sonra gidip hdd almak zorunda kaldım..gt5 ile forza'yı birbiriyle kıyaslamaya gerek yok ikiside birbirinden iyi ve kötü yönleri var..