PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : EBC fren problemi

kervanoglu
23-03-2012, 18:21
Aracımda EBC oyuklu kanallı fren diskleri ve green stuff balata kullanıyorum.
Diskler ve balata takılalı 3.000 km oldu ama hala ne zaman fren yapsam direksiyonda aşırı titreme ve disklerden gelen çok fazla ses var. Sorun ne olabilir?

Firat.M3
23-03-2012, 19:17
off. dün bende aldım ebc disk. henüz gelmedi. m3'e takacam. umarım aynı şeyler gelmez başıma. ön düzenini de göster. sıfır disk ve balata da sallamaması lazım.

kervanoglu
23-03-2012, 23:55
Ön takımda herhangi bi sorun yok, zaten eski diskler aracımda takılıyken böyle bi sorun yaşamıyodum diskler bitmeye yakın olduğu halde...

ruudvan
23-03-2012, 23:59
benmde frende dıkkatlı hıssedınce tıtreme yapıo aslında bn rot ayarlarındandır dıe dusunuodum ama sende soleyınce kıllandım sımdı.aynı sekılde bndede civic uzerınde delıklı kanallı disk grenn stuff balata var.

Mr.K
24-03-2012, 00:00
Rodajda bi sıkıntı olmasın ? Yada arac sıcakken yıkattınız mı ? Yamulma vs olmustur belki..
Tavsiyem tornada azcık aldırmanız yonunde disclerden..Belki düzelir..

MiaMi
24-03-2012, 00:08
Kanallı frenlerde tık tık tık diye çok hafif ses yapar bendede stoptech var 25,000 km oldu alıştım artık

ilkercom
24-03-2012, 00:14
kanallı diskler düzler gibi sessiz ve sarsıntısız değil. mesela 200 km gibi hızlarda frene aban frenler deli gibi ısınıyor. bi kaç defa tekrarla acayip uğultu yapıyor. tabii 200 km hıza 5 dakika içinde 3 4 defa çıkıp durmak nasıl bi kafadır ayrı konu :D

Tuncay
24-03-2012, 00:26
hem titreme yapar hemde abs ye geç girer

kervanoglu
24-03-2012, 10:22
Orjinal diskler kadar bi konfor beklemiyorum zaten. Hafif bi ses ve titreme olması çok normal çünkü yüzey pürüzsüz değil. Ama benim bahsettiğim durum titreme değil sallama resmen.Bu gidişle kaldırıp atıcam orjinale dönücem, yüksek hızlara çıkmaya çekiniyorum çünkü şu durumda. Rodajınada yeterince dikkat ettim, 1500 km sert fren yapmamaya frenleri ısıtmamaya özen gösterdim...

ilkercom
24-03-2012, 10:24
yok yanlışlık var orda. diskler sorunlu olabilir. 200 le bile gömül frene dümdüz. direksiyonu sıkı tutumazsan tabi yalpalar ama araba sapmaz.

ukku
24-03-2012, 10:26
Disklerle birlikte ön bilyalar değişti mi?
Değişmediyse değişin derim.

ilkercom
24-03-2012, 10:28
mantıklı. benimde 210 km\h den sonra ufaktan direksiyon titriyor. 230 da bayağı belirginleşiyor.

kervanoglu
24-03-2012, 17:37
Bu tarz disklerde tornaya gidip biraz alınabiliyo mu? Sağlıklı bidurum mu bu?

Ranthor
24-03-2012, 17:55
Aracımda EBC oyuklu kanallı fren diskleri ve green stuff balata kullanıyorum.
Diskler ve balata takılalı 3.000 km oldu ama hala ne zaman fren yapsam direksiyonda aşırı titreme ve disklerden gelen çok fazla ses var. Sorun ne olabilir?

aynisinda bende var
stoptech disk ebc yellowstuff

100 un ustunde frende direksiyonda titreme var..

Rabbit33
24-03-2012, 18:18
Ben de düşünüyordum delikli ebc disk ve kırmızı balata. çok duyuyorum kimi yapıyormuş kimi yapmıyormuş bu titremeyi ve de sesi madem böyle sorun yaratıyor takmamak en iyisi :( yada sadece balatasını kullanmakta yarar var ..

Işık
24-03-2012, 19:54
Orjinal diskler kadar bi konfor beklemiyorum zaten. Hafif bi ses ve titreme olması çok normal çünkü yüzey pürüzsüz değil. Ama benim bahsettiğim durum titreme değil sallama resmen.Bu gidişle kaldırıp atıcam orjinale dönücem, yüksek hızlara çıkmaya çekiniyorum çünkü şu durumda. Rodajınada yeterince dikkat ettim, 1500 km sert fren yapmamaya frenleri ısıtmamaya özen gösterdim...
Diskler ters takılmış olabilir mi? Ben stoptechleri denemek için ters taktığımda aşırı titreme yapmıştı.

ruudvan
24-03-2012, 22:00
:soru:
Diskler ters takılmış olabilir mi? Ben stoptechleri denemek için ters taktığımda aşırı titreme yapmıştı.

ters nasıl takılıyor .

ilkercom
24-03-2012, 22:06
ebc disklerde sağ sol diye işaret var. stoptechlerde de olması lazım.

ruudvan
24-03-2012, 22:13
ebc disklerde sağ sol diye işaret var. stoptechlerde de olması lazım.

valla enteresan geldı ters takılma olayı.

kervanoglu
24-03-2012, 22:48
Ters-düz olayını dışardan bakıp anlamak mümkün mü? İnşallah sorun budur ve çözülür.

ilkercom
24-03-2012, 22:49
diskler görünüyorsa jantı bile sökmeden anlarsın yönleri farklı çünkü

kervanoglu
24-03-2012, 22:54
Farklı derken? Kanalların normalde hangi yöne bakması gerek?

ruudvan
24-03-2012, 23:21
Farklı derken? Kanalların normalde hangi yöne bakması gerek?

ruzgargulu seklınde.

http://i1231.photobucket.com/albums/ee509/RTOPAL/DSCF6418.jpg

audilover
24-03-2012, 23:32
Ebc takipda bu sorunlari yasamayan yokki klasik ebc yani bu uc takim degistip ucudemi ayni olur ne fren tutar nede sesi kesilir yazik gercekten yazik.

Enes-x
24-03-2012, 23:34
Bu tarz disklerde tornaya gidip biraz alınabiliyo mu? Sağlıklı bidurum mu bu?

Evet torna yapılabilir bu diskler herhangi bir sakıncası yok kalınlığı yeterliyse tabi.

Normal şartlarda titreme olmaması lazım.

Rodajda iyi yapıldıysa geriye bir tek seçenek kalıyor sıcakken diske su temas etmesi.

çok ısındığı zaman yüksek süratlerde azda olsa uğultu olabilir onda sıkıntı yok.

Benim 1000 km yi geçti genelde 200 üstü fren kullanıyorum.Hiçbir vibrasyon ses yok

ruudvan
24-03-2012, 23:38
bugun bnde baya sert kullandım frenlerı bnmde yaklasık balatalarım 15bınde dısklerım 5bınde gayet tatmınkardı tıtreme olayınıda cok dıkkatlı olunca hıssedebılıyorum sanırım sızdekı sorun daha fazla tıtreme.

Işık
25-03-2012, 09:53
valla enteresan geldı ters takılma olayı.

Disklerin yönü bakması gereken şekilde değilde ters yöne bakıyorsa ters takılma olmuş oluyor.
Stoptechlerde titreme olduğu için söktürüp ters taktırdım, çok daha fazla salladı eski haline çevirdik.
Yani sağ diski sola sol diski sağa takıyorsun ters takılmış oluyor.

ACTPK
25-03-2012, 10:40
Aynı durum bende de var araç 3.20d e90 aynı araç hatta aynı şekilde GD serisi disk Green stuff balata kullanıyorum. Aynı titreme bende de mevcut.

ilkercom
25-03-2012, 11:00
Ebc takipda bu sorunlari yasamayan yokki klasik ebc yani bu uc takim degistip ucudemi ayni olur ne fren tutar nede sesi kesilir yazik gercekten yazik.

Tutmama diye bişey yok. çok çok iyi tutuyor.
üstelik greenstuff ile kullanıyorum.

MuratGürakan
25-03-2012, 11:10
Aybi sknti bndede var. 2000 km oldu daha. 1000 km hic zorlamadim. Rodaj sonrasi ilk zorlamada ses ve titreme oldu.simdi fren yapmaya korkar oldum. Aldigim yerde sucu rodaja buluyor ama ne yaptigimi ben biliyorum sonucta. Tornaya sokucam bakalilm sonucu gorcez

CagkaN
25-03-2012, 11:17
arkadaşlar bende EK civic için brembo max + Green Stuff balata almayı düşünüyorum bu kombinasyonda sorun yaşayan oldu mu?

kervanoglu
25-03-2012, 11:55
Aybi sknti bndede var. 2000 km oldu daha. 1000 km hic zorlamadim. Rodaj sonrasi ilk zorlamada ses ve titreme oldu.simdi fren yapmaya korkar oldum. Aldigim yerde sucu rodaja buluyor ama ne yaptigimi ben biliyorum sonucta. Tornaya sokucam bakalilm sonucu gorcez

Aldığın yer neresi?

Falmor
25-03-2012, 12:19
arkadaşlar bende EK civic için brembo max + Green Stuff balata almayı düşünüyorum bu kombinasyonda sorun yaşayan oldu mu?

Bir önceki aracımda kullandım.Fren esnasında biraz sesli,sürtme sesi yapıyor.Pedalda da kanalları hissettiriyor.Onun dışında çekme,yalpalama hiç yapmadı.Şimdiki aracıma Brembo HC aldım.Hem sessiz hemde fren performansı olarak Max ten farksız gibi.

CagkaN
25-03-2012, 12:30
Bir önceki aracımda kullandım.Fren esnasında biraz sesli,sürtme sesi yapıyor.Pedalda da kanalları hissettiriyor.Onun dışında çekme,yalpalama hiç yapmadı.Şimdiki aracıma Brembo HC aldım.Hem sessiz hemde fren performansı olarak Max ten farksız gibi.

önemli değil okadar sürtme ve kanal sesi bekliyorum zaten iyi bari sevindim :)

Ranthor
25-03-2012, 12:49

diskler ne marka
kanalli stoptech + ebc uyumsuz mu acaba.

belki de kanalli disklere ebc takilmamasi lazimdi.
benimki bayagi titriyor.

kervanoglu
25-03-2012, 14:45
Uyumsuz olamaz bana kalırsa çünkü EBC disk balata kullananlarda da aynı sorun var. Benimki düşük hızlarda titreme, yüksek hızlarda resmen sallama...

josefsalvatini
25-03-2012, 14:58
bendede gd serısı dısk ve green stuff balata var titreme kesınlıkle yok ama ses mevcut bu zaten belırtılmıstı alırken 100-110 km hızlarda hıc ses yok ama yuksek hızdan dususte ses olması normal zaten seslı sıstem

CRX_Power
25-03-2012, 16:29
Eğer sıfır disk taktıysan ve titreme varsa bunun 2 sebebi olabilir;
1.si balans ayarında problem vardır
2.si aracın ön poryasında atıklık mevcuttur.

Ha diyebilirsin ki eski disklerimde problem yoktu ,eğer eski disklerin aracın üzerinde taşlama işlemine tabi tutulduysa poryada atıklık olmasına rağmen düzgün bi şekil alır ve titreme yapmaz.Ancak sıfır disk taktığında tekrardan dönüş ekseninde problem yaşarsın poryada atıklık mevcutsa.Ya komple ön taşıyıcılar sökülüp poryayı tornalabilirsin düzelmesi için,veya diskleri üzerinde taşlatırsın gene aynı şekilde kullanırsın.Sıfır taktığın disklerin okadar kısa sürede zaten atıklık yapmasına pek imkan yok.

kervanoglu
25-03-2012, 19:05
Eğer sıfır disk taktıysan ve titreme varsa bunun 2 sebebi olabilir;
1.si balans ayarında problem vardır
2.si aracın ön poryasında atıklık mevcuttur.

Ha diyebilirsin ki eski disklerimde problem yoktu ,eğer eski disklerin aracın üzerinde taşlama işlemine tabi tutulduysa poryada atıklık olmasına rağmen düzgün bi şekil alır ve titreme yapmaz.Ancak sıfır disk taktığında tekrardan dönüş ekseninde problem yaşarsın poryada atıklık mevcutsa.Ya komple ön taşıyıcılar sökülüp poryayı tornalabilirsin düzelmesi için,veya diskleri üzerinde taşlatırsın gene aynı şekilde kullanırsın.Sıfır taktığın disklerin okadar kısa sürede zaten atıklık yapmasına pek imkan yok.

Bugüne kadar hiçbir arabama bu işlemler yapılmadı, yapılmazda. Bahsedilen araç bmw e92, biraz marka model göz önünde bulundurulursa daha sağlıklı yorumlar gelir bence...

RSBurak
25-03-2012, 19:40
ebc ultimax brembo oem disk var önceden sadece ses yapıyordu şimdi hem ses yapıyor hem titriyor,hemde durmuyor.dağ yolunda inerken 3.vitese takıp kompresyonda inmek zorunda kaldım 3 şeritli yolu hiç tatminkar yavaşlamıyor ucuz diye aldım pişmanım.trw balata takıp diskleri tornalatıp öyle kullanmayı deneyeceğim umarım sorun çözülür.20 yıllık bitik disklerim bile daha iyiydi keşke atmasaydım.ne varsa orjinalde var

MuratGürakan
25-03-2012, 21:24
Aldığın yer neresi?

Aldığım yeri söylemesek daha doğru sanırım ama türkiye ye getiren bir firma. İlk elden aldım yani.

diskler ne marka
kanalli stoptech + ebc uyumsuz mu acaba.

belki de kanalli disklere ebc takilmamasi lazimdi.
benimki bayagi titriyor.

Ebc delikli kanallı diskler var ve bunun üstünde de ebc green stuff balatalar var.
İlk zorlamada yandı ve acaip titreme problemim var.

Bu sıfırkenki hali
http://desmond.imageshack.us/Himg823/scaled.php?server=823&filename=20120203143009b.jpg&res=medium

Buda 2000 km yol yapmış halim ki 1000 km hiç zorlamadım.
http://img692.imageshack.us/img692/5273/20120315130812.jpg

ilkercom
25-03-2012, 23:00
ebc ultimax brembo oem disk var önceden sadece ses yapıyordu şimdi hem ses yapıyor hem titriyor,hemde durmuyor.dağ yolunda inerken 3.vitese takıp kompresyonda inmek kaldım 3 şeritli yolu hiç tatminkar yavaşlamıyor ucuz diye aldım pişmanım.trw balata takıp diskleri tornalatıp öyle kullanmayı deneyeceğim umarım sorun çözülür.20 yıllık bitik disklerim bile daha iyiydi keşke atmasaydım.ne varsa orjinalde var

ultimaxlar zaten düz disk değil mi? ne olursa olsun fren tutmaması enteresan.

ilkercom
25-03-2012, 23:02
Aldığım yeri söylemesek daha doğru sanırım ama türkiye ye getiren bir firma. İlk elden aldım yani.

Ebc delikli kanallı diskler var ve bunun üstünde de ebc green stuff balatalar var.
İlk zorlamada yandı ve acaip titreme problemim var.

Bu sıfırkenki hali
http://desmond.imageshack.us/Himg823/scaled.php?server=823&filename=20120203143009b.jpg&res=medium

Buda 2000 km yol yapmış halim ki 1000 km hiç zorlamadım.
http://img692.imageshack.us/img692/5273/20120315130812.jpg

Senin problem balatada gibi.

aslında bu slotlu disklere redstuff takmak lazım. fakat her arabanın redstuff ı yok.

ayrıca redstuff iyice adamı delirtir çok sesli olur.

yeni bi seri çıkmış sanırım onlar hem pist hem şehir kullanımı diyor.

Beni en çok toz atmaması memnun ediyor :D orjinal balatalar ile 10 km gitsem jantlar gunmetal oluyordu. her gün jant yıkıyordum.

MiaMi
25-03-2012, 23:12
ruzgargulu seklınde.

http://i1231.photobucket.com/albums/ee509/RTOPAL/DSCF6418.jpg

STOPTECH lerde olay farklı üstteki resim gibi takılmıyor tam tersi oluyor doğru olaraktan

Bunlar benim arabadaki diskler

http://g1203.hizliresim.com/v/u/3uf7b.jpg

Ve mükemmel ikili tavsiye ederim

http://b1203.hizliresim.com/v/u/3uf8q.jpg

Buda Araç üstündeki hali

http://d1203.hizliresim.com/v/u/3ufbs.jpg

yasin_R
25-03-2012, 23:28
bende ebc sipariş verdim 4 disl fren ama korkmayamı başlıyorum ne_? yanlış mı seçim yaptım acaba...

ilkercom
25-03-2012, 23:30
bende ebc sipariş verdim 4 disl fren ama korkmayamı başlıyorum ne_? yanlış mı seçim yaptım acaba...

ilk taktığın gün. hayatımın hatasını yaptım üstüne dünya para verdim diyeceksin :D

araba durmuyor diskler yeniyken. benim 1000 km rodaj sürdü nerdeyse.

şimdi lastiklerde iyi maaşallah zımba gibi duruyor.

ruudvan
25-03-2012, 23:31
modelden markadan markaya degısıomus bu yon olayı bıraz arastırdım acaba bnmkılerdemı ters dedım bır ana ama dogruymus zaten kutusuna gore montajlamıstım sag sol olrak.

Tekos
25-03-2012, 23:38
Acaba Stoptech veya Brembo disk ve balatalar nasıldır ? Araştırmak lazım.Belki bu ebc ile ilgili genel bir sorundur.

ilkercom
25-03-2012, 23:41
aynı sorunu onlarda yaşadıklarını yazdılar konuya.

slotlu diskler sesli çalışır bu artık kabul edilecek bi durum.

RSBurak
26-03-2012, 00:11
ultimaxlar zaten düz disk değil mi? ne olursa olsun fren tutmaması enteresan.

tamamen bırakmıyorda hızlı kullanıma gelmiyor ya kaydırmak zoruna kalıyorum iyice dipleyip yada sakin kullanıyorum önceki bitik disk balata takımı daha iyiydi.komple fren sistemini elden geçirmeyi düşünüyorum zaten..

ilkercom
26-03-2012, 00:20
lastiklerin eskimiş de olabilir. diş derinliği aldatmasın. hamuru sertleşmiştir.

tolga900
26-03-2012, 00:29
kesinlikle balatayı feredo kullanmanızı tavsiye ederim:icon_tup:

Dou
26-03-2012, 00:58
Delikli-oyuklu disklerde ses-uğultu normaldir, titreşim olmamalı.

Ben sırf sürüş konforunu bozmamasından ötürü flat-face disk tercih ettim, ayrıca delikli disklerin en büyük sorunu çatlaklardan da kurtulmuş oldum :)

Bu arada ebc red stuff aldım 500 km kadar oldu şimdiden bile güzel tutuyor eski haline göre :)

audilover
26-03-2012, 01:27
Tutmama diye bişey yok. çok çok iyi tutuyor.
üstelik greenstuff ile kullanıyorum.

Bende ve aldigimiz uc farkli ayni marka aracda tutmadi malesef ne sesi kesebildik nede tutmasi bizi tatmin etti soktuk orijinal disk balataya donduk cok daha memnunuz .

MiaMi
26-03-2012, 01:34
Beyler. atladiginiz bisey var big brake gercegi olmadan fren performansi beklemeyin ön arka disklerim sıfır çelik fren hortumlu sıfır balatali sistem yaptim kaliteli yağ koyddum rodaji adam gibi yaptim yine ayni mesafede duruyorum oemlere gore, tek fark deli gibi pistte donduk oemlerden duman tukerken stoptechlerde gram yoktu.

Tansu
26-03-2012, 01:36
brembo flat disk ve green stuff ebc taktım 150 km dir kullanıyorum. tutuş süper fakat ses otobüslerden berbat. bu fren bu kadar mı öter arkadaş yaa :O

Enes-x
26-03-2012, 03:21

yok yok hiç birşey olmaz...

Kesinlikle 500-600 km rolling yapma.Kısa mesafe kullanım ve aşırı ısıtmamak kaydıyla sık sık ısıtıp soğutma en güzel rodaj bu bence.Rodajın bittiğinide çok net anlıyorsun , hani yeni balata takarsın fren tutmaz ya ebc de bu rodaj süresince devam ediyor, fren tutmaya başladığı zaman rodaj bitti demektir.

Ben bu şekilde yaptım ses ,gürültü ,titreşim ,vibrasyon hiçbiri yok çok şükür :icon_tup: Hatrı sayılır derece de fren mesafesi kısaldı.

En önemli noktalardan biride motul hidrolik yağı , değişimide vakumlu makine ile eski yağdan tamamen kurtularak olmalı.Yellow stuff ses olarakta ısıya dayanıklılık olarakta iyidir , inşallah yellow almışsındır :)

BU®AK
26-03-2012, 03:28
Valla ben polo da oemleri söküp yerine brembo oem ebc green stuff takdım. Takılırken komple hidroliği sıfırladım. Şu anda inanılmaz memnunum. Yaklaşık 15K yol yaptım ne ses titreme nede fren mesafesinde hiç bir sorun yaşamadım.

Firat.M3
26-03-2012, 03:31
ben de m3 'e aldım yarın geliyor. takınca görecez bakalım. aldığım ürün;

BMW E36 M3 Fren Diski Ön - EBC | EBC FREN DİSKİ | OtoSuperMarket.com (http://www.otosupermarket.com/BMW-E36-M3-Fren-Diski-On-EBC,PR-57283.html)

başımıza iş açmaz inş

Dou
26-03-2012, 04:16

Arka disklerin oem ise ve durumu iyi ise bence gerek yok almana

Arka fren sisteminin frenaja olan etkisi çok az zaten, esas amacı dengeleme üzerine.

Esas ön taraf fark eder

Oyuklu model ebc aldıysan yüksek süratten yavaşlarken ses yapar o da normaldir. Sonuçta oyukların amacı diskin balatayla sürtündüğü anda gaz çıkışını sağlamaktır bu çıkış esnasında da ses oluşur.

Sadece direksiyonda ya da kasada titreme yapmamasına dikkat etmek gerek bu da anca diskler sıcakken arabayı yıkatmakla ya da rodajı düzgün yapmamaktan ötürü oluşur.

punto_multijet
26-03-2012, 13:18
tamda ebc gd serisi disk ve yellow stuff balata almayı planlarken kafam karıstı :S

kervanoglu
01-04-2012, 12:48
Konuya yazdiginizi simdi gordum, bende kısaca dusuncelerimi aktariyim. Öncelikle ürünleri almadan önce size danıştığım günden bu güne kadar ki ilginiz için, memnuniyetsiz olduğumu belirttiğimde sattığınız ürünün arkasında durduğunuz için teşekkür ederim. Açtığım konunun tamamen ürünlerle ilgili sorunlarıma çözüm bulmak ve aynı sorunları yaşayanlar varsa onlardan da fikir almak için olduğunu belirtmek isterim.
Ürünlerle ilgili kısıma gelirsek, ürünler takıldıktan sonra rodajına çok önem gösterdiğim halde gereken performansı hatta bırakın gereken performansı yan sanayi disklerden alınan performansı dahi alamadım ve bu durum 4bin km dir diskleri kullanmama rağmen düzelmedi. Bununla ilgili size gönderdiğim mailde de gereken açıklamayı yaptım. Eğer beni anlaşmalı olduğunuz bir servise gönderirseniz gerekli kontroller yapılabilir karşılıklı netlik sağlanması için diye de belirttim. Bu diskler her ne kadar üst düzey yarış diskleri olmasada orjinal disklerden daha mukavemetli ve performanslı olmalı diye düşünüyorum, yanılıyosam düzeltin En azından ben bu beklenti içinde satın alıp aracıma taktım. Dün 2 kere üst üste sert fren yaptım ve artık direksiyonun sallanmasından direksiyon tutulamaz hale geldi, bunun normal olduğunu sanmıyorum. Paylaşılan resimler bana ait değil ama aynı sorunları yaşamışız arkadaşla kendiside çıkarıp başka disk taktığını belirtti zaten konuda. Bende diskleri kaldırıp atma fikrini iyice değerlendirmeye başladım dün yaşadığım olaydan sonra ama distribütör firmadan gelicek cevaba göre bana geri dönüş yapacağınızı söylediğiniz için beklemedeyim.
İlgi alakanız için çok teşekkür ederim, en kısa zamanda sorunu çözmek için sizden haber bekliyorum. İyi niyetiniz için tekrar teşekkürler.

audilover
01-04-2012, 14:50
Dist firmanin canina minnet ordan cevap bekliyorsaniz gecmis olsun biz 3 arac icin aldik ucundede aracda sorun vardir dediler ne hikmetse taktigimiz diger disk ve balatalarda en ufak sorun yasamadik Ebc malesef fazlasiyla over rated bir marka taktirip paranizi cope atmayin..

ilkercom
01-04-2012, 16:47
ben kullanıcı hatası diye bişeyi kabul etmiyorum. fren bu gerektiğinde basamıycaksan neden dünya para veriyorsun.

MuratGürakan
01-04-2012, 17:03
Disklerimi tornalattım çok zorlama fırsatım olmadı açıkcası ama ilk izlenimler ses azaldı ama geçmedi. Titreme ye henüz rastlamadım. Çok üst düzey bir titreme vardı 60 la bile fren yaptığımda 2. seferde titreme ve şişme oluyordu.

Ahmet.S
01-04-2012, 17:29
Yeni civic sedanda ebc green stuff la orjinal diskte oem balataya gore memnun kalmistim ama burda yazilanlardan sonra ebc yi dusunmem herhalde.

levent
01-04-2012, 17:31
black diamond disk-balata kullanan varmı peki?

kervanoglu
01-04-2012, 17:38
Disklerimi tornalattım çok zorlama fırsatım olmadı açıkcası ama ilk izlenimler ses azaldı ama geçmedi. Titreme ye henüz rastlamadım. Çok üst düzey bir titreme vardı 60 la bile fren yaptığımda 2. seferde titreme ve şişme oluyordu.

Disk yandığında tornayla kurtuluyor mu? Resimlerdeki disk bariz aşırı ısınmadan yanmıştı

opelselim
01-04-2012, 20:39
Ben 1 takım yeşil ve kırmızı ebc balata attıktan sonra sarı ile huzur buldum.Heleki yeşil balata çok kötü fren tutmadığı için diskler çok fazla ısınıyor ve çarpılmalar meydana geliyor.Rollinglerden sonra kaputu açtığımda fren hidroliğinin kaptan dışarı taştığını çok gördüm.Bence ebc balata alınacaksa sadece sarı olan alınabilir.

ilkercom
01-04-2012, 21:06
hidroliği daha kalite bişey koymuşmuydunuz. dot4 sanırım

opelselim
01-04-2012, 22:13
Kaptan dışarı taşan dot4 ate marka idi ama sarı balata kullandıktan sonra bi sıkıntı olmadı.Sonrasında rbf660 ile değiştirdim.Bu fren konusunda insanın birazda arabasını ve kullanım şeklini bilmesi gerektiğini düşünüyorum.Bende ilk başta mütevazi davranıp yeşil kullanmıştım gece rolling sırasında dumanlar çıktı kırmızı daha fazla dayandı ama dediğim gibi benim arabama ve kullanım şeklime uygun olan balata sarı imiş.

MuratGürakan
01-04-2012, 23:04
Disk yandığında tornayla kurtuluyor mu? Resimlerdeki disk bariz aşırı ısınmadan yanmıştı

eSKİ halindeki titreme problemi bitti Yani şu anda görüntü olarak hiç yanmış bir durum yok yine sıfır gibi ama tabikide yanmışlığın verdiği fazla ısı ve malzeme kalitesinden kaybın önüne geçmek imkansız. Eskisine yani resimdeki haline göre çok iyi fakat vadedilenden de çok aşşağıda bir performans olacağı aşikar.

kervanoglu
06-04-2012, 13:25
Güncel olsun, var mi baska ayni sorunlari yasayan? Cözüm önerisi olan?

mrtsnr
08-04-2012, 13:49
Aynı değil de, benim aracımda önler EBC ultimax oem disk. 4 balata red stuff ve yüksek süratteyken frene yüklendiğimde uğultu şeklinde bir ses çıkıyor ama aşırı derecede yüksek. Bunun nedeni ne olabilir?

ilkercom
08-04-2012, 13:57
disklerle balatalar uyumsuz. redstuff balataları oem disklerle kullanamazsınız.

mrtsnr
08-04-2012, 18:42
disklerle balatalar uyumsuz. redstuff balataları oem disklerle kullanamazsınız.

duruşunda vs. bi sorun yok. Peki hangi diski önerirsiniz.

ilkercom
08-04-2012, 18:48
groove disc serisini kullan. slotlu olanlar.

ayrıca ses sorunu her zaman olur. az veya çok. sessiz fren istersen kömürlü eski balatalardan kullanacaksın. onlarda performanslı kullanıma gelmez.

mrtsnr
09-04-2012, 05:04
Teşekkürler. Ses olacağını biliyorum, ama böyle bir ses yok. Jjjjjjjjjjj diye artan ve frenden çekene kadar kesilmeyen bir ses düşünün 200-220'den 160'a düşerken filan.

ilkercom
09-04-2012, 08:58
eh okadar da olur. bende o dediğin hızlarda 3 4 defa yapınca ses oluyor. 3 defa 200 den 100 e arka arkaya düş zaten standart balatanın yarı ömrü bitiyor.

ilkercom
09-04-2012, 10:16
Ben bu disklere su temas etmesi olayının abartıldığını düşünüyorum.

şöyle ki 160 la giderken ilerde su birikintisi gördük. frene asıldk 80 km/h hıza düştük bu sırada fren disklerimiz 200 derecenin üzerinde ısıya sahipler. suya girdik çıktık. hadi servise yeni disk alalım değil mi? kullanıcı hatası neticede :D

Her şey kullanıcı hatası zaten. Üreticilerin hiç suçu olmaz genelde. Bizim memlekette her zaman satıcı haklıdır.

ilkercom
09-04-2012, 11:02
İlker Bey, benim demek istediğim bu değil, ben YIKATMAK'tan bahsediyorum, su tutmak yani. Zaten yazımda da diskler sıcakken aracın yıkatılması olarak belirttim. Direk bizzat kendi aracımda olan şey, ATE POWER DISC vardı aracımda, ben dur diyene kadar su tuttu, tutunca da diskler işlendi, eğrildi.

Bu arada disklerde hata payı 10.000'de 5'tir, her 10.000 tane fren diskinden 5 tanesinde hata çıkmaktadır. Bu dediğim Premium markalardaki hata payı.

Saygılar.

Yıkatma ile suya girme çıkmayı kıyaslarsak bence suya girmek daha tehlikeli. Yıkamaya girene kadar dünya zaman geçiyor.

madem örneklerle gidiyoruz eski aracımın disklerine bizzat çok su tuttum.
40,000 km kullandığım disklerin 20.000 km sinde arada sırada su tutmuşluğum vardır. ( bu arada diskleri oem aldım ve satarken hala sıfır gibiydiler)

Lastik havasını kontrol ederken lastiği jantı soğutmak için su tuttum defalarca. tahmin edersiniz lastiğe janta su tutarken diskler de ıslanıyor. Sonradan tehlikeli olabileceğini öğrendim tutmadım. Ayrıca balata tozlarına takıntılı olduğum için de çok suyla yıkadım jantları. Sonradan EBC balata takınca zaten pek toz olmadı.

Ancak dediğim gibi aptalca bir hareket olsa bile disklere çok su tutmuşluğum var. Başıma böyle bir olay gelmedi hiç.

Bence bu konuda kullanıcının bilgisizliği istismar ediliyor.

Bijonların çapraz sıkılması için bişey demiyorum. ancak porya bilyelerinin sağlığı da bu balans vurmaya etki ediyor.

Ranthor
09-04-2012, 11:07
benim stoptek discler, ebc yellowstuffla birlikte aldigimdan beri titriyor.
ne su gordu araba ne birsey..

ilkercom
09-04-2012, 11:31
Benim EBC GD serisi diskler ve greenstuff balatalarda bazen titriyor bazen titremiyor ona yanıyorum :D üstelik su tutma olayını da bıraktık :D

8800 km oldu 1600 km den fazla rodaj sürdü zaten.

waterboy07
15-04-2012, 22:04
Merhaba arkadaşlar öncelikle şunu belirteyim EBC firmasından ne bir tanıdığım nede bir çıkarım var sadece memnuniyetimden kaynaklanan bir durum bende aracımda EBC kanallı delikli disc ve redstuff balata kullanıyorum ilk taktığımda direksiyonda titreme oluyordu biraz kullanayım gecer dedim geçmedi tekrar söktüm poryayı temizledim taktım yine geçmedi ama kendi kendimede diyorum montajını ben taktım daha suya girmedim ısınmadı neden derken en sonunda porya üzerindeki bijon saplamalarının yüzünden disc poryaya sıfır oturmuyormuş çünkü EBC disclerin bijon delikleri dümdüz disc'lerin bijonları sıktığımız deliklerin içtaraflarına hafif havşa açtım hepsi buymuş ve bu proplemimin farkına 2000 km den sonra vardım böyle kullanmama rağmen eğilmediyse inanın bu disc'ler birdaha eğilmez bütün yazıları okudum belki sizinde böyle bir proplem olabilir ben stoptec'de kullandım orjinalde balata olarakta nerdeyse hepsini denedim ama inanın benim düşüncem EBC nin yerini hiçbiri tutmaz süper marka benin EBC den önce firenlerim yokmuş:icon_tup:

kervanoglu
15-04-2012, 22:44
Merhaba arkadaşlar öncelikle şunu belirteyim EBC firmasından ne bir tanıdığım nede bir çıkarım var sadece memnuniyetimden kaynaklanan bir durum bende aracımda EBC kanallı delikli disc ve redstuff balata kullanıyorum ilk taktığımda direksiyonda titreme oluyordu biraz kullanayım gecer dedim geçmedi tekrar söktüm poryayı temizledim taktım yine geçmedi ama kendi kendimede diyorum montajını ben taktım daha suya girmedim ısınmadı neden derken en sonunda porya üzerindeki bijon saplamalarının yüzünden disc poryaya sıfır oturmuyormuş çünkü EBC disclerin bijon delikleri dümdüz disc'lerin bijonları sıktığımız deliklerin içtaraflarına hafif havşa açtım hepsi buymuş ve bu proplemimin farkına 2000 km den sonra vardım böyle kullanmama rağmen eğilmediyse inanın bu disc'ler birdaha eğilmez bütün yazıları okudum belki sizinde böyle bir proplem olabilir ben stoptec'de kullandım orjinalde balata olarakta nerdeyse hepsini denedim ama inanın benim düşüncem EBC nin yerini hiçbiri tutmaz süper marka benin EBC den önce firenlerim yokmuş:icon_tup:

Bigün Ankaraya yolunuz düşerse size 3 ayrı aracta EBC disk balata denetiriz, şanslı azınlıktan biri olduğunuzu anlarsınız... geldiğinde yamuk olan yada ilk frende yanan diskler...

Işık
16-04-2012, 12:14
Teşekkürler. Ses olacağını biliyorum, ama böyle bir ses yok. Jjjjjjjjjjj diye artan ve frenden çekene kadar kesilmeyen bir ses düşünün 200-220'den 160'a düşerken filan.

Troubleshooting Information | EBC Brakes (http://www.ebcbrakes.com/troubleshooting.shtml)

2 numarada shim kullanılarak sesin kesileceğini yazıyor.Ben şim taktım green stufflarda ses kesildi.

kervanoglu
16-04-2012, 14:09
"However, if your pad set does not have
such shims ask for a set of these free of
charge from EBC support, fit them and
reinstall pads."
yazida bahsedildigi gibi ucretsiz olarak mi temin ediliyo shim denilen malzeme?

Işık
16-04-2012, 14:36
Ben aldığım yerden istedim bana temin ettiler, yazılana göre ücretsiz olması lazım.
Siyah kauçuk gibi yapışkanlı bir malzeme, bu mu kesecek sesi hass... diyosun baştan ama takınca kesiyor :)

Oz`
27-06-2012, 14:09
birçok balata disk fren kiti kullandım delikli ve yollu sekildeki disklerin hepsi yüksek hızlarda ve seri kullanımda ses yapar (iniltigibi) EBc ye has bişiy değil

Frene bastığınızda kamyon gibi ses çıkarma nedeniniz ise fren padlerinizin sert olması örnek olarak Fredo ds 2500 takarsanız hafif kamyon olursunzu 3000 takarsanız aman tanrım dersiniz ama üst üste kullanımlarda ısındıkca daha güzel tutuş ve sessizlesşicektir ama inanın onu yolda yapmanız zor sert balata kesinlikle diskin ömrünü alır gider fren balatası ile disk değiştiren arkadaşım mevcut :)

ayyrıyetten diski taktınız titriyor dimi ? adam tornaladı süper 1- merkezli şekilde bağlanıp taşlanmadımı bu meret _? ee merkezli ise tamamen düz olması gerekiyor sen takiyorsun ve titriyor sence disklemi alakalıdır bu olay ? tmm doğru diğelim onunla alakalı değil diskle alakalı ee torna yaptın neoldu ? düz olmadıımı bu meret

adam diyorki gel yenisini vereyim diyor sen ona cvp bile yazmamışssın biraz bana reklam kokan hareketler gibi geldi