PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kar paleti - Zincir veya Diğerleri

İbrahim Erdem
30-01-2012, 17:33
Kış için zincir palet araştırıyorum ama gördüm ki kar paletleri pek de ucuz değil peki başka ne yapılabilir?

Lastiğe plastik kelepçe tutturmak... gibi?

ömer aydin
30-01-2012, 17:41
en güzeli kış lastiği

Skyhawk34
30-01-2012, 17:45
bu tür şeyler yazın çok ucuz oluyor kışın tuttuklarını öpüyorlar :D

İbrahim Erdem
30-01-2012, 17:46
bu tür şeyler yazın çok ucuz oluyor kışın tuttuklarını öpüyorlar :D

aynen öyle valla bi bakayım dedim aracı vursam daha az masraf çıkar deyip vazgeçtim :D

ulasoztas1
30-01-2012, 17:47
lastiğe plastik kelepçe yani cırt takma işini bende merak ediyorum açıkçası denemekte istiyorum evden çıktığımda nalburdan alıp denicem

Skyhawk34
30-01-2012, 17:48
bidahakine dediğim gibi yapın kış bitsin falan alın
şakası olmaz bu işin çünkü :)

Evrenoz
30-01-2012, 17:56
215 35 18 lastiğe 4-6 yay var iken ne takılır? Veya bu ebatlarda kış lastiği var mıdır?

deniz
30-01-2012, 18:01
ya bu cuval gıbı bısey gecırıyorlar baya guzel cıkıyor kullanan bılgısı olan varmı acayıp kolay takması fılan on takım fılanda bozmaz..

volkan_gs
30-01-2012, 18:12
haftasonu arkadaşıma aldık bir tane onlardan, çok işe yarıyormuş abant'a gidip geldi hiç sorun yaşamadan..
üzeri pütürlü kumaş gibi bir şey, asfaltta çıkarmak lazım ama çok kolaymış takıp çıkarması..

deniz
30-01-2012, 18:26
haftasonu arkadaşıma aldık bir tane onlardan, çok işe yarıyormuş abant'a gidip geldi hiç sorun yaşamadan..
üzeri pütürlü kumaş gibi bir şey, asfaltta çıkarmak lazım ama çok kolaymış takıp çıkarması..

aynen aynen araba bırandası mantıgı cok kolay takması cıkarması .zıncır ırenc ya takması germesı sokmesı olum ya .
ya sana zahmet bırdaha sorarmısın nasıl cok karlımıymıs yollar ? fren falan bende kartalkayaya cıkıcam hakıkaten guzelse alabılırım.
bırde fıyat ne?

most_evil
30-01-2012, 18:55
lastiğe plastik kelepçe yani cırt takma işini bende merak ediyorum açıkçası denemekte istiyorum evden çıktığımda nalburdan alıp denicem
cırt kelepçe işe yarıyor.bu şekilde uludağa çıkıp inmişliğim çok var işe yarıyor.hatta geçen ay falan dağ yolunda mahsur kalan istanbul plaka bi araca aynı şeyi yapıp yola devam etmesini sağladım baya şaşırmıştı.bu arada teknik servis olduğum için yanımda her an bulunuyo yoksa özellikle taşımıyorum tabi:)

VteC_MaNiaC
30-01-2012, 18:57
cırt kelepçe nasıl oluyor ?

İbrahim Erdem
30-01-2012, 19:01
Ben de cırtlardan aradım hatta gittim 20cm liklerden aldım da lastiğe çok küçük geldi birkaçını eklesem bile olmuyor. Battal boy olanlarını nerede bulabiliriz?

http://www.gelisimsurucu.com/img/2crtsmallfx0.jpg
kendisi budur.

Chatin
30-01-2012, 19:15
hırdavatçılarda 80 cm lik var crack cım. siyahlar biraz daha brittle yapıda. matE aldıysan bilirsin. o yüzden beyaz olanlarından almanı öneririm. bir pakette 50 tane falan olur 5 lira civarında bir ücreti var olması lazım. tak dene bakalım. veya geç cepa ya bir bauhaus a belki orada olabilir.

deniz
30-01-2012, 19:16
bunları bırbırıne takıpmı yapıyonuz ??? bıde takılmıs foto varmı :D

Mr.K
30-01-2012, 19:20
215 35 18 lastiğe 4-6 yay var iken ne takılır? Veya bu ebatlarda kış lastiği var mıdır?

6on arka 4 farketmez dıp basık olsa bıle :) 215 35 18den 15e kadar dusulebılır..

16ya dusulebılır yada 15''e.. 18kış lastıklerı var ama 215ten daha dar olduklarını sanmıyorum..ztn 35yanakla herhangi bir kış lastıgı uretılıyosa oda jeepler ıcın falan vardır(tahmınım) genelde dar taban-yuksek yanak yol tutar kıs lastıklerınde cunku..Kısaca özet.. 16'' hıc bır sorun teskıl etmez..

İbrahim Erdem
30-01-2012, 19:20
hırdavatçılarda 80 cm lik var crack cım. siyahlar biraz daha brittle yapıda. matE aldıysan bilirsin. o yüzden beyaz olanlarından almanı öneririm. bir pakette 50 tane falan olur 5 lira civarında bir ücreti var olması lazım. tak dene bakalım. veya geç cepa ya bir bauhaus a belki orada olabilir.

bakayım abi 80lik bulursam iyi olur cidden.yarın akşam arabayı almam gerekecek. Lastikler de korkutuyor beni. Tekere kaç tane takayım. 10 tane yeter mi?

most_evil
30-01-2012, 19:31
crack elektrikçilerde,yapı marketlerde,hırdavatçılarda yada kablo sistemiyle iş yapan herhangi bir esnafta bulabilirsin.battal boya gerek yok kaç tane kurtarıyosa o kadarını ekle birbirine.tekere kaç tane takacağına gelirsek çekişte sayı pek farketmez ama frenaj istersen 15-20 cm de bir atabilirsin ama çokta atma lastik komple onların üstüne oturmasın

!KO
30-01-2012, 19:36
bosluk bırakmıyosunuz dımı cırtla lastıgın arasında sıkıcak lastıgı yanı sıyahlardan var bende denıcem

most_evil
30-01-2012, 19:39
bosluk bırakmıyosunuz dımı cırtla lastıgın arasında sıkıcak lastıgı yanı sıyahlardan var bende denıcem
evet sıkabildiğiniz kadar sıkın gevşek kalmasın.siyahlar biraz ince mümkün olduğunca kalınlarından kullanın

Chatin
30-01-2012, 19:39
bakayım abi 80lik bulursam iyi olur cidden.yarın akşam arabayı almam gerekecek. Lastikler de korkutuyor beni. Tekere kaç tane takayım. 10 tane yeter mi?

eğer son çare bu ise bence yeterli. hatta fazla bile bence. göz kararı belli olur zaten ne kadar yeteceği.

!KO
30-01-2012, 19:40
evet sıkabildiğiniz kadar sıkın gevşek kalmasın.bi siyahlar biraz ince mümkün olduğunca kalınlarından kullanın

3 tane arka arkaya atsak olurmu cıkıoda araba merak ettım işe yarıomu diye :D

rebelh
30-01-2012, 19:40
bıüu cırt olayını bende merak ettim takılmış foto varmı?

!KO
30-01-2012, 19:43
crack bpaşa bauhaus da baya parmak buyuklugunde bıle gormustum

deniz
30-01-2012, 19:44
106 dukkanda usenmesem yanına gıdıp denıcem :D

İbrahim Erdem
30-01-2012, 19:47
crack elektrikçilerde,yapı marketlerde,hırdavatçılarda yada kablo sistemiyle iş yapan herhangi bir esnafta bulabilirsin.battal boya gerek yok kaç tane kurtarıyosa o kadarını ekle birbirine.tekere kaç tane takacağına gelirsek çekişte sayı pek farketmez ama frenaj istersen 15-20 cm de bir atabilirsin ama çokta atma lastik komple onların üstüne oturmasın

Bilgi için teşekkürler hocam :)

Yarın deneyeyim bakayım foto çekersem eklerim.

most_evil
30-01-2012, 19:49
3 tane arka arkaya atsak olurmu cıkıoda araba merak ettım işe yarıomu diye :D

kalınlıktan kastım enine değil diklemesine yani lastiğin diş derinliği gibi düşün

!KO
30-01-2012, 19:50
kalınlıktan kastım enine değil diklemesine yani lastiğin diş derinliği gibi düşün

ben ufaklarla bı denım :D olmazsa buyuklerden bulurum vardır tukanda :D

İbrahim Erdem
30-01-2012, 19:52
ben ufaklarla bı denım :D olmazsa buyuklerden bulurum vardır tukanda :D

ben 20cm lik aldım göz kararı. sonra aracın yanına gittim baktım 3-4 tane eklesem lastiği anca sarıyor vazgeçtim attım kenara.

most_evil
30-01-2012, 19:54
Bilgi için teşekkürler hocam :)

Yarın deneyeyim bakayım foto çekersem eklerim.

eyvallah ne demek.bakalım yarın aklıma gelirse bursada kar yok ama sırf konu için takıp çekicem fotoları.

mert_leon
30-01-2012, 19:54
su kaucuk paletlerden istiyordum fakat 300 lira olmuşlar ağustos sıcağında gidip bide ozaman sorucam bakalım ne kadar olucaklar :D

ulasoztas1
30-01-2012, 21:05
bugün şahit oldum kar paketiyle kimsenin çıkamadığı yokuşu biraz zorda olsa çıktı birisi

BlackEmperor
30-01-2012, 21:09
çok iyi fikir tebrik ediyorum düşünen kişileri

+cırt :D

a.colak
30-01-2012, 21:11
valla bu cırt işi kafama yattı zincire göre kat kat kolay ve konforlu olacağı kesin yol tutuşu nasıl olur denemek lazım

volkan_gs
30-01-2012, 21:20
aynen aynen araba bırandası mantıgı cok kolay takması cıkarması .zıncır ırenc ya takması germesı sokmesı olum ya .
ya sana zahmet bırdaha sorarmısın nasıl cok karlımıymıs yollar ? fren falan bende kartalkayaya cıkıcam hakıkaten guzelse alabılırım.
bırde fıyat ne?

cumartesi gitti o, hiç sıkıntı yaşamamış bir kaç kez takıp çıkarmış sadece onun dışında yazlık lastiklerle gidip geldi zaten..
120 liraya aldık ama kar muhabbetine 170e çekmeye çalıştı fiyatı arkadaş, uyarınca tamam o zaman bu seferlik böyle muhabbeti yapıp normal fiyatından verdi :)

deniz
30-01-2012, 21:28
etraf cakal dolu ya :D basıt camdan karları temızlemek ıcın zımbırtı bıle 2*5 tl arasıydı sımdı 10 tl :D

Ahmet Saraçoğlu
30-01-2012, 21:30
ben cırt aldım en uzunundan ama santimle yetmedi , vazgeçtim , palet aradım 17 ye yok dediler, e kış lastiğinin tanesi 300 civarı 17 de , şunun şurasında üç gün durucaz ankarada değmez... ,, hal böyleyken zincir aldım taktım.Bu seferde kar durdu.Hırs yaotım 3 gündür betonda zincirle geziyorum:D , lastiği rezil ettiğinin farkıdnayım ama kar gelicek diye çıkarmadım.Yolların kar birikintili taraflarından yardırıyorum :D ,Yarım ümitliyim yağacak , yağmazsa sökerim.

Cliosportve
30-01-2012, 21:38
Hız lastikleri var bende toyo prox. V desen 195-45-15
Bugün karda ne kadar rezillik çektim onlar yüzünden
Bu cırt işi kesinlikle en temizi
Jantada zarar vermez lastiğiede ön takımada

SLH
30-01-2012, 22:11
aynen cırt işi çok mantıklı olmuş en sağlıklısı en kolayı tak işin bitince sök at

ERDEMM
30-01-2012, 22:12
Ya bu cırtı bulan adam ne büyük bi şahsiyetmiş ya.

emre yeşil
30-01-2012, 22:42
Ya bu cırtı bulan adam ne büyük bi şahsiyetmiş ya.

hahahahahahahaha çırt karda işe yaradı diyelim tuzlanmış caddede cırtla nasıl gideceksin frene bastığın gibi öndeki arabayı girersin bilgim yanlış veya doğrudur.

Kar lastiği (çivili ) farklı kış lastiği farklıdır kar yağmasada soğuk havalarda kış lastiği kullanmak gerekir üretim malzemesi farklı olduğu için 10 derecenin altında ve eksi derecelerde görevini daha iyi yapmaktadır.
ömrü tarih ile değil ay olarak kullanılar buda istanbul şartlarında 4 sene yapar kasım da takılır nisan da sökülür.

fdl
30-01-2012, 23:37
abi turkish bu işte ya, aklını seveyim bunu farkedenin..
valla süper paylaşım ve buluş..
teşekkürler...

aniL43
30-01-2012, 23:46
şu kar çoraplarını çok övüyorlar
kullanan var mı acaba aramızda
bi bilgi edinsek iyi olur

erhanarici18
31-01-2012, 09:34
şu cırt ları lastiğe paralel olarak mı takıyoruz yokda dikey olarak mı
umarım anlatabilmişimdir demek istediğimi.

adilhcl
31-01-2012, 10:28
Cok acılınden paın te yaptım umarım anlatıcı olmustur...

http://img440.imageshack.us/img440/299/crtk.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/440/crtk.jpg/) Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)

DENON
31-01-2012, 10:40
Ya bu cırtı bulan adam ne büyük bi şahsiyetmiş ya.despeyle beeen :D övünmek gıbı olsun :D

ulasoztas1
31-01-2012, 11:39
mahalledeki tüm nalburları gezdim hep kısa cırt var lastiği sarıcak kadar uzununu nerden bulabiliriz? bu kış geçti artık atıcam bagaja gezsin seneye lazım olur :D

-ER-
31-01-2012, 11:42
Promoskop | Fırsat - Aracınızla Kara Esir Olmayın! Karlı Havalarda Güvenli Bir Yolculuk İçin Her Araca Uygun Kar Lastik Çorabı 120 TL yerine 56.90 TL! (Her pakette 2 adet bulunmaktadır.) (http://www.promoskop.com/turkiye/firsat/aracinizla-kara-esir-olmayin-karli-havalarda-guvenli-bir-yolculuk-icin-her-araca-uygun-kar-lastik-corabi-120-tl-yerine-5690-tl-her-pakette-2-adet-bulunmaktadir)

Ben bundan aldım gelmedi daha ama :D

Jeandan-R
31-01-2012, 12:47
Büyük cırt kozyatağı bauhaus'da var mıdır acaba. Bi alıp deneyeyim akşam :D

fa'R'uk
31-01-2012, 14:34
Promoskop | Fırsat - Aracınızla Kara Esir Olmayın! Karlı Havalarda Güvenli Bir Yolculuk İçin Her Araca Uygun Kar Lastik Çorabı 120 TL yerine 56.90 TL! (Her pakette 2 adet bulunmaktadır.) (http://www.promoskop.com/turkiye/firsat/aracinizla-kara-esir-olmayin-karli-havalarda-guvenli-bir-yolculuk-icin-her-araca-uygun-kar-lastik-corabi-120-tl-yerine-5690-tl-her-pakette-2-adet-bulunmaktadir)

pek anlayamadım bu nasıl kullanılıyor?

-ER-
31-01-2012, 17:26
pek anlayamadım bu nasıl kullanılıyor?

Autosock Türkiye ...sizi evinize götürür (http://www.autosock-tr.com/)

Buradaki alet gibi aynı hatta belki bu marka bile olabilir

Quantum
31-01-2012, 19:08
http://www.pemsan.com/urun15.html

http://www.pemsan.com/images/t06.gif

¤ Hammadde : NYLON 6.6 (UL94 V-2)
¤ Çalışma Sıcaklığı : -40 °C ila +85 °C

¤ Kafadan paralel giriş ve çıkışa izin veren toka ve gövdeden oluşan iki parçalı tasarıma sahiptir.
¤ Oynar durumda düğme şeklindeki toka kilitlemeden sonra şasi üzerine sabitlenir.
¤ Kablo bağının gövdesinin çift tarafında da diş vardır. Bu sayede montaj esnasında gövde iki yönde de kablo demetini toplayabilir.
¤ Özellikle çalışması zor alanlarda montajcının işini kolaylaştırır.

¤ Renk : Siyah

bu ürünün hemen hemen şu kalınlıkta olması gerek..

http://img.diytrade.com/cdimg/340569/6469701/0/1228902061/Plastic_Handcuffs.jpg

otomobille yavaş bir hızda gidilirse işe yarar bu işte..

yoksa öyle kablo cırtı falan olmaz onlarla.. 20 mt gidemezsiniz..

üstteki ürün 7mm imiş.. fena bir kalınlık değil.. 50kg taşıması da gayet başarılı.. olur bu olur.. :D
bu üründen bulan olursa alırım ben bi 20 tane :D

edit:
adamların yerleri ümraniyedeymiş..
şunu bi araştırsa ya ümraniyedeki arkadaşlar..

http://www.pemsan.com/erisim.html

ykavcioglu
31-01-2012, 19:12
kar lastiğiiii, ötesi yalann:)

deniz
31-01-2012, 19:13

erel kardesım sana zahmet acıl kullan ve yorumunu paylas ne olur okadar ınsan tanıyoruz bır tane kullanan yok etrafda : )

imprezaWRC
31-01-2012, 19:14
Autosock Türkiye ...sizi evinize götürür (http://www.autosock-tr.com/)

Buradaki alet gibi aynı hatta belki bu marka bile olabilir

Bugün bu autosock'dan alacaktım işim çıktı, gidemedim yerine, yarın bir kere daha avr. yakasına geçme durumum var o zaman vakit bulursam distribütöründen almayı planlıyorum. Benim aklıma yattı, sordum sorguladım Norveç'te yaşayan akrabamızda Autosock kullanılıyor sorunlu bir ürün değil işe yarıyor dedi. Youtube'daki videolarda inandırıcı geldi. En kötü bir lastiğin 1/4 parası kadar harcamış olurum.
Alınca bende ilk izlenimleri burada video ve fotolar ile paylaşırım.

mertk
31-01-2012, 19:15
Cirti deniyen yokmudur:) nalbur kapancak birazdan:)

Quantum
31-01-2012, 19:15
kar lastiğiiii, ötesi yalann:)

sen istediğin kadar kar lastiği al.. istediğin kadar tutun.. millet kabak lastiklerle yola çıkıp vızır vızır kayıp üzerine kaza yapıp yolu kapattığı an senin yola tutunmanın hiç bir anlamı yok :)

millet kabak lastikle gezerken 3 ay için 1500 tl verip kar lastiği alamam kusura bakmasın kimse.. onun yerine otoparkta yatar kuzu :) Yoldaki tüm sarı otomobiller benim nasıl olsa :)

Cirti deniyen yokmudur:) nalbur kapancak birazdan:)

100 lük paketi 10 lira al dene nolacak? denediğinde de sonuçları yazarsın buraya işte :)

Osman Bahadır
31-01-2012, 20:26
Bu autosock'ı biliyorum. Geçen sene incelemiştim. Kumaşı özel bir teknolojiye sahip. Fiyatı da bu sene daha makul bir seviyede. Ama bir de arkadaşın linkini verdiği autosock'ın kopyası ürün var yarı fiyatından da ucuza. şu ürün (http://www.promoskop.com/turkiye/firsat/aracinizla-kara-esir-olmayin-karli-havalarda-guvenli-bir-yolculuk-icin-her-araca-uygun-kar-lastik-corabi-120-tl-yerine-5690-tl-her-pakette-2-adet-bulunmaktadir) Bu üründe durum nedir acaba? Autosock kadar başarılı mıdır?

imprezaWRC
31-01-2012, 22:02
Bu autosock'ı biliyorum. Geçen sene incelemiştim. Kumaşı özel bir teknolojiye sahip. Fiyatı da bu sene daha makul bir seviyede. Ama bir de arkadaşın linkini verdiği autosock'ın kopyası ürün var yarı fiyatından da ucuza. şu ürün (http://www.promoskop.com/turkiye/firsat/aracinizla-kara-esir-olmayin-karli-havalarda-guvenli-bir-yolculuk-icin-her-araca-uygun-kar-lastik-corabi-120-tl-yerine-5690-tl-her-pakette-2-adet-bulunmaktadir) Bu üründe durum nedir acaba? Autosock kadar başarılı mıdır?

O ilandaki üründen bauhausda görmüştüm, markası bottari
nLOJXw-KwGI

Birde Isse diye bir marka var.
IDENOVA (http://www.idenova.com.tr/tr/agencies.html)

most_evil
31-01-2012, 23:06
arkadaşlar cırt takarak uludağa kaç kere çıkmışlığım var şirket aracında kar lastiği yok dağa servis çıkınca zincir yerine takıp çıkıyorum işimi görüyor.tabi yanlaya yanlaya değil zorlamadan sakin sakin:)büyüğünü bulamıyorsanız birbirine ekleyip takın asfaltta hiç kullanmadım sadece karlı buzlu yolda kullandım onun için asfaltta nasıl sonuç verir bilemem

Jeandan-R
31-01-2012, 23:15
Cırtı denedim, aracı park ettiğimde baktım ki cırtlar kaybolmuş :D

imprezaWRC
01-02-2012, 12:48
Bugün Geoart'a uğrama şansım oldu ve Autosock aldım. Daha fotoğraf çekmedim, detaylı fotoğraf çeker burada paylaşırım. Birde video neyin çekerim.

alihan_27
29-12-2014, 00:30
Konuya hort çekeyim.

Karda, buzda; kışlık lastik haricinde kullandığınız bir yöntem ya da memnun kaldığınız ürünler(zincir, palet, çorap, kelepçe, bant vs.) varmı?

rebelh
09-12-2019, 15:03
hort olsun
havalara güvenmediğim için kış lastiği almadım ama bebeyi kreşe götürüyorum mecbur bi çözüm bulmam lazım ya da taksi maksi ama kaç defa kullanabilirim ki taksiyi?
letgodan 2. el baktım 2006 model satan var :D
bu kar çorapları ya da söktak cırtlardan kullanan oldu mu önceki yıllarda
önerir misiniz? hem karda hem asfaltta kullanabileceğim bir şey arıyorum sonuçta ana caddeler açık oluyor her türlü

Ormanci
09-12-2019, 15:39
hort olsun
havalara güvenmediğim için kış lastiği almadım ama bebeyi kreşe götürüyorum mecbur bi çözüm bulmam lazım ya da taksi maksi ama kaç defa kullanabilirim ki taksiyi?
letgodan 2. el baktım 2006 model satan var :D
bu kar çorapları ya da söktak cırtlardan kullanan oldu mu önceki yıllarda
önerir misiniz? hem karda hem asfaltta kullanabileceğim bir şey arıyorum sonuçta ana caddeler açık oluyor her türlü

Baktığında çok pratik, çok güzel çözümler gibi görünüyor ama hepsi hikaye, hiç para verme.

Bu işin oluru, kış lastiği ve daha ekstrem kar-buz koşulları için zincir. Bunun bi tık üzeri zaten 4x4. O noktada iki çeker standart bir araç zaten ne yaparsan yap ilerleyemiyor. Okula gidip gelirken de lastik büyük ölçüde yeterli gelir bence Angara şartlarında :)

rebelh
09-12-2019, 15:43
Baktığında çok pratik, çok güzel çözümler gibi görünüyor ama hepsi hikaye, hiç para verme.

Bu işin oluru, kış lastiği ve daha ekstrem kar-buz koşulları için zincir. Bunun bi tık üzeri zaten 4x4. O noktada iki çeker standart bir araç zaten ne yaparsan yap ilerleyemiyor. Okula gidip gelirken de lastik büyük ölçüde yeterli gelir bence Angara şartlarında :)

walla matte çorap sipariş ettim super x olanından 130 lira bişi youtube denemeleri gayet başarılı ztn bilinçi bir şöför olduğumu düşünüyorum lastiklerimde yeni sıkıntı olmaz heralde artık

TarikS
09-12-2019, 15:51
yırtığı patlağı olmasın yeter eski püskü kışlık al iki tane 200 liraya falan onlarla devam et bence rebelh

rebelh
09-12-2019, 15:54
yırtığı patlağı olmasın yeter eski püskü kışlık al iki tane 200 liraya falan onlarla devam et bence rebelh

2006 model var onlar da iş görür mü mesela?
yani 4 yaş üstü almak istemiyorum 4 yaş altı da 0 gibi fiyatları

TarikS
10-12-2019, 12:36
2006 model var onlar da iş görür mü mesela?
yani 4 yaş üstü almak istemiyorum 4 yaş altı da 0 gibi fiyatları

Geçen babam Petlas'ı aramış depodan Starmaxx kışlıkları çıkarırken, 2012 tarihliymiş E320'nin lastikleri, adamlar 10 yıl ömür biçiyoruz biz dişleri falan yerindeyse kullanabilirsiniz demiş

Dün sabah kullandım otobanda hala çok iyi tutuyordu soğukta :D Şehirçinde çiğli yerlerde falan da tam istediğim gibi kontrollü kayarak gidiyordu basınca duruyordu falan. AVM içinde de bas yamulsun bas dursun modunda. Gayet memnunum yani. He bunun yerinde sıfır Nokian WRD4 mü ne olsa belki hiç birinde yamulmayacaktı ama basınca durduğu sürece en güzel lastik bu :) Benzer koşullarda sıfır Michelin, Bridgestone, Pirelli vb kışlıklar kullandığım da oldu farklı daha normal araçlarda, ben kendi adıma önemli bir fark gözlemlemedim hiç

Daha önce 7 yaşında Marshall kışlık taktığımı yazmıştım CLK200K varken, karda da günlükte de üst paragrafta yazdığım gibi hiç sürpriz yaşatmadan sorunsuz zaman geçirmiştim

Senin alacağoın lastik 13-14 yıllık, kışlık yumuşak hamur da olsa artık kauçuk özelliğimi yitirmiştir iyice, bedavaysa al dene

Ben geçen ay 2015 mi 2016 mı ne Lassa kışlık aldım Poloya dursun diye 500 lira para verdim. Havalar sıcakken kullanmıştım ne süper ne kötüydü, jant alınca 18lere geri geçtim kar gelirse takarım onları yeniden

rebelh
10-12-2019, 12:38
çorap çok pratik geldi ya bi deniyip görücem ztn aralıkta da kar görünmüyor ankaraya :)

rebelh
07-01-2020, 14:15
çorap çok pratik geldi ya bi deniyip görücem ztn aralıkta da kar görünmüyor ankaraya :)

evet dünkü karda heyecanla çorapları taktım ve aracı karlı yokuşlara sürdüm
wallaha bana mısın demedi
135 liraya aldım verdiğim paraya göre mükemel sonuç aldığımı düşünüyorum her karlı dar sokağa girmeye çalıştım çok şükür hiç sıkıntı çıkmadı
hala kış lastiği olmayana tavsiye ederim

fuatozkan
07-01-2020, 14:53
135 liraya aldım verdiğim paraya göre mükemel sonuç aldığımı düşünüyorum her karlı dar sokağa girmeye çalıştım çok şükür hiç sıkıntı çıkmadı

Pilotaj da önemli dün ben de dolandım 2 starmaxx 2 petlas aynı desen aham şaham olmayan bi lastiğim var çoğu kalan ve kayan araçların yanından rahat rahat tırmandım ve indim.

100 - 200 binlik arabaya binipte yaz lastiği le gezmiyolardır umarım :D

rebelh
07-01-2020, 14:55
Pilotaj da önemli dün ben de dolandım 2 starmaxx 2 petlas aynı desen aham şaham olmayan bi lastiğim var çoğu kalan ve kayan araçların yanından rahat rahat tırmandım ve indim.

karda buzda az çok kullanmayı bildiğimi düşünüyorum tabi
ama dün ilk takmadım çorapları baktım batıkent içi kötü akşamda sürücem arabayı çektim kenara taktım
sonra kayma mayma kalmadı benim gibi ucuza yırtmak isteyenler için çözüm olabilir çoraplar

Ormanci
07-01-2020, 15:32

Çoooooook :)

Hoş, Ankara'da yazın kış lastiği ile gezen çok daha ziyade :D

fuatozkan
08-01-2020, 14:01
Çoooooook :)

Hoş, Ankara'da yazın kış lastiği ile gezen çok daha ziyade :D

Bak ona katılırım çok şahip oldum çünkü :D

Oznc35
09-01-2020, 14:12

super x versiyonu için şehirlerarası asfalt için kullanıma uygun demiş deneyimleme şansınız oldu mu yüksek ihtimalle önümüzde ki hafta izmir-istanbul yapıcam izmir ikliminde kışlık lastiğe pek gerek olmuyor ***** olası istanbul'da ki kar yada yolda ki duruma göre iş görür mü sizce?

Rockford
10-01-2020, 14:14
ben matte kar corabını kullanmıstım eski arabada cok memnundum beylikdüzünde karda kısta hiç sefil etmedi.

hatta bi tane de medium ebatta dolapta duruyo bi defa kullandım. forumdan ihtiyacı olan varsa ulaşırsa uygun fiyata verebilirim. 205 55 16 için almıştım ama bir kaç ebat daha destekliyor sanıyorum.