PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Egzos cezası.

Sayfa : [1] 2

UmitKC
26-05-2012, 23:00
Merhaba arkadaşlar.

Bugün Adapazarı merkezde bir şey almaya giderken polis pusu kurmuş ve beni görür görmez sola çek deyip ehliyet ve ruhsat istemek kaydıyla 154 TL ceza yapiştırdı..

Ve orada dediği bi laf dikkatimi çekti.

'' Dua et de ilk cezan olsun yoksa arabayı bağlarım '' dedi.

Böyle bir şey var mı gerçekten ?

Bir de bu egzos Polis'lerin Neresine .iriyor da ona ceza veriyor ?

B.Koçer
26-05-2012, 23:03
30/1b yedin sanırım geçmiş olsun :)
dizel arabayı egsozdan kapattırmışlıgımız var maksat ceza olsun :D

UmitKC
26-05-2012, 23:06
30/1b ne oluyor (: aslına bakarsan ne hızlı ne de bagırtarak gıdıyordum ınceden gıdıyordum.

Anıl E.
26-05-2012, 23:07
İnceden gitsen de farketmez arka tarafta egsoz görüyorsa yazıyor.. Bu kural şahincilere geçerli değil onlara her şey serbest..çakma blow off caf cuf alayına gider

UmitKC
26-05-2012, 23:09
İnceden gitsen de farketmez arka tarafta egsoz görüyorsa yazıyor.. Bu kural şahincilere geçerli değil onlara her şey serbest..çakma blow off caf cuf alayına gider

Önden görerek sola çek dedi. arkaya geçmedi ki (: göz göze geldik ve o AN herşey değişti .

Neden buna karşı çıkıyor polis. He çok kötü bir şey neden sattırıyorlar. İçim yandı yemin ediyorum ..

Anıl E.
26-05-2012, 23:10
Ben iki kere yedim,ikiside senin gibiydi sessiz sessiz dolandık adam çevirdi yazdı koyuyor gerçekten insana,neyse geçmiş olsun artık yapacak bir şey yok 15 gün içinde peşin olarak öde bari indirime girsin

UmitKC
26-05-2012, 23:11
Ben iki kere yedim,ikiside senin gibiydi sessiz sessiz dolandık adam çevirdi yazdı koyuyor gerçekten insana,neyse geçmiş olsun artık yapacak bir şey yok 15 gün içinde peşin olarak öde bari indirime girsin

hepsinin (: eyvallah cok sagol.. mecbur ödücez artık..

Anıl E.
26-05-2012, 23:14
Talimat böyle aslında onların da yapacagı bir şey yok görev adamları,iyisine denk gelirsen tölerans gösteriyorlar..

UmitKC
26-05-2012, 23:16
Talimat böyle aslında onların da yapacagı bir şey yok görev adamları,iyisine denk gelirsen tölerans gösteriyorlar..

Ya ALLAH aşkına onlar da hiç genç olmadı mı ? Tamam dışarıyı rahatsız edersem yazsınlar gıkım bile çıkmaz ama bu şekilde yazılması koyuyor gerçekten

silent furious
26-05-2012, 23:18
bence ekzos rahatsız edici böğürmüyorsa ceza yazılmaması gerekir adamlar görüntüsüne bakıp ceza yazıyo

joker
26-05-2012, 23:18
Önden görerek sola çek dedi. arkaya geçmedi ki (: göz göze geldik ve o AN herşey değişti .

Neden buna karşı çıkıyor polis. He çok kötü bir şey neden sattırıyorlar. İçim yandı yemin ediyorum ..

biz zamanında çok sorduk bu soruları sonuç yok boşver öde gitsin :D

UmitKC
26-05-2012, 23:22
biz zamanında çok sorduk bu soruları sonuç yok boşver öde gitsin :D

inan seçeneğim olsa ödemezdim ama mecburuz (: polisler de bu cezalara göre prim alıyormuş (: bildiğim kadarıyla ne kadar cok ceza o kadar çok para demek..

o değil de bağlatma durumu var mı ki ?

freelife
26-05-2012, 23:25
onlarda artık günümüze uyum sağlamak için eğitimden geçmeleri gerekir diye düşünüyorum. (tüv onaylı ürünlere ceza yazmazlarsa bir problem olmaz kimse için )

driftboy
26-05-2012, 23:27
30/1b yedin sanırım geçmiş olsun :)
dizel arabayı egsozdan kapattırmışlıgımız var maksat ceza olsun :D

hahah :D kanka 2 sene önceki olayı anlatayım,

bursada asker eğlencesindeyiz, clc vtec'in eski sahibi ilker abinin, rahat 15 araba varız typer bmw vtec filan bayaa hızlı arabalar var bide dizel corolla :D

FSM bulvarını herkes dip gaz geçti, serkan abi typer'la combo yaptı resmen öyle bi gazlayış yok. ilerde caminin ordaki kavşakta 3 tane ekip arabası yolu kesmiş bizi bekliyo bizde kucaklarına düştük tabi. Herkesi çekti kenara kaçabilen kaçtı tabi. Bide corollayı çekti eksoz var diye... Abi eksoz yok bu dizel araba ses çıkmaz bundan neyine ceza yazıyosun çalıştırayım sesine bak diyoruz. adamın söylediği aynen şu;

''Siz oralara düğme filan yaptırmışınızdır o düğmeye basınca susar filan bas ordaki bütün düğmelere elbet biri açar sesi çıkar bu arabanın sus konuşma ver ehliyeti ''

:D :D

Vtec'ler gtı'lar ceza yemedi eksozdan, dizel corollaya kestiler .D

UmitKC
26-05-2012, 23:28
onlarda artık günümüze uyum sağlamak için eğitimden geçmeleri gerekir diye düşünüyorum. (tüv onaylı ürünlere ceza yazmazlarsa bir problem olmaz kimse için )

Eski köye yeni adet mi getireceksiniz ya (: onlar ne güzel kurulmuş düzeni bozar mı ? ne güzel para geliyor..

freelife
26-05-2012, 23:29
Eski köye yeni adet mi getireceksiniz ya (: onlar ne güzel kurulmuş düzeni bozar mı ? ne güzel para geliyor..

doğru söylüyorsun.....

UmitKC
26-05-2012, 23:29
hahah :D kanka 2 sene önceki olayı anlatayım,

bursada asker eğlencesindeyiz, clc vtec'in eski sahibi ilker abinin, rahat 15 araba varız typer bmw vtec filan bayaa hızlı arabalar var bide dizel corolla :D

FSM bulvarını herkes dip gaz geçti, serkan abi typer'la combo yaptı resmen öyle bi gazlayış yok. ilerde caminin ordaki kavşakta 3 tane ekip arabası yolu kesmiş bizi bekliyo bizde kucaklarına düştük tabi. Herkesi çekti kenara kaçabilen kaçtı tabi. Bide corollayı çekti eksoz var diye... Abi eksoz yok bu dizel araba ses çıkmaz bundan neyine ceza yazıyosun çalıştırayım sesine bak diyoruz. adamın söylediği aynen şu;

''Siz oralara düğme filan yaptırmışınızdır o düğmeye basınca susar filan bas ordaki bütün düğmelere elbet biri açar sesi çıkar bu arabanın sus konuşma ver ehliyeti ''

PoLisden kaçsak büyük bi sıkıntı olur mu ki ?

UmitKC
26-05-2012, 23:30
doğru söylüyorsun.....

Abi millet kolayını bulmuş işinin.. Biz Sadece piyon gibi oynatılırız işde.

silent furious
26-05-2012, 23:32
sade ceza mı kesti bir de süre falan veriyorlar git ekzosu sök trafiğe göster sökmez sen trafikten men falan durumları oluyo öyle birşeyden bahsetti mi

UmitKC
26-05-2012, 23:34
sade ceza mı kesti bir de süre falan veriyorlar git ekzosu sök trafiğe göster sökmez sen trafikten men falan durumları oluyo öyle birşeyden bahsetti mi

Yok o tarz bir şey demedi. Polis zaten arbaya bindi camını yarıya kadar kapattı oradan konusuyoruz. ABi ceza mı yazıyorsn dedim evet dedi neden abi dedim. Egzos normalmi sence senin dedi evet dedim normal olduğu için yazıyorum o zmn dedi. yazdı 15 gün içinde ödersen % 25 az ödersin dedi. ALLAH razı olsun abi ya sağol dedim bindim arabaya Suratına bağırta bağırta giddim (: başka bir sey olmadı

driftboy
26-05-2012, 23:34
PoLisden kaçsak büyük bi sıkıntı olur mu ki ?

Sakaryanın polisinden kaçma, aşırı insafsızlar. Arabayı çıkaramazsın evin önünden. Zaten mobeseden plakayı okudukları an sivil damlıyo anında tepene yolda giderken. Başımıza geldi çünkü geçen sene.

UmitKC
26-05-2012, 23:38
Sakaryanın polisinden kaçma, aşırı insafsızlar. Arabayı çıkaramazsın evin önünden. Zaten mobeseden plakayı okudukları an sivil damlıyo anında tepene yolda giderken. Başımıza geldi çünkü geçen sene.

onlar direk plakaya da yollar cezayı zaten (: bari yanlış park falan yazsaydı ceayı ya (:

silent furious
26-05-2012, 23:39
Yok o tarz bir şey demedi. Polis zaten arbaya bindi camını yarıya kadar kapattı oradan konusuyoruz. ABi ceza mı yazıyorsn dedim evet dedi neden abi dedim. Egzos normalmi sence senin dedi evet dedim normal olduğu için yazıyorum o zmn dedi. yazdı 15 gün içinde ödersen % 25 az ödersin dedi. ALLAH razı olsun abi ya sağol dedim bindim arabaya Suratına bağırta bağırta giddim (: başka bir sey olmadı

çok sıkıntı etme o zaman boşver daha ağır yaptırımlarda uyguluyorlar

UmitKC
26-05-2012, 23:44
çok sıkıntı etme o zaman boşver daha ağır yaptırımlarda uyguluyorlar

(: yapcak bir şey yok artık... mecburuz.

ÇALIŞKAN
26-05-2012, 23:45
1-notere ödersin
2-bandrole ödersin
3-vize de ödersin
4-eksoz muayenede ödersin
5-benzinden bi ton vergi alırsın
6-ceza yersin..... bu ne yaaa arabayımı biniyoz arabamı bize biniyo.... evlat besler gibi masrafı var bi arabann

Anıl E.
26-05-2012, 23:47
Merkezde gezemiyorum korkudan,hangisi yine çevirecek diye .. Yıkıyorum arabayı evin önüne koyuyorum başka seçenek bırakmadılar. Ne kadar efendi sessiz sürsen de taktılar mı takıyorlar belli başlı arabalara.

Bi1ReD
26-05-2012, 23:48
1-notere ödersin
2-bandrole ödersin
3-vize de ödersin
4-eksoz muayenede ödersin
5-benzinden bi ton vergi alırsın
6-ceza yersin..... bu ne yaaa arabayımı biniyoz arabamı bize biniyo.... evlat besler gibi masrafı var bi arabann

Arabanda senin gibi normal değilse bu liste hep aynı :):)

silent furious
26-05-2012, 23:51
(: yapcak bir şey yok artık... mecburuz.

öyle allah beterinden saklasın

UmitKC
26-05-2012, 23:51
Merkezde gezemiyorum korkudan,hangisi yine çevirecek diye .. Yıkıyorum arabayı evin önüne koyuyorum başka seçenek bırakmadılar. Ne kadar efendi sessiz sürsen de taktılar mı takıyorlar belli başlı arabalara.

Sanırım mecburuz buna..

M.degirmen
27-05-2012, 00:12
ödeyecen baba başka çaresi yok akaryakıt vergisiyle dönen ülke ancak bu kadar olur

alpy
27-05-2012, 00:13
Geçmiş olsun.Yapacak birşey kalmamış.

ERTAN
27-05-2012, 00:33
Tahminimce size önceden kafayı takmış bir polis abimiz tanıdı ve ceza yazdı olabilir?

SieRRa
27-05-2012, 07:10
Bende 2 hafta önce başımıza gelen olayı anlatayım.Lüleburgaz edirne bayırında herzaman oldugu gibi toplanmıştık bikaç arkadaş muhabbet falan ediyoruz araçlar park halinde duruyor,baktık 2 ekip geliyor dedik duruyoruz herzaman durdugumuz yerde ne olacak bişey olmaz,2 arkadaş kaçın dedi atladılar gsi ile subarı sıka sıka gitti polis kafasını bile çevirmedi bizde kaçmadık kaçmak suçya..geldiler araçların etrafında bi dolaştılar çalıştır bakalım bas gaza bastık e tabi ses cıkınca da direkt rallici bunlar :D deyip yazdılar..bi arkadaş aracı bırakıp benzinliğin marketine gitti bunun sahibinide bulun çekiciyle kaldırırım falan dedi sonra sahibi çagrıldı tabi,o an orada olan egzozu orjinal olmayan her araca ceza yazdılar tabi bi araç hariç bize ceza yazarlarken arkada polisle oradaki bi adamın arasında geçen dialog ;
- abi benimde egzoz büyük ama ben burada arabayı siliyodum
- tamam sen şimdi biraz bekle gidersen derler buna niye yazmadın biz cezaları keselim gidersin.. (ben hiçbirzaman ayırım yapmam ama araba şahindi)

ee biz ne yapıyorduk orda milleti rahatsız edecek ? niye ceza kesiyorsunuz diyoruz egzozun orjinal değil diyo,ama o konusma tarzını davranışlarını bi görseniz bildiğin terörist muamelesi canımızı sıkan o gelip kardeşim egzozdan şikayet oluyo yazmak zorundayız falan dese vallahi bişey demeyeceğim ama dövmedikleri kaldı itirazda edince sus filmden de yazarım ceza dedi mecbur sustuk.1 hafta izin verdiler cezayı ödeyip egzozu değiştirip gösterdik o da ayrı bi hikaye,karakola gittim sözde bilirkişiye egzozu gösteriyoruz ben ne anlarım egzozdan bas bakalım gaza bizde gençtik düğmeli falan yapıyolar demezmi,böyle olmaz egzozu değiştirdiğinize dair fatura getirin olur dedi tekrar egzozcuya gidip faturamızı aldık getirdik oldu..biraz uzun anlattım beyler kusura bakmayın :) bi zevkimiz vardı onuda aldılar..

umut onatoglu
27-05-2012, 07:23
demesine gerek yok egzozdan yediyseniz arac men olmustur menini kaldirmak gerekir

Chn53
27-05-2012, 07:52
polisten polise degisiyor... bende ehliyet yokken sıka sıka geziyordum headers duz boru egzozlu corollayla... çogu polis bisey demedi ehliyetim olmadigi halde... ciflikte 10 araba hepimizde egzoz var adam egzozlariniz cok buyuk olmus hic guzel olmamis diyo :D :D yani bu işin bi standardı yok... adamina bagli...

kazımcelik
27-05-2012, 07:55
bende gecen bi polis abiye:) sormuştum cezadan sonra sanırım 1 hafta yada 10 gün içinde normal bi eksoz takıp harhangi bi ekibe karakola göstermek lazım mış..

devilboy
27-05-2012, 08:47
araba kaportadan çıktı 1 km sonra egsozum kapalıyken ceza yedim yalvardık ama radar anons etmiş bişe yapamadık dikkat 24 saat süre veriliyor yasal olarak söktürmen için söktürmediğin takdirde tekrar aynı suçtan yakalanırsan arabayı bağlarlar 35413574514354 kez geldi başıma :D iyi biliyorum bu işleri yoksa arabanı çekici çağırıp otoparka çekiyorlar otoparka gidip arabanı çıkarıyorsun trafiğe gidip düşümünü yaptırıyorsun falan bi ton rezillik egsozunu söktür yolda trafik polisi gördüğün zaman rica et anons etsin düşümünü yapsın yoksa başın ağrır

umut onatoglu
27-05-2012, 08:52
imza guzelmis bahri bey

golfcu0101
27-05-2012, 12:16
inan seçeneğim olsa ödemezdim ama mecburuz (: polisler de bu cezalara göre prim alıyormuş (: bildiğim kadarıyla ne kadar cok ceza o kadar çok para demek..

dostum bilmediğin veya kulaktan duyma şeyler hakkında konuşma bence.biz prim alsak memlekette araba suçlu kalmaz canım kardeşim her an ensesinde ölüm tedirginliği ile geziyoruz sokaklarda.dediğin gibi olsa tebeşir varmı,ceset torbası varmı vs vs nelerden yazarlar prim alacak olsak

golfcu0101
27-05-2012, 12:20
polisten polise degisiyor... bende ehliyet yokken sıka sıka geziyordum headers duz boru egzozlu corollayla... çogu polis bisey demedi ehliyetim olmadigi halde... ciflikte 10 araba hepimizde egzoz var adam egzozlariniz cok buyuk olmus hic guzel olmamis diyo :D :D yani bu işin bi standardı yok... adamina bagli...

arkadaşında dediği gibi 5 parmağın 5 i bir değil böle genelleme yapmak yakışmaz bu formdaki kardeşliğe

RafetAraç
27-05-2012, 16:12
Bende 2 hafta önce başımıza gelen olayı anlatayım.Lüleburgaz edirne bayırında herzaman oldugu gibi toplanmıştık bikaç arkadaş muhabbet falan ediyoruz araçlar park halinde duruyor,baktık 2 ekip geliyor dedik duruyoruz herzaman durdugumuz yerde ne olacak bişey olmaz,2 arkadaş kaçın dedi atladılar gsi ile subarı sıka sıka gitti polis kafasını bile çevirmedi bizde kaçmadık kaçmak suçya..geldiler araçların etrafında bi dolaştılar çalıştır bakalım bas gaza bastık e tabi ses cıkınca da direkt rallici bunlar :D deyip yazdılar..bi arkadaş aracı bırakıp benzinliğin marketine gitti bunun sahibinide bulun çekiciyle kaldırırım falan dedi sonra sahibi çagrıldı tabi,o an orada olan egzozu orjinal olmayan her araca ceza yazdılar tabi bi araç hariç bize ceza yazarlarken arkada polisle oradaki bi adamın arasında geçen dialog ;
- abi benimde egzoz büyük ama ben burada arabayı siliyodum
- tamam sen şimdi biraz bekle gidersen derler buna niye yazmadın biz cezaları keselim gidersin.. (ben hiçbirzaman ayırım yapmam ama araba şahindi)

ee biz ne yapıyorduk orda milleti rahatsız edecek ? niye ceza kesiyorsunuz diyoruz egzozun orjinal değil diyo,ama o konusma tarzını davranışlarını bi görseniz bildiğin terörist muamelesi canımızı sıkan o gelip kardeşim egzozdan şikayet oluyo yazmak zorundayız falan dese vallahi bişey demeyeceğim ama dövmedikleri kaldı itirazda edince sus filmden de yazarım ceza dedi mecbur sustuk.1 hafta izin verdiler cezayı ödeyip egzozu değiştirip gösterdik o da ayrı bi hikaye,karakola gittim sözde bilirkişiye egzozu gösteriyoruz ben ne anlarım egzozdan bas bakalım gaza bizde gençtik düğmeli falan yapıyolar demezmi,böyle olmaz egzozu değiştirdiğinize dair fatura getirin olur dedi tekrar egzozcuya gidip faturamızı aldık getirdik oldu..biraz uzun anlattım beyler kusura bakmayın :) bi zevkimiz vardı onuda aldılar..
valla çok kötü olmuş sizin durumunuz :D

__FrK__
27-05-2012, 16:19
Merhaba arkadaşlar.

Bugün Adapazarı merkezde bir şey almaya giderken polis pusu kurmuş ve beni görür görmez sola çek deyip ehliyet ve ruhsat istemek kaydıyla 154 TL ceza yapiştırdı..

şu üstünü koyulaştırdıgım yere bak bakalım sence böyle mallık varmı terbiyesiz herif

Kadir54
27-05-2012, 16:19
Geçmiş olsun Adapazarı merkezdeki polisler biraz gıcık cam filmi - app plaka felanda hiç affetmiyorlar.. Biz Karasu'da hiç bir sorun yaşamıyoruz. Benim sana tavsiyem Artvin sanayinde Ferhat Egzoz var ona git arabanın altına bir yere saklasın egzozunu.

SieRRa
27-05-2012, 17:00
valla çok kötü olmuş sizin durumunuz :D evet malesef biz ne yaparsak yapalım şemsiye yerine ulaştı :D

driftboy
27-05-2012, 17:12
Geçmiş olsun Adapazarı merkezdeki polisler biraz gıcık cam filmi - app plaka felanda hiç affetmiyorlar.. Biz Karasu'da hiç bir sorun yaşamıyoruz. Benim sana tavsiyem Artvin sanayinde Ferhat Egzoz var ona git arabanın altına bir yere saklasın egzozunu.

amerikan parkdan trafikten men ettiler bi tanıdıgın arabasını . neden bu sinyaller sürekli yanıyo diyo ve yerleştiriyo..

GokhanRS
27-05-2012, 17:16
valla neresine giriyor diyorsun ama yanlış konuşuyorsun bu konuda. emin ol bende polisleri pek sevmem çünkü aralarında 10 tane düzgün varsa 10 tane dünyayı ben yarattım der gibi takılanları da var. o yüzdende hepsini kötü görünüyor gözümüze.

ancak şu var, kanunda kesin ve net bu egzos denen şey motor sporları haricinde orjinalin dışına çıkılamaz. senin gittiğin sokak motorsporları pisti miydi? değildi. kanunen adamın ceza kesme hakkı var mı? var.

gülü seven dikenine katlanır mı? katlandırırlar. Dolayısı ile kanuna uygun olmayan bi zevkin varsa cezasınada katlanman gerekir. Çünkü bu iş düşündüğümüz gibi değil. Uyuşturucu kullanan adama bunun kötü olduğunu anlatabilirmisin? derki bi bu zevkimiz var bunuda rahat bırakmıyorlar.

iyi o zaman uyuşturucu kullanana göz yumsunlar nede olsa kullanana göre aslında bi bu zevkimiz var denilen bişi, ancak bize göre iğrenç bişi.

egzosda böyle bize göre güzel ama yolda giderken azcık bassan trafikteki diğer araçlarda gürültüyü başı kaldırmayan adama küfür bile ettiriyoruz. arkamızdan sövüyordur.

benim şuanda 2bin tl cezam var bu tür çeşitli sebeplerden 2 senede toplamda. radar egzos cam filmi v.s v.s en sonunda sıkıldım filmi söktüm egzosuda kumandalıya çevirdim çünkü artık farkına vardım, hata cezayı bize kesenlerde değil. ceza yiyen bizlerde.

o yüzden hakaret etmeden düşünmek lazım biraz. suçlu sen ve benim. polislerin tek suçu efendi davranmayı kibarca geçirmeyi öğrenememiş olması. yani ceza yazmak tamamen hakları ve doğru olanı yapıyorlar.

Germanian
27-05-2012, 17:20

bu şahinciler diyerek ayırdığınız grup size birşeymi yaptı ???
neden şahinciler ?? apaçiler diyemiyormusunuz ??
neden marka model karalaması yapıyorsunuz ?

onur_S
27-05-2012, 18:25
neden anlamıyorsunuz egzoz rahatsız ediyor istediğiniz yerde durun hiç mi o araba yürümüyor?bende hiç sevmiyorum soba borusu gibi eski ford kamyonlar gibi gezen arabaları.
kendi aracımda da cat back egzoz var ama hiç öyle ses çıkarmıyor ses için de yaptırmadım zaten.bazıları var kendine sövdürüyor öküz gibi böğürüyor,herkes üstüne alınmasın ama ceza yememesi mi lazım böylelerinin :)

ismailozkan_01
27-05-2012, 19:37

yanlış bilgin kardeşim , eğer prim alsaydık bugüne kadar zengin olurduk :)

ismailozkan_01
27-05-2012, 19:38
arkadaşında dediği gibi 5 parmağın 5 i bir değil böle genelleme yapmak yakışmaz bu formdaki kardeşliğe

haklısın abi :icon_tup:

golfcu0101
27-05-2012, 20:41
yukarıda da dediğim gibi 5 parmağın 5 i bir değil kimse kimseyi sevmek zorunda değil illa iyide var kötüde bunu genele vurmadan tartışmalı ve konuşmalı bence.daha öncede bu tarz açılan konularda konu hep buralara geldi.ayrıca gökhanRS kardeşime katılıyor ve düşüncesinden dolayı teşekür ediyorum:icon_tup:

Anıl E.
27-05-2012, 20:48
bu şahinciler diyerek ayırdığınız grup size birşeymi yaptı ???
neden şahinciler ?? apaçiler diyemiyormusunuz ??
neden marka model karalaması yapıyorsunuz ?

Dostum bir şey dikkatimi çekti,geçen günlerde de bir arkadaşımız şahinciler yazınca hemen sen atladın olaya,zaten kendini bilen arabasını bilen şahincilerde var forumda onlar niye sesini çıkartmıyorda sen çıkartıyosun anlamıyorum galiba o anlatmak istedigim şahinciler kısmına giriyorsun sen de ,benim en samimi arkadaşlarımın birinde kartal diğerinde şahin var ,seninle tartışmaya giremem bu boş muhabbet yüzünden .

Germanian
27-05-2012, 20:54
Dostum bir şey dikkatimi çekti,geçen günlerde de bir arkadaşımız şahinciler yazınca hemen sen atladın olaya,zaten kendini bilen arabasını bilen şahincilerde var forumda onlar niye sesini çıkartmıyorda sen çıkartıyosun anlamıyorum galiba o anlatmak istedigim şahinciler kısmına giriyorsun sen de ,benim en samimi arkadaşlarımın birinde kartal diğerinde şahin var ,seninle tartışmaya giremem bu boş muhabbet yüzünden .

ben ayrım yapıldığında sinirleniyorum arabamın markası önemli değil ayrıca daha 7 8 aydır kartal bende ondan önce 4 tane ford değiştirdim başka arabaya binmedim şahindoğan bilmemne değil konu ayrım bunu anlamasınız önce . o kendini bilen dediğin arkadaşlar görmemiştir konuyu bu yuzden yazmamışlardır eminim onlarda görseler karşılıksız bırakmazlardı :icon_tup:

sinan-s
27-05-2012, 20:55
Geçmiş olsun...

Anıl E.
27-05-2012, 21:32
ben ayrım yapıldığında sinirleniyorum arabamın markası önemli değil ayrıca daha 7 8 aydır kartal bende ondan önce 4 tane ford değiştirdim başka arabaya binmedim şahindoğan bilmemne değil konu ayrım bunu anlamasınız önce . o kendini bilen dediğin arkadaşlar görmemiştir konuyu bu yuzden yazmamışlardır eminim onlarda görseler karşılıksız bırakmazlardı :icon_tup:

Fazla abartıyorsun bence olayları,kendini bilen adam üstüne alınmaz zaten. Neyse eyvallah :icon_tup:

RSBurak
27-05-2012, 21:42
trafikte polis çevirirse kesinlikle durun.bu kayserideki olaydan sonra durmayanlara arkadan ateş filan ederler hiç belli olmaz.sakarya polisinden bir kere ceza yedim oda emniyet kemerinden şimdi sürekli takıyorum.ama egzozdan ceza yazma hakları yok ya piyasada egzozlu araba bırakmayacaklar yada tok ve hafif bağıran mesela benim araba :) bunlara müsaade edecekler.gerekçeleri ne merak ediyorum egzoza ceza yazmalarının?

Alperen-B
27-05-2012, 21:50
Ceza yediysen yedin bundan bize ne ? Bu forumda birsürü polis arkadaşlarımız var ve
konuşma uslubuna dikkat et. Sen rahat durmamışsın demekki poliste gelmiş sana
ceza kesmiş görevini yapmış. Kusura bakma ama burda arabasında eksoz olan
herkes ceza yemeyi göze alarak taktırıyor. He bana kalın gelir diyorsan söktür
arabandan eksozunu sessiz sessiz gez dolaş. Bu forumda ceza yiyen herkes sohbet
kısmına konu açarsa sohbette ceza konularından başka birşey olmaz.

Germanian
27-05-2012, 21:55
Fazla abartıyorsun bence olayları,kendini bilen adam üstüne alınmaz zaten. Neyse eyvallah :icon_tup:

Kendini bilmez de olduk saolasın neyse sanada eywallah sığ görüşünle mutluluklar :icon_tup:

golfcu0101
27-05-2012, 22:01
Ceza yediysen yedin bundan bize ne ? Bu forumda birsürü polis arkadaşlarımız var ve

topram güzel konuşmuşun eyvallah:icon_tup:

UmitKC
27-05-2012, 22:21
yanlış bilgin kardeşim , eğer prim alsaydık bugüne kadar zengin olurduk :)

Bakın işde sız de polissiniz demekki .. Ben Size denk gelseydim sız ceza falan yazmazdnız cunku halden anlıyorsunuz. Ama Bana ceza yazan adam arabayı onden gorur gormez cek sola hop 154 tl ceza.. Neyıme verdın dedım egzosun ole mı olması lazım dedı artıst artıst. Gerekce egzos degıl ses cıkartması degıl hanı 3-5 ceza yazalım da bugun de iş yapdı gorunelım muhabbeti.

Benım de akrablarım tanıdık abılerım war polis onlardan duyup da yazdım ben .. demekkı buradaakı bazı ABılerımızı de soleyerek rahatsız ettım k.bakmayın..

UmitKC
27-05-2012, 22:26

Abicim yada kardeşim yaşınızı bilmeden hitap etmek istemem..

Ben ceza yediğimi reklam yapmadım. Soru kısmında farke ettiysen BAĞLAMA DURUMU VAR MI diye sordum ?

Forumlar da bildiğim kadarıyla paylaşma , dertleşme , bilgi alışverişinde bulunmak içindir. yanlış biliyorsam af ola..

Konuya hassasiyet gösterip anlayanlar cevaplar , BANANE diyenler de okur sonra yorum yazmadan devam eder ? yanlış mıyım acaba ?

yoshimura
27-05-2012, 22:44
geçen bende yedim 154 tl. silencır takılıydı hiçbir atraksiyon yoktu,eksozu gördü yazdı. mühürsüz applerimide aldı. 7 gün içinde cam filmi eksozu söktürüp göstermen gerek,yoksa bilgisayardan otomatik olarak men oluyorsun. gördükleri yerde bağlarlar. geçmiş olsun. nerde çevirdiler?

kickboxer
27-05-2012, 22:45
koca bi yazı yazdım sonra sildim cnki değmez bizim polislerimize
boşver kardeşim sende içini dökmüşün iyi yapmışın söğlenenlere takılma
yazık ülkemize yazık

UmitKC
27-05-2012, 22:48
geçen bende yedim 154 tl. silencır takılıydı hiçbir atraksiyon yoktu,eksozu gördü yazdı. mühürsüz applerimide aldı. 7 gün içinde cam filmi eksozu söktürüp göstermen gerek,yoksa bilgisayardan otomatik olarak men oluyorsun. gördükleri yerde bağlarlar. geçmiş olsun. nerde çevirdiler?

Sen Cok ıyı bılırsın Cark caddesı arkası ENDER mag. onunde.. Benı arkadan gormelerı ımkansız Hızlı gtmek ımkansız bır de c.tesı gunu..

Zaten Sınavdan cıkmısım basım bır dunya ne egzos akraksıyonu yapabılırım ne de cılgınca seyler zaten normalınde de yapmam bole seyler polis gorur gormez (:

UmitKC
27-05-2012, 22:50
koca bi yazı yazdım sonra sildim cnki değmez bizim polislerimize
boşver kardeşim sende içini dökmüşün iyi yapmışın söğlenenlere takılma
yazık ülkemize yazık

Hayırlısı olsun demekten başka bir şey diyemiyoruz..

154 TL benim ortalama 1 haftalık yevmiyem.. Bir hiç uğruna..

::ZaFeR::
27-05-2012, 22:57
Demek ki ben düz boruyla kesin yerim cezayı memlekete dönüşte.Geçmiş olsun bu arada.Gerçi 3bin devirden sonra belli ediyor bende düz boru kendini.

Frid
27-05-2012, 23:06
kural dışı davranışlarda kesmeleri çok doğal iyide yapıyorlar ne egzozlar görüyoruz duyuyoruz, insan işi değiller,

performans için kullanana zaten lafım yok bir amacı var takıyor.

tüv onaylı vs sayıklamayı boş verin, gel o egzozla tüvturk te kalırsın sebep şu : üzerinde tüv onayı olması egzozun gerekli kalite kontrolden geçmesi, ülke sınırları içinde belirli kademelerde kullanılabilir olmasına onay veren kurum tüv, onayı da pistlerde özel etaplarda kullanılması için veriyor. tüvturk araç muayene ile alakası yok yani

Asbest35
27-05-2012, 23:08
ben arabaya babamın askeri kartını koydum onu gösterip geçiom bana benzioda adam :D

meLaNchoLic
28-05-2012, 00:01
valla ortalık iyi karışmış yine :D

öncelikle konuyu acan arkadaş 306 griffe ile yaşamış bu olayı sanırım.. bizdede vardı 306 griffe.. tavsiyem şu. katı iptal et ortaya spor susturucu koy 51lik boru kullan sonada orjinal susturucu koy ve açık filtre kullan kit ile birlikte öncelikle daha güzel ses alıyosun dip gaz vermedikce yüksek devirde bile ses cıkarmıyo polisle derdin olmaz.. bende cok sorun yasadım egzozdan zamanında emin ol filtreyle daha cok ses cıkıyo düz boru falan halt etmiş :D

ayrıca tüvtürkten muaynede tüv onaylı egzozdan geçemezsiniz diyen olmuş.. muayneden açık filtre+orta susturucu iptal ve sonda remus hardline egzozla geçtim tüv onaylıydı.. silencerı taktım geçtim.. geçilebiliyo yani..

BurakYozgat.
28-05-2012, 08:26

Bu kural "şahin"cilere geçerli değil onlara herşey serbest.. demişsinizde ben geçen hafta pazartesi arabayı (basmadığım halde) egsozdan bağlattım otoparka gitti araba aynı günün akşamı alabildim,salı günü orj. egsozda başlık var diye tekrar otoparka çekildim ? ben hiç bi serbestlik göremiyorum konuşmanıza ve sınıflandırmalarınıza dikkat edin bi zahmet. Allahtan ilk çektikleri otopark daha aracın düşümünü yapmamış araç hala otoparka gözüküyo diye ceza yazıp arabayı bağlayamadılar..

Sanada geçmiş olsun arkadaşım dikkat et 2.ye muayeneye bile gönderebiliyolar.

zirvecol
28-05-2012, 08:55
burda adam gibi işini yapan polislerde var çorba peşinde olanlarda var.kimse yok demesin herkesin kendi düşüncesidir ama ben gördüğüm seylerden bahsederim.geçmiş olsun sana kardeşim yapçak bişey yok takma kafana :):)

Germanian
28-05-2012, 09:09
Bu kural "şahin"cilere geçerli değil onlara herşey serbest.. demişsinizde ben geçen hafta pazartesi arabayı (basmadığım halde) egsozdan bağlattım otoparka gitti araba aynı günün akşamı alabildim,salı günü orj. egsozda başlık var diye tekrar otoparka çekildim ? ben hiç bi serbestlik göremiyorum konuşmanıza ve sınıflandırmalarınıza dikkat edin bi zahmet. Allahtan ilk çektikleri otopark daha aracın düşümünü yapmamış araç hala otoparka gözüküyo diye ceza yazıp arabayı bağlayamadılar..

Sanada geçmiş olsun arkadaşım dikkat et 2.ye muayeneye bile gönderebiliyolar.

++++++++ :icon_tup:

Anıl E.
28-05-2012, 09:37
Neyse yazdım da geri editleyim :) . Devam et kardeşim egsoz takabilirsin bence,istedigin kadar ceza ye yine tak..Ülkenin derdi tasası bitmedi antin kuntin şeylere takıyorlar kafayı,yok yasakmış yok cezaymış ülkenin ugraşılacak başka derdi kalmadı ,efendi doğru düzgün insanların bir tane keyfi olur onu da çok görürler,insan dışı egsozlara kalabalık yerlerde görgüsüzce sonuna kadar basılmasına ben de karşıyım,benimde egsozum var kalabalıkta basmaya utanıyorum zaten ayıp oluyor diye,ama sessiz de gitsem durduruyorlar arkadaşında demek istedigi bu üstüne gidilmesin boşuna..

Chn53
28-05-2012, 09:46
ceza olayında şahincilere bi ayrımcılık göremedim ben bu güne kadar... hatta yarışlara gidip polis bastığında şahinler çalışmadığı için hep enseleniyolardı :hahaha:

ama trafikte şahincilerden korkarım arkadaş adamlar kasap gibi araba kullanıyorlar... " çarpsam ne olacak 200 liraya yaptırırım " düşüncesi var heralde :D

Anıl E.
28-05-2012, 09:48
Aynen öyle arkadaş benim tampon 30 lira bir şey olmaz akıllı ol diye tehdit ediyor :D

UmitKC
28-05-2012, 10:44
burda adam gibi işini yapan polislerde var çorba peşinde olanlarda var.kimse yok demesin herkesin kendi düşüncesidir ama ben gördüğüm seylerden bahsederim.geçmiş olsun sana kardeşim yapçak bişey yok takma kafana :):)

Eyvallah abi sağol . Takılcak bir şey yok aslında (: olan oldu bir kere ...

UmitKC
28-05-2012, 10:47
Neyse yazdım da geri editleyim :) . Devam et kardeşim egsoz takabilirsin bence,istedigin kadar ceza ye yine tak..Ülkenin derdi tasası bitmedi antin kuntin şeylere takıyorlar kafayı,yok yasakmış yok cezaymış ülkenin ugraşılacak başka derdi kalmadı ,efendi doğru düzgün insanların bir tane keyfi olur onu da çok görürler,insan dışı egsozlara kalabalık yerlerde görgüsüzce sonuna kadar basılmasına ben de karşıyım,benimde egsozum var kalabalıkta basmaya utanıyorum zaten ayıp oluyor diye,ama sessiz de gitsem durduruyorlar arkadaşında demek istedigi bu üstüne gidilmesin boşuna..

Sana katılmamak elde değil o tarz şeyler tabiki sevilmez tasvip de edilmez.

ismailozkan_01
28-05-2012, 12:13
trafikte polis çevirirse kesinlikle durun.bu kayserideki olaydan sonra durmayanlara arkadan ateş filan ederler hiç belli olmaz.sakarya polisinden bir kere ceza yedim oda emniyet kemerinden şimdi sürekli takıyorum.ama egzozdan ceza yazma hakları yok ya piyasada egzozlu araba bırakmayacaklar yada tok ve hafif bağıran mesela benim araba :) bunlara müsaade edecekler.gerekçeleri ne merak ediyorum egzoza ceza yazmalarının?

bugüne kadar durmayanlara arkadan ateş etmediğimiz ve kovaladığımız için (ab standartları gereği) kayserideki üzücü olay başımıza geldi ....

ama durumlar düzeliyor şu an kapan kullanma olayı gündemde...

ismailozkan_01
28-05-2012, 12:20
Bakın işde sız de polissiniz demekki .. Ben Size denk gelseydim sız ceza falan yazmazdnız cunku halden anlıyorsunuz. Ama Bana ceza yazan adam arabayı onden gorur gormez cek sola hop 154 tl ceza.. Neyıme verdın dedım egzosun ole mı olması lazım dedı artıst artıst. Gerekce egzos degıl ses cıkartması degıl hanı 3-5 ceza yazalım da bugun de iş yapdı gorunelım muhabbeti.

Benım de akrablarım tanıdık abılerım war polis onlardan duyup da yazdım ben .. demekkı buradaakı bazı ABılerımızı de soleyerek rahatsız ettım k.bakmayın..

kardeşim akraban ve çevrendeki poolis olanlarda yanlış biliyor prim meselesi yok , diğer konuya gelince ben her gün modifiyeli araç durduryorum kontrol ediyorum uygulama için gerek trafik yönünden gerek asayiş yönünden inceliyoruz , her meslektaşımın hali tavrı tabi ki başka ...

UmitKC
28-05-2012, 12:24
kardeşim akraban ve çevrendeki poolis olanlarda yanlış biliyor prim meselesi yok , diğer konuya gelince ben her gün modifiyeli araç durduryorum kontrol ediyorum uygulama için gerek trafik yönünden gerek asayiş yönünden inceliyoruz , her meslektaşımın hali tavrı tabi ki başka ...

Her parmak , Her insan , Her polis , Her doktor tabıkı bır degıldır..

ismailozkan_01
28-05-2012, 12:24
Merhaba arkadaşlar.

(Bir de bu egzos Polis'lerin Neresine .iriyor) da ona ceza veriyor ?

bu güzel mesajın için ayrıca teşekkür ederim sen bu zihniyetle gidersen o egsozu sana daha çoook monte ederler......

ismailozkan_01
28-05-2012, 12:28
valla neresine giriyor diyorsun ama yanlış konuşuyorsun bu konuda. emin ol bende polisleri pek sevmem çünkü aralarında 10 tane düzgün varsa 10 tane dünyayı ben yarattım der gibi takılanları da var. o yüzdende hepsini kötü görünüyor gözümüze.

ancak şu var, kanunda kesin ve net bu egzos denen şey motor sporları haricinde orjinalin dışına çıkılamaz. senin gittiğin sokak motorsporları pisti miydi? değildi. kanunen adamın ceza kesme hakkı var mı? var.

gülü seven dikenine katlanır mı? katlandırırlar. Dolayısı ile kanuna uygun olmayan bi zevkin varsa cezasınada katlanman gerekir. Çünkü bu iş düşündüğümüz gibi değil. Uyuşturucu kullanan adama bunun kötü olduğunu anlatabilirmisin? derki bi bu zevkimiz var bunuda rahat bırakmıyorlar.

iyi o zaman uyuşturucu kullanana göz yumsunlar nede olsa kullanana göre aslında bi bu zevkimiz var denilen bişi, ancak bize göre iğrenç bişi.

egzosda böyle bize göre güzel ama yolda giderken azcık bassan trafikteki diğer araçlarda gürültüyü başı kaldırmayan adama küfür bile ettiriyoruz. arkamızdan sövüyordur.

benim şuanda 2bin tl cezam var bu tür çeşitli sebeplerden 2 senede toplamda. radar egzos cam filmi v.s v.s en sonunda sıkıldım filmi söktüm egzosuda kumandalıya çevirdim çünkü artık farkına vardım, hata cezayı bize kesenlerde değil. ceza yiyen bizlerde.

o yüzden hakaret etmeden düşünmek lazım biraz. suçlu sen ve benim. polislerin tek suçu efendi davranmayı kibarca geçirmeyi öğrenememiş olması. yani ceza yazmak tamamen hakları ve doğru olanı yapıyorlar.

güzel bir düşünce tebrik ederim bizim meslekte kendiniz bilmezlerde çok fazla sayıda , ayrıca efendi ol ki efendilik göresin der büyüklerimiz :icon_tup:

ocean0636
28-05-2012, 13:10
Gulu seven dikenine katlanir. Su ana kadar odedigim cezalarla temiz bi 106 alirdim sanirim :)
Cevirmeden kacmayin ben zamaninda cok kactim bir gecede 2 milyar yedigim mi olmadi mahkemeye mi cikmadim neler neler.. Artik hepsinde duruyorum ve asla alkollu arac kullanmiyorum gayet huzurluyum pasa pasa cezami alir oderim yani el mahkum yapacak bisey yok .

Göki,ZD
28-05-2012, 13:15
Seni durdurduğunda sorsaydın, egsoz nerene giriyor da durdurup ceza kesiyorsun diye..

mert1612
28-05-2012, 13:20
egsoz ucu yüzünden ceza yiyip arabasında ne var ne yok söken arkadaşım vardı :D

ismailozkan_01
28-05-2012, 13:27
Seni durdurduğunda sorsaydın, egsoz nerene giriyor da durdurup ceza kesiyorsun diye..

egsozun kimseye girdiği çıktı yoktur , o tür egsozlar kanunun yasak kıldığı kısımlara girer...

30/1-b Diğer eksiklik ve bozuklukları bulunan araçlarla, görüşü engelleyecek veya bir kaza halinde içindekiler için tehlikeli olabilecek süs, aksesuar, eşya ve çıkıntıları olan araçları kullanmak, karayolunu kullananlar için tehlike yaratacak şekilde olan veya görüşü engelleyecek ve çevredekileri rahatsız edecek derecede duman veya gürültü çıkaran araçları kullanmak,

Göki,ZD
28-05-2012, 13:37
egsozun kimseye girdiği çıktı yoktur , o tür egsozlar kanunun yasak kıldığı kısımlara girer...

30/1-b Diğer eksiklik ve bozuklukları bulunan araçlarla, görüşü engelleyecek veya bir kaza halinde içindekiler için tehlikeli olabilecek süs, aksesuar, eşya ve çıkıntıları olan araçları kullanmak, karayolunu kullananlar için tehlike yaratacak şekilde olan veya görüşü engelleyecek ve çevredekileri rahatsız edecek derecede duman veya gürültü çıkaran araçları kullanmak,

Teşekkür ederim ilginize bilmiyordum.. :)

Samet_vti
28-05-2012, 13:42
adapazarının neresinde oldu bu olay peki ?

tuttut
28-05-2012, 13:44
Geçen gün park cezasi yedimde , yılbasından sonra 150 tl asagısına af cıkıyordu.Hersene oluyormu acaba bu af durumu?? Ona gore odeyecegimde :)

RIDVAN
28-05-2012, 13:44
Bu iş adamına bağlı İnsanların şahinci,doğancı dedikleri bizler arabalarımıza binemiyoruz şehir içinde gezemiyoruz. Geçenlerde pois durdurdu ön cam'da yazan yazıyı söktürdü bize. Geçen sene yazında bir abimiz durdurdu kontrolden sonra camlara film çekin boş durmuş dedi :D :D adamına göre yani..

BurakYozgat.
28-05-2012, 13:46

polis memurusunuz anladığım kadarıyla. peki bişey sormak istiyorum aracımın sac jantlarının rengine ve lastiklerimin genişliğinede ceza yazabiliyolarmı ? polis tuttu bundanda ceza yazmaya kalktı bilmediğim için yapma etme demek zorunda kaldım ? orj lastik ebadı 185-70-13 benim aracımdaki lastikler 215-50-13.. Tenekelerin rengine nası karışılabiliyo ?

ismailozkan_01
28-05-2012, 13:46
Teşekkür ederim ilginize bilmiyordum.. :)

rica ederim vazifemiz arkadaşlarımıza yardımcı olmak

ismailozkan_01
28-05-2012, 13:51
polis memurusunuz anladığım kadarıyla. peki bişey sormak istiyorum aracımın sac jantlarının rengine ve lastiklerimin genişliğinede ceza yazabiliyolarmı ? polis tuttu bundanda ceza yazmaya kalktı bilmediğim için yapma etme demek zorunda kaldım ? orj lastik ebadı 185-70-13 benim aracımdaki lastikler 215-50-13.. Tenekelerin rengine nası karışılabiliyo ?

trafik cezaları rehberine bakmak gerekir bu kadar ince detay ile ilk defa karşılaşıyorum :)

linkten trafik mevzuatına tıklayın gerekli bütün yasal prosedür burda

::.. TRAFK HZMETLER BAKANLII ..:: (http://www.trafik.gov.tr/)

BurakYozgat.
28-05-2012, 13:55
trafik cezaları rehberine bakmak gerekir bu kadar ince detay ile ilk defa karşılaşıyorum :)

linkten trafik mevzuatına tıklayın gerekli bütün yasal prosedür burda

::.. TRAFK HZMETLER BAKANLII ..:: (http://www.trafik.gov.tr/)

abi yok yemin ediyorum kafayı yedim ya pazartesi günü egsozdan bağladılar eyvallah bütün gün uğraştım men.ini kaldırdım egsozu söktürdüm orj egsozu taktım ucunda krom ufacık bi başlık var ses yok seda yok salı günü tekrar çevirdiler konuşturmuyolarda farklı bi ekip. adam neye sinirlenmişse tek kelime ettirmedi aldı evrakları otoparka gittik ne bu jantlar ne bu lastikler orjinali böyle değil bağlıyorum arabanı egsozunda var tamam bağladım diyo ya egsoz falan yok bak söktüm aha dünkü ceza falan onu gösterdim tavandaki ne öyle tatilemi gidiyosun oda yasak diyo vallahi billahi saygısızlık etmek istemedim ama sesimi yükseltip bağrınmamak içinde kendimi zor tuttum.. sisteme girmeye çalışıyo ciddi ciddi bağlıyodu araba hala otoparkta gözüküyo diye işlem yapamadılar bende bastım gittim nedir bu ya

jay-b
28-05-2012, 14:21
polis takmıssa sana bısey yapamazsın.
madem yasak madem bu kadar dıkkat cekıyor ve ızın verılmıyor. peki arkadas bunlar memlekete yasaksa nasıl gırıyor nasıl satılmasına ızın verıyorsun.teskılattan bırılerı cebıne saglam para ındırmeye devam edıyor. sen alıp takıyorsun SUCLUSUN. ama bunu satan kısı ve memlekete sokan kısıler sucsuz mu?
hadı kaldıkı polis ısını cok mukkemmel yapıyor...
emınmıyız bundan....
HAYIR.............
sokakta cadde de otobanda manyak gıbı araba kullanıyorlar. polısın umrunda mı?
DEGİL....
nasılsa sana yada baskasına zarar verse GOREV esnasında oldu dıye zabut tuturacaklar..
zararli ve suclu kım
yıne SEN...
arkadas memleketın cıvısı cıkmıs...
en sonunda satcagım subaruyu alacagım bır smart gezıp tozacagım.nedir len bu yok kanat var arac orjınal degıl yok jant rengi..
MEMLEKETTE BASKA SORUN MU KALMADI............
burada suclu tamamen devlet bız suruculer degıl.........

ismailozkan_01
28-05-2012, 14:32
madem yasak madem bu kadar dıkkat cekıyor ve ızın verılmıyor. peki arkadas bunlar memlekete yasaksa nasıl gırıyor nasıl satılmasına ızın verıyorsun.teskılattan bırılerı cebıne saglam para ındırmeye devam edıyor. sen alıp takıyorsun SUCLUSUN. ama bunu satan kısı ve memlekete sokan kısıler sucsuz mu?
emınmıyız bundan....
HAYIR.............
DEGİL....
nasılsa sana yada baskasına zarar verse GOREV esnasında oldu dıye zabut tuturacaklar..
zararli ve suclu kım
yıne SEN...
en sonunda satcagım subaruyu alacagım bır smart gezıp tozacagım.nedir len bu yok kanat var arac orjınal degıl yok jant rengi..

bütün modifiye ürünlerini emniyet teşkilati getiriyor satıyor para kazanıyor yok daha neler :)

yasaları biz koymuyoruz sadece uyguluyoruz ama pratikte sorunlar çıkabiliyor (jant ebatı rengi vs vs)

sokakta cadde de deli gibi araba kullananlara ceza yazıyoruz , diğer vatandaşların hayatını tehlikeye düşürdüğü için umrumuzda , eğer olmasaydı kaza yapsın yada başkalarının canını alsın biz işlemimizi ona yaparız derdik

burda suclu asla devlet değil , yasayı çıkaranlar

ismailozkan_01
28-05-2012, 14:33
abi yok yemin ediyorum kafayı yedim ya pazartesi günü egsozdan bağladılar eyvallah bütün gün uğraştım men.ini kaldırdım egsozu söktürdüm orj egsozu taktım ucunda krom ufacık bi başlık var ses yok seda yok salı günü tekrar çevirdiler konuşturmuyolarda farklı bi ekip. adam neye sinirlenmişse tek kelime ettirmedi aldı evrakları otoparka gittik ne bu jantlar ne bu lastikler orjinali böyle değil bağlıyorum arabanı egsozunda var tamam bağladım diyo ya egsoz falan yok bak söktüm aha dünkü ceza falan onu gösterdim tavandaki ne öyle tatilemi gidiyosun oda yasak diyo vallahi billahi saygısızlık etmek istemedim ama sesimi yükseltip bağrınmamak içinde kendimi zor tuttum.. sisteme girmeye çalışıyo ciddi ciddi bağlıyodu araba hala otoparkta gözüküyo diye işlem yapamadılar bende bastım gittim nedir bu ya

abim yasa çok esnek ve geniş teknik değişikliğe adam jant ebatınıda sokar , tavan bagajınıda , arka kanatıda ,

jay-b
28-05-2012, 14:42
bütün modifiye ürünlerini emniyet teşkilati getiriyor satıyor para kazanıyor yok daha neler :)

yasaları biz koymuyoruz sadece uyguluyoruz ama pratikte sorunlar çıkabiliyor (jant ebatı rengi vs vs)

sokakta cadde de deli gibi araba kullananlara ceza yazıyoruz , diğer vatandaşların hayatını tehlikeye düşürdüğü için umrumuzda , eğer olmasaydı kaza yapsın yada başkalarının canını alsın biz işlemimizi ona yaparız derdik

burda suclu asla devlet değil , yasayı çıkaranlar
tamam tamam heppımız sucluyuz :D
napalım....
keserım sesı gıderım... gecen ekıp otosuyla oyle gıttık bayagı bısey olmadı.
he komık bır olayda
yer fsm gıseler yanımda ford transıt... acar camı ve hadı gazlayalım der.bır baktım camda radar var. o anlamadı anladıgımı. dedım hadı yru gıdelım nereye kadar gıdeceksın.bak onun dolu trafıktesın ezıp mı gececeksın? gulusme oldu..
sonra bana kac gordun bununla dedı.250 dedım ve sonra senın gıbı bır aractan ve ceza geldı artık yapmıyorum hız dedım.nereden anladın dedı :)) abı camda radarın duruyor dedım yıne gulusmeler oldu ... allah kaza bela vermesın cok guzel aracın var dıkkatlı gıt dedı ve ayrıldık(egzoztu kısmıstım tabı)
:))

ismailozkan_01
28-05-2012, 14:50
abim maksat ses kesip gitmek değil kimseyi kırmak üzmek te değil , tür olaylar her zaman olur ve canımızı sıkabilir ama senin anlattığın gibi tatlı olaylar da yaşayabiliyoruz , ben olsam bi kaç tur gezmek isterdim subiyle :) dün akşam iş çıkışı bi kardeşime rastladım ve 106 gti ile ufak bi gezi sonrası evime kadar bıraktı çok teşekkür ederim ona :)

es026
28-05-2012, 15:01

Arkadaşım Polis cezaya göre prim almaz öncelikle bunu bilmeni isterim.Eksoza karşı biriside değilim.Rica ediyorum işi bilmeden Polislik için gerçek dışı yorumlarda bulunmayalım. Eksozdan çok şikayet eden bu durumdan rahatsız olduğunu müdüre bildirenler var. Müdürlerde halktan gelen şikayet doğrultusunda memuruna emir veriyor.

Yani kısaca işin özü şu, eksoz taktım diye performanstan bir haber araçlarını bağıttırıp,olmayacak yerlerde trafiği tehlikeye sokan davranışlarda bulunan apaçiler yüzünden,belkide öttürmediğiniz halde sizlerde mimleniyorsunuz.

3rk4n
28-05-2012, 15:02
abim maksat ses kesip gitmek değil kimseyi kırmak üzmek te değil , tür olaylar her zaman olur ve canımızı sıkabilir ama senin anlattığın gibi tatlı olaylar da yaşayabiliyoruz , ben olsam bi kaç tur gezmek isterdim subiyle :) dün akşam iş çıkışı bi kardeşime rastladım ve 106 gti ile ufak bi gezi sonrası evime kadar bıraktı çok teşekkür ederim ona :)

Peki dostane olarak bi soru soruyorum . Geçen haftalarda bankamatikten para çekmeye durduğumda arkadan polis geldi eksozdan arabamı bağladı 150küsür lirada ceza yazdı böle bişi olabilirmi böyle bi hak varmı ?

twin
28-05-2012, 15:08
emınmıyız bundan....
HAYIR.............
DEGİL....
zararli ve suclu kım
yıne SEN...
aynen katılıyorum :icon_tup: yazan arkadaş terbiyesizmiş demekki öde gitsin ne taktın bu kdar ?

D.CaN
28-05-2012, 15:27
Valla yapcak birşey yok gülü seven dikene katlanır, ne desek boş
Bende 14.05de ceza yedim yanlız diyalog bombaydı
Memur:bu egzos ney ?
Ben:HKS ahahaha :)
Memur:gül sen gül
Ben:Bağlamayında ne yazıyosanız yazın
Memur:iyi 154 tl yazdım, bidaha yakalanırsan men olursun
Ben:eyvallah abi iyi akşamlar kolay gelsin, giderken hıaaaaaaaaaaaaaaaaaatat haaaaaaaaaaatat problem olamamıştır herhalde :D

GokhanRS
28-05-2012, 15:30
Valla yapcak birşey yok gülü seven dikene katlanır, ne desek boş
Bende 14.05de ceza yedim yanlız diyalog bombaydı
Memur:bu egzos ney ?
Ben:HKS ahahaha :)
Memur:gül sen gül
Ben:Bağlamayında ne yazıyosanız yazın
Memur:iyi 154 tl yazdım, bidaha yakalanırsan men olursun
Ben:eyvallah abi iyi akşamlar kolay gelsin, giderken hıaaaaaaaaaaaaaaaaaatat haaaaaaaaaaatat problem olamamıştır herhalde :D

bağlamayında demişsin oda tamam 154 yazdım demiş ya.

şuan mensin :D ilk çevirmede egzos duruyorsa bağlanıcan anlamına geliyor. acayip bir sistem kurmuşlar artık. bir mevzudan ceza yedinmi 2nci cevirmede ekranda görünüyor kontrol et diye. mesela egzosdan yedin cezayı sonraki hafta çevirmede sorgulama yaptıklarında adamların ekranında egzosdan ceza yemiş kontrol gibisinden uyarısı çıkıyor ve aracın altından gidiyor düzeltmemişsen. dikkatli ol derim.

Anıl E.
28-05-2012, 15:33

Her zaman abi seve seve :) Yanımızda sen de varsın ki hangi polis durdurabilir bizi redline yapar akarız alimallah :D :D

bLackModeL
28-05-2012, 15:34
ben işi cozdumm 10 larca ceza yyedık vagecıremezler ses deıl benım amacım aracımı sıkıyoo hepsı o sekılde ıdı sımdı flanslı yaptırdım carsıya cıakcagım zaman ıkı cıvataya bakıyo sokuyorum oem ı takıyorum hadı yaz cezayıı ... gelıyorum dukkana sonra air ması takıyorum huzuurr hahah onerırım ..

GokhanRS
28-05-2012, 15:36
ya böyle polisler oluyor. al işte bi polis abimizde geçen gün erayı aradı app plaka istedi :D

hatta anlamıyorumki batıyormu bu polislere bizim cam filmimiz dedi. ve bunu diyende polis. park halindeyken adamın aracına cam filminden men etmişler. ben içinde olsam yapamazlardı ama bize bile kaldırmışlar polis kartımı camda göre göre banada kitlediler diyordu.

ki benimde başıma geldi sahil yolunda arabamı polis arkadaşım kullanıyordu. trafik durdurdu. bizimki ne kadar devrem mevrem dediysede başlarım devrene görevimi yapıyorum diyip kitlemişti. altı üstü sis farı açık diye.

D.CaN
28-05-2012, 15:42
bağlamayında demişsin oda tamam 154 yazdım demiş ya.

şuan mensin :D ilk çevirmede egzos duruyorsa bağlanıcan anlamına geliyor. acayip bir sistem kurmuşlar artık. bir mevzudan ceza yedinmi 2nci cevirmede ekranda görünüyor kontrol et diye. mesela egzosdan yedin cezayı sonraki hafta çevirmede sorgulama yaptıklarında adamların ekranında egzosdan ceza yemiş kontrol gibisinden uyarısı çıkıyor ve aracın altından gidiyor düzeltmemişsen. dikkatli ol derim.
Trafikten kontrol ettirdim tanıdık vasıtasıyla men gözükmüyo sadece ceza gözüküyo, memurada sormuştum cezanı yatırman yeterli demişti ama, olursada yapcak bişe yok :) HKS'den vaz geçemiyorum :D

GokhanRS
28-05-2012, 15:47
Trafikten kontrol ettirdim tanıdık vasıtasıyla men gözükmüyo sadece ceza gözüküyo, memurada sormuştum cezanı yatırman yeterli demişti ama, olursada yapcak bişe yok :) HKS'den vaz geçemiyorum :D

en az 10 - 15 gün geçsin öyle kontrol ettir. benim 3 hafta sonra men e döndü. heralde şubedeki bi adam takip ediyor olabilir mene çevirme işini ondan gecikti belkide. ama çevirdiler yani men e.

D.CaN
28-05-2012, 16:04
en az 10 - 15 gün geçsin öyle kontrol ettir. benim 3 hafta sonra men e döndü. heralde şubedeki bi adam takip ediyor olabilir mene çevirme işini ondan gecikti belkide. ama çevirdiler yani men e.
Anladım abi doğrudur bugün 15. gün olduysada yapcak bişe yok kaldırırz ya :D

ismailozkan_01
28-05-2012, 16:55
Peki dostane olarak bi soru soruyorum . Geçen haftalarda bankamatikten para çekmeye durduğumda arkadan polis geldi eksozdan arabamı bağladı 150küsür lirada ceza yazdı böle bişi olabilirmi böyle bi hak varmı ?

dostane sorunuza cevap vereyim kuralları uygulamak için başvuru yada şikayet şart değildir , polis arkadaş görevli ise nasıl ki kimlik sorgulaması yapılabiliyorsa trafik yönündende aracın incelemesi yapılabilir...

ismailozkan_01
28-05-2012, 16:59
Her zaman abi seve seve :) Yanımızda sen de varsın ki hangi polis durdurabilir bizi redline yapar akarız alimallah :D :D

dünkü o mavi gti yüzünden papaz olabilirdik meslektaşlarla ama sorun deil bizede ceza yazıyorlar trafik polisleri farklı biraz :)

3rk4n
28-05-2012, 17:44
dostane sorunuza cevap vereyim kuralları uygulamak için başvuru yada şikayet şart değildir , polis arkadaş görevli ise nasıl ki kimlik sorgulaması yapılabiliyorsa trafik yönündende aracın incelemesi yapılabilir...

Ama arabam park halindeyken olurmu çalışmıyordu araba. Kendi çalıştırttı gaza bass falan dedi.

.::EmrE::.
28-05-2012, 18:11
Arkadaşlar bu konuda neyi neden tartısıyorsunuz anlamıs değilim,açıp yasaları okuyun açıkça yazıor neden ceza yediğiniz. Araç üstünde hiçbir şekilde teknik değişiklik yapma hakkınız yok da ondan.. Buna egzoz da dahil,hava filtresi de,sis farı da , jant da. Jant için ceza yazan yok,ama egzoz çevreyi de rahatsız ediyor...

Ben de egzoz kullanıyordum ama ceza yiyince de paşa paşa ödüyor veya susuyordum..

Ha madem böyle neden satılıyor yasal olarak dediğinizi duyar gibiyim.. Bu ürünler motorsporları kategorisinde sayılıyor ve trafiğe cıkmayan yarış otomobilleri için satılan şeyler..

Bu konudan dolayı en kötü cezalardan birini yiyen benimdir; yaklasık 1500 TLye mal oldu ve 1 hafta uğraştım arabayı almak için; fakat yasalar böyle. Gülü seven dikenine katlanır hesabı..

golfcu0101
29-05-2012, 07:17
bugüne kadar durmayanlara arkadan ateş etmediğimiz ve kovaladığımız için (ab standartları gereği) kayserideki üzücü olay başımıza geldi ....
dar düşünmemek lazım biz kendimizi düşünerek yorumluyoruz ama cidden rahatsız olan ve güvenlik bakımından çoğu zaman sıkıntılar oluyor.isonun dediği gibi bakın kim bakar şimdi geride kalan şehidin yetimlerine,nekadar bakar veya:(
ama durumlar düzeliyor şu an kapan kullanma olayı gündemde...
haklar kanunlar,yetkiler değişti inşallah daha caydırıcı ve etkili olacaz kötülere,kötü niyetlilere karşı

bu güzel mesajın için ayrıca teşekkür ederim sen bu zihniyetle gidersen o egsozu sana daha çoook monte ederler......
monte derken isocum arabayamı nereye monte bu:D:D

güzel bir düşünce tebrik ederim bizim meslekte kendiniz bilmezlerde çok fazla sayıda , ayrıca efendi ol ki efendilik göresin der büyüklerimiz :icon_tup:
büyüksün:icon_tup:

abim yasa çok esnek ve geniş teknik değişikliğe adam jant ebatınıda sokar , tavan bagajınıda , arka kanatıda ,
aynen yasalar okadar esnekki nereye sündürsen oraya gidiyor.şunun cezası budar diyen yasamız yok nerdeyse tek kelime ile diyen

ya böyle polisler oluyor. al işte bi polis abimizde geçen gün erayı aradı app plaka istedi :D
bende verecem yakında:D
hatta anlamıyorumki batıyormu bu polislere bizim cam filmimiz dedi. ve bunu diyende polis. park halindeyken adamın aracına cam filminden men etmişler. ben içinde olsam yapamazlardı ama bize bile kaldırmışlar polis kartımı camda göre göre banada kitlediler diyordu.

ki benimde başıma geldi sahil yolunda arabamı polis arkadaşım kullanıyordu. trafik durdurdu. bizimki ne kadar devrem mevrem dediysede başlarım devrene görevimi yapıyorum diyip kitlemişti. altı üstü sis farı açık diye.
aynen ben de tam 2 radar birde park yedim:D

dünkü o mavi gti yüzünden papaz olabilirdik meslektaşlarla ama sorun deil bizede ceza yazıyorlar trafik polisleri farklı biraz :)

aynen isocum ama gelde bunu anlat halk delil ister şimdi bu lafın üzerine:D

RSBurak
29-05-2012, 12:23
abi merak ediyorum mesela çevirmede xenon farlı bir araba gördünüz.bunu egzozlu bir araba gibi çeviriyormusunuz ? çünkü geceleri araba kullanmak zorunda kalıyorum bazen ve gerçekten gözlerim hassas yanımdan egzozlu bir araba geçse 2 sn rahatsız eder ama bu xenon 5dk boyunca gözümün içine giriyor.yani böyle bir yasal dayatma varmı yoksa polise kalmış bir şeymi çevirilirsem savunacak bir şeyim olsun bari :)

devilboy
29-05-2012, 13:12
arabamı kaportadan çıkardım 1km bile gitmedim egsozum KAPALI!! çıt ses yok ve 50kmh bile değil hızım çevirdiler
buyrun memur bey
evrakları alim
plakalar burda takamadım ama ruhsatım yok buyrun ehliyetim kaportadan çıkardım arabayı parçalarda içinde zaten
yok önemli değil egsozun varmış biz onun için durdurduk...
egsozumdan ses çıkmıyor araba hala çalışıyor ses duyuyormusunuz???
hayır
neden egsozdan durduruyorsunuz ??
anons geldiği için.. :D
varmı böyle bi saçmalık polis abilerim kardeşlerim.. diyorum tmm kabul ediyorum ruhsatım yok plakalarım takılı değil evrak eksikliğinden yaz cezamı gerekiyorsa bağla ama olmayan bişe için neden ceza yazıyorsun adam anons diyor başka bişe demiyor sorarım memur arkadaşlara beni bu durumda çevirseydiniz siz ne yapardınız ??

ismailozkan_01
29-05-2012, 13:15
xenonlu araçlarda aynı muameleye tabi oluyor cezası ise

30/1-a Servis freni, lastikleri, dış ışık donanımından yakını ve uzağı gösteren ışıklar ile park, fren ve dönüş ışıkları noksan, bozuk veya teknik şartlara aykırı olan araçları kullanmak,

ismailozkan_01
29-05-2012, 13:18
Ama arabam park halindeyken olurmu çalışmıyordu araba. Kendi çalıştırttı gaza bass falan dedi.

abi teorideki yasa ile uygulamada farklı sonuçlar çıkabiliyor sizin örneğinizdeki gibi , ama kanunda makul şüphe diye geniş bir deyim olduğu için bu durumlar söz konusu oluyor

ismailozkan_01
29-05-2012, 13:19
arabamı kaportadan çıkardım 1km bile gitmedim egsozum KAPALI!! çıt ses yok ve 50kmh bile değil hızım çevirdiler
buyrun memur bey
evrakları alim
plakalar burda takamadım ama ruhsatım yok buyrun ehliyetim kaportadan çıkardım arabayı parçalarda içinde zaten
yok önemli değil egsozun varmış biz onun için durdurduk...
egsozumdan ses çıkmıyor araba hala çalışıyor ses duyuyormusunuz???
hayır
neden egsozdan durduruyorsunuz ??
anons geldiği için.. :D
varmı böyle bi saçmalık polis abilerim kardeşlerim.. diyorum tmm kabul ediyorum ruhsatım yok plakalarım takılı değil evrak eksikliğinden yaz cezamı gerekiyorsa bağla ama olmayan bişe için neden ceza yazıyorsun adam anons diyor başka bişe demiyor sorarım memur arkadaşlara beni bu durumda çevirseydiniz siz ne yapardınız ??

abi seni sevmeyen biri şikayet etmiştir yada başka biri gıcıklığına ihbar etmiştir ve telsiz anonsu geldiği için (kayıtlara alınıyor) işlem yapılmak zorundadır..

devilboy
29-05-2012, 13:32
abi seni sevmeyen biri şikayet etmiştir yada başka biri gıcıklığına ihbar etmiştir ve telsiz anonsu geldiği için (kayıtlara alınıyor) işlem yapılmak zorundadır..

yok yok anons eden bi göbek gerideki sivil polismiş kayıtlara alınıyor biliyorum memur bey gelsin baksın ses varmı diyorum ben cezayı yazimde sen git yanına konuşursun diyor diyorum ceza yazdıktan sonra yanına gitsem yok derse cezayı iptal edecekmisin?? yetkim yok diyor tmm yazmadan yanına gidim egsozun var derse yaz diyorum onada izin vermiyor ne yapayım ismail abi söyle hadi :D:D evraklarım yok onada yaz diyorum egsozdan yazdım gerek yok diyor sen olsan ne düşünürsün memur olarak ??

adana da özellikle ççook karşılaştım hava alanı yolunda araba kiralık kuzenimi hava alanına bırakıyorum çevirdiler evrakları verdim problem nedir sorgulama yapacam dedi sohbet ederken abi neden çevirdin dedim araba kiralık hiçbişe yok ya elimize veriyorlar kağıt doldurmamız lazım mecburen çeviriyoruz dedi bunu kendi kulaklarımla duydum

bpde çalışıyorum memur bey geldi üniformalı biraz sohbet ettik arabayı gördü konuştuk çorumluymuş işi gereği burda görev yapıyor valla tayinimi istedim dedi adana da nasıl geziyorsunz dedi memur olduğum halde ben tiskiniyorum dedi bukadar sıkıştırılmaz insanlar suçsuz yere bukadar ceza yazılan sadece burayı gördüm dedi aslında sizdede suç yok yukarıdakiler de problem adamlar kafalarına göre ceza yazdırıyor artık böyle düşünüyorum

kerem54
29-05-2012, 13:51
yapacak bişey yok , bassanda basmasanda kanuna aykırı iş yapmaktan yiyeceksin o cezayı , Sakaryanın eskilerinden olarak mümkün olduğunda bulwarda gezinme derim ben sana , araban mimlendiği an olayın biter , sen sıkar geçersin yanından sen ewe gitmeden sitenin bahçesinde beklerler . Benim arabamdada cam filmi , eksoz war ama polis ceza yazdığı zaman arkalarından küfretme yakkım yok çünkü bu meretlerin yasak olduğunu bile bile takıyosun ... ayrıca ceza kağıdının yanında sarı bir kağıt daha wermiş olması lazım , 1 hafta içinde arabana orjinal eksozunu takıp emniyete götürüp göstermen gerek , cam filmi warsa bağlamanı kaldırmıyo yinede haberin olsun

emrese
29-05-2012, 16:08
Ümit kardeşim ceza yemek kişiden kişiye değişiyor anlaşılan ben polom varken 2 sene düz boru, egsoz, filtre ön cam dahil komple koyu filimli kullandım 1kere bile ceza yemedim, defarlaca istanbul-sakarya-adana-kayseri-mersin- gitmişliğim var rutin kontrollerde sorgulayıp gönderdiler.
Ama bir çevirme gördüğümde ve geceyse sisleri kapatıp iç lambayı daha aracı durdurmadan açarım ve memur evrak istemeden uzatmışımdır,karşındaki insana ılımlı yaklaşırsan oda sana öyle yaklaşır.
Geçmiş olsun

ismailozkan_01
29-05-2012, 18:17
yok yok anons eden bi göbek gerideki sivil polismiş kayıtlara alınıyor biliyorum memur bey gelsin baksın ses varmı diyorum ben cezayı yazimde sen git yanına konuşursun diyor diyorum ceza yazdıktan sonra yanına gitsem yok derse cezayı iptal edecekmisin?? yetkim yok diyor tmm yazmadan yanına gidim egsozun var derse yaz diyorum onada izin vermiyor ne yapayım ismail abi söyle hadi :D:D evraklarım yok onada yaz diyorum egsozdan yazdım gerek yok diyor sen olsan ne düşünürsün memur olarak ??

adana da özellikle ççook karşılaştım hava alanı yolunda araba kiralık kuzenimi hava alanına bırakıyorum çevirdiler evrakları verdim problem nedir sorgulama yapacam dedi sohbet ederken abi neden çevirdin dedim araba kiralık hiçbişe yok ya elimize veriyorlar kağıt doldurmamız lazım mecburen çeviriyoruz dedi bunu kendi kulaklarımla duydum

bpde çalışıyorum memur bey geldi üniformalı biraz sohbet ettik arabayı gördü konuştuk çorumluymuş işi gereği burda görev yapıyor valla tayinimi istedim dedi adana da nasıl geziyorsunz dedi memur olduğum halde ben tiskiniyorum dedi bukadar sıkıştırılmaz insanlar suçsuz yere bukadar ceza yazılan sadece burayı gördüm dedi aslında sizdede suç yok yukarıdakiler de problem adamlar kafalarına göre ceza yazdırıyor artık böyle düşünüyorum

abi haklısın özellikle yeni emniyet müdürü baya sıkıntı çıkarıyormuş adanaya trafik ynünden :)

dorukky
29-05-2012, 19:26
arkadaslar yenı s13 aldım 76lık egsoz var ve kopeg gıbı bagırıyo rahat gezemıyorum vana koyucam kabınden ac kapalı sızce vana kapalı sessız gıderken polısın bıse deme hakkı varmı yada dermı ?

hddsheriff
29-05-2012, 19:48
geçen hafta 4 gün patlak egzozla gezdim adapazarında ama kimse çevirmedi :D Arkada eşşek kadar devil son susturucu vardı :D

golfcu0101
30-05-2012, 11:05
abi haklısın özellikle yeni emniyet müdürü baya sıkıntı çıkarıyormuş adanaya trafik ynünden :)

sen biliyon ben nezaman izine gitsem en az günde 2 veya 3 kere çevriliyorum bende aynı mesleği yaptığım halde çekiniyorum trafikcilere yakalanacaz yüz göz olacaz diye çok ceza yedik rahat olun arkadaşlar:icon_tup:

UmitKC
31-05-2012, 00:20
adapazarının neresinde oldu bu olay peki ?

Cark cADDESİ ender mağ. Önünde.

UmitKC
31-05-2012, 00:22
Ümit kardeşim ceza yemek kişiden kişiye değişiyor anlaşılan ben polom varken 2 sene düz boru, egsoz, filtre ön cam dahil komple koyu filimli kullandım 1kere bile ceza yemedim, defarlaca istanbul-sakarya-adana-kayseri-mersin- gitmişliğim var rutin kontrollerde sorgulayıp gönderdiler.
Ama bir çevirme gördüğümde ve geceyse sisleri kapatıp iç lambayı daha aracı durdurmadan açarım ve memur evrak istemeden uzatmışımdır,karşındaki insana ılımlı yaklaşırsan oda sana öyle yaklaşır.
Geçmiş olsun

İnanın SU çıkartacak tarzda yada ne bıleyım o tarza yakın ne gorunusum ne de durusum vardır.. Hıc konusma bıle konusmadım. araba da slencır da takılıydı ses de cıkmıyor du egzosu da gormuyordu.. yanı anlamadan geldı (: yapcak bır sey yok mecbur verıcez.

gökberk
31-05-2012, 00:30
Geçmiş olsun... Malesef yapacak bir şey yok..
Bu parçaları arabana takıyorsan cezasına da katlanacaksın...Katlanacağız..

blood_shed
31-05-2012, 01:05
30/1b Diğer eksiklik ve bozuklukları bulunan araçlarla, görüşü engelleyecek veya bir kaza halinde içindekiler için tehlikeli olabilecek süs, aksesuar, eşya ve çıkıntıları olan araçları kullanmak, karayolunu kullananlar için tehlike yaratacak şekilde olan veya görüşü engelleyecek ve çevredekileri rahatsız edecek derecede duman veya gürültü çıkaran araçları kullanmak,

Çevredekileri rahatsız edicek derece????....
"Çevredekilerin rahatsız olma" oranını kim nasıl ve ne şekilde ölçebilir?.
"Gürültü çıkaran araç".Peki buna nasıl bir standart getirilebilir?.Neye göre kime göre gürültü çıkaran araç?.

Yukarıdaki kanun maddesine istinaden mi ceza yazılıyor?.Egsodan çıkan ses neye göre gürültü olarak adlediliyor?.Fabrika çıkış standart egsozlu Corvette ve Ferrari kapışıyordu bizim caddede,çıkan gürültü acayip.Yüksek performans bir arabanın egsozundan vızıltı mı çıkacaktı..Nasıl gürültü kabul ediliyor,gürültü derecesini kim belirliyor?.Ellerinde desibel ölçüm cihazları mı var?.Arkadaşlar bu kanun maddesi tartışmaya açıktır,kesin bir şekilde belirtmiyor cezai durum ise cezayı kesen memura göre değişiyor.Avukatınız var ise ve üşenmiyorsanız gidin cam filminden ve egsoz dan dava açın,emsal teşkil eden karara bağlanmış kazanılmış davalar var.

Dünde ben uyarı aldım egsozdan.Ceza yazmaya kalksaydı üşenmeden davayı açacaktım..Araba aynı araba muayeneden geçiyor.Üzerinde cam filmi var ama hafif kusurla geçiyor.Geçirmeyin kardeşim o zaman arabaları neden araçların fenni muayenesi var?..Egsoz aynı egsoz geçirme fenni muayeneden!.Bana araç çok alçak deyip yükselt diyorsun,egsoz içinde aynısını yap.Ancak tıssss muayenede bunların hiçbiri yok,bahsi bile edilmiyor.Paşa paşa geçiyorsun.Ama çıkıyorsun,iki sokak ötedeki çevirmede az önce muayeneden geçen hususlardan ceza yiyorsun.Bunun sadece polisler ile ilgisi yok,bunun aslen kanunlar ile ilgilsi var.Ve adına da vatandaşın soyulması,cebindeki paranın tırtıklanması denir,başkada birşey denmez.Sen hem aracı zorunlu muayeneye sokturuyorsun,hemde başarı ile muayeneden geçen aracı trafikte cezai hükme layık görüyorsun.Bu ülkenin kurumları arasında nasıl tutarsızlıklar,dengesizlikler,alakasızlıklar var bir tc vatandaşı olarak bunlara alışmış olmaktan ve olağan karşılamaktan dolayı utanç duyuyorum.

Errayn
31-05-2012, 01:23

Çok süper ya gerçekten artık onlarda çözmüş olayı :)

UmitKC
02-06-2012, 22:58
30/1b Diğer eksiklik ve bozuklukları bulunan araçlarla, görüşü engelleyecek veya bir kaza halinde içindekiler için tehlikeli olabilecek süs, aksesuar, eşya ve çıkıntıları olan araçları kullanmak, karayolunu kullananlar için tehlike yaratacak şekilde olan veya görüşü engelleyecek ve çevredekileri rahatsız edecek derecede duman veya gürültü çıkaran araçları kullanmak,

"Gürültü çıkaran araç".Peki buna nasıl bir standart getirilebilir?.Neye göre kime göre gürültü çıkaran araç?.

Yukarıdaki kanun maddesine istinaden mi ceza yazılıyor?.Egsodan çıkan ses neye göre gürültü olarak adlediliyor?.Fabrika çıkış standart egsozlu Corvette ve Ferrari kapışıyordu bizim caddede,çıkan gürültü acayip.Yüksek performans bir arabanın egsozundan vızıltı mı çıkacaktı..Nasıl gürültü kabul ediliyor,gürültü derecesini kim belirliyor?.Ellerinde desibel ölçüm cihazları mı var?.Arkadaşlar bu kanun maddesi tartışmaya açıktır,kesin bir şekilde belirtmiyor cezai durum ise cezayı kesen memura göre değişiyor.Avukatınız var ise ve üşenmiyorsanız gidin cam filminden ve egsoz dan dava açın,emsal teşkil eden karara bağlanmış kazanılmış davalar var.

Dünde ben uyarı aldım egsozdan.Ceza yazmaya kalksaydı üşenmeden davayı açacaktım..Araba aynı araba muayeneden geçiyor.Üzerinde cam filmi var ama hafif kusurla geçiyor.Geçirmeyin kardeşim o zaman arabaları neden araçların fenni muayenesi var?..Egsoz aynı egsoz geçirme fenni muayeneden!.Bana araç çok alçak deyip yükselt diyorsun,egsoz içinde aynısını yap.Ancak tıssss muayenede bunların hiçbiri yok,bahsi bile edilmiyor.Paşa paşa geçiyorsun.Ama çıkıyorsun,iki sokak ötedeki çevirmede az önce muayeneden geçen hususlardan ceza yiyorsun.Bunun sadece polisler ile ilgisi yok,bunun aslen kanunlar ile ilgilsi var.Ve adına da vatandaşın soyulması,cebindeki paranın tırtıklanması denir,başkada birşey denmez.Sen hem aracı zorunlu muayeneye sokturuyorsun,hemde başarı ile muayeneden geçen aracı trafikte cezai hükme layık görüyorsun.Bu ülkenin kurumları arasında nasıl tutarsızlıklar,dengesizlikler,alakasızlıklar var bir tc vatandaşı olarak bunlara alışmış olmaktan ve olağan karşılamaktan dolayı utanç duyuyorum.

abi cok iyi demişsin gerçekten.. ki şu da var EGZOSun takılması yasakSa eğer neden piyasa da elini sallasan her yerde egzos var ? sattırmasın ? CAM FİLMİ de keza öyle.. her yerde çektirebiliyorsun ? DEVLET de işini biliyor kaz gelen yerden tavuk esirgenmezmiş. Yazık ki biz de bunlara boyun eğiyoruz...

cabrioleter
02-06-2012, 23:38
mayıs ayının 12sinde egzosdan durdurulduk 154 lira yı bize de kestiler. bugün yine durdurulduk egzos var dedi ön tampon söküktü 1 de bira vardı. arkadaş cihazı üfledi 28 promil cihazı tersten tutup 85 diye yutturmaya çalıştı yemeyince ben o 28 i 82 i yapayımda gör dedi. sonra abi yapabiliyorsan yap dedik bu sefer egzos ve tampon yok dedi bağlayacağım aracı. anons geçtiler dikkatlice dinledim araca bir bakın egzos ve cam filmi olacak yapılmış mı? arkadaş sinirli konuştukça -saygısız değil sinirli- 2 ceza yazacağım dedi son anda girdim araya biraz ajitasyon biraz alttan almayla emniyet kemerinden yazdırdım saolsun bu konuda tölerans gösterdi. ama 28 olan promili 82 yazarım diye tehdit etmesi hiç yakışık kalan bi olay değil...

bir de biz bu cezaları ödemezsek sanırım maksimum 2 katına kadar faiz biniyor, ve bu paraları toplayamayınca af çıkartıyorlar faizi affedip kalan borcu taksitlendiriyorlar.. bu borçları yatırmazsak ne gibi problemlerle karşılaşabiliriz?

efecan42
03-06-2012, 09:44
ben bu güne kadar ceza yazılıpta suçunu kabul eden birine rastlamadım zaten kanun neyse odur hatalıysan cezanı çekeceksin arkadaşım kimbilir sen o memur arakadaş karşısındada ne kelimeler sarfettin acaba hiç düşündünmü ilk konuyu açtığındda yazdığın cümlelerden anlaşılıyo zaten bide diyosunki cezayı yedikten sonra basarak gittim hatayı neden kendinde aramıyorsun

dorukky
03-06-2012, 09:48
abi zaten bole aracları kullanıyosanız pek gunluk kullanmamamya dıkkat edıceksınız.cevırmelere ana yollara pek gırmıceksınız ıllakı bı gun bırısı yazar ceza

Baran^
03-06-2012, 09:49
Egzozlu arabaların hepsini baglasınlar.Sonuna kadar hakediyorlar.Bendede zamanında vardı.Egzoz olunca insan basmadan duramıyor boşluk bulunca.Ofiste oturuyorum zaaart zuurt s2000ler onlar bunlar sıkıp geciyor ne anası ne avradı kalıyor cevreden emın olun.

efecan42
03-06-2012, 09:50
kendimiz zevkini çıkaracağız derken başkalarıını rahatsız etmeye hiç hakkımız yok

twin
03-06-2012, 10:16
kendimiz zevkini çıkaracağız derken başkalarıını rahatsız etmeye hiç hakkımız yok

olay budur

Anıl E.
03-06-2012, 10:18
Şu gereksiz saçma kurallara boyun eğmekten vazgeçin artık,yasada etrafı rahatsız edecek şekilde yazıyor,kimin ne şekilde rahatsız olacagı nasıl tespit ediliyor peki? Kalabalıgın ortasında insanların içinden 10 km hızla geçerken aragazı verip çolugu çocugu korkutuyorsan tut ensesinden bağla aracı ona lafım yok,ancak sessiz sakin gezerken sadece araba dikkat çekiyor diyip arkasına geçince de''aaa egsozda varmış yazalım bunuda''denilmesi çok saçma..

Biraz mantıklı açıklamalar yapın,kurallar gerçekten çok anlamlı kurallarmış gibi konuşmayın bence..Nasıl ki yasada rahatsız edecek şekilde yazıyorsa ona göre davranılsın,benim arabamda hks var egsozsuz hoşuma gitmiyor ama ulu orta yerde basmıyorum çünkü hoşuma gitmiyor millet küfrediyor,ama kimseler yokken boş yollarda 10-15 dakikalıgına sıkıyorum bırakıyorum eve..

bLackModeL
03-06-2012, 10:20
Şu gereksiz saçma kurallara boyun eğmekten vazgeçin artık,yasada etrafı rahatsız edecek şekilde yazıyor,kimin ne şekilde rahatsız olacagı nasıl tespit ediliyor peki? Kalabalıgın ortasında insanların içinden 10 km hızla geçerken aragazı verip çolugu çocugu korkutuyorsan tut ensesinden bağla aracı ona lafım yok,ancak sessiz sakin gezerken sadece araba dikkat çekiyor diyip arkasına geçince de''aaa egsozda varmış yazalım bunuda''denilmesi çok saçma..

Biraz mantıklı açıklamalar yapın,kurallar gerçekten çok anlamlı kurallarmış gibi konuşmayın bence..Nasıl ki yasada rahatsız edecek şekilde yazıyorsa ona göre davranılsın,benim arabamda hks var egsozsuz hoşuma gitmiyor ama ulu orta yerde basmıyorum çünkü hoşuma gitmiyor millet küfrediyor,ama kimseler yokken boş yollarda 10-15 dakikalıgına sıkıyorum bırakıyorum eve..

teşekkür butonuna bastım ...

Baran^
03-06-2012, 10:23
Anıl tamam haklısında polis nerden bilecek senın nerde basıp basmadığını? Egzoz bence modifiyenın tek dışarıya rahatsızlık veren tarafı.Yahu bendede vardı egzozlu araba..Kucuklugumden beride hastasıyız bu işlerin ama sürekli 2 metre boşluk buldumu asılan ara gaz verenlerdende gına geldi.Ana avrat küfür dümdüz gidiyor herkes ki haklılarda.Resmen ses kirliliği.Hee sadece arabalar değil racing motorlar!! Elimde olsa motorların hepsini baglarım egzozunu söküp çöpe atarım ne ameledir onlar ya surekli kesicide geziyolar havalımı görünüyor noluyo.Dıkkat ediyorum kalabalık olan kuş beyınleriyle piyasa olan yerlerde yavaşlayıp önleri acılınca asılıyolar.Polislerin egzoza ceza değil direk baglaması lazım bana göre.

orhan_guney
03-06-2012, 10:23
gereken acıklamayı yapmışsın :icon_tup:

Anıl E.
03-06-2012, 10:26
Baran abi sen de haklısın ama bir şekilde tespit edilmesi lazım,ki bu zamanda istedikleri her şeyi tespit ediyorlarsa bu da çok zor olan bir durum değil bence.Söylediklerine katılıyorum apaçilerin gördükleri her boşlukta basmalarına çıkardıkları o sese dışarda yürürken ya da işteyken ben de sinir oluyorum gerçekten rahatsız edici bir gürültü.Öyle insanlara lafım yok,benim demek istediğim bu işlerle efendice uğraşan nerede ne şekilde davranmasını bilen insanların ezilmesini istemiyorum..Sinir oluyorum abi neler dönüyor neler muayenesi araçlar dolanıyor ya da diğer tarz şeyler,düzgün insanların 1-2 saatlik keyfini önyargılı davranarak bölüyorlar.

Baran^
03-06-2012, 10:30
Birazda şans işi bu Anıl bende s2k varken Dc sports komple egzoz vardı bikere baglatmadım egzozdan ceza yemedim.Caddede filmli ve egzozlu arabayla dolaşmak mesele..

Anıl E.
03-06-2012, 10:32
Benim düşüncem her insan aynı değil,görevini düzgün yapan insan halinden anlayan polisler olduğu gibi ,biraz abartılı olanlarda var..O abartılı olanlara denk gelmediğin sürece eğer efendi efendi dolaşıyorsan iyi niyetli polisler bir şey demez diye düşünüyorum.

orhan_guney
03-06-2012, 10:33
8 yıldır bu tip araclara biniyorum camfilm ve egsozdan sadece 2 kere yedim.oda roll yaparken cevirmelerde.
Birazda şans işi bu Anıl bende s2k varken Dc sports komple egzoz vardı bikere baglatmadım egzozdan ceza yemedim.Caddede filmli ve egzozlu arabayla dolaşmak mesele..

nemonomani
03-06-2012, 11:02
demesine gerek yok egzozdan yediyseniz arac men olmustur menini kaldirmak gerekir

3\1b Diğer eksiklik ve bozuklukları bulunan araçlarla, görüşü engelleyecek veya bir kaza halinde içindekiler için tehlikeli olabilecek süs, aksesuar, eşya ve çıkıntıları olan araçları kullanmak,karayolunu kullananlar için tehlike yaratacak şekilde olan veya görüşü engelleyecek ve çevredekileri rahatsız edecek derecede duman veya gürültü çıkaran araçları kullanmak

32 Araç üzerinde yapılan teknik değişikliğini 30 gün içerisinde tescili yapan trafik kuruluşlarına bildirmemek.

dostlar bilmeden yanlış bilgi vermeyin adam 30\1b den yemiş 32 den değil 32 den yendiği zaman teknik değişiklikten araç bağlanır

nemonomani
03-06-2012, 11:04

bağlama durumu var 32 e göre 30 gün süresi olmasına rağmen polisin insiyatifine kalmış hemende bağlıyabiliyor ki başımıza geldi dizel aracı eksozdan kadıköyde bağlattık

tapari75
03-06-2012, 11:16

tebrikler hocam.... olaya son noktayı koymuşsunuz....

bende egsozdan ceza yemiştim 154 tl banada 1 hafta izin vermişlerdi rutin şeyler yapıldı neyse tamam egsoz konusunda millet rahatsız oluyor falan ama cam filmi konusu bence kesinlikle saçmalıktan ibaret... kardeşim adam kız arkadaşıyla ailesiyle biniyor aracına başkalarına reklam yapmak zorundamı ? ışıklarda dururken öküzün birisi varsa yandaki arabada adamla kavga etmek zorundamı ? bunların amacı ney anlamış değilim ?

dorukky
03-06-2012, 11:22
hangı ulkede boyle seylerın yasagı var ? amac bellı satarken yasak degıl alırken yasak degıl kullanırken yasak.Amac ne ? satarken vergı almak ıthalat ıhracatını yaparken vergı almak sonrada takında ceza yazıp para kazanmak amac bu baska bı amacı varmı ? oto yolda ıstedıgın gıbı egsoz olsun okadar araba arasında ses anlasılmıyor anca sokak arasında anlasılıyor egsoz .En guzelı soyle olcak aracında ne varsa ruhsata ısletcen vergısınıvercen kullancan

dorukky
03-06-2012, 11:23

bende egsozdan ceza yemiştim 154 tl banada 1 hafta izin vermişlerdi rutin şeyler yapıldı neyse tamam egsoz konusunda millet rahatsız oluyor falan ama cam filmi konusu bence kesinlikle saçmalıktan ibaret... kardeşim adam kız arkadaşıyla ailesiyle biniyor aracına başkalarına reklam yapmak zorundamı ? ışıklarda dururken öküzün birisi varsa yandaki arabada adamla kavga etmek zorundamı ? bunların amacı ney anlamış değilim ?
evet ben dıger arabamı kız arkadsıma verıyorum alısverıse felan gıderken ve camlarında fılm vardı soktum polıs amca yuzunden kıza yanında ben varken bıle bakıyolar ben yokken o nasıl o arabada rahat sursun?her defasında dıyo bıgun bu magandalar yuuzunden kaza yapcam dıye

Evrenoz
03-06-2012, 11:35

Takma arkadaşım o zaman. Takmadığında araban a noktasından b noktasına gitmiyor mu? Madem takıyorsun, hatta yasak olduğunu bile bile takıyorsun yani suç işliyorsun cezasını da göze alacaksın. Ceza yediğinde de buraya gelip polislere hakaret etmeyeceksin.

Polis nerden görmüşmüş, bilmem neymiş. Arkadan başka polis anons etti belki? Var mı aracında kanun dışı bir şey? Var. Suç işledin mi? İşledin. Suç işlersen yersin cezasını bu kadar basit.

Evrenoz
03-06-2012, 11:36

Takma arkadaşım o zaman. Takmadığında araban a noktasından b noktasına gitmiyor mu? Madem takıyorsun, hatta yasak olduğunu bile bile takıyorsun yani suç işliyorsun cezasını da göze alacaksın. Ceza yediğinde de buraya gelip polislere hakaret etmeyeceksin. Edersen de cezalandırılırsınç

Polis nerden görmüşmüş, bilmem neymiş. Arkadan başka polis anons etti belki? Var mı aracında kanun dışı bir şey? Var. Suç işledin mi? İşledin. Suç işlersen yersin cezasını bu kadar basit.

sercanışık
03-06-2012, 11:39
Takma arkadaşım o zaman. Takmadığında araban a noktasından b noktasına gitmiyor mu? Madem takıyorsun, hatta yasak olduğunu bile bile takıyorsun yani suç işliyorsun cezasını da göze alacaksın. Ceza yediğinde de buraya gelip polislere hakaret etmeyeceksin. Edersen de cezalandırılırsınç

+1 haklısın evren abı taktıysanda pasa pasa cezanı odıcen usta

Baran^
03-06-2012, 11:39
Bende film var ama yazın açık kaldı tonu gözüme,bu hafta gidicem ahmete yaslıcam en koyuyu kafa rahat memur bey cezası neyse veririz devam :) Cam filmi için cebelleşmeye gerek yok ya cekmicen yada yaz kardeşim nolur yaz yazmayan top olsun yaz ulan diceksin memura hahaha cam filmi yurtdışındada yasak.Adam içini görmek istiyor bu kadar basit.

Evrenoz
03-06-2012, 11:41
emınmıyız bundan....
HAYIR.............
DEGİL....
zararli ve suclu kım
yıne SEN...

Madem bilgin yok, önce öğren sonra yorum yap.

Bu ekipmanlar ülkeye girer. Bunların kullanım yeri pist ve parkurlardır. Örnek olarak körfez pistinde istersen en ses çıkaran egsosu kullan. Polis arabana birşey yapamaz. Sapla samanı ayır önce.. Pist kullanımı için ülkeye giren bir ekipmanı sokakta kullanırsan ceza yersin. Sokakta bu tarz ekipmanların kullanılmayacağı da kanunlarda yazıyor.

Senin mantığına göre adamın teki helikopter alsa sahilyolunun ya da TEM'in ortasına inebilir herhalde.. Satışı serbest ya, yer/mekan gözetmeksizin satılan şey her yerde kullanılabilir öyle mi?

abi cok iyi demişsin gerçekten.. ki şu da var EGZOSun takılması yasakSa eğer neden piyasa da elini sallasan her yerde egzos var ? sattırmasın ? CAM FİLMİ de keza öyle.. her yerde çektirebiliyorsun ? DEVLET de işini biliyor kaz gelen yerden tavuk esirgenmezmiş. Yazık ki biz de bunlara boyun eğiyoruz...

Sen de oku yukarıda yazdığımı da öğren.

hangı ulkede boyle seylerın yasagı var ? amac bellı satarken yasak degıl alırken yasak degıl kullanırken yasak.Amac ne ? satarken vergı almak ıthalat ıhracatını yaparken vergı almak sonrada takında ceza yazıp para kazanmak amac bu baska bı amacı varmı ? oto yolda ıstedıgın gıbı egsoz olsun okadar araba arasında ses anlasılmıyor anca sokak arasında anlasılıyor egsoz .En guzelı soyle olcak aracında ne varsa ruhsata ısletcen vergısınıvercen kullancan

Sen de oku öğren..

32 Araç üzerinde yapılan teknik değişikliğini 30 gün içerisinde tescili yapan trafik kuruluşlarına bildirmemek.

Bu maddeye uygun mu aracın. Egsos taktırdıktan sonra tescil yaptırdın mı? Muhtemelen yaptırmadın. Yani hali hazırda suç işliyorsun. Boşuna mantık, anlam diye yorma kafanı. Adam yazmış oraya teknik değişiklik yapıyorsan tescil ettireceksin diye.. Ettir, ondan sonra mantık ara, isyan et..

Aracın içini görmek olabilir mi mesela? Gece karanlıkta kendisine silah doğrultan olup olmayacağının garantisini nasıl verebilirsin? Veya arkada esrar içilip içilmediğini? Peki bomba olup olmadığını? Nasıl bilecek bunları polis içeriyi görmeden? İstişareye yatıp ***** olmasını mı bekleyecek?

nemonomani
03-06-2012, 11:43
Arkadaşlar aslında polisimize değil sisteme kızdı ama yanlış bir uslupla yanlış insanlara hakarette bulundu galiba yapılan suçtur cezası bellidir kesilmiştir kesilecektir ama sistem olarak yanlış ben hayatımda arabadan hoşlandığım kadar hiç bir şeyden hoşlanmadım birilerinin beni mutlu eden şeyleri yasaklaması beni ciddi olarak üzüyor.

Edit:şunuda eklemek isterim benim özgürlüğüm başkalarının özgürlüğünü kısıtlayamaz burda bir gerçek insanları rahatsız etmeyecek şekilde kullanımı bence serbest olmalı bir eksoz ucundan araç bağlanmamalı gelen olarak evren abiye katılıyorum

RSBurak
03-06-2012, 12:34
desibel ölçen cihazlar iyi fikir ben ortam yapmak için takmıyorum egzozu 21 yaşındaki arabanın biraz daha rahat gitmesi için takıyorum ve aşırı derecede tok bir ses çıkıyor burdaki minibüslerin yüzde yüzünden az ses çıkarıyorum ve onların yaktığı gibi 10 numara yağda yakmıyorum.ben yolumda sakin sakin giderken beni çevirip arkadan gemi gibi duman çıkaran minibüsü çevirmiyorsa ki çevirmiyorlar belli. minibüsün arkasından 1 dk gidemiyorum nefes almakta güçlük çekiyorum çünkü.. ben her türlü haklıyımdır.ya herkese eşit muamele yaparsın yada böyle ufak tefek şeyler yüzünden milletin gününü rezil etmezsin.(burası için konuştum)

ismailozkan_01
03-06-2012, 12:50

arkadaşım , eksoz takıp gürültü çıkararak gezme özgrlüğü birini rahatsız ettiği anda biter , bu ya ihbar yada şikayetle olur polis gerekeni yapar

gürültü çıkarma ölçmesi ise çevre ve şehircilik müdürlüklerinden desibelmetre ile ölçülebiliyor

kanun maddesini koyanlara tepkini iletebilirsin tüvtürk e yada polise değil saygılar

ismailozkan_01
03-06-2012, 12:53
mayıs ayının 12sinde egzosdan durdurulduk 154 lira yı bize de kestiler. bugün yine durdurulduk egzos var dedi ön tampon söküktü 1 de bira vardı. arkadaş cihazı üfledi 28 promil cihazı tersten tutup 85 diye yutturmaya çalıştı yemeyince ben o 28 i 82 i yapayımda gör dedi. sonra abi yapabiliyorsan yap dedik bu sefer egzos ve tampon yok dedi bağlayacağım aracı. anons geçtiler dikkatlice dinledim araca bir bakın egzos ve cam filmi olacak yapılmış mı? arkadaş sinirli konuştukça -saygısız değil sinirli- 2 ceza yazacağım dedi son anda girdim araya biraz ajitasyon biraz alttan almayla emniyet kemerinden yazdırdım saolsun bu konuda tölerans gösterdi. ama 28 olan promili 82 yazarım diye tehdit etmesi hiç yakışık kalan bi olay değil...

bir de biz bu cezaları ödemezsek sanırım maksimum 2 katına kadar faiz biniyor, ve bu paraları toplayamayınca af çıkartıyorlar faizi affedip kalan borcu taksitlendiriyorlar.. bu borçları yatırmazsak ne gibi problemlerle karşılaşabiliriz?

alkolden kimse seni tehdit edemez kardeşim , üflediğin cihazdan bir suret çıkıyor onu tutanağa eklemek zorunda memur ve sen o esnada üflemeyi kabul etmeseydin seni devlet hastenesine götürüp kan ile alkol ölçümünü yapar ve doktor rapor verirdi kaç promil alkollüysen

Frid
03-06-2012, 12:54

kaç tane ülkede devir çevirerek egzozlu araç kullandın merak içindeyim :D

ismailozkan_01
03-06-2012, 12:57
Benim düşüncem her insan aynı değil,görevini düzgün yapan insan halinden anlayan polisler olduğu gibi ,biraz abartılı olanlarda var..O abartılı olanlara denk gelmediğin sürece eğer efendi efendi dolaşıyorsan iyi niyetli polisler bir şey demez diye düşünüyorum.

sen hep bana denk gel :)

ismailozkan_01
03-06-2012, 13:04
eksoz seven arkadaşlara bu tüzük yeterince yardımcı olur sanırım

çevre ve şehircilik müdürlüklerinden desibelmetre istenilir

gürültü kontrol yönetmeliği ve motorlu araçların dış gürültü emisyonları ve egzoz sistemleri ile ilgili tip onayı yönetmeliğine bir göz atın

http://www.mevzuat.adalet.gov.tr/html/30518.html

halen aklına soru takılan arkadaş var ise çekinmeden sorsun .

dorukky
03-06-2012, 13:25
okumama gerek yok yasak oldugunu bılıyorum allah askına kendınız kullanmıyosunuz dıye bıze yasak takma soyle boyle demeyın emınım sızde bı zamanlar kullandınız yada bı arac alınca kullanmak zorunda kalıcaksınız herneyse gıdın sanayıye her blabla tunıng yazan yerde egsoz satılıyor gırın ınternet sıtelerıne blabla.com da egsoz satılıyor her yerde cam fılmı yapılıyor bunlar yarıslaramı bu arabaları hazırlıyolar ?

dorukky
03-06-2012, 13:30
kaç tane ülkede devir çevirerek egzozlu araç kullandın merak içindeyim :D
kıbrısta kullandım londrada kullandım texasta kullandım kısmetse bu senede maltaya gıdıcem orda kullanıcam

ismailozkan_01
03-06-2012, 13:32
okumama gerek yok yasak oldugunu bılıyorum allah askına kendınız kullanmıyosunuz dıye bıze yasak takma soyle boyle demeyın emınım sızde bı zamanlar kullandınız yada bı arac alınca kullanmak zorunda kalıcaksınız herneyse gıdın sanayıye her blabla tunıng yazan yerde egsoz satılıyor gırın ınternet sıtelerıne blabla.com da egsoz satılıyor her yerde cam fılmı yapılıyor bunlar yarıslaramı bu arabaları hazırlıyolar ?

satması yasak değil arkadaşım bildiğin gibi kamuya açık yerlerde kullanmak yasak , kuralları çiğnersek sonucuna katlanacagız , kurallara itiraz değil itaat edeceğiz...

dorukky
03-06-2012, 13:35
bılıyorum neyın yasak olup olmadıgını sadece dedıgım su sen ve evren abı oyle bı yuklenıyokı sankı hırsızlık yapmısız.Dedıgım su sız kullanmadıgınız ıcın sıze gore normal gelıyor ama kullandıgınızda anlarsınız her neyse daha benım yazılarıma alıntı yapıp cevap vermemenızı rıca edıyorum hayırlı forumlar not aracın ıcı gorunmedıgı ıcın on ve yan camlardakı fılımlerı aynı gun soktum aracı aldıgımda ıtıatsızız bız.

ismailozkan_01
03-06-2012, 13:39
kimseye yüklendiğim yok arkadaşım , forumdaki arkadaşlarımı bilgilendirmek ve bi polis olarak yanlış bildiklerinizi düzeltmek ve bilgim kadarı ile yardımcı olmaktır aksi bir gayem yoktur yanlış anlamayınız lütfen

ismailozkan_01
03-06-2012, 13:42
Merhaba arkadaşlar.

1) pusu düşmana kurulur başkasına değil , ne polis düşman nede sürücüler
2) egzoz yukarda da belirttiğim gibi kanunun yasak koyduğu fiillere giriyor kimseye değil

bLackModeL
03-06-2012, 13:44
bu ülkede polis kötü abi bosa ugrasmayın sıvıl oalrak gelın canım canınızdır canınız canımdır ama sevmıyorum ıkılem yapıyosunuzz sana yapılmıyo baskabırınede yapılmıyo bu ulkude ıkılem var ... kım ne derse desın ..

efecan42
03-06-2012, 14:28
Takma arkadaşım o zaman. Takmadığında araban a noktasından b noktasına gitmiyor mu? Madem takıyorsun, hatta yasak olduğunu bile bile takıyorsun yani suç işliyorsun cezasını da göze alacaksın. Ceza yediğinde de buraya gelip polislere hakaret etmeyeceksin.

Olay budur her zevkin bi bedeli vardir

Evrenoz
03-06-2012, 14:42

Evet ben de aracımda kullandım. Suç olduğunu bile bile kullandım. Ceza yedim ağlamadım, mızmızlanmadım. Suç işledik, cezasını kestiler dedim sustum. Kaç yaşındasın bilmiyorum ama aracıma ilk egsos taktığımdan bu zamana 14 sene geçti.. Bu 14 senenin neredeyse 10-12 senesinde aracımda egsos vardı.

Bak bu da bir örnek.. Headers + catback Magnaflow.. Sağdaki Honda Civic.

http://www.streetfire.net/video/oto-kolik-10blm-wwwsubaruimprezaorg_197840.htm

Milyonlarca egsos ya da tuning firması olması herhangi birşey ifade etmez. Bunu sokakta kullanmak yasak. Egsos firmasının derdi değil müşterinin satılan ürünü nerede kullanacağı. Müşterinin sorumluluğunda egsos takmanın yasak olduğunu bilmek. Satıcı satar, ona ne nerede kullanılacağından.

Hala aynı şeyi söylemeye devam ediyorsan ya okumuyorsun ya da okuduğunu anlamıyorsun demektir.

GokhanRS
03-06-2012, 15:36
başka ülkelerden bahsediyorsunuzda. bir çok ülkede polislere prim uygulaması bile var cezalarda. ama türkiyede yok. ayrıca yurt dışından gelen bir arkadaşım ceza yediğimizde olm ne kadar ucuzmuş burda cezalar diye sevinmişti. ucuz dediği ceza 250 TL idi.

adam göre neden ucuz biliyormusunuz? bırakın sigaranın izmaritini ucundaki külü camdan dışarı atmaya kalkarken polis görüp 1000 dolar ceza kitlemiş. siz diyor 150 250 tl gibi rakamlara kafayı takıyorsunuz, emin olun türkiyede bi çok ülkeye göre daha insiyatifli daha insaflı davranıyorlar trafik cezaları konusunda.

canada da ön koltuğa çocuk oturtun bakayım ne oluyor? türkiyede şöför koltuğuna bile oturtuyorlar birşey olmuyor. orda oturtun çocuğu sağ koltuğa nasıl bir ceza yiyorsunuz aklınız çıkar.

dorukky
03-06-2012, 15:59
Evet ben de aracımda kullandım. Suç olduğunu bile bile kullandım. Ceza yedim ağlamadım, mızmızlanmadım. Suç işledik, cezasını kestiler dedim sustum. Kaç yaşındasın bilmiyorum ama aracıma ilk egsos taktığımdan bu zamana 14 sene geçti.. Bu 14 senenin neredeyse 10-12 senesinde aracımda egsos vardı.

OTO KOLİK 10.BÖLÜM [www.subaruimpreza.org] - Car Videos on StreetFire (http://www.streetfire.net/video/oto-kolik-10blm-wwwsubaruimprezaorg_197840.htm)

Milyonlarca egsos ya da tuning firması olması herhangi birşey ifade etmez. Bunu sokakta kullanmak yasak. Egsos firmasının derdi değil müşterinin satılan ürünü nerede kullanacağı. Müşterinin sorumluluğunda egsos takmanın yasak olduğunu bilmek. Satıcı satar, ona ne nerede kullanılacağından.

Hala aynı şeyi söylemeye devam ediyorsan ya okumuyorsun ya da okuduğunu anlamıyorsun demektir.herneyse tartısmaya gerek yok

nemonomani
03-06-2012, 18:03
Abiler genel olarak hepimiz bu suçu işliyoruz yaptığımız yanlış kesilen cezaya boyun eymek zorundayız illa performans alıp sessiz kalmak istiorsanız iskenden usta sessiz spor eksoz yapıyormuş gidin onu taktırın her şeyin bir bedeli var

Edit: az öncede söylediğim gibi bizim gürültü özgürlüğümüz insanların sessizlik özgürlüğünde biter bir sınır vardır aşılırsa kesilene boyun eymek zorundayız.

Anıl E.
03-06-2012, 19:35
Vay be forumun elit kesiminin hepsi fourmatic'e biniyormuş da haberimiz yokmuş huzur spec :)..
Evren abi de çok değişti moderatör olduktan sonra . Açık açık yazıyorum buraya. Kimseye emir vererek ya da salak yerine koyarak ''önce öğren gel .'' yazıları yazmak zorunlulugun yok evren abi. Senin yaşın büyük her zaman saygı sonsuz da ,sen çoğu şeyi görmüş geçirmiş biri olabilirsin,bizden de daha çok bilgilisindir;fakat biz de ufak tefek bir şeyler biliyoruz herhalde.Benim orada yazdıklarım kurallara isyan değil,kuralların fazla abartıldığı konusuna değindim.Söylemek istediğim madem etrafı rahatsız edecek şekilde diye bir kural yazmışlar oraya,rahatsız edenleri çeksinler bağlasınlar ehliyetide elinden alsınlar ömür boyu men versinler ben buna razıyım,kendi aracımda da egsoz var eğer bir allahın kulunu rahatsız edecek şekilde kullanırsam bana da aynı muameleyi göstersinler;faakat efendi efendi dolaşıyorum sadece dikkat çekiyorum diye arabamı durdurup ''kesin bu arabada bir şeyler vardır bi kusur bulalımda ceza kitleyelim''derdinde olunmasına karşıyım..

Kurallara isyanım yok,doğru ve yanlış yanlarını belirtmeye çalışıyorum ben..Forumda belirli bir mevkiye geldikten sonra kimseye azarlamak zorunda değilsiniz. Adam sanki polise devlete isyan ediyor böylee cezanında böyle adamlarında diyip saydırıyor,yazık günah herkesin altında borusan çıkışlı egolarını tatmin edecek arabalar yok,herkes maddiyatına göre bir şekilde bu işi sevdiği için egolarını tatmin etmeye çalışıyor . Tatmin ederken de kimseyi rahatsız etmemek lazım ama sessiz efendi olana da bir şey demeyin bari ..

Öyle bir yazılıyor ki kimse egsoz takmamış kimse xenon takmamış kimse makas atmamış. Aman birinin canının yandığı belli olsun hemen yüklenilsin.

Neyse konuyu açan ümit kardeşim,sen de egsozu söktür göm hatta topragın altına ''ne meretmişsin be kardeşim tüm ülkenin derdi olmuşsun''yazdır .Kurtul bu işten.Hem halk rahatlasın hem sen rahatla .

AşkınS.
03-06-2012, 19:46
valla benim aracımda da var egzoz,hatta en koyusundan cam filmi de var,bi poliste çıkıp demiyo ki napıyosun sen diye...ben sökmüyorum,onlarda sökmüyor,sislerden 3 kez ceza yedik,hala yanıyor artık yazmıyorlar,yani diyeceğim o ki,bi süre sonra bıkıyolar zaten,ben bıktırdım.
cezayı yazdırıp söktürsün,gene takarım.ne de olsa amg'miz yada ferrarimiz yok orjinal sesini dinleyelim..

Evrenoz
03-06-2012, 19:57
Vay be forumun elit kesiminin hepsi fourmatic'e biniyormuş da haberimiz yokmuş huzur spec :)..
Evren abi de çok değişti moderatör olduktan sonra . Açık açık yazıyorum buraya. Kimseye emir vererek ya da salak yerine koyarak ''önce öğren gel .'' yazıları yazmak zorunlulugun yok evren abi. Senin yaşın büyük her zaman saygı sonsuz da ,sen çoğu şeyi görmüş geçirmiş biri olabilirsin,bizden de daha çok bilgilisindir;fakat biz de ufak tefek bir şeyler biliyoruz herhalde.Benim orada yazdıklarım kurallara isyan değil,kuralların fazla abartıldığı konusuna değindim.Söylemek istediğim madem etrafı rahatsız edecek şekilde diye bir kural yazmışlar oraya,rahatsız edenleri çeksinler bağlasınlar ehliyetide elinden alsınlar ömür boyu men versinler ben buna razıyım,kendi aracımda da egsoz var eğer bir allahın kulunu rahatsız edecek şekilde kullanırsam bana da aynı muameleyi göstersinler;faakat efendi efendi dolaşıyorum sadece dikkat çekiyorum diye arabamı durdurup ''kesin bu arabada bir şeyler vardır bi kusur bulalımda ceza kitleyelim''derdinde olunmasına karşıyım..

Kurallara isyanım yok,doğru ve yanlış yanlarını belirtmeye çalışıyorum ben..Forumda belirli bir mevkiye geldikten sonra kimseye azarlamak zorunda değilsiniz. Adam sanki polise devlete isyan ediyor böylee cezanında böyle adamlarında diyip saydırıyor,yazık günah herkesin altında borusan çıkışlı egolarını tatmin edecek arabalar yok,herkes maddiyatına göre bir şekilde bu işi sevdiği için egolarını tatmin etmeye çalışıyor . Tatmin ederken de kimseyi rahatsız etmemek lazım ama sessiz efendi olana da bir şey demeyin bari ..

Öyle bir yazılıyor ki kimse egsoz takmamış kimse xenon takmamış kimse makas atmamış. Aman birinin canının yandığı belli olsun hemen yüklenilsin.

Neyse konuyu açan ümit kardeşim,sen de egsozu söktür göm hatta topragın altına ''ne meretmişsin be kardeşim tüm ülkenin derdi olmuşsun''yazdır .Kurtul bu işten.Hem halk rahatlasın hem sen rahatla .

Eski postlarıma bakabilirsin, hatta bilen de bilir eski sitelerdende, ben oldum olası bu şekilde yazarım.. 14 seneden fazla oldu herhalde bu ortamlarda bulunmaya başlayalı, o günlerden beri beni tanıyanlar halen burada, bilirler senelerdir nasıl yazdığımı. Hatta gene bir çok kişi bilir ki eskiden çok daha sert cümlelerim olurdu, psikolojik tedavi gördüğümden sakinleştim. Pek tanıyamamışsın sanırım beni, tanımadan yorum yapmışsın. Mühim değil

Gelelim gürültü ve teknik değişiklik konusuna. Polis'in işi gücü yok arabasına egsos takan ama o an gaza basmayan adamı acaba basar mı diye 7-24 takip mi etmeli. Benim aracımda egsos var ama kimseyi rahatsız etmiyorum diye bir mantık yok. Aracında ses çıkaran bir egsos varsa ceza yersin. Gayet de yerinde ve haklı bir kural. O an gaza basmıyorsun demek basmayacan anlamına gelmez. Polis nerden bilecek 10 dakika sonra dip gaz yapmayacağını? Yukarıda da yazdım, peşinde mi koşacak?

Bunun engellemek için de egsos gördüğüne basar cezayı. Ayrıca Türkiye Cumhuriyetinde teknik değişiklik diye bir madde var. Çıt bile çıkartmayan bir son susturucu koysan da aracına, tescil ettirmedi isen yersin cezayı. Bu sebeple sen daha teknik değişiklik maddesinde yazan unsurları yerine getirmeden gürültü konusuna takılıyorsun. Hele bir onu hallet, biz de sonrasında destekleyelim seni..

Araca birşeyler takmaya gelince, bak yukarıda ne demişim..

http://www.streetfire.net/video/oto-...org_197840.htm

Anıl E.
03-06-2012, 20:07
Yok ben seni sadece yazdıkların ile tanıyorum evren abi,önceden her yazdığını desteklerdim siyasi konularda olsun tartışılacak konularda olsun aynı benim düşüncelerimi yansıtıyordun yazdıklarında ancak burada yazdıkların bana göre biraz sert ,kimse senin o cevaplarını hak edecek bir şey yazmadı . Zaten önceki yazılarını da takip ediyordum haklının yanında haksız olanın karşısındaydın,bu konuda kural olarak bir ceza işlenmiş amenna ama cezanın içeriği ve arkadaşın anlattıklarına göre konuşursak olay abartılmış. Her köşe başında bir polis sürekli gezen devriyeler .Sivil gezen polisler vs.. Eskisi gibi değil sen de biliyorsun artık her adım başı polis var (tabi bu büyük şehirlerde zor olabilir ben kendi şehrim ve dengi şehirler adına konuşuyorum) .Takip etmek değil ,gazlayan biri oldugu zaman anons geçilsin hepsi bu. Bir gazlar anons geçilmez iki gazlar anons geçilmez üçüncü de patlar(kalabalık olan yerlerde) .

Demişsin ya o parçaları getirtmek suç değil sadece pistlerde kullanabilirsin diye,şehirlerinde pistleri olmayanlar napsın peki? Ya madem hiç ülkeye sokmayacaksın bu meretleri herkes de yavaş yavaş soguyacak bu heveslerinden ya da ceza ile kural koymadan önce bu tür sporları bu tür şeylere hevesi olanlara pist göstereceksin.. Şimdi de dersen pist yapmak göstermek zorunda mı diye daha da sözüm olmaz zaten abi.

Ben şimdi kalkayım gazlamak için sivastan istanbul'a mı geleyim ? Kendi adıma konuşmuyorum forumda benimle ilgili düşünenler çıkabilir .Tamam böyle bir kuralı koymuşlar amenna demokratik ülkede kuralları olan bir ülkede yaşıyoruz uyalım,ama kuralın açıklamaları ve işleyişleri çok saçma oldugu için ben bunları yazdım .
Yapsınlar her şehire uygun yerler ve kural eklensin ''bu çevrenin dışında kurallara uyulmayan hallerde araçlar bağlanır.''diye herkes de uyar eminim,uymayana da yapacak şeyler belli zaten..

Evrenoz
03-06-2012, 20:14
Yok ben seni sadece yazdıkların ile tanıyorum evren abi,önceden her yazdığını desteklerdim siyasi konularda olsun tartışılacak konularda olsun aynı benim düşüncelerimi yansıtıyordun yazdıklarında ancak burada yazdıkların bana göre biraz sert ,kimse senin o cevaplarını hak edecek bir şey yazmadı . Zaten önceki yazılarını da takip ediyordum haklının yanında haksız olanın karşısındaydın,bu konuda kural olarak bir ceza işlenmiş amenna ama cezanın içeriği ve arkadaşın anlattıklarına göre konuşursak olay abartılmış. Her köşe başında bir polis sürekli gezen devriyeler .Sivil gezen polisler vs.. Eskisi gibi değil sen de biliyorsun artık her adım başı polis var (tabi bu büyük şehirlerde zor olabilir ben kendi şehrim ve dengi şehirler adına konuşuyorum) .Takip etmek değil ,gazlayan biri oldugu zaman anons geçilsin hepsi bu. Bir gazlar anons geçilmez iki gazlar anons geçilmez üçüncü de patlar(kalabalık olan yerlerde) .

Demişsin ya o parçaları getirtmek suç değil sadece pistlerde kullanabilirsin diye,şehirlerinde pistleri olmayanlar napsın peki? Ya madem hiç ülkeye sokmayacaksın bu meretleri herkes de yavaş yavaş soguyacak bu heveslerinden ya da ceza ile kural koymadan önce bu tür sporları bu tür şeylere hevesi olanlara pist göstereceksin.. Şimdi de dersen pist yapmak göstermek zorunda mı diye daha da sözüm olmaz zaten abi.

Ben şimdi kalkayım gazlamak için sivastan istanbul'a mı geleyim ? Kendi adıma konuşmuyorum forumda benimle ilgili düşünenler çıkabilir .Tamam böyle bir kuralı koymuşlar amenna demokratik ülkede kuralları olan bir ülkede yaşıyoruz uyalım,ama kuralın açıklamaları ve işleyişleri çok saçma oldugu için ben bunları yazdım .
Yapsınlar her şehire uygun yerler ve kural eklensin ''bu çevrenin dışında kurallara uyulmayan hallerde araçlar bağlanır.''diye herkes de uyar eminim,uymayana da yapacak şeyler belli zaten..

Konuyu açan arkadaşa da yazmıştım.. O arkadaş nerden biliyor anons veya şikayet üzerine ceza yemediğini? Olaya tek taraftan bakmak çok kolay..

Önden gören polis nerden biliyor arkada egsos olduğunu? Var demek ki arkadaşın anlatmadığı ya da bilgisi haricinde gelişen başka olaylar..

Şehrinde pisti olmayan konusunda ütopik yaklaşmışsın olaya... Öyle bir dünya yok malesef.. Bu dediğin,

Şehrinde deniz olmayan ne yapsın. Denize girmek için akdenize mi gitsin.

Mantığına benziyor ki senin de görebileceğin gibi yok böyle bir mantık. Evet bu ekipmanlar pist için geliyor, ve evet sen bunu kullanmak istiyorsan en yakın piste gideceksin. Kurallara uymak istiyorsan bunu yapmak zorundasın. Devletin her şehre bir pist yapma önceliğinden çok başka öncelikleri var. Daha bu çok başka öncelikleri yerine getirmeyen devletten her şehre pist istemek ütopik.. Bahsettiğimiz şey lüks, olmazsa olmaz bir konu değil. Bu sebeple devlet zaten pist gösteriyor hepimize.. 3-5 tane var farklı şehirlerde.. Ben de yarışmak istediğimde kendi şehrimde yarışamıyorum, körfeze gidiyorum. Sen de bunu yapmak istiyorsan katlanacaksın bazı cefalara.. Ha katlanmam diyorsan da suç işlediğinde cezasını da kabullenmelisin.

Anıl E.
03-06-2012, 20:21
Abi benzetme güzel de deniz nere pist nere :) . O zaman sana şöyle söyleyim yazdıkların da haklısın doğru konuşuyorsun misal yılda 1 kere trilyonları piyasaya döküp asfalt yenileyecekleri paraya her şehre bir pist yapabilirler çok zor değil :) .Bizim sivasta 5 yılda 5.asfalt ihalesi ve çok dandik yapılıyor tekrardan bozulacak yine bir sürü para dökülecek ortaya. Evet pist lüks bir ihtiyaç olmazsa olmaz değil ama olmazsa olmazları da güzel yapılmıyor ki :) .

Söylediklerinde haklısın..Sen olaya tamamen kurallara göre yaklaşıyorsun ben biraz daha duygumu katarak yaklaşıyorum ..Saygılar abi.

freelife
03-06-2012, 20:28
buna bir standart getirilmeli bence , tüv onay veriyorsa ceza kesilmemeli bunu hep savunuyorum ve fikrimde değişmiyecek eğitimsiz polislerimiz var bu konuda.
yasak göreceli birşey olamaz suçsa suçtur ve herkes için geçerli olmalı , adam ekzoz kafasından arabayı men ediyor ama yanından spor araba geçiyor bağıra bağıra onada bakıyor ne güzel araba diye .
bunun örnekleri zaten bu forumda yaşayanlarda birçok kez paylaştı.

Evrenoz
03-06-2012, 20:30
Abi benzetme güzel de deniz nere pist nere :) . O zaman sana şöyle söyleyim yazdıkların da haklısın doğru konuşuyorsun misal yılda 1 kere trilyonları piyasaya döküp asfalt yenileyecekleri paraya her şehre bir pist yapabilirler çok zor değil :) .Bizim sivasta 5 yılda 5.asfalt ihalesi ve çok dandik yapılıyor tekrardan bozulacak yine bir sürü para dökülecek ortaya. Evet pist lüks bir ihtiyaç olmazsa olmaz değil ama olmazsa olmazları da güzel yapılmıyor ki :) .

Söylediklerinde haklısın..Sen olaya tamamen kurallara göre yaklaşıyorsun ben biraz daha duygumu katarak yaklaşıyorum ..Saygılar abi.

Bu zamana kadar biz başaramadık pist yaptırmayı. Gönül ister her sehirde olsun ama maalesef sadece gönül ister. TÜRKİYE gercekleri devreye girince biliyoruz hepimiz neyin ne olduğunu. Umarım bir gün görürüz bu dediklerinin gercek olduğunu :)

Evrenoz
03-06-2012, 20:33
buna bir standart getirilmeli bence , tüv onay veriyorsa ceza kesilmemeli bunu hep savunuyorum ve fikrimde değişmiyecek eğitimsiz polislerimiz var bu konuda.
yasak göreceli birşey olamaz suçsa suçtur ve herkes için geçerli olmalı , adam ekzoz kafasından arabayı men ediyor ama yanından spor araba geçiyor bağıra bağıra onada bakıyor ne güzel araba diye .
bunun örnekleri zaten bu forumda yaşayanlarda birçok kez paylaştı.

İyide tuv başka trafik kanunları başka..

Egsos kafası saçma da olsa teknik degisiklige girer. Yanlışım yoksa madde 32 den bağlanma cezası var bu sucunda.. Spor araba fabrika çıkışı yüksek sesli bir Egsos sistemine sahipse polis ona dokunamaz.

freelife
03-06-2012, 20:36
madem avrupaya uyacağız orda tüv onaylı ürünler serbest değilmi ...veya ben yalnışmı biliyorum .

Anıl E.
03-06-2012, 20:37
Haha avrupaya üyelik ve türkiye :) .Ya üye de olunsa hiçbir şey değişmez bu ülkede.

Evrenoz
03-06-2012, 20:38
madem avrupaya uyacağız orda tüv onaylı ürünler serbest değilmi ...veya ben yalnışmı biliyorum .

Suan mevzuat ve kanunlar açık. Tuv onayı denen şey o egsosun kullanilabilirligini gösteriyor. Nerede kullanılacağını tuv onayı belirlemiyor. Nerede kullanılacağı kanunda belirtilmiş. Avrupa'daki mevzuatı bilmiyorum ama duydugum tuv onayı yeterli değil, ruhsata işletmek gerekiyor..

RSBurak
03-06-2012, 20:54
İyide tuv başka trafik kanunları başka..

Egsos kafası saçma da olsa teknik degisiklige girer. Yanlışım yoksa madde 32 den bağlanma cezası var bu sucunda.. Spor araba fabrika çıkışı yüksek sesli bir Egsos sistemine sahipse polis ona dokunamaz.

abi subaruların polislerden ne çektiğini hepimiz biliyoruz fabrika çıkışlı scoop ve spoilere karışan polisler vardı.ayrıca egzozu motor sesi duymak için takıyoruz ve bütün yol boyunca bizi rahatsız ediyor d-100 e yakın bir yerde oturuyorum her gece burda kapışanlar oluyor en fazla 15-20 sn seslerini duyuyorum.egzoza gelinceye kadar bir ton kişisel zevk için kullanılan aletler var.misal.bu ülkede bireysel silahlanma serbestmi ? evet serbest peki polis her gördüğü silaha el koyuyormu hayır burda her gece silah sesleri duyuyorum egzoz sesinden çok daha fazla rahatsız ediyor.polisin bağırtmadan geçen bir arabayı çevirme hakkı yok eğer bunu yapıyorsa gördüğü her silahı incelemeye alsın o zaman çok koruyorsa vatandaşını (!) yani anlatmak istediğimiz vatandaşları rahatsız eden şeyleri 5 e kadar sıralasak egzozu kimse söylemez bile.polisleri kötülemek gibi bir niyetim yok sistem çok saçma.

Evrenoz
03-06-2012, 21:04
abi subaruların polislerden ne çektiğini hepimiz biliyoruz fabrika çıkışlı scoop ve spoilere karışan polisler vardı.ayrıca egzozu motor sesi duymak için takıyoruz ve bütün yol boyunca bizi rahatsız ediyor d-100 e yakın bir yerde oturuyorum her gece burda kapışanlar oluyor en fazla 15-20 sn seslerini duyuyorum.egzoza gelinceye kadar bir ton kişisel zevk için kullanılan aletler var.misal.bu ülkede bireysel silahlanma serbestmi ? evet serbest peki polis her gördüğü silaha el koyuyormu hayır burda her gece silah sesleri duyuyorum egzoz sesinden çok daha fazla rahatsız ediyor.polisin bağırtmadan geçen bir arabayı çevirme hakkı yok eğer bunu yapıyorsa gördüğü her silahı incelemeye alsın o zaman çok koruyorsa vatandaşını (!) yani anlatmak istediğimiz vatandaşları rahatsız eden şeyleri 5 e kadar sıralasak egzozu kimse söylemez bile.polisleri kötülemek gibi bir niyetim yok sistem çok saçma.

Arkadaşım neden anlamıyorsunuz ya.

Türkiye Cumhuriyeti kanunlarla yönetilir. Araçta teknik değişiklik yapmak kanunen yasaktır.

Bu kadar basit birşey. Nerden uyduruyorsunuz bağırttırmadan geçeni alma hakkı yok gibi saçma sapan hurafeleri..

Fabrika çıkışı araca karışan polise gelince, sahibi uğraşmalı haklılığını savunmak için. Uğraştığı takdirde karışan polis hakkında gereken ne ise o yapılır. Yanlış uygulamada bulunan polis şikayet sonucunda gerekli şekilde cezalandırılır.

Gokturk01
03-06-2012, 21:14
Trafikçi arkadaşlar şu arabalardan ziyade racing motorlularla uğraşsa.***** sezon açıldı bulvar üzerinde sesten duramıyoruz hele hafta sonları akropovic yoshimura taktıran direk piyasa çıkıyor.Mesela dün gece saat 1,30 civarı yer b.yolu adanayı bilenler bilir.gece hava zaten sıcak tam uyumaya çalışıyoruz racing bir motor boşa almış sıka sıka gidiyor resmen yataktan 10cm fırladım.ayıptır yahu ne hakkın var insanları rahatsız etmeye gecenin o saatinde kimbilir kaçtane annesinin binbir zorlukla uyuttuğu bebeği çocuğu uyandırdı.Egzoz olmayıpta sırf egzos ucu var diye ceza yazan trafikçi arkadaşlara sesleniyorum şu racing'cilere bir el atın sesten durulmuyor buralarda.

RSBurak
03-06-2012, 21:15
Arkadaşım neden anlamıyorsunuz ya.

Türkiye Cumhuriyeti kanunlarla yönetilir. Araçta teknik değişiklik yapmak kanunen yasaktır.

Bu kadar basit birşey. Nerden uyduruyorsunuz bağırttırmadan geçeni alma hakkı yok gibi saçma sapan hurafeleri..

Fabrika çıkışı araca karışan polise gelince, sahibi uğraşmalaı haklılığını savunmak için. Uğraştığı takdirde karışan polis hakkında gereken ne ise o yapılır.

abi bizde kuralların saçmalığından bahsediyoruz polise laf söyleme bizim haddimiz değil.burdan söz veriyorum bireysel silahlanmayı yasaklasınlar gece silah sesi duymayım yarın egzozu sökmezsem adam değilim. ben kurallara uyup egzozu çıkartacağım sonra gece camdan uzaklaşacağım maganda kurşunlarına isabet olmamak için böyle bir dünya yok kusura bakmasınlar.her şeyini adam gibi yapta biz zaten kurallara uyarız.odun değiliz halden anlıyoruz.

Evrenoz
03-06-2012, 21:17
abi bizde kuralların saçmalığından bahsediyoruz polise laf söyleme bizim haddimiz değil.burdan söz veriyorum bireysel silahlanmayı yasaklasınlar gece silah sesi duymayım yarın egzozu sökmezsem adam değilim. ben kurallara uyup egzozu çıkartacağım sonra gece camdan uzaklaşacağım maganda kurşunlarına isabet olmamak için böyle bir dünya yok kusura bakmasınlar.her şeyini adam gibi yapta biz zaten kurallara uyarız.odun değiliz halden anlıyoruz.

Değil bu forumi 1000 tane forumda da "kural saçma" desen 1 adım yol alamazsın. Ayrıca sana göre saçma olan bana göre son derece mantıklı..

Ayırca madem öyle bir dünya yok, sökme arkadaşım egsosunu. Ne diyeyim..

Sessiz sessiz gezerken alsın polis aracını altından, sonra varsa yüreğin git şikayet et mahkemeye "polisin alma hakkı yok iken aldı" diye.. Benim dediklerimi bir de hakim desin sana. O zaman anlarsın belki var mı öyle bir dünya yok mu..

Anıl E.
03-06-2012, 21:18
Kimse kimseyi anlamıyor,herkes kendine göre haklı bence . Benim fikrim belli evren abinin ve diğer arkadaşların fikri belli. Kimse kimseyi kırmasın artık gereksiz yere.
Evren abi bence konu kilitlensin :) Oradan da çöp konteynırına .

RSBurak
03-06-2012, 21:23
Değil bu forumi 1000 tane forumda da "kural saçma" desen 1 adım yol alamazsın. Ayrıca sana göre saçma olan bana göre son derece mantıklı..

Ayırca madem öyle bir dünya yok, sökme arkadaşım egsosunu. Ne diyeyim..

Sessiz sessiz gezerken alsın polis aracını altından, sonra varsa yüreğin git şikayet et mahkemeye "polisin alma hakkı yok iken aldı" diye.. Benim dediklerimi bir de hakim desin sana. O zaman anlarsın belki var mı öyle bir dünya yok mu..

eline desibelmetre almadan bağlarsa her türlü şikayet ederim.bence tartışmaya gerek yok dediğiniz gibi bana göre doğru olan size yanlış gelebilir.ülke olarak her şeyimiz yerli yerinde olduğundan kürtajı,szeryanı egzozu v.s tartışıyoruz Allah başka dert vermesin :)

Anıl E.
03-06-2012, 21:25
eline desibelmetre almadan bağlarsa her türlü şikayet ederim.bence tartışmaya gerek yok dediğiniz gibi bana göre doğru olan size yanlış gelebilir.ülke olarak her şeyimiz yerli yerinde olduğundan kürtajı,szeryanı egzozu v.s tartışıyoruz Allah başka dert vermesin :)

Kelimesi kelimesine katılıyorum :) .Artık yazmayalım bence çünkü uzadıkca uzayacak..

Tüvtürk muayene istasyonuna gittigimde emniyetten kesin karar geldi,abartılı egsozlar muayeneden kalacak dediler..Kaç tane geçen gördük ve duyduk . Bu ülkede hiçbir şey yolunda ilerlemiyor ki herkes de kurallara uymaya bir yerden başlasın .

Frid
03-06-2012, 21:28
bir deve bir hendek bulsak bin kere atlamıştı :D

Anıl E.
03-06-2012, 21:29
Muayeneci konuştu :D

Frid
03-06-2012, 21:35
s*ktir et diye bir kitap var john c. parkin, bugün onu aldım daha okumadan çok benimsedim :D

cabrioleter
03-06-2012, 21:38
alkolden kimse seni tehdit edemez kardeşim , üflediğin cihazdan bir suret çıkıyor onu tutanağa eklemek zorunda memur ve sen o esnada üflemeyi kabul etmeseydin seni devlet hastenesine götürüp kan ile alkol ölçümünü yapar ve doktor rapor verirdi kaç promil alkollüysen

valla arkadaşım üfledi 28 promil çıktı ben bunu 82 yapayımda gör diye bizi çatır çatır tehdit etti. belki genç gördü gözümüzü korkutmak istedi bir dahakinde hiç çıkmasın diye belki o anki art niyeti ama bizi göz göre göre tehdit etti.

Anıl E.
03-06-2012, 21:40
s*ktir et diye bir kitap var john c. parkin, bugün onu aldım daha okumadan çok benimsedim :D

Şu facebook'da herkesin zaman tüneli fotografı mı ? Neden bunu sordun diye sorarsan çünkü o lafın fotografı falan çogaldı bu aralar,kesin herkes okumaaya başladı diye düşündüm :D

bir de ben alayım bakalım .

Evrenoz
03-06-2012, 21:40

Ne diyeyim, beddua etmem ama madem bu kadar çok biliyorsun, madem bu kadar iddialisin, madem "teknik degisiklik ile ilgili maddeyi takmam" diyorsun umarım en kısa zamanda polis alır aracını altından da görürsün gercek dunyayı... Şikayet ettigin makam yasa maddesini önüne koymadan idrak edemeyeceksin kanunları..

Sittin sene boyunca çok gördüm böyle yok onu yaparım bunu yaparım diye klavyeden yazanları...

Adamlar kanun koymuş teknik degisiklik yaparsan tescil ettirmelisin aksi halde bağlanırsın diye hala desibelmetre diyor, yazılı kanun var açık net bana göre/sana göre muhabbeti yapıyor...

Evrenoz
03-06-2012, 21:41
bir deve bir hendek bulsak bin kere atlamıştı :D

Deve değil deve ordusu hendek atlar da anlatamazsın kanunu, yasayı ve ilgili cezai yaptırımı...

Anıl E.
03-06-2012, 21:41
kimseye yüklendiğim yok arkadaşım , forumdaki arkadaşlarımı bilgilendirmek ve bi polis olarak yanlış bildiklerinizi düzeltmek ve bilgim kadarı ile yardımcı olmaktır aksi bir gayem yoktur yanlış anlamayınız lütfen

Abilerin kralı be :) .Zamanında civic ef ile sen de yaramazlık yapıyordun abiiiiim :D

RSBurak
03-06-2012, 22:10
Ne diyeyim, beddua etmem ama madem bu kadar çok biliyorsun, madem bu kadar iddialisin, madem "teknik degisiklik ile ilgili maddeyi takmam" diyorsun umarım en kısa zamanda polis alır aracını altından da görürsün gercek dunyayı... Şikayet ettigin makam yasa maddesini önüne koymadan idrak edemeyeceksin kanunları..

Sittin sene boyunca çok gördüm böyle yok onu yaparım bunu yaparım diye klavyeden yazanları...

Adamlar kanun koymuş teknik degisiklik yaparsan tescil ettirmelisin aksi halde bağlanırsın diye hala desibelmetre diyor, yazılı kanun var açık net bana göre/sana göre muhabbeti yapıyor...

o zaman hiç bir kanunu tartışmayalım size deprem yüzünden 29 ekimi kutlamamak saçma gelir bana başka bir şey saçma gelir.o yüzden daha fazla uzatmanın anlamı yok.yarın arabam bağlanırsada 154 lira ceza yerim onada af gelir yapılandırır öderim.sorun yok yani.alt katta oem egzozum var bir kaynakçıya bakar.

Evrenoz
03-06-2012, 22:14
o zaman hiç bir kanunu tartışmayalım size deprem yüzünden 29 ekimi kutlamamak saçma gelir bana başka bir şey saçma gelir.o yüzden daha fazla uzatmanın anlamı yok.yarın arabam bağlanırsada 154 lira ceza yerim onada af gelir yapılandırır öderim.sorun yok yani.alt katta oem egzozum var bir kaynakçıya bakar.

kanun tartışmak başka şeydir, polis ses gelmiyorsa çevirmez demek başka şeydir. Önce ne yapmak istediğine karar ver.

-Kanunları tartışacaksan tartismam bunu senle... Kaç yaşındasin bilmiyorum ama ben en az 15 senedir bunun saçma olduğunu söylediğimden zaten saçmalık konusunda aksi bir düşüncem yok...

-Mevcut kanuna göre polisin neyi yapıp neyi yapamayacağı konusunda konuşacaksan bunda yazılı kanunlar gayet net.. Devlet sana yapamazsın diyorsa polis bunu uygular, bunda da tartışılacak birşey yok.

154 lira niye oduyorsun, az evvel ahkam kesiyordun şikayet ederim, çevirme hakkı yok diye?

Edit: daha 19 yasindaymissin.... Hata bende laf anlatmaya çalışıyorum... Büyüdüğünde anlarsın neyin ne olduğunu...

RSBurak
03-06-2012, 22:26
kanun tartışmak başka şeydir, polis ses gelmiyorsa çevirmez demek başka şeydir. Önce ne yapmak istediğine karar ver.

-Kanunları tartışacaksan tartismam bunu senle... Kaç yaşındasin bilmiyorum ama ben en az 15 senedir bunun saçma olduğunu söylediğimden zaten saçmalık konusunda aksi bir düşüncem yok...

-Mevcut kanuna göre polisin neyi yapıp neyi yapamayacağı konusunda konuşacaksan bunda yazılı kanunlar gayet net.. Devlet sana yapamazsın diyorsa polis bunu uygular, bunda da tartışılacak birşey yok.

154 lira niye oduyorsun, az evvel ahkam kesiyordun şikayet ederim, çevirme hakkı yok diye?

Edit: daha 19 yasindaymissin.... Hata bende laf anlatmaya çalışıyorum... Büyüdüğünde anlarsın neyin ne olduğunu...

bağlayamaz dediğimi hatırlamıyorum sadece şikayet ederim dedim.ilk mesajımda egzozdan bağlama maddesinin saçma olduğunu söylemişim.polise giderde yapmamışım.ama neyse yaş göstergesini bilerek açtım diyecek çok bir şey yok.iyi akşamlar.

Evrenoz
03-06-2012, 22:32
bağlayamaz dediğimi hatırlamıyorum sadece şikayet ederim dedim.ilk mesajımda egzozdan bağlama maddesinin saçma olduğunu söylemişim.polise giderde yapmamışım.ama neyse yaş göstergesini bilerek açtım diyecek çok bir şey yok.iyi akşamlar.

Ya sabır...

RSBurak
03-06-2012, 22:54
abi kusura bakmayın ama hakkı yok demişim çeviremez diye bir kelime kullanmamışım.çevirdiği zamanda şikayet edeceğimi belirtmişim internet üzerinden anlatmak istediklerimi anlatamıyorum sanırım.suç bende özür dilerim

murat_ileri
04-06-2012, 15:58
abi kusura bakmayın ama hakkı yok demişim çeviremez diye bir kelime kullanmamışım.çevirdiği zamanda şikayet edeceğimi belirtmişim internet üzerinden anlatmak istediklerimi anlatamıyorum sanırım.suç bende özür dilerim

sevgili kardeşim ne kendini nede karşındakini boşuna üzme, gerekli izinler alınarak çevirme ve kontroller yapılmakta. senin vatandaş olarak kolluk kuvvetlerine görevini yaparken yardımcın olmakla mükellefsin, aksi halde memura direnmekten dolayı gerekli yasaları uygulaması gerekli. örneğin şehir içi hız limiti 50 iken sen 56 ile radara girersen cezayı yersin. böyle saçma şeymi olur deme %10 tölerans hakkı sana sürekli 55 ile gidesin diye verilmemiş, senin orada 50 ile gitme zorunluluğunu zaten belirtmiş. egzos film zart zurt ne dersen, bunlar yasak olmasına rağmen aracında bulunuyorsa zaten suç işlemiş durumdasın, itiraz etmeye hakkın yok.
başıma gelen bir olayıda anlatayım belki hakkını nasıl araman gerektiği hakkında sana fikir verebilir, 2007 yılında subaru impreza ile yolda giderken çevirmeye girdim. araçta herhangi bir eksik yada aykırı bir durum yok, memur arkadaş aracı bilmediği için rüzgarlıktan ceza yazacağını söyledi. ben aracın orjinal parçası olduğu söylediğimde inanmadı. bunun üzerine görevi icabı ceza yazmasını söyledim ama karşılığında vatandaşlık hakkımı kullanmak için aracın bağlanmasını ve tutanak tutularak kendisinden şikayetçi olacağımı bildirdim. sonuç olarak ceza yazıldı araç bağlandı, mahkeme ve bilir kişi aracılığıyla gerekli prosedürler yerine getirildikten sonra ceza iptal edildi vs. vs. hakkını arayacaksan bilinçli bir şekilde ara.

golfcu0101
04-06-2012, 16:05
sevgili kardeşim ne kendini nede karşındakini boşuna üzme, gerekli izinler alınarak çevirme ve kontroller yapılmakta. senin vatandaş olarak kolluk kuvvetlerine görevini yaparken yardımcın olmakla mükellefsin, aksi halde memura direnmekten dolayı gerekli yasaları uygulaması gerekli. örneğin şehir içi hız limiti 50 iken sen 56 ile radara girersen cezayı yersin. böyle saçma şeymi olur deme %10 tölerans hakkı sana sürekli 55 ile gidesin diye verilmemiş, senin orada 50 ile gitme zorunluluğunu zaten belirtmiş. egzos film zart zurt ne dersen, bunlar yasak olmasına rağmen aracında bulunuyorsa zaten suç işlemiş durumdasın, itiraz etmeye hakkın yok.
başıma gelen bir olayıda anlatayım belki hakkını nasıl araman gerektiği hakkında sana fikir verebilir, 2007 yılında subaru impreza ile yolda giderken çevirmeye girdim. araçta herhangi bir eksik yada aykırı bir durum yok, memur arkadaş aracı bilmediği için rüzgarlıktan ceza yazacağını söyledi. ben aracın orjinal parçası olduğu söylediğimde inanmadı. bunun üzerine görevi icabı ceza yazmasını söyledim ama karşılığında vatandaşlık hakkımı kullanmak için aracın bağlanmasını ve tutanak tutularak kendisinden şikayetçi olacağımı bildirdim. sonuç olarak ceza yazıldı araç bağlandı, mahkeme ve bilir kişi aracılığıyla gerekli prosedürler yerine getirildikten sonra ceza iptal edildi vs. vs. hakkını arayacaksan bilinçli bir şekilde ara.

ha şöle yani bu konu konuşuldukca uzar bitmez kısa ve öz rahatsızlığı olan,kendini haklı gören,suç işlemediğini düşünenler hakkını burda değil adaletin karşısında arasın aman kim uğraşacak diyenler varsa hiç yorum yapmasın ama ben uğraşırım her ne olursa olsun hakkımı ararım diyenler hak arama,şikayet etme yeri burası değil bu tür konularda adalet açık herkez hakkını arayabilir neden burda hak arıyorsunuz anlamadım:rolleyes:

RSBurak
04-06-2012, 16:12
teşekkürler abi.benim anlatmak istediğim herkese aynı muamalenin yapılmaması gerektiği bunun içinde kanuna uygun şekilde aracın sesini ölçsün ben istesem arabayı dahada fazla bağırttırırım ama hem kendimi hemde çevredekileri rahatsız etmek istemiyorum ve şu anki egzoz son derece sessiz bence.buna rağmen ceza yazarsa hakkımı arayacağımı söyledim.Silah kullanma örneğini verdim.Gece tabela kurşunlayanlar boş yere havaya ateş edenler varmı bu ülkede var peki polis buna bakıp bütün silahları topluyormu hayır. aynı şeyi egzoz için söylüyorum her egzozlu araba illa limittemi dolaşıyor.emniyet kemerinden ceza yedim kendime kızdım polise hiç bir şekilde laf söylemedim.radara girsemde yüzde yüz ben suçluyum kabul.ama egzoz çok göreceli bir parça kimine göre sesi çoktur kimine göre azdır.bunu ölçüsü belirlensin bende ona göre egzoz takayım.

ha şöle yani bu konu konuşuldukca uzar bitmez kısa ve öz rahatsızlığı olan,kendini haklı gören,suç işlemediğini düşünenler hakkını burda değil adaletin karşısında arasın aman kim uğraşacak diyenler varsa hiç yorum yapmasın ama ben uğraşırım her ne olursa olsun hakkımı ararım diyenler hak arama,şikayet etme yeri burası değil bu tür konularda adalet açık herkez hakkını arayabilir neden burda hak arıyorsunuz anlamadım:rolleyes:

abi doğru söylüyorsunuz burası yeri değil.ama konu uzadıkça açıklama gereği duyuyorum.benim alakam yok konuyla yani :)

onur_guler88
04-06-2012, 17:06
Bence de normu olmalı ve hiçbir araç ... dB seviyesini geçmemeli gibi bir ibare olmalı. Çünkü kırmızı körüklü ikaruslar hala şehirde geziyor ve örnek olarak söylüyorum bi sti hiç sanmıyorumki ondan daha fazla gürültü çıkarsın. maksat eğer ses seviyesiyse bence belediyenin çöp kamyonlarına da uygulanacak otobüslerine de uygulanacak bir standart olmalı ve bu standarda herkes uymalı. Ama belediye yapınca haklı vatandaş yapınca haksız olmamalı.

Anıl E.
04-06-2012, 17:14
Amma uzadı bu konu ya :D .Hadi bakıyım herkes egsozcu ustasına oem 'lere dönüş başlasın :) .Zaten korkucu bir zihniyetle yönetiliyoruz her istediklerini de yavaş yavaş yapıcaz ilerde,egsoz da neymiş gülüp geçicez :)

F.Esen
04-06-2012, 17:25
Amma uzadı bu konu ya :D .Hadi bakıyım herkes egsozcu ustasına oem 'lere dönüş başlasın :) .Zaten korkucu bir zihniyetle yönetiliyoruz her istediklerini de yavaş yavaş yapıcaz ilerde,egsoz da neymiş gülüp geçicez :)

ya yaşım ilerledi diye yada gerçekten bezdiğim için artık spor araba bile almayı planlamıyorum cupra mı satılığa çıkarttım arabayı satıcam notere gittim trafikten men dedi araba emniyete gittim sen istanbulda egsozdan men edilmişin falan dedi abi dedim 3 aydır geziom arabayla iyi altından almamışlar arabayı dedi alıcak adamda vaz gecti bunları duyunca...

S2000 in slincer takılı geziyorum açamıyorum egsozu bi otobana roll e çıkınca açıyorum ondada otoban polisleriyle tartışmak zorunda kalıyoruz allahtan bu ara anlayışlı adamlar görev yapıo bursa otobanında...

işin özü egsoz olayını bitiremeselerde herkez daha sessiz daha az performans a yönelik ürünlere yönelecek...

Anıl E.
04-06-2012, 17:28
Ya yeni kasa araçlara yani spor araçlara şu an takılı olan araçlarımızdaki egsoz sistemleri pek olmuyor zaten,mesela polo gti model araca öyle bi ses veren egsoz takanını görmedim;fakat şimdi civic si ,vti,106 gti,vts gibi araçlarda belki türkiyede egsozsuz olan parmakla gösterilecek kadardır yani azdır.. Hiç zannetmiyorum ki bir vti gti sahibi egsoz baglatmasın aracına,yani kimse inkar etmesin doğuştan o sesi sevmeyene sözüm yokta,bu işleri seven adam o arabalara mecbur baglatır.

Evrenoz
04-06-2012, 17:48

Boşa uğraşıyorsun.. Ben de dün gece uğraştım ama yok.. Olmayınca olmuyor..

Adama egsos takmak suçtur diyorsun adam hala sesin göreceliliğinden, düşük sesli/sessiz egsosla gezmenin hakkından bahsediyor..

Naparsın anlamıyor "sesli, sessiz, üçgen, kare, karbon, metal, mavi, kırmızı fabrikasyon harici her tür egsosu takmak kanunlar önünde suçtur" cümlesini..

Anıl E.
04-06-2012, 17:54
Evren abi anlıyor o da biliyor ceza olduğunu,sadece detaylarını konuşuyor. Yapmayın böyle :).Böyle bir cezanın varlığını bilmiyorum falan dediği yok.

Evrenoz
04-06-2012, 17:59
Evren abi anlıyor o da biliyor ceza olduğunu,sadece detaylarını konuşuyor. Yapmayın böyle :).Böyle bir cezanın varlığını bilmiyorum falan dediği yok.

Detayı yok ki bunun.. Yasak.. Seslisi, sessizi, bence az seslisi, sence çok seslisi her türü yasak..

Ha dersen ki yasak saçma, sonuna kadar katılırım..

Ama dersen ki hakkımı ararım, böyle bir uygulama yapmaya polisin hakkı yok.. Yukarıda yazdığımı yazarım

F.Esen
04-06-2012, 18:06
Detayı yok ki bunun.. Yasak.. Seslisi, sessizi, bence az seslisi, sence çok seslisi her türü yasak..

Ha dersen ki yasak saçma, sonuna kadar katılırım..

Ama dersen ki hakkımı ararım, böyle bir uygulama yapmaya polisin hakkı yok.. Yukarıda yazdığımı yazarım

Evren abi bi konu hakkında bişiler takılıyor kafama senin bilgin vardır mutlaka TÜV standartlarında şuan değerleri atıyorum x mesafeden y açısı ile 3bin devirde egsozun DB si 130 un altında olucak yada 110 DB altında olucak gibi bişiler var... Bunlara uyan bi egsoz sistemi yeterli zaman ve para harcamasıyla ruhsata işletilip rahatça gezilebilir mi yoksa koşul şart ne olursa olsun fabrikasyon ürün dışında bi ürünün araca takılıp gezilmesi için RETRO izni tarzı izin alınması mı gerekir yada hiç bişi yapamazmıyız _?

Evrenoz
04-06-2012, 19:25
Evren abi bi konu hakkında bişiler takılıyor kafama senin bilgin vardır mutlaka TÜV standartlarında şuan değerleri atıyorum x mesafeden y açısı ile 3bin devirde egsozun DB si 130 un altında olucak yada 110 DB altında olucak gibi bişiler var... Bunlara uyan bi egsoz sistemi yeterli zaman ve para harcamasıyla ruhsata işletilip rahatça gezilebilir mi yoksa koşul şart ne olursa olsun fabrikasyon ürün dışında bi ürünün araca takılıp gezilmesi için RETRO izni tarzı izin alınması mı gerekir yada hiç bişi yapamazmıyız _?

İstediğin egsosu aracına takabilirsin. Yeter ki bunu tescil ettir..

De sıkıntı burada başlıyor. Projesini çizdirip tescil başvurusunda bugüne kadar duyumum başvurunun kabul edilmediği yönünde. Ancak dediğin gibi yeterli para harcayıp ruhsatına işlettirmeyi başardığın an rahatça gezebilirsin.

murat_ileri
04-06-2012, 22:32
İstediğin egsosu aracına takabilirsin. Yeter ki bunu tescil ettir..

De sıkıntı burada başlıyor. Projesini çizdirip tescil başvurusunda bugüne kadar duyumum başvurunun kabul edilmediği yönünde. Ancak dediğin gibi yeterli para harcayıp ruhsatına işlettirmeyi başardığın an rahatça gezebilirsin.

ek olarak araçta kullanılan egzosun 90 dB üzerinde ses çıkarmaması gerekli zaten dB metre ile oem egzos ölçüldüğünde dış ortamla beraber 85 civarı çıkıyor, kısaca 3000 devire kadar hiç ses çıkarmayan bir egzos sistemini tabiki tüv ve ce belgeli olarak projesini çizdirerek teknik değişiklik usulüne uygun şekilde işletirsen sorun yaşamadan binersin.

vtec26
04-06-2012, 22:51
ya ben de olmucak yerde ceza yedim,bidaha da egzoz takmadım . ama tanıdığın olcak , polis bi abimin vti yı var , sıka sıka geziyor, gören polisler durduruyor ama daha ceza yemedi....

GokhanRS
04-06-2012, 23:02
reno forumunda bir arkadaşımızın başına geleni alıntı yapıp pasteliyeyim. kendisi 29 yaşında efendi bir vatandaş başına gelenlere bakın.

Kelimelerin Kifayetsiz Kaldığı Anları yaşadığım Cumartesi ve Pazar Günü Ömrümde Yaşadığım EN KÖTÜ GÜN OLARAK Tarihe Yazıyorum.

Cumartesi Günü Arka Torsiyon Ayarı Yaptırmak Tuzcuoğlu Renault Servisine Randevu aldım Servise Yaklaştığım esnada Trafik polisleri Çevirme Yapıyordu Ve Çevrildim Ve Herşey Yani Kabus bundan Sonra Başladı. Aracın evraklarını Benden İstedi Ehliyet ve ruhsatı polisin Eline Uzatır Uzatmaz bana Dediği Cümle ARACINI BAĞLIYORUM 32.Maddeden Otoparka git Araç Çekiciyle Getirilcek Dedi. Yani polisin Üslubu Çok Kötüydü bana karşı sebebini sorduğumda egsozdan ve Plakada mühür yok dedi bagajdan mühürlü plakaları çıkarıp verdim egsozdan deyince slincerlı egsoz Abarth egsoz demeye bin şahit lazım bende abartmıyormusunuz bu araçta traikten men edecek bağlayacak hiçbir şey yok dediğimde GİT BAŞIMDAN SENİNLEMİ UĞRAŞICAM "A.K.YİM" Gibi (Çok Çok özür dilereyerek yazdım bunu) hayatımda hazmetmeyeceğim bir küfür kullandı herkes bu kelimenin nereye gideceğini bilir. Bende tabi sinirlenerek sigortalarım attı düzgün konuş Edepsizlik yapma görevini yaptın aracı bağla yaz cezayı dedim. Sendenmi Öğrenicem Görevimi Defol git başımdan "LAN" diyerek T-shirtümden Çekiştirdi beni. Orda Kendimden Geçtim Artık herkesin bir dayanma sınırı var dedim ve bende polise YUMRUK ATTIM iki Kere, araya insanlar girdi sakinleştirmeye çalıştılar ama o kadar sinirliydimki aracın camını kırmışım. Karakola gittik Hakkımda Memura Mukavemetten Şikayet Dilekçesi verdiler Salı günü Yarın Mahkemeye Gidicem.
BU MEMLEKETTE HIRSIZI,GASPÇISI,TERÖRİSTİ,DOLANDIRICISI,ÜÇ KAĞITÇISI,SOYGUNCUSU,VURGUNCUSU,KATİLİ bizim yani aracına bakan seven modifiye eden gözünden sakınan insanların gördüğü muameleyi görmediğine EMİNİM.
Aracımı bir Kaç Saat Sonra Otoparktan Aldım İlk Önce Kırdığım Camı Taktırdım Daha Sonra Kafamı Dağıtmak İçin BAĞCILARDA bir arkadaşımın Yanına gittim Cumartesi gecesi Orda kaldım PAZAR sabahı Kalktığımda gördüğüm MANZARA İSE DÜN POLİSLERLE YAŞADIĞIM KABUSTAN DAHA BETERDİ
ARACIMIN 4 LASTİĞİNİN 4'üde BIÇAK SOKULARAK DELİNMİŞ Haldeydi sadece benim değil Kaldırım Kenarında Duran Saydığım 14 Aracın Lastikleri Aynı bu Şekildeydi Kendi Kendime SORDUM BUNU HANGİ İNSAN EVLADI YAPAR?????

İnanın İçtenlikle söylüyorum MORALİM ÇOK BOZUK Polislerden gördüğüm Hakaret İşittiğim Laflar Kendimden Utandırdı Beni Ben hayatını Düzgün Yaşayan bir insanım bana dokunmayan YILAN bin yıl yaşasın mantığıyla hareket ederim Kendimi Çok Kötü Hissediyorum Ne ARABA ZEVKİM KALDI nede Modifiye Herşeyden soğudum. İçine güzel bir not yazarak Sökeceğim Egsozu Polise HEDİYE edeceğim ....!

http://img820.imageshack.us/img820/2606/20120604102029.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/820/20120604102029.jpg/)

anlıyacağınız iyiside var kötüsüde var. kimiside böyle küfürlü konuşuyor. geçmişte banada denk gelmişti böyle azı pis polis neyseki o zaman amiri yanındaydı şikayet edince sağlam fırça yemişti ve birden kibarlaşmıştı.

UmitKC
05-06-2012, 00:09
1) pusu düşmana kurulur başkasına değil , ne polis düşman nede sürücüler
2) egzoz yukarda da belirttiğim gibi kanunun yasak koyduğu fiillere giriyor kimseye değil

Pusu DÜŞMANA kurulur dediniz ? Benim bu güne kadar hiç bir şekilde ne nezarethaneye ne bir karakola ne de Mahkemeye gitmişliğim vardır. Bugüne kadar RABBİM'e şükürler olsun ki karakoldan içeriye girmedim . Tek bir zevkim var ki o da ARABA.. Pusu DÜŞMANA kurulur demişsiniz. Ben POLİS aracı mı tasladım ? ASKER mi öldürdüm ? POLİS mi yaraladım ? DOKTOR mu dövdüm ?

Diğer saygı değer abim de senin egzos sesinden dışarıdakı insanlar rahatsız oluyor demiş. İlk önce saygıyla önünde eğilip size şu soruyu sormak isterim ;

1- Porshe araba da olan egzosdan hiç ceza yıyen oldu mu ? yada CAMARO .Bu arabaların normal gaza basışı bile deli ses çıkartır onlara ceza veriliyor mu ?

2- Her insanın rahatsız olma duygusu farklıdır. Ben caddede bi Motor yada araba egzos sesi duyayım içim yanar '' ahh ulan '' derim. bakın ben ve benim gibi olan bir dünya insan bulabiliriz.. eeee hani rahatsızlık vardı ?

Benim bir anda yazdığım şey bu kadar büyüyeceğini sanmamıştım. benim tabiki lafım polis memuruna değil. Sistem hatası yapan devlet büyüklerimize.

K.bakmayın.

GokhanRS
05-06-2012, 00:14
ben orjinal porşun egzosunun bağardığını duymadım malesef. emin olun onlarda sonradan egzos takıp bağartıyorlar. he porşla belki ceza yeme ihtimalin daha azdır çünkü daha az kullanırsın çok fazla ara sokaklarda gezen supersport görmedim, çoğuda otobandan gider nereye gitcekse ondan pek ceza yememeleri normal.

ama caddede gözümün önünde ferrariyi bağlamaya kalktılar içinden inen adam polislerin üzerine yürüdü sövmeye filan başladı. diğer polisler araya girdi o arada arbededen faydalanıp araca atlayıp kaçtı. yani ferrariyede salça olacak yürekli polislerde çıkabiliyor. o gün o adam kaçtı ama illaki ceza yemiştir ama umursamamıştır yada koymamıştır adama. emin olun pahalı aracı olanlarda çok ceza yiyor ancak adamlara koymuyor. 500bin tl lik araca binicem polisin yazacağı 300 500denmi çekicem :D 1 günlük benzim param o kadar olur öyle araçlara bindiğimde.

Edit: kesinlikle sana haksızsın demiyorum ama bi tek bizim başımıza geliyor sanma. Keşke insiyatif kullansalar bu kadar sıkmasalar. Bu hükümet geldiğinden beri eğlenmek kafa dağatmak bile yasak arabaya gelene kadar.

gırtlak turist kaynayan mekanlarda bile alkol yasaklayabilecek zihniyete sahipler.

UmitKC
05-06-2012, 00:18
ben orjinal porşun egzosunun bağardığını duymadım malesef. emin olun onlarda sonradan egzos takıp bağartıyorlar. he porşla belki ceza yeme ihtimalin daha azdır çünkü daha az kullanırsın çok fazla ara sokaklarda gezen supersport görmedim, çoğuda otobandan gider nereye gitcekse ondan pek ceza yememeleri normal.

ama caddede gözümün önünde ferrariyi bağlamaya kalktılar içinden inen adam polislerin üzerine yürüdü sövmeye filan başladı. diğer polisler araya girdi o arada arbededen faydalanıp araca atlayıp kaçtı. yani ferrariyede salça olacak yürekli polislerde çıkabiliyor. o gün o adam kaçtı ama illaki ceza yemiştir ama umursamamıştır yada koymamıştır adama. emin olun pahalı aracı olanlarda çok ceza yiyor ancak adamlara koymuyor. 500bin tl lik araca binicem polisin yazacağı 300 500denmi çekicem :D 1 günlük benzim param o kadar olur öyle araçlara bindiğimde.

Peki şunu sorayım ? insanlar SES den sıkılıyor ve rahatsız oluyormuşş (:

Belediyelerin ÇÖP kampyonları , milattan önce kalan OTOBÜSLERİ , hafriyat taşıyan KAMYONları da mı sessiz sakin geciyor.

Benim yapdığım illegal kabul ediyorum cezamı da paşa paşa ödücem onu da biliyorum. Benim sorduğum soru bu değildi ama. polisin orada söylediği ARACINI BAĞLARIM sorusuydu.. ama çok uzadı işde.. herkezin içinde varmış belli başlı anıları , hatıraları , derdi , tasası , güzelliği..

yapcak bir şey yok ;)

Eyüp
05-06-2012, 00:24
Cezalarda cokta mantık aramaya gerek yok..

Cuma gunu bi yakinimin aracini muayeneye götürdük , muayeneden gecti..Eve dönerken filmden ceza yedik..E madem yasak muayeneden neden geçiriyorsun..:)

UmitKC
05-06-2012, 00:25
Cezalarda cokta mantık aramaya gerek yok..

Cuma gunu bi yakinimin aracini muayeneye götürdük , muayeneden gecti..Eve dönerken filmden ceza yedik..E madem yasak muayeneden neden geçiriyorsun..:)

Bu ara ADAPAZARIN'da zaten sıkı denetim mi ne var ? her köşe başında polis (:

Ertekin
05-06-2012, 00:32
Konunun tamamını okumaya mecalim yetmedi.
Sorulduysa özür diliyorum ama öncelikle arkadaşa geçmiş olsun diyerek burdaki polis memuru arkadaşlarıma sorumu soruyorum müsadeyle.
Bende ceza yedim 48 boru sonda egsoz falan bayada ses vardı
Yedim 154 ü teşekkür edip devam ettim napalım yasa yani.
Sonradan komple orjinali taktırdım gösterdim men kalktı cezayı ödedim falan
Şimdi sorum şu: Benim arabanın orjinal egsozuda son ucu spor egsoz gibi.yani kromajlı sanki spor egsoz varmış gibi ama orjinal! Bana memur bu egsoz spor egsoz diye ceza yazabilirmi? Yazarsa ne yapmam gerekiyor? Aracımın egsozundan hiç ses çıkmıyor ama uca bile yazıyolarmışya ona istinaden.

alex
05-06-2012, 00:34
beşiktaş ta barbaros bulavırında geçitten sonrakı ışık deil ondan sonraki ışıkda

işten evime dönüyordum ışıı bekliyorum poliste 2 tane araba cevırmıs modifiyeli diye

kırmızı ışık yandı 1 ader kırmızı ferarı yanaştı polis ışık yeşile döner dönmez saga çektirdi

olay şu neymiş ön tamponda plaka yokmuş araca ceza kesicekmiş sora egsozu duydu aracında abarth egsoz var aracı balıcaz beyfendı ınermsnz felan

araçtakı orta yaşli biri çıkdı Bagıra bagıra bılmem kaç bın tl vermısım araba almısım

hiçbi ferarıde önde plaka yok sırf senın keyfıne plaka deliimi açtırıcam ulan diyip ustune yurudu polisin polis baglıyorum dedı oakdar oan polis memuruna 1 yumruk atıp arabasına bindi gitti

Polisin son durum ( açık bir kaş güneş gözlüü gözüne lens oluyomuş nerdeyse )

Revolution
05-06-2012, 00:39
beşiktaş ta barbaros bulavırında geçitten sonrakı ışık deil ondan sonraki ışıkda

işten evime dönüyordum ışıı bekliyorum poliste 2 tane araba cevırmıs modifiyeli diye

kırmızı ışık yandı 1 ader kırmızı ferarı yanaştı polis ışık yeşile döner dönmez saga çektirdi

olay şu neymiş ön tamponda plaka yokmuş araca ceza kesicekmiş sora egsozu duydu aracında abarth egsoz var aracı balıcaz beyfendı ınermsnz felan

araçtakı orta yaşli biri çıkdı Bagıra bagıra bılmem kaç bın tl vermısım araba almısım

hiçbi ferarıde önde plaka yok sırf senın keyfıne plaka deliimi açtırıcam ulan diyip ustune yurudu polisin polis baglıyorum dedı oakdar oan polis memuruna 1 yumruk atıp arabasına bindi gitti

Polisin son durum ( açık bir kaş güneş gözlüü gözüne lens oluyomuş nerdeyse )

Kaşınan polislerde mevcut bu ülkede :)

anlatmışsınız tamam da güzel bir örnek olduğunu düşünmüyorum onlarda görevini yapıyor öyle düşünün birde.

alex
05-06-2012, 00:43
Tamam görevlerini yapıyorlar ona bişy demiyorum

ama adam ferarı alms araç full fabrika çıkışı onada laf söylenmezki

Gel görki sadece egsoz ucuna bile ceza yazıyolardı babamın hondasına vidalıydı babam sökmüş al senın olsn demiş vermiş polise

egsoz ucu basit görüntü sadeece

playhard
07-06-2012, 19:42
Tamam görevlerini yapıyorlar ona bişy demiyorum

ama adam ferarı alms araç full fabrika çıkışı onada laf söylenmezki

Gel görki sadece egsoz ucuna bile ceza yazıyolardı babamın hondasına vidalıydı babam sökmüş al senın olsn demiş vermiş polise

egsoz ucu basit görüntü sadeece

Bizim burdakiler iyce abarttı evin önünde duran arabanın eksozu büyük diye resmini çekip ceza yolladılar kafayı yedircekler:mad:

ismailozkan_01
07-06-2012, 19:55
valla arkadaşım üfledi 28 promil çıktı ben bunu 82 yapayımda gör diye bizi çatır çatır tehdit etti. belki genç gördü gözümüzü korkutmak istedi bir dahakinde hiç çıkmasın diye belki o anki art niyeti ama bizi göz göre göre tehdit etti.

abim bende polis memuruyum ve forumdaki arkadaşlara yardımcı olmak istiyorum eğer ki sizi tehdit ettiyse ekip aracının plakasını ve olayın gerçekleştiği yeri saati unutmayıp direk nöbetçi savcılığa çıkacaksınız arkadaşlar , bende polisim ama bu mesleğin içinde arpa kadar bilgisi olmayan ve kendini bi şey zanneden arkadaşım çok her konuda sorularınızı bana çekinmeden sorabilir fikrimi alabilirsiniz saygılar :)

ismailozkan_01
07-06-2012, 19:57

arkadaşım bi de şu açıdan bak desibelmetre istedin ! ve eksozun 80db üzeri çıktı bu sefer hem çevreyi rahatsız etmekten hemde gürültü kirliliğinden ceza yiyeceksin ....

ismailozkan_01
07-06-2012, 19:59
Abilerin kralı be :) .Zamanında civic ef ile sen de yaramazlık yapıyordun abiiiiim :D

evet kardeş bizde d16a9 ve b18a2 li ef ile geziyorduk bütün riskleri göze alarak...

seWki26
07-06-2012, 20:05
aractaki en ufak bi teknik değişiklikten polis yazar yazacak oldukdan sonra adamlarada bu işin kitabı var polis gördünmüydü köprü hesabı köprüyü geçene kadar ayıya dayı diyecen ben 60 lık düz greddy eksozla geziyorum eskişehirde şimdiye kadar 1 kere yedim ondanda adamı meniyet müdür yapmadıgım kaldı yazdı bağlamadı şimdi gördüklerinde sıkıntı yapmıyolar :D :D onlarda alıştı :D

ismailozkan_01
07-06-2012, 20:05
Pusu DÜŞMANA kurulur dediniz ? Benim bu güne kadar hiç bir şekilde ne nezarethaneye ne bir karakola ne de Mahkemeye gitmişliğim vardır. Bugüne kadar RABBİM'e şükürler olsun ki karakoldan içeriye girmedim . Tek bir zevkim var ki o da ARABA.. Pusu DÜŞMANA kurulur demişsiniz. Ben POLİS aracı mı tasladım ? ASKER mi öldürdüm ? POLİS mi yaraladım ? DOKTOR mu dövdüm ?

Diğer saygı değer abim de senin egzos sesinden dışarıdakı insanlar rahatsız oluyor demiş. İlk önce saygıyla önünde eğilip size şu soruyu sormak isterim ;

1- Porshe araba da olan egzosdan hiç ceza yıyen oldu mu ? yada CAMARO .Bu arabaların normal gaza basışı bile deli ses çıkartır onlara ceza veriliyor mu ?

2- Her insanın rahatsız olma duygusu farklıdır. Ben caddede bi Motor yada araba egzos sesi duyayım içim yanar '' ahh ulan '' derim. bakın ben ve benim gibi olan bir dünya insan bulabiliriz.. eeee hani rahatsızlık vardı ?

Benim bir anda yazdığım şey bu kadar büyüyeceğini sanmamıştım. benim tabiki lafım polis memuruna değil. Sistem hatası yapan devlet büyüklerimize.

K.bakmayın.

kardeşim mesajında polis pusu kurmuş demişsin polis pusu kurmaz uygulama yapar , sti evo yada camaro tarzı araçların orjinal eksozu bile çok sesli bu durumda eğer ki size ceza yazılırsa yetkili servisten orjinallik belgesi isteyin scoop olsun spoiler olsun eksoz olsun o belge ile cezanıza itiraz edebilir ve örnek teşkil edebilirsiniz...

freelife
07-06-2012, 20:10
bu bir arkadaşımızın başına gelenler, daha geçen hafta.
aynen onun yazdıklarını buraya koyuyorum...

Kelimelerin Kifayetsiz Kaldığı Anları yaşadığım Cumartesi ve Pazar Günü Ömrümde Yaşadığım EN KÖTÜ GÜN OLARAK Tarihe Yazıyorum.

Cumartesi Günü Arka Torsiyon Ayarı Yaptırmak Tuzcuoğlu Renault Servisine Randevu aldım Servise Yaklaştığım esnada Trafik polisleri Çevirme Yapıyordu Ve Çevrildim Ve Herşey Yani Kabus bundan Sonra Başladı. Aracın evraklarını Benden İstedi Ehliyet ve ruhsatı polisin Eline Uzatır Uzatmaz bana Dediği Cümle ARACINI BAĞLIYORUM 32.Maddeden Otoparka git Araç Çekiciyle Getirilcek Dedi. Yani polisin Üslubu Çok Kötüydü bana karşı sebebini sorduğumda egsozdan ve Plakada mühür yok dedi bagajdan mühürlü plakaları çıkarıp verdim egsozdan deyince slincerlı egsoz Abarth egsoz demeye bin şahit lazım bende abartmıyormusunuz bu araçta traikten men edecek bağlayacak hiçbir şey yok dediğimde GİT BAŞIMDAN SENİNLEMİ UĞRAŞICAM "A.K.YİM" Gibi (Çok Çok özür dilereyerek yazdım bunu) hayatımda hazmetmeyeceğim bir küfür kullandı herkes bu kelimenin nereye gideceğini bilir. Bende tabi sinirlenerek sigortalarım attı düzgün konuş Edepsizlik yapma görevini yaptın aracı bağla yaz cezayı dedim. Sendenmi Öğrenicem Görevimi Defol git başımdan "LAN" diyerek T-shirtümden Çekiştirdi beni. Orda Kendimden Geçtim Artık herkesin bir dayanma sınırı var dedim ve bende polise YUMRUK ATTIM iki Kere, araya insanlar girdi sakinleştirmeye çalıştılar ama o kadar sinirliydimki aracın camını kırmışım. Karakola gittik Hakkımda Memura Mukavemetten Şikayet Dilekçesi verdiler Salı günü Yarın Mahkemeye Gidicem.
BU MEMLEKETTE HIRSIZI,GASPÇISI,TERÖRİSTİ,DOLANDIRICISI,ÜÇ KAĞITÇISI,SOYGUNCUSU,VURGUNCUSU,KATİLİ bizim yani aracına bakan seven modifiye eden gözünden sakınan insanların gördüğü muameleyi görmediğine EMİNİM.
Aracımı bir Kaç Saat Sonra Otoparktan Aldım İlk Önce Kırdığım Camı Taktırdım Daha Sonra Kafamı Dağıtmak İçin BAĞCILARDA bir arkadaşımın Yanına gittim Cumartesi gecesi Orda kaldım PAZAR sabahı Kalktığımda gördüğüm MANZARA İSE DÜN POLİSLERLE YAŞADIĞIM KABUSTAN DAHA BETERDİ
ARACIMIN 4 LASTİĞİNİN 4'üde BIÇAK SOKULARAK DELİNMİŞ Haldeydi sadece benim değil Kaldırım Kenarında Duran Saydığım 14 Aracın Lastikleri Aynı bu Şekildeydi Kendi Kendime SORDUM BUNU HANGİ İNSAN EVLADI YAPAR?????

İnanın İçtenlikle söylüyorum MORALİM ÇOK BOZUK Polislerden gördüğüm Hakaret İşittiğim Laflar Kendimden Utandırdı Beni Ben hayatını Düzgün Yaşayan bir insanım bana dokunmayan YILAN bin yıl yaşasın mantığıyla hareket ederim Kendimi Çok Kötü Hissediyorum Ne ARABA ZEVKİM KALDI nede Modifiye Herşeyden soğudum. İçine güzel bir not yazarak Sökeceğim Egsozu Polise HEDİYE edeceğim ....!

freelife
07-06-2012, 20:11
buda mahkemeden sonra yazdıkları olaydan sanırım 2 gün sonra...

Aracımı Bağlayıp Trafikten MEN ederken Pehlivan KRAL kesilen kafa tutan hakaret eden Dudağı Patlak burnu Şiş Polis Memuru Arkadaş Mahkemede Benden Özür Dileyerek Geri Vites Yaptı Neden Acaba İŞ CEZA ALMAYA GELİNCE HAKKINDAKİ SUÇLAMALARI DUYUNCA BÜLBÜLE DÖNMÜŞTÜ.
Hakim Sorduğunda Lafımı Esirgemeyeceğimi Söylemiştim Niye Yaptın Dedi DİLİ ANNEME UZADI HAKİM BEY BENDE CEZALANDIRDIM SÖZDE KANUN ADAMINI dedim. Şikayetçi Olmadığı İçin Herhangi bir Ceza yada para cezası almadım ama lafımı yineledim seninle karşılaştığımız zaman herşey çok farklı olacak umarım karşıma çıkarsın diyerek adliyeden ayrıldım.

Beddua ve Küfüre Karşıyım 4 gündür çektiğimi bir ALLAH bir ben biliyorum Hepiniz Yanımda oldunuz büyüklerime saygıyı küçüklerime sevgiyi bir borç biliyorum Hepinizden ALLAH binlerce Kez Razı Olsun.

2,5 AY İÇİNDE İKİ KEZ MUAYENE YAPTIRDIM Sadece Bana Bunları Yaşatan Şahsı RABBİME HAVALE EDİYORUM O HERŞEYİ GÖRÜR VE BİLİR ONDAN BAŞKA NE SIĞINACAK LİMANIMIZ NEDE GİDECEK YERİMİZ VAR...!

ismailozkan_01
07-06-2012, 20:13
Konunun tamamını okumaya mecalim yetmedi.
Sorulduysa özür diliyorum ama öncelikle arkadaşa geçmiş olsun diyerek burdaki polis memuru arkadaşlarıma sorumu soruyorum müsadeyle.
Bende ceza yedim 48 boru sonda egsoz falan bayada ses vardı
Yedim 154 ü teşekkür edip devam ettim napalım yasa yani.
Sonradan komple orjinali taktırdım gösterdim men kalktı cezayı ödedim falan
Şimdi sorum şu: Benim arabanın orjinal egsozuda son ucu spor egsoz gibi.yani kromajlı sanki spor egsoz varmış gibi ama orjinal! Bana memur bu egsoz spor egsoz diye ceza yazabilirmi? Yazarsa ne yapmam gerekiyor? Aracımın egsozundan hiç ses çıkmıyor ama uca bile yazıyolarmışya ona istinaden.

eğerki görüntü itbari ile tabiri caizse soba borusu gibi deilse ve sesinde deişiklik yoksa sıkıntı olacağını sanıyorum sadece egzoz ucundan ama son susturucu farklı ise sıkıntı çıkar

Ertekin
07-06-2012, 20:34
eğerki görüntü itbari ile tabiri caizse soba borusu gibi deilse ve sesinde deişiklik yoksa sıkıntı olacağını sanıyorum sadece egzoz ucundan ama son susturucu farklı ise sıkıntı çıkar

Son susturucu sporting in kendi son susturucusu.
Ama bildiğin spor egsoz gibi duruyor.

http://img52.imageshack.us/img52/4515/17960410150964580141737.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/52/17960410150964580141737.jpg/)

Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)

Orjinali fabrikasyonu böyle.Ama yok yazacam derse ben nasıl hakkımı arıycam kolay yollu?

kickboxer
07-06-2012, 20:35

Aracımı Bağlayıp Trafikten MEN ederken Pehlivan KRAL kesilen kafa tutan hakaret eden Dudağı Patlak burnu Şiş Polis Memuru Arkadaş Mahkemede Benden Özür Dileyerek Geri Vites Yaptı Neden Acaba İŞ CEZA ALMAYA GELİNCE HAKKINDAKİ SUÇLAMALARI DUYUNCA BÜLBÜLE DÖNMÜŞTÜ.
Hakim Sorduğunda Lafımı Esirgemeyeceğimi Söylemiştim Niye Yaptın Dedi DİLİ ANNEME UZADI HAKİM BEY BENDE CEZALANDIRDIM SÖZDE KANUN ADAMINI dedim. Şikayetçi Olmadığı İçin Herhangi bir Ceza yada para cezası almadım ama lafımı yineledim seninle karşılaştığımız zaman herşey çok farklı olacak umarım karşıma çıkarsın diyerek adliyeden ayrıldım.

Beddua ve Küfüre Karşıyım 4 gündür çektiğimi bir ALLAH bir ben biliyorum Hepiniz Yanımda oldunuz büyüklerime saygıyı küçüklerime sevgiyi bir borç biliyorum Hepinizden ALLAH binlerce Kez Razı Olsun.

2,5 AY İÇİNDE İKİ KEZ MUAYENE YAPTIRDIM Sadece Bana Bunları Yaşatan Şahsı RABBİME HAVALE EDİYORUM O HERŞEYİ GÖRÜR VE BİLİR ONDAN BAŞKA NE SIĞINACAK LİMANIMIZ NEDE GİDECEK YERİMİZ VAR...!

bende düşünüyordum dövsem ne olur diye bunları okuduğum iyi oldu bu arada çok iyi yapmış arkadaşın ellerine kollarına sağlık hak etmiş hak ediyolar....

bskone
07-06-2012, 21:29

http://img52.imageshack.us/img52/4515/17960410150964580141737.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/52/17960410150964580141737.jpg/)

Orjinali fabrikasyonu böyle.Ama yok yazacam derse ben nasıl hakkımı arıycam kolay yollu?

abi egzosun kafasını siyah renge boyatsan fazla bi dikkat çekmez herhalde ses'de cıkmıyorsa

GokhanRS
07-06-2012, 21:32
bende düşünüyordum dövsem ne olur diye bunları okuduğum iyi oldu bu arada çok iyi yapmış arkadaşın ellerine kollarına sağlık hak etmiş hak ediyolar....

bence pek düşünme. bu polis o arkadaşa ağır küfür ettiği için suratını dağıttı o polisin. ve olaya görgü tanıkları yani halk şahit olunca, şahitler var diye geri vites yaptı adam.

yoksa iyi ceza yerdi küfür etmediği halde vurmuş olsaydı. olay haklı olduğu için geri vites yapıldı.

ALPhan japan
07-06-2012, 21:33

çok geçmiş olsun inanın cok üzüldüm umarım bir daha bu tür olaylar yaşamazsınız.

RSBurak
07-06-2012, 21:33
arkadaşım bi de şu açıdan bak desibelmetre istedin ! ve eksozun 80db üzeri çıktı bu sefer hem çevreyi rahatsız etmekten hemde gürültü kirliliğinden ceza yiyeceksin ....

abi anlatmak istediğim her arabaya aynı muamelenin yapılmaması gerektiğiydi ama anlatamadım.bu saatten sonra araçta ekstra her parça için ceza yemeye razıyım.zaten ikide bir af geliyor birine denk getirir öderim cezaları.:)

Emre Akçay
07-06-2012, 21:34
Fikir vermesi açısından bende Adliyeci olarak birşeyler söyleyeyim. Eğerki orjinal egsozdan uç var diye veya orjinal egsozun sesi fazla diye ceza yazıyorsa 7 gün içinde Sulh Ceza Mahkemesine itirazı yapıştırın. Ceza %90 ortadan kalkar. Ha bana da yazdılar düz boru HKS vardı. Kendi kararımı kendim yazıp hallettim. :)

murat_ileri
08-06-2012, 01:50

ertekin aracına servisten orjinaldir diye yazı al (özellikle krom egzos başlıklı orjinal son susturucu ibaresi yazsın) kontrollerde sorun yaşamazsın.