Orijinalini görmek için tıklayınız : RCA Kablo Önerisi ?
LowLife16
19-10-2012, 01:02
Arkadaşlar aracımda bağlı olan stinger rca amfi kablolarım bir nedenden dolayı temassızlık yapıyor,ana ünitem 9350,ses 10-15 lerdeyken component lerin birinden hiç ses gelmiyor,25-30-35 lere kadar cıktıgımda ses geliyor.yani düşük seste sesi tamamen kesiyor.Rca kablolarım daha önce bir arkadaşın aracında kullanıldı fakat ezildimi,büküldümü,kırıldımı,koptumu bilemiyorum.Ana ünitemin çıkışı 4V'tur.Sizlerden rca kablo önerisi bekliyorum,hangi marka almalıyım ? Tüm RCA kablolarımı sıfır almak istiyorum.
2 tane 2'şer mt 2 erkek 2 erkek
1 tane 5 mt 2 erkek 2 erkek rca kablo lazım.
(aracım şahin,stereo amfi ön sağ koltuğun altında,onlar için 2 adet 2 şer metrelik rca kablo,mono amfimde bagaj'da onun içinde 5mt lik rca yeterli diye düşünüyorum)
Jbl 75.4'e,Hertz esk 165 ve Pioneer TS-A 6914İ bağlı.
Jbl 601.1'e,Kicker comp 15 bağlı.
murat_ileri
19-10-2012, 09:17
kalite bakımından audison ve stingerveya media markt te monster cable'in uygun fiyatlı modelleri mevcut oluyor. öncelikle sorunu tam olarak tespit etmende fayda var. 3-5 liralık kablo al direk kablonu anfiye gir belirli bir süre o şekilde kullan, bazen anfilerin rca girişinden kaynaklı sorunda oluşabiliyor.
LowLife16
19-10-2012, 20:47
Amfilerin rca girişinden kaynaklanan sorun derken,amfinin rca girişi soğuk lehim mi edilmiştir demek istediniz ? O 3-5 liralık ucuz rca lardan aldım bugün,içindeki kablonun kesitini görmek için soyayım dedim,gülersiniz.İçinden 4-5 tane incecik kıldan ince tel geçiyor,dışı sırf plastik kaplama.Stinger rca'lar bildiğimiz 1.5luk hoparlör kablosu gibi.
Amfilerin rca girişinden kaynaklanan sorun derken,amfinin rca girişi soğuk lehim mi edilmiştir demek istediniz ? O 3-5 liralık ucuz rca lardan aldım bugün,içindeki kablonun kesitini görmek için soyayım dedim,gülersiniz.İçinden 4-5 tane incecik kıldan ince tel geçiyor,dışı sırf plastik kaplama.Stinger rca'lar bildiğimiz 1.5luk hoparlör kablosu gibi.
kardeş kablonun kalınlıgıyla alakalı durum yok bnde sana bı kablo gosterırım kıldan ince ama en iyi sesi ileten kablodur.sımdı sen onu bunu bosver ustadın dedıgı gıbı once rca dan mı kaynaklanıo sorun ondan bahset.
eger rca dan ise.
http://www.ereyon.com.tr/ProductImages/458500/BST%C4%B0NGER_SPI_2117_5_MT_RCA_KABLO_ST%C4%B0NGER _SPI_2117_5_MT_RCA_KABLO_6116-1.jpg
jackın bitim yerinde kablo büküldümü temassızlık oluşur tavsiyem kabloyla jack kafasının arasında kablonun donmesıne yardımcı birşeyler olsun.misal
http://ak.buy.com/PI/0/500/206230424.jpg
marka tavsıyesı ıstersen butce az ıse phılıps cok ise dls tavsıye ederım.gidipte plastık kafalı stingere para vermem acıkcası.
stinger expert serisi rca var elimde isterseniz satabilirim. Rca nın dibidir sonudur
LowLife16
20-10-2012, 00:58
kardeş kablonun kalınlıgıyla alakalı durum yok bnde sana bı kablo gosterırım kıldan ince ama en iyi sesi ileten kablodur.sımdı sen onu bunu bosver ustadın dedıgı gıbı once rca dan mı kaynaklanıo sorun ondan bahset.
eger rca dan ise.
http://www.ereyon.com.tr/ProductImages/458500/BST%C4%B0NGER_SPI_2117_5_MT_RCA_KABLO_ST%C4%B0NGER _SPI_2117_5_MT_RCA_KABLO_6116-1.jpg
jackın bitim yerinde kablo büküldümü temassızlık oluşur tavsiyem kabloyla jack kafasının arasında kablonun donmesıne yardımcı birşeyler olsun.misal
http://ak.buy.com/PI/0/500/206230424.jpg
marka tavsıyesı ıstersen butce az ıse phılıps cok ise dls tavsıye ederım.gidipte plastık kafalı stingere para vermem acıkcası.
şuan zaten 1. resimde gösterdiğiniz stingerdan var kesmeyi bu kablo yapıyor işte.oynattığım anda ses geliyor gidiyor,kaç sefer çıkarttım taktım.Philips nasıldır iyimidir ?
şuan zaten 1. resimde gösterdiğiniz stingerdan var kesmeyi bu kablo yapıyor işte.oynattığım anda ses geliyor gidiyor,kaç sefer çıkarttım taktım.Philips nasıldır iyimidir ?
bn kullanıyorum phılıpsı .abım evde mıxerde kullanıodu 3 er metrelık 2 adet onları arac taktım bndede audıson vardı oda stınger gıbıydı dedıgın gıbı kesme yapıodu soktum phılıpslerı taktım bırde dls aldım para versa dls al on numara kablo butce az ıse phılıps ıyıdır.bn cok arastırdım rca alırken dıbı egıme elverıslı pek marka yok clarıon buldum bı tane on numara kabloydu .ızolasyonuu fln cok ıyıydı acıkcası stınger plastık kafalısını kullancagına gıt duyulmamıs marka kullan daha ıyı.
fıyatıda bedavadan az pahalı
PHILIPS SWA3524 5 RCA to RCA KABLO 5 m GittiGidiyor'da 63712265 (http://urun.gittigidiyor.com/ses-goruntu-sistemleri/philips-swa3524-5-rca-to-rca-kablo-5-m-63712265)
murat_ileri
20-10-2012, 07:53
philipste gerçekten güzel kablolar üretiyor, fiyatının uygun olmasından dolayıda taklitleri çıkmadı piyasaya gönül rahatlığıyla kullanılabilir, rıdvan ustamızın dediği gibi plastik başlıklı olan kabloların dayanımı pek fazla olmadığı için kırılma ve kopmalara daha müsait.
free-hifi
20-10-2012, 11:48
iki adet philips alayımmı bende acaba :D
LowLife16
20-10-2012, 15:13
Arkadaşlar Philips'in 5m olanından 1 tane lazım,kararımı verdim bunu alıcam ama 2 tane daha bu kablonun 2 yada 3 metreliği lazım.5mt lik bagajdan teype gidecek orda sorun yokta,diğer 2 kablo sağ koltuk altından teybe gidecek,mesafe yakın,fazla kablo kirliliği olmaması açısından 2-3 metre lazım.Aradımda bulamadım var mı acaba 2 yada 3 metreliği ?
PHILIPS SWA3524 5 RCA to RCA KABLO 5 m <== Bu 5mt
hakan876
02-11-2012, 13:31
bu rca kablosunu almadan once elındekını bı konturol et derım taktıgın yerde sıkıntı olmassın baska rca kablon varsa sıkkıntılı kanalı bırde onun ılle dene aynısını yapıyomu belkı dişi kısımda sıkntı olabılır rca kablolarının uclarınıda ohm metre ılle olcun bakalım.. ayrıyetten rca nın arzalı oldugu yer bellı ıse ordan kes kalıteli erkek rca al elındekını degerlendır kotu bı kablo degıl malzeme ezılmıs bellıkı ezık yerınden kes at yeni uc yap.
hakan876
02-11-2012, 13:39
bır onemlı husu da şu chızlar ıkncı el anfı ve unıte kablo alındıgı zaman erkek yada dişi fark etmez ustlerı ve ıclerı oksıtlenıyo zamanla takmadan once mutlaka dısı jack erkek jackların temızlenmesınde fayda vardır hem verım acısından hemde ıletkenlık acısından wd40 pas sokucu gıbır bırseyler le temızlenmesı makbuldur.. unıtteler kurulmadan once ..
bu ise kesın cozum getırmek ıstıyorsan eger parayada kıyarım dıyosan klotz marka kablo alacaksın metresı 3 4 lıra cıvarında yuzde 100 oksıjensız teller ve sılıkon kablo kabı var rca konnektor olarakta neutrik marka rca alıcaksın tanesı 5 6 euroydu en son ewladıyelık kullanıcaksın bıde guzel bı lehım yaptıracaksın tabı :)
bır onemlı husu da şu chızlar ıkncı el anfı ve unıte kablo alındıgı zaman erkek yada dişi fark etmez ustlerı ve ıclerı oksıtlenıyo zamanla takmadan once mutlaka dısı jack erkek jackların temızlenmesınde fayda vardır hem verım acısından hemde ıletkenlık acısından wd40 pas sokucu gıbır bırseyler le temızlenmesı makbuldur.. unıtteler kurulmadan once ..
ama su var kı ben wd40ı motor temızlıgınde kullanmıstım ve wd40 plastık aksamlara zarar verıyo zamanla kullanılıosa eger plastık aksamlara bulastırmamak gereklı bence
cagatays
30-12-2012, 19:04
Arkadaslar selam
Asagidaki urunu kullanan varmi.uygun fiyatli ve kaliteli rca ihtiyacimizi karsilarmi acaba
En Ucuz PHILIPS 3 Metre Uzunlukta 2 x RCA - 2x RCA Kablo Altın Kaplama (SWA3103S-10) : Ses Kabloları : Kablolar : OEM & Çevre Birimleri : : www.sanalreyonum.com (http://www.sanalreyonum.com/urun/philips-3-metre-uzunlukta-2-x-rca---2x-rca-kablo-altin-kaplama--swa3103s-10-_871676.aspx?CatId=29955)
murat_ileri
30-12-2012, 22:56
Arkadaslar selam
Asagidaki urunu kullanan varmi.uygun fiyatli ve kaliteli rca ihtiyacimizi karsilarmi acaba
En Ucuz PHILIPS 3 Metre Uzunlukta 2 x RCA - 2x RCA Kablo Altın Kaplama (SWA3103S-10) : Ses Kabloları : Kablolar : OEM & Çevre Birimleri : : www.sanalreyonum.com (http://www.sanalreyonum.com/urun/philips-3-metre-uzunlukta-2-x-rca---2x-rca-kablo-altin-kaplama--swa3103s-10-_871676.aspx?CatId=29955)
beklediğiniz kalitenin boyutunu belirtmemişsiniz ama genel olarak cevap vermek gerekirse, piyasadaki çoğu 3.5 mm m-m kablodan daha iyi performans veriyor.
LowLife16
04-01-2013, 18:18
Arkadaslar selam
Ben 5mt liğini kullanıyorum,çok memnunum.PHILIPS'i taktım takalı hiç kesme sorunu yaşamadım.
darkmoon
04-01-2013, 18:35
yazılanları okuyamadım fazla ama piyasada orjinal audiosan ve stinger kablo çok az çoğu çakma aklınızda bulunsun.. hatta isim nam yapmış bir yerde bile isim vermiycem vitrininde stinger vardı kutusunu kurcaladım bu orjinalmi dedim evet biz sahte satmayız dediler ama ürün bariz sahteydi anlayan çok az insan var bu işleri o yüzden rahat satıyorlar belkide kendileride orjinali nasıl bir şey bilmedikleri için satıyorlar.. orjinal ürün alınıcaksa distiribütör yada ana bayii den alınmasına dikkat edin bu koşulda en rahat ulaşılıcak philips olur..
stinger ve audison iyidir :icon_tup:
ilkercom
04-01-2013, 20:17
audisonu geç. bi defa first serisi alsan iki günde kopar gider. best serisi zaten vasat bişeydir. sonus desem ona paran yetmez. ( bi set kabloya 500 lira vermeyeceğini tahmin ediyorum art niyetle yazmadım)
stinger için de expert serisi iyi bir veya 2 alt serisi idare eder.
daha alt serilere inerseniz yine çok kalitesizdir. ve piyasada sahte sandıklarınız bunlardır.
Eğer amfinde sorun yoksa ( bu ses kesme olayı kablodan değil bence) techlink markasını öneririm. CR serisi çok çok iyidir.
Monster yine iyidir ancak o da gereksiz pahalı.
DLS kablolar da çok güzeldir onları da araştır. ancak hangi marka alırsan al alt seri alma.
free-hifi
14-01-2013, 10:33
teybe 2. rca yı taktım motor sesini verdi kafayı sıyırdım kaployu attuım
murat_ileri
14-01-2013, 15:11
teybin pioneer mı? daha önce muhtemelen bir kısa devre oluşmuş o yüzden anfi çıkışlarında sorun var, teybin şasesinden anfi kablosunun şasesine yani dıştaki yüzük kısmına kablo çekip öyle bir dene.
free-hifi
14-01-2013, 16:42
teybin pioneer mı? daha önce muhtemelen bir kısa devre oluşmuş o yüzden anfi çıkışlarında sorun var, teybin şasesinden anfi kablosunun şasesine yani dıştaki yüzük kısmına kablo çekip öyle bir dene.
Teybim Pioneer 9350SD teypteki siyah kablodan mı alayım oraya hocam
Dediğin gibi kısa devre gibi bişey oldu zmanında
murat_ileri
15-01-2013, 03:12
Teybim Pioneer 9350SD teypteki siyah kablodan mı alayım oraya hocam
Dediğin gibi kısa devre gibi bişey oldu zmanında
teybin gövdesinden alırsan daha iyi olur, tamamen berrak bir ses için araya izolatör (parazit kesici) kullanabilirsin. genelde izolatör yüksek gain kullanınca ihtiaç oluyor onun haricinde boşa para vermene gerek yok.
LowLife16
15-01-2013, 20:42
Arkadaşlar rca konusunu hallettim.Yeni konu açmak istemedim,birşey kafama takıldı.Şimdi Jbl 75.4 amfinin front kanalına 100rms hertz esk 165 bağlı.İkinci kanalında da köprülü kicker comp 15 bağlıydı,bu bass'a mono anfi aldım,şimdi 75.4 ün boşta kalan rear kanalına 2 takım (4 adet ) 80Rms PIONEER TS-A 6994S bağlamayı düşünüyorum.Acaba kesme sorunu yaşarmıyım bunu merak ediyorum.Hani tam performansta 80rms çiftini belki besleyemez ama 60-70rms besler diye düşünüyorum ? Yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar..
Amfinin özellikleri
Amplifikatör Tipi : Çoklu Kanal
Kanal Sayısı : 4 Kanal
RMS Çıkış Gücü (4 ohm) : 4 x 104 W
RMS Çıkış Gücü (2 ohm) : 4 x 142 W
Maksimum Ses Çıkış Gücü : 568 W
Sinyal / Gürültü Oranı : 80 dB
ilkercom
15-01-2013, 20:59
güç kabloların kalınsa kesme yapmaz.
LowLife16
16-01-2013, 01:42
güç kabloların kalınsa kesme yapmaz.
Hocam aslında kablodan yana sıkıntım yok,4 awg kablo var ama amfinin rear kanalı ısınıpta kesme yapmaz herhalde,asıl sıkıntım bu
murat_ileri
16-01-2013, 04:59
bu şekilde defalarca kullandık; akü sağlıklı, kablolama uygun ve ayarlar dogru yapılmışsa sıkıntısız kullanırsınız. front hpf, rear full olarak çalışacak ama ayarlarken front reardan 2 kademe yukarıda olsun ve max volume için ayar yapın.
LowLife16
16-01-2013, 12:15
bu şekilde defalarca kullandık; akü sağlıklı, kablolama uygun ve ayarlar dogru yapılmışsa sıkıntısız kullanırsınız. front hpf, rear full olarak çalışacak ama ayarlarken front reardan 2 kademe yukarıda olsun ve max volume için ayar yapın.
Hocam akü sıfır sayılır daha 1 senelik 72 mutlu silver,kablolamada 4 awg,stinger rca vb.. ayarlarıda avometre ile yapıyorum,mesela 80 rms 18 volt,100 rms 20volt gibi değerlere tekabül ediyor,tam kaç rms ise o değeri veriyorum.Ana ünitem 9350,max vol 63 ben 45'e göre ayar yapıyorum.Yanlız front'ta rear'da flatta yani full'de.Hpf yi ana üniteden kesiyorum 80-110 gibi kesiyorum.Yanlıs yaptığım bir yer varmı acaba ?
murat_ileri
16-01-2013, 22:21
Hocam akü sıfır sayılır daha 1 senelik 72 mutlu silver,kablolamada 4 awg,stinger rca vb.. ayarlarıda avometre ile yapıyorum,mesela 80 rms 18 volt,100 rms 20volt gibi değerlere tekabül ediyor,tam kaç rms ise o değeri veriyorum.Ana ünitem 9350,max vol 63 ben 45'e göre ayar yapıyorum.Yanlız front'ta rear'da flatta yani full'de.Hpf yi ana üniteden kesiyorum 80-110 gibi kesiyorum.Yanlıs yaptığım bir yer varmı acaba ?
ana üniteden hpf filtre ile ayar yaparsan arka kolonlarını sınırlarsın teypten full seçenege getirerek anfi ayarlarını önler hpf arkalar ise full olarak ayarla. avometre ile ayar yapman seni fazlası ile yanıltır, anfinin distorsiyon yani ses bozulmasını hesaplaman bunun içinde osiloskop kullanman gerekli en saglıklısı max 45 volume teybi alıp dinlediğin müzik tarzında bir parça ile önce önlerin ayaraını sonra arka kolonları ( balans olayını her seferinde ön koltuga oturup dinlemek suretiyle yapacaksın :D ) ayarla. en son subwooferı ayarlarsan sesdeki değişimi göreceksin.
LowLife16
17-01-2013, 01:49
ana üniteden hpf filtre ile ayar yaparsan arka kolonlarını sınırlarsın teypten full seçenege getirerek anfi ayarlarını önler hpf arkalar ise full olarak ayarla. avometre ile ayar yapman seni fazlası ile yanıltır, anfinin distorsiyon yani ses bozulmasını hesaplaman bunun içinde osiloskop kullanman gerekli en saglıklısı max 45 volume teybi alıp dinlediğin müzik tarzında bir parça ile önce önlerin ayaraını sonra arka kolonları ( balans olayını her seferinde ön koltuga oturup dinlemek suretiyle yapacaksın :D ) ayarla. en son subwooferı ayarlarsan sesdeki değişimi göreceksin.
Hocam Önler yani front kanalı (esk 165 lerin bağlı oldugu kanal) hfp de.125hz de kestim,bass'ları çalmasını istemediğimden dolayı..Arkaları nasıl keseriz bilmiyorum,bide 9350 de full diye bir seçenek yok,amfi üzerindeki flat'ı diyorsanız zaten flatta,yani kesme yok full gibi denebilir :) Hocam bu yapmış olduğum ayarlar,distorsiyonu işin içine kataraktan yapılmış bir ayardır.9350'de var max 63 volume.Distorsiyon genellikle teybin sesinin %70-75'inden sonra başlar.En temiz ses bu civarlarda alınıyor.bende 45 volum'u en temiz ses sınırı olarak kabul ettim,ve ayarı bu ses seviyesine göre yaptım. Vol 45'te iken seste gram bozulma yok,velakin 50-55 devam edilirse illaki bozulmalar olur..Zaten 45'e kadar çıkmıyorum.Tesisatcılar bile hayran kaldı bu ayara :D
murat_ileri
17-01-2013, 03:42
Hocam Önler yani front kanalı (esk 165 lerin bağlı oldugu kanal) hfp de.125hz de kestim,bass'ları çalmasını istemediğimden dolayı..Arkaları nasıl keseriz bilmiyorum,bide 9350 de full diye bir seçenek yok,amfi üzerindeki flat'ı diyorsanız zaten flatta,yani kesme yok full gibi denebilir :) Hocam bu yapmış olduğum ayarlar,distorsiyonu işin içine kataraktan yapılmış bir ayardır.9350'de var max 63 volume.Distorsiyon genellikle teybin sesinin %70-75'inden sonra başlar.En temiz ses bu civarlarda alınıyor.bende 45 volum'u en temiz ses sınırı olarak kabul ettim,ve ayarı bu ses seviyesine göre yaptım. Vol 45'te iken seste gram bozulma yok,velakin 50-55 devam edilirse illaki bozulmalar olur..Zaten 45'e kadar çıkmıyorum.Tesisatcılar bile hayran kaldı bu ayara :D
sadece pre amp çıkışlarını kullanarak distorsiyonsuz ses düzeyim volume 58 :) teypte full filtre hpf kapalı konumdur. sizin yaptıgınız ayar kombinasyonunda hpf filtre ile zaten bass frekanslarını kestiginiz için arka kolonları fullde çalıştırsanızda kestiginiz frekansları anfiniz meydana çıkaramayacak, benim bahsettiğim olay da budur. kullandıgınız ünitede hpf filtre 4 kanal içinde çıkılara müdahale eder, zaten anfi üzerinde istenilen ayarları yapabilme imkanınız varken bunu sınırlamaya gerek yok.
tavsiyem zaten iyi yapmış oldugunuz ayarı daha iyiye götürmek amaçlıdır.
Arkadaşlar RCA kablo arayışındayım 50 liraya kadar kaliteli kablo arıyorum parazit yapmıcak özellikle kullanıcı yorumları olursa çok iyi olur,
http://urun.gittigidiyor.com/ses-goruntu/philips-2x-rca-2x-rca-5m-stereo-ses-kablosu-131910807
focal er5 kullanıyorum 85 tl dir ama sıfır parazit vs. kullandıkça da ses güzelleşti tavsiye ederim. 3 aydır tertemiz ses alıyorum
onlarada baktım fakat bendeki bütçeye göre 2 takım alıcam 100 liraya kadar, arada dağlar kadar fark olmuycak başka ürün varsa onu değerlendirmek istiyorum focal kalitesi zaten tartışılmaz geçen arkadaş component aldı bmw için kapı klipslerinden civatasına kadar çıktı içinden
benim 206ımda full focal set mevcut abi
focal krx2 mid takımı
focal 4.75 sterio anfi
focal 1.800 mono anfi
focal 33v1 subbufer
focal er5 rca kablo
stinger 4ga power kablo
pioneer 80 prs ana ünite
ve gerçekten tartışılmaz ses var araçta şuan
küçük bir resim atayım anfilerimin
http://i1205.photobucket.com/albums/bb440/MUSTAFA0149/Mobile%20Uploads/20140927_150816_zpshd82hcxr.jpg (http://s1205.photobucket.com/user/MUSTAFA0149/media/Mobile%20Uploads/20140927_150816_zpshd82hcxr.jpg.html)