Orijinalini görmek için tıklayınız : yeni i30 satışa sunuldu
darkmoon
22-03-2012, 19:20
http://www.advancedtechnologykorea.com/wp-content/uploads/2011/11/image-2.jpg
yeni i30 lar geldi satışa sunuldu test etmek isteyenler hyundai plazalara gidebilirler fiyatları şu an için.
Benzinli
1.6 gdi style manuel 43.200
1.6 gdi style otomatik 46.000
1.6 gdi elite manuel 48.700
1.6 gdi elite otomatik 51.500
Dizel
1.6 crdi style manuel 50.700
1.6 crdi style otomatik 53.500
1.6 crdi elite manuel 56.200
1.6 crdi elite otomatik 59.000
http://img832.imageshack.us/img832/9675/topnz.jpg
Türkiye Reklam Filmi
https://www.facebook.com/video/video.php?v=136550063139954
http://hyundaii30.basefbapps.com/reklam.php?file=1.mp4
http://hyundaii30.basefbapps.com/reklam.php?file=2.mp4
http://hyundaii30.basefbapps.com/reklam.php?file=3.mp4
Buda Yabancı Bir Reklam Filmi.
sWVvNFdiLUA
1.6 CRDi Elite manuel alınır...
Ahmet Saraçoğlu
22-03-2012, 19:48
otomatiği prnd mi , elektronik bişeymi acaba?Bu arada en dizel en baz tercih ederim şahsi olarak.Şahin parasını sırf donanım farkına vermek koyar hyundai için :D
darkmoon
22-03-2012, 19:54
sanırım bu fiyatlar lansman fiyatlarıdır fazla tutmazlar bu fiyatlarda elantra içinde aynısını yapdılar sonra fiyatları modeline göre 3 bin tl 5 bin tl attırdılar..
Burak-Akın
22-03-2012, 19:56
Hyundai tasarımlarını bayadır düzeltdi. 1.6 crdi elite manuel alınır aslında
Sitesini güncellememişler daha donanımları neler bilen var mı? Şanzıman 6 ileri h matic mi?
ÜSTÜNERC
22-03-2012, 20:23
kasası gercekten kral yani cok hosuma gıttı
http://img.donanimhaber.com/ImageThumbnail2.aspx?path=http://img534.imageshack.us/img534/5205/20120322184718.jpg&t=58990957&size=1&bound=0&border=0&resolution=0http://img.donanimhaber.com/ImageThumbnail2.aspx?path=http://img831.imageshack.us/img831/8346/20120322184726.jpg&t=58990957&size=1&bound=0&border=0&resolution=0
darkmoon
22-03-2012, 20:27
vites 6 ileri hmatic dizel motor 128 beygir dizel diye biliyorum.
Bunlar veloster neden getirmedi bu ülkeye yahu?
Elite modelinde Cam Tavan standart.. :)
Mivec_4G63
22-03-2012, 20:30
60.000 tl 2010da passat almıştık zamanında
Passat 1.4 TSI 122 hp Tiptr. DSG
Comfortline
fiyat ucuz diyenler neye göre diyor anlamadım pek
Osman Bahadır
22-03-2012, 20:33
Bu fiyatlar nedir ya? Bi de lansman fiyatı, daha da artar diyorsunuz... Ben farklı bir ülkede mi yaşıyorum arkadaş? Kim alır hyundai'yi bu paralara?
6 ileri diyor otm. içinde internette, bakalım inceler test ederiz :D
edit: genesis coupe jantları + çıtır basıklık ile nokta atışı olur elite :)
Low-Rider
22-03-2012, 20:35
0 araba almak artık hayal
Mivec_4G63
22-03-2012, 20:35
Yeni astra var o paralara millet uflaya puflaya veriyo parayı. Tamam arabanın dış görünüş güzel de hyundai'nin çapı ne? eski i30 dıştan görünüşte 10 numara araç arabaya binince anlıyorsun güven vermeyen bir araba.
Elite in bir donanımına bakın isterseniz. Bazı özellikleri kendi sınıfında ki araçların opsiyonunda bile yok.
Kaç para olucak bu araç 30 mu? Donanımına göre gayet normal fiyatlar.
Buna yakın özelliklerde dizel bir golf doldurun bakalım 70 75e çıkmıyor mu görün.
Kendi aracımın esp si bile olmayan dsg dizel modeli 58bin TL hemde önümüzde ki sene kasa yeniliyor komple.
Siz hangi dünya da yaşıyorsunuz asıl.
Bu sınıfta tekrar bir araç alıcak olsam beğenirsem gider bunu alırım hyundai ye para verilir mi diyenler gidip sadece bir test etsinler:)
Yeni astra var o paralara millet uflaya puflaya veriyo parayı. Tamam arabanın dış görünüş güzel de hyundai'nin çapı ne? eski i30 dıştan görünüşte 10 numara araç arabaya binince anlıyorsun güven vermeyen bir araba.
Güven vermeyen derken, neye göre, tokluksa belki, güvenlik ise gerçekten 5 yıldızlı, daha neyin güvenliğinden bahsediyoruz :)
Siz hangi dünya da yaşıyorsunuz asıl.
Bu sınıfta tekrar bir araç alıcak olsam beğenirsem gider bunu alırım hyundai ye para verilir mi diyenler gidip sadece bir test etsinler:)
onlar önyargılarının esiri olmuşlar.. "varsa yoksa alman, yoksa almam" diyenlerden.. ;)
Hyundai nin çapı opeli 5 kere satın almaya yeter yanlız:)
Kabul eski i30 çok iyi bir araç değildi ama ix35le başlayan nesil çok farklılar çok rekabetçiler. Gidin deneyin.
aybarsdnr
22-03-2012, 20:43
araba fiyatları ne kadar arttı ya.56.000 tl ye 1.6 dizel donanımı iyi olan bir araba alınıyor.şaka gibi.3 sene önceki araç fiyatlarıyla şuanki fiyatlar arasında çok fark var
onlar önyargılarının esiri olmuşlar.. "varsa yoksa alman, yoksa almam" diyenlerden.. ;)
Tamam alman güzel iyi kaliteli benim aracımda alman babamınki de has alman. Ama nedir bu ön yargı istemezükçülük anlamıyorum:)
Bu paralara yazık valla. Tutmaz bence..
"Dolu" yeni Polo 1.6 Tdi da 50 küsürlere denk gelmiyor mu otm. klima sunroof vs ile? i30 56bin lirayı hertürlü hakeder bence..
"Dolu" yeni Polo 1.6 Tdi da 50 küsürlere denk gelmiyor mu otm. klima sunroof vs ile? i30 56bin lirayı hertürlü hakeder bence..
yok yaw olur mu hiç? polo aslan gibi alman arabası.. hele bir direksiyonu var ki süper ötesi bir direksiyon :D :D
fatih_selvi
22-03-2012, 20:55
tasarımı mükemmel aracın gecen hafta tem'de yabancı plakalı tırların üzerindeydiler çok beğendim
mehmetRS
22-03-2012, 20:58
hyundai kasa olarak güzelleşmeye başladı, acaba yenitipteki motorda neler var? hyundai performansa yönelik arac yapmasada, ( varsada bilmiyorm yada Türkiyeye gelmiyordur belki? ) i30 lar güzel ya
İnsanlar hyundai bugüne kadar ucuz araba yaptı diye şimdi de istiyor ağzına kadar doldursun herşeyi tam olsun ama ucuz olsun bizde alalım diyor.
Ucuz yapıyor göreceli olarak kalitesiz yapıyor (bknz getz, era vs) böyle dandik arabaya para verilir mi oluyor.
Herşeyi gırtlak spec yapıyor tasarım güzel güvenlik 5 yıldız konfor iyi çoğu donanım kendi sınıfında bile yok. Bu seferde hyundai ye bu para verilir mi oluyor.
Yok öyle 3 kuruşa 5 köfte:)
Eksileri var mı var tabi ama gelişimleri muazzam bence.
Reno da megane 1.6 DCi'ı getirsin artık, hyundai i30'a karşı..
hyundai kasa olarak güzelleşmeye başladı, acaba yenitipteki motorda neler var? hyundai performansa yönelik arac yapmasada, ( varsada bilmiyorm yada Türkiyeye gelmiyordur belki? ) i30 lar güzel ya
Genesis coupenin yenilerinde 2.0 turbo 274hp motor kullanıcaklar. 8 ileri şanzımanla birlikte.
Bunun dışında amerikada 3.8 v6 gdi 348 hp motorları var.
Veloster turboda da 1.6 turbo gdi 214hp lik motor koydular yanılmıyorsam.
Mivec_4G63
22-03-2012, 21:03
Güven vermeyen derken, neye göre, tokluksa belki, güvenlik ise gerçekten 5 yıldızlı, daha neyin güvenliğinden bahsediyoruz :)
arabanın yola tutunmasından bahsediyorum, ayrıca takla atıp airbag açmayan i30u da duymuşsunuzdur umarım
speed_emre
22-03-2012, 21:06
hersey ıyı guzelde neden farlarda bıxenon farlar yok :( gunduzlerıde beyaz olarak yapsalardı ya harıka olurdu gercektende!
Mivec_4G63
22-03-2012, 21:08
Hyundai nin çapı opeli 5 kere satın almaya yeter yanlız:)
Kabul eski i30 çok iyi bir araç değildi ama ix35le başlayan nesil çok farklılar çok rekabetçiler. Gidin deneyin.
1980lerin opeli 1990ların hyundaisinden kalitelidir, motor , kaporta açısından. He tamam hyundai kendini aştı ama "cin olmadan adam çarpmaya çalışıyorlar" sen bu işi 20 senedir kalitenden ödün vermeden sürdür, elin korelisi gelsin son 2-3 yıl sırf tasarımını değiştirdi diye seni baltalamaya çalışsın, olacak iş değil.
Donanım varmış vs. golfle bu arabayı kıyaslamak açıkça vw grubuna haksızlıktır.
arabanın yola tutunmasından bahsediyorum, ayrıca takla atıp airbag açmayan i30uda duymuşsunuzdur umarım
Hyundai Assan nın cevabı,
Son günlerde “Hava Yastıkları Açılmayan i30” başlıklı yazışmalar bazı sosyal paylaşım sitelerine konu olmuştur. Öncelikle, olayda hayatını kaybeden araç sahibine Allah’tan rahmet, acılı ailesine ve tüm sevenlerine baş sağlığı dileriz.
Hyundai Assan olarak teknik bakımdan konuyu aydınlatmak amacıyla söz konusu araç incelenmiş ve hava yastıklarının açılması için gerekli olan şartların kaza anında meydana gelmediği tespit edilmiştir.
Teknik ayrıntılar aşağıda açıklanmaktadır:
a) Sürücü ve yolcu hava yastığı:
Aracın ön kısmına (30°’den daha az açıyla) gelen çarpma kuvveti şasi ön kollarındaki sensörler tarafından hava yastığı kontrol modülüne iletilir. Şasi kollarındaki sensörlerden gelen sinyaller ve aracın yavaşlama ivmesi hava yastığı kontrol modülü tarafından değerlendirilerek hava yastıklarının açılıp açılmamasını belirler.
Bu da hyundai nin cevabı,
Söz konusu araçta, resimde de görüldüğü gibi aracın ön kısmında darbe/hasar yoktur. Araçta önden gelen darbe etkisi ile ani bir durma da olmamıştır; çünkü araç takla atmıştır.
Ön hava yastıklarının açılması için ön şasi kollarına belirli bir açı ile darbe gelmesi ve araçta oluşan yavaşlama ivmesinin, hava yastıklarını patlatma eşiğini geçmesi gerekmektedir.
Dolayısıyla, söz konusu kazada ön hava yastıklarının açılmasını gerektirecek şartlar oluşmamıştır.
http://hyundai.com.tr/tr/images/Picture016.jpg
b) Perde ve yan hava yastıkları:
Perde ve yan hava yastıkları, sürücü ve yolcu hava yastıklarından bağımsız olarak birlikte çalışmaktadır. Perde ve yan hava yastıklarının açılıp açılmamasını sağlayan sensörler kapı direklerinin (sağ, sol) alt kısmında bulunmaktadır. Araca yandan çarpmalarda, çarpmanın şiddetine göre bu sensörlerden giden sinyaller kontrol modülü tarafından değerlendirilerek o tarafın yan ve perde hava yastığının açılıp açılmamasını belirler.
Araç incelendiğinde; darbelerin tavan ve üst direk kısımlarında oluştuğu, sensörlerin bulunduğu kapı direklerinin alt kısmında hava yastıklarının açılmasını gerektirecek yanal bir darbe olmadığı görülmüştür.
http://hyundai.com.tr/tr/images/Picture008.jpg
Trafik kazası tespit tutanağında belirtildiği şekilde, kazanın toprak/kum zeminde olması darbe şiddetinin azalmasına sebep olmuştur.
Ayrıca diagnostik cihazı ile araç üzerinde yapılan incelemede hava yastık sisteminin normal çalıştığı ve sensörlere patlatma eşiğinde gelen darbe bilgisi olmadığı da görülmüştür.
Sonuç olarak, kazanın, oluş şekli itibarıyla araçtaki hava yastıklarını aktive edecek bir biçimde gerçekleşmediği tespit edilmiştir. Ayrıca, maalesef, olay anında araç sürücüsünün en önemli güvenlik ekipmanı olan emniyet kemerini takmadığı da tespit edilmiştir.
Kamuoyunun bilgisine saygı ile sunulur.
Alıntıdır.
Hadi size birde golf gösteriyim amaç kafalarda soru işareti oluşturmaksa:)
Arkadaşlar merhaba,
doğru yere mi soruyorum tam emin degilim o yuzden oncelikle ozur dilerim. Salı aksamı yalova üzerinde bir kaza yaptım, Allah'a cok şükür araçta ağır yaralanan kimse yok. Kazada bir araca vurduktan sonra 2-3 takla atarak yan durdum. 11 adet airbag olmasına rağmen hiçbir airbag açılmadı. Ön koltuk emniyet kemerlerimiz takılıydı. Araçta 3 kişiydik. Sadece sağ ön koltuk emniyet kemeri otomatik iç patlama yaparak, emniyet kemerinin ekstra koruma sistemini devreya aldı. Bu kaza sonucu airbag lerin açılmaması normal bir davranış mıdır? Eğer değilse bunun sonucunda bir adli dava gerçekleştirilebilir mi? Bilgisi ve tecrübesi olan arkadaşlardan yardım diliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.
İyi Akşamlar.
http://img.donanimhaber.com/upfiles/311685/FE6A0840021D4DB080B8C74C968C603F.jpg
http://img.donanimhaber.com/upfiles/311685/BA728A996B0C420F886640FEA800C120.jpg
http://img.donanimhaber.com/upfiles/311685/71F2CD9A02B949BEA75CCDCF855BB235.jpg
Alıntıdır.
Hyundai nin sadece tek bir fotoğrafının internete ne amaçla koyulduğu benim için şaibelidir. Hyundai assanda üşenmemiş sallamamış bilirkişisini yollamış. Araçta da öyle airbag patlatacak bir hasarda yok tavan üstüne düşmüş direk. Yan tarafta ki hasarların çoğunun çekiciye yüklenirken düşürme sırasında veya takladan düzeltirken olmadığının bir garantisi var mı?
araba fiyatları uçmuş, bu araba için demiyorum hepsi uçmuş.
C sınıfın hakkı 40-45 tl arası, b sınıf 30-35 olmalı. aslında ötv olmasa bu seviyelerde olacaklardı.
1980lerin opeli 1990ların hyundaisinden kalitelidir, motor , kaporta açısından. He tamam hyundai kendini aştı ama "cin olmadan adam çarpmaya çalışıyorlar" sen bu işi 20 senedir kalitenden ödün vermeden sürdür, elin korelisi gelsin son 2-3 yıl sırf tasarımını değiştirdi diye seni baltalamaya çalışsın, olacak iş değil.
Donanım varmış vs. golfle bu arabayı kıyaslamak açıkça vw grubuna haksızlıktır.
Ortada sırf tasarım değiştirme durumu yok yanlız. yukarda ufaktan motor şanzıman bilgileride verdim. Çin araçları gibi aracı donanımlayıp çöp üretmiyorlar.
1980lerin opeli 1990ların opelinden de kalitelidir yanlız:) Opel aynı opel mi hyundai eski dandik hyundai olsun:)
5 sene 200bin km 2005 vectra c kullanmış biri olarak söylüyorum bunu.
Ben bu aracın golften iyi olduğunu söylemedim böyle bir iddaamda yok golf zaten demirbaştır o sınıfta başları çekmekle yükümlü bir araçtır. Bu sebeple aynı donanımlı golf 70leri bulurken 50 küsür istenilen i30 pahalı değildir.
Mivec_4G63
22-03-2012, 21:19
Tamam arkadaşlar siz haklısınız i30, yeni astradan da yeni golften de iyi.
şimdi kaç yıldır hyundai istikrarlı bi şekilde güzel/sağlam araç üretiyor ?
Mivec_4G63
22-03-2012, 21:22
Ortada sırf tasarım değiştirme durumu yok yanlız. yukarda ufaktan motor şanzıman bilgileride verdim. Çin araçları gibi aracı donanımlayıp çöp üretmiyorlar.
1980lerin opeli 1990ların opelinden de kalitelidir yanlız:) Opel aynı opel mi hyundai eski dandik hyundai olsun:)
5 sene 200bin km 2005 vectra c kullanmış biri olarak söylüyorum bunu.
Ben bu aracın golften iyi olduğunu söylemedim böyle bir iddaamda yok golf zaten demirbaştır o sınıfta başları çekmekle yükümlü bir araçtır. Bu sebeple aynı donanımlı golf 70leri bulurken 50 küsür istenilen i30 pahalı değildir.
Donanım dediğin şey nedir? Metal pedallar, ön krom ızgara, bagaj filesi bu mudur donanım. Benim görüşürüm, dijital klima, sunroof, hız sabitleme, sensörler vs donanım bunlardır. Zaten comfortline modelinde bu dediklerim sunroof harici var, sunroofta 1.750 tldi ozaman. Yani kafam şunu almıyor, 2010 passat 1.4 tsi ile i30'un fiyatı nasıl yakın olabiliyor.
Tamam:)
Yukarıda yazmıştım aynı cümleyi tekrar yazayım.
brs_odbs
22-03-2012, 21:24
aracın görüntüsü güzel ama bu fiyatlara çok tutulcağını sanmıyorum
darkmoon
22-03-2012, 21:26
ben bu tip polemiklere girmeyi sevmem ama ne çabuk unutuldu vw nin ceo sunun hyundainin standaını gezip heleki yeni i30 u incelediği
YpPNVSQmR5c
Frankfurt Motor Show'da Volkswagen Group CEO'su Martin Winterkorn, Hyundai i30'u incelerken yakalandı ve mekanik parçalarını ölçüp biçip, mekanik parçaların çalışma sessizliğinide görünce dayanamayıp dediki : ''Bunu nasıl yapmışlar? BMW bunu yapamaz, biz bunu yapamayız... Bizde bunun çözümü var aslında ama çok pahalı'' dedi...
Birde pahalı diyenlere açıkcası bencede pahalı hyundai istese daha ucuza satamazmıydı satardı ama hyundai artık prestije koşturuyor bu yüzden eskisi gibi ucuza araba satma politasından vazgeçmiş durumda bence büyük hata ama yapıcak bir şey yok..
Bence araç güzel olmuş. Fiyatı ise bana göre normal. Full dizel Polo'ların 50 bine alınabildiği bir piyasadan bahsediyoruz. İkinci el araçların fiyatlarının ise ne kadar artış yaptığı ortada son 7-8 aydır.
60.000 tl 2010da passat almıştık zamanında
Passat 1.4 TSI 122 hp Tiptr. DSG
Comfortline
fiyat ucuz diyenler neye göre diyor anlamadım pek
Aynı donanımlı araç şimdi 72.100 TL olmuş. 2010'dan bu yana fiyatlar doğal olarak arttı. 60 liraya bugün o Passat'ı sıfır satmayacaklarına göre..
72'ye 56. Arada 16 bin lira fark var. O da hem sınıf farkı hem de marka farkından ötürü gayet normal bana göre.
Mivec_4G63
22-03-2012, 21:29
Valla çeviren arkadaş kimse tebrik etmek lazım, VW CEO'su bu arabayı bmw yapamaz biz yapamayız diyecek? Bir kere bmw şuan kullanılan teknolojiyi 2000 yılında kullanıyordu...
Donanım dediğin şey nedir? Metal pedallar, ön krom ızgara, bagaj filesi bu mudur donanım. Benim görüşürüm, dijital klima, sunroof, hız sabitleme, sensörler vs donanım bunlardır. Zaten comfortline modelinde bu dediklerim sunroof harici var, sunroofta 1.750 tldi ozaman. Yani kafam şunu almıyor, 2010 passat 1.4 tsi ile i30'un fiyatı nasıl yakın olabiliyor.
Highline da geri görüş kamera standart mı?
Ön cam buğ çözücü standart mı?
Diz hava yastığı standart mı?
Anahtarsız giriş standart mı?
Sunroof değil cam tavan standart mı?
Statik dönüş yapan farlar standart mı?
Park pilot standart mı?
Veya bunlar donanım değil mi?
Alman düşmanı değilim hele hele golf düşmanı hiç değilim otomobilimden de anlaşıldığı gibi.
Boş astra dizelin fiyatı boş passatı geçebiliyorsa bu da pek tabi yakın olabilir. Ayrıca biri benzinli biri dizel.
Valla çeviren arkadaş kimse tebrik etmek lazım, VW CEO'su bu arabayı bmw yapamaz biz yapamayız diyecek? Bir kere bmw şuan kullanılan teknolojiyi 2000 yılında kullanıyordu...
Arabayı yapamaz demiyor direksiyonu oynatan zımbırtının sessizliğinden kalitesinden bahsediyor. Yaparız ama pahalı olur nasıl "bu fiyatta ki bir arabada bunu kullanabilmişler" demek istiyor bir nevi.
Mivec_4G63
22-03-2012, 21:32
Bence araç güzel olmuş. Fiyatı ise bana göre normal. Full dizel Polo'ların 50 bine alınabildiği bir piyasadan bahsediyoruz. İkinci el araçların fiyatlarının ise ne kadar artış yaptığı ortada son 7-8 aydır.
Aynı donanımlı araç şimdi 72.100 TL olmuş. 2010'dan bu yana fiyatlar doğal olarak arttı. 60 liraya bugün o Passat'ı sıfır satmayacaklarına göre..
72'ye 56. Arada 16 bin lira fark var. O da hem sınıf farkı hem de marka farkından ötürü gayet normal bana göre.
Kasa değişti farklılık o nedenle böyle, 2011 eski kasa passatlarda aynı fiyattan satıldı, daha 1 sene öncesine kadar.
speed_emre
22-03-2012, 21:34
aynen bos astra dızel verıyorlar o fıyata! navı sunrof flexırade lı astra dızel 1.3 62.000 tl fıyat aldım :) bravo nun fulunune cam tavanlı fln 59 bın tl verdıler :D
darkmoon
22-03-2012, 21:34
çeviren yok adam bunu direk söylüyor bunun alman sitelerinde ingiliz sitelerindede aynen birebir bulabilirsin.. hatta sonradan kıvırıyor bizde yaparız bunu ama çok maliyetli olur diyor hyundai bunu böyle standart her araca nasıl uygulamış tebrik etmek lazım gibisinden bir şeyler diyor.
buyur orjinali
Volkswagen CEO Winterkorn checks out Hyundai at Frankfurt Motor Show [video] (http://www.worldcarfans.com/111092636891/volkswagen-ceo-winterkorn-checks-out-hyundai-at-frankfurt)
"The lever for the steering wheel release makes no sound while moving. BMW can't do it, we can't do it, why can they?!" Bischoff replies, "We had a solution for that but it was too expensive to produce."
Artık şu ön yargıları kırsanız dünya almanların avucunda dönmüyor..
Kasa değişti farklılık o nedenle böyle, 2011 eski kasa passatlarda aynı fiyattan satıldı, daha 1 sene öncesine kadar.
Eski kasa i30'da 56 lira değilmiştir o zaman 1 sene öncesine kadar.:)
Dediğini anlayabiliyorum. Bu paralar büyük paralar ve C sınıfı dizel aracın bu fiyata satılması garip. Ama VW'nin Polo'su da B sınıfı ve 50 liradn satılıyor dolusu. Şimdi bu araç ta dolu dolu bir araç ve dizel, 56 bu yüzden normal.
Ama bu parayı vermek en azından benim için gereksiz; alacak olsam 60 liraya yakın parayı C sınıfı bir araca vermem, 2.el D sınıfı ya da 2002-2003 E Serisi filan alırım. Benim mantığım budur.
Ama ne dersek diyelim piyasa yükseldi ve 1 sene önceki fiyatlara bile gıpta ile bakar olduk, bu bir gerçek.
koreliler de bu önyargılı arkadaşlar gibi "biz yapamayız, almanlar yapar" diye kös kös otursalardı, bir adım ilerleme kaydedemezlerdi.. :)
almanlar yoksa uzaylı mı? :D :D
Low-Rider
22-03-2012, 21:38
Hangi teknoloji o?Merak ettiğimden sordum yanlış anlama.
Güncel kasa Leon ilk çıktığında satışları neden patladı? Golf'e göre daha iyi donanım ve daha ucuz olması sayesinde patladı,tasarımı da güzeldi etken oldu.
Hyundai,kia ve tüm markaların araçları artık pahalı ama golf'ün full'ü atıyorum 70bin lira oluyorsa,hyundai kia'da 60bin'e alabilirsin yada golf ve i30'un aynı fiyatta ki modellerinde i30 daha donanımlı oluyor.
Türkiye'de ki fiyatları emsal almamak lazım bence yurtdışı fiyatlar üzerinden konuşmak lazım.Sanmıyorum ki yurtdışında bu kadar pahalı olsun.Bize geçiren geçirene.
Hyundai,kia ve tüm markaların araçları artık pahalı ama golf'ün full2ü atıyorum 70bin lira oluyorsa,hyundai kia'da 60bin'e alabilirsin yada gofl ve i30'un aynı fiyatta ki modellerinde i30 daha donanımlı oluyor.
Türkiye'de ki fiyatları emsal almamak lazım bence yurtdışı fiyatlar üzerinden konuşmak lazım.Sanmıyorum ki yurtdışında bu kadar pahalı olsun.Bize geçiren geçirene.
Son 2 cümleniz konunun özeti olmuş bana göre.:)
darkmoon
22-03-2012, 21:41
evet hyundai açıklama yapmışdı yeni i30 lar çıkmadan önce avrupada bilhassa almanyada yeni i30 lar golfden 2-3 bin euro ucuza satılıcak diye.. ama ne hikmetse türkiyede 2-3 bin tl daha pahalı sanırım buda assan faktörü oluyor.
İyi de kimse sizden bunu yazmanızı beklemedi. Sadece birisi aslı kanıtlanmamış bi örnekten koca markayı karalanmaya çalışmış, ki bilirkişi raporuyla işlerin hiç öyle olmadığı kanıtlanmış, insanlar raporu sallamayıp hala airbaglari açılmayan araba diye dolanıyor etrafta. O resimlerde aracın 10 airbaglı full modeli olduğu yalanı falan var fakat o aracın mevcut donanımı 2 ya da 4 olması lazım en boş donanıma sahip. İnsanların, aslı olmayan birşeye bu kadar çabuk inanıp, markayı araçlarına hiç binmeden küçümseyebilmesi ne kadar komik. ;)
üşenmedim şimdi baktım.. henüz almanyanın hyundai web sayfasında yeni i30 yok. eskisi en üst donanımlısı dizel 22bin euro, golf 2.0 tdi highline 26bin euro.. ;)
Mivec_4G63
22-03-2012, 21:44
Hangi teknoloji o?Merak ettiğimden sordum yanlış anlama.
Güncel kasa Leon ilk çıktığında satışları neden patladı? Golf'e göre daha iyi donanım ve daha ucuz olması sayesinde patladı,tasarımı da güzeldi etken oldu.
Hyundai,kia ve tüm markaların araçları artık pahalı ama golf'ün full'ü atıyorum 70bin lira oluyorsa,hyundai kia'da 60bin'e alabilirsin yada golf ve i30'un aynı fiyatta ki modellerinde i30 daha donanımlı oluyor.
Murad Şirin | Facebook (http://www.facebook.com/profile.php?id=100001068036886&sk=photos#!/media/set/?set=a.169407683104832.33618.100001068036886&type=3)
2000 5.28 m paket.
Bir söz okumuştum zamanında çok hoşuma gitmişti anonimdir.
"oldu olacak gezegende vw nin olsun" diye :D
Bu yazılarımdan sonra hadi lan diyeceksiniz ama fanatik olmasam bile vag sempatim oldukça yüksektir:)
Low-Rider
22-03-2012, 21:46
Fiyatlara baktım
İ30 dizel en ucuz 50.700TL
Golf dizel en ucuz 48.400TL
İkisinin donanımını karşılaştırınca i30 açık ara önde , 2bin tl'lik farkta bu donanım için çok değil.
48binTL veripte üstünde çelik jantla gelmesi komedi zaten
Mivec_4G63
22-03-2012, 21:48
İyi de kisme sizden bunu yazmanızı beklemedi. Sadece birisi aslı kanıtlanmamış bi örnekten koca markayı karalanmaya çalışmış, ki bilirkişi raporuyla işlerin hiç öyle olmadığı kanıtlanmış, insanlar raporu sallamayıp hala airbaglari açılmayan araba diye dolanıyor etrafta. O resimlerde aracın 10 airbaglı full modeli olduğu yalanı falan var fakat o aracın mevcut donanımı 2 ya da 4 olması lazım en boş donanıma sahip. İnsanların, aslı olmayan birşeye bu kadar çabuk inanıp, markayı araçlarına hiç binmeden küçümseyebilmesi ne kadar komik. ;)
Bilgi sahibi değilseniz konuşmayın, hyundainin en boş donanımında bile 10 airbag var(8 de olabilir yanlış hatırlıyor olabilirim) , bana sor öyle yorum yaparsın, hyunda ,i30 aldım 1 hafta tahammül edebildim ancak, honda civic 2000 neyse i30da o benim gözümde.
Bilgi sahibi değilseniz konuşmayın, hyundainin en boş donanımında bile 10 airbag var(8 de olabilir yanlış hatırlıyor olabilirim) , bana sor öyle yorum yaparsın, hyunda ,i30 aldım 1 hafta tahammül edebildim ancak, honda civic 2000 neyse i30da o benim gözümde.
sen otomobil konusunda ombudsman mısın? yani sen dayanamayınca o araba yaramaz mı oluyor? doğuş sizin gibi müşterilere az bile kazık atıyor.. ben olsam %100 karla satardım sizin gibi almancılara :D :D
erkin006
22-03-2012, 21:51
fiyatlarda şaka sanırım...
kim alırsa alsın canım banane:D
Araba güzel de fiyat çok kalın :D
56bine golf alırım dizel daha iyi.
arabanın yola tutunmasından bahsediyorum, ayrıca takla atıp airbag açmayan i30u da duymuşsunuzdur umarım
sensörler yeterli şiddeti görmediği sürece airbag açmaması normal, bende yan yatıp sürüklenerek kaldırıma vurmasına rağmen perde hava yastıkları açılmayan highline passatı gözlerimle gördüm ;) o zaman passatta mı kötü araba oluyor , tü kaka oluyor?
ki gördüğüm kadarıyla hyundai açıklama yapmış arkadaşta GOLF e olanı belirtmiş ayrıca aynı mesajda.
Şu memlekete vw el arabası getirse sıra olmazsa şerefsizim. :D
darkmoon
22-03-2012, 21:58
assan oraya ekspertizlerini yollattı hatta polisden evrakları bile aldılar kaza nasıl olmuş diye kazanın olmasında airbaglerinin açılmamasının bilirkişi heyetincede normal olduğunu assan açıkladı kaldıki ben her gün sanayideyim taklalı bir ton araç görüyorum airbagi açılmamış onlarca passat golf tiguan touareg gördüm taklaya girmiş..
meşhur bir sanatçının hanımı touareg ile takla atmış araç ustamızda perte çıkmış durumda araçda bir airbag bile patlamış değil hemen yanında bir tane taklalı sorento var ondada airbag patlamamış..
Bir de atladığınız bir konu var o da araçların airbaglerini aracı üreten firmaların yapmadığı.
Hyundai si de Mercedesi de VW side Dacia sıda neredeyse aynı üreticiden airbagleri alıyor ve aracına takıyor.
Aracında tasarımdan kaynaklanan bir hata olmadığı sürece "airbag açmamış hyundai bu işi bilmiyor" demekte saçmadır.
Ben diğer hyundai modellerinden yola çıkarak yazmıştım onu. Başlangıç donanımı olarak 2 ya da 4 oluyor, şimdi baktım i30da ilk gelenlerde 6 sonraki gelenlerde 8 standartmış. Üyelerin mesaj yazıp yazamayacağına karar verecek merci siz misiniz?
2000 model diyerek bence çok ileri gittiniz, eg kasadan bile geri i30. Tamam siz rahat uyuyun bu gece ne olur. :):)
yok yaw olur mu hiç? polo aslan gibi alman arabası.. hele bir direksiyonu var ki süper ötesi bir direksiyon :D :D
Önyargıya gerek yok bencede dayı.Peşpeşe gidip incelemek yeterli olacaktır ;)
Hyundai bugün Amerika pazarıda dahil dünyaya araç üretip yolluyor.Belirli bir seviyeye geldiler ama iki aracı yanyana koy. C segmenti i30 ile golf 6.Civatasından,davlumbazına kadar kalitede fark oluyor.İçerideki plastikler, yalıtım malzemeleri,vaad edilen yakıt TÜKETİMİ ile kullanıcıların yakıt tüketimleri,koltukları,döşemeleri,sacı,camı vs...
Şuanki kasasını bilemem ama önceki kasa ile golf6yı yanyana koymam kendi yorumum.
Önyargıya gerek yok bencede dayı.Peşpeşe gidip incelemek yeterli olacaktır ;)
ctesi gidip hyundai'yi kullanacağım. golf'e gerek yok.. :)
dizele 7bin tl fark cok değilmi ya heleki bu fiyatlarda bu piyasada benzin+lpg daha mantıklı
dizele 7bin tl fark cok değilmi ya heleki bu fiyatlarda bu piyasada benzin+lpg daha mantıklı
GDi motora LPG takamazsın Ömer.... :)
darkmoon
22-03-2012, 22:15
birde şu 5.28 m paket örneği verilmiş bmw premium marka bir araçdır gidipde hyundai ile kıyaslanmaz çünkü hyundainin premium ayrı bir markası var zaten..
hyundai markası altında adamların zaten kia ve genesis markaları var..
5.28m olayını genesisle kıyaslasanız hadi neyse çünkü hyundainin premium markası genesisdir..
illa hyundaide bir lüks konfor teknoloji arayışında olunursa sonataya bakmanızı tavsiye ederim 2000 model sonata bile tcs anti patinaj sistemi,abs,esp,digital çift yönlü klima,hızlı sabitleyici,elektrikli koltuk,sunroof,deri döşeme,ısıtmalı koltuklar,airbagler ,elektrikli aynalar,bazı serilerinde bixenon far v.b gibi pek çok donanım mevcuttur. bu çok sıradan bir sonata nın alalade donanımı hemde 2000 li yıllardan bahsediyorum..
isterseniz kendi aracımın donanımını sayıyım bmw bunu yapamaz vw bunu yapamaz hyundai bunu nasıl yapmış dersiniz :D :D :D
Low-Rider
22-03-2012, 22:15
GDi motora LPG takamazsın Ömer.... :)
Aynen , yeni nesil motorlar hep bir sıkıntılı zaten lpg'den dolayı
Ulan şurda 10 sene önce hyundaiye bile binemezsin deseler güler geçerdim.
Harbiden yanına varamıyoruz şuraya bak, baba parası olmadan çalışarak kazanılmış parayla.
darkmoon
22-03-2012, 22:30
bu lansman fiyatları ise elantra gibi fiyatları sonradan uçururlarsa bencede işleri çok zor olur elantradada ilk lansman fiyatları olarak ucuza verdiler sonra fiyatları bir uçurdular satışlar azaldı sonra bazı yerler eski fiyatlardan satış yapmış bazı yerler yeni fiyatlardan yeni fiyatlardan alanlar bazı kişilerin eski fiyattan aldıklarını duyunca tepki gösterdiler yani assanın bu konuda ilerlemesi gerek.. doğuş borusan gibi konusunda uzmanlaşmış bir firma değil bence..
Mivec_4G63
22-03-2012, 22:37
birde şu 5.28 m paket örneği verilmiş bmw premium marka bir araçdır gidipde hyundai ile kıyaslanmaz çünkü hyundainin premium ayrı bir markası var zaten..
hyundai markası altında adamların zaten kia ve genesis markaları var..
5.28m olayını genesisle kıyaslasanız hadi neyse çünkü hyundainin premium markası genesisdir..
illa hyundaide bir lüks konfor teknoloji arayışında olunursa sonataya bakmanızı tavsiye ederim 2000 model sonata bile tcs anti patinaj sistemi,abs,esp,digital çift yönlü klima,hızlı sabitleyici,elektrikli koltuk,sunroof,deri döşeme,ısıtmalı koltuklar,airbagler ,elektrikli aynalar,bazı serilerinde bixenon far v.b gibi pek çok donanım mevcuttur. bu çok sıradan bir sonata nın alalade donanımı hemde 2000 li yıllardan bahsediyorum..
isterseniz kendi aracımın donanımını sayıyım bmw bunu yapamaz vw bunu yapamaz hyundai bunu nasıl yapmış dersiniz :D :D :D
2000 yılında kullanılan teknolojiyi belirtmek açısından örnek verdim.Hani demişler ya i30un teknolojisini bmw de biz de yapamayız.
Mivec_4G63
22-03-2012, 22:41
sen otomobil konusunda ombudsman mısın? yani sen dayanamayınca o araba yaramaz mı oluyor? doğuş sizin gibi müşterilere az bile kazık atıyor.. ben olsam %100 karla satardım sizin gibi almancılara :D :D
benim için öyledir dedim,senin için i30 mercedestir bilemem. haha valla neredeyse aynı fiyata passat aldım şuan 1 yaşında, siz de i30 alırsınız tercih meselesi tabi
Mivec_4G63
22-03-2012, 22:44
Ben diğer hyundai modellerinden yola çıkarak yazmıştım onu. Başlangıç donanımı olarak 2 ya da 4 oluyor, şimdi baktım i30da ilk gelenlerde 6 sonraki gelenlerde 8 standartmış. Üyelerin mesaj yazıp yazamayacağına karar verecek merci siz misiniz?
2000 model diyerek bence çok ileri gittiniz, eg kasadan bile geri i30. Tamam siz rahat uyuyun bu gece ne olur. :):)
sanırım yanlış anlaşıldım, bana sor derken, hyundai i30'a binip binmediğimi sorarsan cevap verirdim. Binmediğin araç hakkında yorum yapıyorsun diyince açıklama gereği duydum.Yoksa ne haddime herkes istediğini yazar tartışırız
3bucuk senedir i30 1.6 115hp dizel otomatik kullaniyoruz, ciddi anlamda cok guzel bir araba.
Hicbir eksigi, yanlisi, hatasi, moral bozucu bir yani yok, aksine fazlasi var. Fazlasiyla zevk veriyor kullanirken.
Ve bizim almamizdaki en buyuk etken Tam Otomatik Dizel olmasiydi. Babamin arabasi oldugu icin carttronik curttronik sanziman olmasin diyorduk..
Yenisinde de eminim eskisinin uzerine koyarak gitmislerdir her konuda. Babama bir gostereyim bakayim ne diyecek
sanırım yanlış anlaşıldım, bana sor derken, hyundai i30'a binip binmediğimi sorarsan cevap verirdim. Binmediğin araç hakkında yorum yapıyorsun diyince açıklama gereği duydum.Yoksa ne haddime herkes istediğini yazar tartışırız
Pardon o zaman. Sıkıntı yok, ben de kullandım i30 fakat dediğiniz gibi civicle karşılaştıracak kadar bir araç olduğunu düşünmüyorum malesef. :confused:
cagri-35
22-03-2012, 23:08
Bence çok para , eski i30 gibi olur çok satmaz Türkiye'de .
Güzel olabilir, donanımlı olabilir ama bu sınıfta çok iddialı modeller var.
H.cngz dostum sen neyin peşindesin ben onu anlamadım ?
2010 passat ile 2012 i30 u niye karşılaştırıp duruyorsun ?
ne alaka ? hem segmentler farklı hem biri 0 arac biri 2. el araç.
sen burda diyeceksin ki benim o kadar param olsa 0 hyundai almam 2. el vw alırım.
bitti bu kadar. Bende aynısını yaparım hatta gider 2005 bmw alırım bu kişisel bir seçenek.
hyundai ye b.k atmanın anlamı yok.
bence bi hundai a bu para verileceğine wv polo falan daha mantıklı olur..
edit:bu yorumu kimse hundai wv karşılatırması gibi anlamasın kişisel düşüncem bu olduğu için yazdım baktımki ufak çapta bi kızışma olmuş...
ctesi gidip hyundai'yi kullanacağım. golf'e gerek yok.. :)
Dedim sana.TSI GT al diye dinlemedin.
Fiyat uçuk geldi bana ama bu hyundai piyasayı ağlatıcak adamlar azimle duvar delecek
onursumer
22-03-2012, 23:54
Hafta ici teste gidicem isinirsam dizel otomatik dusunebilirm
Fiyatlarda cok degil 42bin tl ye benzinli polo aldiktan sonra
1.6 dizel otomatik icin cok normal
Mivec_4G63
23-03-2012, 00:05
H.cngz dostum sen neyin peşindesin ben onu anlamadım ?
2010 passat ile 2012 i30 u niye karşılaştırıp duruyorsun ?
ne alaka ? hem segmentler farklı hem biri 0 arac biri 2. el araç.
sen burda diyeceksin ki benim o kadar param olsa 0 hyundai almam 2. el vw alırım.
bitti bu kadar. Bende aynısını yaparım hatta gider 2005 bmw alırım bu kişisel bir seçenek.
hyundai ye b.k atmanın anlamı yok.
Bir hyundai sahibi olaraktan seni anlıyorum, ancak benim bindiğim i30'a *** attığım yok. Yol tutuşu güven vermiyor, ben beğenmediğimi söyledim bu da kişisel görüşümdür , fark orada zaten araçların herşeyi farklı ama fiyat aynı :) bende buna tutuluyorum buyur
Mivec_4G63
23-03-2012, 00:14
2000 model ies'i sat 3-4 lira koy al sana i30.
Hyundai / i30 / 1.6 CVVT Select / sahibinden temiz garaj arabası servis bakımlı sahibinden.com'da - 72472622 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-hyundai-sahibinden-temiz-garaj-arabasi-servis-bakimli-72472622/detay)
He yeni kasa görünüş olarak çok iyi, donanım da iyi, ama o fiyat nedir? eski kasa i30a binen adam azıcık arabadan anlıyorsa , yeni kasa i30'un çok çok pahalı olduğunu inkar etmez.
onursumer
23-03-2012, 00:27
Yeni polonun dizel otomatik ve i30 a yakin donanimli fiyai nedir?
darkmoon
23-03-2012, 00:28
orası doğru eski kasayla arasındaki fiyat farkı uçurum 2012 model eski kasa olan 1.6 crdi team modeli 40 bin tl idi gene 2012 1.6 crdi mode paketlisi 43 bin tl idi arada nerdeyse 10 bin tl lik bir sıçarama olmuş..
darkmoon
23-03-2012, 00:30
i30 un dengi polo değilki golf.
polonun dengi i20
onursumer
23-03-2012, 00:31
i30 un dengi polo değilki golf.
polonun dengi i20
Biliyorum i30 la ayni olan bir alt segment arac ama fiyati yuksek olan i30 :D
Polo 1.6 TDI 90 PS Tiptr. DSG Comfortline 46.500,00
+
Opsiyon Fiyat (TL)
Polo 1.2 lt, 1.4 lt, 1.6 lt. Metalik Renk 800,00
Polo 1.2 lt, 1.4 lt, 1.6 lt. Elektrikli Açılır Panoramik Cam Tavan 2.180,00
Polo 1.2 lt, 1.4 lt, 1.6 lt. Klimatronik otomatik klima 2.800,00
Polo 1.2 lt, 1.4 lt, 1.6 lt. Çok fonksiyonlu deri direksiyon simidi 730,00
Polo 1.2 lt, 1.4 lt, 1.6 lt. RNS310 navigasyon-radyo-CD-MP3 çalar 2.895,00
Polo 1.2 lt, 1.4 lt, 1.6 lt. Sürüş konfor paketi (Yol Bilgisayarı + Arka Park Mesafe Sensörü + Hız Sabitleyici + Lastik Basınç Göstergesi) 1.620,00
Polo 1.2 lt, 1.4 lt, 1.6 lt. Ön sis farları 455,00
Polo 1.2 lt, 1.4 lt, 1.6 lt. Otomatik kararan iç dikiz aynası ve yağmur sensörü 505,00
= 57.685 TL
sadece :)
onursumer
23-03-2012, 00:57
Sinifina gore cok ucuzmus :D
Ki genede bos araclar
Ayni paraya vw kalitesi tercih edilebilir ama hyundaide baya tasarimini duzelttigibi :)
Bu fiyatlar nedir ya? Bi de lansman fiyatı, daha da artar diyorsunuz... Ben farklı bir ülkede mi yaşıyorum arkadaş? Kim alır hyundai'yi bu paralara?
Burası Türkiye her türlü alıcısı vardır. :D
Tasarim ve donanimlar cok iyi, fiyatini hak edip etmedigine karar vermek icin test surusu lazim :) Kalite, tatminlik ne alemde diye bakmak gerek
Gideri var gibi, tabi 2. ele dustukten sonra :D
Not: Ben Polo'ya da 45-50 lira vermem, Golf'e de 60+ vermem, gereksiz geliyor, mantigim almiyor :)
Atladığınız nokta bu araç ile eski i30 arasında ki fark,
Eski a class ile son çıkacak a class arasında ki fark ile neredeyse aynı.
Eski i30 kullanıcısına ne sunuyordu da pahalı olsun?
Bu model ise compact sınıfta rekabetçi duruma gelmiş.
Ve evet eski i30a göre pahalı ama sınıfına göre uygun.
Bu fiyata bu donanımda dizel otomatik bir araç gösterin bana millet tutturmuş pahalıda pahalı hyundai genellikle türkiye piyasasına ucuz araçlarını yolluyor diye bu donanımları konforu vs yi kara kaşımıza gözümüze hediye mi edecekti?
Hyundainin hazmedilemediği nokta da zaten bu
darkmoon
23-03-2012, 01:39
Hyundainin sorunu şu ne olursa olsun 1 asırlık alman mühendisliği tecrübesi piyasada isim nam yapması kemikleşmiş bir segmentte simge olmuş araçlar üretip kronikleşmiş bir kesme satması alman gerçeğidir bunu inkar eden araba piyasasından anlamıyordur şimdi bom boş golf yap inanın binlerce satar hatta elektirkli camları abs si hiç bir şeyi olmasın bom boş olsun gene binlerce insan alır.. çünkü artık vw 1 asırlık verdiği emeğin ekmeğini yiyor bunda yanlış bir şeyde yok..
sıkıntı şuki hyundai kaliteli yapıyor tasarımı güzel donanımı dolu ama o almandaki asırlık tecrübe emek vermişlik oturmuşluk piyasada yer etmişlik kemikleşmiş bir kesim yok ama hyundai diyorki ben golf kalitesinde araç ürettim o fiyatada satarım hatta ondan pahalıyada satarım golf nasıl satıyor bende satarım işde olayın sosyalojik bir boyutu var.. golf satar sen satamassın neden satamassın o golf 40 yıldır iyisi kötüsü piyasada 4-5 nesil görmüş geçirmiş sende ne var i30 olarak 5-6 senedir piyasadasın ve diyorsinki bende bu piyasada varım bunu demek için iyi araba yapmak yetmez fedakarlıkda yapıcaksın buda nasıl olur fiyattan kırıcaksın en azından cazip bir hale geliceksinki insanlar sana yönelsin..
sen istediğin kadar doldur aracı insanlar gene gider senin dolunu değil golfün en boşunu alır bu sosyolojik bir gerçek..
ve be inanıyorumki i30 çok kaliteli güzel bir araç oldu buna eminim tasarımı ile içi ile motoru ile dört dörtlük bence şahane bir araç yapdılar.. pek çok açıdan golfdende iyi bence donanımı motoru tasarımı açısından ama işde bazı gerçekleride göz ardı edemeyiz.
golf tdi highline mi i30 mu :S
onursumer
23-03-2012, 01:50
golf tdi highline mi i30 mu :S
Mantigim hangisi ucuzsa diyor :)
polonun ederi en fazla 35 lira.. B segmentinde bir araba sonuçta..
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/p480x480/399087_329774073745974_100001401511199_949695_1175 276388_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/541360_329774230412625_100001401511199_949696_5438 39069_n.jpg
Abi Bunlar donanımmı yaaa 2 sayfa donanım görende bişey sanacak :/ Allah Aşkınıza
Araca diyecek bişey yok ama volkswagenle kıyaslamak bence cook gereksiz ...
polonun ederi en fazla 35 lira.. B segmentinde bir araba sonuçta..
abi fotoyu senden aldım mesajlarımı sana karşı yazıyor gibi olmasın....
Bu arada polo zaten 36 lira arkadaşlar... Volkswagende Trendline Sportline Comfortline Higline Bunların arasında Plus ne bilim Fun R Edition şeklinde ek donanımlı araçlar var.. Volkswagen alanlar boşunu alıyor sonrada Uzak doğu araçlarda görüyor waaayyy diyor... Alman onu yapalı yıllar olmuş :D sonra audi pahalı volkswagen boş :D bu muhabbet sürer gider.. şu aracta donanım olarak bi ekstra cam tawan carpıyor gözüme :(
gerçekten aracın ön hatları çok güzel olmuş
Low-Rider
23-03-2012, 08:40
[IMG]https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/p480x480/399087_329774073745974_100001401511199_949695_1175 276388_n.jpg[/IMG
[IMG]https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/541360_329774230412625_100001401511199_949696_5438 39069_n.jpg[/IMG
Abi Bunlar donanımmı yaaa 2 sayfa donanım görende bişey sanacak :/ Allah Aşkınıza
Araca diyecek bişey yok ama volkswagenle kıyaslamak bence cook gereksiz ...
abi fotoyu senden aldım mesajlarımı sana karşı yazıyor gibi olmasın....
Bu arada polo zaten 36 lira arkadaşlar... Volkswagende Trendline Sportline Comfortline Higline Bunların arasında Plus ne bilim Fun R Edition şeklinde ek donanımlı araçlar var.. Volkswagen alanlar boşunu alıyor sonrada Uzak doğu araçlarda görüyor waaayyy diyor... Alman onu yapalı yıllar olmuş :D sonra audi pahalı volkswagen boş :D bu muhabbet sürer gider.. şu aracta donanım olarak bi ekstra cam tawan carpıyor gözüme :(
vosvos'ta ek donanım istediğinde sanki anında alabiliyormuşsun gibi yazmayın şurda:D
vosvos boş değil boş olan doğuşun getirdiği araçlar
vosvos'ta ek donanım istediğinde sanki anında alabiliyormuşsun gibi yazmayın şurda:D
vosvos boş değil boş olan doğuşun getirdiği araçlar
abi adamların 2 tane donanımı war seçme şansın yok mesela ben panoromik tawan olmasın ama elite donanım olsun desen :D ???? :D nasıl alacaksın dediğim gibi 5 ayrı donanım hepsini özel sipariş alabiliyorsun... bunlar 2 tane seçenek sunmuşlar :) bi zahmet hazırda olsun.
Low-Rider
23-03-2012, 08:46
abi adamların 2 tane donanımı war seçme şansın yok mesela ben esp istemiyorum desen ???? :D nasıl alacaksın dediğim gibi 5 ayrı donanım hepsini özel sipariş alabiliyorsun... bunlar 2 tane seçenek sunmuşlar :) bi zahmet hazırda olsun.
Olması olmamasından iyidir:D
neyse o zman sana bi hundai alalım yaa :) ama allah aşkına elini vicdanına koy donanım listesini bi oku :( yazıktır yaa :D kapı cebi diye donanım mı olur .... ://
araba gerçekten dolu camurluk paçalığı war :D
Stepneyi nasıl unutmuşlar yada 3. bi sayfa war paylaşmamışlar mı :)
Low-Rider
23-03-2012, 08:50
neyse o zman sana bi hundai alalım yaa :) ama allah aşkına elini vicdanına koy donanım listesini bi oku :( yazıktır yaa :D kapı cebi diye donanım mı olur .... ://
Dediklerin doğru tamamen doldurmuşlar boş şeyle oda bakanın kafası karışsın diye ama bu konuda yazdım , golf'ün en boş'u ve dizel'in en boş dizeli arasında ki donanım farkı var yani yok değil.
Ben marka takıntılısı değilim:)Dacia'da alırım hyundai'de alırım hiç farketmez.
Fiyat/performansa bakarım ben.
Bundan 3 yıl önce Polo sınıfındaki araçlara baktığımız zaman dizel-otomatik bir araç için üst sınır 35 civarındaydı, 22-24 liralara getz, aveo, colt, 206 gibi araçların dizelleri alınabiliyordu ki aracımın (tiptronik-benzinli) 27 bin tl gibi bir etiket fiyatı vardı o dönemde. Dolar 1.60, Avro 1,90 civarındaydı. O zamanlara baktığımızda firmalar araç satamayıp kan ağlıyorlardı, bunun üzerine devlet ötv güzelliği yapmıştı hatta. Bugün bakıyoruz polo sınıfı ortalama araçların 35 bin TL gibi rakamlardan başlıyor fiyatları -firmaların sırf başlangıç fiyatını düşük göstermek için sattıkları baz donanımlı boş araçları saymıyorum- küçük ve dizel otomatik ve donanımlı derseniz önceki postlarda yazıldığı gibi 55 bin TL'leri bulabiliyor rakam, oysaki o aracın 3 sene önceki fiyatı 35 bin TL civarı idi. 3 senede 20 bin TL fark, bugün 35 bin TL'yi nereye yatırırsanız yatırın 3 yılda 20 bin TL gelir elde edemezsiniz, açıkçası ben maliyetlerin bu kadar arttığına inanmıyorum da, vergi derseniz 1600cc hacme kadar 3 yıl öncesiyle aynı vergi, devlete de yük bindiremezsiniz. Bugün bu sektörde bu fiyatla oldukça fazla bana kalırsa. 3 yıl önce araç satamayıp devlete el açıp ötv desteğiyle araç satıp, bugün yoğunluktan bilmem kaç ay sonrasına gün veren, an gelip de ukalalaşan bir sektörden bahsediyorum.
Madem konumuz Hyundai, yorum yapmadan geçmek ayıp olur, görünüş donanım olarak güzel, bizzat denemek lazım diyorum.
Dediklerin doğru tamamen doldurmuşlar boş şeyle oda bakanın kafası karışsın diye ama bu konuda yazdım , golf'ün en boş'u ve dizel'in en boş dizeli arasında ki donanım farkı var yani yok değil.
Ben marka takıntılısı değilim:)Dacia'da alırım hyundai'de alırım hiç farketmez.
Fiyat/performansa bakarım ben.
fiyat/ Performans/ prestij / 2el satış / Yedek parça baksan =) kesinlikle volkswagen dersin ama :( neyse
bu arabanın tipi güzel ama Golf'ün yanına cekince bi ezik durur boynu bükük durur..
Low-Rider
23-03-2012, 08:54
fiyat/ Performans/ prestij / 2el satış / Yedek parça baksan =) kesinlikle volkswagen dersin ama :( neyse
bu arabanın tipi güzel ama Golf'ün yanına cekince bi ezik durur boynu bükük durur..
prestij'i çıkart oradan audi mi bu vosvos altı üstü:p
amaan öperler 0 fiyatlar uçmuş hayatta alamam neyi tartışıyoruz:D
prestij'i çıkart oradan audi mi bu vosvos altı üstü:p
amaan öperler 0 fiyatlar uçmuş hayatta alamam neyi tartışıyoruz:D
Polo 1.2 70 PS Trendline 29.900,00
Polo 1.4 85 PS Comfortline 33.400,00
Polo 1.4 85 PS Tiptr. DSG Comfortline 38.800,00
Polo 1.2 TDI 75 PS Trendline 38.200,00
Polo 1.6 TDI 90 PS Comfortline 41.300,00
Polo BlueMotion BlueMotion 41.300,00
Polo GTI 1.4 TSI 180 PS Tiptr. GTI 47.200,00
polo 1.2 Alalım sadece cam tawan al gerisini hallederiz.. After market sağlam bizim bide bunlara eski volkswagen kullanıcısına %2 ila 4 indirim war :P
Low-Rider
23-03-2012, 09:00
Polo 1.2 70 PS Trendline 29.900,00
Polo 1.4 85 PS Comfortline 33.400,00
Polo 1.4 85 PS Tiptr. DSG Comfortline 38.800,00
Polo 1.2 TDI 75 PS Trendline 38.200,00
Polo 1.6 TDI 90 PS Comfortline 41.300,00
Polo BlueMotion BlueMotion 41.300,00
Polo GTI 1.4 TSI 180 PS Tiptr. GTI 47.200,00
polo 1.2 Alalım sadece cam tawan al gerisini hallederiz.. After market sağlam bizim bide bunlara eski volkswagen kullanıcısına %2 ila 4 indirim war :P
Bak mantıklıymış o , benim 2001 model arabamla aynı donanıma sahip.
Donanımdan feragat etmeden model yenilerim:D
Bak mantıklıymış o , benim 2001 model arabamla aynı donanıma sahip.
Donanımdan feragat etmeden model yenilerim:D
93 kartal'da emniyet kemeri uyarı war polo'da yok malesef :)
i30 alın full alın gecikmeli sönen iç ışıklar waaaooooowow :D
Low-Rider
23-03-2012, 09:03
Allah herkesin gönlüne göre versin tüm otomobiller güzel:D
60 milyar verip i30a binen varmı acaba çok merak ettim
darkmoon
23-03-2012, 09:13
donanım olayı korelilerde öyle detaylı yazıyorlar yoksa dolu görünsün diye değil benim sonatada en üst paket stylus plus kullanma kitapçığının yanında iç kısımda ince 16 sayfalık sadece donanım kitapçığı var donanım listesi ve yerlerini gösteriyor adamlar arabaya anfiye kadar tv antenine kadar koymuşlar donanım listesinede donanım olarak yazmışlar.. aslında güzel bir şey yazmasalar ben benim arabada anfi tv anteni olduğunu asla bilmezdim.. this is kore style :)
donanım olayı korelilerde öyle detaylı yazıyorlar yoksa dolu görünsün diye değil benim sonatada en üst paket stylus plus kullanma kitapçığının yanında iç kısımda ince 16 sayfalık sadece donanım kitapçığı var donanım listesi ve yerlerini gösteriyor adamlar arabaya anfiye kadar tv antenine kadar koymuşlar donanım listesinede donanım olarak yazmışlar.. aslında güzel bir şey yazmasalar ben benim arabada anfi tv anteni olduğunu asla bilmezdim.. this is kore style :)
işte 10 satır yazıya volkswagen Multimedia Sistem YAzıor RNS 510 10 yıl sonra çözüyorsun teybi meğer Direksiyondan arama yapıp ekrandan yazı yazıp sms okuyabiliyormuşsun :) 30 gb dahili harddiskin varmış ve her 5 ayda yeni nawigasyon haritan cıkıyormuş bu benim volkswagen grubunun b sekmenti arabamın polomun özelliği :(
60bin tl i30 için çok değilmi acaba
onursoytam
23-03-2012, 09:18
tech tede paylaşılmıştı 4 takla atıyordu i30 airbag açmıyordu servis yetkililerde alttan darbe almadığı için açmamıştır demişler sanırım yeni kasalarda acaba açılıyormudur . :)
darkmoon
23-03-2012, 09:19
işte 10 satır yazıya volkswagen Multimedia Sistem YAzıor RNS 510 10 yıl sonra çözüyorsun teybi meğer Direksiyondan arama yapıp ekrandan yazı yazıp sms okuyabiliyormuşsun :) 30 gb dahili harddiskin varmış ve her 5 ayda yeni nawigasyon haritan cıkıyormuş bu benim volkswagen grubunun b sekmenti arabamın polomun özelliği :(
benim aracımda internet özelliği var gerisini söylemeye gerek varmı :D var dediğim bende o kutusu yok amerikadaki versiyonlarına koymuşlar ama donanımı yeri hazır neticede ebaydan o ems kutusumu diyorlar öyle bir şey alırsam internet özelliği geliyor. :D
tech tede paylaşılmıştı 4 takla atıyordu i30 airbag açmıyordu servis yetkililerde alttan darbe almadığı için açmamıştır demişler sanırım yeni kasalarda acaba açılıyormudur . :)
airbag var 4 tane ama acılmıyor acılsa yazarlardı :D
darkmoon
23-03-2012, 09:24
airbag var 4 tane ama acılmıyor acılsa yazarlardı :D
taklalı araçda airbag açılmaması çok doğal bunu devamlı gündeme getirmekde bence pek iyi niyetli bir olay değil.. o olaydan sonra aynı taklayı atmış golf kazasıda koydular ondada airbagler açılmamışdı niye kimse konuşmadı ses etmedi gündeme getirmedi..
ustamın elinde ünlü bir sanatçının hanımının takla atmış perte çıkmış vw touraeg aracı var araçda bir airbag bile açılmamış hemen yanında taklalı sorento var oda öyle airbag açılmamış araçda..
benim aracımda internet özelliği var gerisini söylemeye gerek varmı :D var dediğim bende o kutusu yok amerikadaki versiyonlarına koymuşlar ama donanımı yeri hazır neticede ebaydan o ems kutusumu diyorlar öyle bir şey alırsam internet özelliği geliyor. :D
benim bildiğim sonatada ekran siyah beyaz :D
taklalı araçda airbag açılmaması çok doğal bunu devamlı gündeme getirmekde bence pek iyi niyetli bir olay değil.. o olaydan sonra aynı taklayı atmış golf kazasıda koydular ondada airbagler açılmamışdı niye kimse konuşmadı ses etmedi gündeme getirmedi..
ustamın elinde ünlü bir sanatçının hanımının takla atmış perte çıkmış vw touraeg aracı var araçda bir airbag bile açılmamış hemen yanında taklalı sorento var oda öyle airbag açılmamış araçda..
ben demedim walla airbag acılmıyor felan diye olsa yazarlar dedim :D şaka yapıyorum yaa acılır illaki ama yinede airbaglik duruma düşürmesin
darkmoon
23-03-2012, 09:28
benim bildiğim sonatada ekran siyah beyaz :D
türkiyeye yollananlar vw gibi düz teyip amerikada üretilen satılan v3 lerde gps li bluettohlu dvd li tv li v.b .. vw gibi işde millet nasıl gidiyor vw de bin iki bin tl verip ekstradan ekranlı navili teyp alıyor hyundaide de aynı 2 bin euro verirsen takıyorlar navili tv li bluetoothlu orjinal teybi ama gerek yok o işi ben çözümliycem :D
türkiyeye yollananlar vw gibi düz teyip amerikada üretilen satılan v3 lerde gps li bluettohlu dvd li tv li v.b .. vw gibi işde millet nasıl gidiyor vw de bin iki bin tl verip ekstradan ekranlı navili teyp alıyor hyundaide de aynı 2 bin euro verirsen takıyorlar navili tv li bluetoothlu orjinal teybi ama gerek yok o işi ben çözümliycem :D
bizim serviste 7 lira
Arabayla alırsan 3.200 lira
Piyadan alırsan 1600 lira :D ve amerika siparişine gerek yok :(
Rns 310 Navisyonlu 1000TL
Rcd 510 6Cd changer dokunmatik 600
Rcd 310 - 300 lira =)
Her bütçeye teyb üreten bi şirket VW
JapanVsGermany
23-03-2012, 09:36
Aracın görüntüsü bence her açıdan golf VI'dan daha güzel ancak o kadar parayı asla hyundai ye wermeyeceklerdenim sanırım ben de...
darkmoon
23-03-2012, 09:40
hyundai ninde oem aftermarket teypleri var türkiyede mevcut bolcana
o amerika benim sonataya has bir şey aslında hyundai grubu içinde çünkü benim araç dünyada en çok amerikada satmış haliyle aftermarket ürünleri aksesuar yedek parça v.b amerikada bolcana kaynıyor ebayıda kullanmayı biliyorsan cennet...
işin güzel yanı aslen aracında fabrika anfi tv anteni internet v.b gibi yerlerin ön düzenekerini hazırlamışsa sonradan kendinde oraları değerlendirip bir şeyler yapabilirsin aracın orjinalliğini bozmadan delmeden deşmeden güzel bir proje ile.. adamlar woofer yerine kadar koymuşlar :) yani bu kadar geleceği düşünmek hyundainin ne kadar ilerlediğininde kanıtı..
hyundai ninde oem aftermarket teypleri var türkiyede mevcut bolcana
o amerika benim sonataya has bir şey aslında hyundai grubu içinde çünkü benim araç dünyada en çok amerikada satmış haliyle aftermarket ürünleri aksesuar yedek parça v.b amerikada bolcana kaynıyor ebayıda kullanmayı biliyorsan cennet...
işin güzel yanı aslen aracında fabrika anfi tv anteni internet v.b gibi yerlerin ön düzenekerini hazırlamışsa sonradan kendinde oraları değerlendirip bir şeyler yapabilirsin aracın orjinalliğini bozmadan delmeden deşmeden güzel bir proje ile.. adamlar woofer yerine kadar koymuşlar :) yani bu kadar geleceği düşünmek
hyundainin ne kadar ilerlediğininde kanıtı..
kötü tasarım bu sene hiç yapmadı tiplerini sewiyoruz. ama fiyatları biraş şişmiş duruyor..
darkmoon
23-03-2012, 09:45
kötü tasarım bu sene hiç yapmadı tiplerini sewiyoruz. ama fiyatları biraş şişmiş duruyor..
:D hangisi
:D hangisi
elim varmıyor yazmaya ama hyundai :D olsun kia olsun :D
darkmoon
23-03-2012, 09:53
elim varmıyor yazmaya ama hyundai :D olsun kia olsun :D
zevk renk meselesi gayet doğal olabilir :D her kezin bir tarzı var..
ben beğeniyorum mesela bilhassa yeni kia nın şu miniye benzeyen bir aracı var soul acayip hoşuma gidiyor tasarımı duruşu yolda gidişi yeni kia sportagelar olsun ceed ler olsun keza hyundaide bu yeni i30 elantra ix35 ix55 falan tasarım olarak bence çok özgün ve bağımsız almanlarda bana tek kalemden çıkmış aynı araç gibi geliyor vw olsun audi olsun zaten audide artık kasayı ayırt edemiyorsun hangisi a5 hangisi a6 hangisi a4 :) vw dede öyle jetta passat ikiz kardeş gibi dışardan.. :)
JapanVsGermany
23-03-2012, 09:55
zevk renk meselesi gayet doğal olabilir :D her kezin bir tarzı var..
ben beğeniyorum mesela bilhassa yeni kia nın şu miniye benzeyen bir aracı var soul acayip hoşuma gidiyor tasarımı duruşu yolda gidişi yeni kia sportagelar olsun ceed ler olsun keza hyundaide bu yeni i30 elantra ix35 ix55 falan tasarım olarak bence çok özgün ve bağımsız almanlarda bana tek kalemden çıkmış aynı araç gibi geliyor vw olsun audi olsun zaten audide artık kasayı ayırt edemiyorsun hangisi a5 hangisi a6 hangisi a4 :) vw dede öyle jetta passat ikiz kardeş gibi dışardan.. :)
jetta passattan çoook daha güzel bence her ne kadar ilk bakışta ikiz gibi görünselerde ;)
http://www.youtube.com/watch?v=hT4q0zfFTew
:D
1.6 CRDi Elite manuel alınır...
:icon_tup: herzaman ki gibi katılıyorum Soner abiye :)
darkmoon
23-03-2012, 10:06
bir araba alınıyorsa bunu vw hyundai marka olarak söylemiyorum ama insan bir farkının olmasını ister zaten bu fark için bodykit sektörü var jant sektörü var v.b
ama bir araçdanda kominist ülkelerdeki gibi her sokakda beşer altışar tane görmek yollarda sağında solunda her yerde aynı arabayı görmekde o aracı bence sıradanlaştırır hiç bir albenisi kalmaz ne kadar kaliteli olursa olsun pahalı olursa olsun göz eskimesi denen bir şey var bir araç piyasaya girer girmez yüzbinlerce satarsa o araç 3 ay sonra artık göz eskitir kimse gözünün ucuyla bile bakmaz..
bir araç vardır 10 yıl sonra bile döndürür baktırır az vardır o zaman bile dikkat çeker bu illa ferrari lambo olmak zorunda değil çok sıradan 4 kapı bir araçda olabilir ben mesela hala rover gördümmü 620 yada temiz bir 820 lerden o kasalardan dönüp bakarım misal..
Osman Bahadır
23-03-2012, 10:08
Kimse kötü araba demiyor ki arabayı savunuyorsunuz. Sadece, "Türkiye'de işler öyle yürümüyor" diyoruz. Ortalama Türk alıcısı donanımlı diye hyundai'ye o paraları vermez diyoruz. Veren de satmaya kalktığında görür gerçek piyasa değerini diyoruz. Bu işler böyle. Adam A4'ün aynısını Exeo olarak çıkarıyor, yarı parasına ancak satıyor. Marka değeri diye birşey de var. Bravo neden satış rekorları kırmıyorsa i30 da o yüzden çok satmayacaktır. Hyundai gibi bir marka piyasada kendine yer edinmek istiyorsa önce rakiplerine denk donanımı çok daha uygun fiyata sunup piyasada çok satış yapıp güven kazanmak zorunda. Ortalama Türk tüketicisi, "ama golf'te bu donanımlar bile yokken aynı paraya satılıyor, o zaman ben i30 alayım" demez.
RottingChrist
23-03-2012, 10:08
:bravo::bravo::bravo:
darkmoon
23-03-2012, 10:13
Kimse kötü araba demiyor ki arabayı savunuyorsunuz. Sadece, "Türkiye'de işler öyle yürümüyor" diyoruz. Ortalama Türk alıcısı donanımlı diye hyundai'ye o paraları vermez diyoruz. Veren de satmaya kalktığında görür gerçek piyasa değerini diyoruz. Bu işler böyle. Adam A4'ün aynısını Exeo olarak çıkarıyor, yarı parasına ancak satıyor. Marka değeri diye birşey de var. Bravo neden satış rekorları kırmıyorsa i30 da o yüzden çok satmayacaktır. Hyundai gibi bir marka piyasada kendine yer edinmek istiyorsa önce rakiplerine denk donanımı çok daha uygun fiyata sunup piyasada çok satış yapıp güven kazanmak zorunda. Ortalama Türk tüketicisi, "ama golf'te bu donanımlar bile yokken aynı paraya satılıyor, o zaman ben i30 alayım" demez.
katılıyorum yukarda bir önceki sayfada yazdığımın aynısını farklı bir dille yazmışsınız bu sosyolojik toplumsal bir olay bunu çözemedikden sonra bir marka altından araba üretse gene istediği noktaya gelemez... vatandaş ali gider dolu i30 alıcağına boş golf alır.
R21TURBO 41
23-03-2012, 10:16
2010 diesel otm i30 cw yi satıp , hiç düşünmeden yeni kasasını alırım.. İnşllah bu kasada da cw yaparlar..
Tokyo Drift (Han Hyundai'yı çok fena eziyor) - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=hT4q0zfFTew)
Bu film japonya yerine korede çekilseydi, altına honda mı vereyim diyecekti. :)
Hyundai'nin son yıllarda sattığı en ucuz araba olan Accent Era'ya biniyoruz, biz 2. elini aldığımızda sıfırı 22bindi, şimdi ise 2. eli 20bine gidiyor. Elbette aradaki donanım farkını çıkarabilmek mümkün değil, bunun nedeni de zaten bu araca bu kadar verilmez ve her koşulda olduğu gibi ucuza kaçılması. Pazarda birgün arkadaşın getzini çıkardık, sunroof dahil en full donıma sahip. Bakanlar bak şurada getz var sizden düşük yazmış bunu neden alayım diyorlardı, hani en sonunda merak ettik, gittik baktık 2 hava yastıklı yol abssiz çelik jantsız modeli :D İnsanımızın gözü uygunlukta yani, donanım vs. ilk alıcının zevkidir, buna uyarsa illa ki zarar eder. :icon_tup:
cagri-35
23-03-2012, 17:30
Noktayı koymuşsun :Bravoo:
hakan_41
23-03-2012, 19:47
konu biraz hyundai vs diğer markalar'a dönmüş konunun hepini okuyamadım 3-4 sayfa okudum ama söylemeden edemeyeceğim bişey var, benim hocam accent yüzünden öldü ve eski modelleri hiçbir zaman güven vermedi bana.. umarım gelişen teknoloji ile bu tür üzücü kaza ve ölümlerin önüne geçilir..
http://www.netgazete.com/Resources/2010/8/5/716616_1.gif
http://www.haberciniz.biz/images/other/olum-tatil-yolunda-yakaladi-5-olu,-2-yarali-balikesir-20100805A050805D-01.jpg
Hyundai ın i30 için yaptığı açıklama o kadar ahmakca ve gerizekalıca ki farkına varmayanlarında vay haline beyniniz yıkanmış gibi :) böyle birşey varmı bizim sensörümüz burdaydı oraya gelmemiş o yüzden açmadı deniyo hadi anladım ulan önden şasi aşağıda kaldığı için açılmadı yandaki kapı bildiğin yamuk açılıyo sensör burda diye işaretlemişler ulan az kenara koysaydın o zaman orayada bitane koysaydın ne demek sensör orda değil MÜHENDİSLİK NEYE DİYORUZ BİZ KİMLERE MÜHENDİS DİYORUZ ? önce bunu sorgulamak lazım aynen almancıyım kimse kusura bakmasın araba yapmaya geldimi saniyedeki ustalarında yapanı var bir Hyundai bir VW nin g.tü olamaz g.tü
akarags1905
23-03-2012, 20:18
Hyundai ın i30 için yaptığı açıklama o kadar ahmakca ve gerizekalıca ki farkına varmayanlarında vay haline beyniniz yıkanmış gibi :) böyle birşey varmı bizim sensörümüz burdaydı oraya gelmemiş o yüzden açmadı deniyo hadi anladım ulan önden şasi aşağıda kaldığı için açılmadı yandaki kapı bildiğin yamuk açılıyo sensör burda diye işaretlemişler ulan az kenara koysaydın o zaman orayada bitane koysaydın ne demek sensör orda değil MÜHENDİSLİK NEYE DİYORUZ BİZ KİMLERE MÜHENDİS DİYORUZ ? önce bunu sorgulamak lazım aynen almancıyım kimse kusura bakmasın araba yapmaya geldimi saniyedeki ustalarında yapanı var bir Hyundai bir VW nin g.tü olamaz g.tü
her satırın,harfin altına imzamı basarım..
onursumer
23-03-2012, 20:44
bu havayastığı sensoru ile birçok konu mevcut ilk olarak hyundainin i30 ile ilgili resmi bir açıklaması varmı ben nereye baksam bunu goremedim
2. si havayastığı sensorle değil akselerometre ile yani ivmeolcer ile açılır
haliyle sensor burdaydı açılmadı diye bir açıklama çok komik oluyor :D
ve inandırıcıda değil açıkcası
ve havayastığı açılmamış birçok marka model araç mevcut kaza anında
o anki durumu kimse tam olarak bilemediğinden yorumlaması güç ayrıca araçtaki emniyet kemeri vs durumlarıda aynı şekilde etkili bu duruma
darkmoon
23-03-2012, 21:57
neyse bir şeyler yazmışdımda değmiyceğini düşündüğüm için sildim...
Vtec-SEDAN
23-03-2012, 23:01
Hyundai marka olarak TR pazarına girdiğinde ucuz ve basit araçlarla yerli otomobile alternatif iyi bir seçenek olarak başlangıç yapsada özellikle son 5 senede yaptığı arge çalışmaları ile birlikte Kore - Amerika - Japonya ve Almanya'da kurduğu birbirinden büyük ve profosyenel laboratuvarlar ile kendini aşırı derecede geliştirmekte olup, devamlılığı sağlayarak üstüne koyarak her geçen gün güven ve kaliteyi ilerletme çabasında çalışmalarına devam ediyor.
Ayrıca Audi'den transfer edilen tasarım Şefi Peter Schreyer markaya kendi çizgisini ve algısını getirerek büyük değişiklikleri dünya çapında hissetirmeye başlayarak markanın kendi imajını daha belirgin hale getirmeye devam ediyor, bence başarılıda oluyor.
2007 yılında dünya genelinde yaklaşık 2.6 milyon araç satan bir markanın ve gelinen bu günlerde sadece tek modelinde bu rakamları yakalaması gerçekten emek verildiğinin ve birşeylerinin değiştinide gösteriyor.
***** bir model üretildiği ve piyasaya yeni sunulduğu zaman muhakkak rakipleri ile kıyaslanmalı ama artık birşeylerin öncesine bakarak ön yargı ile yaklaşmak yerine gelinen noktada yapılan radikal, kalıcı değişiklikleri görmemek emeği hiçe saymak çok doğru bir yaklaşım değil.
Bu arabaları yapanlar sadece bir ülke yada sadece tek kıta için üretmiyorlar. Global ve dünya genelinde olan çok büyük bir pazarın olduğu bu sektörde Türkiye genelinde yıllık ortalama rakam 800bin adetken sadece Amerika pazarı yaklaşık olarak 14milyon araca hitap ediyor. Bizim yaklaşımız genel olarak geleneksel ve geriye yönelik değerlendirmeler olduğu için avrupanın diğer bazı ülkeleri ve özellikle amerika bu yenilikleri çok daha kabul edebilir durumda ve daha farklı değerlendirebiliyorlar.
Aynı zamanda çok beğenmediğimiz Hyundai Assan fabrikasında yaklaşık olarak 2000 kişi çalışmakta olup, bu sene itibariyle markanın gelecek çizgisi ve kalite yönetimi ile Accent Era'nın üretimini durdurarak sadece i20 üretim bandının devam etmesi ile birlikte üretilen yıllık aracın %65 gibi çok büyük kısmı ülkemizden diğer ülkelere ihraç edilmektedir.
Bazı gelenekleri değiştirmek zordur, buna bende katılıyorum ancak emin olun çok beğendiğimiz ve yıllardır güvenerek bakmakta olduğumuz bizde alışkanlık yapan markalarda taşlar biraz yerinden oynamaya başladı ve ilerisinde bu böyle devam edecek. Herşeyi hemen değiştiremezsiniz ama çalışan her zaman kazanır..
Ben nacizane genel olarak kendi görüşümü yazdım ve genel olarak gaza gelip biraz bilgi vermişim :) yeni çıkan i30 modelini en azından beğenmesenizde yada içinize sinmesede bir kereliğine test edin ve birşeylerin değiştiğini görün diye tavsiyede bulunabilirim . :)
2010 diesel otm i30 cw yi satıp , hiç düşünmeden yeni kasasını alırım.. İnşllah bu kasada da cw yaparlar..
haziran ayında cw, kasım sonuna doğru coupe piyasaya çıkacak.
bu paraya hundaya binmek mantığa ters tercih meselesi ucuz yapsınlar memur işi binelim :)
BlackEmperor
23-03-2012, 23:12
hyundai ve kia cin olmadan adam çarpmaya çalışıyor. Konuyu uzatmaya gerek yok. ama bi 10 yıl sonra golfte neymiş astra mı ? peeh dedirtebilir. ama daha değil :)
hyundai ve kia cin olmadan adam çarpmaya çalışıyor. Konuyu uzatmaya gerek yok. ama bi 10 yıl sonra golfte neymiş astra mı ? peeh dedirtebilir. ama daha değil :)
Abi işte 10 yıl sonrada o astrayla golf'e neler olacak kimbilir :)
Hyundai marka olarak TR pazarına girdiğinde ucuz ve basit araçlarla yerli otomobile alternatif iyi bir seçenek olarak başlangıç yapsada özellikle son 5 senede yaptığı arge çalışmaları ile birlikte Kore - Amerika - Japonya ve Almanya'da kurduğu birbirinden büyük ve profosyenel laboratuvarlar ile kendini aşırı derecede geliştirmekte olup, devamlılığı sağlayarak üstüne koyarak her geçen gün güven ve kaliteyi ilerletme çabasında çalışmalarına devam ediyor.
Ayrıca Audi'den transfer edilen tasarım Şefi Peter Schreyer markaya kendi çizgisini ve algısını getirerek büyük değişiklikleri dünya çapında hissetirmeye başlayarak markanın kendi imajını daha belirgin hale getirmeye devam ediyor, bence başarılıda oluyor.
2007 yılında dünya genelinde yaklaşık 2.6 milyon araç satan bir markanın ve gelinen bu günlerde sadece tek modelinde bu rakamları yakalaması gerçekten emek verildiğinin ve birşeylerinin değiştinide gösteriyor.
***** bir model üretildiği ve piyasaya yeni sunulduğu zaman muhakkak rakipleri ile kıyaslanmalı ama artık birşeylerin öncesine bakarak ön yargı ile yaklaşmak yerine gelinen noktada yapılan radikal, kalıcı değişiklikleri görmemek emeği hiçe saymak çok doğru bir yaklaşım değil.
Bu arabaları yapanlar sadece bir ülke yada sadece tek kıta için üretmiyorlar. Global ve dünya genelinde olan çok büyük bir pazarın olduğu bu sektörde Türkiye genelinde yıllık ortalama rakam 800bin adetken sadece Amerika pazarı yaklaşık olarak 14milyon araca hitap ediyor. Bizim yaklaşımız genel olarak geleneksel ve geriye yönelik değerlendirmeler olduğu için avrupanın diğer bazı ülkeleri ve özellikle amerika bu yenilikleri çok daha kabul edebilir durumda ve daha farklı değerlendirebiliyorlar.
Aynı zamanda çok beğenmediğimiz Hyundai Assan fabrikasında yaklaşık olarak 2000 kişi çalışmakta olup, bu sene itibariyle markanın gelecek çizgisi ve kalite yönetimi ile Accent Era'nın üretimini durdurarak sadece i20 üretim bandının devam etmesi ile birlikte üretilen yıllık aracın %65 gibi çok büyük kısmı ülkemizden diğer ülkelere ihraç edilmektedir.
Bazı gelenekleri değiştirmek zordur, buna bende katılıyorum ancak emin olun çok beğendiğimiz ve yıllardır güvenerek bakmakta olduğumuz bizde alışkanlık yapan markalarda taşlar biraz yerinden oynamaya başladı ve ilerisinde bu böyle devam edecek. Herşeyi hemen değiştiremezsiniz ama çalışan her zaman kazanır..
Ben nacizane genel olarak kendi görüşümü yazdım ve genel olarak gaza gelip biraz bilgi vermişim :) yeni çıkan i30 modelini en azından beğenmesenizde yada içinize sinmesede bir kereliğine test edin ve birşeylerin değiştiğini görün diye tavsiyede bulunabilirim . :)
Eline sağlık...
Şu bizim milletimizde ki ön yargı hiç bir ülkede yoktur.
Objektiflik desen nanay...
Tutturmuşsunuz hyundai böle kia şöle bu böle bu para etmez vs...
Kaçınız kullandı yeni elantra yı ix25 ix35i ix55i genesis i coupe yi?
Herkez getzten admire dan kalma sanıyor.
Yahu gidin bir test edin para almıyorlar sonra beğenmedim arkadaş boktan olmuş deyin. Kimse burada nasıl beğenmedin lan!!! demez heralde.
Koskoca test editörleri dergiler vs bu işi bilmiyor her araca şans verip deniyor aradan hiç umulmadık süper araçlar fırlıyor ama bizim milletimiz baktığı gibi anlar herşeyi dandikse dandiktir bitmiştir.
Üstüne alınan alınır.
Şu bizim milletimizde ki ön yargı hiç bir ülkede yoktur.
Rönoyada aynı şeyi yapıyorlar , çok kızıyorum bazen :p
matthardy
24-03-2012, 02:18
koreliler 50 bin TL hyundai'e binceklerini bilseler dotleri ile gülerlerdi.
koreliler 50 bin TL hyundai'e binceklerini bilseler dotleri ile gülerlerdi.
güney kore fena ilerledi yalnız her alanda.Ciddi işler çıkarıyorlar.
matthardy
24-03-2012, 02:31
güney kore fena ilerledi yalnız her alanda.Ciddi işler çıkarıyorlar.
ilerledi ona sözüm yok.
orda en baz model 28bin TL bizde 43bin tl
ötv kes...
timucintt
24-03-2012, 02:42
Hyundaiyi beğenmeyenler auto show, auto bildin kalite raporlarını veya otohaber okusunda avrupada son 3 yılda tüv testlerinden 100.000 km dekra testlerini nasıl liderliği oynadığı görsün... son 3 yılda nasıl top 10 dan top 3 yükseldiğini incelesin.... o süper ötesi VW kalite raporlarında nedense top 10nu bile giremiyor... Hyundaiyi hiç sevmem ama heriflerin emeklerine ve çalışmalarına sonuna kadar saygım var... herifler çalışıyor VAG grubu gibi yedek parça satmayı çalışmıyor....
darkmoon
24-03-2012, 09:46
koreliler falan deniyorda bugün kullanılan kaliteli malların %90 kore malı Lg Samsung Kore malı bugün ipad lerdeki dokunmatik ekran ve paneli Lg ye ait bugün pek çok tv üreticisi panellerini samsung yada lg den alıyor.. teknoloji üreten bir ülke her şeyi üretir bırakın arabayı uçakda üretir füzede üretir uzay mekiğide üretir yeterki teknoloji üretebilme yeteneği olsun bu yetenekde korede fazlasıyla var..
Bilhassa japonyanın başından geçen son felaketlerden sonra kore ürünleri bir adım ön plana çıkdı ve çok daha fazla talep görür oldu.
cagri-35
24-03-2012, 10:21
Güney Kore ile Türkiye'nin gayrisafi milli hasılasının 50 lerde aynı olduğunu biliyormuydunuz :)
Adamlar şimdi nerede bir nerede. Helal olsun.
bugün otomatik dizel modelini kullandım.. gayet sessiz güzel bir araba üretmişler..
MR.TurboALİ
24-03-2012, 17:34
benim düşüncem fiyatlar kafayı yemiş :D
darkmoon
24-03-2012, 20:35
test sürüşüne bugün arkadaşımda gitti otomatik 1.6crd style modelini kullanmış çokda memnun kalmış kendi aracı 2007 a3 1.6 sportback onu satıp almayı planlıyor araba gayet sessiz işçilikde yüksekmiş konforlu rahat bir araçmış o elegance ını düşünüyor ama bindiği style paketliside doluymuş. birde pazarlık ederseniz orda iki bin tl ye kadar düşüyorlarmış..
coolvtec
24-03-2012, 20:45
artık hundainin tasarımının hondadan daha iyi olduğu kesin. ** buna da 55bin verilmez ki be yaw:)
ÜSTÜNERC
24-03-2012, 21:13
kafalardakı hyundai kotu araba hyundaiye o kadar para verılırmı dusuncesı emınım hıcbızaman bıtmıcek.ama hyundai ılerledi ve her yenı modelınde daha guzel seyler ortaya koyuyor.emınım 2- seneye daha fecı araclar cıkartacak...
Low-Rider
24-03-2012, 22:12
bugün otomatik dizel modelini kullandım.. gayet sessiz güzel bir araba üretmişler..
Bugün gittim inceledim,test sürüşü de yaptım.
Tek söyliyeceğim ön yargısı olan herkes gitsin mutlaka incelesin.
Önce ki kasayla kalite vs olarak alakası yok.
ilerledi ona sözüm yok.
orda en baz model 28bin TL bizde 43bin tl
ötv kes...
Yapılabilecek birşey yok herşeyin bedeli var.Parası olan gene alıyor fark eden birşey yok.Hemen uyum sağlıyoruz yeni şeylere.
Bugün gittim inceledim,test sürüşü de yaptım.
Tek söyliyeceğim ön yargısı olan herkes gitsin mutlaka incelesin.
Önce ki kasayla kalite vs olarak alakası yok.
elite modelinin el freni otomaik el freni, manuel değil.. bu tarzdaki el frenlerini nasıl kullanacağız? mesela yokus aşağı arabayı park ettik, hemen önümüzde çok yakın park etmiş başka bir araç var. hareket ederken kaydırıp çarpmamak için manul el freni kullanarak kaldırabiliriz. peki bu otomatikde nasıl yaparız?
gambit49
25-03-2012, 11:05
indirirken yavasca indirio arabayi o sirada kavratmis oluyorsun abi
indirirken yavasca indirio arabayi o sirada kavratmis oluyorsun abi
eniştemin passatında vardı... yokuşt park etmiştim.. arabayı çıkarana kadar geberdim akü.. becerememiştim o zımbırtıyı kullanmayı :D
gambit49
25-03-2012, 11:11
eniştemin passatında vardı... yokuşt park etmiştim.. arabayı çıkarana kadar geberdim akü.. becerememiştim o zımbırtıyı kullanmayı :D
alisma isi abi :) benim onceki focs da vardi :D artik cok iyi bir ikiliydik bu arada style paket de hersey var
kisisel olarak gerek olmadigini dusundugum geri gorus kamerasi elektrikli elfreni v.s yok sadece
Otomatiğini test edenler, biraz daha bilgi verebilirler mi? gaz tepkileri vs nasıl ?
mechanic
25-03-2012, 11:33
:icon_tup:
43000 kim verir baz model hundaya yahu? :icon_wack
Otomatiğini test edenler, biraz daha bilgi verebilirler mi? gaz tepkileri vs nasıl ?
ben çok kısa bir yolda ve sokak arasında kullandım ama gaz tepkisi hoşuma gitmedi. çok atak gelmedi bana.. tüketim ortalaması 11 lt idi :D :D
manuel gibi de kullanılıyor, triptronic vites..
darkmoon
25-03-2012, 11:39
test aracında 11lt doğaldır sokak arasında sanayide büyük ihtimal test ettiriyorlardır dur kalk o kadar kısa mesafede binildiği için her kezin test yöntemide farklı birisi verir gazı birisi o kadar kısa mesafede yardırmaya çalışır birisi efendi sürer..
ama sessizliğiyle içinin ferahlığıyla falan güzel bir araba.. cam tavanlı ve düz vitesli test aracı gelse daha iyi olacak..
darkmoon
25-03-2012, 11:44
görmedim ama benim tahminim elantra kopyasıdır içi artık yeni nesil araçlarda çünkü özgün bir tasarım yok her araca ayrı bir iç tasarım yapmıyorlar eskisi gibi.. hepsi birbirinin ufak boy modeli olarak baz alınıyor yada büyük boy.. a dan z ye bütün markalarda bu böyle artık..
speed_emre
25-03-2012, 11:47
otomatık dızel test arabası varmıs manuelde benzınlı en full paketlerıyle test arabaları varmıs ! bakalım bende bırazdan gıdıp test edıcem hangısını test etsem dıye dusunuyorum :)
speed_emre
25-03-2012, 11:48
yurt dısında park asıstanı var bıxenon farları var navı bıle var sanırım 2013 te gelır onlarda ! bır tek eksıgı bunlar kalmıs eger onlarda gelırse cok tutulur bu araba bana gore :)
Low-Rider
25-03-2012, 11:48
Otomatik şanzımanlar konusunda fazla tecrübem yok o yüzden iyi kötü yorum yapamıyağıcam ama beni rahatsız eden nokta olmadı sürüşte.
En çok hoşuma giden anahtar cebinizde arabanın yanına yaklaştığınızda otomatik olarak aynaların açılması oldu.
darkmoon
25-03-2012, 11:51
bizim arkadaş otomatik dizelini test etti 2007 a3 sportback i var satılıkda sattımı oda ikilemdeydi golf mü alsam dizel a3 mü alsam falan diye ondan i30 un dizel otomatiğini test etti.. sizde almayı düşünüyorsanız tercihleriniz doğrultusundaki modeli bence test edin yani benzinli düşünüyorsanız benzinli dizel düşünüyorsanız dizel. bu arada h-matic şanzıman sorunsuzluk açısından en iyi otomatik şanzımanlardan biridir arıza vermişi çok azdır.
speed_emre
25-03-2012, 11:53
tskler ama benım tercıhım dızel manuel ama oda yok :(
ben çok kısa bir yolda ve sokak arasında kullandım ama gaz tepkisi hoşuma gitmedi. çok atak gelmedi bana.. tüketim ortalaması 11 lt idi :D :D
manuel gibi de kullanılıyor, triptronic vites..
Dayı senin aracı ne şartta kullanırsan kullan , 140 hp olduğunu da düşün 11 lt yazdıramazsın
darkmoon
25-03-2012, 17:17
http://img832.imageshack.us/img832/9675/topnz.jpg
Vtec-SEDAN
25-03-2012, 18:25
elite modelinin el freni otomaik el freni, manuel değil.. bu tarzdaki el frenlerini nasıl kullanacağız? mesela yokus aşağı arabayı park ettik, hemen önümüzde çok yakın park etmiş başka bir araç var. hareket ederken kaydırıp çarpmamak için manul el freni kullanarak kaldırabiliriz. peki bu otomatikde nasıl yaparız?
abi stop ettiğin anda otomatik freni kendi çekiyor araba.. kalkış esnasında ise otomatik olarak drive moduna geçtiğin anda indiriyor el frenini. manuel olarak yukarı doğru basılı tuttuğunda çekiyor tersini yapınca gene bırakıyor.
görmedim ama benim tahminim elantra kopyasıdır içi artık yeni nesil araçlarda çünkü özgün bir tasarım yok her araca ayrı bir iç tasarım yapmıyorlar eskisi gibi.. hepsi birbirinin ufak boy modeli olarak baz alınıyor yada büyük boy.. a dan z ye bütün markalarda bu böyle artık..
elantra ile çok alakası yok. daha dolu, daha çok özellik, daha fazla güvenlik ve kullanıcı için özellikler eklenmiş ve malzeme kalitesi özellikle ön göğüsde daha iyi malzeme kullanılmış durumda.
yurt dısında park asıstanı var bıxenon farları var navı bıle var sanırım 2013 te gelır onlarda ! bır tek eksıgı bunlar kalmıs eger onlarda gelırse cok tutulur bu araba bana gore :)
navigasyon ve xenon yakın zamanda opsiyonel olarak sunulacak.
8.000rpm
25-03-2012, 18:55
elektronik el freni scenic'lerde de var , çok kafa karıştırıcı ama çok keyifli..
bazı durumlarda arabaya güvenemiyosun paranoyak oluyosun resmen :D
stop edince kendi kendine aktif oluyor , ama mesela dik yokuşta tampon tampona park ettin , hakkaten fren pedalından ayağını çekerken inceden bi tedirginlik yaşıyosun :D
bir de kalkış yapmaya çalışınca kendi kendine deaktif oluyor , isteyen yokuşta kalkış desteği olarak da kullanabilir :)
8.000rpm
25-03-2012, 18:56
yanlız dizel ve aksesuarlı bişey olsun istenirse ödenecek para hakikaten ciddi bir para...
speed_emre
25-03-2012, 20:33
abi stop ettiğin anda otomatik freni kendi çekiyor araba.. kalkış esnasında ise otomatik olarak drive moduna geçtiğin anda indiriyor el frenini. manuel olarak yukarı doğru basılı tuttuğunda çekiyor tersini yapınca gene bırakıyor.
elantra ile çok alakası yok. daha dolu, daha çok özellik, daha fazla güvenlik ve kullanıcı için özellikler eklenmiş ve malzeme kalitesi özellikle ön göğüsde daha iyi malzeme kullanılmış durumda.
navigasyon ve xenon yakın zamanda opsiyonel olarak sunulacak.
bu navıgasyon ve xenonu nerden bılgı aldınız? sorabılırmıyım emınmısınız! eger sunulcaksa alıcam arabayıda ! bıxenon farlısı olarak! park asıstanıda olsaymıs guzel olurdu! derı koltuk yok koltuk ısıtmasıda yok dogal olarak!
Mivec_4G63
25-03-2012, 20:33
yeni i30 vs scirocco yyok artık
İ30 test ederken başıma gelen olay... (http://forum.donanimhaber.com/m_59090920/tm.htm)
http://inciswf.com/1287946508.swf
Osman Bahadır
25-03-2012, 20:42
yeni i30 vs scirocco yyok artık
İ30 test ederken başıma gelen olay... (http://forum.donanimhaber.com/m_59090920/tm.htm)
DH ironilerini de özlemişim yahu... Yeni bir Cetta akımı mı geliyor acaba? :D
Low-Rider
25-03-2012, 20:46
i30'un içmekanı elantra'dan daha güzel ve malzeme olarak daha kaliteli.
speed_emre
25-03-2012, 20:51
bende bugun kullandım manuel benzınlı kıckdown tusu var gaz pedalının altından bırde sporta cektınızmı arabayı daha hassas oluyor gercektende! 8.5 lt dı ortalama otobanda 20 km kadar kullandım yuklendım gaza vırajjlara sert gırdım kayma fln yok cam tavanı harıka! ıcı cok rahat kalıtelı gercektende! dondugumde 9 lt dı sehır ıcıne gırdıgımde ıse yavas kullandıgım zaman 8.8 lt gosterıyordu! gayet guzel bır araba dogrusu! dıger fırmalardan onde gıttıgı kesın! donanımı cok guzel! su bıxeon farla navı bır an evvel gelırse ben almayı dusunurum valla :D 5 yılda garantı var!
bende bugun kullandım manuel benzınlı kıckdown tusu var gaz pedalının altından bırde sporta cektınızmı arabayı daha hassas oluyor gercektende! 8.5 lt dı ortalama otobanda 20 km kadar kullandım yuklendım gaza vırajjlara sert gırdım kayma fln yok cam tavanı harıka! ıcı cok rahat kalıtelı gercektende! dondugumde 9 lt dı sehır ıcıne gırdıgımde ıse yavas kullandıgım zaman 8.8 lt gosterıyordu! gayet guzel bır araba dogrusu! dıger fırmalardan onde gıttıgı kesın! donanımı cok guzel! su bıxeon farla navı bır an evvel gelırse ben almayı dusunurum valla :D 5 yılda garantı var!
abartıyorsun yaw.. o bir hyundai mutlaka kötüdür.. :D :D
biri bi de C4 ile bi kıyaslamasını yapsın şu aletin mümkünse.
çok donanımlı diye C4'ü gözümüze kestirmişken şimdi de bu çıktı.
yakıt olarak c4 çok iyidir de donanım,malzeme kalitesi vs nasıl olur
speed_emre
25-03-2012, 20:58
abartıyorsun yaw.. o bir hyundai mutlaka kötüdür.. :D :D
valla abı cok ıyıdı ya bende hyundaı sevmem ama suana kadar urettıklerı en ıyı arabamıs :D 3 4 ozellıgıde eklensın bu arabaya varya tek olur :D bu paralara bana gore! :D yakıtı cok cok ıyı 1.3 alcagımıa gıtmeyen :D 128 bg varken bu kadar dolu cok ıyı :D
darkmoon
25-03-2012, 21:07
navi sonradanda takılır büyük bir şey değil..
Vtec-SEDAN
25-03-2012, 21:13
Beyler yaklaşımlar falan genel olarak aşağılama speclerinin en üst seviyelerinde... Ancak evvel vw kullanıcısı ve 2010 model audi a3 sahibi bir vatandaş aracını takasa vererek;
aynı zamanda daha önce alfa romeo kullanan hali hazırda 2011 yeni opel astra kullanıcısı diğer bir müşterimiz kendi bindiği aracını akrabasına satarak kısmetse önümüzdeki hafta içi yeni i30 aracına binmeye başlayacak.. ;)
herkesin farklı tecrübeleri ve görüş açısı var. ürün bazı kişilerde farklı hisler bıraktığına göre tercih edilmeye başlanıyor..
darkmoon
25-03-2012, 21:17
Beyler yaklaşımlar falan genel olarak aşağılama speclerinin en üst seviyelerinde... Ancak evvel vw kullanıcısı ve 2010 model audi a3 sahibi bir vatandaş aracını takasa vererek;
aynı zamanda daha önce alfa romeo kullanan hali hazırda 2011 yeni opel astra kullanıcısı diğer bir müşterimiz kendi bindiği aracını akrabasına satarak kısmetse önümüzdeki hafta içi yeni i30 aracına binmeye başlayacak.. ;)
herkesin farklı tecrübeleri ve görüş açısı var. ürün bazı kişilerde farklı hisler bıraktığına göre tercih edilmeye başlanıyor..
benim arkadaşımda 2007 a3 sportback var satılıkda oda sattımı i30 dizel elegance alıcak otomatik..
Mivec_4G63
25-03-2012, 21:18
bizim amcaoğlunda s2000 var, gördü yeni i30u, satıcam s2000i yeni i30 alıcam diyo ne desek vazgeçiremiyoruz.
bizim amcaoğlunda s2000 var, gördü yeni i30u, satıcam s2000i yeni i30 alıcam diyo ne desek vazgeçiremiyoruz.
görende arkadaş hyundai tarafından tecavüze uğramış sancak :D
Mivec_4G63
25-03-2012, 21:29
böyle edepsiz, karaktersiz adamları forumda nasıl tutuyorlar anlam veremiyorum.
bu tahrik edici bir mesaj olmuş ama söz konusu arkadaşın hyundai'nin başarılarından hazımsız olduğu gerçeğini gizlemiyor..
edepsizliğe karaktersizliğe göre birşey yok.
konu başından beri i30 u ezme çabasında olan sensin.
sana kimse hyundai vw den iyi demedi zaten ama sen inatla hyundai ye laf yapmaya devam ediyorsun , kendi kendine vw ile hyundaiyi kıyaslıyosun anlamadım ne kullanıyosun :D
O senin terbiyesizliğin
anlam veremezsin o normal , anlaman lazım önce bazı şeyleri :)
Mivec_4G63
25-03-2012, 21:35
bu tahrik edici bir mesaj olmuş ama söz konusu arkadaşın hyundai'nin başarılarından hazımsız olduğu gerçeğini gizlemiyor..
Kendi görüşlerimi yazıyorum eski bir hyundai kullanıcısı olarak, edindiğim tecrübeler çerçevesinde gerek servis gerek araç bakımından, siz neden rahatsız oldunuz ona anlam veremedim, sizin görüşünüzün zıttını savunanlar hazımsız mı oluyor? Sana göre başarılı bana göre değil...
Mivec_4G63
25-03-2012, 21:37
edepsizliğe karaktersizliğe göre birşey yok.
konu başından beri i30 u ezme çabasında olan sensin.
sana kimse hyundai vw den iyi demedi zaten ama sen inatla hyundai ye laf yapmaya devam ediyorsun , kendi kendine vw ile hyundaiyi kıyaslıyosun anlamadım ne kullanıyosun :D
O senin terbiyesizliğin
anlam veremezsin o normal , anlaman lazım önce bazı şeyleri :)
;)
10 krktr
üstteki mesaja verdiğin cevap senin bu takasları hazmedemediğini gösteriyor.. vw veya başka bir alman otomobil firması, babanın fabrikası mı veya oradan maaş mı alıyorsun? hyundainin kendini geliştirmiş olması seni neden rahatsız ediyor...
darkmoon
25-03-2012, 21:39
En başda arkadaşın yazısı biraz ağır olmuş ama genel bir küçümseme ve aşağılama ile mesajlar yazıyorsunuz ben o mesajıda benle dalga geçdiğinizi anladığım halde cevap yazmadımki dalga geçilme hissi bile o edepsiz dediğiniz arkadaşdan bana daha fazla bir cevap verme hakkı oluştursada susmayı tercih ettim.. ama madem bu tip bir uslup tarz içindesiniz tabiki sizi destekleyen yandaşlarınızda olucak bu arkadaş gibi muhalefet yapıcak karşıtlarınızda bunuda göze alıcaksınız..
Mivec_4G63
25-03-2012, 21:40
üstteki mesaja verdiğin cevap senin bu takasları hazmedemediğini gösteriyor.. vw veya başka bir alman otomobil firması, babanın fabrikası mı veya oradan maaş mı alıyorsun? hyundainin kendini geliştirmiş olması seni neden rahatsız ediyor...
Kendi açından bakıyorsun hep, sen söyle madem nedir bu alman düşmanlığı? her topicte almanlara sallıyorsun... 2010 model a3 satıp, i30 alan birileri var öyle mi? ben de diyorum '10 a3 az gelir s2000'i takasa koysunlar
Mivec_4G63
25-03-2012, 21:42
En başda arkadaşın yazısı biraz ağır olmuş ama genel bir küçümseme ve aşağılama ile mesajlar yazıyorsunuz ben o mesajıda benle dalga geçdiğinizi anladığım halde cevap yazmadımki dalga geçilme hissi bile o edepsiz dediğiniz arkadaşdan bana daha fazla bir cevap verme hakkı oluştursada susmayı tercih ettim.. ama madem bu tip bir uslup tarz içindesiniz tabiki sizi destekleyen yandaşlarınızda olucak bu arkadaş gibi muhalefet yapıcak karşıtlarınızda bunuda göze alıcaksınız..
Adam 2010 model a3'ü i30'la takas edicekler desin bu dalga konusu olmasın, s2000 diyince mi dalga konusu oldu? fiyatları eşit nerdeyse neden bu kadar taktınız anlamadım
Vtec-SEDAN
Kendi açından bakıyorsun hep, sen söyle madem nedir bu alman düşmanlığı? her topicte almanlara sallıyorsun... 2010 model a3 satıp, i30 alan birileri var öyle mi? ben de diyorum '10 a3 az gelir s2000'i takasa koysunlar
aksam aksam bos konusma insanların canını sıkma. git akrabana arkadaşlarına yararlı faydalı ol onlara doğru yolu göster.
dünya senin yada senin arabanın etrafında dönmüyor
Low-Rider
Ne ayaksın ya sen?
Vtec sedan yazmış sen kimsinde ona yalancı muamelesi yapıyorsun yok a3 verip i30 alan varmış
İsteyen istediği arabasını takasa koyar senin niye zoruna gidiyor?
Şurda millet güzel güzel konuşuyor bozma muhabbeti
Mivec_4G63
25-03-2012, 21:44
Buranın tadı kaçtı, sohbet etmesini bilen birileri gelirse yine gelirim. Selametle
Adam 2010 model a3'ü i30'la takas edicekler desin bu dalga konusu olmasın, s2000 diyince mi dalga konusu oldu? fiyatları eşit nerdeyse neden bu kadar taktınız anlamadım
2005 stı ile 2010 a3 de aynı fiyat , a3 yerine stı koyunca abartılmış olunmuyor mu yada aynı fiyat diye vette c5 koyunca ?
resmen dalga geçmek için yazmışsın şimdi toparlamaya çalışma.
konu başından beri okuyorum yazdıklarını sabır sabır bir yere kadar.
neyine çekemedin i30 un anlamadım ki :D
hayır biri çıkıp hyundai vw den daha iyi dese tamam haklısın diycem ama öyle birşey de yok :confused:
Low-Rider
25-03-2012, 21:46
1hafta tatil sana , arkasında duramıyacağın laflar etme
darkmoon
25-03-2012, 21:47
takmadım insanların kişisel nedenleri vardır.. hayata her kez sizin kadar basit bakamıyor.. adam a3 alır bu adam benim arkadaşım örnek veriiym 2 sene biner tayini şehrin bir ucuna çıkar her gün evinden işine git gel 1 haftada a3 sportbackle 300 tl lik benzin yakar ve o adam derki dizel gene aynı konforda bir araç alıyım fazla açılmadan.. bir başkası 2010 model a3 alır kendince bir nedeni vardır satar belki iş kurucakdır belki başka bir şeyden derki dizel daha ufak bir araba alıyım insanların kısaca nedenleri vardır.. hayat o kadar toz pembe değil dalga geçilmeyede o yüzden müsait değil..
Amma boş konuştun yahu!
Adam hyundai bayisinde çalışıyor, karşılaştığı durumları paylaşıyor, neyin dalgasından bahsediyorsun sen?
Bu forumun yarısı da o adamı tanır, fikirlerini önemser senin sıfatın ne neyin peşindesin?
ya millet ne yarak kürek işlerle uğraşıyo çözemiyorum artık :D
ulen para adamın keyif adamın ister i30 alır ister gider 86 model merso alır size ne akü
Dun ben de Maslak'taki bayide biraz inceledim, direk test surusu(beyaz, dizel-otomatik vardi) teklif ettiler ama isim vardi yetisemedim kapanana kadar;
Ic mekan tasarimi ve kalitesini begendim, disaridan da cok guzel gorunuyor. Kapilarin acilip kapanirkenki sesi ve verdigi his cok cok basarili. :) Oturus pozisyonunu ayarlayinca icerideki ortam gayet net, koltuk destekleri fazlasiyla yeterli, ic mekan genisligini de basarili buldum.
Fiyata yorum yapmiyorum cunku bana su anki butun 0km araba fiyatlari sacma geliyor, alisamadim daha :D Ancak piyasaya bakinca kesinlikle alinir :icon_tup::icon_tup:
Megane 1.6 DCi Gt line türkiyeye geliyor.. 130 hp dizel.. rekabet kızışacak..
Vtec-SEDAN
26-03-2012, 21:08
Megane 1.6 DCi Gt line türkiyeye geliyor.. 130 hp dizel.. rekabet kızışacak..
:allaalla::allaalla::allaalla::allaalla::allaalla: :allaalla:
http://data.atozautocar.com/wp-content/uploads/2012/02/Hyundai-i30-and-i40-confirmed-more-sports.jpg
:allaalla::allaalla::allaalla::allaalla::allaalla: :allaalla:
http://data.atozautocar.com/wp-content/uploads/2012/02/Hyundai-i30-and-i40-confirmed-more-sports.jpg
yok ya çok çirkin.. ne de olsa o bir hyundai.. buna 50 milyar mı verilir? ederi 20 lira.. :D :D
hala bıraktığım yerde otluyorsunuz demişti bir politikacı.. beğenmeyenler de aynı kafada :rolleyes:
ÜSTÜNERC
27-03-2012, 15:32
ya beyler parası olan gıder alır kımsede karısamaz.bızde elantra 2011 elantra aldık dıye mıllet demedıgını bırakmadı.hyundaiye o kadar para verılırmı oylede boylede soylede.arabaya bınen dedıklerını gerı alıyor.herkesın zevkı kendıne tabıkı ama hyundai eski hyundai degıl. amerikada guvenlık odulu falan almak kolay iş degil hyundai bunu basarmıssa demekki bıyerlere gelmıstır.herkesın zevkı var kımısı wv alır kimisi citreon alır.zevk ısı.ama i30 un yenı kasası gayet basarılı olmus.
darkmoon
27-03-2012, 16:20
Tv lerde Reklamları Dönmeye Başlamış
https://www.facebook.com/video/video.php?v=136550063139954
http://hyundaii30.basefbapps.com/reklam.php?file=1.mp4
http://hyundaii30.basefbapps.com/reklam.php?file=2.mp4
http://hyundaii30.basefbapps.com/reklam.php?file=3.mp4
Nightfish
27-03-2012, 16:24
Test edenlerden şu ana kadar memnun kalmayan çıkmadı. Hatta satışı da olmuş 3-5 tane bizim bayiden öğrendiğim kadarıyla. Ben de oldukça beğendim aracı. Elantra'ya bile fark atmış kalite konusunda. İçeriye ses almıyor Elantra gibi mesela.
bekliyorum yeni kia ciksin bende bi konu acicam :) bakalim bizim fiyatlar nasil olacak.
uu beybii araba deyince uzakdoğu :))
ÜSTÜNERC
27-03-2012, 16:55
Test edenlerden şu ana kadar memnun kalmayan çıkmadı. Hatta satışı da olmuş 3-5 tane bizim bayiden öğrendiğim kadarıyla. Ben de oldukça beğendim aracı. Elantra'ya bile fark atmış kalite konusunda. İçeriye ses almıyor Elantra gibi mesela.
elantradada ses alma sorunu yok acıkcası bızde var aractan farkettmedım rahatsız edıcı bı ses sorunu yok.ılkkez sızden duydum.ama i30 baya guzel arac olmus bu kasası mercekli farlar falan yakısmıs.keske su elantrayada merceklı far koysaymıslar.
Evet bugün teste gittim hyundai ye 1.6 dizel otm elite vardı ellerinde.
Suratsız mıymıy konuşan sanki kendi arabasını kullanıyormuşuz gibi triplerde olan satış temsilcisi bayan dışında herşey gayet iyiydi:D
Aracı gerçekten beğendim hatta beklediğimden daha iyi diyebilirim.
Yanımda bir arkadaşımı götürdüm ki ayar olur hyundailere uflaya puflaya geldi ama araca oturduktan sonra ilk cümlesi "oha lan napmış bunlar" oldu:)
Araca gelirsek
Artıları
+Elentra da güzeldi fakat bu araç kalite bakımından elantradan kesinlikle bir gömlek üstün içine binince anlıyor insan.
+Dış görünüş gerçekten çok şık özellikle ön tasarımını oldukça beğendim.
+ kullanım çok rahat hiç yadırgamadım
+direksiyonun düşük hızlarda biraz hissiz gelsede hız yükseldikçe çok belYiYirgin sertleşiyor.
+Arka logoya saklanmış geri vitese takınca açılan kamera:)
+Yine dikiz aynası içine entegre yerleştirilmiş geri görüş kamerası şuana kadar gördüklerim arasında en kullanışlısı.
+Özellikle orta göğüsteki tuşlar gerçekten çok kaliteli gözüküyor
+Sonunda tüm cam kapama açma tuşları tek dokunuşla açılıp kapanabiliyor:)
+Vites bölümünü piano black yapmışlar hoşuma gitti.
+++ Yol bilgisayarı bölümü renkli ekran cıvıl cıvıl rengarenk gerçekten çok şık olmuş.
+Motor sesi dizele göre oldukça düşük geliyor kabine
+Herhangi bir tıkırtı çatırtı yok.
+Göreceli olarak sert süspansiyon bu sebeple yol tutuşunu beğendim.
+Panaromik sunroof çok şık
+arka diz mesafesi oldukça yeterli.
+Fren dozlanması gayet iyi
+Anahtarsız çalıştırma ve kumandası çok şık
Eksileri
-Kesinlikle araç dsg tarzı bir şanzıman istiyor. Tamam yığılma sarsılma falan yok ama vites atış hızı dsg ile kıyaslanmaz bile. Ama çoğu kişiyi tatmin edebilir.
-Şanzıman nedeni ile 126hp yi pek hissedemedim ya da ben daha fazla ataklık bekliyordum bilemiyorum:) Yinede her devirde bir şekilde cevap verebiliyor.
-Lastik sesi alıyordu araç gerçi lastik markalarına bakmadım ama beni hafif rahatsız etti.
-Bi xenon farı hiçbir şekilde getirmiyorlar.
-O kadar eften püften donanım doldurmuşlar keşke startstopta olsaymış.
-Artık adam gibi yol bilgisayarı kontrol tuşları yapmaları gerekiyor hala "trip" tuşu ile ileri gidip geri gelemiyoruz başa sarmamız gerekiyor insanda tribe giriyor.:)
-Direksiyonun her tarafı tuş olmuş bluetooht tuşu hede tuşu hödö tuşu derken manevra yaparken 3 5 tuşa basmanız muhtemel:)
-Yadırgadığım ayrı bir konuda 58 bin lira vericez iyi güzel yanlız hala motor kaputu çubukla tutturuluyor hoş olmamış.
Genel olarak memnun kaldım diyebilirim. Merak edenler aklında olanlar gitsin denesinler büyük ihtimal hoşlarına gider.
C segmentinde ki şuan satılan araçların neredeyse tümünü kullandım ve İ30 gerçekten 308den c4 ten mazda 3ten falan daha güzel daha tatmin edici geldi bana. Benim görüşüm astra seviyesinde yani golften bir tık aşşağıda bir araç yapmışlar. :)
speed_emre
29-03-2012, 00:15
gelcekmıs bıxenon farlısıda tabı zamana ıhtıyac var sanırım ! bende bıxenon farlısını beklıyorum! eger gelmezsede araba alımıcam gıbı bısey olucak! astra j yede 1.6 dızel gelıyor 2013 te ordada sıkıntı olucak bana cok meganeye 1.6 dızel 130 bg yaza gelıyormus! cok kararsız kalıyor ınsan! ya da araba almıcam 2013 te alıcam en son kım getırmısse onu alırım :D opel gene fıatın bravolardakı motorunu kullancak 1.6 120 bg dızel! honda cıvıcte onu kullancak hayırlısı bakalım!
gelcekmıs bıxenon farlısıda tabı zamana ıhtıyac var sanırım ! bende bıxenon farlısını beklıyorum! eger gelmezsede araba alımıcam gıbı bısey olucak! astra j yede 1.6 dızel gelıyor 2013 te ordada sıkıntı olucak bana cok meganeye 1.6 dızel 130 bg yaza gelıyormus! cok kararsız kalıyor ınsan! ya da araba almıcam 2013 te alıcam en son kım getırmısse onu alırım :D opel gene fıatın bravolardakı motorunu kullancak 1.6 120 bg dızel! honda cıvıcte onu kullancak hayırlısı bakalım!
Valla astra için muallakta kalırım ama megane ıı ıh. Hoşuma gitmedi hiç.:)
speed_emre
29-03-2012, 00:20
astra cok guzelde ıstedıgım astra 62 bın tl dızel! bırde 1.3 motor zayıf yanı! ee arasında fark var 55 nere 62 nere :D meganede 1.5 full 55 bın tl :D bravo 1.6 120 full oda 56 bın! hangısı :D
astra cok guzelde ıstedıgım astra 62 bın tl dızel! bırde 1.3 motor zayıf yanı! ee arasında fark var 55 nere 62 nere :D meganede 1.5 full 55 bın tl :D bravo 1.6 120 full oda 56 bın! hangısı :D
Focusa da bakılabilir titaniumu falan hoştu:) Astra ile focus olmazsa bunların arasında İ30 derim üçü arasında gidip gelirim yani:)
Leon diyecem ama kasa yeniliyor onu bekle istersen:)
speed_emre
29-03-2012, 00:35
focusun hb guzel degıl ya hosuma gıtmedı :D beklemedeyım zaten :) eger i 30 bıxenon farlar derı koltuk park asıstanı navı gelırse rakamıda 57 58 gıbı olursa ozaman i 30 derım yok astra j de 1.6 geldımı oda 65 derse hıc sasırmam :D
darkmoon
29-03-2012, 11:09
astra nın 1.6 dizeli gelicekde gelicek :) opelciler insigniada astrada o motoru yıllardır bekleyip duruyorlar opel bence o treni kaçırdı getirsede yüksek bir satış trajı yakılıycağını sanmıyorum rakipleri aldı başını gitti.. 1.3 cdti larının fiyatlarına bakınca adamlar 1.3 gitmeyen araca 53 bin tl istiyorlar. tabi ne olursa olsun c segmentinde her zaman derim 2 model vardır biri golf biri astra ama i30 bence golf ile astranın tam arasına yerleşir gibime geliyor.
Arkadaşlar DH den alıntı yapmayın, orada açılan konulara fazla aldırış etmeyin, kişilerin yorumlarına da fazla takılmayın.
Oradaki çoluk çocuğuda, kimin kaç tane fake hesabı olduğunu da kimin tartışma için konu açıp yada konuların içine yazdığınıda çok iyi biliyorum.
O yüzden gidin kendiniz test edin kötülyecekseniz ona göre, beğenecekseniz de ona göre yorum yapıp kendi görüşleriniz doğrultusunda forumlara insanları bilgilendirmek için yazın.
2-3 çoluk çocuğun eğlencesine alet olmayın.
Kısacası ciddiye almayın pek.
VteC_MaNiaC
29-03-2012, 14:04
ben dün inceledim baya güzel olmuş yeni i30... bizde hali hazırda yeni elantra var .. bence base yapısı olarak birebir aynı...
hoşuma giden yanı dizel ve otomatik oluşu, cam tavan, yarı deri koltukları...
aslında bakılırsa muhtemelen elantra makyaj görünce bu donanımlarla gelecek..
o yüzden i30 a elantranın hatchback versyonu gibi bakabiliriz zira bayada benziyorlar :)
MatraX_07
29-03-2012, 14:20
vay anasını yaa elın attığın 50den baslıyor
tasarımı harıka ama
ahmetuygur
29-03-2012, 15:47
bugün kahve gibi bi rengini gördüm gayet hoş ancakl çizgileri kalitesi güzel gibi görünsede hyundai kia gibi araçlar pek memnun bırakan araçlar degiller...
EMRE KAAN
29-03-2012, 15:57
çok güzel duruyo gerçekten yorumlarda güzel sanırım pazarda oldukça sık rastlarız gibime geliyo
yeni araç fiyatlarının farkında mısınız? hepsi böyle, arabamı satmayı düşünüyodum, yerine alabilecek araba bulamıyorum. fiyat belirlemek için aynı donanımlarla sıfır fiyatını hesaplattım şok oldum. 49 000 tl gibi bir rakam çıktı, küsüratı da vardı =D dedim bir daha sahip olamayacağım bir aracım varmış, kalsın =) 5yılda 10 000 tl fark almış, normaldir belkide, ben çok anlamıyorum :)
Vtec-SEDAN
07-05-2012, 22:08
VW Ceo'su Martin Winterkorn'un i30 incelemesi ;
IAA 2011 Hyundai new generation i30 and Martin Winterkorn (Chairman of the Volkswagen AG) - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=YpPNVSQmR5c)
onursumer
07-05-2012, 22:14
içi bu şekilde navili olan modeli nezaman gelicek :D
speed_emre
07-05-2012, 22:16
abı 2013 te gelebılır 2013 fotolarında bıxenon farlısı derı koltuklusu park asıstanı kendı kendıne park eden ve navılısı gelır dıye tahmın edıyorum onlarda gelırse lıste fıyatı 56 bın tl araba 54 e fln verıyorlar onlarda eklenınce 60 dan asagıya olmaz :D
speed_emre
07-05-2012, 22:18
hazıran ayında megane 4 cok ıddealı gelıyor gt lıne modelı 1.6 130 bg 320 nm torkluk bır canavar :D bırde start stop sıstemı serıtten ayrılma degıstırme kamerası var gunduz led farları koltukları farklı gerı gorus kamerası cam tavanı uzun far asıstanı olucak fıyatıda dedıklerıne gore en fullu 60 bın gıbı rakam olucak tanıtım fıyatı yaparlarsa 57 bın tl olur :)