Orijinalini görmek için tıklayınız : Yeni Başlayanlar için Adım Adım Detailing Care [Yardım]
merhaba
bugüne kadar tek bir detailing car care tecrübem yok.. 3 gündür aralıksız forumda bilgi edinmeye çalışıyorum ve kafam o kadar karıştı ki :) uzunca bir yazı olucak üşenmeyip okuyup yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkürlerimi sunuyorum :) bu yazı, adım adım yeni başlayanların yapması gereken işlemlerin daha basitleştirilmiş hali olduğu için, benden sonra da onlar için çok büyük kolaylık sağlayacağını düşünüyorum.
edindiğim bilgilere göre yapcaklarımı ve sipariş listemi sizinle paylaşmak istiyorum..tavsiyelerinizi düşüncelerinizi ve önerilerinizi bekliyorum
aracım koyu renkli ve boyası çok eski değil..sıradan bir otomobil görünümünde ve şu dairesel çizikler mevcut tabiki üzerinde.
işlem sırası şöyle olacak öğrendiğim kadarıyla
ürünlerimin çoğunu meguiars düşünüyorum ama sırf bilgisizlikten meguiars a odakladım kendimi. forumda bir sürü markadan modelden bahsedilmiş kafam karıştı ve marka araştırmasından vazgeçtim meguiarsa yöneldim.tabiki başka marka önerilerinize açığım fakat hangi ürünün yerine tavsiye ettiğinizi de belirtirseniz biz yeni başlayanlar için için daha anlaşılır olur
-Gold Class™ Yıkama Şampuanı ve Koruyucu 473ml. alacağım ve arabamı güzelce yıkayacağım
-Water Magnet™ Mikrofiber Kurulama Bezi 50 x 75 cm. ardından bu kurulama bezimle kurulamayı düşünüyorum fakat bunun fiyatı bana çok yüksek geldi alternatif tavsiyelerinizi bekliyorum
-Meguiars Yüzey temizleme kili 50gr ardından kil uygulaması yapacağım.. bu işlem sırasında beze ihtiyacım var mı bilmiyorum. varsa ne tür bir bez kullanmalıyım?
-en önemli kısım olan polish işlemini prof birine yaptırmayı düşünüyorum kendim bulaşmak istemiyorum sizinde tavsiye ettiğiniz gibi..zaten çok sık yapılması gereken bir şey değil bildiğim kadarıyla.
-Poorboys Black Hole ile glaze yapmayı düşünüyorum..bu ürün hakkında pek bilgim yok forumda birinin tavsiye ettiğini gördüm not aldım.
-Collinite 915 wax ile ilk DCC işlemimi bitirmeyi düşünüyorum wax olarak Meguiar's NXT 2.0 da kullanabilirim bilmiyorum. tavsiyeniz nedir. Meguiars High Tech el ile uygulama pedi ile wax uygulamasını yapmayı düşünüyorum.
sonrasında her hafta şampuan ile arabamı yıkamayı, 2-3 haftada bir waxlamayı, 4-6 ayda bir de pasta yapmayı düşünüyorum.
bunların dışında da bir kaç sorum olucak..
1. forumda çokça kez NXT 2.0 ürününü duydum..bu NXT denilen ürün Meguiars ın ürünü mü yoksa NXT bir wax çeşidi mi?
2. arabamı yıkayıp kil uygulamasından sonra atlayıp direksiyona pasta yaptırsam ve ardından hemen getirip garaja çekip glaze wax işlemlerini uygulasam zarar verirmiyim boyaya? beklemeli miyim ya da pasta-cila işlemini yapacak olan ustaya bununla ilgili bir şey söylemem gerekir mi? birda pasta işleminden sonra cila yapmalı mı yoksa ben garajımda wax ve glaze uygulaması yapacağım için "ustam sen polish yap yeter cila yapma" mı demeliyim? sonuçta cila da bir nevi wax gibi boyayı koruma amaçlı..cilanın üzerine wax yapılması doğru mu?
3. bir kaç tane mikrofiber bez ve el ile uygulama pedi almayı düşünüyorum..başka sipariş listeme eklemem gereken ped ya da bez çeşidi var mı..yapacağım işlemleri tek tek araştırdıktan sonra "aa bu bezden bende yok ne yapacağım şimdi" demek istemiyorum :)
4. Quik Detailer® (Hızlı Yüzey Temizleyici) 473ml. de alacağım. anladığım kadarıyla hızlıca bir bez ile arabayı temizlemeye yarıyor. 2-3 günde bir kullanabileceğim bir ürün. yıkama sonrasında wax yapmayacaksam özellikle zamandan tasarruf için işe yarayabilir.peki wax uygulayacaksam da bu ürünü yıkama sonrasında kullanmalımıyım ? ve hangi bez ile kullanmamı tavsiye edersiniz ?
5. lastik temizliği için Endurance ® High Gloss Lastik Parlatıcı ve Koruyucu Jel 473ml., jant temizliği içinde basit olara Hot Rims® All Wheel Cleaner (Jant Temizleyici ve Parlatıcı) 710 ml. kullanmayı düşünüyorum
6. işlem sıram doğrumu? yıkama-durulama-kil-pasta-glaze-wax
ürünleri e-bay dan almayı düşünüyorum topluca. daha hesaplı olur diye. e-bay da bu ürünlerin tümünü bulabileceğim bir kullanıcı var mı önerebileceğiniz ?
gerçekten uzun bir yazı oldu fakat benden sonra da bu işe ilk başlayacaklar için gerçekten son derece açıklayıcı bir konu olacağını düşünüyorum.. çünkü ben bayağı aramama rağmen böyle bir konu bulamadım..hep parça parça bahsedilmiş ve o zamanda uygulama sırası ve hangi ürünü seçmem gerektiği gerçekten karışıyor..
üşenmeyip okuyup yardımcı olmaya çalışan herkese canı gönülden teşekkür ediyorum çünkü gerçekten üşendirecek uzunlukta bir yazı oldu :)
bu ürünlerin ardından daha detaya inerek türkiyeden parça parça lastik temizleyici jant plastik iç mekan temizleyicileri alarak bu hastalığa devam etmeyi düşünüyorum..
fatihcakin
22-04-2012, 19:07
İşlem sıranız biraz uzun aslında, direk yıkama kurulama ardına pasta sonra cila, tabi sizin isteğinize bağlı illada pasta glaze wax diyorsanız biraz vaktiniz gider yorulursunuz :D birde pastayı yaptırın istersenız 10 gun sonra cila cekin ama arac temiz olsun ve bezlerinize dikkat edin, verniğinizde çizilme yapabilir.
Bence önce adam gibi bir güzel yıkayın sonra kil ile detaylı temizleyin sonra tekrar yıkayın sonra polish-glaze geçip üstüne nano bir ürünle koruyun.Tamamdır.
sana tavsiyem magosa sonax a gıt .bahrı abıye durumunu anlat sonrasında polısaj ıcın randevunu al ve arabanı bırak ardından da malzemelerını topla ve aracını kendın yıkamaya ozen goster meguıars olması sart deıl sonaxın sampuanınıda kullanabılırsın.
kurulama bezı olarak water magnet ıyıdır fakat mukemmel deıldır mıkrofıber bı bez kullanmanı onerırım marka olarak valet pro olabılır . aracının fotosunu koyup sonuc olarak ne ıstıosun onuda paylasırsan daha ıyı yardımcı olunur.
Aracımı 0 km teslim aldığımdan beri 6 ayda bir boya korumasını kendim yapıyorum ve alındığı günden beri benim dışımda kimse aracımı yıkamadı hastalık gibi birşey :D Elimden geldiğince bilgim dahilinde birkaç soruna cevap ve tavsiye veriyim.
-Yıkamayı eldivenle ve çift kova su ile yıka (Biri sabunlu diğeri temiz su, sabunlu su ile belli bir bölgeyi geçtikten sonra temiz suda kullandığın kısmı daldır çıkar, maksat eldivenin giren pislikleri tekrar araca değdirip çizme ihtimalin olmasın)
-Kil uygulamasını yaparken sabunlu suda olur diyorlar fakat ben hep Meg. ürününü kullanıyorum. (Kili kirlendikçe yoğurup temiz kısmını kullan ve yere düşürme)
-Aracının boya durumunu bilmiyorum ama yeni ise makine ile değil Autoglym polish kullanıp elle kendinde yapabilirsin
-Nxt'nin hem waxı hemde sıvı cilası mevcut. Ben Fk1000p kullanıyorum. 3ü ile kıyaslarsam (c.915 kullanmadım,kullanıcı yorumlarına dayanarak) C.915 öneririm.
-İşlemlerimi 6 ayda bir kısaca kil-pasta-wax şeklinde yapıyorum(6 aya kadar tutuyor sıkıntı yok)
-Waxın üzerine sadece Meg. Q.d. kullanıyorum(Sıvı cila ile kimyası uyuşmayıp atabilir) Her yıkamadan sonra Q.d. işini fazlasıyla görür. Pasta-cila yaptığın parlaklığa her yıkamada geri dönersin
-Lastik için bende aynı ürünleri kullanıyorum fazlası ile memnunum.
En son olarak tüm işlemlerini kapalı tozsuz bir ortamda yapmanı tavsiye ederim, pastayı dışarıda yaptırıp gelsen ister istemez üzerine toz vs. gelicek.
kickbuttowski
22-04-2012, 22:45
-Yikama sampuanina bosuna para dokmeyin sari sonax alsaniz isinizi gorur.
-Fiber havluda dikkat etmeniz gereken sey orgusudur iyi fiber havlusnun bol bol pamuklu toplari olur ustunde. Bir de kuruyken sert nemlenince yumusak olmasina dikkat edin kuruyken yumusak fiber havlu makul degildir.
-Kili kullanmadan once tiner gibi bir sivi kullanmak gerekiyor turkcesini bilmiyorum lehcesi ''rozpuszczalnik'' bol bol o sividan kullanmazsaniz kil her yerde kalir caninizi cok sikar.
-Glaze cok mesakkatli istir etkisi genellikle kapali isikli mekanlarda showroomlarda belli olur cok onemli degildir ama istiyorsaniz yaptirin tam olsun. PoorBoy's ne yaparsa iyi yapar :)
-Collinite iyidir kotu bir yorum hic gorup duymadim nxtte iyidir ikiside iyi secim.
-Uygulama pedi icin yine herhangi biri olabilir Meguiars diye fazladan para vermeyin bence cunku liste uzadikca nerden kirpsam diye dusunmeye baslayacaksiniz :D
-Zaten polisajdan sonra guzel kati bir wax attirirsaniz arabaniz 2 gune bir kirlenmeyecektir ve yikamasida kolay olacaktir. Polisaji ciziklerin durumuna gore 3 ayda bir de yaptirabilirsiniz sonucta her seferinde en kalin pastayi cekmek zorunda degilsiniz.
-Orta duzeyde bir polisaj makineniz yoksa pasta isine kendi basiniza girmeyin lakin 50-100 liralik makinalarin kalin pastada bayilip kalmasi kacinilmaz.
-Kil isinide kendi kendinize yapmayin duzgun yapmayinca yapisip kaliyor her yere.-Detailing isine basladiysaniz arabanin yikamasindan baslayip cilasini cekene kadar kapali alan disinda sakin hicbir yere gitmeyin!
1-Nxt Meguiarsin urunudur sivi ciladir ben daha cok Chemical Guysin sivi cilalarini seviyorum daha dogrusu Meguiarsin yavsak amerikan reklamciligi beni iskillendirdigi icin elimden geldigince Meguiarstan uzak duruyorum.
2-Araba yikandiktan sonra hic bir yere kipirdatmayacaksiniz zaten yikayip gitseniz birde orda yikanmak zorunda cunku uzerine toz gelecek eger yikanmazsa o tozlu haliyle polisaj yapilir boya cok daha kotu hale gelir ayni sekilde polisaj yapilip geri donulurse o ustune yapisan tozlarla birlikte glaze wax filan surer beter edersiniz.
3-Cila ve wax ayni seylerdir aslinda siz en iyisi polisajdan sonra cila yaptirin. Glaze zaten makinayla yapilmazsa kol kopartir.
4-Polisaj yaptirdiktan sonra yapmaniz gereken en onemli sey arabayi cizmeden yikamaktir cok cok dikkat etmeniz gerekir ve kolay bir is degildir (en azindan bana zor geliyor).
Cok isterseniz bir wet wax (islak wax) alin her yikama sonrasi kullanirsiniz etkisi kisa surer ama guzel gorunur.
5-Lastik parlaticisina para dokmek sacma bence piyasada arap sabunu ayarinda cok guzel cok etkili lastik parlaticilar var. Ben bi ara SAARP miydi HAARP miydi bisi almistim cok cok memnun kalmistim. Jant olayindan anlamiyorum size kalmis.
6-islem sirasi dogrudur.
7- Benim onerim ic aksama motor temizligine jant temizligine deri temizligine filan Atas in urunlerini kullanin daha ucuz ve daha etkilidir.
Urun alisverisine gelince ImprezaWRC nickli Hakan abimiz gorunce yazar kendisinden Chemical Guys urunlerini temin edebilirsiniz.
sana tavsiyem magosa sonax a gıt .bahrı abıye durumunu anlat sonrasında polısaj ıcın randevunu al ve arabanı bırak ardından da malzemelerını topla ve aracını kendın yıkamaya ozen goster meguıars olması sart deıl sonaxın sampuanınıda kullanabılırsın.
kurulama bezı olarak water magnet ıyıdır fakat mukemmel deıldır mıkrofıber bı bez kullanmanı onerırım marka olarak valet pro olabılır . aracının fotosunu koyup sonuc olarak ne ıstıosun onuda paylasırsan daha ıyı yardımcı olunur.
magosa sonax ın karşısında oturuyorum sayılır :) ama kıbrısta motor kullanıyorum.. detailing işlemlerini türkiyede izmitte arabama yapmayı düşünüyorum..tavsiyeleriniz için teşekkürler..daha sonra belki fotoğraflı bir konu açabilirim bu biraz daha genel biligiler için açılmış bir konu oldu.
Bence önce adam gibi bir güzel yıkayın sonra kil ile detaylı temizleyin sonra tekrar yıkayın sonra polish-glaze geçip üstüne nano bir ürünle koruyun.Tamamdır.
tavsiyeniz için teşekkürler
İşlem sıranız biraz uzun aslında, direk yıkama kurulama ardına pasta sonra cila, tabi sizin isteğinize bağlı illada pasta glaze wax diyorsanız biraz vaktiniz gider yorulursunuz :D birde pastayı yaptırın istersenız 10 gun sonra cila cekin ama arac temiz olsun ve bezlerinize dikkat edin, verniğinizde çizilme yapabilir.
glaze in biraz gereksiz olduğunu düşünüyorum artık..pasta cila yeterli geliyor.teşekkürler.
-Fiber havluda dikkat etmeniz gereken sey orgusudur iyi fiber havlusnun bol bol pamuklu toplari olur ustunde. Bir de kuruyken sert nemlenince yumusak olmasina dikkat edin kuruyken yumusak fiber havlu makul degildir.
-Kili kullanmadan once tiner gibi bir sivi kullanmak gerekiyor turkcesini bilmiyorum lehcesi ''rozpuszczalnik'' bol bol o sividan kullanmazsaniz kil her yerde kalir caninizi cok sikar.
-Collinite iyidir kotu bir yorum hic gorup duymadim nxtte iyidir ikiside iyi secim.
-Kil isinide kendi kendinize yapmayin duzgun yapmayinca yapisip kaliyor her yere.-Detailing isine basladiysaniz arabanin yikamasindan baslayip cilasini cekene kadar kapali alan disinda sakin hicbir yere gitmeyin!
1-Nxt Meguiarsin urunudur sivi ciladir ben daha cok Chemical Guysin sivi cilalarini seviyorum daha dogrusu Meguiarsin yavsak amerikan reklamciligi beni iskillendirdigi icin elimden geldigince Meguiarstan uzak duruyorum.
Cok isterseniz bir wet wax (islak wax) alin her yikama sonrasi kullanirsiniz etkisi kisa surer ama guzel gorunur.
yardımlarınız için çok çok teşekkür ederim
kurulama için önerebileceğiniz bir fiber havlu var mı ? kurulama havlusu ve yıkama eldiveni dışında almam gereken bir bez var mı ?
kili quick detailer ile uygulayabilir miyim ? bol sıvı üzerine uygularsam işlevi biraz daha azalıcak olsada en azından acemilikle bir zarar vermem boyaya..
wet wax ile sıvı cila aynı şey mi ? yoksa wet wax sıvı cilanın biraz daha seyreltilmiş hali mi ?
her yıkamadan sonra Meg. Q.d. mi wet wax mı? ve bunları araca nası uygulayacağım..ne tür bir bez kullanmam gerekiyor?
-Yıkamayı eldivenle ve çift kova su ile yıka (Biri sabunlu diğeri temiz su, sabunlu su ile belli bir bölgeyi geçtikten sonra temiz suda kullandığın kısmı daldır çıkar, maksat eldivenin giren pislikleri tekrar araca değdirip çizme ihtimalin olmasın)
-Kil uygulamasını yaparken sabunlu suda olur diyorlar fakat ben hep Meg. ürününü kullanıyorum. (Kili kirlendikçe yoğurup temiz kısmını kullan ve yere düşürme)
-Waxın üzerine sadece Meg. Q.d. kullanıyorum(Sıvı cila ile kimyası uyuşmayıp atabilir) Her yıkamadan sonra Q.d. işini fazlasıyla görür. Pasta-cila yaptığın parlaklığa her yıkamada geri dönersin
yardımlarınız ve tavsiyeleriniz için çok teşekkürler
yıkama eldivenini nereden bulabilirim..eldivende aramamız gereken bir özellik var mı? yahut bir tavsiyeniz var mı ?
kil uygulamasında meg.ın Q.d ürününü mü kullanıyorsunuz?
Q.d. yi araca mikrofiber kurulama bezi ile uyguluyoruz değil mi ?
bir sorum daha olucak. kilin markası farketmez herhalde değil mi. kil kildir :) yahut kil konusunda da bir tavsiyede bulunabilir misiniz?
S.Özeren
23-04-2012, 06:16
hiç bulaşma hastası olursun :D
hiç bulaşma hastası olursun :D
bu saatten sonra bulaşmazsam hasta olurum :D
BilalAkbayır
23-04-2012, 13:44
Konuyu takipteyim.
kickbuttowski
23-04-2012, 15:22
kurulama için önerebileceğiniz bir fiber havlu var mı ? kurulama havlusu ve yıkama eldiveni dışında almam gereken bir bez var mı ?
-Valla fazla buyuk olmasin bence 20x30 al silerken yere degiyor uclari sonra ama bol bol al alabiliyorsan 10 tane filan yani.
kili quick detailer ile uygulayabilir miyim ? bol sıvı üzerine uygularsam işlevi biraz daha azalıcak olsada en azından acemilikle bir zarar vermem boyaya..
-dedigim siviyi alirsan kile filan gerek kalmaz arabanin ustunde ne varsa akar gider. boya malzemesi satan yerlere sorun islak boyayi silebilen bi madde tiner gibi birsey onu bir spreye bosaltip tum arabayi onunla kaplarsaniz asfalt filan kalmaz arabanin ustunde.
wet wax ile sıvı cila aynı şey mi ? yoksa wet wax sıvı cilanın biraz daha seyreltilmiş hali mi ?
-wet wax hizli ciladir araba islakken atarsiniz bi kac saatligine cok guzel gorunur her yikamadan sonra kullanabilecegin bu var.
her yıkamadan sonra Meg. Q.d. mi wet wax mı? ve bunları araca nası uygulayacağım..ne tür bir bez kullanmam gerekiyor?
-dedigim gibi her yikamadan sonra wet waxi araba islakken ustune atip silmen gerek
yıkama eldivenini nereden bulabilirim..eldivende aramamız gereken bir özellik var mı? yahut bir tavsiyeniz var mı ?
-Eldivenin tek tarafli olanini tavsiye ederim suyu cekince yerinden kalkmiyor sonra.
kim ne kullaniyor bilmiyorum ben yukarida ne kullandigimi belirttim.
bunu bilmiyorum hic kullanmadim.
bir sorum daha olucak. kilin markası farketmez herhalde değil mi. kil kildir :) yahut kil konusunda da bir tavsiyede bulunabilir misiniz?[/QUOTE]
gramajina gore en ucuzunu al bence :)
Başka bir başlığa da yazmıştım, buraya da yazayım. Fiyatlarını fazlasıyla uygun gördüğüm bir sitenin linkini vereceğim. Siteden alışveriş yapmadım, nedir ne değildir bilemiyorum, kargo ücreti de var mıdır yok mudur bilemiyorum ama fiyatlar baya uygun.
Uygun diye starklips'ten elden nakit 51 TL'ye aldığım Meguiars NXT 2.0 bu sitede 41.60 TL (havale ile 39.52 TL). NXT'yi bir benzin istasyonunda da 55 TL'ye görmüştüm. Meguiars'ın kendi sitesinde şuanda göremedim ben ama iPhone Meguiars uygulamasında 53 TL olarak gözüküyor.
Site linkleri:
Aksesuar - Temizlik ve Bakm - Temizlik ve Bakm Otocity - Oto Yedek Para 7/24 (http://www.otocity.com/asp/listgroup.asp?group=TamirBakim.Bakim)
Aksesuar - Temizlik ve Bakm - Koruyucu ve Cila Otocity - Oto Yedek Para 7/24 (http://www.otocity.com/asp/listgroup.asp?group=TamirBakim.Koruyucu)
Bu da starklipsin ürünlerinin satıldığı site:
Kimyasal « reyondanal.com Online Otomotiv Yedek Parça Mağazası, klips, yağ ve bakım ürünleri (http://reyondanal.com/main/products.asp?cat_ID=62&marka=Meguiars&syf=1)
(Starklips'te dükkanlarda daha indirmli alabiliyorsunuz veya sitede indirim yapmışlardı bir ara, ben dükkana gittiğimde daha yüksek fiyat söylemişlerdi, sitedeki fiyatı gösterdiğimde fiyatı indirmişlerdi)
Kullandığım ürünler:
1- Meguiars Wash&Wax şampuan
2- ABD'den aldığım markasını hatırlamadığım Meguiars'ınkine benzer yıkama eldiveni
3- Kurulamak için güderi bez arexons wizzy almıştım bauhaustan 14 TL'ye. Önceleri mf bez ile kuruluyordum. Şuanda güderiye dönmemdeki nedeni(*) aşağıda yazacağım (kurulama mf bez ile de yapılabilir, bende 4 adet renkli mf bez var, markasını bilmiyorum, kullandığımda memnun kaldığım için bayadır aynı bezleri kullanıyorum, sorun yok)
4- Meguiars NXT Tech Wax 2.0 cila (el ile uygulama pedi içinde geliyor)
5- Cila silmek için yine mf bez (meguiars'ın şuanda sattığı sarı renkli supreme shine bezinden yok bende, eskiden satılan beyaz mf bezi var, heralde benzerdir birbirlerine)
Araca su tutuyorum
Wash&Wax şampuan + eldiven ile yıkıyorum
(*)Araç ıslak iken Sonax Hızlı Cila Sprey sıkıp güderi bez ile dağıtıyorum, bol suyu da almış oluyorum, bu işlem sırasında bezi sıkmıyorum ama doğal olarak hafif kurulamış gibi oluyorum aracı
Ardından mf bez ile tamamen kurulamak amaçlı ikinci (gerekirse üçüncü) kez geçiyorum
Sonrasında isteğe bağlı ped ile NXT sürülüp mf bez ile silinebilir.
Uygulama kolaylığı ve etkisinden memnun olduğum için Sonax Hızlı Cila Sprey kullanıyorum her yıkamada. Biterse bir tane daha alırım. Kurulamak için zaten önce bir kere yüzeysel geçip ardından bezi değiştirip tam kurulama yapıyordum zaten. Şimdi kurulama için ilk geçişte spreyi sıkıyorum, o şekilde geçiyorum, bana hiç bir ekstra yükü olmadı bu ürünün, o yüzden seviyorum. Sadece sağ el işaret parmağımda toplasanız 15-20 sprey sıkma yükü oldu o kadar :)
Çiziklerin giderilmesi-pasta işlemi için el ile uygulamak amacıyla üretilmiş ürünlerden de alsam forumdan üstadlar hiç bir etki göstermeyeceğini söyledikleri için vazgeçtim, arzu edersem uygulama yaptıracağım. Anadolu yakasında Sonax Göztepe, Avrupa yakasında AutoJoy diyorlar.
"Sonax butik icin dixi nickli Ahmet'e, Autojoy icin zipzip nickli Harun'a pm atarak irtibata gecebilirsiniz." denilmiş bir başlıkta.
Kolay gelsin
Edit: Ben kil kullanmıyorum ancak yine benim gördüğüm kadarıyla en uygun fiyatlı Meguiars Kil Seti (içinde quick detailer ve bir ufak sıvı daha var) ilk verdiğim linkte mevcut indirimli olarak. 59.20 TL - 56.24 TL Havale
Bir de Meguiars Ultimate Quick Wax var, genel olarak temiz, cilalı araçlara son rötüş olarak tabir edilebilir sanırım. Veya yıkama sonrası benim kullandığım gibi araç ıslakken değil de kuruyken sprey cila yapmak isterseniz Sonax hızlı cila yerine Meguiars Ultimate Quick Wax kullanabilirsiniz.
Not: Ben kuzenime hediye olarak aldım, pek memnun kalmadım gibi sanki. Fazla fazla silmek gerekiyor aracın üzerinden çıksın diye. NXT uygulasan daha az yorulurmuşsun gibi sanki. (Not2: aracın üzerindeki vernik katmanının az hatta belki de gitmiş olabileceğinden dolayı da böyle olmuş olabilir)
kickbuttowski sen ne sıvısından bahsedıosun bı tıner dedın bı dedıgım sıvı dıosun kilin heryerde kalıntısı kalır diosun allah askına bılerek konus bı kerede okuosun sagdan soldan mıllete okudukjlarını soluosun sonra bıraz deneme yap ardından tavsıyede bulun.
sıvı dedıgın ızopropıl mı ıronx mı
-Valla fazla buyuk olmasin bence 20x30 al silerken yere degiyor uclari sonra ama bol bol al alabiliyorsan 10 tane filan yani.
-dedigim siviyi alirsan kile filan gerek kalmaz arabanin ustunde ne varsa akar gider. boya malzemesi satan yerlere sorun islak boyayi silebilen bi madde tiner gibi birsey onu bir spreye bosaltip tum arabayi onunla kaplarsaniz asfalt filan kalmaz arabanin ustunde.
-wet wax hizli ciladir araba islakken atarsiniz bi kac saatligine cok guzel gorunur her yikamadan sonra kullanabilecegin bu var.
-dedigim gibi her yikamadan sonra wet waxi araba islakken ustune atip silmen gerek
-Eldivenin tek tarafli olanini tavsiye ederim suyu cekince yerinden kalkmiyor sonra.
kim ne kullaniyor bilmiyorum ben yukarida ne kullandigimi belirttim.
bunu bilmiyorum hic kullanmadim.
bir sorum daha olucak. kilin markası farketmez herhalde değil mi. kil kildir :) yahut kil konusunda da bir tavsiyede bulunabilir misiniz?
gramajina gore en ucuzunu al bence :)[/QUOTE]
anladım cevaplarınız için teşekkürler .. yalnız bir sorumu ifade edememişim.. wet wax konusunda.. NXT 2.0 ın da sıvı sprey wax ı var bildiğim kadarıyla.. her yıkamadan sonra NXT Sıvı wax uygulamak sağlıklı mı ? yada mesela chemical guys ın sentetik wax ını uygulamak ?
Başka bir başlığa da yazmıştım, buraya da yazayım. Fiyatlarını fazlasıyla uygun gördüğüm bir sitenin linkini vereceğim. Siteden alışveriş yapmadım, nedir ne değildir bilemiyorum, kargo ücreti de var mıdır yok mudur bilemiyorum ama fiyatlar baya uygun.
Uygun diye starklips'ten elden nakit 51 TL'ye aldığım Meguiars NXT 2.0 bu sitede 41.60 TL (havale ile 39.52 TL). NXT'yi bir benzin istasyonunda da 55 TL'ye görmüştüm. Meguiars'ın kendi sitesinde şuanda göremedim ben ama iPhone Meguiars uygulamasında 53 TL olarak gözüküyor.
Site linkleri:
Aksesuar - Temizlik ve Bakm - Temizlik ve Bakm Otocity - Oto Yedek Para 7/24 (http://www.otocity.com/asp/listgroup.asp?group=TamirBakim.Bakim)
Aksesuar - Temizlik ve Bakm - Koruyucu ve Cila Otocity - Oto Yedek Para 7/24 (http://www.otocity.com/asp/listgroup.asp?group=TamirBakim.Koruyucu)
Bu da starklipsin ürünlerinin satıldığı site:
Kimyasal « reyondanal.com Online Otomotiv Yedek Parça Mağazası, klips, yağ ve bakım ürünleri (http://reyondanal.com/main/products.asp?cat_ID=62&marka=Meguiars&syf=1)
(Starklips'te dükkanlarda daha indirmli alabiliyorsunuz veya sitede indirim yapmışlardı bir ara, ben dükkana gittiğimde daha yüksek fiyat söylemişlerdi, sitedeki fiyatı gösterdiğimde fiyatı indirmişlerdi)
Kullandığım ürünler:
1- Meguiars Wash&Wax şampuan
2- ABD'den aldığım markasını hatırlamadığım Meguiars'ınkine benzer yıkama eldiveni
3- Kurulamak için güderi bez arexons wizzy almıştım bauhaustan 14 TL'ye. Önceleri mf bez ile kuruluyordum. Şuanda güderiye dönmemdeki nedeni(*) aşağıda yazacağım (kurulama mf bez ile de yapılabilir, bende 4 adet renkli mf bez var, markasını bilmiyorum, kullandığımda memnun kaldığım için bayadır aynı bezleri kullanıyorum, sorun yok)
4- Meguiars NXT Tech Wax 2.0 cila (el ile uygulama pedi içinde geliyor)
5- Cila silmek için yine mf bez (meguiars'ın şuanda sattığı sarı renkli supreme shine bezinden yok bende, eskiden satılan beyaz mf bezi var, heralde benzerdir birbirlerine)
Araca su tutuyorum
Wash&Wax şampuan + eldiven ile yıkıyorum
(*)Araç ıslak iken Sonax Hızlı Cila Sprey sıkıp güderi bez ile dağıtıyorum, bol suyu da almış oluyorum, bu işlem sırasında bezi sıkmıyorum ama doğal olarak hafif kurulamış gibi oluyorum aracı
Ardından mf bez ile tamamen kurulamak amaçlı ikinci (gerekirse üçüncü) kez geçiyorum
Sonrasında isteğe bağlı ped ile NXT sürülüp mf bez ile silinebilir.
Uygulama kolaylığı ve etkisinden memnun olduğum için Sonax Hızlı Cila Sprey kullanıyorum her yıkamada. Biterse bir tane daha alırım. Kurulamak için zaten önce bir kere yüzeysel geçip ardından bezi değiştirip tam kurulama yapıyordum zaten. Şimdi kurulama için ilk geçişte spreyi sıkıyorum, o şekilde geçiyorum, bana hiç bir ekstra yükü olmadı bu ürünün, o yüzden seviyorum. Sadece sağ el işaret parmağımda toplasanız 15-20 sprey sıkma yükü oldu o kadar :)
Çiziklerin giderilmesi-pasta işlemi için el ile uygulamak amacıyla üretilmiş ürünlerden de alsam forumdan üstadlar hiç bir etki göstermeyeceğini söyledikleri için vazgeçtim, arzu edersem uygulama yaptıracağım. Anadolu yakasında Sonax Göztepe, Avrupa yakasında AutoJoy diyorlar.
"Sonax butik icin dixi nickli Ahmet'e, Autojoy icin zipzip nickli Harun'a pm atarak irtibata gecebilirsiniz." denilmiş bir başlıkta.
Kolay gelsin
Edit: Ben kil kullanmıyorum ancak yine benim gördüğüm kadarıyla en uygun fiyatlı Meguiars Kil Seti (içinde quick detailer ve bir ufak sıvı daha var) ilk verdiğim linkte mevcut indirimli olarak. 59.20 TL - 56.24 TL Havale
Bir de Meguiars Ultimate Quick Wax var, genel olarak temiz, cilalı araçlara son rötüş olarak tabir edilebilir sanırım. Veya yıkama sonrası benim kullandığım gibi araç ıslakken değil de kuruyken sprey cila yapmak isterseniz Sonax hızlı cila yerine Meguiars Ultimate Quick Wax kullanabilirsiniz.
Not: Ben kuzenime hediye olarak aldım, pek memnun kalmadım gibi sanki. Fazla fazla silmek gerekiyor aracın üzerinden çıksın diye. NXT uygulasan daha az yorulurmuşsun gibi sanki. (Not2: aracın üzerindeki vernik katmanının az hatta belki de gitmiş olabileceğinden dolayı da böyle olmuş olabilir)
yardımlarınız için çok teşekkürler..verdiğiniz siteler işime çok yarayacak
İlk günden beri Meg. eldiven kullanıyorum farklı hiçbirşey kullanmadım.
Kil uygularken Meg. Q.d. Mist & Wipe Spray kullanıyorum
Meguiars Quik Detailer Mist Wipe Hızlı Yüzey Temizleyici 473 ml - İlan ve alışverişte ilk adres sahibinden.com'da - 82175418 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-aksesuar-tuning-otomobil-arazi-araci-meguiars-quik-detailer-mist-wipe-hizli-yuzey-temizleyici-473-ml-82175418/detay/)
Evet yıkamadan sonra kuru araca fısla sil şeklinde
kilin markası farketmez herhalde değil mi. kil kildir yahut kil konusunda da bir tavsiyede bulunabilir misiniz?
Killer bildiğim kadarıyla 3 ayrı sertlikte, en yumuşak olanı yeni başlangıç için tercih edilebilir. Meg.-sonüs killeri kullandım. Sonüs yumuşak Meg. orta sertlikte. Uygun kaydırıcı ve doğru hareketlerle araca zarar vermessiniz ;)
Örnek olarak en son boya korumamı 3 ay önce yaptım. Bugün aracımı güzel yıkayıp Meg. q.d. ile geçtikten sonraki sonuç;
http://img6.ressim.net/out.php/i5656640_img-0219-jpg (http://www.ressim.net/i/5656640)
İlk günden beri Meg. eldiven kullanıyorum farklı hiçbirşey kullanmadım.
Kil uygularken Meg. Q.d. Mist & Wipe Spray kullanıyorum
Meguiars Quik Detailer Mist Wipe Hızlı Yüzey Temizleyici 473 ml - İlan ve alışverişte ilk adres sahibinden.com'da - 82175418 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-aksesuar-tuning-otomobil-arazi-araci-meguiars-quik-detailer-mist-wipe-hizli-yuzey-temizleyici-473-ml-82175418/detay/)
Evet yıkamadan sonra kuru araca fısla sil şeklinde
kilin markası farketmez herhalde değil mi. kil kildir yahut kil konusunda da bir tavsiyede bulunabilir misiniz?
Killer bildiğim kadarıyla 3 ayrı sertlikte, en yumuşak olanı yeni başlangıç için tercih edilebilir. Meg.-sonüs killeri kullandım. Sonüs yumuşak Meg. orta sertlikte. Uygun kaydırıcı ve doğru hareketlerle araca zarar vermessiniz ;)
Örnek olarak en son boya korumamı 3 ay önce yaptım. Bugün aracımı güzel yıkayıp Meg. q.d. ile geçtikten sonraki sonuç;
http://img6.ressim.net/out.php/i5656640_img-0219-jpg (http://www.ressim.net/i/5656640)
teşekkürler cevaplar için..
resimde sonuç harika gerçekten. rocco çok sevdiğim bir araçtır aracınızda bir hayli harika :) allah kaza bela vermesin
CLAY BAR OTO BOYA YÜZEY TEMİZLEME KİLİ 100gr GittiGidiyor'da 56375780 (http://urun.gittigidiyor.com/garaj/clay-bar-oto-boya-yuzey-temizleme-kili-100gr-56375780)
linkteki kili almayı düşünüyorum piyasadaki en ucuz kil sanırım.. tavsiye eder misiniz ? hüsrana uğrama şansım var mı sizce ? mavi renk olması sertliği hakkında bilgi verir mi ? olmassa meguiars'ın 50 gr olarak satılan kilini alabilirim.
diğer arkadaşlar yıkamadan sonra ıslak yüzey üzerine hızlı cila uyguluyorlar.. siz Q.s kullandığınız için mi kuru yüzey üzerine uyguluyorsunuz? yani Q.d kuru yüzeye ıslak wax.lar ıslak yüzey üzerine mi uygulanmalı ?
linkte vermiş olduğunuz kahverengi quick detailer kil uygulaması dışında da yıkamalardan sonra kullanılabilir mi ? yoksa yıkamalardan sonra kullanmam için ayrıca bir quick detailer modeli mi almalıyım ?
edit: interlogoslarınızı ne ile parlatıyorsunuz ? nxt katı wax kullanılabilir mi jantlara veya egsoz uçlarına vs?
pıyasadakı en ucuz kıl bu deıl ayrıca o kilin sakızdan farkı yok bosa para vermeyın gramaj olarak urunlere aldanmayın .100 gr malzemenın yapcagı ısı 25 gr malzemede yapabılır bunu unutmayın konu bastan sona sacmalık ıcınde neresını duzeltıcegımı bılemıyorum .amator pastaları kullanmayın .
carnabau ozlu cılalar dogal sealant lar yapaydır ıkınınde avantajı dezavantajı vardı cılayı herturlu boyalı yuzeye uygularsın mısal janta uygularsın ama bı cıla jantı temızlemez jantı temızleyen solusyondur jant solusyonulada boya temızlenmez .kil yuzeydeki yapısmıs kırı zıftı ıvırı zıvıı alır ama zıft ve boceklerın kalıntılartı ıcın bug an tar removerdaha saglıklıdır .ızopropıl alkol yuzey temızler ama neyden temızler yagdan silikondan temızler hepsı bırbırıne komplıkedır.lastık parlatıcıyla dıs aksam plastıklerı parlatılmaz cıla surulucek ped onemlıdır neden onemlıdır cılayı emen ped ıyı deıldır cılayı emmeyen ped cılanızın cabuk bıtmemesıne yarar urun secımı onemlıdır ole kulaktan dolma bılgıler deıl deneme yanılmayla ıyı sonuc alınır 1 senedır arabama cıla atmıyorum ama arabam hala parlıyor cunku boyasını beslıyorum bu zamanla olacak seydır 1 gunde boya beslenmez.sampuana cılaya onem vermek gerekır .unıversal cıladan cok renklere gore cıla daha ıyıdır mısal koyu renk mısal acık renk araclar gıbı .
bebe yagıda araba parlatır .sıvı glıkozda lastık parlatır .safsuda cam sıle sekerlı suda plastık parlatır ....
kickbuttowski
23-04-2012, 23:27
kickbuttowski sen ne sıvısından bahsedıosun bı tıner dedın bı dedıgım sıvı dıosun kilin heryerde kalıntısı kalır diosun allah askına bılerek konus bı kerede okuosun sagdan soldan mıllete okudukjlarını soluosun sonra bıraz deneme yap ardından tavsıyede bulun.
sıvı dedıgın ızopropıl mı ıronx mı
http://i41.tinypic.com/30xiiqx.jpg
Bu sividan bahsediyorum lehcesi ''rospusczalnik'' ingilizcesi ''solvent'' sozlukte cozucu diye geciyor.
Adida ''Nielsen Cyclone APC''
Boya satan yerlere gidip boya cozucu diye sorarsaniz verirler tiner gibi gorunup kokar ama sanirsam tiner degil.
En basta da dedigim gibi kim kili neyle nasil kullanir bilmem ben bu siviyi kullaniyorum eger lekeler cok cok kotu durumdaysa kil kullaniyorum genellikle kile gerek kalmiyor.
Sagdan soldan okuyup yazmiyorum isterseniz basima geleni de yazayim iciniz rahat etsin:
Gecen yil ilk defa arabama kil cekmek istedigimde bu fotografini koydugum sividan yani APCden yari sise kalmisti ve arabanin her yerine yetmemisti.
Bende kille iyice temizleyeyim derken tum kil arabaya yapisip kalmisti.
Onun ustune birde kis vakti 1 hafta gezdim bu sefer yapisan killer kap kara oldu sonunda gidip bir boyacidan daha ucuza APC alip tum o lekeleri kolayca soktum.
O gunden sonrada bir kac kez APC ile arkadaslarimin arabasini yikayip kile gerek kalmadan tertemiz ettim.
Gordugunuz gibi sagdan soldan okumadim tecrube ettim tecrube etmedigim urunler hakkinda da yorum yapmadim sadece genel kaninin ne yonde oldugunu belirttim.
Tabiki en iyi en kaliteli urunleri kullanmak guzeldir ama tutupta yeni baslayan birine meguiars ped tavsiye etmem ben. Bana nasil yapilacagini gosteren olmadigi icin cok ped parcaladim ta o zamandan meguiarsin pedlerini almis olsaydim cebime zarardi.
sen heralde kil yerine sakız kullandın ben yapısan kil görmedim .ayrıca kili suyla da kaydırırsın olmadı sabunlu su kullanırsın hacı sakır bıle olur yeterkı yapmak ıste ayrıca bu kullandıgın urun apc ıse oda temızleyıcıdır deterjan gıbı yanlıs seyler denıosun bıde bunu nerden bulucaz bunuda bı acıkla yoksa polonyadan mı almamıs gerekıyor.
berkay_aydin
23-04-2012, 23:57
sen heralde kil yerine sakız kullandın ben yapısan kil görmedim .ayrıca kili suyla da kaydırırsın olmadı sabunlu su kullanırsın hacı sakır bıle olur yeterkı yapmak ıste ayrıca bu kullandıgın urun apc ıse oda temızleyıcıdır deterjan gıbı yanlıs seyler denıosun bıde bunu nerden bulucaz bunuda bı acıkla yoksa polonyadan mı almamıs gerekıyor.
Abi benim elimde mavi renkli markasını bilmediğim kil var, denemek için almıştım ama sabunlu su ile sürdüm hem yapıştı hemde fırça gibi çizdi.. Tekrar kil uygulamam hayatta :)
Abi benim elimde mavi renkli markasını bilmediğim kil var, denemek için almıştım ama sabunlu su ile sürdüm hem yapıştı hemde fırça gibi çizdi.. Tekrar kil uygulamam hayatta :)
kil deil o sakız .paketi acıldıktan kısa sure ıcınde bozuluyor dandık ebay killerinden ne yazıkkı killeri yapıstıgı yerden almak ıcın yıne kıl kullanmak zorundasın ayrıca killerin sertlık duyrumları vardır bazısı agresıflıgı yuksek olan aracı cızebvılır ama en saglam temızleyendır.meduım kullanımı ıdealıdır dıyebılırız.
kickbuttowski
24-04-2012, 00:14
Bilt Hamber in Auto Clay iydi baya sertti yani elde zor zoruna sekil aliyordu. Dedigim gibi ben turkcesi ne bilmiyorum ilk defa orda gormustum boya satan yerlerde oluyor sorsaniz bilirler cok pratik kullanimi var ve cok etkili.
Bilt Hamber in Auto Clay iydi baya sertti yani elde zor zoruna sekil aliyordu. Dedigim gibi ben turkcesi ne bilmiyorum ilk defa orda gormustum boya satan yerlerde oluyor sorsaniz bilirler cok pratik kullanimi var ve cok etkili.
bılt hamber in kili yapışıo enteresan mıs uzun sure kullandım hıcbısıkıntısını gormedım
temızleme tınerınden bahsedıosun sen sanırım neyse tıner mıner bole seyler boyayı yumusatır gereksız.
yardımlarınız için çok teşekkürler..verdiğiniz siteler işime çok yarayacak
Rica ederim, işinize yararsa ne mutlu.
Konuyu açan arkadaşa tamamen katılıyorum, heryerde parça parça hangisini hangi sırayla hangi malzemeyle yapılacağı hakkında kesin bir bilgi edinemiyoruz. Bende kendim yapmak istiyorum fakat hangi markanın hangi ürününü kullanalım bilemiyorum. Konuyu takipteyim. Ben birde şu pad olayına girmek istiyorum. cutting pad finishing pad bi ton pad var hangi padi hangi ürünle hangi boya durumunda hangi devirde nasıl kullanacağız? :) Biraz fazla "hangi" oldu ama...
Beyler o ufak noname dandik killer yapışıyor aynen.Yapışma değilde sanki ufak bir alanda yüzeye dağılıyorlar.Ben kullanmadım ama detailingturkey'de çok söyleyen var.
Skoda Forum - Detaylı Araç Bakım Forumu - Detailing Türkiye Forum - Tekil Mesaj gösterimi - Mini Detailing Buluşması - 08.04.2012- (http://www.skodaturkey.com/showpost.php?p=340998&postcount=2)
cümleten herkese hayırlı günler bu detailing işinde acemiyim bugün burdan okuduklarım kadarıyla gittim birkaç parça bişeyler aldım umarım dogru şeyleri almışımdır almamışsım uyarmanızı isterim öncelikle
aracı yıkamak için Meguiars ultimate wash&wax(sarı şampuan) aldım + yıkama süngeri(yıkama eldiveni kalmadıgı için) aracı yıkıyıp kuruladıkdan sonra.
Atas'ın waxy cream + Meguiars sarı elle ugulama pedini aldım ve uygulamayı düşünüyorum peşinden'de
Meguiars'ın ultimate Quick wax (sprey şisesinde) sil parlat şeklinde kullanmak istiyorum izledigim yol Dogrumudur ?
araç içi temizlik içi Atas vinnet genel temizliyici + torpido ve plastik aksam içinde Atas plak 2r (mat) aldım.
:soru:
Konuya bir hort :)
Şimdi siyah aracımda ufak ufak harelenmeler başladı. Bazı yerlerde kılcal çizikler de var. Geçenlerde gözüme takılınca almıştım Sonax Çizik giderici cila diyerekten şu ürün:
http://cdn.koctas.com.tr/product/360x360/1000099397.jpg
Şimdi okucukça anladım ki önce boya yüzeyini bir temizlemek gerekiyor. Kil + su ile videolarda görüldüğü gibi o işlemi yapıcam ucuzdan bir kil alarak.
Ondan sonra yukarıda resmini koyduğum cilayı uyguluycam ped ve pamuk ya da microfiber bez ile.
Bunun üstüne bir de wax mı atılıyor? Hemen ardından?
Sıralama doğru ve yeterli mi? Son adımda ne yapmam gerekiyor? Varsa yanlış vsvs bilgilendirebilirseniz sevinirim.
imprezaWRC
18-03-2014, 11:27
Autocreme lack glanz, anca parlaklık veriyor ve temizlik yapıyor, çizikleri gidermiyor ve ne yazıkki kapatmakta da başarılı değil.
Autocreme lack glanz, anca parlaklık veriyor ve temizlik yapıyor, çizikleri gidermiyor ve ne yazıkki kapatmakta da başarılı değil.
Anladım, peki ne önerirsiniz ince çizikleri giderip parlaklık vermek için. Sıralamam doğru mu?
Kil --> Cila --> Wax (3 ayda bir)
Yıkama --> Sıvı cila (wax) (2 haftada bir)
fiyatları çok pahalı olmasın ortalama iş görsün yeterli diye düşünüyorum. heppsiburada gibi sitelerden ulaşımı alımı kolay iki marka model söyleseniz girişecem bu işe :))
imprezaWRC
18-03-2014, 11:59
Anladım, peki ne önerirsiniz ince çizikleri giderip parlaklık vermek için. Sıralamam doğru mu?
Kil --> Cila --> Wax (3 ayda bir)
Yıkama --> Sıvı cila (wax) (2 haftada bir)
fiyatları çok pahalı olmasın ortalama iş görsün yeterli diye düşünüyorum. heppsiburada gibi sitelerden ulaşımı alımı kolay iki marka model söyleseniz girişecem bu işe :))
Cila = wax ya da sealant'dır.
Kil + pasta + wax veya sealant
Çiziklerinizin durumunu bilemediğimden ezbere birşey söylemek doğru olmaz. Turtlewax ve sonax'ın renkli çizik maskeleyeci/doldurucu pastaları var, onlardan alıp üzerine de temizleyici ve doldurucu içermeyen cila uygularsınız.
ilker_yusuf
29-03-2014, 08:13
Bende son 1-1,5 aylık zaman diliminde detailing konuları okuyup duruyorum. Yavaş yavaş dizdiğim denediğim ve memnun kaldığım ürünlerden kurmaya başladığım bir çeyizim var. Tabiki daha deneyimli arkadaşların yönlendirmeleri doğru olacaktır. Aracımı sıfır almama rağmen ilk başlardaki bilinçsiz uygulamalrım nedeniyle daha doğrusu bez seçimimdeki yanlışlık nedniyle kılcal çiziklerim var.
Bende her yeni başlayan arkadaş gibi çeşitli konularda çeşitli başlıklarda sorular aoruyor videolar izliyorum, inş mayıs gibi güzel bir detailing yapıcam aracıma kılcallardan kurtulacağım. Kullanacağım ürünler ve sıırası şu olacak sizin eklemek istedikleriniz var mı?
Yıkama durulama
İpa yıkama
Kil
Yıkama durulama
Autogylm srp
Fk1000p
Yıkama durulama
Nanolex washcoat
Durulama kurulama
Sonrasında haftada bir meq quik detailer
2 haftada bir meq quik wax
Şuan quik detailer düzenli yapılıyor
Camlarda hydrorep yada meq cam temizleyici kullanılıyor.
Jant ve lastiklerde nasiol marka temizleyicilee iç kısımda vinet ve sonax genel temizleyici kullanıyorum.
Mf bezlerimi autogylm ile değiştirdim.
Sarı meq pedlerden edindim.
Şimdi ıber blue alma zamanıdır.
Mayıstaki uygulamada yakın arkadaşım polisaj konusunda derste vericek mis gibi olacak :-)
By CrAzY
29-03-2014, 08:29
Fantaziye gerek yok ...
Sonax Turuncu
Yıkama için post.
Uber Blue Mf bez
No name kill
Meg 105,205 veya Virtüs 427,473
Glazeye gerek yok .
İpa , Apc,Detap,Vinet,Plak2
Fk1000p veya colli 915 veya 476s(parlatma için bol tüylü mf bez)
Eintell bp100 makina (padler iyi olması gerek)
Lake country turuncu , mavi veya meguiars bordo sarı padler
vur kırbacı :D
Risendark
31-03-2014, 11:20
Konuyla alakası yok ama Ben arabamı kendım yıkıyorum kapının önünde kova kova su gıdıyor ama içime sine sine yıkıyorum.yanlız mesela araba camurlu yagmurlu bi gunun sonrasında yıkayacam sonax turuncu şampuanla,asıl kafama takılan bu camurlu arabayı once normal duru suyla ıslatıp o çamurları yumşatıp sonra mı sonaxla yıkamalıyım benim amacım arabayı harelendirmeden yıkamak nasıl bi yol izlemeliyim???
Arabayı ıslat biraz bekle. Fırçadan uzak dur .Çift kova tekniği kullan. Tüylü mikrofiber bezler düzenli temizlenirse kurularken aracını çizmiyor. Böylelikle dairesel çizikleri artırmazsın
golgeoyunu03
01-04-2014, 22:37
Ben kendim meguiars'ın sarı şampuanı ile yıkıyorum eğer parlaklık az ise keyfime göre nxt 2.0 atıp kuruyunca ultimate quick detailer ile siliyorum.. eğer canım nxt 2.0 ile uğraşmak istemiyor ise quick wax atıyorum..Kimi zamanda yıkama sonrası ultimate quick detailer ile siliyorum.. Sünger olarak sonax'ın çift taraflı mikrofiber bezli ve püsküllü kırmızı süngerini kullanıyorum ve tabiki çift kova yöntemini.. Sizce nasıl bu kullandığım yöntem? Elimdeki ürünleri daha etkili bir şekilde kullanabilirmiyim?
Elimde sarı meg şampuan
meg ultimate quick detailer
meg ultimate quick wax
meg nxt 2.0 tech wax
Risendark
02-04-2014, 12:50
Arabayı ıslat biraz bekle. Fırçadan uzak dur .Çift kova tekniği kullan. Tüylü mikrofiber bezler düzenli temizlenirse kurularken aracını çizmiyor. Böylelikle dairesel çizikleri artırmazsın
Bide pasta cilayı yaptım arabaya ama çok ufak hareler var yani kılcallar biraz duruyor bunu cila ile geçirebilir miyiz??
Dolgu yapan cilalar ile kısa süreli kapatırsın. Ancak 3 4 yıkamadan sonra tekrar gözüne çarpmaya başlar
Bende kil uygulaması yapmayı düşünüyorum.ilk kez yapıcam ürün tavsiyeleri ve nasıl yapılacağı hakkında tecrübeleriniz nelerdir ?