Orijinalini görmek için tıklayınız : power shift
f.v.güngör
10-09-2012, 00:31
power shift nedir , nasıl yapılır ne gibi bi katkısı olur her arabada yapılırmı ? bu gece biraz kulak misafiri oldum abimlere nedir ne degildir bi ögrenim dedim büyüklerimden ?
simdiden teşekkürler :)
benim bildigim ayagı gazdan cekmeden hızlı yapılan vites geçişidir power shift. yanlışmıyım?
dogrusun,gazdan ayagı çekmeden yapılır. atmo bi arabada adam akıllı bi faydası olup olmadıgı tartışılır, yüksek sıkıştırmalı bi araçta faydalıdır(bence) basınç kaybı yaşanmaz. o şekilde bi faydası olabilir
matthardy
10-09-2012, 00:39
devri iyi tutturmak lazım yoksa sıkıntı :D
devri iyi tutturmak lazım yoksa sıkıntı :D
ne gibi ? kesicide uzun süre kalmak falanmı ?
Aynen hic bilmiyorsaniz denemeyin gazi ayaktan cekmeden vites atis bicmi.maximum basinc guc saglar gunluk yapilabilecek bisey degil..Hele devri tutturamazsaniz arabayi yolda birakip kucaginizda sanzimanla donebilrsiniz..
Aynen hic bilmiyorsaniz denemeyin gazi ayaktan cekmeden vites atis bicmi.maximum basinc guc saglar gunluk yapilabilecek bisey degil..Hele devri tutturamazsaniz arabayi yolda birakip kucaginizda sanzimanla donebilrsiniz..
başına böyle bi olay gelmemiştir inşallah :D
matthardy
10-09-2012, 00:44
bildim powersift aynı zamanda debriyaja basmadan olandır
benım kastım debriyajsız geçiş.
debrisiz gecicek devri iyi tuttursan,laps diye sokarsın ama tutturamassan cırtlama cortlama hatta kırmaya kadar gidersin..
berkay_aydin
10-09-2012, 00:46
Basınçtan kasıt turbo araçlardan bahsediliyor heralde ? Böyle bir olayda yanlış vites affettirmez, çok hızlı vites değiştirmekle arasında bence aşırı bir fark yoktur... ( eğer powershift bu olay ise ki değil galiba :D )
f.v.güngör
10-09-2012, 00:47
debriyaja yenileme ne oluyor peki ?
Valla dogus kirsinlarda duduklim diye bekliyo zaten :D hic niyetim yok 15.000 lira vermeye 0.01 sn daha hizli vites aticam diye.Babamda alir vites kolunu ondan sonra.. gerce otomatik vitesde olmaz zaten bu olay ama ne bilim icimi bi hos ettin yaf Allah korusun:D
matthardy
10-09-2012, 00:57
+1
0.XX saniye daha hızlı vites atıcam diye hiç gerek yok.
reflexlerine güveniyorsan ayan debriyajda olsun hafif bas ( boşlunu alıcak kadar)
nerde kavradını iyice tecrübe et.
hızlı normal (yani debriyaja basarak ayagını gazdan cekerek yani)
gene güzel zamanlarla vites atarsın.
misal araç max 7000 dönüyorsa 6700'den sonra bu şekilde tetikte ol hem kesiceye kalmadan hemde max hız ile cakarsın vitesi ;)
f.v.güngör
10-09-2012, 01:00
+1
0.XX saniye daha hızlı vites atıcam diye hiç gerek yok.
reflexlerine güveniyorsan ayan debriyajda olsun hafif bas ( boşlunu alıcak kadar)
nerde kavradını iyice tecrübe et.
hızlı normal (yani debriyaja basarak ayagını gazdan cekerek yani)
gene güzel zamanlarla vites atarsın.
misal araç max 7000 dönüyorsa 6700'den sonra bu şekilde tetikte ol hem kesiceye kalmadan hemde max hız ile cakarsın vitesi ;)
Teşekkür Ederim denedikden sonra sonra buradan yazarım yarın akşam :)
Tam net olmamakla beraber bildigimi soylim yenilemeden kasit guclu arabalarsa stok debriyaj parcalari stock guce uygun oldugundan daha yuksek guclerde gucun aktarilabilmesi icin daha kaliteli debriyaj gerekiyor.Yirtilmalarin catlamalarin vs. Onune gevebilmek icin
Tam net olmamakla beraber bildigimi soylim yenilemeden kasit guclu arabalarsa stok debriyaj parcalari stock guce uygun oldugundan daha yuksek guclerde gucun aktarilabilmesi icin daha kaliteli debriyaj gerekiyor.Yirtilmalarin catlamalarin vs. Onune gevebilmek icin
Bence olayı tamamen yanlış algılamışsın. atıyorum 4te 5te hızlı gitmek isterken araban iyi devir çeviremez, çok kısa süre ayagını debriyaja basar geri çekersin vitesi ellemeden bu arada ayagınıda gaz pedalından çekmezsin ki araba boşta rahat devir alsın. ayagını debriyajdan kaldırdıgında normale göre 500 700 1000 vs devir daha yukarıdan kavrar ufak bi ivmelenme saglar. (debriyaj balatasınındada akraba ilişkisine sebep olabilir tabii :D )
Basınçtan kasıt turbo araçlardan bahsediliyor heralde ? Böyle bir olayda yanlış vites affettirmez, çok hızlı vites değiştirmekle arasında bence aşırı bir fark yoktur... ( eğer powershift bu olay ise ki değil galiba :D )
Tek amaç turbonun bastıgı basıncı kaybetmemek, forced indiction olmayan bi arabada zaten gerek yok.. (hoş bana göre olanda da gerek yokta neyse) :)
Osman Bahadır
10-09-2012, 01:10
Debriyaj yakarak araba hızlandırmaya çalışmanın ingilizcesi.
matthardy
10-09-2012, 01:12
Teşekkür Ederim denedikden sonra sonra buradan yazarım yarın akşam :)
tabi dedim gibi reflekslerine göre bunu dene...
benim iyi reflexim var diyosan 6800de tetikte ol ;)
ama unutma beyin ele ayaktan daha kolay ve hızlı komut verir.
yani etkiye tepkin elde daha hızlı ayakta daha ele gore daha yavastır.
burda cok iyi senkronize olman lazım ;)
süper bir insan beyni görsel etkiye hareketsel tepkiyi 0.06 saniyede verir.
yani örneğinn 6900de vites at diye yanan shift lighta (vites ışığı)
sen en iyi tepkiyi 0.06 saniye sonra vites atarak verebilirsin.
tabi bu zordur.ortalama reflex olarak 0.50 saniyede yapabildimizi düşünürsek,
6800de vites ışğı yanmış gibi tetikte olursan ve vites atarsan aradada arac 7000dd'ye gelmiş olursa mükemmeli yakalamış olursun ;)
berkay_aydin
10-09-2012, 01:16
B
Tek amaç turbonun bastıgı basıncı kaybetmemek, forced indiction olmayan bi arabada zaten gerek yok.. (hoş bana göre olanda da gerek yokta neyse) :)
iyide blow off gibi basıncı boşaltan bir alet olmadığı sürece turbonun o kadar kısa bir sürede yavaşlayacağını zannetmiyorum.. Dizel araçta gereksiz yani kısacası ...
denicem mesajını yeni gördüm. profilinde yazan yaş doğrumu ?. dogruysa ehliyetsiz araç kullanıyor ve yetmez gibi kesicide gezmeyemi çalışıyorsun ?.
iyide blow off gibi basıncı boşaltan bir alet olmadığı sürece turbonun o kadar kısa bir sürede yavaşlayacağını zannetmiyorum.. Dizel araçta gereksiz yani kısacası ...
Aklı başında bi adam için (yarışıyor bile olsa) her daim gereksiz :)
hatta iddiasına girerim bu power shift muhabbeti "born to race"i izlerken ortaya çıkmıştır. gençlere veriyorlar gazı :D
beyler forumun teknik bolumlerini daha cok okumanizi tavsiye ederim yazdiklarinizin bircogu bilgiyi gectim tanim olarak bile yanlis.
lutfen forumu amaci olan teknik bilgi acisindan da inceleyin.
Murat Özcan
10-09-2012, 02:45
konuyu takipteyiz
oo beyler sosyal mesaj inda house başlamayalım yine :) gerekk yok
denicem mesajını yeni gördüm. profilinde yazan yaş doğrumu ?. dogruysa ehliyetsiz araç kullanıyor ve yetmez gibi kesicide gezmeyemi çalışıyorsun ?.
mehmetRS
10-09-2012, 07:38
oo beyler sosyal mesaj inda house başlamayalım yine :) gerekk yok
bence adam haklı.. sonra bir tanesi kesicili yanlamalı kaydırmalı sekmeli ve ortaya karışık bir şekilde trafikte önümüze düşüyor.. Allah korusun, arkadaş uyarmış, iyide etmiş. 16 yaşında herif, hevesi olabilir tamam ama bunlar riskli şeyler, yon denerim haber veririm yok şunu yaparım ederim.. büyük kısmı yanlış olan bilgileri deneyerek kıracak şanzımanı v.s. bir yerleri, alacak eline.. e bu arabanın sahibi kim? muhtemelen babası yada annesi.. belkide dayısı. Sonra? Ayıkla pirincin taşını.. ne oldu? oğlum yada kuzenim arabamla power shift işini denerken arabanın içine etmiş.. kimse aslan oğlum, süratlenme tekniklerini geliştiriyor diye birşey söylemez emin olun.
İşi bilen arkadaşlar açıklayabilir mi bu işin devri nedir?
Devir nasıl tutturulur?
Bana sorarsan zarar vermeden bi dişliden ötekine geçmek mümkün değil ama bilmediğimiz bişeyide öğrenmiş oluruz.
borayuksel
10-09-2012, 09:16
adamlar uygulamis :)
Quick Shifting vs. Powershifting - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=Tv791ac2bmE&feature=related)
Tv791ac2bmE
f.v.güngör
10-09-2012, 09:43
tabi dedim gibi reflekslerine göre bunu dene...
benim iyi reflexim var diyosan 6800de tetikte ol ;)
ama unutma beyin ele ayaktan daha kolay ve hızlı komut verir.
yani etkiye tepkin elde daha hızlı ayakta daha ele gore daha yavastır.
burda cok iyi senkronize olman lazım ;)
süper bir insan beyni görsel etkiye hareketsel tepkiyi 0.06 saniyede verir.
yani örneğinn 6900de vites at diye yanan shift lighta (vites ışığı)
sen en iyi tepkiyi 0.06 saniye sonra vites atarak verebilirsin.
tabi bu zordur.ortalama reflex olarak 0.50 saniyede yapabildimizi düşünürsek,
6800de vites ışğı yanmış gibi tetikte olursan ve vites atarsan aradada arac 7000dd'ye gelmiş olursa mükemmeli yakalamış olursun ;)
bunu her arabada yapılabilinirmi atmosferik/Turbo Fark edermi yani eski model bir Tofaşla uygulana bilinirmi ?
f.v.güngör
10-09-2012, 09:45
bence adam haklı.. sonra bir tanesi kesicili yanlamalı kaydırmalı sekmeli ve ortaya karışık bir şekilde trafikte önümüze düşüyor.. Allah korusun, arkadaş uyarmış, iyide etmiş. 16 yaşında herif, hevesi olabilir tamam ama bunlar riskli şeyler, yon denerim haber veririm yok şunu yaparım ederim.. büyük kısmı yanlış olan bilgileri deneyerek kıracak şanzımanı v.s. bir yerleri, alacak eline.. e bu arabanın sahibi kim? muhtemelen babası yada annesi.. belkide dayısı. Sonra? Ayıkla pirincin taşını.. ne oldu? oğlum yada kuzenim arabamla power shift işini denerken arabanın içine etmiş.. kimse aslan oğlum, süratlenme tekniklerini geliştiriyor diye birşey söylemez emin olun.
iyide Biz bunları nerede ögrenecegiz trafikte yapma boş bir yermi var egtim veren bi yer varmı bunlar konusunda hiç birininzmi ehliretsiz araba sürmediniz ?
iyide Biz bunları nerede ögrenecegiz trafikte yapma boş bir yermi var egtim veren bi yer varmı bunlar konusunda hiç birininzmi ehliretsiz araba sürmediniz ?
Her yil intahar eden insan sayisini ogrenmek istermisin ? Yada bu insanlar kendini oldurdu diye sende bunu makul bir olay olarak gorup denermisin ?
Yanlis yanlistir bir insanin yanlis yapmasi diger bir insan icin bu yanlisi dogru yapmaz guzel kardesim.
Evet egitim veren yerler var.
ornegin : AUTODROM - Sr Teknikleri Eitim Programlar (http://www.auto-drom.com/egitim.htm)
Ayrica Otomobil kullanmak yada otomobilcilik vitesten ibaret degildir. O sanzumanin nasil calistigini bilmek debriyajin ne ise yaradigini bilmek atmosferik bir motor ile turbo bir motor arasindaki farklari ve calisma prensiplerini ogrenmek tir otomobilcilik.
Bunlari ogrendiginde ve otomobili bir butun olarak anladiginda ozaman bu konuda sordugun sorunun cevabinida kendin verir ne gerek varmis yahu dersin icinden ...
Anliyorum genclik atesi icinde yaniyor ama gercekler bunlar sen yinede istedigini yap ama ben sana burada powershift nedir sorusunun cevabini vermeyecegim.
iyi gunler guzel kardesim.
mehmetRS
10-09-2012, 10:12
Her yil intahar eden insan sayisini ogrenmek istermisin ? Yada bu insanlar kendini oldurdu diye sende bunu makul bir olay olarak gorup denermisin ?
Yanlis yanlistir bir insanin yanlis yapmasi diger bir insan icin bu yanlisi dogru yapmaz guzel kardesim.
ornegin : AUTODROM - Sr Teknikleri Eitim Programlar (http://www.auto-drom.com/egitim.htm)
Ayrica Otomobil kullanmak yada otomobilcilik vitesten ibaret degildir. O sanzumanin nasil calistigini bilmek debriyajin ne ise yaradigini bilmek atmosferik bir motor ile turbo bir motor arasindaki farklari ve calisma prensiplerini ogrenmek tir otomobilcilik.
Bunlari ogrendiginde ve otomobili bir butun olarak anladiginda ozaman bu konuda sordugun sorunun cevabinida kendin verir ne gerek varmis yahu dersin icinden ...
Anliyorum genclik atesi icinde yaniyor ama gercekler bunlar sen yinede istedigini yap ama ben sana burada powershift nedir sorusunun cevabini vermeyecegim.
Cevap gayet yeterli şekilde verilmiş kardeşcağızım.. Trafiğin yoğun olmadığı yollar cok yoğun oldugu yollara göre emin ol daha tehlikelidir.
mehmetRS
10-09-2012, 10:14
He çok merak ediyorsan bu vites olaylarını Heel And Toe denen tekniği biraz araştır ama yinede şehir içi kullanımda ne kadar gereklidir tartışılır.
f.v.güngör
10-09-2012, 10:34
Teşekkür Ederim abi ama ben yinede denemek istiyorum
MehmetCanA.
10-09-2012, 10:59
bunu her arabada yapılabilinirmi atmosferik/Turbo Fark edermi yani eski model bir Tofaşla uygulana bilinirmi ?
sizler yüzünden tofaşcıların adı kötüye çıkıyor
highpower
10-09-2012, 11:21
Debriyaj yakarak araba hızlandırmaya çalışmanın ingilizcesi.
:icon_tup::icon_tup::icon_tup:
murat_ileri
10-09-2012, 12:14
Born To Race izleyen her genç arkadaşta oluyor bu sorun.
Sorunun sebebi 1:30'da başlıyor :D
Born to Race trailer - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=6ZwxqAZV1QI)
Teşekkür Ederim abi ama ben yinede denemek istiyorum
İnşallah kaza yapıp kimsenin canını yakmazsın, kaza yaparsanda canlı bişeye değilde duvara agaca falan vurup başka bir canlıya zarar vermezsin.
Madem trafikte ehliyetsiz araç kullanıcaksın, üstüne birde bu tip şeyler deneyeceksin yaşına bakmadan, -EMİN OLMAMAKLA BİRLİKTE-biyerlerde ehliyetsiz kaza yaralamalı/ölümlü kaza yapman durumunda kasten adam yaralamak/öldürmek gibi bişeyden yargılandıgını okumuştum. araştır.
Born To Race izleyen her genç arkadaşta oluyor bu sorun.
Sorunun sebebi 1:30'da başlıyor :D
Born to Race trailer - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=6ZwxqAZV1QI)
+1
ilk sayfada da söyledim. keşke koymasalardı o sahneyi herkes rahat ederdi :D
sizler yüzünden tofaşcıların adı kötüye çıkıyor
+1 böyle gençler yüzünden kuş serisi araç ve genç sürücü gördügümde hemen ayagım frene gidiyor. geçsin gitsin benden uzaklaşsın diyorum.
(yanlış anlaşılmasın aracı/kullanıcısını küçük görmek gibi bişey kesinlikle söz konusu değil, maddiyattır bu.. gençler ve kuş serisi birleşince sıkıntı :D)
erhanarici18
10-09-2012, 20:15
adamlar uygulamis :)
Quick Shifting vs. Powershifting - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=Tv791ac2bmE&feature=related)
Tv791ac2bmE
yuh bee
adamlar DSG şanzıman gibi
f.v.güngör
10-09-2012, 22:18
allaha şükür kazasız belasız denedim
3'den 4'e çekerken denedim ilk denememde bi ses geldi rahatsız edeci bi sesdi bi an korktum ama bi sorun olmadı..
2. denemede sanki biraz kaldım o kadar tatmin etmedi ama sesiz bi geçiş oldu :)
3. denemede se 6000 devirde tıklatım ve mükenmel geldi :)
Debriyaj yenilemesi yaptım arabayı bayıldı zaman ateşlemek için fardalı ola bilir diye düşünüyorum :)
sizlere çok teşkkür ederim uyardınız için ama gençlik ateşi diyelim
Araç 1994 model Sahin s
RafetAraç
11-09-2012, 00:01
allaha şükür kazasız belasız denedim
3'den 4'e çekerken denedim ilk denememde bi ses geldi rahatsız edeci bi sesdi bi an korktum ama bi sorun olmadı..
2. denemede sanki biraz kaldım o kadar tatmin etmedi ama sesiz bi geçiş oldu :)
3. denemede se 6000 devirde tıklatım ve mükenmel geldi :)
Debriyaj yenilemesi yaptım arabayı bayıldı zaman ateşlemek için fardalı ola bilir diye düşünüyorum :)
sizlere çok teşkkür ederim uyardınız için ama gençlik ateşi diyelim
Araç 1994 model Sahin s
eyvah eyvahh :D
ilovedrifting
11-09-2012, 08:24
Bence ayağı hiç çekmeden değil de hafif geri alarak vites geçişi daha tatlı oluyor.
f.v.güngör
11-09-2012, 22:51
Bence ayağı hiç çekmeden değil de hafif geri alarak vites geçişi daha tatlı oluyor.
denemek lazım :)