PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bucada bayan öğrenci için semt seçimi

sametozt
04-11-2012, 13:13
Kız arkadaşım okumak için İzmir'e geldi. Bu yıl alışma süreci olarak yurt tercih ettiler fakat seneye kesin olarak eve çıkçak. Tınaztepe kampüsüne gidip gelcek. Ben de eğitim fakültesindeyim fakat semtler hakkında pek bilgim yok. İkinci öğretim olduğu için biraz tedirgin oluyor. Bildiğim kadarıyla tınaztepe çevresi pek tekin değil.Hangi semtleri tercih etmeli ?

B.Koçer
04-11-2012, 13:15
Buca üçkuyular tarafı iyidir o çevrede .

sametozt
04-11-2012, 13:18
Buca üçkuyular tarafı iyidir o çevrede .

Gördüğüm kadarıyla eğitimin yakın çevresi ve şirinyer de iyi sanırım. Adatepe nasıldır ?

B.Koçer
04-11-2012, 13:26
Gördüğüm kadarıyla eğitimin yakın çevresi ve şirinyer de iyi sanırım. Adatepe nasıldır ?

Adatepeyi hiç duymadım inan senden duyuyorum ilk defa şirinyerde iyidir ama bak tınaztepeden assagı sallan mezarlıgı geçince yurtların oldugu yerler falan var hasanağa bahcesi oralarda iyi sıkıntı olmaz pek tek mi kalıcak kız arkadasın 3-4 kisi ev tutucaklarsa kiralarda max 600 civarı orda .

sametozt
04-11-2012, 13:29
Adatepeyi hiç duymadım inan senden duyuyorum ilk defa şirinyerde iyidir ama bak tınaztepeden assagı sallan mezarlıgı geçince yurtların oldugu yerler falan var hasanağa bahcesi oralarda iyi sıkıntı olmaz pek tek mi kalıcak kız arkadasın 3-4 kisi ev tutucaklarsa kiralarda max 600 civarı orda .

Kira için max 500 bakıyolar. Çünkü 2 kişi kalmayı düşünüyolar.İö olduğu için gidip gelmede sıkıntı çekmemesi ilk kriterimiz. Bilgiler için saol :)

Eren G.
04-11-2012, 13:42
hasanağa bahçesine kadar hatta ve hatta buca stadı çevikbirin oraya kadar bir yerde eve baksın bence hasanağa çevikbir ilerisinden ne kadar ileri gidilirse o kadar kötü bence. i.ö içinde bildiğim kadarı ile deişmediyse tınaztepe kampüsünün içerisine giren otobüsler var kampüs içinde sıkıntı olacagını sanmıyorum.

Rox
04-11-2012, 13:44
cadde üzeri olmasında ne olursa olsun hukuk fakültesi yakını hasanağa bahçesi arkası falan hep öğrenci ama işte egzoslu gençlik rahat vermezler o muhittekilere

sametozt
04-11-2012, 13:44
hasanağa bahçesine kadar hatta ve hatta buca stadı çevikbirin oraya kadar bir yerde eve baksın bence hasanağa çevikbir ilerisinden ne kadar ileri gidilirse o kadar kötü bence. i.ö içinde bildiğim kadarı ile deişmediyse tınaztepe kampüsünün içerisine giren otobüsler var kampüs içinde sıkıntı olacagını sanmıyorum.

Aslında doğru söylüyosunuz nasıl olsa ilersinde baksa bile otobüse binecek. Daha geriden bakıp daha rahat otobüse binebilcek yerleri de var. Kampüsün içine hangi otobüsler giriyo bilmiyorum ama 515 kampüse kadar kesin götürüyo.

anthinka
04-11-2012, 13:45
Bucakoop da yada tınaztepe'de daireler var. Okula yürüyerek gidebilir.Çünkü özellikle sabahları çok kalabalık oluyor.Bucakoop'da doğalgazlı evler 400-500 civarı bulunabilir. Şirinyer,heykel o taraflar uzak oluyor. Adatepe'de Hukuk fakültesinin arka kısımlarına doğru olan bölge oluyor. Kampüs içerisi ulaşımı için sürekli otobüs var. Sabah 8 akşam 5 sürekli otobüs var.

cagny
04-11-2012, 13:46
adatepe mah. de nıgdelıler sıtesı ve karsısındakı ,ozbey ınsaat ,guvenlık kapıcı falan var uyarsa bır bakın.5 sene ozbeyde kaldım sorun yasamadım

sametozt
04-11-2012, 13:49
cadde üzeri olmasında ne olursa olsun hukuk fakültesi yakını hasanağa bahçesi arkası falan hep öğrenci ama işte egzoslu gençlik rahat vermezler o muhittekilere

Onlar her yerde zaten kimseye rahat vermiyolar.Selektördür kornadır sınırları yok.

sametozt
04-11-2012, 13:51
Bucakoop da yada tınaztepe'de daireler var. Okula yürüyerek gidebilir.Çünkü özellikle sabahları çok kalabalık oluyor.Bucakoop'da doğalgazlı evler 400-500 civarı bulunabilir. Şirinyer,heykel o taraflar uzak oluyor. Adatepe'de Hukuk fakültesinin arka kısımlarına doğru olan bölge oluyor. Kampüs içerisi ulaşımı için sürekli otobüs var. Sabah 8 akşam 5 sürekli otobüs var.

Buca koop hakkında pek iyi şeyler duymamıştım .Önerdiğinize göre bildiğiniz başka bişey var sanırım ?

anthinka
04-11-2012, 13:54
Buca koop hakkında pek iyi şeyler duymamıştım .Önerdiğinize göre bildiğiniz başka bişey var sanırım ?

Kötü şeyler derken semt olarak bir sıkıntısı yok çoğu öğrencinin kaldığı yerleşim yeri.Daha önce gittiniz mi bilmiyorum ama bi bakın derim.2.Alternatif ise Tınaztepe'nin oradaki apartmanlar Begos'un karşısı.

rodya
04-11-2012, 14:27
2 sene yurtta kalacakmış zaten. en mantıklısı, yurtta geçireceği yıl içerisinde o semtleri bizzat görmeniz ve kararınızı ona göre vermeniz.

Germanian
04-11-2012, 14:29
izmirde öyle kötü şeyler olmaz çoğu semtte hele bucada cok zor yani öyle diyim bucanın heryeri öğrenci evi zaten kız arkadaşınız çoğu semtinde rahat eder.. sadece fakülteye yakınlık ve kira olarak eleme yapın bence ..

sametozt
04-11-2012, 14:41
izmirde öyle kötü şeyler olmaz çoğu semtte hele bucada cok zor yani öyle diyim bucanın heryeri öğrenci evi zaten kız arkadaşınız çoğu semtinde rahat eder.. sadece fakülteye yakınlık ve kira olarak eleme yapın bence ..

Valla zor değil bence. Hatta olağan şeyler bunlar yaşanan örnekler çok. Okula gidip gelirken görüyorum ve bazen ben utanıyorum yaptıklarından ama onlar çok rahat bi şekilde devam ediyorlar.

sanctuary35
04-11-2012, 22:02
şirinyer uzakmı kalır? ben forbesin orda oturuyorum burlarda bişi olmaz hem hareketlidirde

uluckaban
04-11-2012, 22:19
Bela bulacaksa heryerde bulur fazla takıntı yapmaya gerek yok bence. Okula en yakın mesafede ev bulmaya bakın.. Doğum hastanesinin orda kiralık evimiz var tam öğrenciye aslında ama seneye kalmaz o sıralar boş olursa konuşuruz :)