PDA

Orijinalini görmek için týklayýnýz : Bisiklet kullananlar ?

Sayfa : 1 2 3 4 5 [6] 7

mertypeR
12-06-2019, 23:54
CloudGrey Alüminyum kadrolu uygun fiyatlarda Salcano cappadocia alloy diye bir model buldum. Almayý düþünüyorum. Salcano hakkýnda yorumunuz nedir çoðu kiþi alýnmamasý gerektiðini söylüyor. Tipi falan hoþuma gitti benim iþ görür zannedersem sizin de yorumunuzu merak ediyorum

CloudGrey
13-06-2019, 08:21
CloudGrey Alüminyum kadrolu uygun fiyatlarda Salcano cappadocia alloy diye bir model buldum. Almayý düþünüyorum. Salcano hakkýnda yorumunuz nedir çoðu kiþi alýnmamasý gerektiðini söylüyor. Tipi falan hoþuma gitti benim iþ görür zannedersem sizin de yorumunuzu merak ediyorum

þimdi baktým netten.
salcano'ya çoðu kiþi b*k atar , yerli üretim olduðundan.
bugün burda yerli üretim markalarý sýralasak aslýnda geriye ithal olan sadece 3-4 marka kalýr...

zaten alacaðanýz bisiklette bir bileþen yok , o yüzden gözünüze hoþ gelen herhangi bir marka olabilir çokta takýlmayýn.
heleki 1500 liraya alü track kadrolu bisiklet yapmýþlar , onu hiç kaçýrmayýn.

kadrodan yana kafanýzda soru iþareti kalmasýn.
bileþenler kýsa zamanda koy verebilir ama parça parça modlarsýnýz.
her koyveren parcanýn yerine kaliteli parça koydunuzmu tadýndan yenmez hala gelir.

bu salcona flip flop arka göbek var.
ortalama bir bisiklet kullanýcýsý iseniz fixie olarak kullanmayýn single speed olarak kullanýn ;)

Slmcnsl
13-06-2019, 10:41
53 kadro sýfýr kilometre Bir sedone 621 ltd bisikletim var , Sram Rival grup set var üzerinde.
53 kadro uyuyorsa ve yol istiyorsanýz techden geleni üzmem.
linki buraya býrakýyorum.
Sedona 621 LTD Rival (https://www.aslibisiklet.com/621-ltd-rival-5538)

mertypeR
13-06-2019, 15:37
CloudGrey Abi yorumun için teþekkür ederim. Kafamdaki soru iþaretlerini ortadan kaldýrdýk. Kýsa zamanda alýcam burdan da deneyimlerimi paylaþýrým. Dediðiniz gibi bileþenleri problem çýkardýkça upgrade ederim. Mekanikle uðraþmayý seviyorum zaten. Rengini de deðiþtirmeyi düþünüyorum. Flip flop olmasý güzel single olarak kullanmayý düþünüyorum. Ama fixie de öðrenmek istediðim bir tarz tekrar teþekkür ederim.

dieselpower
15-06-2019, 21:02
Ýlk yol bisikleti olarak sedona 601 tercih ettim, 20km ilk tecrübemi özetlemek gerekirse selesi yormadi çok. ilk etapta koltuðu çok dikmedim ama tam olarak yattýðýmda keþke biraz daha yüksek ayarlasaydim dedim içimden, uzun zaman sonra heryerim bukadar agriyo ama gerçekten çok güzel bi his böyle bisiklet üstüne kapanýp hýzla ilerlemek :)

dieselpower
15-06-2019, 21:19
Ýlk yol bisikleti olarak sedona 601 tercih ettim, 20km ilk tecrübemi özetlemek gerekirse selesi yormadi çok. ilk etapta koltuðu çok dikmedim ama tam olarak yattýðýmda keþke biraz daha yüksek ayarlasaydim dedim içimden, uzun zaman sonra heryerim bukadar agriyo ama gerçekten çok güzel bi his böyle bisiklet üstüne kapanýp hýzla ilerlemek :)

rain man
16-06-2019, 16:30
Herkese selam. Öðrenciyken aldýðým Sedona borlam var daha önce konuya yazmýþtým. Mtb olmasýndan dolayý biraz yorucu. Haliyle kondisyonum da yok iki gündür çýkýyorum. Vakti zamanýnda niye yaptýðýmý bilmediðim aktarma sistemini komple deðiþmiþtim. Deore göbekler ve geri kalaný alivio setle 3x8 yapmýþtým. Herhalde modifiye meraký eskiden geliyor :)

Þimdi sorum þu, düz bir amortisör ve güzel bir sele ve daha pürüzsüz bir lastik ile yeni bir bisiklet almadan yeterli yumuþaklýða ulaþabilir miyim? Çok ciddi turlar yapmayý þimdilik planlamadýðým için bir servet gömmek istemiyorum.

CloudGrey
16-06-2019, 17:05
Herkese selam. Öðrenciyken aldýðým Sedona borlam var daha önce konuya yazmýþtým. Mtb olmasýndan dolayý biraz yorucu. Haliyle kondisyonum da yok iki gündür çýkýyorum. Vakti zamanýnda niye yaptýðýmý bilmediðim aktarma sistemini komple deðiþmiþtim. Deore göbekler ve geri kalaný alivio setle 3x8 yapmýþtým. Herhalde modifiye meraký eskiden geliyor :)

Þimdi sorum þu, düz bir amortisör ve güzel bir sele ve daha pürüzsüz bir lastik ile yeni bir bisiklet almadan yeterli yumuþaklýða ulaþabilir miyim? Çok ciddi turlar yapmayý þimdilik planlamadýðým için bir servet gömmek istemiyorum.

yapýlabilir lakin rakamlarý öyle küçümsemeyin :)

rigit alü bir maþa sanýyorum kaliteye göre bugün 150tl - 500tl arasýndadýr.
alýrken boru çapýna ve fren tipine dikkat edin.

sele de iyi biþey ortalama 100-200 tl arasý.

lastik olarakta tavsiyem scwalbe kojaktýr lakin 26lýðýný bulmanýz zor olabilir ve tanesi 200 lira gibi rakamdýr..
gene 1000lik oldunuz :D

rain man
16-06-2019, 17:34
yapýlabilir lakin rakamlarý öyle küçümsemeyin :)

rigit alü bir maþa sanýyorum kaliteye göre bugün 150tl - 500tl arasýndadýr.
alýrken boru çapýna ve fren tipine dikkat edin.

sele de iyi biþey ortalama 100-200 tl arasý.

lastik olarakta tavsiyem scwalbe kojaktýr lakin 26lýðýný bulmanýz zor olabilir ve tanesi 200 lira gibi rakamdýr..
gene 1000lik oldunuz :D

Ahahah. Peki sedonayý okutup alternatif ne alýnabilir :) Boyum 1.80. Asfalt dýþýna çýkmayacaðým. Bir scott, specialized kadar olmasa da ekipmanlarý kaliteli ve hafif ne alýnabilir?

mertypeR
16-06-2019, 19:05
Üstlerde yazmýþtým salcano fixie için fakat her yeri aradým sordum 52cm kadrodan büyük kadro bulamadým. Boyum 185 internetten baktýðýma göre aþaðý yukarý 60-62 kadro bana olur. Fixie bulamayýnca tekrar road bike tarzý bisikletlere döndüm 2 bin bütçeye ne önerirsiniz biliyorum yarýþ bisikleti için az bir bütçe fakat þimdilik bu bütçelerle bakýyorum

Kahn23
16-06-2019, 19:11
Ahahah. Peki sedonayý okutup alternatif ne alýnabilir :) Boyum 1.80. Asfalt dýþýna çýkmayacaðým. Bir scott, specialized kadar olmasa da ekipmanlarý kaliteli ve hafif ne alýnabilir?

Kardeþim Specialized kullanmadan önce Mosso kullanýyordu. Mosso'ya bakabilirsin.

rain man
16-06-2019, 20:00
Kardeþim Specialized kullanmadan önce Mosso kullanýyordu. Mosso'ya bakabilirsin.

Evet mosso f/p gibi görünüyor. Bakayým bi.

tiMachine
16-06-2019, 22:19
Bu yaz bisiklet almaya durumum olmadýðýndan dolayý elimdeki salcano dað bisikletini biraz þehir içinde kullanmaya uygun restore etmek istiyorum.
Eksiklerim
V fren
Aynakol deðiþebilir ( anladýðým kadarýyla bunun zincir ayarý ya da numarasý var)
Jantlarým var ancak ince janta ve lastiðe geçebilirsem geçmeli miyim?
Vites sistemi deðiþtireceðim, özel bir öneriniz var mý?

Çok çok uçuk beklentilerim yok ve kondisyonum saðlam, keyif için uygun bütçe bir þeyler yapmak istiyorum, öneriniz olabilir mi?

CloudGrey
17-06-2019, 08:06
Bu yaz bisiklet almaya durumum olmadýðýndan dolayý elimdeki salcano dað bisikletini biraz þehir içinde kullanmaya uygun restore etmek istiyorum.
Eksiklerim
V fren
Aynakol deðiþebilir ( anladýðým kadarýyla bunun zincir ayarý ya da numarasý var)
Jantlarým var ancak ince janta ve lastiðe geçebilirsem geçmeli miyim?
Vites sistemi deðiþtireceðim, özel bir öneriniz var mý?

Çok çok uçuk beklentilerim yok ve kondisyonum saðlam, keyif için uygun bütçe bir þeyler yapmak istiyorum, öneriniz olabilir mi?

astarý yüzünden pahalýya gelir hiç uðraþma...

Üstlerde yazmýþtým salcano fixie için fakat her yeri aradým sordum 52cm kadrodan büyük kadro bulamadým. Boyum 185 internetten baktýðýma göre aþaðý yukarý 60-62 kadro bana olur. Fixie bulamayýnca tekrar road bike tarzý bisikletlere döndüm 2 bin bütçeye ne önerirsiniz biliyorum yarýþ bisikleti için az bir bütçe fakat þimdilik bu bütçelerle bakýyorum

60 - 62 kadro diye birþeyi bulman çok zor. zatn olmazda.
iç bacak boyunu ölçüceksin.
çýkan rakamdan 40-45 cm çýkartýp kadro boyunu bulucaksýn..

1.85 boydada 1 metre iç bacak yoktur herhalde :D

fitness bisikleti bakýcaksýnýz.
örneðin fiyat performansta en etkili ürün þimdikik bu ; 2019 Carraro Manifesto Bisiklet (https://www.erdoganlarbisiklet.com/2019-carraro-manifesto-bisiklet.html)

dieselpower
17-06-2019, 20:35
Akþamlaei 19.30 21.30 arasý bostancý fenerbahce yapmayi planlýyorum düzenli bir þekilde. Eþlik etmek isteyen veya düzenli þekilde çýkan rotasý olanlara eþlik etmek isterim :)

dieselpower
23-06-2019, 07:03
Cümleten günaydýn oyumuzu kullanamadýk 8de baþlýyormuþ ben 7de ordaydim saðlýk olsun dönüþte kullanýrýz :)
Bugün ki istikamet Üsküdar dan kisikli ordan vapur istinye ye Sarýyere kadar devam ve dönüþ beþiktas üzerinden Kadýköy ve Maltepe olcak :)

https://i.hizliresim.com/RgYGvR.jpg (https://hizliresim.com/RgYGvR)

sweatcaptain
24-06-2019, 18:55
merhabalar býlmýyorum burasý yerýmý

býsýklet takýpcýsý dostlar faydalansýn dýyerek býlgýlendýreyým dedým

býr zaman heves ettým aldým suan kullanmýyorum carraro cr52 race modelý sýfýr ayarýnda cýzýksýn 300 km kadar kullandýgým býsýkletýmý satýcam. ýlan acma arýfesýndeyým ýsterým aramýzdan býrýne gýtsýn.suan sýfýr fýyatý 4300 tl dusunene uygun rakama verýcem

hondaa
28-06-2019, 09:38
s.a arkdaslar soyle uygun 300 400 cývarý sahýlde turlýyacagýmýz ýkýncý el býsýklet ne alaabýlýrýz hýcte anlamam acýkcasý, spordan sonra aksam kardýyo yapmak ýcýn guzel olabýlýr.

CloudGrey
28-06-2019, 11:27
merhabalar býlmýyorum burasý yerýmý

býsýklet takýpcýsý dostlar faydalansýn dýyerek býlgýlendýreyým dedým

býr zaman heves ettým aldým suan kullanmýyorum carraro cr52 race modelý sýfýr ayarýnda cýzýksýn 300 km kadar kullandýgým býsýkletýmý satýcam. ýlan acma arýfesýndeyým ýsterým aramýzdan býrýne gýtsýn.suan sýfýr fýyatý 4300 tl dusunene uygun rakama verýcem

cr052 hidrolik frenli , turuncu beyaz olanmý ?

Burak Mehmet
25-07-2019, 16:43
Selam bisiklet sevenler,
bende uzun zamandýr yaptýðým araþtýrmalarý tamamlayýp keyfime ve isteklerime göre bir bisiklet buldum ve aldým.
***** Ankara bol rampalý bir memleket olduðu için hep týrmanýþa uygun bir kadro arýyordum.tam isteklerimi karþýlayan makine bu sanýrým...
GÝANT TCR Advanced 1 disc kom ...
M kadroda sanki üzerime dikilmiþ bir takým elbise gibi cuk diye oturdu tabiri caizse...
Umarým herkes istediði bisikletine kavuþur.

https://i.hizliresim.com/6DrEJP.jpg

https://i.hizliresim.com/WXgy7Y.jpg

https://i.hizliresim.com/3Ov3EA.jpg

sword
26-07-2019, 22:12
merhaba gencler benim yeðene bisiklet alacaz 17 yaþýnda 180boy

bu tarz býse bakýyor ikinci el.. 1000-1500 civarý ne tavsiye dersiniz

Kron TX 300 şehir bisikleti - Bisiklet ile ilgili tum malzemeler sahibinden.com'da - 706896133 (https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-spor-bisiklet-kron-tx-300-sehir-bisikleti-706896133/detay)

dieselpower
26-07-2019, 22:49

Kron TX 300 þehir bisikleti - Bisiklet ile ilgili tum malzemeler sahibinden.com'da - 706896133 (https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-spor-bisiklet-kron-tx-300-sehir-bisikleti-706896133/detay)

giriþ seviyesi bisikletlerin donanýmlarý hemen hemen ayný, ben sahilde sürekli carraro sportive serisi bisikletleri görüyorum, görünüþ olarakta daha baþarýlý geliyor bana.

kadro boyu uygunsa hoþunada gittiyse alsýn, tecrübe edindikçe kendi arzusuna göre üstündeki parçalarý üst seviyeyle deðiþir zaten

Burak Mehmet
27-07-2019, 13:05

Kron TX 300 þehir bisikleti - Bisiklet ile ilgili tum malzemeler sahibinden.com'da - 706896133 (https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-spor-bisiklet-kron-tx-300-sehir-bisikleti-706896133/detay)

tx 300 kullandým altus set vs güzel bisikletti.. mosso legarda 1921 carraro sportive 225 e falan da bakýn muhakkak...

Yekta
28-07-2019, 20:21
tx 300 kullandým altus set vs güzel bisikletti.. mosso legarda 1921 carraro sportive 225 e falan da bakýn muhakkak...

Bende danýþayým bilenlere, baþlangýç seviye için bunlardan hangisini tercih etmeli, birbirlerine üstünlükleri nelerdir? Btwin lere de bakýyorum ama hiç bilgim yok kararsýz kaldým.
Bir de beden seçimi nasýl olmalý? Her ikisi için de en büyük 56cm kadro boyu gözüküyor ama benim boy biraz uzun 1.98 uygun mudur benim için :) ne beden veya kadro boyu ne olmalý? Doðru beden nasýl anlaþýlýr?

sword
28-07-2019, 20:26
Bundan aldýk teþekkürler...Legarda 1924 CT MSM V

dieselpower
28-07-2019, 20:29
hayýrlý olsun kazasýz belasýz kullanýn

dieselpower
28-07-2019, 20:30
Bende danýþayým bilenlere, baþlangýç seviye için bunlardan hangisini tercih etmeli, birbirlerine üstünlükleri nelerdir? Btwin lere de bakýyorum ama hiç bilgim yok kararsýz kaldým.
Bir de beden seçimi nasýl olmalý? Her ikisi için de en büyük 56cm kadro boyu gözüküyor ama benim boy biraz uzun 1.98 uygun mudur benim için :) ne beden veya kadro boyu ne olmalý? Doðru beden nasýl anlaþýlýr?

hangi tarz bisiklet bakýyorsunuz, mtb, yol, þehir ?

Yekta
28-07-2019, 20:38
hangi tarz bisiklet bakýyorsunuz, mtb, yol, þehir ?

Þehir veya yol bisikleti düþünüyorum ama baþlangýç için sanýrým þehir daha mantýklý olur :)

dieselpower
28-07-2019, 21:17
Þehir veya yol bisikleti düþünüyorum ama baþlangýç için sanýrým þehir daha mantýklý olur :)
oðru
64-66 arasý bakabilirsiniz, bazý markalar s m l xl þeklinde de kategorileyebiliyor..doðru kadro boyundan emin olmadan sakýn almayýn

Yekta
01-08-2019, 20:41
oðru
64-66 arasý bakabilirsiniz, bazý markalar s m l xl þeklinde de kategorileyebiliyor..doðru kadro boyundan emin olmadan sakýn almayýn

Sormak istediðim de aslýnda oydu :) doðru boy olduðundan nasýl emin olunur?

dieselpower
01-08-2019, 20:55
Sormak istediðim de aslýnda oydu :) doðru boy olduðundan nasýl emin olunur?

Nasýl emin olunur kýsmýna gelirsek, kadro boyu ve doðru oturuþ pozisyonlarý hakkýnda belirlenmiþ dünyanýn her yerinde geçerli bikaç formül var, bunlarý yaparak kendi vücudunuza uyumlu kadro ölçüsünü bulabilirsiniz,

özelden 2 tane baþlýk attým size, biri direk tablo biride nasýl hesaplanmasý gerektiðini anlatýyor

dieselpower
05-08-2019, 23:18
belki bilmeyen vardýr decathlonda seri sonu indirimi var fiyatlar baya iyi..

cabrioleter
06-08-2019, 08:04
belki bilmeyen vardýr decathlonda seri sonu indirimi var fiyatlar baya iyi..

internet sitesine yansýmamýþ.. ne kadar indirim var mtb'lerde?

dieselpower
06-08-2019, 17:15
internet sitesine yansýmamýþ.. ne kadar indirim var mtb'lerde?

Ben yola bakmýþtým triban 500, 2500den 2000e düþmüþtü.. mtbler hakkýnda bilgim yok ne yazik ki..

dieselpower
06-08-2019, 17:18
Ben yola bakmýþtým triban 500, 2500den 2000e düþmüþtü.. mtbler hakkýnda bilgim yok ne yazik ki..

siteye baktým þimdi..fiyatlar güncellenmiþ hali

dieselpower
09-08-2019, 14:32
bugün itibariyle spdlere geçtim :) cidden inanýlmaz fark var, akþam üstü bi kadýköy yapýp gelcem bakalým ilk deneyim nasýl olcak :)

mertxx
17-08-2019, 19:29
Arakadaþlar merhaba, 2015 model Scott sub 20 ile Giant Escape Air arasýnda kararsýz kaldým. Scott fren ve vites donanýmý olarak daha iyi fakat Giant ýn da kadrosu beni cezbediyor.

Scott Sub Speed 20 2015 – Smith Street Cycles (https://smithstreetcycles.com.au/products/scott-sub-speed-20-2015)

https://www.giant-bicycles.com/tr/escape-air-2015

Yorumlarýnýzý bekliyorum.

johnie
17-08-2019, 23:02
Selam bisiklet sevenler,
bende uzun zamandýr yaptýðým araþtýrmalarý tamamlayýp keyfime ve isteklerime göre bir bisiklet buldum ve aldým.
***** Ankara bol rampalý bir memleket olduðu için hep týrmanýþa uygun bir kadro arýyordum.tam isteklerimi karþýlayan makine bu sanýrým...
M kadroda sanki üzerime dikilmiþ bir takým elbise gibi cuk diye oturdu tabiri caizse...

güzel seçim olmuþ, yeni ultegra - disc vs :)
Ben de s-works Venge e yükseliyorum ama sadece baklmakla yetiniyorum.
10k $ olunca biraz ulaþýlmaz halde oluyor :(

johnie
17-08-2019, 23:07

Selam Yekta,
Her bisikletin ayrý bir ölçüsü var, yol harici pek anlamam ama bisikletler de ölçüler þöyle gider

S/M/L/XL

44 den baþlar /61 e kadar gider.

Fakat her markanýn kendine göre ölçüsü vs var.

1,98 ise boyun 58 Kadro L veya XL kadro olur sana.

Hatta 61 bile olabilir belki. Btwin de o kadar büyük kadro var mý vallahi hiç bilmiyorum.
senin aklýna yatan vs olursa paylaþ yardýmcý olmaya çalýþýrýz seve seve.

Burak Mehmet
20-08-2019, 11:35
güzel seçim olmuþ, yeni ultegra - disc vs :)
Ben de s-works Venge e yükseliyorum ama sadece baklmakla yetiniyorum.
10k $ olunca biraz ulaþýlmaz halde oluyor :(

teþekkür ederim... Bende çok keyif alýyordum ki arabanýn arkasýnda takýlýyken birisi çarptý jantý kýrdý... Þimdi yeni jant sipariþ ettim onu bekliyorum..
senin bisiklet vengeyi çok aratmaz ama sana ya.. dediðin gibi 10k büyük para..

Burak Mehmet
22-08-2019, 13:31
durup dururken birde jant revizyonu yapmak zorunda kaldým.
arabanýn arkasýnda asýlý iken bisiklet su tankeri janta takýldý...
neyse jantlarý deðiþtirmiþ oldum bende

https://www.bisikletforum.com/dosyalar/825cd7a4-4a94-491c-b50b-619ea4afeb6e-jpeg.207297/

johnie
24-08-2019, 22:23
geçmiþ olsun :(
bende venge yok, tarmac var :)
öküz çok, gördüðü halde nasýl çaprtý :(

+soner
25-08-2019, 16:18
Dün çýktým. Yaklaþýk 30 km yaptým yarý prof bir bisikletle. Rüzgar inanýlmaz fazlaydý ve çok zorlandým. Sonra eðilip gitmeyi denedim baya farkediyormuþ aerodinamik ciddi bir konuymuþ :)

johnie
25-08-2019, 19:26
Dün çýktým. Yaklaþýk 30 km yaptým yarý prof bir bisikletle. Rüzgar inanýlmaz fazlaydý ve çok zorlandým. Sonra eðilip gitmeyi denedim baya farkediyormuþ aerodinamik ciddi bir konuymuþ :)

firmalar bu aero olayýna ciddi paralar yatýrýyor hatta bir çoðunun da özel tasarlanan rüzgar türbin lerinde çalýþýyorlar.
Profil de gördüðüm kadarý ile, Tekirdað'da yaþýyorsunuz sanýrým.
Biraz daha kondisyon kazandýktan sonra, Kumbað parklý Uçmakdere öneririm. Yokuþlu rota ama o bitirme hissi anlatýlmaz, yaþanýr :)
Rüzgarda olabildiðince aero pozisyona geçmelisin, ne kadar çok yüksekte durursan o kadar çok yorulursun.

sekizsilindir
25-08-2019, 22:58
https://youtu.be/mox_rXLM27M

Bisikletçi deðiliz ama izlemesi çok keyifli

Dou
26-08-2019, 01:31
Hep soylerim, MTB yi hakkiyla kullanmak motosiklet kullanmaktan daha tehlikeli, bide ekipmanda kisitli.

Dou
26-08-2019, 01:39
Selam bisiklet sevenler,

Hayirli olsun guzel bisiklet. Bende 2017 Defy Advanced 1 kullanicisiyim, asiri memnunum. 1.85 cm boy ML size kullaniyorum.

Sanki asiri yokuslar icin Defy'deki 34-11 daha uygun gibi geldi bana, ama ileride istediginiz zaman degisebilir.

Dou
26-08-2019, 01:43

1.98 boy ile 58 den asagi bakma Yekta. 61 bile olur fakat arada kalirsan mutlaka kucuk olanini sec, hem hafiflik acisindan, hem de kullanimi daha rahat gelecektir (reach daha kisa, daha az yatmak zorunda kalirsin vs.).

Markadan markaya degisir tabi bu. Mesela Giant marka bakiyorsan bence L size sana uyar. Tabi imkan varsa denemen iyi olur.

mertxx
26-08-2019, 08:16
Arakadaþlar merhaba, 2015 model Scott sub 20 ile Giant Escape Air arasýnda kararsýz kaldým. Scott fren ve vites donanýmý olarak daha iyi fakat Giant ýn da kadrosu beni cezbediyor.

Scott Sub Speed 20 2015 – Smith Street Cycles (https://smithstreetcycles.com.au/products/scott-sub-speed-20-2015)

https://www.giant-bicycles.com/tr/escape-air-2015

Yorumlarýnýzý bekliyorum.

Yok mu fikri olan bir arkadaþýmýz ?

CloudGrey
26-08-2019, 08:28
Yok mu fikri olan bir arkadaþýmýz ?

scoot.

yanlýz bunlar kýstas edebilir modeller deðiller.
komponentleri arasýnda farklar ciddi farklar mevcut o yüzden biri 1000$ diðeri 650..

Burak Mehmet
26-08-2019, 08:35
Hayirli olsun guzel bisiklet. Bende 2017 Defy Advanced 1 kullanicisiyim, asiri memnunum. 1.85 cm boy ML size kullaniyorum.

Sanki asiri yokuslar icin Defy'deki 34-11 daha uygun gibi geldi bana, ama ileride istediginiz zaman degisebilir.

teþekkür ederim. Benimki de KOM (king of mountain) model olduðu için 11-34 ruble. 50-34 aynakol.. sanýrým bu kombinasyonla devam ederim.

Dou
26-08-2019, 19:47
teþekkür ederim. Benimki de KOM (king of mountain) model olduðu için 11-34 ruble. 50-34 aynakol.. sanýrým bu kombinasyonla devam ederim.

KOM'un aciliminin o anlama geldigini bilmiyordum, aydinlanmis oldum :D

Yokuþ icin en iyi setup, kazasýz belasýz kullanýn.

Yekta
26-08-2019, 21:35
Selam Yekta,
Her bisikletin ayrý bir ölçüsü var, yol harici pek anlamam ama bisikletler de ölçüler þöyle gider

S/M/L/XL

44 den baþlar /61 e kadar gider.

Fakat her markanýn kendine göre ölçüsü vs var.

1,98 ise boyun 58 Kadro L veya XL kadro olur sana.

Hatta 61 bile olabilir belki. Btwin de o kadar büyük kadro var mý vallahi hiç bilmiyorum.
senin aklýna yatan vs olursa paylaþ yardýmcý olmaya çalýþýrýz seve seve.

1.98 boy ile 58 den asagi bakma Yekta. 61 bile olur fakat arada kalirsan mutlaka kucuk olanini sec, hem hafiflik acisindan, hem de kullanimi daha rahat gelecektir (reach daha kisa, daha az yatmak zorunda kalirsin vs.).

Markadan markaya degisir tabi bu. Mesela Giant marka bakiyorsan bence L size sana uyar. Tabi imkan varsa denemen iyi olur.

Teþekkür ederim cevaplar için. :)
Baþlangýç için þehir bisikleti daha uygun olur diye düþündüm. Biraz ertelemek zorunda kaldým ama bu ara karar verip alacaðým birþey.
Evet sanýyorum en düþük 58 almam gerekecek, zaten üstünde pek alternatif de bulunmuyor herhalde en azýndan baþlangýç modellerinde :) Gidon ayarý da olan bir seçenek ile rahat ederim sanýrým.

Dou
27-08-2019, 02:28
Baþlangýç için þehir bisikleti daha uygun olur diye düþündüm. Biraz ertelemek zorunda kaldým ama bu ara karar verip alacaðým birþey.
Evet sanýyorum en düþük 58 almam gerekecek, zaten üstünde pek alternatif de bulunmuyor herhalde en azýndan baþlangýç modellerinde :) Gidon ayarý da olan bir seçenek ile rahat ederim sanýrým.

Fiyat harici bir endisen varsa hic sehir bisikleti isine girme. 40 km ve uzeri yolculuklarda tek surus pozisyonu oldugu icin belini rahatsiz eder. Yol bisikleti gidonunun ise 3 farkli tutus acisi ve 3 farkli oturma pozisyonu var bu sebepten cok daha rahat, ve ayni zamanda hizli.

Sehir bisikletinin tek avantaji, dar alanlarda manevra kabiliyetin daha yuksek, o da gidonu daha genis oldugu icin.

Bu bisiklet sizing olayi acayip onemli. Soyle anlatayim.

Ilk olarak 2015 Giant Defy 1 almistim (aluminyum), M/L ile L ebat arasinda kalip buyuk olan L yi tercih ettim. Kisa test surusunde anlasilmiyor sonucta fark, nedense o an L daha mantikli olur diye dusunmustum. Bu arada Giant'in web sitesi de 1.85cm boy icin iki ebatta olur diyor.

Fakat bir turlu istedigim konforu yakalayamadim. Gidonun bogazini kisa taktim, farkli sele taktim, seleyi one aldim, hatta offsetsiz boru bile taktim, ama bir turlu olmadi. Surekli bir bel agrisi. Yine de o sekilde 2800 km kullandim.

En sonunda 2017 yilinda Giant Defy 1 Advanced aldim, hem karbon fiber - hem full Ultegra set - hem disk frene ayni anda gecis yapmak, bir de uzerine dogru ebati almak icin bu sefer M/L tercih ettim, ve cuk oturdu.

2017 2019 arasinda aluminyum olani kisin evde trainerda antreman icin tuttum ama baktim olacak gibi degil, 2 ay once sattim. Tek bisikletle kafam rahat artik.

Bir bilgi daha vereyim, eger ayaktayken one egilip ayak parmak uclarina degebiliyorsan yaris tipi yol bisikletine uygun bir vucut tipin var. Fakat benim gibi esnek degilsen endurance tipi yol bisikleti alman daha uygun.

O yuzden sen sen ol arada kalirsan ufak olanini tercih et, olmasi gerekenden buyuk bisiklete binmek daha konforsuz cunku.

johnie
27-08-2019, 09:15

zaten bisikleti aldýktan sonra en önemli olan ayar, gidon ve sele.
Onlar ne kadar düzgün ve doðru olursa, aðrý, sýzý, sakatlanma yaþamazsýn.

johnie
27-08-2019, 09:27
Bu rota uzun süredir aklýmda vardý, yapýp yapmamakta çok kararsýz kalýyordum ve yola çýkýnca her þey oluyor :D
Rota ekstrem yormadý da araçlar yordu biraz. Bayram arifesinde yaptýk çünkü, millet hep ara yollarý kullanýyordu.
Neyse ki bitti, þimdi bir týk uzunu var sýrada, bakalým o da ne zaman olur Allah kerim.
url=https://hizliresim.com/QPyXYr]https://i.hizliresim.com/QPyXYr.jpg[/url
https://i.hizliresim.com/JVWLnE.jpg (https://hizliresim.com/JVWLnE)
https://i.hizliresim.com/zGyRrg.jpg (https://hizliresim.com/zGyRrg)

dieselpower
27-08-2019, 11:47
Helal olsun :) bizde pazar günü ballýkayalar yaptýk çok keyifliydi. 7 8 eylül Ýstanbul Parktaki etkinliðe katýlan var mý aramýzda

johnie
27-08-2019, 17:08
Helal olsun :) bizde pazar günü ballýkayalar yaptýk çok keyifliydi. 7 8 eylül Ýstanbul Parktaki etkinliðe katýlan var mý aramýzda

para vermek istemiyorum ona, f1 pistinde dönmek pek iþime gelmiyor açýkçasý. Ekim'de Fethiye Kasým ilk haftasý Çeþme var, bunlarýn 2sinden biri olacak, yüksek ihtimalle Çeþme olur gibi..

dieselpower
16-09-2019, 12:50
haftasonu yalova çýnarcýk yaptýk,

git gel 140 km..25rubleyle þilede yokuþ çýkarken zorlanmamýþtým ama yalovada yokuþlar kendini baya hissettirdi, sýcaðýnda etkisi olduðunu düþünüyorum :)

dönüþte pendiðe geldiðimde bacaklar kendini býrakmak üzereydi kartala kadar dayanabildim, biraz dinlenerek maltepeye eve kadar kazasýz belasýz geldim çok þükür :)

johnie
16-09-2019, 13:30

git gel 140 km..25rubleyle þilede yokuþ çýkarken zorlanmamýþtým ama yalovada yokuþlar kendini baya hissettirdi, sýcaðýnda etkisi olduðunu düþünüyorum :)

dönüþte pendiðe geldiðimde bacaklar kendini býrakmak üzereydi kartala kadar dayanabildim, biraz dinlenerek maltepeye eve kadar kazasýz belasýz geldim çok þükür :)

Evet, Yalova'nýn yokuþlarý oldukça kötü, 25 ruble vallahi ciddi derecede yoruyor :)
Ben 30 kullanýyorum, aþýrý rahat :D
Ön tarafta Osymetric var, 52/38
1-2 ay önce ben de Körfez turu yapmýþtým, güzeldi

dieselpower
16-09-2019, 13:38
Evet, Yalova'nýn yokuþlarý oldukça kötü, 25 ruble vallahi ciddi derecede yoruyor :)
Ben 30 kullanýyorum, aþýrý rahat :D
Ön tarafta Osymetric var, 52/38
1-2 ay önce ben de Körfez turu yapmýþtým, güzeldi

28 bile þuan için bana baya rahat gelir, 25 rublenin bacaklara bi yerde katkýsýda oldu :)

1 ay daha binmeyi düþünüyorum akabinde satýp 105 setli mosso tca almayý düþünüyorum bakalým zaman ne göstercek :)

S-works
16-09-2019, 14:02

Saðlamdýr rampalarý :) Ancak çok keyifli oluyor.

dieselpower
28-09-2019, 11:56
geçen haftaki umuda pedal etkinliðinden sonra anadolu yolcularýndan bir arkadaþta 500 km lik bi hedef koymuþ kendine,

bu geceden sabaha kadar sürcek muhtemelen, hem destek hem antreman amaçlý bende katýlcam bakalým kaç kmde býrakcaz yada tamamlayabilcek miyim :)

serkanokan
23-12-2019, 22:21
https://i.imgyukle.com/2019/12/23/Rw9yIt.jpg

Dað bisikleti :icon13:

Katlanýr bisiklet :icon_tup:

burak_2885
06-05-2020, 23:52
Bu aralar pasif kalmýþ buralar :)
Kendime bi bisiklet almayý düþünüyorum. Bisikletle çocukluðumda tanýþtým ve orada kaldý. Prof be yetiþkin þekilde hiç binmedim. Almak istediðim bisiklet hidrolik disk frenli olsun istiyorum. Kafamda bir kaç model var

Btwin RR540
Salcano NG650
Salcano NG750

Bunlar birde fiyat olarak uygunlar. Biraz profa kaçarsam, iþte kaliteli ve hafif malzemeye maliyet baya artýyor :) Bu marka modelleri kullananlar varsa bilgilerini paylaþabilirse sevinirim. Ya da bu modellerle eþdeðer bisiklet kullananlarda tavsiyede bulunabilirler :)

cabrioleter
07-05-2020, 08:19
Bu aralar pasif kalmýþ buralar :)
Kendime bi bisiklet almayý düþünüyorum. Bisikletle çocukluðumda tanýþtým ve orada kaldý. Prof be yetiþkin þekilde hiç binmedim. Almak istediðim bisiklet hidrolik disk frenli olsun istiyorum. Kafamda bir kaç model var

Btwin RR540
Salcano NG650
Salcano NG750

Bunlar birde fiyat olarak uygunlar. Biraz profa kaçarsam, iþte kaliteli ve hafif malzemeye maliyet baya artýyor :) Bu marka modelleri kullananlar varsa bilgilerini paylaþabilirse sevinirim. Ya da bu modellerle eþdeðer bisiklet kullananlarda tavsiyede bulunabilirler :)

daða taþa vurmayacaksan bisikleti dað bisikletinden vazgeç hocam.. þehir veya yol bisikleti bak.. hem daha hafif bir bisiklet almýþ olursun hem de daha az yorulursun.. mtb tekerim asfalta deðmesin daða taþa vurayým bisikleti diyenler için..

Ormanci
07-05-2020, 10:24
daða taþa vurmayacaksan bisikleti dað bisikletinden vazgeç hocam.. þehir veya yol bisikleti bak.. hem daha hafif bir bisiklet almýþ olursun hem de daha az yorulursun.. mtb tekerim asfalta deðmesin daða taþa vurayým bisikleti diyenler için..

Kesinlikle... Uzun süre sonra ilk düzgün bisikletim Trek 3500 müydü ne, bir MTB idi. Amortisörlü falan.
Kadro boyu da aslýnda tam sýnýrda kalmýþ, bi üstünü alabilirmiþim, mal bisikletçinin itelemesine düþmüþtüm...

Daha sonra yol bisikleti kullanan bir arkadaþ, madem paso sahilde þurada burada biniyorum, gereksiz aðýrlýða ihtiyaç olmadýðýný, yol bisikletini denememi tavsiye etmiþti. Yol denilince hep þu "yarýþ" bisikleti modelleri aklýma geliyor ve öyle kesinlikle istemiyordum. Arkadaþ saðolsun Merida Speeder T2 bulmuþtu bana.

Kýrmýzý-Siyah rengine vuruldum direkt, o sýrada arkadaþým anlatýyodu "yol donanýmlý ama gidon MTB gibi" diye... Tamam tamam alýyoruz dedim ve aldým, 2012 falandý sanýyorum, þu son 2 sene neredeyse hiç binmedim. Geçen gün bi güzel yýkadým. Ancak saðý solu yaðlamak lazým, ufak tefek sorunlar var, bi bakým istiyor, bu aralar götüreceðim sanýrým... Özledim resmen bisiklete binmeyi.

Temsili videosu;

https://youtu.be/iwcXJbA4TiA

Ormanci
07-05-2020, 10:27
Haa yukarýda yazmayý unuttum;

MTB kullanýp buna binince 1.4 75hp'den 1.4 Turbo 170hp'ye fýrlamýþ gibi oldum :)

MTB ile o lastikler kamyon gibi ses çýkarýyordu. Hani böyle þehirlerarasý yolda giderken kamyonlarýn hýnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn diye bi diferansiyel sesi gelir yüksek süratlerde, ayný ona benzetiyordum :) Bir de pedal çevirip býraktýðýnýz zaman resmen "akmýyor"du bisiklet, sürtünme fazla çünkü :D Buna geçip basýnca yuh demiþtim... Resmen kendimi buldum :D

Bu arada üzerinde gelen Maxxis Detonator lastikleri bi daha bulamadým, genelde diþli baþka lastikler oluyor, Schwalbe Racer mý ne öyle biþey almýþtým, ancak bu lastikleri hala arýyorum... Ya ölçüsü yok, ya komple yok :)

cabrioleter
07-05-2020, 11:16
Haa yukarýda yazmayý unuttum;

MTB kullanýp buna binince 1.4 75hp'den 1.4 Turbo 170hp'ye fýrlamýþ gibi oldum :)

MTB ile o lastikler kamyon gibi ses çýkarýyordu. Hani böyle þehirlerarasý yolda giderken kamyonlarýn hýnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn diye bi diferansiyel sesi gelir yüksek süratlerde, ayný ona benzetiyordum :) Bir de pedal çevirip býraktýðýnýz zaman resmen "akmýyor"du bisiklet, sürtünme fazla çünkü :D Buna geçip basýnca yuh demiþtim... Resmen kendimi buldum :D

Bu arada üzerinde gelen Maxxis Detonator lastikleri bi daha bulamadým, genelde diþli baþka lastikler oluyor, Schwalbe Racer mý ne öyle biþey almýþtým, ancak bu lastikleri hala arýyorum... Ya ölçüsü yok, ya komple yok :)

seninki þehir bisikleti hocam hele bi de disk frenli model ise tadýndan yenmez.. mtb gerçekten amelelik düz yolda.. genelde bisikletçilerin yanlýþ yönlendirmesi ve halkýmýzýn þekline aldanmasý sonucu çok satýlýyor.. yurtdýþý vidolarý izleyin asfaltta kolay kolay mtb göremezsiniz..

Maxxis Detonator - Google Alışveriş (https://www.google.com.tr/search?q=Maxxis+Detonator&client=opera&hs=Ud0&source=lnms&tbm=shop&sa=X&ved=2ahUKEwjE1tvgtKHpAhXRMMAKHSfcAGMQ_AUoAXoECAwQA w&biw=1880&bih=970)

hocam aratýnca çok çýkýyor ama ölçü mü bulamýyorsunuz?

Yiðit G.
07-05-2020, 12:56
seninki þehir bisikleti hocam hele bi de disk frenli model ise tadýndan yenmez.. mtb gerçekten amelelik düz yolda.. genelde bisikletçilerin yanlýþ yönlendirmesi ve halkýmýzýn þekline aldanmasý sonucu çok satýlýyor.. yurtdýþý vidolarý izleyin asfaltta kolay kolay mtb göremezsiniz..

Maxxis Detonator - Google Alýþveriþ (https://www.google.com.tr/search?q=Maxxis+Detonator&client=opera&hs=Ud0&source=lnms&tbm=shop&sa=X&ved=2ahUKEwjE1tvgtKHpAhXRMMAKHSfcAGMQ_AUoAXoECAwQA w&biw=1880&bih=970)

kaldýrýmdan inerken, derin çukurlara girip çýkýnca (90 kg aðýrlýðým) bizim bozuk yollarda falan bu lastiklerin dayanýklýlýðý nasýl olur acaba ?

Alpii
07-05-2020, 13:19
Konu up'lanmýþken bende sorayým. Akþamlarý bisiklet sürmek istiyorum sahil hattýnda. Baþlangýç seviye bi bisiklet bana yeticektir. Ne tavsiye edersiniz ? Aþýrý kaçmadan :) Mesela 600 tl yede þehir bisikleti var 1400'e de var kron gibi. Farklarý nedir yani ? Bir ayaðýmdaki kaslar doðuþtan daha kuvvetsiz. Bu bisikletlerde pedal çevirme farký vs biþey var mý ? Yani kuvvet açýsýndan

Þimdiden teþekkürler

cabrioleter
07-05-2020, 13:31
kaldýrýmdan inerken, derin çukurlara girip çýkýnca (90 kg aðýrlýðým) bizim bozuk yollarda falan bu lastiklerin dayanýklýlýðý nasýl olur acaba ?

yol bisikleti bir miktar zorlayabilir ama þehir bisikleti lastikleri bana mýsýn demez hocam..
biraz pahalý ama continental topcontactlar var geçen bir video izledim yurtdýþý turlara katýlan birisi henüz patlatamadým çok dayanýklý lastik diyordu..

CloudGrey
07-05-2020, 13:37
Maxxis Detonator ýslakta pek iyi deðiller haberiniz olsun

bu iþin kralý budur ; You have been blocked (https://www.hepsiburada.com/schwalbe-kojak-700x35-katlanir-dis-lastik-siyah-pm-HB000002HGT7?wt_gl=cpc.6810.dsa.nelk.spor-bisiklet&gclid=EAIaIQobChMI6qWNuNGh6QIV0oBQBh0hMwFDEAAYASAA EgLu6_D_BwE)

2 bisikletimdede kullandým süperler.

mtbyi amelelik hala getiren 2 unsur var biri ; amortisörlü maþa , lastik
bu 2 durumu modlarsanýz mtb kadrosundan çok iyi þehir bisikleti elde edersiniz.

sabit maþa alýnabilir , lastiklar yukardaki linkini attýðým lastiðin 26 janta uyaný ile deðiþtirebilir .
bunlar yetmez ise vites grubuna el atabilirsiniz ama astar yüzünden pahalýya gelir.

þehir içinde kullanýcak kiþier kesinlikle sabit maþalý hibrit bisiklet baksýn.
katlanýr bisiklette günde 10 km fazlasý bel aðrýtýr.

bende birdahi sezona carraro bandit dirt jump almayý düþünüyorum bakalým ne olacak :D

cabrioleter
07-05-2020, 13:39
Konu up'lanmýþken bende sorayým. Akþamlarý bisiklet sürmek istiyorum sahil hattýnda. Baþlangýç seviye bi bisiklet bana yeticektir. Ne tavsiye edersiniz ? Aþýrý kaçmadan :) Mesela 600 tl yede þehir bisikleti var 1400'e de var kron gibi. Farklarý nedir yani ? Bir ayaðýmdaki kaslar doðuþtan daha kuvvetsiz. Bu bisikletlerde pedal çevirme farký vs biþey var mý ? Yani kuvvet açýsýndan

Þimdiden teþekkürler

premium marka bir kadro almadýðýnýz sürece o tip fiyat farklarý daha iyi bir grup set ve hafiflik olarak gelecektir karþýna.. bu döviz kurunda 600 liralýk bisiklet yüz güldürmez adamý bisikletten soðutur açýkçasý hocam..
pedal çevirme farkýndan ziyade ayný arabadaki gibi tork - güç mantýðý var.. hýzlanmak için ayrý az güç ile hareket etmek için farklý ayný kol uzunluðu, diþli oranlarý oluyor.. bütçenizi belirleyip benzer markalardaki þehir bisikletlerine bakýn 3 aþaðý 5 yukarý ayný komponentler olur ve teknik detaylar sitesinde yazýlýdýr çok fark olmaz ama en ufak aynakol diþlisine sahip olaný alýn..

Slmcnsl
07-05-2020, 14:06
bisiklet konusu aktifken þunu sorayim sizlere..
bi mtb arifesindeyim, yakýn bir arkadaþimda þu var:
https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-spor-bisiklet-sedona-870-elite-718909312/detay

niçin mtb diyenlere orman dibinde oturuyorum=)
(taþdelen)

þu anki dolar kurlari falan ile bu donanýmda bir bisiklet zor gibi.. ne diyorsunuz?
sirf sram gx grup set 2500 plus
havalý rockshox keza 2000 plus

KÖROÐLU
07-05-2020, 14:26
Maxxis Detonator ýslakta pek iyi deðiller haberiniz olsun

bu iþin kralý budur ; You have been blocked (https://www.hepsiburada.com/schwalbe-kojak-700x35-katlanir-dis-lastik-siyah-pm-HB000002HGT7?wt_gl=cpc.6810.dsa.nelk.spor-bisiklet&gclid=EAIaIQobChMI6qWNuNGh6QIV0oBQBh0hMwFDEAAYASAA EgLu6_D_BwE)

2 bisikletimdede kullandým süperler.

mtbyi amelelik hala getiren 2 unsur var biri ; amortisörlü maþa , lastik
bu 2 durumu modlarsanýz mtb kadrosundan çok iyi þehir bisikleti elde edersiniz.

sabit maþa alýnabilir , lastiklar yukardaki linkini attýðým lastiðin 26 janta uyaný ile deðiþtirebilir .
bunlar yetmez ise vites grubuna el atabilirsiniz ama astar yüzünden pahalýya gelir.

þehir içinde kullanýcak kiþier kesinlikle sabit maþalý hibrit bisiklet baksýn.
katlanýr bisiklette günde 10 km fazlasý bel aðrýtýr.

bende birdahi sezona carraro bandit dirt jump almayý düþünüyorum bakalým ne olacak :D

Bir kere uzun yol gittim git gel 35km civarý dinlene dinlene, bel deðil de mabad aðrýsý çektim bir süre.

Katlanýr þehir içinde keyifli ama uzun km için yorucu oluyor kesinlikle.

CloudGrey
07-05-2020, 14:53
Bir kere uzun yol gittim git gel 35km civarý dinlene dinlene, bel deðil de mabad aðrýsý çektim bir süre.

geometrisi uzun turlar uygun deðil .
ben o sebebten 2 yýl boyun aðrýsý ve tutulmalar yaþadým , tavsiye etmem ;)

Alpii
07-05-2020, 16:59
premium marka bir kadro almadýðýnýz sürece o tip fiyat farklarý daha iyi bir grup set ve hafiflik olarak gelecektir karþýna.. bu döviz kurunda 600 liralýk bisiklet yüz güldürmez adamý bisikletten soðutur açýkçasý hocam..
pedal çevirme farkýndan ziyade ayný arabadaki gibi tork - güç mantýðý var.. hýzlanmak için ayrý az güç ile hareket etmek için farklý ayný kol uzunluðu, diþli oranlarý oluyor.. bütçenizi belirleyip benzer markalardaki þehir bisikletlerine bakýn 3 aþaðý 5 yukarý ayný komponentler olur ve teknik detaylar sitesinde yazýlýdýr çok fark olmaz ama en ufak aynakol diþlisine sahip olaný alýn..

Anladým hocam. Dediklerinize dikkat ederek araþtýrayým. 1200 civarýna mekanik frenli felan kron buldum 1-2 tane. Baþka marka alternatifiniz var mý o fiyat skalasýna +150 daha cýkabilirim bi ihtimal :)

cabrioleter
07-05-2020, 19:09
https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-spor-bisiklet-sedona-870-elite-718909312/detay

(taþdelen)

þu anki dolar kurlari falan ile bu donanýmda bir bisiklet zor gibi.. ne diyorsunuz?

Jantlarý da oldukça iyi bir marka.. Biraz daha pazarlýkla alýnabilir.. Güzel bisiklet f/p oraný gayet iyi þu piyasada..

Anladým hocam. Dediklerinize dikkat ederek araþtýrayým. 1200 civarýna mekanik frenli felan kron buldum 1-2 tane. Baþka marka alternatifiniz var mý o fiyat skalasýna +150 daha cýkabilirim bi ihtimal :)

Kron, sedona, carraro, mosso.. Bütçeniz dahilinde bu markalarýn bisikletlerini inceleyebilirsiniz.. Bisan yeni bisikletler üretmeye baþladý Ýzmir'de çok fazla kullanýcý yorumu yok ama fiyatlarý gayet iyi ona da göz atabilirsiniz..

Emre-Dylan
07-05-2020, 19:24
Kuzene bisiklet baktýk 4 5 gün önce. Bu arada 2010da bisiklet motosiklet bayimiz vardý fiyatlar uçmuþ gitmiþ. Þuan altus setli bisikletler bile 2 2.5k bakarken 2 2.5kya deore yada alivio setli bisiklet alýrýz diye bakýyordum ama nerdeee :D

Biz mosso raceline'da karar kýldýk bir tek ön maþa düþündürdü, onuda 3 5 aya upgrade yaparýz muhtemelen. Tourney altus zaten ayný kalite sayýlýr ikiside týrt.

Gimifayf
07-05-2020, 22:56

(taþdelen)

Merhaba düþünürseniz eðer linkteki ilan bana ait yardýmcý olabilirim. Yol bisikletine geçiþ amacýyla satýlýk.

Gimifayf
07-05-2020, 22:57

(taþdelen)

Edit. Link eklemeyi unutmuþum.
Merhaba düþünürseniz eðer linkteki ilan bana ait yardýmcý olabilirim. Yol bisikletine geçiþ amacýyla satýlýk.
https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-spor-bisiklet-cube-aim-sl-29-faturali-hidrolik-disk-kilitli-masa-801133043/detay

Ormanci
08-05-2020, 10:04

Maxxis Detonator - Google Alýþveriþ (https://www.google.com.tr/search?q=Maxxis+Detonator&client=opera&hs=Ud0&source=lnms&tbm=shop&sa=X&ved=2ahUKEwjE1tvgtKHpAhXRMMAKHSfcAGMQ_AUoAXoECAwQA w&biw=1880&bih=970)

Eyvallah, mesajdan sonra benim de aklýma geldi bi bakayým dedim, aradýðým zamanlarda yoktu, getirmeye baþlamýþlar galiba...

Yiðit G.
18-05-2020, 20:43
arkadaþlar bu e-bike lar arasýnda hangi marka tercih edilmeli ? Alba var, Rks var, Yuki var tamam hepsi çin hepsi ayný bisiklet ama hangisi tercih edilmeli servis vs bakýmýndan ? RKS markasýný düþünüyorum þu modeli, katlanabilir olmasý da iþime geliyor ama benim mini'nin bagajýna sýgacak mý onu bilemiyorum

https://i.hizliresim.com/OqMNxc.jpg

johnie
18-05-2020, 22:51
arkadaþlar bu e-bike lar arasýnda hangi marka tercih edilmeli ? Alba var, Rks var, Yuki var tamam hepsi çin hepsi ayný bisiklet ama hangisi tercih edilmeli servis vs bakýmýndan ? RKS markasýný düþünüyorum þu modeli, katlanabilir olmasý da iþime geliyor ama benim mini'nin bagajýna sýgacak mý onu bilemiyorum

https://i.hizliresim.com/OqMNxc.jpg

abi vallahi elektrikli bisiklet ile hatta bu tarz ile ilgili pek bilgim yok ama bunlarý aldýktan sonra sýkýntý yaþayabilirsin.
Benim bisikletçide (Etiler Giriþinde) elektrikli bir kaç model olacak, ondan öðreneyim sana Çarþamba günü yazarým. Ýlla Elektrikli mi istiyorsun yoksa katlanýr da olur mu? Hangi güzergah da kullanmak istiyorsun?

Yiðit G.
18-05-2020, 23:44
abi vallahi elektrikli bisiklet ile hatta bu tarz ile ilgili pek bilgim yok ama bunlarý aldýktan sonra sýkýntý yaþayabilirsin.
Benim bisikletçide (Etiler Giriþinde) elektrikli bir kaç model olacak, ondan öðreneyim sana Çarþamba günü yazarým. Ýlla Elektrikli mi istiyorsun yoksa katlanýr da olur mu? Hangi güzergah da kullanmak istiyorsun?

elektrikli olursa iyi olur zaten yanlýþ anlaþýlmasýn bunlar öyle basayým gaz koluna gideyim deðil, pedal asistanlý yani benim gibi göbekli adamlar hafif yokuþ yollarda kalp krizinden ölmesin diye sana destek oluyor pedal atarken 2 pedal 5 pedal atmýþ gibi oluyor.E katlanýr olmasýda güzel tabi hem ufak oluyor cafeye girdin mi katla yanýna koy... Apartmanda katla asansöre koy.. arabaya koy.. Valla güzergahým göztepedeyim caddeye inerim arkadaþlarýn yanýna geçerim suadiye vs veya kadýköye giderim gibi. Hep 5 km içinde git gel.

johnie
19-05-2020, 00:14
elektrikli olursa iyi olur zaten yanlýþ anlaþýlmasýn bunlar öyle basayým gaz koluna gideyim deðil, pedal asistanlý yani benim gibi göbekli adamlar hafif yokuþ yollarda kalp krizinden ölmesin diye sana destek oluyor pedal atarken 2 pedal 5 pedal atmýþ gibi oluyor.E katlanýr olmasýda güzel tabi hem ufak oluyor cafeye girdin mi katla yanýna koy... Apartmanda katla asansöre koy.. arabaya koy.. Valla güzergahým göztepedeyim caddeye inerim arkadaþlarýn yanýna geçerim suadiye vs veya kadýköye giderim gibi. Hep 5 km içinde git gel.

Tamamdýr abi, sana yazacaðým Çarþamba günü.. Pedala bastýðýnda bütün gücü verecek sistem çok farklý bir sistem, onlarýn fiyatlarý üzer :)

johnie
19-05-2020, 00:19

Nereye nasýl ve hangi ölçülerde gittiðiniz önemli.
Sele boyu kýsa, dizler yarým kýrýldýðý ve açý yanlýþ olduðundan dolayý oluþmuþtur bunlar.

Doðru oranda ve sele boyunda kullanýlýp ayarlarsan inan çok keyif alýrsýn :)
Bu iþin de terzisi var, size göre fitliyor bisikleti :)

Wromm
19-05-2020, 00:50
Oðlana bisiklet alýnca taþýma aparatý filan hazýr almýþken araca bende baþlayayým diyorum. Max bütçe 1500 civarý. Ýlla hidrolik disk fren filan olsun olmazsa olmazlarým yok. Yorumlara baktým asfaltta kullanýlacak ise þehir bisikleti önerilmiþ hep. Benden oradan yola çýkarak aþaðýda birkaç model belirledim. Kullanan arkadaþalardan tavsiyelerini bekliyorum.

Bisan markasýnýn gençlikten kalan ayrý bir yeri var sade olmasý filan da çok hoþuma gitti listede yukarýya koydum onun için.

Bisan TRX-8100

https://bisan.com.tr/trx-8100-2020

Kron TX100 V veya MD/HD frenli

You have been blocked (https://www.hepsiburada.com/hdf-kron-tx-100-hidrolik-disk-fren-sehir-bisikleti-p-HBV00000M2KHY)

Kron RF100

You have been blocked (https://www.hepsiburada.com/kron-rf-100-sehir-bisikleti-2018-model-p-HBV00000DF5S2)

You have been blocked (https://www.hepsiburada.com/kron-tx-100-v-fren-28-jant-sehir-tur-bisikleti-p-HBV00000O4WH5)

Salcano City Fun S70 V Fren

You have been blocked (https://www.hepsiburada.com/salcano-city-fun-s-70-v-r-20-kadro-sehir-bisikleti-180-cm-ve-ustu-boy-p-HBV00000GHRKA)

turbo&quattro
19-05-2020, 01:25
Bende bisiklete basladim. Uzun mesafe kullanmak istiyorm ama sele cok rahatsiz edio. Bu 3. selem denedigim ama cok cok rahatsiz. Nasil birsey almaliyim? Heryerde degisik seyler yazilmis siz ne kullaniyorsunuz? Turk isi havlu vs sarmak? Sunger takmak? Yada ne?

murat182
19-05-2020, 01:49
Havlu sünger ile uðraþana kadar bu tip ürünler var :

Sele Kılıfı - Siyah - L Boy -... (https://www.decathlon.com.tr/memoryfoam-500-sele-kilifi-id_8381709.html?LGWCODE=2180978;119903;6841&gclid=EAIaIQobChMI28eNkMy-6QIVE5IYCh0qTAmNEAQYASABEgJV2_D_BwE)

Bende sora tekstilin taytý var 100 km’ye kadar kullandým adete kanepe konforu.

edemirbas
19-05-2020, 02:59
Havlu sünger ile uðraþana kadar bu tip ürünler var :

Sele Kýlýfý - Siyah - L Boy -... (https://www.decathlon.com.tr/memoryfoam-500-sele-kilifi-id_8381709.html?LGWCODE=2180978;119903;6841&gclid=EAIaIQobChMI28eNkMy-6QIVE5IYCh0qTAmNEAQYASABEgJV2_D_BwE)

Bende sora tekstilin taytý var 100 km’ye kadar kullandým adete kanepe konforu.

Bu tarz sele kýlýflarý eðer seleniz taþtan deðilse ve de çok kýsa mesafe kullanmýyorsanýz pek bir iþe yaramýyor, hatta tecrübem daha fazla sýkýntý çýkarttýðý yönünde. Sýcak yapýyor, ipini ne kadar sýkarsanýz sýkýn sürekli oynuyor. Ayrýca uzun süre sele üstündeyseniz fazla yumuþak oluyor, o da aðrý yapýyor bu sefer :D Hem kullandým hem de satýþýný yaptým, þehir bisikleti kullananlar dýþýndakilere önermiyorum açýkçasý, özellikle yol bisikleti kullananlara.

En rahatý pedli tayt. Saða sola oynama minimum, bunlar kadar terletmiyor da, vallahi mükemmel icat :D

Bende bisiklete basladim. Uzun mesafe kullanmak istiyorm ama sele cok rahatsiz edio. Bu 3. selem denedigim ama cok cok rahatsiz. Nasil birsey almaliyim? Heryerde degisik seyler yazilmis siz ne kullaniyorsunuz? Turk isi havlu vs sarmak? Sunger takmak? Yada ne?

Abi merhaba. Uzun yolda sanýlanýn aksine biraz sert sele daha rahat oluyor, fazla yumuþak olunca daha büyük bir alanda kan akýþýný engelliyor bir süre sonra daha kötü aðrý yapmaya baþlýyor. Yukarda yazdýðým gibi en rahatý biraz sert sele üstüne akliteli bir pedli tayt. Yol bisikleti kullanýrken tek seferde 180 km yaptýðým zaman dýþýnda toto aðrýsý çekmedim, zaten alýþýyor bir yerden sonra da :D Sele seçerken bakmak gereken bir kýsým da kalça kemiklerinin geniþliði. Sele kalça kemiklerinden dar olursa sele totoya kaçýyor, çok geniþ olursa da kan akýþýný engelleyebiliyor. Aðrý hissettiðin yere göre iþinin ehli bir maðaza sele seçimine yardýmcý olabilir. Selle Italia'nýn sitesinde Fort Lauderdale'de saddle fitting yapan bir mekan gözüküyor. Orayý bir deneyebilirsin. Bir de çoðu büyük sele üreticisinin loaner seleleri var, bir süre deneyip sele seçebiliyorsun.

Saddle test | Selle Italia - From 120 years your perferct bike saddle for every needs (https://www.selleitalia.com/en/idmatch/saddle-test/)

Bu da fi'zi:k markasýnýn sele seçimine yardýmcu uygulamasý, seçerken referans olabilir diye koyuyorum

Fizik Saddle Finder for Road Bike and MTB | fi'zi:k (https://www.fizik.com/eu_en/saddle-finder.html)

turbo&quattro
19-05-2020, 03:53
Bu tarz sele kýlýflarý eðer seleniz taþtan deðilse ve de çok kýsa mesafe kullanmýyorsanýz pek bir iþe yaramýyor, hatta tecrübem daha fazla sýkýntý çýkarttýðý yönünde. Sýcak yapýyor, ipini ne kadar sýkarsanýz sýkýn sürekli oynuyor. Ayrýca uzun süre sele üstündeyseniz fazla yumuþak oluyor, o da aðrý yapýyor bu sefer :D Hem kullandým hem de satýþýný yaptým, þehir bisikleti kullananlar dýþýndakilere önermiyorum açýkçasý, özellikle yol bisikleti kullananlara.

En rahatý pedli tayt. Saða sola oynama minimum, bunlar kadar terletmiyor da, vallahi mükemmel icat :D

Abi merhaba. Uzun yolda sanýlanýn aksine biraz sert sele daha rahat oluyor, fazla yumuþak olunca daha büyük bir alanda kan akýþýný engelliyor bir süre sonra daha kötü aðrý yapmaya baþlýyor. Yukarda yazdýðým gibi en rahatý biraz sert sele üstüne akliteli bir pedli tayt. Yol bisikleti kullanýrken tek seferde 180 km yaptýðým zaman dýþýnda toto aðrýsý çekmedim, zaten alýþýyor bir yerden sonra da :D Sele seçerken bakmak gereken bir kýsým da kalça kemiklerinin geniþliði. Sele kalça kemiklerinden dar olursa sele totoya kaçýyor, çok geniþ olursa da kan akýþýný engelleyebiliyor. Aðrý hissettiðin yere göre iþinin ehli bir maðaza sele seçimine yardýmcý olabilir. Selle Italia'nýn sitesinde Fort Lauderdale'de saddle fitting yapan bir mekan gözüküyor. Orayý bir deneyebilirsin. Bir de çoðu büyük sele üreticisinin loaner seleleri var, bir süre deneyip sele seçebiliyorsun.

Saddle test | Selle Italia - From 120 years your perferct bike saddle for every needs (https://www.selleitalia.com/en/idmatch/saddle-test/)

Bu da fi'zi:k markasýnýn sele seçimine yardýmcu uygulamasý, seçerken referans olabilir diye koyuyorum

Fizik Saddle Finder for Road Bike and MTB | fi'zi:k (https://www.fizik.com/eu_en/saddle-finder.html)

Kardesim cok tesekkur ederim. Linklere bakiyorum hemen .

KÖROÐLU
19-05-2020, 08:52
Sele boyu kýsa, dizler yarým kýrýldýðý ve açý yanlýþ olduðundan dolayý oluþmuþtur bunlar.

Bunlarda yanlýþ olamaz zira haným eski milli bisikletçi onun tavsiyesiyle ayarladým bütün ölçüleri.

%99 kýrýk ve yamuk kaynamýþ kuyruk sokuðu kemiðimle alakalý bir durum. Koltukta bile uzun süre oturunca benzer aðrýlar yaþýyorum.

CloudGrey
19-05-2020, 10:38

abi 800 km giant extresway2 kullandým anam aðladý :D

johnie
19-05-2020, 12:21

Türk iþi havlu ve o takýlan sele kýlýfýnýn hiç bir etkisi yok.
Aslýnda en önemli nokta ped li tayt.. Onu giyip üstüne þort giyebilirsiniz isterseniz :)
Sele bisikletin en önemli olaylarýndan birisidir.
Öncelikle kalça kemiklerinin bir birine olan uzaklýðýný ölçmelisiniz.
Bir kartonu hafýf ýslatýp, üstüne oturun ve arasýndaki mesafeyi ölçün sonrasýnda ona göre sele önerilerini söyleyeceðim.
Sele Ýtalia ve Fizik seleleri bu iþte oldukça iyi. Kalçada tam olarak neresi aðrý yapýyor?
Ya da Miami'de bir Specialized bayisi bulursanýz, onlarýn power seleleri var çok çok rahat 1-2 hafta deneyip sonra satýn alabiliyorsunuz.

zOnstyLe
19-05-2020, 21:57
Merhaba, motor alma arifesindeydim ama bir sure ara vermek zorunda kaldým bu yuzden bisiklete yonelmek gibi bi dusuncem var. Bu yaz bolca izmir didim arasý gidip geleceðim gitmiþkende bisiklet alýrsam goturmeyi dusunuyorum. Arabam tiguan,ortalama 350 km gidis donus, arac arkasý tasýyýcýlar bagaj kapagýna zarar veriyormu öncelikle bunu ogrenmek istiyorum. Aslýnda katlanýr bisilet almayý dusunuyordum tasýma kolaylýgýndan ama eþimdi bisiklet surmeyi sevdiði için belki kullanýmda 20 30 km yol yaparýz diyede dusunuyorum ve bu sebeple sehir bisikleti almak gibide bir dusunce olustu kafamda. Tasýyýcýlar için dusunceniz neler ? Katlanýr bisiklet almak bu surus km'si için uygunmu yoksa sehir bisikletinemi yonelmeliyim ?

cabrioleter
20-05-2020, 09:01
Merhaba, motor alma arifesindeydim ama bir sure ara vermek zorunda kaldým bu yuzden bisiklete yonelmek gibi bi dusuncem var. Bu yaz bolca izmir didim arasý gidip geleceðim gitmiþkende bisiklet alýrsam goturmeyi dusunuyorum. Arabam tiguan,ortalama 350 km gidis donus, arac arkasý tasýyýcýlar bagaj kapagýna zarar veriyormu öncelikle bunu ogrenmek istiyorum. Aslýnda katlanýr bisilet almayý dusunuyordum tasýma kolaylýgýndan ama eþimdi bisiklet surmeyi sevdiði için belki kullanýmda 20 30 km yol yaparýz diyede dusunuyorum ve bu sebeple sehir bisikleti almak gibide bir dusunce olustu kafamda. Tasýyýcýlar için dusunceniz neler ? Katlanýr bisiklet almak bu surus km'si için uygunmu yoksa sehir bisikletinemi yonelmeliyim ?

katlanýr bisikletin amacý þehiriçinde toplu ulaþýma entegre þekilde iþe gidip gelmek.. uzun sürüþler gerek vites yapýsý, gerek lastik çapýndan dolayý iþkenceye dönüþür..
yazlýk yolu çakýllý, arada bað bahçe arasýna girerim dersen amortisörlü þehir bisikleti, yok temiz yollarda sahil þeridinde takýlacaðým diyorsan sabit maþalý bi þehir bisikleti fazlasýyla iþini görecektir hocam..

taþýyýcýlar arabaya zarar vermiyor hocam.. bizim arkadaþlar çift amortisörlü downhill bisikletlerden iki tane yüklüyorlar senelerdir ki bisikletlerin tanesi 15-16 kg bugüne kadar sorun yaþamadýlar.. tabi taþýyýcý kalitesi ne yönde etki eder bilemem iyi bi þey almaya gayret gösterin..

cabrioleter
20-05-2020, 09:07

alýyorsun bi tane brooks b17 sele bütün dertlerin bitiyor hocam.. belli bi km kalçanýn þeklini alýyor aðrý sýzý kalmýyor.. üstüne dikilmiþ takým elbise gibi düþün..
yarýþ bisikleti kullanýyorsan specialized'da ve fizik'de çok iyi seçenekler var üzmez..

zOnstyLe
20-05-2020, 09:15
katlanýr bisikletin amacý þehiriçinde toplu ulaþýma entegre þekilde iþe gidip gelmek.. uzun sürüþler gerek vites yapýsý, gerek lastik çapýndan dolayý iþkenceye dönüþür..
yazlýk yolu çakýllý, arada bað bahçe arasýna girerim dersen amortisörlü þehir bisikleti, yok temiz yollarda sahil þeridinde takýlacaðým diyorsan sabit maþalý bi þehir bisikleti fazlasýyla iþini görecektir hocam..

taþýyýcýlar arabaya zarar vermiyor hocam.. bizim arkadaþlar çift amortisörlü downhill bisikletlerden iki tane yüklüyorlar senelerdir ki bisikletlerin tanesi 15-16 kg bugüne kadar sorun yaþamadýlar.. tabi taþýyýcý kalitesi ne yönde etki eder bilemem iyi bi þey almaya gayret gösterin..

Detayli cevap icin cok tesekkurler tum sorularimin cevabini bulmis oldum :)

Gimifayf
26-05-2020, 15:20
Selam bisiklet sevenler,

Merhaba mesaj kutunuz dolu o yüzden burdan alýntý yapayým hem belki benden baþka faydalananlar olur diye düþündüm :)
TCR'den memnun musunuz? Tavsiye eder misiniz? Alýrken Defy denediniz mi veya neden onu deðil de bunu seçtiniz? Günlük spor amaçlý sürüþler için (uzun tur planým yok) Defy ile bunun arasýnda kalýnsa konfor farký seçimi etkileyecek kadar çok mudur? Çok soru sordum ama cevaplayabilirseniz faydalý olacak benim açýmdan abi iyi sürüþler :)

Burak Mehmet
27-05-2020, 09:49
Merhaba mesaj kutunuz dolu o yüzden burdan alýntý yapayým hem belki benden baþka faydalananlar olur diye düþündüm :)
TCR'den memnun musunuz? Tavsiye eder misiniz? Alýrken Defy denediniz mi veya neden onu deðil de bunu seçtiniz? Günlük spor amaçlý sürüþler için (uzun tur planým yok) Defy ile bunun arasýnda kalýnsa konfor farký seçimi etkileyecek kadar çok mudur? Çok soru sordum ama cevaplayabilirseniz faydalý olacak benim açýmdan abi iyi sürüþler :)

Kusura bakmayýn biraz izoleydim kýsýtlama zamanýnda yeni cevap verebiliyorum.
Evet Defy ve TCR arasýnda kaldým alýrken. ikisinide kullandým.. Granfondo falan koþabilmek adýna TCR daha sert daha rijitti o yüzden TCR yi tercih ettim... hemde üzerindeki grup set bizim gibi fanilere çok uygundu (50-34/11-34 ) Ankara gibi 4 boyutlu sürekli rampa çýkýlan bir ortam için çok mantýklý gördüm kendimce.
hazýr uzun tur planýda yoksa eðer TCR sizin içinde mantýklý seçenek olabilir.
2 TCR li olan fotoðrafta soldaki TCR bahsettiðim satýlýk olan...

Yiðit G.
03-06-2020, 20:35
Ben herhalde þunu alýcam beyler ya... 1 aydýr araþtýrýyorum servis yedek parça vs en iyi Yuki'nin olduðunu gördüm e-bike lar arasýnda... Hemen yakýnýmda kýzýltoprak da servisi var "ileri bisiklet" belki bilirsiniz. O da iþime geliyor. Katlanýr yuki e-wild 20s

https://i.hizliresim.com/9MMfJl.png

https://i.hizliresim.com/GXx7jO.png

https://i.hizliresim.com/hQoDcf.png

CloudGrey
03-06-2020, 22:03
Ben herhalde þunu alýcam beyler ya... 1 aydýr araþtýrýyorum servis yedek parça vs en iyi Yuki'nin olduðunu gördüm e-bike lar arasýnda... Hemen yakýnýmda kýzýltoprak da servisi var "ileri bisiklet" belki bilirsiniz. O da iþime geliyor. Katlanýr yuki e-wild 20s

abicim ne yapacan bunu bi de allasen ya ??

27 kiloymuþ bunu pedalla döndüremessin

Yiðit G.
03-06-2020, 23:18
abicim ne yapacan bunu bi de allasen ya ??

27 kiloymuþ bunu pedalla döndüremessin

27 deðil yanlýþ yazýyor orada 18-20 civarý gittim test ettim. Elektrikli zaten yarýsýný o çevirecek pedalýn... bir de katlanýyor mis iþte in caddebostana gez.

CloudGrey
04-06-2020, 00:17
27 deðil yanlýþ yazýyor orada 18-20 civarý gittim test ettim. Elektrikli zaten yarýsýný o çevirecek pedalýn... bir de katlanýyor mis iþte in caddebostana gez.

niyetin spor deðil sanýrým?

KÖROÐLU
04-06-2020, 09:51
Bunu katlayýp bagaja falan koyarken insan fýtýk olur. Bendeki katlanýrlar 12.6 KG o bile zorluyor bazen. Çok aðýr deðil ama bagaja koyarken eðilmek vs gerekiyor o zaman çok kolay olmuyor.

Maksat pedal çevireyim kondüsyon kazanayým spor olsun ise elektrikli zýmbýrtýlar manasýz.

Ama iþe giderim git gel 20 km , iþte 10 km bu gitsin 10km de ben pedallarým dersen belki,

Ama o aðýrlýkta bisikleti hareket ettirmek zorlar gibi geliyor.

Yiðit G.
04-06-2020, 18:56
Bunu katlayýp bagaja falan koyarken insan fýtýk olur. Bendeki katlanýrlar 12.6 KG o bile zorluyor bazen. Çok aðýr deðil ama bagaja koyarken eðilmek vs gerekiyor o zaman çok kolay olmuyor.

Maksat pedal çevireyim kondüsyon kazanayým spor olsun ise elektrikli zýmbýrtýlar manasýz.

Ama iþe giderim git gel 20 km , iþte 10 km bu gitsin 10km de ben pedallarým dersen belki,

Ama o aðýrlýkta bisikleti hareket ettirmek zorlar gibi geliyor.

valla ben spor yaptýðýmdan mý yani aðýrlýk çalýþtýðýmdan dolayýmý bilemem ben tek elimle kaldýrýp bagaja koyabiliyorum 20 kg da olsa. 40 yaþýna geldim 90 kilo adamým kalbimde ritim bozukluðu vs birsürü birþey var kan ter içinde bisikletle yokuþ çýkamam. benim oturduðum yerde caddeye sahile indim mi baya yokuþ veya kadýköye gidersem en azýndan dönüþte bana destek saðlar. Yani sen normal bisiklet ile kadýköye gittin geldin 10.000 pedal çevirdin ben ise ayný yolda 5.000 pedal çevirmiþ olacaðým. Hiç yoktan yazýn gö*mün üstünde oturmaktansa bu kadar bile pedal çevirmek benim için þahane bir olay. Ya bunu alýcam yada evde oturucam. Bende biliyorum tam bir bisiklet olmadýðýný ama hiç yoktan iyidir diye düþünüyorum. Ya bende baþta bu haraket etmez diyordum inan normal bisiklet gibi sürdün mü gidiyor motorsuz bile.

KÖROÐLU
04-06-2020, 19:04
valla ben spor yaptýðýmdan mý yani aðýrlýk çalýþtýðýmdan dolayýmý bilemem ben tek elimle kaldýrýp bagaja koyabiliyorum 20 kg da olsa. 40 yaþýna geldim 90 kilo adamým kalbimde ritim bozukluðu vs birsürü birþey var kan ter içinde bisikletle yokuþ çýkamam. benim oturduðum yerde caddeye sahile indim mi baya yokuþ veya kadýköye gidersem en azýndan dönüþte bana destek saðlar. Yani sen normal bisiklet ile kadýköye gittin geldin 10.000 pedal çevirdin ben ise ayný yolda 5.000 pedal çevirmiþ olacaðým. Hiç yoktan yazýn gö*mün üstünde oturmaktansa bu kadar bile pedal çevirmek benim için þahane bir olay. Ya bunu alýcam yada evde oturucam. Bende biliyorum tam bir bisiklet olmadýðýný ama hiç yoktan iyidir diye düþünüyorum. Ya bende baþta bu haraket etmez diyordum inan normal bisiklet gibi sürdün mü gidiyor motorsuz bile.

Kaldýrmak deðil de mesele çarpmadan Sedan bagaja sokmak sýkýntý. Kalple ilgili durum varsa Dr la görüþmeden zorlama derim. Yokuþta destek olur zaten bu modeller ile yokuþ çýkmak eziyet. Bende kondüsyon sýfýr bisiklet konusunda gözle görülmeyen yokuþta bile bayýlýyorum

Yiðit G.
04-06-2020, 19:13
Kaldýrmak deðil de mesele çarpmadan Sedan bagaja sokmak sýkýntý. Kalple ilgili durum varsa Dr la görüþmeden zorlama derim. Yokuþta destek olur zaten bu modeller ile yokuþ çýkmak eziyet. Bende kondüsyon sýfýr bisiklet konusunda gözle görülmeyen yokuþta bile bayýlýyorum

Yok normal sporlarda sorunum yok hatta 3 senedir vucut çalýþýyorum, çok aðýr kondisyon isteyen iþlere girmemem gerek ani koþular, ani yüklenmeler, yoksa koþu bandýnda kan ter içinde kalana kadar koþuyorum ama iþte çekiniyorum da artýk bu yaþtan sonra o yüzden nomal bisiklete giremem biraz yokuþta evim, ya motorsiklet alýcam ya bisiklet yada oturacam yazýn evimde... Bunu almak daha mantýklý geldi. yokuþta denedim düz yolda çevirir gibi oluyorsun yokuþta, o kadar zorlanýyorsun yani.. tabi dimdik yokuþtan bahsetmiyorum :) Bir de þu var, kadýköye yada caddeye arkadaþlarýn yanýna giderken benim aracý çýkarmak istemiyorum yazýk arabaya 3-5 km yol için.. e minibüse biniyordum oda olmayacak virüsten dolayý... Benim için birazda ulaþým aracý olacak bu yaz...

levent_s
04-06-2020, 19:51
Arkadaþlar bu bisikletten almayý düþünüyorum fiyatýna göre donanýmý v.s nasýl tecrübeli arkadaþlar yorumlarsa sevinirim.

TX450 - 28 Trekking Erkek - H.Disk (https://www.kronbisiklet.com.tr/tx450-28-trekking-erkek-h-disk-115-d.html)

Gimifayf
04-06-2020, 22:31
Arkadaşlar bu bisikletten almayı düşünüyorum fiyatına göre donanımı v.s nasıl tecrübeli arkadaşlar yorumlarsa sevinirim.

TX450 - 28 Trekking Erkek - H.Disk (https://www.kronbisiklet.com.tr/tx450-28-trekking-erkek-h-disk-115-d.html)

Hangi amaçla kullanacağınız önemli. Şehiriçi spor ve ulaşım amaçlı kullanacaksanız dağ bisikleti yerine citybike denilen şehir bisikleti tavsiye ederim. Amortisörün gereksiz ağırlığını çekmeye gerek yok. Hidrolik disk olması harici bir olayı yok gibi. Vitesler de noname tarzı vitesler.
T11-28 Deore / Altus Alloy – Peugeot Bisiklet (http://www.peugeotbisiklet.com.tr/bisikletler/2020/trekking-bisikleti/t11-28-deore-altus-alloy/)
Linktekini tavsiye ederim vitesler en azından daha iyi, lastikler daha iyi marka ve akıcı, tasarım da bana göre daha şık. Bayiden normal bir pazarlıkla aynı fiyatlara bunu alabilirsiniz. Tabi bu tavsiyem gündelik ve spor amaçlı şehiriçi kullanımı için.

Gimifayf
04-06-2020, 22:32
Yazý karakterleri nedense farklý çýkmýþ. Düzeltme:
Hangi amaçla kullanacaðýnýz önemli. Þehiriçi spor ve ulaþým amaçlý kullanacaksanýz dað bisikleti yerine citybike denilen þehir bisikleti tavsiye ederim. Amortisörün gereksiz aðýrlýðýný çekmeye gerek yok. Hidrolik disk olmasý harici bir olayý yok gibi. Vitesler de noname tarzý vitesler.
T11-28 Deore / Altus Alloy – Peugeot Bisiklet (http://www.peugeotbisiklet.com.tr/bisikletler/2020/trekking-bisikleti/t11-28-deore-altus-alloy/)
Linktekini tavsiye ederim vitesler en azýndan daha iyi, lastikler daha iyi marka ve akýcý, tasarým da bana göre daha þýk. Bayiden normal bir pazarlýkla ayný fiyatlara bunu alabilirsiniz. Tabi bu tavsiyem gündelik ve spor amaçlý þehiriçi kullanýmý için.

levent_s
04-06-2020, 23:03
Yazý karakterleri nedense farklý çýkmýþ. Düzeltme:
Hangi amaçla kullanacaðýnýz önemli. Þehiriçi spor ve ulaþým amaçlý kullanacaksanýz dað bisikleti yerine citybike denilen þehir bisikleti tavsiye ederim. Amortisörün gereksiz aðýrlýðýný çekmeye gerek yok. Hidrolik disk olmasý harici bir olayý yok gibi. Vitesler de noname tarzý vitesler.
Linktekini tavsiye ederim vitesler en azýndan daha iyi, lastikler daha iyi marka ve akýcý, tasarým da bana göre daha þýk. Bayiden normal bir pazarlýkla ayný fiyatlara bunu alabilirsiniz. Tabi bu tavsiyem gündelik ve spor amaçlý þehiriçi kullanýmý için.

Kullaným amacým tam olarak gündelik ev iþ arasý ve þehir içi spor amaçlý kullaným arada bir 10 km lik turlar. Tavsiyeniz için teþekkürler.

Burak Mehmet
05-06-2020, 14:13
Yok normal sporlarda sorunum yok hatta 3 senedir vucut çalýþýyorum, çok aðýr kondisyon isteyen iþlere girmemem gerek ani koþular, ani yüklenmeler, yoksa koþu bandýnda kan ter içinde kalana kadar koþuyorum ama iþte çekiniyorum da artýk bu yaþtan sonra o yüzden nomal bisiklete giremem biraz yokuþta evim, ya motorsiklet alýcam ya bisiklet yada oturacam yazýn evimde... Bunu almak daha mantýklý geldi. yokuþta denedim düz yolda çevirir gibi oluyorsun yokuþta, o kadar zorlanýyorsun yani.. tabi dimdik yokuþtan bahsetmiyorum :) Bir de þu var, kadýköye yada caddeye arkadaþlarýn yanýna giderken benim aracý çýkarmak istemiyorum yazýk arabaya 3-5 km yol için.. e minibüse biniyordum oda olmayacak virüsten dolayý... Benim için birazda ulaþým aracý olacak bu yaz...

Al gitsin dostum bisiklet bisiklettir motorlusu motorsuzu farketmez... gezer tozarsýn yeri gelir sporunu yaparsýn ... bununla baþlarsýn keyfini alýrsan pedalýn gerekirse aküyü atarsýn 5-6 kg hafifler..

kado
06-06-2020, 22:58
Yiðit G. o lastiklerle pedal çevirmek zor olmaz mý ?

Yiðit G.
06-06-2020, 23:43
Yiðit G. o lastiklerle pedal çevirmek zor olmaz mý ?

iþte fat bike kullanan varsa bu soruyu cevaplayabilir, ben kullanan bir arkadaþýma sordum normal bisiklet gibi ben fark görmedim dedi..

ghibli06
07-06-2020, 14:52
bugün ilk bisikletle gezimizi yaptýk, bisiklet kullanmayý bilmeyen ben hiç düþmedim ve totalde 2 günde yaklaþýk 6 km kullandým... sadece bu vites iþine henüz tam alýþamadým...

https://i.hizliresim.com/ja0Jo8.jpg (https://hizliresim.com/ja0Jo8)

orkuteren
07-06-2020, 15:28
[QUOTE=ghibli06;8662287]bugün ilk bisikletle gezimizi yaptýk, bisiklet kullanmayý bilmeyen ben hiç düþmedim ve totalde 2 günde yaklaþýk 6 km kullandým... sadece bu vites iþine henüz tam alýþamadým...

abi emeðine saðlýk bisikleti toplamýþsýn ama çift amartisörlü bisiklet senin için ve büyükler için hep dezavantaj. Bisiklet ortadan esnediði için denge problemi ve güç kaybý çok yaþarsýn. Haddimi aþarak sana tavsiyem 28 jant bir tur veya þehir bisikleti alman yönünde o zamana bu iþ çok daha zevkli olacak emin ol. Ve 10 kmler 20 kmler þaka gibi gelecek sana.
Haddimi aþtýysam affola sadece tavsiye vermek istedim yoksa emek edip çok güzel toplanmýþ bisiklet.

ghibli06
07-06-2020, 15:39
[QUOTE=ghibli06;8662287]bugün ilk bisikletle gezimizi yaptýk, bisiklet kullanmayý bilmeyen ben hiç düþmedim ve totalde 2 günde yaklaþýk 6 km kullandým... sadece bu vites iþine henüz tam alýþamadým...

abi emeðine saðlýk bisikleti toplamýþsýn ama çift amartisörlü bisiklet senin için ve büyükler için hep dezavantaj. Bisiklet ortadan esnediði için denge problemi ve güç kaybý çok yaþarsýn. Haddimi aþarak sana tavsiyem 28 jant bir tur veya þehir bisikleti alman yönünde o zamana bu iþ çok daha zevkli olacak emin ol. Ve 10 kmler 20 kmler þaka gibi gelecek sana.
Haddimi aþtýysam affola sadece tavsiye vermek istedim yoksa emek edip çok güzel toplanmýþ bisiklet.

yok caným estaðfurullah, hiç denge problemi yaþamadým açýkçasý ama yoruyor evet, depoda bir tane daha bisiklet varmýþ bakacaðýz hafta içi, iþe yarar bir þeyse onu da toplayacaðým :)

+soner
08-06-2020, 23:01
Bu aralar havalar güzel iyi sardým.
Hergün 30-40 km yapýyorum. 1.5 saatte.
https://www.resimag.com/p1/10e39dd8dc2.jpeg

+soner
08-06-2020, 23:19
Foto koymuþtum ama silinmiþ.
https://www.resimag.com/p1/d8c3e536e08.jpeg

ghibli06
09-06-2020, 18:31
bisikletçi arkadaþlar, araç hazýr :) sizlere soru, android GPS li hangi programý kullanýyorsunuz track için?

https://i.hizliresim.com/kZ2KHL.jpg (https://hizliresim.com/kZ2KHL)

kasttas
09-06-2020, 20:22
bisikletçi arkadaþlar, araç hazýr :) sizlere soru, android GPS li hangi programý kullanýyorsunuz track için?

strava kullanabilirsin abi gayet iyi

ghibli06
09-06-2020, 20:49
strava kullanabilirsin abi gayet iyi

strava ücretli olmuþ bütün opsiyonlarý nerdeyse, map my ride yükledim baya baþarýlý gibi ve de free...

cabrioleter
10-06-2020, 08:12

Dijital Dergi - Bike Pedia (https://bikepedia.com.tr/bikepedia/)

sayýlardan birinde strava ile bi uygulamanýn karþýlaþtýrmasý vardý hangi sayý hatýrlayamadým zamanýn olunca göz gezdirirsen bulursun abi.. uygulama arayüzü yeþilliyde ve logoyu under armour"ýn logosuna benzetmiþtim belki de aynýsýdýr onlarýn programýdýr bayaa iyi bahsediyorlardý uygulamadan..

dachosen
10-06-2020, 09:03
Var mý þöyle güzel yol bisikleti satan :)

Burak Mehmet
10-06-2020, 09:05

stravadan gerisi yalan abi... amatör kullanýcý için ücretsiz kýsmý gayet yeterli . Apple store dan alýrsan da 14 ay 250 tl.

SeRKaN
10-06-2020, 10:20
Carraro crp 690 mtb bisikletimi satacaðým. Çok az kullandým düþünen olursa görüþebiliriz :)

rebelh
10-06-2020, 10:27
iþ yerim 8 km bisikletle gidip gelmek istiyorum havala güzelken
Bisklet fiyatlarýna baktým uygun gelmedi komþumun bisikleti var normal bir bisiklet onunla gidip gelsem 8 km yolu ne kadar sürece alýrým?

burak1533
10-06-2020, 11:42
Bisklet fiyatlarýna baktým uygun gelmedi komþumun bisikleti var normal bir bisiklet onunla gidip gelsem 8 km yolu ne kadar sürece alýrým?

Yol bisikleti ile 8km okula ortalama 25kmh ile 20 dakikada gidiyordum, sizin kondisyonunuza baðlý ýþýk yoksa kendinizi yormadan yarým saat civarý sürer

rebelh
10-06-2020, 11:56
Yol bisikleti ile 8km okula ortalama 25kmh ile 20 dakikada gidiyordum, sizin kondisyonunuza baðlý ýþýk yoksa kendinizi yormadan yarým saat civarý sürer

eyw hocam ben bi 40-45 dk göze alayým o zaman
kýyafet falan çok amatörce olacak benimkisi

orkuteren
10-06-2020, 13:13

bisikletin durumuna , kiþi performansýna ve yol eðimine göre deðiþir. Herþey olumlu ise yeni baþlayan için 30-40 dk civarý

Burak Mehmet
10-06-2020, 14:12

ev iþ arasý 22 km 45-50 dk sürüyor 370 metre elevasyon farký var.
iþe gitmeden bi boþ günde yarýsýna kadar gidip dönün kendinizi hafif hafif alýþtýrýn..

+soner
10-06-2020, 14:43

1500-2000 arasý güzel bisikletler var. Normal bir bisiklet ile boþa yorulursunuz. Boyunuza göre bir bisiklet almazsanýz omuz,boyun,sýrt ve bel aðrýsýda baþlar zamanla. 16 km az deðil...

PiscocuK
10-06-2020, 15:12
Beyler selam

Büyük tekerlekli bisiklete geçeceðim için çok çok az kullandýðým bisikletimi satýyorum
carraro flexi nexus 107
satýþ konusunu açacaðým buradan deðerlerndirmek isteyenler olursa diye yine yazmak istedim

ghibli06
11-06-2020, 17:24
https://i.hizliresim.com/YGBORB.jpg (https://hizliresim.com/YGBORB)

https://i.hizliresim.com/FXg9cv.jpg (https://hizliresim.com/FXg9cv)

arkadaþlar köpeði ile gezen var mý? tecrübelerini aktarabilir mi? benimkisi çok hevesliydi, bugün beraber çýktýk bir hayli uyumlu davrandý ama benim hem gidonu hem tasmayý tutmam zor, bisiklet aparatlarý var, kullanan var mý?

+soner
11-06-2020, 23:42
ghibli06

Ben ios için road bike diye program kullanýyorum memnunum.
Bugünden bir foto. Küçük haritaya týklayýnca nerelerde yükseklik azalmýþ artmýþ görebiliyorsun.
https://i.hizliresim.com/hPLR33.jpg (https://hizliresim.com/hPLR33)

PiscocuK
12-06-2020, 08:21
ghibli06 çok sorun yaþayan gördüm.Suçlu köpekmi sahibimi yayalarmý bilmiyorum.
2 kere tasma ipi yayaya takýlan bisikletinden düþen insan gördüm sahilde.Ortam çok kalabalýk olmamasýna raðmen yaþandý bu bahsettiðim.Siz nerede geziyorsunuz bilmiyorum öncelikli olarak boþ saatlerde deneyin derim ama resimdeki afacan hop der durursa yere düþmemeniz imkansýz olur

ghibli06
12-06-2020, 08:42
ghibli06 çok sorun yaþayan gördüm.Suçlu köpekmi sahibimi yayalarmý bilmiyorum.
2 kere tasma ipi yayaya takýlan bisikletinden düþen insan gördüm sahilde.Ortam çok kalabalýk olmamasýna raðmen yaþandý bu bahsettiðim.Siz nerede geziyorsunuz bilmiyorum öncelikli olarak boþ saatlerde deneyin derim ama resimdeki afacan hop der durursa yere düþmemeniz imkansýz olur

sabah ve akþam günde 2 kez geziyor ve de genelde bomboþ vakitlerde... bizim burda yollar geniþ ve de tenha, açýkçasý insan-kalabalýkla alakalý bir sorun olacaðýný hiç düþünmedim ama sonuçta köpekler özellikle alýþana kadar sizinle ayný yöne gitmek istemeyebiliyor :) ya da ayný hizada kalmakta zorlanabiliyor, bizimkisi hevesli ve de çabuk alýþýyor yani 1 hafta gezsin ne yapacaðýný ezberler ama bu demek deðil ki bir kedi gördüðünde oraya yönlenmeyecek ya da bir diþi köpek gördü mü sinirlenip tepki göstermeyecek (benimki de diþi)... bu tarz yaylý aparatlarýn ani hareketleri tolere ettiði söyleniyor, zaten 1-2 saniye tolere etse binici bir þekilde kendi tedbirini alýr sonrasýnda... ben þahsen bzimkinin hop diye durmasýndan deðil de, dört nala depara kalkmasýndan korkarým :D

PiscocuK
12-06-2020, 08:49
sabah ve akþam günde 2 kez geziyor ve de genelde bomboþ vakitlerde... bizim burda yollar geniþ ve de tenha, açýkçasý insan-kalabalýkla alakalý bir sorun olacaðýný hiç düþünmedim ama sonuçta köpekler özellikle alýþana kadar sizinle ayný yöne gitmek istemeyebiliyor :) ya da ayný hizada kalmakta zorlanabiliyor, bizimkisi hevesli ve de çabuk alýþýyor yani 1 hafta gezsin ne yapacaðýný ezberler ama bu demek deðil ki bir kedi gördüðünde oraya yönlenmeyecek ya da bir diþi köpek gördü mü sinirlenip tepki göstermeyecek (benimki de diþi)... bu tarz yaylý aparatlarýn ani hareketleri tolere ettiði söyleniyor, zaten 1-2 saniye tolere etse binici bir þekilde kendi tedbirini alýr sonrasýnda... ben þahsen bzimkinin hop diye durmasýndan deðil de, dört nala depara kalkmasýndan korkarým :D

:) o kesinlikle daha yüksek ihtimal umarým sorun yaþamadan keyifle dolaþýrsýnýz

PiscocuK
12-06-2020, 08:50
Bende büyük tekerlekli bisiklet almayý düþünüyorum. 125 kiloyum g.tüme göre bisiklet bulma konusunda fikirlerinizi ve marka model önerilerinizi paylaþýrsanýz sevinirim :)

Tunacan
12-06-2020, 11:36
Alýp kullanmadýðým mosso lagerda 2021 mdm h bisikletimi satmayý düþünüyorum.
Ýlgilenen detaylar için pm atabilir.

ghibli06
15-06-2020, 15:14
arkadaþlar malumunuz bir süredir yeni hobim bisiklet toplamak... hanýma topladýðým bisikleti en fazla ben kullanmaya baþlayýnca depoda duran diðer hurdaya giriþtim, bu seferki ciddi hurda...

https://i.hizliresim.com/qMLWlR.jpg (https://hizliresim.com/qMLWlR)

söktüm heryerini, yine güzel bir boya yaparak yeni parçalarla toplayacaðým:

https://i.hizliresim.com/bSmRKh.jpg (https://hizliresim.com/bSmRKh)

https://i.hizliresim.com/VhS8xU.jpg (https://hizliresim.com/VhS8xU)

https://i.hizliresim.com/tY8a8i.jpg (https://hizliresim.com/tY8a8i)

þimdi sizleri sýkmazsam bilgili arkadaþlara sorularým var:

1- bu bisikleti araþtýrýnca kalitesiz ucuz bir bisiklet olmadýðýný gördüm, ancak üzerindeki vitesler dandik, shimano deðil, sonradan deðiþmiþ olabilir mi? eþimin bisikletinde bütün diþliler ve vitesler shimanoydu, komple shimanoya mý çevirmek gerekli yoksa uygun ama kaliteli alternatif marka var mý?

2- orta diþli 48T, deðiþtirmiþken bunu 42T yapmak avantaj saðlar mý? daha rahat kullanýldýðý söyleniyor...

3- orta attýrýcýyý 3lü orta diþliye göre seçiyoruz 42T ya da 48T onu anladým, üstten çektirme o da tamam, peki arka attýrýcýyý neye göre seçiyoruz? 7 vitesliye uymasý yeterli mi yoksa baþka parametre var mý?

4- kaliteli yedek parça ciddi pahalýyken 1.000 tl ye nasýl bisiklet satýlýyor?

cabrioleter
15-06-2020, 15:35
arkadaþlar malumunuz bir süredir yeni hobim bisiklet toplamak... hanýma topladýðým bisikleti en fazla ben kullanmaya baþlayýnca depoda duran diðer hurdaya giriþtim, bu seferki ciddi hurda...

https://i.hizliresim.com/qMLWlR.jpg (https://hizliresim.com/qMLWlR)

söktüm heryerini, yine güzel bir boya yaparak yeni parçalarla toplayacaðým:

https://i.hizliresim.com/bSmRKh.jpg (https://hizliresim.com/bSmRKh)

https://i.hizliresim.com/VhS8xU.jpg (https://hizliresim.com/VhS8xU)

https://i.hizliresim.com/tY8a8i.jpg (https://hizliresim.com/tY8a8i)

þimdi sizleri sýkmazsam bilgili arkadaþlara sorularým var:

1- bu bisikleti araþtýrýnca kalitesiz ucuz bir bisiklet olmadýðýný gördüm, ancak üzerindeki vitesler dandik, shimano deðil, sonradan deðiþmiþ olabilir mi? eþimin bisikletinde bütün diþliler ve vitesler shimanoydu, komple shimanoya mý çevirmek gerekli yoksa uygun ama kaliteli alternatif marka var mý?

2- orta diþli 48T, deðiþtirmiþken bunu 42T yapmak avantaj saðlar mý? daha rahat kullanýldýðý söyleniyor...

3- orta attýrýcýyý 3lü orta diþliye göre seçiyoruz 42T ya da 48T onu anladým, üstten çektirme o da tamam, peki arka attýrýcýyý neye göre seçiyoruz? 7 vitesliye uymasý yeterli mi yoksa baþka parametre var mý?

4- kaliteli yedek parça ciddi pahalýyken 1.000 tl ye nasýl bisiklet satýlýyor?

1- gerek servis, gerek yedek parça fazlalýðý, gerekse f/p açýsýndan alternatifsiz olmasý sebebiyle shimanodan þaþma hocam.

2- orta diþli ne kadar küçük olursa týrmanýþ o kadar kolay olur düz yolda da pedallamak kolaylaþýr. ön diþli büyüdükçe son hýz artar ama tabi onu çevirecek bacak lazým =)

3- komple shimano set alýrsan aldýðýn yerdeki arkadaþlar yönlendirme yapar.

4- þu kur ve güncel piyasa ile 1.000 tl'ye alýnan bisiklet çok aðýr ve acayip kalitesiz bileþenlerle üretiliyor.. 1500 den aþaðý sýfýr bisiklet bulmak çok zor.. hele 400-500 liraya satýlan bisikletler düþmana hediye etmek için çünkü aþýrý saðlýksýz bir sürüþ saðlýyor..

ghibli06
15-06-2020, 15:39
1- gerek servis, gerek yedek parça fazlalýðý, gerekse f/p açýsýndan alternatifsiz olmasý sebebiyle shimanodan þaþma hocam.

2- orta diþli ne kadar küçük olursa týrmanýþ o kadar kolay olur düz yolda da pedallamak kolaylaþýr. ön diþli büyüdükçe son hýz artar ama tabi onu çevirecek bacak lazým =)

3- komple shimano set alýrsan aldýðýn yerdeki arkadaþlar yönlendirme yapar.

4- þu kur ve güncel piyasa ile 1.000 tl'ye alýnan bisiklet çok aðýr ve acayip kalitesiz bileþenlerle üretiliyor.. 1500 den aþaðý sýfýr bisiklet bulmak çok zor.. hele 400-500 liraya satýlan bisikletler düþmana hediye etmek için çünkü aþýrý saðlýksýz bir sürüþ saðlýyor..

ön arka attýrýcý, diþliler, vites kollarý zincir vs dersek neredeyse 500 tl sadece bunlara gidecek, mantýktan çýkýyor çünkü sýfýr jant lastik de aldýðýmda 1.000 ler buluyoruz daha selesi var freni var... o nedenle parça parça uygun bulduklarýmý alacaðým, arka vitesi neye göre almalýyýz deme sebebim bu...

CloudGrey
15-06-2020, 15:48

abi paragrafýmýn özetini ilk cümlede vereyim ;

daðýtmýþsýn , topla sat gitsin , uðraþmaya deðmez.

-merida güzel bir taiwan malýdýr , kadro olarak puanlarsak 100 üzerinde 75-80 arasý alabilece bir üreticidir.

-shimanonunda bir sürü serisi var , vites komponentLeri 200 lirayada olabiliyorken 3bin tyede olabiliyor.
alternatif markalarda var lakin karþýlýðýndan onla f/p olarak illa denk olan bir shimano çýkýyor.

-orta krankýn 48T olduðununda bahsetmissin ama bu en büyük çark diðeleri kaç T , bilgi eksik ?
42T krank daha dað bayýr týrmanma için uygun olabilir ama düz yolda pek gerek yok gibi..

-vites uyumunda biir parametre yokta baðlantý yerinde bir parametre uyumu var hatýrlýyorum.
gördüðüm kadarýyla kadron eski ve kulaksýz kadro çünkü..

johnie
15-06-2020, 15:56
ön arka attýrýcý, diþliler, vites kollarý zincir vs dersek neredeyse 500 tl sadece bunlara gidecek, mantýktan çýkýyor çünkü sýfýr jant lastik de aldýðýmda 1.000 ler buluyoruz daha selesi var freni var... o nedenle parça parça uygun bulduklarýmý alacaðým, arka vitesi neye göre almalýyýz deme sebebim bu...

abi selamlar, Ankara'da Erdoðanlar bisiklet ya da birde Ilgaz bisiklet var, oralara gidip sýfýr bisiklet bakmaný tavsiye ederim.
Carraro bu sene baya iyi atýlým yaptý, Ýtalyan malý fakat burada ki distribütör Türkiye'de fabrikada birleþtiriliyor parçalarý.
2500 gibi fiyatlara iþine yarayan sýfýr bisiklet alýrsýn.
48T dediði, 48 diþli var, düz yolda iþini görür ama yokuþa gelince biraz seni yorar ( kondisyon olmadýðý için) 42T olsa hem düz de hem de yokuþta çok rahat iþini görür. Dediðim bisikletçilere gidersen eðer çözümü rahat rahat saðlayýp, hem sýfýr bisiklet hem de sýfýr setli bir bisiklete sahip olmuþ olursun.

ghibli06
15-06-2020, 15:57
abi paragrafýmýn özetini ilk cümlede vereyim ;

daðýtmýþsýn , topla sat gitsin , uðraþmaya deðmez.

-merida güzel bir taiwan malýdýr , kadro olarak puanlarsak 100 üzerinde 75-80 arasý alabilece bir üreticidir.

-shimanonunda bir sürü serisi var , vites komponentLeri 200 lirayada olabiliyorken 3bin tyede olabiliyor.
alternatif markalarda var lakin karþýlýðýndan onla f/p olarak illa denk olan bir shimano çýkýyor.

-orta krankýn 48T olduðununda bahsetmissin ama bu en büyük çark diðeleri kaç T , bilgi eksik ?
42T krank daha dað bayýr týrmanma için uygun olabilir ama düz yolda pek gerek yok gibi..

-vites uyumunda biir parametre yokta baðlantý yerinde bir parametre uyumu var hatýrlýyorum.
gördüðüm kadarýyla kadron eski ve kulaksýz kadro çünkü..

yok caným satýp ne yapacaðým 100-200 e, maksat kendim toplamýþ olmak... güzel uygun bir shimano set ve 2 yeni jant lastikle diðeri gibi sýfýr olacak inþallah :)

CloudGrey
15-06-2020, 16:35
yok caným satýp ne yapacaðým 100-200 e, maksat kendim toplamýþ olmak... güzel uygun bir shimano set ve 2 yeni jant lastikle diðeri gibi sýfýr olacak inþallah :)

abi topla , ver coluk cocuga onlar eðlensýn.kýrýldýðý yerdede býraksýnlar...
bu bahsettiklerin 1500liranýn üstü,

2 bine sýfýrý var ;

NG750 26 HD (https://www.salcano.com/index.php?route=product/product&path=61&product_id=97&mfp=5f-fren)[15]&sort=p.price&order=ASC

ghibli06
15-06-2020, 17:16
abi topla , ver coluk cocuga onlar eðlensýn.kýrýldýðý yerdede býraksýnlar...
bu bahsettiklerin 1500liranýn üstü,

2 bine sýfýrý var ;

NG750 26 HD (https://www.salcano.com/index.php?route=product/product&path=61&product_id=97&mfp=5f-fren)[15]&sort=p.price&order=ASC

komple shimano set aldým, ön arka aktarýcýlar, zincir, orta 3lü arka 7li diþliler, jant göbekleri... jant lastik, frenler ve sele aldým mý yine sýfýr makine olacak :)

CloudGrey
15-06-2020, 17:35
komple shimano set aldým, ön arka aktarýcýlar, zincir, orta 3lü arka 7li diþliler, jant göbekleri... jant lastik, frenler ve sele aldým mý yine sýfýr makine olacak :)

abi " diy " senin göbek adýn :)
inþ parça uyumunda sorun yaþamassýn , benim en son bisiklet restore maceram hüsranla bitti :)

sana kolay gelsin :heyoo:

Yiðit G.
15-06-2020, 22:36
arkadaþlar köpeði ile gezen var mý? tecrübelerini aktarabilir mi? benimkisi çok hevesliydi, bugün beraber çýktýk bir hayli uyumlu davrandý ama benim hem gidonu hem tasmayý tutmam zor, bisiklet aparatlarý var, kullanan var mý?

benim de rott var ama böyle hayatta gitmez. Ben çýksam böyle bisikletin önünde yolda giderken kedi görse ve kaçsa kedi, geleceðe ýþýnlanýrýz.

https://media1.giphy.com/media/7TZvWKVkm0xXi/giphy.gif

blumenberg
16-06-2020, 12:25
bi abim kron xc1000 almýþ, 30 jant, diore arka aktarýcý ile beraber 3600'e. nasýl bir bisiklet tavsiye edersiniz, sanýrým bisikletin hafif olmasý önemli perfomans açýsýndan

cabrioleter
17-06-2020, 16:03
bi abim kron xc1000 almýþ, 30 jant, diore arka aktarýcý ile beraber 3600'e. nasýl bir bisiklet tavsiye edersiniz, sanýrým bisikletin hafif olmasý önemli perfomans açýsýndan

öncelikle herkese söylediðim gibi size de söyleyeyim daða taþa kendinizi vurmayacaksanýz mtb boþa hamallýk.. ikincisi grup sette bi kaç parça deore gözüküyor geri kalan komponentler kötü.. illa 0 olacaksa bu fiyatlara fazla alternatif de kalmadý açýkçasý.. 30 vites bisiklet 26, 27.5 ya da 29 jant olur mtblerde artýk 26 pek tercih edilmiyor benim tavsiyem ise 29 jant almanýz týrmanýþ yapmayacaksanýz..

Yiðit G.
18-06-2020, 20:26
Beyler selam bu hafta alýcam bisikletimi, ek olarak neler almak lazým beraberinde ? Suluk, bisiklet kilidi, led stop ne bilm eldiven vs vs en önemliler listesi yapabilirmisiniz? Mesela markete gittiniz, bisiklet pahalý bir bisiklet ne yapýyorsunuz elektrik direðine falan mý kilitliyorsunuz? Nasýl bir kilit almak lazým? Aksesuar önerisi alabilirsek seviniriz.

johnie
18-06-2020, 20:57
Beyler selam bu hafta alýcam bisikletimi, ek olarak neler almak lazým beraberinde ? Suluk, bisiklet kilidi, led stop ne bilm eldiven vs vs en önemliler listesi yapabilirmisiniz? Mesela markete gittiniz, bisiklet pahalý bir bisiklet ne yapýyorsunuz elektrik direðine falan mý kilitliyorsunuz? Nasýl bir kilit almak lazým? Aksesuar önerisi alabilirsek seviniriz.

En önemli eþya, Kask abi öncelikle.
Sonrasýnda, en ve arka ýþýðý güçlü bir ýþýk.
Eldiven sana kalmýþ ama tavsiye etmem.
Suluk ve suluk kafesi (Zefal ya da elite marka alabilirsin)
ufak bir kilit. Genelde ben girerken baðlamýyorum, çoðunlukla bakkala girdiðim için gerek duymuyorum, kilit taþýmýyorum yani.
Bir de ne marka nereden alacaksýn abi bisikleti?
Moon Comet 100 On Lumen Lamba Fiyatı - Taksit Secenekleri (https://www.hepsiburada.com/moon-comet-100-on-lumen-lamba-p-HBV000006HR1C?magaza=uysalbisiklet&wt_gl=cpc.6810.shop.nelk.spor-ssc&gclid=EAIaIQobChMIko7VvISM6gIVkIeyCh2J8wNDEAYYAiAB EgI58_D_BwE)
Moon Gemini 20 Lumen Arka Işık Usb Şarjlı - n11.com (https://urun.n11.com/bisiklet-aksesuarlari/moon-gemini-20-lumen-arka-isik-usb-sarjli-P396774940?gclsrc=aw.ds&&gclid=EAIaIQobChMI3YzJ1YSM6gIVGJSyCh1_kQduEAQYASAB EgIyM_D_BwE)

ghibli06
18-06-2020, 21:47
kargolar geldikçe takmaya baþladým, shimano orta iþli+pedal ve de seleyi þöyle bir oturttum... lastikler ve jantlar deðiþecek idareten taktým, shimano jant göbeklerim geli, çember alý kendim toplayacaðým, kargolar yetiþirse h.sonu binmeyi planlýyorum...

https://i.hizliresim.com/m9VrKW.jpg (https://hizliresim.com/m9VrKW)

https://i.hizliresim.com/O7NBNi.jpg (https://hizliresim.com/O7NBNi)

Yiðit G.
18-06-2020, 23:30
En önemli eþya, Kask abi öncelikle.
Sonrasýnda, en ve arka ýþýðý güçlü bir ýþýk.
Eldiven sana kalmýþ ama tavsiye etmem.
Suluk ve suluk kafesi (Zefal ya da elite marka alabilirsin)
ufak bir kilit. Genelde ben girerken baðlamýyorum, çoðunlukla bakkala girdiðim için gerek duymuyorum, kilit taþýmýyorum yani.
Bir de ne marka nereden alacaksýn abi bisikleti?
Moon Comet 100 On Lumen Lamba Fiyatý - Taksit Secenekleri (https://www.hepsiburada.com/moon-comet-100-on-lumen-lamba-p-HBV000006HR1C?magaza=uysalbisiklet&wt_gl=cpc.6810.shop.nelk.spor-ssc&gclid=EAIaIQobChMIko7VvISM6gIVkIeyCh2J8wNDEAYYAiAB EgI58_D_BwE)
Moon Gemini 20 Lumen Arka Iþýk Usb Þarjlý - n11.com (https://urun.n11.com/bisiklet-aksesuarlari/moon-gemini-20-lumen-arka-isik-usb-sarjli-P396774940?gclsrc=aw.ds&&gclid=EAIaIQobChMI3YzJ1YSM6gIVGJSyCh1_kQduEAQYASAB EgIyM_D_BwE)

bir önceki sayfada yazmýþtým yuki elektrikli alýcam. Kask takmak zorunlu mu ben pek düþünmüyorum kask takmayý.Hýzlý giden zýplayan atlayan iþler yapmýcam zaten... Birde bisikletçi tepe kaský ise bahsxettiðin youtube da izlemiþtim zamanýnda full face kask olmadýðý sürece pek bir iþe yaramýyor tepe kasklarý. Tepe kaský ile kaza yapanlarýn resimleri vardý yani kötü idi yüz çene vs daðýlmýþ... anca diklemesine düþersen iþe yarar gibi o kask kafanýn en üstünü vuracaðýn bir durumda yani :) Belki denerim bir bakarým alýrken kasklara ama ben daralýrým sanmýyorum alacaðýmý

johnie
19-06-2020, 00:17
bir önceki sayfada yazmýþtým yuki elektrikli alýcam. Kask takmak zorunlu mu ben pek düþünmüyorum kask takmayý.Hýzlý giden zýplayan atlayan iþler yapmýcam zaten... Birde bisikletçi tepe kaský ise bahsxettiðin youtube da izlemiþtim zamanýnda full face kask olmadýðý sürece pek bir iþe yaramýyor tepe kasklarý. Tepe kaský ile kaza yapanlarýn resimleri vardý yani kötü idi yüz çene vs daðýlmýþ... anca diklemesine düþersen iþe yarar gibi o kask kafanýn en üstünü vuracaðýn bir durumda yani :) Belki denerim bir bakarým alýrken kasklara ama ben daralýrým sanmýyorum alacaðýmý

kask bu iþin en önemli noktasýdýr.
piste çýkarken nasýl kask taktýrýyorlarsa bisiklete binerkende öyle düþünebilirsin.
Senin canýna verdiðin deðer ile alakalý bir þey bu, yoksa yasak falan yok.
Fullface kasklarý genelde mtb ya da hareket bisikleti kullananlar takarlar.
Düþtüðünde ilk darbeyi omuzdan ya da çeneden alýyorsun.
Allah korusun, yan düþtüðünü farz et ve kafanda kask yok, direk darbeyi alacak yer kafan, kask olursa eðer darbeyi ilk önce o kask emecek.
Tabi kask kullanýp kullanmamak kullanýcýya kalmýþ bir þey.

edemirbas
19-06-2020, 00:57

Abi selamlar. Kask iþini kendi tecrübemden þöyle anlatayým.

Çocukluðu saymýyorum, bisiklet üzerinde 2 düþüþüm var toplamda. Ýkisi de yavaþ ve adam akýllý kendi halimde sürerken oldu. Ýlkinde kafamda kask yoktu. Kaldýrýma çýkarken bisikletin elciði birden yerinden çýktý ve ben bisikletin üzerinden uçup sol tarafýma düþtüm. Hýzým 10km yoktur bile. Kafamý kaldýrýma çarptým ve 2 kere kaldýrýmda sektim. O gün nasýl sarsýntý geçirmedim bilmiyorum. Omzumu bu olaydan beri kafama göre kütürdetebiliyorum, deðiþik bi party trick kazandýrdý bana :D

Ýkincisinde ise bisiklet yolundan gezmeye çýkmýþtým. Yaðmur sonrasýydý. Hýzým 20km civarý, hýzlý deðilim. Ýleride yol inceden yükselmeye baþlýyordu, frene bastýðým anda kendimi yerde buldum. Kaskýmýn üstünde yerde 3-4 metre kayýp çimenlerde durdum. Kaldýrýmdan düþtüðümde darbeyi omzum aldýðý için kurtarmýþtým, ama b olayda kask olmasaydý hastanelik olmamam mümkün deðildi.

300-400 liralýk kask almanýzaügerek yok, mahalle arasý bisikletçilerde ya da spor maðazalarýnda satýlan 40-50 liralýk basit kasklar bile hayatýnýzý kurtarýr. Benim bisiklet kontrolüm iyidir, saçma sapan yerlere girip saçma sapan hareketlerde çok bulundum, ama kasksýz bakkala gitmek dýþýnda kullanmam bisikleti. Aletin üstündeyken yerden yüksektesiniz, düþüþünüz hýzlý olacak. Ýkinci kazamda düþtüðümü anlayamadan yerdeydim, kendimi korumayý geçtim olayý kavramaya bile zamaným olmadý yerde kayarken anladým vaziyeti :D

Birde bisikletçi tepe kaský ise bahsxettiðin youtube da izlemiþtim zamanýnda full face kask olmadýðý sürece pek bir iþe yaramýyor tepe kasklarý. Tepe kaský ile kaza yapanlarýn resimleri vardý yani kötü idi yüz çene vs daðýlmýþ... anca diklemesine düþersen iþe yarar gibi o kask kafanýn en üstünü vuracaðýn bir durumda yani

Bisiklet kaský full face kadar korumaz evet, ama asýl amaç yüzü kurtarmak deðil, içindekini korumak. Yere kapaklanýnca kaskýn etrafýndaki köpük darbeyi emerek hem yavaþlatýyor hem de daðýtýyor. Benim gibi kaymalý düþerseniz ya da yüzüstü kapaklanýrsanýz yere yüz yara bere içinde kalabilir, ama asýl darbeyi yine kask emiyor. Ucuzlarýndan da olsa kafanýza uyacak bi kask seçin derim ben.

kasýrqa
19-06-2020, 19:41
Kesinlikle kask takýn hocam 15 km/h hýzla giderken motordan düþtüm bacaðým komple kolumun yarýsý soyuldu. Yani iki tekerde hýz hiç önemli deðil.Yine bir arkadaþýmýn annesi 3 tekerlekli elektrikli bisikletten düþtü hýzý 10 civarýnda, baþýný kaldýrýma çarptý. Beyin kanamasýndan vefat etti. Aman dikkat edin.

ghibli06
24-06-2020, 20:08
bugün aksesuarlarým da geldi, led ve lazer stop, matara, matara tutucu, zincir koruma...

https://i.hizliresim.com/PiVGSv.jpg (https://hizliresim.com/PiVGSv)

https://i.hizliresim.com/5dnA5P.jpg (https://hizliresim.com/5dnA5P)

https://i.hizliresim.com/l5FncQ.jpg (https://hizliresim.com/l5FncQ)

ilk aldýðým frenler dandiðin de dandiði çýkmýþtý, pabuçlarý deðiþtirdim, baradine marka tavsiye ediliyordu onlardan aldým

https://i.hizliresim.com/YDBE4g.jpg (https://hizliresim.com/YDBE4g)

eskisi baya ufaktý bu 72 mm, taktým ayarýný yaptým zýmba oldu, 45 tl için riske gerek yok...

https://i.hizliresim.com/sjFsMf.jpg (https://hizliresim.com/sjFsMf)

https://i.hizliresim.com/yvYSSV.jpg (https://hizliresim.com/yvYSSV)

stoplar da baþarýlý, hem led hem lazer güzel bir görülme saðlýyor...

https://i.hizliresim.com/XeB1Fn.jpg (https://hizliresim.com/XeB1Fn)

e hadi Burak Mehmet ve to_84 :)

CVK
25-06-2020, 01:11
kask bu iþin en önemli noktasýdýr.
piste çýkarken nasýl kask taktýrýyorlarsa bisiklete binerkende öyle düþünebilirsin.
Senin canýna verdiðin deðer ile alakalý bir þey bu, yoksa yasak falan yok.
Fullface kasklarý genelde mtb ya da hareket bisikleti kullananlar takarlar.
Düþtüðünde ilk darbeyi omuzdan ya da çeneden alýyorsun.
Allah korusun, yan düþtüðünü farz et ve kafanda kask yok, direk darbeyi alacak yer kafan, kask olursa eðer darbeyi ilk önce o kask emecek.
Tabi kask kullanýp kullanmamak kullanýcýya kalmýþ bir þey.

Ek olarak, benim ince tekerli lanet bisikletin tekerleði tramvay rayýna girince kaval kemiðinin üstünü kýrdým. Tibiaplato kýrýðý diye geçiyor. Ameliyat olmak zorunda kaldým. 8 hafta yattým. Dizlik de önemli diye düþünüyorum özellikle Türkiye'de. Nerden ne çarpacaðý belli deðil.

Burak Mehmet
25-06-2020, 09:39
bugün aksesuarlarým da geldi, led ve lazer stop, matara, matara tutucu, zincir koruma...

e hadi Burak Mehmet ve to_84 :)
e hadi ben yarýndan sonra müsaitim. hatta öbür hafta hanýmda yok bekarým.. tur bisikletini de çýkartmam için bahanem olur..

johnie
28-06-2020, 14:46
ben de pandemi döneminden sonra baya binmeye baþladým. Baya iyi geri dönüyorum, zorluyor ama oldukça keyif alýyorum.
https://i.imgyukle.com/2020/06/28/CqkfiY.png

Orhun1907fb
04-07-2020, 11:55
Bisan trx8100 almayi dusunuyorum. Yorumunuz nedir :)

1.500tl ye kadar baska bir tavsiyeniz varsa deðerlendirebilirim.

ghibli06
04-07-2020, 14:34
Bisan trx8100 almayi dusunuyorum. Yorumunuz nedir :)

1.500tl ye kadar baska bir tavsiyeniz varsa deðerlendirebilirim.

fren no name, kadro aðýr vitesler shimanonun baþlangýç serisi... kalite kötü deðil aðýrlýk çok önemli deðil derdim ama gerçekten önemliymiþ sürerken hissediliyor...

Orhun1907fb
04-07-2020, 15:57
Iste ekmek kofte iliskisi abi. 1500 liraya alabilecegimiz pek kaliteli bir sey yok.

Orhun1907fb
04-07-2020, 16:03
https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-spor-bisiklet-bitwin-riverside-500-sehir-bisikleti-735084625/detay

https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-spor-bisiklet-bianchi-shape-28-sehir-bisikleti-837519623/detay

Peki 2. El olarak bunlara ne dersiniz :)

cabrioleter
06-07-2020, 13:50
https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-spor-bisiklet-bitwin-riverside-500-sehir-bisikleti-735084625/detay

https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-spor-bisiklet-bianchi-shape-28-sehir-bisikleti-837519623/detay

Peki 2. El olarak bunlara ne dersiniz :)

https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-spor-bisiklet-bianchi-city-touring-727-hybrid-bike-821881178/detay

az bütçe artýrýp biraz da sýký pazarlýk ile bu bisikleti öneririm..
maalesef döviz herþeyi vurmuþ durumda bisiklet fiyatlarý da bi iki sene içinde ikiye katladý fiyatlarý kýsýtlý bütçe ile iyi bi bisiklet almak çok zor..

Burak Mehmet
06-07-2020, 14:57
ben de pandemi döneminden sonra baya binmeye baþladým. Baya iyi geri dönüyorum, zorluyor ama oldukça keyif alýyorum.
https://i.imgyukle.com/2020/06/28/CqkfiY.png
Müthiþ Fred :D
vallahi ben çok binemiyorum. bindiðimden çok koþuyorum. nabýz olarak rahatlatýyor oda...

Seneca
06-07-2020, 17:54
Selamlar,

Þu an 2013 yýlýnda aldýðým salcano astro 750 model bisikletim var. Fakat bununla uzun yol yapmak zor. Hem uzun yol (ilk etapta 100 km gibi bir uzunluk, gidiþ dönüþ 200 km) ve þehir içi kullanmalýk bisiklet tavsiyenizi alabilir miyim? Bütçe 2-3 bin olabilir.

Burak Mehmet
08-07-2020, 08:01
Selamlar,

Þu an 2013 yýlýnda aldýðým salcano astro 750 model bisikletim var. Fakat bununla uzun yol yapmak zor. Hem uzun yol (ilk etapta 100 km gibi bir uzunluk, gidiþ dönüþ 200 km) ve þehir içi kullanmalýk bisiklet tavsiyenizi alabilir miyim? Bütçe 2-3 bin olabilir.

selam. uzun yol derken yoldan talebiniz nedir. 100 km yi 3 saatte almak mý yanýnýzda ýzgara + sucuk taþýyýp piknik yapmak mý ?

Tunacan
08-07-2020, 08:08
selam. uzun yol derken yoldan talebiniz nedir. 100 km yi 3 saatte almak mý yanýnýzda ýzgara + sucuk taþýyýp piknik yapmak mý ?

oha ikincisi çok cazip bir seçenekmiþ.
denemeli (mi)

Burak Mehmet
08-07-2020, 11:52
denemeli (mi)

benim o bisikletin arkadaki çantalar ne iþe yarýyor sence :D karpuz taþýdým onunla :D

ghibli06
08-07-2020, 14:12
denemeli (mi)

benim o bisikletin arkadaki çantalar ne iþe yarýyor sence :D karpuz taþýdým onunla :D

Tunacan çok yanlýþ yerlerden geliyorsun...

Seneca
09-07-2020, 16:09

Aslýnda ilk söylediðiniz þu aþamada daha aðýr basýyor. Ama oran verecek olursam %80'e %20 diyebilirim. Bu arada carraro crt world modeline baktým, çok hoþuma gitti lakin 7 bin lira gibi bir fiyatý var. Bu modele benzer daha ucuz bir þey varsa onu almak isterim yoksa eðer biraz bütçeyi zorlamam gerekecek.

orkuteren
09-07-2020, 17:20
Sýfýr þehir bisikleti düþünen varsa bisan TRX 8600 modeline bakýlsýn. Fiyat performansta rakipsiz

Mutu
09-07-2020, 17:38
Çok düþündüm bu yaz almayý, ama salgýn vs. derken deli rakamlara geldi bisikletler, bir de buna bisikleti koyacaðým yer sorunu girince alamadým. Þimdilik isbike'tan devam ediyorum. Hayat normale dönünce, bisiklet mevsimi geçince ben de alacaðým bir bisiklet.

Bir sorum var aracýn arkadasýnda taþýmak için takýlan aparatlar boya için sorun teþkil ediyor mu? Katlanýr bisiklet almak istemiyorum, e scooter kullanýyormuþ gibi hissediyorum üstünde çünkü.

Burak Mehmet
10-07-2020, 07:59
Aslýnda ilk söylediðiniz þu aþamada daha aðýr basýyor. Ama oran verecek olursam %80'e %20 diyebilirim. Bu arada carraro crt world modeline baktým, çok hoþuma gitti lakin 7 bin lira gibi bir fiyatý var. Bu modele benzer daha ucuz bir þey varsa onu almak isterim yoksa eðer biraz bütçeyi zorlamam gerekecek.

100 KM yi 3 saatte alabilmek için yol bisikleti kullanmalýsýnýz. yol bisikletinde sucuk taþýnamaz. ikisini birden istiyorsanýz en yakýn seçenek gravel almalýsýnýz
2020 Carraro Gravel GO 16-Vites Mekanik Disk Fren Fiyatları ve Ozellikleri (https://urun.n11.com/yol-bisikleti/2020-carraro-gravel-go-16-vites-mekanik-disk-fren-P431116180?KADRO+BOYU=52+cm&gclsrc=aw.ds&&gclid=EAIaIQobChMIvbWqrYDC6gIVWhV7Ch17yA7FEAQYAiAB EgKnjPD_BwE)
gibi bir model iþinizi görecektir.

Seneca
10-07-2020, 11:33
100 KM yi 3 saatte alabilmek için yol bisikleti kullanmalýsýnýz. yol bisikletinde sucuk taþýnamaz. ikisini birden istiyorsanýz en yakýn seçenek gravel almalýsýnýz
2020 Carraro Gravel GO 16-Vites Mekanik Disk Fren Fiyatlarý ve Ozellikleri (https://urun.n11.com/yol-bisikleti/2020-carraro-gravel-go-16-vites-mekanik-disk-fren-P431116180?KADRO+BOYU=52+cm&gclsrc=aw.ds&&gclid=EAIaIQobChMIvbWqrYDC6gIVWhV7Ch17yA7FEAQYAiAB EgKnjPD_BwE)
gibi bir model iþinizi görecektir.

Teþekkür ederim tam aradýðým model. Arazi, þehir içi, uzun yol hepsine uygun melez bir bisiklet türü sanýrsam gravel.

serkanokan
10-07-2020, 14:36
Ýmkan varsa mekanik disk almayýn.

Bir önceki Kron marka bisikletim mekanik diskti. Ya fren tutmuyordu disk balata arasý mesafe çok uzak kalýyordu, ya da diskler balataya sürtüyor ve bisiklet akmýyordu. Ek olarak fren performansýndan da memnun deðildim. Yaðmur çamurda çok kullanýlmayacaksa disk frene de gerek olduðunu düþünmüyorum, ekstra aðýrlýðý da cabasý.

cabrioleter
10-07-2020, 15:58

Bir önceki Kron marka bisikletim mekanik diskti. Ya fren tutmuyordu disk balata arasý mesafe çok uzak kalýyordu, ya da diskler balataya sürtüyor ve bisiklet akmýyordu. Ek olarak fren performansýndan da memnun deðildim. Yaðmur çamurda çok kullanýlmayacaksa disk frene de gerek olduðunu düþünmüyorum, ekstra aðýrlýðý da cabasý.

ben kesinlikle böyle düþünmüyorum.. mtb kullanýcýsýydým hidrolik disk vardý frenleme olarak daha iyisi yok zaten.. yol bisikletine geçtim ayný güveni saðlayabilmek adýna disk frenli tercih ettim.. þimdiki mekanik disk ama acayip memnunum bana hidroliði aratmýyor oldukça güven veriyor, evden çýktýðým an yokuþ inmeye baþlýyorum çok faydasýný gördüðümü söyleyebilirim iyi ki v fren almamýþým diyorum..

Burak Mehmet
10-07-2020, 16:20
Teþekkür ederim tam aradýðým model. Arazi, þehir içi, uzun yol hepsine uygun melez bir bisiklet türü sanýrsam gravel.

aynen... her þeyden biraz var hiç bir þey tam deðil... :D

Burak Mehmet
10-07-2020, 16:22

hocam kronda model numaralarýnda 500 altýndaysan çok bi performans beklemeyeceksin bisikletten.. saðolsun kron bize bunu anlattý :D

Seneca
10-07-2020, 17:40
aynen... her þeyden biraz var hiç bir þey tam deðil... :D

Hocam bu gravel aklýma yattý ama 16 vites konusu düþündürdü biraz. Bu güne kadar hep 24 vites falan kullanmýþtým mtbleri. 16 vites sýkýntý çýkarmaz uzun yolda deðil mi? Vitesi artýrýnca fiyatý da artýyor.:D

serkanokan
11-07-2020, 05:31
Evet tez doðru, benim de bisikletim XC150'ydi :D

KÖROÐLU
11-07-2020, 06:37
100 km yi 3 saate fransa turuna katýlan müsabýklar gidiyor neredeyse.

3 sat durmadan 34 ortalama yapabilmek yazmak kadar kolay deðil.

Bu düþünce ile alýnacak bisiklet eziyet olur, test ederek almak daha mantýklý.

Burak Mehmet
11-07-2020, 08:28
Hocam bu gravel aklýma yattý ama 16 vites konusu düþündürdü biraz. Bu güne kadar hep 24 vites falan kullanmýþtým mtbleri. 16 vites sýkýntý çýkarmaz uzun yolda deðil mi? Vitesi artýrýnca fiyatý da artýyor.:D

claris setli bisiklet kullanmýþtým.. çok problem yaratmýyor. olmadý aynakolu deðiþtirirsiniz

ghibli06
12-07-2020, 12:00
sabah-akþam birer turla yaklaþýk 15-20 km yapmaya baþladým ben de ama MTB lastikler asfaltta rahatsýz etmeye baþladý, kendi kullandýðým bisiklette eski mtb lastikleri kullanýyordum jant 26, buna beni dengede rahatsýz etmeyecek konforu iyi ne lastik önerirsiniz tip olarak?

edemirbas
12-07-2020, 21:28
sabah-akþam birer turla yaklaþýk 15-20 km yapmaya baþladým ben de ama MTB lastikler asfaltta rahatsýz etmeye baþladý, kendi kullandýðým bisiklette eski mtb lastikleri kullanýyordum jant 26, buna beni dengede rahatsýz etmeyecek konforu iyi ne lastik önerirsiniz tip olarak?

Abi diþsiz herhangi bir lastik aldýðýn an aradaki farký hissedeceksin zaten. Bayadýr bisiklet kullanmadým yeni ürünleri takip etmedim ama bir bakarým. Nasýl birþey istersin, ekstra yol tutuþ mu arýyorsun lastikte, yoksa patlamasýn, dayanýklý mý olsun? Ya da ucuz yollu mu arýyorsun? :D

ghibli06
12-07-2020, 21:52
Abi diþsiz herhangi bir lastik aldýðýn an aradaki farký hissedeceksin zaten. Bayadýr bisiklet kullanmadým yeni ürünleri takip etmedim ama bir bakarým. Nasýl birþey istersin, ekstra yol tutuþ mu arýyorsun lastikte, yoksa patlamasýn, dayanýklý mý olsun? Ya da ucuz yollu mu arýyorsun? :D

diþli lastikle düz lastik arasýndaki farký merak ediyorum gerçekten, hem biraz daha hýzlý gitsin hem de yormasýn derdim o elbette ekonomik de olsun bu hayat þartlarýnda... 26x1.5 düz lastiðe geçenler öyle bir anlatýyor ki insan merak ediyor :)

edemirbas
12-07-2020, 23:36
diþli lastikle düz lastik arasýndaki farký merak ediyorum gerçekten, hem biraz daha hýzlý gitsin hem de yormasýn derdim o elbette ekonomik de olsun bu hayat þartlarýnda... 26x1.5 düz lastiðe geçenler öyle bir anlatýyor ki insan merak ediyor :)

Valla ben de ilk deðiþtirdiðimde abartýyolardýr o kadar farketmez diyodum ama alet birden yolda akmaya baþlayýnca hak verdim. Hatta yol bisikletine geçmeme bile sebep oldu diyebilirim o aradaki fark. sýrf diþsizle bu kadar oluyosa bi de adamakýllý bi aletle uçarým dedim, uçtum da :D

rebelh
14-07-2020, 12:26
bugün ilk defa iþe bisikletle geldim geliþ güzeldi 8 km yarým saat sürdü pek yormadý yokuþlar lehimeydi genel olarak ama gidiþ nasýl olacak akþam göreceðim :)

serkanokan
14-07-2020, 14:55
Dizlere yük bindirmeden düþük viteste týrmanmak, kondisyon kazanmak ve olasý aðrý/sakatlanmalarýn önüne geçmekte büyük etken. Dikkatli olmakta fayda var :)

rebelh
14-07-2020, 17:08
Geri dönüþüm 40 dk sürdü kýsýk sesle airdots açtým trafiði duydum çoðu zaman boþ kaldýrýmlarda gittim yokuþlar düþük viteste sakince çýktým 2 defa mola verdim yürüdüm yokuþ sýrasýnda ilk gün diye kasmadým ve açýkçasý çok keyif aldým
Þimdi iyi bir bisiklet istiyorum az yoracak hafif bi bisiklet 2. El alýp ileride de satarsam deðer kaybý yaþamiim istiyorum btwin 500 nasýldýr mesela?
Birde sýrtým terliyor çanta olduðu için ve telefonun önümde olmasýný isterim bunlar için mutlaka ekipman vardýr ve tabi birde kask alýcam kesinlikle

ghibli06
14-07-2020, 17:49
Geri dönüþüm 40 dk sürdü kýsýk sesle airdots açtým trafiði duydum çoðu zaman boþ kaldýrýmlarda gittim yokuþlar düþük viteste sakince çýktým 2 defa mola verdim yürüdüm yokuþ sýrasýnda ilk gün diye kasmadým ve açýkçasý çok keyif aldým
Þimdi iyi bir bisiklet istiyorum az yoracak hafif bi bisiklet 2. El alýp ileride de satarsam deðer kaybý yaþamiim istiyorum btwin 500 nasýldýr mesela?
Birde sýrtým terliyor çanta olduðu için ve telefonun önümde olmasýný isterim bunlar için mutlaka ekipman vardýr ve tabi birde kask alýcam kesinlikle

44 yaþýna kadar bisiklete binmemiþ bir adam olarak yaklaþýk 1 aydýr sürüyorum... ilk etapta yanlýþlarýmý söyleyeyim ki doðrular belli olsun:

sele ayarýný kitpta yazana göre yapýn, selede otururken ayaklar yerde olacak þekilde deðil!!! 2 hafta resmen bisikletten soðudum, ördek yürüyüþü yapmak gibi gidiyormuþum meðer, seleyi yükseltince denge sorunu yaþamazsanýz çok rahat pedallýyorsunuz...

fren çok önemli, kendime topladýðým bisiklette frenler dandik çýkmýþtý, sonra baradine markayla deðiþtirince bremboya geçmiþ gibi oldum...

eþimin bisikletinde sýfýr mtb lastik kullandým, kendime topladýðýmda eski mtb leri taktým, denge ve kötü yollarda iyi ama asfaltta aðýr kalýyor, kendime yeni bir takým sipariþ ettim, takýnca bilgilendiririm farký...

ilk 1-2 hafta düþük viteste kullanýn, ne oluyoruz bu kadar yavaþ gidilir mi demeyin özellikle rampalarda, dizler bir müddet sonra alýþýyor...

gece biniyorsanýz aydýnlatma çok önemli, ihmal etmeyin...

bir yerde okumuþtum deneyince farký gördüm, kesinlikle yumuþak tabanlý bir ayakkabýyla çýkmayýn, tabaný sert olsun, farký hemen görürsünüz...

mutlaka su mataranýz olsun yanýnýzda ve de mola vermekten çekinmeyin... 2 dakika dinlenip bir su içince 10-15 dakika daha kesintisiz binebiliyorsunuz...

benim gibi acemilere önerileri bu konuya yazarsanýz çok makbule geçer :)

levent_s
14-07-2020, 19:01

Bisiklette bile daha almadan satmayý, satarkenki deðer kaybýný düþünmeniz çok enteresan geldi bana. Bence öncelikle size en uygun olan bisikleti seçmeyi düþünün keyif alacaðýnýz bir model seçerseniz çok uzun süre binersiniz zaten.

rebelh
14-07-2020, 20:04
Bisiklette bile daha almadan satmayý, satarkenki deðer kaybýný düþünmeniz çok enteresan geldi bana. Bence öncelikle size en uygun olan bisikleti seçmeyi düþünün keyif alacaðýnýz bir model seçerseniz çok uzun süre binersiniz zaten.

Hayatýmda ilk kez bugün iþe bisikletle gittim hocam
Ýnsan ya bi hevesse sonra kilerde kalýp tozlanmasýn keriz gibi verdiðimiz parayla kalmayalým diye düþünüyor ister istemez
Orta halli bi bisiklet de bi memur maaþý bu ülkede az deðil..

ghibli06
14-07-2020, 20:17
Hayatýmda ilk kez bugün iþe bisikletle gittim hocam
Ýnsan ya bi hevesse sonra kilerde kalýp tozlanmasýn keriz gibi verdiðimiz parayla kalmayalým diye düþünüyor ister istemez
Orta halli bi bisiklet de bi memur maaþý bu ülkede az deðil..

orta hali açýklamak lazým, mesela ben bisiklet toplarken komple shimano yaptým yürüyeni, giriþ modeli tourney aldým ön arka aktarýcýlar, ruble, ayna kol ve vites kollarý... hafif bir kadro, iyi bir fren sistemi rahat bir sele ilk etapta yeterli... yoksa ucu açýk bir olay bu bisiklet 100bine kadar yolu var, pilli vites sistemleri, hidrolik frenler, karbon kadro vs vs... jant lastik için 5-6bin diyenler bile var... ben bizim eskileri kafama göre kaliteli topladýðým için þanslýyým ama kafayý kýrarsanýz gerçekten ucu yok...

rebelh
14-07-2020, 20:32
orta hali açýklamak lazým, mesela ben bisiklet toplarken komple shimano yaptým yürüyeni, giriþ modeli tourney aldým ön arka aktarýcýlar, ruble, ayna kol ve vites kollarý... hafif bir kadro, iyi bir fren sistemi rahat bir sele ilk etapta yeterli... yoksa ucu açýk bir olay bu bisiklet 100bine kadar yolu var, pilli vites sistemleri, hidrolik frenler, karbon kadro vs vs... jant lastik için 5-6bin diyenler bile var... ben bizim eskileri kafama göre kaliteli topladýðým için þanslýyým ama kafayý kýrarsanýz gerçekten ucu yok...

Yok abi uzun yol falan givi bir niyetim yok benim
Ýþe gider gelirim spor olur saðlýðýmý korurum yeter ama bisiklet yormasýn benim derdim
O yüzden 2. El bakýyorum ne denk gelirse mesela þimdi bitane bianchi slr 200 için konuþuyorum 1800 dedi, nedir ne deðildir tam bilmediðim için forumlara bakýyorum bana yeterse alýrým yetmezse 3e 4e çýkarým max 2. Elde
Ama iþte çok cahili olduðum bir konu
Hani bana parayý napalm diye soruyor arkadaþlar bazen bende vadesini ihtiyacýný falan anlamaya çalýþýp ben olsam ne yapardým yazýyorum þimdide birinin bisiklet hakkýnda bana bunu yazmasýný isterim ama önce bi kaç model netleþtireyim bilen arkadaþlara danýþacaðým :)

ghibli06
14-07-2020, 20:53
forumda bisikletten anlayan çok arkadaþýmýz var ben çok yararlanýyorum þahsen... gidip de bir bisiklet forumuna üye olmadým, o seviye bambaþka, 12o tl ye aldýðým V fren orada çöp, sh,mano tourney oyuncak vs vs... amaç spor ve keyif almaksa acele etme, okuya okuya hangi vites hangi fren hangi kadro sana uygun kafana yazar ona göre seçim yaparsýn...

rebelh
14-07-2020, 21:48
2 tane buldum abi link koyamýyorum telefondan girdiðim için ama ilan numarasý paylaþýcam belki yarýn gider alýrým arkadaþlar hangisini öneriler acaba?
Boy 1.76 bacak boyum uzun deðil kýsa bile sayýlabilir
804882665 kron rc 1000
829397101 salcano xrs 060
Þimdilik bu fiyatlarda biþi alýp ileride bi týk üste çýkarým belki
Bide bianchi slr 200 var 1800 dedi belki 1700e alýnýr

Seneca
14-07-2020, 22:49
düþünen varsa ben eski bisikletimi yeni bisiklet almak amacýyla satýyorum fiyat olarak 600-700 lira civarý bir þey düþünüyorum. þu an bisiklet bulunduðum yerde deðil fotolarý yok. lakin marka modeli salcano mtb ilgilenen varsa pm atabilir.

ghibli06
14-07-2020, 23:20
2 tane buldum abi link koyamýyorum telefondan girdiðim için ama ilan numarasý paylaþýcam belki yarýn gider alýrým arkadaþlar hangisini öneriler acaba?
Boy 1.76 bacak boyum uzun deðil kýsa bile sayýlabilir
804882665 kron rc 1000
829397101 salcano xrs 060
Þimdilik bu fiyatlarda biþi alýp ileride bi týk üste çýkarým belki
Bide bianchi slr 200 var 1800 dedi belki 1700e alýnýr

yarýþ bisikleti mi bakýyoruz?

rebelh
14-07-2020, 23:31
yarýþ bisikleti mi bakýyoruz?
Biraz özentilikten(hoþuma gitmesi) birazda hafif olmasýndan dolayý bu tarz baktým hep iþimi görmez mi?

rebelh
16-07-2020, 13:23
3 gündür bakýyorum kafamda netleþtirdim az çok, iþim gereði sürekli ekran baþýnda olduðum için bu iþi özellikle saðlýk açýsýndan kalýcý hale getirmek istiyorum faydalarýný okuyunca belde lordoz olan birisi için çok daha mantýklý geldi hatta sadece iþ için kullanmayý düþünmüyorum artýk ufak turlara da dahil olabilirim biraz öðrendikçe
önceliklle en az claris setli bir þey almaya çalýþacaðým, max 56 kadro ve full alüminyum ya da eðer bulabilirsem maþa carbon 2. el bi model alacaðým
tabi 3 gündür kimi arasam/mesaj atsam ya satmaktan vazgeçmiþ ya satmýþ ya açmýyor ya kapalý ya mesaja geri dönmüyor numarasý yok deli olacaðým :)
yukarýda yazdýðým 3 modelden de vazgeçtim gibi
full sora bitane xrs 040 var
full claris mosso cavalier 700 var
yine sora setli bianchi slr500 var(ama aylardýr ilanda muhtelemen otomatik güncelleniyor sahibinin telefon kapalý)
bide claris setli carraro cr 012 var(fiyatý daha uygun)
artýk hangisi denk gelirse alýcam sonrada eksik ekipmanlarý tamamlicam

CloudGrey
16-07-2020, 14:08
3 gündür bakýyorum kafamda netleþtirdim az çok, iþim gereði sürekli ekran baþýnda olduðum için bu iþi özellikle saðlýk açýsýndan kalýcý hale getirmek istiyorum faydalarýný okuyunca belde lordoz olan birisi için çok daha mantýklý geldi hatta sadece iþ için kullanmayý düþünmüyorum artýk ufak turlara da dahil olabilirim biraz öðrendikçe
önceliklle en az claris setli bir þey almaya çalýþacaðým, max 56 kadro ve full alüminyum ya da eðer bulabilirsem maþa carbon 2. el bi model alacaðým
tabi 3 gündür kimi arasam/mesaj atsam ya satmaktan vazgeçmiþ ya satmýþ ya açmýyor ya kapalý ya mesaja geri dönmüyor numarasý yok deli olacaðým :)
yukarýda yazdýðým 3 modelden de vazgeçtim gibi
full sora bitane xrs 040 var
full claris mosso cavalier 700 var
yine sora setli bianchi slr500 var(ama aylardýr ilanda muhtelemen otomatik güncelleniyor sahibinin telefon kapalý)
bide claris setli carraro cr 012 var(fiyatý daha uygun)
artýk hangisi denk gelirse alýcam sonrada eksik ekipmanlarý tamamlicam

56 kadro buyük gelir. boyun 176 ise iç bacakta max 88-92 arasý birþeydir.
küçük kadro daha kontrollu olur 50-52 bak sen.

ben focus alýrken böyle büyük kadro alma gafletinde bulundum bir ufaðý olmadýðý için.
2 yýl boyun aðrýsý çektim.
kýsaca ufak kadronun gene bir þekilde ayarlanýrý var , sele ile gidon boðazý ile. ama büyüðün tek çaresi ameliyatla boy uzatmak :)

min claris setli birþey bul no name olmasýn.

þöyle bir tablo verim ;

https://i.hizliresim.com/VGYU6n.jpg (https://hizliresim.com/VGYU6n)

rebelh
16-07-2020, 14:15
bu yazdýklarým max 54 kadro birisi denk gelse alýcam artýk sonra sýkýntý çýkarsa deðiþtiririm ileride daha uygun biþeyle

ghibli06
16-07-2020, 21:11
mtb lastiklerden yarým yol 26x1.75 e geçtim...

https://i.hizliresim.com/z6eJDB.jpg (https://hizliresim.com/z6eJDB)

Rubena marka, orta þeker bir F/P lastiði deniyor... MTB ile farký açýkça görünüyor...

https://i.hizliresim.com/oH0dru.jpg (https://hizliresim.com/oH0dru)

https://i.hizliresim.com/3PSTn8.jpg (https://hizliresim.com/3PSTn8)

akþam taktým henüz sürmedim bakalým performans nasýl..

KÖROÐLU
16-07-2020, 22:03
19 geniþ tabanlarý söküp oem 17 ye geçiþ gibi olacak fark.

Mtb iþi bizde gereksiz þiþirilmiþ bir hadise.

Nedense bisiklet denince akla ilk gelen alet oluyor.

Ayný efor ile çok daha uzun km ler yaptýrýr bu lastik ile.

ghibli06
16-07-2020, 22:14

Ben o iþi anlamadým zaten, 90li yýllardan itibaren dünya bütün MTB stoðunu TR ye satmýþ sanýrým , asfaltta bu kadar sýkýntýlý lastikler, amortisörler le vallahi bravo...

BarýþSever
16-07-2020, 23:29
Bisikletlere çok fazla ilgim olmamasýna raðmen geçen senenýn sonuna doðru letgoda þu bisiklete denk geldim,baktým ettim kaliteli ve tarz bir seye benziyordu,fiyatý da uygundu kaçýrmadým.

ingiliz malý,(zamanýnda hepsiburada da satýlmýþ)
28 jant (185 boy üstü için ideal)
6 vites (shimano)
rubena ince yol tipi lastikler,bildiðin akýyor
sonuca gelirsek þehir ici kullanacaksanýz çok iyi bir bisiklet,hafif ve yormuyor,tarzý da cabasý gören bir daha bakýyor :D
denk gelirsenýz kacýrmayýn derim:

https://i.hizliresim.com/kW8t6F.jpg (https://hizliresim.com/kW8t6F)

barisy
18-07-2020, 21:38
Bugün kýsa bir araþtýrma sonunda katlanýr bisiklet ihtiyacýmýzý dahon vitesse d8 ile giderdik. 3 bisiklet taþýyýcýmýz vardý , ben ve çocuklarýn bisikleti için kullanýyordum. Eþim için de katlanýr bisiklet aldým bagaja sýðdýrmak için. Biraz netten baktým , bir kaç bisikletçi gezip modelleri inceledim. Þöyle ki baktýðým tüm modellerde ön freni sýkýp bisiklet ileri geri hareket ettirdiðimde bir eklem yerinden veya artýk neresinden oluyorsa oynama yapýyordu. Yapmayan tek bisiklet buydu baktýklarýmýn içinde. Biraz tuzlu fiyatý var fakat saðlam gibi duruyor þu an için. 2020 modellerinde shwalbe lastik var ve ruble takýmý vs deðiþtirilmiþ sanýrým. Akþam 30 km kadar sürdüm. Þimdilik iyi görünüyor.

ghibli06
19-07-2020, 18:59

Ben bu kadar fark beklemiyordum açýkçasý... Rampalarý yürür gibi çýktým düzde ve yokuþ aþaðý da akýyor resmen... MTB lastik asfaltta tam amelelikmis...

orkuteren
19-07-2020, 19:19
51 kadro Trek fx 7.1 bisikletim var satýlýk düþünen olursa fiyatta yardýmcý olmaya çalýþýrým.

rebelh
20-07-2020, 08:39
bianchi slr 400 aldým sonunda claris setli
mtbden sonra çok acayip geldi alýþmam zaman alacak
biraz duruþ pozisyonlarýna, en sýk yapýlan hatalara falan bakmam lazým internetten

Burak Mehmet
20-07-2020, 11:05
bianchi slr 400 aldým sonunda claris setli
mtbden sonra çok acayip geldi alýþmam zaman alacak
biraz duruþ pozisyonlarýna, en sýk yapýlan hatalara falan bakmam lazým internetten

güle güle kullanýn.. sýk yapýlan hata lastik havalarýnýn her sürüþ öncesinde kontrol edilmemesi olur genelde.. yol bisikletinde lastik havasý diðer bisikletlere göre çok daha önemli.

Gökhan Kavuþtu
20-07-2020, 11:39
Yakýn bir arkadaþým alacak karþýlýðý olarak Canyon Ultimate CF SLX 8.0 Di2 vermeyi teklif etti. Bisiklet 2019 model, full Ultegra Di2 setli ve sadece 832 kilometrede. Eski bir Canyon kullanýcýsý olarak kararsýz kaldým, kabul etsem yoðunluktan dolayý kullanma fýrsatým olmayacak, satmak istesem þu piyasada kolay alýcý bulmak zor. Ne yapayým karar veremedim. Deðerli abilerim/kardeþlerim siz ne önerirsiniz?

rebelh
20-07-2020, 11:43
güle güle kullanýn.. sýk yapýlan hata lastik havalarýnýn her sürüþ öncesinde kontrol edilmemesi olur genelde.. yol bisikletinde lastik havasý diðer bisikletlere göre çok daha önemli.

eyw hocam bugün bi bisikletçiye götürücem komple bakým için
ekipman nereden alabilirim ankarada bir tek dechatlon mu?

Burak Mehmet
20-07-2020, 13:28
eyw hocam bugün bi bisikletçiye götürücem komple bakým için
ekipman nereden alabilirim ankarada bir tek dechatlon mu?

olur mu.. en son decathlon :D
mevkiiniz neresi ona göre yardýmcý olayým.

Burak Mehmet
20-07-2020, 13:30
Yakýn bir arkadaþým alacak karþýlýðý olarak Canyon Ultimate CF SLX 8.0 Di2 vermeyi teklif etti. Bisiklet 2019 model, full Ultegra Di2 setli ve sadece 832 kilometrede. Eski bir Canyon kullanýcýsý olarak kararsýz kaldým, kabul etsem yoðunluktan dolayý kullanma fýrsatým olmayacak, satmak istesem þu piyasada kolay alýcý bulmak zor. Ne yapayým karar veremedim. Deðerli abilerim/kardeþlerim siz ne önerirsiniz?

3000 dolar gibi bir paraya satabilirsiniz diye düþünüyorum uç bir kadro boyu deðilse.

rebelh
20-07-2020, 13:35
olur mu.. en son decathlon :D
mevkiiniz neresi ona göre yardýmcý olayým.

batýkent hocam
bi kaç þey sipariþi verdim n11den ama olmadý iptal ederim
birde bakým için bu tarafta öneriniz varsa o da iyi olur

johnie
20-07-2020, 13:50

Eðer acil bir alacaðýnýz yoksa sahibindene koyun.
3k $ a anýnda gider o bisiklet, sadece kadroyu arkadaþým 10 civarýna sattý ki kadro 2017 modeldi.
R8000 di2 mu var? Bir de hangi jantlar var?

Burak Mehmet
20-07-2020, 15:20
batýkent hocam
bi kaç þey sipariþi verdim n11den ama olmadý iptal ederim
birde bakým için bu tarafta öneriniz varsa o da iyi olur

sincan yakýn abi. sürerek gidersin. Emre bisiklette istediðin herþeyi yaptýrabilirsin. ayrýca ihtiyacýn olan herþey var
05439696621 Harun Usta..

Gökhan Kavuþtu
20-07-2020, 17:27
3000 dolar gibi bir paraya satabilirsiniz diye düþünüyorum uç bir kadro boyu deðilse.

Kadro boyu 52 cm. fakat o rakamlar alacaðýmý karþýlamýyor maalesef. Cevabýnýz için teþekkür ederim.

Eðer acil bir alacaðýnýz yoksa sahibindene koyun.
3k $ a anýnda gider o bisiklet, sadece kadroyu arkadaþým 10 civarýna sattý ki kadro 2017 modeldi.
R8000 di2 mu var? Bir de hangi jantlar var?

Aciliyetim yok ama iki ay içerisinde yurt dýþýna gitme durumum var. Ücreti bir þekilde tahsil etmezsem süreç uzayacak ve maðdur olacaðým diye endiþe ediyorum. Bisiklet o rakamlara hýzlý satýlabilir fakat bu sefer de alacaðýmýn çok altýnda bir rakama gitmiþ olur. Bisikletin üzerinde R8050 ve Mavic Cosmic Pro Carbon UST var. Bu parçalarý ayrý ayrý satmak istesem sýfýr parça fiyatýna nazaran deðer kaybým çok olur mu? Teþekkürler.

Aranel Ciryatan
21-07-2020, 07:22
Bu bisiklet fiyatlarý ne olmuþ yaw. Mart ayýnda 1000 TL olan bisiklete 2500 yazmýþlar :D Ayrýca 2. el bisikletler týpký araba gibi sýfýrdan daha pahalý olmuþ eakjrþlajeþkar :D

johnie
21-07-2020, 14:59
Kadro boyu 52 cm. fakat o rakamlar alacaðýmý karþýlamýyor maalesef. Cevabýnýz için teþekkür ederim.

Aciliyetim yok ama iki ay içerisinde yurt dýþýna gitme durumum var. Ücreti bir þekilde tahsil etmezsem süreç uzayacak ve maðdur olacaðým diye endiþe ediyorum. Bisiklet o rakamlara hýzlý satýlabilir fakat bu sefer de alacaðýmýn çok altýnda bir rakama gitmiþ olur. Bisikletin üzerinde R8050 ve Mavic Cosmic Pro Carbon UST var. Bu parçalarý ayrý ayrý satmak istesem sýfýr parça fiyatýna nazaran deðer kaybým çok olur mu? Teþekkürler.

Ürünler biraz üst düzey olduðundan dolayý parça parça satýlmasý zor. Bursa'da satýlýk olan mý bisiklet?
TOplu satman daha mantýklý. Kadroyu, jantý, tek tek satmak biraz zaman alýr ama uygun bir fiyata verirsen bisiklet daha hýzlý gider.
Sýfýrlarýna yakýn çok fazla deðer kaybýn olmaz ama þu mantýkla yaklaþýcak. 5 bin liralýk bir ürüne 4500 dersen, sýfýrýný alýrým en azýndan garantisi var kafasýnda yatacak. Biraz daha inersen eðer o zaman satýlma olayý var ama seni de tatmin etmeyebilir bu rakamlar. Shimano 9050 yeni seti zaten, onun iyi bir ederi var ama di2 alan olur mu bilemiyorum iþte..

Bu bisiklet fiyatlarý ne olmuþ yaw. Mart ayýnda 1000 TL olan bisiklete 2500 yazmýþlar :D Ayrýca 2. el bisikletler týpký araba gibi sýfýrdan daha pahalý olmuþ eakjrþlajeþkar :D

Maalesef dediðin þekilde oldu. Onun bisikleti o kadar ediyorsa benimki daha iyi kompenanta sahip daha fazla eder deyip fiyatlarý uçuyorlar ve satan kiþi hep sýfýr fiyatýný baz alarak fiyatý belirliyor :)

Gökhan Kavuþtu
21-07-2020, 15:37
Ürünler biraz üst düzey olduðundan dolayý parça parça satýlmasý zor. Bursa'da satýlýk olan mý bisiklet?
TOplu satman daha mantýklý. Kadroyu, jantý, tek tek satmak biraz zaman alýr ama uygun bir fiyata verirsen bisiklet daha hýzlý gider.
Sýfýrlarýna yakýn çok fazla deðer kaybýn olmaz ama þu mantýkla yaklaþýcak. 5 bin liralýk bir ürüne 4500 dersen, sýfýrýný alýrým en azýndan garantisi var kafasýnda yatacak. Biraz daha inersen eðer o zaman satýlma olayý var ama seni de tatmin etmeyebilir bu rakamlar. Shimano 9050 yeni seti zaten, onun iyi bir ederi var ama di2 alan olur mu bilemiyorum iþte..

Olmazsa dediðiniz gibi yapýp bisikleti 3 bin dolardan satacaðým. Kalan parayý da arkadaþýmdan tahsil edeceðim. Cevabýnýz için teþekkür ederim, ilandaki bisiklet deðil. Bahsettiðim bisiklet Ýzmir'de. Geçen yýl Fransa'dan alýndý

johnie
21-07-2020, 15:43
Olmazsa dediðiniz gibi yapýp bisikleti 3 bin dolardan satacaðým. Kalan parayý da arkadaþýmdan tahsil edeceðim. Cevabýnýz için teþekkür ederim, ilandaki bisiklet deðil. Bahsettiðim bisiklet Ýzmir'de. Geçen yýl Fransa'dan alýndý

rim brake mi yoksa disk mi? Disk ise satýþýnýz daha kolay olabilir.
Fb - Volkan Kýlýçkaya - Varsa fotoðraflarýný atar mýsýn bana, belki isteyen falan çýkar, senin de iþinin görür hem.

Gökhan Kavuþtu
22-07-2020, 04:16
rim brake mi yoksa disk mi? Disk ise satýþýnýz daha kolay olabilir.
Fb - Volkan Kýlýçkaya - Varsa fotoðraflarýný atar mýsýn bana, belki isteyen falan çýkar, senin de iþinin görür hem.

Bisiklet rim brake abi. Facebook kullanmýyorum ama buradan gönderirim fotoðraflarý. Ýlgi ve alakanýz için çok teþekkür ederim gerçekten.

Aranel Ciryatan
22-07-2020, 07:13
Maalesef dediðin þekilde oldu. Onun bisikleti o kadar ediyorsa benimki daha iyi kompenanta sahip daha fazla eder deyip fiyatlarý uçuyorlar ve satan kiþi hep sýfýr fiyatýný baz alarak fiyatý belirliyor :)

Yaa sýfýr fiyatý baz alsýn onda sorun yok. iyi durumda ise %35 deðer kaybý/eskime düþsün. Kötü durumda ise %60/50 olsun hadi. Adam sýfýrý 1400 TL olan Ümit bisiklete 1900 TL yazmýþ :D bunun gibi bir sürü örnek var. Gidip maðazan alsam hemde taksitle 1400'e alýcam.

Bu 2. el iþine cidden düzenleme lazým. Kimse kafasýna göre eþya satamamalý. Hep 2. el ilan sitelerinin denetimsizlikleri nedeniyle oluþan bir durum bu. Bas denetimi sitelere bak nasýl piyasa düzeliyor.

rebelh
22-07-2020, 08:53
ön lastik sipariþi verdim 700x23c yerine 25c aldým çok sorun olur mu iptal edeyim mi?

CloudGrey
22-07-2020, 09:01
ön lastik sipariþi verdim 700x23c yerine 25c aldým çok sorun olur mu iptal edeyim mi?

sadece ön mü ?
arka nolcak ?

rebelh
22-07-2020, 09:03
sadece ön mü ?
arka nolcak ?

arka yeni zaten ama o da 23c

CloudGrey
22-07-2020, 09:12
arka yeni zaten ama o da 23c

iptal et 23c al.
yada iksinide 25c al.

olay sadece mm'leri deðil kullaným amaclarý acýsýndan / aðýrlýklarý / istediði basýnc farklýlarý var..

23c tam asfalt yollar içindir , akaar gider , yüksek basýncta calýþýr patlamasý zordur..
bu C rakamý büyüdükçe akýþ azalýr , asfalt yoldan bozuk patiklara geçer , patlamasý daha kolay az basýnçla çalýþan lastik elde edilir.

Tunacan
22-07-2020, 09:40
Mosso Legarda MDM H isteyen olursa pm atabilir.

cabrioleter
22-07-2020, 09:47
iptal et 23c al.
yada iksinide 25c al.

olay sadece mm'leri deðil kullaným amaclarý acýsýndan / aðýrlýklarý / istediði basýnc farklýlarý var..

23c tam asfalt yollar içindir , akaar gider , yüksek basýncta calýþýr patlamasý zordur..
bu C rakamý büyüdükçe akýþ azalýr , asfalt yoldan bozuk patiklara geçer , patlamasý daha kolay az basýnçla çalýþan lastik elde edilir.

aslýnda son yýllarda bu görüþ azalmaya baþladý 28cnin yuvarlanma direnci + konfor getirisi ile yarýþlarda bile kullanýlmasý gündemde.. kadro, jant destek veriyorsa 28c bile alýnabilir hem konfor artmýþ olur..

rebelh
22-07-2020, 11:54
aslýnda son yýllarda bu görüþ azalmaya baþladý 28cnin yuvarlanma direnci + konfor getirisi ile yarýþlarda bile kullanýlmasý gündemde.. kadro, jant destek veriyorsa 28c bile alýnabilir hem konfor artmýþ olur..

"28in bile" mi? yoksa 28e has mý bu yazdýklarýnýz
çok üþeniyorum 25i geri vermeye :)

johnie
22-07-2020, 15:47
2si de lastiklerin eþit olsun, akýþýnda baya sorun yaþarsýn.

iptal et 23c al.
yada iksinide 25c al.

Ankara'nýn yollarý için bence 23 çok az, min 25 öneririm :)
Oradan kullanan arkadaþlardan görüyorum çoðu soðuk asfalt sanýrým.
Jantýn modeline ve geniþliðine göre 28 bile olabilir ama 25 bu iþin mottosudur en ideali o dur.
Hafif patika, daha fazla soðuk asfaltta gidiyorsanýz jantýnda uygunsa kesinlikle 28mm öneririm.
Bir de lastik ne kullanýyorsun?

Bisiklet rim brake abi. Facebook kullanmýyorum ama buradan gönderirim fotoðraflarý. Ýlgi ve alakanýz için çok teþekkür ederim gerçekten.
Olur kardeþim, yolla buradan, sorun deðil.

Yaa sýfýr fiyatý baz alsýn onda sorun yok. iyi durumda ise %35 deðer kaybý/eskime düþsün. Kötü durumda ise %60/50 olsun hadi. Adam sýfýrý 1400 TL olan Ümit bisiklete 1900 TL yazmýþ :D bunun gibi bir sürü örnek var. Gidip maðazan alsam hemde taksitle 1400'e alýcam.

Bu 2. el iþine cidden düzenleme lazým. Kimse kafasýna göre eþya satamamalý. Hep 2. el ilan sitelerinin denetimsizlikleri nedeniyle oluþan bir durum bu. Bas denetimi sitelere bak nasýl piyasa düzeliyor.

Kesinlikle katýlýyorum ama Ümit bisiklet almazdým :)
En azýndan Carraro falan almanýzý öneririm.
Ýtalyan marka ama burada montajý yapýlýp satýlýyor.
Ayrýca ne kadar ucuz bisiklet o kadar çok teknik arýza demektir.
Ben de ilk baþta bu kadar paralar verilir mi diyordum þu an baktýðým fiyatlar araba parasý :)
Ya da katlanýr Carraronun flex modelleri var, çok daha fazla iþinin görür Ümit bisikletten.

rebelh
22-07-2020, 16:01
Ankara'nýn yollarý için bence 23 çok az, min 25 öneririm :)
Oradan kullanan arkadaþlardan görüyorum çoðu soðuk asfalt sanýrým.
Jantýn modeline ve geniþliðine göre 28 bile olabilir ama 25 bu iþin mottosudur en ideali o dur.
Hafif patika, daha fazla soðuk asfaltta gidiyorsanýz jantýnda uygunsa kesinlikle 28mm öneririm.
Bir de lastik ne kullanýyorsun?

schwalbe lugano kullanýyorum zýrhlý

cabrioleter
22-07-2020, 16:08
"28in bile" mi? yoksa 28e has mý bu yazdýklarýnýz
çok üþeniyorum 25i geri vermeye :)

28in en optimum lastik olduðu konuþuluyor artýk 23'n bir avantajý olmadýðý psikolojik ince ise hýz için iyidir mantýðý bulunduðu söyleniyor.. 25 iyidir ama bir lastik 25 diðeri 23 olmaz 25 e geçerseniz konforunuz artar ben 28'i öneririm konforun 23 göre çok çok artar. ben 32 kullanýyorum kafam çok rahat :D

johnie
22-07-2020, 16:14
schwalbe lugano kullanýyorum zýrhlý

Güzel lastik, zýrhlý olmasý ekstra avantaj.

28in en optimum lastik olduðu konuþuluyor artýk 23'n bir avantajý olmadýðý psikolojik ince ise hýz için iyidir mantýðý bulunduðu söyleniyor.. 25 iyidir ama bir lastik 25 diðeri 23 olmaz 25 e geçerseniz konforunuz artar ben 28'i öneririm konforun 23 göre çok çok artar. ben 32 kullanýyorum kafam çok rahat :D

Çok güzel yorumlamýþsýn, teþekkürler :)

rebelh
22-07-2020, 16:17

benim hýzla iþim yok maksat daha az yorulmak o yüzden hafif bir bisiklet tercih ettim
peki günde 20 km giden birisi için ön 25 arka 23 olmasý önemli bir dezavantaj mdýýr?

johnie
22-07-2020, 16:18
benim hýzla iþim yok maksat daha az yorulmak o yüzden hafif bir bisiklet tercih ettim
peki günde 20 km giden birisi için ön 25 arka 23 olmasý önemli bir dezavantaj mdýýr?

konfor almazsýn, bir yerden sonra farký hissedersin.
Bitmiþ kýþlýk lastik ile yeni takýlmýþ kýþlýk lastik gibi düþün.

cabrioleter
22-07-2020, 16:21

daha az yorulmaksa maksat 28 e çýk gitsin hocam farký ilk sürüþte anlarsýn..
olmaz diye bi þey yok lakin ben önermem..

rebelh
22-07-2020, 16:22
konfor almazsýn, bir yerden sonra farký hissedersin.
Bitmiþ kýþlýk lastik ile yeni takýlmýþ kýþlýk lastik gibi düþün.

arka lastiðim yeni o yüzden ben önü 23 ile deðiþtireyim 2sinin ömrü bittiðinde de 28 bakayým kendime

CloudGrey
22-07-2020, 16:28
2si de lastiklerin eþit olsun, akýþýnda baya sorun yaþarsýn.

çatala deðene kadar ne kadar kalýn alýyorsa o kadar kalýn kullanýrdým bende...
son bisikletimde 35c swalbe kojak vardý , çok memnumdum..

johnie
22-07-2020, 16:44
çatala deðene kadar ne kadar kalýn alýyorsa o kadar kalýn kullanýrdým bende...
son bisikletimde 35c swalbe kojak vardý , çok memnumdum..

çatala deðene kadar lastik kullanýrsan eðer, aþýnmadan sonra o çatalý yersin, bir gün çukura girdiðinde sana büyük masraf açar.