Orijinalini görmek için tıklayınız : Kuş Pisliği Temizleme Hakkında
Arkadaşlar kurumuş kuş pisliğini temizlemek için kullandığınız veya bildiğiniz sprey, sıvı, bez, vs. ürünler var mı?
halilcan9455
13-03-2012, 15:45
belediye suyu+ normal bez :D
şaka bir yana bu kuş pisliği içerdiği ürik asitten dolayı uzun süre kalırsa boyaya zarar verebilir.
onurunal
13-03-2012, 15:45
ben kurutmamaya çalışıyorum vallaha...
fatihcakin
13-03-2012, 15:47
Adımız deliye çıktı mahallede kuş pisliği temizliyoz diye:D Formul= çeşme suyu+ultraviole uranyumtitan alaşımlı bez (Mikrofiber bez yani:D)
sıcak su daha sonra camsille sil...
farkedince hemen sıkıntı yok ama bazen gözden kaçıyor ve kuruyor o zaman resmen kazımak gerekiyor.. belki onu çözücü veya yumuşatıcı ürünler vardır diye merak ettim.
bLackModeL
13-03-2012, 15:48
bıraz zorr bıkac gun gectı ıse ustunde ız kalcaktırr :( vernık yanması dedıgımız olay gerceklesecktır gecmıs olsun eger kısa surelı ıse sılınce gecıyoo fakat part ettıgınız yerde sureklı aynı problmı yasıyosanız boya koruma yaptırmanızı tavsıye ederım
yalan yok tükürüp siliyorum :D şaka bir yana su,ıslak mendil vs ne varsa siliyorum günlerce kurutma fırsatım hiç olmadı :D
Gecen gun 3 4 gun boyunca kalmis gunes altinda dogal olarak iz yapmis cikarmak icin ise ince zimpara snra ustune pasta sonra cila yaptim hic eser kalmadi cok saglikli bir uygulama degil ama ondan baska caresi yok :)
ÜSTÜNERC
13-03-2012, 15:53
boyayı maf edıyor vallaha kus pıslıgı asit mi ne varmıs pıslıklerınde boyaya fena zarar verıyor gorunce bıraz su ıle ıslatıyorum yumusayıncada ıslak bez ıle alıyorum sonra ıslak bezle sılıp kuruluyorum
nette araştırırken şuna denk geldim bilen var mı?
Autoglym - car cleaning products, car care products, car valeting, car detailing (http://www.autoglym.com/enGB/product-proddetail.asp?Range=99&v06VQ=LGE)
34btr1907
13-03-2012, 15:59
Formula1 Scratch Out diye bi ürün kullanmıştım (içeriği arko krem kıvamında )işe yarıyor,8,10 tl, tekzen vs yapımarketlerde var...
http://www.projexml.com/v5/services/1008/images/buyuk/formula-1-scratch-out-ci_235_.jpg
Gecen gun 3 4 gun boyunca kalmis gunes altinda dogal olarak iz yapmis cikarmak icin ise ince zimpara snra ustune pasta sonra cila yaptim hic eser kalmadi cok saglikli bir uygulama degil ama ondan baska caresi yok :)
pasta da boyayı inceltiyor ama :(
valla bazen kafayı yiyorum park ettiğim yerde ne ağaç ne direk hiçbirşey yok gayet açık alan geliyor yinede pisletiyorlar :mad:
mgnPower
13-03-2012, 16:12
kus pisligi arac uzerinde gereginden fazla sure ile kaldiginda sadece boyayi degil sacada zarar veriyor. kazitip boyatsaniz bile kus pisliginin yeri belli olabiliyor.
Suleyman
13-03-2012, 16:14
Arabaya s.çtıkları yetmiyormuş gibi bi de üstüme de s.çıyorlar artık a.. :hahaha:
valla bazen kafayı yiyorum park ettiğim yerde ne ağaç ne direk hiçbirşey yok gayet açık alan geliyor yinede pisletiyorlar :mad:
Bn zten 3 sene oldu hic pasta yapmadm cnku zarari var ama bu seer mecbur kaldim cnku coo belli oluyordu ama smdi tertmz ztnn sadece ustune uyguladim genis bir sekilde degil :)
Arkadaslar birde siz farkettnz mi bilmiyrmda bizim evin onunde mecburen agac altina koyuyrm eger araba pisse hic sican kus yok ama o gun arabayi yikattysam eger 5 dak ya pisletyrlar :)
Sapan aldım bi pakette misket sıçanın sonrasına karışmam !
camsil de çıkarır sıkıp biraz bekle sonra sil.
poseidon
13-03-2012, 17:00
camsil de çıkarır sıkıp biraz bekle sonra sil.
Aynen.
Hemen silersen yine çiziliyor.
Hatta mümkünse sıcak su ile bezi ıslatıp bırak bokun üstüne
1-2 dakika sonra yumuşayacak vıcık vıcık yeşil iğrenç bişey olacak
o zaman silebilirsin.
ömer aydin
13-03-2012, 17:15
en yakın benzinci veya ıslak mendille hafifçe silinir.
cagri-35
13-03-2012, 18:10
Ben meguiarsın qucik detailer dı sanıorum onunla temizliorum. Sıkıyorum üzerine zaten parça pinçik edip yumuşatıyor, mikrofiberle tek hamlede alıyorum. Kurumuşsa işlemi daha fazla malzeme ile daha bekleterek yapıyorum yine sorun yok.
Bu tarz bir ürün var fakat hiç kullanmadım
AUTOGLYM KUŞ PİSLİĞİ TEMİZLEME MENDİLİ BDW GittiGidiyor'da 43693963 (http://urun.gittigidiyor.com/garaj/autoglym-kus-pisligi-temizleme-mendili-bdw-43693963)
farkedince hemen sıkıntı yok ama bazen gözden kaçıyor ve kuruyor o zaman resmen kazımak gerekiyor.. belki onu çözücü veya yumuşatıcı ürünler vardır diye merak ettim.
arabanamı koyamıosun cızılecek dıe yoksa nazıkmısın elin kirlenıcek die bu ıkısı arasında karar veremedım.
fazla pasta boyayı ınceltır kılo yapar seker komasına kadar gıder.yeni araç aldıgınızda güneşe çıkartın kaportası nefes alsın.
mechanic
13-03-2012, 22:04
ulan harbi sıçtılar mı şahane iz kalıyor yaaa... sıcak su, bez, dua kullan :D
arabanamı koyamıosun cızılecek dıe yoksa nazıkmısın elin kirlenıcek die bu ıkısı arasında karar veremedım.
fazla pasta boyayı ınceltır kılo yapar seker komasına kadar gıder.yeni araç aldıgınızda güneşe çıkartın kaportası nefes alsın.
arabama kıyamıyorum.
sıcak su dökmek iyi bir çözümdür. biraz beklemek gerekir. üzerine sıcak suyu döktükten sonra bir bez parçası koyup öyle tekrardan sıcak su dök. bir süre bekle sonra hala kalıntı varsa camsil yardımıyla bastırmadan silebilirsin.
Teşekkür ederim herkese cevaplar için..
GokhanRS
13-03-2012, 22:46
boya korumadan önce hep iz yapardı bu kuş pisliği. ama bu boya koruma denen meret harbiden işe yarıyor, yapıldığından beri kuş pislesede yıkama sonrası iz kalmıyor.
boya korumadan önce hep iz yapardı bu kuş pisliği. ama bu boya koruma denen meret harbiden işe yarıyor, yapıldığından beri kuş pislesede yıkama sonrası iz kalmıyor.
bana da yol göründü sanırım.. uğraşılcak iş değil çünkü böyle en iyisi bian önce yaptırmak..
kus pisligi arac uzerinde gereginden fazla sure ile kaldiginda sadece boyayi degil sacada zarar veriyor. kazitip boyatsaniz bile kus pisliginin yeri belli olabiliyor.
aynen bırakın verniği boyayı komple yakıyor
kuş bokunu farkettiğiniz anda iki eliniz kanda olsa temizleyin bekletirseniz çok kötü sonuçlarla karşılaşabilirsiniz
birde yukarıda bahsetmişler kaliteli bir wax hakikaten kuş bokunun boyaya etkisini en aza indiriyor
otomania
13-03-2012, 23:43
su sık bekle 5 dk sonra sil.
valla bizimkiler akilli :)
http://mizah.yusufkisa.com/wp-content/uploads/2012/01/araba-dusmani-kus.jpg
Kuş pisligine hızlı cila kullanıyorum ben çok kolay bi şekilde çıkarıyo kurumuş olsa bile.
speed_emre
14-03-2012, 08:06
valla adamın bırı vardı yenı almıs arabasını daha 500 km fln olmamıs fıat marka arabasını gıttı zıebartta komple seffaf fılmle kapattı ohh dedı sımdı sorunsuz bınıcem dedı gıcır gıcır satarkende cızıksız dıye satıcam dedı wayy dedım amcamdakı mantıga bak :D tabı 2500 tl de bayıldı :D
quikdetailer sıkıyorum oda yumuşamasına yardımcı oluyor sonra su döküyorum akıp gidiyor.
Birde şöyle bir detay belirtmek isterim. Güvercin , serce gibi kuş pislikleri kolayca cıkıp cok uzun süre kalmadıkca iz bırakmıyor amaaaa, Kartal, şahin, baykuş gibi yırtıcı kuşların pisliği araca cok daha kısa sürede etki ediyor. Bir gün bile yeterli boya ve cilanın durumuna göre. Asit daha yüksek oranlı onlarda
yasin_oguz
14-03-2012, 10:03
Martı pisliği dahada kötü avuç içi kadar bir alana yayılıyor hergün sıcak su döküp yumuşamasını beklıyorum sonrada siliyorum
Nalet gitsin , siyah 407 yi daha sifir aldik 2 gun sonra bagajina pislemis namussuz... Yakmismi napmissa boyayi iz kaldi orda gecmiyo...
köpüklü yıkama yaptırdıktan sonra çok çok ufak birşey haricinde ( uzun süre kalmışsa ) eser kalmıyor :) ( tabi basınçlı suyla yıkatınca )
BahattinS
14-03-2012, 23:57
Bi süngeri sıcak suyla ıslatıp üzerinde 1-2 dakika hafif bastırarak bekletince kendiside izide kalmıyor :)