Orijinalini görmek için tıklayınız : Normal Bir Bisiklete Takılan Motor Kiti Hakkında...
Skyhawk34
07-05-2012, 17:48
TÜRKİYENİN EN BÜYÜK BİSİKLET MOTOR KİTİ DAĞITICISINDAN 80 CC sahibinden.com'da - 61292536 (http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-spor-bisiklet-turkiyenin-en-buyuk-bisiklet-motor-kiti-dagiticisindan-80-cc-61292536/detay)
depomda çürümeye yüz tutan bir bisiklet var :D onuda değerlendirmek adına bu kiti ona montaj etmek istiyorum fakat bazı sorularım var
-daha önceden bu tip bi motor kiti kullanan oldumu bisikletinde vesayre yorumları nelerdir?
-65 kiloluk birisini 80 lik motoruyla dilediğince düz yolda zorluk çekmeden götürürmü?
-daha iyi motor kitleri varmıdır piyasada varsa hangileri bu fiyatlarda ?
-uzun ömürlü olurmu yoksa her hafta bir yerlerinden sorun çıkartırmı ?
-yakıt durumları nasıldır 2.5 litreyle 100 km yapıyormus tam olarak ne kadar dogrudur?
Her türlü şahsi yorumlarınızıda paylaşırsanız sevinirim :)
Ben de bu kitleri düşünmüştüm ama sonra polisin bisikleti bağlama ihtimali yüzünden vazgeçtim :D (Ankara da şehiriçinde kullanmayı planlıyordum)
chip yapılıp rollere çıkılabilir :D
herhangi bi ceza veya yaptırım uygulanmazsa gerçekten çok güzel bi olay. :)
Skyhawk34
07-05-2012, 18:13
Ben de bu kitleri düşünmüştüm ama sonra polisin bisikleti bağlama ihtimali yüzünden vazgeçtim :D (Ankara da şehiriçinde kullanmayı planlıyordum)
100 cc nin altında oldugu için yasal diye biliyorum ama ... ?
chip yapılıp rollere çıkılabilir :D
Buda Güzel :D :D
Bu kiti bir arkadaşım yaptırdı.Oldukça memnun fakat bağlanma ceza gibi durumlar söz konusu değil.
Osman Bahadır
07-05-2012, 18:52
Küçükken pug 103 moped motoru takardık şu bisan postacı bisikletlerine... Daha vitesliler yoktu pek ortada... Hey gidi günler... Ağırlık merkezini ciddi olarak yukarıya çekerdi. pug 103 motoru olduğundan gayet seri ve ekonomik olurdu. Parça sorunu da yaşamazdık.
Bunda da depo ve motorla birlikte ağırlık merkezi epey yukarıya gelecektir. Bu da kontrolü zorlaştırır. Motor çin malı birşey. Ne kadar dayanıklıdır bilinmez. Garantili ise denenebilir. Ama ben ille de böyle birşey yapacak olsam yine gider pug 103 motoru alır onu takarım. Parça konusunda da, kalite konusunda da daha avantajlı olur.
Skyhawk34
07-05-2012, 18:59
Küçükken pug 103 moped motoru takardık şu bisan postacı bisikletlerine... Daha vitesliler yoktu pek ortada... Hey gidi günler... Ağırlık merkezini ciddi olarak yukarıya çekerdi. pug 103 motoru olduğundan gayet seri ve ekonomik olurdu. Parça sorunu da yaşamazdık.
Bunda da depo ve motorla birlikte ağırlık merkezi epey yukarıya gelecektir. Bu da kontrolü zorlaştırır. Motor çin malı birşey. Ne kadar dayanıklıdır bilinmez. Garantili ise denenebilir. Ama ben ille de böyle birşey yapacak olsam yine gider pug 103 motoru alır onu takarım. Parça konusunda da, kalite konusunda da daha avantajlı olur.
her şey dahil fiyat ne çıkartır o bana ilk defa böyle bir işe girişeceğimde şehir içi keyifle kullanırım markete falan :D
Osman Bahadır
07-05-2012, 19:14
her şey dahil fiyat ne çıkartır o bana ilk defa böyle bir işe girişeceğimde şehir içi keyifle kullanırım markete falan :D
103'ler hep hurda oldu. Çıkma motor bulmak zor ve pahalı olmasa gerek. Fiyat bilgim yok. Ama pug 103 motoru uygulamak biraz uğraş ister. Verdiğin linkteki üründe herşey var. Ya onlardan diğer parçaları ucuza alıp motoru kendin alacaksın, ya tüm malzemeleri kendin custom yapacak veya uyduracaksın, ya da uğraşamam dersen bu adamlardan bu motor kitini alıp takacaksın. İleride motorda sorun yaşarsan pug 103 motoru takar devam edersin.
Skyhawk34
07-05-2012, 19:25
103'ler hep hurda oldu. Çıkma motor bulmak zor ve pahalı olmasa gerek. Fiyat bilgim yok. Ama pug 103 motoru uygulamak biraz uğraş ister. Verdiğin linkteki üründe herşey var. Ya onlardan diğer parçaları ucuza alıp motoru kendin alacaksın, ya tüm malzemeleri kendin custom yapacak veya uyduracaksın, ya da uğraşamam dersen bu adamlardan bu motor kitini alıp takacaksın. İleride motorda sorun yaşarsan pug 103 motoru takar devam edersin.
103 pejo alt komple motor - İlan ve alışverişte ilk adres sahibinden.com' da - 83730566 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-motosiklet-103-pejo-alt-komple-motor-83730566/detay)
bu mudur olay ? :)
Osman Bahadır
07-05-2012, 19:40
103 pejo alt komple motor (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-motosiklet-103-pejo-alt-komple-motor-83730566/detay)
gibi :)
biraz daha düzgün birşeyler bulunabilir. tamircilerde de bulunur muhtemelen.
Skyhawk34
07-05-2012, 19:43
direkt yapılı ninja 103 alsam daha mantıklı olmazmı o zaman ? :)
tek sorunu ruhsatsız olmaları o kadar
hemde JDM :D
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-peugeot-keyfe-keder-85120539/detay
http://www.sahibinden.com/data/images/blank.gif
80 CC BENZİNLİ SIFIR BİSİKLET MOTOR KİTİ - 12 TAKSİDE KADAR sahibinden.com'da - 82758877 (http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-spor-bisiklet-bisiklet-icin-80-cc-benzinli-sifir-motor-kiti-490-tl-82758877/detay#) < işte cevap
Motor Kiti > Arama Sonucu - sahibinden.com (http://www.sahibinden.com/spor-bisiklet-aksesuar-motor-kiti)
Germanian
07-05-2012, 19:49
103 pejo alt komple motor - İlan ve alışverişte ilk adres sahibinden.com' da - 83730566 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-motosiklet-103-pejo-alt-komple-motor-83730566/detay)
yok abi bi bunu almakla bitmez :)
Skyhawk34
07-05-2012, 19:55
e2d_ZUV4-2E
iş yavaş yavaş buna kayıyor :D
neyse
kullanan yapan eden varsa bilgilendirirse sevinirim kalite konusunda bu kitleri
Germanian
07-05-2012, 19:58
103 ün makinesi alıp takmak falan ilerde uyanık bir polis memuruyla problem yaşatabilir pejo makinesi olduğunu anladığı anda bağlar bisikleti hakkınızda işlem bile yapabilir
Yiğit G.
08-05-2012, 09:37
yanlış anlamada ben burda 1-2 apaçi arkadaşda gördüm bisikletine motor takmış :)
Emrecan-R
08-05-2012, 09:48
aslında güzel bişey ben birisinin bisikletine binmiştim ben 64 kiloyumm çekiyordu güzel bişey az yakıyormuş
55 cc üzerine ehliyet istiyorlar diye hatırlıyorum yanlış olabilir araştırmadan yazıyorum..
Bunun yerine elektrikli conversion kitler var onu niye düşünmüyorsunuz ?
100 cc nin altında oldugu için yasal diye biliyorum ama ... ?
Umarım öyledir ama kime sorsam bağlayabileceklerini söyledi. Eğer bağlamayacaklarına emin olursam durumu düzelttiğim anda alırım :)
Skyhawk34
08-05-2012, 22:13
yanlış anlamada ben burda 1-2 apaçi arkadaşda gördüm bisikletine motor takmış :)
abi ben zaten eglencesine takıcağım çürüyeceğine markete sanayiyeye oraya buraya giderken kullanırım bisikleti :)
55 cc üzerine ehliyet istiyorlar diye hatırlıyorum yanlış olabilir araştırmadan yazıyorum..
Bunun yerine elektrikli conversion kitler var onu niye düşünmüyorsunuz ?
elektiriğiyle ugrasamam onun şarj et falan :) benzin koy gitsin :)
Umarım öyledir ama kime sorsam bağlayabileceklerini söyledi. Eğer bağlamayacaklarına emin olursam durumu düzelttiğim anda alırım :)
bakalım bilgili insanlar yazıyor :)
KeremDOGAN
08-05-2012, 22:51
Konunun takibindeyim...
bizim pederde kendine uğraş arıyor 1-2 haftadır yapsammı felan diyordu linkleri göstermiştim bende sabah ikiler otomotiv hem güven veriyor hem malzeme daha kaliteli gibi.adamlarla konuştuk bugun uzun uzun herlde alacak peder bunlardan bitane 330 TL 12 taksit para deil.
çok uğraştım a dan z ye bu peugeot 103-105 motorlarla çok yarıştık roll yaptık polisede kaptırdık bol miktarda her soruya cevap verebilirim :)
Skyhawk34
08-05-2012, 23:18
bizim pederde kendine uğraş arıyor 1-2 haftadır yapsammı felan diyordu linkleri göstermiştim bende sabah ikiler otomotiv hem güven veriyor hem malzeme daha kaliteli gibi.adamlarla konuştuk bugun uzun uzun herlde alacak peder bunlardan bitane 330 TL 12 taksit para deil.
fotograf bekliyoruz :)
çok uğraştım a dan z ye bu peugeot 103-105 motorlarla çok yarıştık roll yaptık polisede kaptırdık bol miktarda her soruya cevap verebilirim :)
bu motorun yerine başka ne takabiliriz linkteki motor kiti sağlıklımıdır sorun cıkartırmı ? :)
şu an yan koltuktan konuyu takip ediyor izmirde bir firmadada varmış amerikan malı 50cc karşılaştırma yapıyor şimdi.
birde hazır kit almak daha mantıklı.pug 103 motoru takınca onlarda kayış sistemi var kayış sistemini iptal edip dişli için oraya diş açtıracaksın kama yaptıracaksın vs. onu sabitlemek için kulak yapmak gerekecek vs.vs. adamlar hazır yapmış. benzin hortumundan en ufak civatasına kullanacağın tamir takımlarına kadar gönderiyorlar içinde. amerikayı baştan keşfetmenin anlamı yok bana kalırsa
Skyhawk34
08-05-2012, 23:20
şu an yan koltuktan konuyu takip ediyor izmirde bir firmadada varmış amerikan malı 50cc karşılaştırma yapıyor şimdi
link varsa verebilirmisin abi
MOTORLU BİSİKLET KİT SKYHAWK 80CC KAPIDA ÖDEME 350TL KARGO BİZDE sahibinden.com'da - 83154129 (http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-spor-bisiklet-motorlu-bisiklet-kit-skyhawk-80cc-kapida-odeme-350tl-kargo-bizde-83154129/detay)
adamların elinde conta takımı.ve birsürü yedek parçası mevcut yanında 2 tane conta takımı 2 tane piston sekaman alıp yedekte bulundurmak lazım :D piston sekman conta 110 tl :D
Skyhawk34
08-05-2012, 23:26
hah bide skyhawk motorlular vardı bunun linkini koymayı unutmusum
hangisi daha kaliteli ? :)
Bizim burada bir ufaklı bu motordan 3 adet aldı birini kendi bisikletine monta etti diğer ikisini arkadaşlarının bisikletine monte etti.
Kendim kullandım ve ara sıra hala kullanıyorum sürüşü zevkli sonuçta bisiklete motor takılı yalnız sesi çok çıkıyor ve motor ara sıra yağ atıyor dışarı tabi üstümüz başımız yağ içinde kalıyor.
Hızına gelincede tahminen 60 yada 70 km ye çıkıyor.
Ben 85 kiloyum beni rahatlıkla çekiyor motor.
Sizin için videosunu çekip ekleyeceğim.
sormak istediğiniz sorularınız varsa cevaplayabilirim.
Skyhawk34
08-05-2012, 23:29
Bizim burada bir ufaklı bu motordan 3 adet aldı birini kendi bisikletine monta etti diğer ikisini arkadaşlarının bisikletine monte etti.
Kendim kullandım ve ara sıra hala kullanıyorum sürüşü zevkli sonuçta bisiklete motor takılı yalnız sesi çok çıkıyor ve motor ara sıra yağ atıyor dışarı tabi üstümüz başımız yağ içinde kalıyor.
Hızına gelincede tahminen 60 yada 70 km ye çıkıyor.
Ben 85 kiloyum beni rahatlıkla çekiyor motor.
Sizin için videosunu çekip ekleyeceğim.
sormak istediğiniz sorularınız varsa cevaplayabilirim.
onun motor markası ne her hafta falan sorun cıkartıyormu yok orası gevşedi yok burası çatladı ?
ömürleri ortalama kaç km bilinçli kullanımda ?
elinizden biraz iş geliyorsa sanayide de haşırneşir oluyorsanız egzoz borusunu uzatın daha uzun boru içinde delikli boru arasına biraz elyaf bastırın tanıdık bi egzozcuda 50tl max tutar.alın size ses yok soluk yok.zaten yağlı benzin ile çalışıyor duman atması normaldir. yağ atması ise illaki biyerinde kaçak vardır belki hor kullanılmıştır
onun motor markası ne her hafta falan sorun cıkartıyormu yok orası gevşedi yok burası çatladı ?
ömürleri ortalama kaç km bilinçli kullanımda ?
Benim gördüğüm sorunları şunlardı birinsi motorun içinde ki dişli diğer bi başka dişliyi cevirdiği için o kırılmıştı sonra oraya başka bir dişli uydur du ufaklık.
ikincisi yakıt deposu delindi onada ufaklık kaynak yaptı.
ortalama ömürlerini tam olarak bilemiyorum.
50 cc olduğu için polis ehliyet istemez ama kıl olursa belli olmaz ama yasal olarak 50 cc altı istemez bu motorların geneli 49 cc motorlubisiklet olarak geçer elinizde size ait olduğuna dair bir fatura falan olması lazım yoksa çalıntı olabilir diyip polis el koyar motorlar sağlıklıdır sorun çıkarmaz sorun çıkarsada zaten olay yerinde çözersiniz karbüratör en önemli parçadır önemli olan makinayı kurmak lastiğe aktarmak bisiklette gerisini zaten bilgilerini veririm yarışır konuma kadar getiririz :D
Skyhawk34
08-05-2012, 23:47
yok yok amacım yarısmak değil :) amaç tuvalete bile motosikletle gitmek :D
peki kurulumu normal biri yapabilirmi ya da ne ustası iyi yapar ? motosiklet ustası falanmı lazım
Herhangi köşe başı motorcusu bile yapar montajı ama kitler ne kadar dayanıklı hiç bilmiorm ama orjinal puglar ölmez kolay kolay
Thracian
09-05-2012, 00:02
E bike diye youtube da bir arat istersen. sessiz ve daha ekonomik.
Skyhawk34
09-05-2012, 07:04
Herhangi köşe başı motorcusu bile yapar montajı ama kitler ne kadar dayanıklı hiç bilmiorm ama orjinal puglar ölmez kolay kolay
ben kaç gündür 103 motoru arıyorum ama bulamadım nerelerde bulabilirim ?
E bike diye youtube da bir arat istersen. sessiz ve daha ekonomik.
elektrikle ugrasamam doldur et :) o nedenle 2.5 litrlik depomla herkese ben zenginim demek istiyorum :D :D :D
telefonun şarjından bıkıom bazen :D
Yiğit G.
09-05-2012, 09:32
Şöyle bişey yap , hayabusalarla yürürsün :D
srRoOXndx38
Bu motor benim çocukluğumda Rusıya'da MOTOVELOSİPET diyorlardi. Tam o motorlara benziyor,
sorunsuzdu sadece yeni segman takınca iyi 2bin km sonra performansdan düşer yeni segman isterdi.
ornek;D-mootorid(ajaloost kuni võiduka lõpuni) (http://forum.moped.ee/t760-d-mootoridajaloost-kuni-voiduka-lopuni)