PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Deri döşemeye krem sürmek

Firat.M3
03-04-2012, 00:14
selam arkadaşlar,

aracımın deri döşemesi güneşten ve yaşından dolayı sertleşmişti. yaptığım araştırmalarda arkonun nemlendirici kremini sürerek yumuşatmanın mümkün olduğunu okumuştum. 2 gün aralıklarla arko nemlendirici kremi koltuklara elimle bol bol sürüyorum. sanki hafiften farketti gibi ama net birşey söylemek zor. henüz 1 kere uyguladım. 2. yi ise az önce sürdüm. Daha önce benzer şekilde sonuç alanlar oldu mu ? veya yumuşatma için farklı öneriler var mıdır ?

ruudvan
03-04-2012, 00:32
vazelin sür parlatır.

schizophrenic
03-04-2012, 00:42
Detailing işi yapan bi arkadaşımın dediğine göre belirli periyodlarda sürmek yumuşatıyomuş deriyi ama hangi krem bilmiyorum

tnbrk
03-04-2012, 00:51
Ben aklıma geldikce ortalama ay da bi kere meguiars ın deri kremini kullanıyorum mukkemel bi yumuşatma yaratmıyo açıkcası. Kremi bende duydum dikiş yerlerinden yedirerek kullanınca faydalı oldugunu söylüyolar.
Benim dikkat ettigim arabayı söyle 10 saat filan kullanmıcagım zaman sürüyorum ki o kremi emsin diye zaten ilk sürüldügünde parlıyo deri emince normal mat rengine geri geliyo.

Firat.M3
03-04-2012, 01:21
amaç zaten parlatmak değil burada. bende deri bakım ürünleri kullanıyorum fakat onlar daha çok temizleyici ve koruyucu özelliklere sahip. bu işlemi 98 model e36 da uyguluyorum şuanda. araca da hiç binmiyorum zaten. parlaklık vs den ziyade sertleşmiş deriyi yırtılmaktan kurtarmak amacım. yazın sıcağı yerse şansı kalmayacak çünkü..

Vlkn
03-04-2012, 01:22
Deri Bakımı için kremler satılıyor bende var Sonax'ın koltuktara falan sürüyorum gayet iyi.

-batu-
03-04-2012, 01:26
Gliptone Liquid Leather Gentle Leather Cleaner (250ml) - Shinearama (http://www.shinearama.co.uk/product.php?id=GTL-GT12A-250)

Gliptone Liquid Leather Conditioner (250ml) - Shinearama (http://www.shinearama.co.uk/product.php?id=GTL-GT11-250)

linkteki set cok iyidir. Yurtdışında da genelde gliserin içeren ürünler kullanıyorlar deri yumuşatmada.

imprezaWRC
03-04-2012, 09:03
Deri Bakımı için kremler satılıyor bende var Sonax'ın koltuktara falan sürüyorum gayet iyi.
+1

Gliptone Liquid Leather Gentle Leather Cleaner (250ml) - Shinearama (http://www.shinearama.co.uk/product.php?id=GTL-GT12A-250)

Gliptone Liquid Leather Conditioner (250ml) - Shinearama (http://www.shinearama.co.uk/product.php?id=GTL-GT11-250)

linkteki set cok iyidir. Yurtdışında da genelde gliserin içeren ürünler kullanıyorlar deri yumuşatmada.
+1

Arkadaşların dediklerine ek, olarak, arko veya türevi kremlerin deriye yarardan çok zararı olabilir. Arko kremide bedava vermiyorlar, azıcık daha paraya kıyıp en kolay ulaşılabilen ve en azından emsallerine nazaran nispeten daha hesaplı olan Sonax, Nigrin, Rex, Turtle wax, Arexons markalarının ürünlerini kullanmakta fayda var diye düşünmekteyim.

Time-R
03-04-2012, 09:18
Arko krem oldukca pahali ve lux bir islem olur bu is icin, meguiarsin bu is icin uretilmis urunleri daha iyi olacaktir..

gambit49
03-04-2012, 09:24
+1

+1

Arkadaşların dediklerine ek, olarak, arko veya türevi kremlerin deriye yarardan çok zararı olabilir. Arko kremide bedava vermiyorlar, azıcık daha paraya kıyıp en kolay ulaşılabilen ve en azından emsallerine nazaran nispeten daha hesaplı olan Sonax, Nigrin, Rex, Turtle wax, Arexons markalarının ürünlerini kullanmakta fayda var diye düşünmekteyim.

isin asli gliptone da dahil hepsinin rengi kokusu ayni :)

GokhanE.
03-04-2012, 09:32
Ben 3 aracimda da deri koltuk bakimi icin badem yagi kullandim,eczaneden badem yaglarindan nispeten pahali olani aliyorsunuz ve pamuk yardimiyla deriye suruyorsunuz.Ne cok fazla ne de cok az olcak bicimde,derinin ememedigi bicimde kalinti olursa temiz yumusak bir bezle fazlasini aliyorsunuz.

Bunu uyguladigim en eski modelli arabam 2000 model clk cabrioydu ve her yaz mevsiminde ustu acik olarak gunese cok fazla maruz kalan bir arabaydi,yine de deri koltuklarim bu uygulama sayesinde yumusak kaliyordu.Direksiyon kurulugu,kilcal catlamalar bi sureligine kaybolacaktir.Tekrar hissettiginizde tekrar uygularsiniz.

imprezaWRC
03-04-2012, 09:36
isin asli gliptone da dahil hepsinin rengi kokusu ayni :)

Rengine ,kokusuna birşey diyemem de, hepsi aynı değil. Biri jel tipi, biri krem tipi, biri sprey tipi...vs vs

Baran^
03-04-2012, 11:45
Ben bepanthen sürüyorum ahahahaha

Time-R
03-04-2012, 11:49

Sigara yaniklarina birebir iyi gelir abi, surtunme ve inceden yaralanmalara :D

imprezaWRC
03-04-2012, 11:59

Ne yapak panpa, inanak mı diyen Baykuş gözümün önüne geldi :D:D:D

Firat.M3
03-04-2012, 12:26
yahu ben ürünlerin fiyatında değilim zaten. Sonax ve turtle'ın koruyucu losyonları da mevcut. Fakat yumuşatma konusunda faydası olacağına inanmadığım için arkoyu deniyorum. Googleda aradığımda Artcar ın sahibi arkadaşın bu şekilde bir porsche koltuğunu kurtardığını okudum.

Bu verdiğiniz ürünleri de Türkiye'de bulmak zor gibi görünüyor.. Sonax'ın şu beyaz renkli besleyici sütü hakkında fikirleriniz nedir? Bitmek üzere, yenisini mi alayım yoksa farklı meg'e mi geçeyim ?

MatraX_07
03-04-2012, 12:29
denemekte fayda var

imprezaWRC
03-04-2012, 12:44
yahu ben ürünlerin fiyatında değilim zaten. Sonax ve turtle'ın koruyucu losyonları da mevcut. Fakat yumuşatma konusunda faydası olacağına inanmadığım için arkoyu deniyorum. Googleda aradığımda Artcar ın sahibi arkadaşın bu şekilde bir porsche koltuğunu kurtardığını okudum.

Bu verdiğiniz ürünleri de Türkiye'de bulmak zor gibi görünüyor.. Sonax'ın şu beyaz renkli besleyici sütü hakkında fikirleriniz nedir? Bitmek üzere, yenisini mi alayım yoksa farklı meg'e mi geçeyim ?

Ben meg.'in conditioner & cleaner bir arada ürününü kullanmıştım, lanet etmiştim o ürüne, koltuklardan gacur gucur sesler geliyordu.
Ama sadece conditioner'ı belki iyi olabilir birşey diyemem.

Firat.M3
03-04-2012, 12:59
Ben meg.'in conditioner & cleaner bir arada ürününü kullanmıştım, lanet etmiştim o ürüne, koltuklardan gacur gucur sesler geliyordu.
Ama sadece conditioner'ı belki iyi olabilir birşey diyemem.

sonaxta öyle bir sorun olmuyor. ben iki ürünün de farklı farklı kullanılmasının daha faydalı olacağını düşünüyorum. Sonax'ın camsil gibi bir ürünü var beyaz renkli fısfıs. Temizleyici özelliğe sahip. Onu sıkıp bulaşık süngerinin sert tarafıyla çok bastırmadan uygulayınca ciddi kir çıkartıyor. üstüne de iyi bir besleyici sürmek iş görür gibi..

Şu krem olayı hala muallakta ama :) net bir bilgi olmadığına göre bunun sonucunu yazmak bana düşüyor :)

erhann
03-04-2012, 13:03
sonaxta öyle bir sorun olmuyor. ben iki ürünün de farklı farklı kullanılmasının daha faydalı olacağını düşünüyorum. Sonax'ın camsil gibi bir ürünü var beyaz renkli fısfıs. Temizleyici özelliğe sahip. Onu sıkıp bulaşık süngerinin sert tarafıyla çok bastırmadan uygulayınca ciddi kir çıkartıyor. üstüne de iyi bir besleyici sürmek iş görür gibi..

Şu krem olayı hala muallakta ama :) net bir bilgi olmadığına göre bunun sonucunu yazmak bana düşüyor :)
cenk abiye bir soru ver o eski dukkanda prof. calisiyordu biliyorsun ;)

Onu-R
03-04-2012, 13:19
Nedense deriye veya torpidoya sürülen kimyasallardan hiç mi hiç haz etmiyorum.
Hepsi bana zarar veriyormuş, bozulma süresini / ömrünü kısaltıyormuş, o ilaçlara bağımlı kılıyormuş gibime geliyor.

lucky Jackal
03-04-2012, 13:31
ben turtle wax ın ürününü kullanıyorum çokta memnunum,senin dediğin arko krem,vazelin olaylarını falan duydum ama cesaret edemedim.sen yinede eski kullandığın ürünlere devam et veya turtle wax platinum'a geç,onun ürünüde güzel

-batu-
03-04-2012, 13:36
Kremi sürmeden ve sürerken deriyi saç kurutma makinesiyle biraz ısıtabilirseniz cok daha güzel sonuç verecektir.

Firat.M3
03-04-2012, 13:45
Kremi sürmeden ve sürerken deriyi saç kurutma makinesiyle biraz ısıtabilirseniz cok daha güzel sonuç verecektir.

oo şet. değişik bir öneri. denesek mi napsak :)

dark
03-04-2012, 23:28
Arko kremin toz çekme ihtimali var sonucu burdan yazarsanız öğrenmiş oluruz :) Sonax ın siyah deri temizleme sütü gerçekten yumuşatıyor deriyi tavsiye ederim.

Firat.M3
04-04-2012, 02:10
ben aracı kullanmıyorum. o yüzden tozlanma vb durumlar söz konusu olmuyor. durduğu yerde yapıyorum bu işlemi ve ciddi anlamda bugün farkı hissettim. şuana kadar 2 defa uyguladım, 2 gün arayla yaptım. Bu hafta sonuna kadar günlük yaparak devam edecem. Cumartesi gününe sonuca ulaşmış olmam gerekiyor :) sonrasında da badem yağını bi denemek istiyorum. özellikle direksiyon için. sapasağlam direksiyonu yaz sıcağında kucağımıza almayalım :)

gambit49
04-04-2012, 10:04
ben aracı kullanmıyorum. o yüzden tozlanma vb durumlar söz konusu olmuyor. durduğu yerde yapıyorum bu işlemi ve ciddi anlamda bugün farkı hissettim. şuana kadar 2 defa uyguladım, 2 gün arayla yaptım. Bu hafta sonuna kadar günlük yaparak devam edecem. Cumartesi gününe sonuca ulaşmış olmam gerekiyor :) sonrasında da badem yağını bi denemek istiyorum. özellikle direksiyon için. sapasağlam direksiyonu yaz sıcağında kucağımıza almayalım :)
badem yagi tecrubelerini bekliyorum :D

Firat.M3
07-04-2012, 01:59
e60'ın döşemelerde çok kuruyor yahu. turtle ile sürekli uygulama yapıyorum ama hem araba siyah hem mersin sıcak güzelim deriyi koruyacam diye takla atıyorum :) daha iyi bir ürün önerisi olan var mı ? kullandığım ürünün resmini de ekleyeyim;

http://www.maltasupermarket.com/media/catalog/product/cache/1/image/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/5/0/5010322754302.jpg

Blackbird
07-04-2012, 23:20
Cleaner & Conditioner ikisi birlikte ürünlere pek beğenmiyorum, içinde temizleyici maddeler olan bir ürün deriye sürüp bırakılırsa yararı değil zarar olur bence. Deri temizleyici ürünü kullandıktan sonra koltuklar nemli bezle çok çok iyi durulanıp temizleyip sadace koruyucu özelliği olan bir ürün kullanmak lazım.

Gliptone deri temizlik bakım malzemeleri çok beğeniliyor ama yurtdışı sipariş harici bulmak zor.

Firat.M3
08-04-2012, 00:17
Cleaner & Conditioner ikisi birlikte ürünlere pek beğenmiyorum, içinde temizleyici maddeler olan bir ürün deriye sürüp bırakılırsa yararı değil zarar olur bence. Deri temizleyici ürünü kullandıktan sonra koltuklar nemli bezle çok çok iyi durulanıp temizleyip sadace koruyucu özelliği olan bir ürün kullanmak lazım.

Gliptone deri temizlik bakım malzemeleri çok beğeniliyor ama yurtdışı sipariş harici bulmak zor.

aynı şeyi bende düşünüyorum. İkisi bir arada olanlardan hiç haz etmiyorum. Temizlik ve koruyucu olarak 2 farklı ürün almak istiyorum. Türkiye'de bulabileceğimiz birşeyler yok mudur ?

bond777
08-04-2012, 12:52
deri koltuklu her iki aracimda da arexonunun su urununu kullandim, etkisi tatminkar ve uzun sureli ancak urun hava aldigindan itibaren etkisi azaliyor, mumkunse 1 tupu tek seferde bitirmeyi denicem sonraki sefer.

AREXONS LEATHER TREATMENT 200 ML (http://www.trade-wind.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=879&category_id=132&option=com_virtuemart&Itemid=57&lang=en&vmcchk=1&Itemid=57)

Firat.M3
09-04-2012, 20:06
Arkadaşlar krem işi ciddi anlamda fayda sağladı. Koltuklarımı kurtardığımı hissedebiliyorum artık. Arkonun küçük tüpteki klasik kreminden alın ve uygulayın. Asıl önemli noktası kremi çoğunlukla dikiş yerlerinden yedirmek. çünkü normalde deri içten kremlenerek yumuşatılır. Dikiş yerlerinden sürünce deri oralardan emiyor kremi ve nemleniyor. haliyle de yumuşuyor.

Vites körüğünüzde test edebilirsiniz. Sertleşen körüğü çıkartıp içinden kremi iyice yedirin. hergün yapın. 1 hafta sonunda sonuca inanmayacaksınız. :)

ayrıca kılcal çatlamalara da kremi yedirin. oralardan da deri emiyor ve yumuşuyor. yaz sizi sevmeden, siz yazı sevin :)

yakuza
13-04-2012, 16:00
badem yağı deriyi besliyor yumusacık oluyor, deriyi temizlemek içinde bildiğiniz sabunlu suyla temizleyin çok farkedecektir.

Kadyr
15-05-2012, 06:13
Geçen flodan ayakkabi aldim woly nin deri icin badem ozlu kremini tavsiye ettiler bende aldim.ama dedim hem ayakkabida denerim sonrada koltuklarda:D ayakkabida yumusaklik verdi ve nemli bir goruntu olustu renginde sonra koltuklarda kucuk bir yerde basladim.İlk izlenimlerim.deriyi biraz yumuşatıyor.renk solukluğunu nemliymis gibi bir renk hissi veriyor koyulaşma gibi ama çok az.woly bence kaliteli bir marka kullanılabilir bana kalırsa.deri ayakkabıyı besleme niyetine alın sonra denemek icin kucuk bi kısımda koltuklarınızda kullanin:)