PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : okul geçme problemi yardım :(

erdalss
12-06-2012, 15:08
arkadaşlar edirne sosyal bilimler myo lojistik 2. sınıf öğrencisiyim. 2 dersim sıkıntılı ve fd ile kalmış bulunmaktayım. eğer hoca dd verseydi 1 tanesıne ortamalayla dc olup geçiçektim ve öteki kalan derside tek ders sınavından verecektim. ama hocayla aram baya kötü oldu elimden geleni yaptım fln yaptı diyo türkiyenin hiçbiryerinde yaz okulu yok bu derslerden (ulaştırma mevzuatı 2 ve kambiyo işlemleri ) olsada denklik vermiyolar ders içerikleri yuzunden. hocanın nası biri olduğunu soylıyım. hoca gecen sene herkezı gecırdın 2dersınden 1 dersınden de yaz okulu actıgı ıcın bıraktı. onun bızım okulda yaz okulu war ve kredımde herturlu 4 ders almaya yetıyo. neyse hoca gayet rahat ıstedgını gecıren kafasına gore puan ekleyen bı tıp. son olarak mudure dılekce verdım kagıdımın kontrolu ıcın buyuk ıhtımal gecırmıyecek.2.dılekceyıde verıcem yıne gecırmıcek kurul toplanıcak busefer. cunku adamın ıstedıgı cevap 4 sayfa bızım sınıf olarak yazdıklarımız 4 soruyo toplamda 1-2 sayfa aralıgı. ınsan gıbı ıstedım 5 puanı vermedı ve suan kotu bı pozısyondayım.dgs ye gırıcem tek dersten okulum uzamasın dıye konustum telefonda onada bısey demedı.

benım ıstedıgım sınıftakı butun kagıtların kontrol edılmesı ? boyle bı olanak varmıdır? yapmam gereken nedır ? hocanın bu kafasına gore not verme durumunu ortaya cıkarmk ıstıyorum ? yardımcı olurmusunuz

Day Walker
12-06-2012, 15:50
bu yazdıklarını milli eğitim bakanlığına mail at daha hızlı sonuç alırsın.

Burası otomobil forumu.

gabxer
12-06-2012, 15:53
Dilekçe verdiğinizde sadece sizin notlarınız doğru toplanmış mı ona bakarlar hiç bir sorunuzun cevabına bakılmaz dilekçeden sonraki aşama dava açılmasıdır bu durumda kağıdınız başka bir üniversitedeki öğretim görevlisi tarafından incelenir ve sonuç buna göre değerlendirilir.Abartı bir fiyatı yoktur.

Tüm sınıfın kağıtlarının incelenmesi için tüm sınıfın aynı talepte bulunup dava açması gerekir.Ancak kendi kağıdınızda usulsüzlük varsa 2.bir dava açıp görevi kötüye kullanma gibi bir dava açabilirsiniz.

İki durumda da üniversitede ciddi manada isminiz bilinecek ve dava açtığınız öğretim görevlisi diğer derslerde baskı oluşturmaya çalışacak.

d3Li
12-06-2012, 15:58
benım bildiğim kurul en yuksek puanı alan kağıt ve en dusuk puanı alan kağıda bakarak sızın kağdınızı değerlendırıyor. bi zaman öyle duymustum tam emin değilim ama.

erdalss
12-06-2012, 16:29
bır dılekce verılıp usulsuzluk gerekcesıyle tum sınıfın kagıdını ınceletemezmıyım ? yada 5-10 kısı toplanıp bu olayı gerçeklestıremezmıyız ?

erdalss
12-06-2012, 16:34
bu yazdıklarını milli eğitim bakanlığına mail at daha hızlı sonuç alırsın.

Burası otomobil forumu.

geçen açtığım bi konuda da senin gibi birisi böyle bi yanıt vermişti cevap verme gereksiniminde bulunmamıştım. sadece burası o otomobil forumumun SOHBET bölümü olduğunu hatırlatıcam. diğer konularada yardım isteyen veya otomobil veya motorlu taşıtlar haricinde soru soranlara fikir edinmek isteyenlere veya bulunduğu durumda yardım talebinde fikir isteyenlere (de) bana yazdığın şeyi yaz. sonra belki cevap verme hakkımı elimden alabilirsin.haklısın derim ve silerim.

erdalss
12-06-2012, 16:36
marmara üni. den bir arkadaşımla konuştum. 2 dilekçeyi verdiğimde kurul bütün kağıtları inceleyip okuyomuş böyle bir bilgi aldım bileniniz varmıdır. okula gidip bunları sormak var ama rahat duramıyorum okulda. adım çıkıcak diye korkuyorum.

yaniss
12-06-2012, 16:40
valla eger kagıtlar okunmazsa reddeılırse unutma kı o hocadan daha 10 yıl ders veremzsın :)

erdalss
12-06-2012, 16:45
ya hoca öyle bi tip değil aslında, mudurlede konustum.mudur dılekce vermemı istedi yapacagı bısey varsa yapar belkı dıye.ama bı yandan hocayla en son konustugumda elımden gelenı yaptım fln demıstı sımdı yurt dısında onu beklıyoruz işte.bakalım hayırlısı artık ya :(

63owen63
12-06-2012, 17:02
notuna itiraz edersen, kurul toplanır, kağıdın tekrar tekrar okunur, ama çok idealist bir akademik kadro olmadıkça , kendi meslektaşlarını ateşe atacaklarını sanmıyorum.. Marmara'da benzer şeyler yaşamıştık, kan aldırdılar bizden şırıngayla... Gözün kesmiyorsa, sonuçlarına katlanmayı, hiç ugraşma... Alacagın kararı ve kararlılıgını etkilemek istemem ,ama bunları gözardı etmenide istemem güzel kardeşim.

coder
12-06-2012, 17:03
Bende sizi anlamıyorum o 5 puanı verse adam gözünüzde kral ama 5 puanı vermıyor diye adamı neredeyse mesleğinden atacaksınız usulsüzlük var diğer öğrencilere 5 puan veriyor vs. diye..

tolga er
12-06-2012, 17:06
Vallah kardeş bende şuan ünv. 2. sınfıtayım ve myo okuyorum bende.Bizim bir hocada öle kafasına göre not ekler adamı degılsen fınalden 49 verır kalırsın.Kagıtına o kadar guvenıyorsan ıtıraz et ılkten yanına gıt sonra olmaz derse dılekce yazıcam de senı yoldan gerı cevırıse zaten ondan bır ıpnelık var demektır.bızım bır arkadas kalmıstı ıstatıstık dersınden ıtıraz ettı olmaz dedı hoca dılekce yazmaya gıderken kızı cevırmıs yoldan kagıdı okumuslar 40 vermıs sonrakı de ıse kızın kagıtı 78 cıktı.Kendıne guvenıyorsan kagıdına uvenıyorsan yap.Ama o kagıttan ıstedıgın not cıkmazsa hoca ıle basın acayıp belaya gırer tek derse bıle kalsan gecırmez.Basına gelen arkadaslar var bızım burda....

tolga er
12-06-2012, 17:07
Bende sizi anlamıyorum o 5 puanı verse adam gözünüzde kral ama 5 puanı vermıyor diye adamı neredeyse mesleğinden atacaksınız usulsüzlük var diğer öğrencilere 5 puan veriyor vs. diye..

Adamına gore 5 paun verıcekse meslek ahlakından bahsetmıcek bırader.
Adam gıbı kagıtlara esıt davranıcak.
Benım gozumun onunde cocuk bos kagıtverdı sınavda ben kaldım adam 55 ıle cc ıle gectı bu nasıl ıs bana bunu acıkla sozune tamam haklısın dıyım sana ....

erdalss
12-06-2012, 17:07
ben 2. kurula gidicem geçmenin pesinide bıraktım artık gecırmesede daha kotu notlada bıraksa bu durumu yapıcam. geçen sene bu bilinçte değildim ta ki tek ders yüzünden okulum uzayacağını anlayıncaya kadar.

erdalss
12-06-2012, 17:10
sınıfta 60 kişiysek idda ediyorum o 4sayfalık cevap kağıdının yarısını düzgün bişekilde yazan yoktur. şuan 20 kişi kaldıysa bu durum olursa kalan kişi sayısı 40 ı geçer çanla.

tolga er
12-06-2012, 17:11
Kardeş bızım fınal sonucları acılanıyor.Spk dersınde kalmısım 5 paun ıle hakkım buysa eyw. ama hakkıım bu degıl dıye dusunuyorum.Kızın bır tanesı gectı kız spk nın s sını bılmez ama gectı.Ha ıtıraz edemez mıyım ederım.Ama bu adamdan ben bu donem 6 ders alıyorum.Gelde ıtıraz et.Sırf bu adamın dersınden 5 senedır tek derse gelenler var bızım okuılda....

erdalss
12-06-2012, 17:15
doğrudur abi ama tek ders ya tek dersten okulum planlarım düzenim 1 sene uzayacak. dgs ye giricem 4 e tamamlıcam daha kim yapıcak bunları ? tabi artık bi ihtimal daha var. okulumun hiç bitmeyeceği :)

tolga er
12-06-2012, 17:17
Vallah kardeşim benımde bu dersten gecemzsem donemım uzucak alttan dersım yok ve dgs ye kayıt bıle yaptırdım.Artık dua etmekten ve tevekkülden başka çare kalmıyor...

erdalss
12-06-2012, 17:27
haklısın abi bende kaydımı yaptırdım.hayırlısı artık. objektif bi kurul toplantısı ve insaflı tek ders yuzunden okul uzayanlara yardımcı olan öğretmenlerle karşılaşırım inş.

tolga er
12-06-2012, 17:50
haklısın abi bende kaydımı yaptırdım.hayırlısı artık. objektif bi kurul toplantısı ve insaflı tek ders yuzunden okul uzayanlara yardımcı olan öğretmenlerle karşılaşırım inş.

Vallaha inş. geri tepmez bence sen bunun için dua et....

cookies
12-06-2012, 17:51
Hoca ve Bilgisayar inisiyatifi oldukça daha çok haksızlıklar olacaktır..
tek der FD yüzünden akademik ort. 1.73 ten sene tekrarı yaptığımı bilirim..
Ve bu hayatını tam anlamıyla etkiliyor, etkilerini geç fark ediyorsun..
İnşallah olumlu bir şekilde sonuçlanır.. İtiraz içinde pek muhatap bulamıyorduk biz..

erdalss
12-06-2012, 18:19
bakalım artık ya ne olucaksa :( 1 sene 12 ay demek ya 1 ders yüzünden benim planlarım 1 sene ertelenicek buna bağlı aksaklıklar kararlarım herşey üstüne değişecek bunun üzerine aileme mahçup olucam en önemliside bu insanlar okutmak için uğraşıyo ben 1 sene daha yük olucam.dgsye girip hem çalışıp hem okumayı planlarken 1 sene daha yük hissedicem.

CaNeR44
12-06-2012, 18:36
kalan sayısı 5 den fazlaysa yaz okulu açılması lazım

erdalss
12-06-2012, 18:39
yok bizde 15 en az. oda hoca açmazsa açmaz. toplam 15 olduğu taktirde açmadığı zaman öğrenciler arasında dilekçe yazılıp veriliyor ve zorunlu olarak açılıyor. ama hoca en son gün yayınladı notları. üstüne herkrz memleketine döndü. ben dahil. önceden uzayanlar zaten pek kulak asmıyor. bizim gibi böyle tekten uzayanlar ve üstüne kredisi olup yaz okulu açılmayınca kafayı yiyenler böyle ortada ne yapsam diye düşünüyor.

edo typer
12-06-2012, 19:38
arkadasımın basına geldı.. dılekce verdı kagıdı okundu bolum tarafından ama aynı notu aldı.. bu sefer dava actı. kendısının okul bıtırmesı ıcın son dersıydı,dava sonuclanana kdr dersı tekrar aldı ve mezun oldu.. hukuk sıstemımızdekı carpıklık malesef:)

gabxer
12-06-2012, 20:04
Dilekçe verdiğinizde yapılan şey kağıdın tekrar okunması değil ;zaten o kağıtta problem varsa aynı okuldan başka bir hoca okumaz sadece kağıdın üzerine yazılan rakamlar doğru toplanmışmı buna bakılır.
Dava açtığınızda sistem eskisi kadar yavaş işlemiyor kağıdınız başka bir okulda incelenip sonucu bildiriliyor.

twin
12-06-2012, 21:24
hocam edirne güzeldir en kötü 1 yıl daha c,ğer köfte götürürsün :)

erdalss
12-06-2012, 22:05
yok hocam zaten çorludayım kuzenlerım burda okurken gelırdım ciğerler kofteler başka yerde artık yeter edirne devri bukadr :)

erdalss
12-06-2012, 22:06
Dilekçe verdiğinizde yapılan şey kağıdın tekrar okunması değil ;zaten o kağıtta problem varsa aynı okuldan başka bir hoca okumaz sadece kağıdın üzerine yazılan rakamlar doğru toplanmışmı buna bakılır.
Dava açtığınızda sistem eskisi kadar yavaş işlemiyor kağıdınız başka bir okulda incelenip sonucu bildiriliyor.

2. dilekçede bütün kağıtlar okunacakmış galiba edindiğim bilgilere göre bu olay beni tatmin eder diye düşünüyorum.

oğuz
12-06-2012, 22:27
inş bi hâl çaresini bulursunuz,
aynı tarz da bölüm hocam full kağıt vermeme rağman 20 vermiş vize de,finalde geçmem için büyük çabam lazım ki en az vize de ki gibi bi 70-80 lik kağıt veririm.hoca finalde de böyle bir itlik yaparsa nasıl birşey yapayım.bilindiği gibi finaller tatile girince falan açıklanıyor.muhattap bulabilir miyiz tatilde

mertrs
12-06-2012, 22:43
kağıdına güveniyorsan itiraz et, ama güvenmiyorsan itiraz edip o puan çıkmazsa bir daha o dersten zor geçersin benden söylemesi :)

SPEEDY
12-06-2012, 23:53
Arkadaşım bende Trakya üniv'deydım. Ben 2009 da verdiğim dersi 2011' de tekrar vermiş biriyim. Yanlıs kayıt yapmış kabulde etmedıler. Çok ugrastım olmadı. Kalmışsan kalmıssındır çok kasma kendını. Öğrenci işlerini bağlayıp boş kagıdı 60 70 dıye sısteme girdiklerinide bilirim hocaların ruhu bıle duymuyor. Neyse fazla konusturma benı :) Bence işi uzatma tecrubelerıme gore bir sonuc alabılcegını dusunmuyorum inş. yanılırım.

erdalss
13-06-2012, 00:01
ewt bence cogu tecrubeye gore bısı alıcagımı dusunmuyorum galıba :) ama yapıcak bıse yok artık 1. yı yazdım 2.yıde yazıcam cuma galıba kurul bı kagıtları okusun bakalım sınıfın durumu neymıs ne degılmıs onu merak edıyorum :)

erdalss
13-06-2012, 00:02
inş bi hâl çaresini bulursunuz,
aynı tarz da bölüm hocam full kağıt vermeme rağman 20 vermiş vize de,finalde geçmem için büyük çabam lazım ki en az vize de ki gibi bi 70-80 lik kağıt veririm.hoca finalde de böyle bir itlik yaparsa nasıl birşey yapayım.bilindiği gibi finaller tatile girince falan açıklanıyor.muhattap bulabilir miyiz tatilde

bencede kagıdına guvenıyosan kesınlıkle ıtıraz et kurula kadar. ozamn ıyıyse kesın sonuca warırsın . ama kotuyse benım gıbı 1. den sonuc cıkmaz 2.yede sınıfın ve hocanın durumunu ortaya cıkarmak ıcın ugrasırsın :) ama kagıdın ıyıyse sonuca varırsın.

GörkemT.
13-06-2012, 01:35
bu durumu hoca duyarsa senın ıcın bıraz sıkıntı olabılır

erdalss
13-06-2012, 02:01
mudurn dedıgıne gore yazı yazılmadan not duzeltılmıyormus.onun yonlendırmesıyle bu yola gırdım.hocayla ılk karsılasmamda bu yonde sakin bır konusma yapıcam.hanı degıstırme ıhtımalınız olabılır anlamında.ha olmadı daha dusuk puan cerme durumuda olusabılır.ozamn2.dilekceyle sınıfın kagıtlarına gıtmeyı dusunuyorum.benı yonlendıren mudur oldu inş tartısma ortamı olmadan bıtırmeye bakıcam olayı.ama ümidim yok açıkçası.

cookies
13-06-2012, 02:06
itiraz süresi 15 gün fln dı galiba bizdeyken bu süre içinde dilekçe ile itiraz edip not değiştirilebiliyordu, ama hocanın her şekilde ikna olması lazım dilekçe olayı sadece notun değişmesi için yasal prosedür..

erdalss
13-06-2012, 02:14
evet bizde 7 günmüş zaman geçmeden itirazımızı ettik bakalım hayırlısı :)

cookies
13-06-2012, 02:18
Ben mahkemedeymişim de hakkımda dava açılmış gibi hissediyordum benden başka da aynı durumda olan yoktu.. İnş. olumlu sonuçlanır başarılar..

Ronin_
13-06-2012, 02:21
aynı dertten müzdaripim...

geçen sene alttan 4 dersim var 1tanesi fd hoca dd vermediği için 3 derslere ve tek derslere giremedim..

yaz okulu zaten hiç yok..

dediler ki, 1. dönem derslerini al.. 1. dönem dersleri aldım ancak, 3 ve tek dersler sınavı kaldırılıp yerine büt geldiği için boşu boşuna 2. dönemi de aldım..

kısacası okulum 1 yıl uzadı ve aynı adamla yine takışmış durumdayım.. he ne olur, eğer bu bütler de de benden kopya çeken adam vizede 10 finalde 40 alıp cc getiriyorsa,

ben vizede 50 finalde 50 ( panoda hiçbir şekilde başka yüksek not yok) buna rağmen dc olan notum fd ye düşürüldüğü için.. açık açık tehtit ettim kendisini odasında sıkıştırıp..

zaten devam zorunluluğum yok, üniye geç başlamışım..

Allah'tan hayırlısı eğer bu sefer de hakkımı çiğnerse okulda 2. bir topal hoca vakası olucak

tolga er
13-06-2012, 04:49
Bizde birini sıkıştırmışlar bizden önce adam direk karakola gitmiş ama yine aynı nalet herif...

erdalss
13-06-2012, 12:58
herkezin hakkında hayırlısı olsun :) okula gidince kendimi tutmak için elimden geleni yapıyorum ben yanıma 1 arkadaşımı alıp gidiyorum hep sinirler gerilince alıp çıkartıyolar zaten. ama hoca gelince bende kapıyı bi kapatıcam gibi mecbur 1 kaç kelime konuşulması lazım.

tolga er
13-06-2012, 15:00
herkezin hakkında hayırlısı olsun :) okula gidince kendimi tutmak için elimden geleni yapıyorum ben yanıma 1 arkadaşımı alıp gidiyorum hep sinirler gerilince alıp çıkartıyolar zaten. ama hoca gelince bende kapıyı bi kapatıcam gibi mecbur 1 kaç kelime konuşulması lazım.

Ayarı çekerken dikkatli ol ;) ayara gelme sonra :)

lucky Jackal
13-06-2012, 15:41
valla ben istatistikten geçmiştim aynı şekil,ünide okurken,herkes geçti ben kaldım,önce yanına gittim hocam kağıdımı görebilirmiyim dedim,göstermedi.gittim dilekçe verdim,(ilk dilekçede kendisi inceliyor),inceledi yine aynı puan,bu sefer gittim IIBF dekanlığına dilekçe verdim komisyon toplandı ve geçer notu verdiler.
benim anlattğım sene 2004 falan ama,o zamanlar prosdür öyleydi bizim okulda,MYO ları bilmiyorum gerçi benim bahsettiğim lisans IIBF fakültesi.ilk dilekçede hoca bakar,olmazsa gider dekanlığa dilekçe verirdin dekanlık komisyon mu ne toplar kağıdı yeniden okuturdu.

Low-Rider
13-06-2012, 16:35
Üniversite'de benzer bir hocamız vardı hukuk hocası.

Kafasına göre istediğini geçirir iistediğini bırakır , kafasına göre not verir.Yaz okulundan iyi para kırıyordu.

Kaç kere dilekçe verdik , kağıt içeriğine bakmak yok sadece notlar toplanıyor.

Yüksek lisansta ondan daha yavşağı badem bıyıklı bir tip geldi , kendi çapında taktı bize.Sınavında kopyayı serbest bırakıp(defter-kitap açık) , kağıtları okurken kopyadan işlem yaptı beyinsiz.

En son rektöre çıkınca öttürdüler şerefsizi tabi 3ay uğraşmamız gerekti.

Böyle kompleksli , aşağlık heriflerden bırak hoca çöpçü bile olmaması lazım.

tolga er
13-06-2012, 17:22
Üniversite'de benzer bir hocamız vardı hukuk hocası.

Kafasına göre istediğini geçirir iistediğini bırakır , kafasına göre not verir.Yaz okulundan iyi para kırıyordu.

Kaç kere dilekçe verdik , kağıt içeriğine bakmak yok sadece notlar toplanıyor.

Yüksek lisansta ondan daha yavşağı badem bıyıklı bir tip geldi , kendi çapında taktı bize.Sınavında kopyayı serbest bırakıp(defter-kitap açık) , kağıtları okurken kopyadan işlem yaptı beyinsiz.

En son rektöre çıkınca öttürdüler şerefsizi tabi 3ay uğraşmamız gerekti.

Böyle kompleksli , aşağlık heriflerden bırak hoca çöpçü bile olmaması lazım.

özgür vallah bizim başımızda öle şerefsiz bir adam var ama adamın g.tü rektörlükten sağlam kaç kere dilekçe yazdılar verdiler hiç bir şey olmadı en son çocugun biri takmış diksiz tutmazı ondan sonra yumusamış ama yine sert olmaya başladı pezevnk bu sene....

erdalss
15-06-2012, 09:55
mutlu sonn :) 1 dersten geçirmiş az önce aradılar ötekisinden de not düşürmüş :) ama sonuç olarak geçiçez inş :)

tolga er
15-06-2012, 13:38
HAdi hakkında hayırlısı sıre bizde artık şu bütlerle uğraşma vakti geldi bizim de :)

erdalss
15-06-2012, 18:09
hayırlısı herkes için:) inş herkesin istediği gibi olur :)

TOLGACANSAHIN
16-06-2012, 15:49
hayırlısı olsun kardeşim tek derse kaldıysan mezun say kendini inş dgs sınavında güzel geçer 3-5 gün olsa bile çalış derim geçen sene yattık basit diye şimdi boşuna sıkıntıya giriyorum benden söylmesi :) :)

CasabLanca
16-06-2012, 15:58
gözüne aydın diyelim çözümlenmiş
birşey sormak istiyorum bu kaldığın dersi başka bir okulda açılan yaz okulunda alma şansın olmuyor mu denklik yok mu yani?

bir de okuduğum 2 üniversite hayatında şunu anladım ki okul resmen kasaba onlarda kasabanın şerifi :D herkes kafasına göre takılıyor hocanın istediği geçiyor istediği kalıyor. örneğin ben bu sene banko kaldım dediğim dersten öyle bir şansla geçtim ki hoca vtec hastası çıktı arabayla dolaştırma sözü verdik :hehe:

cookies
16-06-2012, 16:02
Hadi hayırlı olsun.. O mutluluğu iyi bilirim :)

tolga er
16-06-2012, 19:14
gözüne aydın diyelim çözümlenmiş
birşey sormak istiyorum bu kaldığın dersi başka bir okulda açılan yaz okulunda alma şansın olmuyor mu denklik yok mu yani?

bir de okuduğum 2 üniversite hayatında şunu anladım ki okul resmen kasaba onlarda kasabanın şerifi :D herkes kafasına göre takılıyor hocanın istediği geçiyor istediği kalıyor. örneğin ben bu sene banko kaldım dediğim dersten öyle bir şansla geçtim ki hoca vtec hastası çıktı arabayla dolaştırma sözü verdik :hehe:

Sen yine şanslıymışssın adama kaç tane hediye aldık evlendi düğün hediyesi bile aldık adamın 3 dersinden kaldık bakalım bütte kıyagını gecıcek mı bıze :)

extreme__
16-06-2012, 19:24
bizimde başımızda var öyle bir hoca okulu bitirmek istemesem alıp işkence yapıcam. O kadar ayar oldum artık iyi davranıyoruz adamlık yapıyoruz yok sorunun cevabını yazmısım neymiş türkçem doğru değilmiş la ben profesörmüyüm cevabı sana yazmısım işte türkçemi napıcaksın derste edebiyat falan olsa neyse ders sinema tarihi takıcaksak takıyor işte kansız böyleleri seneye vericez artık.

tolga er
16-06-2012, 20:24
şerefsizden bol ne var dicem o da bize denk geliyor işde....