PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kıbrıs'ta askerlik

Owner89
19-10-2012, 23:40
Acemi birliğim burdurdan bugün döndüm allah izin verirse 29'unda kıbrısda 28. mknz pyade alayı 28. tümenine MEBS takımına asker olarak gelicem varmı daha önce burda askerlik ypmış nasıldır Kıbrıs :)

efe_
19-10-2012, 23:42
Terör yok gerisi yalan şu sıralar bence, şanslısınız

onursumer
19-10-2012, 23:43
kıbrısa tatil için gidiyorum sadece

fakat 1 arkadaşım 4 sene once askerliğini orda yapmıştı anlattığı kadarıyla bulunduğu yerde rahat olsada halk tarafından çok sevilmediklerini vs diyordu

en buyuk yaşadıkları sıkıntı sıcak tabiki :)

VW6R
19-10-2012, 23:49
Babam orda görev yapıyor. Geçen ay arabasını götürmek için gittim kıbrısa görev yerini gezdim on numara yer tatil köyü gibi geldi benim askerlik yaptığım karakolla kıyaslayınca :D

Agah
19-10-2012, 23:50
abim topçu olarak yaptı orda askerliğini. pardon tatilini :D

ta_one
19-10-2012, 23:51
1.kıbrısın halkının genelı rum oldugu ıcın turk askerlerı sevılmez :(((
2.kıbrısta butun askerıyelerde asırı derecede devrecılık var aglarsın sınırden :((8
3.bıra sudan ucuz su cok pahalı bıra ya gore :)
4.butun marka aracları gorursun ve bınersın hafta sonu paran coksa :)

alphan
19-10-2012, 23:53
2003-2008 arasi kibrista uni okudum 2009 da mayis ayinda lefkosa degirmenkoy 14. Zirhli tugayda askerligimi yaptim. Terorle isin yok cok soguk olmaz spora daha cok onem verirler boluk komutanin kisa donemleri sewiyorsa rahat askerlik yaparsin boluk komutani yada bascawus kd leri sevmiyosan 5 yildizli otelde bile askerlik yapsan sana orayi dar eder

nostra
19-10-2012, 23:57
bende kıbrısta askerliğimi yaptım.Alevkayasındaydım.. çarşı izinlerinde gezebileceğin çok fazlada yer yok aslında...hayat pahalı. havası nemli ve çok sıcak..kışı pek yok ama bol yağmur var. su yok. bizde tertipçilik aşırı derecede vardı..2004 te ordaydım.ama heryer aynı değil. inşallah şanslı olursunda beraber askerlik yaptığın insanlar ve komutanlar iyi çıkar.

bu arada bizi geziye çıkarmışlardı.. Mavi Köşk ve Maraş bölgesi beni çok etkilemişti.inşallah gezme fırsatın olur.

mstfcn28
20-10-2012, 00:00
Kuzen 5 yıl orda okudu geldi askerliği oraya çıktı çok rahatmış daha yeni geldi:)

Gökhan Bilgin
20-10-2012, 00:05
arkadaşım orda askerlik yapmaya gitti ama resmen tatil yaptı :D

Oconner
20-10-2012, 00:05
arkadaşımda bügün geldi acemi birliğinden oda kıbrısa düşmüş soruyordu :)

nostra
20-10-2012, 00:12
K.T.B.K Komando haricindeki çoğu yer rahattır..

bilalMW
20-10-2012, 00:24
çarşıya çıkıtıgımda ucuza viskimi alırım denize klube giderim karıya giderim diyorsan hani böyle hayallerin varsa yok öyle bişey 3 yakın arkadaşım orada yaptı biri hala orada. :) Onlardan biliyorum ha çılgın gençlerimiz yok mu_ var giden. Ama yakalanırsan ciddi sikinti sade ceza ile kurtalamazsın komutanın seni sever sayar :)

Owner89
20-10-2012, 00:41
kaçamak bişeler yaparsak olur belki de bnm merak ettiğim gittiğim yer :) ulaştırma er oalrak gidiyorum uzun dönem ama mebs takımına gidiyomşm 2 yıllk bilgisayar programlama mezunuyum Muhabere elektronik bilgi sistemleri diye geçiyor :) 28. tugaydaymş

imparatoR
20-10-2012, 01:09
28. tugaya bağlı çok sayıda birlik var yüksek ihtimal ordan tekrar dağıtım olursun ihtiyaca göre yada orda kalırsın o kısmı nasip ulaştırma olduğun için,11 sene önce bende o şekilde ulaştırma olarak gitmiştim mayıncı taburuna yolladılar hiç mayın gördümmü hayır :)sonrasında pirhan da devam etti 17 ay magosa lefkoşe yolunun orta kısımlarında eski bir rum kasabası..
yok halkı rum elbette rumda var fakat geneli türkiyeden gönderilen insanlar olsada türk örf adetlerin esamesi yok,
su yok bizlerede söylendi gazozla traş olursun gibi şeyler hiç susuzluk görmedim mesela ben gideceğin birliğin pozisyonuyla ilgilidir bu ..
askeri sevmezler evet ama asker denetleme dönemlerinde çarşıya çıkamaz salya sümük ağlarlar ayrı bi tezat..
tavuk hastalığı var yazın dikkat etmen gereken minicik bi sinek ısırdığı zaman(kökünü kurutmadılarsa) 1 hafta su bile içemezsin direk yatırır kıpırdayamazsın ;
yattığı sürede 7-15 gün 10 kg üstünde kilo veren gördüm..

ee başka hah yazın 60 derece sıcağı orda gördüm kamuflajını 2. gün kokusundan giyemezsin bembeyaz tuz olur..
tertipçilik 11 sene önce acaba nasıldı varolan yerlerde bi düşün bizde tertipçilik var diye gittik pirhanda yoktu taa o zamanlar bile ..kaldıki olsa dahi bu işler sırayladır!!

nıght clup lara uğrarsın;sigara içiosan gerçek lucky strıke kaliteli viskiyi ucuza içersin :)
şanslısın şu dönemde kıbrıs...
güzeldir kıbrıs elbette biraz şanslıysan..

imparatoR
20-10-2012, 01:14
ammada yazmışım sayende yaad etmiş oldum..haa bide yaz kampları olur mutlak uydur yolunu askerliğinin içinde tatilinide yaparsın..şöför gidiosun trafikte aman dikkat ters şeridi kullanmaya alışmak vakit alıyor.

omR35
20-10-2012, 07:04
Bende burdurda yaptım acemiliği dün döndüm sizin gibi.3.tabur 7.bölük :)
Benim yolum uzun kars akkaya şahnalar sınıra gidiyorum, hayırlı olsun sizinde yeriniz.

Berent.t
20-10-2012, 08:03
Eğer kalacağın yerin önünden bir yol geçiyorsa gece boyunca Supra, Skyline, RX7 vs. vs.vs. seslerini duyup kafayı yiyebilirsin :D

2008 yılında ordaydım, Güzelyurt'ta.

Nostra nickli arkadaş konuyu özetlemiş diyebilirim. İlk başlarda değil belki ama askerliğinin son 3 ayı falan kralsın öyle söyliyim :)

ama gece dışarı çıkmasından tut, içkisine viskisine kadar.. ya da biz belki çok bokunu çıkarmıştık :)

Hayırlısı olsun şimdiden, hayırlısı teskereler..

oKsEAt
20-10-2012, 10:31
Bende 341.Kd olarak 39. Topçu Alayı 1. Topçu Taburu'ndaydım Güzelyurt/Yeşilyurt kasabasında :)

Kıbrıs'ı her ne kadar tatil yeri olarak gösterselerde denetlemenin bitmek bilmediği bir yerdir. Yok spor denetlemesi yok bakım denetlemesi bitmek bilmiyor. Kasım ayına doğru geceleri felaket derece soğuk oluyor, nöbet yazarlarsa boyunluk, içlik ne varsa temin etmeye bak :)

Kıbrıs halkı genel olarak Türk askerini sevmiyor. Bu yüzden çarşı izinlerini komutanınla konuşup haftaiçine aldırmaya bak ki hafta sonu askerden başka bişey göremezsin. Biz kısa dönem arkadaşlarımızla anlaşıp, komutanımıza ''Komutanım banka işlemlerimiz var, o yüzden hafta içi çıkalım'' diyorduk, o da sağolsun çoğunda kırmadı bizi. Ulaşım genel olarak taksilerle sağlandığı için yol parası çok tutuyor. 6-7 arkadaş Vito kiralayıp öyle giderdik gideceğimiz yere.

Gezebileceğin yerler kısmına gelince, Lefkoşa çok gezilcek yeri olmamakla birlikte güzel bi yer. Ama en güzel yer bence Girne. Özellikle Girne kalesini gezebilirsin. Tabi onun keyfide elinde kutu kola tenekesinin içine doldurulmuş Jack Daniels ve yine ona eşlik eden Toblerone çikolatadır. Onun dışında etrafta çokça görebileceğin Night Clup'lar var. Bizden bi kaç arkadaş gitmişti, anlata anlata bitiremediler :)

Şafak saymadan günlerinin tadını çıkar, çok çabuk biticek zaten.. Şimdiden hayırlı tezkereler dilerim.

Owner89
20-10-2012, 11:00
28.mekanize piyade tümeni 28. topcu alay karargah bölüğü mebs(muhabere elektronik bilgi sistemleri ) tk olarak geçiyo gitceğim yer tam olarak :) ama ben şofor olmakdan yanayım şehir içinde 2 3 yıl çalıştm bide limanda çalştm sağdan direksiyon ve otormatik araçlar çok kullandm sanmıyorm sıkıntı yaşıyım :D gerçi askeriyede araçlar soldan direksiyonmuş ama bunları dersem artısı olurmu

oKsEAt
20-10-2012, 11:12
Valla bence şoförlük düşünme.. Neden dersen, bizim taburda şoförlük yapanlar resmen eziyet çekiyordu. Eğitimden kaytarırım diye düşünme hiç çünkü eğitim biter biz dinlenirdik, şoförler araç bakımı yapardı. İşkence gibi geliyordu çocuklara..

Gideceğin yeri tam olarak bilmiyorum ama bende muhabereciydim. Eğitimlerde telsiz çıkartır, santrali kurar yatardım :)

aron76
20-10-2012, 11:26
02-04 de yaptım. değirmenlik 14 zırhlı 2 tnk tb.
öncelikle kıbrıs a giderken tavsiyem, toplanma noktasına gitme. duyduğuma göre rezil olursun. ben taşucun dan feribotla geçtim. feribottan inince zaten oradaki otobüs, taksi, kombos seni istediğin yere götürür.
benim tabur tatil yeriydi. 12 kişilik klimalı koğuşlar, yatakhane, yemekhane, banyo aynı yerde. banyo problemi yok. tertipcilik çok. çarşı izni hafta içiydi, benim zamanımda. hafta sonu tugayda bile kimse olmayınca kimse çarşıya çıkmaz. er-erbaşa özel sigara istikakı gelir. yabancı sigara 2 karton, yerli sigara 4 karton. marlboronun kartonu türkiye deki 1 paket fiyatı. ayrıca subay-astsubayı kafalarsan izine götürecem diyerek, içki bile alırsın. " bundan ötürü hafta sonları hep kafam iyi olurdu. İçkide ucuz, istikaktan alırsan.
tabi bütün bunlar şans işi. sıralı komutanlar iyi ise rahatsın demektir.
mesela; benim teslim olduğumda tb.komutanı bizim dedeleri night kulube götürmüş. intihar olayları çok olduğundan askeri sıkmazdı. tabur içi dağıtımda herif, derdi sıkıntısı olan, karı kız isteyen, kafayı çekecek yanıma gelsin hallederiz, ama habersiz yapanı s...m diyordu ve yapmışta. bl komutanımız spor hastasıydı.
ha bide bol bol denetleme olur. nerdeyse 6 ayda bir desem yeridir. ben 1 sefer tatbikat, 2 seferde arazide intikal gördüm.
su efsanesi tabura göre değişir. biz rahattık. hatta sebze bahçemiz bile vardı.
koğuş olarak bizim koğuşlar tek katlı ve yeni binalardı ama tugay tabur koğuşu 300 kişilik trapez sac amerikan barakası ve herkes üst üste yatar, bot kaybolur, wc sıra çok vs
çarşıda içeceksen eğer, ismini hatırlayamadığım bir cafe vardı. orada üst kata çıkıp büyük çay istediğinde çay fincanında bira gelirdi.
aman inzibatlara dikkat. bu yerleri onlarda bilir.
lefkoşe deki sinama harika. içeri giriyorsun büyük bir salon 5-10 kişi-bilmeyenler mal mal normal film izliyor- ana salona açılan ve oda içinde odalar var. buralarda filmler her türlüsü -konulu,konusuz, zenci, japon, western, çizgi vs- var.
yıllık kültür gezileri var. tavsiye ederim. ha bide deniz kampı var. ben gitmedim ama gidiliyor.
bayramlarda çarşı iznine 1. gün sakın çıkma. bayramlaşma olur sabahları. çarşıya çıkman 11-12 yi bulur genelde adaya yeni gelenler çıkar. nispeten 2 ve şiddetle 3 gün ve sonrası harika olur.
taksiler müthiş çalışır. bayan istedin mi seni direk götürürler ve kesinlikle problem yok. gidersen eğer meşhur yerlere gitme. :P
çok yazdım beeee.
detay istersen aklıma gelenleri yazarım
ben 4 çarşı kağıdı bitirmiş ve bir okadarda görevli çarşıya çıkmış biri olarak nacizane fikirlerim bunlar.
İyi tatiller desem yeridir :)

nostra
20-10-2012, 11:40
[QUOTE=aron76;6307352]02-04 de yaptım. değirmenlik 14 zırhlı 2 tnk tb.
öncelikle kıbrıs a giderken tavsiyem, toplanma noktasına gitme.

aynen bencede kesinlikle mersin toplanma bölgesine gitme..banada gitme dediler.dinlemedim ve gittim..7 gün kaldık orda gemi kalkmadığı için..hayatımın en rezil günleriydi.. tuvaletin geldiğinde gidemiyosun.. herkezin tuvaleti gelince (ortalama bin kişi) hep beraber sol sağ sol sağ uygun adım şeklinde gidiyosun..aynı şekil geri dönüyosun falan..orda geçici olduğunu bildikleri için resmen eziyet ediyolar..bikaç günden ne olur deme..ciddi anlamda rezillik.. koğuşta yer kalmadı , mıcırların üstünde yattık dışarda..yemekte yok. konserve veriyolar bide gofret.. ben barbunya pilakiden zehirlendim..kusmaya tuvalete göndermediler..olduğun yere kus dediler.. yemekhaneye girmek istemediğimi , barbunyaların kokusunu duyunca kustuğumu söyledim..beni ilgilendirmez , girceksin , kusarsan temizlersin dediler..kustum temizlettiler..

sonrada askeri gemi ile kıbrısa götürdüler..ortalama 12 saat gemideydik.oturmaya yer yok gemide..mülteciler gibi geminin zemin katında yerde oturuyosun yatıyosun...alahım ne rezil günlerdi:D hastalandım verem oldum 45 kilo kaldım. askerden geldim 1 yıl tedavi gördüm anca kendime geldim.

sanctuary35
20-10-2012, 11:43
susuz yada tuzlu sulu günlere hazırla kendini

Owner89
20-10-2012, 11:45
uçak biletini aldım ktm ile gidilmiceğini biliyorum direk kıbrısa gidicem inş güzel biyere giderim :)

darkmoon
20-10-2012, 11:47
bende 39.topçu alayında yapdım askerliği bazıları kebap demişde kıbrısda çok birlik vardır ve inan doğuyu aratmaz bazı birlikler bizim zamanımızda ben bu hurdaya ayrılıcak araçları birliklerden alan ekipde görev aldım bir arada hastane aracında görev yapdım haliyle kıbrısdaki bir çok taburu birliği ufak karakolları bile gezdim.. sınırda minnacık eski rum köylerinden bozma birlikler var eski köy evlerini koğuş falan yapmışlar Eski Harabe kliseyi koğuş falan yapmışlar benki halimden şikayet ederdim orayı gördüm halime dua ettim şanslıymışım dedim..

Kıbrıs herkes için kebab yeri değil rütbelilerin bazıları bile söyler gittinmi duyarsın doğudan beter burası derler.. terör yokdur ama adanın psikolojik ortamı yıpratıcıdır.. ufacık ada zaten adanın yerel nüfusunu saymassak geriye kalanı asker yada öğrenci. askerler türkiyedeki gibi haftasonu değil hafta içi çarşıya çıkar sanırım haftasonları öğrenciler çıkıyor haftaiçi çoğu kampüslerde falan diye öyle bir ayar yapmışlar tahminim tabiki..

suda sıkıntı vardır pepsi bulursun kantinde yeri gelir su olmaz.. asker çoğu yere giremez yasakdır yani bazıları kıbrısı asker için eğlence diyarı falan sanıyor ama yok öyle bir şey çarşıya gittinmi en fazla yemek yersin bir gezersin belki night clube falan gidersin o kadar..

tertipçiliğide şöyle söyliyim bulunduğun birliğe çok bağlı bir şey benim zamanımda kıbrısda tertipçilik bitmişdi sıracılık denen bir sisteme geçiliyordu bazıları tertipçilikle sıracığı karıştırır alakası yokdur tertipçilikde üst devren yeri gelir botlarını bile sana boyatır silahlarını sana taşıtır sıracılıkda sadece birlik içinde üstüne düşen görevler vardır sıra sizin devreye geldimi aranızda iş bölümü yaparsınız misal yemekhaneyi birileriniz alır tv odasını birisi alır tuvaletleri koğuşlar bölgesini dış monta kontrolünü birisi alır sırası bittimi alt devresine aynı görevleri teslim eder kimse kimseye emir vermez kimse kimseye bir şey yaptırmaz ben Allah var şimdi hiç görmedim tertipçilik ama olan yerler duydum bilhassa ufak birliklerde oluyormuş..

merak ettiğin şeyler olursa sorarsan elimden geldiğince cevaplarım..

CRUEL
20-10-2012, 14:27
Guney dogunun gozunu seveyim :)

başalp
20-10-2012, 14:55
ben 301 kısa dönem olarak askerlik yaptım, kıbrısın heryeri askeriyrdir her yerde parça parçadır. çok güzel manzaralı bir yerede düşebilirsin çok sıkıcı bir yerede düşebilirsin. tertipçilik çoktur kep altı olana kadar baya sıkıntı çekersin. askerlik yapabileceğin en iyi yerlerden birisidir. şimdiden hayırlı teskereler...

YAVUZ
20-10-2012, 15:04
ben de 309 k.d. poşet derler:D:D lefkoşa çölün ortasındaydık bize yapamadılar da tertipçilik fenaydı genel olarak sıkıntı yok askercilik oynarsın ben de topçuydum 28 e bağlı 39 da idim

darkmoon
20-10-2012, 15:05
ben de 309 k.d. poşet derler:D:D lefkoşa çölün ortasındaydık bize yapamadılar da tertipçilik fenaydı genel olarak sıkıntı yok askercilik oynarsın ben de topçuydum 28 e bağlı 39 da idim

türkeli mi :)

YAVUZ
20-10-2012, 15:34
türkeli mi :)

inan hatırlamıyorum sanırım öyle bişiydi

Sinan
20-10-2012, 15:49
oncelıkle su, sıvı sıkıntısı var dıyenlere kulak asma oyle bısey yok. ben 2006 yılınde lefkosa/degırmenlık'te yaptım askerlıgımı. depo cavusu oldugum ıcındırkı rahattım. gercı genel olarakta rahat. her ay 2 karton sıgara ıstıkhakkın var. sıgara ve alkol cok ucuz. en kotu yanı ıse denetlemelerdır. denetleme 1 gun ıcersınde komutan gelır 1 saatte denetler gıder fakat bunun hazırlıgı 3 4 ay onceden baslar. bızde devrecılık falan yoktu. sıracılık vardı karavana falan ıste. ama guzeldı yanı sonucta herkes yaptı sende yapıyosun. sıcagı cok sıcak, soguguda cok soguktur. arkadasların dedıgı gıbı askerlerı sevmezler. butun taksılerı mercedestır :) ercan havalımanına ındıgınde senı taksıcıler ''askercık'' dıye karsılayacak :) haa bırde kıbrısın night clubleri var bunlarıda unutmamak gerek :) katalogdan secıyosun falan. yaa bır suru sey var anlatacagım ama kısacası ıyı guzel hos rahattım sahsen. ınsallah senınde ıyı gecer.

Sinan
20-10-2012, 15:52
bu arada aron76 arkadasla aynı yerde yaptık askerlıgımızı. koguslar klımalı, 10 kısılık super otesı. yazın ac klımayı pufur pufur, kışın ise sıcagı ac. sıkıntı yok yanı :) 14 zhrlı tugay.

dincer07
20-10-2012, 18:44
8/2 devre gittim KolOrduda askerlik yaptim şimdiki kara kuvvetleri komutanı Hayri kivrikoglunun yazlığında yaptım o zaman korgeneraldi simdi aynı yere gidermisin deseler bir dk durmam :) yazılanlara bakma Kıbrıs rahat yerdir hemde cogu yerden su yok olaylarına inanmayın eskidenmis o olaylar aklını kullandınmi kolayca gecer askerliğin simdiden hayirli teskereler :) dipnot uçakla git inince meslekci seciyorlar seçilebilme ihtimalin var...

reckor
20-10-2012, 19:01
Ben 28.tumenin 61. Alayinda yaptim tumende meslekci olmaya
Calis ne yaparsan yap 61 e gitme:) fena tertipcilik var

Tumendeki komtanlar kizdirmayin beni 61 e yollarim diyodu
Gerisini den dusun:) tabi bu 2003 de idi orda su sorunuda yok
Tumen candir meslekci isen :) hayirli teskereler

nostra
20-10-2012, 19:03
su yok olayı gerçek. ama heryerde değil tabi.. bizde su yoktu..inanma diyosunuzda , yalan atçak halimiz yok.. düştüğün yere göre değişiyodur..bizde sabah 10 da kamyonla bidonlarda içme suyu geliyodu.. bütün gün onları kullanıyoduk..suyun gelmediği zamanlar bile vardı ..

reckor
20-10-2012, 19:05
He bide sakin sakin toplama merkezine gitme fena rezillik

reckor
20-10-2012, 19:07
su yok olayı gerçek. ama heryerde değil tabi.. bizde su yoktu..inanma diyosunuzda , yalan atçak halimiz yok.. düştüğün yere göre değişiyodur..bizde sabah 10 da kamyonla bidonlarda içme suyu geliyodu.. bütün gün onları kullanıyoduk..suyun gelmediği zamanlar bile vardı ..

Bizdede yoktu 61. Alay 28.tumene bagli 3. Tabur 8.boluk ama
Tumende var arkadas tumene gidiyor sansli yani

darkmoon
20-10-2012, 19:10
bu şuna inanma buna inanma olayı ayıp kıbrıs tek bir yerden ibaret değil benim gezdiğim onlarca birlik tabur v.b vardı hepsinin olayı farklıydı koğuşları gayet modern klimalı olan yerlerde vardı dediğim gibi eski rum köy evlerinde üçlü ranzalarda kalanlarda.. herkes kaldığı yere göre yorum yapıyor ama ona buna bakma demek ayıp..
girnede paşanın yazlığında askerlik yapanla beşparmaklar sınırda dağın hemen altında askerlik yapan adamın durumu bir olmaz..
bizim birlikdede su sıkıntısı çok vardı ama içme değil banyoluk su çünkü su taşıma suyu geliyordu şimdi belki değişmişdir tabi ben yapalı 10 yıla yakın oluyor..

efe_
20-10-2012, 19:12
arkadaşlar adada artık o eski ucuzluk günleri bitti.Türkiye nin izinden geliyoruz tam gaz

abdullah songür
20-10-2012, 19:19
bende kıbrısta yaptım gazımagosa ulaştırlma birligi

skyline supra güzel yer kıbrıs

sıcak harıcı güzel kıbrıs

Owner89
20-10-2012, 22:58
verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim oraya gittiğimde şöfor mü olsam yoksa bilgisayar üzerinemi yoğunlaşsam 2 yıllık bilgisayar programlama okudm o konuda kararsızım meslek seçimlerini arkdaşımda söylemişti hangisinde rahat ederim yani :D mebs takımı dedikleri telsizcimi :D

CRUEL
20-10-2012, 23:22
verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim oraya gittiğimde şöfor mü olsam yoksa bilgisayar üzerinemi yoğunlaşsam 2 yıllık bilgisayar programlama okudm o konuda kararsızım meslek seçimlerini arkdaşımda söylemişti hangisinde rahat ederim yani :D mebs takımı dedikleri telsizcimi :D

mebs gidiyosan muhabereci olursun herhalde kebap iş paso yatıyosun sizin orda fazla olayda yokdur mesaj falanda gelmez..bizim burda devamlı hudut ihlali olmasına rağmen muhabereciler rahattır. yazıcı olmanın iyi yönleri fazla devrecilik sıracılık vs görmezsin komutanlar sıkıntı olmazsa oyunun filmin bilmemnen zaman geçirirsin. şafak güzel atar.komutanlarla aran iyi olur..kötü yanıda üst devre olduğunda devrelerin yatarken sen çalışırsın yazanede:) şöför tavsiye etmem. görevsiz adamdan farkın yok.

Murat Özcan
21-10-2012, 01:04
Benim arkadaşım vardı orda asker yapan bol bol lamborgini gördüğünü söyluyordu :D

darkmoon
21-10-2012, 07:55

o senin elinde olan bir şey değil açıkcası akıllı adam az gittinmi görüceksin doğu güneydoğudan gelmiş türkçe bile bilmeyen insanlar var askerde öğreniyorlar çat pat türkçeyi.. yani bırak bilgisayarı eli kalem tutan adam bile az.. seni gerekli neresi varsa orda kullanılar ben yazahanede görev yapdım mühimmattada hurdaya ayrılan araçlardada uçak savar kısmında açık vardı bir ara oraya aldılar ama özümde şöfördüm üstüme zimmetli reo ve tuzla bir tanede unimog vardı 2 kere şöför intibaka girdim yani akıllı adamı her yere sürerler ben yazahanede misal aşırı sıkılmışdım alt devredende bilg anlayan adam çıkmadı veremedim kimseye çömezlerden bilg anlayan biri geldi biraz excel i öğrettim hemen yazahaneyi ona verdim.. yazıcı kebab falan derler oda öyle göründüğü gibi değil ben defalarca gece 2 lere kadar iş yapdığımı bilirim yetişmiyordu bilhassa denetleme zamanı.. rahatmıydı rahattı..

estremo
21-10-2012, 11:47
39.topçu tümeni 39. topçu alayı 2. tabur 1. batarya... Kıbrısta askerlik terör açısından Türkiye' ye göre daha rahat ama çoğu yerde askercilik oynanıyor. Şartlar biraz ağır o yüzden. Su ve yiyecekler sıkıntılı. Eski rum evleri restorasyonla koğuşlara çevrilmiş. Lefkoşa çarşışı sıkıcı, girne güzel. Ama en güzel yanı Türkiye' de görüp sesini canlı duyamadığım araçları burada doyasıya izlemek. Supra, integra, lamborghini her çarşıda denk gelebilen araçlar:)

darkmoon
21-10-2012, 11:52
39.topçu tümeni 39. topçu alayı 2. tabur 1. batarya... Kıbrısta askerlik terör açısından Türkiye' ye göre daha rahat ama çoğu yerde askercilik oynanıyor. Şartlar biraz ağır o yüzden. Su ve yiyecekler sıkıntılı. Eski rum evleri restorasyonla koğuşlara çevrilmiş. Lefkoşa çarşışı sıkıcı, girne güzel. Ama en güzel yanı Türkiye' de görüp sesini canlı duyamadığım araçları burada doyasıya izlemek. Supra, integra, lamborghini her çarşıda denk gelebilen araçlar:)

sizinki motorlu obüslerdi dimi yanınızdada bir köy daha var oradada 1.tabur vardı galiba onlarınkide normal 105 lik obüslerdi galiba.

estremo
21-10-2012, 11:57
sizinki motorlu obüslerdi dimi yanınızdada bir köy daha var oradada 1.tabur vardı galiba onlarınkide normal 105 lik obüslerdi galiba.

aynen abi bizimkiler kundağa motorlu 155lik. yılmazköy var hemen yanımızda. night clubların bitişiğiyiz :)

darkmoon
21-10-2012, 11:59
aynen abi bizimkiler kundağa motorlu 155lik. yılmazköy var hemen yanımızda. night clubların bitişiğiyiz :)

playboy falan vardı dimi karşınızda lipstick falan :)

estremo
21-10-2012, 12:01
playboy falan vardı dimi karşınızda lipstick falan :)

tam karşı çaprazımızda sexy lady var abi. ama favorim biyax :)

darkmoon
21-10-2012, 12:07
hala evler kerpiçden falanmı sizin taburda en son evler bildiğimiz kerpiçden tuğladan köy evleri idi.. 1.tabur size nazaran daha iyiydi o zamanlar yeni bina yapılıyordu gerçi bitmişdir kesin o bina.. ben çok geldim sizin tabura ve yanınızdaki birinci tabura zaten aranızda bir yol var bitişiksiniz :) ilk şöför intibakada sizin taburda girmişdim. :)

efe_
21-10-2012, 12:20
hala evler kerpiçden falanmı sizin taburda en son evler bildiğimiz kerpiçden tuğladan köy evleri idi.. 1.tabur size nazaran daha iyiydi o zamanlar yeni bina yapılıyordu gerçi bitmişdir kesin o bina.. ben çok geldim sizin tabura ve yanınızdaki birinci tabura zaten aranızda bir yol var bitişiksiniz :) ilk şöför intibakada sizin taburda girmişdim. :)

Rumların bazıları halen gelip eski evlerine bakıyorlar sanki halen onlarınmışcasına :)

darkmoon
21-10-2012, 12:25
yalnız bu askeri birlik olmuş köylere sanırsam sokmazlar yasakdır.. çok tatsız anılar olmuş tabi.. halada savaşdan kalma roket şarepnel parçaları mermi çekirdekleri yada kovanları duruyor oralarda tarlalarda falan.. ne hikayeler ne hikayeler.. tabi işin birde gece hikayeleri kısmıda var her birlikde başka başka öyküler anlatılıyor ama neyse korkutmayalım şimdi :D

estremo
21-10-2012, 12:26

aynen kerpiçten evler devam abi. alarm çanımız bile kiliseden sökülme:))

darkmoon
21-10-2012, 12:29
biliyorum o kliseyi yolun başında dimi klisenin alt kısmındada reviriniz var :D hala meşhur 3 km koşuları varmı :D 3 km teçhizatsız 5 km teçhizatlı takribi süre neydi unuttum şimdi :D sizin taburda ibrde spor flaması varsa yandınızki ne yandınız :D

estremo
21-10-2012, 12:33
biliyorum o kliseyi yolun başında dimi klisenin alt kısmındada reviriniz var :D hala meşhur 3 km koşuları varmı :D 3 km teçhizatsız 5 km teçhizatlı takribi süre neydi unuttum şimdi :D sizin taburda ibrde spor flaması varsa yandınızki ne yandınız :D

bıraktığın gibi abi hala. herşey aynı. revir aynı. teçhizatlı deme abi bana o kompozit başlık buranın sıcağında koşarken 50 kg gibi oluyor. denetlemelere az kaldı :)

darkmoon
21-10-2012, 12:37
bıraktığın gibi abi hala. herşey aynı. revir aynı. teçhizatlı deme abi bana o kompozit başlık buranın sıcağında koşarken 50 kg gibi oluyor. denetlemelere az kaldı :)

Bilirim :D Allah Kolaylık Versin .. :D

estremo
21-10-2012, 12:44
Bilirim :D Allah Kolaylık Versin .. :D

sağolasın abi. kısmetse bitti diye başlıkta açıcaz Allah' ın iziniyle. Ş:86 Türkiye' ye sevgiler saygılar, Allah' a emanet olun..

Ome_RS
26-07-2016, 10:16
Varmı Kıbrıs'a giden veya gidecek olan.
39 uncu mekanize piyade tümeni 49 ncu piyade alayı 2.piyade taburu 2. bölük. Eylül başı 4 aylığına güzelyurt yolu göründü :)
Eğitim Ankara Mamak

SerkanKurt
26-07-2016, 10:31
39 uncu mekanize piyade tümeni 49 ncu piyade alayı 2.piyade taburu 2. bölük. Eylül başı 4 aylığına güzelyurt yolu göründü :)
Eğitim Ankara Mamak

2 ay önce muğlada askerdim jandarma asayiş olarak. Şahane zamanlardı kesinlikle. Ama piyade kısmı biraz zor ve sıkıcı olabilir.

turkishpower
26-07-2016, 11:27
kıbrıstan yeni geldim :) bende 39.tümen 14.alay 2.taburda yaptım 362 kd.

Anıl E.
26-07-2016, 11:55
Eğitim Ankara Mamak

Ben de kıbrıs 39.mekanize 39.topçu tugay komutanlığında yaptım gönyeli ye yakın bir yerdi yani lefkoşaya. Ama tümen girne'ye bağlıydı.

Ortamını kurarsan kıbrısta askerlik çok güzel geçer kısa dönemsin sanıyorum,şartları biraz zor alışınca iyi olur.

srdralc
26-07-2016, 12:14
Eğitim Ankara Mamak

Ben aynı Alaya bağlı 1'nci Tabur'da askerlik yaptım.

Tabura gidene kadar bir çok yerde bilgini alırlar tertip emri veya görevlendirme ile yanına almak isteyen olacaktır.
Duruma göre bilgi verirsen gidip rahatta edebilirsin, benim gibi Karargah'a dönmek için 10 parmak klavye kullanırken A'yı C'yi aramak zorunda kalıp geri göndersin diye RDM'ye kadar çıkabilirsin :)

Tümen kısmında ciddi sıracılık mevcuttu ve orada tümgeneral ve yıldızlı çok olduğundan temizlik konusu çok titiz ama alay/tabur/bölüklere göre imkanlar haddiyle fazla ama oranın da yeri Çamlıbel Girne'ye de uzak bir yerde çarşısında yarım saat 40 dakika yol çekersin.

Alay zaten küçüçük bir yer orada da adam sayısı az yazıcı olursun ama her şartta nöbete de gidersin. Tam Güzelyurt Merkez'de.
İhtiyaçlarını gidebilirsin ama Girne'ye göre cansız.

Güzelyurt Kıbrıs'ın en yeşil yeri diyebiliriz, hatta portakal limon vs. festivalleri oluyor.

Ama 2'nci Bölük emrinde bir çok karakol mevcut kısa dönemsen eğer yazıcı olarak bölükte kalmaya bak, hatta tabur kısmına görevlendirme gidersen rahat edersin.

Bölüklerde adam sayısı az ve karakol sayısı da fazlaydı.
Stratejik noktalardan biri nöbet olayı fazlasıyla mevcuttu bizim zamanımızda.

Tümen/Alay'a göre istediğini burada yapabilirsin, telefon vs. olayları diğer taraflarda rütbeli çok ve iç içe olduğundan sıkıntı teşkil ediyordu bizim zamanımızda.

Ome_RS
26-07-2016, 13:52
Baktığım kadarıyla hep nöbetten bahsetmişler. günlük 8 saat nöbet varmış. Bölük dediğiniz gibi küçük olduğu için biraz daha rahat oluyormuş.
hem öğretmenim hemde teknik mesleğim var. Bakalım nasıl bir görevle karşılaşacağız.
2 isteğim vardı sıcak olmasın ve nöbet çok olmasın diye.(sağlık sorunundan dolayı)
Tam tersi çıktı :)

Anıl E.
26-07-2016, 13:56
Baktığım kadarıyla hep nöbetten bahsetmişler. günlük 8 saat nöbet varmış. Bölük dediğiniz gibi küçük olduğu için biraz daha rahat oluyormuş.
hem öğretmenim hemde teknik mesleğim var. Bakalım nasıl bir görevle karşılaşacağız.
2 isteğim vardı sıcak olmasın ve nöbet çok olmasın diye.(sağlık sorunundan dolayı)

Valla bölük komutanına ve denetimlere bağlı,biz de 35 yaşında öğretmen vardı mehmet abi kafada çelik kask dolanıyordu ortalıkta sürekli adam günde 2.5 paket sigara içiyordu :)

srdralc
26-07-2016, 14:09

Eylül ayında çok sıcak olmaz, ama tam hatırlamıyorum muhtemelen 2016 Kolordu denetlemesi denk geliyor sana, Kıbrıs'ta 1 yıl Kuvvet 1 yıl Kolordu denetlemesi var.

İnşallah senin askerliğinin son dönemine de denk gelebilir, başlangıcına da.

Bir de Hudut Yıldızı denetlemesi var 49'uncu alay Temas Hattı birliği eğer ki bir de o çıkarsa ki bana denk gelmişti Eylül'den Mart'a kadar yardırışla geçti, Bölük Komutanı doğudan geldi kompozit başlığı orada bu kadar takmadım diyordu adam :)

Bence yine Tümen Komutanı değişim dönemine şansından bu sene Yaş Ataması erken eğer görev yeri değişim zamanı 30 Ağustos'tan sonra olursa denk geleceksin tahminim doğru çıkarsa o adamlar kesinlikle 1'nci Tabur Kolej ve 2'nci Tabur bir meşhur karakol var buraları ziyaret ediyor.
Kıbrıs'a Teğmen gelse bu taburlara uğruyor bir şey var gibi.
Anlayacağın şansa bağlı rahatta geçebilir ( ki ben yazıcıydım ayrıca bölük çavuşu rahat geçti diğer yapanlara nazaran) denetlemelerden tüm işim evraktı. ***** durumlar sıkı, muhakkak ki tüm birliklerde denetleme vari yıldızlılar gidip gelecektir.

Kısa dönem değil mi altı üstü :)
Sizin yaptığınız askerliği biz sadece hafta sonlarında yaptık :) :)

mstfcn28
26-07-2016, 22:19
Devrem acemi Ankara Mamak usta birlik Kıbrıs Lefkoşa hava savunma :)
Allah yardımcımız olsun hayırlısıyla yapıp gelmeyi nasıp etsin inş :)

TOLGACANSAHIN
26-07-2016, 22:29
geçen sene lefkoşada şirinevlerde yaptım askerliğimi. kıbrıs değişken biryerdir her birlik aynı değil kaldı ki bulunduğunuz yerdeki takımlar bile aynı olmayacak. sigara pahalıdır ve çok kötüdür alkol çok ucuz . En büyük derdiniz denetleme olacak çünkü barış durumda olan biryere gidiyorsunuz sürekli denetleme var diyip duracaklar.

telefon edinin hat alın ercan havalimanından kesin alın,kartonla sigara götürün, !! gidince 1 2 hafta dışarıya çıkamayabilirsiniz. tankçı topçu olarak gidersiniz. bol bol tank temizlersiniz atışlara gidersiniz. merak ettiğiniz şeyler varsa yazın cevaplarım.

Uur
26-07-2016, 22:52
Kıbrıs 14. zırhlı tugaydaydım bende. Tümen de duş çok sıkıntı oluyor ve nöbetler çok oluyor diyorlardı.
Gideceklere tavsiyem bolca sigara içiyorsanız götürün ama kimseye sigara getirdim Türkiyeden demeyin anında patlatırlar. Kıbrısın sigarası berbat. Yazıcı olmaya bakın yazıcı olursanız işiniz kolaylaşır baya.

Gider gitmez hat alayım derdine düşmeyin hava limanında geçirirler. Hattı içeri sokmak kolay ama telefonu zor. Telefonu ilk başta bavulda soktunuz soktunuz. Bizde baya sıkıntıydı xrayden geçtiğimiz için. Bavulun astarına sokmuştum ben problem olmamıştı powerbank kesin şart.

Biz 3 hafta çıkamamıştık dışarı. Normalde atış yapmadan çıkarmayız diyorlardı isyan ettik çünkü atışlar 2 ay sonra oldu :D

Allah yardımcınız olsun. Unutmayın kötü askerlik yoktur kötü komutan vardır. İyi bir komutana düşmeniz dileğiyle.

Anıl E.
27-07-2016, 08:30
Allah bir insanı o denetimlerle sınamasın,hele yazhane bölgesinde görevli bir askerseniz . Yazhane de sabaha kadar işleri yetiştirmek bir yana içtimadan sonra eğitim denetlemesi vs bir de o işe katılırsanız illallah edersiniz :). Komple tabur binasını sil baştan yaptık tertemiz jilet boyası falan ,kim gelse hayran kalır ama yok 1 hafta sonra başka bir komutanımız denetleme için gelecek ve haydi sil baştan tekrardan yap . Bir yerden sonra koymuyor psikolojiniz bozuluyor çünkü :D

Yogi
27-07-2016, 08:47
Anıl E. torun sen yazıcımı yaptın?

Anıl E.
27-07-2016, 09:21
Aynen dede karargah ve hizmet bölüğü yazıcısıydım Yogi

Sezgin
27-07-2016, 09:37
Hazir konusu varken sorayim. Ankara yenimahalle kara havacilik hakkinda
Bilgisi olan var mi ?

burcinkarabacak
27-07-2016, 10:28
28.tümen 28.alay 1.tabur 3.batarya 2.adestim subayı emret komutanım..... asteğmen olarak 8 ay kaldım 2013 Kasım'da döndüm. sormak istediklerinize cevap verebilirim

Saygılar