Orijinalini görmek için tıklayınız : TOSFED’de yolsuzluk iddiası
Bilirkişi raporlarını inceleyen, Cumhuriyet Savcısı Ömer Faruk Tezel, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) başkanı Mümtaz Tahincioğlu ve bazı yöneticilerin usulsüzlük yaptıklarına hükmetti.
Cumhuriyet Savcısı Ömer Faruk Tezel, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) başkanı Mümtaz Tahincioğlu, yönetim kurulu üyesi Doğan Ekmekçi, eğitim dairesi başkanı Nur Banu Başeren, spor komitesi başkanı Metin Çeker ve federasyonun muhasebe müdürü Metin Yıldız’ın 1.255.289 TL harcamada, usulsüzlük yaptığına hükmederek, yargılanmalarına karar verdi.
Şüphelilerin, mal ve hizmet alımlarında yönetim kurulu kararı almadıkları, alım komisyonu oluşturmadıkları, alınacak malların için fiyat araştırması yapmadıkları, keyfi alımlarla haksız menfaat temin etme olanağı sağlayıp federasyonu zarara uğrattıklarına hükmedildi. Savcı Ömer Faruk Tezel’in raporunda, ‘ Her bir şüpheli hakkında müsnet suçu işlemiş olmaları sebebiyle cezalandırılmalarına, TCK’nın 53. maddesindeki belli hakları kullanmalarından yoksun bırakılmalarına, 5271 sayılı CMK’nun 324 ve devamı maddeleri gereğince sebep oldukları yargılama giderlerinin şüphelilerden tahsiline, karar verilmesi kamu adına iddia ve talep olunur’ ibaresi yer aldı.
link (http://www.sportstv.com.tr/tosfedde-yolsuzluk-iddiasi/)
Mechanix
06-06-2012, 14:32
Yolsuzluk olduğunu sanmıyorum , satın alma sırasında gerekli prosedür izlenmediği için sorun olmuş gibi.
Bende merak ettim, konuyu bilenler çıkar diye başlık açtım.
darkmoon
06-06-2012, 14:47
"Şüphelilerin, mal ve hizmet alımlarında yönetim kurulu kararı almadıkları, alım komisyonu oluşturmadıkları, alınacak malların için fiyat araştırması yapmadıkları, keyfi alımlarla haksız menfaat temin etme olanağı sağlayıp federasyonu zarara uğrattıklarına hükmedildi."
Eğer bu hüküm doğruysa herşey ortada zaten..
İşi bilmez adamlar değiller. Zaten tırnağım kadarda sevmem Tahincioğlunu .
konya draglarında parası içerde kalanlar paralarını aldımı geri bak bu geldi şimdi aklıma :D
onursumer
06-06-2012, 15:12
ihale gibi birşey olmadan direk tanıdık eşe dosta yaptırmışlar gibi anladım
eğer oyleyse zaten kararda haklılar suç işlemiş oluyorlar
cemsultan
06-06-2012, 15:39
ihale gibi birşey olmadan direk tanıdık eşe dosta yaptırmışlar gibi anladım
eğer oyleyse zaten kararda haklılar suç işlemiş oluyorlar
:) adamlar yarışlarıda kendileri eşe dosta yapıyor zaten
dragon07
06-06-2012, 15:50
dragtan hbrdar bi adam gelsede gaz açsak..
darkmoon
06-06-2012, 15:50
tosfed bana göre zenginler kulübü.. alt yada orta kesme indirmeye çalışmadılar otomobil sporlarını hep belli bir üst gelirdeki zengin eğlencesi olarak kaldı otomobil sporları türkiyede bunda tosfedin payı azınsanamıycak oranda yüksekdir şahsi fikrim.. o yüzdende türkiyede otomobil sporları neden gelişemedi gençler neden caddelerde yarışıyor pistlere dahil edilemiyor sorusunun cevabıda onun içinde saklıdır benim fikrim..
koray ozan
06-06-2012, 16:06
tosfed bana göre zenginler kulübü.. alt yada orta kesme indirmeye çalışmadılar otomobil sporlarını hep belli bir üst gelirdeki zengin eğlencesi olarak kaldı otomobil sporları türkiyede bunda tosfedin payı azınsanamıycak oranda yüksekdir şahsi fikrim.. o yüzdende türkiyede otomobil sporları neden gelişemedi gençler neden caddelerde yarışıyor pistlere dahil edilemiyor sorusunun cevabıda onun içinde saklıdır benim fikrim..
sizinle ayni dusuncedeyim.lafi agzimdan aldiniz. 1-2 aya kesin cikar kokusu.
Her Habere inanmayin arkdaslar ...
http://www.sportstv.com.tr/tosfedde-kovusturmaya-yer-yok-karari-cikti/
“Olaya ilişkin olarak yapılan soruşturmada, toplanan deliller, beyan içerikleri, 23/11/2011 tarihli bilirkişi raporu içeriğine göre, şüphelilerin Federasyonu araç olarak kullanmak suretiyle haksız kazanç elde ettiklerine ve bu şekilde nitelikli dolandırıcılık suçunu işlediklerine dair bir bulgu, belge ve delile ulaşmadığı, böylelikle şüpheliler hakkında müsnet suçtan haklarında kamu davasını açılmasını gerektirir şekilde yeterli şüphe oluşturacak delil elde edilemediği, iddia, beyan içerikleri, bilirkişi raporu ve tüm soruşturma evrakı kapsamından anlaşılmış olmakla.
Yukarıda açıklanan gerekçelerle her bir şüpheli hakkında müsnet suçtan ayrı ayrı Cumhuriyet Başsavcılığımızca KOVUŞTURMAYA YER OLMADIĞINA,”
iki haberi de veren site aynı. ilk önce çıkan karar sonradan bozulmuş.
iki haberi de veren site aynı. ilk önce çıkan karar sonradan bozulmuş.
2010 senesinde ortaya atilan iddaalar sonucunda acilan bir dava ve yapilan arastirmanin sonucunda sorusturmaya yer olmadigini yazan cumhuriyet savcisinin yazisi bu ...
iki haberi yayinlayanda ayni yer cunku bu yalan haberi bugun yaptilar mecburen gercek duzeltmeyide koydular hurriyette girmis oda duzeltme yayinlar herhalde bugun ...
patron peki sen ne düşünüyosun tosfed hakkında?
bu işin hakkı bu mudur yani ? daha iyi yapılamaz mı ? neden bu kadar vurdumduymazlar? orası sadece cemiyet gibi bir kaç kişinin takılacağı bi yer midir ?
Koskoca Tosfed bu, neden hiç olumlu bişeyler yapmıyor? ya da yapıyor da bizim mi haberimiz olmuyor ?
M.Can Çimir
06-06-2012, 16:42
Merhaba,
Konu yeni bir konu değil, 1 yılı aşkın süredir soruşturma olduğu söylenmekte ancak herhangi bir sonuç alınmış değil. TOSFED 2011 Mali Genel Kurulu'nda özellikle 2010 WRC için yapılan harcamaları bizzat inceledim. Herkes inceledi...
Aynı kalem için (1 adet yeterli olduğu halde) 3-5 harcama yapılmış (örn: start takı, başka bir start takı daha, bir daha start takı, start takı giydirme masrafı, start takı reklam gideri, start takı branding gideri vb. şeklinde onlarca kalem var).
Konu ortada, yorum yapmam doğru olmaz, yıllardır TOSFED çatısı altındayız ancak ihbar edenlerin de 'şüpheli' sıfatıyla yer alan şahıslardan farkı yok... Tamamen çıkar çatışması yani... Buradan çıkacak sonuçla spor ne kurtulur ne de yok olur.
Link verilen site, sanki yeni bir habermiş gibi servis etmiş ama belgeye bakarsanız tarihlerin 2010 ve 2011 olduğunu görürsünüz.
Saygılar,
M.Can ÇİMİR
bu işin hakkı bu mudur yani ? daha iyi yapılamaz mı ? neden bu kadar vurdumduymazlar? orası sadece cemiyet gibi bir kaç kişinin takılacağı bi yer midir ?
Koskoca Tosfed bu, neden hiç olumlu bişeyler yapmıyor? ya da yapıyor da bizim mi haberimiz olmuyor ?
Simdi tosfed aslinda birsuru sey yapiyor otomobil sporlarina bakarsak ...
Drag yapmiyor okadar onunda gecmisten gelen sorunlari belli aslinda ...
Onun disinda federasyonun modifiyeci adama ne yapmasi gerekir bilemiyorum ama bence bir kurumun kurallari koymasi ve uzerinde durmasi sart ...
Mesela solenip duruyoruz ama korfezi yenileyen ve tekrar acan TOSFED dir ...
Ben daha allah raziolsun 3 trilyon harcadilar korfezi actilar diyen adam gormedim mesela ...
Hep yonetim istifa yonetim istifa bizde turkiyenin gercegi bu tamam yeni nesille cok sikifiki degil federasyon ama tps ve ralli konusunda gayet basarili 40 bin zorluga ragmen tir yarisi yaptilar mesela ama izleyici yoktu simdi bazi konularda eksik olduklarini kabul ediyorum ama bence hakli olduklarida birsuru konu var benim kendi gorusum bu acikcasi ...
Federasyondan cok kluplerin gorevi bircoksey ama nerdee ...
M.Can Çimir
06-06-2012, 16:47
Hiç fayda sağlamaya çalıştınız mı? Ya da bir kere olsun TOSFED'e gidip 'Arkadaş ben yarışmak istiyorum, ne yapmam gerekiyor?' dediniz mi? Cevap vereyim, HAYIR.
Adres: Göksu Evleri no:168/A Anadoluhisarı - İstanbul... Gidin, sekreter Şengül hanımla görüşün, başkandan veya spor kurulu başkanı Metin Çeker'den randevu isteyin. Görüşmeyi kabul etmezlerse ya da sorununuza çözüm bulmazlarsa beni arayın, ne gerekiyorsa ben şahsi imkanlarımla yapacağım...
Unutmayın! TOSFED herkesin, ama siz sahiplenmezseniz sizin olmaz...
Edit: cep numaramı yazıyorum, özellikle Antalya'da yarışmak isteyen herkese kapımız açık... Beni tanıyanlar kendi aracımla bir çok kişiyi yarıştırdığımı hatırlayacaklardır... Yeter ki gerçekten isteyin ve mantık çerçevesinde görüşelim. 0532 408 78 46, Can.
Hiç fayda sağlamaya çalıştınız mı? Ya da bir kere olsun TOSFED'e gidip 'Arkadaş ben yarışmak istiyorum, ne yapmam gerekiyor?' dediniz mi? Cevap vereyim, HAYIR.
Adres: Göksu Evleri no:168/A Anadoluhisarı - İstanbul... Gidin, sekreter Şengül hanımla görüşün, başkandan veya spor kurulu başkanı Metin Çeker'den randevu isteyin. Görüşmeyi kabul etmezlerse ya da sorununuza çözüm bulmazlarsa beni arayın, ne gerekiyorsa ben şahsi imkanlarımla yapacağım...
Tamamen Katiliyorum .
M.Can Çimir
06-06-2012, 16:53
Bu arada harcama kalemlerini talep edenlere tarayıp mail atabilirim, siz de inceleyin.
kelalper
06-06-2012, 17:01
yaw otomobil sporu zaten pahalı bir spor. Yurt dışında amerikada orada burada orta kesim memur tabakası mı bu işle uğraşıyor sanıyorsunuz. Formulanın bir altında bile adamlar yarışabilmek için dünya kadar para veriyorlar takımlara. Bir yarış arabasının değerini biliyor musunuz? Formulada kaza yapan araba sizin için birşey ifade etmiyor ama takımlar için büyük külfet. Bir arabanın adamlara maliyeti milyon eurolar civarında. ve sağlam kaza yaptığı zaman o arabadan hiçbirşeyi kullanmıyolar bir sonraki yarışı riske etmemek için.
Ayrıca kimse kusura bakmasında Tahincioğlunu seversiniz sevmezsiniz adam 1 milyon tl için kendini riske atmayacak kadar varlıklı bir adam.
Simdi tosfed aslinda birsuru sey yapiyor otomobil sporlarina bakarsak ...
Drag yapmiyor okadar onunda gecmisten gelen sorunlari belli aslinda ...
Onun disinda federasyonun modifiyeci adama ne yapmasi gerekir bilemiyorum ama bence bir kurumun kurallari koymasi ve uzerinde durmasi sart ...
Ben daha allah raziolsun 3 trilyon harcadilar korfezi actilar diyen adam gormedim mesela ...
Hep yonetim istifa yonetim istifa bizde turkiyenin gercegi bu tamam yeni nesille cok sikifiki degil federasyon ama tps ve ralli konusunda gayet basarili 40 bin zorluga ragmen tir yarisi yaptilar mesela ama izleyici yoktu simdi bazi konularda eksik olduklarini kabul ediyorum ama bence hakli olduklarida birsuru konu var benim kendi gorusum bu acikcasi ...
Federasyondan cok kluplerin gorevi bircoksey ama nerdee ...
Hocam tabii ki Körfez'i Tosfed açacak, bunun için başka bir kurum yok ki. Adı üstünde Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu. Tosfed kendi üyeleri sayesinde para toplayıp yapmadı ki, devletten ödenek alarak yapmadı mı ?
Benim asıl demek istediğim şey o kadar bütçe ayrılıyor ama yapılan iş ortada. O bütçeyle Körfez daha planlı daha düzenli yapılamaz mıydı?
Gerek senin organizasyonların, gerekse de başka şahısların ya da sitelerin organizasyonlarının çoğuna gidiyorum. Pisti baya inceledim, şimdi 3 trilyona daha düzgün bir pist yapılamaz mıydı az mı 3 trilyon? Her virajdan çıkan araba pistteki topraktan spin atıcak diye izlerken ben bile tedirgin oluyorum.
Haklısın, insan görmek istediğini görüyor. TPS ve rally konusunda ilgili olabilirler ama onun da yeteri kadar reklamını yapmıyorlar bütceleri olduğu kadar.
Sen olmasaydın, buraya başlık açıp tır yarışlarından bahsetmeseydin, bu sitenin de %80'i büyük ihtimalle bihaber olacaktı.
Motorsporları sadece rally değildi. Eğer o koltuğa oturuyorsan, bütün beklentileri olmasa da bir çoğunu karşılamak zorundasın diye düşünüyorum.
Edit: cep numaramı yazıyorum, özellikle Antalya'da yarışmak isteyen herkese kapımız açık... Beni tanıyanlar kendi aracımla bir çok kişiyi yarıştırdığımı hatırlayacaklardır... Yeter ki gerçekten isteyin ve mantık çerçevesinde görüşelim. 0532 408 78 46, Can.
selam,
eğer ayırabilecek bir bütcem olsaydı yarışmak için, inanın bu dediğinizi yapardım ama malesef siz daha iyi biliyorsunuz otomobil sporlarının ne kadar maliyetli olduğunu.
Bende farklı bir şekilde destek verdiğime inanıyorum. Her organizasyona çevremdeki çoğu arkadaşımı toplayıp toplayıp götürüyorum. Yeri geliyor istanbul'dan Ankara'ya draglara götürüyorum, yeri geliyor körfez'de TT'a götürüyorum.
Onun dışında da, uzun süre gokart organizasyonları yaptım. 30 kişilik, 40 kişilik turnuvalar düzenledim. Çevremde olan küçük kardeşlerimi gokarta alıştırdım, onlara hobi kazandırmaya çalıştım.
Herkes çapı kadar yardım edebiliyor, malesef benim çapımda buna yetiyor. yapcak bişey yok.
M.Can Çimir
06-06-2012, 17:06
selam,
eğer ayırabilecek bir bütcem olsaydı yarışmak için, inanın bu dediğinizi yapardım ama malesef siz daha iyi biliyorsunuz otomobil sporlarının ne kadar maliyetli olduğunu.
Bende farklı bir şekilde destek verdiğime inanıyorum. Her organizasyona çevremdeki çoğu arkadaşımı toplayıp toplayıp götürüyorum. Yeri geliyor istanbul'dan Ankara'ya draglara götürüyorum, yeri geliyor körfez'de TT'a götürüyorum.
Onun dışında da, uzun süre gokart organizasyonları yaptım. 30 kişilik, 40 kişilik turnuvalar düzenledim. Çevremde olan küçük kardeşlerimi gokarta alıştırdım, onlara hobi kazandırmaya çalıştım.
Herkes çapı kadar yardım edebiliyor, malesef benim çapımda buna yetiyor. yapcak bişey yok.
Hangi şehirde yaşıyorsunuz? Ayırabileceğiniz bütçe varsa tutarını ve cep telefonunuzu bana özel mesaj atar mısınız? elimden geldiğince yardımcı olacağım, bakalım Eskişehir Otokros'da yarışmanızı sağlayabilecek miyim :)
darkmoon
06-06-2012, 17:12
otomobil sporları sadece formuladanmı ibaret yada rallydenmi yada dragdanmı avrupada amerikada orta kesimde yapıyor alt kesimde yapıyor illa homologasyona girmiş araba şart değil illa formula yada rally crossda şart değil motor sporu yapmak için avrupa amerikada bir sürü etkinlikler buluşmalar organizsayonlar düzenleniyor gençlerin katılımı ve sistemin canlı kalması izleyici popülaritesini korumak için. sorarım kaç izleyici geliyor türkiyedeki rally crosslara ben söyliyim zamanında parkurda görev almış birisi olarak sadece o ekiplerin yakın arkadaş dostları ve birazcık motor sporu tutkunu..
M.Can Çimir
06-06-2012, 21:54
Arkadaşlar, kimseyi kayırmamış olmak için buraya da yazıyorum.
Bu işte en masrafsız yarış otokros veya tırmanma'dır. Ama hangisi keyiflidir derseniz tabii ki toprak yani otokros... Yarışmak isteyen varsa bana mesaj atsın ya da cep telefonumdan ulaşsın. Açık söyleyeyim, herşey dahil ( araç, nakliye, benzin, lastik) 2500 TL gibi bir rakama yarışmanız mümkün... kayıt ücreti ve lisans konusunda ben yardım edeceğim. illa yarışacağım diyen varsa ulaşsın, yarıştırmazsam buradan ilan edin. ama kimseyi suçlamayın, hayallerinizin peşinden koşmazsanız kimse size gelip yarış demez...
İç dünyasında ne nedir ne değildir bilemiyorum ama oldum olası oraya çöreklenmiş 3-5 kişinin oldugunu dusundum hep. kendılerınce birşeyler yapıyolar gibi ama bence yaptıkları hıc bırsey yok. işyeri spec gibi kullanıyolar kanımca . sadece dısardan gordugum bu. gercekte oylmıdır bılemıyorum :)
Low-Rider
06-06-2012, 22:04
Arkadaşlar, kimseyi kayırmamış olmak için buraya da yazıyorum.
Bu işte en masrafsız yarış otokros veya tırmanma'dır. Ama hangisi keyiflidir derseniz tabii ki toprak yani otokros... Yarışmak isteyen varsa bana mesaj atsın ya da cep telefonumdan ulaşsın. Açık söyleyeyim, herşey dahil ( araç, nakliye, benzin, lastik) 2500 TL gibi bir rakama yarışmanız mümkün... kayıt ücreti ve lisans konusunda ben yardım edeceğim. illa yarışacağım diyen varsa ulaşsın, yarıştırmazsam buradan ilan edin. ama kimseyi suçlamayın, hayallerinizin peşinden koşmazsanız kimse size gelip yarış demez...
Bold yaptığım kısım ücret ödendikten sonra Tosfed tarafından mı yarışan takımlar tarafından mı karşılanıyor?
Kaza vs gibi durumlarda masraf kime ait?
ben inanırım abi ya daha konyada parasını verdigimiz lisanslar gelmedi kim yapıcak acıklamasını !!!
M.Can Çimir
06-06-2012, 22:43
Bold yaptığım kısım ücret ödendikten sonra Tosfed tarafından mı yarışan takımlar tarafından mı karşılanıyor?
Kaza vs gibi durumlarda masraf kime ait?
kusura bakma, adını bilmiyorum ama Low-Rider tarafından karşılanacak... 2500 TL yalnızca araç kirası, lastiği (en ucuzunun tanesi 200 TL), benzini, ve aracın nakliyesini kapsıyor. Yarış hangi şehirde olursa olsun, hangi kulüp düzenlerse düzenlesin ekipman, lisans ve kayıt ücreti konusunda ben elimden gelen yardımı yaparım.
Kazalarda masraf kiracıya ait ama sen daha koltuğa oturmadan kazayı düşünürsen kesin otomobili kafana geçirirsin :) Ne göz ardı etmek, ne de sürekli kaza düşünmek gerekir.
ben inanırım abi ya daha konyada parasını verdigimiz lisanslar gelmedi kim yapıcak acıklamasını !!!
ben 2004 yılından beri federasyon bünyesinde görevliyim, 2009'dan beri üst düzey görevliyim, 2010'dan beri de sporcuyum. Ama elime hangi alanda, hangi yılların lisansı fiziki olarak geçti dersen 1 elin parmaklarını geçmez ;) takılma :)
onursumer
06-06-2012, 22:47
2500 tl cok guzel bir rakam ama allah korusun bir kaza aninda zaten butcesi 2500 3000 tl olan biri icin buyuk sikinti olucaktir bu masraflar insan ister istemez her sarti dusunuyor
M.Can Çimir
06-06-2012, 22:52
2500 tl cok guzel bir rakam ama allah korusun bir kaza aninda zaten butcesi 2500 3000 tl olan biri icin buyuk sikinti olucaktir bu masraflar insan ister istemez her sarti dusunuyor
kesinlikle haklısınız. geçen yıl kendi otomobillerimden birini kiraladığım bir arkadaşımız takla atınca aracı 11.000 TL'ye kendisine satmayı teklif ettim. Ama o satın almak yerine tamir ettirmeyi tercih etti, onarımın yapılacağı yer konusunda seçimi kendisine bıraktım. Yalnızca mekanik kısımları orijinal ve sıfır kullanması şartıyla istediği şekilde onarılmasına müsade ettim. Çıkan fatura yanlış hatırlamıyorsam 8.800 TL idi... Araç ise Palio...
Low-Rider
06-06-2012, 22:55
kusura bakma, adını bilmiyorum ama Low-Rider tarafından karşılanacak... 2500 TL yalnızca araç kirası, lastiği (en ucuzunun tanesi 200 TL), benzini, ve aracın nakliyesini kapsıyor. Yarış hangi şehirde olursa olsun, hangi kulüp düzenlerse düzenlesin ekipman, lisans ve kayıt ücreti konusunda ben elimden gelen yardımı yaparım.
Kazalarda masraf kiracıya ait ama sen daha koltuğa oturmadan kazayı düşünürsen kesin otomobili kafana geçirirsin :) Ne göz ardı etmek, ne de sürekli kaza düşünmek gerekir.
ben 2004 yılından beri federasyon bünyesinde görevliyim, 2009'dan beri üst düzey görevliyim, 2010'dan beri de sporcuyum. Ama elime hangi alanda, hangi yılların lisansı fiziki olarak geçti dersen 1 elin parmaklarını geçmez ;) takılma :)
Yok tamamen meraktan sordum ben:)
Sorma sebebim de şu , izlediğim bazı yarışlarda çok sakin giden araçlar gördüm.
Tecrübesizlik,aracı koruma içgüdüsü adına belki de o kadar sakin gidiyorlardı.
İsmim Özgür bu arada.
onursumer
06-06-2012, 22:58
kesinlikle haklısınız. geçen yıl kendi otomobillerimden birini kiraladığım bir arkadaşımız takla atınca aracı 11.000 TL'ye kendisine satmayı teklif ettim. Ama o satın almak yerine tamir ettirmeyi tercih etti, onarımın yapılacağı yer konusunda seçimi kendisine bıraktım. Yalnızca mekanik kısımları orijinal ve sıfır kullanması şartıyla istediği şekilde onarılmasına müsade ettim. Çıkan fatura yanlış hatırlamıyorsam 8.800 TL idi... Araç ise Palio...
Aslinda fiyatlara bakilirsa en dogrusu palio gibi ucuz bir arac satin almaya calismak gibi gozukuyor kiralik arabanin ben gazina basamam ama kendi arabamla takla atsamda uzulmem :)
ghibli06
06-06-2012, 23:07
bu federasyon göreve geldiğinden beri kaçıncı soruşturma hatta ceza da aldılar bazı usülsüzlüklerden...
bunlar işin harcama kısmı, daha F1 pistinin yerini güya daha Bernie seçmeden Kurtköyde toplanan arazileri bir araştırsalar yatacak yerleri olmaz...
WRC ve F1 Türkiye'nin elinden giderken, pisti ne olduğu belli olmayan bir anlaşmayla Bernie'ye verirken, Motorcularla ters düşüp onların neredeyse organizasyonlarına taş koyarken kendi oğluna menajerlik yapıp çok yetenekliymiş gibi federasyonun bütün imkanlarını sunarken, hala daha o görevde kalabilmesine sadece PES diyorum!
bu federasyon göreve geldiğinden beri kaçıncı soruşturma hatta ceza da aldılar bazı usülsüzlüklerden...
bunlar işin harcama kısmı, daha F1 pistinin yerini güya daha Bernie seçmeden Kurtköyde toplanan arazileri bir araştırsalar yatacak yerleri olmaz...
WRC ve F1 Türkiye'nin elinden giderken, pisti ne olduğu belli olmayan bir anlaşmayla Bernie'ye verirken, Motorcularla ters düşüp onların neredeyse organizasyonlarına taş koyarken kendi oğluna menajerlik yapıp çok yetenekliymiş gibi federasyonun bütün imkanlarını sunarken, hala daha o görevde kalabilmesine sadece PES diyorum!
aynen katılıyorum, yeni kan yeni görüşün gelmesinin zamanı artık
darkmoon
07-06-2012, 00:53
ben renç koçibey semineri ve tosfedin zamanında yapdığı etkinliklerde görev alan birisiydim o zamanki shell cup a katılalım dedik (corollar vardı) olmadı parasal nedenlerden ford kaya katılalım dedik oda olmadı gene hatırlamadığım nedenlerden..
neyse kısaca yarışlarda yarışanlara dikkat ederseniz şu anda faal yarışanların çoğu zengin üst zümre insanlar bir şeyden değil allah bin versin hepsine ama çoğu böyle araçlarınada kendileri kendi firmaları falanca tekstil filanca şirket sponsor oluyor çoğu zaman yani kendi kendilerine sponsor oluyorlar buda çok doğal firmalar rallylere pek talep olmadığı için sponsor olmak istemiyor en azından bu bizim zamanımızda böyleydi şimdide pek değişiceğini sanmıyorum. ama neticede bu bu sporu zengin sporu haline getiriyor..
avrupa amerikada parkur asfalt yarışları yapılıyor insanlar kendi binek araçlarıyla yarışa biliyorlar tek zorunluluk kask tulum ve yangın tüpü birde yarışa girmeden önce bütün sorumluluğu üstleniyorum gibisinden bir kağıt imzalıyorlar.. burdada bu tür ucuz ama fikstüre tabii puanlamalı yarışlar federasyon bünyesinde niye yapılmasın yapılabilinir yarışa katılan tüm sorumluluğu kendi üstlendikden sonra.. aslında çok şey yapılır gençler bu sporun içine çekilir yeterki istensin.
avrupa americada nascarından f1 den rally crossundan 24 saat yarışından uzun soluklu uluslar arası dakar tarzı yarışlardan hurda arabası yarışlarından işin show kısmı olan bigfoot kamyon yarışlarından driftinden dragından buggy atv offorad v.b tutda yüzlerce motor sporlarının dalı var..
işin özü hadi bizden geçdi ama alt ve orta gelirli gençleri artık caddelerden koparıp bir şekilde motorsporlarına dahil etmek lazım onlar dahil olursa seyirci sayısı artar seyirici sayısı artarsa medyanın ve sosyal medyanın (internet) ilgisi alakası artar bunlar olursa popüleritesi artar motor sporlarının.. ve türkiyede motorsporları şu anda caddelerde köreren pek çok değeri ilerinin müthiş pilotları olarak kazanabilir.. bizim içimizden neden schumaherler çıkmasın bir şans verilse ben inanmıyorumki çok yetenekli insanlar çıkar.
neyse kısaca yarışlarda yarışanlara dikkat ederseniz şu anda faal yarışanların çoğu zengin üst zümre insanlar bir şeyden değil allah bin versin hepsine ama çoğu böyle araçlarınada kendileri kendi firmaları falanca tekstil filanca şirket sponsor oluyor çoğu zaman yani kendi kendilerine sponsor oluyorlar buda çok doğal firmalar rallylere pek talep olmadığı için sponsor olmak istemiyor en azından bu bizim zamanımızda böyleydi şimdide pek değişiceğini sanmıyorum. ama neticede bu bu sporu zengin sporu haline getiriyor...
işte ben bu kisma katilmiyorum. Bilenler bilir, ben 2007den beri yarisiyorum. Sponsor bulmak sizin elinizde, agziniz laf yapiyorsa, gerekli gorsel ve basili geri donusu sponsorunuza saglayabileceginize inaniyorsaniz, bunun sponsor icin avantajlarini anlatabilecek ve uygulayabilecekseniz, inanin sponsor bulmak cokta zor birsey degil...
darkmoon
07-06-2012, 02:29
işte ben bu kisma katilmiyorum. Bilenler bilir, ben 2007den beri yarisiyorum. Sponsor bulmak sizin elinizde, agziniz laf yapiyorsa, gerekli gorsel ve basili geri donusu sponsorunuza saglayabileceginize inaniyorsaniz, bunun sponsor icin avantajlarini anlatabilecek ve uygulayabilecekseniz, inanin sponsor bulmak cokta zor birsey degil...
biliyorum o yüzden herkez demedim çoğu dedim zaten..
Değerli medya mensubu;
Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) yönetimi, 6 Haziran 2012 günü ulusal bir haber ajansı tarafından tüm spor kamuoyuna haber olarak geçilen "Otomobil Sporları Federasyonu´nda yolsuzluk" başlıklı metin ile ilgili olarak bir açıklama ve düzeltme yaparak kamuoyunun doğru şekilde bilgilendirilmesi ihtiyacını hissetmiştir.
Düzeltme:
1- Öncelikle 6 Haziran 2012 tarihli habere konu olan belgenin, kesinleşmiş bir mahkeme kararı değil; T.C. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan bir iddianame olduğunun altı çizilmelidir. Bahsedilen ´Görevi Kötüye Kullanma´ iddiası, T.C. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ve Cumhuriyet Savcısı Sn. Ömer Faruk Tezel´in hazırladığı 2012/7490 numaralı iddianame içinde geçmektedir. Buna göre;
a) Söz konusu haberin başlığının ´Otomobil Sporları Federasyonu´nda yolsuzluk´ olarak yazılması, ne yazık ki kamuoyunda peşinen kesin bir hükme varıldığı algısını doğurmaktadır. Halbuki ortada, sadece bir iddianame bulunmaktadır. Bu başlık nedeniyle, daha başlamamış olan bir mahkeme bitmiş ve yolsuzluk yapıldığına karar verilmiş gibi bir görüntü yaratıldığı, üzülerek görülmüştür.
b) Haberin spotunda kullanılan ´Tahincioğlu görevini kötüye kullanmış´ ibaresi, TOSFED başkanı Sn. Mümtaz Tahincioğlu´nun görevini kötüye kullandığına, şimdiden hükmedildiği algısını yaratmaktadır. Oysa ki, habere konu olan belge, kesinleşmiş bir mahkeme kararı değil; dava açılması talebiyle savcılık tarafından hazırlanmış bir iddianamedir. Söz konusu başlık ve spot, ‘Suçlu olduğu ispatlanana kadar herkes suçsuzdur´ evrensel hukuk ilkesi ile çelişmektedir.
c) Söz konusu haberin ilk paragrafında, yer alan ´Cumhuriyet Savcısı Ömer Faruk Tezel ...... usulsüzlük yaptığına hükmederek yargılanmalarına karar verdi´ ifadesi de, gerçeği tam olarak yansıtmamaktadır. Ortada, mahkeme tarafından verilmiş herhangi bir hüküm değil; kamu adına hazırlanmış bir iddianame vardır. Bilindiği üzere hukuk düzeni içerisinde savcılar, şüphelilerin yargılanmalarına karar veremezler; sadece bir iddianame hazırlayarak yargılanmalarını ilgili mahkemeden talep edebilirler. Yargılama, iddianamenin gönderildiği mahkeme tarafından yapılır.
d) Aynı şekilde İkinci paragrafta “...... sağlayıp federasyonu zarara uğrattıklarına hükmedildi” denmektedir. Ortada verilmiş olan bir hüküm yoktur, çünkü henüz mahkeme aşamasına geçilmemiş ve karar verilmemiştir. Hatta Cumhuriyet Savcısı Sn. Ömer Faruk Tezel tarafından hazırlanan üç sayfalık iddianame içerisinde bir kere bile ´hüküm veya hükmedildi´ ibaresi geçmemektedir.
e) Haberde isimleri geçen federasyon yöneticileri Sn. Nur Banu Başeren, eğitim dairesi başkanı değil, Genel Sekreter olarak; Sn. Metin Çeker, spor komitesi başkanı değil Spor Kurulu Başkanı olarak, Sn. Metin Yıldız federasyon muhasebe müdürü olarak değil, mali danışman olarak görev yapmaktaydı.
2- 2010 yılı Nisan ayı içinde İstanbul´da büyük bir başarı ile organize edilen Dünya Ralli Şampiyonası organizasyonu WRC Türkiye Rallisi´nin ardından, haberde adı geçen TOSFED yöneticileri hakkında ´Nitelikli Dolandırıcılık´ ve ´Görevi Kötüye Kullanma´ suçlamaları ile T.C. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı´na suç duyurusunda bulunulması üzerine, iki ayrı kovuşturma açılmıştır.
3- ´Nitelikli Dolandırıcılık´ iddiasını araştıran ilk incelemenin ardından, T.C.Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, KOVUŞTURMAYA YER OLMADIĞINA karar vermiştir.
´Görevi Kötüye Kullanma´ iddiası ise, T.C.Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı´nın 2012/7490 numaralı iddianamesi ile inceleme altına alınmıştır. Her iki resmi inceleme ile ilgili detaylı bilgi, aşağıda yer almaktadır.
Kovuşturmanın Sebepleri
1- TOSFED´in 2008 yılı sonunda yapılan Olağan Genel Kurulu´nda Mümtaz Tahincioğlu başkanlığında seçilen Yönetim Kurulu içinde yer alan Sn. Oyman Atabay ve Sn. Satvet Çiftçi´nin, 2010 yılı Nisan ayı içinde İstanbul´da gerçekleştirilen Dünya Ralli Şampiyonası organizasyonu WRC Türkiye Rallisi´nin ardından, kişisel nedenler ile TOSFED yönetimine yönelik bir karalama kampanyası başlatmışlar ve federasyonda yolsuzluk yapıldığına dair iddialarını, mahkeme önüne taşımışlardır.
Sn. Atabay ve Sn. Çiftçi´nin, 2010 WRC Türkiye Rallisi ile ilgili olarak alınan Yönetim Kurulu kararlarında ve bazı faturalarda imzaları bulunmaktadır. Buna rağmen Sn. Atabay ve Sn. Çiftçi, söz konusu organizasyonda ve kendilerinin de Yönetim Kurulu içinde bulunduğu 2008-2010 döneminde, federasyonda yolsuzluk yapıldığına dair bu iddialar ile suç duyurusunda bulunmuşlardır.
2- Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu eski başkanı olan Sn. Oyman Atabay ve eski yönetim kurulu üyesi olan Sn. Satvet Çiftçi tarafından yapılan suç duyurusu üzerine, TOSFED Başkanı Sn.Mümtaz Tahincioğlu, TOSFED Yönetim Kurulu Üyesi Sn. Doğan Ekmekçi, TOSFED Genel Sekreteri Sn. Banu Başeren, TOSFED Spor Kurulu Başkanı Sn. Metin Çeker ve TOSFED Mali Müşaviri Sn. Metin Yıldız hakkında ´Nitelikli Dolandırıcılık´ ve ´Görevi Kötüye Kullanma´ iddialarını değerlendiren T.C. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı iki ayrı kovuşturma açmıştır.
3- Bu kovuşturmaların ilkine konu olan 2011/5430 numaralı soruşturma çerçevesinde, bir yılı aşkın bir süredir T.C. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı´nca yapılan incelemelerin ardından Cumhuriyet Savcısı Sn. Ömer Faruk Tezel´in elektronik imzası ile ´Nitelikli Dolandırıcılık´ iddiası ile ilgili olarak, aşağıdaki karara varılmıştır:
´Olaya ilişkin olarak yapılan soruşturmada, toplanan deliller, beyan içerikleri, 23/11/2011 tarihli bilirkişi raporu içeriğine göre, şüphelilerin Federasyonu araç olarak kullanmak suretiyle haksiz kazanç elde ettiklerine ve bu şekilde nitelikli dolandırıcılık suçunu işlediklerine dair bir bulgu, belge ve delile ulaşılamadığı, böylelikle şüpheliler hakkında müsnet suçtan haklarında kamu davasını açılmasını gerektirir şekilde yeterli şüphe oluşturacak delil elde edilemediği, iddia, beyan içerikleri, bilirkişi raporu ve tüm soruşturma evrakı kapsamından anlaşılmış olmakla; Yukarıda açıklanan gerekçelerle her bir şüpheli hakkında müsnet suçtan ayrı ayrı Cumhuriyet Başsavcılığımızca KOVUŞTURMAYA YER OLMADIĞINA,´ karar verilmiştir.
Söz konusu gerekçeli karar, Ek 1´de yer almaktadır.
4- Aynı konu ile ilgili olarak, aynı soruşturma çerçevesinde değerlendirilen ve 6 Haziran 2012 tarihli habere konu olan ´Görevi Kötüye Kullanma´ iddiası ise, T.C. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı´nın 2012/7490 numaralı iddianamesinde, Cumhuriyet Savcısı Sn. Ömer Faruk Tezel´in elektronik imzası ile aşağıdaki şekilde yer bulmuştur:
´Şüphelilerin, mal ve hizmet alımı yapmak suretiyle görevlerini kötüye kullandıkları iddia, beyan içerikleri, TOSFED´e verilen mal ve hizmet bedellerine ait faturalar, 23/11/2011 tarihli bilirkişi raporu ve tüm soruşturma evrakı kapsamı ile sabit olduğundan, Şüphelilerin yargılamalarının yapılarak her bir şüpheli hakkında müsnet suçu işlemiş olmaları sebebiyle yukarıdaki sevk maddeleri uyarınca ayrı ayrı cezalandırılmalarına; Şüphelilerin işlemiş oldukları kasıtlı suç nedeniyle TCK´nun 53. maddesindeki belli hakları kullanmalarından yoksun bırakılmalarına; 5271 sayılı CMK´nun 324 ve devamı maddeleri gereğince sebep oldukları yargılama giderlerinin şüphelilerden tahsiline Karar verilmesi kamu adına iddia ve talep olunur´
Sonuç
Söz konusu iddianame ve mahkeme sürecinde, yukarıda isimleri geçen ve otomobil sporlarına 10 yılı aşkın bir süredir hizmet veren TOSFED yöneticilerinin, suçsuz olduklarına dair inançları ve yüce Türk Adaleti´ne olan güvenleri tamdır. Ancak konu, mahkeme aşamasına intikal ettiğinden, başlamış bulunan yargılama sürecinin etkilenmemesi adına, bundan sonra bir açıklama yapılmayacak ve hukuki prosedürlerin işlemesi beklenecektir.
Kamuoyuna saygılarımızla duyurulur.
TOSFED
http://www.tosfed.org.tr/images/haberler/haber_dokumanlari/Karar_EK1.pdf
Yarışmak istesem ve araç kiralasam her ralliye girebilirim cebimdende toplasan 300 lira ancak cıkar. O kadar sponsor desteğim var ama kiralık araçla yarışmak sıkıntı. Sağolsun can, Taner abi çok yardımcı oldular ilk yarısımda acayipte zevkli kesinlikle pist tecrübesi ralli tecrübesi yaşamalı. Sponsorluk ise tamamen eş dost biraz bol laf şaşalı bi sunuşla halloluyor. Ama Tahincioğlununda artık gitmesi gerektiğini düşünüyorum birazda yeniler yesin
ghibli06
08-06-2012, 14:20
evet şu anda bu konu ile alakalı yargı süreci başladı bakalım sonunda neler olacak, ama eski yönetimin suç duyurusuna bakın... bunun gibi o kadar çok şikayet suç duyurusu ve dava var ki, üstüne üstlük başarısız olunmuş pek çok organizasyon varken hala istifa etmemesini koltuğa yapışmasını anlayamıyorum...
TOSFED’te Yolsuzluk İddiaları
17. KAS, 2010 0 YORUM
Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu Yönetim Kurulu’ndan istifa eden Satvet Çiftçi, Faruk Süren, Aytaç Kot, halen Yönetim Kurulu üyeliği devam eden Selim Topaloğlu ve Oyman Atabay’ın Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu’nda yapılan bir takım yasa dışı uygulamaların ve usulsüzlüklerin gereğinin yapılması için Gençlik ve Spor Genel Müdürü, Yunus Akgül’e bir dosya sundukları ortaya çıktı.
01-11-2010 tarihinde yapılan şikayet üzerine Genel Müdür Yunus Akgül’ün soruşturma başlattığı belirtildi.
Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’ne yapılan şikayette belirtilen iddialar ise kafaları karıştıracak. Satınalma ve Şampiyonalarla ilgili, ayrıca Otomobil Sporları Federasyon’u yetkililerinin kurduğu şirketler ile federasyonun tüm organizasyonlarını gerçekleştirdikleri konusunda yapılan şikeyet dosyasında yer aldığı belirtilen iddialar ise şunlar.
1. Otomobil Sporları Federasyonu ve Omspor, Beste Motorsporları Ticaret İlişkisi.
2. 2010 Yılı Dünya Ralli Şampiyonasında yapılan usulsüzlükler.
3. Satınalma Konularında yapılan usulsüzlükler.
4. Omspor ve Beste Motorsporları şirketler yöneticilerinin Otomobil Sporları Federasyon’u yönetiminde yer aldıkları.
5. Otomobil Sporları Federasyon’unu denetleyen kişi Erkan Başeren’in Federasyon Genel sekreteri ve Omspor iktisadi işletmesinin patronu Banu Başerenin babası olması.
6. Beste Motorsporları şirketinin 2002 yılında Federasyon Başkanı Mümtaz Tahincioğlu Tarafından kurulması.
7. Dünya Ralli Şampiyonası için Harcanan 2 Milyon 500 Bin TL nin yaklaşık %70 i Federasyon yönetim kurulu üyesi Doğan Ekmekçi’ye ait olan MLT Prodiksiyon, IDF Fuarcılık şirketlerine Omspor ve Mümtaz Tahincioğlunun Akrabalarına ve ortaklarına ait şirketlere aktarılmış Fahiş bedellerle hizmet alınmış.
8. Dünya Şampiyonası Sonrası İstanbul Otomobil Sporları Kulübü, 3 ay sonrasında organize ettiği Türkiye Ralli Şampiyonasının bir ayağının aynı parkurda, aynı etaplarda , aynı sayıda görevli ile organize etmiş ve bu organizasyon için sadece 50 Bin 700 TL harcanması iddaları yer almakta olduğu belirtildi.
KAYNAK : Doğan Haber Ajansı / DHA
HABER : Ercan Ata / Ankara
mechanic
08-06-2012, 14:24
oy oy oy.
ülkenin alayı hortumcu olduğu için, bunlar artık yapmamış bile olsalar herkesin gözünde yapmış gibi görünecek.
ghibli06
08-06-2012, 14:42
M.Tahincioğlu ne yaparsa yapsın kendisine hep kuşkuyla bakılıyor, bakılacak... kendi kurup iş verdiği şirketler, sponsorluklar, fatura şişirme iddiaları vsvsvs... sonrasında Kurtköy'de pistin içerisinde ve de çevresinde toplanmış arazilerin ortaya çıkması, şimdi de bu yeni mahkeme süreci daha da gider bu işler...
bir otomobil sporları federasyonunun görevi nedir??? oğlunu kızını yakın çevresini yarıştırmak, zenginlere pahalı eğlence ortamı sunmak mıdır? yoksa bu sporu tabana yaymaya çalışmak, amatörlere destek vermek, sponsorları ulusal yarışlara dahil etmeye çalışmak mıdır? 90larda belki o zamanki TOMSFED bu kadar güçlü ve paralı değildi ama, neredeyse ayda 3-4 tane yarış organize eder, Antalya, Ankara, İzmir hatta İstanbul'da pist yarışları yapar, pist olmayan şehirlerde asfalt yollarda pist hazırlar şehrin göbeğinde yarış heyecanı sunarlardı... tırmanma yarışları piknik tadında geçerdi, rallicross lar bildiğin düello gibi olur herkes zevk alırdı, Hitit rallisi Ege rallisi vsvvss bunlar para akıtılarak değil, gönül verilerek yapılan organizasyonlardı...
M.Tahincioğlu federasyonu sağolsun, amatör zevklerimizi öldürdü resmen, olayı sadece F1 ve WRC den ibaret gördü, onlar da gitti elimizden...
yarış takvimine bakıyorum, gülüyorum sadece :)
M.Can Çimir
09-06-2012, 00:04
Yarışmak istesem ve araç kiralasam her ralliye girebilirim cebimdende toplasan 300 lira ancak cıkar. O kadar sponsor desteğim var ama kiralık araçla yarışmak sıkıntı. Sağolsun can, Taner abi çok yardımcı oldular ilk yarısımda acayipte zevkli kesinlikle pist tecrübesi ralli tecrübesi yaşamalı. Sponsorluk ise tamamen eş dost biraz bol laf şaşalı bi sunuşla halloluyor. Ama Tahincioğlununda artık gitmesi gerektiğini düşünüyorum birazda yeniler yesin
Konuyu çok dağıtmak istemiyorum ama öncelikle rica ederim, bu spora adım atmak isteyen herkese elimden geldiğince yardım ederim.
Konuya mesaj yazan ve benim mesajıma istinaden bana özel mesaj atan, arayan, sms atan arkadaşlara buradan duyurayım: Yakında amatör arkadaşlara yönelik bir yarış düzenleyeceğim, aynı araçla 2 ayrı pilot yarışabilecek böylece maliyetler yarıya düşecek. Her şey dahil araç kirası ve lisans ücretleri ile birlikte 2 kişinin toplam masrafı 3000 TL civarı olacaktır yani kişi başı 1500 TL. Yakında konu açıp detayları duyururum, katılmak isteyen arkadaşlar konu açtığımda bana ulaşırsa lisans konusunda işlemlerini başlatırım.
Not: bu işten herhangi bir maddi çıkarım yoktur, tam tersi ticari açıdan bana zarar veren bir durum ancak belki spora yeni arkadaşlar kazandırıp kalıcı olmalarını sağlarım diye böyle bir girişimde bulunuyorum.
Federasyonla ilgili konuya gelince, anlatacak çok şey var... Ben bir sürü şey biliyorum, büyüklerim benden çok daha fazlasını biliyorlar ama şu an olay yeni yargıya intikal ettiği için ve herhangi bir karar çıkmadığı için lütfen bu durumu göz önüne alarak cevap yazalım.
Saygılar.
Bize ne lazim biliyormusunuz şu Moscowa'daki unlim 500+ pisti varya işte o.
cabrioleter
09-06-2012, 03:11
hiç şaşırmadım senelerdir koltuğa zamkla yapışmış gibi tahincioğlu orada. oğlu bi ara torpillerle gp lerde falan sonuncu geliyordu.
BoraÇİFTÇİ
18-10-2012, 10:25
Bu konu hakkında bir gelişme yada bilgi var mı?
bir otomobil sporları federasyonunun görevi nedir??? oğlunu kızını yakın çevresini yarıştırmak, zenginlere pahalı eğlence ortamı sunmak mıdır? yoksa bu sporu tabana yaymaya çalışmak, amatörlere destek vermek, sponsorları ulusal yarışlara dahil etmeye çalışmak mıdır? 90larda belki o zamanki TOMSFED bu kadar güçlü ve paralı değildi ama, neredeyse ayda 3-4 tane yarış organize eder, Antalya, Ankara, İzmir hatta İstanbul'da pist yarışları yapar, pist olmayan şehirlerde asfalt yollarda pist hazırlar şehrin göbeğinde yarış heyecanı sunarlardı... tırmanma yarışları piknik tadında geçerdi, rallicross lar bildiğin düello gibi olur herkes zevk alırdı, Hitit rallisi Ege rallisi vsvvss bunlar para akıtılarak değil, gönül verilerek yapılan organizasyonlardı...
M.Tahincioğlu federasyonu sağolsun, amatör zevklerimizi öldürdü resmen, olayı sadece F1 ve WRC den ibaret gördü, onlar da gitti elimizden...
yarış takvimine bakıyorum, gülüyorum sadece :)
Alınıtınızda Bold yaptığım kısma canlı olarak tanıklık etmem yaşım itibariyla imkansız ama videolardan gördüğüm kadarıyla Antalya'da ş.içi'nde düzenlenen yarış vardı.
Keşke gerçekten bu tip organizasyonları yeniden yapsalar.
Gerçekten güzel şeyler bunlar. Ve atıyorum bir yerleşim yerinde asılacak bir bez afişle bile neredeyse tüm insanları o organizasyona çekebilirsin. İnsanlar doğal olarak yarış araçlarını merak edecek ve onları izlemeye gelecek.
Ek olarak 90'ların sonlarından hatırladığım Uno Cup, Tipo Cup, Palio Cup, Mutlu Cup, Ka Challenge gibi organizasyonlar vardı. Elbette hepsi de marka organizasyonlarıydı ama o zaman bu denli süreklilik içinde yarış düzenleyen firmalar artık bu organizasyonları düzenlemiyorlarsa bunda az da olsa Tomsfed'in sorumluluğu da vardır diye düşünüyorum.
Ve açıkçası şehir içinde böyle yarışlar olması, amatörlerin yarışması, TR plakalı yarış araçlarını görmek bana F1'den ve WRC'den daha çekici gelir sanırım.
KSK-VTEC
18-10-2012, 11:42
Senesini hatırlamıyorum ama 91-94 yılları arasıydı izmir yarış pistinde nascar vari araçlar bile yarıştı sesleri hala kulaklarımda
overblack
18-10-2012, 12:23
ben Allah razı olsun demeden önce şunu düşünürüm.acaba yapılan işin gerçek değeri 3 trilyonmu? yoksa para biryerleremi gitti.?
çünkü bu federasyonun motorsporları için hayırlı bir iş yaptığını yada gelişim sağladığını ne gördüm ne duydum
BoraÇİFTÇİ
18-10-2012, 12:33
ben Allah razı olsun demeden önce şunu düşünürüm.acaba yapılan işin gerçek değeri 3 trilyonmu? yoksa para biryerleremi gitti.?
çünkü bu federasyonun motorsporları için hayırlı bir iş yaptığını yada gelişim sağladığını ne gördüm ne duydum
Herkesin düşüncesi bu yönde...
Körfezde eğer çok merkezi bi yerde olsaydı ve
bundan önceki kapatılma süreci olsaydı orasıda golf sahası olurdu neyse ki bazı sağ
duyulu ve idealist insanların çabaları ile şu anda Körfez de yarışabiliyoruz..