Orijinalini görmek için tıklayınız : uydu receiver hakkinda bilgisi olan?????
turkiyeden gelirken dreambox hd 8000 ve slivermax premium 12800 hd aldim. serverli felan herseyi tam getirip 2 sininde kablolarini cektim. biri alt kata birini cati katina kurdum. 2 adet canagim var birisi hotbird ve eutelsat a 2 lnb ile bagli calisir ve sifreleri cozulur durumda. ama 2. canak anteni ne yaptiysam ne denediysem 4 gundur turksati bulamadim en ufak sinyal bile alamadim. alt kattaki dreambox onemli degil onemli olan benim catidaki hobi odam. gunun buyuk bir bolumu burdayim tivibudan biktim artik. nasil turksatan sinyal alabilirim varmi silvermax kulanan ayarlarindanmidir nedendir anlamis degilim. yardimlarinizi bekliyorum. birde bunu aldigim adam bi problem olursa biz senin cihaza baglanir helederiz demisti bunun bir gercekligi varmidir?
hocam çözüm basit, sıradan bi receiver+ ufak bi televizyonu alıp antenin yanına gidersiniz, turksat uydusunu secip antenle oynayarak sinyali bulursunuz..
hocam çözüm basit, sıradan bi receiver+ ufak bi televizyonu alıp antenin yanına gidersiniz, turksat uydusunu secip antenle oynayarak sinyali bulursunuz..
iste ole bi imkanim yok disarisi su an -20 derece. gerci disarisinin durumu beni pek baglamiyor ama ne komsularimda ne de baskasinda ufak tv yok hadi tv var diyelim burda kimse uydu kulanmiyor. buranin kanalari icin fiber receiver var net usulu calisiyor oda iskandinav kanalari ile sinirli.....
senin tek çaren var uyducuların kullandiği dijital uydu bulma aleti
_driver_
20-12-2012, 01:16
konu hakkında pek bilgim yok fakat cihazınıza bağlanıp ayar yapabiliyolar diye biliyorum
iste ole bi imkanim yok disarisi su an -20 derece. gerci disarisinin durumu beni pek baglamiyor ama ne komsularimda ne de baskasinda ufak tv yok hadi tv var diyelim burda kimse uydu kulanmiyor. buranin kanalari icin fiber receiver var net usulu calisiyor oda iskandinav kanalari ile sinirli.....
peki sorun anladığım kadarıyla sinyal yok diyor doğrumu ? kafam karıstı
senin tek çaren var uyducuların kullandiği dijital uydu bulma aleti
bundan yani
http://www.uydustore.com/images/products/00/06/87/687_buyuk.jpg
benim problemim parabolu (90 lık ) nereye cevirisem cevireyim tuksati bulamiyorum. ne sinyal kipirdiyor nede qualitiy. servis cagiriyim diyorum oda 2000 kron a geliyor 600 tl hic kurmam daha iyi :)
benim problemim parabolu (90 lık ) nereye cevirisem cevireyim tuksati bulamiyorum. ne sinyal kipirdiyor nede qualitiy. servis cagiriyim diyorum oda 2000 kron a geliyor 600 tl hic kurmam daha iyi :)
oha maşallah. siz bileti alın ben bedavaya yaparım daha ucuz olur :p:D işin şakası bi yana, sinyal bulma işi nokta atışına bakar. namaz kılıyormusunuz ? veyahut kıblenin yönünü tam biliyorsanız turksat uydusu da o yönde, fikir verebilir.
oha maşallah. siz bileti alın ben bedavaya yaparım daha ucuz olur :p:D işin şakası bi yana, sinyal bulma işi nokta atışına bakar. namaz kılıyormusunuz ? veyahut kıblenin yönünü tam biliyorsanız turksat uydusu da o yönde, fikir verebilir.
yonu biliyorum app stordan satfinder i aldim cameradan direk uydunun yonunu gosteriyor ama nafile . yarinda deniyecegim oldu oldu. olmadi servisi cagiracam kafayi yedirecek ....
600 tl ye 15 tane çanak alır her yöne cevirirsin abicim elbet biri tutar az sabır :D
yonu biliyorum app stordan satfinder i aldim cameradan direk uydunun yonunu gosteriyor ama nafile . yarinda deniyecegim oldu oldu. olmadi servisi cagiracam kafayi yedirecek ....
karşısına ağaç bina vesaire denk geliyormu ? yatay yön tamam diyelim, peki dikey yön ? dediğim gibi nokta atışı gerek.
600 tl ye 15 tane çanak alır her yöne cevirirsin abicim elbet biri tutar az sabır :D
:D :D
Germanian
20-12-2012, 02:39
uhauahuhauha berkay izmirli heryerde belli ediyo kendini yaw uahuahuahuah :D
o bölgeden 90lık çanakla sorun yaşamadan kullanabilecekmisin onu öğrenmen lazım bazen küçük çanaklar işe yaramıyor bi zaman bi uydu vardı 150lik çanakla zar zor bulmuştuk onu öğren başta bence illaki makineye gerek yok bence analog kanal kaldıysa eğer türksatta analog makineyle bulman daha kolay uyduları eğer öyle makine vs yoksa elle bulabilirsin ben hep elle bulmuştum
63owen63
20-12-2012, 07:48
Konusu geçmişken sorayım, uydu alıcı almayı düşünüyorum, tavsiye edebileceginiz bir ürün var mı ?
Türksat uydusu kış sartlarında yeterli randıman veremiyor diye düşünüyorum. Özellikle çok bulutlu ve karlı havalarda.
Başka konu açmak istemedim normal türksattan sıradan bir reciver ile tv izliyoru fakat toplasan 10 tane kanal var ve inanılmaz sıkıcı oluyor.
Bu dsmart vsde kullandım zamanında oda 3 günde bir aynı filmleri veriyor diye iptal ettik.
Dream box tam olarak nedir nasıl kullanıp nerden temin ederiz?
db artık tam verimli çalışmıyor diye biliyorum ama araştır istersen 2 3 yıl kullandım şimdi bıraktık artık kullanmıyoruz
Suan türksatmı izliyorsun peki semih abi.
Yani haftada 2 gün tvyi ya acıyorum yada acmıyorum evde ,açtığım zaman ise keyifle bir film izlemek istiyorum bunu sağlıcak bir cihaz vs varmıdır ? Digitürk ve dmsart dısında .
db artık patates oldu kaldırdık bizde. Digi kökünü kuruttu Db'nin :)
ben Alemdar Uydusu kullanıyorum memnunum. Yanında digiden web tv aldım bizim lig, ingiltere ligi vs herşeyi izliyorum. İspanya ligi Ntvspor'da onuda Polattan izleyemiyoruz ama digi web'de 41 kanal var :) Ntvsporda ordan izliyorum
18 yaş altı üyelerimiz almasın 24 saat Walbro yayını var ayrıca :hehe:
db artık patates oldu kaldırdık bizde. Digi kökünü kuruttu Db'nin :)
ben Alemdar Uydusu kullanıyorum memnunum. Yanında digiden web tv aldım bizim lig, ingiltere ligi vs herşeyi izliyorum. İspanya ligi Ntvspor'da onuda Polattan izleyemiyoruz ama digi web'de 41 kanal var :) Ntvsporda ordan izliyorum
18 yaş altı üyelerimiz almasın 24 saat Walbro yayını var ayrıca :hehe:
haha pompa yani koray abi :D
Alemdar uydusu nedir abi ?
Db ler internetten indirdiğin şifrelerle bir çok şifreli yayını özellikle lig tv evinde ücretsiz izleyebiliyordu, şimdi durum nedir bilmiyorum. Artık yeni teknoloji receiverler var, eğer kaliteli güzel birşey arıyorsanız ismi duyulmamış SEOUL hiremco receiverleri tavsiye ederim, pişman olmazsınız.
turkiyeden gelirken dreambox hd 8000 ve slivermax premium 12800 hd aldim. serverli felan herseyi tam getirip 2 sininde kablolarini cektim. biri alt kata birini cati katina kurdum. 2 adet canagim var birisi hotbird ve eutelsat a 2 lnb ile bagli calisir ve sifreleri cozulur durumda. ama 2. canak anteni ne yaptiysam ne denediysem 4 gundur turksati bulamadim en ufak sinyal bile alamadim. alt kattaki dreambox onemli degil onemli olan benim catidaki hobi odam. gunun buyuk bir bolumu burdayim tivibudan biktim artik. nasil turksatan sinyal alabilirim varmi silvermax kulanan ayarlarindanmidir nedendir anlamis degilim. yardimlarinizi bekliyorum. birde bunu aldigim adam bi problem olursa biz senin cihaza baglanir helederiz demisti bunun bir gercekligi varmidir?
ara genelkurmay başkanını atlasın helikoptere gelsin halletsin kerata...
Db ler internetten indirdiğin şifrelerle bir çok şifreli yayını özellikle lig tv evinde ücretsiz izleyebiliyordu, şimdi durum nedir bilmiyorum. Artık yeni teknoloji receiverler var, eğer kaliteli güzel birşey arıyorsanız ismi duyulmamış SEOUL hiremco receiverleri tavsiye ederim, pişman olmazsınız.
Bunun normal sıradan receiverdan farkı nedir peki ?
bu konuda bilgim 0 yıllar önce peder bey almıstı uyduyu hala o emektarı kullanıyoruz sıkıldım artık kanald atv stardan :D
adamın bağlanıp ayar yapacağı sadece server ayarları
antene bişey yapamaz
türkiyede kıble ye çevirip kafayı kaldırınca türksat gelir genelde
ama senın bulunduğun konumda ki kalkış açıları farklı olabılır onu tespit etmen gerekir
90 cm belki yeterli gelmeyebilir orada ama yanına cihaz çıkartmadan ayarlaman zor
çünkü 1 cm kaydığı zaman sinyal kaybolur çok hassastır
Seoul recevierler, hem görüntü kalitesi bakımından çok iyi, hemde db den ucuz ve aynı şekilde çalışabiliyor :) normal recevierlerde ntvsporda maç yayını varken kilitleniyor (son çıkan diğer marka recevierleri bilmiyorum nasıl çalışıyor) ama seoul da bu sıkıntı yok, aç izle maçı :)
haha pompa yani koray abi :D
Alemdar uydusu nedir abi ?
Next Nextstar uydu antenleri :D
Suan türksatmı izliyorsun peki semih abi.
Yani haftada 2 gün tvyi ya acıyorum yada acmıyorum evde ,açtığım zaman ise keyifle bir film izlemek istiyorum bunu sağlıcak bir cihaz vs varmıdır ? Digitürk ve dmsart dısında .
artık paket ürünler alman daha mantıklı olur eskiden db güzeldi kullandık ama şimdi bildiğim kadarıyla verimli değil hem makineye para bağlıyorsun hem başka şeylere o yüzden güzel kafana sinen bi paket al digitürk yada dsmart falan onu izle bence:) ben evde tv izlemem pek ama izlediğimde evet türksat üzerinden izlerim paket ürünlerde türksat üzerinden çalışıyor sanırım
kanallara bak hangisinde discovery falan var onu al bence film falan boşver belgesel daha zevkli:) lcd tv falan varsa pcyi bağla tvye öyle izle filmi :)
artık paket ürünler alman daha mantıklı olur eskiden db güzeldi kullandık ama şimdi bildiğim kadarıyla verimli değil hem makineye para bağlıyorsun hem başka şeylere o yüzden güzel kafana sinen bi paket al digitürk yada dsmart falan onu izle bence:) ben evde tv izlemem pek ama izlediğimde evet türksat üzerinden izlerim paket ürünlerde türksat üzerinden çalışıyor sanırım
kanallara bak hangisinde discovery falan var onu al bence film falan boşver belgesel daha zevkli:) lcd tv falan varsa pcyi bağla tvye öyle izle filmi :)
Sağol semih abi laptop mode on yapayım o zaman eskiden yapıyodum öyle iyi oluyodu cok meşakatli iş ama :D
dreambox öldü son 1-2 senedir. tüm anlaşmaları bitti. atlanta tavsiye ediyorum ; )
Sağol semih abi laptop mode on yapayım o zaman eskiden yapıyodum öyle iyi oluyodu cok meşakatli iş ama :D
valla bende aynısını yapıyorum hdmi kabloyla bağlıyorum keşke daha büyük alsaydım tvyi o zaman netede girerdim yattığım yerden şimdi göremiyorum yazıları uzaktan yaşlandım aluminyum:D
valla bende aynısını yapıyorum hdmi kabloyla bağlıyorum keşke daha büyük alsaydım tvyi o zaman netede girerdim yattığım yerden şimdi göremiyorum yazıları uzaktan yaşlandım aluminyum:D
kolayı var abim, görmek istediğin yerin üstüne gelip ctrl+ mouse ın orta tusunu yukarı yap :D
ben 2 çanağı da alt alta kurdum aralarında hiç boşluk yok. hatta alttaki çanağı geriye yatırdığımda üsteki çanak alttaki çanağın 3-5 cm kadar üst tarafından kapatıyor. bu sinyal almayı engelermi ?? bundan dolayı mı bulamıyorum turksatı ?
http://f1212.hizliresim.com/14/n/h37sj.jpg
Bence çanak çok küçük. En az 150'lik lazım gelir diye düşünüyorum.
normalde 80 lik yetiyor ama ben 90 lık olsun garanti olsun istedim...
alttaki çanakda LNB var da benmi göremiyorum *
alttaki çanakda LNB var da benmi göremiyorum *
varda soktum yenisini aldım :d o arada cektim fotoyu ..
anladım abi. anteni daha meydan bi yere getirmeyi dene :) çok arkada kalmış, keser sinyali.
anladım abi. anteni daha meydan bi yere getirmeyi dene :) çok arkada kalmış, keser sinyali.
bende keser diye tahmin ettim dedim olmuyorsa.... arkadas - 20 de de dokunumaiyorsunki canaga valla eline yapisiyorrrr :((( offf
o canak bana kücük gibi geldi, bizimki catida ve daha büyük. cok asiri yagmur yagmazsa ( asiridan kastim aynisi istanbulda yagsa sel olur, ne varsa alip götürür ) yada kar kapatmazsa bir sorun cikarmiyor.
diger yandan biz uydu ararken zippo cakmak kadar bir alet kullaniyoruz, kabloyu baglayinca ses ve yesil isik bulana kadar ceviriyorsun. catiya tv cikarmaktan daha zahmetsiz :) fiyatida 3-5 euro falan.
darkmoon
20-12-2012, 23:28
yazlıkda 2 tane 120 lik var çanak her sene rüzgardan fırtınadan yerinden oynuyor her sene çanak işleriyle uğraşan biri var köyde çağırıyoruz 20 tl veriyoruz elinde bir alet var onla çanağı döndürüyor ayarı yapıyor..
bizim evde kablolu ve uydunet var discovery national dışında pek ibr şey izlemiyorum bazende uymassam animex kanalında naruto falan denk gelirse onları izliyorum.. kablo olmasa ama gene çanak yapardım iki çanak biri eulsat ve astra diğerinide turssat yapardım ama birde tivibu alırdım onda güzel kayıt etme dondurma kaldığın yerden devam etme olayları var national falanda var..
Yakın zamanda ebaydan 60 dolara şu andorid boxlardan alıcam bakıcam eğer memnun kalırsam burdada konu açarım.. güzel bir tv app si olursa canavar olur gibime geliyor :)
canagi uste aldim halla bi sinyal alamadim nedir bu cektigim 3 gundur ...... iki iphone dan facetime aradim birini tv nin hemen karsisina koydum digeride bende harap oldum sinyal 43-44 kalite 4-5 nedir bu ya. nerde yanlislik var anlamadim herseyi tek tek 2 kere kontrol ettim ama sinyal alamiyorum valla mayalardan supeleniyorum .
JapanVsGermany
21-12-2012, 18:56
Oooo tekin norvece varmışsın, cok sevindim, merak ediyorduk biz de...
canagi uste aldim halla bi sinyal alamadim nedir bu cektigim 3 gundur ...... iki iphone dan facetime aradim birini tv nin hemen karsisina koydum digeride bende harap oldum sinyal 43-44 kalite 4-5 nedir bu ya. nerde yanlislik var anlamadim herseyi tek tek 2 kere kontrol ettim ama sinyal alamiyorum valla mayalardan supeleniyorum .
sinyal ve kalite oynamışsa çanak cok ufak geliyor demektir. 150 lik kurun :)
iphone kullanıyorsan satfinder programı var belki yardımcı olur
iphone lar için uydu bulma programı vardı galiba onla bi deneyin
edit: aynı anda yazmışız :D
cccam server nedir bilen varmıdır. bu uydu konusu ile cok soru var aklımda. yardımcı olacaklar şimdiden sağloun...
cccam server nedir bilen varmıdır. bu uydu konusu ile cok soru var aklımda. yardımcı olacaklar şimdiden sağloun...
tam olarak bilmiyorum ama işletim sistemi gibi bişey. dreambox un programı.