PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Far karartma hakkında?

redborn
21-09-2012, 02:24
Arkadaşlar bugün servisten aldığım sıfır valeo marka farları karartmak için bir yere verdim. Sizce ne kadar mantıklı sıfır daha bugün alınan farları karartmak ?

İkinci sorum far karartma muayeneden geçiyormu geçmiyormu?
Birde sizce farlarımın içindeki sinyal kürelerini karartmalımıyım karartmamalımıyım? Aşağıdaki resimde sinyallerin içinide karartmış mesela :) Görüntü dha güzel ama direk takılırmı muayenede? Aracım punto bu arada.

http://img13.imageshack.us/img13/8003/20120618170138fd.jpg

ERTAN
21-09-2012, 02:35
Orjinalinde olmayan sonradan modifikasyona uğramış hiç bir malzeme muaneden geçemez normalde, tuv.onaylı olsa bile ama biliyosunuz muanedeki elemanların insifiyatifine kalmış. Bu devirde açık hava filtresine ,ses sitemine laf edenleri biliyorum.

redborn
21-09-2012, 03:42
Peki sizce sinyal içinide karartmalımıyım sadece far çanağı kalsın resimdeki gibi.

Yoksa parlak sinyal çanağınıdamı bırakmalıyım ?

_driver_
21-09-2012, 03:49
resimdeki hali gayet güzel bence

TT_BOY
21-09-2012, 07:51
resimdeki gibi olursa güzel olur..

bLackModeL
21-09-2012, 08:35
kardesım hıc bır sıkıntısı olmuyo muanede + hos olmus far karartma sınyallerıde karart bende o sekılde yaptım amerıkann park yaptım tek nokta gıbı yanıyo baya hos bır goruntu oluyo

Tayfun-E30
21-09-2012, 08:39
Keske madem sifir aliyodunuz siyah zeminli fun fari alsaydiniz. Muanede sikinti olmaz reflektorleri duruyor neticede.. O sinyal kismini karartiyimmi karartmayayimmi bende karar veremedim..

redborn
21-09-2012, 10:14
Araç benim değil arkadaşlar örnek verdim. Yukardaki araçta sinyalleri karartmış reflektör kısımlarını. Sinyal derken far içindeki sinyalleri kastediyorum.

aşağıdaki örnekte ise karartmamış

http://i50.tinypic.com/19l9o0.jpg

_driver_
21-09-2012, 10:24
kırmızı gp deki far daha güzel
karart sinyalleri de

redborn
21-09-2012, 10:29
Bencede kırmızı daha güzel bende karartmak istiyom ama muayene kafama takılıyo. Sinyal kısımlarını siyaha boyacınca ışığı kescek diye?

Birde amerikan park var araçta. Boyalıykenmi iyi durur boyasızkenmi

redborn
21-09-2012, 12:30
Bugün verdim karartmaya. 3 gibi slikonlancak farlar 5 gibi alcam servise götürcem takcaklar.

Şimdi 2 saatte kururmu slikon? Serviste takarlarken farları oynatırlarsa falan sonra su alırmı??

Birde servisten çıkarken arabayı yıkıyolar tanzikli suyla falan bi sorun olurmu arkadaşlar acil yardım

Mst
21-09-2012, 12:47
Silikonlandıktan sonra 2-3 saat bekletsen daha sağlıklı olur bence, muayenede problem yok.

redborn
21-09-2012, 12:53
Silikonlandıktan sonra 2-3 saat bekletsen daha sağlıklı olur bence, muayenede problem yok.

2-3 saatte kururmu hemen ? İnternette yazıyor 1-2 günde anca kurur dedi. Yaptırdığım adamda yarın sabah alsan daha iyi olur dedi ama servisteki adam getir takalım daha araba alcam yerien diyo iki arada bi derede kaldım :(

Şimdi takarlarken farı tampon inik zaten oynatırlarsa yerinden ? Bide çıkışta yıkıyolar su almazmı far buğu yapmazmı ?

alihan_27
21-09-2012, 13:14
Takılırken özen gösterilirse bişey olmaz. Yinede acil değilse 1 gün beklemesi daha iyi olur.

redborn
21-09-2012, 13:51
Serviste diyo araba alcam yerien akşam getirmen lazım. Farlarım daha dün alındı sıfır valeo marka keşke açtırmasaydım verdiğim adam yapcak sandım çırağı açmış bugün görünce farlar ne haldeydi.

3 te slikonlucak şimdi 10 dk sonra 5 gibi servise götürcem. 2 saat slikonla farlar takılcak tampon takılcak sonra bide araba yıkancak offf kesin su alcak buhu yapcak

alihan_27
21-09-2012, 13:57
Baştan anlaştınızmı bilmiyorum ama buğu yaparsa düzelttirirsiniz. Sonuçta sıfır far ve bilinmedik yer değil yetkili servis. Hava tahliye tıpalarını taktırmayı unutmayın

redborn
21-09-2012, 14:12
Baştan anlaştınızmı bilmiyorum ama buğu yaparsa düzelttirirsiniz. Sonuçta sıfır far ve bilinmedik yer değil yetkili servis. Hava tahliye tıpalarını taktırmayı unutmayın

Far karartmayı servis yapmıyor dışarda sanayide yaptırıyom servis farları bekliyo benden takmak için

Sweet Vagabond
21-09-2012, 16:14
Sakin olun. Ben gerildim oturduğum yerde :D Aracı yıkatmazsanız ve takan ustalar dikkatli olursa sıkıntı olacağını sanmıyorum.

multispace
21-09-2012, 19:36
üstünden cıkanları karartmanız daha mantıklı olmaz mıydı.

şimdiden hayırlı olsun

redborn
21-09-2012, 22:43
üstünden cıkanları karartmanız daha mantıklı olmaz mıydı.

şimdiden hayırlı olsun

Üstünden çıkanları sigorta alıyo malesef :( Bu arada farları yarın almaya karar verdim biraz daha kurusunlar iyice

BüLenT GöReN
21-09-2012, 23:35
bizde bu işi yapıyoruz punto farını ne çok zordur açmak ne çok kolay ikisinin tam arasında o arayı geçtikten sonra zaten far zarar görür keşke bi araştırma yapsaydınız neresi sorunsuz sıkıntısız yapıyor die hem kendin dışında bizide gerdin burda valla servisten çıkarken yıkattırmazdın arabayı sorun olmazdı farın silikonlandıktan iki saat sonra eğer şayet farın camıyla arka kısmını birbirine tutan kenetleri kırmadıysalar biraz daha özen göstererek takarsalardı bişey olmazdı silikonun tam anlamıyla gerçekten kuruması 2 günü bulabiliyo hava şartlarına göre
bu arada nereye yaptırdın ne kadara yaptırdın bilmem etmem ama her zaman derim bu araba işi zevk işi madem zevkine düşkünsün yaptırırken normal piyasaya göre gerekirse biraz daha fazla para vericen öyle yaptıracan insanın içini sıktıktan sonra olmadıktan sonra hiç bi önemi yok bu kadarda takma kafaya herşeyi

YAVUZ
22-09-2012, 13:11
bari bir foto koy da nasıl olmuş görelim...

darkmoon
22-09-2012, 13:23
ben eski vectrama yapmışdım çok sıkıntı çekmişdim devamlı bilhassa kışları komple ön farlar buhar yapıyordu birde ismi namı olan bir yere vermişdim aracı sağlamda para almışlardı 5-6 kez git gel yapdım sol tarafdaki kesildide sağ tarafdaki bir türlü kesilmedi buhar yapması öylede satmışdım satarken sahibine söyledim olsun çok güzel görünüyor güzel iş yapmışsın dedi :)

redborn
22-09-2012, 23:33
Evet arkadaşlar bugün taktık farları aracıma yarın gündüz foto çekip atarım ama memnun kalmadım işçilikten.

Yapan kişi sinyal kısımlarını çok kötü bantlamış bantı sökerken boyanan kısımdanda almış biraz. Onu geçtim takmadan ön camları silmemiş farların. Akşam ışıkları bi açtım farların içi toz bütün.

Ayrıca sağ farın reflektörüne çok az slikonmu bulaştırmış parmak izimi yapmış napmış anlamadım.

1-) Şimdi ben bu farların içini açmadan ön camdaki tozu nasıl temizlerim ? Farları söküp su ile çalkalasam yada farların içine kompresörrlü hava tutsam reflektöre zarar verirmiyim ve mat boya atarmı?

2-) Farları tekrar sökmeye karar verirsem reflektördeki lekeyi ne ile temizlerim reflektöre daha fazla zarar vermeden ?

alihan_27
22-09-2012, 23:52
1) Su olmaz; reflektörü karartır, leke bırakır. Hava ile de olmaz toz farın içinden çıkmadıktan sonra yine her tarafına yayılır. Farın tekrar açılması gerekebilir. Bir kaçtane fotoğraf çekip koyarsanız daha net cevaplar verebiliriz.
2) Siyah silikon kullanıldıysa(ki kullanılmıştır) hafifçe kazıma yöntemine gidilmeli(çıkarıcı solusyonlar var ama sudan bile kararan reflektör için tehlikeli). Ama yağ, toz lekesi olabilir ***** ustalarımızın çoğu temiz çalışmaz.

Hepsinden öte içinize sinmediyse gözünüzün önünde temizletip, düzelttirin. Bu tip küçük şeyler sizi soğutmasın, neticede zevk almıyorsanız hiç anlamı yok.

redborn
22-09-2012, 23:58
1) Su olmaz; reflektörü karartır, leke bırakır. Hava ile de olmaz toz farın içinden çıkmadıktan sonra yine her tarafına yayılır. Farın tekrar açılması gerekebilir. Bir kaçtane fotoğraf çekip koyarsanız daha net cevaplar verebiliriz.
2) Siyah silikon kullanıldıysa(ki kullanılmıştır) hafifçe kazıma yöntemine gidilmeli(çıkarıcı solusyonlar var ama sudan bile kararan reflektör için tehlikeli). Ama yağ, toz lekesi olabilir ***** ustalarımızın çoğu temiz çalışmaz.

Hepsinden öte içinize sinmediyse gözünüzün önünde temizletip, düzelttirin. Bu tip küçük şeyler sizi soğutmasın, neticede zevk almıyorsanız hiç anlamı yok.

Çok büyük hayallerle karartmaya verdim bide 100 tl bayıldım ama işçiliği hiç sevmedim. Farlarım sıfırdı dediğim gibi şu an toz olan sor far yolda bakıyom daha geride gösteriyo giderken. Diğeri daha uzunu aydınlatıyo. Tozdanmı yoksa ayardanmı anlayamadım.

Reflektörün içini yapan kişi slikonlu el ile ellemiş gibi duruyor siyah slikon kullanmışlar. Peki hava tutsam reflektöre bi zararı olurmu veya mat boyaya ?

alihan_27
23-09-2012, 00:17
Muhtemelen far takılırken gelişi güzel takılmıştır. Genelde farları tutan(ön panele bağlayan) 1 veya 2 tane vida da farın istenen konumda durması için kullanılır.(içindeki ayar motorunu veya dışındaki reflektör ayar çubuklarını kastetmiyorum.)

İkincisi far camındaki tozu, hava tutmak yerine, ampul takılan yerden bir bez parçası sokup temizleyebilirsin. Basınçlı hava zarar verirmi vermezmi, burdan birşey demek yanlış olur.

Yinede bir foto görsek çok iyi olur.

Tayfun-E30
23-09-2012, 00:34
Muhtemelen far takılırken gelişi güzel takılmıştır. Genelde farları tutan(ön panele bağlayan) 1 veya 2 tane vida da farın istenen konumda durması için kullanılır.(içindeki ayar motorunu veya dışındaki reflektör ayar çubuklarını kastetmiyorum.)

İkincisi far camındaki tozu, hava tutmak yerine, ampul takılan yerden bir bez parçası sokup temizleyebilirsin. Basınçlı hava zarar verirmi vermezmi, burdan birşey demek yanlış olur.

Yinede bir foto görsek çok iyi olur.

Punto farina dediklerinin hicbiri olmaz sifir fari kararticam diye kekolara verene mustahak icine etmisler farin anladim kadariyla..

redborn
23-09-2012, 00:54
Çok pişmanım zaten çok güvenerek verdik. Çok kötü işçilik ne güzel cillop gibi parlayan sıfır parlak farım vardı. Keşke eskisi gibi yine folyo çekseydim folyoyla takılsaydım karartcağıma. Şimdi daha kış gelcek bakalım su alması olcak buharı olcak asıl o zaman iyice pişman olurum tabi olursa.

Tayfun punto farına neden onlar olmaz ?

darkmoon
23-09-2012, 01:00
yukarda yazdım canım kardeşim başımdan geçenleri bende çok çekdim hemde ben isim yapmış bu konuda bir yere götürdüm geçmiş olsun ama haloluyor.. sadece boyayı çıkarttırma sakın iz kalır tasda..

Tayfun-E30
23-09-2012, 01:06
Vidayla ayarlanicak birseyi yok icinede bez sokulmaz sen fari eline almadinmi far etmek zor olmasa gek bunlari..

alihan_27
23-09-2012, 01:07
Punto farina dediklerinin hicbiri olmaz sifir fari kararticam diye kekolara verene mustahak icine etmisler farin anladim kadariyla..

Haklısın. Ancak bu işler hobi, keyif işi. Benimde aklımdan geçenler bunlardı fakat daha yapıcı olmaya çalışarak bu işten soğumasın istiyorum. Kendimin ve çoğu arkadaşımın işini, sırf bu keko dediklerin haketmeden kazanmasın diye çayına, yemeğine kendim yaptım.

Fotoları görelim, ondan sonra git dükkana at farları, kır felan diye gaz verebiliriz. :D

Murat Özcan
23-09-2012, 01:10
resımdekı gıbı olsun daha ıyı

Tayfun-E30
23-09-2012, 01:16
Haklısın. Ancak bu işler hobi, keyif işi. Benimde aklımdan geçenler bunlardı fakat daha yapıcı olmaya çalışarak bu işten soğumasın istiyorum. Kendimin ve çoğu arkadaşımın işini, sırf bu keko dediklerin haketmeden kazanmasın diye çayına, yemeğine kendim yaptım.

Fotoları görelim, ondan sonra git dükkana at farları, kır felan diye gaz verebiliriz. :D

Ya bende elletmem arabami Sisleri kemdim kararttim farlarida kararticam bos bir vaktim olursa once icime sinsin yoksa parasida muhim degil ben 50 liralik karartmays 150 liralik ugrasiyorum sikayla kapiyorum ipa ile siliyorum *** pusur astari yuzunden pahaliys cikiyor..

boosted_pug
23-09-2012, 01:54
dostum yanlis anlama ama 100 tl lik iscilik ancak anlattigin kadar olur sanayide hangi ustayi gordun elleri pamuk gibi bembeyaz nasil o farin icinde iz kalmasin 100 tane araba sirada bekliyo ufak tefek far tamiriymis camiymis vs. icin senin fari iki dakka isitip aciyo sonrada ciraga verip all laaa sunun icini boya diyo senin farla 5 saat ugrassa diger musteriler kacicak 100 tl icin degermi degmez

sifir farlari karartip temiz is yapayim demissin ama yazik hevesin kursakda kalmis serviste felan far vs sokturmussun felan felan yerinde olsam giderim bauhauseye alicagin bi lokma takimi iki tornavida en kalitelisinden silikon ve siyah boya toplam maliyet en fazla 100 tl tutar bilemedin 150 tutar temiz temiz takarsin farlarini diy bolumunde 10 tane felan konu wardir ordan bakarak yaparsin

berkay_aydin
23-09-2012, 02:21
Ben çok memnunum, hiç buğu yapmadı, takarken silip taktık, iz bile yok.. İsterseniz yaptırdığım yerin adresini verebilirim...

multispace
23-09-2012, 08:58
yaptırdıgın yere geri götür bence.. 100 lira vermişsin 2 far karartmaya az para mı ?