PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Egzozdan su atma.

hLL
30-12-2012, 00:02
Arac rolantide çalışırken gaza yüklendiğimde egzozdan asırı derecede su atıyor.yani resmen fışkırtıyor.biraz yag da var sanırım.su eksiltme yok.radyötörün kapagını actık baktık agzına kadar dolu.hafif bir buharlaşma olsa anlıcam ama bukadar cok su atması neden olabilir.sıkıstırdıgımda yag da eksiltiyor.
arabam 98 civic 1.4 is arabayıda yeni aldım.başıma iş açarmı acaba : (

Subi-Emre
30-12-2012, 00:05
Egsozdan su atması ve sıkıştırdında yağ eksiltmesi çok normal tehlikeli bir durum yok

hLL
30-12-2012, 00:10
ama normal bir su atma değil yani ole hafif damlama falan hiç değil.elini koy yıka o derece.normal oldugunu hiç sanmıyorum

By_MuGeN
30-12-2012, 00:11
emreye katılıyorum yakıtı iyi yakan araç ilk çalııştığı esnada egzostan bir miktar su atar sonra keser bu demek oluyoki yakıtın içindeki suyu ayrıştırıyor yakıtı tam olarak yakıyor işine yaramayanı tahliye ediyor sıkıştırınca yağ eksiltiyo konusuna gelince sıkıştırlan araç yüksek devir çevirdiği için miktar yağ eksiltir bence normal bunu şuna benzetebilirsin yürüyünce mi çok terlersin koşunca mı ? bence kafaya takacak bişey yok rutin kontrolleri yap gazlamaya devam honda yüksek devir sever :)

hLL
30-12-2012, 00:16
inşallah öyledir.aracı gosterdim aslında ustada sasırdı.egzozun yarım metre ilersinde pantolonun pacası sırıl sıklam oldu :) .su eksiltme olmamasına sasırdı.biraz normal kullanıcam bakalım yag durumu nasıl olacak.

timucintt
30-12-2012, 00:19
hayvan terli sıkıntı yok...

merterkekler
30-12-2012, 00:21
Arkadaşların yazdıkları doğru bu zamanlar fazla su atması normal hava yağmurlu ve motor bu nemli havayı içine çekiyor ;)

hLL
30-12-2012, 00:24
Arkadaşların yazdıkları doğru bu zamanlar fazla su atması normal hava yağmurlu ve motor bu nemli havayı içine çekiyor ;)

inşallah öyledir.simota big tube var üstünde onunda etkisi olabilir ozaman.

sadikbeyazit
30-12-2012, 00:28
Su atsın yeterki duman yağ atmasın normaldir su atması

mk35280
30-12-2012, 01:26
Bendede 1.4is var alalı 3 ay oluyor.Her park ettiğimde bakıyorum egzosttan su damladığını görüyorum.Geçen ay üst kapak açtım baktık sıfır motor yapılmış araca ama conta dandikti çelik conta takıldı.Egzoz dan su damlamaya devam ama su eksiltme yok.ilginç

kasırqa
30-12-2012, 01:29
benim egzoz ucunun kaynak yerinden damlıyo :D iyiye işarettir diye biliyorum abi

ümitech
30-12-2012, 01:59
hiçbir sıkıntı olmaz ...her zaman denir su öksüren araba saglıklıdır diye ;)
yag eksiltmeside sıkıştırmanla dogru orantılıdır ;)

overblack
30-12-2012, 02:30
gaz varmı araçta?

doush
30-12-2012, 02:32
benim egzoz ucunun kaynak yerinden damlıyo :D iyiye işarettir diye biliyorum abi

Benim son susturucudan önceki bağlantı yerini çürüttü o su atması :D sorun yok benimki hele şu havalarda bir duman atıyor sis gibi yazın da yeri sırılsıklam ediyor :)

hLL
30-12-2012, 11:42
arabada gaz yok.headers filitre var.6-7 ay once kat ve egzoz orjinale cevrilmiş.motor hiç açılmamış.aslında tam anlasılmadı olay ben fırsat olunca bir video ekliyim en iyisi.

hLL
30-12-2012, 11:44
hiçbir sıkıntı olmaz ...her zaman denir su öksüren araba saglıklıdır diye ;)
yag eksiltmeside sıkıştırmanla dogru orantılıdır ;)

yanlız benimki öksürmüyor,kusuyor desek daha doğru olur

Frid
30-12-2012, 11:48
aşırı olunca son susturucu değişimi de gerekebilir

hLL
30-12-2012, 11:52
En iyisi arabayı istanbula getirdigimde burda iyi bi ustaya gosteriyim.Net bir sonuca ulasamamak canımı sıkıyor.

fsunnetci
30-12-2012, 12:52
eğer araç su eksiltmiyorsa büyütülcek bir durum yok ama sen kafayı olumsuzluğa takmıssın o yüzden sen git bir ustaya göster ;)

cerkez_kral
30-12-2012, 15:39
abi eksozdan su atması iyi bişeydir motorun saglıklı oldugunu gösterir aşırı şekilde püskürtüyorsada contasına bi baktırt derim

hLL
30-12-2012, 22:20
su atması iyi olabilir ok,fazla atmasının sebebi nedir peki ben onu merak ediyorum işte onuda ustadan ögrenicez artık.cevap verenlere teşekkürler.

ACTPK
30-12-2012, 22:24
Silindir kapak contası gibi.

mk35280
31-12-2012, 10:51
Rölantide çalışırken radyatör kapağını aç eğer suda hava kabarcıklarına rastlarsan contada problem vardır.Motor sıcak durumdayken dene bunu.

tasmany
31-12-2012, 13:37
conta yanik olsa su eksiltmezmi ? suyu eksiltmiyomus arkadasin dedigine gore

berkay_aydin
31-12-2012, 13:38
su normal mi peki ? köpük veya kirlenme var mı ?

berdoz76
31-12-2012, 19:53
Yapmayın arkadaşlar hiç otoyolda önünüzde gitmekte olan x marka yeni bir aracın egzozundan çeşme misali su aktığını gördüğünüz olmadımı.Eee o zaman düşünmek lazım sıfır arabanın ekzozundan geliyorsa acaba benim çok km li aracımdan gelmesi anormalmi acaba .Korkuya gerek yok.O akan suyun miktarının ne kadar fazla olduğunu görüyorsun o zaman git radyatörüne bak bakalım gördüğün su kadar eksilme varmı.haliyle yok.Özellikle kış aylarında sağlıklı motorlarda fazlaca görülen bir durumdur.Sen benim arabayı görsen su üretme makinası gibi.Afrikanın susuzluğuna çözüm olacak gibi yani.Önde sıkıntı yoksa arkada hiç olmaz.Takma kafana dostum

sinan-s
31-12-2012, 20:24
Sıkıntı yok.Su çıkıyorsa egsozdan sağlıklıdır :)

hLL
01-01-2013, 08:18
inşallah dediginiz gibidir.su normal kirlenmede yok.olmadı trigeri degistiricem ozaman motoru actirip baktiririm.

Conqueror
01-01-2013, 09:05
Geçenlerde bir arakadaşım mercedesin egzos dan çeşme gibi su attığını söyledi. Hatta o benzin akıyor dedi ama ben su olduğu konusunda ikna ettim onu. Bu durumu araştırıken bu yazıya denk geldim.

Eğer soğuk havalarda bu durum meydana geliyorsa. Havadaki nem veya oksijen fazlalığından benzin yanarken buhar çıkıyor ve valflerden su olarak geçiyor. Ama bunun aşırı derecede olması acaba yağda veya benzinde su var anlamına mı geliyor? Benimde s13 ile başıma geldi ancak soğuk ve sisli bir gündü normaldir diye pek araştırmadım.

burakcan
03-01-2013, 22:25
abi conta yakmış olabilirsin motor yağının rengine bak sarımsı renge dönmüşse muhtemelen conta dır

burakcan
03-01-2013, 22:27
eski aracımda dururken gaza bastığımda aynı olay bende de vardı ayrıca bariz güç kaybıda mevcuttu sonuç conta çıktı

GokhanRS
03-01-2013, 22:40
eski aracımda dururken gaza bastığımda aynı olay bende de vardı ayrıca bariz güç kaybıda mevcuttu sonuç conta çıktı

sende su filanda eksilmiştir üstad.

adamda hiç su eksilme yok. çok geliyor dediğide kesin çok değildir. sanayideyim her gün bir iki tane böyle huylanıp gelen oluyor. sıfır arabayı şikayet eden adam bile var :D

halbuki kışın bu normal. yazın kolay kolay yapmaz. bu gün hava baya sisli tüm arabalar mesela deli gibi su atıyor.

B.Koçer
03-01-2013, 22:46
Bi video eklerseniz daha iyi yardımcı olabiliriz diye düşünüyorum .
İnşallah conta falan cıkmaz .

sinanbaysal
03-01-2013, 22:59
Benım bıldıgımde lpg de su atmasının sebebi gazı tam yakamamasından dolayı cıg gazdan kaynaklanır belkı de yanlıs bılıyorum

s7158
03-01-2013, 23:09
Böyle atmıyorsa sıkıntı yok.. :D
xjntGmXeaZM

svtec
03-01-2013, 23:16
hava nasıl sizin orda yanlış anlamayın gece don yapıyormu soğuk havalarda egzosun içindeki elyaf resemn donar sıcak hava gelince elyaf su bırakır ve kuruyana kadar su atar .. en azından benim başıma gelmişti kafayı yicektim egzoscu bir arkadaşım olmasa bende sizin gibi korkmuştum ama ilkbaharda sorun ortadan kalkmıştı.. bence fazla takmayın kedidir kedi :)

aLperTunga
03-01-2013, 23:45
bencede cok normal bir durum çünkü kış aylarında eksozdan cıkan buhar soguk havayla temas ettiğinde yoğunlaşır ve su haline gelir.

Benzindeki suyu ayırıyor felan gibi bi durum olmaz öyle olsa yazında arabalar eksozdan su atar.

aLperTunga
03-01-2013, 23:47
xjntGmXeaZM

Araba resmen boşaldı yaa bu nedir böyle şakamı :hahaha::hahaha:

kasırqa
03-01-2013, 23:49
xjntGmXeaZM

bu nası su atması abi aklıma kötü şeyler geldi :D

Seven7
04-01-2013, 16:14
Tamam dediğiniz doğru ama sonuçta buhar suyu ol, fışkıracak kadar çıkmaz.
Benim de başıma aynı durum geldi, benzin aldığım yeri değiştirdim, düzeldi. Usta benzine su katmışlar, motor da onu atıyor dedi.

hLL
04-01-2013, 21:34
sende su filanda eksilmiştir üstad.

adamda hiç su eksilme yok. çok geliyor dediğide kesin çok değildir. sanayideyim her gün bir iki tane böyle huylanıp gelen oluyor. sıfır arabayı şikayet eden adam bile var :D

halbuki kışın bu normal. yazın kolay kolay yapmaz. bu gün hava baya sisli tüm arabalar mesela deli gibi su atıyor.

çok olduğuna emin olabilirsin gözümüz kör değil herhalde bende görüyorum.

hLL
04-01-2013, 21:40
dün bir arkadasa göstermek için tekrar bir deneme yaptım.motor ısınmamıstı 8bin devire kadar cıktım bıraktım.arabadan indim bir baktım resmen şok oldum.yerde 3 metre gibi bir iz vardı.bu sabah suyu kontrol ettim eksilme de var.daha once eksilme olmamıştı.sanırım conta gibi gözüküyor.

mk35280
05-01-2013, 20:01
Conta dan önce bujileri sök bujilerde paslanma varmı bak.Benimkini usta burdan anlamıştı.

DetailEF
05-01-2013, 20:05
dün bir arkadasa göstermek için tekrar bir deneme yaptım.motor ısınmamıstı 8bin devire kadar cıktım bıraktım.arabadan indim bir baktım resmen şok oldum.yerde 3 metre gibi bir iz vardı.bu sabah suyu kontrol ettim eksilme de var.daha once eksilme olmamıştı.sanırım conta gibi gözüküyor.

Motor ısınmadan o devirlere çıkarsanız, ileride motorumdan acayip sesler geliyor diye bir konu açabilirsiniz :)

fsunnetci
11-01-2013, 21:48
Motor ısınmadan o devirlere çıkarsanız, ileride motorumdan acayip sesler geliyor diye bir konu açabilirsiniz :)

kesinlikle katılıyorum :rolleyes:

dahan
11-01-2013, 22:04
daha önceden benim egzoz dan da su damlıyordu,,,conta yanık çıktı ,, yapıldıktan sonra bir daha su damlamadı,,,,

atituti
11-01-2013, 22:11
forumu miç etmiyim burdan sorayım , 1.9 dizel partner sabah ilk calıstırmada acayip beyaz duman atıyor ama öyle böyle degil bildiğiniz bembeyaz oluyo tüm mahalle, hafifte tekleme var ama ısınınca sıkıntı kalmıyor araçta.bu neden olabilir

dahan
11-01-2013, 22:33
forumu miç etmiyim burdan sorayım , 1.9 dizel partner sabah ilk calıstırmada acayip beyaz duman atıyor ama öyle böyle degil bildiğiniz bembeyaz oluyo tüm mahalle, hafifte tekleme var ama ısınınca sıkıntı kalmıyor araçta.bu neden olabilir

ilk çalıştırmada beyaz duman normal,,,

gökberk
11-01-2013, 22:55
Sübap lastiklerinden oluyor.

hLL
13-01-2013, 11:53
haftaya izine cıkıyorum.istanbula getirecegim arabayı.baktırıcam su an su eksiltme gozukmuyor.bakalım ne cıkacak gorucem.

kaan megi
13-01-2013, 12:05
aracın kapak contasındanda kaçırıyo olabilir su ufak damla gibiyse sağlıklıdır oda ilk çalıştırmada yapıp kesmesi makbuldur onun haricinde sürekli devam edip bariz su eksiltiyorsa contada yara var demektir baktırmanda fayda var

TaGo
13-01-2013, 13:12
Benim başıma 1 kere Bmw de geldi. Bol yağışlı bir gün yokuşa parketmiştim. Egzoz dan su almış. Susturucu su dolydu. 1 ay dediğin gibi dolaştım

ibratice
15-01-2013, 23:03
havadaki hidrojen miktarı yüksek olursa silindirde yanan egsaz gazı çıkma esnasında buhara dönüşür buda kışın olur araç çalışma sıcaklığına gelene kadar egsazdan buhar olarak çıkar nasıl kışın soğukta nefes alıp verirken ağzınızdan buhar dumanı çıkıyorsa araçlardada öyledir o yüzden önce son susturucular çürür insanlarında dişi:)

hLL
16-01-2013, 17:38
peki şöyle diyeyim motor sıcakken yine 5000 devirlere geldigimde egzozdan su atıyorsa ve eksiltiyorsa,bunun haricinde sakin kullanımda hiç eksiltme yapmaması yinede conta dan olabilirmi.aldıgım arkadasın ustası sübap lastiklerinden demiş.dogru olabilirmi.conta olsa sürekli su eksiltmesi olur sanırım.artı yagındanda belli oluyor.bende boyle bir sıkıntı yok.bu hafta arkadasımın arabasında conta problemi cıktı.yaga su karıstırmıstı,motor acıldı conta hasarlıydıyani görünüşe göre conta problemi olduğunu düşünmüyorum.sübap lastiklerindeki yıpranma su eksiltmesi dısında baska nasıl anlasılır.