Orijinalini görmek için tıklayınız : Sigaraya Son - Champix Deneyimlerim
Bir güncel çekeyim bende:)
9 senedir günde 1 paket altına düşmeyen sigarayı zevk için içen (içtiğini sanan) ben, bu ilaç+allen carr'in kitabı sayesinde 3 gündür sigara içmiyorum. İrademin çok zayıf olduğunu düşünürdüm ama öyle değilmiş gerçekten. Daha önce 1 kere bırakmayı denedim 2 gün bile dayanamamıştım:) Şuan ise gayet rahat bir şekilde ilerliyorum inşallahta böyle gider. Şuan aklıma gelmiyor mu evet geliyor ama aklıma gelenin nikotin yoksunluğu değil tamamen alışkanlıktan olduğunu anlayabiliyorum arada bir canım istiyor kolayca savuşturabiliyorum aklımdan. İlaç işe yarıyor evet nikotin ihtiyacı hissetmemenizi sağlıyor fakat sizin alışkanlığınızı bıraktırmıyor kafa yapınızı değiştirmiyor, bu yüzden kesinlikle allen carr'in kitabını öneririm kafanızda ki doğru bildiğiniz yanlışlarıda silince bırakması daha kolay oluyor bu illeti.
Bir güncel çekiyim :) 6 Eylül 2014'te sigarayı bıraktım ve o günden beri ağzıma sürmeyi bırak elime bile almadım. Canım istemiyor mu?? Hayır istemiyor:) Sadece çok çok nadir aklıma geldiği oluyor 5 saniye sonra da gidiyor hayatımda yaptığım en güzel şeylerden bir tanesiydi bu ve başardım.
İlaçla beraber kesinlikle kitabı okuyun çok faydası oluyor.
Rüya görmek için alınan bir ilaç değil bu.. Dolayısıyla 3 tane hap al rüya gör gibi bir bilgi veremem..
hiç birşey olmaz. ben 2009 yılında bıraktım. hatta 1 kutu ilaç ile 2 kişi bıraktık. sigarayı bıraktıktan sonra ne kadar kolay olduğunu göreceksin. gerçekten...
İnşallah, böyle mesajlar motive ediyo insanı, teşekkürler.
Allen Carr'ın kitabını da okursan, YGS stresi ile sigaranın zerre alakası olmadığı konusunda ikna olacaksın. Keşke sigara YGS sınavında etkili, sıkıntı giderici, zeka açıcı bir şey olsa da herkes sınav öncesi paket paket içip full çekse :) Ama senin de bildiğin gibi bunlar gerçek değil, dolayısıyla benim fikrime göre sıkıntılı bir zaman sigarayı bırakmak için en iyi zaman
Evet sıkıntılı bir süreçte sigarayı bırakmak çok daha önemli, sigara zeka açmıyor, ama içeni psikolojik olarak rahatlatıyor, halbuki insan kendini kandırıyor sadece. :) Umarım güzel bi sene olur benim için, sigarayı bırakıp, istediğim üniversiteyide kazanırsam tamam olur :)
Evet sıkıntılı bir süreçte sigarayı bırakmak çok daha önemli, sigara zeka açmıyor, ama içeni psikolojik olarak rahatlatıyor, halbuki insan kendini kandırıyor sadece. :) Umarım güzel bi sene olur benim için, sigarayı bırakıp, istediğim üniversiteyide kazanırsam tamam olur :)
Psikolojik olarak da rahatlık sağlamıyor.. Allen Carr'ın kitabını bu yüzden okuyun diyorum / diyoruz. Gösteriyor sağlamadığını kanıtlarla.. Çevrenize bakın, bakalım.. Sigara içen insanlar rahatlamış, mutlu, psikolojisi iyi insanlar mı? Maalesef değil..
Anlık olarak rahatladığını hissediyorsun o dumanı içine çekince, ama dediğin gibi kendini kandırıyorsun. Dakikalar geçmeden o yalancı rahatlık psikolojisi kaybolup gidiyor.. 16 sene içtim bu mereti, ne olduğunu da iyi öğrendim ne olmadığını da.. Kitabı mutlaka al ve oku kardeşim ilaçla beraber. Bana da "la kitapla sigara mı bırakılır" gibi geliyordu ama öyle değilmiş işin aslı.. Okuduğumda anladım.. Günde 45 dakika 1 saatini ayırsan yeter bu kitaba.. Ama roman gibi değil, ciddi ciddi oku.. Faydasını göreceksin.
Çok haklısın abicim, kesinlikle dediğin gibi, kitabıda mutlaka alıp okuyacağım, çok teşekkü ederim. :)
bende yaklaşık 3- 4 ay oldu bırakalı hapla vs bsey kullanmadım.inşallah herkes bırakır su mereti faydası yok zararı cok.
Evren yaklasik 15 senedir min 1 paket olmak uzere sigara iciyorum yaklasik 6 haftadir bende biraktim diyebilirim
imhotep ozgurun kayinpederini vefat etmeden once hastahanede ziyaret ettik drager xor onurk falan hastane cikisi paketi cope attim :(
O gunden beri 7/8 dal icmisimdir zerre aramiyorum
Ruyalara gelince ilacla ilgisi yok sanirim :) bende baya gordum bu surecte :D
vay be tam 3 yıl olmuş bırakalı :)
Utanarak yaziyorum ben yeniden basladim kanser çubuğuna. Hem de baslamayi hic dusunmedigim bi dönemde bi anlik çok sinirli oldugumda sakinleştirmek için yanimdaki biri uzatti bende alip yaktim hemde hic ne yaptigimi düşünmeden1 aydir iciyorum her ictigimde kendime küfür ediyorum her pakette bu son paket diyorum birakdigimdaki gunleri özledim tekrar birakicam becerebilirsem ilacsiz. Beceremezsem devam paketi ne kadar varsa kullanip.. Ama birakicam kendime saygimi kaybettim tekrar baslayinca
Bugün yarın bırakıcam diye diye 8 ay kendimi ertelemişim. 14 gün önce yeniden champix başlangıç paketi alarak sigaradan bu sefer tamamen kurtulma kararı aldım. 2 gündür de Allen Carr okuyorum. ilaç bu sefer enteresandır ki sigara içişimi azaltmadı tam gaz devam ettim içmeye, takvime işaretlediğim günden 2 gün önce yani Dün gece pakette ki son sigarayı içip bıraktım lan diyerek attım ve yaklaşık 24 saattir içmiyorum.
Bugün 5. günüm, gayet güzel gidiyor, azalttım baya, bugün işaretlediğim günden önce bırakmayı düşünüyorum, ama şuan 1 dal sigara var önümde, yakmakla yakmamak arasında gidip geliyorum.
Bugün sigarayı bıraktım. 3 saat sonra işime konsantre olamadım. herkese sataştım. yemek yedim sonra içmedim çıplak gibi hissettim. olmadı başaramadım. 3 saatin sonunda gene paket aldım.. kahretsin.
Lanet olası öyle bişeyki kahvaltıdan sonra kahveyle,öğlen yemeğinden sonra çayla mutlaka aranıyor.
Bende bırakma çabası içindeyim iyişallah başarırım başarırız
ProdriveSTI
25-02-2015, 18:19
Bugün sigarayı bıraktım. 3 saat sonra işime konsantre olamadım. herkese sataştım. yemek yedim sonra içmedim çıplak gibi hissettim. olmadı başaramadım. 3 saatin sonunda gene paket aldım.. kahretsin.
Bir miktar mı yedin yemeğini abi sonra tekrar bir miktar sigara mı içtin. :D Ah şu senin hikayen yok mu... :hehe:
SerkanYazgan.
30-03-2015, 17:38
Daha önce yazıldımı bilmiyorum ama size güzel bir haberim var :) Bırakmak isteyen arkadaşlar 171 i arayıp, bilgilerini verdikten sonra ilaçla bırakmak istiyorum dediğinizde ketemden birkaç gün içerisinde size dönüş yapıyorlar ve keteme gidip doktorla görüştükten sonra champixi alıyorsunuz :) Sigarayı bırakmak isteyenler bu yolu deneyebilir :)
Ücretsiz mi veriyorlar champix'i?
Daha önce de 171 doktorları champix'i öneriyordu lakin parayla gidip alıyordun..
Biraz önce aradım.. doktora görünüp onayı aldıktan sonra ücretsiz veriyorlarmış.
AlwaysFast
30-03-2015, 22:06
Ben iki kutu kullanmistim iki uc sene once.9 ay boyunca sigarayi agzima surmedim gercekten cok etkili gelmisti bana ama bunyeden bunyeye farklilik gosterir her ilac.
konuyaa baktımda eper bı zaman gecmıs :)
SerkanYazgan.
31-03-2015, 00:59
Ücretsiz mi veriyorlar champix'i?
Daha önce de 171 doktorları champix'i öneriyordu lakin parayla gidip alıyordun..
Evet abi şuan ücretsiz olmuş, bugün 2 arkadaşımda almış :) Hemen bende aradım, randevu için geri dönüş yapacaklar ve gidip ilacı alacağım. Belki yarın randevuyu beklemeden uğrarım keteme. Düşünenler bu fırsatı kaçırmasın bence :)
Strich Acht
31-03-2015, 05:31
bırakmak isteyen için ilaç falan hikaye :)
2 sene önce ilaçla bırakmıştım tabex'ti ilacın adı. 4 ay içmedim. sonra ben niye bıraktım ki bunu diye yeniden başladım :)
1,5 ay once kazakistana geldim burada hem sigaralar çok kötü hem de şirketin benim için tuttuğu ev 5. katta çıktı. asansör yok :).
baktım başka yerlerimden soluyorum 5 kat çıkınca, dedim olmayacak böyle. duty free'den aldığım 2 karton bitince bırakıyorum dedim (kıyamadım onlara :D ).
öyle de yaptım ilk 2 hafta bitirdim sigaraları şimdi 1 aydır hiç içmedim, çok ta rahatım canım da çekmiyor. en çok içkili ortamda canım çeker mi diye korkuyordum aksine rahatsız bile oluyorum. :)
ilk günler biraz sıkıntı oluyor ama zaten işimiz yoğun burada, pek kafayı kaldıramıyoruz, bol bol sakız çiğnedim falan ilk 1 hafta geçti mi sıkıntı yok.
yiğit205
31-03-2015, 15:27
benım bıldıgı kadarıyla 171 aradıgımızda sıgarayı bırakmak ıcın dedıgınız gıbı randevu falan kontrollerden sonra ılacı yazıyorlarmıs.tabıkı sıstemede kayıt edılıyoruz.kaç yıldır kullanıldıgı falan vs.daha sonra ılerleyen zamanlarda 3-5 sene sonra sıgaraya bağlı olusabılecek rahatsızlıklarda uygulanacak tedavıde devlet ucrete tabı tutuyormus.cunku dıyormuskı ben sana yardımcı oldum ama sen sıgarayı kullanmaya devam ettın kusura bakma dıyormus ben oyle duydum.yanlıs varsa duzeltılerbılır.o yuuzden ben aramaıyorum korkudan :)
Bende 10 sene içtikten sonra takribi 20 gün önce bıraktım. İlaç vs kullanmadım. Olay beyinde bitiyor tamamen. O yüzden champix'le bırakmak isteyenler Evren Abi'nin dediği kitabı da okumanızı tavsiye ederim.
Evren bey; cidden sadece ilaç mı etkili oldu yoksa başka etkende var mı_?
Ben çok salak bi adamım 2.5 senedir içiyorum; bırakmam lazım offf
Evren bey; cidden sadece ilaç mı etkili oldu yoksa başka etkende var mı_?
Ben çok salak bi adamım 2.5 senedir içiyorum; bırakmam lazım offf
Kesinlikle ilaç etkili oldu.. Çevremde de ilacı belirttiğim şekilde ve sürede kullananlar arasında bırakamayan olmadı..
Kesinlikle ilaç etkili oldu.. Çevremde de ilacı belirttiğim şekilde ve sürede kullananlar arasında bırakamayan olmadı..
abi bak maaşı alim direk gidiyorum. hadi inşallahhhh :)
SerkanYazgan.
31-03-2015, 22:29
maaşa gerek yok, üstteki yazdığım postu oku :) Boşuna paranı heba etme :)
maaşa gerek yok, üstteki yazdığım postu oku :) Boşuna paranı heba etme :)
ana 171 ariyim sabahtan :D direnkkk :D
Minimum 2 kutu ( toplamda 58 gün ) düzenli,
Kullanırken Allen Carr'ın sigara kitabını da roman gibi değil, ciddi ciddi okumak
bu ikisi varsa, sigarayı bırakmaya niyet de varsa bırakamamak çok zor. :)
İlaca başladıktan sonra her gün 1'er 2'şer 3'er azalt günlük içtiğin miktarı, bakalım 1 hafta sonra kaç adetten kaç adete gelicen
AhmetKaratay
01-04-2015, 16:52
Benim babamda ilaçla Bıraktı ancak 7-8 ay sonra tekrar başladı sebebi ise rakı balıktan sonra ara sıra sigara yakmaya başladı yanında içen biri varsa ya da yemek yerken alkol aldığı zamanlarda 1 tane 1 tane içe içe başladı :(
barış_erdal
01-04-2015, 20:39
12 yıl içtikten sonra zyban ile bırakalı 1,5 ay oldu. Ilaç içerken pek sıkıntı çekmedim ama ilaç bitince son 15 gündür baya zorlamaya başladı. champix in 2. Ay ilacını alıp içsem bir yararı olur mu yoksa yine zyban mı alayım
Bende anne babaya bunu önerim ayda 1000 liraya yakın neredeyse sigara masrafları var yazık o paraya be.
1 sene 15 gün oldu bırakalı ne ilaç ne tedavi hiçbir şeye gerek yok kafanızda bitirin yeter.
MertSerhanÖ.
01-04-2015, 23:58
günde 2 paket içiyodum.5 ay oldu bırakalı.Herşey kafada bitiyor içmeyin şu ilaçları falan.İradenize hakim olmaya çalışın.Evet zorluyor ilk zamanlar ama ilk 2-3 haftayı atlatınca gerisi çok kolay.Ki çok sıkıntılı bir dönemde bıraktım.O kadar mutluyum ki şuan başladıgım güne hergün lanet okuyorum.
Faruk_Vtec
25-04-2015, 00:55
14ncu gun bugun doldu :) son sıgaramı ıçtım ve paketımı çöpe attım :) ınş hayırlısı ıle kurtuluruz şu ılletten..
bu postu yazalı 1 yıl 3 gun olmuş guncelı.. :)
typeRace
25-04-2015, 01:33
12 yıldır içiyorum ..son 5 yıldır 1,5-2 paket.. bende champix i 1 ay kullandım, bırakır gibi oldum ama psikolojik alışkanlığım o kadar kuvvetli ki tekrar başladım.. tabi bundan önce 2-3 kez normal yollarla da denedim ama 72 saatin üzerine çıkamadım..
en son 1,5 ay önce nikotinell in 2 mg lık meyveli nikotin sakızından aldım ve tam 1,5 aydır sigara içmiyorum.. içmedeğim sigara adedi 1500 ü geçmiş durumda şaka gibi..
daha önce aynı ürünün bantını denedim ama ilk 4-5 saatten sonra tekrar krize giriyordum..ama sakız çok başka çünkü sigara isteği geldiği anda bir tane atıyosun ve anında kesiyor krizi ve öyle bir tat veriyorki istesende içemicek durumda oluyor boğazın.. ilk günler günde 12-14 tane çiğnedim sonraki üç hafta 6-8 arası,şuanda da güne 3-4 tane sakız yetiyor.. psikolojik el alışkanlığı saçma sapan sigara ritüelleri hepsi bitti..nefesim açıldı ve sigaranın dumanı inanılmaz rahatsız ediyor..
tabi sigarada bağımlılık yapan asıl madde nikotin ve bu sakızı kullanınca nikotini bırakmıyorsunuz.. ama bunu bir anda bırakamıyorsam iki aşamalı bırakmak daha mantıklı..ilk önce psikolojik bağımlılk sonrasında sakızı bırakmak çok daha kolay... geçen 6-7 saat sakız çiğnemeyi unuttum aklıma bile gelmedi nikotin krizi..
birde şunu anladım en bağımlı insana bile günde 5-6 adet sigara yetermiş,gerisi sadece el alışkanlığı..yemekten sonra yakma,günün ilk sigarası,denize karşı vs..bin türlü ritüeli olduğu için 1-5 2 paket içiyor insan..
sakızın 3 ay kullanım süresi var ama haftaya günlük 2 ye düşürcem ,ay sonu tamamen nikotinide bırakıcam.. birde şekersiz falım taşıyorum beyin nikotin sakızı çiğnemiş gibi kandırıyor kendini:)
ayrıca sigarasız hayat mükemmel..yıllardır üzerimdeki halsizlik ve uyşukluğu pc başından çalışmama bağlıyordum ama hikayeymiş.. öyle bir enerji varki ne halsizlik ne baş ağrısı hepsi geçti.. 12 yılda yaklaşık 100,000 dal sigara içmişimdir, yazık aldığım zehire.hee sakız da bağımlık yapabilir ama nikotinin zararı sigaranın ateşlendiğinde ortaya çıkan 4000 tane zehire göre hiçbirşey.. hiç değilse katran yok zifir yok akciğere müdahale yok.. tabiki herşeyin fazlasıda zarar..
Bırakan arkadaşlarımı-büyüklerimi tebrik ederim.
Ben de burada yazılan üzerine doktordan randevu aldım ve 28'inde gideceğim. Lakin problemim şudur ki; hiç ümitli değilim. Eskiden Champix'le olur, yaparım falan diyordum fakat şimdilerde gerçekten bu fikir aklıma geldikçe "yok yahu, yapamam sigarasız" diyorum. Hayatımdan bir parça kopacakmış gibi hissediyorum. Bu da burada anlatılan ve genel olarak bu konuda herkesin söylediği "önce kafanda bitireceksin" mantalitesine ters düşüyor. Daha önceleri 16 ay bıraktım fakat, şimdi düşündüğümde nasıl yaptığıma şaşıyorum. Beni sağlıksızlaştırdığını da hissediyorum bir yandan fakat...
Umarım başarabilirim bir şekilde. Umarım içimdeki "sigarayı bırakmak istemiyorum" hissini yenebilirim.
Gokmen Erbas
25-04-2015, 04:29
iyi ki bırakmışım diyeceksin. ben ilaç fln kullanmadan bıraktım. son 3 aydır günde 3-5 içmeye başlamıştım şimdi yeniden bırakıyorum tamamen. anca içki içersem 1 tane yakarım bundan sonra.
12 yıldır içiyorum ..son 5 yıldır 1,5-2 paket.. bende champix i 1 ay kullandım, bırakır gibi oldum ama psikolojik alışkanlığım o kadar kuvvetli ki tekrar başladım.. tabi bundan önce 2-3 kez normal yollarla da denedim ama 72 saatin üzerine çıkamadım..
en son 1,5 ay önce nikotinell in 2 mg lık meyveli nikotin sakızından aldım ve tam 1,5 aydır sigara içmiyorum.. içmedeğim sigara adedi 1500 ü geçmiş durumda şaka gibi..
daha önce aynı ürünün bantını denedim ama ilk 4-5 saatten sonra tekrar krize giriyordum..ama sakız çok başka çünkü sigara isteği geldiği anda bir tane atıyosun ve anında kesiyor krizi ve öyle bir tat veriyorki istesende içemicek durumda oluyor boğazın.. ilk günler günde 12-14 tane çiğnedim sonraki üç hafta 6-8 arası,şuanda da güne 3-4 tane sakız yetiyor.. psikolojik el alışkanlığı saçma sapan sigara ritüelleri hepsi bitti..nefesim açıldı ve sigaranın dumanı inanılmaz rahatsız ediyor..
tabi sigarada bağımlılık yapan asıl madde nikotin ve bu sakızı kullanınca nikotini bırakmıyorsunuz.. ama bunu bir anda bırakamıyorsam iki aşamalı bırakmak daha mantıklı..ilk önce psikolojik bağımlılk sonrasında sakızı bırakmak çok daha kolay... geçen 6-7 saat sakız çiğnemeyi unuttum aklıma bile gelmedi nikotin krizi..
birde şunu anladım en bağımlı insana bile günde 5-6 adet sigara yetermiş,gerisi sadece el alışkanlığı..yemekten sonra yakma,günün ilk sigarası,denize karşı vs..bin türlü ritüeli olduğu için 1-5 2 paket içiyor insan..
sakızın 3 ay kullanım süresi var ama haftaya günlük 2 ye düşürcem ,ay sonu tamamen nikotinide bırakıcam.. birde şekersiz falım taşıyorum beyin nikotin sakızı çiğnemiş gibi kandırıyor kendini:)
ayrıca sigarasız hayat mükemmel..yıllardır üzerimdeki halsizlik ve uyşukluğu pc başından çalışmama bağlıyordum ama hikayeymiş.. öyle bir enerji varki ne halsizlik ne baş ağrısı hepsi geçti.. 12 yılda yaklaşık 100,000 dal sigara içmişimdir, yazık aldığım zehire.hee sakız da bağımlık yapabilir ama nikotinin zararı sigaranın ateşlendiğinde ortaya çıkan 4000 tane zehire göre hiçbirşey.. hiç değilse katran yok zifir yok akciğere müdahale yok.. tabiki herşeyin fazlasıda zarar..
Hep söylüyorum.. Champix minimum 2 ay kullanılmalı.. 1 ay kullananların neredeyse tamamının yeniden başladığına şahit oldum. Psikolojik bağımlılığı yok etmede ilacın 2. ay kullanılması ciddi anlamda etkili. 2. ay sonunda halen sıkıntı var ise "devam pakedi 2" alınıp 3. ay da kullanılmalı..
Onun haricinde bir şekilde bırakmışsın, tebrikler ve umarım daimi olur :)
Bu arada benim de 3 senem doldu :)
barakuda26
25-04-2015, 11:15
Umarım kullananlar en kısa sürede bırakırlar sigarayı,
Çok şükür hiç başlamadım böyle pis bişeye bu yaşıma kadar, bundan sonrada başlamam sanıyorum, Nadiren arada bir nargilemiz var keyfe keder :)
Bu sakızı nerden alabiliriz? eczaneler satıyor değil mi ?
champix'e falan gerek yok bırakıyorum dedim ve suan 15 ay oldu agzıma sürmedim
gespenster
25-04-2015, 11:50
1,5 yıl oldu ilacsiz.
typeRace
25-04-2015, 17:56
Bu sakızı nerden alabiliriz? eczaneler satıyor değil mi ?
aynen eczanelerde satılıyor.. tavsiyem nikotinell in 2 mg lık meyveli sakızı,kırmızı kutulu olanı.. nanelisi pek iyi değil..
ayrıca bu kesmezse 4 mg lığıda var ama hiç gerek yok 2 lik gayet tatmin edici.. ayrıca ben 96 adet olanını alıyorum küçük pakete göre yarı yarıya daha ucuza geliyor.. 96 sakız 2 hafta götürüyor oda günlük 3,5 liraya geliyor..
ABiler Champix'i 25 gün kullandım; çok aşırı yorgunluk yaptı. Sürekli uyuyorum; bende ilacı bıraktım ama faydası var. İçinden gelen "İLHAN SİGARA İÇMELİSİN, SİGARA İÇ; SİGARA SİGARAA SİGARAAAAA" iç sesini bastırıyor. Yani içinizdeki o istek giidyor. Şimdi arkadaşlar uzatınca günde 2-4 dal arası içiyorum son 1 aydır
Champixle bende bıraktım çok şükür :) 1.5 ediyor. ilac devam ediyor..
Gunes G.
23-06-2015, 14:13
Sigara icmemenin diet yapmanin yaninda ne kadar daha kolay oldugunu izah bile edemem. 30 kilo filan verdim son 3-4 ayda, aclik gercekten cok acimasiz, sigara nedir yahu..
SerkanYazgan.
23-06-2015, 14:26
Allah yardımcın olsun abi açlık gerçekten daha zor.
Bu arada 25 günde bırakman gerekiyordu zaten. Ben yaklaşık 45 gündür içmiyorum, çok nadir içiyorum ondanda tat alamıyorum yarıda atıyorum.Bıraktığım günden bu yana 6 adet içmişim. İlacıda rahatsızlığım yüzünden bırakmak zorunda kaldım, ameliyat felan 20 gündür içmiyorum ilaç. Gerçekten sigara bırakmak çok kolaymış ama önemli olan bunu bizim irademizle sürdürebilmemiz.
Bırakanlar için telefon uygulamaları var tavsiye ederim, ben applestoreden yenihayat ve sigaraya son uygulamalarını kullanıyorum. Şuan 45. gün ve kalp krizi riskiniz %30 düştü yazıyor :) 900 adet sigara içmemişim ve 472 tl cebimde kalmış.Ayrıca bıraktıktan sonra içtiğiniz her sigara içinde asık surata tıklıyorsunuz onuda hesaba katıyor. Sadece içtiğiniz sigara miktarını ve paket fiyatını giriyorsunuz ve bıraktığınız günden bu yana hesaplamaya başlıyor :)
karamurat1735
23-06-2015, 15:51
Ben de champix le bıraktım. Ekimde 3 yıl olacak bırakılı :) Tam 8 sene içtim bu mereti. Liseyle beraber başladım, üniversite biterken de bıraktım ;)
karamurat1735
23-06-2015, 16:26
Bırakmayı düşünen arkadaşlara şöyle bir tavsiyem var; bir daha bir kere bile olsa içmeyin.
Benden sonra abim, babam ve 3 arkadaşım daha champix ile bıraktılar. Babam 4. ay sonunda, 2 arkadaşım 5 ay sonra diğeri de 6. ay sonunda tekrar başladı. Yani 6 kişi bıraktık ama 6 ay sonunda abim ve ben kalmıştık. Çok şükür 3 yılı da dolduracağız yakında. Tekrar başlayanlar ise dayanamayıp 1 kez içince sonraki günler daha da dayanamadıklarını ve başladıklarını söylediler.
Bizim bırakmamıza vesile olan doktorumuzun en başta söylediği bir şey vardı. Sigarayı bıraktığınızda içinizdeki mangal hiç bir zaman tam olarak sönmeyecek. Çok derinlerde de olsa közleri durmaya devam eder. Siz ne zaman ki bıraktım nasılsa artık başlamam, 1 tane içeyim deyip de içtiğinizde, mangalı körüklemiş ve tekrar yanar hale getirmiş olursunuz. Bu demek değil ki tekrar başlayacaksınız. Fakat onca zaman çile çekip de uzaklaştığınız sigaraya tekrar yakınlaşmış olursunuz. Aklınıza bile gelmeyen sigara yine sizi arayıp sormaya başlar. Bunlara tekrar göğüs germek zorunda kalırsınız. Bu yüzden aman diyim tekrar o günleri yaşamamak için 1 tane bile olsa içmeyin.
Dip not: Nargile de yasak. Sigarayı bıraktığım gün evdeki nargile mi de kaldırdım ;)
burak_2885
23-06-2015, 16:33
Boşuna uğraşıyorsunuz..
http://i60.tinypic.com/33kan44.jpg
evrendogu
23-06-2015, 17:00
Aile evinde otururken valide pedere champix almış :) peder de oralı değil, dedim onu ben alayım. Aldım ama bir tane bile içmeden sigarayı kendi kendime bıraktım. Aynı gün içmemeye başladım ve hala içmiyorum. Pakette ortada duruyor, hanım bile şaşırdı. Hiç içmemiş gibi olamasam da gayet temiz hissediyorum kendimi.
Bugün başlangıç ve devam paketini aldım 346 TL fiyatı var. Doktor tanıdığımıza sordum almadan önce kesin bıraktırıyor ama devam paketi ile al bir anda ilacı kesince yan etkisi olabiliyor dedi. Yarın sabah ilk ilacımı alıcam.
sakın para verme_? sigara bırakma merkezlerinde bedavaya aldm
10. gün bırakıcam demiştim bugün 12. günün sabahı ve 10 gün'den beri sigara içmiyorum. Şuan sigara uzatsalar içer miyim? -Evet ama canım istemiyor maksat içmek için içerim :D
sakın para verme_? sigara bırakma merkezlerinde bedavaya aldm
Hafta içi full çalışanlar nasıl alacak bunu herkes izin alamıyor. Birde arkadaşım ben alcam ama 3 ay ilerisine sıra veriyolar dedi ?
alıyorum champix bu hafta
kırmızı marlboro 10 senedir yaklasık iciyodum son 8 aydır 0,4 0,4 0,4 olan marlboro grey e geçiş yaptım
sigarayı gunde 4e indirebildim bir - bir buçuk paketten,
zaten işten dolayı cok cıkamıyorum sigara içmeye vs ama kesinlikle sigaraya para vermekte istemiyorum
her yaktıgımda icimde tamamen bırakma isteği var, genellikle trafikte veya işte çok stresli bi günse yakıyorum,
artık tam da içemiorum iki çekip atiyorum,
bakalım champix faydalıysa eğer tamamen kurtulmak istiyorum
alıyorum champix bu hafta
kırmızı marlboro 10 senedir yaklasık iciyodum son 8 aydır 0,4 0,4 0,4 olan marlboro grey e geçiş yaptım
sigarayı gunde 4e indirebildim bir - bir buçuk paketten,
zaten işten dolayı cok cıkamıyorum sigara içmeye vs ama kesinlikle sigaraya para vermekte istemiyorum
her yaktıgımda icimde tamamen bırakma isteği var, genellikle trafikte veya işte çok stresli bi günse yakıyorum,
artık tam da içemiorum iki çekip atiyorum,
bakalım champix faydalıysa eğer tamamen kurtulmak istiyorum
Ben normal bırakmaya çalıştım ama olmadı. Zaten ilaç kendisini 8. günden itibaren gösteriyor
Ben normal bırakmaya çalıştım ama olmadı. Zaten ilaç kendisini 8. günden itibaren gösteriyor
ilaç işe yaradı mı
Vay be bu ilacı bulandan Allah razı olsun yıllar geçti üzerinden. Günde 2 paket içerken birazda irade ile kötü günlerimde bile sigara icmedim aklıma bile gelmedi.
ozan gülle
26-07-2015, 17:57
3 ay oldu icmiyorum hic destek almadim asla birakamam diyordum gunde 1,5 paket iciyordum birden oldu bazen ara ara canim istiyor burdan ders verir gibi olacak ama olay kisede bitiyor 12 yildir iciyordum
ilaç işe yaradı mı
İlacın kutusunda 8. ila 14. gün arasında birgün belirlemenizi istiyor sizden o günü belirledikten sonra sigara içmemenizi istiyor. İsterseniz 14. gün belirleyin o güne kadar içebilirsiniz ama 15. günden itibaren 1 tane bile içmenizi istemiyor. Bırakmanızı istiyor. Ben 10. günü seçtim 12. gündeyim şuan ve 2 gündür canım istemiyor. Zaten ilacın 3. gününden itibaren sigarayı sırf içmek olsun diye yaktım. O yemeklerden sonra ciğere kadar çekilen zevk gidiyor 3. günden itibaren. Şuan ilacı 1 sabah 1 akşam olmak üzere alıyorum. Akşam saatleri ufak bir yoklama çekiyor ama dayanılmaz gibi değil zaten ilacı aldıktan sonra istek gidiyor.
Evren abi'den Allah razıolsun ben bu başlığı görmesem ilaç falan almazdım. Kelinden öpesim geldi Evren abi'yi :D
İlacın kutusunda 8. ila 14. gün arasında birgün belirlemenizi istiyor sizden o günü belirledikten sonra sigara içmemenizi istiyor. İsterseniz 14. gün belirleyin o güne kadar içebilirsiniz ama 15. günden itibaren 1 tane bile içmenizi istemiyor. Bırakmanızı istiyor. Ben 10. günü seçtim 12. gündeyim şuan ve 2 gündür canım istemiyor. Zaten ilacın 3. gününden itibaren sigarayı sırf içmek olsun diye yaktım. O yemeklerden sonra ciğere kadar çekilen zevk gidiyor 3. günden itibaren. Şuan ilacı 1 sabah 1 akşam olmak üzere alıyorum. Akşam saatleri ufak bir yoklama çekiyor ama dayanılmaz gibi değil zaten ilacı aldıktan sonra istek gidiyor.
Evren abi'den Allah razıolsun ben bu başlığı görmesem ilaç falan almazdım. Kelinden öpesim geldi Evren abi'yi :D
Butun devam paketlerini kullanmak gerekio mu
Butun devam paketlerini kullanmak gerekio mu
Ben doktor tanıdığıma sordum. Bir anda ilacı kesersen yan etkileri olabiliyor dedi. Ben devam paketini de kullanıcam
ResuscitateR
27-07-2015, 07:36
3 sene evvel kullandım ilacı..
Devam paketlerini kullanmadım..
İlk kutudan sonra oldu bu iş dedim..
3 ay sonra tekrar kendi eşşekliğimden sigaraya başladım..
Ama Kesinlikle etkili kesinlikle bıraktırmaya yardımcı..
Kısmetse bende yakında tekrar bırakmak için dayanıcam champix'e..
Konunun başında da yazdım;
Başlangıç pakedinden sonra devam pakedi şart.. Kullanmazsanız, sigaraya yeniden başlama olasılığınız çok yüksek.
Devam pakedi 1'den sonra devam pakedi 2'ye geçmek ise, sizin insiyatifinizde.. Ben Devam pakedi 2'yi kullanmadım.
Evren abi konuyu açalı tam olarak 3 sene 2 ay 25 gün olmuş
Yani toplamda 1180 gün yapıyor bu 1180 günde içtiğin bir paket sigaranın parası cebinde kalmış oldu.
Ortalama 6tl lik bir sigara içitğini düşünürsek 1180*6 =7.080,00TL cebinde kalmış oldu ve buda sana sanki ek gelir gibi düşüncesindeyim
Doğrumudur?
Evren abi konuyu açalı tam olarak 3 sene 2 ay 25 gün olmuş
Yani toplamda 1180 gün yapıyor bu 1180 günde içtiğin bir paket sigaranın parası cebinde kalmış oldu.
Ortalama 6tl lik bir sigara içitğini düşünürsek 1180*6 =7.080,00TL cebinde kalmış oldu ve buda sana sanki ek gelir gibi düşüncesindeyim
Doğrumudur?
Bu görülen kısım. Bir de görülmeyen kısım var ki, onun parasal karşılığı daha da büyük.
Sigara almamanın getirisi belirttiğin gibi.. Ya sigara sebebi ile yakalanacağın hastalıklar ve bu hastalıklara ödeyeceğin paralar? Hem de bu parayı ödediğinde iyileşme garantin de yok.. Bunu da düşünürsen, ciddi bir parayı yakıp havaya karıştırmak oluyor sigara içmek..
Bu görülen kısım. Bir de görülmeyen kısım var ki, onun parasal karşılığı daha da büyük.
Sigara almamanın getirisi belirttiğin gibi.. Ya sigara sebebi ile yakalanacağın hastalıklar ve bu hastalıklara ödeyeceğin paralar? Hem de bu parayı ödediğinde iyileşme garantin de yok.. Bunu da düşünürsen, ciddi bir parayı yakıp havaya karıştırmak oluyor sigara içmek..
O zaman baya baya bir kardasın abi desene
multispace
18-08-2015, 21:42
arkadaşlar konuyu güncelleyim
sağlık bakanlıgı su an bu ilacı ücretsiz veriyor.sigara bırakma polikliniğine başvurdum. yapılan birkaç tahlil sonrası ( kan verme akciğer filmi ,nefes testi,ekg,anket vs) ilacınızı yazıyorlar . bana champix verdiler.başlangıc ve devam paketi şeklinde veriyorlar.ücretsiz.
yaklaşık 8 yıldır içiyorum ve mesleğin vermiş oldugu stresle işin dozunu kacırmaya başladım. yaklaşık 2 pakete yakın.
ilacı kullanmaya başladım.iş yapıyor ben tahmin etmiyordum ama ciddi anlamda sonuc ortaya cıkıyor.9 gündür içiyorum.12.günde birakaacagım. zaten günde 5 dal sigaraya kadar düştüm canım içmek istemiyor. inanması güç olsada.
yalnız bende rüya görmek tarzı bir yan etkisi olmadı ancak aşırı derecede ilaç içtikten bir süre sonra baş ağrısı çıkıyor.ağrı kesici içmesem mümkün değil geçmiyor ( uykumdan uyandıracak derecede bir ağrı )
herkesin denemesini tavsiye ederim ilaç iş yapıyor
Bu konunun aslında hep yukarılarda kalması gerekiyor bence. Hepimize moral oluyor :)
Faruk_Vtec
18-08-2015, 22:01
1 Yıl 4 Ay Oldu Guncelı.. :)
Low-Rider
18-08-2015, 22:06
arkadaşlar konuyu güncelleyim
sağlık bakanlıgı su an bu ilacı ücretsiz veriyor.sigara bırakma polikliniğine başvurdum. yapılan birkaç tahlil sonrası ( kan verme akciğer filmi ,nefes testi,ekg,anket vs) ilacınızı yazıyorlar . bana champix verdiler.başlangıc ve devam paketi şeklinde veriyorlar.ücretsiz.
yaklaşık 8 yıldır içiyorum ve mesleğin vermiş oldugu stresle işin dozunu kacırmaya başladım. yaklaşık 2 pakete yakın.
ilacı kullanmaya başladım.iş yapıyor ben tahmin etmiyordum ama ciddi anlamda sonuc ortaya cıkıyor.9 gündür içiyorum.12.günde birakaacagım. zaten günde 5 dal sigaraya kadar düştüm canım içmek istemiyor. inanması güç olsada.
yalnız bende rüya görmek tarzı bir yan etkisi olmadı ancak aşırı derecede ilaç içtikten bir süre sonra baş ağrısı çıkıyor.ağrı kesici içmesem mümkün değil geçmiyor ( uykumdan uyandıracak derecede bir ağrı )
herkesin denemesini tavsiye ederim ilaç iş yapıyor
Daha önceki yorumlarda ilaç kullanımı ile birlikte sinir,panik, stres hali oluyor vs tarzı birşeyler yazılmıştı tam hatırlamıyorum.
Stresli bir iş içerisinde negatif etkisini gördün mü ilacın ?
Daha önceki yorumlarda ilaç kullanımı ile birlikte sinir,panik, stres hali oluyor vs tarzı birşeyler yazılmıştı tam hatırlamıyorum.
hacı iş ve stres ilişkisi kişiye göre değişir ama ;
12gündeyim bugun 5 tane falan içtim sanırım.bu arada 11.günü seçmiştim bırakmak için ama yemedi.14 olabilir veya hiç içmediğim gün olabilir bırakma günüm.
stres sanırım bende ekstra olarak yok tabi bünyede her zaman mevcut olan durmakta :)
ama canının istememesi acayip bir his.insan gaza geliyor,bırakırım ben bu mereti diye.
bende bazen azda olsa mide bulantısı yaptı,rüya vs. yok.uyumakta güçlük çekiyorum sanirim,sıcaklardan mıdır,,ilaçtan mıdır bilinmez :)
22. Gündeyim ve 9 gündür sigara içmiyorum. Günde 2 pakete kadar çıkarmıştım içmeden önce.
İlaç sinir yapıyor evet. En azından bana yapıyor. Ayrıca acayip uyku yapıyor yataktan sürünerek çıkıyorum sabahları.
90 gün böyle gidersem baya bi zorlucak ama şimdiden etkisi güzel. Nasıl bıraktığıma şaşırıyorum.
@Evrenoz den Allah razı olsun o soktu kafamıza :)
Bu arada almak isteyenler başlangıç ve devam pakedi ikisi bir arada 345 tl. Günde 2 paket marlboro içen ben maddi manevi her türlü faydasını gördüm.
multispace
19-08-2015, 09:34
şöyle söyleyeyim, yan etkileri kişiden kişiye değişiyor. mesela bende baş ağrısı cok şiddetli oluyor. arkadasım bol bol kabus görüyor.diğer arkadaşım sürekli uyumak istiyor sinirlilik hali yapıyor ..
stres noktasında herhangi bir etkisini görmedim. tek sıkıntım dediğim gibi baş ağrısı.
BurakOzdemir
19-08-2015, 16:17
beyler devlet ilacı bedava veriyor para vermeyin.
göğüs hastalıklarından randevu alınn
Low-Rider
19-08-2015, 16:18
beyler devlet ilacı bedava veriyor para vermeyin.
göğüs hastalıklarından randevu alınn
Yedikule bahsettiğin yer değil mi ?
Ilaç falan hikaye bugün tık diye kestim tamamen, aslında cuma kestim ama arada 1-2 tane kaçamak Yaptım :)
Ilaç falan hikaye bugün tık diye kestim tamamen, aslında cuma kestim ama arada 1-2 tane kaçamak Yaptım :)
ilaç ile kaçamakta yapmıyorsun, ilacı almayan herkes aynı şeyi söylüyor kafa da bitiyor alanlarda kafada bitseydi ben bitirirdim diyor
ilaç ile kaçamakta yapmıyorsun, ilacı almayan herkes aynı şeyi söylüyor kafa da bitiyor alanlarda kafada bitseydi ben bitirirdim diyor
Kaçamaklar kaçınılmaz oldu sınav zamanı, ama bugün gayet rahatım sadece İzmir'de iş çıkışı beklemek çok sıkıcı geliyor şuan bana :D başka bi derdim yok şükür.
Ama mantık doğru kafada bitiyor herşey
22. Gündeyim ve 9 gündür sigara içmiyorum. Günde 2 pakete kadar çıkarmıştım içmeden önce.
İlaç sinir yapıyor evet. En azından bana yapıyor. Ayrıca acayip uyku yapıyor yataktan sürünerek çıkıyorum sabahları.
90 gün böyle gidersem baya bi zorlucak ama şimdiden etkisi güzel. Nasıl bıraktığıma şaşırıyorum.
@Evrenoz den Allah razı olsun o soktu kafamıza :)
Bu arada almak isteyenler başlangıç ve devam pakedi ikisi bir arada 345 tl. Günde 2 paket marlboro içen ben maddi manevi her türlü faydasını gördüm.
Mutlaka uykuyu bertaraf ermek için bol bol su için aynı etki bende wardı doktor arkadaş söledi çok su içince geçiyor
hondafit
16-02-2016, 16:07
sabah 8 buçukta göğüs hastalıklarında randevum vardı sigara bırakmak için.220 liralık champix ilacını bedavaya aldım tekrar başlamışlar dağıtımına aklınızda olsun.daha önce 1 kutu kullanmıştım 1 hafta filan bıraktım 2. kutuyu alamadığım için tekrar başladım bu sefer kararlıyım 3. kutuya kadar yolu var.
Bu ilaca başladıktan 2.hafta sonra Full HD kabus görmeye başladım. Başlarım ilacına dedim maalesef kaldığım yerden devam. Elektronik daha etkili oldu.
Bu ilaca başladıktan 2.hafta sonra Full HD kabus görmeye başladım. Başlarım ilacına dedim maalesef kaldığım yerden devam. Elektronik daha etkili oldu.
Az daha sıksan dişini kaybolacaktı o rüyalar tamamen
korkmazz
16-02-2016, 22:04
sabah 8 buçukta göğüs hastalıklarında randevum vardı sigara bırakmak için.220 liralık champix ilacını bedavaya aldım tekrar başlamışlar dağıtımına aklınızda olsun.daha önce 1 kutu kullanmıştım 1 hafta filan bıraktım 2. kutuyu alamadığım için tekrar başladım bu sefer kararlıyım 3. kutuya kadar yolu var.
merhaba iyi akşamlar herhangi bir hastahaneden göğüs hastalıklarına randevu alsam oluyormu yoksa sigara bırakma hattını mı aradınız?
rekord2000
17-02-2016, 09:00
İlacın yardımı ile 7 8 aydır sigara içmeyen arkadaşım geçen hafta sigaraya başladı gene, bu sefer eskisinden iki kat fazla içiyor artık. Bide söylediği şu, bıraktığı süre boyunca hep onbeş yirmi dakika önce sigara içmiş gibi hissettirdiğini söyledi. Yani sigara içmediği dönemde hep aklında imiş sigara. Benim de korkum böyle olması aslında, yoksa hemen başlarım ilaca.
İlaç sonuçta bir antidepresan ve yan etkisi sigara içirtmemesi. Devlet bedava veriyor diye de iyi bir şey anlamına kesinlikle gelmiyor. En güzeli ilaçsız bırakmak.
Mümkün olduğu kadar vücudunuza kimyasal sokmayın..
Low-Rider
17-02-2016, 10:58
İlaç sonuçta bir antidepresan ve yan etkisi sigara içirtmemesi. Devlet bedava veriyor diye de iyi bir şey anlamına kesinlikle gelmiyor. En güzeli ilaçsız bırakmak.
6 ay oldu sigarayı bırakalı. Champix aliyim diye 2-3yeri aradım, randevu alayım görüşeyim vs diye.
Ne doğru dürüst ilgilenen, nede bilgisi olan birine ulaşabildim. Lanet olsun dedim, gittim nikotin sakızı aldım 1 hafta çiğnedim. Şükürler olsun o gün bugünür aklımda sigara'nın s'si yok.
hondafit
17-02-2016, 11:13
merhaba iyi akşamlar herhangi bir hastahaneden göğüs hastalıklarına randevu alsam oluyormu yoksa sigara bırakma hattını mı aradınız?
sigara bırakma hattını aradım randevu oluşturmak için fakat yakın zamanda randevu yok dediler telefon numaramı alıp 2 gün sonra aradılar
Kesinlikle alınmalı ve bırakılmalı. Bu konu sayesinde ilaçla tanıştım ve bırakacağıma inanıp bıraktım :)
Az daha sıksan dişini kaybolacaktı o rüyalar tamamen
Tekrar deneyeceğim. Başarılı olacağım bu sefer.
Faruk_Vtec
17-02-2016, 22:28
1 Yıl 10 Ay Oldu Guncelı.. :)
Gökhan Bilgin
17-02-2016, 22:41
Tam üç sene olmuş bugün bırakalı :)
hondafit
07-03-2016, 14:05
20 gündür champix kulanıyorum sigarayı bırakalı 7 gün oldu çok mutluyum :)
15 yıllık bir maziiz vardı bu meretle
Trance-R
07-03-2016, 14:35
bırakmak istiyorum. günde 4-8 arası içiyorum.
tiksiniyorum artık.
hondafit
15-03-2016, 14:17
selamlar birşey sormak istiyorum
ilk kutu champix'i bitti bugün devam paketini yazdırdım doktara ve fakat halk sağlığından ilacı aldığım zaman 1. paketle aynıolduğunu gördüm.devam paketleri farklı olmuyor mu?paket ilk hafta yine 0.5 mg la başlıyor
hondafit
15-03-2016, 14:18
bu arada 16 gündür sigara içmiyorum :D
selamlar birşey sormak istiyorum
ilk kutu champix'i bitti bugün devam paketini yazdırdım doktara ve fakat halk sağlığından ilacı aldığım zaman 1. paketle aynıolduğunu gördüm.devam paketleri farklı olmuyor mu?paket ilk hafta yine 0.5 mg la başlıyor
O devam pakedi değil, ilk paket
Devam pakedi sabah - akşam 1 mg ile başlıyor
Geçenlerde bu konuyla ilgili anım oldu .
Çevremde ne kadar arkadaş varsa hepsini bilgilendirdim. Alo sigara bırakma hattından randevu oluşturup , Devlet hastanelerinin sigara bırakma polikiliğine gidip champix yada zyban veriyor doktor ücretsiz ve sigarayı bırakıyorsunuz dedim.
Neyse ekib itopladım gittik, Ufak bir kan , akciğer röntgeni,solunum v.s muaynesinden geçtik (Not :gittimiz poliklinik doktoru göğüs hastalıklarıydı bölge bölge doktor oranına göre psikiyatri başta olmak üzere değişiklik gösteriyor )
Doktor herkese verdi bir bana daha öncesinden Antidepresan ilacı kullandığım için bu ilaçlarda antidepresanla eşdeğer olduğu için bir tek ben alamadım arkadaşlarım çoğu devam etti bıraktı ben hala kullanıyorum :(
Aslında daha önceden kendi çabamla bırakmışlım var . Hatta 3-4 kere bırakıp başlamışlımda var .
Sigara çok köyü illet spor yapmadığım zaman beni çok kötü etkileyip hem yavaşlattığını hem metabolizmamı bozduğunu bildim halde içiyorum . Lanet olsun şu sigarayı icad edene :D
hiç başlamadım çok şükür günceli :)
Faruk_Vtec
21-04-2016, 08:30
14ncu gun bugun doldu :) son sıgaramı ıçtım ve paketımı çöpe attım :) ınş hayırlısı ıle kurtuluruz şu ılletten..
tam da bugun, bu mesajı atalı 2 yıl oldu.. :)
sinanbaysal
21-04-2016, 09:05
Benımde sıgarayı bırakalı 8 ay oluyor. Nasıl bırakabildim; ne ilaç ne sakız kullandım. 2015 mart ayında 2.0 benzınlı gsı almıstım kendıme ılk aracımdı. Halıyle cok yakıyordu ve cok masraf edıyordum. Butce de yetersız gelmeye basladı. Sonra dedım kendıme, olum hangi zevk senın ıcın daha onemlı. Tabıkı araba dedım. Sigraya vercem parayı benzın alır bınerım dıyerek attım paketı cope :) Bırde ozamanlar cagrı merkezınde calısıyordum stres hat safa mıllet daha sigaraya baslıyordu :D Yanı özetı iş biraz kafada bıtıyor :)
caadaass
27-04-2016, 14:24
bugün sigara bırakma polikliğine giderek, test vs. sonrası doktor zyban hap verdi. 03.05.2016 tarihini bırakma tarihi olarak seçtim, kurtuluyorum inşallah.
Benımde sıgarayı bırakalı 8 ay oluyor. Nasıl bırakabildim; ne ilaç ne sakız kullandım. 2015 mart ayında 2.0 benzınlı gsı almıstım kendıme ılk aracımdı. Halıyle cok yakıyordu ve cok masraf edıyordum. Butce de yetersız gelmeye basladı. Sonra dedım kendıme, olum hangi zevk senın ıcın daha onemlı. Tabıkı araba dedım. Sigraya vercem parayı benzın alır bınerım dıyerek attım paketı cope :) Bırde ozamanlar cagrı merkezınde calısıyordum stres hat safa mıllet daha sigaraya baslıyordu :D Yanı özetı iş biraz kafada bıtıyor :)
Sen parayı bulunca başlarsın gibi :D :D :D
Bende bırakamadım inşallah banada nasip olurda bırakırım. Aynen kafada bitiyor. Kafama ediyim!!!
Antalyalogy
28-04-2016, 20:16
Sağlık Bakanlığına bağlı sigara bırakma polikliniğine arkadaşımla başvurup, 2.şer kutu champix ile sigarayı aynı gün bıraktık. Bırakalı 220 gün oldu, ilk 1 ay ara ara canımın istediği oldu ancak sonraki aylarda yavaş yavaş bu istek kayboldu gitti. Sigara içerken ellerim ayaklarım hiç ısınmazdı o sorun ortadan kalktı, cildime renk geldi, nefesim açıldı, kondisyonum ciddi oranda arttı. Bıraktıktan sonra 3 kez sigara aldım elime ama hiç birini bitiremedim ve tadı iğrenç geldi. Doktorun dediği gibi champix beyindeki sigara isteği uyandıran reseptörlerle bağlantıyı kesiyor heralde.
arabasızadam
28-04-2016, 21:00
Bu ilacı bende denemek istiyorum günde iki paket sigara içiyorum ama zor geliyo duman olayı keyifli geliyor ,önce E sigarayı bi denemek istiyorum, ilaç ile sigarayı bırakan arkadaşlar kilo aldınız mı ve ilacı ne kadar zaman kullanmak gerekiyor ?
hondafit
28-04-2016, 21:57
Bu ilacı bende denemek istiyorum günde iki paket sigara içiyorum ama zor geliyo duman olayı keyifli geliyor ,önce E sigarayı bi denemek istiyorum, ilaç ile sigarayı bırakan arkadaşlar kilo aldınız mı ve ilacı ne kadar zaman kullanmak gerekiyor ?
yarın kısmetse 60. günümü kutluyor olacagım.evet baya bir kilo aldım yaklasık 7 civarında sigara bırakma evresinde mutlaka spor yap ben yapamadım.3 ayda 3 kutu kullanıyorsun ben 14. günde bıraktım2 kutu ilaç kullandım ağır antidepresan olduğu için 3. kutuyu kullanmak istemiyorum çünkü şuan işsizim ve bu benı cok zorluyor
Yiğit G.
03-01-2017, 02:02
Arkadaşlar 3 hafta oldu bırakalı :) Çok memnunum... 23 senedir içiciydim... Sorum şu ki cidden koku alma olayı değişiyor mu yoksa efsane mi ? Nedenini sorarsanız acaip kokular almaya başladım sigarayı bıraktıktan sonra... Bazen pis kokular geliyor burnuma bazen güzel kokular.. Evde otururken oluyor genelde.. Daha önce bu tarz kokular duymazdım... anlamadım valla..
(elektronik sigara ile bıraktım bu arada champix ile değil)
Arkadaşlar 3 hafta oldu bırakalı :) Çok memnunum... 23 senedir içiciydim... Sorum şu ki cidden koku alma olayı değişiyor mu yoksa efsane mi ? Nedenini sorarsanız acaip kokular almaya başladım sigarayı bıraktıktan sonra... Bazen pis kokular geliyor burnuma bazen güzel kokular.. Evde otururken oluyor genelde.. Daha önce bu tarz kokular duymazdım... anlamadım valla..
(elektronik sigara ile bıraktım bu arada champix ile değil)
Yaklaşık 2hafta önce aynı yöntemle (elektronik) bıraktım ve yine aynı şeyi bende yaşıyorum problem demek istemiyorum çünkü koku alma duyum sigara içerken dahil çok kuvvetliydi ama şimdi iyice hassaslaştı normal mi bilemedim. Bugün e-sigaranın coilinden yanık tadı gelince uzun yolda araba kullandığımdan kurtarıcı niyetine yanımda sakladığım marlboro touch tan 1 tane yaktım. 12 senedir bayılarak içtiğim şeyin bu kadar iğrenç gelip midemi kaldıracağını ve 2 3 fırttan sonra atacağımı tahmin ve hayal bile edemezdim :) ilginç olan o kadar tiksinmenin yanında aldığım tadların anormal net olması ve resmen zehirli birşey içtiğimi farketmem oldu. Bakalım ciğeri falan ne kadar sürede açacak bırakmış olmak.
Elektronik sigara ile nasıl bıraktınız ?
Elektronik sigara ile nasıl bıraktınız ?
Elektroniğe devam ediyorum ama normali 15 gün üzerine ilk defa yakınca mide bulandırdı cidden bir daha da dokunacağımı sanmıyorum. Üzerine tekrar bobini yandığını düşündüğüm elektroniğe devam ettim o haliyle bile çok daha sağlıklı hissettirdi ki şu an dandik likitlerle idare ediyorum iyisini öğrenip bulana kadar.
mikelazi
03-01-2017, 10:19
elektrinik sigarada çok matah bişey degilki.
komple bırakmak en iyisi
Elektronik sigarayla normal sigarayı bırakmıştım, ama günde 2 tüp bitirince elektronik sigarada da champix i deneyeyim dedim.
1.5 paket kullandım champixi, iştahımı kapatıyor diye ilacı da kestim. (Kilo almaya çalışıyorum da)
Eylülde ilacı kullanmaya başladım şuan canım hiç sigara içmek istemiyor. İlaçla bıraktıktan sonra 2-3 kere sigara içtiğim oldu eskisi gibi keyifli gelmedi attım yarısında.
Champix, full hd kabus görmeme sebep olmuştu. Elektronik candır.
Sigara ile Esigara karşılaştırması.
https://www.youtube.com/watch?v=t9-IKTu3u8U
Yine başka bir test.
https://www.youtube.com/watch?v=PUtqOMGMrt8
Cliosportve
03-01-2017, 12:16
Bu konu sayesinde champix ile tanışmıştım.
O zamanlar günde 1 paket içmenin aylık maliyeti hatırladığım kadarıyla 170 TL gibi birşeydi champix 210 TL idi yanlış hatırlamıyorsam.
Ben ; 95 kilo günde 1 veya 1.5 paket içen birisiydim
Sigarayı bırakma aşaması devam ederken kiloda vermeye başladım
Çok zor bir dönemdi diyebilirim
Şükürler olsun
4 sene sonra bu konuya bunları anlatmak için gireceğim aklımın ucundan geçmezdi
atakanakdeniz
03-01-2017, 13:43
Bende gecen ay sigara biraktirma poliklinigine gidip yazdirdim champix i suan 20. Gun biraktigimdan beri, ilacada devam ediyorum yan etki gormedim hic , ruya vs de olmadi.
Yiğit G.
03-01-2017, 13:50
elektrinik sigarada çok matah bişey degilki.
komple bırakmak en iyisi
pek bir zararı yok ... içindeki bileşenler buharlaşınca zararsız hale geliyor.. Birtek sorun kimi insanların likitin içindeki maddelere alerjisi olabiliyor oda zaten 1-2 gün içinde ortaya cıkıyor... Diğer bir sorunda kalitesiz likitler saglıga zararlı olabiliyor.Kaliteli likitle kaliteli makina buluşunca hiçbir zararı yok.Yani henüz kanıtlanmış bir zararı yok klinik olarak ilerde ne çıkar bilinmez.
Faruk_Vtec
22-04-2017, 22:27
3ncü senemızı de doldurduk..
yoksa sız hala sıgarayı bırakmadınız mı..? :)
Ben bırakamıyorum. Champix içtim olmadı, nikotin sakızı olmadı, elektronik kesmedi hissiyatımı tatmin etmedi. Sinirlerim çok geriliyor içmeyince. Yokluk hissediyorum.
Kendim hiç içmedim sigara. Ama burada içenlerin bıraktığını görünce en az onlar kadar sevindim. Tebrik ederim.
Son çare champix denedim. 11.günde bildiğin hayata küstüm ki hala sigara içiyordum. 13. Günü seçmiştim.
Çok garip bi etki yaptı bana champix. Felaket depresyona soktu.
Champix olmadı elektronik sigara olmadı nikotin bandı olmadı sakız olmadı hipnoz denedim olmadı.
1 sene kadar bıraktım nargileye sardım o da çıktı günde 4-5 kafaya, 20 kilo aldım. Sonra geri başladım.
Daha da deneyecek bişey kalmadı.
Nasıl kurtulucam bu lanetten bilmiyorum..
canimrecepcim
20-07-2017, 16:33
Asker'de bırakıcam diye söz vermiştim.
İlacı aldım bugün 5.gün amele gibi içmeye devam ediyordum yarından sonra kendimi tutmaya çalışcam.Burayı okuduktan snra anladım öyle olması gerektiğini.Psikolojik herhalde bana da çok itici geldi tadı bugün sigaranın başka tavsiyesi olan var mı ilaç ile ilgili ?
road runner
20-07-2017, 16:49
Hastanelerde, kulak burun boğaz bölümünde, boğazından ameliyat olan insanları görseniz. Onların yaşadıklarını azda olsa düşünseniz bırakırsınız. Adam boğazında hortumla dolaşıyor. Hemşire geliyor, o delik tıkanmasın diye hortumu hareket ettiriyor.
En basiti konuşamıyorsunuz, derdinizi anlatamıyorsunuz. İlaç vs. bence hikaye kafada bitmesi gerek sigara bırakmanın.
Şahsen ben çok etkilendim ve bıraktım 2 yılı geçti. Günde 1,5 paket içerdim çoğu var azı yok.
arabasızadam
12-01-2020, 20:34
Selam arkadaşlar konuyu bi güncelliyelim hafta içi polikliniğe gidip bu ilaçtan yazdırmayı düşünüyorum, bu ilacı kullanıp bırakanların yorumlarını bekliyorum.
3 kutu kullandım, Full hd +18 rüyalar, askerliğimi yaptığım yerde çatışmaya girip vurulduğumu görmeler, karakol baskını yapmalar vs inanılmaz gerçekçi rüyalar. O kadar ki sabah kalktığımda neremden vuruldum diye vucuduma bakıyordum. En son mutfakta sebilin yanında uyanınca ilacı bıraktım. ( O dönem yalnız yaşıyordum ve birinin gözetimi altında kullanmayacaksanız kesinlikle içmeyin)
3 ay kadar sigara içmedim sonrasında tekrar başladım.
Selam arkadaşlar konuyu bi güncelliyelim hafta içi polikliniğe gidip bu ilaçtan yazdırmayı düşünüyorum, bu ilacı kullanıp bırakanların yorumlarını bekliyorum.
Ben zyban ile bıraktım. 3. Senem bitti. Ben kendime gün olarak 14.günü belirlemiştim. İlacı içerken sigarayı içmeye devam ediyordum. Belli bir süre sonra sigaradan zevk almamaya başlıyorsunuz. İçtiğiniz sigaranın tadı iğrençleşiyor. Ama bırakmadan önceki son gün 2 pakete yakın bitirmiştim. Şöyle söyleyeyim 30 dakika içerisinde 7 tane sigara içtim. Bırakma günümde ise kalan paketi evde bıraktım. O günden sonra bıraktım. Canım hiç istemedi. 4-5 ay sonra bir kere arkadaşımdan 1 tane sigara yaktım sırf denemek için. Ağzım yüzüm yamuldu , içtiğim kahve zehir oldu. Ne kadar kötü bir şeymiş.
Zybanda da garip ve hd rüyalar vardı. Kaçta yatarsam yatayım sabah 6da kalkıyordum. O saatte uyanmama rağmen hiç yorgun hissetmiyordum.
Prospektüsünde depresyondaki hastaların kullanmaması gerekir , intihara sebebiyet verebilir yazıyordu. :)
1 kutu kullandım bırakmak için bana yetti.İlacı kullandığım süre boyunca hd kalitesinde gerçekçi rüyalar gördüm. İlacın bana göre en belirgin yan etkileri unutkanlık , depresif bi ruh hali , mutsuz olma durumu ve sinidirimi etkilemesi yani kabızlık oluyor. Ama işin sonunda hepsine değiyor sigaradan kurtulmuş oluyorsunuz.Bu saydığım yan etkilerle başa çıkmak zor değil. Ben sigarayı bırakalı 2 yıl oldu sanki hiç içmemiş gibi hissediyorum kendimi. Arkadaşlarım yanımda içtiğimde dumanı çok rahatsız ediyor. Yalnız benimle beraber bırakan arkadaşım ilk başlarda tek tük bir dal içmeye başladı şu an tekrar sigaraya başladı paket taşıyor. Bıraktım diye denemek istersen diye verdim bu örneği.
bu iş ilaçla filan olmaz en iyi ilaç kendi iradeniz..Yormayın kendinizi ilaçla
arabasızadam
13-01-2020, 15:05
Rüya işi ve depresif ruh hali etkileri biraz tedirgin etti açıkçası ,en iyisi doktorla görüşmek ,yorumlar için teşekkürler.
13 sene içtim ilaçsız tadavisiz bıraktım.2 sene oldu.hala aklımdan cıkmıyor.bir hafta baş ağrısı çekiceksiniz kendinizi bişeylere verin erken uyuyun erken kalkın gergin ortamlardan uzak durun.iradenizi sağlam tutun yeterli:)Allah yardımcınız olsun
Rüya işi ve depresif ruh hali etkileri biraz tedirgin etti açıkçası ,en iyisi doktorla görüşmek ,yorumlar için teşekkürler.
Yasin senin olduğunu sonradan fark ettim. Şevkini kırmak istemem ama gerçekten sigaradan kurtulmak için neler yaptığının farkındayım bence iradenle bırakabilirsin ilaç gerçekten son seçeneğin olsun şuan bende sigara içiyorum bırakmak istediğimde aklıma o ilacı almak bir daha asla gelmez psikolojik olarak gerçekten çok yordu beni. Rüya diyip geçme normal sıradan rüyalar değil mevzu sadece rüya da değil
8 sene bitiyor neredeyse konuyu açtığımdan beri...
İyi ki varsın champix :)
Sizin kullandiginizi gorup bende bir deneyeyim demistim ve birakma o birakma. Cok tesekkur ederim :) Bu arada kendi iradesine guvenen var ise Allen Car'ın sigarayi birakma videosunu da seyredebilir veya birakma arefesindeyseniz destekleyici olarak izlemenizi tavsiye ederim.
https://i.pinimg.com/564x/13/b1/46/13b1469526a207b74669acbd9a33444e.jpg
Low-Rider
14-01-2020, 09:08
Klişe ama gerçek bu.
İnsan isteyince ilaca falan gerek yok, ilaç vs tarzı şeyer yardımcı oluyor ciddi şekilde.
4.5 sene oldu ilaç milaç olmadan, 1hafta nikotin sakızı çiğnedim yardımcı olsun diye bitti gitti.
Birkan61
14-01-2020, 09:29
Babam bypass ameliyatı olduğunda doktoru sigarayı bırakmasını söyledi
Ona destek olsun gibisinden hastaneden taburcu olduğumuz an bende sigarayı bıraktım, 15 gün oldu ve öyle ahım şahım bir arayışım olmadı çoğu zaman aklıma bile gelmiyor
8 yıldır günde hemen hemen 1 paket parlimenet içerdim
Güncel zamlardan sonra bırakmam ilaç oldu :D
ardicli2000
14-01-2020, 10:51
Günde 4 dal sigaranın nikotin bağımlılığını karşıladığı görülmüş. Fazladan içilen sigaralar psikolojik bağımlılığa giriyor.
Sigaradan kopamamanızın psikolojik nedenlerine inmeniz bırakmanız yönünde size büyük fayda sağlayacaktır.
Klişe ama gerçek bu.
İnsan isteyince ilaca falan gerek yok, ilaç vs tarzı şeyer yardımcı oluyor ciddi şekilde.
4.5 sene oldu ilaç milaç olmadan, 1hafta nikotin sakızı çiğnedim yardımcı olsun diye bitti gitti.
onu önce ben söyledim..
Balistique
14-01-2020, 21:51
Çok etkili bir yöntem söyleyebilirim. Hafta içi saba 9 ile 12 arası Haydarpasa numune hastanesi kemoterapi bölümüne gidip biraz vakit geçirin.
arabasızadam
14-01-2020, 22:39
Yasin senin olduğunu sonradan fark ettim. Şevkini kırmak istemem ama gerçekten sigaradan kurtulmak için neler yaptığının farkındayım bence iradenle bırakabilirsin ilaç gerçekten son seçeneğin olsun şuan bende sigara içiyorum bırakmak istediğimde aklıma o ilacı almak bir daha asla gelmez psikolojik olarak gerçekten çok yordu beni. Rüya diyip geçme normal sıradan rüyalar değil mevzu sadece rüya da değil
Çok içiyorum bırakmam gerektiğini düşünüyorum ama o dudak olayı ve duman çok keyifli geliyor ecig (just s) aslında biraz işe yaradı ilk kullanmaya başladığım dan sonra bir ay hiç sigara içmemiştim ,içtiğimdede ağzım leş gibi olmuştu , en son cihaz sürekli likit akıtmaya başlayınca onuda bıraktım ,gerçi elektroniğinde ne kadar zararlı olduğu muamma, antidepresan ı yeni bırakmış biri olarak bu ilacın etkileri biraz tedirgin etti beni,doktorla görüşmek daha sağlıklısı olucak sanırım ,ilgin için teşekkürler alpercim .
arabasızadam
14-01-2020, 22:43
Klişe ama gerçek bu.
Bırakmak istiyorum ama kafamda bitiremiyorum, asıl sorun bu .
Çok içiyorum bırakmam gerektiğini düşünüyorum ama o dudak olayı ve duman çok keyifli geliyor ecig (just s) aslında biraz işe yaradı ilk kullanmaya başladığım dan sonra bir ay hiç sigara içmemiştim ,içtiğimdede ağzım leş gibi olmuştu , en son cihaz sürekli likit akıtmaya başlayınca onuda bıraktım ,gerçi elektroniğinde ne kadar zararlı olduğu muamma, antidepresan ı yeni bırakmış biri olarak bu ilacın etkileri biraz tedirgin etti beni,doktorla görüşmek daha sağlıklısı olucak sanırım ,ilgin için teşekkürler alpercim .
Ne demek dostum
Nasıl bir yan etki bu intihara sebep olma falan. Zaten normal bir hayatım yok, bunlardan içsem en yüksek binanın tepesinden süzülecez demekki.
Neyse işin ilaç boyutu başka. Bende lise 1'den bir kaç sene öncesine kadar epey yoğun içtim. Üniversitede 3 paketi geçtiğim yıllar oldu. Şuan haftada 1 paket anca. Öğle yemeğinden sonra çayla keyif yapıyorum, ikindi vakti güneş batarken bir barış çubuğu daha. En çok arkadaşlarla çıktığımda içiyorum. En önemli şey ortam. Ortamda sigara içen yoksa bir şekilde tutuyor insan kendini.
Vayy bee. Tebrikler abi. Konuyu ilk açtığın zamanları hatırlıyorum da zaman çok çabuk geçmiş.
Bende dönem dönem denesemde çok başarılı olamadım. Artık günde canım istedikçe 2 -3 tane içiyorum. Bu kadar düşürebildim.
Low-Rider
15-01-2020, 08:08
Bırakmak istiyorum ama kafamda bitiremiyorum, asıl sorun bu .
Ben de geçtim aynı süreçten, bırakmak istiyordum o ama o kıvama gelemiyordum bir türlü kafa olarak.
Kafada bittiğinde olay bitiyor zaten, bir nikotin isteği üste çıkacak bir senin bırakma arzun hanginiz kazanırsa :)
Vayy bee. Tebrikler abi. Konuyu ilk açtığın zamanları hatırlıyorum da zaman çok çabuk geçmiş.
Bende dönem dönem denesemde çok başarılı olamadım. Artık günde canım istedikçe 2 -3 tane içiyorum. Bu kadar düşürebildim.
Sorma sorma, nasıl geçti yıllar anlamadım desem yeri
Günde 2-3'ün zararı yok bence :)
2-3'le kalsam bırakmazdım muhtemelen hiç
Hondafatih
16-01-2020, 09:04
eşimde bu ilaçla bırakalı 1.5 sene oldu ama ben hala pofff puff etmeye devam ediyorum bize de sıra gelicek herhalde :)
S.Özeren
18-01-2020, 20:17
8 gundur icmiyorum birden paketi kirip attim yalniz suan acayip içme istegi var ne yapmak lazim
arabasızadam
19-01-2020, 15:32
8 gundur icmiyorum birden paketi kirip attim yalniz suan acayip içme istegi var ne yapmak lazim
Nikotin sakızı tavsiye edenler var ben hiç denemedim.
Sakız çiğne , su iç.
Birşeyler yemeye başlama ama. Çünkü onun sonu gelmiyor , bu sefer şişmanlamaya başlıyorsun.
S.Özeren
19-01-2020, 19:26
Valla bugün tek duman otlandim arkadasin sigaradan
Cok hafif olmasina ragmen sigara bana anlamsiz agir geldi
Bol su iciyorum
Bol bol tıkınıyorum ve karanfil tuketiyorum
Nikotin sakizi bandi vs denemedim
Benim mevzu psikolojik nikotin bagimliligi ile ilgili problemim olduğunu düşünmüyorum
2 aydan fazla oldu. Günde 1 , akşam dışarıda olursam 1,5 -2 paket içiyordum. Çok denedim bırakmayı. Yaklaşık 15 yıl içtim.
Benim için kilit nokta ağzına sürmemekte. Yani 10 gündür içmiyorum bi tane yakayım sorun olmaz gibi düşünmeyin. Vücuda girdiği anda paket alacağınız garanti. Zaten kriz dediğin 10 dakika max. Su iç başka bir şey yap ilgini dağıt.
Böyle böyle 2 aydan fazla geçti. Ağzıma sürmedim. Şu anda ise artık aklıma bile gelmez oldu.
Bıraktım dedikten sonra 1 tane nefes dahi çekmeyin. 10-15 gün stresini çekin ne olacak. Nihayetinde hayatımıza belki yıllar eklenecek ileri dönemde.
Low-Rider
20-01-2020, 06:57
Valla bugün tek duman otlandim arkadasin sigaradan
Cok hafif olmasina ragmen sigara bana anlamsiz agir geldi
Bol su iciyorum
Bol bol tıkınıyorum ve karanfil tuketiyorum
Nikotin sakizi bandi vs denemedim
Benim mevzu psikolojik nikotin bagimliligi ile ilgili problemim olduğunu düşünmüyorum
Hacı bahane yaratma :D Sigara = Nikotin bağımlılığı.
Canın ne çekiyor ? Vücudun nikotin istiyor, bu kadar net.
Nikotin sakızını ben yazmıştım, vücut istediğinde canın sigara çektiğinde yeterli nikotini hatta daha fazlasını sakız veriyor o anki istekten 3-4 saat kurtuluyorsun.
Bir süre sonra el ağız alışkanlığı da geçiyor sakıza da ihtiyaç duymuyorsun.
Sakız çiğnemediğim vakit bütün gün kafamda , sigara iççsem mi içmesem mi diye dolanıyordum. Sakız bu süreci rahatlatıyor
Champix'i bende kullandım 2 hafta gibi bir şey ama bende hiç bir şekilde etki etmedi ve ümraniye Erdem Hastanesinde Biorezonans yaptım toplam 2 seans aldım zaten ve 1 hafta içerisinde bıraktım ilaca falan gerek yok gidin orada bırakın. En temiz yöntemi hiç bir sıkıntım da olmadı 2 aydır sigara içmiyorum.
S.Özeren
20-01-2020, 16:11
Hacı bahane yaratma :D Sigara = Nikotin bağımlılığı.
Canın ne çekiyor ? Vücudun nikotin istiyor, bu kadar net.
Nikotin sakızını ben yazmıştım, vücut istediğinde canın sigara çektiğinde yeterli nikotini hatta daha fazlasını sakız veriyor o anki istekten 3-4 saat kurtuluyorsun.
Bir süre sonra el ağız alışkanlığı da geçiyor sakıza da ihtiyaç duymuyorsun.
Sakız çiğnemediğim vakit bütün gün kafamda , sigara iççsem mi içmesem mi diye dolanıyordum. Sakız bu süreci rahatlatıyor
Yok ya valla bahane aramiyorum
Nikotin bagimliligi tabiki zorluyor ama bende psikolojik etkenler daha baskin gibi.
Her bos kaldigimda sigara içiyordum hatta büyük ihtimalle bu yaziyi yazarken bile yakardim bir tane :)
Bu sabah da çok pis vurdu tobacco shop un onunden zor döndüm bakalim ne olcak #DirenSamet :D
Askerdeyken 6-7 ay kadar içmemiştim birden bire dolu paketi kırdım attım tabi sakız bol bol çerez içecek falan 65 kilo ile gittim 98 kilo ile döndüm sigarayı bırakmanın etkisiyle sonra teskereyi alıp geldikten 1 ay sonra işe başladım ne zaman elime takımı alıp arabanın bir yerini sökmeye başlasam altına girsem ağzımın kenarındaki o eksikliği hissetmeye başladım çay molaları anlamsız geliyordu arkadaşlar aile zaten içiyor onun stresi ayrı bir dert olmaya başladı bir tane yakayım dedim patladı gitti :icon_wave
Vay lisedeyken 5-6 ay bırakabilmiştim,aşık olduğumdan başlamıştım tekrar salak gibi.Şu anda bırakamıyorum ama illet yani resmen ele geçiriyor insanı.Sonu kötü ama inşallah bir gün iradeli olurda terkedebilirim.
Balistique
24-01-2020, 01:57
Nikotin bağımlılığı işin kolay noktası. 1 haftada temel eksiklik 3 haftada vücudun tüm yoksunluğu bitiyor. Bitmeyen piskolojisi ve alışkanlık kısmı. Senelerdir hayatınızın en mahrem anlarına ve köşesine kadar giren sigarayı 1 haftada 1 ayda unutmak tabiki mümkün değil.
Benim ongorum 6 ay minimum 12 aya kadar uzayan uzun bir mücadele. Yilmayin, pes etmeyin. Kilo alın, yorgun hissedin, bunalın daralin ama unutmayın ucunda ölüm yok.
Sigaraya harcayacağınız senelik masrafiniza gidin çok istediğiniz bişey alın yada yapın. Kendinizi o 1 sene için borclandirin.
Benim babam akciğer kanseri oldu ve doktor kanserinin sigaradan olduğunu söyledi. 7-8 aydır tedavi görüyor ve hala azda olsa sigara içiyor. Kendinizi motive edin ; bunu başarırsanız hayatta basaramayacaginiz çok az şey var.