PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bisiklet kullananlar ?

Sayfa : 1 2 3 4 5 6 [7]

CloudGrey
22-07-2020, 19:13
çatala değene kadar lastik kullanırsan eğer, aşınmadan sonra o çatalı yersin, bir gün çukura girdiğinde sana büyük masraf açar.

abi ben bütün bisikletleri sattım 2 yıldır kullanmıyorum :)

bundan sonrakini dirt jump alıcam zaten ;

Carraro BANDIT | 2020 | Seda Bisiklet (http://www.sedabisiklet.com/-bisikletler/-dag/1051-carraro_bandit_%7C_2020)

modlarkende birde rock shox maşa takarız dicektim, rs maşalar araba parası olmuş :D

Aranel Ciryatan
23-07-2020, 10:49
2si de lastiklerin eşit olsun, akışında baya sorun yaşarsın.

Ankara'nın yolları için bence 23 çok az, min 25 öneririm :)
Oradan kullanan arkadaşlardan görüyorum çoğu soğuk asfalt sanırım.
Jantın modeline ve genişliğine göre 28 bile olabilir ama 25 bu işin mottosudur en ideali o dur.
Hafif patika, daha fazla soğuk asfaltta gidiyorsanız jantında uygunsa kesinlikle 28mm öneririm.
Bir de lastik ne kullanıyorsun?

Olur kardeşim, yolla buradan, sorun değil.

Kesinlikle katılıyorum ama Ümit bisiklet almazdım :)
En azından Carraro falan almanızı öneririm.
İtalyan marka ama burada montajı yapılıp satılıyor.
Ayrıca ne kadar ucuz bisiklet o kadar çok teknik arıza demektir.
Ben de ilk başta bu kadar paralar verilir mi diyordum şu an baktığım fiyatlar araba parası :)
Ya da katlanır Carraronun flex modelleri var, çok daha fazla işinin görür Ümit bisikletten.

Uzun süre Carraro Flexi 121 kullandım. Aynı dönemlerde birde Ümit'in büyük kadrolu bisikleti vardı. İnanın hiç bir fark yoktu. 2'sinde de aynı Shimano vites vardı. Şuanda da her modele bakıyorum aslında uygun fiyatlı ne bulursam alıcam hepsi aynı çünkü neredeyse. Bisiklette önemli olan zaten viteslerin frenlerin sorunsuz olması. Onda da hepsi artık Shimano kullanıyor.

baskan96
05-08-2020, 18:22
Herkese merhaba.

Bir hevesle aldığım fakat yoğunluktan dolayı uzun süredir kullanamadığım bir bisikletim var.

Geotech prime 29" serisi. 27 vitesli olması lazım. MTB diye geçiyor. Pedallarda, lastiklerde, pedlerde en ufak deforme yok toplasanız 50 km kullanılmadı.

Bunu satmak istiyorum fakat fiyat olarak ne yazmalıyım en ufak fikrim yok. Yardımcı olabilecek var mıdır?

EOZDAG
08-08-2020, 13:41
Giant Trinity SL

https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-spor-bisiklet-giant-trinity-sl-s-sinirli-sure-icin-840025206/detay

Abiler selam konuyla ilgili arkadaşlar olduğu için yazıyorum; yakın arkadaşımın bisikleti, forumdan ilgilenen olursa makul yerlerde anlaşılabilmesi için yardımcı olurum.

Deniz.
12-08-2020, 13:18
Benimde taşıyıcıya ihtiyacım var ama karar veremedim. Var mı önerileriniz ?

Deniz.
12-08-2020, 13:20

Ozan Özer
13-08-2020, 07:38
Beyler selam;
özellikle telefon tutucu olmak üzere, farklı aksesuarlar bulabileceğim bir mekan / site öneriniz var mı?

levent_s
21-08-2020, 14:38
Arkadaşlar bisiklet almak istiyorum fakat 1 haftadır hiçbiryerde aradığım modelleri bulamıyorum yaz sonu olduğu içinmi yoksa pandemiden dolayı anlamadım bisiklet stokları tükenmiş gibi. Online veya direk mağazadan sipariş vermek suretiyle bisiklet alabileceğim yer varmı önerilerinizi bekliyorum. Max 3000 liraya kadar şehir-tur bisikleti arıyorum. Kron tx 300 veya 450. Mosso legarda 2027 arıyorum.

muratburunce
21-08-2020, 15:19
Bende işe bisikletle gidip geliyorum ama sürekli arka tekerim patlıyor dış lastik değiştim iç lastik kaç kere değişti ama yok illaki haftada 1kere patlıyor en az varmı çözüm önerisi olan?

edemirbas
21-08-2020, 15:44
Bende işe bisikletle gidip geliyorum ama sürekli arka tekerim patlıyor dış lastik değiştim iç lastik kaç kere değişti ama yok illaki haftada 1kere patlıyor en az varmı çözüm önerisi olan?

Jant tellerinin janta bağlandığı yerde sivri bir yer olabilir. Normalde çemberin içinde jant şeridi oluyor ama bisiklet eskiyse onlar da eskimiş olabilir. Geçici olarak birkaç tur elektrik bandı çekebilirsiniz.

muratburunce
21-08-2020, 15:53
Jant tellerinin janta bağlandığı yerde sivri bir yer olabilir. Normalde çemberin içinde jant şeridi oluyor ama bisiklet eskiyse onlar da eskimiş olabilir. Geçici olarak birkaç tur elektrik bandı çekebilirsiniz.

o aklıma geldi ama jant'ın içine gömülğ halde tellerin olduğu kısım ekte gösterdiğim gibi genede bi kontrol edeyim

https://www.aslibisiklet.com/Uploads/UrunResimleri/buyuk/26-Cift-Kat-Disk-Arka-Jant-Seti-bd3a.jpg

ghibli06
21-08-2020, 15:58

aynen, genelde tellerin ucu kesiyor, ama jant yamuksa ona da bakmak lazım...

edemirbas
21-08-2020, 16:08
o aklıma geldi ama jant'ın içine gömülğ halde tellerin olduğu kısım ekte gösterdiğim gibi genede bi kontrol edeyim

https://www.aslibisiklet.com/Uploads/UrunResimleri/buyuk/26-Cift-Kat-Disk-Arka-Jant-Seti-bd3a.jpg

o delik kısımlara iç lastik direk temas ediyor, zamanla sürtünmeyle berabe fire veriyor iç lastik. Elektrik bandını bir deneyin derim.

Bir de, lastiği söktüğünüzde dış lastiğin içinde parmağınızı bir gezdirin, belki ufak bir parça saplı kalmış olabilir. Çok bastırmayın ama parmakları, bişey varsa sizi de delmesin :)

muratburunce
21-08-2020, 16:13
o delik kısımlara iç lastik direk temas ediyor, zamanla sürtünmeyle berabe fire veriyor iç lastik. Elektrik bandını bir deneyin derim.

Bir de, lastiği söktüğünüzde dış lastiğin içinde parmağınızı bir gezdirin, belki ufak bir parça saplı kalmış olabilir. Çok bastırmayın ama parmakları, bişey varsa sizi de delmesin :)

teşekkür ederim o kısma eski iç lastikten parça kesip onu koyacağım direk daha sağlam olur bide böyle deniyeyim :)

edemirbas
21-08-2020, 16:16
teşekkür ederim o kısma eski iç lastikten parça kesip onu koyacağım direk daha sağlam olur bide böyle deniyeyim :)

komple bütün delikleri kapattığınız sürece sorun olmaz :)

Bir de bir şey daha, iç lastikler nerden patlak veriyordu genelde hiç dikkat ettiniz mi? İç kısım, dış kısım, ya da sibobun etrafından? İç lastik yerinde çok oynamışsa siboptan da kesebilir şimdi aklıma geldi o da

muratburunce
21-08-2020, 16:18
komple bütün delikleri kapattığınız sürece sorun olmaz :)

Bir de bir şey daha, iç lastikler nerden patlak veriyordu genelde hiç dikkat ettiniz mi? İç kısım, dış kısım, ya da sibobun etrafından? İç lastik yerinde çok oynamışsa siboptan da kesebilir şimdi aklıma geldi o da

sabit bi yer yok sürekli yer değişiyor anlam veremedim bende iç lastik yama doluyor en son değiştiriyorum. eski iç lastiklerden bir bütün çember çıkarıp geçireceğim iç kısma sonra iç lastiği takacağım birde böyle deniyeyim bakim fayda edecekmi

edemirbas
21-08-2020, 16:25
sabit bi yer yok sürekli yer değişiyor anlam veremedim bende iç lastik yama doluyor en son değiştiriyorum. eski iç lastiklerden bir bütün çember çıkarıp geçireceğim iç kısma sonra iç lastiği takacağım birde böyle deniyeyim bakim fayda edecekmi

bol kalabilir iç lastik orası için, bisiklet kaç jant bilmiyorum ama eğer 28-29 jant ise 26'ların iç lastiğinden kesip gerdirip koyabilirsiniz belki oraya. Yine de bi deneyin, hiç denemedim o yüzden kesin bir şey diyemiyorum :)

ghibli06
21-08-2020, 16:26
en mantıklısı 3-4 tur elektrik bandı, başka bir şeyle boşa enerji harcamayın...

muratburunce
25-08-2020, 16:05
bol kalabilir iç lastik orası için, bisiklet kaç jant bilmiyorum ama eğer 28-29 jant ise 26'ların iç lastiğinden kesip gerdirip koyabilirsiniz belki oraya. Yine de bi deneyin, hiç denemedim o yüzden kesin bir şey diyemiyorum :)

en mantıklısı 3-4 tur elektrik bandı, başka bir şeyle boşa enerji harcamayın...

Janta 1 adet elektrik bandını komple sardım 2-3 gündür kullanıyorum sıkıntı çıkmadı daha sanırım sorunu çözüdüm teşekkür ederim

rebelh
27-08-2020, 13:40
bianchi slr 400 aldım sonunda claris setli
mtbden sonra çok acayip geldi alışmam zaman alacak
biraz duruş pozisyonlarına, en sık yapılan hatalara falan bakmam lazım internetten

Konuyu görmüşken güncel çekeyim
1 ayı geçmiş bisikleti alalı
Artık alıştım işe gidiş sürem 25-27 dk arası
Gayet keyifli bir hal almaya başladı pratikleştikçe daha basitleşti güzergahı iyice ezberledim
Tek sıkıntım araçların egzozundan zehirlenmem inşallah:) (dizel yasaklanmalı hybrid forever)
Artık işin olmadığı ya da sürmediğim günlerde bile bir bahane bulup süresim geliyor
Hatta arabayı sanayiye bıraktığımda bisikleti de götürüyorum dönüşte ve arabayı almaya giderken bisikletle gidiyorum

cabrioleter
31-08-2020, 11:10

ZEFAL HYBRID 28-29 JANT PVC JANT BANDI (https://www.bikeandoutdoor.com/zefal-hybrid-28-29-jant-pvc-jant-bandi)

jant şeridi alıp çekersiniz bu problemi çözersiniz..

muratburunce
31-08-2020, 11:36
ZEFAL HYBRID 28-29 JANT PVC JANT BANDI (https://www.bikeandoutdoor.com/zefal-hybrid-28-29-jant-pvc-jant-bandi)

jant şeridi alıp çekersiniz bu problemi çözersiniz..

Jantın içine deneme amaçlı 1 adet elektrik bandını komple çektim idareten şuan sıkıntı yok bundan alıp 2 lastiğede takacağım aklımda

CloudGrey
04-09-2020, 16:41
bugün 10 km ufak bi sürüşe çıktım , özlemişim bea

https://i.hizliresim.com/aQPvBR.jpg (https://hizliresim.com/aQPvBR)

Ormanci
06-09-2020, 22:34
Ben de özleyip dün çıktım, uzuuuuuuuuuuuuuundur binmemiştim. Bugün "oh be dün ne güzel oldu" deyip tekrar çıktım, ölüyodum...

Kıçımdaki "sele alışmama ağrısı" aslında bi sinyal olmalıydı, dinlemedim...

Bostancı'dan sahile indim, Suadiye Beltur önündeyken sağdaki yayalara zil çaldım, allahtan çok hızlı değildim. Tam yayaları geçtim, çöpün arkasından kedi çıktı, yarım metreden daha azdı herhalde mesafe, kediyi sadece "görebildim". Zaten gördüğüm sahne de ön tekerleğin hayvanın üzerine tam ortadan çıkışı oldu. Sonrasında motosikletlerin üzerinden atması gibi, bisiklet önce ZINK diye durdu sağa yattı, tabi ben hala gittiğimden uçuşa geçtim, bisiklet de bu sefer sola yatıp benimle birlikte uçtu. Bisiklet yere yapışınca ben de üzerine. Kaburgamı yandan kadro veya gidona soktum sanıyorum, oradan da omzumun üzerine düştüm.

Bi süre yerde kaldım, herhalde kırıldı gitti bi yerler diye, millet geliyor iyi misiniz iyi misiniz diye, bilmiyorum ki dedim, ters duran bi yerim var mı, kan man yaralanma bişey görüyo musunuz, bisiklet bi yerime girmiş mi? Yok... Kediyi soruyorum, kedi nerede öldü mü? Tam diplerinde uçtuğum vatandaşlardan biri "yok kaçtı gerizekalı, biliyosun ölmez onlar kolay kolay, 8 oldu kalktı gitti" dedi... Sevindim, iyi dedim yoksa ben gebertecektim salağı, sokak hayvanına karşıyız arkadaş :D

Kalkıp biraz soluklanayım dedim ama bi garibim, banka oturttular, başım dönmeye başladı, yattım, biraz gözleri kapattım, baktım beni tokatlıyolar, titriyorum bi yandan... Gözleri açtım, titreme geçti, tamam dedim iyiyim. Beni öyle görenler ambulans çağırmışlar hemen. Herhalde ilk şok, acı ve aç karnına olmam tetikledi. Soğuk ter döktüm kendime geldim sonrasında. Baş dönmesi bi süre daha devam etti, düşünüyorum, başımı vurmadım..

Neyse sağlık görevlileri geldi, ilk sordukları zaten kafayı vurdunuz mu ve hatırlıyor musunuz... Hatırlıyorum.. Tamam sıkıntı yok, sağıma soluma baktılar, kaburga kırık çatlak değil, muhtemelen ezilme, hastaneye gidelim mi, yok dedim ben buradan eve giderim :)

Eve geldim bi ağrı bi ağrı, tekrar hastaneye. Röntgen bilmemne, tabi bişey yok, full ezilme ile yırttık. 2 gün de rapor çaktım... Ama gıcık oldu, çilesi fena.

Bu da böyle bir anımdır :)

Yalnız bi de böyle bi teyzeye çakmamak için ön freni de birlikte dip sıkınca uçmuştum rodeo gibi, ağzım yüzüm dağılıyodu az kaldı. İkisinde de bisiklete bir şey olmadı gariptir. Ucuz atlatıyorum. Ulan sahilde bakıyorum eve dönerken, kimse bi tehlike ile karşılaşmıyor, herkes mutlu mesut, niye bunlar beni buluyo anlamadım :) Allahtan yavaştım bi de yani gazlamıyordum.

Ormanci
06-09-2020, 22:37
https://speeder2xx.files.wordpress.com/2016/04/adsc4b1z.png?w=438&h=252

Benimki de aha bu, 2012 az kullanılmış :)

CloudGrey
06-09-2020, 23:05
Benimki de aha bu, 2012 az kullanılmış :)

Abi çok geçmiş olsun baya baya olay atlatmışsın :)

benimde 2014te bi meridam vardı , keşke hiç satmasaydım ondan aldığı hazzı bir daha birşeyden alamadım :)

bisiklet forumda ilanımı buldum acıklamaya bakarmısın , neler almışım üstüne ve ne kadarmış wtf :S

Satori TT gidon : 50$
XLC foam handlegrip : 20 $
KNCN Bar plug : 20$
Token chain drop : 25$ TL
X-pedo pedal (yedek pimleri mevcut): 55$
XT icetech rotor + 2014 m615 deore fren seti : 250$
Sigma sts 16.12 kablosuz sayaç : 90$
Toplamda 510$ (1000TL) gibi bir rakam üstünde extra olarak mevcuttur.

2014de 510 dolar 1000 tl imiş :D

https://i.hizliresim.com/uqa9NO.jpg (https://hizliresim.com/uqa9NO)

Ormanci
07-09-2020, 08:48
Valla ya şuraya bak...

2011 veya 12'de almıştım Merida'yı, 500 dolar falandı. Bi bisiklet daha harcamışsın üzerine sen de galiba :D

2011'de de Giulietta almıştım, o da 20 küsür bin Euro'ydu, 57bin TL falan gibi bir fiyata geliyordu. Paralara bak, kura bak...

HKND
08-09-2020, 15:51
Ağalar, beyler. Hem işe gidip gelmelik hem de hafta sonu gezintiler için bisiklet arayışına girdim. Boy 181 kilo 93, ne alacağım yönünde kararsız kaldım. Genelde şehiriçi kullanılacak kimisi dağ bisikleti al kimisi şehir bisikleti al diyor. Açıkçası biraz paraya kıyıp iyi bişey almak istiyorum. Bir arkadaşım mosso wildfire 29 önerdi. Sizin tavsiyeleriniz nedir lütfen paylaşır mısınız?

Ormanci
09-09-2020, 08:37
Ağalar, beyler. Hem işe gidip gelmelik hem de hafta sonu gezintiler için bisiklet arayışına girdim. Boy 181 kilo 93, ne alacağım yönünde kararsız kaldım. Genelde şehiriçi kullanılacak kimisi dağ bisikleti al kimisi şehir bisikleti al diyor. Açıkçası biraz paraya kıyıp iyi bişey almak istiyorum. Bir arkadaşım mosso wildfire 29 önerdi. Sizin tavsiyeleriniz nedir lütfen paylaşır mısınız?

Daha ziyade şehiriçinde yol-kaldırım vs gibi kullanılacaksa dağ bisikleti işine hiç girmeyin. Hele ki amortisörlü falan hiç olmasın. Boşa hamallık oluyor. Ha ama hafta sonu ben bunu alıp ormana gideceğim toz toprak kullanacağım derseniz mecbur MTB.

Yol bisikleti de bizim şartlara göre fazla "yol" oluyor. Yani eskiden "yarış pisihletiiiii" diye tabir ettiğimiz o eğik gidon, incecik lastik vesaire işlerine de girmeyeceksiniz.

Trek FX serisi, bizim üstteki Merida Speeder'lar falan gibi "fitness bike" olarak geçen bisikletlere bakın. Bunlar genelde yol donanımlı gibi, ama MTB gibi düz gidona sahip aletler oluyor.

Ha tüm bunların dışında "şehir bisikleti" de bakabilirsiniz ama bunların yapısını sevmiyorum, hepsi çamurluklu, yok lambalı bilmemneli gereksiz bir sürü ağırlığa sahip oluyor, o işi sevmiyorum. Öyle seviyorsanız o da olabilir.

said_
10-09-2020, 09:13
uzun zamandır aklımda ara ara burayıda takip ediyorum.

Merida anladığım kadarı ile, daha uygun fiyatlı modelleride olan iyi bir marka, Speeder 40D ye baktım fakat stokta gözükmüyor. ağırlık olarak da 11-12 kilo gibi bir değeri var.

Mosso Legarda, Geotech Trip 5, carraro Sportive gibi modeller ise 13-14 kilo. Meridaya göre biraz daha uygun kalıyor.

Vites ve fren sistemi Shimano olmasına dikkat ediyorum. birde ağır olmamasına. sanırım bunlar arasından en hafifini seçersem doğru olur

süreceğim yer, maltepe sahil şeridi, ve bağdat caddesi tarafları. başka bir yere özel olarak ilk etapta götüreceğimide sanmıyorum.

+soner
10-09-2020, 10:51
Şehir içinde arabayı hiç kullanmıyorum artık. Keşke herkes bisiklete dönse.

imprezaWRC
10-09-2020, 12:34
Valla ya şuraya bak...

2011 veya 12'de almıştım Merida'yı, 500 dolar falandı. Bi bisiklet daha harcamışsın üzerine sen de galiba :D

2011'de de Giulietta almıştım, o da 20 küsür bin Euro'ydu, 57bin TL falan gibi bir fiyata geliyordu. Paralara bak, kura bak...

Boşver artık olan oldu, giren girdi. Buradayız, bir yere gidemiyoruz artık zevk almaya bakacağız :D

Ormanci
10-09-2020, 12:35
Boşver artık olan oldu, giren girdi. Buradayız, bir yere gidemiyoruz artık zevk almaya bakacağız :D

Sorma ya.. Evet düşünce bi yerime girecekti zaten bisiklet, baya zevkli olacaktı, ucuz yırttım :D

imprezaWRC
10-09-2020, 13:29
Sorma ya.. Evet düşünce bi yerime girecekti zaten bisiklet, baya zevkli olacaktı, ucuz yırttım :D

Ha evet ben o kısmı unuttum. Fiziki olarak da bisikletin girmesi pek iyi olmazdı. Geçmiş olsun :(

Burak Mehmet
10-09-2020, 16:40

mtbnin şehir içine işi yok.. illa mosso olacaksa legarda serisi iyi

CloudGrey
10-09-2020, 19:10
şehircilere tavsiyelerim düz gidon sabit maşa.
hemde gücünüzü yola aktarırken kayıp yaşamassınız.

gecen gunde kuzenıme aldık ;

Carraro Sportive 328 HD 28 Jant 27 Vites Şehir Bisikleti (Mat Koyu Yeşil-Sarı-Kahverengi)(52 Cm)(202 Fiyatı ve Ozellikleri - GittiGidiyor (https://www.gittigidiyor.com/spor-outdoor/carraro-sportive-328-hd-28-jant-27-vites-sehir-bisikleti-mat-koyu-yesil-sari-kahverengi-52-cm-202_pdp_591396366)

YAda

Carraro Sportive 324 28 Jant H.Disk Fren Şehir Bisikleti Fiyatı ve Ozellikleri - GittiGidiyor (https://www.gittigidiyor.com/spor-outdoor/carraro-sportive-324-28-jant-h-disk-fren-sehir-bisikleti_pdp_595392237)

Burak Mehmet
29-09-2020, 13:37
patlakları incele.. hep benzer noktadan benzer hasarlar ise jant arızalı olabilir .

muratburunce
30-09-2020, 08:08
patlakları incele.. hep benzer noktadan benzer hasarlar ise jant arızalı olabilir .

eyvallah dostum ilerleyen postlarda çözümü bulmuştum :) jant iç koruma bandı yokmuş jant lastiği kesiyormuş hep

Burak Mehmet
30-09-2020, 10:20
eyvallah dostum ilerleyen postlarda çözümü bulmuştum :) jant iç koruma bandı yokmuş jant lastiği kesiyormuş hep

yoğunluktan oraya gelmeden bırakmışım okumayı.. :D sevindim.. keyifli sürmeler

CloudGrey
20-10-2020, 14:55
bu aralar boşum , bisikletle benim gibi sahilde dolaşanlara katılabilirim istanbul anadolu / avrupa farketmez ..

CloudGrey
20-10-2020, 22:20
24 ünde ufak bir tur var , ben katılacağım gelmek isteyen olursa bjkde buluşup gidebiliriz pm atın bana.

https://twitter.com/i/web/status/1317846381785120769

SPOR ISTANBUL (https://event.spor.istanbul/)

Deniz.
21-10-2020, 07:07
bu aralar boşum , bisikletle benim gibi sahilde dolaşanlara katılabilirim istanbul anadolu / avrupa farketmez ..

bisiklet taşıyıcıyı aldım bisiklette kapıda kilitli birtek kask ve çanta kaldı bunları alır almaz haber ederim.
Diğer konu ***** havalar soğudu sürüş esnasında ne giymek gerekli ?
Hazır birşeyler allacakken onlarıda alayım.

cabrioleter
21-10-2020, 09:06
bisiklet taşıyıcıyı aldım bisiklette kapıda kilitli birtek kask ve çanta kaldı bunları alır almaz haber ederim.

üstünüze termal bi polar alırsanız hem sıcak tutar hem teri vücudunuzdan uzaklaştırır..
alt taraf tamamen size kalmış tayt alabilirsiniz, termal içlik üstüne eşofman olur.. uzun bir şey giyeceğiniz zaman paça bandı takın yoksa zincire çok takılır paçalar..

tequila818
21-10-2020, 09:47
Arkadaşlar çok uzun yollardır MTB kullanmıyorum ancak pandemi dolayısıyla kendime spor salonu haricinde bir aktivite ararken kendimi yine dağ bisikleti bakarken buldum.

Her ne kadar fiyatlar çok çok artmış olsa da yaklaşık 3 yıllık spor salonu üyelik ücretine denk gelecek şekilde bir bisiklet almayı planlıyorum. Eskiden beri takip ettiğim TREK markasını tecih edeceğim.

Roscoe 6 modeli ile ilgileniyorum ancak internette özellikle frenleri çok eleştirilmiş. Frenler de iyi olsun dersek Roscoe 8 modeline yönelmek gerekiyor ancak bir bisiklet parası fazladan isteniyor. Rampalardan uçmayacağım memur style bir dağ parkurunu tercih edeceğim. Sizce frenler konusunda sıkıntı yaşanır mı tecrübesi olan var mı?

Trek Roscoe 601842388389 (https://www.alatin.com.tr/urun/roscoe-6-mtb-mor-1)

Fren sistemi: Shimano MT200 hidrolik disk

CloudGrey
21-10-2020, 10:39
Arkadaşlar çok uzun yollardır MTB kullanmıyorum ancak pandemi dolayısıyla kendime spor salonu haricinde bir aktivite ararken kendimi yine dağ bisikleti bakarken buldum.

Her ne kadar fiyatlar çok çok artmış olsa da yaklaşık 3 yıllık spor salonu üyelik ücretine denk gelecek şekilde bir bisiklet almayı planlıyorum. Eskiden beri takip ettiğim TREK markasını tecih edeceğim.

Roscoe 6 modeli ile ilgileniyorum ancak internette özellikle frenleri çok eleştirilmiş. Frenler de iyi olsun dersek Roscoe 8 modeline yönelmek gerekiyor ancak bir bisiklet parası fazladan isteniyor. Rampalardan uçmayacağım memur style bir dağ parkurunu tercih edeceğim. Sizce frenler konusunda sıkıntı yaşanır mı tecrübesi olan var mı?

Trek Roscoe 601842388389 (https://www.alatin.com.tr/urun/roscoe-6-mtb-mor-1)

Fren sistemi: Shimano MT200 hidrolik disk

trek gene yapmış tirekklini.
bisikletin üstündendeki bileşenler 5 bin tl etmez, kadro üzerinde TREK yazına 6 bin tl istiyorlar , saçmalık.
11bin tlye verdikleri fren , shimanonun en basic hidrolik fren sistemi, ayıp yani..

ayrıca 27.5 teker pek önermem lastik bulmakta zorluk çekiyorsunuz , öyle 29 yada 26 gibi opsiyon yok önünüzde.

11 bin tl gözden çıktı ise şunu öneririm ;
2020 SCOTT SCALE 960 DAĞ BİSİKLETİ (https://www.bikeandoutdoor.com/2020-scott-scale-960-dag-bisikleti)

en azında havalı maşası üst seviye birleşenleri var.

sizin trekin muadili scott var ;
2020 SCOTT ASPECT 930 DAĞ BİSİKLETİ (https://www.bikeandoutdoor.com/2020-scott-aspect-930-dag-bisikleti-15745)

CloudGrey
21-10-2020, 10:42

evet şort artık üşütüyor.
ben içime tayt giyiyorum , paça takılma derdi olmuyor.
üstede bi polar yetiyor.
bunların hepsi decotlanda var , hemen uğrayıp alabilrsin.
çanta ne için ?

Şahan
21-10-2020, 10:48
23yıl aradan sonra tekrar başladık bakalım :)

https://i.hizliresim.com/tEVnPO.jpg (https://hizliresim.com/tEVnPO)

Şahan
21-10-2020, 10:51

Decathlondan aşağıdaki ürünleri aldım, dün akşamki sürüşümde yaklaşık 7 dereceydi hava. Hiç bir şey hissetmedim. Özellikle taytın pedi çok kaliteli ve ağrı yaşatmıyor. Tavsiye ederim.

Erkek Mont - RC100 EN1150 TRIBAN... (https://www.decathlon.com.tr/rc100-en1150-mont-id_8595525.html)
Erkek 7/8 Tayt - Siyah - Dağ Bisikleti... (https://www.decathlon.com.tr/st-500-7-8-tayt-id_8550231.html)

KÖROĞLU
21-10-2020, 12:55
Akşam 10 dk kadar denge makarasında yol bisikleti sürdüm, hayatımda ilk defa yol bisikleti sürdüm ve makaraya çıktım. Şükür düşmeden tamamladım.

Efsane yordu ve ter attırdı. Benden sonra eşim 40 dk antrenman yaptı banamısın demedi.

Keyifli aletmiş ama yağmur çamur yok güzel de terletiyor.

Deniz.
21-10-2020, 14:15
evet şort artık üşütüyor.
ben içime tayt giyiyorum , paça takılma derdi olmuyor.
üstede bi polar yetiyor.
bunların hepsi decotlanda var , hemen uğrayıp alabilrsin.
çanta ne için ?

çanta ceptel, cüzdan, gözlük, yedek su vs. eşyaları koymak için. Önerileri alabilirim varsa alternatifi

CloudGrey
21-10-2020, 14:29
çanta ceptel, cüzdan, gözlük, yedek su vs. eşyaları koymak için. Önerileri alabilirim varsa alternatifi

ufak uyduruk bir sırt çantası iş görür ,

Kucuk Sırt Cantası - 10 L - Siyah... (https://www.decathlon.com.tr/travel-100-sirt-cantasi-id_8560403.html)

ama yok bisiklette taşıcam dersem
su harici şeyler için (Su büyük kalır) sele açtı çanta bakabilirsin.
gözlük telefon cüzdan anahtar için yetebilir.

Zefal Sele Altı Canta Iron Pack Large Siyah Fiyatı (https://www.hepsiburada.com/zefal-sele-alti-canta-iron-pack-large-siyah-p-HBV000002HJSC)

Ormanci
21-10-2020, 14:56
Bu ara çok binmek istedim ama sezonu kapattım resmen ya.

Şu Eylül başında yaptığım gerizekalı kaza sonucu 1 ayda kendime anca gelebildim. 3 hafta boyunca yatarken ederken ağrı sızı... 1 ay geçtikten sonra tam rahat edebildim. Ancak halen bile bazen bazı hareketlerde "ben buradayım" dedirtiyor. Deli etti beni.

Bisikletin bakımını yaptırıp kaldıracağım heralde ya... Makara da düşündüm bir ara ama çok ses yapıyor alt daireye gidiyor diyorlar (altına mat konuluyormuş galiba) ve evde koyacak yer yok.

CloudGrey
21-10-2020, 16:03
Bu ara çok binmek istedim ama sezonu kapattım resmen ya.

Şu Eylül başında yaptığım gerizekalı kaza sonucu 1 ayda kendime anca gelebildim. 3 hafta boyunca yatarken ederken ağrı sızı... 1 ay geçtikten sonra tam rahat edebildim. Ancak halen bile bazen bazı hareketlerde "ben buradayım" dedirtiyor. Deli etti beni.

Bisikletin bakımını yaptırıp kaldıracağım heralde ya... Makara da düşündüm bir ara ama çok ses yapıyor alt daireye gidiyor diyorlar (altına mat konuluyormuş galiba) ve evde koyacak yer yok.

sezon kapatmak için erken , hele ki iartık stanbula kar kış uğramadığını hesaba katarsak , artık sezon diye birşey yok demektir :)
cumartesi şu ufak tarihi yarımada turuna bi katılayım bakalım , nedir durumlar.

katılmak isteyen acele etsin katılım 500 kişi ile sınırlı şuan 360 kişi kayıt olmuş ;)

SPOR ISTANBUL (https://event.spor.istanbul/)

+soner
22-10-2020, 08:54
Havalar soğumaya başladı.

Rüzgarı kesen ince bir şey giyiyorum tshırt üstüne ama üşüyorum. Kış aylarında çözüm nedir yahu ? Rüzgardan üst vücut buz tutuyor.

coupesi30
22-10-2020, 09:15

Rüzgarı kesen ince bir şey giyiyorum tshırt üstüne ama üşüyorum. Kış aylarında çözüm nedir yahu ? Rüzgardan üst vücut buz tutuyor.

sora cycling sitesine bakabilirsiniz Türkiyede en kaliteli bisiklet formalarını yapıyorlar

Burak Mehmet
22-10-2020, 10:06

yazdan daha çok severim kışın sürmeyi.. Üst kıyafetlerde çok kat olmadan giyinmeyi tercih ediyorum. İçlik üstü mont gibi...her zaman yanıma rüzgarlık ta alıyorum. alt kısımı biraz sallıyorum ne yalan söyleyim. 5 derecenin altında değil ise hava yazlık kısa taytın altına koşu taytı falan giyiyorum... 5 derece altındaysa kışlık tayt giyiyorum .. sorada jordaned te falan kışlık çok malzeme yok... Aliekspress alabilirsin..

https://i.hizliresim.com/tTKcxP.jpg (https://hizliresim.com/tTKcxP)
https://i.hizliresim.com/MIcYSg.jpg (https://hizliresim.com/MIcYSg)
https://i.hizliresim.com/BTw1qv.jpg (https://hizliresim.com/BTw1qv)

CloudGrey
24-10-2020, 21:50
Bugün şu yarımada turuna katıldım.
Bu arada yenikapıda bisiklet evininde açılışını yaptılar.
artık daha çok organisazyon gelir.

beşiktaşs yenikapı 12km
tur 19 km
yenikapı beşiktaş 12km
toplam 43 km sürdüm.

haziran ayında kalın bağırsağının 10Cm'ini kestiren birine göre fena bi km değil gibi :)
birdahakine istanbuldan bisiklet kullanan arkadaşları bekliyorum.

bikaç foto ;

https://i.hizliresim.com/1QSpxg.jpg (https://hizliresim.com/1QSpxg)
https://i.hizliresim.com/thLV5l.jpg (https://hizliresim.com/thLV5l)
https://i.hizliresim.com/i1Tsao.jpg (https://hizliresim.com/i1Tsao)
https://i.hizliresim.com/TTbRZ2.jpg (https://hizliresim.com/TTbRZ2)
https://i.hizliresim.com/o0FggW.jpg (https://hizliresim.com/o0FggW)

orkuteren
10-03-2021, 16:16
Carraro daytona 2727 modeli mtb bisikletimi satmayı düşünüyorum. Teknik özellikleri , 27 vites shimano altus set , ön amortisörü kilitlemeli ve gidondan aparatı ile kilitleme özelliği. 27,5 jant ebatı ve kadro ölçüsüde 49 cm. Shimano hidrolik disk frenli. Bütün ekipmanları orjinal herhangi bir eskiyip veya sorun yaşayıp değiştirilen bir parçası yoktur. Kadroda sele altında 2 adet ufak iz ve ön maşadaki carraro yazısında soyulma vardır. Ortalam ağırlığı 13,5 kg civarındadır. Sıfır fiyatı 4500 TL civarında bende letgo ve sahibinden sitesine 2350 tl yazdım ama burdan talipli olan arkadaşlara ayrıca bir indirim yaparım. Bisikleti alıcıya elden teslim etmek tercihimdir.

https://i.hizliresim.com/GW7Ljh.jpg (https://hizliresim.com/GW7Ljh)

Seneca
14-03-2021, 13:40
Dahon'un katlanır bisikletlerinde stok yok gözüküyor. Bilgisi olan var mıdır ne zaman gelir?

onurunal
07-05-2021, 14:14
Selamlar,

Hafta içi egzersiz maksatlı site içlerinde ara sokaklarda kullanmak için, hafta sonları ise yasaklar bittiğinde inşallah eymir gölünde turlamak için bir bisiklet almak niyetindeyim. tecrübem hiç yok bu konuda, uygun fiyatlı önerilere açığım, şimdiden teşekkür ederim.

Emre Akçay
07-05-2021, 20:12
Selamlar,

Hafta içi egzersiz maksatlı site içlerinde ara sokaklarda kullanmak için, hafta sonları ise yasaklar bittiğinde inşallah eymir gölünde turlamak için bir bisiklet almak niyetindeyim. tecrübem hiç yok bu konuda, uygun fiyatlı önerilere açığım, şimdiden teşekkür ederim.

Hibrit tarzı bisikletler işinizi görür. Bende sizin gibi kullanım yapıyorum. Carraro Sportive 227 almıştım 3 sene oldu çok memnunum. Bütçenizi aşarsa 225 modelini de düşünebilirsiniz. Çok fark yok aralarında. 227 modelinde gidondan maşayı kilitleyebiliyorsunuz, 225 modelinde ise maşanın üstünden maşayı kilitliyorsunuz. Bunun haricinde Kron marka alan çok fazla çevremde fakat aktarıcı donanımları ile fiyatta Carraro daha iyiydi ben alırken.

Dodoo
07-05-2021, 20:45
Bu hobiyi bırakalı sanıyorum 10 seneye yakın oldu. Deore setli güzel maşalı bi sedonam vardı ama şimdi emsallerine baktım da 4-5 bin liradan başlıyor. :)

3 bin lira civarı tavsiye var mıdır, şöyle yaz sonu rahat satabileceğimiz.

Eyüp
15-05-2021, 01:44
Dahon'un katlanır bisikletlerinde stok yok gözüküyor. Bilgisi olan var mıdır ne zaman gelir?

Hocam aldınızmı katlanır bisikleti..Bende araştırıyorum ama çok kararsız kaldım hangi markayı alsam diye :)

Aranel Ciryatan
15-05-2021, 09:20
1 yıl kadar önce Ümit 2033 Twenty One 21 alıştık. Bu pandemi sürecinde yaklaşık 1500 km yaptım bisiklet ile en ufak bir sorun çıkarmadı. Tavsiye ederim. Muadillerine daha fazla para vermeyin zaten hepsi fren ve vites olarak Shimano kullanıyor. Bu arada her sürüş sonrası eve geldiğimde de katlıyorum bir problem olmadı bağlantı yerlerinde vs.

Seneca
19-05-2021, 14:07
Hocam aldınızmı katlanır bisikleti..Bende araştırıyorum ama çok kararsız kaldım hangi markayı alsam diye :)

merhaba hocam,

henüz almadım ben de bakıyorum bu aralar.

lakin dahon vitesse d8 almayı planlıyorum. 5890 lira fiyatı var, geçen sene 3 bin dolaylarında idi fiyat. Bu sene büyük bir fiyat artışı yapmışlar.

umut01
19-05-2021, 16:10
Mosso 26 WILDFIRE H, Peugeot M18-26 Hidrolik frenli, kron xc75 hd veya kron xc100 hd arasında kararsızım.
Bunların dışında bu fiyatlarda (max 2,700) önerininiz var mı? 26 inç, (27,5 olursa da uyguna yok demem:) ) hidrolik frenli.
Çok teşekkürler şimdiden.

Dogukankyn
19-05-2021, 22:50
Bugün 2015 model kron xc 750 aldım 20'' kadro 27 vites hidrolik disk fren ve kilitli maşa var alüminyum olmasına rağmen biraz yaşlı olduğu için azıcık daha ağır yeni üretilen alüminyum kadrolara nazaran bisikletin üzerinde 5 fonksiyonlu yol bilgisayarı, arka sele, jel sele kılıfı, Patlaklara karşı zırhlı yol lastiği ve gidon yükseltme seti geldi.
Letgo'dan temin ettim kendisini. Bisikletimin mekanik aksam bakımlarını yapmak istiyorum uzun süre balkonda yatmış ve yağ bayağı koyulaşmış balata spreyi ile temizleyip yağlamak istiyorum yağladıktan sonra wd-40 ile korumaya alırım sanırsam ama yağ olarak ne kullansam bilemedim uygun fiyatlı ve esnaftan temin edebileceğim ne önerirsiniz zincir yağı olarak bisiklet için ayırdığım tüm bütçe bisikletin kendisine gidince uygun bir seçenek arayışına girmiş bulundum. Umarım uygun bir şekilde çözebilirim. Kazasız sürüşler.

CloudGrey
20-05-2021, 00:08
Bugün 2015 model kron xc 750 aldım 20'' kadro 27 vites hidrolik disk fren ve kilitli maşa var alüminyum olmasına rağmen biraz yaşlı olduğu için azıcık daha ağır yeni üretilen alüminyum kadrolara nazaran bisikletin üzerinde 5 fonksiyonlu yol bilgisayarı, arka sele, jel sele kılıfı, Patlaklara karşı zırhlı yol lastiği ve gidon yükseltme seti geldi.
Letgo'dan temin ettim kendisini. Bisikletimin mekanik aksam bakımlarını yapmak istiyorum uzun süre balkonda yatmış ve yağ bayağı koyulaşmış balata spreyi ile temizleyip yağlamak istiyorum yağladıktan sonra wd-40 ile korumaya alırım sanırsam ama yağ olarak ne kullansam bilemedim uygun fiyatlı ve esnaftan temin edebileceğim ne önerirsiniz zincir yağı olarak bisiklet için ayırdığım tüm bütçe bisikletin kendisine gidince uygun bir seçenek arayışına girmiş bulundum. Umarım uygun bir şekilde çözebilirim. Kazasız sürüşler.

yağlama , wd40 ile temizle yeter.

Mutu
20-05-2021, 17:25
Bu hobiyi bırakalı sanıyorum 10 seneye yakın oldu. Deore setli güzel maşalı bi sedonam vardı ama şimdi emsallerine baktım da 4-5 bin liradan başlıyor. :)

3 bin lira civarı tavsiye var mıdır, şöyle yaz sonu rahat satabileceğimiz.

La brom senin kullanıcı adını kim değiştirip duruyor. hahah her değişimde kahkaha atıyorum konu dışı belirtmek istedim. :D

PiscocuK
20-05-2021, 17:30
Selamlar

120kg cik bir insanım. Ev iş arası 7/7 15 Km civarı.Yaz geldiği için kendime uygun bir bisiklet alayım dedim.Daha önce küçük tekerlekli şehir bisikleti almıştım imanımı sevdi :)
Bana marka model önerisinde bulunurmusunuz?

Dodoo
20-05-2021, 19:10
La brom senin kullanıcı adını kim değiştirip duruyor. hahah her değişimde kahkaha atıyorum konu dışı belirtmek istedim. :D

Hahahah yönetim beni seviyor diyelim :D

Dogukankyn
20-05-2021, 19:12
Selamlar

120kg cik bir insanım. Ev iş arası 7/7 15 Km civarı.Yaz geldiği için kendime uygun bir bisiklet alayım dedim.Daha önce küçük tekerlekli şehir bisikleti almıştım imanımı sevdi :)

Abim boyun ne kadar boyuna göre kadro seçmen senin için daha rahat olur diye düşünüyorum

PiscocuK
21-05-2021, 07:02
Abim boyun ne kadar boyuna göre kadro seçmen senin için daha rahat olur diye düşünüyorum

180cm kardesim

cabrioleter
21-05-2021, 08:35

wd-40 ile temizledikten sonra yağlayabilirsin.. zincir yağsız kalmamalı özellikle de wd40 dan sonra.. wd40 yağ görevi görmüyor zinciri ve arka rubleyi yersin yağsız bırakırsan..
zincir yağı olarak belli başlı markalar var pahalı gelirse motor yağı da sürebilirsiniz.

Selamlar

bu soru araba alacağım öneri ne gibi olmuş hocam :D
şahin de alabilirsiniz ferrari de bütçe nedir?

PiscocuK
21-05-2021, 08:53
wd-40 ile temizledikten sonra yağlayabilirsin.. zincir yağsız kalmamalı özellikle de wd40 dan sonra.. wd40 yağ görevi görmüyor zinciri ve arka rubleyi yersin yağsız bırakırsan..
zincir yağı olarak belli başlı markalar var pahalı gelirse motor yağı da sürebilirsiniz.

bu soru araba alacağım öneri ne gibi olmuş hocam :D
şahin de alabilirsiniz ferrari de bütçe nedir?

O kadar da ucu açık olmasa gerek diye düşünüyorum.Sonuçta kullanım sebebi işe git gel ve ortalama 15 hadi dök saç 20 km günlük kullanım olsun
benim kaba etim 2 dönüm olduğu için sele tanga gibi durmasın araya kaçmasın.Tek kriterim bu.Konfor seleli yada sonrasında konfor sele takıldığında çirkin durmayan bir bisiklet.
İllede bütçe gerekiyorsa 0/5000 TL diyelim ama aslında 5 yerine 6 ya bu var denilirse onu da değerlendirebilirim.
En kötü yine motor alacağım araba işini komple rafa kaldıracağım yazın.

Dogukankyn
21-05-2021, 10:41
180cm kardesim

https://bikestore.com.tr/assets/images/bisiklet-kadro-tablosu.jpg?v=4

Abim bu liste sana az çok fikir verir diye düşünüyorum büyük kadro genelde hep avantajdır araştırmanı kadro boyu ve jant boyu üzerine yaparsan çok daha keyifli binersin bisiklete

Dogukankyn
21-05-2021, 10:43
O kadar da ucu açık olmasa gerek diye düşünüyorum.Sonuçta kullanım sebebi işe git gel ve ortalama 15 hadi dök saç 20 km günlük kullanım olsun
benim kaba etim 2 dönüm olduğu için sele tanga gibi durmasın araya kaçmasın.Tek kriterim bu.Konfor seleli yada sonrasında konfor sele takıldığında çirkin durmayan bir bisiklet.
İllede bütçe gerekiyorsa 0/5000 TL diyelim ama aslında 5 yerine 6 ya bu var denilirse onu da değerlendirebilirim.

İkinci el 50 cc motorsikletler daha çok işine yarar gibi abi

Dogukankyn
21-05-2021, 10:45
Corelli ya da peugeot bisikletlere bakabilirsin abi şehir bisikleti tarzında bisikletleri çok güzel

PiscocuK
21-05-2021, 10:49

Abim bu liste sana az çok fikir verir diye düşünüyorum büyük kadro genelde hep avantajdır araştırmanı kadro boyu ve jant boyu üzerine yaparsan çok daha keyifli binersin bisiklete

Saol kardeşim ama genel olarak şu marka model tarzında kullanıcı önerisi yorum ürün linki gibi paylaşım olsa direk gider alırım

Onun ucu açık işte kardeşim.Motor olursa ya racing tarzı olur yada 250cc + scooter

B-Devi
21-05-2021, 11:08
Selamlar

Halı sahalar kapanınca düştüğümüz durum bu. Kaleci bile olsak yetiyordu halbuki :)

kurtbil
21-05-2021, 11:10

LEGARDA 2130 MSM H (https://www.mossobisiklet.com/trekking-tr/legarda-2130-msm-h-tr)

5000'e kadar alınabilecek güzel modellerden biri. 2 ay önce Giant Roam 1 aldım, eğer mossonun bu modeli gelmiş olsaydı bunu da tercih ederdim. Sele için jel kılıflardan kullanabilirsin. Buna alternatif olarak carraro sportive 230 modelini de tercih edebilirsin ama fiyat olarak 6300 lere falan çıkmak gerekiyor.

PiscocuK
21-05-2021, 14:13

Halı sahalar kapanınca düştüğümüz durum bu. Kaleci bile olsak yetiyordu halbuki :)

Bizi mafettiler mafettiler :)

LEGARDA 2130 MSM H (https://www.mossobisiklet.com/trekking-tr/legarda-2130-msm-h-tr)

5000'e kadar alınabilecek güzel modellerden biri. 2 ay önce Giant Roam 1 aldım, eğer mossonun bu modeli gelmiş olsaydı bunu da tercih ederdim. Sele için jel kılıflardan kullanabilirsin. Buna alternatif olarak carraro sportive 230 modelini de tercih edebilirsin ama fiyat olarak 6300 lere falan çıkmak gerekiyor.

Çok teşekkürler.Bu iki modelede gidip bakacağım.

Ormanci
21-05-2021, 14:25
Ben de uzundur kafadaki bakımı yaptırdım, bisiklet hazır hale geldi ama binmeye fırsat bulamadım bi türlü. Geçende hanım işten gelince akşam çıkayım dedim, la o sahilin caddenin durumu neydi, yürüyüş bile yapamadım geri döndüm. Ama ilk fırsatta turlara başlayacağım, daraldım evde.

Bisiklet stres atmak için en iyi araçlardan biri bu arada, yarım saat normal tempoda tüm stresin sıfırlandığı bilimsel olarak kanıtlanmış yanlış bilmiyorsam.

CloudGrey
21-05-2021, 14:43
tabloda tam karşılık neyse bir ufak kadro alınabilir ama sakın bi büyük almayın.

amaç kilo vermek ise , bisikletin hiçbir yerinden amortisör olmasın.
sabit maşalı modeller tercih edin.

50 kadro yol bisikleti almak isteyenlerede duyurayım , satıyorum bisikletimi.
mesaj atabilirsiniz.

3rk4n
27-05-2021, 12:51
Selamlar üst limit 3500 olmak üzere öneri varmı ? Bisan 7300 modelini baya begendim farklı öneri varmıdır. ?

Slmcnsl
27-05-2021, 15:39
Bu yaz uzun süre sonra tekrardan aranıza dönüyorum.
Yol , gravel , şehir , mtb vs sonra bu yazı tekrar mtb ile geçireceğim.
Bisiklet almayi düşünenler , aradıkları , doğru kadro , doğru jant bisikleti bulduklarında , kaçirmamlarını tavsiye ederim, müthiş bir bisiklet sıkıntısı var.
Bisikletim 44 kadro , 29 jant Carraro daytona 911.
1*11 gup seti ile rakiplerinden ayrılıyor. Gidondan kilitli maşa vs de bulunmakta. Hidrolik disk fren..
Herkese kazasız belasız sürüşler..

https://i.hizliresim.com/kds0443.jpeg (https://www.hizliresim.com/kds0443)
https://i.hizliresim.com/guy2gy7.jpeg (https://www.hizliresim.com/guy2gy7)
https://i.hizliresim.com/jcn3f9n.jpeg (https://www.hizliresim.com/jcn3f9n)

Dogukankyn
29-05-2021, 13:13
Bu yaz uzun süre sonra tekrardan aranıza dönüyorum.
Yol , gravel , şehir , mtb vs sonra bu yazı tekrar mtb ile geçireceğim.
Bisiklet almayi düşünenler , aradıkları , doğru kadro , doğru jant bisikleti bulduklarında , kaçirmamlarını tavsiye ederim, müthiş bir bisiklet sıkıntısı var.
Bisikletim 44 kadro , 29 jant Carraro daytona 911.
1*11 gup seti ile rakiplerinden ayrılıyor. Gidondan kilitli maşa vs de bulunmakta. Hidrolik disk fren..
Herkese kazasız belasız sürüşler..

https://i.hizliresim.com/kds0443.jpeg (https://www.hizliresim.com/kds0443)
https://i.hizliresim.com/guy2gy7.jpeg (https://www.hizliresim.com/guy2gy7)
https://i.hizliresim.com/jcn3f9n.jpeg (https://www.hizliresim.com/jcn3f9n)

Maşallah çok güzel duruyor bisikletiniz deore grup setli galiba ne kadara aldınız acaba ?
bu arada 1*11 sistemler yokuşta falan doğu 3*9 sistemi üzer benim sistemde dahil çünkü en büyük dişlisi gerçekten devasa :D :D
Neşeli pedallamalar dilerim.

johnie
31-05-2021, 16:03
Ben de uzundur kafadaki bakımı yaptırdım, bisiklet hazır hale geldi ama binmeye fırsat bulamadım bi türlü. Geçende hanım işten gelince akşam çıkayım dedim, la o sahilin caddenin durumu neydi, yürüyüş bile yapamadım geri döndüm. Ama ilk fırsatta turlara başlayacağım, daraldım evde.

Bisiklet stres atmak için en iyi araçlardan biri bu arada, yarım saat normal tempoda tüm stresin sıfırlandığı bilimsel olarak kanıtlanmış yanlış bilmiyorsam.

Abi bisiklete binmek istiyorsan eğer, sabah biraz uykudan feragat edip bineceksin.
Yok dersen yapamıyorum, biraz mesafe var ama Şile'de şu attığım rotada çok rahat binebilirsin.
Arabayı tam dediğim konuma bırakıp (çeşme var) oradan Şile sahile git gel 40km dümdüz, on numara asfaltlı yol var.
İstersen anayola çıkarken de gözlemeci var, orada da bir gözleme patlattım mı günün keyfini alırsın :)
Google Haritalar (https://www.google.com/maps/dir/41.1164044,29.4375243/41.1214338,29.4701763/41.1185268,29.5623589/41.1524013,29.5897584/@41.1189853,29.5010181,12.25z/data=!4m2!4m1!3e0)

Burak Mehmet
31-05-2021, 16:09
İstanbul granfondo ya katılacak olan var mı ?
güzel rota ben kaydımı yaptım eğlenceli olacak gibi...

johnie
31-05-2021, 16:15
İstanbul granfondo ya katılacak olan var mı ?
güzel rota ben kaydımı yaptım eğlenceli olacak gibi...

Ben izleyeceğim, Anadolu Kavağı inişi ve Fener inişi güzel olacak dikkatli olmanı öneririm :)
Bir çok acemi katılacak ve kaza çok fazla olacağının ön görüsündeyim.
Şimdiden başarılar.

altugkocer
31-05-2021, 16:24
Ben izleyeceğim, Anadolu Kavağı inişi ve Fener inişi güzel olacak dikkatli olmanı öneririm :)
Bir çok acemi katılacak ve kaza çok fazla olacağının ön görüsündeyim.
Şimdiden başarılar.

valla çok idmanlı değilim... millet kopartsın fıtı fıtı geçer giderim. bodrumda olan kazadan sonra baya tedirgin oldum zaten...

Burak Mehmet
31-05-2021, 16:26
valla çok idmanlı değilim... millet kopartsın fıtı fıtı geçer giderim. bodrumda olan kazadan sonra baya tedirgin oldum zaten...

Altuğ ile iş arkadaşıyız onun hesap açıkmış... yazan benim.. Altuğ binmiyor pisiklete :D

johnie
31-05-2021, 16:30
Altuğ ile iş arkadaşıyız onun hesap açıkmış... yazan benim.. Altuğ binmiyor pisiklete :D

Bu rotanın ilk inişi aşırı derecede bozuk, sonra devasa bir yokuş geliyor :)
sonra tekrar inip, güzel sert bir çıkış var, rota güzel ama tehlikeli o kadar çok kişi ile - Önden salın gidenleri, arkadan toplarsınız tın tın :)

Slmcnsl
01-06-2021, 09:00
Maşallah çok güzel duruyor bisikletiniz deore grup setli galiba ne kadara aldınız acaba ?
bu arada 1*11 sistemler yokuşta falan doğu 3*9 sistemi üzer benim sistemde dahil çünkü en büyük dişlisi gerçekten devasa :D :D
Neşeli pedallamalar dilerim.
29 jant 44 kadro olarak 4800 liraya almiş olmam lazım=)
Şimdi hakkını verecek kadar kondüsyon tutmada sıra :)
teşekkürler, sevgiler

berk34
02-06-2021, 16:18
Havaların ısınmasıyla bisiklet hevesi geldi :) haftaiçleri günde 1 saat civarı bazı haftasonları biraz daha uzun mesafeler için bisiklet almak istiyorum. Özelliklerden vs pek anlamadığım için bütçem çerçevesinde carraro sportive 327 modelini beğendim. Şehiriçi ve asfalt yolda kullanacağım için ön amortisör tercih etmedim. Doğru bir düşünce mi yanlış mı bilmiyorum tabi tecrübeli abilerden tavsiye alabilirim. Disk fren için bakımı zor pahalı vs diyenler olduğu için , normal eski sistem frenli modellere baktım. günlük spor amaçlı, kendi halimde sürüşler için disk fren kesinlikle gerekli mi ?

Baktığım modelin özelliklerini ekliyorum belki bakıp fikir veren çıkar . bütçem 3000-4000 civarı. 4000 üzerine çok çıkmak istemiyorum ama kesin tavsiye edeceğiniz model olursa bakarım tabii ki :)

Özellikler KADRO ALÜMİNYUM 1.1/8" YARI ENTEGRE HYDROFORMED
MAŞA ALÜMİNYUM 1.1/8"
ARKA VİTES SHIMANO DEORE M592 SHADOW
ÖN VİTES SHIMANO ALTUS M370
KRANK TAKIMI SHIMANO ALTUS M371 48X36X26T
ARKA DİŞLİ SHIMANO HG200 11-34T KASET
VİTES KOLU SHIMANO ALIVIO M3100 3X9
FREN ALÜMİNYUM V-FREN
ÖN GÖBEK SHIMANO TX500 32D
ARKA GÖBEK SHIMANO TX500 32D
LASTİK SCHWALBE 700X38C DELTA CRUISER PLUS PUNCTUREGUARD REFLEKTÖRLÜ
JANT CARRARO ÇİFT KATLI ALÜMİNYUM
SELE SELLE ROYAL SHADOWEK XLC
EK ÖZELLİKLER GİDON- AYARLI GİDON BOĞAZI-SELE BORUSU

Dogukankyn
02-06-2021, 20:23
Havaların ısınmasıyla bisiklet hevesi geldi :) haftaiçleri günde 1 saat civarı bazı haftasonları biraz daha uzun mesafeler için bisiklet almak istiyorum. Özelliklerden vs pek anlamadığım için bütçem çerçevesinde carraro sportive 327 modelini beğendim. Şehiriçi ve asfalt yolda kullanacağım için ön amortisör tercih etmedim. Doğru bir düşünce mi yanlış mı bilmiyorum tabi tecrübeli abilerden tavsiye alabilirim. Disk fren için bakımı zor pahalı vs diyenler olduğu için , normal eski sistem frenli modellere baktım. günlük spor amaçlı, kendi halimde sürüşler için disk fren kesinlikle gerekli mi ?

Baktığım modelin özelliklerini ekliyorum belki bakıp fikir veren çıkar . bütçem 3000-4000 civarı. 4000 üzerine çok çıkmak istemiyorum ama kesin tavsiye edeceğiniz model olursa bakarım tabii ki :)

Özellikler KADRO ALÜMİNYUM 1.1/8" YARI ENTEGRE HYDROFORMED
MAŞA ALÜMİNYUM 1.1/8"
ARKA VİTES SHIMANO DEORE M592 SHADOW
ÖN VİTES SHIMANO ALTUS M370
KRANK TAKIMI SHIMANO ALTUS M371 48X36X26T
ARKA DİŞLİ SHIMANO HG200 11-34T KASET
VİTES KOLU SHIMANO ALIVIO M3100 3X9
FREN ALÜMİNYUM V-FREN
ÖN GÖBEK SHIMANO TX500 32D
ARKA GÖBEK SHIMANO TX500 32D
LASTİK SCHWALBE 700X38C DELTA CRUISER PLUS PUNCTUREGUARD REFLEKTÖRLÜ
JANT CARRARO ÇİFT KATLI ALÜMİNYUM
SELE SELLE ROYAL SHADOWEK XLC
EK ÖZELLİKLER GİDON- AYARLI GİDON BOĞAZI-SELE BORUSU

Tamamen asfalt yolda sürecekseniz işinizi gayet güzel görür hem çoğu kaliteli v- fren dandik HD frenlerden daha fazla performans gösterir ve bakımları daha kolaydır ama bu fiyata size naçizane önerim 2.el bakmanız ( Gerçekten çok güzel bisikletler var bu fiyatlara) ya da gravel tarzı bisikletlere bakmanız (Gravel ileriye dönük sizin için çok güzel bir adım olur patika ve orman yollarında keyifle sürmenin yanında asfalt yolda da çok güzel performans alırsınız.

CloudGrey
08-06-2021, 15:16
beyler ben sporu bıraktım.

elimde ;

kablosuz km saati
pedal
ön arka far
kask
kilit
ayak pompası
sehpa

gibi ekipmanlar kaldı.
varsa ihtiyacı olan bana mesaj atsın , uygun fiyatlara verebilirim.

PiscocuK
28-06-2021, 13:09
Selamlar

Bosch intuvia ekrana ihtiyacım var.Bu ürünü Türkiye'de satan bir yer bulabilirmiyiz?
Bosch Intuvia Upgrade Kit incl. Display Mount and Control Unit - 0275007822 - anthracite (https://www.bike24.com/p2235975.html)

Volkey
07-03-2022, 09:11
Merhaba,

İşe gidiş dönüş toplam 16 km mesafeyi bisikletle gidip gelmek istiyorum, bütçem de fiyat performans modellere yetecek sanırım.

Modellere bakarken kafam karıştı v fren mekanik fren vs.

Engebeli yollardan gitmek gibi bir düşüncem yok işe gidip gelirim akşamları turlamaya çıkarım en fazla 15 km mesafeli diye düşünüyorum şu an.

Bu şartlara göre bir bisiklet tavsiye edebilecek olan var mı?

KÖROĞLU
07-03-2022, 09:47
beyler ben sporu bıraktım.

elimde ;

kablosuz km saati
pedal
ön arka far
kask
kilit
ayak pompası
sehpa

gibi ekipmanlar kaldı.
varsa ihtiyacı olan bana mesaj atsın , uygun fiyatlara verebilirim.

Sehpa ve km saati görseli ve fiyatı var mı ?

Burak Mehmet
07-03-2022, 09:48
Merhaba,

İşe gidiş dönüş toplam 16 km mesafeyi bisikletle gidip gelmek istiyorum, bütçem de fiyat performans modellere yetecek sanırım.

Engebeli yollardan gitmek gibi bir düşüncem yok işe gidip gelirim akşamları turlamaya çıkarım en fazla 15 km mesafeli diye düşünüyorum şu an.

tavsiye kolay.. ama önce tarza karar vermek lazım.
bütçeyi de ortalama olarak belirtin size ona göre tavsiyede bulunalım...
Tarza karar verirken de şunlara bakın
* Gidiş gelişinizde ihtiyacınız olan hız mı konfor mu
* Varış noktanızda kıyafet değiştirecek duş alacakmısınız bunlara ihtiyaç yokmu
* Gidiş geliş noktanız arasındaki 16 km mesafede kazanacağınız yükseklik farkı ne kadar.
* Yanınızda taşımanız gereken çanta laptop vs olacak mı ?

KÖROĞLU
07-03-2022, 09:52
Merhaba,

Amortisörsüz olmalı, boyunuza göre kadro seçmelisiniz.

Şehir bisikleti lastiği içeren modellerde sürtünme az olacağı için daha rahat km yaparsınız.

disk / mekanik fren tamamen kişisel tercih, frenleme açısından çok büyük fark görmedim ben.

Hidrolik disk bi tık farklı bence gereksiz. Carraro güzel ürünleri olan bir marka, incelemekte fayda var.

Volkey
07-03-2022, 10:20
tavsiye kolay.. ama önce tarza karar vermek lazım.
bütçeyi de ortalama olarak belirtin size ona göre tavsiyede bulunalım...
Tarza karar verirken de şunlara bakın
* Gidiş gelişinizde ihtiyacınız olan hız mı konfor mu
* Varış noktanızda kıyafet değiştirecek duş alacakmısınız bunlara ihtiyaç yokmu
* Gidiş geliş noktanız arasındaki 16 km mesafede kazanacağınız yükseklik farkı ne kadar.
* Yanınızda taşımanız gereken çanta laptop vs olacak mı ?

5000 Tl diyelim.
hız.
duş alma ve kıyafet değiştirme şansım yok ne yazık ki.
yükseklik farkı yok.
laptop taşımam gerekir.

Volkey
07-03-2022, 10:21
Teşekkürler Carraro'yu inceleyeceğim.

CloudGrey
07-03-2022, 11:38
Sehpa ve km saati görseli ve fiyatı var mı ?

abi 9 ay olmuş o postu atalı :) sattım hepsini

KÖROĞLU
07-03-2022, 11:49
Tarihe bakmamışım ya kusura bakma :)

Burak Mehmet
07-03-2022, 12:39
5000 Tl diyelim.
hız.
duş alma ve kıyafet değiştirme şansım yok ne yazık ki.
yükseklik farkı yok.
laptop taşımam gerekir.

5000 TL bütçe ile altus setli mosso legarda rahat alınır. tüm isteklerinize de karşılık verir.

Alpii
07-03-2022, 12:44
Merhabalar,

Konu hortlatılmışken bende soru sorayım. ***** yaz geliyor, sık sık caddebostan tarafına iniyoruz yürüyüşe vs. Bir bisiklet almak istiyorum max. 3-3.5 bandına kadar. Kron'un 1-2 modelini buldum 27.5" boyutunda ve disc frenli. Tavsiye eder misiniz böyle bir modeli ? Başka hangi markalar bakmak gerekir bilemedim.

boy 1.85, 76kg. Sadece boş zamanlarımda kullanacağım şehir içinde.

Ürün: Hepsiburada.com | Guvenlik (https://www.hepsiburada.com/kron-xc75-27-5-jant-19-kadro-21-vites-m-disc-fren-dag-bisikleti-p-HBCV00001DHX1N)

CloudGrey
07-03-2022, 13:00
Merhabalar,

Konu hortlatılmışken bende soru sorayım. ***** yaz geliyor, sık sık caddebostan tarafına iniyoruz yürüyüşe vs. Bir bisiklet almak istiyorum max. 3-3.5 bandına kadar. Kron'un 1-2 modelini buldum 27.5" boyutunda ve disc frenli. Tavsiye eder misiniz böyle bir modeli ? Başka hangi markalar bakmak gerekir bilemedim.

boy 1.85, 76kg. Sadece boş zamanlarımda kullanacağım şehir içinde.

Ürün: Hepsiburada.com | Guvenlik (https://www.hepsiburada.com/kron-xc75-27-5-jant-19-kadro-21-vites-m-disc-fren-dag-bisikleti-p-HBCV00001DHX1N)

28 jant bak / önde amortisör olmasın.

çoğu marka burda üretiliyor kadro olarak pek kafana takılan birşey olmasın.
hidrolik disk almayacaksan diske gerek yok.

ör

Hepsiburada.com | Guvenlik (https://www.hepsiburada.com/28j-carraro-sportive-321-sehir-bisikleti-antrasit-sari-52-p-HBCV00001GS0VC)

orkuteren
07-03-2022, 19:30
Hız, hafiflik ve akıcılık derseniz bu modellere bakabilirsiniz sıfır takıntınız yoksa Az biraz daha konfor olsun derseniz bu modellerde ön amortisörlü bakmanız lazım çünkü düz maşalı bisikletler lastikleri nerdeyse 80 psi hava ve amortisör olmadığı için bozuk yollarda ön taraf kütür kütür gider. Karar sizin. Ben olsam sıfır yerine Trek, cannondale, giant, scott gibi markalara bakardım.
https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-spor-bisiklet-bayan-kulanicidan-temiz-cok-az-kullanilmis-giant-escape-28-jant-1006301583/detay
https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-spor-bisiklet-sedona-310-28-jant,sehir-ve-yol-bisikleti-970178764/detay
https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-spor-bisiklet-giant-escape-r3-piril-piril-1004844711/detay

Volkey
08-03-2022, 08:32
Alıntı yapmayı beceremedim, teşekkürler abiler bakacağım sıfır takıntım yok ama Antalya'da yaşıyorum görerek almayı tercih ederim sarı site mesailerine başlarım :)

Artık akaryakıt çok pahalı işe araba ile gidip gelmek istemiyorum, toplu taşımadan da nefret ediyorum.

Hem bir hobim olur hem de spor yaparım diye düşünüyorum.

berk34
10-03-2022, 19:55
geçen yaz carraro 327 almıştım yaklaşık 1500 km kullandım , çok memnundum tavsiye ederim. Bence toprak vs girmeyi düşünmüyorsanız düz ön çatallı bisiklet tercih edin. Ben konfor konusunda hiç şikayetçi değildim zaten 1500 km kullandıktan sonra yol bisikletine geçis yaptım.

Mutu
10-03-2022, 21:03
2 ay önce carraro 121d aldım ben de, arkadaşım almıştı 2 hafta önce, şirket aracı verdikleri için ilana koydu dedim ben alırım. Ne zamandır aklımdaydı aradan çıkarmış oldum. Çok uzun yollar değil, sahile inip 10 15 km pedal çevirmek için aldığımdan yeterli geleceğini düşünüyorum.

Aracıma taşıma standı takma fikrini, standların çalışma şeklinden ötürü riskli gördüğüm için katlanır aldım bu arada. (sürmeye gideceğim yere giderken kullanabileceğim bir bisiktlet yolu yok, araçla gideceğim)

kurtbil
11-03-2022, 12:47
Şehiriçi kullanım için sabit maşalı model almak daha mantıklı. Kendim alırken fitness bike gibi her gün spor amaçlı kullanacağımı öngöremediğim için trekking modeli aldım. Maşayı sabit pozisyonda kullansam da gereksiz ağırlık yaptığından sabit maşa ile değiştirmeye karar verdim. 14.1kg'dan 12,4kg'a indi ağırlık. sürüşten farkedilir bir değişim oldu. ***** piyasa bu kadar uçmasaydı satıp yol bisikletine geçmek de daha mantıklı olabilirdi.

Giant Roam 1
Bisiklet değişim - Resim Yukle - Hızlı Resim (https://imgyukle.com/i/EpPhYR)
https://imgyukle.com/i/EpPhYR

kurtbil
12-03-2022, 14:33
https://ibb.co/8gDhWWK

KÖROĞLU
23-03-2022, 12:45
:) Eşimin kitabı yayınlandı, eski müsabık sporcu kendisi. Aynı zamanda içerik yazarlığı da yapmakta, bu da ilk yazılı basım kitabı.

İçinden bisiklet geçen hikayeler, belki ilgisini çeken olur, alıp okumak ister.

Linki aşağıya bırakıyorum.

İcinden Bisiklet Gecen Hikayeler - Nalan Koroğlu | kitapyurdu.com (https://www.kitapyurdu.com/kitap/icinden-bisiklet-gecen-hikayeler-/610603.html)

https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:11532142/wh:true/wi:800

CloudGrey
23-03-2022, 12:52
sahibindende bir bisiklet için bir adam ile tam 6 aydır konuşuyoruz,
bisiklet satılmıyor , adam benim dediğim fiyata da vermiyor :)

15 günder 1 araşıp hal hatır soruyoruz birbirimize falan şaka gibi :D

umut01
12-04-2022, 10:13
bisiklet fiyatları çok artmış, geçen sene 3bin olan bianchi folding bu sene 6bin olmuş. Kronlar 5-6 bin olmuş geçen sene 2-3 bin TL idi.

kurtbil
12-04-2022, 10:52
Pandemi başlangıcından beri durum bu şekilde her sene katlanarak devam ediyor. Parça kıtlığı dışında bir de döviz kuru da konuya dahil olunca durum bu oldu.

Vuh
19-05-2022, 14:28
:) Eşimin kitabı yayınlandı, eski müsabık sporcu kendisi. Aynı zamanda içerik yazarlığı da yapmakta, bu da ilk yazılı basım kitabı.

İçinden bisiklet geçen hikayeler, belki ilgisini çeken olur, alıp okumak ister.

Linki aşağıya bırakıyorum.

İcinden Bisiklet Gecen Hikayeler - Nalan Koroğlu | kitapyurdu.com (https://www.kitapyurdu.com/kitap/icinden-bisiklet-gecen-hikayeler-/610603.html)

https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:11532142/wh:true/wi:800

Uzun vakit sonrasında foruma girdim ve mesajınıza denk geldim, stokta kalan son kitap bana kısmetmiş resmen :)

KÖROĞLU
19-05-2022, 19:38
Vuh :) umarım kitabı beğenirsin.

CagkaN
24-05-2022, 14:08
Selamlar herkese, pandeminin başında alıp babam için restore ettiğim bisikleti, kullanılmaması sebebiyle satıyorum ilgilenen olursa maliyetine vereceğim.

Bakkala, markete giderken, sahilde vs binmek için idealdir.

ilan no: 1012503172

johnie
24-05-2022, 14:19
Yine olay aslında aynı yere gelecek, bisikletlerin fiyatları artmadı da bizim paramızın değeri daha da aşağıya düştü.
Bu kur ile ne zincir, ne de lastik alabiliyorum hepsini olabildiğince limitinde kullanıp yenisini almak istiyorum.
Tayt, forma vb gibi şeylerden bahsetmiyorum bile. Biraz lüx ve pahalı spor oldu gerçekten bisiklette çok garip..
Avrupa ülkelerinin ulaşım için kullandığı eşyayı biz lüx olarak görüyoruz, gerçekten çok acı :(

kurtbil
25-05-2022, 09:19
https://www.youtube.com/watch?v=XeYPYlP8DmM

Günümüze uyarlayacak olursak bedava hiç bir şey kalmadı

muratburunce
25-05-2022, 09:31
https://www.youtube.com/watch?v=XeYPYlP8DmM

Günümüze uyarlayacak olursak bedava hiç bir şey kalmadı

"Vergilerle Yaşıyoruz" olarak uyarlanabilir

onur_S
09-06-2022, 09:17
arkadaşlar turu görmek için hangi uygulamayı kullanıyorsunuz? Akıllı saat şart mı?
apple health saatsiz göstermiyor sanırım

Burak Mehmet
09-06-2022, 11:49
arkadaşlar turu görmek için hangi uygulamayı kullanıyorsunuz? Akıllı saat şart mı?
Strava kullanıyorum. bisikletçiler arasındaki en yaygın ve düzenli uygulamada stravadır...Önceki sürüşlerinizle kendinizi kıyaslayabilirsiniz. bisikletinizde gerekli donanımlar var ise watt değerinden hrm değerine kadans değerinden tüm yol değerlerine hepsini görürsünüz.

johnie
09-06-2022, 12:07

Strava'yı indirip telefondan açabilirsin fakat apple health verisi doğru çıkmaz.
Kolunda veya nabız bandı gibi bir şey olmalı.

AliGizda
07-06-2023, 14:27
Merhabalar, konuyu hortlatıyorum ama hem spor hem de kilo vermek amacıyla bisiklete başlamak istiyorum. Konu hakkında hiç bir bilgim maalesef yok.

Kocaelinde oturuyorum, evin 3 km ötesinde Yuvacık barajının yürüyüş yolu var, toprak bi yol. Oraya kadar gidip orada sürmeyi planlıyorum. Corelli Snoop 5.3 baktım ama videolarda vs eğer yolda kullanılacaksa o kadar ağır bi bisiklet almaya gerek yok diyolar. Fazla bir bütçe ayırmayı planlayamıyorum :) 5.000 TL' ye kadar ne önerirsiniz?

Jön Türk
07-06-2023, 15:28
takastan böyle bir seçenek sundular sizce ne yapayım :)

Just a moment... (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-elektrikli-araclar-elektrikli-motosiklet-rks-zf15-elektrikli-bisiklet-15.537-tl-yilmazoglu-motorda-1098006254/detay)

PiscocuK
14-08-2023, 12:16
Selamlar

Kendim için bisiklet bakıyorum.Tek istediğim araya kaçan değilde insan işi dötüme göre bir selesi olsun :)
128 kiloyum.Elektrikli veya normal olabilir.Küçük tekerli tecrübem oldu canımı alıyordu oyüzden büyük tekerli istiyorum.İsteklerim bu yönde ama ne alacağımı bilmiyorum.

d3n1s
14-08-2023, 14:41
Selamlar

Kendim için bisiklet bakıyorum.Tek istediğim araya kaçan değilde insan işi dötüme göre bir selesi olsun :)
128 kiloyum.Elektrikli veya normal olabilir.Küçük tekerli tecrübem oldu canımı alıyordu oyüzden büyük tekerli istiyorum.İsteklerim bu yönde ama ne alacağımı bilmiyorum.

Seleye takilma abi, totoya gore begendigini alip takarsin. Soyle bir CityCoco Fatbike bence muhtesem bir alet,

https://citycoco.com.tr/Content/images/citycoco/products/Fat-6.jpg

PiscocuK
14-08-2023, 14:52
Seleye takilma abi, totoya gore begendigini alip takarsin. Soyle bir CityCoco Fatbike bence muhtesem bir alet,

https://citycoco.com.tr/Content/images/citycoco/products/Fat-6.jpg

Bunlar küçük tekerli sanırım kardeşim.Normal bisiklet boyutlarında daha iyi olabilir sanki benim için.

d3n1s
14-08-2023, 15:55
Bunlar küçük tekerli sanırım kardeşim.Normal bisiklet boyutlarında daha iyi olabilir sanki benim için.

bunun jantlar 24", ama kalin yanak ve genis taban lastik oldugu icin bu alet standart bir 26" dag bisikletinden daha heybetli duruyor. Ben de seninle benzer ebatlardayim, bunlara fena yukseliyorum :D

PiscocuK
27-09-2023, 13:53
Nerede bu bisiklet kullanıcıları :)

1,80 boyum vardı..Çekmişim.Atmosfer göbeğimi daha fazla kaldıramamış 1,77 olmuşum
Evet arkadaşlar yok mu bana öneriniz bisiklet 130kg yi taşıyabilecek
Elektrik desteklide olur normalde olur günlük gitgel 15km kullanacağım belki gtüm başım küçülür :)

d3n1s
27-09-2023, 14:52

1,80 boyum vardı..Çekmişim.Atmosfer göbeğimi daha fazla kaldıramamış 1,77 olmuşum
Elektrik desteklide olur normalde olur günlük gitgel 15km kullanacağım belki gtüm başım küçülür :)

Abi, daha once de onermistim, ben tip olarak CityCoco Fatbike'lari cok begeniyorum. Pilli olmasin dersen Carraro'nun 26" Fatbike'i guzel bir opsiyon carraro link (https://carrarobisiklet.com/ozel-seri-bisikletler/fat-bike-26-21-v-hd/) Katlanir olarak da gecen gun D&R'da RKS'nin elektrikli katlanir bir bisikletini gordum, devasa bir seydi. Hani, ben de ebat olarak 183 boy 120 kg'yim, kendime dusundugum aletler bu sana onerdigim bisikletlerin hepsi.

PiscocuK
27-09-2023, 14:59
Abi, daha once de onermistim, ben tip olarak CityCoco Fatbike'lari cok begeniyorum. Pilli olmasin dersen Carraro'nun 26" Fatbike'i guzel bir opsiyon carraro link (https://carrarobisiklet.com/ozel-seri-bisikletler/fat-bike-26-21-v-hd/) Katlanir olarak da gecen gun D&R'da RKS'nin elektrikli katlanir bir bisikletini gordum, devasa bir seydi. Hani, ben de ebat olarak 183 boy 120 kg'yim, kendime dusundugum aletler bu sana onerdigim bisikletlerin hepsi.

Bende bu bünyeye fatbike harici düşünemiyorum da.kolay taşınırmı indi bindisi kolay olurmu birde menzil önemli.Yeri gelir marmaraya binmek isterim alırlarmı
bahsettiğin modellerden link atabilirmisin? elektriksiz fatbike bence insan gücüyle gitmez :)

d3n1s
27-09-2023, 15:34
Bende bu bünyeye fatbike harici düşünemiyorum da.kolay taşınırmı indi bindisi kolay olurmu birde menzil önemli.Yeri gelir marmaraya binmek isterim alırlarmı
bahsettiğin modellerden link atabilirmisin? elektriksiz fatbike bence insan gücüyle gitmez :)

CityCoco: link (https://www.citycoco.com.tr/Home/Product/CityCoco_FatBike)
RKS: link (https://www.rksmotor.eu/model/xs25.html) (bundan tam emin olamadim, cunku sitede 27 kg demis, D&R'daki gordugumde 32 kg diyordu, D&R'a tekrar yolum dustugunde foto ceker atarim en kotu)

soyle bir opsiyon da var, elektrikli bisiklet donusum kitleri satiliyor, cok daha kuvvetli motorlarla, hazir kurulu elektrikli bisiklet almaktansa, begendigin bisikleti elektrikliye kendin de cevirebilirsin. Hatta bisikleti ikinci el temiz denk getirirsen, kurulu elektrikli olandan epey ucuza mal edebilirsin.

PiscocuK
27-09-2023, 15:36
CityCoco: link (https://www.citycoco.com.tr/Home/Product/CityCoco_FatBike)
RKS: link (https://www.rksmotor.eu/model/xs25.html) (bundan tam emin olamadim, cunku sitede 27 kg demis, D&R'daki gordugumde 32 kg diyordu, D&R'a tekrar yolum dustugunde foto ceker atarim en kotu)

soyle bir opsiyon da var, elektrikli bisiklet donusum kitleri satiliyor, cok daha kuvvetli motorlarla, hazir kurulu elektrikli bisiklet almaktansa, begendigin bisikleti elektrikliye kendin de cevirebilirsin. Hatta bisikleti ikinci el temiz denk getirirsen, kurulu elektrikli olandan epey ucuza mal edebilirsin.

Çok teşekkürederim bakacağım

PiscocuK
27-09-2023, 20:23
Bu bisikleti kullanan veya yorumlayacak olan varmi?

KIFUKA 27,5 27.5" 11-V HD (https://carrarobisiklet.com/elektrikli-bisiklet/kifuka-275-275-11-v-hd)

CloudGrey
27-09-2023, 23:19

en son mesajındaki bisikletin deore ekipmanları orta - üst seviye.
maşa suntour ucuz bir maşa ama havalı olması onuda orta üste yakın kılar...

fakat amaç biraz kilo vermek ise yolunda genelde düz ise şunu öneririm ;

GRAVEL G2 28" 20-V HD (https://carrarobisiklet.com/gravel-bisikletler/gravel-g2-28-20-v-hd/)

ortalam 25 gibi bir hız temposu yakarlarsan güzel ter atarsın günde 15 kmde yaklaşık 1 saatini alır

PiscocuK
28-09-2023, 07:25
en son mesajındaki bisikletin deore ekipmanları orta - üst seviye.
maşa suntour ucuz bir maşa ama havalı olması onuda orta üste yakın kılar...

fakat amaç biraz kilo vermek ise yolunda genelde düz ise şunu öneririm ;

GRAVEL G2 28" 20-V HD (https://carrarobisiklet.com/gravel-bisikletler/gravel-g2-28-20-v-hd/)

ortalam 25 gibi bir hız temposu yakarlarsan güzel ter atarsın günde 15 kmde yaklaşık 1 saatini alır

Bu tarz ince lastikli yatar pozisyondaki bisikletler bana uygun değil.2 pedal sonra krapm giriyor can simitlerim ağrımaya başlıyor deneme yapmıştım.Oyüzden daha dik normal oturuşlu bir bisiklet şart

PiscocuK
28-09-2023, 10:16
44 kadro benim için uygunmudur arkadaşlar?

arda35
28-09-2023, 10:46
44 kadro benim için uygunmudur arkadaşlar?

Ufacık kalır. Merida speeder 200 kullanıyorum. Kadro boyu 52, benim boyum 175. Biraz kısa olsam rahat edemezmişim gibi geliyor.

PiscocuK
28-09-2023, 11:09
Ufacık kalır. Merida speeder 200 kullanıyorum. Kadro boyu 52, benim boyum 175. Biraz kısa olsam rahat edemezmişim gibi geliyor.

Deme ya..nette bir tablo buldum dağbisikleti için 175cm kadar 43 kadro boyu vermiş..Ben bugün bir bisikletçiye gideyim en iyisi

arda35
28-09-2023, 11:24
Bağlayıcı olmayayım, dağ bisikletlerini bilmiyorum. Benimki hibrit (yol donanımlı şehir bisikleti). Kadrosu yol bisikletine daha yakın.

İmkan varsa deneyin muhakkak.