Orijinalini görmek için tıklayınız : sprint booster nedir işe yararmı gerçekden..
darkmoon
23-02-2012, 16:11
http://www.blogcdn.com/www.autoblog.com/media/2007/09/sprint_booster.jpg
arkadaşlar konuyu açmadan önce arattım ama bu konu hakkında açılmış bir konu bulamadım hatta konu açmadan önce Makaleler & Teknik Bilgiler kısmınada girdim bakdım bulamadım bu konu ile ilgili bir bilgi yani aratmadınmı bakmadınmı demesin kimse :) gözümden kaçmışsada bir link verirseniz ordan devam ederim..
http://www.hykgarage.com/veriler/Diger/anasayfa3.png
http://www.modifiyegaraj.com/uploads/urunler/98a24f1d4acd08bb.JPG
bu sprint booster nedir acaba konuda teknik bilgisi olan varmı ben aldım çok memnunum tarzı değilde gerçekden teknik bilgisi olan birileri yani bu ürün işe yarıyor çünkü şu şu nedenlerden yaramıyor palavra çünkü şuşu nedenlerden dolayı gibi konuyu açmamın nedeni arkadaşım aracını sattı aracındaki bu zımbırtıyı sana satıyım dedi bende duydum ama bir malumatım yok gerçekden işe yaradığına dair birileri yarıyor yazmış birileri yaramıyor yazmış otomatik vitesde uzun vadede şanzıman beynine zarar veriliyor yazan olmuş v.b işde
http://www.sprintbooster.gr/images/user/image/product%20pic1_res.jpg
biraz uzun oldu kusura bakmayın..
http://www.eurosprintbooster.com/images/09.jpg
josefsalvatini
23-02-2012, 16:49
at sanzımanda güzel kick down yapar
sanalda arac hızlı gelır
sıfırdan kalkarken normal kalkısa gore hızlı tepkı alır
ama yarım debrıyaj yada drag da hıc bır anlamı yoktur devır 2000-2500 de arabanız sureklı kalıyorsa sb asla işe yaramaz bunlar benım tecrube ettıklerım ve kendı görüşlerim isteyen olursa arabam üzerinde deneyerek görebilirler
evet yarım debriyaj kalkıslarda bol bol debriyaj yemenize yarayabilir :D bizzat kullandım ama yolda keyifli oluyor her dokundugunuzda dip gaz etkisi sanki aracınız cok kuvvetliymis hissi uyandırabiliyor ;)
SULTANOGLU
23-02-2012, 16:53
işe tabikide yaramaz ama gökinin sanırım bunun ile ilgili bir anısı olucaktı ? konuyu görünce ilgilenir anısınıpaylaşır bir keresinde almıştı ama sonra hemen tanıdığa sattı
josefsalvatini
23-02-2012, 17:05
ayrıca virajlada cok dikkat etmek lazım önden çekişli araclarda kafadan kayıyor fazla gaz actıgı için :)
berkay_aydin
23-02-2012, 17:09
Verilen paraya yazık diyorum...
3.20 d içinmi soruyorsun bunu yoksa genel bilgi için mi ?
Burada Sprintbooster'ı derinlemesıne incelemişler ve sonuc;
Gereksız-pahalı ve gaza erken basmak ıle aynı dıyorlar...
http://peony888.com/VS/SprintBooster.pdf
Kusura Bakmayın İngilizce ...
darkmoon
23-02-2012, 18:10
3.20 d içinmi soruyorsun bunu yoksa genel bilgi için mi ?
evet 3.20d aslında öyle amanda aman bir arayışım yokda sana 300 tl ye veriyim dedi dışarda 500-600 tl imiş ondan cezbetti yoksa bir şey için değil işe yarıyorsa alıyım dedim yaramıyorsa tırt bir şeyse yada amanda aman öyle ibr farkı yoksa param cebimde kalsın.
darkmoon
23-02-2012, 18:13
Burada Sprintbooster'ı derinlemesıne incelemişler ve sonuc;
Gereksız-pahalı ve gaza erken basmak ıle aynı dıyorlar...
http://peony888.com/VS/SprintBooster.pdf
Kusura Bakmayın İngilizce ...
ingilizcem var okuyorum şu anda
her keze teşşekkürler genel kanı pek bir işe yaramıyor sanırsam.. kalsın o zaman bu konuda en azından bu tip bir ürünü düşünenlere yol haritası olur okurlar ona göre kararlarını verirler..
http://www.techturkey.com/forum/genel/47577-sprint-booster.html
http://www.techturkey.com/forum/isletim-sistemleri/97044-sprinter-booster-yardimi-lutfen-yardim.html
http://www.techturkey.com/forum/genel/29938-sprint-booster-nedir.html
Şu konular belki yardımcı olur size.Bence hiç uğraşmayın onun yerine yazılım yapın gitsin.
darkmoon
23-02-2012, 18:17
yazılım zaten yapıcam ona kararı verdim yaza doğru yapıcam yazılımı..
yavuz364
23-02-2012, 20:58
Teorikte tabii ki işe yaramayan bir sistem..
Ancak günümüz arabalarında pratikte işe yarayan bir sistem.. Nasıl mı; yeni arabalarda konfor düşünüldüğünden dolayı gaza bastığınızda eğer basma hızınız belli seviyenin altında ise arabanın hızı yavaş yavaş sizin pedal pozisyonunuza geliyor..
Bu aletler de sizin pedala basma miktarınızı ve anlık olarak fazla gösterdiği zaman araba daha hızlı bastığınızı düşünerek sizin pedal pozisyonunuza daha hızlı olarak tepki gösteriyor :)
Tabii ki ilk düşünüldüğünde işe yaramazmış gibi görünen sistem ancak yeni arabalardaki konfor hastalığından doğan tepki düşüklükleri ve performans kayıpları için bir nebze olsun faydası var..
He şu var, bu aleti takmadan da aynı tepkileri alamaz mısınız, tabii ki alabilirsiniz, ayağınızı çok hızlı bi şekilde istediğiniz pozisyona getirirseniz yada çok hızlı bir şekilde istediğiniz pozisyonun biraz daha ilerisine getirdikten sonra yine çok hızlı bir şekilde azcık geriye çekebiliyorsanız sprint booster v.b. aletlere ihtiyacınız yok demektir :) ancak bunlar Milisaniyeler aralıklarında olduğu için biraz zor..
Ben bu devrelerin üretimiyle uğraşıyorum.. Satılan ürünlerin de analizlerini yaptım zaten, eğer derinlemesine teknik bilgi isterseniz, verebilirim..
Osman Bahadır
23-02-2012, 21:11
mükerrer post...
Osman Bahadır
23-02-2012, 21:14
Para tuzağı...
Üç kuruşluk dirençle, diyotla, kondaktörle ancak hayal kurulur.
yavuz364
23-02-2012, 21:22
Emin olun onun içinde 3 kuruşluk direnç, diyot v.b. birşey yok sadece :)
Eğer öyleyse buyrun siz de yapın.. yada piyasada bir sürü yapan olurdu zaten..
Para tuzağı...
Gokhan43
23-02-2012, 21:25
Para tuzağı...
İşin özeti bu :icon_tup:
Osman Bahadır
23-02-2012, 21:30
Emin olun onun içinde 3 kuruşluk direnç, diyot v.b. birşey yok sadece :)
Eğer öyleyse buyrun siz de yapın.. yada piyasada bir sürü yapan olurdu zaten..
Piyasada birsürü var zaten.
Bu ilk de değil. Tüm sensör ve potansiyometreler için benzer şeyler uygulanabilir ki uyguluyorlar da...
Hava akışmetreye(maf), map'a, rail basınç sensörüne de benzer şekilde direnç uygulayıp performans artışı vaad eden ürünler var.
Bilmiyorum biliyorsunuz da mı yazıyorsunuz, yoksa tahmin mi ediyorsunuz. İnanın sadece kullanacağım dirençlerin olması gereken değerleri için potansiyometre ile birkaç deneme yapmak lazım o kadar. Yoksa çok ama çok basit malzemelerle yapabilirim.
Ha diyeceksiniz ki neden yapmıyorsunuz. Neden yapayım? Neden gaz pedalı konumunu daha yüksek okutayım? Neden hava akış değerini daha yüksek veya iat'ı daha düşük göstereyim? Neden rail basıncını daha düşük göstereyim? Ben tek değişken üstünden yapılan tüm müdahalelere karşıyım. Hepsi mantıksız, verimsiz, uzun vadede zararlı uygulamalar.
Ha yapamazsın dersen, ve ısrar edersen, şu anda çıkmam lazım. Yarın ilk işim sana bunun şemasını çizmek olsun. Sonra hesaplayalım, kullandığım malzemeler ne kadar tutacak...
yavuz364
23-02-2012, 21:38
Est. tabii ki yapamazsınız demem illaki herkes yapabilir ama düşünüldüğü kadar kolay değil.. (Söylediklerim tahmin değil, devrenin bütün ayrıntılarını biliyorm, zaten kendim tasarlayıp üretiyorum da..)
Dediğiniz gibi MAF, MAP v.b. sensörleri yanıltmak kolay ama bu iş yanıltma değil biraz daha farklı birşey..
Ayrıca bu şekilde tek sensörü yanıltma çok nadir durumlarda mantıklı değil yoksa gayette sorunsuz ve bütün dünyada yapılan bir yöntem..
Tabi bunların hepsi herkes için serbest, isteyen yapar isteyen yapmaz :)
Zaten yeni arabalarda yanıltma yapmaktan başka çareniz de yok.. Yeni bi araba ile oynamaya başlarsanız mecburen kullanacaksınız bunları..
Piyasada birsürü var zaten.
Bu ilk de değil. Tüm sensör ve potansiyometreler için benzer şeyler uygulanabilir ki uyguluyorlar da...
Hava akışmetreye(maf), map'a, rail basınç sensörüne de benzer şekilde direnç uygulayıp performans artışı vaad eden ürünler var.
Bilmiyorum biliyorsunuz da mı yazıyorsunuz, yoksa tahmin mi ediyorsunuz. İnanın sadece kullanacağım dirençlerin olması gereken değerleri için potansiyometre ile birkaç deneme yapmak lazım o kadar. Yoksa çok ama çok basit malzemelerle yapabilirim.
Ha diyeceksiniz ki neden yapmıyorsunuz. Neden yapayım? Neden gaz pedalı konumunu daha yüksek okutayım? Neden hava akış değerini daha yüksek veya iat'ı daha düşük göstereyim? Neden rail basıncını daha düşük göstereyim? Ben tek değişken üstünden yapılan tüm müdahalelere karşıyım. Hepsi mantıksız, verimsiz, uzun vadede zararlı uygulamalar.
Ha yapamazsın dersen, ve ısrar edersen, şu anda çıkmam lazım. Yarın ilk işim sana bunun şemasını çizmek olsun. Sonra hesaplayalım, kullandığım malzemeler ne kadar tutacak...
Osman Bahadır
23-02-2012, 21:46
Est. tabii ki yapamazsınız demem illaki herkes yapabilir ama düşünüldüğü kadar kolay değil.. (Söylediklerim tahmin değil, devrenin bütün ayrıntılarını biliyorm, zaten kendim tasarlayıp üretiyorum da..)
Dediğiniz gibi MAF, MAP v.b. sensörleri yanıltmak kolay ama bu iş yanıltma değil biraz daha farklı birşey..
Ayrıca bu şekilde tek sensörü yanıltma çok nadir durumlarda mantıklı değil yoksa gayette sorunsuz ve bütün dünyada yapılan bir yöntem..
Tabi bunların hepsi herkes için serbest, isteyen yapar isteyen yapmaz :)
Zaten yeni arabalarda yanıltma yapmaktan başka çareniz de yok.. Yeni bi araba ile oynamaya başlarsanız mecburen kullanacaksınız bunları..
Ben daha çok tüm verilerin ve tüm proseslerin tekrar düzenlendiği, yazılımın toptan ele alınarak yeni bir işletim sistemi stratejisi oluşturulduğu remapping ve tuning uygulamalarını mantıklı buluyorum. Yoksa dediğiniz gibi, elektronik araçta user friendly(kullanıcı açısından kullanım kolaylığı sunan) birşeyler yapmak için mecburen sensör manipülasyonu yapmak şart oldu.
gokhan035
24-02-2012, 01:07
Neden deneyerek almıyorsun ki? yazılım yaptırdıktan sonra, mutlaka aracına tak ve teste çık, uygulandığı araca göre verim oranı var diyebiliriz bu yüzden denemen de fayda var. Ben bir çok farklı araba da deneyerek kullanmış birisi olarak kesinlikle faydası var diyorum, hatta 320d ye kesinlikle al diyorum. özellikle cruze ve astra da da çok keyifli hale geliyor aracın kullanımı, gaz tepkisi takılmadan önce ki haline göre kesinlikle artıyor, bu da ilk gaza bastığında ki yığılmayı ortadan kaldırması demek. Kimi araçta yol bilgisayarında booster ı aç/kapa şeklinde denyerek 0,1-0,3 lt arasında daha az yaktığını kimi araçlarda ise aynı oranda yakıtı arttırdığını da gördüm. Yani kullandığım o kadar arabadan ettiğim tecrübe şu ki faydası oluyor ama uygulandığı araca göre verimi değişiyor, bu yüzden kesinlikle almadan önce aracınıza taktırıp test edin kendiniz farkı hissettiğinizde alın.
Sprint booster ı birebir rolling te dahi denedik, bir araçta booster var diğerinde yoktu, aynı motorlu iki araçta booster kapalı iken basıldığında rollde birebir aynı gittiler 4. vites sonuna kadar, booster açıkken ise booster ın olduğu araba ilk gaza basışta yarım boy açtı ve o şekilde kaldı arada ki fark yine 4. vites sonuna kadar, aynı şekilde yarım boy öndeydi.
darkmoon
24-02-2012, 01:25
deneyerek psikolijik olarakda etkilenebilirim insan huyudur açık hava filtresi takarız abi arabanın çekişi gidişi bir değişdi deriz sanırız 30 beygir artmış halbuki değişen hissedilir ölçüde bir şey yokdur her şey tamamen psikolojikdir.. buna kapılmak istemiyorum birde zararı varmı buda önemli ama anladığım genel olarak o kadarda etkili bir şey değil..
Nasıl takılıyor peki ?
pedalın altına takılıyor.
dragon07
27-12-2012, 10:51
2012 c5 lerde denedik otomatik vites araç 1.vites bile kafayı sallıyordu bu alet sayesinde bu peoblemi çözdük...
sprint boosterı ne sebeple kullanıcagınız önemli otomatik vitesli araçlarda çok işe yarıyor aksini idda edenin denemesini tavsiye ederim..
düz vitesli araçlarda gerek yok bence...
vanished
09-02-2014, 06:08
Konu belki hort olacak ama soylemeden edemedim topkapi odak dynamics de tester ürünler var aracinizda ücretsiz deneyebiliyorsunuz. Astra J 1.3 CDTi ile denedik olay psikolojik falan degil yani bariz fark var inanilmaz fark var abartmiyorum hem drag hem roll nasil toparliyor arabayi hepinizin gidip deneyip sahit olmasini isterim. Kesinlikle 0-100 e etkisi tartisilmaz. Araca hicbir zarari olmadigini ve arac garantisini bozmadigini soylediler. Once fiyat soylemeyip test ettiriyorlar test edenin dayanamiyor aliyor. Biz de aliyorduk da 700 TL lik fiyat bizi frenledi. Ama hala unutmus degilim. Cok fena cok :D
Vw gaz tepkime suresinde gecikme var dsg de yada manuelde fark etmiyor.dip gaz yapsanda arac gec algiliyor yeni jettalarda ozellikle.bu duruma faydasi varmi bunun?
Sonucta gaza bastiginda ecu elektronik olarak degerlerle algiliyor ama sanirim bilerek gecikme verilmis araca bunu azaltmanin yolu sp midir baska birseymidir.
darkmoon
09-02-2014, 11:07
700 tl mi iyiymiş..
dragon07
09-02-2014, 11:09
darkmoon abi bekle sen bn sana en kralndan alman malı gönderirim test edersin geri gönderirsin :) bana hangi araca takıcagını söylersen yardımcı olurum
darkmoon
09-02-2014, 11:16
darkmoon abi bekle sen bn sana en kralndan alman malı gönderirim test edersin geri gönderirsin :) bana hangi araca takıcagını söylersen yardımcı olurum
Konu eski ben bu konuyu 2 sene önce bende e90 3.20d varken açmışdım
arkadaşın araçda vardı çıkartmışdı sana veriyim demişdide kararsız kaldım birileri şanzımanı alırsın kucağına birileri beyni yersin v.b deyince burda konu açmışdım emin olmak için sonra vazgeçdim :)
benim araçta var ve gerçekten fark atıyor(araç otomatik) olay boğaz kelebeğine giden gaza basış sinyalinin hızlanması aslında ,yani otomatik araçlardaki o ilk gaza basıştaki yarım saniyelik gecikmeyi alıyor bu alet ve dip gaz giderken araç vites değişimlerinde daha çabuk gaz yiyor.
0-100 daha iyilesiyor,daha hizli vs...
P box la olcun,0-100 yada 100-200km vs,bakalim fark var mi ;)
vanished
10-02-2014, 08:45
Konu eski ben bu konuyu 2 sene önce bende e90 3.20d varken açmışdım
arkadaşın araçda vardı çıkartmışdı sana veriyim demişdide kararsız kaldım birileri şanzımanı alırsın kucağına birileri beyni yersin v.b deyince burda konu açmışdım emin olmak için sonra vazgeçdim :)
Boşver herkesin dediğini kafana takma. Biz 3 araba gittik stock astra j ye sp li astra j drag roll her türlü diyorum 0-100 ü etkilemiyorsa biz o kadar denemeye o bariz farkı o kadar adam algılayamadık ve odak opel çalışanları da ürünü satmak için yalan söylüyor demektir.
Ya varya 4. vites te hele 60 la falan giderken bir gaza yüklenin astra j de farkı görün arayı stock la nasıl açıyor. Yani ürün bende yok ticaretini de yapmıyorum sadece dürüstçe tecrübe ettiklerimi söylüyorum.
bu ürün anlamsız pahalı
bende yapıp zengin olayım en iyisi
ürün beygiri arttırmıyor, zaten bunu üretende söylüyor.
tek yaptığı gaz tepkisini hızlandırıyor
güncel araçların gaz pedalları ecu kontrollu olduğu için siz gaza bastığınız an kelebek boğazı açılmaz
buna ecu karar verir, o anki şartlar ne ise, nasıl ise gaz kelebeği yavaş açılabilir
bu özellikle yakıt tüketimi için önemli
gaz pedalı olması gerektiği kadar , olması gerektiği hızda açılır. yani biraz ağır açılır.
doğrusu bu ama işte gecikme olur.
sen gaza basarsın ~1 saniye sonra araba hızlanmaya başlar.
senaryo:
2 aynı aracı yan yana koyalım, birinde bu cihaz olsun.
her ikiside sabit 60km ile 5.vites gidiyorlar düz yolda yan yana.(rolling yani)
aynı anda herkes gaza bassın
bu cihaz takılı olan anında gazlayacak, diğeri belki 1 saniye sonra
işte bu aradaki 1 saniye yüzünden diğer araç önde başlamış gibi oluyor.
dinamo üzerine çık her iki aracın gücüde aynı çıkar.
Faruk_Vtec
10-02-2014, 09:35
700 tlye yazılım yaparım, gaz tepkımesı ıle bana yarım boy açan aracı 1 boy geçerım.. :D
700 yerıne 70 tl gıbı bışy olsa alınır takılır ama bu fıyatlarla bıraz zor..
sen dip gaz basacağını cihaz basıyor .. aracımda var isteyene satarım bi işe yaradığı felan yok :(
dragon07
10-02-2014, 10:27
400tl yi geçmemeli sprint booster gaz tepkimesi kötü olan araçlarda fark ediyor.
vanished
10-02-2014, 23:21
Bunun ucuzlari varmis hicbir ise yaramaz ortaya cikaracagi fark hissedilmez diyorlar. Ama bu 700 liralik ürün arabayi firlatiyor. Gaza dokundugun an ilerdesin 2 kademesi var. Agresif modda kullanirsan cok sertlesiyor araç. Normal mod bile yeterli aslinda. Fiyat gercekten pahali su urun 400 civari olsa ikinci kez dusunmem alirdim. Ozelliklr VW grubu ve Opel de cok ise yariyor konfor sebebiyle gaz tepkimesi bayagi bi yavas onlarda. Beygir gucunu elbette artirmaz fakat seri bir kalkisla stock araca gore her zaman one gecersiniz ve o aradaki fark her vites atista biraz daha acilir. Beygir gucu ile degil de stock halde asla yapamayacagimiz dogru zamanlamada dogru tepkime ile one cikiyor.
Oyle dip gaz bassam ayni sey falan diye birsey de yok dip gaz bassan da ecu acmazsa o kelebegi acmaz araban devir cevirir ama aktarmaz. Yani bence dogru urunun faydali olmamasi gibi birsey soznkonusu degil fakat piyasada 200 liraya stockla hic bir fark yaratmayan ve zararli bircok urun varmis. Aman dikkat edin.
bizim şirketteki combo'lardan birindede var böle bi alet, açınca saçma tepkiler vermeye başlıyo araç.. kalkışlarda ani tepkiler veriyor ooww diyosun fena gidiyo ama aslında sadece gaz tepkisinden dolayı oluyor bencede :D