Orijinalini görmek için tıklayınız : 2015 Typer
Yok yaw kandıramadım Golf R a. Gitti en olmayacak arabayı aldı. :D
Adama Type R a binmeden önce dedim sert diye anlamadı. Şimdi de gitti kendine yumuşak günlük kullanıma uygun diye Beetle aldı.
Bu hafta telefon ve yüzyüze görüşmelerde çok şey öğrendim.
Type R: Beni yaşlı gösteren pistin kral arabası. Aklımda kalacak.
Alper: Heves kırıcı dürüst adam. Bütün hafta, yaşlısın yaşlıyız yaşımız yaş yaş baş yaş baş birşeyler dedi.
Zeki: Ne alırsan al, üstüne 100 beygir koyarız abicim diye gazı dibine kadar kökleyen kardeşim
Özgür: Type R gösterip GTR saplamaya gayretli güzel insan. Allahın pazar günü çıktı geldi Tayyar tanıttı. Zor yırttık.
Buğra: Elinden geleni yapan ama Tayyar aldıramayan pist günleri adamı. Bu sezon çok görüşeceğiz :)
Murat: Arabamı 1 hafta daha garajında saklayacak güzel arkadaş :)
O zaman hem arabanız hem de #under2.25 'iniz hayırlı olsun şimdiden :)
"Mrbars" abi sizde Hakkı amca potansiyeli var, alın bu Typer"ı :)
ProdriveSTI
23-02-2016, 23:07
Hmm Murat abinin Cupra'yı almış o halde. :D Hayırlı olsun abi,kazasız belasız inş.
"Mrbars" abi sizde Hakkı amca potansiyeli var, alın bu Typer"ı :)
Hakkıdır hakka typer milletimin istiklal?
:)
Ben hala S3 diyorum :)
İyi yapionda knka cupra aldim dio adam :)
Hayırlı olsun o zaman, ince mesajı kaçırmışız :D
Low-Rider
23-02-2016, 23:26
Neyse ki mrbars'ın araç kısmında ki uyum, kafiye bozulmamış oldu.
Camaro, Carrera, Giulietta
yerine
Camaro, Carrera, Type-R olmuyordu mesela :D
Hayırlı olsun kardesım,mantıgın ıle karar verdıgın cok bellı.
Hatta sana su fıyata alırsan TypeR da demıstım ama Cupra'nın gunluge cok uygun olması ve her kosula adapte olması senı ıkna ettı gozlemledıgım kadarıyla.
Neredeyse sıfır gıbı arac aldın,daha 1500km cıvarında.
Sana guzelde bır hedıye paketı yaptı,umarım hepsını keyıfle kulanırsın. Sen olmasan aklımdan gecmezdı...
Guzel gunlerde,kazasız belasız kullan ınsallah....
Hadi bakalım hayırlı uğurlu olsun güle güle kullan Baybars abi, ne lazım olursa biliyorsun her zaman yardımcı olurum, Murat abi sanada hayırlı olsun yerine iddialı bir önden çeker yapmalısın bence sezon açılmadan :)
Bıraz GT3'e agırlık verecegım.2 farklı arac,aynı pıst gununde cok zor oluyor.
Ama yıne rahat durmadım,Merdan vasıtasıyla 2araca ıs oldum,hatta bırıne teklıf verdım :)
Bıraz GT3'e agırlık verecegım.2 farklı arac,aynı pıst gununde cok zor oluyor.
Ama yıne rahat durmadım,Merdan vasıtasıyla 2araca ıs oldum,hatta bırıne teklıf verdım :)
Abi desene 2 cupranın yanında birde trophy görebiliriz seans içinde :) bir kaç type r da dahil olursa aynı seansa güzelliğe bak sen şampiyonlar ligi :)
Akıl yok ıste,otomobıl ıstahım yuzunden hep zarar hep zarar...
GT3 varken,hala bırseyler bakıyorum.
Buarada Honda ılnlarına baktım,2. eller bıle suankı sıfırlardan pahalı,sebebı nedır? Yada sıfırlarında fıyatları ucuk ama reel fıyatlar ortada...
Akıl yok ıste,otomobıl ıstahım yuzunden hep zarar hep zarar...
GT3 varken,hala bırseyler bakıyorum.
Buarada Honda ılnlarına baktım,2. eller bıle suankı sıfırlardan pahalı,sebebı nedır? Yada sıfırlarında fıyatları ucuk ama reel fıyatlar ortada...
Murat abi ilanlara baktımda hep bayiden, %90"ı test aracı galiba.
Bayilerinde daha 3-6 bin kilometredeki test araçlarından para kırması biraz zor sanki.
kalipson
24-02-2016, 04:44
Tekrar hayırlı olsun. Yabancıya gitmemiş, iyi olmuş :)
kelalper
24-02-2016, 08:03
La olm yasli degil miyiz. 40 lan zekiyle bas etme sansimiz yok bu yastan sonra. Enerjimiz yetmez. Adam pire gibi iki seans arasi gidio jant lastik degistirio biz yatioz dinlenioz. Type r da seans sonu bel ve boyun agrisindan arabadan inemezsin o kadar tutunuo araba. Guzel secim yaptin. Ben de ya golf r ya beetle dedim gittin cupra aldin. :D
La olm yasli degil miyiz. 40 lan zekiyle bas etme sansimiz yok bu yastan sonra. Enerjimiz yetmez. Adam pire gibi iki seans arasi gidio jant lastik degistirio biz yatioz dinlenioz. Type r da seans sonu bel ve boyun agrisindan arabadan inemezsin o kadar tutunuo araba. Guzel secim yaptin. Ben de ya golf r ya beetle dedim gittin cupra aldin. :D
Ben gecen sene uzaktım bıraz abı ama galıba sen butun pist organızasyonlarını kovalamıssın bu senede senı oncu olarak gormek ıstıyoruz bızde senın pesıne takılır gelırız
Bayilerinde daha 3-6 bin kilometredeki test araçlarından para kırması biraz zor sanki.
Sifirini(2015) 159-160'a veriyorlarsa,3-5000km'deki en iyi 140-145 yapmasi gerek ama fiyatlar 160'dan yuksek. Yada bir suru 170'tl ye ilan var.
Bunun 2016'si,170'den ucuz olucak,giris kuru 3.25 civari olursa.
Bayi elinde kalanlari eritmek icin bu fiyatlari veriyor ama yine zararina degil. Fakat km'linaraclardan istenen fiyat garip. Ha piyasada arac olmaz Golf vs gibi,ozaman anlarim....
Birde test araci ise,zaten firma onu ekstra indirimli veriyor bayiye. E test araci,her turlu adamin kullandigi arac...
sanmıyorum basın test vs. için istanbul parka çıkan araç haricinde test aracı olsun
mesela: http://www.otohaber.com.tr/testmerkezi/2016/01/29/test-honda-civic-typer
test aracı bir tane 41 plaka beyaz olan başka yok.
Sifirini(2015) 159-160'a veriyorlarsa,3-5000km'deki en iyi 140-145 yapmasi gerek ama fiyatlar 160'dan yuksek. Yada bir suru 170'tl ye ilan var.
Bunun 2016'si,170'den ucuz olucak,giris kuru 3.25 civari olursa.
Bayi elinde kalanlari eritmek icin bu fiyatlari veriyor ama yine zararina degil. Fakat km'linaraclardan istenen fiyat garip. Ha piyasada arac olmaz Golf vs gibi,ozaman anlarim....
Birde test araci ise,zaten firma onu ekstra indirimli veriyor bayiye. E test araci,her turlu adamin kullandigi arac...
Şu an ki giriş kurunu 3.05'den de ucuz yapmışlar (ilk alanlardanım 3.05'den aldık bu fiyattan pahalıya aldık) 3.25 yaparlarsa 170 üstü fiyatı olur.
Tayyarın fiyatı dediğiniz gibi olucaksa 120 liraya alınan cupraların 90 lira, 170 liralara satılan glof R 7'lerin 150 lira, 195 liraya satılan s3 sedanların 170 lira, 180 liraya satılan s3 sportback lerin 150 lira olması gerekir ki ilanlara girerseniz bu fiyatları göremiyorsunuz. Arz talep meselesi.
Şu an ki giriş kurunu 3.05'den de ucuz yapmışlar (ilk alanlardanım 3.05'den aldık bu fiyattan pahalıya aldık) 3.25 yaparlarsa 170 üstü fiyatı olur.
Tayyarın fiyatı dediğiniz gibi olucaksa 120 liraya alınan cupraların 90 lira, 170 liralara satılan glof R 7'lerin 150 lira, 195 liraya satılan s3 sedanların 170 lira, 180 liraya satılan s3 sportback lerin 150 lira olması gerekir ki ilanlara girerseniz bu fiyatları göremiyorsunuz. Arz talep meselesi.
Şunu unutuyorsun Hakan bizim araçlar type r ve o paraları etmez edemez :)
34 FR plakalı kırmızının sahibi buradaysa maşallah çok güzel, 2-3 sefer gördüm Ataşehir'de hatta dün 3 civarı Memorial'ın orda yanındaydım
kelalper
24-02-2016, 09:40
müdür öskür ün araba o yaw.
kelalper
24-02-2016, 09:43
Ben gecen sene uzaktım bıraz abı ama galıba sen butun pist organızasyonlarını kovalamıssın bu senede senı oncu olarak gormek ıstıyoruz bızde senın pesıne takılır gelırız ����
yok yaw bende sık gitmedim toplasan 4 kere gitmişimdir en fazla. Bundan sonra pisti koşarak dönmek lazım.
Cupra 140 ıdı ekım ayında. Suan sanırım 154 falan heralde?
120 den 90'a nasıl dussun? Ben olması gereken fıyatları yazdım 160'a satılan aracın 2.elı ne olmalı?
Eger 150-155 olucaksa neden 2. El alınsın kı? Bak buraya satıs muduru yazmıs. 160'sıfırı var dıye...
Şu an donanımlısı 165 listesi olan pazarlıkla 160 civarlarına inen cupra eylül ayında 145 civarına satılıyordu. Ne ara 120 ye satılmış 0 ı varsa bilen söylesün doğuşa faturasını da gördük. Yanlış bilgiler verilmesin lütfen.
individual
24-02-2016, 10:05
Arkadaşlar doğru söylüyor.
İlk gelen 5 kapılı 265HP olanlar 125.000TL rakamlara alınıyordu hatta o fiyatları vermişlerdi.
http://i.hizliresim.com/6PY78P.jpg (http://hizliresim.com/6PY78P)
Sonra 280HP geldi fiyat güncellendi ve özel sipariş'le 3 kapılısı geliyor dediler.
http://i.hizliresim.com/3L2Ba2.jpg (http://hizliresim.com/3L2Ba2)
Araştırma yapmak lazım goole lütfen.
Honda"nın resmi sitesindeki yakıt tüketimleri;
-Şehiriçi 9,4
-Şehirdışı 6,1
-Karışık 7,3
Bence mükemmel, hatta mükemmelinde ötesinde. :)
Bugün 1.2-1.6 90-120 beygir otomobiller bu kadar yakıyor, hatta bazıları daha fazla yakıyor.
Cupra sıfır almış biri varsa faturasını koysun da herkes 160'a satılan cupra görsün. 265'liklerde daha düşük rakamlarada razıyım. Lütfen sipariş formu koymayın. Aracın faturasını koyun.
Lütfen artık bırakın tayyar ne kadarmış ne olay oldu artık rahatsız edici oluyor cupraların gerçek satış rakamlarını bir kere yazdım hemen rahatsız oldunuz sayfalardır fiyat olayı dönüyor.
Sürekli bu sayfaya bakıyorum yeni parça çıkmış mı öğreneyim diye ama sonuç gene fiyat.
Cupra 140 ıdı ekım ayında. Suan sanırım 154 falan heralde?
120 den 90'a nasıl dussun? Ben olması gereken fıyatları yazdım 160'a satılan aracın 2.elı ne olmalı?
Eger 150-155 olucaksa neden 2. El alınsın kı? Bak buraya satıs muduru yazmıs. 160'sıfırı var dıye...
265'likler 115-120'ye satıldılar. 280'likler (donanımlı) 135-140 gibi. S3 sedan 195, S3 sportback 180, golf 7 R 160-170 satış fiyatları bunlar değil mi? Siz de benim kadar takip ediyor ve biliyorsunuzdur. Fiyat konusunda sizinle aynı fikirdeyim bir arabanın tekeri döndüğü an en kötü ihtimal %10 değer kaybetmeli ama ne olduysa bit pazarına nur yağıyor :)
280 liği 135.000 tl den aşağı alan varsa ilk çıktığında yazsın buraya o kadar net söylüyorum :) 265 le 280 in fiyatını birbirine karıştırıp yazarsan tabiki insanlar itiraz eder :)
Serhat Y.
24-02-2016, 13:59
@Zeki 280 lik 135-140 gibi denmiş satışı. sen 135 den aşşağı alan varsa diye yükleniyorsun:) bi yanlış anlaşılma var aranızda @ahk ile
140 ın altında bıle alan oldugunu sanmıyorum 280 lik cupra ları,he standart arabaysa opsiyonsuz belki öle ama oda zor..
@Zeki 280 lik 135-140 gibi denmiş satışı. sen 135 den aşşağı alan varsa diye yükleniyorsun:) bi yanlış anlaşılma var aranızda @ahk ile
İlk yazılan postta oluşturulan algıdan sebep yazdım. Farklı aracın fiyatı üzerinden verilen örneği düzeltmek için :)
leon 290 hp olmuş , opsiyonsuz fiyatı 149 Lira listesinde. Opsiyonsuz araca indirim alınabiliyorsa bugün 2016 model 290 lığı da 140-145 e alınabilir sanırım. 2015 modeller için listesi 139 du zaten yukarıda paylaşılmış.
Cupra'yi sifir aldim,140 tl ye,ekim yada eylul'de. Yazmistim bunu. 160'a kim cupra almis yada kim yazdi bunu? Rahatsiz olan Cupra sahibi kim ki? Zeki ile ben varim,benim yazimda ne rahatsizlik olsun,isterse 100 desinler isterse 200. Eee? Bundan neden rahatsizlik duyulsun?
Aynen en az %10 dusmeli. Ayninseyleri yaziyoruz ama neden yazdiklarima "Honda" sahipleri muhalefet ediyor,anlamis degilim?
Yanlis yazdigim birsey varsa,Bold yazarak belirtin.
Ben 2.el fiyatlari anlamiyorum,sifirindan pahali hatta mudur bey'de yazmis dedim. Sizce de garip degil mi? Degilse zaten sorun yok.
Bugun Mais merkeze gittim Megane almaya ama yanlis anlama sonucu bosuna gitmis oldum.
Seat Sub8 paketli getirmiyor.
Yarinda Honda'ya gececegim....
Sub8 li tek kapı cam tavansız düz vites istedim kaporasıyla değil direkt ücretini ödeyip, onu bile getirmediler. Nerdeki liste fiyatından aşağı donanımlısı gelecek..
individual
24-02-2016, 14:28
cuprada 265HP satılırken 280 coupe DSG dedik yok getirmiyoruz dediler.
sonra 280hp 5kapılı dsg geldi.özel siparişle 280hp DSG Sportcoupe getirebilirz dediler ama manuel gelmez getiremeyiz dediler.
Şuanda elimde olan araçlar;
MAVİ : 159.500 TL
BEYAZ: 161.500 TL
KIRMIZI: 161.500 TL
KIRMIZI: 161.500 TL
Not: Düşünen arkadaşlar için belirtmek isterim şuan distribitör elinde 2015 Model KIRMIZI araç kalmadı elinde olan bayiiler ile iletişime geçmeleri gerekir,bu andan itibaren distribitörden sipariş edilicek araçlarda EURO KURU 3,25 TL ve 2016 Model farkı ile ortalama 170.000 tl gibi bir rakama satılabilecek.
Öncelikle izmirdeki TERAKKİ HONDA'nın satış müdürü ve o fotoğrafları çeken arkadaşa rakam veren birisi olarak şunu söliyebilirim elimde 3 ADET TYPE-R mevcut ve renk dağılımıda KIRMIZI MAVİ BEYAZ.
Rakam olarakda KIRMIZI VE MAVİ araç için 160.000 tl verebiliyorum BEYAZ araç içinse 161.500 tl verebiliyorum.
Konuda üstünde speküle geçen MAVİ aracıda ENDER MİKALEF isimli kardeşime 159.500 tl + pandizot olarak rakam verdim oda ailesinin aracı almasına izin vermediğini söliyerek araç almaktan vazgeçti.
Almak ısteyenlere referans olsun.... Bazen yazılar okunmuyor yada unutuluyor.
Yetkili ağızdan yazılmış rakamlar var. Murat abi senin yazdıklarında tam olarak bunlardı zaten. Neyse fiyat konusu en önemlisi olsa da bence üzerine birşey konuşmaya gerek yok herkesin malı kendine en güzeli en pahalısı boşverin artık.
kelalper
24-02-2016, 16:45
type r a binince değerlenio demek ki yaw neden anlamıosunuz. Açık söyliim bilmem kaçıncı sahibi tarafından canı alınmış seceresi baya kabarık olan S2000 ler min 110 istiyorlarsa kazasız 0 type r a ikinci elde o para eder ama 0 ı etmez. Hele kazalıysa direk 200 e ilanda. Türkiyde ilk kazalı type r diye ilana çıkar.
Merak ettim mavi renk neden digerlerinden 2 bin tl daha ucuz?
cabriolet
24-02-2016, 19:45
Renkten dolayı değilde sanırım maliyetle alakalı bi durum bu ben kırmızısını o paraya aldım çünkü :)
265'likler 115-120'ye satıldılar. 280'likler (donanımlı) 135-140 gibi. S3 sedan 195, S3 sportback 180, golf 7 R 160-170 satış fiyatları bunlar değil mi? Siz de benim kadar takip ediyor ve biliyorsunuzdur. Fiyat konusunda sizinle aynı fikirdeyim bir arabanın tekeri döndüğü an en kötü ihtimal %10 değer kaybetmeli ama ne olduysa bit pazarına nur yağıyor :)
Maalesef fiyatlar böyle değil. Doğuş oto'ya gidip fiyat aldığımda şu paket, bu pakette bu yok, yok arka kamera, yok ses sistemsiz zaten yok gibi durumlar nedeniyle fiyatlar internetteki fiyat listesinden acaip farklı çıkıyor. Stok durumu, mevsim, kota durumuna göre de indirimlerde farklı.
69.900 EUR listeli S3 sedan sormaya gitmiştim, 97bin euro liste fiyatıyla geri yolladılar. Kuru bir rakama sabitliyorlardı da, neye yaradıydı anlamadıydım.
Misal Cupra'da 149bin diye gidiyorsun; kırmızı hariç tüm renkler 2,000 TL; yarış koltukları farkı 6,900; arka görüş kamerası 1,300; ses sistemi+navigasyon 4,800, kırmızı kaliperler vs olan paket 1,200 TL. Hop olduk 165bin liste. Üzerinden indirim eş dost tanıdık, stok, araç giriş kuru derken kimine 140 kimine 150, benim gibi bahtsızlara da genelde 160 oluyor.
Type R'ın 0 fiyatı çok uygun. Parasını sonuna kadar hakeden bir araba. İkinci elde benim aldığım fiyatı geçtim, 3100 kmde 167bine ilan var. Fiyatlamada sadece bu kısım eleştiri alıyor. Ha yarın yeni araçlar gelir, 180'den aşağı satılmaz; konu düzelir zaten.
Hayret biri de çıkıp type r ın fiyatına hak ettiğini yazmış şu konuda. Teşekkürler mrbars.
Hayret biri de çıkıp type r ın fiyatına hak ettiğini yazmış şu konuda. Teşekkürler mrbars.
şurda detaylısı var:
http://www.techturkey.com/forum/sohbet/133671-2015-typer-post8056852.html#post8056852
2016 modellerde bir değişiklik varmı acaba? İlk sayfalarda Murat abinin bahsettiği sorunlar ( sorun derken bir iyileştirme) yapıldımı acaba? ve gt paket getiriliyormu?Fiyat konusuna gelince şuan ikinciel piyasası çok değişik 2 hafta önce seat leon 1.4tsi fr için Ankara'da bir bayiye gittim.Ellerinde 2015 dsg büyük ekran olarak bir adet kalmıştı.iyide fiyat vermişlerdi düşünmek araştırmak için bayiden ayrıldım.net üzerinden araştırma yaptım 8000 10000 arası km yapmış araçlara sıfırdan fazla fiyat istiyorlardı.o yüzden fiyat olayı herkes kafasına göre belirliyor ya tutarsa
şurda detaylısı var:
http://www.techturkey.com/forum/sohbet/133671-2015-typer-post8056852.html#post8056852
O yazıda bu kadar açık ve net değildi de ondan ona alıntı yapmamıştım. Bu arada biz type r sahipleri de kronik sorunları ile boğuşuyoruz. Sanırım güncelleme gelecek ve üretimden kalkacak tamamıyla:)) bu arada size de hayırlı olsun iyi günlerde binmek nasip olsun ağız tadıyla.
Senaryo o kadar da kötü değil abartmayalım. Burada yazan çizen insanların %90ı 310hp spor karakterli bir arabanın bu fiyatı hakettiğini gayet iyi biliyordur.
Tabiki yeni bir otomobil olması, insanların beklentilerinin farklı olması, arabanın fanları tarafından birazcık abartılması ve 2.el piyasası eleştirilere sebep olabiliyor.
Sen typer alırsın, ötekisi cupra alır, bir başkası r alır s3 alır, ben c alırım falan filan sonuç olarak herkes kendine göre yorumluyor :)
Allah herkese ağız tadıyla binmeyi nasip etsin :)
Wankel Batu
25-02-2016, 00:18
Maalesef fiyatlar böyle değil. Doğuş oto'ya gidip fiyat aldığımda şu paket, bu pakette bu yok, yok arka kamera, yok ses sistemsiz zaten yok gibi durumlar nedeniyle fiyatlar internetteki fiyat listesinden acaip farklı çıkıyor. Stok durumu, mevsim, kota durumuna göre de indirimlerde farklı.
69.900 EUR listeli S3 sedan sormaya gitmiştim, 97bin euro liste fiyatıyla geri yolladılar. Kuru bir rakama sabitliyorlardı da, neye yaradıydı anlamadıydım.
Misal Cupra'da 149bin diye gidiyorsun; kırmızı hariç tüm renkler 2,000 TL; yarış koltukları farkı 6,900; arka görüş kamerası 1,300; ses sistemi+navigasyon 4,800, kırmızı kaliperler vs olan paket 1,200 TL. Hop olduk 165bin liste. Üzerinden indirim eş dost tanıdık, stok, araç giriş kuru derken kimine 140 kimine 150, benim gibi bahtsızlara da genelde 160 oluyor.
Type R'ın 0 fiyatı çok uygun. Parasını sonuna kadar hakeden bir araba. İkinci elde benim aldığım fiyatı geçtim, 3100 kmde 167bine ilan var. Fiyatlamada sadece bu kısım eleştiri alıyor. Ha yarın yeni araçlar gelir, 180'den aşağı satılmaz; konu düzelir zaten.
abi sence dogus neden böyle
Senelerdir yuzlerce insan isyan etti , hala satis politikasini degistirmedi.Yazik gunah verilen paralar az buz degil.Bu paralar verilip insanlar istedigi arabaya binemiyor.Binsede arabayi aylarca bekliyor
Kisisel gorusum dogus adam akilli bir yol izlese yollarda vag grubunun spor araclarini daha cok görürüz.
kelalper
25-02-2016, 07:08
Doğuş grubu deli gibi porsche lambo ve bentley RS& sattığı için Golf R S3 ve Cupradan kazanacağı para umrunda olmadığı için ve uğraşmadığı için getirmiyordur. Golf 6R deli gibi getirildi. Bi süre bayilerin elinde çakılı kaldı. Daha sonra fiyat iyileştirmesi yapıp sattılar.
ONUR1000RR
25-02-2016, 08:24
O yazıda bu kadar açık ve net değildi de ondan ona alıntı yapmamıştım. Bu arada biz type r sahipleri de kronik sorunları ile boğuşuyoruz. Sanırım güncelleme gelecek ve üretimden kalkacak tamamıyla:)) bu arada size de hayırlı olsun iyi günlerde binmek nasip olsun ağız tadıyla.
hahahahahaha bu süperdi :) Valla araba ne problemli arabaymış dimi ? :o
OrcunInce
25-02-2016, 09:21
Benden korktuğun için gidip 310 hp Type-R aldın dimi abi? Bu konuya açıklık getirirsen sevinirim..
hahahahahaha bu süperdi :) Valla araba ne problemli arabaymış dimi ? :o
sorma kardeşim, sorunlar o kadar kronik ki gözle görülemiyor, elektron mikroskobuyla bakmak lazım sanırım, osiloskop da olabilir; bilinmeyen dalga boyu filandır herhalde...
Her fırsatta ikinci el araç fiyatlarının saçmalığını yazıyorum sadece tayyarda böyle bir şey varmış gibi algı oluşturmak yanlış belki ilk mesajımda cuprayı 265-280-290 diye ayırmayarak hata ettim ama ikinci mesajımda ayırarak da yazdım. İnanın ikinci elde fiyatı umrumda değil sadece şu konuda artık sadece tayyar konuşulsa ya da biri hayrına yeni kasa ile ilgili çıkan parça yazılım teknik bilgilerin olduğu bir konu açsada gereksiz mesjların arasında aramaya uğraşmasak.
Yok hala fiyat konusunda polemik olucaksa lütfen herkes aracının faturasını buraya koysun herkes de kim haklıymış görsün.
2015 yılı mart ayında s3 sedan satın aldım 197.000TL'ye 2015 modellerin donanımları hepsinde aynıdır. Gittiğimde sipariş formunda araç bedeli 251.000TL yazıyordu.
Abi ne adamsın :D
Ben çoğu yerde gördüm yeni Typer"a bayaa giydirmeye çalışmışlar.
Sorsan kaç BG olduğunu bilmezler.
Birde ilginç ilginç yorum falan yapanlar var, adam sanki sabah İstanbul Park"ta dönmeden işe gitmiyo. :)
Benden korktuğun için gidip 310 hp Type-R aldın dimi abi? Bu konuya açıklık getirirsen sevinirim..
Orçun seni geçmek için 280 HP yeterli dedim, Tayyar'a gerek yok :)
OrcunInce
25-02-2016, 23:02
Orçun seni geçmek için 280 HP yeterli dedim, Tayyar'a gerek yok :)
:Deli: :scared: demek cipura aldın :(
Video yeni sayılır , paylaşıldı ise kusura bakmayın. Golf biraz erken kalkmış gibi.
https://www.youtube.com/watch?v=9Tb4LVzARh0
Fwd vs awd drag mi olur yaa. Sacmalamis top gear bence
bayrağı indirdiğinde golf fırlamış esas typer geç kalmış
Launch+awd..
Sabaha kadar deneseler sonuç değişmezdi
fwd awd rolling mi olur? :) ayni sinif degil mi bu arabalar, elbette her disiplinde karsilastirilabilir. sonucta her cekis sisteminin bir dezavantaji var.
kelalper
26-02-2016, 08:13
Abi ne adamsın :D
Ben çoğu yerde gördüm yeni Typer"a bayaa giydirmeye çalışmışlar.
Sorsan kaç BG olduğunu bilmezler.
Birde ilginç ilginç yorum falan yapanlar var, adam sanki sabah İstanbul Park"ta dönmeden işe gitmiyo. :)
Doğru kimse sabah piste çıkmadan işe gitmio ama istanbul parka çıktığı zamanda altındaki arabanın sürekli olarak performans vermesini bekliyor ki Type R fiziki unsurlar olarak kağıt üzerinde pist kullanımına en yatkın araba amortisör sertliği olsun iz genişliği olsun diff kilidi olsun. Bak Cupraya zeki sürekli rekor süresi civarında koşarak ayağını gazdan çekmeden seans bitiriyor. Rekor süresi seviyesinin çok daha altında süre yapan Type R 2 tur sonunda yeter artık gaz pedalını bırak der gibi yavaşlıyor. Daha Type R alan arkadaşlardan kimse piste çıkmadı. Çıktıkları zaman görürsünüz 2.5 tur sonunda neler olduğunu.
Gündelik kullanımda sorun yaşamazsın roll da yaparsın sorun çıkarmaz ama pist dediğin yer er meydanı. Ring sürelerine baktığın zamanda er meydanında kimlerin olduğu belli. Güncel road legal Type R ın süresi nedense yayınlanamıyor.
0-400mt karsılastırması sacma olmus.
Launch-dsg ve 4 ceker....
Pıst kullanımında dsg/pdk vs sanzımanlar cokkk avantajlı,eskı tork konvertorlu araclar gıbı degıl. Ama 4 ceker ıcın aynı seyı soylıyemıyecehım cunku ekstra agırlık ve tepkıme gecıkmesı...
Roll yapsalar 40km cıvarı baslayıp,honda once olurdu,kac kez denedık bunu. Honda'nın cıft kavraması var mı her hangı aracında? Varsa ılerıde typeR'a koyarlar belkı....
Pıst kullanımında dsg/pdk vs sanzımanlar cokkk avantajlı,eskı tork konvertorlu araclar gıbı degıl. Ama 4 ceker ıcın aynı seyı soylıyemıyecehım cunku ekstra agırlık ve tepkıme gecıkmesı...
Roll yapsalar 40km cıvarı baslayıp,honda once olurdu,kac kez denedık bunu. Honda'nın cıft kavraması var mı her hangı aracında? Varsa ılerıde typeR'a koyarlar belkı....
DSG o kadar iyiyse neden cupra rekor için nurburgringe manuel araçla çıktı? Bilmediğimden soruyorum yanlış anlamayın lütfen.
individual
26-02-2016, 09:15
DSG o kadar iyiyse neden cupra rekor için nurburgringe manuel araçla çıktı? Bilmediğimden soruyorum yanlış anlamayın lütfen.
DSG ile çıksaydı spor araba dediğin manuel olur denirdi :)
Ben olsam DSG ile çıkardım ve DSG olanı tercih ederim.
Sanırım Murat Bey yazmıştı daha önce. Düz vites olanda kilit sistemi farklı mıymış öyle bir şey var.
Güncel 290 hp olan ile ve dsg şanzımanla tekrar deneseler keşke.
golf podefar yapmış :D :D
Bunu daha once bır kac yazmıstım hatta baska arkadaslarda belırtmıstı.
Man sanzıman olunca daha agresıf kılıt kullanılabılıyor. Otom sanzımanda mutlaka kontrol unıtesı yerlestırmek gerekıyor.
Rekor ıcın dsg opsıyonu olmayan 280'lık aracla kırdılar rekoru ve "resmı"....
Bu 6 ılerı cıddı dayanıklı sanzıman,lamelerını degıstırmeden 500hp cıvarında kadar hızmet edıyor,hos ozamanda balata omru cabuk bıtıyor ama sorun degıl.
Bılmem kacınız pıst kosuyor amator yada profesyonel olarak ama artık teknolojıye karsı gelmek mumkun degıl,o kadar ıyı oldu kı bu cıft kavramakar,tum spor araclar buna dondu. Zaten yıllardır TUM pro yarıs aracları otomatık sanzımanı kullanıyor,en kotu sıralı....
Ozellıkle pıst sartlarında sureklı vıtesle ugrasılıcagı ıcın,hem zaman hemde konsatrasyon kaybı yasatıyor.
Tabı pılotluk beceresını dusuruyor ama tum yetenek dıreksıyona-frene ve yol tutusa aktarılıyor.
Bunun en guzel ve sıcak ornegı,yılların pıst gurusu GT3 pdk ya donmesı,sene 2013...
Cok sorgulanmıstı ama tum onyargılar kullanana kadar dı,hatta defalarca kufur eden Chris bıle,insane! dıyerek ozur dılemıstı.
Onemlı olan ıhtıyaclara cevap verebılmek yoksa teknolojıye karsı gelmek,benım gıbı teknolojı ozurluler ıcın bıle yanlıs....
onursumer
26-02-2016, 11:21
çok adaletsiz olmuş golf r , golf gti 280 olsa tam olurmuş :D
type-r geç kalkmış ama erken kalksada sonuç değişmeyecek gibi.awd avantajı tabi ki var.ama roll tarzında otursalar gaza belki type-r geçebilir diye düşünüyorum.yok mu rodajı biten.tanıdık golf r ı olanlarla ufak bi deneme yapsalar :D
Dönüyor dolaşıyor konu; İstanbul Park'a çıkan Type R'ın performans kaybına geliyor ve bir araç üzerinden bütün Type R'lar genelleniyor. O araç performans kaybı yaşamıştır, 40 yaşında adam tutup da neden yanlış bilgi versin, bu gerçek ancak o aracı nasıl kullandığı, aracın rodajının bitip bitmediği yada o araca özel bir sıkıntının olup olmadığı bilinmiyor, aracın plaka ve sahip bilgilerini de alalım da sahibiyle irtibatta olalım bizlerde, pistte şişecekse ve motor zarar görecekse baştan girmeyelim. Nedense Cupra ile Type R arasında bir sidik yarışı varmış gibi konuşulması çok saçma. İkisi de iyi ikisi de kötü ne olacak ki? Bırakın da sahipleri konuşsun, konuşamıyorlarsa sizler de alın, nasılsa çok pahalı değil, yapın yorumları. Youtube'da video seyrederek, altında yazan yorumları okuyarak olmuyor bu işler, oldu mu da böyle oluyor. Bu arada İstanbul Park'da hidrolik kaynatan Cupra da vardı değil mi? Abs kitleyen, sonrasında ne oldu acaba bir zarar ziyan yoktur umarım, garantisi filan bozulmamıştır... Objektif olarak yazsın herkes sorunları da bilelim, sadece Type R'a muhalefet adil olmuyor.
kelalper
26-02-2016, 12:08
aracın rodajı vs gayet düzgün yapıldı merak ediyorsan. Rodaj sonrası yağı da değiştirildi. Bunun dışında istanbul parka çıkan Honda Türkiyenin test aracı da aynı problemleri yaşadı. Yani bizim arabaya özel bir durum değil.
Bunu daha once bır kac yazmıstım hatta baska arkadaslarda belırtmıstı.
Man sanzıman olunca daha agresıf kılıt kullanılabılıyor. Otom sanzımanda mutlaka kontrol unıtesı yerlestırmek gerekıyor.
Rekor ıcın dsg opsıyonu olmayan 280'lık aracla kırdılar rekoru ve "resmı"....
Bu 6 ılerı cıddı dayanıklı sanzıman,lamelerını degıstırmeden 500hp cıvarında kadar hızmet edıyor,hos ozamanda balata omru cabuk bıtıyor ama sorun degıl.
Bılmem kacınız pıst kosuyor amator yada profesyonel olarak ama artık teknolojıye karsı gelmek mumkun degıl,o kadar ıyı oldu kı bu cıft kavramakar,tum spor araclar buna dondu. Zaten yıllardır TUM pro yarıs aracları otomatık sanzımanı kullanıyor,en kotu sıralı....
Ozellıkle pıst sartlarında sureklı vıtesle ugrasılıcagı ıcın,hem zaman hemde konsatrasyon kaybı yasatıyor.
Tabı pılotluk beceresını dusuruyor ama tum yetenek dıreksıyona-frene ve yol tutusa aktarılıyor.
Bunun en guzel ve sıcak ornegı,yılların pıst gurusu GT3 pdk ya donmesı,sene 2013...
Cok sorgulanmıstı ama tum onyargılar kullanana kadar dı,hatta defalarca kufur eden Chris bıle,insane! dıyerek ozur dılemıstı.
Onemlı olan ıhtıyaclara cevap verebılmek yoksa teknolojıye karsı gelmek,benım gıbı teknolojı ozurluler ıcın bıle yanlıs....
Anladım. Hiç DSG ile pist tecrübem olmadı. Dolayısıyla şanzumanın tepkilerini vs kestirmem zor. Siz bile çok iyi diyorsanız iyidir o zaman :)
kelalper
26-02-2016, 12:14
Cupra da murat frenlerde problem yaşadı. O da zaten olanları yazdı. 1 kere girdi problem yaşadı zeki bilmem kaç seans döndü frenlerde 0 sorun yaşadı. Bu kronik demek değil ama ısınma problemi kronik bir problem. istanbul parkta piste çıkan arabalarda oluyor. Ya da gece çıkın otobana deneyin. Çok basit 3 den sıkmaya başlayın 5 ortasında frene sonuna kadar oturun. Zaman kaybetmeden vites düşürüp tekrar tekrar deneyin. 5 dakika sonra ne dediğimizi anlarsınız.
Cupra da murat frenlerde problem yaşadı. O da zaten olanları yazdı. 1 kere girdi problem yaşadı zeki bilmem kaç seans döndü frenlerde 0 sorun yaşadı. Bu kronik demek değil ama ısınma problemi kronik bir problem. istanbul parkta piste çıkan arabalarda oluyor. Ya da gece çıkın otobana deneyin. Çok basit 3 den sıkmaya başlayın 5 ortasında frene sonuna kadar oturun. Zaman kaybetmeden vites düşürüp tekrar tekrar deneyin. 5 dakika sonra ne dediğimizi anlarsınız.
İyi de bunu sık sık yapıyorum, sorun yok. Daha bu sabah işe gelirken 220 de frene oturdum aslantepe yan yolda, sonra sıkıştıra sıkıştıra havalimanına kadar gittim. bir şey olmadı. Düzceye giderken de yaptım, nedense şişmedi, sıkışma olsa zaten direk yazarım, 160 bin liralık araba her tarafı para olsa nolcak, 2. elde satarken adı çıkmasın diye korkan tiplerden değilim. Mal çöpse çöptür, Siz pistte sorun yaşayan aracın plaka ve sahip bilgisini verin de bilelim, sahibiyle görüşelim. Honda test aracı sorununu da direk honda tr'den öğreniriz, sorun değil buluruz birisini konuşuruz. Bir de bunları aracın sahibinden dinleyelim.
Black_Eagle
26-02-2016, 13:07
Yurt dışında pist organizasyonları veya aracı piste sokmak sanırım daha kolay ve yaygın. Hiç yurt dışı siteler de bu tarz ısınmayla ilgili problem yaşayan type r kullanıcıları olmuş mu? Çünkü arkadaşın dediği gibi belki o araçta bir sıkıntı vardır.
Oo hayırlı olsun Mehmet :D
onursumer
26-02-2016, 13:21
hayirli olsun sonunda bol bol typer denemesi olucak demekki :D
OrcunInce
26-02-2016, 13:29
Ben de sidik yarışından yana değilim şahsen. İki arabanın da kendine göre iyi özellikleri var kötü özellikleri de var tabii ki.
İki arabaya da binmiş biri olarak açık açık defalarca yazdım.
Cupra'nın iyi yönleri: dsg-motor ilişkisi çok iyi, oldukça hızlı, kilit güzel iş yapıyor, fiyat olarak uygun, pist için dsg oldukça kullanışlı, ses sistemi, yakıt tüketimi.
Cupra'nın kötü yönleri: 'bence' sportif olmayan görünüm, mekanik hissettirmemesi, yarış koltuğu haricindeki koltukların desteklerinin iyi olmaması.
Type-R'ın iyi yönleri: çok iyi frenler, iyi yol tutuş, mekanik his, downforce, bildiğim kadarıyla 5 yıl garanti, 'bence' biraz apaçi de olsa güzel görünüm, ikinci el piyasası.
Type-R'ın kötü yönleri: yolda değil ama pistte hot lap'te ısınması (2 araba çıktı istanbul park'a ikisinde de aynı), kabindeki malzeme kalitesi ve kırmızı detaylar, ses sistemi, pandizotsuz oluşu, yakıt tüketimi.
Isınma problemi bu kadar dert edilmesin bence, kolaylıkla çözülür. Sonuçta modifiye yapan insanlarız, takarsın intercooler - oil cooler biter gider. Objektif baktığımı da belirtmek isterim, kendim Renault Sport severim.
Jumbonun İnstagramda gördüm bende hayırlı olsun, plakada ateş ediyor.
_muhaRRem
26-02-2016, 13:44
Vaaay mehzent hayırlı olsun kardşşmmmm
https://www.youtube.com/watch?v=til71Nxxcu8
Az onceki fotoyu Emre oylesıne koymus de bırısı bısey yazmıs adını alamadım gel ben sana sıfa verıyım sıfan bende :) ulan Typer aldık daha ıstanbula gelmeden gerılım oldu :)
Neyse New SUStali :)
http://i1125.photobucket.com/albums/l597/mehzent/8F3BD032-322F-44DF-9AEB-5D44EF215BD9.jpg (http://s1125.photobucket.com/user/mehzent/media/8F3BD032-322F-44DF-9AEB-5D44EF215BD9.jpg.html)
Pazartesi Ataşehirde bulusuruz ahaha
Hayırlısı olsun... Bi-Xenon sanıyordum ben FK2 leri LED far mı hepsi yoksa sizin araç mı öyle?
kelalper
26-02-2016, 14:32
İyi de bunu sık sık yapıyorum, sorun yok. Daha bu sabah işe gelirken 220 de frene oturdum aslantepe yan yolda, sonra sıkıştıra sıkıştıra havalimanına kadar gittim. bir şey olmadı. Düzceye giderken de yaptım, nedense şişmedi, sıkışma olsa zaten direk yazarım, 160 bin liralık araba her tarafı para olsa nolcak, 2. elde satarken adı çıkmasın diye korkan tiplerden değilim. Mal çöpse çöptür, Siz pistte sorun yaşayan aracın plaka ve sahip bilgisini verin de bilelim, sahibiyle görüşelim. Honda test aracı sorununu da direk honda tr'den öğreniriz, sorun değil buluruz birisini konuşuruz. Bir de bunları aracın sahibinden dinleyelim.
Komik misin? Bu konularla alakası olmayan hayatında ilk kez spor araba sahibi olan adama mı soracaksın. Ayrıca adamın bilgisini neden sana veriim. Adam günlük olarak kullanıyor arabasını. Bundan önceki arabası Civic Type S. Adama ayağını gazdan çek demesem anlamayacak yavaşladığını kırbacı vurmaya devam edecekti. Rodajı yaparkende ona ben söyledim nasıl yapması gerektiğini. Pist koşulları ile yol koşullarını hala birbirine karıştırıyorsun. Sürekli olarak 5 dakika boyunca full tapagaz full kaza yapıcak gibi fren yapmana imkan verecek boş ve virajlı yolu nereden bulacaksın. Hadi bizim araba sorunlu. Honda Türkiyenin arabasıda mı sorunlu. Adamlar ilk çıkardıklarında rekor için sabahın köründe çıkardılar. Onda da bir sürü soğutucu spreyler vs den sonra hot lap attılar. Neden? daha önce sorun yaşadıkları için. ilk gelen rekorda da logları alındı. Arka düzlük sonundaki hızı Jeandan ın stage 1 megane rs ile aynı. Bunu da birinci ağızdan pistten bunlarla uğraşan Honda ile taxi yapan utku söylüyor. Haziran ayında sıcaklara piste çıktığın zaman anlarsınız neyin ne olduğunu.
kelalper
26-02-2016, 14:34
mehmet hayırlı olsun kardeşim. Kazasız belasız güle güle ağız tadıyla bin.
Komik misin? Bu konularla alakası olmayan hayatında ilk kez spor araba sahibi olan adama mı soracaksın. Ayrıca adamın bilgisini neden sana veriim. Adam günlük olarak kullanıyor arabasını. Bundan önceki arabası Civic Type S. Adama ayağını gazdan çek demesem anlamayacak yavaşladığını kırbacı vurmaya devam edecekti. Rodajı yaparkende ona ben söyledim nasıl yapması gerektiğini. Pist koşulları ile yol koşullarını hala birbirine karıştırıyorsun. Sürekli olarak 5 dakika boyunca full tapagaz full kaza yapıcak gibi fren yapmana imkan verecek boş ve virajlı yolu nereden bulacaksın. Hadi bizim araba sorunlu. Honda Türkiyenin arabasıda mı sorunlu. Adamlar ilk çıkardıklarında rekor için sabahın köründe çıkardılar. Onda da bir sürü soğutucu spreyler vs den sonra hot lap attılar. Neden? daha önce sorun yaşadıkları için. ilk gelen rekorda da logları alındı. Arka düzlük sonundaki hızı Jeandan ın stage 1 megane rs ile aynı. Bunu da birinci ağızdan pistten bunlarla uğraşan Honda ile taxi yapan utku söylüyor. Haziran ayında sıcaklara piste çıktığın zaman anlarsınız neyin ne olduğunu.
Komik miyim? Bilemem, sadece yazdıklarına cevap veriyorum o kadar. Ancak konunun bu seviyelere inmesi ortaokul dönemi araba muhabbetlerine benziyor.
Kendin yazdın; düz yolda frenle sonra sıkıştır gör bak nasıl yavaşlıyor diye ben de sana cevap verdim, evet bu dediklerini zaten yapıyorum ve araba ısınmıyor, şişmiyor. Demek ki bu dediğin yanlış. Özgür, Hakan, Evren, Onur ve diğer Type R sahipleri de yazsın buraya araç şişiyor mu şekilde. Piste de girdiğimizde orada da görürüz nerede şişiyor, nerede sorun çıkarıyor. Velev ki cidden şişiyor araç, ne olacak? Hiçbir şey... Bizler keyfini sürmeye devam edeceğiz.
cabriolet
26-02-2016, 15:00
Ya öndeki arabaya giderken çok yanaşınca bi uyarı sesi çıkıyo sanki arabadan park sensörüde yok önde başkasının başınada geldi mi sabah bi arkadaşıma şaka yapayım dedim dididit gibi bi uyarı sesi duydum :)
Ya öndeki arabaya giderken çok yanaşınca bi uyarı sesi çıkıyo sanki arabadan park sensörüde yok önde başkasının başınada geldi mi sabah bi arkadaşıma şaka yapayım dedim dididit gibi bi uyarı sesi duydum :)
aktif mesafemi ne bi sistemler var. otomatik fren yapıyor sanıırm 30km/s hıza kadar.
CTBA denen şehiriçi trafik aktif frenleme sistemi var, 30km gibi hızların altında aracın önüne aniden araç/motor/köpek vs çıkınca devreye giriyor, çok oldu bana.
Net bilgi olsun diye belirtiyorum; 19 mph ve altı hızlar...
kelalper
26-02-2016, 15:23
Komik miyim? Bilemem, sadece yazdıklarına cevap veriyorum o kadar. Ancak konunun bu seviyelere inmesi ortaokul dönemi araba muhabbetlerine benziyor.
Kendin yazdın; düz yolda frenle sonra sıkıştır gör bak nasıl yavaşlıyor diye ben de sana cevap verdim, evet bu dediklerini zaten yapıyorum ve araba ısınmıyor, şişmiyor. Demek ki bu dediğin yanlış. Özgür, Hakan, Evren, Onur ve diğer Type R sahipleri de yazsın buraya araç şişiyor mu şekilde. Piste de girdiğimizde orada da görürüz nerede şişiyor, nerede sorun çıkarıyor. Velev ki cidden şişiyor araç, ne olacak? Hiçbir şey... Bizler keyfini sürmeye devam edeceğiz.
Bende sana diyorum ki bunu sadece 1-2 kere değil sürekli olarak 5 dakika boyunca yap. Yani yaklaşık olarak 30 kez. Bi de kimse yolda kaza durumu yokken frene allah ne verdiyse basmaz. Sen yolda gazlarken ileride trafigi görürsün ve ayağını frene ona göre basarsın. O arabaların arkasında giderken de araba soğur. Pistle trafiği birbirine karıştırıyorsunuz.
Komik misin kısmı tanımadağın bir adamı arayıp birader senin arabada sorun var git göster mi diyeceksin. Sahibi dediğim adama bunu desen ağır makara yapar seninle.
Bende sana diyorum ki bunu sadece 1-2 kere değil sürekli olarak 5 dakika boyunca yap. Yani yaklaşık olarak 30 kez. Bi de kimse yolda kaza durumu yokken frene allah ne verdiyse basmaz. Sen yolda gazlarken ileride trafigi görürsün ve ayağını frene ona göre basarsın. O arabaların arkasında giderken de araba soğur. Pistle trafiği birbirine karıştırıyorsunuz.
Komik misin kısmı tanımadağın bir adamı arayıp birader senin arabada sorun var git göster mi diyeceksin. Sahibi dediğim adama bunu desen ağır makara yapar seninle.
Pistle trafiği karıştırmıyorum, orasını netleştirelim. Sen normal yolda da sıkıştır anlarsın dediğin için yazdım, yoksa Pistte şişmesine birşey demem, şartlar kesinlikle bir değil. Koşu bandında depar atmakla açık havada depar atmak arasındaki fark gibi, buna ne diyebilirim ki? Hiçbir şey. Aracın sahibini de ben makarasına değil cidden merak ettiğimden sormuştum, hemen hemen bütün type r sahipleri birbirimizden haberimiz var, konuşur bilgi alış verişinde bulunuruz diye istemiştim, problem değil. Senin bindiğin Type R da, honda team'in Type R'da şişsin, benim için sorun değil ben keyif ile biniyorum. Type R'ı alırken Cupra ile yanyanaydı ikisi, daha önceden 2 tane cupra kullandığım için istemedim, tadına varayım diye type r aldım. Hatta Özgür'deki CUprayı da heran alabilirim yanına sırf ikisini eşit karşılaştırayım diye ama hiç heves edemiyorum cupra'ya. Velev ki Type R pistte şişti, bir oil cooler, intercooler çerez parası, alır takarım öyle gazlarım. Turbo araçların çoğu zaten pistte nefessiz kalıyor, bu da kalsın ne olacak? Hiç birşey. Megane, Cupra Type R'dan daha iyi olsun, benim keyfimi etkilemez ki, ben son kullanıcıyım, aldım biniyorum. Bu arada Allah sana da nasip etsin bir Type R yada daha iyilerini, pistte şişiyor vs ama cidden keyifli, tavsiye ederim.
Acy;yazdıkları mı okudun mu? Okumadıysan oku yada sacma yorumlar yazma lutfen.
100 sayfa yorum yazıldı,aynı seylerı 5-6 kez yazdım ama hala saplantı sekılde aynı seylerı nasıl yazabılıyorsun,aklım almıyor....
Honda konusunda gosterdıgın resistansı bırde anlamak konusunda gostersen,sorun cok basıtce cozulecek...
Jason Tahıncıoglu
Utku Uzunoglu. Eger bu adamlar bırbırınden ayrı sekılde aynı seylerı dıyorlarsa.
Benım 1 depo ful gazlayarak test ettıgım arac(8000km de) da yasadıgım artı ve eksıler,Jason ıle hıc daha once konusmadıgımız halde ortak ıse.
Ve bunca ornege ragmen hala ustume alınarak soyluyorum "youtube yorumlarına bakarak yazıyorsunuz" dıyorsan.Sen once kullandıgın aracdan log al defalarca.Aynı yerde ust uste 7-8 kez deneyıp dbn al,ha ınsallahda kısmet olur pıste cıkarsın,bak ozaman tartısırız senınle. Yoksa yazdıkların suya yazı yazma ıle aynı.
Hıdrolık kaynatan-abs kıtleyen cuprada benım ya,hakkatten KOMIKmıssın... Yahu,Allah'ın adıyla oku yazılanlarıda,dedıkodu yazma.....
valla type-r ı bilmesek f1 aracı gibi sadece pistte kullanılıyor sanıcam.ne pistmiş . şişse ne olur şişmese nolur. keyif alınıyorsa binerken ne alâ. olsa da binsek :D
ben yol koşullarında aracımda herhangi bir zorlanma, ısınma, şişme vs görmedim Allaha şükür şu ana kadar. He pist ortamını bilemem. Aracı kullanan pilota göre değişir belki de bu durum. Benim pist ile işim olmaz. ne diye aracı durup dururken yorayım. benim için önemli olan yol koşulları. basmak istiyorsam çıkar otobana basarım ki öyle yapıyorum zaten.
bu arada Cem'in yani ACYV'nin de dediği gibi pistte şişse ne olacak. Sanki her gün pistte turluyoruz. :) Araçların keyfini sürelim. Önemlisi bu.
Yanı su arac hakkında yazılanlar neden bu kadar alınganlıkla karsılanıyor,anlamıs degılım.
Golf R ı roll da gecıyor,hala denensın gorelım denıyor.
Yol tutusu ıyı denıyor,neden kotu yol tutuyor dıyorsunuz denıyor.
Frenlerı zamk gıbı,muthıs dıyoruz,neden begenmıyorsunuz denıylıyor.
E bırde ustune sısıyor,oerformansı dalgalı yada 8.vırajda ısık yakıyor dedıgımızde,kıyamet kopuyor...
Demekkı bu aracın kalıtelı yakıta ıhtıyacı var,yurtdısında 98+ benzınler oldugu ıcınde,gayet sorunsuz yuruyor demekkı araclar...
Tekrar edıyorum ve sahsım adına yazıyorum;Ben hıc bır aracı kotulemek yada ovmek ıcın maksatlı yazmam.Cıktıgım her aracda ne yasadıysam yazdım. Bu senede neyle cıkarsam onu yazarım....
ben yol koşullarında aracımda herhangi bir zorlanma, ısınma, şişme vs görmedim Allaha şükür şu ana kadar. He pist ortamını bilemem. Aracı kullanan pilota göre değişir belki de bu durum. Benim pist ile işim olmaz. ne diye aracı durup dururken yorayım. benim için önemli olan yol koşulları. basmak istiyorsam çıkar otobana basarım ki öyle yapıyorum zaten.
bu arada Cem'in yani ACYV'nin de dediği gibi pistte şişse ne olacak. Sanki her gün pistte turluyoruz. :) Araçların keyfini sürelim. Önemlisi bu.
Sısme denılen sey,aracın kendını korumaya alıp,100-200km 11 sec yururken bırden 18 seclere dusmesı degıl.
2 boy ondeyken,2 boy gerıye dusmesı 5-6. Roll'da.
Bunuda sureklı aynı aracla denerken yada PBox baglayıp,sureklı aynı yerde,gazlayarak alıyabılırsınız. Bu tıp yavaslamayı hıssetme sansınız yok.Ya yanınızda referans arac olmalı(Ben 14 den fazla roll yapmıstım) yada Pbox ıle dbn....
Acy;yazdıkları mı okudun mu? Okumadıysan oku yada sacma yorumlar yazma lutfen.
100 sayfa yorum yazıldı,aynı seylerı 5-6 kez yazdım ama hala saplantı sekılde aynı seylerı nasıl yazabılıyorsun,aklım almıyor....
Honda konusunda gosterdıgın resistansı bırde anlamak konusunda gostersen,sorun cok basıtce cozulecek...
Jason Tahıncıoglu
Utku Uzunoglu. Eger bu adamlar bırbırınden ayrı sekılde aynı seylerı dıyorlarsa.
Benım 1 depo ful gazlayarak test ettıgım arac(8000km de) da yasadıgım artı ve eksıler,Jason ıle hıc daha once konusmadıgımız halde ortak ıse.
Ve bunca ornege ragmen hala ustume alınarak soyluyorum "youtube yorumlarına bakarak yazıyorsunuz" dıyorsan.Sen once kullandıgın aracdan log al defalarca.Aynı yerde ust uste 7-8 kez deneyıp dbn al,ha ınsallahda kısmet olur pıste cıkarsın,bak ozaman tartısırız senınle. Yoksa yazdıkların suya yazı yazma ıle aynı.
Hıdrolık kaynatan-abs kıtleyen cuprada benım ya,hakkatten KOMIKmıssın... Yahu,Allah'ın adıyla oku yazılanlarıda,dedıkodu yazma.....
Honda'ya karşı bir direncim yok Murat Bey, sadece konu hakkında yorumlarda bulundum. Youtube yorumları'nda da sizi kastetmedim, google chrome ile çeviri yapıp sağda solda okuduklarını kendi yorumu gibi yazanlara bunu söyledim, sizin üzerinize alınmanızı gerektirecek bir durum görmüyorum, çünkü sizin deneyimleriniz sonucu yazdığınızı düşünüyorum ancak her yazdığınızı da evidence based olarak kabul etmiyorum. Ampirik sonuçlar yazıyorsunuz ve tamamen değişken şartlara bağlı bir çoğu. Yazdıklarımı okursanız, araç şişse de sorun değil keyifle biniyorum diye yazdım, sanırım daha açık ve net yazamam. Bu arada evet araç sizinmiş, geçmiş olsun. Bu arada Allah'ın adıyla oku vs konularını bu foruma taşımayın lütfen, ortamın seviyesi Allah'ın adına yakışmıyor.
Utku ve Jason, araba sorun yaşadı diyebilir, olsun benim için sorun değil, sonuçta Honda da bunu illa çözer; ben keyifle biniyorum. Sıkılırsam veririm parasını gider alırım daha pahalısını,iyisini çözümsüz değil yani. Şahsınıza da bir şey alınmayın, sizinle ne gibi bir problemim olabilir, otomotiv camiasından biri de değilim, kendi halinde bir armatörüm ben.
ONUR1000RR
26-02-2016, 15:56
Cem'in sölediklerine birebir harfiyen katılıyorum,en baştan beri okuyorum,öncelikle aracın koltuğuna bindiğinde sana pozitif enerji veriyorsa zaten yola 1-0 önde başlıyorsun demektir.Bunu illa rolling kalkış pist olarak algılamayın,araba bana sürüş esnasında zevk veriyor,oturma pozisyonu olsun vites geçişleri olsun.Gerisinin hikaye olduğunu düşünüyorum..Aracı test drıve yapanlardan çok araç sahipleri artıları veya eksileri hakkında bilgi paylaşımı yaparsa kendi adıma söylüyorum okumaktan ve yazmaktan daha çok mutlu olacağım..herkese keyifli sürüşler
Yahu zaten amac keyıf alak degıl mı?
E keyıfde alıyorsunuz,mısss...
Sadece yasanan ve bırebır tecrube edılen seylere kaytsız sartsız resıstans gosterınce garıp oluyor. Tekrar edıyorum;defalarca almak ıstedıgımıde soyledım.Bu kadar kotuyse neden almak ısteyım?Daha bu arac yenı,eksıkler zamanla gıderılıcektır.Sanırım yakıtımız sorun,ondan yanma odası sıcaklıgı cokk yukselıp kesıyor.Bırde yakıt pompası 8. vırajda yetıstıremıyor.Bunlar asılabılıcek seyler kı,benzınden kaynaklanıyorsa,Honda bu konuda TC ıcın yapıcak bırseyı yok.Cooler takılsına ama bu fayda etmıyecektır,yanma zamanlamasının elden gecmesı gerek,oda maharetlı yazılımcılarla cozulur....
Ben yasanılan herseyı yanı Cupra'nın pıstte yasattıkları-Honda ıle yasadıklarım-Honda cupra roll'u vs,herseyı acıkca ve makınanın verılerıyle paylastım...
ONUR1000RR
26-02-2016, 16:19
Sadece yasanan ve bırebır tecrube edılen seylere kaytsız sartsız resıstans gosterınce garıp oluyor. Tekrar edıyorum;defalarca almak ıstedıgımıde soyledım.Bu kadar kotuyse neden almak ısteyım?Daha bu arac yenı,eksıkler zamanla gıderılıcektır.Sanırım yakıtımız sorun,ondan yanma odası sıcaklıgı cokk yukselıp kesıyor.Bırde yakıt pompası 8. vırajda yetıstıremıyor.Bunlar asılabılıcek seyler kı,benzınden kaynaklanıyorsa,Honda bu konuda TC ıcın yapıcak bırseyı yok.Cooler takılsına ama bu fayda etmıyecektır,yanma zamanlamasının elden gecmesı gerek,oda maharetlı yazılımcılarla cozulur....
Ben yasanılan herseyı yanı Cupra'nın pıstte yasattıkları-Honda ıle yasadıklarım-Honda cupra roll'u vs,herseyı acıkca ve makınanın verılerıyle paylastım...
Typerin orjinal coolerini çıplak gözle görmüş biri olarak aftermarket cooler takıldıktan sonra aracın hayatı değişecek bunun garantisini kendi adıma kendi aracım için verebiliyorum :)
kelalper
26-02-2016, 16:21
Pistle trafiği karıştırmıyorum, orasını netleştirelim. Sen normal yolda da sıkıştır anlarsın dediğin için yazdım, yoksa Pistte şişmesine birşey demem, şartlar kesinlikle bir değil. Koşu bandında depar atmakla açık havada depar atmak arasındaki fark gibi, buna ne diyebilirim ki? Hiçbir şey. Aracın sahibini de ben makarasına değil cidden merak ettiğimden sormuştum, hemen hemen bütün type r sahipleri birbirimizden haberimiz var, konuşur bilgi alış verişinde bulunuruz diye istemiştim, problem değil. Senin bindiğin Type R da, honda team'in Type R'da şişsin, benim için sorun değil ben keyif ile biniyorum. Type R'ı alırken Cupra ile yanyanaydı ikisi, daha önceden 2 tane cupra kullandığım için istemedim, tadına varayım diye type r aldım. Hatta Özgür'deki CUprayı da heran alabilirim yanına sırf ikisini eşit karşılaştırayım diye ama hiç heves edemiyorum cupra'ya. Velev ki Type R pistte şişti, bir oil cooler, intercooler çerez parası, alır takarım öyle gazlarım. Turbo araçların çoğu zaten pistte nefessiz kalıyor, bu da kalsın ne olacak? Hiç birşey. Megane, Cupra Type R'dan daha iyi olsun, benim keyfimi etkilemez ki, ben son kullanıcıyım, aldım biniyorum. Bu arada Allah sana da nasip etsin bir Type R yada daha iyilerini, pistte şişiyor vs ama cidden keyifli, tavsiye ederim.
Merak ediyorsan söyliim Type R ı bayaa km kullandım test ettim. Ne olduğunu ne olmadığını biliyorum. Type R kadar hızlı Megane ım vardı merak ediyorsan. Megane rahatlık olarak Type R ın yanında mercedes gibi kalırken bile bana rahatsız edici ve yorucu gelmeye başladığı için sattım. Bi daha hothatch alıcak olursam o araba Golf R olur başkası olmaz. Type R kötü araba değil bende çok beğendim ama benim kriterlerime uymuyor. Trafikte kaldığım zaman ızdırap çekeceğim araba istemiyorum. İstanbul artık akıl almaz seviyelere geldi trafik konusunda. İstanbuldan ciddi anlamda taşınmayı düşünüyorum. İstanbul trafiğinde hızlı araban olsa ne olacak. köprü geçmeye kalksan 1 saat min. İsterse altında P1 olsun gene 1 saat. O nedenle benim bu şehir için kriterim rahat geniş az yakan konforlu bir araba. Yürümesede olur.
Tekrar söyleyeyim, yazdığınız yorumlara saygı duyuyorum ama hepsini gerçek olarak kabul etmiyorum, bunun neresi resistance, çünkü yorum bunlar, realite değil. Sadece sizin deneyiminiz.
Yanma odası sıcaklığı, intake sıcaklığı, yakıt vs gibi şeyler için illa çözüm bulunur. Bu araçlar gündelik kullanım için üretilmiş binek tipi araçlar gündelik kullanımda sorun yaratmaz.
16 yıldır gemiler ve gemi makineleriyle iç içeyim, arabalarda yaşanılan sorunlar bizlerin gemilerimizde yaşadıklarımızın yanında çok basit kalır. Bunların hiçbiri çözümsüz değil, ne belalar gördüm çözümsüz duran ama gereği yapılınca çözülen. Herkes cuprasına, type r'ına , arabasına ağız tadıyla binsin keyif alsın.
Merak ediyorsan söyliim Type R ı bayaa km kullandım test ettim. Ne olduğunu ne olmadığını biliyorum. Type R kadar hızlı Megane ım vardı merak ediyorsan. Megane rahatlık olarak Type R ın yanında mercedes gibi kalırken bile bana rahatsız edici ve yorucu gelmeye başladığı için sattım. Bi daha hothatch alıcak olursam o araba Golf R olur başkası olmaz. Type R kötü araba değil bende çok beğendim ama benim kriterlerime uymuyor. Trafikte kaldığım zaman ızdırap çekeceğim araba istemiyorum. İstanbul artık akıl almaz seviyelere geldi trafik konusunda. İstanbuldan ciddi anlamda taşınmayı düşünüyorum. İstanbul trafiğinde hızlı araban olsa ne olacak. köprü geçmeye kalksan 1 saat min. İsterse altında P1 olsun gene 1 saat. O nedenle benim bu şehir için kriterim rahat geniş az yakan konforlu bir araba. Yürümesede olur.
konfor konusunda oldukça haklısın, type r çok sert kalıyor İstanbul içinde ama ben yine de gittiği kadar kullanmaya çalışıyorum. sıkıştığım yerde f10 520 var, golf 7 var, c3 var, mustang var ,range Rover'ım var, onlara biniyorum ama yine de type r ile yol yapıyorum. Megane'ı bilmez miyim, kardeşime almıştım, ama bi type R değil. eskinin güzeliydi. belli bi yaştan sonra konfor ön plana çıkıyor, hele bir de fıtık vs var sa belde/boyunda...
kelalper
26-02-2016, 16:54
konfor konusunda oldukça haklısın, type r çok sert kalıyor İstanbul içinde ama ben yine de gittiği kadar kullanmaya çalışıyorum. sıkıştığım yerde f10 520 var, golf 7 var, c3 var, mustang var ,range Rover'ım var, onlara biniyorum ama yine de type r ile yol yapıyorum. Megane'ı bilmez miyim, kardeşime almıştım, ama bi type R değil. eskinin güzeliydi. belli bi yaştan sonra konfor ön plana çıkıyor, hele bir de fıtık vs var sa belde/boyunda...
Megane tabii ki type r değil. aralarında 10 sene var. Benim arabam sağlıklı olarak type R kadar hızlıydı sorunsuz sıkıntısız biniyordum ama fren vs olarak boy ölçüşemez ve yormaya başladı trafikte. Gittim A6 2.7T aldım huzura erdim sandım o da yakıt tüketimi konusunda can sıkmaya başladı. Benzin 4.2 tl iken ben km de 1.2 tl yakıodum. Şu anda emektar Volvoma döndüm. Yakın zamanda da izmire yerleşirsem golf r yok istanbulda kalırsam Jetta TDI alıcam. İkisi de bana yeterli gelir bana.
Levent Y.
26-02-2016, 17:07
http://www.techturkey.com/forum/videolar/214160-yzc-fk2-type-vs-s3-8v-stage-2-70-230-roll.html
Megane tabii ki type r değil. aralarında 10 sene var. Benim arabam sağlıklı olarak type R kadar hızlıydı sorunsuz sıkıntısız biniyordum ama fren vs olarak boy ölçüşemez ve yormaya başladı trafikte. Gittim A6 2.7T aldım huzura erdim sandım o da yakıt tüketimi konusunda can sıkmaya başladı. Benzin 4.2 tl iken ben km de 1.2 tl yakıodum. Şu anda emektar Volvoma döndüm. Yakın zamanda da izmire yerleşirsem golf r yok istanbulda kalırsam Jetta TDI alıcam. İkisi de bana yeterli gelir bana.
Ukrayna ofisimde infinity fx37s, rusya/rostov'da da land cruiser 4.5 diesel kullanıyoruz, en rahat ettiğim land cruiser oldu, belim hiç ağrımıyor. s500L bile aşırı rahat değildi. Audi'leri hiç sevemedim, Ukrayna'da arkadaşımda s8 var, çok güzel ve konforlu ama yine de şahsi olarak tercih etmem. bu arada, bu dediğim araçları 80-120,000 dolar arasına alıyoruz biz vergi olmadığı için. Burada almam, zaten trafik de yok oralarda fx37 benzinli 12 litre ortalama yakıt tüketimi var. İstanbul'a gediğinde 23/24leri buluyor.
mehmet6r
27-02-2016, 00:25
Benim de 1.4 hitler motor polom var, atmosferik ne soğuma derdi var ne şişme. Tek sorun 8 litre ortalaması var. Eğer üniversitemden arta kalan zamanda part time olarak bir benzinlikte pompacı veya bir mekanda vale işi bulursam o da sorun olmaktan çıkar. :):D
Terbiyesizlik olarak algılanmasına lütfen arabaların ismini duyunca şok oldum resmen:):D
Wankel Batu
27-02-2016, 01:10
anlamadigim burada a kişisinin arabası gitmiyor , b kişisinin arabası sorunlu vs denilmiyorki
Arac sahiplerı neden üstüne alınıyor ?
Tabiki istedigimiz gibi kullanirsiniz isterseniz pistte isterseniz sehir ici buna kimse karisamaz zaten kimse de birsey demiyor buna.
Kullanan kisiler arabanin eksi ve arti yonlerini konusuluyor , gayet dogal birsey
Bence eksi yönlerinin olusabilmesi sizin üstünüze alinicaginiz birsey degil , sizinle de alakasi yok zaten
Yeni Type r herkesin senelerdir bekledigi ,merak ettigi , test etmek istedigi bir araba
Bence böyle bir araba hakkinda detaylica eksi ve arti yönlerini konusmak , arabayi iyice cözmenin her acidan herkes icin faydali olucagini düsünüyorum oyuzden bence olaya farkli bir gözle bakin.Type r sahipleri icin soylüyorum bunu
https://www.youtube.com/watch?v=27tqZ7frfcE
fümesi çok güzelmiş :puha:
burakgunay
27-02-2016, 11:06
fümesi bambaşkaymış be :byebye:
Tartışmaların özeti:
Herkesin Tayyarina kimse karışamaz.
https://www.youtube.com/watch?v=HSxRIK-k-zM&feature=youtu.be
https://www.youtube.com/watch?v=HSxRIK-k-zM&feature=youtu.be
bu honda civic type-r ın videolaruun devamı bu kanaldan yayınlanacaktır.
https://www.youtube.com/user/erelgti?src_vid=HSxRIK-k-zM&feature=iv&annotation_id=5655d0b6-0000-2d79-9a1f-001a11489284
kelalper
27-02-2016, 12:44
mehmet rodajı dynoda bitirecek anlaşılan. :D
Honda Type_R
27-02-2016, 14:04
Sonuc nedir stok halfe sanirim
278 mi ne cikmis diye duydum. Mustangte. Baska bir stock arac Maha da 319 cikmisti.
Füme renk sadece gt pakette var galiba. Tr'ye gelmiyor. Ileri de gelir mi bilmem.
kalipson
27-02-2016, 14:49
Vay Arkadaş... Ne arabaymış... 300 küsür sayfa muhabbeti döndü ve dönüyor... :)
Ama güzel araç hakkaten. Gerek verileriyle, gerek duruşuyla.
4 kapı olması hasebiyle gaz kestiğim araç :D
278 mi ne cikmis diye duydum. Mustangte. Baska bir stock arac Maha da 319 cikmisti.
Dyno'lar arası fazla fark varmıs. Ok,Mustang az gosterır ama bu kadar olmamalı. Maha'da guvendıgım dyno dur.
Aynı arac ıkı farklı dyno'da aynı benzın ve aynı gunde olculse,ıyı bır referans olur.
Fume'nın sadece GT pakette olması kotu olmus. En begendıgım rengı....
kelalper
27-02-2016, 15:06
mustang le maha arasında %15 e kadar fark oluo diye biliorum. O nedenle bence gayet normal sonuç mustang üzerinde.
Bilmediğimden soruyorum.
Yeni Typer"ı nasıl basacaksınız ben onu merak ediyorum :)
R moduyla arabanın sertliğin değiştiğine göre coilover vb takıpda ayar tutturmak zor olur galiba.
Öğlen dynoya çıktım özgün de 288 çıktı. Mustang mahanın yüzde 88ine denk geliyor, yani mahada 327hp. Onur'un ki de mahada 321 vermişti rodaj sonrası.
mustang zaten katsayı olarak düşük,rakamlar çok güzel hemde bizdeki benzine rağmen..
kalipson
27-02-2016, 20:03
Güzel değerler.. maşallah
Bilmediğimden soruyorum.
Yeni Typer"ı nasıl basacaksınız ben onu merak ediyorum :)
R moduyla arabanın sertliğin değiştiğine göre coilover vb takıpda ayar tutturmak zor olur galiba.
Adaptif süspansiyonlara göre coilover lar var misal, KW DDC gibi :)
Adaptif süspansiyonlara göre coilover lar var misal, KW DDC gibi :)
Uzun süredir kafama takılıyordu abi, sağolasın.
Basık Typer"ları yakında forumda görmeye başlarız o zaman :)
Bugun ilk sanayi gunumuzu geçirdik Tanzer sağolsun sabahın 7 sınde buluşup Fılm işini cozduk daha sonrada Savas Paşaoğlu sagolsun cok uğrastı spacer takabıldık cok kafa patlattı fakat resmen arabanın kaderı degıstı :) Foto cekemedım sadece garajdan bi foto
http://i1125.photobucket.com/albums/l597/mehzent/Mobile%20Uploads/4CCF4561-736E-4B7C-9000-A802E32C6A4E.jpg (http://s1125.photobucket.com/user/mehzent/media/Mobile%20Uploads/4CCF4561-736E-4B7C-9000-A802E32C6A4E.jpg.html)
cabriolet
28-02-2016, 01:02
kanka camları boyattın mı :)
Mehmet bide su jantin kirmizi cizgisinden kurtuldunmu tamamdir. Masallah film ve spacer fena olmus
Spacer yerine jant çözümü de olabilir. Orjinal jantları 60 mm offset, aynı ölçülerde 50 mm offsetli bir jant uyarlanabilir.
Hayirli olsunn. Zindan spec olmus camlar :)
Spacer'in takildiktan sonra goruntu getirisi haric,yol tutus ve denge getirir/goturusunu hissettin mi? Gerci oek de kullanmadin sanirim stok halini.
Pist icin guzel bir 18 jant ve genis ofsetli,tamamdir...
On lipi komple kirmizi yapilabilir,daha tok durur. Hayirli olsun tekrar....
In lip kirmizi yapilirsa yan ne olacak ?
Aldığı gibi camları katrana yatırdı
LnchCntrl
28-02-2016, 13:07
Mehmet abi bi araba senin eline geçince bende bi heves oluyor o arabaya karşı :D
maşallah filmlerle çok iyi olmuş janttaki kırmızı şerite müdahale etmeyi düşünüyor musun
Sanırım bende artık Mini defterini kapatıyorum.
Dün Müdür Bey ile çay kahve içtik. Ben bayıldım arabaya. Özellikle iç aksam ve gidişine :)
Katlanır ayna yok
Otomatik far yok
Bi xenon yok ama bu eksiklere rağmen bence çok başarılı :)
Kullanmadım ama yan tarafta yüzümü güldürdü gerçekten :) Turbo da çok erken doluyor şaka gibi :)
İnşallah bende Siyah bir tane ile katılabilirim önümüzdeki dönemde :)
Dün Müdür Bey ile çay kahve içtik. Ben bayıldım arabaya. Özellikle iç aksam ve gidişine :)
Katlanır ayna yok
Otomatik far yok
Kullanmadım ama yan tarafta yüzümü güldürdü gerçekten :) Turbo da çok erken doluyor şaka gibi :)
sıra bana doğru geliyor o zaman ortam renklenicek gibi :D dilovası akar :D
Katlanır ayna yok
Otomatik far yok
Önce Y sonra jet ardından dev..
Kekuti reyiz yapma etme... :D
kalipson
28-02-2016, 14:44
Type-R sanırım iyi satacak TR'de önümüzdeki senelerde de...
Vergiler biraz daha insan evladı edition olsaydı rekor bile kırar bu derdim de..neyse.
Baya büyük bi kitleye hitap eden özellikleri var çünkü.
Önce Y sonra jet ardından dev..
Kekuti reyiz yapma etme... :D
Olursa ne mutlu, olmazsa başka arabaya kolay kolay binemem zaten :D
i-vtec07
28-02-2016, 14:55
Şuan da bile baya sattı sanırım. Böyle devam ederse ciddi satılıcak.
Evet 278 cıktı daha bu km lerdeyken cıktım ve sımdı bıraz gazlayarak bakalım ne kadar bı değişim olucak yada olmuycakmı o merkımı gıdermek ıcın oncesı sonrası olcmek ıstedım. Daha oncekı Honda marka araclarımda cunku bunu cok yasadım gazlamak en buyuk ılaclarıydı tabıkı onlar atmosferıktı bakalım turbo makınede bu degısım olucakmı onu merak edıyorum sonrasınıda tekrar burdan paylaşırım.
Arka camlara uygun yaptık sadece :)
Mehmet bide su jantin kirmizi cizgisinden kurtuldunmu tamamdir. Masallah film ve spacer fena olmus
Onlarıda bu hafta cozucem ınsallah :)
Spacer yerine jant çözümü de olabilir. Orjinal jantları 60 mm offset, aynı ölçülerde 50 mm offsetli bir jant uyarlanabilir.
Abı evet olabılır var oyle bı dusuncem fakat ılk hedefım bu tarz seylerı degıstırmeden 100-200 olcumlerı almak daha sonrada gereklı hafıflemeler ve duzeltmeler yaparak 100-200 u dahada ıyleştırmek 2. aşamada ınsallah jant takmayı dusunuyorum.
Hayirli olsunn. Zindan spec olmus camlar :)
Spacer'in takildiktan sonra goruntu getirisi haric,yol tutus ve denge getirir/goturusunu hissettin mi? Gerci oek de kullanmadin sanirim stok halini.
Pist icin guzel bir 18 jant ve genis ofsetli,tamamdir...
On lipi komple kirmizi yapilabilir,daha tok durur. Hayirli olsun tekrar....
Abı tesekkurler.Ben bugune kadar butun arabalarımda hep spacer kullandım pek goturusunu hıssetmedım bana lastık ızlerı dahada genısledıgı ıcın getırısı varmıs gıbı gelıyor psikolojık de olabılır bu ama :)
19 secmelerının sebebı nedır bunu merak edıyorum aslında bu guclerde cok sarma problemı yok ama guc arttıgı zaman bu artabılır lastık secımıyle elbette bunu daha aza ındırebilırız fakat 18 takıldıgında sarma ıhtımalı + / - nasıl etkıler acaba?
Mehmet abi bi araba senin eline geçince bende bi heves oluyor o arabaya karşı :D
maşallah filmlerle çok iyi olmuş janttaki kırmızı şerite müdahale etmeyi düşünüyor musun
Teşekkur ederım :)
Katlanır ayna yok
Otomatik far yok
Bro vakıt kaybetmeden al ben bu kadar eğlenelı olabılecegını dusunmezdım :)
Dun Savas abıyle baya ınceledık her anlamda Honda cok ılerı tasımıs kendını ozellıkle on takım konusunda amortısorlerde ve frenlerde aynı sekılde ve aracın alt muhafazaları bızı şok ettı Honda cıdden emek harcamış Yenı Typer için ben kısa sureliğine bınmek ıcın almıştım fakat ıkı gunde benı acaba satmasammı dıye soru işaretıne dusurdu :)
Tabıkı cumbus haftaya başlar su mod bozuntusu Yekta ıle hele bı cıkalım bakalım :p:p:p:rolleyes:
Şirkette 2 tane aynı gün alınmış corsa cdti var. Kiralık araçlar. 2 Yıldır birini izmir de diğerini istanbul da kullanıyoruz. Istanbul daki araba sürekli Çerkezköy taraftarına gitmiş 100 bin km olmuş. Benim araç gayet sakin kullanıldı 65000 deydi. 3 yıl kiralamada 120 bin km kotası olduğu için ve izmir de daha as km yaptığımızdan arabaları değiştirelim dedik. Istanbul Arabasını izmir e getirdik. Arkadaş böyle bi Gidiş yok. Başkasına kullandırsan aynı motor aynı güçte araçlar olduğuna asla inanmaz. Ben bile inanmakta güçlük çekiyorum. Hatta Aradım yazılım falan mı yaptırdınız diye sordum. O kadar farklı gidiyor , hem de daha az Yakıt tüketiyor.
Vel hasıl bu iş nasıl Yapılıyor ben bilmiyorum ama çok çok ciddi bir fark var motoru açılmış araba ile açılmamış ( veya standart ) araba Arasında.
Abı tesekkurler.Ben bugune kadar butun arabalarımda hep spacer kullandım pek goturusunu hıssetmedım bana lastık ızlerı dahada genısledıgı ıcın getırısı varmıs gıbı gelıyor psikolojık de olabılır bu ama :)
19 secmelerının sebebı nedır bunu merak edıyorum aslında bu guclerde cok sarma problemı yok ama guc arttıgı zaman bu artabılır lastık secımıyle elbette bunu daha aza ındırebilırız fakat 18 takıldıgında sarma ıhtımalı + / - nasıl etkıler acaba?
Teşekkur ederım :)
Dun Savas abıyle baya ınceledık her anlamda Honda cok ılerı tasımıs kendını ozellıkle on takım konusunda amortısorlerde ve frenlerde aynı sekılde ve aracın alt muhafazaları bızı şok ettı Honda cıdden emek harcamış Yenı Typer için ben kısa sureliğine bınmek ıcın almıştım fakat ıkı gunde benı acaba satmasammı dıye soru işaretıne dusurdu :)
Tabıkı cumbus haftaya başlar su mod bozuntusu Yekta ıle hele bı cıkalım bakalım :p:p:p:rolleyes:
Benide cagirin knka mutlaka :)
Kanka kusura bakma bas basa olmak ısteyebılırız ılk gece ahahahahh
Bulun su Yekta yı bana
Çağiririz kanka tabı :)
18 de daha fazla sarıcaktır kı bu halı bıle sarıyor. Ustune mod ıle gelıcek hp ıle dusuk hızlardan yuklenmek can sıkıcı olabılır. 18 ıle hantallık azalır,aracın kontrolu kolaylasır.
Bırde yanak cok dusuk,18 ıle konfor ve jant/lastık guvenlıgı artar :)
Nerden estı almak? Umarım memnun eder. Pıste gıreceksın degıl mı?
18 de daha fazla sarıcaktır kı bu halı bıle sarıyor. Ustune mod ıle gelıcek hp ıle dusuk hızlardan yuklenmek can sıkıcı olabılır. 18 ıle hantallık azalır,aracın kontrolu kolaylasır.
Bırde yanak cok dusuk,18 ıle konfor ve jant/lastık guvenlıgı artar :)
Nerden estı almak? Umarım memnun eder. Pıste gıreceksın degıl mı?
Pist tabıkı abı gırerım fakat ısınma konusunda yazılanlar var pist oncesınde bunları test edıp bende gozlemlersem pıste kadar bu ısınma sorununu cozmek ıstıyorum gonul rahatlıyla zorlayıp donmek ıcın.
Abi nıyetım hep gtr dan yanaydı fakat evrak duurmlarından dolayı ve renk hastalıgımdan dolayı malsef ıcıme sınen bulamadım ocak bası m4 sıparış ettım fakat onun teslımı Mayıs sonu m3 de gecen hafta satıldı bu surecı en ıyı Typer ıle gecırıım dıyerek boyle bı secım yaptım. Ben memnun edıcek kanısındayım ama bakalım kısmet :)
Testını kolaylıkla yapabılırsın,pbox yada log cıhazıyla hersey ortaya cıkar zaten kolayca.
M4 aldım genc bır arkadasıma,cıddı buyuk ındırımımle,suan M3 var,onada guzel ındırım alırım. Evragı duzgun arac al,haklısın kesınlıkle.
Ama eglence yasatıcagı kesın,bakalım nasıl notlar verıceksın bızlere.
Tekrar hayırlı olsun,eger eserse ben bıle alabılırım,aklımda bazı seyler var sadece.
merttepe
28-02-2016, 21:06
14 ince yakin disc 4pistonlu caliperi var. 18 jant muhtemelen olmaz.
18.8 et 40 yada 45 takmışlardı kış lastikleryle birlikte sürtme filan olmuyor.
Kac mm typerin diskleri ?
merttepe
28-02-2016, 21:16
350 diye biliyorum ben
Tayyarda 350 mm var.
Çok genellersek 330 mm diskler ile 17", 350 mm disk ile de 18" jant mümkün.
merttepe
28-02-2016, 21:49
Tayyarda 350 mm var.
Çok genellersek 330 mm diskler ile 17", 350 mm disk ile de 18" jant mümkün.
4 piston caliper baya büyük. Denemek lazım.
http://d1d312f30vq5o3.cloudfront.net/storage/2015/06/Honda-Civic-Type-R-Wheel-And-Brakes-Front-2015-01.jpg
Hakkaten yeni Typer çok iii sattı bu zamana kadar, ben fiyatları merak ediyorum en çok.
Ülkemizde Typer serisinin fiyatları düşer heralde.
yırtdısında 18takılan bi yıgın örnegı var,team duştnamics falan takıolar ing de,40-45 et li 18 mis gibi olur frendede sıkıntı cıkmaz
Et45 18" sıkıntı olabilir ama Et40 18" e sığacaktır diyor İngiliz amcalar
Et45 18" sıkıntı olabilir ama Et40 18" e sığacaktır diyor İngiliz amcalar
oz'un kendi sayfasinda 8*18 et50 supertourismo lm vermis type r icin...nasi oluyo onu bilmem:)ama 40-45 Et de sikinti cikmaz.
Mehmetim evden atılma durumuna geldim :) o yüzden vedalaşıcam gibi duruyor.
Bütçem elverirse alıcam inşalah :)
Müdür beyle az kpnuştuk. Bazı beğenmediklerimde oldu. Misal emme ile turbo dip dibe. Sıcaklık unsuru bundan mı bilmiyorum :) kesinlikle almama engel değil ama yükleyenleri zorlayabilecek gibi bir motor yapısı var gibi.. ben kullanmadım yolcuydum ama kesinlikle yolcuyken bile hoşuma gitti :).
Kazasız belasız güle güle kullan sende. M4 hayırlı olsun ama bence ikiside durmalı ayarlayabilirsen kendini ;)
http://www.civinfo.com/forum/injection-imports/267714-mugen-fk-type-r-parts-prices.html
Mugen jantda güzel duruyor .Ön tampon yedi bin sekiz bin olur herhalde .
cabriolet
28-02-2016, 22:48
8.5x18 et40 enkei rpf1 var bence bu ölçü en mantıklısı gibi type-r için :)
8.5x18 et40 enkei rpf1 var bence bu ölçü en mantıklısı gibi type-r için :)
Abi henüz daha Enkei"nin yakışmadığı bir araba üretilmedi galiba :)
Buda takılmış hali :)
https://scontent.cdninstagram.com/hphotos-xap1/t51.2885-15/s640x640/sh0.08/e35/12317799_1857355234490903_859018839_n.jpg
oz'un kendi sayfasinda 8*18 et50 supertourismo lm vermis type r icin...nasi oluyo onu bilmem:)ama 40-45 Et de sikinti cikmaz.
Sanırım tasarımından dolayı kurtarıyor abi kaliperi, kolları daha içerde kalan model jantlarla kurtarmaması da muhtemel olur bence :) ama rpf1, oz st lm veya allegrita çok yakışıklı durur fümeye kaçan tonlarda :)
Dyno üstünde 10 ölçüm yaptım hep farklı sonuç çıktı. Bazen basınç açtı bazen açmadı ve bir türlü arıza yakmadı. Dyno verileri bana çok şüpheli geliyor. farklı bir dyno da daha deniycem. Yolda deniyorum üst üste 100-200 yapıyorum sürekli basınç açıyor ama dyno üstünde ne yapıyor çözemedim.
Dyno üstünde üst üste 3 kere aynı değeri alan var mı? Ya da hemen arıza yakan araç var mı?
ONUR1000RR
29-02-2016, 08:56
Dyno üstünde 10 ölçüm yaptım hep farklı sonuç çıktı. Bazen basınç açtı bazen açmadı ve bir türlü arıza yakmadı. Dyno verileri bana çok şüpheli geliyor. farklı bir dyno da daha deniycem. Yolda deniyorum üst üste 100-200 yapıyorum sürekli basınç açıyor ama dyno üstünde ne yapıyor çözemedim.
Dyno üstünde üst üste 3 kere aynı değeri alan var mı? Ya da hemen arıza yakan araç var mı?
ben aldım sorunsuz...arıza ışığı falanda yok
fk2 takaslı ekk24 :D
siyah ve kırmızı renk leri çok güzel :icon_rule
Abi henüz daha Enkei"nin yakışmadığı bir araba üretilmedi galiba :)
Buda takılmış hali :)
https://scontent.cdninstagram.com/hphotos-xap1/t51.2885-15/s640x640/sh0.08/e35/12317799_1857355234490903_859018839_n.jpg
Bu enkei 18" mi? 19 gibi duruyor.Ölçüsü her neyse Orj halinden kat be kat daha güzel duruyor. Eminim çok daha hafiftir.
3 kere üst üste ölçtük cumartesi, Normal Mod, R mod ve tekrar Normal mod, üçünde de aynı çıktı 288 hp(Mustang Dyno)
Yolda da log aldık Özgünle, nerede ne yapıyor, Avans, AFR vs ne durumda diye. Araç 10-11.5 afr arası çalışıyor, redline'a yaklaştıkça 10'a yaklaşıyor ve 10 ile giriyor kesiciye. Maksimum güç 6450 devirde, maksimum tork da 3500 civarı geliyor. 100-200 alamadım, trafik vardı. Zaten yeni cihaz alacağım.
Maha'ya da çıkacağım bugün yarın, onu da paylaşırım.
3 kere üst üste ölçtük cumartesi, Normal Mod, R mod ve tekrar Normal mod, üçünde de aynı çıktı 288 hp(Mustang Dyno)
Yolda da log aldık Özgünle, nerede ne yapıyor, Avans, AFR vs ne durumda diye. Araç 10-11.5 afr arası çalışıyor, redline'a yaklaştıkça 10'a yaklaşıyor ve 10 ile giriyor kesiciye. Maksimum güç 6450 devirde, maksimum tork da 3500 civarı geliyor. 100-200 alamadım, trafik vardı. Zaten yeni cihaz alacağım.
Cem MAHA'yı da görelim bakalım. Bilindiği ve burada da yazıldığı gibi MUSTANG %12-%15 gibi eksik ölçüyor. Bakalım MAHA'da ne çıkacak.
Bu enkei 18" mi? 19 gibi duruyor.Ölçüsü her neyse Orj halinden kat be kat daha güzel duruyor. Eminim çok daha hafiftir.
Kaç inch olduğunu bende tam olarak bilmiyorum maalesef abi.
tegiwa typer daki jantlar 19 gibi duruyor 18 takacaklarını dusunmuyorum
Tegivalar 19;
tegiwa19x8.5 Enkei RPF1 👌🏻 #tegiwar #enkei #rpf1 #fk2
https://www.instagram.com/p/-lvcYdQmAT/
ben aldım sorunsuz...arıza ışığı falanda yok
Arıza ışığı bende de yakmadı ilk defa dyno üstünde arıza ışığı yakmayan bir araba gördüm.
Bende başka dyno ya gideyim en iyisi. Belki dyno da sorun oldu 5-6 kere yük oranınıda değiştirdik :)
Arıza ışığı bende de yakmadı ilk defa dyno üstünde arıza ışığı yakmayan bir araba gördüm.
Bende başka dyno ya gideyim en iyisi. Belki dyno da sorun oldu 5-6 kere yük oranınıda değiştirdik :)
Arıza ışığı yandı bende, kontak aç kapa sonra bir şey kalmadı. Yük oranını değiştirince öyle olması oldukça normal, ne tip dyno idi?
cabriolet
03-03-2016, 03:33
bu ön lip ve difüzördeki kırmızı şeritlerin parça kodunu bilen var mı acaba?
Powershop Onur komple egzoz cooler dw yazilim ile 393hp almis, methanol ve filtreden sonra yeniden olceceklermis. 420-30 bandinui yakalayacak demekki,efsane deger
Maşallah ağzım sulandı :)
bu ön lip ve difüzördeki kırmızı şeritlerin parça kodunu bilen var mı acaba?
öndeki kırmızı şerit tr de yok bn geçen gün servise sordum ama arkdasın bırısı hollanda dan sıparısle getırmıstı evren olması lazım
TSI motorla paralel gidiyor demek ki güçler, Revo'da 432'lerdeydi en son iyi yakıtla.
Tebrikler Onur.
cabriolet
03-03-2016, 13:22
öndeki kırmızı şerit tr de yok bn geçen gün servise sordum ama arkdasın bırısı hollanda dan sıparısle getırmıstı evren olması lazım
sipariş ettim biraz önce şeritleri ingiltereden bakalım inşallah düzgün yapıştırıcak birini bulurum geldikten sonra :)
kelalper
03-03-2016, 13:33
yeni çıkan ve huyu suyu tam olarak bilinmeyen bir araba için güzel değer. Üzerindeki turbo da daha yüksek güçlere müsait. Zamanla şifreleri çözülünce daha da güzel değerler gelecektir. Bakalım motor içi ne kadar dayanıklı. TFSI lar gibi 450 leri görürse süper.
yeni çıkan ve huyu suyu tam olarak bilinmeyen bir araba için güzel değer. Üzerindeki turbo da daha yüksek güçlere müsait. Zamanla şifreleri çözülünce daha da güzel değerler gelecektir. Bakalım motor içi ne kadar dayanıklı. TFSI lar gibi 450 leri görürse süper.
Aynen öyle, motor dayanımı mühim..
Ama güç gerçekten güzel çıkmış. Onur Bro'yu rahatsız edeyim bi ara :D :D
Serhat Y.
03-03-2016, 14:18
Tfsi da oem turbo ile yakitli w/methanollu 400hp bandinda degilmiydi? Ciktimi 430-450 lere ben kacirmisim onlari :)
sipariş ettim biraz önce şeritleri ingiltereden bakalım inşallah düzgün yapıştırıcak birini bulurum geldikten sonra :)
ne kadar dedıler fıyat ve hangı sıteden
Gunes G.
03-03-2016, 14:32
Cem MAHA'yı da görelim bakalım. Bilindiği ve burada da yazıldığı gibi MUSTANG %12-%15 gibi eksik ölçüyor. Bakalım MAHA'da ne çıkacak.
288 beygir olcuyor mustang dyno, fabrika verisi 306 beygir zaten. Arada sadece %6 fark var. Gecelim bu %15'leri artik.
Mustang dyno'da olcturup kafadan beygir ekleyen arkadaslara duyurulur. Hayal kurmak guzeldir ama gercekle karistigi zaman olmuyor.
cabriolet
03-03-2016, 14:32
ne kadar dedıler fıyat ve hangı sıteden
www.lingshondaparts.com diye bi siteden aldım kargo dahil 60pound tuttu 4 lira falandı pound galiba
ön 30.12£
arka 14.29£
kargo 15.00£
Tfsi da oem turbo ile yakitli w/methanollu 400hp bandinda degilmiydi? Ciktimi 430-450 lere ben kacirmisim onlari :)
İşte gerçekkk bir Hondacii :)
288 beygir olcuyor mustang dyno, fabrika verisi 306 beygir zaten. Arada sadece %6 fark var. Gecelim bu %15'leri artik.
Mustang dyno'da olcturup kafadan beygir ekleyen arkadaslara duyurulur. Hayal kurmak guzeldir ama gercekle karistigi zaman olmuyor.
eski tayparcı fazla atıp tutma,hayal kurma piste gel,magina hazırsa :D
:) benim aracım, ofisin önünde duruyor....
abi, salı günü gördüm yine canavarı :D Temiz görmek nasip olmayacak herhalde bana :))
abi, salı günü gördüm yine canavarı :D Temiz görmek nasip olmayacak herhalde bana :))
dün bugün yağmur yağdı, temiz şuan :) temizlik takıntım yok, ayrıca hafif kirli daha bi güzel sanki.
Serhat Y.
03-03-2016, 16:08
İstermisin simdi tfsi larin k04 lerine fk2 turbosu upgrade i gelsin :)
dün bugün yağmur yağdı, temiz şuan :) temizlik takıntım yok, ayrıca hafif kirli daha bi güzel sanki.
aynen abi, cidden hafif etek aldı çamurlu daha nahoş duruyor meret :)
İstermisin simdi tfsi larin k04 lerine fk2 turbosu upgrade i gelsin :)
Deneriz knkim gelsin en yapilisi fk2 :))
Bu arada yeni kasalar 420-430 galiba die biliorum
OoOoOoOoOoOo Sevıyorum boyle kıskırtıcı mesajları :):)
Serhat Y.
03-03-2016, 17:00
Tmm kankim mesaj alindi sen yenilerde k04 cikmiyor diyosun onun icin 420-430 ok.
Ozmn bende uclu bir deneme talebinde bulunuyorum:) onur yzc fk2 - bs typer - uc s3
_muhaRRem
03-03-2016, 17:17
Tmm kankim mesaj alindi sen yenilerde k04 cikmiyor diyosun onun icin 420-430 ok.
Ozmn bende uclu bir deneme talebinde bulunuyorum:) onur yzc fk2 - bs typer - uc s3
bs typeR geçer :)
Hadi bakalım gelsin artık fk2 Taypar ın rolling videoları da keyifle izleyelim
kelalper
03-03-2016, 17:23
Pist sezonu gelio, bak doğrama şanzımanı gene.
Dayanim konusu icin, na k20 ler turboda neler yapti, orjinalden turbo biraz dayaniklidir herhal
Yeni type-r'a Honda ozellikle 0w20 oneriyor Avrupa'da, turbo yuksek performansli motorda 0w20 onermelerine sasirdim dogrusu, 5w30 falan bekliyodum ben. Turkiye'de durum ne acaba merak ettim.
burada da servisler 0-20 koyuyorlar.
0w - 20 yağ ince değil mi o araca ?
ONUR1000RR
04-03-2016, 09:58
YZC typer kurban olsun sana
YZC typer kurban olsun sana ��
Bana olmasınmı
kalipson
04-03-2016, 11:13
***** sitede ilk kez 150bin bandının altında ilan görüldü. Haydi hayırlısı :)
detayli bilgi telefonda verilecek.
turkcesi, arama :)
ONUR1000RR
04-03-2016, 11:45
Bana olmasınmı
sanada kurban olsun :)
kalipson
04-03-2016, 13:19
detayli bilgi telefonda verilecek.
turkcesi, arama :)
Bana da öyle geliyor :)
hsyn_çvk
04-03-2016, 13:20
***** sitede ilk kez 150bin bandının altında ilan görüldü. Haydi hayırlısı :)
Çok ufak bir önden tıklamadan mütevellit "MOTOR KAPUTU,ÖN TAMPON,ÖN PANEL VE ÖN İKİ FAR DEĞİŞMİŞTİR" tramerde görünen HASAR KAYDI 22.000 TL
Bu rakam bizim sıfırları bedavaya verdiğimizi gösteriyor ;)
aslinda olmasi gerekn fiyata veriyorsunuz.
İnsanlarin hali ortada. Yakinda 2016'lar gelicek... Bir cok marka stok eritmek icin sifir faizli-takas destekli kampanyalar yapiyor. Keske euro da 2,80 lere dussede biraz ulasilabilir olsa herkes icin.
İkinci el alacak olan almasın o fiyatlara satamaz zaten alan olursa allah akıl fikir versin gerçi diyoruz da ne değişiyor millet alıyor yine.
0w - 20 yağ ince değil mi o araca ?
Bosluklari ona gore ayarlanmistir problem yaratmaz.
Yakinda 0w16 cikacak, artik 0w20 pek "ince" sayilmiyor.
54.000 euro dan "BEDAVA" satılmaya çalışılan araçları euro 2,80 lere düştüğünde bakalım kaçtan satabileceksiniz ?
ceyhun737
04-03-2016, 18:50
Performansı verdiği sürüş keyfi , yaptıgı süreler ile fiyatını fazlasıyla hakettiğini söyleyebiliriz ancak donanımsızlığı ile pek de ben bedava oldugunu düşünmüyorum . Çok güzel araç alanlara hayırlı uğurlu olsun kazasız belasız binersiniz inşallah
kalipson
04-03-2016, 18:54
Bedava gibi denmez... Bazı arkadaşlar idrak yolu enfeksiyonu geçiriyor sanırım. 160+ bin TL'den bahsediliyor ciddi ciddi.
54.000 euro dan "BEDAVA" satılmaya çalışılan araçları euro 2,80 lere düştüğünde bakalım kaçtan satabileceksiniz ?
yakın zamanda düşeri yok Tolga abi..
ama Bedava demek yanlış.
o fiyatlara alınabilecek en mantıklı demek isteniyor sanırım..
Bu kadar safkan spor bir araçta gırtlak dolu donanım aranması çok da doğru değil bence.
Fiyat konusuna gelince, Passat 1.4 TSI'dan biraz pahalı. 1.5 Fluence'in 90bin lira olduğu günlerdeyiz. 310 HP, magneto bilmemne süspansiyonlu, ramazan pidesi kadar büyük fren diskli bir aracı kaça satacaklar :)
kardeşim anlamadığın seyler varsa anlatayım 184 lük araba (160~165) 180lik (156~160) 160lik (140~142) 105lik vbir araba (90~95) cıkar
bizim dynoda 375 Beygir çıkan araba Maha ve Vamagda (435~445) beygir çıkar kendin hesaplayabilirsin matemetiğin var aynı gün içinde ölçülmüş bir çok ölçümüm var elimde neyi hayallerle karşılaştırıcağımı söylersen bende sewinirim
Beyaz araba 288 çıktı kırmızı 273 cok iidan var ise buyur gel ben sana istediğin arabayı 3 dynoda ölçmek kaydı ile bedava ölçmeye rağzıyım eksik ölçmüyor tekerlek gücünden eST Engine power cıkarıyor ben 5059690 beygirim deyip kendinzi kandırmak isterseniz Beni ilgilendirmez HİÇBİR Sasi tipi dyno motor beygiri ölçemez sadece hepsi EST Verir bunuda bir anlarsanız sewinirim
VTec_king
05-03-2016, 12:19
AR type r a bende 0-20 yeni jenarasyon yağ koyuyordum uyandırayım ep3 sahipleri :)
_muhaRRem
05-03-2016, 20:55
Turboya 10-60 atmosferiğe 5-40 adım hıdor bildiğim budur :)
_muhaRRem
05-03-2016, 20:59
Fk2 2.el alım için 120.000 bandında bekliyorum :)
Turboya 10-60 atmosferiğe 5-40 adım hıdor bildiğim budur :)
Kesinlikle 0w20 onerilen arabaya 10w60 koyulmali
Yoksa ustalar nasil para kazanacak :)
Valla bn 5-30 onerilen arabaya koyuyordum canavar gibiydi 10-60 la :))
_muhaRRem
06-03-2016, 01:06
Onlar ne anlar :)
020 ile o araba ısınıo :)
020 ile o araba ısınıo :)
doktor farklı yağla denedin mi? Yani farklı bir yağla deneyip daha iyi sonuç almış gibi yazmışssın eğer denediysen söylede bizde aynısını koyalım.
ben hollandadan aldım. gayet güzel oldu. işçiliği iyi olan birisine yaptır ama mutlaka.
hsyn_çvk
07-03-2016, 08:08
Anlaşılan siz sektöre uzaksınız yada ticarete yakın değilsiniz,satış rakamı euro olan bir aracın üreticiden (fabrikasından) alınırken bedelinin euro olarak ödendiğini falan mı düşünüyorsunuz?
Euro rakamı 2.5 tl'ye indi diyelim herhangi bir honda firması euro kuru 3,10 tl ile hesaplanarak tarafına fatura kesilmiş bir aracı size euroyu 2,5 tl ile çarparakmı vericek? (yani göre göre zaramı edicek?)
elindeki aracın maliyeti ne ise ona satacak,isterse euro 1,5 tl'ye düşsün,bu gibi maliyet artış ve düşüşlerinde üretici fabrikada elindeki ürünü pazara sunmaz (yani bayisine yeni euro kuru ile fatura kesmez) bölece bayiilerinin elindeki yüksek maliyetli araçların satılmalarını sağlar.
Yani euro kuru'nun ne olduğu ne kadar düştüğü değil bayiinin elindeki aracın bayiiye fatura kesilirkenki euro kuru sizi daha çok ilgilendirir.
Typerın kullanım kitapçığındaki Tavsiye Edilen Motor Yağı sayfasının resmini atacak olan var mı ?
hsyn_çvk
07-03-2016, 08:10
Bedava gibi denmez... Bazı arkadaşlar idrak yolu enfeksiyonu geçiriyor sanırım. 160+ bin TL'den bahsediliyor ciddi ciddi.
2.ellerine istenilen rakamlar ile sıfır rakamını mukayese ettiğimizde sıfır aracın rakamının uygun olduğu vurgulanmak istenmiş olabilirmi acaba sayın üroloğum?
@hsyn_çvk iki posttada ironi var siz yanlış anlamışsınız sanırım :)
kalipson
07-03-2016, 08:44
Sevgili hsyn_çvk; neyle kıyaslanırsa kıyaslansın bu araca bedava benzetmesi yapılması komik olur. 160bin ve üzeri bir rakamdan bahsediyoruz burada; değil mi? :)
Black_Eagle
07-03-2016, 08:55
Anlaşılan siz sektöre uzaksınız yada ticarete yakın değilsiniz,satış rakamı euro olan bir aracın üreticiden (fabrikasından) alınırken bedelinin euro olarak ödendiğini falan mı düşünüyorsunuz?
Euro rakamı 2.5 tl'ye indi diyelim herhangi bir honda firması euro kuru 3,10 tl ile hesaplanarak tarafına fatura kesilmiş bir aracı size euroyu 2,5 tl ile çarparakmı vericek? (yani göre göre zaramı edicek?)
elindeki aracın maliyeti ne ise ona satacak,isterse euro 1,5 tl'ye düşsün,bu gibi maliyet artış ve düşüşlerinde üretici fabrikada elindeki ürünü pazara sunmaz (yani bayisine yeni euro kuru ile fatura kesmez) bölece bayiilerinin elindeki yüksek maliyetli araçların satılmalarını sağlar.
Yani euro kuru'nun ne olduğu ne kadar düştüğü değil bayiinin elindeki aracın bayiiye fatura kesilirkenki euro kuru sizi daha çok ilgilendirir.
Yalniz bu sanirim her markada geçerli değil. Çünkü merso alirken aldığın zamanki degil teslimdeki kurdan hesapliyorlar. Ben siparisi verdim diyelim kur 2.80 di ona gore hesapliyorlar kaporayi verip atiyorum 150.000 e anlastim. Arac geldi Türkiye'ye fakat kur 3 olmus hesaplama ona gore yapilip arac bedeli 160 oluyor. Ya da bayiler kur artarken yansitip kur düşerken yansitmiyorlarsa bilemem
Day Walker
07-03-2016, 09:05
Yalniz bu sanirim her markada geçerli değil. Çünkü merso alirken aldığın zamanki degil teslimdeki kurdan hesapliyorlar. Ben siparisi verdim diyelim kur 2.80 di ona gore hesapliyorlar kaporayi verip atiyorum 150.000 e anlastim. Arac geldi Türkiye'ye fakat kur 3 olmus hesaplama ona gore yapilip arac bedeli 160 oluyor. Ya da bayiler kur artarken yansitip kur düşerken yansitmiyorlarsa bilemem
yıllardır otomotiv sektöründeyim kur yükselince sana fiyatta bindirim yapıyolar ama kur geri gelince indirim yapanını hiç görmedim.
yoksa bizim deyişimizle ticaret olmaz.
Odeme zamani,arac geldiginde gumruk cekis kuru neyse,onun uzerinden islem yaparlar.
Ancakk,araca olan talep yada rakiplerin durumu gozedilerek,kur kampanyalari yapilir yada yapilmaz. Liste ustunyada alti satis yapilir.
Mesela gece ay Honda'nin elinde 16 adet type R kalmisti,oyuzden liste fiyati uzerinden maliyet kurlarini dusunerek dusuk bir karla sattilar.
Bunu Bmw de yapiyor yada Dogus. Kampanya adi altinda stokda kalan arac durumuna gore kuru dusurup yukseltiyorlar.
Japon aracina gore fiyati gercekten yuksek ancak bunu pazar belirler. 2.elinin yuksek olmasi genel bir durum yani tum markalarda fiyat cilginligi var. Esime her Bmw aldigimda bir cok 2.elden ucuza SİFİRİNİ almistim. Bu biraz tutturabildigine bir durum. Fakat yetkili bir satici bu balonu dikkate alip satis stratejisini belirliyecekse,burda ciddi bir zaafiyet var demektir....
Ulkemiz sartlarinda gelirler cuzzi arttigi halde,fiyatlar uctu gitti. Bu tip orta sinifin binebilicegi araclar butceleri asdi,yabi ucuz demek haksizlik olur.
ben 0-40 xClean Deneyin derim yağınızın sıcaklığı düşer @ahk :)
fiyat 2016nın çok kötü değil bence ama yeni fiyatlar gelince 2.eller düşücek haberiniz olsun :)
Ben zaten 0w20 kullanin demedim, her buldugunuza 10w60 koymayin dedim.
xw30 ya da xw40 yeter de artar
Biraz önce gördüm :)
Yanlış anlaşılmasın sadece komik olduğu için aldım :D
http://i.hizliresim.com/1vvd1G.png
Biraz önce gördüm :)
Yanlış anlaşılmasın sadece komik olduğu için aldım :D
http://i.hizliresim.com/1vvd1G.png
hahahaha
birisi kafaya almış belli:D
Acura'da 8 ileri DCT kullanılıyor ama daha hiçbir Honda modelinde kullanılmadı.
Magellanqa
11-03-2016, 21:54
typer ın gt modeli Türkiye ye ne zaman gelicek veya gelicek mi bilen var mı?
typer ın gt modeli Türkiye ye ne zaman gelicek veya gelicek mi bilen var mı?
buyuk ihtimal gelmez
satış temsilcisi bana gelmeyeceğini söyledi ama hepsi ayrı birşey soyluyor onlarında :D
Fn2 typerin da gt paketi gelmedi. Fk2nin de gt paketi yuksek talep olmazsa gelmez heralde.
http://i.hizliresim.com/VaE5Gn.jpg (http://hizliresim.com/VaE5Gn)
Stock fk2 bu gece aldim sureyi...
Magellanqa
12-03-2016, 23:33
Bende bugün bayi ile görüştüm fk2 gt hakkında 2016 modeller geldiği zaman belli olur ki daha 2016 lar sipariş dahi verilmemiş yani 2015 ler bittikten sonra kim bilir ne kadar süre sonra 2016 lar gelir