Orijinalini görmek için tıklayınız : Hangi Marka Silecek Kullanıyorsunuz?
Maxiboost
19-12-2012, 20:31
Arkadaşlar merhaba, uzun süredir gıcık olduğum bir durum var. Vitoya silecek dayandıramıyoruz :D aracınızda silecek olarak hangi markayı tercih ediyorsunuz ve tahminen ne kadar süreyle kullanıyorsunuz?
bir de muz silgilerden piyasadaki hangi marka en kaliteli üründür?
muz sileceklerin hepsi ayni halt bence.
Piyasadaki valeo falan bence cakma.
Bulunabiliyorsa orj. valeo yada bosch derim ben
hepsiburada'dan muz silecek alıyorum, 4 5 liraya, (bulursam rbw, bulamazsam marka farketmez), senede bir değiştiriyorum. 30 liraya ücretsiz kargo da veriyorlar. sorun yok.
Maxiboost
19-12-2012, 20:38
her sene silecek mi değiştirilir akkom zaten sadece kış ayında çalıştırıyoruz isyanım ona :D Bmw varken 2-3 sene çok rahat kullanıyorduk.
45tl ye takım silecek alıyordum sonra 5 liraya sadece silgilerin uçlarını değiştirmeye başladım aynı hesap o da 1 sene 45 lirada 1 seneydi. Ne iş anlamadım.
şimdi yeni bi araç aldım 7 aylık bir araç onunda silgileri bozuk ki daha ilk kışı arabanın anlamadım ne iş
timucintt
19-12-2012, 20:42
sileceğin normalde kullanım ömrü bir sene zaten... her kış başı ben alıyorum 1 takım.... marka almaya gerek yok... muzda daha iyi siliyor eski tip sileceklere göre...
Orjinal Bosch Silecek kullanıyorum 2. kışa girdi gayet iyi ve guzel siliyor hala :)
bu arada Anti Muz silecek diyorum
Hıc sevmıyorum muz sıleceklerı
Yeni araçların ön camları bombeli muz silecek daha iyi siliyor veya bana öyle geliyor.
timucintt
19-12-2012, 20:46
Orjinal Bosch Silecek kullanıyorum 2. kışa girdi gayet iyi ve guzel siliyor hala :)
bende sevmiyorum muzu ama eski sileceklerde net silen eski tip silecekler çok kazık...
Bende ayarim mu sileceklere. Caresizlikten muayene icin arabaya taktim. Hep aklimda degistirmek.
Kimse kusura bakmasin ama bence agir amele isi muz silecek
GokhanRS
19-12-2012, 20:48
benim aldığım 10 liralık silecekler 2 sene rahat gidiyor hep :)
dj_batukaan
19-12-2012, 20:52
son dönemde üretilen sileceklerden bende çok şikayetçiyim orj alıp takıyorum kısa bir süre sonra camda hep iz bırakmaya başlıyor.
Muz silecekler konusunda birçok kişi amele işi falan diyor ama şuanki normal sileceklere göre daha iyi siliyor gibi sanırım bu sefer bende muz silecek alacağım özellikle bombeli camlarda daha etkili gibi
Orjinal Bosh alırsanız uzun süre kullanırsanız biz 3 araçta 2 senedir sıkıntısız Orjinal Bosh silecek kullanıyoruz. Genelde modeline göre 50-100 tl arasında değişiyor fiyatları.
muz silecekleri sevmiyorum valeo kullanıyorum her kışa girerken değiştiririm gayet memnunum..
Muzların alayı da aynı. Kendi dükkanımızda da sırf müşteri talep gösteriyor diye ağırlıklı muz satıyoruz. Markası da RBW'mi ne öyle birşey. Ama açık konuşayım ben memnun değildim. Babam kendi aracıma da muz takmıştı; hemen haftasında söktüm, orijinal eski tip Bosch aldım. Bu kışı da geçirirsek 2. kışı geçirmiş olacak. Hem muzlar her arabaya yakışmıyor. Silecek kollarının illâ ki de vw-audi tarzı yapıda olması gerekiyor.
onursumer
19-12-2012, 20:58
bendede aynı sorun vardı her sene silecek alıyordum
en son hepsiburadadan valeo muz olanlardan aldım şuan 3. kışa giriyorum sıkıntı yok
muz alıcaksanız vette den şaşmayın çok kaliteli
emrekuzdere
19-12-2012, 20:59
valeo, silbak ve saçma bir marka daha kullandım. En iyisi silbak :D :D
imprezaWRC
19-12-2012, 21:00
her sene silecek mi değiştirilir akkom zaten sadece kış ayında çalıştırıyoruz isyanım ona :D Bmw varken 2-3 sene çok rahat kullanıyorduk.
45tl ye takım silecek alıyordum sonra 5 liraya sadece silgilerin uçlarını değiştirmeye başladım aynı hesap o da 1 sene 45 lirada 1 seneydi. Ne iş anlamadım.
şimdi yeni bi araç aldım 7 aylık bir araç onunda silgileri bozuk ki daha ilk kışı arabanın anlamadım ne iş
Senin ilacın 303 wiper treatment :) Sürüyorsun silecekler eski haline geliyor :)
TolgaEsentepe
19-12-2012, 21:04
muz silecek niye amelelik ki ?? ben piyasaya çıktığından beri kullanıyorum, gayette memnunum.
bosch klasik severim.
bence muz tiplerinin hepsi kotu
Maxiboost
19-12-2012, 21:11
Muz olan aracta mecburum fabrikadan muzlu :)
Wiper blade treatment nedir ki? Cozucu maddeyle yumusaklik mi sagliyor acaba. Muzun krali bosch ta galiba?
darkmoon
19-12-2012, 21:21
bosch ve valeo silicekler en iyisi sileceğin kalitesi kullanılan kaukçuğun kalitesiyle orantılı marka kaliteli olduça ömrüde uzuyor kaukçuğun
bosch ve valeo en iyisi swf mi ne vardı orjinal vw araçlarda kullanılan ondanda çok memnun insan vardı..
ben şahsen bir sileceğe valeo yada bosch diye 60-70 tl vermem.. 2 senede bir silecek alıyorum rbw kullanıyorum şu anda tüv onaylı diye aldım ilk sene iyiydi ses iz yokdu ama bu sene ses olmasada camda iz bırakmaya başladı.. 5 tl ye me almışdım hepsiburadadan.. bu sene belki biraz daha kaliteli bir şey denerim 10-20 tl lik . :)
hala fabrikasyon geleni kullanıyoruz bakalım gıttıgı yere kadar :)
muz tipi cidden klasik tipten kötü siliyor. veya daha erken deforma oluyor vs vs.
bosch ve bulunabilirse valeo ama swf de valeo grubundur o da çok iyidir.
mechanic
19-12-2012, 21:32
bosch'un muz tipini geçen gün aldım 40tl
sieceğe fazla para vermeyin çünkü bi soğuk bi sıcak anası ağlıyor 2 yılda . 30 40 tl veriyosunuz 2 yıl gidiyor max. ben carub alıyorum takımı 10 tl misss :D aynı hesap boşuna çarçur etmeyin paraları
Maxiboost
19-12-2012, 21:36
muz tipi cidden klasik tipten kötü siliyor. veya daha erken deforma oluyor vs vs.
bosch ve bulunabilirse valeo ama swf de valeo grubundur o da çok iyidir.
vitoda eski tip swf kullanıyordum hiçbir zaman 2. kışı göremedik ki ne buzda zorlarım ne toz olduğu zaman çalıştırırım vs vs
onursumer
19-12-2012, 21:37
en iyi malzemeye sahip olanı almak lazım
yazın güneşi gorup sertleşmediği surece sorun olmuyor
benim şuan kullandğım muzlar çok iyi çıktı :D
bu arada 2009 da almışım baktım alışverişlerime markası vette imiş :D
yani şuan 4. kışını geçiriyor bi sıkıntı yok
Maxiboost
19-12-2012, 21:40
en iyi malzemeye sahip olanı almak lazım
yazın güneşi gorup sertleşmediği surece sorun olmuyor
benim şuan kullandğım muzlar çok iyi çıktı :D
bu arada 2009 da almışım baktım alışverişlerime markası vette imiş :D
yani şuan 4. kışını geçiriyor bi sıkıntı yok
silmede hiç mi kusur yok :D vette yığarım bak eve ahah ses falan var mı?
bauhausta 16,50tl imiş ya la
Maxiboost
19-12-2012, 21:43
sieceğe fazla para vermeyin çünkü bi soğuk bi sıcak anası ağlıyor 2 yılda . 30 40 tl veriyosunuz 2 yıl gidiyor max. ben carub alıyorum takımı 10 tl misss :D aynı hesap boşuna çarçur etmeyin paraları
yaa ucuzun dibine vurdm takımı 5 tlden revize ediyorum şuanda :D
kipadan aldım. orjinal sileceklerle yeni aldıklarımı dağıttım lastiklerini değiştirip topladım fena olmadı :)
akucukdogan
19-12-2012, 21:46
Neden muz silecek amele işi pardonda merak ettim cidden ?
Vetteyi JSV üretiyor. Ben puntoda kullanmıştım memnun kalmamıştım pek.
Bende ayarim mu sileceklere. Caresizlikten muayene icin arabaya taktim. Hep aklimda degistirmek.
Kimse kusura bakmasin ama bence agir amele isi muz silecek
Arabada orjinal geliyor fabrikadaki mühendisler amele o zaman :D
onursumer
19-12-2012, 21:50
silmede hiç mi kusur yok :D vette yığarım bak eve ahah ses falan var mı?
bauhausta 16,50tl imiş ya la
arka silecek kotu silmeye başladı halbuki hepsini aynı anda almıştım ama on camda bi sıkıntı yok
bu sene başlayan tek sorun eğer cam çok ıslak değilse ilk silmede ses yapıyor sonrasında geçiyor
bence 1 takım denene bilir bende çok uygun fiyata almıştım dedim bozulursa bozulsun hala ustunde :)
inwells yada rbw ucuz sıleceklerın bnce en kalıtelılerı.
hayatımda hasta oldugum tek sılecek mercedes servıste kullanılan sılecektır.arkadasımın arabasında sahıt oldum cam yokmuş gıbı sılıyordu bunu nerden buldun dedım servıste yenılemısler dedı .ya valeo ydu ya bosch
Orjinal Bosch marka silecek kullanıyorum 50TL gibi birşey olması lazımdı fiyatı.
ayrıca, muz sileceğe de uyuz olurum.
darkmoon
19-12-2012, 21:59
valeo bosch on numarada fiyatları 60-70 tl lerde bir sileceğede o kadar verilmez.. 5 tl den on tane alsam her sene değişsem 50 tl tutar :D
Maxiboost
19-12-2012, 22:08
valeo bosch on numarada fiyatları 60-70 tl lerde bir sileceğede o kadar verilmez.. 5 tl den on tane alsam her sene değişsem 50 tl tutar :D
+ git gel masrafları, ayırılması gereken zaman ve lan bu bozulmuş diyip gıcık olmaktan iyidir. Dediğini yaptım çünkü olmuyo :D bmw 5 serisinin orjinalleri en az 2 sene çok rahat dayanıyordu.
Low-Rider
19-12-2012, 22:10
Valla muz silecek bana göre de çok daha iyi.
r9'da eskileri değiştirip muz olmayandan takmıştım hem sesliydi hemde iyi silmiyordu vette aldım memnun kaldım.
Yine corsa da önce vette kullandım şimdi markasını bilmediğim bir muz silecek var memnunum
bora1311
19-12-2012, 22:12
2yıldan fazladir vette kullandim, inanilmaz memnundum, artik ses yapmaya basladi. champion marka silecek ile degiştirdim. champion da beklediğimden cok daha iyi cikti...
Resul911
19-12-2012, 22:13
benim aracımda bosch marka eski tip sileceklerden vardı.görünümünü beğenmediğim için markası belli olmayan muz silecek aldım.hiç memnun değilim beş para etmez diyebilirim.hemen eski boschları takıcam.
Low-Rider
19-12-2012, 22:13
Hatta megane2'nin fabrikasyon üzerinde gelen bir silecek var, göz gözü görmiyecek derecede yağmur yağarken bile gacur gucur çalışır.
Servisle kavga ettim, renault merkez ile konuştum fabrikadan böyle çıktığını söylediler çözüm üretemediler.
30liraya bir çift silecek aldım çözüldü ses mes kalmadı
devil_berk22
19-12-2012, 22:18
herhangi bir takım muz silecek iş görür benim 2. sene oldu maşallahı var hiç bir sıkıntı yok kipadan aldığım silecekler 6 ayda mortlamıştı
Maxiboost
19-12-2012, 22:23
Hatta megane2'nin fabrikasyon üzerinde gelen bir silecek var, göz gözü görmiyecek derecede yağmur yağarken bile gacur gucur çalışır.
Servisle kavga ettim, renault merkez ile konuştum fabrikadan böyle çıktığını söylediler çözüm üretemediler.
30liraya bir çift silecek aldım çözüldü ses mes kalmadı
renocu oldum bende :D araba 7 aylık silecekler cort. Ne biçim muz la bu dedim. Yorumun iyi oldu, zaten kıllanmıştım şimdi hayatta servisten almam.
7 liraya rbw marka bi çift silecek taktım. cama zaten ölümüne yagmur kaydırıcı yapmıştım. 60 70 den sonra neredeyse hiç silecek kullanmıyorum boşa para vermişim gibi hissediyorum:p
ceyhun737
19-12-2012, 23:39
Bosch kullanıyorum gayet memnunum ve mercedeste 1 senede değişmedi normal mesela benim aracım clk ve tek silecek var ve 1 senede yıpranıyor ben her sene değiştiriyorum 44 tl ya aldım
Bazı muz kullananlar cok memnun, bazıları değil. Aracta orjinal silecek tipi ne ise ona göre silecek takmak gerekir. Aracın silecek kolu muz yada klasik tipli sileceğe göre tasarlandığı için aralarında fark vardır buda atlama gıcırtı ses iyi silememe olarak geri döner vs. olarak geri döner.
Aşağıdaki resimde "aynı aracın" orjinalinden muz silecekle gelen versiyonu ile orjinalinden klasik tiple gelen versiyonu arasındaki silecek kollarının farkını görebiliriz.
http://www.pimpmyskoda.co.uk/V2Images/ModsCosmetic/Wipers/New%20Wipers%201.JPG
yaa ucuzun dibine vurdm takımı 5 tlden revize ediyorum şuanda :D
banada temin edelim ustaa. son fiyat alayım please hahahaha :D
Suan yaptığım iş orj silecek üretimi ford fiat renaultun tedarikçisi bi firmada üretimde çalışıyorum açıkçası silecege para vermiyorum :) ama silmede silecek kolundan yayına kadar etken var Suan sahinimde ve unomda japon lastikleri ile yaptığım silecekleri kullanıyorum sıkıntısız eğer ufak tefek iz birakiyosa cama doğru silecek kolunu biraz egim verim tabi abartmadan tabi kesin çözüm değil
Yaz başı kış çıkışı birer takım muz tipi alıyorum 25 - 30 TL toplamda maliyeti.
Cin amli muz olanlarin alayi ayni, valeo'larda %90 onlarin valeo markali olani :) icinde oldugum icin net soyluyorum:))
Ben orjinal bosch muz tipi kullaniyordum 130+ TL gibi rakama satiliyordu, annesine kufur etmiyorum ama ..... birileri 2 kere silecekleri kirinca, 10tl lik muzlara gecis yaptim yaz kis bahar araba yikattikca degisitiriyorum hala 40tl tutuyor :)) sikintiya gerek yok, guzelde is yapiyorlar,
Eski tip silecege lastik gecirmek riskli, komple cami cizmeyi goze almaya gerek yok.
Ken_Block
20-12-2012, 07:42
muz sileceklerin orta kısmı bazı camlarda yukarıda kalıyor o yüzden silmiyor yırtılıyor vaya en gıcık olduğum şeydir.. tamda yola baktığın kısımı silmez bu yüzden forever eski tip silecek..
darkmoon
20-12-2012, 16:17
ben rbw almışdım tüv onayı var diye.. tüv onaylamışsa en azından bir testten falan bir şeylerden geçirmişdir diye aldım..
SOMEONESPECIAL
20-12-2012, 16:19
Klasik Bosch'tan vazgeçmem.
Banana tiplerin sertleşince ses yapmasına uyuz oluyorum.
Her sene Bauhaustan 25TL ye değiştiriyorum.
sileceğin silmemesinden ziyade özellikle ses yapması beni deli ettiğinden önem veririm bende,,,eski bravomda sonradan uyarladığım muz tipi bosch(o zaman 35 lira idi) silecekleri 3 kış sorunsuz kullandım ;) şimdi yeni astramada orjinal bosch(50tl) aldım kesinlikle memnunum,,,aynı malın yine astraya uygun rbw si 20 lira idi,,fakat her sene silecek değiştirmek istemediğimden ve bi iş yapılmışsa bi kere yapılmalı inancıyla bosch tan devam dedik :) ...
diğer aracım vectra da orjinal olarak üstünde gelen marka olan eski tip SWF(kolları ile birlikte 60tl) leri kullanıyorum 3 senede onlar kesinlikle gidiyolar ...
benim aldığım 10 liralık silecekler 2 sene rahat gidiyor hep :)
Banada alsana gökhan abi bnde 2 kere aldım iyi silmiyor yinede :D anlamadım gitti herkez muz dedi muz aldık gene olmadı :D
muz falan hikaye bence
bosch işin sonu :)
darkmoon
20-12-2012, 18:15
zaten muz denilen şeyi icat eden bosch ilk bosch yıllar önce aero twinleri çıkarttı. daha bu çin furyası yokken.. :)
aracın oem'inda ne tip silecek varsa o kullanılmalı,süpürge tipli kollarda muz tipi takılırsa başta ve sonralda atlama yapar,neden'mi o kolun yapısı süpürge tipine göre yapılmıştır,muz tipi yeni nesil araçlar ve bombeli cam yapısına sahip araçlar için uygundur,tofaşçılar yüzünden'de muz silecek apaçi işi oldu.swf bosch biraz tuzlu olsada işin ehli bu markalardır...
darkmoon
20-12-2012, 18:43
aracın oem'inda ne tip silecek varsa o kullanılmalı,süpürge tipli kollarda muz tipi takılırsa başta ve sonralda atlama yapar,neden'mi o kolun yapısı süpürge tipine göre yapılmıştır,muz tipi yeni nesil araçlar ve bombeli cam yapısına sahip araçlar için uygundur,tofaşçılar yüzünden'de muz silecek apaçi işi oldu.swf bosch biraz tuzlu olsada işin ehli bu markalardır...
Aslında kaliteli alınsa o atlama yapmaz zaten o atlama yapmaması için 7 noktadan baskı sistemi falan yapdılar muzlarda valeo lar boschlar öyle diye biliyorum ama millet tabi 60-70 tl sileceğe vermediği için 5-10 tl lik alınan çin mallarının kalitesi bir noktaya kadar.. ben ebaydan alıyım dedim valeo ebayda bile 30 dolardan aşağı değildi..
PROMINENT
20-12-2012, 20:29
valeo var..
muz silecek ne oluyor ?
emrah-ışık
20-12-2012, 20:30
biz genelde mersolara valeo takıyoruz bi sıkıntı yaşamıyoruz
darkmoon
20-12-2012, 21:05
valeo var..
muz silecek ne oluyor ?
çerçevesiz sileceklere muz silecek diyorlar bende ilk duyduğumda garipsemişdim.. sonra xenon balastına balans dendiğini duyunca alıştım zamanla :D
...xenon balastına balans dendiğini duyunca alıştım zamanla :D
bak bunu ben de ilk defa duydum :D forum böyle bişey işte :)
M_PROJECT
20-12-2012, 21:21
michelin'in bi silecegini almistim subaruya , hayatimda kullandigim en iyi silecekti 45$ tutmustu set . ama boyle bir temizleme sekli yok
darkmoon
20-12-2012, 21:32
o kadar iyimi michellin ebayda tanesi 9 dolardı.. bakıyım bir onlara..
Aykut106
20-12-2012, 21:33
Valeo filan hikaye.. kullandım daha doğrusu kullanamadım:) bosch aerotwin 3 sene olmustur heralde 50tl filandı aldığımda.Ama bugün alıcak olsam bosch un eski tiplerinden alırım:)
toyotada max 40.000km filan kullanılmıstır herlde kmde onmli:)
peugeot 106 camları özelikle kenarlarda bombeli..
klasik tiplerin ucu basmıyor fakat muz tip olan basıyor ucu
tv reklamından gaza gelip avcılardaki baumaxxtan 2 tane muz tip aldım 6.90 dan.. 2 ay oldu, şimdilik canavar gibi siliyor..
linea dakilerde muz tip, fabrikada ne taktılarsa iyi çıktı, 1 sene olacak nerdeyse hala problemsiz siliyor..
PROMINENT
20-12-2012, 21:36
çerçevesiz sileceklere muz silecek diyorlar bende ilk duyduğumda garipsemişdim.. sonra xenon balastına balans dendiğini duyunca alıştım zamanla :D
anımsadım şimdi saolasın :)