PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : tıbbi mümessillik?

rebelh
01-10-2012, 08:57
daha önce sevmediğiniz bir işte çalışmak diye bir konu açıp derdimi anlatmıştım :)

şimdi çözüm için adım atmak istiyorum tıbbi mümessillik dikkatimi çeken bir meslek nedense şu son benzin zamlarından sonra benim neden şirket arabam yok diye isyan ettiğim bile oluyor :)

şaka bi yana girişken ağzı laf yapan geçmişi fırıldak yeni yeni biraz durulmuş bir adamım ve sabit maaşla çalışmak bana gelmiyor emeğimin karşılığını kapasitemi kullanarak almak istiyorum

onun dışında küçük bir ilçede yaşamaktansa ankarada kendi şehrimde yaşamak için başvuru yapmayı düşünüyorum

önlisans turizm lisans olarakta örgün işletme mezunuyum

6 yıllık ehliyetim var aktif olarak araç kullanıyorum

sektörle ilgili bilgisi olan çalışan yardımcı olabilecek birileri varsa iş hakkında bilgi ve fikir verirlerse sevinirim

:):)

Tunacan
01-10-2012, 08:59
Yakın arkadaşım geçen hafta istifa etti. Altında araba, eczacıların, doktarların kaprislerinden bıktım yeter diyordu. Hayattan soğudu bu yüzden...

rebelh
01-10-2012, 09:04
Yakın arkadaşım geçen hafta istifa etti. Altında araba, eczacıların, doktarların kaprislerinden bıktım yeter diyordu. Hayattan soğudu bu yüzden...

330 tane ergenin kaprisiyle uğraşıyorum gece gündüz ve 16m2 bir odada yaşıyorum kendi yatağım diye bir kavram yok hayatımda bi kaç gün hayraboluda bi kaç gün edirnede bi kaç gün keşanda bi kaç gün istanbulda bi kaç gün ankarada uyuyorum bazı geceler haliyle otobüste :)

cery
01-10-2012, 09:05
bir eczacı olarak pek tavsiye etmem.

kendim değil de diğer meslekdaşlarımın karşılarındaki adamın da üniversite mezunu olduğunu unutup onlara değersiz bir insan gibi davranış göstermeleri üzüyor beni.
ya da lise mezunu kalfalar bile adamlarla iletişimde aşırı halde lakayt davranıyorlar.

sonuçta gururu önemli olan bi insanın yapacağı iş değil. ha dersen benim için problem değil sen bilirsin.

yakıt işi güzel de firmalar mümessilin burnundan getiriyorlar o benzini. en satılmayan ilaçtan aylık 5000 kutu kota veriyorlar. ve prim almak için o kotayı aşmanızı istiyorlar. çok zor yani.
işin bi de doktor kısmı var tabi. ilacı hatırlatmak yetmiyor bazen. laptop ya da nakit para isteyecek kadat büyütebiliyorlar işi.

baştan sona sıkıntı yani

rebelh
01-10-2012, 09:09
işin içinde birilerine ağız eğmek var yani? hep bölemidir bu iş etrafımda uzaktanda olsa çalışan tanıdıklarım var biri 10 yıldır diğeri4 yıldır bu işi yapıyorlar ve keyifsiz değiller

SekoLive
01-10-2012, 09:11
forumda aratırsan aqustic nicki arkadaş bi konu acmıstı orda bayağa bayağa yazılmıstı onu bul derim

yasak deliciden girdiğimden bulmakla uğraşamadım :)

Volkann
01-10-2012, 09:18
mümessillik dışarıdan baktığın zaman olanakları güzel takım elbiseler arabalar filan gayet hoş görünüyor fakat içine girdiğin zaman durum biraz farklı,kuzenım Türkiyenin en büyük ilaç firmalarında çalıştı maaşı filan süperdi bölge müdürlüğü teklifi bile aldı fakat zamanı geliyodu akşam eve geldiğinde sinirinden ağlıyodu.

Burak İ
01-10-2012, 09:37
Evet zamanın da konu açılmıştı.Yapılabilir fakat uzun süreli mi bilinmez dayanılabilir mi ? Ya gözünü kulağını tıkayıp aşırı rahat olacaksın ya da yapmayacaksın. En ufak bir olumsuzluğu sorun eden birisi için asla tavsiye edilemez :)Yapanlarda yapıyor aslında işin içerisine girmeden pek bilemiyoruz her işte olduğu gibi . Fakat hizmet sektörü zordur hele ki bir şeyler satmak..

rebelh
01-10-2012, 09:58
forumda aratırsan aqustic nicki arkadaş bi konu acmıstı orda bayağa bayağa yazılmıstı onu bul derim

yasak deliciden girdiğimden bulmakla uğraşamadım :)

konuyu buldum okudum

doktora eczacıya karşı ezilende var ezilmeyende diye düşünüyorum

ayrıca hayatımı sürdürmek için değil sermayemi oluşturana kadar 3-5 sene çalışıp biraz birikip yapmak için çalışıcam

ki daha önce bir devremülk satış firmasında satış danışmanlığı ve satış müdürlüğü yaptım sektörü az çok bilirim

her zmn bi yedeğin vardır ama satışların iyiyse seni kaybetmeyi göze alamazlar ertelerler

galiba bu işi yapıcam tüm sıkıntılarının farkında olarak:)

işletme mezunu alıyorlar heralde dimi?

SekoLive
01-10-2012, 10:05
kıyaslamayı sen yapacaksn artık şmdiki işinle mümessiliği herrkesin ayrı bi hayatı ayrı bi sabrı var bu kararı en iyi sen verirsin :)

hayırlısı olsun simdiden

Günkut
01-10-2012, 10:09
Hiç girme kanka özel trakya hastanesinde 5 6 ay satın alma ve bilgi işlemde calıştım davulun sesi uzaktan güzel boşver

rebelh
01-10-2012, 10:14
Hiç girme kanka özel trakya hastanesinde 5 6 ay satın alma ve bilgi işlemde calıştım davulun sesi uzaktan güzel boşver

başkan işe iyi demiyorum ama bana katacağı şeyler şu an ki yaşantımdan çok daha üstün olacak en önemlisi tekrar ankaraya dönücek olmak yeticek hayatımı düzene sokmaya

yoksa burda serseme agresifleştim artık

askerlik planım yoktu şu an için ama buradan kurtulamk için askere gidicem çözüm olsun diye

cookies
01-10-2012, 10:15
Ne mezunu olduğunun ne önemi var ki? Benim arkadaşım düz lise mezunu ve 1 senedir çalışıyor clio symbol var altında kotalı mazot sistemiyle çlışıyor geziyor dolaşıyor mutlu gibi görünüyor ama diğer yandan başka iş arıyor.. Diğer bir tanıdığım sektörün en iyilerinden uluslararası bir firmada iyi bir konumda açık açık *öt yalayacaksın diyordu bende mümessillik işine girmek istediğim.. Altında DSG jetta var 10.yılı bu işte dr.a ilaçları alması için laptop bile aldığını belirtmekte.. Ama yinede çok şikayetçi değil çünkü üst seviyelere tırmanmış biri o da altındakileri eziyor işte her iş yerindeki hiyerarşik düzen..

drago
01-10-2012, 10:24
gezeyim dolaşayım diyorsan marlboro adamlığını kovala derim, çok zor ama imkansız değil, maaşları da gayet iyi

Tahir
01-10-2012, 10:26
Evet müsessillik zor bir iş onun arkasından koştur,bunun kapısında bekle,olmadı şimdi git yarın gel vs. yıpratacaktır ama kendi memleketin,kendi ortamında bulunma arzun ağır basıyorsa söylenecek bir şey yok:)

rebelh
01-10-2012, 10:31
bide b planım hatta c planımı oluşturucam elbette mahkum kalmicam mümessilliğe bankalara girerim banka sınavlarını veriyorum mülakat sorunumda yok ama dil problem o yüzden dilimi geliştirebilirim

onun dışında ztn çok efor sarfetmeden memur oldum bir sonraki sınava çalışarak girip daha iyi bir puan alabilirim cebimde durur puanım

ztn beni bu şekle sokan ailemin sabırszlığı ben bekleseydim haziranda ankaraya atanıyordum ama verdiler gazı hayraboluya düştüm :D

erdi52
01-10-2012, 10:47
eğitim araştırma hastanesinde çalışıyorum. gerek doktor gerek mümessil gerek eczacı bi çok arkadasım var ama emin ol sadece gözlemimle ifade edicek olursam cidden çalışılacak bi meslek değil...

Tahir
01-10-2012, 10:50
Etrafımdan duyduğum kadarıyla evini taşımaya mümessili çağıran doktorlar var düşünün artık:)

rebelh
01-10-2012, 14:12
aramızda çalışan arkadaş varsa güncel sorunlarını durumlarını bekliyorum :)

TünayK
01-10-2012, 14:21
isteyerek değil ancak mecbur kalınarak yapılacak bir iş mümessillik...

borayuksel
01-10-2012, 14:23
usta ben buyuk 1 ecza deposunda bilgi islem muduruyum, 35-40 tane bolge elemanimiz var hepsiyle bilgisayarlari nedeniyle hasir nesirim telefonda olsun bolgede olsun, 1 tanesi bile yaptigi isten memnun degil abartmiyorum, yasca buyuk olanlar zaten bu meslekten gelmekte olduklari icin pek problem etmiyorlar ama yukardada arkadasimin dedigi gibi neredeyse eczaci hanim yada beyin kicindan ayrilmiyorsun, doktorlarin tabiri caizse g.tunu yaliyorsun ozur dilerim :)

haaa bu isi yapan yirtik yada tekrar ozur diliyorum yalaka adamlar da isini goturuyor, altinda son model arabasi, elinde akilli telefonu, yada tableti, notebooklari vs. vs. imkanlari cok tabi?

rebelh
01-10-2012, 14:36
isteyerek değil ancak mecbur kalınarak yapılacak bir iş mümessillik...

şu an hakkatten mecbur kaldım başkan..

usta ben buyuk 1 ecza deposunda bilgi islem muduruyum, 35-40 tane bolge elemanimiz var hepsiyle bilgisayarlari nedeniyle hasir nesirim telefonda olsun bolgede olsun, 1 tanesi bile yaptigi isten memnun degil abartmiyorum, yasca buyuk olanlar zaten bu meslekten gelmekte olduklari icin pek problem etmiyorlar ama yukardada arkadasimin dedigi gibi neredeyse eczaci hanim yada beyin kicindan ayrilmiyorsun, doktorlarin tabiri caizse g.tunu yaliyorsun ozur dilerim :)

haaa bu isi yapan yirtik yada tekrar ozur diliyorum yalaka adamlar da isini goturuyor, altinda son model arabasi, elinde akilli telefonu, yada tableti, notebooklari vs. vs. imkanlari cok tabi?

yalaka olmam ama yırtıklık mevcut ztn hocam

anlatılanlar hep doktora ya da eczacı kaprisiyle uğraşmak üzerine

ben şuanda yukardada dedim 300 küsür ergen bebeyle uğraşıyorum üstüne aldığım para bir mümessilin yarısı arabam yok akıllı telefonumu kendim aldım

+ en önemli faktör ben şu an hayraboluda yaşıyorum mümessil olursam ankarada yaşicam

ki kimse ücret ödememe sigorta yapmama falan gibi problemlerdende bahsetmemiş bence bu da önemli

TünayK
01-10-2012, 14:45
eski mümessil bir arkadaşım vardı işten ayrıldı daha doğrusu 2 ay kotayı tutturamadı diye kovuldu...o zamandan beri tibette kendisi...ruhunu arındırıyormuş...yorumlamam bu kadar...

BLuEBoY
01-10-2012, 14:50
bu meslek için bilgim yok ama satışın pazarlamanın tanıtımın olduğu her alanda birilerini pış pışlamak gerekiyo.. ve artık bi çok alanda takım elbise+şirket aracı olarak çalışılıyo bencede başka alanlara yönelebilirsiniz :)

GRKN
01-10-2012, 16:21
Yorumlari okuyrmda hep birilerini pofpoflamaktan bahsetmis bunu yapilmadigi bir tek meslek soyleyebilcek varmi ne yaparsak yapalim bu olacak onun icin sknti edilcek nokta bunsan cok isin devamliligi Olmali bu konudaki yorumumda su eger isinde iyiysenn onlara eleman coksa snada isyeri cok bunun icinde kendine guveniyrson hic bir sknti yok bunun yani sira eksileri olmucakmi illaki olcak yanliz bunu Kabullenmen suanki durumundan daha kolay olacaktr cunku KENDI TERCIHINI YASIYOR OLUCAKSIN..

TünayK
01-10-2012, 16:28
Yorumlari okuyrmda hep birilerini pofpoflamaktan bahsetmis bunu yapilmadigi bir tek meslek soyleyebilcek varmi ne yaparsak yapalim bu olacak onun icin sknti edilcek nokta bunsan cok isin devamliligi Olmali bu konudaki yorumumda su eger isinde iyiysenn onlara eleman coksa snada isyeri cok bunun icinde kendine guveniyrson hic bir sknti yok bunun yani sira eksileri olmucakmi illaki olcak yanliz bunu Kabullenmen suanki durumundan daha kolay olacaktr cunku KENDI TERCIHINI YASIYOR OLUCAKSIN..

tıklım tıkış hastenede hastalar sıra beklerken yüzünü yere çevirip hocanın odasına gireceksin...japon filmlerinde kullanılan masaj malzemesiyle hocayı iyi bir yoğuracaksın...hoca çıkarken sana elektrik faturasını verecek...sen odadan çıkarken hastalar 5. kuşak akrabalarına kadar küferetmiş olucak...faturayı yatırmaya giderken eczaneye uğrayacaksın...orada sıfatsız bi yamak sana atar gider yapıcak yüzüne güleceksin...

fatura öderken telefonun çalıcak başka bir hoca seni havaalanına yollayacak hanımını alman için peki diyeceksin...o sırada müdürün seni arayacak bölgen satışlarını çok kötüolduğunu biraz daha çalışman gerektiğini söyleyecek...sen de ona"bi kulağımın arkası kaldı gelin tüm şirket bir tur geçin isterseniz" diyemeyeceksin...

çok keyifli değil gibi...

rebelh
01-10-2012, 16:31
çalışan biri çıksa dese böle böle die tamam olacakta iyi ya da kötü hep yorumlama yapıyoruz

Quantum
01-10-2012, 16:44
çalışan biri çıksa dese böle böle die tamam olacakta iyi ya da kötü hep yorumlama yapıyoruz

iyi tarafı yok çünkü rol mü yapsın insanlar?

yorum istemişsin millet de yorum yapıyor.

sen, "valla bu devirde yapılacak en kıyak iş" şeklinde bir destek istiyorsun da yok öyle bir şey işte.. aklın yolu bir o iş ya-pıl-maz..

ha sen kararını vermişsen kimse birşey diyemez buna.. git yap.. neyin onayını desteğini istiyorsun ki..

altlarına verilen araba,
telefon ve şirket hattı,
giyim çekleri ve süper giyim kuşam,
ellerinde çanta gözlerde gözlük ultra yüksek iş adamı tripleri,

bunlar mı seni etkileyen şeyler..

önce kendine bir kariyer planı çizmen gerek.. günü kurtarmak yerine ne yapmak istiyorsun sen 20 yıl sonra hangi konuda uzmanlaşacaksın bunun kararını ver..

iş seçerken bu üstteki kriterleri ön plana alamazsın.. Senin kariyerini planlayabilecek bir uzmandan yardım al..

reprezantları ben de gayet yakından çooook iyi tanırım ki o iş yapılmaz.. niye önerilmediğini herkes yazmış zaten.. ben üzerine 2 sayfa daha yazarım farklı şeyler de anlatırım da sen zaten bunları duymak okumak istemiyorsun.. kararını vermişsin ki daha neyi sorguluyorsun anlamadım..

rebelh
01-10-2012, 16:48
iyi tarafı yok çünkü rol mü yapsın insanlar?

yorum istemişsin millet de yorum yapıyor.

sen, "valla bu devirde yapılacak en kıyak iş" şeklinde bir destek istiyorsun da yok öyle bir şey işte.. aklın yolu bir o iş ya-pıl-maz..

ha sen kararını vermişsen kimse birşey diyemez buna.. git yap.. neyin onayını desteğini istiyorsun ki..

altlarına verilen araba,
telefon ve şirket hattı,
giyim çekleri ve süper giyim kuşam,
ellerinde çanta gözlerde gözlük ultra yüksek iş adamı tripleri,

bunlar mı seni etkileyen şeyler..

önce kendine bir kariyer planı çizmen gerek.. günü kurtarmak yerine ne yapmak istiyorsun sen 20 yıl sonra hangi konuda uzmanlaşacaksın bunun kararını ver..

iş seçerken bu üstteki kriterleri ön plana alamazsın.. Senin kariyerini planlayabilecek bir uzmandan yardım al..

reprezantları ben de gayet yakından çooook iyi tanırım ki o iş yapılmaz.. niye önerilmediğini herkes yazmış zaten.. ben üzerine 2 sayfa daha yazarım farklı şeyler de anlatırım da sen zaten bunları duymak okumak istemiyorsun.. kararını vermişsin ki daha neyi sorguluyorsun anlamadım..

abi niye kızıyorsun:D

ya ben kararımı verdim vermesine de fenamı olur şu an aktif çalışan bir arkadaşın işin ne kdr kötü olduğunu anlatması

şimdi ben mecbur bu işi yapıcam gibi duruyor konu sayesinde kafamda işin şekli oturdu daha önce yaptığım işlerle kıyaslıyorum

iş yapılmaz diyorsun ama o senin fikrin benimde bu işi uzun süredir yapan ev geçindiren tanıdıklarım var ama forum kadar samimi değilim ki onlara soriim:icon_tup:

TünayK
01-10-2012, 16:55
başka bir örnek veriyorum hanımın kuzeni yeni başladı işe 1 ay oldu...büyük bir ilaç firmasında...900tl+ssk+prim+full akbil...yapılır mı sence??

not: çocuk ankarada neden full akbil verdiklerini anlamadık...ailecek şaşkınız...

Quantum
01-10-2012, 16:57
canım benim niye kızayım kızmadım :)

fikrim değil bu benim.. bildiklerim.. :)
ben 6 yıl reprezantların içinde yaşadım. kendilerinin de nasıl ortamda çalıştığını biliyorum, müdürlerinin de onlara nasıl davrandığını biliyorum. O yüzden yapılmaz diyorum. Eskidendi o reprezantların kral olduğu zamanlar.. 3-4 yıldır yapılmaz..

ilaç sektörü pis bir sektör. bazı işler para için bile yapılmaz.. konunun özeti bu..

make your choose.. :)

sene 1998.. üniversite son sınıftayım.. Eskişehir..
benden 2 yıl önce bir arkadaşımız mezun olmuştu, istanbula geldi reprezant oldu.
onun ev arkadaşı da türkçe öğretmeni..
tam rakam hatırlamıyorum ama o zaman öğretmenin aldığı maaşın 15 katı para kazanıyordu ayda..

şimdi örnek veriyorum 1000 tl öğretmen maaşı, bu adam 15bin tl kazanıyordu.

bu rakamlar yok artık.. 5bin bile kazanamazsın..
çok iyi düşün.. geleceğine yön vereceksin..

rebelh
01-10-2012, 16:57
başka bir örnek veriyorum hanımın kuzeni yeni başladı işe 1 ay oldu...büyük bir ilaç firmasında...900tl+ssk+prim+full akbil...yapılır mı sence??

not: çocuk ankarada neden full akbil verdiklerini anlamadık...ailecek şaşkınız...

900tl ye yapmazsın ama bahsedilen rakamlar 2-3-4 civarı ki bi tanıdık ist da 2200 ne t maaş +prim alıyor extraları ztn biliosunuz (akbil hariç)

rebelh
01-10-2012, 16:58
canım benim niye kızayım kızmadım :)

fikrim değil bu benim.. bildiklerim.. :)
ben 6 yıl reprezantların içinde yaşadım. kendilerinin de nasıl ortamda çalıştığını biliyorum, müdürlerinin de onlara nasıl davrandığını biliyorum. O yüzden yapılmaz diyorum. Eskidendi o reprezantların kral olduğu zamanlar.. 3-4 yıldır yapılmaz..

ilaç sektörü pis bir sektör. bazı işler para için bile yapılmaz.. konunun özeti bu..

make your choose.. :)

eyw abi ilk tercihim bankalar olacak ama galiba 3-4 yıllığına bu işe giricem :)

drummer582
01-10-2012, 17:04
mümessillik zor meslek evet ama sonuçta her mesleğin kendine göre zorlukları var...
ablam,eniştem ve birçok arkadaşım mümessil.mümessillikde önemli olan firman ve müdüründür bu zamana kadar gördüğüm kadarıyla...
ablam 3 firma değiştirdi çok eziyet çekti ama şuanki firmasından memnun dediğim gibi firma faktörü çok önemli

rebelh
01-10-2012, 17:32
mümessillik zor meslek evet ama sonuçta her mesleğin kendine göre zorlukları var...
ablam,eniştem ve birçok arkadaşım mümessil.mümessillikde önemli olan firman ve müdüründür bu zamana kadar gördüğüm kadarıyla...
ablam 3 firma değiştirdi çok eziyet çekti ama şuanki firmasından memnun dediğim gibi firma faktörü çok önemli

başkan ablanda ankarada mı? bide hangi firmayla çalışıyor?

anladığım kadarıyla bir süre küçük firmalarda kendini ispatlaman ve tecrübe edinmek gerekiyor sonra büyük ve iyi firmalara geçiş kolay oluyor

drummer582
01-10-2012, 17:48
Ablam ankaradaydi evlenip izmire yerlesti,Ankarada adini hatirlamadigim bi firma sonra celtisde calisti baya zorluk cekti bu iki firmada.suanda abbott firmasinda ve halinden memnun

ankara06
01-10-2012, 18:22
bir eczacı olarak pek tavsiye etmem.

kendim değil de diğer meslekdaşlarımın karşılarındaki adamın da üniversite mezunu olduğunu unutup onlara değersiz bir insan gibi davranış göstermeleri üzüyor beni.
ya da lise mezunu kalfalar bile adamlarla iletişimde aşırı halde lakayt davranıyorlar.

sonuçta gururu önemli olan bi insanın yapacağı iş değil. ha dersen benim için problem değil sen bilirsin.

yakıt işi güzel de firmalar mümessilin burnundan getiriyorlar o benzini. en satılmayan ilaçtan aylık 5000 kutu kota veriyorlar. ve prim almak için o kotayı aşmanızı istiyorlar. çok zor yani.
işin bi de doktor kısmı var tabi. ilacı hatırlatmak yetmiyor bazen. laptop ya da nakit para isteyecek kadat büyütebiliyorlar işi.

baştan sona sıkıntı yani

vaay meslektaşım nbr :) ne olacak bizim halimiz , medikal malzemelerin satışı da eczanelere veriliyormuş doğru mu bu ? biyerden duymuştum yılbaşından sonra yürürlüğe girecekmiş sanırım ?

lnd_samet
01-10-2012, 18:33
mümesillikte yeni bir döneme geçiliyordu diye biliyorum.
yani sertifikası olan bu işi yapabilir diye bir acıklama yapmıştı bakanlık.

misalen veriyorum rakamları;

5000 tane sertifika verilecekmiş.fakat şuanki mümessil sayısı 12000 civarıymış. diye anlatmıştı bir arkadaş.

araştırmanda fayda var.benden söylemesi