Orijinalini görmek için tıklayınız : pileksiglas ile cam yapimi vb.
Arkadaslar aracimin arka camini patlattilar, cam tamamen inmedi ama tuzla buz, onumuzdeki ay muayenede var buyuk ihtimal gecmez boyle, bicok yeri aradim ama yok malesef, cikma olarakta bulamiyorum. Arac 91 model ef civic sedan. Arka camin pleksiden yapilma ihtimali varmidir.
suprolla
02-06-2012, 19:39
yapılır ama koca levhayı nasıl ısıtıcaksın abi :)
sis farı camını pleksiden yaptım
ön ve arka yüzünün alçı kalıplarını aldım sonra bu kalıpların arasına kalıplardan büyük pleksi levhayı koydum attım fırına....sıcakta sakız gibi oldu levha kalıpları birbirine sıkıca bastırdım soğuduğunda çıkarttım hazırdı....yanlız çok çabuk sertleşiyor 10 saniyeden falan var diyebilirim....far için evdeki fırın kullanılırda kocaman arka cam için nasıl olcak hiç bilmiyorum :D
Yapmak degilde yaptirmak gerekir.
Muayeneden gececegini bilsem bu sekilde yine sorun degil simdilik.
cam hasarı hafif kusur diye geçiyor listede
CasabLanca
02-06-2012, 20:34
pileksiden geçici yaptırmak yerine cam döktürme şansınız yok mu
biz ankarada aracımızın arka camını bulamamıştık döktürmüştük 100 lira gibi rakama 1e1 orjinalini yaptılar
cam hasarı hafif kusur diye geçiyor listede
Abi hasar buyuk ama komple tuz buz cam, ama duruyor yerinde, olmadi ben ona bi fim cektireyim, bide gidip sorayim tuve en iyisi. Tuvden gecerse icerden enine boyuna destek atayim
pileksiden geçici yaptırmak yerine cam döktürme şansınız yok mu
biz ankarada aracımızın arka camını bulamamıştık döktürmüştük 100 lira gibi rakama 1e1 orjinalini yaptılar
Kaibida yok kimsede,en son olimpia 3 sene once kirmis kalıpları
afedersiniz ama malmı bu adamlar ?
CasabLanca
02-06-2012, 20:42
bizi döktürdüğümüz camında kalıbı yoktu adam karşı tarafını aldı halletti eğimlerine boğumlarına kadar aynısını yaptı
bizi döktürdüğümüz camında kalıbı yoktu adam karşı tarafını aldı halletti eğimlerine boğumlarına kadar aynısını yaptı
Anladim bikac camci daha gezcez demekki
benım s13 un arka camı komple plastık fılımlı
ıstıyosan sana yarın bı cıkmacının numarasını verım bana demıstı her aracın cıkma parcalarını bulurum arka camda sormustum bulurum demıstı yarın kartına bakım numarasını verım sana
ıstıyosan sana yarın bı cıkmacının numarasını verım bana demıstı her aracın cıkma parcalarını bulurum arka camda sormustum bulurum demıstı yarın kartına bakım numarasını verım sana
Iyi olur kardesim sevinirim.
alihan_27
02-06-2012, 21:25
Arka cam rezistanslarının olması ve çalışması gerekli diye biliyorum muayenede. Yoksa pleksi olsa veya cam olsa bile geçemeyebilirsin.
Arka cam rezistanslarının olması ve çalışması gerekli diye biliyorum muayenede. Yoksa pleksi olsa veya cam olsa bile geçemeyebilirsin.
Rezistans var camda, onun calisip calismadigini nasil konrol etcekler :)
Camlarda e onayına bakıyorlar eğer yoksa ağır kusur kalırsın kardesim
Camlarda e onayına bakıyorlar eğer yoksa ağır kusur kalırsın kardesim
arabamın bütün camları orjinaldi :) taa ki bi şerefsiz kırmadan.
cemsultan
02-06-2012, 23:37
"e" onayı sadece ön camda sıkıntı diye biliyorum, ben o yüzden ön cam değiştirmiştim.
Zaten 91 model arabada "e" onayı aramıyorlar, 2000 yılı ve sonrası demişlerdi yanlış hatırlamıyorsam.
alihan_27
03-06-2012, 12:50
Yok kontrol etmeleride sorun değil. Pleksiden yaparsan rezistansı nasıl takacaksın? Haa dersenki cd kalemiyle felan çizgi çekip rezistans görüntüsü veririm :), ozaman sorun yok.
mechanic
03-06-2012, 13:03
muayeneden geçtin diyelim sonra ne yapacaksın öyle o camla devam mı edeceksin?
değiştireceksn bari şimdi değiştir.
bulunur ya başka şehirde gene bulunur.
aynı cam başka modellerde varsa onları da sor..
muayeneden geçtin diyelim sonra ne yapacaksın öyle o camla devam mı edeceksin?
değiştireceksn bari şimdi değiştir.
bulunur ya başka şehirde gene bulunur.
aynı cam başka modellerde varsa onları da sor..
bulamassam napayım muşamba mı gereyim ? yada camı buldukta değiştirmedik mi ?
3 haftadır arıyorum zaten camı ama yok hiçbiyerde, başka modelde de yok aramaya devam ediyorum.
kalıp için camın kendisi lazım malesef.... kalıp olmadan biraz zor olur o iş.... yoksa eskişehirde fabrikada 2 dakkada çözerim bu işi hiç sorun değil....
camın kendisinin sökülmüş dışarıda mı olması gerekir ?
bugün bi camcıyla görüştüm üzerinden kalıp alarak yapabilirim dedi, hafta içi bigün bi uğrucam bakalım.
GokhanRS
04-06-2012, 13:29
kalıba gerek yok. lazer pleksiciler her türlü araca cam yapabiliyor. plekesiden camdan tut süs ciceklere masalara sandalyelere kadar yapabilen adamlar arka camı mı yapamıcak.
ben beykentte bir yere sormuştum aracın tüm camlarını bile pleksiye çevirebiliriz demişlerdi. yani biz yaparız montajına karışmayız dediler. pleksicide yaptırıp montajı camcıya yaptırabilirsin. ben araç hafifletme için araştırmıştım. üstelik orjinalinden renklide yapılıyor istenirse.
merttepe
04-06-2012, 13:29
afedersiniz ama malmı bu adamlar ?
olimpia kadar şerefsiz bir firma görmedim. ae86 ön camım olimpia marka, dedim adamlarda var demekki satın almak için gittim, listeden baktılar cam var. sipariş verildi cam geldi uymadı, yolladık başka cam geldi o da olmadı. sonra sen o camı bize bırak bulucaz dediler. Telefon geldi camın geldi al diye, işlerim yüzünden geç gittim biraz. gelen cam gene uymadığı gibi onlara verdiğim camı çöpe atmışlar. sana 2500 tlye yaparız yenisini dediler. Başka bir firmada buldum sıfır cam neyseki.
onur200sx
04-06-2012, 13:32
kalıba gerek yok. lazer pleksiciler her türlü araca cam yapabiliyor. plekesiden camdan tut süs ciceklere masalara sandalyelere kadar yapabilen adamlar arka camı mı yapamıcak.
ben beykentte bir yere sormuştum aracın tüm camlarını bile pleksiye çevirebiliriz demişlerdi. yani biz yaparız montajına karışmayız dediler. pleksicide yaptırıp montajı camcıya yaptırabilirsin. ben araç hafifletme için araştırmıştım. üstelik orjinalinden renklide yapılıyor istenirse.
Kanka benim farları şeffaflaştırmak istiyorum yaptırabilir miyiz?
GokhanRS
04-06-2012, 13:33
Kanka benim farları şeffaflaştırmak istiyorum yaptırabilir miyiz?
far işi şatafatlı ama farı zaten yapan var kanka istanbulda. sitede bile birsürü yaptıran var. önce o farcılardan fiyat alırız pahalı gelirse plekesiciye sorarız.
merttepe
04-06-2012, 13:33
phlexi yerine polikarbon kullanabilirsiniz, lakin yarış arbalarının camları falan polikarbon. Tekne camı üreten firmalar daha rahat ve ucuza dökerler.
olimpia yı aramışsınız doraglass ı aradınızmı acaba ? 74 vosumuz için renkli cam bile vardı. Geçmiş olsun.
pleksiyi ısıtmak için daha büyük fırınlar mevcut.. ama kalıp olmadan cam yaparım denmesi biraz abartı olmuş..
orhan_guney
04-06-2012, 13:36
sis farının fotosu varmı merak etdım bende yapmayı düşünüyorum.
yapılır ama koca levhayı nasıl ısıtıcaksın abi :)
sis farı camını pleksiden yaptım
ön ve arka yüzünün alçı kalıplarını aldım sonra bu kalıpların arasına kalıplardan büyük pleksi levhayı koydum attım fırına....sıcakta sakız gibi oldu levha kalıpları birbirine sıkıca bastırdım soğuduğunda çıkarttım hazırdı....yanlız çok çabuk sertleşiyor 10 saniyeden falan var diyebilirim....far için evdeki fırın kullanılırda kocaman arka cam için nasıl olcak hiç bilmiyorum :D
GokhanRS
04-06-2012, 13:38
pleksiyi ısıtmak için daha büyük fırınlar mevcut.. ama kalıp olmadan cam yaparım denmesi biraz abartı olmuş..
gidip yaptırmadım ama bana telefonda arabayı getir yeterli dediler. kalıp malıp bişi istenmedi. normalde bahsettiğim yer tabeladır ıvır zıvır reklam malzemeleri v.s üreten biyer. ama bahsettiğim şeyide daha önce yapmışlar. belkide benim camlarım sağlam diye aracı getir yeterli demiş olabilirler.
olimpia yı aramışsınız doraglass ı aradınızmı acaba ? 74 vosumuz için renkli cam bile vardı. Geçmiş olsun.
aradım kardeşim onlarda da yok.
olimpia kadar şerefsiz bir firma görmedim. ae86 ön camım olimpia marka, dedim adamlarda var demekki satın almak için gittim, listeden baktılar cam var. sipariş verildi cam geldi uymadı, yolladık başka cam geldi o da olmadı. sonra sen o camı bize bırak bulucaz dediler. Telefon geldi camın geldi al diye, işlerim yüzünden geç gittim biraz. gelen cam gene uymadığı gibi onlara verdiğim camı çöpe atmışlar. sana 2500 tlye yaparız yenisini dediler. Başka bir firmada buldum sıfır cam neyseki.
olimpia gerçekten esnaf değil. Bostancıdaki şubeye gittiğimizde istediğimiz camın elinde olmadığını tam hatırlamıyorum ama ankaradanmı gebzeden mi getirebileceğini ve kargo sırasında kırılmasından sorumlu olmayacağını söyleyebilecek kadar esnaflıktan haberi olmayan kendi camının kargosunun parasını isteyebilecek bi firma.
gidip yaptırmadım ama bana telefonda arabayı getir yeterli dediler. kalıp malıp bişi istenmedi. normalde bahsettiğim yer tabeladır ıvır zıvır reklam malzemeleri v.s üreten biyer. ama bahsettiğim şeyide daha önce yapmışlar. belkide benim camlarım sağlam diye aracı getir yeterli demiş olabilirler.
vardır bir bildikleri diyeceğim ama bende 7 yıldır bu iş ile uğraşıyorum :)
camın kendisi veya kalıbı olmadan mümkünatı yok birebir camı yapmasına... enfazla çerçeveye oturacak şekilde keser ama orjinal şeklini bombesini imkanı yok veremez....
eski gemlik yolunda ULUİNANDIM oto cama gidip orda hacı abiyi bulursan ve Burçsandan yönlendirildiğini söylersen elinde olmasada bulgarasitandan getirtir yada karşısında bi adam var dökme cam yapıyo ona yaptırır
oto sansitte Aslan oto cama bi ugra , gecen gun bızım iş makınasının camı kırıldı servısın elınde yokdu adam 3 gunde dokturup getırttı .
oto sansitte Aslan oto cama bi ugra , gecen gun bızım iş makınasının camı kırıldı servısın elınde yokdu adam 3 gunde dokturup getırttı .
Beşyoldaki aslan oto cam ile aynıysa eğer onlarda bulamadı camı.
eski gemlik yolunda ULUİNANDIM oto cama gidip orda hacı abiyi bulursan ve Burçsandan yönlendirildiğini söylersen elinde olmasada bulgarasitandan getirtir yada karşısında bi adam var dökme cam yapıyo ona yaptırır
Sağol fikri bi uğrayayım bakalım.
fiko bi işe yarıcak galiba bu sefer
fiko bi işe yarıcak galiba bu sefer
yusuf abi sanada 8 telli don lastiği yapıcam abi :D 2.kez işe yaramış olurum :D
belimi cok sıkar sen sizin badanozda bana 50shr epdm uçkur yap :D