Orijinalini görmek için tıklayınız : Amerikan Park modül ısınması.
Dünkü istanbul park buluşmasında satış yapanlardan amerikan park modülü aldım, montajını yaptık 5 10 dk içinde modül acayip ısındı, elimle 2 3 saniye temas edince yakıyor elimi. sizce normal mi bu ? bir sıkıntı yaşarmıyız? Yakmayalım arabayı :)
bir sene kadar kullanmıştım modülün o kadar ısınması normaldir.
berlingo bir sorun yaratmadı fakat tüvtürkte söktürdüler daha da takmadım duruyor öyle.
elinizin yanacağı kadar ısınması pek normal gibi gelmedi bana
bana da gelmedi çok kıllandım 1 sene boyunca zerre zorun çıkarmamıştı bende.
mümkünse bir yere sabit değil hava da asılı bir şekilde bağlanırsa daha az ısınma yapar.
Berkay Aydın'dan almıştım forumdan zamanında.
vtec_alp
24-12-2012, 14:58
Bende modül kullanıyordum deli gibi de ısınıyordu.Korkumdan söküp atmıştım :)
yanıyor derken, daha uzun süre tutamıyorum yani, ve bunun 5 10 dk içerisinde olması garip geldi bana.. farın arkasına koyduk modülleri bu arada.
bora1311
24-12-2012, 14:59
isinma oluyor ama dediğiniz kadar abarti ısınması bana pek normal gelmedi... bende amerikan park modulu kullanıyorum +%20 daha arttırımlı, abarti ısınmıyor...
Bende modül kullanıyordum deli gibi de ısınıyordu.Korkumdan söküp atmıştım :)
ne yapıcaz o zaman, elveda amerikan park mı desek :D
birde çamurluk sinyallerini bağlamadık daha. sanırım onları da bağlarsak daha da ısınırmış..
Bu arada geçen hafta vizedeydim, amerikan parklar vizeden geçmiyor, bilginize :)
Parkları iptal edip öyle girin. Sonra tekrar bağlatırsınız.
on off anahtarlı olanlardan almak en güzeli :)
devil_berk22
24-12-2012, 15:04
aşırı ısınıyorsa sök derim görüntü yapayım derken aracı yakmayasın.
vtec_alp
24-12-2012, 15:05
ne yapıcaz o zaman, elveda amerikan park mı desek :D
Benim pek araştırma fırsatım olmadı.Zararlımı değilmi ısınma olayı pek fikrim yok.Çift duyu sinyal ampülleriyle yapan arkadaşlarım var.Aslında öyle yapılabilir.
aşırı ısınıyorsa sök derim görüntü yapayım derken aracı yakmayasın.
bende bundan korkuyorum. Akşam deniyeceğim 15 20 dk açık bırakıcam bakalım aşırı ısınırsa üstündeki plastik eriyorsa söküp atıcam. ***** uzun yolda 2 3 saat aralıksız açık kalsa arabayı yakarız.. Satan kişiye mesaj attım, sıkıntı olmaz diyor ama gene rahat olamıyorum.
Sök at uğraşma. Çift duylu ampulle yap en temizi..
Sök at uğraşma. Çift duylu ampulle yap en temizi..
öyle yapıcam son çare.
çift duyla yapınca çamurluk sinyalleri nasıl hallediliyor ?
modül diye alınan şeyin içinde taş direnç var. kısık yansın diye harcadıgı gücü ısı olarak direnç üzerinden atar. Bu yüzden ısınır. Ama aşırı ısınması tehlikelidir. On off anahtarlı ve ayarlı olan modüller var aqustic nickli arkadaşın kendi imal ettiği onlardan satın alabilirsin. Sorunsuzluğunu kendi aracımda da kullandıgımdan garanti edebilirim.
arkadaş görünce buraya yazarsa bi konuşmak isterim, öyle yapıcam olmazsa. zaten kendileride yapısı gereği ısınır dedi ama bu kadar da beklemiyodum. birazdan inicem bakalım 20 25 dk açık bırakıcam sıkıntı olcakmı.
Emre Akçay
24-12-2012, 16:12
Ben yaz sıcağında 4-5 saat açık tuttuğumu biliyorum tamam ısınıyor ama öyle iyice yanacak gibi de olmuyor. Zaten montaj açıklamasında hava alan yere modülü koyun diyor. Sabitlemeyip havada bırakmak en güzeli.
Ben yaz sıcağında 4-5 saat açık tuttuğumu biliyorum tamam ısınıyor ama öyle iyice yanacak gibi de olmuyor. Zaten montaj açıklamasında hava alan yere modülü koyun diyor. Sabitlemeyip havada bırakmak en güzeli.
bizimkilerde havada duruyor. 20 25 dk açık bıraktım şimdi bende, aynı sıcaklıkta ama sanki üzerindeki plastik (makaron) yanacak gibi. bakalım ne olacak sonu :)
berkay_aydin
24-12-2012, 16:48
Isınması normal, çamurlukların içine atın müsaitse, kapalı yerde kalırsa en kötü makaronu eriyor, 2,5 yıldır kullanıyorum, 1-2 saat trafikte kaldığım kesin olmuştur, herhangi bir sıkıntısı yok.. Bazı modüller sinyal sistemine zarar verebiliyor bu arada dikkat etmek lazım..
Isınması normal, çamurlukların içine atın müsaitse, kapalı yerde kalırsa en kötü makaronu eriyor, 2,5 yıldır kullanıyorum, 1-2 saat trafikte kaldığım kesin olmuştur, herhangi bir sıkıntısı yok.. Bazı modüller sinyal sistemine zarar verebiliyor bu arada dikkat etmek lazım..
aynı tipte modülmü acaba ? içimi rahatlattınız teşekkürler :)
Benimkide isiniyor kullaniyorum yazdan beri.ben araya disi erkek jak yaptim muayene icin:D
berkay_aydin
24-12-2012, 17:14
aynı tipte modülmü acaba ? içimi rahatlattınız teşekkürler :)
Tek tarafı çift diğer tarafı tek çıkışlı siyah modül :) mavi kabloya anahtar takarsanız anahtarlı olur :) keserseniz sadece amerikan park iptal olur, muayneye girerken kestim çıkarken taktım :)
SekoLive
24-12-2012, 17:19
berkay bizdeki erime yaparmı işkillendim.
berkay_aydin
24-12-2012, 17:27
berkay bizdeki erime yaparmı işkillendim.
abi sıkışık biryerdeyse dış kısmı eriyebilir, zaten içi sert kapalı plastik..
brs_odbs
24-12-2012, 17:32
bende kullanmıştım zamanında ama sen çok aşırı ısınıyo diyosun hiç riske girme derim
aşırı ısınıyor derken, 2 3 saniye elimle anca tutabiliyorum elim yanıyor :D 20 25 dk açık bıraktım ısıda bi yükselme yok gene aynı sıcaklıkta. :D
Tek tarafı çift diğer tarafı tek çıkışlı siyah modül :) mavi kabloya anahtar takarsanız anahtarlı olur :) keserseniz sadece amerikan park iptal olur, muayneye girerken kestim çıkarken taktım :)
hatırladığım kadarıyla bizim iki taraftada 1 kablo var :) yanlışım olabilir kontrol edicem, dediğiniz gibiyse anahtar yapıcam :)
m. ali öz
24-12-2012, 18:09
bende berkay' dan almıştım zamanında, devamlı uzun yol gidip gelirim ve devamlı parklarım açıktır. 7 saatlik yol gidip geldim kaç kere. toplamda 15 bin km kullandım.
söktüğümde hiç erime yoktu. 1.5 sene kullandım bi sorunla karşılaşmadım ama evet ısınıyordu.
berkay aydın hala satışını yapıyormusunuz :)
değişirsen; on/off anahtarlılardan al ben 1 seneden fazladır kullanıyorum memnunum tuvturktede sıkıntı olmuyor.
Ne kadar ekmek o kadar köfte olayı internette bir kaç çeşit ürün var. bir arkadaşımda sizin gibi ısınmadan dolayı şikayetçiydi sonra interneten 40 liraya bir ürün aldı çok profesyonelce hazırlanmış bir sistem plastik bir kutu içerisine yerleştirilmiş sistem, ısınma durumu çok çok az,bunun yanında ışığın şiddetini ayarlayabiliyorsunuz ve kutu üzerinde birde açma kapama düğmesi mevcut % 70 e kadar güç verebiliyorsunuz ampule buda özellikle gündüzleri bile güzel bir ışık demek.
nihass19
24-12-2012, 19:00
bendede var çok fazla ısınıyor normal olduğunu söylediler
bende gecen hafta taktım.aynen benımde elım cok yanıyor dokunduğumda sanayıde 2 sağlam elektırkcıye sordum normal dedı yapanda oyle dedı. ayrıca bu sekıl gecen gıttım muayneye gectım: )
Isınması normal. Ben 1 seneye yakın kullandım, araba durduğu yerde uzun süre parkları da açık bıraktım hiç bir şey olmadı. Ama yinede hava alan demir parçanın üzerine bağlamak en iyisi.
Ve tabi ki vizeden geçmez. Vizeye gireceğiniz zaman kabloyu kesin. Çıktığınızda tekrar bağlayın.
DetailEF
24-12-2012, 19:11
Eskiden modül mü vardı yav, alırdık 2 tane turuncu çift renkli ampul ve duy2-3 liraya, 3-4 tane parça kablo alırdık evin önünde bağlardık.. Modül çıktı mertlik bozuldu..
Eskiden modül mü vardı yav, alırdık 2 tane turuncu çift renkli ampul ve duy2-3 liraya, 3-4 tane parça kablo alırdık evin önünde bağlardık.. Modül çıktı mertlik bozuldu..
Orjinal varken ne gerek var modüle yazmanı bekliyordum. :D Hahahha
DetailEF
24-12-2012, 19:15
Orjinal varken ne gerek var modüle yazmanı bekliyordum. :D Hahahha
Valla araba 2 kere vizeden hafif kusursuz geçti, kimse de demedi ki aga bu amerikan park nedir :)
berkay_aydin
24-12-2012, 19:15
berkay aydın hala satışını yapıyormusunuz :)
Hayır :)
..
Jön Türk
24-12-2012, 19:29
Vw nin gözünü seveyim.Vag-Com ile % 15 açtım ısındı yandı derdi yok :D
Bence sök at eski usül devam et.
Hayır :)
..
dediğin gibi 1 tarafta 2- diğer tarafta bir kablo var. maviyi kesip araya anahtar koyucam :) birde çamurluk sinyallerinide ek alıp bağlasam dahada mı ısınır modül ? :)
Emre Ekrem
24-12-2012, 21:14
İçindeki direnç ısınıyor yaklaşık 1 yıldır kullanıyorum ve bir sorun yaşamadım, plastik kelepçe ile panele sabitledim hatta geçenlerde serviste bakımda iken ustaya sordum ve direncin gelen voltajı ayarlamak için ısındığını ve ısınmanın bir sorun olmadığını söyledi, içim rahat mı, hayır! Zaman zaman sökmek geliyor içimden.
Trance-R
24-12-2012, 21:17
hadi şimdi 0-10 derece havalar ...
yazın 35+ derecenin atmosferinde o patlar allah korusun.
-ben kara düzen yaptırıp biniyorum oluyor bitiyor ;)
berkay_aydin
24-12-2012, 21:21
dediğin gibi 1 tarafta 2- diğer tarafta bir kablo var. maviyi kesip araya anahtar koyucam :) birde çamurluk sinyallerinide ek alıp bağlasam dahada mı ısınır modül ? :)
Denemedim, yanlış yorum olmasın :) sadece benim gönderdiğim nerdeyse 50-60 dan fazla araç var, kimseden birşey duymadım :) zaten 1 sene kadar kullandıktan sonra gönderdim sizinkiyle aynı modülden..
Vw nin gözünü seveyim.Vag-Com ile % 15 açtım ısındı yandı derdi yok :D
Bence sök at eski usül devam et.
doğuşta yaparlarmı söylesek vag-com ile
kangooya yapmıştık kara düzen. (sinyalden parka ek) stoplar vs yanmayan ışık yoktu arabada :D
İçindeki direnç ısınıyor yaklaşık 1 yıldır kullanıyorum ve bir sorun yaşamadım, plastik kelepçe ile panele sabitledim hatta geçenlerde serviste bakımda iken ustaya sordum ve direncin gelen voltajı ayarlamak için ısındığını ve ısınmanın bir sorun olmadığını söyledi, içim rahat mı, hayır! Zaman zaman sökmek geliyor içimden.
benimde içim hiç rahat değil. aşırı ısınınca sıkıntı olur diye düşünüyorum patlama vs olursa. olmadı 3 4 ay sonra havalar ısınmaya başlayınca 30 35 liralık modüller var onlardan alıcam.
Senin çaren çift duy. Al kafan rahat olsun :)
çift duyu eyvallah da çamurluk sinyalleri nasıl olucak onu diyorum :)
çift duyu eyvallah da çamurluk sinyalleri nasıl olucak onu diyorum :)
O daha kolay parkın artısını alıp çamurluğun eksisine takıyosun. Sadece tek kablo
emre_277
24-12-2012, 23:56
çift duylu ampül fardan sığmıyor onu napıcaz peki :D
O kadarını bilmiyorum :D Bilenler yönlendirir herhalde
led demi sığmaz. :) şöyle birşey çift duy :)
http://img528.imageshack.us/img528/4580/amberled.jpg
emre_277
25-12-2012, 00:03
O kadarını bilmiyorum :D Bilenler yönlendirir herhalde
farı kesmek dışında önerisi olan varsa takipteyim :)
emre_277
25-12-2012, 00:05
led demi sığmaz. :) şöyle birşey çift duy :)
http://img528.imageshack.us/img528/4580/amberled.jpg
bunu nerden bulabiliriz ?
Ebay de var ama duy kısmındaki yan tırnaklar tam karşılıklı bakıyor birbirine. 1157 olarak geçiyor genelde kodu.
emre_277
25-12-2012, 00:33
pm attim :)
Eğer modülde bir sorun yoksa hiç bir şey olmuyor. İzmir sıcağında kullandım. Park halinde 1 saatten fazla da açık bıraktım.
Arabayı satarken de sökmedim, kullanıyodur yeni sahibi heralde :D
poseidon
25-12-2012, 08:47
Isınmasına bir şey diyemem ama 1 ay önce muayeneden geçtim.
Hatta bir önceki aracımla da 2-3 ay önce geçmiştim.
Eğer ön sinyaller yan sinyallerle aynı anda yanıp sönüyorsa problem yok. Vizeden geçer.
boyle bır konu warken bir şey sorayım arkdaslar,
benımde sol amerıkan park 1-2 gundur bazen yanıyo bazen yanmıyo.
camurluklarda baglı benm. fakat sadece sol ön gidip geliyo
sol a sinyal verdıgımde hızlı bır sekılde yanıp sönüyo? nolmus olabılır
Jön Türk
25-12-2012, 09:50
Dışardan Vag-com sahibi birinin bulursan işin daha kolay çözülür.
İbizada o özelliğin açılabiliyor olmasıda gerekiyor.Polo 6r larda yok hepsi modül aldı.
kabloları kontrol edin. Eklerde sorun olabilir. Modülün bozulmasına pek imkan vermiyorum ama %100 diye bir şey yok.
2 3 ay takılalım böyle de olmazsa diğer tip modüllerden alıcam
Aykut106
25-12-2012, 17:26
hızlı yanıp sönüyorsa yanmayan bir ampülünüz vardır.
Geçen hafta aynısı başıma geldi.sağ amerikan park 4lü açınca yanıyodu normalde yanmıyordu.Söktüler değişmek için ama duyundan bişey yapmıs dedi topladı taktı aynen devam:)
GoKaLp_ZZ
25-12-2012, 17:45
ankarada bu işi profesyonelce yapan bir arkadaşım var hem ayarlı hem on/off düğmesi ondan alıp takarsan hiç sorun olmaz ben kullanıyordum eski arabamda hiç ısınma filan yok
ankarada bu işi profesyonelce yapan bir arkadaşım var hem ayarlı hem on/off düğmesi ondan alıp takarsan hiç sorun olmaz ben kullanıyordum eski arabamda hiç ısınma filan yok
fiyat ? :)
m. ali öz
25-12-2012, 19:13
Dışardan Vag-com sahibi birinin bulursan işin daha kolay çözülür.
İbizada o özelliğin açılabiliyor olmasıda gerekiyor.Polo 6r larda yok hepsi modül aldı.
kanka ibizada yok biliyorum ben.
bu arada herhangi bi özel servis de yapar.
bora1311
25-12-2012, 19:52
vag-com cihazi olan bi arkadasima yonlendirebilirim isterseniz...
VagCenter (http://www.vagcenter.com/)
KGüneyli
25-12-2012, 20:04
- Ben on/off lusundanda aldım normal sadece modul olanındanda, ben ikisindende memnun kalmadım ikiside ısındı, Enson hatta normal modul kafayı kırmıstı biraz sönük yanıyordu birtanesi dedim kas yapalım derken göz cıkarmayalım. Söküp attım şimdi orjinal spec. Zaten düz aldıysan ısınmama gibi lüksü yok gece gündüz acık gezersen mecbur ısınıcak.
on off lu değil ama dediklerine göre mavi kablonun arasına anahtar koyunca öyle oluyormuş. bizde pek kullanmıycaz o zaman :) 35 lira civarına aldı bi abimiz, 1 yıldır kullanıyor gayet memnun.
hızlı yanıp sönüyorsa yanmayan bir ampülünüz vardır.
Geçen hafta aynısı başıma geldi.sağ amerikan park 4lü açınca yanıyodu normalde yanmıyordu.Söktüler değişmek için ama duyundan bişey yapmıs dedi topladı taktı aynen devam:)
sagolasın hocam, aynen dedıgın gıbı 4 lu de yanıyo, amerıkan parkta yanmıyo.c.tesı bı bakayım :) sagolasn
GoKaLp_ZZ
26-12-2012, 08:09
fiyat ? :)
40 TL ama değer
Isınma ve muayene problemine karşı bir alternatif.
http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-elektronik-diger-urunler-elektronik-isik-ayarli-onoff-anahtarli-amerikan-park-modulu-109501334/detay/
benim aracımda park modülü silecek suyu hortumunu eritmişti ben de söktük daha sonra.
http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-elektronik-diger-urunler-elektronik-isik-ayarli-onoff-anahtarli-amerikan-park-modulu-109501334/detay/
ilkbahara doğru bundan düşünüyorum
Berkay onay verirse bende bir daha ki aracımda bundan kullanıcam :)
arkadaşımın hondasında var 1 yıldır, bu adamdan almış hiçbir sıkıntı yaşamadı :)
berkay_aydin
26-12-2012, 21:14
aqustic abi profesyoneldir, zamanında neredeyse 2 katı fiyatındaydı bu modül, diğeri durmuyorsa iyidir alınır :)
emre_277
26-12-2012, 21:36
berkay bunu öneriyosan alıcam :)
aqustic abi profesyoneldir, zamanında neredeyse 2 katı fiyatındaydı bu modül, diğeri durmuyorsa iyidir alınır :)
Hee abi kendi ilanını göstermiş. Siteden olduğunu bilmiyordum. İyi oldu bunu öğrendiğimiz :)
modülü folyo ile kaplasam bir sıkıntı olurmu ? yanmaz alimünyim folyo ile.
berkay_aydin
28-12-2012, 20:44
modülü folyo ile kaplasam bir sıkıntı olurmu ? yanmaz alimünyim folyo ile.
Çamurlukların içine at hem soğur hemde sıkıntı çıkartırsa arabaya zarar gelmez :)
Çamurlukların içine at hem soğur hemde sıkıntı çıkartırsa arabaya zarar gelmez :)
kabloyu ek yaparak uzatiyim o zaman ? :) yetişmiyor da oraya :)