Orijinalini görmek için tıklayınız : Lokal boyadan önce mi sonra mı ?
Shadow_Dancer
12-08-2012, 17:16
Yaklaşık 2 ay kadar önce, otoparkta arabanın arka çamurlugunu sürttüm. Dün yıkatırken de arabanın boyasının gerçekten matlaştıgını fark ettim. Boyanması gereken yeri boyattıktan sonra mı detailing yaptırmalıyım yoksa sonra mı? Boyanacak yer yaklaşık bir karış.
bu detayling konusunda bir bilgim yok ama bence sonra yapmalısın abi
boyanan yüzeye dikkat ederek .
fatihcakin
12-08-2012, 17:50
Boyanan yüzeyin işlemi bittikten sonra yani tamamıyla kuruduktan sonra hiçbir sıkıntı olmaz, bence ilk önce boyatın ondan sonra aracınızı detaylı temizliğe götürün...
Blackbird
12-08-2012, 18:04
Boyattıktan sonra yapılsa daha iyi olur, hatta yeni boyanın tamamen kuruması hava alması için 30 gün kadar beklemek lazım boya koruma yapmadan.
Eğer taze boyaya boya koruma yapılırsa hava almadığı boyadaki gazları atamadığı için kaparmalar dökülmeler yapabilir.
Shadow_Dancer
12-08-2012, 18:07
Teşekkürler cevaplar için.. 1 ay kadar bekleyebilirim sorun degil. Ton farkı olur mu diye düşünüyorum açıkçası, boyanın geri kalan kısmı matlaştıgı için..
fatihcakin
12-08-2012, 18:36
Boyattıktan sonra yapılsa daha iyi olur, hatta yeni boyanın tamamen kuruması hava alması için 30 gün kadar beklemek lazım boya koruma yapmadan.
Eğer taze boyaya boya koruma yapılırsa hava almadığı boyadaki gazları atamadığı için kaparmalar dökülmeler yapabilir.
Kardeşim yanlış anlama ama yuh diyorum :DAkşam vaktine dogru boya atarım ardına vernik atarım, yarın sabah gelirim zımpara gerekiyorsa yaparım ardına pasta geçerim üstüne cilasını yaparım onun üstüne istenirse boya koruma uygularım...Boya atma gibi saçma hurafelerde söz konusu bile olmaz yanlış bilgi edinmişsiniz.
Teşekkürler cevaplar için.. 1 ay kadar bekleyebilirim sorun degil. Ton farkı olur mu diye düşünüyorum açıkçası, boyanın geri kalan kısmı matlaştıgı için..
Lokal boya yapılcak yere atılan boya aracınızın boyasıyla tutuyorsa ton farkı olmaz, burda önemli olan yapılan boyanın aracınıza en yakın olanının yapılması ve dediğim gibi boyanız atılır ardına verniğini atar boyacı vernik tamamiylen kuruduktan sonra isterseniz üstünü buzla ovalayın hiç bir sıkıntı olmaz pastasını cilasını boya korumasını atın...
63owen63
12-08-2012, 18:39
Abi sen önce boyat.. Ton farkı oluşup oluşmaması boyacının hazırlattıgı boyayla ve sıkışıyla alakalı.
Shadow_Dancer
12-08-2012, 18:45
Nihayetinde yetkili serviste yaptıracam ben bu iş, e arabanın boya kodu belli.. Bahsetmek istedigim olay şu, arabanın boyası kirlenip matlaştıgı için taze boya haliyle daha parlak görünecek ardından yapılacak detailing ile bu farkı ortadan kaldırırız degil mi ?
fatihcakin
12-08-2012, 18:50
Nihayetinde yetkili serviste yaptıracam ben bu iş, e arabanın boya kodu belli.. Bahsetmek istedigim olay şu, arabanın boyası kirlenip matlaştıgı için taze boya haliyle daha parlak görünecek ardından yapılacak detailing ile bu farkı ortadan kaldırırız degil mi ?
Evet kalkıcaktır, yeni atılan vernik ile eski verniğin arasında fark olucaktır illaki tabi haliyle pasta ve cila yapılarak vernik düzgünleştirilince fark %90 ortadan kalkar...
Shadow_Dancer
12-08-2012, 18:55
Evet kalkıcaktır, yeni atılan vernik ile eski verniğin arasında fark olucaktır illaki tabi haliyle pasta ve cila yapılarak vernik düzgünleştirilince fark %90 ortadan kalkar...
Sagolasın alakan için, bu pasta cila aracın tamamına mı atılıyor yoksa sadece boyanan bölgeye mi ?
imprezaWRC
12-08-2012, 19:00
Kardeşim yanlış anlama ama yuh diyorum :DAkşam vaktine dogru boya atarım ardına vernik atarım, yarın sabah gelirim zımpara gerekiyorsa yaparım ardına pasta geçerim üstüne cilasını yaparım onun üstüne istenirse boya koruma uygularım...Boya atma gibi saçma hurafelerde söz konusu bile olmaz yanlış bilgi edinmişsiniz.
Lokal boya yapılcak yere atılan boya aracınızın boyasıyla tutuyorsa ton farkı olmaz, burda önemli olan yapılan boyanın aracınıza en yakın olanının yapılması ve dediğim gibi boyanız atılır ardına verniğini atar boyacı vernik tamamiylen kuruduktan sonra isterseniz üstünü buzla ovalayın hiç bir sıkıntı olmaz pastasını cilasını boya korumasını atın...
Bu konuda ne kadar tecrüben var bilmiyorum ama tahminim en fazla %1 tercüben olduğudur. Yanlış bilgi edinmişsin dediğin Gökhan'da, yurt dışından ürün getirmiş, detailing forumlarını takip eden tecrübeli biridir.
Yeni boyanmış panelde boyanın nefes alması gerekir, yeni boyanmış bir panele sen cila uygularsan boya nefes alamaz, çıkması gereken gazlar dışarı çıkamaz.
Polish after paint job, what is the waiting period? - Auto Geek Online Auto Detailing Forum (http://www.autogeekonline.net/forum/auto-detailing-101/12293-polish-after-paint-job-what-waiting-period.html)
http://www.autopia.org/forum/machine-polishing-sanding/110131-polishing-after-painting-how-long-wait.html
imprezaWRC
12-08-2012, 19:03
Sagolasın alakan için, bu pasta cila aracın tamamına mı atılıyor yoksa sadece boyanan bölgeye mi ?
Yeni boyanmış panel ile hiç pasta işlemi görmemiş ve özensiz bakılmış bir panelde arada çok fark olacağından genelde aracın tümüne pasta uygulanır. Cila dediğinde son kat yani korumasıdır. Cila ve pasta ikilisinde özellikle yeni boyanmış panelde mümkün olduğunca silikonsuz ürünler seçmen lazım.
fatihcakin
12-08-2012, 19:04
Burda önemli olan tecrübe kendinizde değinmişsiniz, yurt dışından ürün getirmekle veya forumları takip etmekle olmuyormuş demek ki, ben 30 senelik tecrübenin verdiği bilgilerle yazıyorum...
Shadow_Dancer
12-08-2012, 19:05
Yeni boyanmış panel ile hiç pasta işlemi görmemiş ve özensiz bakılmış bir panelde arada çok fark olacağından genelde aracın tümüne pasta uygulanır. Cila dediğinde son kat yani korumasıdır. Cila ve pasta ikilisinde özellikle yeni boyanmış panelde mümkün olduğunca silikonsuz ürünler seçmen lazım.
sagolasın Hakan abi, aslında senin gibi işi bilen birisinin görmesi lazım arabayı. Bu iş için önerecegin bi yer var mı ?
Fatih41 saçmalama..Gerek Gökhan abi gerekse Hakan abi bu konularda seni beni katlar geçer.
Low-Rider
12-08-2012, 19:07
Burda önemli olan tecrübe kendinizde değinmişsiniz, yurt dışından ürün getirmekle veya forumları takip etmekle olmuyormuş demek ki, ben 30 senelik tecrübenin verdiği bilgilerle yazıyorum...
+10 avans'ı nerden aldın?
fatihcakin
12-08-2012, 19:08
Neyse tamam herkesin bilgisi kendine ben arabayı boyarım ardına pastasını cilasını atarım gerekirse boya korumasını ve o boya 20 sene sıkıntısız durur...Kimisi 30 gün sonra ister 300 gün sonra herkesin tarzı farklıymış demek ki...
fatihcakin
12-08-2012, 19:12
+10 avans'ı nerden aldın?
Bu meslekde 30 seneyi deviren insana danıştım bu konuyu ve kendisi 30 senelik boyacıyım bir Allahın kuluda gelip usta senın attıgın boya soyuldu gibi bir şikayet gelmediğini söyledi...
Soner abi yetkili serviste, tanıdığın-güvendiğin bir usta yoksa bence boyatma.Maslak aziz ustayı tavsiye ederim pahalı gelmezse.
Pasta-cila konusunda detailing uzmanlarına katılıyorum bende beklemiştim bir 45 gün.
Low-Rider
12-08-2012, 19:16
Bu meslekde 30 seneyi deviren insana danıştım bu konuyu ve kendisi 30 senelik boyacıyım bir Allahın kuluda gelip usta senın attıgın boya soyuldu gibi bir şikayet gelmediğini söyledi...
Banada 40 senelik boyacı,30-40 gün beklenmesi gerektiğini söyledi.
Daha tecrübeli,o zaman doğru bilgi bu..
fatihcakin
12-08-2012, 19:23
Banada 40 senelik boyacı,30-40 gün beklenmesi gerektiğini söyledi.
Daha tecrübeli,o zaman doğru bilgi bu..
:D Peki doğrdudur, benim anlatmak istediğim ustanın kurduktan sonra direk işlemleri uygulayıp hiçbir sıkıntı yaşamamsı sadece bunu anlatmak istemiştim ama neyse 40 gün bekleyiniz Allah korusun boyanız kalkar soyulur, riske girmeye gerek yok.
imprezaWRC
12-08-2012, 19:25
Demekki o 30 yıllık tecrübe fazla şanslıymış, sor bakalım kendisi soft-medium-hard boya tipleri nedir biliyor mu? Farklı karışımlarla boyanın daha kısa veya daha uzun sürede sertleştiğini de biliyormudur ?
Sen bana kalırsa o 30 yıllık tecrübe ile fazla takılma, belliki yeteri kadar bilgisi yok.
Bu arada birşey aklıma takıldı, sen boyacımısın, yoksa 30 yıllık tecrübenin eksik tecrübelerini kendin edinmişsin gibi buraya mı aktarıyosun ?
imprezaWRC
12-08-2012, 19:27
Soner abi yetkili serviste, tanıdığın-güvendiğin bir usta yoksa bence boyatma.Maslak aziz ustayı tavsiye ederim pahalı gelmezse.
Pasta-cila konusunda detailing uzmanlarına katılıyorum bende beklemiştim bir 45 gün.
Aziz usta önerisi için +1 :)
fatihcakin
12-08-2012, 19:30
Demekki o 30 yıllık tecrübe fazla şanslıymış, sor bakalım kendisi soft-medium-hard boya tipleri nedir biliyor mu? Farklı karışımlarla boyanın daha kısa veya daha uzun sürede sertleştiğini de biliyormudur ?
Sen bana kalırsa o 30 yıllık tecrübe ile fazla takılma, belliki yeteri kadar bilgisi yok.
Bu arada birşey aklıma takıldı, sen boyacımısın, yoksa 30 yıllık tecrübenin eksik tecrübelerini kendin edinmişsin gibi buraya mı aktarıyosun ?
Yanlış yazdınız sanırsam vernik sertleştirici ve tiner slow,standart,fast demek istediniz galiba, ben biliyorum bunları.Ben daha boyacı değilim çırak veya kalfa olabilirim, ama kendime usta diyemem.
Shadow_Dancer
12-08-2012, 19:34
Şimdi benim yapmam gereken, arabayı boyatıp yaklaşık 1 ay bekleyip sonrasında da detailing yaptırmak dogru mudur_?
imprezaWRC
12-08-2012, 19:39
Şimdi benim yapmam gereken, arabayı boyatıp yaklaşık 1 ay bekleyip sonrasında da detailing yaptırmak dogru mudur_?
Evet anacım, doğrusu ve en güvenlisi bu yöntemdir. Bu süre zarfında mümkünse aracını basınçlı yıkamaya sokma derim.
Shadow_Dancer
12-08-2012, 19:40
Evet anacım, doğrusu ve en güvenlisi bu yöntemdir. Bu süre zarfında mümkünse aracını basınçlı yıkamaya sokma derim.
Eyvallah abi sagol :)
imprezaWRC
12-08-2012, 19:47
Eyvallah abi sagol :)
Rica ederim :)
Yeni boyanan parcaya uygulama yapmak icin 30 gun beklemek yeterli olur bence bu mevsimde,
Soner abi boya ustasina pasta cila yapilmasini istemiyorum diye belirt bence
Yeni boyanan parcaya uygulama yapmak icin 30 gun beklemek yeterli olur bence bu mevsimde,
Soner abi boya ustasina pasta cila yapilmasini istemiyorum diye belirt bence
http://www.techturkey.com/forum/2418597-post10294.html
ben demiştim sen inanmamıştın sayın gecü. :D
http://www.techturkey.com/forum/2418597-post10294.html
ben demiştim sen inanmamıştın sayın gecü. :D
Sen wax atilmazsa polishin 2 yikama sonra gidecegini yazmissin oyle bisey yok polisaj ucup kacan bisey degil :) yapilmamasi gereken sey wax uygulamak
Blackbird
13-08-2012, 01:44
Boyanın tam tonunu tuturmak için, referans alacığı yere ufak bir bölgeye pasta uygulayıp renk karşılaştırmasını oradan yapması gerekir.
Renk kodu bir tanedir abi ton farkı olmaz demesine bakma servis danışmanına baştan söyle ton farkı olursa bozuşmayalım diye. :)
Eğer pasta uygulamadan boyanın şimdiki mat kirli halinden referans alırsa komple pasta-polisaj yapıldığında yeni boyanmış yer daha koyu duracak diğer yerlerin tonu açılacaktır.
@Fatih41
Sanayide 2 günde perten araçta topluyorlar senin ustanın mantığıyla, her 30 sene iş yapanın dediğine inanma sanayi ustacıklarla doludur çok bildiğini sanan bir mok bilmeyen.
Sende ilk başta temel kavramları öğrenmekle başla cilanın üzerine boya koruma yaparım falan derken kafan karışmasın.
Tam anlamadım ama çırak - kalfayım falan demişsin, eğer meslek olarak yapıyorsan bu işi çıraklık okuluna git yeni şeyler öğrenmeye yenilikleri takip etmeye çalış hiç bir zamanda ben bu işi çok iyi biliyorum herşeyi bilirim düşüncesine kapılma.
fatih cok yanlıs dusunuyorsun.
kısaca bır ornek verıyım yarın.plastık bır kaba boya koy agzını sıkıca kapat hatta koydugun kabı sık ıcınde hava az kalsın ertesı ay o plastık kaba bak gordugun durum aynen su olucak kap şişmiş dokunsan patlıcak sekılde.
boyanın ıcınde cesıtlı gazlar vardır buna tıner cok vesıle olur.
genelde boyacılar dedıgın gıbı yapar amadetaılıngcılerle boyacıları ayıran kısımda budur.
bırı yaptım oldu der dıerı yaptım oldu denılen kısma can verır.
boyanan yere pasta cıla atabılırsın ısterse dun boyanmıs olsun belkıde cok farkına varmazsın hanı 1 ay bekledık aynı sey oldu dıyebılırsın ama boyanın tam kuruması ve gaz salınımını bıtırmesı demek daha dayanıklı boya demektır.yrn obur gun uzerıne zımpara yapıldıgında yaprak gıbı açılmaz sana zımpara sansı verır.yada ne bıleyım taş gelır boya koca bı parca atıcagı yere ufacık bı kopma olur.
gokhan yanı blackbird bu konuda gayet bılgılı bırıdır.
boyanan arac 1 ay 2 ay beklesın artık bu cok klişe bı laf bılende soluyor bılmeyende forumda gorende sagdan soldan duyanda ama dogrusu budur.
he baska bısey daha soylıyım.
boyacı adam neden pasta cıla yapar.?
zaten yenıboya parlamıyormu?
bbnm bıldıgım yuzeydekı kusurları ortmek ıcın zımpara yapar ardınan parlatmak ıcın pasta yapar.
he baska bı konuda boyacının yapıcagı pasta cılayıda kulagımla yaparım.