Orijinalini görmek için tıklayınız : Pes 13 mu Fifa 13 mu?Karsilastiralim..
Evet arkadaslar yanlis bilmiyorsam bugun pro evolution soccer 2013 piyasaya suruluyor fifa 2013 u bilmiyorum ama o da yakindir.Peki simdiye kadar demosunu oynayanlar ne dusunuyorlar her ikisi icinde ne gibi gelistirmeler olmus ve beklentiler nedir?Bu oyunlar ozelliklede pes bazi insanlarda hastalik gibi (ben mesela) 2013 leride ayni etkiyi devam ettirebilecek mi?Tavsiye olarak oynanabilirlik,grafik ve ses,gercekcilik vs. gibi konularda kiyaslayabilirmisiniz?Eklemek istediklerinizi yazabilirsiniz birde tech olarak oda falan kuralim grup kuralim oynayalim.Modlardan ricam eger karsilastirma bolumune acilmasi gereken bir durumsa tasisinlar gerci otomobille ilgili degil ama bilemedim umarim hata etmemisimdir..
Ek olarak: Duzeltilemeyen ve inanilmaz sinir bozucu bir bug vardi online oynarken oyuncunuzu secip kalecinin yanina dikiyorsunuz frikik esnasinda ve ellemiyorsunuz oyuncunun yetenegine gore kendi vuruyor ve yuzde 70 gol oluyordu bu tip sacmaliklar duzelir mi sizce?
tabiki fifa tartışmaya gerek yok :)
tabiki fifa tartışmaya gerek yok :)
Sebep sonuc iliskisi kurabilirmiyiz boylece oyunu alacak arkadaslara yol gosterici olmus oluruz.***** ps3 te orjinal oyunlar 150-200 TL arasi cikacak o yuzden alacak insanlarda daha bilincli alisveris yapmis olur.Butun fifa severler pes cok kotu derken pes severlerin fifayi oynamak bile istemedigini cunku fifa da hareketler daha gercekcide olsa pes e bir gonul bagi oldugunu dusunuyorum :)
Murat Özcan
22-09-2012, 02:03
Her zaman PES gerisi yalan
rekord2000
22-09-2012, 02:06
F1 2012 den baska oyunmu varmis yahu:D
Fifa 12 de bugüne kadar yaklaşık 1500 kere pro club maçı yapmışım girdisi çıktısı oynanması maç başına 30 dakika eder.Birebir oynadığım maçlarıda hesaba katarsak 1000 saat civarı online time var :) Yani fifanın her ayrıntısını biliyorum diyebiliriz o yüzden kesin konuşuyorum.Wining elevendan beride pes oynardım,Pes eskiden çok iyiydi o zamanın şartlarına göre fakat fifa 2011 de resmen devrim yarattı ve 13 ile de kendini geliştirip pesle arasındaki oynanabilirlik farkını daha da açacak.
28 eylül çıkış tarihi şiddetle tavsiye ederim.
F1 2012 den baska oyunmu varmis yahu:D
Konu futbol oyunu karsilastirmasida olsa boyle fikirlerede acigiz tabi.Ama ben otomobil simulasyonunda gran turismo 5 ten baska oyun oldugunu bilmiyordum mesela ;)
Sebep sonuc iliskisi kurabilirmiyiz boylece oyunu alacak arkadaslara yol gosterici olmus oluruz.***** ps3 te orjinal oyunlar 150-200 TL arasi cikacak o yuzden alacak insanlarda daha bilincli alisveris yapmis olur.Butun fifa severler pes cok kotu derken pes severlerin fifayi oynamak bile istemedigini cunku fifa da hareketler daha gercekcide olsa pes e bir gonul bagi oldugunu dusunuyorum :)
Hiçbir oyuna o kadar para vermeye gerek yok doğubank , üsküdar , kadıköy gibi yerlerden çok daha uyguna alabilirsin ben çıktığı gün alırım fifaları geçen sene 125 e almıştım.bu senede 135 olur max.
Pes13 ü aldım oynuyorum basarılı buldum Fifayıda cıkınca denerim teknosada falan ama yaygın oynanabilirkin açısından Pes diyorum .
Pes13 ü aldım oynuyorum basarılı buldum Fifayıda cıkınca denerim teknosada falan ama yaygın oynanabilirkin açısından Pes diyorum .
Peki pes 12 ye gore ne gibi gelistirmeler var her acidan biraz bahsedebilirmisin nesini begendin nesini eksik buldun mesela?
fifa oynamıyorum görüntüsü falan daha iyi olduğunu belli ediyor ama pes ten devam her zamanki gibi.
pes 13 u çok beğendim 2-3 gündür oynuyorum çıkalı oldu 3 gün bugün sürülmüyor yani piyasaya.menüler falan biraz kötü olmuş top seçimi ayrı bir kategoriye alınmış gereksiz bir kaç değişiklik işte.12 nin menüsü daha güzeldi ama oyun 12 den sonra çok iyi geliyor.villa'yı , messi'yi , c.ronaldo'yu insani boyutlara taşımışlar kaptırıp gidemiyorsunuz,muz(r2)vuruşlarda gol şansı düşmüş.kısacası zorlaşıp gerçekçileştirilmiş her zamanki gibi ama bu sefer tam tadında olmuş. :)
Ozellikle ronaldo icin parantez acmak lazim o kadar kuvvetli olmustuki 12de omuz omuzada indirmeniz mumkun degildi o tarz seylerin duzelmesi iyi olmus o zaman adami ilah gibi yapmislardi.Zorlasmasi demek gercekcilesmesi demek o da guzellesmesi demek bu durumda gonul rahatligiyla pes ten devam edebiliriz cunku cok gelistigini soyluyorsun bu iyi haber.Fifada ne gelismeler oldugunu yakinda gorecegiz zaten.
2011 senesine kadar PES, günümüze kadarda Fifa, bakalım 2013 neler gösterecek :)
2010 yılına kadar pes hastasıydım, fakat fifa 11 ile kesinlikle fifaya geçiş yaptım ve iki senedir bıkmadan sürekli online olarak oynuyorum her yönüyle daha güzel daha gerçekçi.....yapay zeka olayını bu sene daha'da geliştireceklerini düşünürsek her yönüyle fifa 13:):)
Ps 1 den beri oynuyorum ilk oynadığım oyun 99 du yaklaşık 13 senedir felan oynuyorum yani :) Dicem odurki pes > fifadan :) Gerçekciliğe bişe diyemem ama bide oynanabilirlik var tabi ?
Pes serisinin tek üstün yanı "champions league" lisansının bulunması başka hiç bir üstün yanı yok Fifa serisi ciddi anlamda çok gelişti
Selcuk_RoL
22-09-2012, 08:32
Pesçiyiz abi:) bence daha hızlı fıfaya gore
Ahmet_28
22-09-2012, 10:19
bence pes çok saçma.fifa gerçekçi ve daha zor.pes oyanayan birçok kişide kabul ediyor zor olduğu için oynamadıklarını :)
Peki pes 12 ye gore ne gibi gelistirmeler var her acidan biraz bahsedebilirmisin nesini begendin nesini eksik buldun mesela?
Daha adam akıllı yaptıgım 4-5 macı geçmedi hareketler kontrol ve oynanabilirlik acısından 12 den daha üstün oldugu cok acık hareketler falan daha kullanıcıya yönelik olmus c.ronaldo cok asırı iyi oynuyor 12 de oldugundan iyi oyunu biraz kurcaladıkca yeni şeyler cıkıyor uzaktan sutlar pes 12 de %50 etkiliyken bu oyunda %75 e kadar etki gösteriyor kaleci hareketleri biraz daha gerçekçi ayarlanmıs vs.
JapanVsGermany
22-09-2012, 10:32
Fifa daha gercekci ve daha zor ama "oyun" oynamak isteyenler PES ten vaZ gecmez.
2 tane yakin arkadasim PS Cafe si var, her ikisinde de PES Oynayanlarin sayisi FIFA oynayanlarla alakasiz derecede fazla...
Bir tanesinde gunde ortalama 75 kez Pes oynanirken fifa oynayan sayisi gunde 1 masa olmuyor her zaman...
Tamam daha gercekci daha zor ama ben de oyun istedigimde pes den vazgecmem
onursumer
22-09-2012, 10:45
pes 2012 de bile goruntuler çamur gibiydi
şuan fifanında çıkmasını bekliyorum demolarını incleyip alıcam ama bence fifa gene onde gibi
benim için pek fark etmiyor ama yinede pes biraz daha iyi gibi...
2011 e kadar pes diyodumda 2012nin başlarında gördümki fifa ağır yaslamış :) fifa daha iyi , 13 ün demosunu oynadım 12 den sonra biraz geri gitmiş gibi geldi bana , sahada boş alan yok gibi sacma boyutta zorlaşmış
Fifa 13 un demosunu oynadim,hakkaten pes falan hikaye kaldi artik bence. 12'nin ustune koymuslar gerek oyuncu hareketleri olsun gerek paslar olsun gozle gorulur gelistirmeler var
her ikisinide oynarım sıkıntı yok pes biraz kendine gelmiş 12 den sonra baştaki antreman baya iyi olmuş öyle karamböle oynayan adamı saha içinde madam ediom madaaaam :D
Bad-Fast
22-09-2012, 12:15
fifa 2007 de kaldı , forever pes :)
Shadow_Dancer
22-09-2012, 12:20
Pesciyiz valla.. Fifa bana bi garip geliyor..
Canselmo
22-09-2012, 12:25
Pes eskiden iyiydi .. Benim Fifa 2012 oynamam devrim niteliğindedir .. Oyun Pes e göre 1000 kat daha gercekci ve daha ayrıntılı artık Fifa dönemi başladı benim için
Sercan AKCAN
22-09-2012, 12:35
Winning elevendan beri pesciyim.artik fanatiklik boyutunda fifa ne kadar gercekci olursa olsun kamera acilarina bile alisamadim adam boyutlari degisik pes her zaman iyidir nolursa olsun :)
3gündür pes13 oynuyorum. fifa yerine oynamayada devam ederim fakat 13te gol atmak cok daha kolaylaşmış bana göre. uzaktan şutlarda kaleciler en yüksek seviyede bile etkili olamıyor.ileride hızlı adamlarınız varsa her arapas=pozisyon. gol atmak güzel ama bu kadar kolay olmamalı bence.
Pes zamaninda piyasaya hakimdi ama artik devir degisti fifa borusunu otturuyor.fifa 2011 ile cok buyuk bir gelisim gosterdi ea sonrasi *****,soylemeye gerek yok.2013 fifa da yine beklentileri karsilar,ciktigi gibi alcaklardanim.
Fifa 13 ne zaman cikiyor bilgi var mi
Sercan AKCAN
22-09-2012, 14:53
28 eylül diye biliyorum
Fifa 12 de bugüne kadar yaklaşık 1500 kere pro club maçı yapmışım girdisi çıktısı oynanması maç başına 30 dakika eder.Birebir oynadığım maçlarıda hesaba katarsak 1000 saat civarı online time var :) Yani fifanın her ayrıntısını biliyorum diyebiliriz o yüzden kesin konuşuyorum.Wining elevendan beride pes oynardım,Pes eskiden çok iyiydi o zamanın şartlarına göre fakat fifa 2011 de resmen devrim yarattı ve 13 ile de kendini geliştirip pesle arasındaki oynanabilirlik farkını daha da açacak.
28 eylül çıkış tarihi şiddetle tavsiye ederim.
dün alıyodum fifayı abi tanıdık gümrükten çekiyodu geç oldu diye ev gittim büyük bir ihtimal bugün alıcam 28 ine kadar kalmaz
Gerçekçilik istiyorsanız fifa almanızı tavsiye ederim,pes ise tam anlamı ile oyun.Eğer önceden pes oynuyorsanız 2-3 maç diceksinizki ne kadar yavaş ama sonra normal olduğunu alicaksınız.Şutlar ara paslar filan fifa 13 de daha bir efsane olmuş skiller ve falsolara dicek bişey yok zaten.Fifa 13 ünde pes 13 ünde demosunu oynadım.O kadar para vericeksiniz pes almanızı tavsiye etmiyorum.Ve ekliceğim bir şey var online olarak çok zevk alıcaksınız.Kendi oyunucunuzu yaratıp onlinede takıp kurup maç yapmak kadar eğlencilisi yok.Bir çok modu var fifanın pese göre.Paranıza yazık olur pes alırsanız.
kurumoğlu
22-09-2012, 15:13
ben futboldan zevk almak için oynarım diyorsan PES
yok ben futbol oynamak için oynarım diyorsan FİFA
pes cok kolay ve bir o kadarda komik kalıyor gerek oyun içindeki hatalar gerekse futbolcu kontrolleri gerekse oyuncu grafikleri.
Fifadaki tek problem oyuncu fiziki görünüşleri onun dısında kusursuz bir futbol oyunu
bence FİFA !
Berk7767
22-09-2012, 15:14
fifa iyidir pes ps2 de keyifliydi:D
dün alıyodum fifayı abi tanıdık gümrükten çekiyodu geç oldu diye ev gittim büyük bir ihtimal bugün alıcam 28 ine kadar kalmaz
Dogubank a dusmus mudur acaba ?
doncarlo
22-09-2012, 15:31
Dün pesi ilk defa açtım daha oyunun beşinci dakikasında oyuncu çizgiye topla çok yaklaştı ve o kronik hatayı yeniden gördüm pes en azından çizgilerdeki yapay zekayı geliştirirse iyi olucak ***** fifa aldı başını gidiyor.
Dogubank a dusmus mudur acaba ?
Pek bir fikrim yok ama ben 2 senedir fifayı ondan alıyorum 1 hafta 10 gün erken alıyorum.
Nerde ki yeri. Ona gore dogubank a gidicem veya gitmiycem :)
Benim aldığım yer Anadolu yakasında suadiyede ufak bi playstation oyunu ve DVD filmler satan bi yer.
Anladim tesekkurler sagolasin
rekord2000
22-09-2012, 16:00
Konu futbol oyunu karsilastirmasida olsa boyle fikirlerede acigiz tabi.Ama ben otomobil simulasyonunda gran turismo 5 ten baska oyun oldugunu bilmiyordum mesela ;)
Valla onada nasi ozeniyorum ama bi oynamak nasip olmadi he:( pesi yada fifayi acmis diilim daha bu yasima geldim:) o yuzden no comment:p
Aksam 7 gibi filan aldım
http://i45.tinypic.com/2nm0tfo.jpg
http://i46.tinypic.com/35i1tao.jpg
Ankarada hemen bulabileceğimiz bir yer varmı acaba??
bahçelievler 3. cadde üzerinde 3-4 tane dükkan var.
Hangisinin önünde araba park yeri varsa dura bilirsin, yıllardır hepsindende aldım bir sıkıntı çıkmadı.
SekoLive
25-09-2012, 08:04
Pesciyiz ama bu kadar fifa için yazan var denemekden bişey olmaz mantıgıyla bide fifayı denicem bu sefer :)
pes2012 deki zart zurt calınan fauller ömrümü yedi geçen sene :D
blumenberg
24-10-2012, 00:25
2013 dersek pes daha iyi Tabiki.. 2012 dersek de Fifa her ikisi için kıyasım budur..
Bu arada yeni bir grup kurduk, Ankara Bahçeli'de her ayın son pazar günü turnuva yapacağız, az olalım öz olalım istiyoruz, iyi oynayanlar varsa pm den ulasabılır bana , turnuvada 1 2 3. Ye kupa madalya konsol verilecek..
ben lfs den başka oyun bilmem :D
redbaron
24-10-2012, 00:35
ikisini oynayanların büyük çoğunluğu fifa diyor.kim hangi sini tavsiye ediyorsa örneklerle açıklarsa çok daha iyi aydınlatır bizde buna göre seçeriz.takipteyim
cgnozdmr
24-10-2012, 01:17
Titans Games diye bir yer var.Demirtepe metro duragının arkasında yeşilırmak sokakta.Çok ucuza alabilirsin ordan eski oyunlarını takasta yapıyorlar şu anda var sanırım ellerinde fifa.
Kıyaslamaya gelince Winning den beri oynuyorum pes i taa şu japon spiker olduğundan beri.Fifanın da her serisini denemesemde çoğunu oynadım.Fifa yavaş kalıyor pes e göre.Oynanabilirlik açısından pes kesinlikle daha iyi.Pes 13 e gelince bir kaç hareket gelmiş oyuncuların kendine has koşu stilleri vuruş stilleri çok hoşuma gitti fakat gol atmak çok kolay artık.Ayak içi ile köşeye (r2) gol atmak zorlaştırılasa da normal uzaktan şutlar bitiriciliği iyi olan bir futbolcuyla çok kolay.
Bu sefer fifayı satın alıp deneyeceğim 13 den çok umutluyum bakalım :)
63owen63
24-10-2012, 01:24
98 'den 07 'e kadar fifacıydım, 08 den beri pes' tarafındayım. İyi veya kötü diyemem ama benim için pes den başkası yalan :)
Tuncer M.
24-10-2012, 01:27
Ben en son arkadaşımla fifa 2012 oynamıştım. TOpa vuruşları müdahaleleri falan gerçekci gelmiyor yahu. Nedendir bilmiyorum bana hep pes çekici gelmiştir. Pes 2013 var pcmde ama fifa 2013ü de denemek istiyorum.
ulasoztas1
24-10-2012, 10:26
bence fifa daha ağır kalıyor hareketler paslar çalımlar vs..
pes daha akıcı ve daha zevkli.
fifa 12'deki topu ileri at adam rahatça kontrol etsin veya oyunun yavaşlığı veya pasların çok rahat ulaşması veya uzaktan şutların çok zor gol olması veya şutların yön vermeden kaleye rahatça ulaşması gibi benim çocuk oyunu tabiri nedeniyle sevmediğim kolaylıkları kaybolmuş.
Fifa 2013 devrim yaratmış çok güzel olmuş.
Fifa 2013 kurulumunda sorun yaşıyorum,yardımcı olacak birisi var mı
Yardımcı olacak kimse yok mu
Yutubeden 13 videolarini izledim gayet basarili gorunuyor denemek lazim
Ps2 den beri pes(we) oynayan biriydim taaki fifa 11 e kadar. Pes 10 dan itibaren bir saçmalamaya başlamıştı zaten. Pas atışların garipliği, gecikmesi, defansın saçmalaması, kaleye çaprazdan vurunca %80 gol olması. Daha sonra aynı benim gibi pes fanatiği bir arkadaşla fifa 11 oynayınca bütün düşüncelerimiz değişti o vakitten beridir pes e nefret ettim, kaç defa arkadaşların zoruyla pes 11 pes 12 oynadım ama 1 maçtan sonra oynamak gelmedi içimden. Pes13 ü daha oynamadım, indirip ona da bakacağım ama fifayı ön yargısız bir kaç kere oynayıp pes daha iyi diyen görmedim.
Bir de fifa hakkında oyun yavaş paslaşmalar çok kolay falan denmiş, çözümü çok kolay. Oyuna başlamadan önce ayarlar kısmında oyun hızı sekmesi var, ordan hızlıya alırsanız gayette güzel bir oyun oluyor, şahsen ben de hızlıda oynuyorum. Paslar konusuna gelirsek, onunda çözümü var. Kontol ayarlarından pas yardımını ve ya bir çok yardımcıları kapatırsanız oyun gayet zor oluyor. Fifa 13 üde indirip yorumları yazarım.
Fifa 13 kurulumunu pc'ye yaptım . Oyuna girmek için tıklıyorum siyah ekran geliyor hemen atıyor geri. Nedir bu
Fifa 13 kurulumunu pc'ye yaptım . Oyuna girmek için tıklıyorum siyah ekran geliyor hemen atıyor geri. Nedir bu
Aynı sıkıntı bendede var farklı crackler ile denedim fakat yemedi bir türlü takipteyim eğer çözersem haber veririm
2gundur pes 2013 u oynuyorum ps3 te 2012 ye gore bayagi fark var oynanabilirlikte.Kontroller sutlara yon verme ozellikle dribbling esnasinda oyuncu oyle yandan ruzgar yemis gibi yon degistiremiyor aniden bi duraksama bi yavaslama oluyor daha gercekci.L2 ile vurusa yon verme ozellikleri gelmis.2012 ye gore mukemmel bir ucurum yok ama kesinlikle daha iyi.Birde kendi topunuzu ayaginizdan actiginizda rakiple carpisinca pozisyona gore sizde faul yapmis sayilabiliyorsunuz yani daha gercekci olmus.Begendim 11den 12ye geciste olusan farktan daha fazlasi var 12den 13e gecince.Fifa 13 u oynamadim ne desem yalan olur.
demek bir tek bende değil , birçok kişide 2010 - 2011 e kadar pes oynamış .. ps1 den beri bende we,pes oynadım ... günlerce hakikaten 7/24 evde turnuvalar vs sapık derecede pes oynardık.. 2010 dan beri git gide kötüye gitti benim gözümde .. özellikle messi ronaldo vs özel kişilerle koş herkesi geç '' sıfıra in ve vur '' gol olsun canımı çok sıkmaya başladı .. hele son serilerde o zırt pırt faul olsun defansın arkasına top at karambol yarat vs vs ... 2011 de fifayı denedim hoşuma gitti ama pesden vazgeçemedim , 2012 de fifayı oynadım ama etrafımdaki herkes pes oynuyor diye pes oynadım mecburen .. mahalle baskısı yani :D 2013 de bütün tanıdıklarım pes oynasa oynamıyorum ... 2013 fifa ile mutluyum ... pes gözümde çok eksiye düştü ...
ben biraz şey gibi düşünüyorum , pes arcade yarış oyunu fifa simulasyon biraz daha ... pesle 300 le viraj dönerken NFS hot pursuit vs gibi fifa Forza 4 GT5 vs gibi tiiiizden gidip gerçekci araç kullanıımı gibi hissettiriyor ...
2009 dan berı scan pes 13te ıyı toplamıs bence...
cok daha gercekcı artık..
2gundur pes 2013 u oynuyorum ps3 te 2012 ye gore bayagi fark var oynanabilirlikte.Kontroller sutlara yon verme ozellikle dribbling esnasinda oyuncu oyle yandan ruzgar yemis gibi yon degistiremiyor aniden bi duraksama bi yavaslama oluyor daha gercekci..L2 ile vurusa yon verme ozellikleri gelmis2012 ye gore mukemmel bir ucurum yok ama kesinlikle daha iyi.Birde kendi topunuzu ayaginizdan actiginizda rakiple carpisinca pozisyona gore sizde faul yapmis sayilabiliyorsunuz yani daha gercekci olmus.Begendim 11den 12ye geciste olusan farktan daha fazlasi var 12den 13e gecince.Fifa 13 u oynamadim ne desem yalan olur.
bu lafa çok güldüm fifa2010 dan beri var L2 ve R2 de yöne verebiliyoruz.Huzur Fifa'da :D saygılar
bu lafa çok güldüm fifa2010 dan beri var L2 ve R2 de yöne verebiliyoruz.Huzur Fifa'da :D saygılar
Peste daha once olmadigini saniyorum yoksa vardida kacirdim mi?Fifa oynamadigim icin bilmiyorum var mi yok mu..
ahmetsahin111
25-10-2012, 10:36
2005den beri hem fifa hem pes serilerini oynarım iyi veya kötü ancak bi gerçek varki oda fifa11 ve sonrası