Orijinalini görmek için tıklayınız : KTM Duke 125 vs Yamaha YZF r 125 vs Honda CBR 125
ahmet3425
20-09-2012, 21:06
merhaba arkadaslar,
gectiğimiz aylarda motorum calındıktan sonra epey sogumustum ancak simdi yeniden motor almayı dusunuyorum istanbul trafiği ile baş edemeyeceğim acıkcası.
alırsam bu 3'ünden birini alacagım 0 yada az kullanılmıs 2.el olucak KTM bana cok sık gozukuyor siz olsanız bunlardan hangisini alırdınız nedeninide yazarsanız sevinirim.
KTM
http://www.craigsmotorcycles.com/images/2011-KTM-Duke-125(1).jpg
YZF R
http://www.gulum.net/motor/resimler/Yamaha_YZF-R125_2008_18_1024x768.jpg
CBR 125
http://www.motordelisi.com/foto/Honda-CBR-125-R-3.jpg
Ktm le yzf r arasında gıdıp gelıyorum ben 2 sıde hoş goruntusu
TurboJDM
20-09-2012, 21:52
YZF-R125 15 hp gücünde ama kesici yüzünden ötürü 134 km de kalıyor. Ebatları R6 ile birebir ebatta. Cbr 125 ile 152 km gördüm ama R125 daha seri arada 1.5 hp olsada belli ediyor. KTM'ye gelirsek Kalite doruk noktada. Ama 110 km geçemiyor diye biliyorum. Görünüş olarakta 600cc naked görüntüsünde. 2. El bi CBR250R sizi pişman bırakmaz veya Hyosung GT250R. Benim kararım bu gördüğünüz motorlardan sadece KTM süremedim oda bilindik bi marka değil. Yakıt sorun olmıcaksada 2. el CBF500, Er-6N bak.
cabriolet
20-09-2012, 22:07
bu üçü arasından seçim yapıcaksak ben ktm duke125 i alırdım :)
kel alaka motorlar :)
biri harbi racing oturus pozısyonu bırı s.tourıng dıgerı enduro :)
sadece sık olsun ıstıyorsan cafe motoru alcam dıyorsan r125 al.tabı herkesten once gıtmen lazım zıra 1.5kagıtlık akrep bıle taksan pıtpıt gıdıosun :) ama o kafeye gıderken daha 5.dakıka bel agrısından motordan soguyabılırsın :rolleyes: he tabı yurtdısında pıst egıtımlerınde kullanılan yegane motor kendısı. safkan yarıscı. ama senın aradıgın sey bu mu? tartısılır :)
dag tepe gezecegım,bayıden cıkarken bıle modlu-kısısel secım yapabılcegım ve 125lıklerın en kalıtelısını alacagım dıyorsan ktm ıyı secenek.elbette 1000euro daha verıp 250lık ktm almamak bana cok sacma gelıyor.aynı vergı dılımı ve neredeyse aynı yakıtı dusunursek...
overall olarak honda cbr 125-250 kategorısınde lıder.servıs agı,parca fıyatları,yakıt ekonomısı,en teknolojık olması vs vs uzar gıder lıste.belkı en hızlı degıl,belkı en guzelı degıl ama aldıktan sonra pısman etmeyecek tek marka her kosulda.
ahmet3425
20-09-2012, 23:54
benim icin hız yapması onemli değil, az yaksın tipi guzel olsun birde genc adamız tipimize uygun olsun yeterli. kullanım amacım a noktasından b noktası rahat ve ekonomik sekilde seyahat edebilmek.
yamaha benim tarzıma gore cok iddalı bir motor. honda da tasarım olarak biraz geride kalıyor ancak onunda 2.el yedek parca ve servis agının cok genis olması oldukca cezbedici acıkcası honda alacak olursam 125 değilde 250 r tercih ederim.
KTM e 1000 euro fazladan verip extra 10 km daha fazla hız yapmayada gerek yok bence :)
2 kat guc ve tork var yalnız :) sadece top speed olarak dusunme. bunun artcısı var yokusu var e-5 ı var uzunyolu var ;)
Ef Driver
21-09-2012, 00:36
bende yzf 125 R kullanıcı olarak şunları söyleyebilirim standartların cok üstünde bir motor acayip kaliteli yamaha cok kullanışlı ekonomik dikkat cekici bir motor yapmış herşeyi ile 600 cc motor gibi duruyor ve oldukça zengin duruyor fren sistemi bile bremboydu 125 cc ye görede gidişi cok iyi 134 de kesiciye giriyor seri atak makine ve hiç ben karşılaşmadım 600-1000 cc motorcular bile dönüp bakıodu 125 cc oldugunu anlamıyorlardı soranlarda oluyordu abi 18-20 binlik motor bu diyolardı 8 bine aldım diyince şok oluyorlardı bence en iyisi yzf 125 R yada aprillah 125 cok iyi bir motor biraz yağ yaksada iki zamanlı tork makinesi bir motordur.
ufuksaracci
21-09-2012, 21:23
Motorsiklet hiç sevmem, korkarım ve çekinirim. Ama yaz başında KTM Duke'u gördüğümden beri alıp almamak arasında gidip geliyorum. Bilinmedik marka diyen arkadaşım KTM işin piri sayılabilicek bir markadır
Tayfun-E30
21-09-2012, 21:29
Tabiki ktm bu arada ben motorumu zincirliyorum ne yapalim devir kotu..
çok samimi bir arkadaşım ktm aldı 125lik motoru çok temiz daha 1xxx bi kmsi var....
o da almadan çok araştırdı en son buna karar verdi ama işinden dolayı çok kullanamıyor geçen gün yatçana satayım diyordu.
düşünürseniz bana pmle ulaşın sizi görüştüreyim.
TurboJDM
22-09-2012, 11:38
Aprilia RS 125 2008 Model Super Sport Motor Motosiklet Mağazasından ikinci el 9.000 TL - 93867812 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-aprilia-masrafsiz-italyan-aprilla-rs-125-93867812/detay) şu motora bi bak derim.
ktm duke 125 çok küçük bir motor. ben stunt öğrenmek istiyorum inşallah seneye yaza başlicam bunu için duke 125e baktım. boyuum 176. kilom 85 resmen küçük geldi bana. şuan yeni çıkmış sanırım 200 lük duke. ben onu tavsiye ederim. seneye inş onu alıcam
metinalan
22-09-2012, 11:53
ktm duke 125 çok küçük bir motor. ben stunt öğrenmek istiyorum inşallah seneye yaza başlicam bunu için duke 125e baktım. boyuum 176. kilom 85 resmen küçük geldi bana. şuan yeni çıkmış sanırım 200 lük duke. ben onu tavsiye ederim. seneye inş onu alıcam
sen ayı gıbısın motor napsın
GokhanRS
22-09-2012, 12:02
kanki bundan almazsan totoşsun :D 50nci yıl serisini almanı istiyorum :D
Yamaha YZF R125 2012 Model Commuter Motor Sahibinden ikinci el 8.000 TL - 97530334 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-yamaha-yzf-r-125-50-ci-yil-serisi-2012-model-97530334/detay)
darkmoon
22-09-2012, 12:25
ktm nin olayı başka marka offroad ve cross alanında lider.. dünya markası..
honda ile yamaha arasında yamaha çok güzel hem şekliyle hem duruşuyla ama şahsen ben 7-8 bin tl 125cc lik bir motora vermezdim yazık o paraya 250cc olsa gene bir nebze hadi neyse.. o fiyata 2009 hyo 650 likler var yeni nesil enjeksiyonlu motor hem yakıtı üflüyor hem performansı çok iyi..
GokhanRS
22-09-2012, 12:27
eminmisin hyo 650 nin az yaktığına? mesela azdan kasıt ne yakıyor şehir içi karışık kullanımda?
darkmoon
22-09-2012, 12:40
eminim ben senin dediğini anladım piyasada yaygın çok yakıyor lafları dönüyor hyo larda dohc v motor var kısaca adamlar touring motorunu racing makineye koymuşlar torklu motorda sürat yapmaya çalışırsan tapa gaz yakar neticede çift silindir.. ama ekonomi yapıcam diye sürersen 4.0 -4.5 i geçmessin söylediğim enjeksiyonlu. eski karbiratörlüleri 5.5 yakıyordu şehir içi..
GokhanRS
22-09-2012, 12:44
bizzat şuan aktif kullanan sahipleri normal 25 kuruşu buluyor diyorlar. ki şu son fiyatları düşünün benzinin. gazlayıncada 30kuruşları aşabiliyorsun diyorlar.
ahmet için 25 kuruş çok fazla. adam 10 kuruşla gezmeye alıştı. o yüzden yzf125 pahalıda olsa uzun vadede hyo650den çok daha ucuza mâl oluyor. + olarak nette hyo lara bakıyorum sahibinden comu inceleyin daha 20 25bindeki hyolar motor sıfır yapıldı yazıyorlar. 20 25binde biticekse hiç gelmez zaten ahmete o motor.
adam japona binip masrafsız gezmeye alıştı.
darkmoon
22-09-2012, 12:58
bendede hoy var gv250 gayet memnunum değiştirirsem yeniden hyo alırım 2012 enjeksiyonlu..
hyo nun motoru kolay kolay bitmez hyonun hikayesi çok farklı kısaca şöyle söyliyim hyoyu motora yeni başlayanlar alıyor ve motoru nasıl sürülmesi gerekdiğini bilmedikleri için hiç bir motor eğitimi almadıkları için düşüyorlar yan yatıyorlar gidiyorlar sokak arasında motorun m sinden anlamayan ustalara motorları teslim ediyorlar o yüzden piyasada sıkıntılı hyo çokdur doğrudur hak veririm çünkü çok sattı.. kısaca bilip bilmeyen herkes aldı ucuz diye. çok satan motorun sorunlularının çok olmasıda doğaldır.. bizim grupda 2006 model gv si olan arkadaşlar var daha motoruna anahtar değmedi normal bakımları dışında..
kaldıki ufak hacimli motorlar çok gaz açarsan fazla sıkışmadan dolayı çokda yakıcakdır onların ekonomi esprisi alt devirlerde oluyor fazla sıkmaya gelmez bu işin yamahası hondası olmuyor çok sıkarsan motor erken bitiyor aprillanın zamanında bir rs125 olayı vardı efsane motordu 600 lüklere kafa tutuyordu ama gel görki 20 bini görmeden bir sürü motor yaptıran vardı.. keza zzr250 ler vardı kawa nın..
öyle diyorsunda 125 lik yzf ye o paralar çok yaa... 140 km ya yapacak ya yapamicak yani ne gereksiz sadece dışı r1 e benzio die.
darkmoon
22-09-2012, 13:00
134 km de kesiciye giriyorsa zaten 120-130 km süratlerde öksürmeye başlar..
134 km de kesiciye giriyorsa zaten 120-130 km süratlerde öksürmeye başlar..
işte bana bu çok gereksiz geliyor. o paralara 2.el daha güzel motorlar alırsın. olay sadece tip mi ? 2 ayda gözü kapalı kullanıcak adam o motoru. kaldı ki daha önce motoru olan biri. bence çok gereksiz 125 klasmanı motor bilen adam için.
GokhanRS
22-09-2012, 13:02
ben kardeşime bu ucuz motorlardan 2 defa aldım. 2sinide sıfır aldım. sürekli masraf çıkardılar ben tövbe ettim japon harici mallara. hyo tecrübem yok ama hiçbir zamanda olmicak. insanın sütten dili yanınca yoğurdu üflermiş. buda o hesap.
ben aslında 2-3 fazla verip ninja250 tavsiye ederdim :)
darkmoon
22-09-2012, 13:03
Aynı şeyden bahsediyoruz bende onu yazdım önceki yazılarda :)
darkmoon
22-09-2012, 13:06
ben kardeşime bu ucuz motorlardan 2 defa aldım. 2sinide sıfır aldım. sürekli masraf çıkardılar ben tövbe ettim japon harici mallara. hyo tecrübem yok ama hiçbir zamanda olmicak. insanın sütten dili yanınca yoğurdu üflermiş. buda o hesap.
hyo kore malıdır çin mallarıyla hiç kıyaslama alakası yokdur motor dergilerinin sitesine gir bak hyonun malzeme işçilik motor kalitesi dayanıklılığına güzel övgüler yağdırmışlardır ve pek çok yamaha honda kıyaslamasında ya birinci ya ikinci geliyor.. bir interneti kurcalarsan bakarsan büyük bike sitelerine görürsün benim yazmama bile gerek yok.. :) birde yukarda yazmayı unuttum ekleme yapıyım hyonun 650cc de kullandığı motoru honda transalp modelinde suzuki vstorm modelinde kullanıyor..
ninja alınıcak motor 250 cc katogorisinde kesinlikle güzel bir motor kawa rulezz..
i-vtec07
22-09-2012, 13:40
bence ktm duke:)
ahmet3425
22-09-2012, 18:01
kanki bundan almazsan totoşsun :D 50nci yıl serisini almanı istiyorum :D
Yamaha YZF R125 2012 Model Commuter Motor Sahibinden ikinci el 8.000 TL - 97530334 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-yamaha-yzf-r-125-50-ci-yil-serisi-2012-model-97530334/detay)
ya olm guzel motorda ben hergun 60 km yapmayı planlıyorum oturus pozisyonu olsun gidonu olsun bildiğin racing makine yolda belimi agrıtır diye cekiniyorum.
ama ktm de oyle değil gidonu yukarda selesi biraz daha assağıda s.touring tam benim istediğim şekil gezi motoru.
KTM alırsam kızma bana :D
TurboJDM
22-09-2012, 19:14
+1 :icon_tup: ama cbr 250'den fazla yakıyor. :icon13:
darkmoon
22-09-2012, 19:50
250 super sportta sıralamam 1- ninja 2- hyo gtr 3- cbr 250..
ben şahsen 125 lik makine tavsiye etmiyorum ne performans olur ne ekonomi :) 250 cc lik yeni nesil enjeksiyonlu 30 beygirlik bir motor candır basdınmı gider basmassan az yakar..
ucuz etın yahnısı kotu oluyor. 2bn lıra ucuza alırsın 2bın lıra masraf edersın :)
bu arada nınja alırsa elınde patlar.yenı kasa gelıyor 2013...o da 7000euronun uzerınde olacak fıyatı...nınja zaten pazarda ezılmıstı daha da ezılecek bu mentalıteyle ;)
ayrıca sadece son hız ve bıraz daha az tıtresımı;
cok daha az yakıt (1.5katı ??),daha ıyı tork,daha ıyı servıs agı,daha ucuz yedek parca vs ye tercıh eder mı arkadas? sanmam :)
eminmisin hyo 650 nin az yaktığına? mesela azdan kasıt ne yakıyor şehir içi karışık kullanımda?
az yakıo derken 4sılındırlerden demek ıstedı sanırım. 7-8 lıtre cıvarı sehırıcı. 4sılındırler 9-10 cıvarı yakıyor.
Aprilia RS 125 2008 Model Super Sport Motor Motosiklet Mağazasından ikinci el 9.000 TL - 93867812 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-aprilia-masrafsiz-italyan-aprilla-rs-125-93867812/detay) şu motora bi bak derim.
aprılıa grenaj ve dıger fıyatlarını hıc sordunuz mu? kaza gecırmıs aprılıa cı arkadasım var.neredeyse yıl oldu mahkeme eklıyor fıyatlardan dolayı. cbr ın grenajları 50-60 lıra.. arada 10kat fark var parca basına...
+ ıcıyor benzını. 7lt ortalama deger mı 250gıbı gıtmek ıcın 125cc ıle?
***sadece sekıl ıstıyorsan gt250r sonu bence.dev gıbı.yzf de guzel ama gt250r gercekten buyuk.zaten 1e1 600luk grenaj kullanan tek 250cc kendısı.tabı kı bı japon degıl hıcbır konuda :) bunu da goze almalısın.
bende yzf 125 R kullanıcı olarak şunları söyleyebilirim standartların cok üstünde bir motor acayip kaliteli yamaha cok kullanışlı ekonomik dikkat cekici bir motor yapmış herşeyi ile 600 cc motor gibi duruyor ve oldukça zengin duruyor fren sistemi bile bremboydu 125 cc ye görede gidişi cok iyi 134 de kesiciye giriyor seri atak makine ve hiç ben karşılaşmadım 600-1000 cc motorcular bile dönüp bakıodu 125 cc oldugunu anlamıyorlardı soranlarda oluyordu abi 18-20 binlik motor bu diyolardı 8 bine aldım diyince şok oluyorlardı bence en iyisi yzf 125 R yada aprillah 125 cok iyi bir motor biraz yağ yaksada iki zamanlı tork makinesi bir motordur.
hersey ıyı guze,haklısın da "cok kullanıslı" bıraz ıronık olmuş.. :)
darkmoon
22-09-2012, 22:13
az yakıo derken 4sılındırlerden demek ıstedı sanırım. 7-8 lıtre cıvarı sehırıcı. 4sılındırler 9-10 cıvarı yakıyor.
hangi 600cc 9-10 litre yakıyormuş arkadaşımda kawa er6n var 5 litre yakıyor.. hyo lar 5.5 eski karbiratörlüleri yakıyor.. transalpler 5.5 yakıyor keza..
gerekirse specleri yazar koyarız vardır fabrika verileri ben bildiklerimi söyledim..
hangi 600cc 9-10 litre yakıyormuş arkadaşımda kawa er6n var 5 litre yakıyor.. hyo lar 5.5 eski karbiratörlüleri yakıyor.. transalpler 5.5 yakıyor keza..
gerekirse specleri yazar koyarız vardır fabrika verileri ben bildiklerimi söyledim..
kardesım tekrar duzgun okur musun yazdıgımı? :)
600cc 4 sılındır racınglerden bahsedıyorum... ;)
dedıgın motorlar, 2sılındır aletler... safkan, devırlı 4 sılındır 600luk degıller...
darkmoon
22-09-2012, 22:20
super sport makineden bahsediyorsan pardon haklısın.. :) bende diyorum 9-10 litre milletin ocağına incir ağacı diker.. :D
hyo nun gt si super sport görünümlü enduro cruiser tarzı motorlardır misal 650cc gt de var comettede var gv de var motor aynı sadece birinde grenaj var biri naked diğeri cruiser.. eski enjeksiyonsuz olanını sürdüğümiçin iyi biliyorum 5.5 falan yakıyor o motor zorlasan 6 yakar en fazla ondanda öteye gitmez gidiyorsa yada tapa gaz kullanılıyordur yada motorda bir sıkıntı vardır.. yeni nesil enjeksiyonluları denilene göre bir litre eskisine göre az yakıyormuş.. yani oda tahminim 4.5 -5.5 arası yakar.. bu arada 600 lükler içinde en az yakanda er6n süper makine.. :)
aynen... gucu nasıl-nereye kullandıgına baglı yakıt.
mesela hondanın yenı aletı var nc 700 serısı... 600 de degıl 700 hatta ama basmayınca utanmasa benım 250lık kadar yakacak :) :) felaket ekonomık-teknolojık alet torklu felan ama 700 vergısı verıp 20000lıraya hayatta almam ben :)
Tayfun-E30
22-09-2012, 22:24
Ya alanlar kusura bakmasinda cok sacma geliyor bu motorlar bana ivmelenmeyen bir aletle kambur oturup gezmenin mantigi nedir? Eskisi gibi 2 zamanli devir ceviren vs cigerli aletler olsa anlayacamda ybr 125 giderinde supersport motor?? En azindan naked motor almak cok daha mantikli..
supersportun oturus pozısyonu ve surus dınamıgıne nasıl alısacaksın pekı? baslangıc olarak chopper kullanarak mı :)
darkmoon
22-09-2012, 22:30
bende gv250 var 4.1 yakıyorum uzun yolda 3.8 kadar düşüyor daha ne istiyim.. bundan aşağısını cuplar yakıyor.. :D
guzel degerler bır chopper ıcın.
ben de 2.8 mın gordum uzunda. 3.8 de sehırıc max gordum.dahasını yakmadı.
normalde vfr800 gecerım dıordum ama suanlık cok sacma.kullanacak yolum*zamanım olmuyor pek.motora yazık kısa mesafe vs de.
darkmoon
22-09-2012, 22:40
250cc bu ülke için bence ideal 250cc deki yakıt değerleri ve beygir gücüde ideal.. artık modern makinalarda 30 beygir alınıyor 250cc den.. yakıt değerleride baya baya düşük durumda.. vergisi az.. bakımı osu busu yormuyor..
Bazen arkadaşın er6n e gözüm çok kayıyor ikinici elleride çok makul fiyatlara var 2008 üstü sonra vazgeçiyorum :)
Tayfun-E30
22-09-2012, 23:34
125 cc supersporta binmektense 250 cc nakeda binerim ayrica chopper uc bir ornek olmus 125lik ssler kimseyi 1000rr kullanmaya hazirlamiyor bence.. Ybr 125 kullanandan daha hazir olmadiklarini dusunuyorum..
125 cc supersporta binmektense 250 cc nakeda binerim ayrica chopper uc bir ornek olmus 125lik ssler kimseyi 1000rr kullanmaya hazirlamiyor bence.. Ybr 125 kullanandan daha hazir olmadiklarini dusunuyorum..
ss olarak gt250r ve yzf den bahsedıyorum zaten. nınja-cbr ve dıgerlerı s.tourıng oturus pozısyonuna sahıp. performans olarak demıyorum farkındaysan surus dınamıgı olarak dıyorum.yoksa 1000lıkten once 600luge gecmen lazım zaten..arasındakı fark 125-600den fazla :)
125lıge bınmektense 250cc ye bınerım cumlesını anlamadım.bu mantıkla herkes bısey ortaya atar zaten.zevk meselesı.herseyı ortada motor onde tabak gıbı far da bana ters mesela.
Tayfun-E30
22-09-2012, 23:58
Gt250r ssmi =) bence ss anlayisimiz biraz farkli.. Bence bu surus dinamigi isini fazla abartiyosunuz..naked olsa nolucak..
Ortaya aticak birsey yok fotografi guzel diye scooter performansindaki motorla kambur kambur gezmek sacma geliyor bana.. İtalyan 125 lik spor motoru italyadaki ehliyet muhabbetine yapmis olabildigincede agrasif yapmis.. Bence sacma bu motorlar yani.. Kimseyide birseye hazirlamaz..
darkmoon
23-09-2012, 00:21
ss demiyor zaten oturuş pozisyonundan bahsediyor.. hyonun motorları kesinlikle ss motorları değil zaten hyonun manuelde iki tip motoru var 250 ve 650 avrupa amerika pazarında 700 lüğüde var ama türkiyeye getirmiyorlar..
Bu motorlar zaten honda suzuki ile ortak kullanımda olan kaliteli kendini ispatlamış motorlar..
bir önceki sayfadada yazdım hyo 650 motoru vstorm ve transalp dede kullanılmakdaki bu iki model suzuki ve hondanın efsane ve enduro klassmanında en çok satan modelleri..
hyo enduro motorunu racing kasasına koymuş o kasanın bir ön grenajını çıkartmış naked yapmış birde cruisera koymuş aynı motoru..
aslında vw nin yapdığı gibi bir şey vw nasıl gidip 1.4 tsi motoru binek aracınada crossover aracınada suv aracınada hatta ticarisine bile koyuyor buda aynısı.. adamlar bir motoru her kasaya koymuşlar ama hyo nun 650 lik motoru racing motoru değil kasa ne kadar race kasası olsada gt de motor değil :) bu arada bu lafım 250 liği içinde geçerli. :)
Tayfun-E30
23-09-2012, 00:32
Benim hyo ya birsey dedigim yok zaten surerken yormadi beni nedense hyo icin gorusum bir japon italyan degil tabiki ama cin malida degil kia hundai ayarinda iste mensei gibi =)
darkmoon
23-09-2012, 00:52
motorda iyilik kötülük çok göreceli bir şey neticede araba gibi bir kaporta iç aksam v.b yok motor var iyi işçilik var o kadar..
hyo bu ikisinide başarı ile sunuyor kullanılan malzemede kötü değil yormuyorda.. japonlarla bence hyo aynı ayarda zaten dediğim gibi kullandığı motorları bile ortak.. fiyat performans servis ölçeğindede bir tık öne bile çıkar yamahanın kawanın servislerinin durumu ortada parça mevzularındada çok sıkıntı çekenler var.. hyodada vardı global getirtirken sonra kanuni aldı o dertte bitti..
hyocu falan değilim yanlış anlaşılmasın 5-6 bin tl lik motorun savunucak halim yok japonlarıda severim ama yeni markalarada artık sıcak bakmak lazım.. hyo yu hala çinli zanneden çok bilgisi sahibi olmayan insanlar var.. :)
aprilla hakkında tek yorumum ben pegasosunu kullanmışdım yıllar önce bmw motorluymuş falan ama çok rahatsızdı çok yakıyordu açıkcası hoşuma gitmemişdi aprillada hep bir parça ve servis sorunu var ve yakış sorunu bu yüzden ne kadar iyide olsa insanlar hep bir adım geride duruyor.. italyan arabalarıyla aynı kaderi paylaşıyor kısaca :)
Tayfun-E30
23-09-2012, 01:11
Bende aprillia scarabeo 200 var daha 2011 model parca sorunumda yok ama arabada italyan alisigim yani cekerim =) yakiti super ama runnerda olan 19 hp enjektorlu radyatorlu makine var kokluyor resmen o konuda cok memlunum gideride segmentine gore guzel..
darkmoon
23-09-2012, 01:13
biliyorum piaggio motoru kullanıyor bildiğim kadarı ile aprilla zaten scooterlarında.. seninkide en az yakanlarından ama atlanticler falan yakıyor birde beverliyler bilhassa 500 lükleri fena yakıyor.. bir abimizde vardı yakıtından şikayetçiydi sattı zaten.
Tayfun-E30
23-09-2012, 01:26
Evet zaten piaggio uretiyor sase numarasinda faan piaggio yaziyor.. Almadan arastirmistim zaten denk gelmisti ama simdilik cok guzel secmisim diyorum insallah ilerde pisman olmam =)
darkmoon
23-09-2012, 01:32
güzel motorlar güle güle kullan.. scooter alıcak olsam benimde hoşuma kymco xciting 500 ler birde sym gts250 ler gidiyor.. ama şu an için gv den devam :D
scooter? srv850 lazım aslında madem ıtalyanlardan konusuoruz :):)
darkmoon
23-09-2012, 01:38
geçen çok eski bir motorcu arkadaşla onu konuşuyorduk efsane bir motor yapmışlar srv850 ile ama çok pahalı fiyatını 30 bin tl gibi bir şeymiş motorun.. :D beni aşar ben bir motora o kadar şahsen hayatta vermem :D
80bg scooter...manyaklar :)