Orijinalini görmek için tıklayınız : Veteriner Tanıdığı Olan
arkadaşlar kedimiz bugün 4.kattan düştü.hemen indim aldım fakat çok kötü oldum arka bacakları iptaldi ön ayakları üzerinde sürünüyordu :( hemen bi veterinere yetiştirdim neredeyse ölecek gibiydi.iğne filan vurdu iç kanama için ardından röntgen filan çekildi.veteriner kırık yok vs.dedi ama ben onlara güvenmiyorum,adam gibi detaylı çektiğini düşünmedim.kedi ön bacakları üzerinde sürünürse sürünebiliyor ölü gibi içim acıyor ne bişey yedi ne içti kafasını zor kaldırıyor.Kuyruğunu oynattığını görmedim.felç desek o da yokmuş arka patilerini sıktırınca baya hafiften çektiriyor.yataktan aşşağı attı kendini ama refleks olarak bile arka ayaklarını oynatmıyor.cap canlı kediyi böyle görünce acı cekmesin ölsün kurtulsun diyesim geliyor ama elimden geleni yapmam lazım.araştırdım ettim ankara üni.veterinerlik fakültesi iyimidir?kedi eskişehirde ama sanırım eskişehirde adam gibi bu işleri yapan birisi yok çünkü benim götürdüğüm veterinerden bi tanıdığımız pek iyi bahsetmedi,köpeğini yanlış ilaç sebebiyle orada kaybetmiş sakın gitmeyin diyor.bende pek güvenmemiştim zaten.çoğu öncelikle para peşinde.ankarada kime götürebilirim kedimizi,ankara üni iyimidir veya bi bilen varmı forumda?
su an eskişehirdeyim ama ankarayada götürürüm yeterki iyleşsin.bu arada kedi sanırım arka sırt tarafına düşmüş veterinerin dediği çuval gibi düşmüş keşke ayağı kırılsaydı bundan 10 kat iyiydi dedi.omurilik tarafına düşmüş kedi.
istanbul olsa her türlü yardımcı olurdum baba veteriner
yarın bi sorarım yinede
ama Allahtan ümit kesilmez ben 6 aylık bi dobermana çarptım arabayla hatta teker geçti üstünden kırık çıkık yoktu filmlerde falan 1 ay kadar boyunluk ve ufacık bir kutuda baktım mümkün olduğu kadar hareket etmemesi ve vücudunu geriye çevirmemesi için nitekim Allaha şükür 1 ay sonra ayaklandı
MehmetUnal46
26-03-2012, 00:16
Pm attım.
10karakter
abi ben araştırdım omurilik zedelenmesi olmuş sanırım bir daha yürüyemecek :( yürüyeceğini de sanmıyorum yataktan attı kendini hiç bacaklar hareket etmiyor.
Kedimi uyutmalımıyım :( (http://www.mihav.com/forum/kedi-sagligi/kedimi-uyutmalimiyim-14984/)
sırt tarafını vurmuş orası acıyor belli.arka taraf tutmuyor kuyrugunu cok cok bastırdım ama his yok.arka bacaklarında var ama az gibi.
burdan yorum yapmak çok zor tabi ama dediğim gibi lastik köpeğin tam belinden kalçasının ordan geçti
aynı şekilde tamamen hareketsiz ve tepkisiz aynı zamandada hissiz di arka taraf komple ve 1,5 hafta bu şekilde kaldı ama sonradan iyileşti çok şükür
mert0640
26-03-2012, 00:24
nası düşer 4. kattan abi...niye tedbirsizlik ediyosun...bu kediler bişiye odaklandımmı unuturlar yüksekte olduklarını direk atlarlar...
sana demiştim o kadar kedi yavruyken...gece gece çok kötü oldum onur...
uyutma işini geç gerekirse getir ankaraya baktır iyi bi veterinere...çıkmadık candan ümit kesilmez...
düşük bi ihtimal ama inşallah iyileşir.eskişehirde benim denk geldiğim ,adamların işi gücü para olmuş.1 ay tedavi dedi sanırım dayayacak ilacı vs.parayı alıcak bi güzel sonra kedi yine gidicek heralde.
nası düşer 4. kattan abi...niye tedbirsizlik ediyosun...bu kediler bişiye odaklandımmı unuturlar yüksekte olduklarını direk atlarlar...
sana demiştim o kadar kedi yavruyken...gece gece çok kötü oldum onur...
uyutma işini geç gerekirse getir ankaraya baktır iyi bi veterinere...çıkmadık candan ümit kesilmez...
mert nedim değil :( annemlerde geçen yaz nedimi gördü bizde ankarada okuyunca yalnız kalmayalım diye kendilerine van kedisi aldılar.o düştü yazık nedimle hep oynuyorlardı daha dün aksam bogustular.aynen öyle çıkmadık candan ümit kesilmez ama heralde kötü son olucak evlat gibi bende kötü oldum ama yapcak bişey yok olacağı varmış keşke olmasaydı.bana adam gibi veteriner lazım parası 2.plan olsun öncelikle gerekeni yapsın yarın ankarayada olsa getiririm
mert0640
26-03-2012, 00:33
nedim in olmamasına sevindim ama sonuçta oda bi can onun için çok üzüldüm...
benim kedimde 5. kattan betona çakıldı..bi üni hastanesine götürmüştüm ama hatırlamıyorum...
iyileşti çok şükür..evin tüm balkon ve camlarına tel taptırdım sineklik tarzı...
artık dışarı tek başına çıkamıyor ama onun iyiligi için bi kargaya pusu kurup anında aşagıya çakılacak yoksa...
bence getir ankaraya araştır bu gece ünilerin veterinerlik böümlerini..birine götür olacak bişi varsa elbet yaparlar..
orda vakit kaybetme...
aynen öyle,ankara üniversitesine götürelim diyorum.senin kedi arka bacakları felçmi olmuştu öylemi düzeldi nereye götürmüştün.bir de bu beysukent neresi eskişehirden gelirken ankara girişimi?15-20 gün bi bakalım elimizden geleni yapalım daha kötüye giderse yapıcak bişey yok hiç dayanamıyorum gördükçe ağlayasım geliyor veterinere zar zor yetiştirdim.can havliyle nasıl eve koşmaya çalışıyordu düştüğü yerden o 2 bacağıyla çok çok kötü oldum.ölseydi de onu öyle görmeseydim
mert0640
26-03-2012, 00:41
hacı benim kediyi ank üni ye götürmüştüm galiba...o gün sersem gibiydim naaptıgımı pek hatırlamıyorum..
iç kanaması vardı ve arka ayakları kalçasından çıkmıştı ama toparladı...1 gün küvezde yattı sonra da evde sıcak su torbası yumuşak yastıklar ve özellikle et-tavuk sularıyla 1 ay düzenli şekilde bakıldı...
şu an maşallah cingöz geziyo evde köşe bucak...
onur hayvanlar ın yapısı farklı abi. mustu abinin dediği gibi iyileşmez dediğin yeri bi bakmışsın toparlamış yürüyo...
sen yarın gel ilk müdehaleyi gereken herşeyi yaptır...yoksa sanada büyük vicdan azabı olacak o hayvanada yazık olacak...
elimden geleni yapıcam eskişehirde bu iş olmaz.hayvan bişey yemiyor bi yese.zorla ağzına tıkabildim cok ufak bişey.devamını da yemedi tükürüyor.
Splendour
26-03-2012, 01:01
dostum geçmiş olsun gerekirse ankaraya gidicem diyorsun,bul güzel bir veteriner no'su ara durumu anlat olumlu yaklaşan olursa götür.ağrı falan çekiyor diye sakın ağrı kesici vermeye kalkma,parasetamol içerikli ağrı kesiciler ölüme sebep olabilir,Allah korusun.uyutmayıda hemen aklına getirme,umarım iyileşirde bir dahaki sefere daha dikkatli olursun.
Yemek olayı içinde,bir şırıngayla süt veya sıvı birşeyler verebilirsin.
tekrar geçmiş olsun.
Geçmiş olsun, çok üzüldüm. Veterinerlere (hepsinden bahsetmiyorum) pek güven olmuyor. Ankara Üni. Veterinerlik fakültesine götürürsen ordaki hocalarda bakıyor hayvanlara. En azından daha tatminkar bilgiye ulasırsın.
butun vucudu yanmıs butun ayakları kırık golden ı 8 ayda hayata bagladılar bence 4 haftayı hayvancagza cok gorme hatta bır omru cok gorme kopek degıl netıcede kedı hep evde arka ayaklar ıcın aparatlar var yasayabılıyosa al yasasın....
gambit49
26-03-2012, 07:04
fakulteye gitmen bence en dogrusu olur. ankara uni iyi diye biliyorum
AhmetKadir
26-03-2012, 08:16
Ankara Üniversitesinden mezun Veteriner Hekim'im.
Ankara'da 'hayvan hastanesi ' olarak google da aratırsan 2-3 adres cıkar ki, hepsi iyidir.
Fakülte'de iyidir.
İnsanların kulaktan dolma bilgileri ile kotulemeyın, hatalı müdahalelerden insanlar ölüyor, o doktorlar bizim kadar bile uzulmezler olen bi hastanın arkasından. Yine de gideceginiz yerle ilgili olumlu referanslar varsa tabiki daha iyidir.
Kediniz kaç yasında, kaç kg?
Bahar aylarıyla beraber üreme mevsımı gelınce her yer hormon kokusu oluyor hayvanlar ıcın ve bu tarz düşmeler cok goruluyor. bu durum ıcın de yapılabılinecek mudahaleler sınırlıdır. uygun bakım ve tedavı ıle beklemekten baska carenız yok. ama unutmayın ankara seyahatınız de zaten travmada olan kedınızı daha da zorlayacaktır.
KeremDOGAN
26-03-2012, 09:34
Geçmiş olsun Onur. Umarım kısa zamanda iyileşir.
Ankara Üniversitesinden mezun Veteriner Hekim'im.
Ankara'da 'hayvan hastanesi ' olarak google da aratırsan 2-3 adres cıkar ki, hepsi iyidir.
Fakülte'de iyidir.
İnsanların kulaktan dolma bilgileri ile kotulemeyın, hatalı müdahalelerden insanlar ölüyor, o doktorlar bizim kadar bile uzulmezler olen bi hastanın arkasından. Yine de gideceginiz yerle ilgili olumlu referanslar varsa tabiki daha iyidir.
Kediniz kaç yasında, kaç kg?
Bahar aylarıyla beraber üreme mevsımı gelınce her yer hormon kokusu oluyor hayvanlar ıcın ve bu tarz düşmeler cok goruluyor. bu durum ıcın de yapılabılinecek mudahaleler sınırlıdır. uygun bakım ve tedavı ıle beklemekten baska carenız yok. ama unutmayın ankara seyahatınız de zaten travmada olan kedınızı daha da zorlayacaktır.
teşekkür ederim.kedimiz 9-10 aylık 6 kilo civarında,van kedisi.doktor 2 yaşında filanmı demiş biraz iri çok iyi bakımlı bi kedi.ankaraya gitti dün akşam itibariyle geldi.Ankara üniversitesinde Prof. Ömer bey ameliyata almış çünkü eskişehirdeki hayvan hastanesine güvenmemekle iyi etmişim,omurilikte kırık varmış ve orada kırık yok dediler görmediler.acı çekmemesi için ameliyat yaptırma kararı alındı ne gerekiyorsa olsun diye.fakat kedi geldiğinde daha iyiydi ama perişan bi durumda.psikolojisi bozulmuş çok hırçın.yürüyemiyor.kedi günden güne tükenir durumda.bu sabah dayanamadık artık ötenazi kararını ağlaya ağlaya verdik.kedimizi 3 ay önce kısırlaştırdığımız veterinere götürdük yapılan işlemleri sordu,zaten kedimiz için ankara üni de sormuşlar uyutalımmı diye annem istememiş. kendisi gerçekten iyi birine benziyordu işini severek yapıyordu.ağladık sızladık ölmesi tabiki üzer ama bi yandan ben sevinirim ,kurtulucak dedim.kimisi var kedinin ayağı kırılıyor hemen uyutmak istiyor öyleleri de var,sizinki gerçi bambaşka bi durum ama siz 1 hafta bana bi bırakın dedi.mucize olabiliyor bu işlerde tarzı konuştu.kafese koyucakmış,sizde uğramayın bende 1 hafta bi dursun ona göre yol çizeriz baktık olmuyor,ben de karşıyım ama yapacak birşey yok dedi.kedinin belden aşşağısı tutmuyor.tuvaleti filan bilmiyor.kuyruk hissi sıfır.bacaklar için de patisini sıktırınca hafiften çekiyor.ama hareket sıfır.Profesör demiş ki ayaklarını sıkması birşey ifade etmiyor diye.bakalım allahtan ümit kesilmez ama bu hayvan böyle devam ederse bi yandan üzülerek bi yandan onun adına sevinerek onu kurtarmış olacağız son çare olarak.Allahın verdiği canı allah alırmış ama hayvanın dili yok derdini anlatamaz
,halinden belli.Böyle olunca anne yine umut bağladı.Benim pek umudum yok ama bi mucize de olabilir.O şekilde yaşatmak istemem o hayvanı çünkü kendisi de hayattan bezmiş bir halde..
mert_leon
28-03-2012, 11:41
Kotu bi durum ama bazen yapicak bisi klmiyor. Benim evimzn bahcesindeki kopegimi zehirlediler. 4 yil boyunca iyilestrmeye calistik. Gitmedigim veteriner kalmadi ama en sonunda kara cigeride bitti hayvnn. En son olark uyuttuk uzucu bi durum ama siz elinizden geleni yapmissinz insallah bu bir haftalik surecte guzel bi gelisme olur.
şuan hırçın olması çok doğal ama, acısı olmasa bile sadece anesteziden uyandığında bile çok huy değiştirirler. kediler köpekler kadar sosyal hayvan değiller takdir edersiniz ki, psikolojileride çok daha hassas.
ben kedimi sadece kısırlaştırdım, anesteziden uyandığında çıldırmış gibiydi, çığlık atıyodu kendini yerlere atıyodu, ne yaptım dedim ben ya mahvettim hayvanın hayatını, günlerce oturdum ağladım onla, sakinleştirmeye çalıştım. sonra bebek gibi oldu, gayet sağlıklı kedi yürümez oldu, sürekli istiyoki birlikte yatalım, yalnız kesinlikle kalamıyodu, yemek yemedi su içmedi, çok zayıfladı. haftalarca herşeyi zorlayarak yaptım, sonra düzeldi, dikişleirni aldık elbisesini çıakrdık aynı cadılığına aynı karakterine geri döndü.
çok alakasız biliyorum, sizin kediniz yürür mü onu bilmiyorum ama yorum sebebim sadece psikolojisi için, hırçınlığı geçecek, şuan için bunlar çok normal, biraz uğraşcaksınız. ama sadece yürüyemiyo diye uyutmayın ya lütfen
Yiğit G.
28-03-2012, 12:12
butun vucudu yanmıs butun ayakları kırık golden ı 8 ayda hayata bagladılar bence 4 haftayı hayvancagza cok gorme hatta bır omru cok gorme kopek degıl netıcede kedı hep evde arka ayaklar ıcın aparatlar var yasayabılıyosa al yasasın....
insanları anlamak zor acaba felç olan aile bireyleri olsa " felç felç yaşamasın uyutalım " diyebilirlermi.. Felç olupda mutlu mesut yaşayan okadar çok hayvan varki...
http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2011/04/22/article-0-0BBB75EA00000578-305_634x420.jpg
Arkaşada geçmiş olsun , hiçbir zaman umudunu yitirme.
bekliyoruz artık çok kötü şeyler ,evlat acısı gibi bir daha hayvanmı asla.
kendi kedimi de sokağa bırakmayı düşünüyorum ama kıyamıyorum.acaba biz onları hayatlarından doğal yaşamlarından mı alıkoyuyoruz?biz evde her önlemi de alsaydık o düşmeseydi,bu sefer kafeslenmiş gibi olacaktı demekki doğasında tırmanmak atlamak vs varmış..
Yiğit G. keşke insan gibi olsa,insanın dili var söyler,anlayamıyorsun ki gözünün önünde eriyip bitiyor.Ben de yapım gereği dayanamıyorum onu öyle gördükçe bende bitiyorum..
Belki insan olsa bu kadar üzülmezdim.
Böbrekleri hasar görmüş.Çişini yapamıyor şırıngayla çekiyorsun.yarım saat geciktirsen zehirlenip ölme riski var.Kaka olayı zaten yok heralde bağırsaklar ağzına kadar dolacak doldukça atacak..
Ben ona yakıştırmıyorum,eminim kendisi de bu halleri kendisine yakıştırmıyodur :(
insanları anlamak zor acaba felç olan aile bireyleri olsa " felç felç yaşamasın uyutalım " diyebilirlermi.. Felç olupda mutlu mesut yaşayan okadar çok hayvan varki...
http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2011/04/22/article-0-0BBB75EA00000578-305_634x420.jpg
Arkaşada geçmiş olsun , hiçbir zaman umudunu yitirme.
ayrıca Eskişehirde Çapa bu tip protezleri yapıyormuş.Ölçüsü alınacak,ne kadar sürede gelir ne olur bilmem.Başka Türkiyede bu tip şeyleri yapan kişiler,firmaları bilen varmı forumumuzda?
Yiğit G.
29-03-2012, 10:43
ayrıca Eskişehirde Çapa bu tip protezleri yapıyormuş.Ölçüsü alınacak,ne kadar sürede gelir ne olur bilmem.Başka Türkiyede bu tip şeyleri yapan kişiler,firmaları bilen varmı forumumuzda?
Niyazi Çapa var iş adamı eskişehirli bisürü hayvana protez yaptı ücretsiz.Bir danış istersen
https://www.facebook.com/people/Niyazi-%C3%87apa/100002495076487
teşekkür ederim.kedimiz 9-10 aylık 6 kilo civarında,van kedisi.doktor 2 yaşında filanmı demiş biraz iri çok iyi bakımlı bi kedi.ankaraya gitti dün akşam itibariyle geldi.Ankara üniversitesinde Prof. Ömer bey ameliyata almış çünkü eskişehirdeki hayvan hastanesine güvenmemekle iyi etmişim,omurilikte kırık varmış ve orada kırık yok dediler görmediler.acı çekmemesi için ameliyat yaptırma kararı alındı ne gerekiyorsa olsun diye.fakat kedi geldiğinde daha iyiydi ama perişan bi durumda.psikolojisi bozulmuş çok hırçın.yürüyemiyor.kedi günden güne tükenir durumda.bu sabah dayanamadık artık ötenazi kararını ağlaya ağlaya verdik.kedimizi 3 ay önce kısırlaştırdığımız veterinere götürdük yapılan işlemleri sordu,zaten kedimiz için ankara üni de sormuşlar uyutalımmı diye annem istememiş. kendisi gerçekten iyi birine benziyordu işini severek yapıyordu.ağladık sızladık ölmesi tabiki üzer ama bi yandan ben sevinirim ,kurtulucak dedim.kimisi var kedinin ayağı kırılıyor hemen uyutmak istiyor öyleleri de var,sizinki gerçi bambaşka bi durum ama siz 1 hafta bana bi bırakın dedi.mucize olabiliyor bu işlerde tarzı konuştu.kafese koyucakmış,sizde uğramayın bende 1 hafta bi dursun ona göre yol çizeriz baktık olmuyor,ben de karşıyım ama yapacak birşey yok dedi.kedinin belden aşşağısı tutmuyor.tuvaleti filan bilmiyor.kuyruk hissi sıfır.bacaklar için de patisini sıktırınca hafiften çekiyor.ama hareket sıfır.Profesör demiş ki ayaklarını sıkması birşey ifade etmiyor diye.bakalım allahtan ümit kesilmez ama bu hayvan böyle devam ederse bi yandan üzülerek bi yandan onun adına sevinerek onu kurtarmış olacağız son çare olarak.Allahın verdiği canı allah alırmış ama hayvanın dili yok derdini anlatamaz
,halinden belli.Böyle olunca anne yine umut bağladı.Benim pek umudum yok ama bi mucize de olabilir.O şekilde yaşatmak istemem o hayvanı çünkü kendisi de hayattan bezmiş bir halde..
Çok geçmiş olsun senin yaşadığının aynısını biz yaşadık pointer cinsi av köpeğimiz vardı evimizin bahçesinde aşırı hareketli bi hayvandı. Babam işten gelince çıkartmış bahçeden oynamak için evin önünden günde toplasan 10 tane araba geçer çok kullanılan bi yol değilde hızda yapılmazdı ama aksilik ya arabanın biri frensiz vuruyo hayvana durmuyo bile şerrefsizin doğurduğu. sırtındaki omurlardan 1 i 3 yerinden kırıldı. 2 gün veterinerde kaldı belden aşağısı tutmuyodu. Ameliyat edildi ama belli değildi yürüyüp yürüyemiceği 20 gün kadar bebek gibi baktık ama bunalıma girdi ne yedi ne içti yalnız kaldığında hep sessiz sessiz ağlıyodu. Bi deri bi kemik kaldı her gün veteriner geliyodu iğne için serum için (çok az bi para aldı onuda zorla verdik) İyileşmedide uyutmak zorunda kaldık. Koşmak zıplamak hayvanın doğasında var bunları yapamadan yaşaması en büyük işkence bana kalırsa
bekliyoruz allahtan ümit kesilmez..zor şeyler
ensoztrk
29-03-2012, 14:49
Çok çok geçmiş olsun yarısına kadar anca okuyabildim gözlerim doldu valla :( Benimde kedim var sağgözü enfeksiyondan kör oldu veterinere götürdük ama damladan başka bişey vermedi tam ne olduğu bile bilmiyor. Ben bile kaç gün uyuyamadm bu olay yüzünden:( Çok geçmiş olsun inşallah düzelir :S