Orijinalini görmek için tıklayınız : FOTOGRAF Makinesi Tavsiye/Bilgileri Buraya
Peki makina olarak ne tavsiye edersiniz bide daha ucuz lens yokmudur bukadar pahalı oldunu bilmiyodum :D
Peki makina olarak ne tavsiye edersiniz bide daha ucuz lens yokmudur bukadar pahalı oldunu bilmiyodum :D
600-700 lira aralıgında pentax k10d oneririm
maalesef genis acılarda cok fazla alternatif olmadıgı icin biraz pahalı diger lenslere gore eger kit lensin (18-55mm) en genis acısı size yeterse uzun bir sure kit lenslede kullanabilirsiniz hemde fiyat olarak daha uygun :)
Turk-Look
14-07-2012, 13:07
@desibel : Aradığın kamera Sony NEX-5 16mm + 18-55 kit lensleriyle beraber 2.elde 1.400TL civarı.
Compact boyutta SLR bi kameradır , boyutu seni yanıltmasın !
Panaromik çekim özelliği de mevcut 16mm'si de aparatla 12mm'e dönüştüğünü okumuştum.
Arayüzü de çok basit ve kullanışlı seni asla zorlamaz.
Sony NEX-5 | LetsGoDigital (http://www.letsgodigital.org/tr/26127/sony-nex-5/)
Evet sony güzelmiş düşüniyim bunu
Bide bi fotocu arkadaş bana doğubank tan al dükkan sana garanti beriyo nerdeyse yarı fiyatına alırsın dio siz nediyosunuz ?
https://www.yalcinlar.com.tr/detay.asp?uid=1535 link verdim ama sorun olmaz heralde. kaçırmayın derim ben kaçırdım maleseff
Turk-Look
15-07-2012, 00:25
Bide bi fotocu arkadaş bana doğubank tan al dükkan sana garanti beriyo nerdeyse yarı fiyatına alırsın dio siz nediyosunuz ?
Dogru diyor ama yari fiyat olayi pek gecerli degil,daha uygun oldugu dogru ama.
peki herhangi bi sıkıntı olurmu doğubank tan almak ?
Turk-Look
15-07-2012, 16:38
Ben 2010'da D-SLR Canon almıştım mağaza fiyatından daha uyguna,bir yıl dükkan garantisi verdiler, 5 ay kadar kullandım forumdan bi arkadaşa sattım o da hala sorunsuz kullanıyor. Mağazada ne satıyorlarsa orda da aynını satıyorlar tek fark pazara giriş şekilleri ***** :)
Yiğit G.
15-07-2012, 18:04
Canon , Nikon harici makine düşünme.. Aksesuarlarını ve lenslerini kolay bulamassın , bulsan cok yuksek fiyatlara bulursun , satmak istediğinde hemen elinden cıkaramazsın cıkarsanda çok ölü fiyata gider... Maceraya gerek yok.
ulu_cupra
15-07-2012, 18:05
Gecen hafta nikon p510 aldim
42x zoom vs gercekten tavsiye ederim
aslında herkez nerdeyse nikon dio ama af motoru olmadığından lens leri çok daha pahalı bu gün biraz bakımdım len fiyatına 1 tane daha body alıyosun nerdeyse
Yaklaşık 3 senedir Canon 450d modelini kullanıyorum. :) Üzerinde Tamron 18-250 lens var. :)
Ozan Özer
15-07-2012, 20:44
ARkadaşlar;
Nikon makinemin 18-55lensinin tamire ihtiyacı var;Doğubank'ta güvendiğiniz ve tamir işini yapan biri varsa çok makbule geçer.
Bu arada 18-55lensleri 0 fiyatını bilen var mı?
ulu_cupra
15-07-2012, 21:03
lens takılıyomu peki ?
sanirim takilmiyo
gerci pek anlamiyorum ben ama uzerindeki sabit gibi duruyor
Emre İlbi
15-07-2012, 22:16
18x, 24x vs. gibi ölçüde zoomu olan cihazların lens değişim özelliği yoktur :)
ARkadaşlar;
Nikon makinemin 18-55lensinin tamire ihtiyacı var;Doğubank'ta güvendiğiniz ve tamir işini yapan biri varsa çok makbule geçer.
tamirciler doğubankta değilde hayyamda oluyor sıfırıda 250 ile 350 arası birşey sanırım
D90 ile YN 560 flaşı uzaktan nasıl calistirabilirim varmı fikri olan
Nightfish
16-07-2012, 09:46
D90 ile YN 560 flaşı uzaktan nasıl calistirabilirim varmı fikri olan
Tetikleyici alman gerekiyor bunun için.
Yiğit G.
16-07-2012, 10:24
18x, 24x vs. gibi ölçüde zoomu olan cihazların lens değişim özelliği yoktur :)
Komple lens değişimi yoktur ama aparatla geniş açı - zoom - macro gibi lensler eklenebiliyor.
ARkadaşlar;
Nikonun bilmiyorum ama canonun 2. elleri 100-120 tl den baslıyor sıfırları ise 160-170 tl den baslıyor.Bu arada biraz teknik bilgin varsa 18-55 in tamiri kolaydır youtube da falan tamir videoları var problemine baglı olarak tabi..
Tetikleyici alman gerekiyor bunun için.
Acikcasi pek bi bilgim yok link vs varmı?
Acikcasi pek bi bilgim yok link vs varmı?
Ucuz kablosuz tetikleyiciler ile flaş kontrolü | BasÇek (http://www.bascek.com/12553/ucuz-kablosuz-tetikleyiciler-ile-flas-kontrolu/)
Eyvallah saolasin :)
sende sağol ya ebay getirticen yada hayyama bakıcan bunun için
Emre İlbi
16-07-2012, 12:00
Komple lens değişimi yoktur ama aparatla geniş açı - zoom - macro gibi lensler eklenebiliyor.
Anladım abi, bilgi için teşekkürler :)
abi peki verim olarak nasıldır, benim eski Fujiyi bir arkadaşıma verdim,
eğer performans iyi olursa, eklenti yapabilir :)
Nightfish
16-07-2012, 12:01
Yongnuo RF-603 bakın tetikleyici olarak, uygun fiyatlı. Çok ucuz olanlardan bi hayır gelmez, durduk yere çipleri yanıyor.
Turk-Look
16-07-2012, 13:14
Canon , Nikon harici makine düşünme.. Aksesuarlarını ve lenslerini kolay bulamassın , bulsan cok yuksek fiyatlara bulursun , satmak istediğinde hemen elinden cıkaramazsın cıkarsanda çok ölü fiyata gider... Maceraya gerek yok.
Max.1200-1300TL belirtisi doğrultusunda + geniş açı lensli ve panaromik çekim yapan
D-SLR bi Canon veye Nikon var mı ? :) > Yok.
Bütçe ve amaca yönelik özellik belirtmese ben de Canon & Nikon derim zaten Yiğit:)
canon 1100 d yada 500d alıp 18-55 lense 0.45x Ultra Geniş Açı + Makro. lens - CANON GittiGidiyor'da 57751499 (http://urun.gittigidiyor.com/fotograf-kamera/0-45x-ultra-genis-aci-makro-lens-canon-57751499) böyle bişey alabilir bence o bütçeye
Yiğit G.
16-07-2012, 13:32
Anladım abi, bilgi için teşekkürler :)
abi peki verim olarak nasıldır, benim eski Fujiyi bir arkadaşıma verdim,
eğer performans iyi olursa, eklenti yapabilir :)
Eh tabi normal lensler veya prime lensler kadar iyi olamaz.. sunu unutmamak lazım ne kadar lens camı ard arda gelirse kalite o kadar düşer.Ama amtör bir kullanıcı için çokda problem olmaz
canon 1100 d yada 500d alıp 18-55 lense 0.45x Ultra Geniş Açı + Makro. lens - CANON GittiGidiyor'da 57751499 (http://urun.gittigidiyor.com/fotograf-kamera/0-45x-ultra-genis-aci-makro-lens-canon-57751499) böyle bişey alabilir bence o bütçeye
bu lens balık gözü tarzında çekmiyo dimi ?
Galiba hayyama gidicem baya bi araştırma yaptım nikon 3100 bide canon 550d bakıcam sizin fikriniz be dr bu makinalarda ?
Galiba hayyama gidicem baya bi araştırma yaptım nikon 3100 bide canon 550d bakıcam sizin fikriniz be dr bu makinalarda ?
ikiside iyi makina ikisinide eline al hangisi hoşuna giderse eline oturursa onu al
Turk-Look
17-07-2012, 01:37
klasman olarak 550D, D3100'den üstündür.
Yiğit G.
17-07-2012, 09:58
Max.1200-1300TL belirtisi doğrultusunda + geniş açı lensli ve panaromik çekim yapan
D-SLR bi Canon veye Nikon var mı ? :) > Yok.
Bütçe ve amaca yönelik özellik belirtmese ben de Canon & Nikon derim zaten Yiğit:)
Ben ciddi anlamda fotografcılık yapmak isteyen biri için önerdim tabi panaromik çekimler renklendirmeler vs vs gibi daha cok işi eğlencesine oyununa çeviren bir makine aranıyorsa digital kompaktların coguda var bunlar.Cep telefonum bile taş gibi panoroma yapıyor :) Ama ben önermem kompakt...
Şöyle yapar 1000 tl ye body 500-550D alır , 300 tl yede rahat rahat geniş açı lens alır.Mis gibi kullanır
550D kullanıyorum 1100 tl gibi bir fiyata üstünde hala sıfır kokusu olan 2. el aldım canonturk forumlarından.Çokda memnunum.
Turk-Look
17-07-2012, 11:00
Ben ciddi anlamda fotografcılık yapmak isteyen biri için önerdim tabi panaromik çekimler renklendirmeler vs vs gibi daha cok işi eğlencesine oyununa çeviren bir makine aranıyorsa digital kompaktların coguda var bunlar.Cep telefonum bile taş gibi panoroma yapıyor :) Ama ben önermem kompakt...
Şöyle yapar 1000 tl ye body 500-550D alır , 300 tl yede rahat rahat geniş açı lens alır.Mis gibi kullanır
NEX-5 (d-slr) Kompakt değil işte ben de o yüzden önerdim :)
ki Nex 500D-550D'den üstün bir kamera hatta 60D'den bile üstün tarafları var.
Çok başarılı bir sensöre sahip bu yüzden NEX'te Canon,Nikon gibi lensleri aparatla kullanıyorlar.
gibi:
http://b1207.hizliresim.com/z/k/9t3st.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
Yiğit G.
17-07-2012, 11:34
NEX-5 (d-slr) Kompakt değil işte ben de o yüzden önerdim :)
ki Nex 500D-550D'den üstün bir kamera hatta 60D'den bile üstün tarafları var.
Çok başarılı bir sensöre sahip bu yüzden NEX'te Canon,Nikon gibi lensleri aparatla kullanıyorlar.
gibi:
http://b1207.hizliresim.com/z/k/9t3st.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
ne anlamda üstün oldugu tartısılır , mp olarakmı üstün , işlemci olarakmı üstün :) Yedek parça olarakmı , 2. eldemi ? Birkere aparat herzaman kalite düşürür bunu unutmamak lazım. Şimdi baktım testlerine sende bakabilirsin "550d vs nex 5" yazarsan cıkıyor bütün testleri 550d kazanmış.. 2 tane örnek
Winner
CANON EOS
550D
Canon 550D vs Sony NEX-5 - Our Analysis (http://snapsort.com/compare/Canon_EOS_550D-vs-Sony_Alpha_NEX-5)
Unless you absolutely have to have the tiny size of the NEX-5, the Canon 550D is the camera to go for
Canon 550D vs Sony NEX-5 - Telegraph (http://www.telegraph.co.uk/technology/reviews/7877573/Canon-550D-vs-Sony-NEX-5.html)
Bu demek değil nex kötü bir kamera hyr okudum testleri kendinden beklenenin fazlasını yapıyor ama 550D ile çok fazla kıyas kabul edicek bir makina değil.Tasınması kolay en güzel yanı bu.
@fdogan :D eve hırsız girdi fotograf makınamda gitti bana bir makina almamız lazım bi el at
@fdogan :D eve hırsız girdi fotograf makınamda gitti bana bir makina almamız lazım bi el at
yinemi :D
benimkini veriyim dicemde dukkanda kullanıcaksanız yetersiz kalabilir
butceyi belirle bakalım abi
yinemi :D
benimkini veriyim dicemde dukkanda kullanıcaksanız yetersiz kalabilir
butceyi belirle bakalım abi
:) yine değil bilmiyorsun diye yazmışdım
Evde kullanılacak bütçe makinaya göre değişken kompak 350-400 slr 1000 :) ürünler 2. el olacak sıfıra luzum yok yada sen bilins
Turk-Look
17-07-2012, 12:09
ne anlamda üstün oldugu tartısılır , mp olarakmı üstün , işlemci olarakmı üstün :) Yedek parça olarakmı , 2. eldemi ?
Birkere aparat herzaman kalite düşürür bunu unutmamak lazım.
Kayda değer en belirgin teknik özellikler olarak üstün.
Kişiye ve amaca göre değişiklik gösterebilir.
"total'de" 550D kendinden üstün bi kamera ama D-SLR klasmanında
kaybettiği teknik detaylara bakar mısın ? :)
Shoots faster 7 fps vs 3.7 fps
Slightly larger sensor APS-C 23.4x15.6mm vs APS-C 22.3x14.9mm
(Around 10% larger sensor)
More focus points 25 vs 9
Has in-camera HDR Yes vs No
Aparat herzaman kalite düşürmez Yiğit.
Kullanılacak lens'e göre kalite bile arttırır.
Evde kullanılacak bütçe makinaya göre değişken kompak 350-400 slr 1000 :) ürünler 2. el olacak sıfıra luzum yok yada sen bilins
slr olarak pentax oneririm az ısıkta bazen sorun yasayabilirsin ama onun dısında fazlasıyla memnun eder renk canlılıgıyla filan ama yok ben ugrasamam dersende canon 500d-550d bakılabilir
slr olarak pentax oneririm az ısıkta bazen sorun yasayabilirsin ama onun dısında fazlasıyla memnun eder renk canlılıgıyla filan ama yok ben ugrasamam dersende canon 500d-550d bakılabilir
Tamam işde abi şunu alak dıyın alalım :D
Tetikleyici siparişi verdim bakalım ne zamana gelicek :D
Tetikleyici siparişi verdim bakalım ne zamana gelicek :D
Ebaydanmı ?
Ebaydanmı ?
Yok dealextrem 35 dolar free ship rf603 yong nuo
Yiğit G.
17-07-2012, 12:51
Kayda değer en belirgin teknik özellikler olarak üstün.
Kişiye ve amaca göre değişiklik gösterebilir.
"total'de" 550D kendinden üstün bi kamera ama D-SLR klasmanında
kaybettiği teknik detaylara bakar mısın ? :)
Shoots faster 7 fps vs 3.7 fps
Slightly larger sensor APS-C 23.4x15.6mm vs APS-C 22.3x14.9mm
(Around 10% larger sensor)
More focus points 25 vs 9
Has in-camera HDR Yes vs No
Aparat herzaman kalite düşürmez Yiğit.
Kullanılacak lens'e göre kalite bile arttırır.
totalde kaybetmek diye birşey yoktur ya kaybet vardır ya kazanmak :) fps dediğin o kadar önemliki hız candır bu makinelerde , (Around 90% faster continuous shooting) 2 katı hızlı... Mp si çok fazla düşük.. Video çekim konusunda zaten yanına yaklaşamaz 550D nin.. sırf bu değil birçok kendinden pahalı makineden iyidir 550D nin video çekimi. (The 550D trumps the NEX-5 in the video department. For a camera of its size the video capabilities of the 550D are stunning. I have used Canon's flagship 5D MK II camera on several occasions to shoot video and found that the 550D wasn't far behind. Low light video did lose a bit of detail but nothing on the scale of Sony's offering.) , Ele oturma konusunda da 550D üstün.Çok önemli birşeydir o ele oturma muhabbetide.Saatlerce çekim yapınca anlaşılır değeri.. Yani sadece açıkladım da 550D tarzında bir makine ile yan yana gelebilecek bir makine değil. Okudum baya ya makine kendi ufak boy klasmanında bile pek önerilmiyor aslında.Onun yerine lumix dmc-gf1 öneriliyor sony yerine çok daha altarnatif alınabilir o paraya deniyor.
"" find that the NEX-5 just doesn't justify its price tag when there are so many better alternatives out there. Cheaper micro four thirds alternatives like the Panasonic Lumix DMC-GF1 will provide much of the small size and weight the NEX-5 offers but at a more affordable price.""
Bir hocamın söylediği gibi macereya gerek yok :) Bilininden şaşmicaksın. Ama makineden anlamayan , yeni başlayan , çok birşey beklemeyen koyarım cantama çekerim hem arkadaslarımı , hemde sagda solda tatilde paylasırım face de diyenler için ideal.
Turk-Look
17-07-2012, 13:14
Her ikisini de kullanmış olmasam ben de sen gibi düşünürdüm Yiğit !:)
"fps dediğin o kadar önemliki hız candır bu makinelerde" -
demişsin ama "saniyede 7fps olan NEX-5"
Shoots faster nex-5 > 7 fps vs 550d > 3.7 fps
14mp bi kamera için, hiçte MP'si çok düşük denilemez olsa gerek.
otoritelerin de bi bildikleri var ki bak ne ödüller,ilkler rekorlar vermişler:)
-Stuff Gadget 2010'da "Yılın Fotoğraf Makinesi" olarak ödüllendirilen Sony NEX-5, şimdi de, 75 yıldır yayınlanan ünlü tüketici teknoloji dergisi Popular Science tarafından "Yılın En İyi 100 İcadı"ndan biri olarak seçildi".
keza bi üst modeli NEX-7 için de :
-Sony NEX-7 fotoğraf makinesine TIPA 2012 Ödülü : TIPA Ödülleri 2012’de Sony’e üç ödül birden. Sony, dijital görüntüleme alanındaki yenilikleri ile bir kez daha Avrupa’nın en prestijli fotoğraf endüstrisi ödülleri TIPA tarafından ödüllendirildi. Sony’nin dijital görüntüleme sektörüne getirdiği yenilikçi teknolojik ürünleri bir kez daha Avrupa çapında prestij sahibi Teknik Görüntü Basın Derneği (Technical Image Press Association, TIPA) tarafından üç farklı kategoride en iyi olarak ödüllendirildi. Sony SLT-A65 Tam Geçirgen Hareketsiz Ayna Teknolojisi’ne sahip fotoğraf makinesi “En İleri Düzey DSLR” ödülünü alırken, Sony NEX 7 kompakt değiştirilebilir objektifli fotoğraf makinesi “En Uzman Düzeyde CSC” ve Sony XQD bellek kartı da “En İyi Görüntü Saklama Ortamı” seçildi.
- iF Tasarım Ödülleri’nde, tam dört Altın Ödüle layık görüldü. Sony, Handycam NEX-VG10, BRAVIA NX800 TV Serisi, “α” NEX-5 dijital fotoğraf makinesi ve VPL-FX500L/VPL-FX30 projektörü ile 3 binin üzerinde ürün arasından sadece 50’sine verilen Altın Ödüllerin dördünü alarak, kendi alanında bir de rekor kırdı.
Yiğit G.
17-07-2012, 14:37
Her ikisini de kullanmış olmasam ben de sen gibi düşünürdüm Yiğit !:)
"fps dediğin o kadar önemliki hız candır bu makinelerde" -
demişsin ama "saniyede 7fps olan NEX-5"
Shoots faster nex-5 > 7 fps vs 550d > 3.7 fps
14mp bi kamera için, hiçte MP'si çok düşük denilemez olsa gerek.
otoritelerin de bi bildikleri var ki bak ne ödüller,ilkler rekorlar vermişler:)
-Stuff Gadget 2010'da "Yılın Fotoğraf Makinesi" olarak ödüllendirilen Sony NEX-5, şimdi de, 75 yıldır yayınlanan ünlü tüketici teknoloji dergisi Popular Science tarafından "Yılın En İyi 100 İcadı"ndan biri olarak seçildi".
keza bi üst modeli NEX-7 için de :
-Sony NEX-7 fotoğraf makinesine TIPA 2012 Ödülü : TIPA Ödülleri 2012’de Sony’e üç ödül birden. Sony, dijital görüntüleme alanındaki yenilikleri ile bir kez daha Avrupa’nın en prestijli fotoğraf endüstrisi ödülleri TIPA tarafından ödüllendirildi. Sony’nin dijital görüntüleme sektörüne getirdiği yenilikçi teknolojik ürünleri bir kez daha Avrupa çapında prestij sahibi Teknik Görüntü Basın Derneği (Technical Image Press Association, TIPA) tarafından üç farklı kategoride en iyi olarak ödüllendirildi. Sony SLT-A65 Tam Geçirgen Hareketsiz Ayna Teknolojisi’ne sahip fotoğraf makinesi “En İleri Düzey DSLR” ödülünü alırken, Sony NEX 7 kompakt değiştirilebilir objektifli fotoğraf makinesi “En Uzman Düzeyde CSC” ve Sony XQD bellek kartı da “En İyi Görüntü Saklama Ortamı” seçildi.
- iF Tasarım Ödülleri’nde, tam dört Altın Ödüle layık görüldü. Sony, Handycam NEX-VG10, BRAVIA NX800 TV Serisi, “α” NEX-5 dijital fotoğraf makinesi ve VPL-FX500L/VPL-FX30 projektörü ile 3 binin üzerinde ürün arasından sadece 50’sine verilen Altın Ödüllerin dördünü alarak, kendi alanında bir de rekor kırdı.
abi yapma gözünü sevim en iyi "CSC" ödülünü almış en iyi kompakt yani... Zaten kulvarı d-slr lar değilki... Bunun kulvarı Canon G serisi , Panasonic Lumix serisi gibi ufak cep , çanta makinaları.. Point and Shoot kavramı için hazırlanan makinalar.Bakma sen o tarz seylere ödüllere vs. Fiat Panda da yılın aracı ödülünü almıştı unutmayalım :D Canon ve Nikon piyasadır.Bana şimdi Canonun xxx objektifi de sana hemen getirteyim 1 gün içinde hangi ama hangi objektifi istersen.. Bana Canon batteryGrip bul de 100 tl ye en güzelini 1 günde yollatayım evine.İstediğin bütün parçaları buluruz.Satalım de alıdıgın 2. el fiyatını kaybetmeden temizse 1 günde satarız... Parçası arızalansa hemen buluruz.Ya say say bitmez nasıl karsılastırıyorsun hayret yani bu makineyle.Biri çocuk oyuncagı gibi.. Ben okurken studyo fotografı dersine eğer biri bununla gelse idi yeminle almazdı hoca :D
http://image1.nphoto.net/news/image/201005/849fdcd832fa9369.jpg
Yine kötü demiyorum bak mesela adam demiş "ikisinde sahibim.Bu ufak sony nin en güzel özelliği büyük makineyi çıkaramadıgın veya acil durumlarda ufak ve kompkat olmasındna dolayı kullanıyorum" E süper işte , kompakt ın amacıda odur zaten mesela bende elimde o koca makineyi tasımak istemediğim zamanlarda kullanmak için canon g serisi düşünüyorum...
Turk-Look
17-07-2012, 14:58
Yiğit'im Compact gövde'de D-SLR işte o aşikar zaten :)
karşılaştırmalarda biçok kamera üstün gibi görünebiliyor
ama o spec.'ler de yenilen kameralar kıyaslandıkları cam'lar. gibi 3 tane sıfır da alabiliyor.:)
Herşey ebat değil, NEX bir ilk zaten klasman olarak.
Sensör büyüklüğü en büyük artısı akranlarından.
18-200mm'le veya farklı bi tele ile hiçte öyle cebinden cıkar çek sok olmuyor.
G serisi ve Lumix'le aynı klasmanda hele hiç değil onlar D-SLR değil
NEX D-SLR Yiğit D-SLR:D
du bi ateş ediyim sana :beuj::p
http://e1207.hizliresim.com/z/k/9tbv4.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
Güzel muhabbet oldu teşekkürederim Yiğit, biraz daha uzatırsam Sony'de hissem var sanılacak :hahaha:
Bu arada Canon'cuyum ben de :)
Yiğit G.
17-07-2012, 15:30
Yiğit'im Compact gövde'de D-SLR işte o aşikar zaten :)
karşılaştırmalarda biçok kamera üstün gibi görünebiliyor
ama o spec.'ler de yenilen kameralar kıyaslandıkları cam'lar. gibi 3 tane sıfır da alabiliyor.:)
Herşey ebat değil, NEX bir ilk zaten klasman olarak.
Sensör büyüklüğü en büyük artısı akranlarından.
18-200mm'le veya farklı bi tele ile hiçte öyle cebinden cıkar çek sok olmuyor.
G serisi ve Lumix'le aynı klasmanda hele hiç değil onlar D-SLR değil
NEX D-SLR Yiğit D-SLR:D
du bi ateş ediyim sana :beuj::p
http://e1207.hizliresim.com/z/k/9tbv4.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
Güzel muhabbet oldu teşekkürederim Yiğit, biraz daha uzatırsam Sony'de hissem var sanılacak :hahaha:
Bu arada Canon'cuyum ben de :)
Bende tesekkur ederim de nex Dslr değilki dostum ne ettin :D :D :D
Sony Alpha NEX-5 Compact Interchangeable Lens Digital Camera
(Sony had to make a big impression. We think they'll do just that with the new Sony NEX-5 and NEX-3, two cameras they're calling "alpha compact interchangeable lens digital cameras.")
baska bir yerde
" With the arrival of the Sony Alpha NEX-5, Sony is muscling its way into the growing Compact System Camera (CSC) market "
Mobil Dslr diyebilirsin belki tasınma amacı ile lcd tabanlı sistem olması boyutları vs kompakt oldugunu gösteriyor. Zaten sony nin oficial sitesine gir d-slr ayrı yerde ama nex compact bölümübde geçiyor
"Kompakt sistem fotoğraf makineleri (NEX)"
Sony bile compact oldugunu söylüyor aletin ama yeni bir isimle çıkarmışlar ALPHA diyorlar.. ben biraz daha araştırdım bu tarz kaliteli kompakt lar arasında su anda en iyisi diyebiliriz.Kalite olarak d-slr lara yaklasıyor kullananlar keske yanımda d-slr olsa demiyor bu aleti kullanırken.Adaptörü ile sadece Alpha lensleri ve Konica-Minolta lensleri takılabiliyor.Kendine ait sadece 3 objektif var sadece piyasada.. En kötü yanlarından biri lcd tabanlı bir makine.Yani dit dit ekrana basıp menulere falan giriyorsun abuk subuk , d-slr daki tuş takımları yok. Lcd tabanlı oldugu için pili çok cabuk bitiriyorsun vizörden baksan bile lcd kapanmıyor.Ben bi yerden bulup kullanayım biraz merak ettim aleti tasıma muhabbetine harika alet
Turk-Look
17-07-2012, 16:01
nex-3 veya 5'ti sanırım , Canon 24-105mm L serisi (markII kit lensi) ile full HD kayıt almıştım cidden öttürüyor ..
http://g1207.hizliresim.com/z/k/9tf24.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
Yiğit G.
17-07-2012, 17:48
nex-3 veya 5'ti sanırım , Canon 24-105mm L serisi (markII kit lensi) ile full HD kayıt almıştım cidden öttürüyor ..
http://g1207.hizliresim.com/z/k/9tf24.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
sony e ait olmayan unoffical kitler var tabi.
http://mcdn01.gittigidiyor.net/5548/tn30/55481404_tn30_0.jpg
e zaten canona nikon nikon a canon adaptoru takmak için bile adaptörler var. Adamlar iphone için bile canon adaptor yapmıslar :D:D
http://cdn.photojojo.net/store/awesomeness/productImages/iphone-slr-mount-e14c_600.0000001309999543.jpg
Performans alabildin isen süper cunku piyasadaki en iyi fiyat+performans lens ler canonda.
Yiğit G.
18-07-2012, 13:52
Ha bide Act Of Valor 5D ile çekildi :D
Edit: Şunuda görmüşken ekliyeyim
Nutella 220g Kapağını 72mm Lens Kapağı Olarak Kullanabilirsiniz
http://blog.fotografium.com/wp-content/uploads/2012/04/nutella_mini.jpg
yeni başlıyacak biri için canon 1100d önerirmisiniz ?
63owen63
26-07-2012, 00:28
Başlangıç makinelerindendir, ama bütçen el veriyorsa biraz daha iyi bir makine bak. Cünkü birazcık teorik ve pratik geliştirince , yükseltmek isteyeceksin,çabuk sıkılacaksın yani demek istedigim.
peki ne önerirsiniz 1100D yerine
tayreep_john
26-07-2012, 00:31
Actigm konuya burdan dewam ediyorum arkadaslar nikond60 icin 18-300 lens düşünuyorm yardimlarinizi bekliorm
63owen63
26-07-2012, 00:34
Tabi alınmaz demiyorum, şahsi tavsiyemi söylüyorum çabuk sıkılınabilir diye,
biraz incele, senin tabi ilgin ve öğrenme arzunla da alakalı, d60-80 olursa d90 veya 50d falan başlangıç ürünü olmasa bile, alınır ögrenilir, epey süre keser yani çok rahat 3-4 yıl.
63owen63
26-07-2012, 00:35
Tabi alınmaz demiyorum, şahsi tavsiyemi söylüyorum çabuk sıkılınabilir diye,
biraz incele, senin tabi ilgin ve öğrenme arzunla da alakalı, d60-80 olursa d90 veya 50d falan başlangıç ürünü olmasa bile, alınır ögrenilir, epey süre keser yani çok rahat 3-4 yıl.
ALPER-VNS
26-07-2012, 00:36
peki ne önerirsiniz 1100D yerine
600D ya da 550D alınır kesin bence.. ki ben de öyle yapıcam yakın zamanda..
350D satıcam ilan falan yok daha ama ilgilenirseniz konuşalım
63owen63
26-07-2012, 00:39
Actigm konuya burdan dewam ediyorum arkadaslar nikond60 icin 18-300 lens düşünuyorm yardimlarinizi bekliorm
cok isabetli olur 18-300 ,ne çekiyorsunuz ağırlıklı ?
Nikon | Imaging Products | Sample Images - AF-S DX NIKKOR 18-300mm f/3.5-5.6G ED VR (http://imaging.nikon.com/lineup/lens/zoom/normalzoom/af-s_dx_18-300mmf_35-56g_ed_vr/sample.htm#sample1)
tayreep_john
26-07-2012, 01:30
makro ve uzak çekim seviyorm en çok ama 18-55 gibi lanet bir lensle bunlar olmuyo :) onun için bu lensi istedim tam istediklerime uyuyo ama sormadan fikir almadan almak istemedm ...
makro ve uzak çekim seviyorm en çok ama 18-55 gibi lanet bir lensle bunlar olmuyo :) onun için bu lensi istedim tam istediklerime uyuyo ama sormadan fikir almadan almak istemedm ...
kit lens lanet değil yahu naptın :) ben geçen gün 70-300 vr aldım samuray kılıcı tadına yakın keskinliği var tavsiye ederim
Ya beyler benimde ufak bir sorunum var.
Kuzenimin D90 ini emanet alicam video cekmek icin. Yanliz video kalitesini nerden ayarliyoruz bilen varmi surekli 360p de cekim yapiyor.Bildigim kadariyla bu alet full hd cekim yapabiliyor. Kendisine sordum hic video tecrubesi yokmus hep resim cekmis.
menü içinden çok kolay makinayı eline alınca çözersin 2 dakkada
63owen63
26-07-2012, 02:16
Samuraydan bir kaç tadımlık poz alabilir miyiz Ramiz bey :)
menü içinden çok kolay makinayı eline alınca çözersin 2 dakkada
Makineyi alinca menuden kurcaliyicaz artik insallah basina birsey gelmez:D
1100 d yerine bence nikon 3100 alman daha mantıklı olur 1400 tl ye metro satıyo şuan 18-55 lensle
hem macro hem uzak çekim için tavsiye lens hangisidir ?
ykavcioglu
26-07-2012, 07:36
Beyler isteyene yarı prof olympus marka makinami uyguna satabilirim, tüm aksesuarlari mevcut.
Samuraydan bir kaç tadımlık poz alabilir miyiz Ramiz bey :)
Flickriver: Photos taken with Nikon 70-300mm f/4.5-5.6G VR lens (http://www.flickriver.com/lenses/nikon/70300mmf4556gvr/)
Tadımlık değil doyumluk verelim afiyet olsun diyorum :)
@63owen63 yorumunuzu alabilirmiyiz :soru:
alicancalis
27-07-2012, 00:21
Araba çekimleri için Tokina 11-16 geniş açıyı kesinlikle denemenizi öneririm.
canon eos 600 modeli sizce nasil yoksa ona eşdeger veya biraz daha fiyat olarak yukari çikabilirim tavsiyeniz varsa.
Emre İlbi
12-08-2012, 19:28
canon eos 600 modeli sizce nasil yoksa ona eşdeger veya biraz daha fiyat olarak yukari çikabilirim tavsiyeniz varsa.
Abi 600d güzel makina, ben 500d kullanıyorum çok memnunum,
eğer alabiliyorsan 60D al derim :)
Abi 600d güzel makina, ben 500d kullanıyorum çok memnunum,
eğer alabiliyorsan 60D al derim :)
ben cok anlamiyorum yienime almislar bugun 1 kac foto cektim harika hic deneyimde yok ama 60d modelini arastirayim bilgi icin tesekkurler.
Abiler sony a200 hakkinda neler dusunuyorsunuz. 2. el buldum birtane. baslangic makinesi oalrak nasildir cok mu eskidir_
http://www.gumtree.com/p/for-sale/sony-ax200-slr-digital-camera/108977438
makine bu biraz pazarlikla alabilirim sanirim. :)
Arkadaşlar milliyette şuan canon 600D için iyi bir fırsat var, 8-55mm IS2 Lens ile beraber 1649 TL.
Çok istememe rağmen şuanki maddi durum yüzünden alamıyorum, almayı düşünen arkadaşlar kaçırmasın :)
https://firsat.milliyet.com.tr/firsat/canon-eos-600d-18-55mm-is2-lens-dijital-foto-mak/14713
Deagles48
16-08-2012, 14:19
Canon 650D tercih edilebilir 60D gibi orta sınıf bir makina ile kapışacak düzeyde digic 5 işlemci video sırasında sürekli odaklanma dokunmatik lcd v.b özellikler hiç'de fena değiller
TurboJDM
16-08-2012, 14:26
600D alınır kalite açısından iyidir 500D vardı bende saklıkentte suya düşürdüm ne kadar yakalasam çıkarsamda yapılmıcak durumdaydı şimdi bir arkadaşa fransadan 600D getirtecem inşallah.
Nightfish
16-08-2012, 14:28
600D alınır kalite açısından iyidir 500D vardı bende saklıkentte suya düşürdüm ne kadar yakalasam çıkarsamda yapılmıcak durumdaydı şimdi bir arkadaşa fransadan 600D getirtecem inşallah.
Ya hocam ne Fransa'sı ? Orası buradan pahalı. İstanbul Sirkeci de Hayyam Pasajı var. Oraya git, mis gibi al uygun fiyatlı.
Ya hocam ne Fransa'sı ? Orası buradan pahalı. İstanbul Sirkeci de Hayyam Pasajı var. Oraya git, mis gibi al uygun fiyatlı.
Hayyam pasajında da kime güveniceğini bilemez oldun yauv. Eskiden uygundu ordaki fiyatlar ama şimdi piyasa ile çok fark kalmadı diye duymuştum en son :confused:
Nightfish
16-08-2012, 15:37
Canon 5D Mark II diyelim, Hayyamda 3900 iken Vatanda 7000 tl.
Nightfish
16-08-2012, 15:41
Unutmadan, güvenilir dükkan adı lazımsa o konuda da yardımcı olabilirim.
tayreep_john
16-08-2012, 16:34
niye okadar fiyat farklılığı oluyo ki :) spot mu ? 2. el mi ?
Nightfish
16-08-2012, 16:37
Spot çünkü. Daha doğrusu dükkan garantisi veriyorlar 1 yıl. Pek sorun yaşayana da rastlamadım bugüne kadar. Zaten bayağı ağır koşullara dayanıklı D-SLR makineler.
Beyler elimde sıfır D90 18-105 vr kit lens var ilgilenen varsa mesaj atabilir. Hazır konusu açılmışken yazıyım dedim.
http://b1208.hizliresim.com/10/j/bynk0.jpg
bende dükkanda kullanılan d800 ü kullanıyorum . yaklaşık 15 milyara mal etmiştik. 30milyon pixel
Birkaç aylık acemi bir amatör olarak dslr makinayla başlamanın yanlış olduğunu düşünüyorum. Dslr-like makinayla başlamak kendinizi geliştirmenizde ve konuya hakim olmanızda çok yardımcı olacaktır. ilk aldığımda diyafram nedir enstantane nedir iso ne la :) diyodum ama yavaş yavaş kurcalaya kurcalaya öğrendim. Makina önemli değil önemli olan görmek ve onu kadraja sokmak.
örnek foto :) makina s6500fd fujiFilm
http://imageshack.us/photo/my-images/502/dscf36543335354535.jpg/
tayreep_john
16-08-2012, 18:41
Spot çünkü. Daha doğrusu dükkan garantisi veriyorlar 1 yıl. Pek sorun yaşayana da rastlamadım bugüne kadar. Zaten bayağı ağır koşullara dayanıklı D-SLR makineler.
bence o öyle makinalar o tip yerlerden alınmamalı sonuçta tonla para bağlıosn... dükyan garantisi diyosun... bi mark 2 i bozulup oraya götürsem eminimki alcağım cvp kullanım hatası derler :)... çok mantıksız bence ordan almak
Nightfish
16-08-2012, 21:25
Hiç bozulan Mark II görmediğim için yorum yapamayacağım :)
Ama şu videoyu izlemeni tavsiye ederim bi, o kadar kolay bozulan aletler değil bunlar...
Canon 7D - Hardcore Durability Test - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=RCT-YMgjm9k)
Canon 7D - Hardcore Durability Test - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=RCT-YMgjm9k)
Hiç bozulan Mark II görmediğim için yorum yapamayacağım :)
Ama şu videoyu izlemeni tavsiye ederim bi, o kadar kolay bozulan aletler değil bunlar...
puahaha teste bak :D tecavüz etseler daha normal karşılanırdı herhalde. maş. ya adamlar evladiyelik yapmış. kalitesini konuşturmuş
atarktan
25-08-2012, 19:40
Mrb arkadaşlar Fujifilm Finepix HS-25 diye bi makine var almayı düşünüyorum
nasıldır?, bilen kullanan var mı?yardımcı olursanız sevinirim.fiyat olarak 1200 e kadar
çıkabilirim.
link: Fujifilm Finepix HS-25 16MP 3.0" LCD 30x Optik Dijital Fotoğraf Makinesi (Full HD) - Foto / Kamera - Hepsiburada.com (http://www.hepsiburada.com/liste/fujifilm-finepix-hs-25-16mp-30-lcd-30x-optik-dijital-fotograf-makinesi-full-hd/productDetails.aspx?productId=ftkomfujihs25g&categoryId=248)
Nightfish
25-08-2012, 19:44
Bu parayı vereceksem kesinlikle D-SLR makine alırdım. Çok güzel bi makine ancak bu parayı hak ettiğini düşünmüyorum ben.
Trance-R
25-08-2012, 19:53
Mrb arkadaşlar Fujifilm Finepix HS-25 diye bi makine var almayı düşünüyorum
nasıldır?, bilen kullanan var mı?yardımcı olursanız sevinirim.fiyat olarak 1200 e kadar
çıkabilirim.
link: Fujifilm Finepix HS-25 16MP 3.0" LCD 30x Optik Dijital Fotoğraf Makinesi (Full HD) - Foto / Kamera - Hepsiburada.com (http://www.hepsiburada.com/liste/fujifilm-finepix-hs-25-16mp-30-lcd-30x-optik-dijital-fotograf-makinesi-full-hd/productDetails.aspx?productId=ftkomfujihs25g&categoryId=248)
aman diyeyim ... gerek yok .
aynısını kullandım çünkü , ben SLR alman yönünde ısrar ediyorum ...
D40 + 18-55 alırsan bile daha çok yol kat edersin ;)
atarktan
25-08-2012, 20:39
peki 1200 e kadar önerebileceğiniz makine var mı? canon 1100d nasıldır?veya nikon d3100
bunlardan birisini de alabilirim.
Nightfish
25-08-2012, 20:44
1100D çöptür :) Nikon D3100 daha iyidir 1100D'ye göre.
Önerim ise 2. el, temiz kullanılmış bir Canon 550D almanız. Temiz bi 550D+ 18-55 lensli seti 1100 lira civarına rahatlıkla bulabilirsiniz.
200 Tl'ye sony s2000 aldım.Tripod ile çekim yapıyorum,göze hoş fotoğraflar ortaya çıkıyor.
Sizce s2950 alsam araç çekimlerinde iş görür mü ? ***** öğrenciyim para kısıtlı:)
http://d1209.hizliresim.com/11/2/ckbj3.jpg
tayreep_john
02-09-2012, 14:45
200 Tl'ye sony s2000 aldım.Tripod ile çekim yapıyorum,göze hoş fotoğraflar ortaya çıkıyor.
Sizce s2950 alsam araç çekimlerinde iş görür mü ? ***** öğrenciyim para kısıtlı:)
http://d1209.hizliresim.com/11/2/ckbj3.jpg
bu bora o sonyle mi çekildi ???
Murat Özcan
04-09-2012, 18:56
şöyle uygun fiyatlı makina bende arıyorum arkadaşlar hangilerini önerirsiniz 200 ile 400 arasında
iz_sport
04-09-2012, 18:58
Panasonic DMC-FZ50 bu makina hakkında bilgisi olanlar alınırmı sizce
Murat Özcan
04-09-2012, 19:22
herkes soruyor öneren hiç yok :D
63owen63
04-09-2012, 19:28
ilk mesajdaki makineyi öneriyorum, kompak makine arayanlara :)
halilcan9455
06-09-2012, 18:07
220-230 TL ye kadar fotoğraf makinesi bakıyorum.
Nikon Coolpix L26,Canon PowerShot A810 IS ,Casio EX-Z88 düşünüyorum hangisini önerirsiniz ya da başka öneriniz var mı ?
Murat Özcan
18-09-2012, 18:01
güncel diyelim şu konu canlansın biraz
KA®ANLIK
19-09-2012, 09:08
1000TL Civarına Canon Powershot SX40HS aldım,
gerçekten çok başarılı bir makine...
Zoom u çok başarılı, Full HD video çekiyor, HDMI çıkışı var.
manuel modları da başarılı gerçekten...
Araştırmanızı öneririm,
ben aldım memnunum (:
İbrahim33
12-10-2012, 17:58
Fotoğraf makinesi almayı düşünenler kaçırmasın...
Teknosa Alışveriş Sitesi - Herkes İçin Teknoloji (http://www.teknosa.com/kategori/fotograf__video_kamera/dijital_fotograf_makinesi/873/135175835/nikon_coolpix_l310_dijital_fotograf_makinesi)
http://www.techturkey.com/forum/off-topic-satiliklar/133447-canon-eos-50d-canon-bge2-grip-unomat-canta-16-gb-hafiza-karti.html
Niyetlenen varsa harika bir makina ve bu fiyata kacirilmayacak bir set..
Ken_Block
12-10-2012, 19:29
Bu parayı vereceksem kesinlikle D-SLR makine alırdım. Çok güzel bi makine ancak bu parayı hak ettiğini düşünmüyorum ben.
kesinlikle katılıyorum:icon_tup::icon_tup:
63owen63
14-10-2012, 00:12
Arkadaşlar dijital makinemden epey sıkıldım, artık keskinlik,netlik,manuel kullanamayış vs vs iyice soguttu.1000 tl gibi bir bütçe ayırmayı düşünüyorum. 2.el olarak bu bütçeyle ne almamı önerirsiniz ?
Mehmet, ben Canon kullandığım için sana Canon tavsiye edebilirim. Nikon'ların piyasalarını ve özelliklerini bilmiyorum çünkü.
Bence 500D ya da 550D iyi bir başlangıç olur. Ben 2 yıldan fazladır 550D + 18-135 lens kullanıyorum. Birlikte fotoğraf çektiğimiz Melih de 500D + 17-70 kullanıyor. Onun da body'den hiç şikayetini duymadım ama bazı zamanlarda "La keşke bi 70-300 olsaydı" dediğini çok duydum :D Fakat 135mm bana yetiyor. Benim kombinasyonum beni hiç yarı yolda bırakmadı, hiç yetersiz gelmedi, hiç sıkılmadım vs. Bu yüzden eğer yapabilirsen bütçeyi biraz daha esnetip odak aralığını genişlet bence, 18-55'e sıkışma. Ya çift lens al, 18-55 + 70-300 vs. Ya da fiyat performans oranı yüksek tek bir lens al, misal 18-135, atıyorum 28-200 vs. Nikon cephesinde işler nasıl ben bilmiyorum dediğim gibi, onu da Nikoncular yazar.
Sahibindende şunlar çarptı gözüme, hiçbir ilanla alakam yok.
http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-fotograf-kamera-dijital-fotograf-makinesi-eos-500d-18-55-75-300-lens-canta-ve-hafiza-karti-88198250/detay
http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-fotograf-kamera-dijital-fotograf-makinesi-canon-500d-18-55mm-lens-50mm-1-8-lens-teknosa-garantili-95046864/detay
http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-fotograf-kamera-dijital-fotograf-makinesi-cok-temiz-canon-550d-canon-18135-canon-canta-filtre-kart-101151321/detay
http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-fotograf-kamera-dijital-fotograf-makinesi-eos-550d-18-55mm-75-300mm-lens-canta-4gb-hafiza-karti-101298165/detay
yukarda yazılanlara katılıyorum fakat 1000 tl bütçeyle 550d den iyi makinalar var 550 d en fazla bana göre 800 tl eden cihaz ki çok var biraz daha koyun üstüne daha iyi bir makina alın 1200 gibi bir rakama
Ha bu arada, hazır aklıma gelmişken yazayım. Pentax da iyidir, candır. Ben makineyi alacağım zaman adam gibi bir Pentax olsaydı, gözümü kırpmadan alacaktım. Yanlış hatırlamıyorsam Tholl-ga ve Low-Rider Özgür de Pentax kullanıyordu bir zamanlar. Ama özelliklerini, hangi makinenin Canon'da neye denk geldiğini bilmiyorum, araştırmak sana kalıyor :)
63owen63
14-10-2012, 16:25
Slave : senin tavsiyelerin neler daha iyi olarak o bütçeye ?
Mert : Kardeşim 550d ye tekabül ediyor aslında şuan ayırdıgım maksimum bütçe.aklımdaki seçenekleri bir değerlendiri misin ?
1- 500d 'alıp kit lens dışında bahsettigin gibi bir lens takviye.bütçem dahilinde (18 -135 )
2- 550d kit - bütçem dahilinde. (Bir iki ay içinde beli doğrultup aslında buna da takviye de bulunabilirim)
3- 600d kit lens- 1250 tl'ye buldum bir tane.hatasız.
Marka takıntım yok aslında ama bende canon dilinden anlıyorum diye hep canon odaklı düşündüm., pentax' modellerini araştırayım :)
Arkadaşlar dijital makinemden epey sıkıldım, artık keskinlik,netlik,manuel kullanamayış vs vs iyice soguttu.1000 tl gibi bir bütçe ayırmayı düşünüyorum. 2.el olarak bu bütçeyle ne almamı önerirsiniz ?
Niyetin varsa az birsey daha citani arttir, benim seti vereyim sana, uzunca bir sure devam edersin, profesyonel makina segmentinde 2 rakamli yari profesyonelden baslamis olursun.
http://www.techturkey.com/forum/off-topic-satiliklar/133447-canon-eos-50d-canon-bge2-grip-unomat-canta-16-gb-hafiza-karti.html
Niyetlenen varsa harika bir makina ve bu fiyata kacirilmayacak bir set..
merhaba herkese, öyle sanıyorum ki bu konuyu okuyan ve prof makina almaya bütçesi uymayan fotoğraf meraklısı arkadaşlarım vardır. onlar için çok harika bir makina tavsiye edebilirim oda FujiFilm Finepix JV250 ben geçen sene aralık ayında almıştım 230Tl idi indirimde almıştım şimdide 250 lira civarı sanıyorum fiyatı yanında 4 gb hafıza kartı koruyucu kap ve Petrix 1.5m tripod'la birlikte yaklaşık 300 lira gibi bir fiyata sahip oldum. prof makina alacaktım annem sayesinde böyle bir makina aldım ve hiç pişman değilim. Photoshop'ta kullandığım için bana hiç bir eksikliği yok makinanın. 16mpx görüntü kaliteside cabası ayrıca öyle modları var ki ben bile şaşırıyorum hâla 1 sene oldu neredeyse.
http://imageshack.us/a/img690/4913/dscf7787ij.jpg
http://imageshack.us/a/img811/4346/dscf7787kopya.jpg
Çözünürlük İçin Çektiğim Buradaki Fotoğrafa Bakabilirsiniz. (http://csknsrhn.deviantart.com/art/wallpaper-on-Turkey-Antalya-307191687)
Umarım yardımcı olabilirmişimdir..
Dün kardeşim 50mm lensimi yere düşürdü ve içinde bi tırnağı kırıldı lens tamiri gibi bişey sözkonusumudur tamir eden varmıdır ?
SOny NEX- Olympus Pen Lumix G serisi için düşüncesi olan var mı arkadaşlar?
Büyük body taşımak istemiyorum boşu boşuna fikirlerinizi almak isterim marka-model seçemiyorum şu an da..
63owen63
14-10-2012, 17:13
Time-r : Video 'da çekecegim,yoksa düşünürdüm ciddi.
Xtuner : Lens tamiri söz konusu tabi, ama her ele emanet edilmez.hassastır.
NikonPX100 Coolpix makina kullanan bir arkadasim mevcut. Bu makinanin su an ust modeli nedir ? Boyut olarak bu civarda ama daha yeni modeli nedir ?
Dün kardeşim 50mm lensimi yere düşürdü ve içinde bi tırnağı kırıldı lens tamiri gibi bişey sözkonusumudur tamir eden varmıdır ?
Sirkeci den Cağaloğlu'na çıkarken büyük postanenin sokağında bir yer vardı ama adını sanını unuttum komple.
Bi arkadaş düşünüyorda nikon j1 ile p510 arasında kararsız biraz baktım özelliklerine ikiside birbirine yakın gibi ben dslr önerdim ama pek sıcak bakmadı. Siz ne önerirsiniz ?
BurakYozgat.
16-10-2012, 09:22
Fotoğraf makinesi almayı düşünenler kaçırmasın...
Teknosa Alışveriş Sitesi - Herkes İçin Teknoloji (http://www.teknosa.com/kategori/fotograf__video_kamera/dijital_fotograf_makinesi/873/135175835/nikon_coolpix_l310_dijital_fotograf_makinesi)
Çok sevdiğim biri sağolsun aynısını hediye etti dün bana :) bakalım daha hiç çekim yapamadım bugün görücez nasıl bişey olduğunu :)
sıfır canon 600d mi almalı yoksa 2. el 5-10k shooter 60d mi bu iki makine arasında kaldım.
600dnin sıfırı ile 60dnin 2. eli aynı fiyat nerdeyse hangisi tercih edilmeli 2. el alsak skıntı cıkar mı makineden
sıfır canon 600d mi almalı yoksa 2. el 5-10k shooter 60d mi bu iki makine arasında kaldım.
600dnin sıfırı ile 60dnin 2. eli aynı fiyat nerdeyse hangisi tercih edilmeli 2. el alsak skıntı cıkar mı makineden
60 kesinlikle üstün bir makina ikinciel takıntınız yoksa alabilirsiniz
60 kesinlikle üstün bir makina ikinciel takıntınız yoksa alabilirsiniz
kıyasladım falan ustun oldugu belli tabiki ama 2. el takıntım var benim :) yakın çevremden bulursam almak istiyorm
kıyasladım falan ustun oldugu belli tabiki ama 2. el takıntım var benim :) yakın çevremden bulursam almak istiyorm
aynen benim gibi desene :D o zaman az daha para koyup sıfırını al bi ara 2100 tl idi sadece body olarak
60 d bi ust sinif makina .
Zaten cihaza o kadar para verip oyle bi makina alan adamin kotu kullanicagini sanmiyorum
15 k shutter zaten dusuk.
Eline al bi kac uzun pozlama yap 15 20 snlik hot pixellere filan bak auto focusuna bak cektigin fotolarin keskinligine bak begenirsen alirsin bu kadar dusunme.
Ben 600 d kullaniyorum o ayri :)
ilk makinem olucak ama smdi 600d ile baslayıp bi süre sonra makine degistirmek istemiyorm aldım mı uzun süre kullanayım diyorm öle bişey :D
shutter maximum kaç olmalı 2. el alırken
30 40k iyidir ama cok temiz kullanildiysa 60 a kadar gider
120-150 diyorlar sensorun omru icin ama cok detayli bilgim yok bu konuda
Bende senin gibi dusunerek 600 d aldim :)
Keske 60d alsaydim 2.el diyorum:)
63owen63
18-10-2012, 18:04
600d çok iyi bir makine ama 60d bambaşka bir seri, bambaşka bir segment. :)
Benim limitlerimde 500d- 600d (2.el) aralıgında.. Ama yerinde olsam,60d alırdım :)
30 40k iyidir ama cok temiz kullanildiysa 60 a kadar gider
120-150 diyorlar sensorun omru icin ama cok detayli bilgim yok bu konuda
Bende senin gibi dusunerek 600 d aldim :)
Keske 60d alsaydim 2.el diyorum:)
Kit lensle mi kullanıyorsun ? is II sanırım ?
Nasıl önceki kit lenslere nazaran,kullanıcı yorumun nedir ?
Tuncer M.
18-10-2012, 18:17
Canon 60d aldı ablam. Kesinlikle diğerlerinin sıfırını alacağınıza 2.el 60d alın diyorum o kadar fark yaratan bi makine. :)
Ben de 1150 tlye 550d buldum burada alacağım sanırım. ikilemdeyim şuan.
Not: Daha önce 2 adet eos 450d sahibi oldum.
63owen63
18-10-2012, 18:21
Canon 60d aldı ablam. Kesinlikle diğerlerinin sıfırını alacağınıza 2.el 60d alın diyorum o kadar fark yaratan bi makine. :)
Ben de 1150 tlye 550d buldum burada alacağım sanırım. ikilemdeyim şuan.
Not: Daha önce 2 adet eos 450d sahibi oldum.
1250'ye 600d ilanı var, tanımam etmem hatta param çıkışsa alacagım ama düşünürsen paslayayım ?
Tuncer M.
18-10-2012, 18:30
1250'ye 600d ilanı var, tanımam etmem hatta param çıkışsa alacagım ama düşünürsen paslayayım ?
İspanyadayım ben başkan. Eos 450dyi de Türkiye'den 2.el alırken 5-6 tane en ucuz baktım sonra bıkıp, 100 daha verip yüksek satan bi bayandan almıştım. :)
Sıfırını buldum burada. 1150 tlye. 9.5 ay daha buradayım. Garantisi lazım olursa kullanabileceğim yani. Bilemedim ikilemde kaldım çok fena :)
600d çok iyi bir makine ama 60d bambaşka bir seri, bambaşka bir segment. :)
Benim limitlerimde 500d- 600d (2.el) aralıgında.. Ama yerinde olsam,60d alırdım :)
Kit lensle mi kullanıyorsun ? is II sanırım ?
Nasıl önceki kit lenslere nazaran,kullanıcı yorumun nedir ?
18-55 55-250 prime 50 mm var
Makina cok guzel ve gercekten kullanici dostu ayarlari filan cok basit ama giris seviyesinde bi makina yani yapabilecegin belli :) yeni basliyan biri icin ideal ama bi yerden sonra fazlasini istiyor insan :D
18-55 oyle ahim sahim bi lens deil. Pek kullanmiyorum onun yerine prime lensi tercih ediyorum anca genis aci cok gerekliyse kullaniyorum.
55-250 fiyat performans olarak degerlndirildiginde cok basarili cok keskin ve canli sonuclar alabiliyorsun
50 mm prime i zaten anlatmaya gerek yok gece cekimlerinde ulan 200 liralik lens nasi bu kadar basarili dedirtiyor adeta.:D
HondatugraL
18-10-2012, 19:21
aylardır nıkon d600 beklıyordum. Fıyatı uygun olucak dedıler lenssız boş bady fıyatı 4.000 TL en ecuzu :D Zengınlerlemı konustum ne anlamadım gene D90 a düştük. :D
ucuz fullframe'in şu ara çıkması zordu zaten
HondatugraL
18-10-2012, 19:37
ucuz fullframe'in şu ara çıkması zordu zaten
2000 tl cıvarında olcak dedıler. 2000 i tuttuda dolar cınsınden tutturdular :)
2000 tl cıvarında olcak dedıler. 2000 i tuttuda dolar cınsınden tutturdular :)
2000 tl olaydı d300s d7000 içlerine patlardı:D
Tuncer M.
18-10-2012, 22:00
Eos 550d'yi 1150den almaya gittim, bitmiş. Benden önce davranmış demek ki onlarca kişi. :D
arkadaşlar dslr-like fiyat/performans ürünü sölermisiniz ? hediye olucak çömezliği atması açsıından hatuna alıcam çok istiyor direk dslr ile başlamak kasabilir
arkadaşlar dslr-like fiyat/performans ürünü sölermisiniz ? hediye olucak çömezliği atması açsıından hatuna alıcam çok istiyor direk dslr ile başlamak kasabilir
slr like boşa para demek bence , ama illede alınacaksa ucuz fujilere bakabilirsin
d3100 nikon olabilir video özelliğide var +5100 de tavsiye edilebilir... bunların fiyatları iyi like olarak fujiler de olabilir...
63owen63
18-10-2012, 22:22
hondatugral 2.el düşünmüyor musun ?
550d öneririm :)
alicancalis
18-10-2012, 22:24
Geçen hafta d7000 i satıp Amerika'dan d600 aldım. Arada çok ciddi fark var. Kesinlikle tavsiye ederim.
alicancalis
18-10-2012, 22:26
Arkadaşlar bütçeniz dar ise size tavsiyem sony nex5n alın. Çok çok başarılı bir makine. Karşılaştırmalı testlerine dxomark.com dan bakabilirsiniz. Değerleri birçok dslr makineden üstündür.
Geçen hafta d7000 i satıp Amerika'dan d600 aldım. Arada çok ciddi fark var. Kesinlikle tavsiye ederim.
O kadar fark olur elbette :) sonuçta ta kare bende değişimi yaparsam D600 ile yapmayı düşünüyorum , hangi lenslerle kullanıyorsunuz birde örnek fotoğraflar varmı ?
alicancalis
18-10-2012, 22:31
O kadar fark olur elbette :) sonuçta ta kare bende değişimi yaparsam D600 ile yapmayı düşünüyorum , hangi lenslerle kullanıyorsunuz birde örnek fotoğraflar varmı ?
Ben biraz mesleki olarak yoğun kullanıyorum. Diş hekimiyim ve nikon 105mm mikro f2.8, 60 mm mikro (makro) f 2.8,bunlar dışında gezi ve dışarda nikon 24-85mm f2.8-4, tokina 11-16mm f2.8, 35mm 1.8, 50mm 1.8 kullanıyorum.
Elimde şu anda ipad olduğu için birşey yükleyemiorum kusuruma bakmayın.
alicancalis
18-10-2012, 22:34
Bu arada dxomark.com dan d600 ün sensör skorlarına bakarsanız Canon eos 5d mk3 den bile ne kadar farklı üstün olduğunu görebilirsiniz. Bu bağlamda fiyatı oldukça uygun.
Ben biraz mesleki olarak yoğun kullanıyorum. Diş hekimiyim ve nikon 105mm mikro f2.8, 60 mm mikro (makro) f 2.8,bunlar dışında gezi ve dışarda nikon 24-85mm f2.8-4, tokina 11-16mm f2.8, 35mm 1.8, 50mm 1.8 kullanıyorum.
Elimde şu anda ipad olduğu için birşey yükleyemiorum kusuruma bakmayın.
önemli değil 35 ve 50 mm 1.8 (G) sanırım bu lenslerde köşelerde kararma sorunu oluyormu ?
alicancalis
18-10-2012, 22:36
önemli değil 35 ve 50 mm 1.8 (G) sanırım bu lenslerde köşelerde kararma sorunu oluyormu ?
Bir sıkıntı yok. 35 dx formatında bir lens. Nikon'un dx formatı için çıkardığı lenslerden. Uygun fiyatlı ama çok başarılı bir lens. Fx formatına takınca auto crop mode da çalışıyor. Bir sorun yok. Sizde sıkıntımı oluyor.
yok bendede sorun yok 35 mm de ama benim makine zaten dx d5000 kullanıyorum hani tam karede de kullanabilirmiyim diye sormuştum , ben fx lerde kararma olur diye biliryordum dx modda olmuyor diyorsunuz dx modun eksik mp den başka ne gibi dezavantajı var ?
alicancalis
18-10-2012, 22:56
yok bendede sorun yok 35 mm de ama benim makine zaten dx d5000 kullanıyorum hani tam karede de kullanabilirmiyim diye sormuştum , ben fx lerde kararma olur diye biliryordum dx modda olmuyor diyorsunuz dx modun eksik mp den başka ne gibi dezavantajı var ?
En büyük fark lensleri gerçek değeri üzerinden kullanabiliyorsun. Yani fx formatında 50 mm lik birblens dx formatında 1.5 katı yani 75 mm olarak çalışıyor. Yani lenslerin özellikle dx formatında bir lens değilse görme alanın çok değişiyor ve daralıyor. Birde tabii düşük ışık performansında fx formatında performan çok artıyor.
HondatugraL
18-10-2012, 23:04
2000 tl olaydı d300s d7000 içlerine patlardı:D
valla olsaydı ıyı olurdu be abı :D
hondatugral 2.el düşünmüyor musun ?
550d öneririm :)
abı ıkıdebır almıcaz sonuçta uzun yıllar gıtsın ıstıyorum ilk açan ve ılk sahıbı ben olmak ıstıyorum o yuzden. Önceliğim marka olarak nikona özellikle giriş seviyesı makınelerınde canon elımde çok ufak kalıyor sevemıyorum grıp falan takmam gerekıyor onu takmak şart olduktan sonra nıkona takar hali hazırda elıme oturan makıneyı ıyıce buyuturm. Ustelık o perde sesi yokmu her çekişte yenıden dğmuşum gıbı oluyorum. Çektıkçe çekesım gelıyor :D
dslr fiyatları bıraz aşıyor :D fıyat performans dslr lardan tavsiye alalım ozaman? şuan fuji s6500 f kullanıyorum performans like lardan öte ama çok eski bir makinadır kendılerı bılen bılır :D hatuna sıfır alıcam 2.el anca çokkk çokk temız olmakk kaydıyla yaniii
İbrahim33
19-10-2012, 22:28
Yarın alacağım inşallah , özelliklerine göre fiyatı uygun geldi bana...Sizce nasıl ?
Tuncer M.
19-10-2012, 22:35
Arkadaşlar 1150 tlye alsam mı nikon d3100ü? Yoksa 550d'nin gelmesini mi beklesem ?
63owen63
19-10-2012, 22:37
550d bekle :)
Tuncer M.
19-10-2012, 22:41
550d bekle :)
600dye salça oldum da, o biraz pahalı kaçtı. Arkadaşım ne olacak lan 5-6 gece çıkma dışarı alırsın dedi, ama her şeyin yeri ayrı. :D
Ben gelip incelediğim de, d3100ün daha düşük fiyatlı olmasını bekliyordum ama 550d'yle aynı fiyat burada malesef. :( Almadan döndüm, haftaiçi bir daha giderim, gelene kadar beklerim! :)
63owen63
19-10-2012, 23:03
Arkadaş harbici Osmanmış :)))
Adam haklı. :)
emredağla
24-10-2012, 19:43
arkadaşlar indirim vardı samsung WB150F aldım sizce nasıl bi makinadır ?
alicancalis
25-10-2012, 11:40
Makine alırken dxomark.com dan sensor skorlarına bakabilirsiniz.
anthinka
28-10-2012, 23:09
Fiyatı yanıyor! :icon_tup::hiihi::hiihi:
Yeniçarşımdaki world puan kampanyası bitmeden 600d almayı düşünen arkadaşlara duyurulur.
Ayrıca kampanya ay sonunda bittiği için puanlar 1 haftaya yüklenecek.
Ürün Paralel İthalat Garantili IS II lensli link aşağıda
Canon EOS 600D + 18-55mm Lens IS II ÜCRETSİZ VE HIZLI KARGO ! - 1162936 (http://www.yenicarsim.com/canon-eos-600d-18-55mm-lens-is-ii-ucretsiz-ve-hizli-kargo/dijital-slr-fotograf-makineleri/id/1162936/)
World kartın %10 kampanyasıyla 1260TL ye geliyor.
HondatugraL
29-10-2012, 08:57
şuda iyimiş.
Nikon D90 18-105mm VR LENS 12.3 MP Dslr Fotoğraf Makinesi - 1105470 (http://www.yenicarsim.com/nikon-d90-18-105mm-vr-lens-123-mp-dslr-fotograf-makinesi/dijital-slr-fotograf-makineleri/id/1105470/)
BurakYozgat.
30-10-2012, 14:46
Yarın alacağım inşallah , özelliklerine göre fiyatı uygun geldi bana...Sizce nasıl ?
çok memnunum o fiyata 0 olarak alınabilicek tek makine bence.
http://imageshack.us/a/img835/5933/dscn0112i.jpg
bi hort yapalımm :D
yeni başlayacağım için düşük bütçe ile başlayayım diyorum sizce aşağıdaki makinalardan hangisini almalıyım...
Fujifilm FinePix S2980 14 Megapixel 18x Optik Zoom 3.0inc LCD Ekran HD Dijital Fotoğraf Makinesi - Gold.com.tr (http://www.gold.com.tr/U202718/Fujifilm-FinePix-S2980-14-Megapixel-18x-Optik-Zoom-3-0inc-LCD-Ekran-HD-Dijital-Fotograf-Makinesi)
bi hort yapalımm :D
yeni başlayacağım için düşük bütçe ile başlayayım diyorum sizce aşağıdaki makinalardan hangisini almalıyım...
Fujifilm FinePix S2980 14 Megapixel 18x Optik Zoom 3.0inc LCD Ekran HD Dijital Fotoğraf Makinesi - Gold.com.tr (http://www.gold.com.tr/U202718/Fujifilm-FinePix-S2980-14-Megapixel-18x-Optik-Zoom-3-0inc-LCD-Ekran-HD-Dijital-Fotograf-Makinesi)
Fotograf cekmek icin fena degil ama hobi olarak yapicam ugrasicam edicem diyorsan 2. El dslr al derim
Biraz daha koyup canon 450d alirsin kit lensiyle. En azindan dlsrye alisirsin ayarlari gorursun kurcaliya kurcaliya cozersin o isi.
Yada okurum arastiririm kursunada giderim sanatci ruhluyum dersen direk slr al sanat yap o butceyle en kral slr makinayi alirsin :D
18-55 ve 75-300 canon lens ile 550d mi yoksa 18-135 lens ile mi almak daha mantıklı olur. ikiside aynı fiyat birinde 2 lens digerinde tek lens. 75-300 lensin cok işime yarayacagını dusunmuyorum o yuzden ikilemde kaldım yardımcı olurmusunz
Serdardulger
15-11-2012, 22:22
Merhaba Arkadaşlar;
Fotoğraf Makinası almayı düşünüyorum TeknoSA'da Canon 1100D Var Fiyatı 999 Lira CANON EOS 1100D + 18-55MM IS DİJİTAL FOTOĞRAF MAKİNESİ - DİJİTAL SLR FOTOĞRAF MAKİNESİ - Teknosa.com Tavsiyeleriniz nelerdir.
Emre İlbi
16-11-2012, 19:59
18-55 ve 75-300 canon lens ile 550d mi yoksa 18-135 lens ile mi almak daha mantıklı olur. ikiside aynı fiyat birinde 2 lens digerinde tek lens. 75-300 lensin cok işime yarayacagını dusunmuyorum o yuzden ikilemde kaldım yardımcı olurmusunz
Kesinlikle 18-135
Merhaba Arkadaşlar;
Fotoğraf Makinası almayı düşünüyorum TeknoSA'da Canon 1100D Var Fiyatı 999 Lira CANON EOS 1100D + 18-55MM IS DİJİTAL FOTOĞRAF MAKİNESİ - DİJİTAL SLR FOTOĞRAF MAKİNESİ - Teknosa.com Tavsiyeleriniz nelerdir.
bana göre 1100D'ye verilen para boşa gider,
en azından 450D alınabilir
Berent.t
21-11-2012, 12:53
Şöyle 500 TL civarlarında bir makine almayı düşünüyorum. Açıkçası başka sayfalarda yine böyle bir soruyla karşılaşmış olabilirsiniz, tüm sayfaları okuyamadım özür dileyerekten.. Bir iki sorumda var;
Samsung'un iki tane cihazını beğendim. Biri WB100, bir diğeri de WB150 F.
Bir de Fujifilm S2980...??...
Bu makinelerden kullanan arkadaşlar varmıdır aramızda? ya da yine bu rakam dahilinde alternatif bir seçenek, tavsiye edebileceğiniz modeller varmıdır?
Pilli makinemi yoksa bataryalımı avantajlıdır ?..
Berent.t
21-11-2012, 13:11
ve ayrıca SAÇMA SAPAN ANLAMSIZ konuların açılıp, şurda ciddi anlamda merak ettiğim birşeye cevap ararken bulunduğum konunun, sırf o gereksiz konular yüzünden aşağıda kalmasına da tavım.
Bi bitmediler...
Şöyle 500 TL civarlarında bir makine almayı düşünüyorum. Açıkçası başka sayfalarda yine böyle bir soruyla karşılaşmış olabilirsiniz, tüm sayfaları okuyamadım özür dileyerekten.. Bir iki sorumda var;
Bu makinelerden kullanan arkadaşlar varmıdır aramızda? ya da yine bu rakam dahilinde alternatif bir seçenek, tavsiye edebileceğiniz modeller varmıdır?
cok güzel dslr makine veriyim :D
Berent.t
21-11-2012, 13:15
Acaba nedir nedir?
fuji 2950 degilde 1600 kullaniyorum. genel olarak ikiside ayni makine. sarjli pille kullanirsin. bayada gidiyor sarji. gece cekimlerinde cok kotu. uzun pozlamak gerektiriyor. bence 500tl cok para o makineye. onun yerine lens degistirebilcegimiz 2.el bi dslr alsan daha mantikli. ben pismanim. he kotu bi makinede degil. ama o paraya kesinlikle 2.el dslr.
Berent.t
21-11-2012, 13:19
2. elde mesela nasıl bir makinemiz olur? :)
Yani marka model ne olur?..
Acaba nedir nedir?
Nikon d60 :)
Berent.t
21-11-2012, 13:28
Olm şimdi farkettim la ben.
500 TL diyorum ben. Konu 1500 olarak anlaşılmış olmasın :D:D
Emre İlbi
21-11-2012, 13:33
Bir zamanlar Fuji S2700 kullanıyordum, çok memnundum,
gece çekimi Tripodla başarılı, tripodsuz berbattı :D
video çekimi iyi değildi, lakin fiyat-performans olarak beni fazlasıyla tatmin ediyordu,
Manuel fonksiyonları oldukça tatmin ediciydi, ilk zamanlar çekimlerim çok kötüydü,
compact makinadan bile kötüydü :hahaha:
zamanla kullanmayı öğrendikçe güzel kareler yakalamıştım,
kısacası Fujiyi tavsiye ederim, diğerleriyle ilgili fikrim yok :)
Emre İlbi
21-11-2012, 13:36
Rahmetli Fuji ile çektiğim son aracın fotoları :)
http://www.techturkey.com/forum/fotograflariniz/119809-nissan-200sx-s14-kayseri.html
ya bende bişiler istiyorum ama para yok :D
şu eski canon eos 300 350 falan iş görürmü yaa
lnd_samet
22-11-2012, 10:43
beyler eşim yeni yeni fotoğrafa merak saldı.zaten digitallerde cekiyordu fakat kursa filan başladı,profosyenel olarak makine olarak alacağım.
şimdi baktım.hocasının notlarına ve kendi notlarına. geniş mm lik birşeylere ihtiyacımız var.
aklıma nikon D3100 alıp(18-55 mercek zaten var) yanına sigma 70-300 objektif almak geldi?
ne dersiniz?
D5100 de olabilir--canon 600D de olabilir.
nikonun eski hegomanyası bitti sanırım?her yerde canon geçiyor sanki.
birde şey sorucam
canonu 600D+sigma 70-300 objektifmi
yoksa direk 18-135 mi ne bir merceklisimi?
yani tek objektif çift objektif hangisi daha mantıklı?
evelinkamenov
22-11-2012, 11:16
Satılık Nikon D5000 18-55mm Lensli Tripod ve Çantası birlikte sıfır gibi yaklaşık 6000 shutter yapılmıştır en fazla. Uyarsa iletişime geçebiliriz. (Fiyat:1100 TL)
beyler eşim yeni yeni fotoğrafa merak saldı.zaten digitallerde cekiyordu fakat kursa filan başladı,profosyenel olarak makine olarak alacağım.
şimdi baktım.hocasının notlarına ve kendi notlarına. geniş mm lik birşeylere ihtiyacımız var.
aklıma nikon D3100 alıp(18-55 mercek zaten var) yanına sigma 70-300 objektif almak geldi?
ne dersiniz?
birde şey sorucam
Hocam doğada kuş böcek fotosu çekmiyceksen 70-300 e gerek yok
18-55+70-300 taşıyacağına
18-135 al hem performans olarak çok üstün diğer ikisinden.
Ben 18-55 55-250 50mm kullanıyorum beni tatmin ediyor ama keşke bütün bunlar yerine 18-135 alsaydım diyorum arasıra o çantayı taşırken :D
ne dersiniz?
birde şey sorucam
600D'nin doner ekrani disinda bi esprisi yok,
18-135 ve 550D yeter yeni baslayana..
ayrıca yeni başlıyan birisi için canon tavsiye ederiim. Kullanımı çok kolay.
nikon birazdaha karmaşık kalıyor.
550d yada 600d düşünebilirsin
lnd_samet
22-11-2012, 12:16
hımm 550D normal-----600D döner ekran farkı var sadece.---anladım bunu:)
peki buna baktım hepsiburadada filan yok eski bir ürünmü?2.ele pek sıcak bakmıyor hatun kişi:)
bunu 18-135 olarakmı almalıyız yani?
yafu-bi ara sanırım 2li set satılıyormuş,yokmu bulamadımmı?
hımm 550D normal-----600D döner ekran farkı var sadece.---anladım bunu:)
peki buna baktım hepsiburadada filan yok eski bir ürünmü?2.ele pek sıcak bakmıyor hatun kişi:)
bunu 18-135 olarakmı almalıyız yani?
yafu-bi ara sanırım 2li set satılıyormuş,yokmu bulamadımmı?
CANON 550D 18-55 DC Lens Kit Fotoraf Makinesi, (http://www.fotografium.com/CANON-550D-18-55-DC-Lens-Kit-Fotograf-Makinesi_5569.html?search=550d)
lensi ayrica alacaksiniz ;)
lnd_samet
22-11-2012, 15:06
hımmm.
tamamdır teşekkürler araştıralım biraz daha:)
canon nikondan pahalı yav.niyeki nikon daha iyi diye bilirdim bende
hangi makine hangisinden pahalı ? butun makineler aynı degil sonucta :)
Mert Safa
23-11-2012, 15:37
D3000 makinem var, makineyi 2. el almıştım shutter programında 20 bin cıkmıstı sasırmıştım.
şimdiki sorunumda makineyi aldığımda sanki renkler daha canlıydı boyle bişey olabilir mi ?
lnd_samet
23-11-2012, 16:02
nikon3100 le canon550D nerdeyse aynı özelliklere sahip(benim görebildiğim.)ama aralarında fark var bariz.
D3000 makinem var, makineyi 2. el almıştım shutter programında 20 bin cıkmıstı sasırmıştım.
şimdiki sorunumda makineyi aldığımda sanki renkler daha canlıydı boyle bişey olabilir mi ?
objektif veya makinayı düşürdüz mü veya başka bir fiziksel bir etki oluştumu ?
Mert Safa
23-11-2012, 17:03
objektif veya makinayı düşürdüz mü veya başka bir fiziksel bir etki oluştumu ?
Hayır hiç olmadı bakmak için cıkarıp takmam bile sadece 2 kez oldu objektifi cantasında zarar goruceğinide sanmam. gece cekimlerinde cok zorladım sık sık ayar değiştirip cektim ama hiç kontrastlarla oynamadım :o
sanki yeşil daha soluk onceden daha net ve canlıydı
Cevap için cok teşşekkür ederim:)
arkadaşlar bugün vatan'dan 400 tl'ye samsung 16.2 mp wb100 aldım. kullanan var mı, nasıldır? yoksa samsung almakla hata mı etmişimdir? :)
''Ben de 1600 tl'ye kadar başta 'micro four thirds' öncelikli olmak üzere DSLR makine önerilerinizi bekliyorum..'' Önerilerinize göre araştırma yapacağım arkadaşlar..
@cookies
dediginiz şey ne bilmiyorm ama o fiyata 550d var mantıklı olarak
Hayır hiç olmadı bakmak için cıkarıp takmam bile sadece 2 kez oldu objektifi cantasında zarar goruceğinide sanmam. gece cekimlerinde cok zorladım sık sık ayar değiştirip cektim ama hiç kontrastlarla oynamadım :o
o zaman ya makinanın ayarlarını bozdun (resetleyebilirisin) yada pisikolojik :D
Fotoğraf işiyle uğraşanlar ,ufak bi shop işim var shop da sayılmaz aslında yardımcı olabilecek var mı ?
@cookies
dediginiz şey ne bilmiyorm ama o fiyata 550d var mantıklı olarak
Başta Olympus, Sony ve Lumix'in kullandığı bir teknoloji.. Aslında işin kısası büyük body'den kurtaran bir teknoloji compact makine boyutunda DSLR işlevli cihazlar.. Sensörler aynı fakat ebatlar küçük.. Tabi bazılarında optik vizör ve ayna sitemi yok.. Vizör harici olarak takılabiliyor..
550D ye alternatif ne olabilir peki.. En fazla 2 lens kullanacağım.. PENTAX kullanan arkadaşlar var mı? Öncelikli olarak ürün çekimi ve RAW formatlı fotoğraflar üzerinde çalışacağım..
beyaz ayarinda sorun olmasin?
Mert Safa
26-11-2012, 00:34
beyaz ayarinda sorun olmasin?
beyaz ayarı nedir tam olarak :)
o zaman ya makinanın ayarlarını bozdun (resetleyebilirisin) yada pisikolojik :D
birazda oyle olduğunu dusunuyorum :D ama resetlicem :)
beyaz ayarı nedir tam olarak :)
birazda oyle olduğunu dusunuyorum :D ama resetlicem :)
white balance onuda otomatikte kullan bir dene
Mert Safa
26-11-2012, 00:46
white balance onuda otomatikte kullan bir dene
tamamdır yarın denicem mutlaka :) tekrar teşekkür ederim.
bu lenslerin özelliklerini nerden öğrenebiliriz yani 18-55 ne işe yarar 18-135 ne işe yarar gibi?
xerhnuyrx
26-11-2012, 10:46
bu lenslerin özelliklerini nerden öğrenebiliriz yani 18-55 ne işe yarar 18-135 ne işe yarar gibi?
18-55 standart vassat bir lenstir makinelerin yanında gelir kit lenstir 18-135 daha kaliteli ve zoom yapabilen bir lenstir tabi 18-55 e göre.
Lenslerde önemli olan diyafram aralıgıdır 18-55 canon 3,5-5.6 18-135 de aynıdır fakat mercek kalitesi daha iyidir diyafram sayısı ne kadar düşerse kalite artacaktır. 3,5 2,8 1,8 1,4 sayı düştükçe kalite ve fiyat artar :)
18-55 ve 18-135 zoom aralığıdır yani değer ne kadar küçükse açı o kadar geniştir ama değer büyüdükçe açı daralır. Yani 135mm ile ağacın üzerindeki kuşu çok net çekebilirken 18mm de komple güzel bi ağaç resmi çekersiniz :)
18-135 geniş açı sayılır incedende dar açı sayılabilir. Başlangıç ve orta sınıf için ideal bi lensdir.
tamamdır yarın denicem mutlaka :) tekrar teşekkür ederim.
rica ederim , Fotoğraflarının exif bilgilerinden bu ayarlara bakıp neyi kaçta hangi modda çektiğini görebilirsin , eski iyi şimdiki kötü dediğin fotoğrafların exiflerini kıyasla neyi nerede yanlış yaptığını daha kolayda bulabilirsin
lnd_samet
26-11-2012, 11:55
ya,ben bu hafta cano 550D alıcam bi tane.
muhtemelen canonun kendi 70-300 objektifi ile birlikte alıcam,,,18-55 orjinalin yanında.
diyorum ki üstünde çıkan 18-55 i almasam (F değeri filan düşük) direk body alsam.üstünede 18-130 bi objektif patlatsam:)nasıl olur.
yada canon için şu objektif dediğiniz birşey varmı?
birde alışverişpazarımı ne bi site var.içinde gül fotograf xxx magazası filan diye satıcılar var.
fiyatları uygun piyasaya göre.fakat 2 yıl canon eurosa garantisi geçerlimi yoksa büyük satıcılardanmı alalım?
Beyler kendi kullandıgım fotoğraf makinamı satıyorum bizden biri alırsa çok iyi fiyata vericem :)
http://www.techturkey.com/forum/off-topic-satiliklar/136760-nikon-d60-3-lens-tripod-canta-baslangic-seti.html
18-55 standart vassat bir lenstir makinelerin yanında gelir kit lenstir 18-135 daha kaliteli ve zoom yapabilen bir lenstir tabi 18-55 e göre.
Lenslerde önemli olan diyafram aralıgıdır 18-55 canon 3,5-5.6 18-135 de aynıdır fakat mercek kalitesi daha iyidir diyafram sayısı ne kadar düşerse kalite artacaktır. 3,5 2,8 1,8 1,4 sayı düştükçe kalite ve fiyat artar :)
18-55 ve 18-135 zoom aralığıdır yani değer ne kadar küçükse açı o kadar geniştir ama değer büyüdükçe açı daralır. Yani 135mm ile ağacın üzerindeki kuşu çok net çekebilirken 18mm de komple güzel bi ağaç resmi çekersiniz :)
18-135 geniş açı sayılır incedende dar açı sayılabilir. Başlangıç ve orta sınıf için ideal bi lensdir.
teşekkürler örnekle verince daha açıklayıcı oldu :)
Eos350d kullanıyorum,geçmek istiyorum artık ama yine giriş seviyesinde ilerlerim herhalde. Bütçem 1100-1200 tl civarı ne önerirsiniz 600d düşünüyorum ben
Eos350d kullanıyorum,geçmek istiyorum artık ama yine giriş seviyesinde ilerlerim herhalde. Bütçem 1100-1200 tl civarı ne önerirsiniz 600d düşünüyorum ben
Yardımlar bekleniyor ? :)
600D doner ekran disinda bir artisi yok size, 550D yeterli..
1200 tl'ye eos600d buldum 6500 shutterda gayet temiz . Lens yok sadece . Fiyat uygun mu ?
1200 tl'ye eos600d buldum 6500 shutterda gayet temiz . Lens yok sadece . Fiyat uygun mu ?
Bence video çekmeyeceksen D3100 al.. Sıfırı 1100 civarı fiyat/performansı en iyi makinelerden biri.. Ama önceden canon leslerin varsa elinde bilemem canondan devam et derim..
Bence video çekmeyeceksen D3100 al.. Sıfırı 1100 civarı fiyat/performansı en iyi makinelerden biri.. Ama önceden canon leslerin varsa elinde bilemem canondan devam et derim..
canon lenslerim var,vatanda bugün 1100 tl idi d3100 ama nikonunda her şeyi pahalı be :(
Evet tahmin ediyordum lensleri vardır dedim kesin :) Nikon'un AF motorları Lenste olduğundan pahalı.. Ama Canon'un neredeyse tüm lensleri motorlu nikon bu yönden biraz sıkıntılı yani ortalama 200-250 lira civarı daha pahalı canon muadili lensleri.. Ben 5100 almaya karar verdim gibi gerçi 5200 tanıtılacak yılbaşında fiyatı düşer biraz daha bekliyoruz.. Nikon kit lenste daha başarılı keskinlik bakımından sanki..
Evet tahmin ediyordum lensleri vardır dedim kesin :) Nikon'un AF motorları Lenste olduğundan pahalı.. Ama Canon'un neredeyse tüm lensleri motorlu nikon bu yönden biraz sıkıntılı yani ortalama 200-250 lira civarı daha pahalı canon muadili lensleri.. Ben 5100 almaya karar verdim gibi gerçi 5200 tanıtılacak yılbaşında fiyatı düşer biraz daha bekliyoruz.. Nikon kit lenste daha başarılı keskinlik bakımından sanki..
Orası doğru abi ama canonun 50 mm lens i ile nikonun lensi arasında 150 dolar gibi bir fark var sen düşün gerisini :)
pentax k10 kullandım, beğenerek :) ömrünü bitirdim. Şimdi canon 600d kullanıyorum yaklaşık bir yıl oldu. çok memnunum... tavsiye ederim.
Evet öyle ama ben muhtemelen kit lens ile kullanacağım.. Eğer kesmezse beni telezoom'a fln ihtiyaç bırakırsa naneyi yedik canon'dan iyi makine olmaz benim için :p
huseyinnn
02-12-2012, 19:35
Nikon D-90 fiyatı nerdeyse %50 düşmüş nasıl makine fiyat performans olarak
Nikon D90 12.3 MP DSLR Foto.Makinesi +18-105 mm VR Lens Kiti + 8 GB Hafıza Kartı + SLR Çanta Hediye !!! | hızlıal.com (http://www.hizlial.com/u03.005.1483.0007/nikon-d90-123-mp-dslr-fotomakinesi-18-105-mm-vr-lens-kiti-8-gb-hafiza-karti-slr-canta-hediye?utm_source=Daily_Mailing&utm_medium=foto-kamera&utm_term=20121202&utm_content=foto-kamera_nikon-d90_top&utm_campaign=foto-kamera_20121202&adw=1)
tayreep_john
02-12-2012, 19:38
Nikon D-90 fiyatı nerdeyse %50 düşmüş nasıl makine fiyat performans olarak
Nikon D90 12.3 MP DSLR Foto.Makinesi +18-105 mm VR Lens Kiti + 8 GB Hafıza Kartı + SLR Çanta Hediye !!! | hızlıal.com (http://www.hizlial.com/u03.005.1483.0007/nikon-d90-123-mp-dslr-fotomakinesi-18-105-mm-vr-lens-kiti-8-gb-hafiza-karti-slr-canta-hediye?utm_source=Daily_Mailing&utm_medium=foto-kamera&utm_term=20121202&utm_content=foto-kamera_nikon-d90_top&utm_campaign=foto-kamera_20121202&adw=1)
üst seviye bi model d90 fiyatı da ciddi düşmüş geçen hafta çoğu elektronik mağzada 2.700 gibi fiyatı vardı ama onun yerine d7000 , 7100 gibi yeni modellere yönelmiyosun sonuçta 2008 yılında üretimi olan bir makina
lnd_samet
03-12-2012, 08:23
canon 550D siparişini verdim.
aslında 75-300 lensle birlikte alacaktım fakat. ayrıca almanın bana fiyat anlamında bir zarar getirmediğini görünce,şimdilik 18-55 le el alışkanlığı sonra lens değişikliğine gidicem.
bakalım.umarım hatun sıkılmazda kullanır:))
Canon 600D ve 18-55 IS II Lens Kit DSLR Fotoğraf Makinesi - Profesyonel Fotoğraf Makinesi (http://www.arabulvar.com/canon-600d-ve-18-55-is-ii-lens-kit-dslr-fotograf-makinesi/?pr=178498)
bu siteyi bilen var mı ? güvenilir midir ?
600d fiyatı mükemmel durumda şu an her an alabilirim.
lnd_samet
05-12-2012, 11:27
aynı fiyata dün 550D aldım bende.
aynı fiyata dün 550D aldım bende.
Aynı yerden mi ?
lnd_samet
05-12-2012, 11:36
yok,yeniçarşım.com teknomixtr diye bir satıcıdan. 1 günde elime ulaştı.en düşük fiyatlı oradaydı.
buranın fiyatıda güzel,baya düşük yani
lnd_samet
05-12-2012, 11:41
şüphelenecek birşey yok.
550D ye bütün büyük mağazalar 1700-1800 gibi fiyat çekerken 1.300 e buluyorsak.ve alıyorsak,emin ol ki 600D içinde geçerlidir bu.
kar marjı çok yüksek bu ürünlerde
limangonun sitesinde vardı ortaklar galiba ,alınmayacak fiyat değil gerçekten süper fiyat .2. eli satıyorlar bu fiyatlara
daha önceden foruma DSLR almak için konu açmıştım daha sonrasında vazgeçip laptop aldım :D bendeki kompakt makine ile idare ediyordum ancak lensinde bi problem oluştu , arızayı yaptırabileceğim ist. anadolu yakasında bir yer var mı ?
hJqnsk-BRz0
http://g1212.hizliresim.com/14/m/h1nd8.jpg
http://g1212.hizliresim.com/14/m/h1ncp.jpg
videodan fazla birşey anlaşılmamış olabilir arızasını yazıyım , fotoğraf makinem kapalı olduğu halde lens açık kalıyo makine kapatmıyor ve fotoğraf makinesini açtığımda lens aynı durumda ve ekranda hata veriyo
yusufaltintepe
28-12-2012, 07:29
Arkadaşlar makine alma arefesindeyim iki makine arasında kaldım yardımlarınıza ve fikirlerinize ihtiyacım makineyi eşim için alıyorum kurs vs eğitimini görüp hobi amaçlı kullanacak makineler şunlar
1- canon eos 60d
2- nikon d7000
iki makineyi + ları ve - leri olarak fikir verirseniz sevinirim
Tarık V.
30-12-2012, 17:21
Fujifilm Finepix HS-10 nasıl bir makinedir, kullanan veyahut bilgi sahibi olanlar var mı ?
Arkadaşım soruyor, kendisi peyzaj mimarı, yani yaptığı projeleri, doğayı vs. çekecektir. İşini görür mü acaba ?
Teşekkürler.
Nikon D7100 tanıtldı
Nikon D7100 (http://www.turknikon.com/nikon-govdeler/dx-format/nikon-d7100)
iyi akşamlar abiler. nikon d5100 makinem var 18-55 lens var ama lensi değiştirmeyi düşünüyorum. 70-300 vrsiz lens vatan computerde 350 tl sizce fiyat nasıl veya başka lens öneriniz olurmu ?
By CrAzY
24-02-2013, 19:44
1300 - 1500 Tl aralığında önerilebilecek Dslr Makinalar nelerdir arkadaşlar :)
iyi akşamlar abiler. nikon d5100 makinem var 18-55 lens var ama lensi değiştirmeyi düşünüyorum. 70-300 vrsiz lens vatan computerde 350 tl sizce fiyat nasıl veya başka lens öneriniz olurmu ?
vr'sız zoom lens zorlar seni
vr'sız zoom lens zorlar seni
vr'liler 750den başlıyor abi :( 18-135 nasıldır yada 18-200 ?
vr'liler 750den başlıyor abi :( 18-135 nasıldır yada 18-200 ?
sen nasıl fotoğraflar çekmekten hoşlanıyorsun ?
sen nasıl fotoğraflar çekmekten hoşlanıyorsun ?
abi 18-55 yetersiz kaldı bana. genelde portre çekim yapıyorum ama doğa fotoğraflarıda çekmek istiyorum. 350 tl gibi bi param var şuanlık. kendi lensimide satabılırım tabi alıcı cıkarmı bılmıyorum en fazla 3000bin shutterde falandır
Vrsiz doğa çekimi çok zor anca tripod la tezgahı açıcanda falan filan
Vrsiz alma bence hacı
abi vrli makineye param yetmiyor malesef :( ben kendi elimdeki 18-55ide satmaya kalksam ne kadara satabılırım veya aldıgım 70-300 sadece bana yeterlı olurmu
yada http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-fotograf-kamera-lens-filtre-satilik-af-s-dx-zoom-nikkor-55-200mm-f4-5.6g-ed-nikon-lens-116143336/detay bu lens nasıldır ?
Doga cekimi derken manzarami yoksa hayvan vs mi ? Porte icin 35mm f1.8 g yi bir arastir derim ayrica bu isler icin 18 55 asla yetersiz degildir
bişeyleri merak ettim abiler yaşıtlar bebeler
yeni cihazlar çıktı kompakt makine boyunda ama dslr ayarında iş görüyor tam anlamıyla olmasa da ve objektif değiştirme yeteneğine de sahip.
Sony NEX-C3A 16.2Mp 3" LCD Ekran Dijital Fotoğraf Makinesi - Siyah - Foto / Kamera - Hepsiburada.com (http://www.hepsiburada.com/liste/sony-nex-c3a-162mp-3-lcd-ekran-dijital-fotograf-makinesi-siyah/productDetails.aspx?productId=ftkomsonnexc3a&categoryId=248&navq=fh_eds%3d%25c3%259f%26categoryid%3d60002083%2 6fh_view_size%3d12%26fh_start_index%3d24%26fh_sort _by%3d-order_stock_attribute_pl%252c-ranking_cocktail_bestseller%26fh_secondid%3dftkoms onnexc3a%26fh_lister_pos%3d28%26fh_location%3d%252 f%252fcatalog01%252ftr_TR%252fbrand%253d%257bsony% 257d%252fcategories%253c%257bcatalog01_2147483606% 257d%252fcategories%253c%257bcatalog01_2147483606_ 60002083%257d%26fh_refview%3dlister)
şunun gibi ve canon da böyle ürün yapmıştı.
bunlar nedir ne değildir parasının karşılıgı eder mi?
Doga cekimi derken manzarami yoksa hayvan vs mi ? Porte icin 35mm f1.8 g yi bir arastir derim ayrica bu isler icin 18 55 asla yetersiz degildir
abi portre için yeterli ama ben daha uzakdan çekimlerde yapmak ıstıyorum arka tarafı istediğim gibi flu yapmıyo 18-55. daha önce d80de 70-300 vrli kullandım 10mp makıne benım suankı makınemden daha ıyıydi
bişeyleri merak ettim abiler yaşıtlar bebeler
yeni cihazlar çıktı kompakt makine boyunda ama dslr ayarında iş görüyor tam anlamıyla olmasa da ve objektif değiştirme yeteneğine de sahip.
Sony NEX-C3A 16.2Mp 3" LCD Ekran Dijital Fotoğraf Makinesi - Siyah - Foto / Kamera - Hepsiburada.com (http://www.hepsiburada.com/liste/sony-nex-c3a-162mp-3-lcd-ekran-dijital-fotograf-makinesi-siyah/productDetails.aspx?productId=ftkomsonnexc3a&categoryId=248&navq=fh_eds%3d%25c3%259f%26categoryid%3d60002083%2 6fh_view_size%3d12%26fh_start_index%3d24%26fh_sort _by%3d-order_stock_attribute_pl%252c-ranking_cocktail_bestseller%26fh_secondid%3dftkoms onnexc3a%26fh_lister_pos%3d28%26fh_location%3d%252 f%252fcatalog01%252ftr_TR%252fbrand%253d%257bsony% 257d%252fcategories%253c%257bcatalog01_2147483606% 257d%252fcategories%253c%257bcatalog01_2147483606_ 60002083%257d%26fh_refview%3dlister)
şunun gibi ve canon da böyle ürün yapmıştı.
bunlar nedir ne değildir parasının karşılıgı eder mi?
Bu aletlerde güzel kullanışlı ama dslr gibi ele oturmuyor
O agırlık o duygu yok :D
Bunlar icinde dslr sensörü olan kompak tipte makinalar görüntü kaliteleri iyidir ama ben bunlara isinamadim bi türlü
StyleALP
03-04-2013, 19:51
Canon ixus 130 fotoğraf makinemin lensi bozuk. 350 lira para istiyorlar şu fotograf makinesini daha uygun bir fiyata tamir edecek tanıdığı olan var mı ?