PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : pasta cila

Burak E.
14-06-2012, 14:59
arkadaşlar yeni araba aldım ***** pasta cila şart bu konularda pek bi tecrübem yok elim yatkındır ama hangi ürünler gerekir pasta cilayı elle atsak nasıl olur yoksa makina şartmıdır şimdiden teşekkür ederim herkeze :)

ruudvan
14-06-2012, 15:08
elle atarsan boya uzerıne zeytınyagı surmus gıbı olursun renk koyuysa daha koyu gozukur daha dogrusu ustunde cam duruo gıbı olur kaportanın acık renk ıse temızlenır bı kac ton acılır renk.ama cızıkler orda kalır bıyere gıtmezler makıneyle cızıklerı alır yansımanın tam olmasını saglarsın.

Burak E.
14-06-2012, 15:25
elle atarsan boya uzerıne zeytınyagı surmus gıbı olursun renk koyuysa daha koyu gozukur daha dogrusu ustunde cam duruo gıbı olur kaportanın acık renk ıse temızlenır bı kac ton acılır renk.ama cızıkler orda kalır bıyere gıtmezler makıneyle cızıklerı alır yansımanın tam olmasını saglarsın.

araç kırmızı renkte flas 95 model rengi biraz canlandırmak hemde cizikleri az bişi cizik var onları gidermek pasta cila makinası nekdar tahmini olarak fiyatları ? ve hangi ürünler olmalı pasta cilada sırasıyla yazarsanız uygulamak için cok güzel olur

UF9370
14-06-2012, 15:26
eğer ki kendim uğraşıcam yapıcam diyosan tavsiye olarak NXT WAX 2.0 ve peşinden yine NXT Hızlı cilasını öneririm..

Burak E.
14-06-2012, 15:33
eğer ki kendim uğraşıcam yapıcam diyosan tavsiye olarak NXT WAX 2.0 ve peşinden yine NXT Hızlı cilasını öneririm..

nxt wax 2.0 pasta mı oluyor ?

UF9370
14-06-2012, 15:42
nxt wax 2.0 pasta mı oluyor ?

Hayır pasta değil koruyucu bi tabaka gibi düşün. Bu video yardımcı olur.
Meguiar's NXT Generation Tech Wax 2.0 Car Wax - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=LE2NJBMZFoM)

Burak E.
14-06-2012, 16:18
Meguiar's NXT Generation Tech Wax 2.0 Car Wax - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=LE2NJBMZFoM)

teşekkür ederim

fatihcakin
14-06-2012, 18:18

95 Model bir flash için sanmıyorum bu ürünle hiç birşey olmaz boyanızın durumu çok önemli, boyanızın durmuna göre işlem yapılmalı yoksa hiç bir anlamı kalmaz boşuna paranıza ve emeğinize yazık olur.

fatihcakin
14-06-2012, 18:22
Aracınızı şimdi gördüm, otomobilleriniz konusunda, o boyaya 20 defa nxt 30 defa UQW kullansanız yinede parlamaz, tek yapılıcak işlem zımpara ve pasta ama kullanılan pasta kaliteli olmalı yoksa hare ve zımpara izleri kalır...

Burak E.
15-06-2012, 10:41
Aracınızı şimdi gördüm, otomobilleriniz konusunda, o boyaya 20 defa nxt 30 defa UQW kullansanız yinede parlamaz, tek yapılıcak işlem zımpara ve pasta ama kullanılan pasta kaliteli olmalı yoksa hare ve zımpara izleri kalır...

kendim yapmasam sonax veya megarust gibi bir yerde yaptırsam parlama ihtimali varmıdır cunku biraz matlaşmıs kaç senelik orginal boyası

kickbuttowski
15-06-2012, 11:17
kendim yapmasam sonax veya megarust gibi bir yerde yaptırsam parlama ihtimali varmıdır cunku biraz matlaşmıs kaç senelik orginal boyası

tabiki ayna gibi parlar hemde.. makinayla saatlerce süren işlemi elle yapmak hem mantıklı değil hemde çok mümkün değil

Burak E.
15-06-2012, 12:33
tabiki ayna gibi parlar hemde.. makinayla saatlerce süren işlemi elle yapmak hem mantıklı değil hemde çok mümkün değil

böyle bi işlem ne kdara malolur bize 150 gözden cıkarttım acıkcası

kickbuttowski
15-06-2012, 12:35
böyle bi işlem ne kdara malolur bize 150 gözden cıkarttım acıkcası

Yerine göre değişse de 150-300 arası oluyor genelde ama 150yi aşar diye düşünüyorum tabi aracın durumuna ve kullanılacak ürünlere de bağlı..
Bir de parlaklık çiziksizlik istiyorsanız Meguiar's a gidin..

Burak E.
15-06-2012, 12:49
Yerine göre değişse de 150-300 arası oluyor genelde ama 150yi aşar diye düşünüyorum tabi aracın durumuna ve kullanılacak ürünlere de bağlı..

araç kırmızı flas 95 model resimleri var otomobil bölümünde boya durumu matlaşmış fazla cizik yok ama kırmızı dedigin parlamalıdır misali yapmam lazım

Burak E.
15-06-2012, 12:50

araç 95 model flas s kırmızı renk boya durumu matlaşmış artık cizik az var bide kırmızı olunca parlaması lazım kırmızı dedigin parlak olmalı

kickbuttowski
15-06-2012, 13:11
Dediğim gibi ona ben fiyat biçemem uygulamayı yapan yere bağlıdır..

emirhan sph
15-06-2012, 13:40
m105 m205 isini gorur bide m80 atarsiniz en kotu %80 cizik giderimi %100 parlaklik alirsiniz. Fiyatlar ise iscilige gore degisir. Genelde 150-300 tl arasi degisio. Makinasiz pasta hic bi ise yaramaz cnk yeri geldiginde makinayla bile alamioruz cizikleri. Verniginizin kalinligi ve mikron olcusu bu iste onemlidir. Kalin bi vernikte kalin bi cizigi almak biraz sabir ister.

Burak E.
15-06-2012, 23:36
m105 m205 isini gorur bide m80 atarsiniz en kotu %80 cizik giderimi %100 parlaklik alirsiniz. Fiyatlar ise iscilige gore degisir. Genelde 150-300 tl arasi degisio. Makinasiz pasta hic bi ise yaramaz cnk yeri geldiginde makinayla bile alamioruz cizikleri. Verniginizin kalinligi ve mikron olcusu bu iste onemlidir. Kalin bi vernikte kalin bi cizigi almak biraz sabir ister.

teşekkür ederim bilgiler için makinayla attırcaz artık yeterki kırmızı candır parlasın :)

barakuda26
19-06-2012, 16:01
dün turtle wax pasta cilasını uyguladım aracım beyaz oldukça memnun kaldım üründen.

fotografları ilgili konuda mevcut..

onuRcbk
20-06-2012, 00:05
geçen gün Meguiar's ın NXT diye bir cilası var onu kullandım bir arkadasımdan alıp araçın bayiden çıktığı ilk günkü gibi boyadaki simleri ortaya cıktı harika bir şey :D

M.A.D
20-06-2012, 10:57
polish yapsan saf boya diyeceksin o zaman

RSBurak
21-06-2012, 18:40
benimde bu konu hakkında bir kaç sorum var
-Araba 2006 yılında boyandı ve bu zamana kadar hep elle cilaladım makinayla hiç cilalamadım ve istediğim parlaklığı bir türlü yakalayamadım.bir tane makina alıp cilalasam dikkat etmem gereken şeyler nelerdir.?
-Elimde sonax hızlı cila ve çizik giderici pasta var ilk olarak bu ürünleri uygulamayı düşünüyorum amatör olarak makinada bir sıkıntı çıkarırmı ?
-Başka bir araçta opak boya var ve onada işlem yapmak gerekiyor opak boya üstüne hangi işlemleri uygulayabilirim.?Metalik boyaya sürdüğüm malzemeler opak boyadada aynı sonucu verirmi.?
-Cilalama sıklığı ne kadar olmalıdır ? Ben geçen ay elle sonax çizik giderici pasta attım ve hep süngerle yıkadım parlaklık çok uzun süre kalmadı çok sık yaparsam boyaya zarar veririm diye korkuyorum ayda 1 fazlamı ?
-

kickbuttowski
21-06-2012, 18:50
benimde bu konu hakkında bir kaç sorum var
-Araba 2006 yılında boyandı ve bu zamana kadar hep elle cilaladım makinayla hiç cilalamadım ve istediğim parlaklığı bir türlü yakalayamadım.bir tane makina alıp cilalasam dikkat etmem gereken şeyler nelerdir.?
-Elimde sonax hızlı cila ve çizik giderici pasta var ilk olarak bu ürünleri uygulamayı düşünüyorum amatör olarak makinada bir sıkıntı çıkarırmı ?
-Başka bir araçta opak boya var ve onada işlem yapmak gerekiyor opak boya üstüne hangi işlemleri uygulayabilirim.?Metalik boyaya sürdüğüm malzemeler opak boyadada aynı sonucu verirmi.?
-Cilalama sıklığı ne kadar olmalıdır ? Ben geçen ay elle sonax çizik giderici pasta attım ve hep süngerle yıkadım parlaklık çok uzun süre kalmadı çok sık yaparsam boyaya zarar veririm diye korkuyorum ayda 1 fazlamı ?
-

-Parlaklığı cila değil pasta sağlar.. ne kadar pürüssüz bir yüzey elde ederseniz o kadar parlak bir boyaya sahip olursunuz.
-Cila boyaya zarar vermez ama kullandığınız pastanın aşındırıcılığı yüksekse ve kullanacağınız makina güçlü bir makinaysa bazı köşelerde boyayayı yakmanız mümkün.
-Çoğu üründe opak ve metalik diye bir ayırım yok
-Çizik giderme işlemi aracınızdaki kılcal çizikler çoğaldıkça yapabileceğiniz birşeydir sadece gereğinden daha aşındırıcı pastalar kullanmamanız gerek ama önerilen yılda 2 kez boya koruma yapılmasıdır.

RSBurak
21-06-2012, 18:55
-Parlaklığı cila değil pasta sağlar.. ne kadar pürüssüz bir yüzey elde ederseniz o kadar parlak bir boyaya sahip olursunuz.
-Cila boyaya zarar vermez ama kullandığınız pastanın aşındırıcılığı yüksekse ve kullanacağınız makina güçlü bir makinaysa bazı köşelerde boyayayı yakmanız mümkün.
-Çoğu üründe opak ve metalik diye bir ayırım yok
-Çizik giderme işlemi aracınızdaki kılcal çizikler çoğaldıkça yapabileceğiniz birşeydir sadece gereğinden daha aşındırıcı pastalar kullanmamanız gerek ama önerilen yılda 2 kez boya koruma yapılmasıdır.

teşekkür ederim.cila yerine pasta almam gerekiyor o zaman.. oda elle olacak iş değil.
makina olarak bunu düşünüyorum
TEKZEN YAPI MARKET | POLISAJ 1100W 180MM -MT2821 (http://www.tekzen.com.tr/newsite/prd-833258001-polisaj_1100w_180mm__mt2821.aspx)