PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İnsignia 1.6t fikir alışverişi

TaGo
18-01-2012, 16:31
Arkadaşlar bu araçtan çokça memnun olan varken, ardından ana avrat sövende mevcut. 1.6t bir motor için çok fazla yaktığını söyleyen var. 180hp aslında o cüssede bir araca yetmeli diye düşünüyorum. LPG ile kullansak alacağımız sonuç ne olur? Çiplesek ve modlasak ne duruma geliriz? Harici her türlü bilgiye ihtiyacım var. Atış serbest yorumlarınızı bekliyorum. Hangi paketi alınır, güncelleme varmıdır?

KorkuluRuya
18-01-2012, 16:37
1.6 180hp lpg sanrım tam uyumlu degil problem yasaya bilirsin veya tercübeli birilerine taktıra bilinir. lpi sistem varsa bu motora düşünmeden alın.
1.6 Tchip yaptıgın taktirde nsignia 1.6 Turbo 180 HP'den 220 HP 230 NM 'den 300 NM tork oluyor.
astra gtc 1.6 T 13litre yaktıgı genel olarak söleniyor sonucda bir dizel kadar ekonomik olamaz ama lpg %30 40 tasarrufun olur.

63owen63
18-01-2012, 16:37
Şuan hızlı bir yorum yapayım, açıkçası ekonomi kriterler içindeyse, hiç düşünmeyin :)

KorkuluRuya
18-01-2012, 16:40
sonucda 2.0 dizel otomatigi var 300kuruş yakıyor ş.içinde. 8litre 1.6t lpg taktıgında yakıcagı en az ş.içi 350krş.

ygtkrmdnz
18-01-2012, 16:40
gidişi kalitesi ve konforu üst düzeyde

ama yakıtı :D Allah muhafaza
kullanıcı arkadaşlar yazar zaten :D

TaGo
18-01-2012, 16:42
Ya işte ben accordu sadece şehir içi kullanıyorum daha 30 kuruşu geçmedim. Ondan korkuom.

halilcan9455
18-01-2012, 16:44
doğruluk payını bilmiyorum ancak şöyle bir açıklama okudum
1.6 T lerde kullanılan sibop lar diğer araçlara göre farklı bir malzemeden yapılmış.
LPG takıldığında sübaplar sorun çıkıyormuş.
ancak bu araçlar için bazı LPG üreticileri özel sistem üretmişler.

BlackEmperor
18-01-2012, 16:45
1.6 180hp lpg sanrım tam uyumlu degil problem yasaya bilirsin veya tercübeli birilerine taktıra bilinir. lpi sistem varsa bu motora düşünmeden alın.
1.6 Tchip yaptıgın taktirde nsignia 1.6 Turbo 180 HP'den 220 HP 230 NM 'den 300 NM tork oluyor.
astra gtc 1.6 T 13litre yaktıgı genel olarak söleniyor sonucda bir dizel kadar ekonomik olamaz ama lpg %30 40 tasarrufun olur.

enteresan, benim GTC Turbo dizel o zamana sehir içi gazlamalı 9,4 lt sehır dısı 6 lt yakıyor :) 1600 kg benzinli turbo bir araç kaç lt yakıyorda insıgnıa incir ağacı dikiyor sahiplerine ?

eğer accorda 30 kuruş yaktırıyorsan emin ol ınsıgiaya 29 kuruş yaktırısın :)

edit: dayanmadım gene yazıyorum yaw 30 kuruş nasıl yakıyor suanki kurda 6,6 lt yapar sehır ıcı 2400 cc 1500+kg bu nasıl bi denklem ?!?!?

TheAce
18-01-2012, 16:49
10 litrenin altına inmeyecektir yakıt şehir içinde,

litreside 4.25 olduğundan 42 kuruş göz önünde tutacaksın.

TaGo
18-01-2012, 16:49
Aynı motor OPC DE, GSI da ve GTC dede mevcut. Bu arabalarda buna benzer şikayet yokken. Neden manuel vitesli İnsignia onların 1.5 katı kadar yakıyor? Ağırlık tabikide faktör ancak 1.5 kat kadar olamaz.

TaGo
18-01-2012, 16:50
enteresan, benim GTC Turbo dizel o zamana sehir içi gazlamalı 9,4 lt sehır dısı 6 lt yakıyor :) 1600 kg benzinli turbo bir araç kaç lt yakıyorda insıgnıa incir ağacı dikiyor sahiplerine ?

eğer accorda 30 kuruş yaktırıyorsan emin ol ınsıgiaya 29 kuruş yaktırısın :)

edit: dayanmadım gene yazıyorum yaw 30 kuruş nasıl yakıyor suanki kurda 6,6 lt yapar sehır ıcı 2400 cc 1500+kg bu nasıl bi denklem ?!?!?

LPG li abicim araba, İnsigniaya nie LPG bağlatmaya çalışıoz sanıosun :D

BlackEmperor
18-01-2012, 16:55
LPG li abicim araba, İnsigniaya nie LPG bağlatmaya çalışıoz sanıosun :D

ulen bende diyorum nasıl bi dunya bu :D o zaman normal.

1,5 kat deyip ürkütmeyelim :p kuzenimdede var aynı araç hep bursa trafiği sehır içi oda benım ortalama tuketım değerlerinde 9,5 lt civarı 2 yıldır kullanıyor. basmadığın taktırde gayet ekonomik basınca o kiloyu kaldırırken haliyle tüketim artacak. araçta bi sıkıntı yok biraz ağır :D

XSi
18-01-2012, 16:57
arabanın ağırlığı yakıt tüketiminin ta kendisi.. özellikle şehir içi dur kalk trafikte.

şehiriçi trafikte kütleyi sürekli sıfırdan belirli bir sürate getirmeye çalışıyorsun, harcadığın enerji ağırlıkla orantılı.

şehirdışı otobanda sabit hızda giderken durum farklı, rüzgar direnci yakıt tüketiminde ağırlık kazanıyor, aracın ağır olması ikinci planda kalıyor.

KorkuluRuya
18-01-2012, 16:58
İnsigna abartılcak kadar degl konfor alarak arka koltuk olarak C5 :) insan mayışıyor. 2009 2010 benzinli accord varken İnsignia nedir. accord karızma cizgileri tasarımı kalitesi yanında İnsigna bi alt sınıf benim gözümde.

TaGo
18-01-2012, 16:59
Kardeşim Makina Yüksek Mühendisiyim :D Onların alayının hesabını bizzat defalarca yaptım. Sorun o değilki... Sorun 1.6t bir araç bile olsa nasıl 13-15 lt yakabiliyor?? Ben impreza kullanıyorum, eski teknoloji, sıkıştırsan bile 15 lt leri göremez.

BlackEmperor
18-01-2012, 16:59
bildiğin alman panzeri :cool: yazılımla torq hp artcağından alt devirlerde tüketim azalır nispeten az bucuk modifiyeylede çok tatlı gider. getirin bana insgina 11 lt gecersem bursa trafiğinde bi depo benzin benden.istenilen saatte trafiğe çıkalım :)

Erdem K.
18-01-2012, 17:00
arkadaşımda 1.6t cosmo var, içi dışı çok güzel, fena da gitmiyor ama gelgelelim yakmıyor içiyor...

edit: araçta lpg yok

TaGo
18-01-2012, 17:01
Bakın insignianın gözümdeki artıları
1- 1.6 motor vergi avantajı süpper
2- turbo motor; çipler modlarım 250 hp leri almayı çalışırım, atmosferikte bu mümkün bile değil
3- 2. el değerleri oldukça düştü şuan, istesede dahada aşağı inmesi pek mümkün değil
4- 1.6 die az yakmalı ama yakıomu işte sorun orda :D LPG bağlatırız o sorun değil.

efe_
18-01-2012, 17:03
hiç girmeyin derim o işe.Arkadaşım sıfır km aldı , birkaç ay geçmeden lpg taktı sonra lanet olsun dedi aldığı bayii'ye geri bıraktı.Corolla d4d aldı 7/24 geziyor paso.Dünya warmış diyor.İnanılmaz yakan bir araç

efe_
18-01-2012, 17:06
Açtığınız konudan sonra insignia'yı düşünmenize sebep nedir anlamadım.1.5-1.6 hacimlerindeki D segmenti araçlar sizin için en idealidir

Maxi
18-01-2012, 17:07
insignia çok yakar, çok ağır
şehir içi 11 litreden aşağı zor düşer
şehir = istanbul başka ankara başka antalya başkadır

acayip konforlu,rahat - gösterişli ve iyi yol tutan bir alet

ama dünyada herşey yakıt tüketimi demek değil
o zaman kimse subaru-evo-lambo-ferro almasın, 1.3 tdi dizele binsin ?

bazı insanlar yakıt tüketimi için kendini yerden yere atar
onun için başka gerçek yoktur
çok yakan araba 5 para etmez diye düşünür

ama bazıları takmaz kafaya bu bir tercih meselesi.

TaGo
18-01-2012, 17:08
Şöyleki, 2 araç alacağız demiştim. Ben D segmenti harici birşey alacağım belli oldu. Ancak ortağımda İnsigniayı beğenio. Bu nedenle bu araçla ilgili reel değerlere ulaşmayı hedefliorum.

efe_
18-01-2012, 17:10
1.6T çok yakıyor başka açıklaması yok diyebiliriz bence

TaGo
18-01-2012, 17:14
Bir tanede İnsignia kullanıcısı yokmu be yaaa :D

__FrK__
18-01-2012, 17:24
insignia sıkıntıları bitmiyor arkası rahat değil yakıtına gelince kendini evo sanıyor çiplensede o koca götü yüzünden öyle 200 hp lik araba gibi de gidemiyor küllüm ziyan sana kardeş tavsiyesi boxer dizel huzur evladiyelik ...
link örnek sadece

Subaru Legacy 2.0 D Comfort 2009 Model 52.500 TL Galeriden satılık ikinci el Beyaz renk - 71041560 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-subaru-2009-subaru-legacy-2-0-boxer-dizel-hatasiz-ozkanogullari-71041560/detay)

1lker
18-01-2012, 17:30
Konuyu en iyi oz'un cevaplicagini dusunuyorum gecenlerde opel forumunu karistirmisti hahahha ek olarak sevdigim bi kardesimde 1,6 180 hp stock var cok defa kullandim gayet keyifli bir arac ama cidden cok yakiyor basmaya gelmiyor somuruyor fakat suda var kilosuna motor hacmine ve beygirine gore yakitida normal

izmirlicem
18-01-2012, 17:44

ellerine sağlık abim, e gülü seven dikeninede katlansın ama benim 1.6 115 hp astra bile şehr içi yüksek devir çevirtip dur kalk sert yaparsan sürekli 14 yakıyo litre100 km ye :) insignia ağır olup turbo olunca yapcak bişey yok :)

cagri-35
18-01-2012, 18:20
Tarkan onlar biraz fanatik birazda bilgisiz kesimin hurafeleri. Bizim müşteride var , adam araca marş basar basmaz sabah altınyola giriyor işe yetişçem diye kestire kestire gidiyor.Akşam aynı şekilde alsancaktan çıkıp 6 da altınyoldan karşıyakaya dönüyor.Gün içindede hep kısa mesafe kullanıyor aracı alsancak konak çınarlı vs. benım bildiğim. Sonra efendim 50 kuruş yakıyor 60 kuruş yakıyor. Eee hangi araba olursa olsun yakar. Birde şu var araç turbo. Eğer ekonomi yapıcaksan turboda mantık belli ki sen bunu çok çok iyi biliyorsun. Sürekli turbo basınç basarsa arabada yakar. Bence alınabilir yakıtı kullanmayı bileni üzmez. Benzer şeyleri jettalar içinde diyor bir kesim ben sadece gülüyorum. Benzin olmuş 4.50 zaten sonra 50 kuruş yakıyor. Ee kardeşim o arabada şehirçinde sıkışık trafikte 10 11 litre yaksın yani ki sen onu bile yaktırmassın eminim. Çevremde çok fazla kullanan var ama sanayi ağzı illeti her gören insignia çok gözel ama çok yakıyor benım amcaoglunun ust komsusunun eltisined varda dunya yakıomus ya mantıgında. Herkes bişeylere yorum yapar bu ülkede :)

Uzun lafın kısası , teknik verileri ortada. Bu verilerden sapmalar olabilir ama ciddi bir sapma olmaz o araç öyle çok fazlada yakmaz... Nitekim geçen sene çalıştıgım şirketteki bayan almıştı o hiç öyle yakıt problemi falan birşey demiyordu.

Lpg dersende benim bildiğim magnezyumdan subap var insignia larda bu sebeple problem çıkarıyor ancak özel sistemler vardı vialle,prins vs. gibi markalarda ayrıca landirenzonun dönüşüm kitinde ekstra bir parça takılıyordu çetin görünce yazar. Bu şekilde piyasada dolaşan bir sürü insignia var.

ergin
18-01-2012, 18:21
araç kullanım olarak cok guzel ılk aldıgımızda ( sıfır alındı ) 11 litre civarında idi yakıtı şehır ıcı şu an 50 bın km'yı aştı arac yakıt şehır ıcınde efendı kullanırsan 8.5 ıle 9 lıtre arası yakıyor ama benım ayagımın ayarı yok ben basarım dersen yakıt ortalamanı kısa sure ıcınde 13lerde gorebılırsın :D ayrıca o kiloda 1600 luk bı hacımle cok ıyı gıdıyor kullanımı keyıflı bı arac son hız 261 km/h gordum bıraz daha gıderı vardı ama yol musaıt olmadıgı ıcın gıdemedım merak ettıgınız aklınıza takılan bışey varsa elımden gelen yardımı yaparım

ergin
18-01-2012, 18:28

aynen şehır yogunlugu cok etkı edıyor bızım buralar istanbul kadar yogun olmadıgından yakıtta sıze gore dusuk oluyor dur kalk az sonucta. ayrıca yol tutuş cidden cok ıyı vırajlarda o kadar zorlamama ragmen hıc tavız vermıyor.

darkmoon
18-01-2012, 18:28
insignia 1.6t lerde sübablar magnezyum aliminyum karışımı lpg nin ısı oranı benzinden çok daha fazla olduğu için sübablar bir zaman sonra km si tamamen kullanıma bağlı erime yapıyor.. Erken fark ederseniz bir sübab değişimi ile yırtıyorsunuz erken fark edemessiniz motor yaptırmaya kadar gidiyor iş. sübabları çelik süpaplarla değiştirme olayı varmış ama oda çözüm olmuyormuş motor genel olarak lpg ye uyumlu değilmiş..

benim bildiğim almanya opelde türkiyede insignialara lpg takılmaması konusunda yazı yolladı türkyiede opelin anlaşmalı olduğu lpg firması landirenzo..

Kadyr
18-01-2012, 18:40
Gecen insigna forumu karsitirdiniz simdi kullanicisi kalmadi sitede:D tip olarak hosuma gdiyor

BARR
18-01-2012, 18:47
Türkiyedeki benzin fiyatlandırması, trafik koşulları ve ekonomik şartlar nedei ile ekonomik olarak bizim memleete pek uygun bir araç değil. Fazla tüketim nedeni bu. Basmazsan TSI kadar az yakan bir motor değil kısacası.

Onun dışında İnsignia+vergi avantajı+uygun fiyat diyorsanız illaki o zaman İnsignia 1.4T 140hp tavsiye ederim. Çok daha ekonomik bir araç tüketim açısından. Gidişide gayet güzel turbo 140hp ile (Astra ile aynı motor). Start stop filanda var.

BlackEmperor
18-01-2012, 18:55
araç kullanım olarak cok guzel ılk aldıgımızda ( sıfır alındı ) 11 litre civarında idi yakıtı şehır ıcı şu an 50 bın km'yı aştı arac yakıt şehır ıcınde efendı kullanırsan 8.5 ıle 9 lıtre arası yakıyor ama benım ayagımın ayarı yok ben basarım dersen yakıt ortalamanı kısa sure ıcınde 13lerde gorebılırsın :D ayrıca o kiloda 1600 luk bı hacımle cok ıyı gıdıyor kullanımı keyıflı bı arac son hız 261 km/h gordum bıraz daha gıderı vardı ama yol musaıt olmadıgı ıcın gıdemedım merak ettıgınız aklınıza takılan bışey varsa elımden gelen yardımı yaparım

al işte kullanıcı yorumu :icon_tup: benim araba hafif sayılır o yuzden ne kadar gazlasamda 9,5 lt geçmedi son 4000 km deki ortamam. dediğim gibi normal trafikte ne sakın ne yogun 10 lt max.

MUY37
18-01-2012, 19:04
30.000km kullanıp aracın sorunları ve çok yakması nedeniyle satan bir kullanıcı olarak , donanımlarına kanıp aldanmayın , çok yakmasını geçtim işçilik sorunlarıda var , daha 5.000 km olmadan direksyondaki deri sökülmeye başladı ve kullanıcı hatası deyip değişimi için para istendi , pedalların üstünden izolasyon malzemesi dökülmeye başladı servisin cevabı normaldir bu olabilir oldu. Araba daha 15.000km olmadan debriyaj kaçımraya başladı ben sen son arabayı satarken turboyu doldurup yüksek viteste gaza orutunca debriyaj bırakmaya başlıyordu pedal aşağı düşüyordu fajat ben servise götürdüğümde debriyajınızda bir sorun ama istiyorsan bedeli karşılığında değiştirbilirz olmuştu ve 25.000km den sonra debriyaj pedalı inanılmaz ağrılaştı resmen sonunda kadar basmak için kendinizi zorlamanız gerekiyordu. Aracı 15.000 bakımına götürdüğümde arka balataların fabrikasyon sorunlu olduğu söylendi ve bunun yüzünden diskleri çizmişti , balataları garantiden değiştirdiler fakat diskler için para talep ettiler tabi Almanya ya mail atarım tehditi sonrasında ertesi gün 4-5 kere arayıp gelin değiştirelim diskinizi dediler. Kısacası araba servisler tarafından mimlenmiş bir araç çıkan sorunlarda kaçıcak delik arıyorlar ve bolca problem çıkarıyor. Kesinlikle uzak durun... Ben sattım Golf bluemotion aldım yaptığım yakıt tasarufu ile araba kendi kredi borcunu ödüyor. Bu arada ortalama tüketimimde 12-13lt civarındaydı ki ben sürekli otoban gidip geliyor trafiğe girmiyorum.

saintarsonist
18-01-2012, 19:07
insignia turbo teyzemin eşinde var adana da.. tek söyleyebileceğim anormal benzin harcıyor.. 70 litre deposu 300 tl yi geçiyor 1 depo benzin ve şehir içi çok az yol gidebiliyor.. asla tavsiye etmem.. araba çok güzel ama yakıtı anormal.. teyzemin eşi mercedes e serisi alacak şimdi dizel :)

TaGo
18-01-2012, 19:09
Insignia defteri kapanmistir sagolyn yorumlar icin

MUY37
18-01-2012, 19:10
Birşey daha eklemek istiyorum araba 3 kez motor gücü düşürüldü uyarısı verdi , ilkinde servise götürdüm bir hata kodu yok birşey yapamayız dediler gönderdiler , 2 ve 3 te kameraya çektim fotoğrafları gösterdim fakat gene hata kodu yoktu ve bir sorun yok gidebilirsiniz dediler. Bu kodu verince turbo resmen devre dışı kalıyor ve 1600kg 60-70bg lik bir araç kalıyor geriye 100km bile geçemiyorsunuz , aracı stop edip tekrar çalıştırsanızda düzelmiyor fakat ertesi gün çalıştırınca birşey yok ama biraz sıkıştırınca arabayı gene aynı sorun sonunda da aracı sattım satarkende söyledim serviste hata kodu çıkmayınca aldılar aracı :D ben herşeyiyle söyleyerek sattım fakat aracın fiyatı ve aksesuarları insanların gözünü kör ediyor herhalde...

mertk
18-01-2012, 19:13
Tarkan abi fazla yakıyor ve debrıajları sıkıntılı.
farkındaysanız cok satılık var

Chn53
18-01-2012, 19:14
abi benim dayım aldı en boş olanından... alıralmaz gitti lpg taktırdı... bi sorunu yok diyo... uzun yokda az yakıyo diyo...

RsErdi
18-01-2012, 19:21
biz sıfır 1.6t lpg li aldık bayiden opal dan.landirenzo marka Allaha şükür 2 sene oldu bir sıkıntı yok.
şehir içi 25 30 krs arası yakıyor cok kaptırmazsan 3500ü fln gecmeden ki yetıyor oda gidişi cekıyor yanı kasayı
lpg de rahat 245 i gördüm :) ivmelenmesi süper aracın esp çekiş kontrol fln kapattınmı bildigin sarıyor :) 1630kg

İbrahim33
18-01-2012, 19:38
Kesinlikle ve kesinlikle çok yakıyor.Basarsan 13 litreden aşşağı düşmez.Yaktığı benzinin hakkına göre keyifte vermez...Basmazsanız gaz pedalının altında yumurta varmış gibi giderseniz yine 8 litreden aşşağı düşürmek mümkün değil içinde...

BlackEmperor
18-01-2012, 19:43
beyler insigniayı geçtim üst sınıf bir araç kullanmanın keyfi ile bi çoğumuzun kullandığı gtı veya hothatch sınıfı araçlarla kıyaslıyorsunuz farkında olmadan , D sınıfı bir araçın 95 modeli bile olsa sürüş keyfi ve konfor açısından vereceği zevk çok ayrı bi olay. helede V6 bir motor ve hacimli bişeyler ise... bindiğiniz arabalarla kıyaslamayın bence.

pureal
18-01-2012, 19:50
lpg sorunlu debriyaj sorunlu yakıtı sınıfı ve gücüne göre normal kabul edilebilir....

darkmoon
18-01-2012, 19:55
neticede tarafsız olunmasından yanayım insignianın 8-9 litre yakıyor denmesi heleki bunu diyen bir insigniacı ise bana iyimser bir temmeni gibi geliyor..

darkmann
18-01-2012, 20:06
yardımcı olurmu bilmem ama kuzenim 2.0 dizel 130 luğunu aldı 2000kmde 19" jant var ş içi 9-10 litre arası yakıyor güzel oturaklı araba memnunuz

TaGo
18-01-2012, 21:04
Neee dizelde bile 40 kurusu geciomu yani? Aman aman kalsin

onur_S
18-01-2012, 21:20
cok yakıyor.yakın arkadasımda var.1.6t olan.100 liraya 150 filan gidiyorum diyor istanbulda.

phoenixs
18-01-2012, 21:26
1.6 turbo araba alınıyor :) bi ton para verilip :D yakıt ı pek umursamaya gerek yok müthiş araba lpg sorunlu bu araçlarda yeni nesil astralar da turbolu turbosuz farketemez sorunlu lpg

vtiaras
18-01-2012, 22:48
insignia tasarım olarak tartışmasız mükemmel fakat kullanılan1.6 t motor aracın aşırı derecede yakıt harcadığına şahit oldum...kasası ağır cc hacmi düşük olduğu için gaza daha fazla basacaksın bence cdti düşün

aviator35
18-01-2012, 23:19
tüp olmuyor diye biliyorum ben sübaplardan dolayı

eleanor
18-01-2012, 23:29
araba yakıyor.direkt olarakkullanıcısıyım bence yaktıgınıda hakediyor performans tatminkar konfor kesinlikle çok güzel yol tutuş muazzam.hem spor hem aile arabası.eger siz 2.4 accord otomatik vitesle benzin konusunda başınız arımadıysa bundada arımaz ama benm gördüğüm en düşük şehir içi değerler 10.8 litre hiç az yaksın diye kasmadım ama kendimi.araç ful stock tur chip lendiğinde çok güzel sonuçlar alınır.bence o paralara alınabilcek en mantıklı araçlardan biri.pişman etmes

Arasts61
18-01-2012, 23:36
1500+ kilo ile ve cosmolardaki 245 18'' standart olarak gelen lastiklerle şehir içinde fazla yakması anormal değil.
çok yakıyor demek haksızlık.
ş.içi verisi 10.6 lt ancak mesela 155 ps lik accordda da 10.2. (manueli yok çünkü).
170 lik jetta da 9.7 lt. bu araçların ikisinden de hem güçlü, hem ağır, hem de güvenli. e biraz da fazla yaksın. :)
insignia donanım olarak da oldukça ilginç. 9 farklı far modu, fren diski temizleme sistemi, opel eye vs. gibi bu klasmanda pek rastlanmayan ve incelenmesi gereken özellikleri var.deri koltuk paketliler var, sadece koltuk ısıtma değil soğutma filan ...
55 civarı param olsa ve d segmenti alacaksam hiç düşünmeden insigniayı alırım. ama mutlaka cosmo.
ayrıca vergi vs avantajı da var.
kronik sorunları yukarda bahsedildiği gibi baskı balata ve fren diski çizilmesi.
deneme yapacak adam illa insignia ile basacaksa 3. vitesten itibaren basması lazım. öncesi hem zayıf hem de baskı balataya zarar.

onur_S
18-01-2012, 23:42
aynen arkadastada o disk cızme olayı oldu değiştirdiler.

speed_emre
18-01-2012, 23:43
konuya bende acıklık getıreyım ınsıgnıa sahıbı olarak arkadaslar sımdı
1 ) normal kullanımda 3000 devırı gecmedıkten sonra her 3000 devır cıvarında vıtes degıstırırsenız sayet ben ızmırde hataydan alsancak ksk ya ordan balcova ordan hatay yapıyorum 100 km kullanırım 9.3 9.4 lt yakıt tuketımım var kmde 40 kurus cıvarı oluyor ! arada bastıgımda var tabıkıde bayraklı yolunda :) ama arada gazlarım dersenız 11 lt cıvarında gorursunuz ekranda :)
2) bunlara lpg baglanıyor celık subap takmanız lazım 2500 tl 2500 tl de lpg 5000 tl gozden cıkarmanız lazım yoksa 30000 km sonra motoru kucagınıza alabılırsınız alanlar var !
3) barbaros abının yaptıgı chıple sadece 230 bg oluyor!
4) egzos hava fıltresı ıntercooler stage 2 yazılımla 250 260 bg arası guc elde edılıyor 0-100 7 sn cıvarında oluyor baya ıyı gıdıyor tek sorun baskı balata fazla yanamıyor o gucte degısmesı lazım :)
5) cok konforlu bır araba afl farları harıka ! surtunme katsayısı 0.26 oldugu ıcın son hızları gayet ıyıdır 3 vıtes 160 4 vıtes 210 gıbı rakamlara cıkıyor araba !
sonuc olarak bana gore bu paralara alınabılcek en ıyı araba model olarakta!
yardımcı olabılcegım bırsey varsa p.m atabılırsınız!

onur_S
18-01-2012, 23:45
astra gtc lerle aynı motor değilmi onlar olmuyor bu kadar

speed_emre
18-01-2012, 23:46
bu arada 7 000 tl gıbı rakam verırsenız opc kıtınıde alabılırsınız goruntusude acayıp degısıyor jantları cok pahalı 6000 jant lastıklerde 2000 totalde baya pahalıya gelır ama bady kıt hak edıyor :D

Maxi
19-01-2012, 06:53
ya arkadaşlar hala çok yakıyor çok yakıyor diyorsunuz
evet çok yakıyor da bunu gizleyen yokki ?
sanki bilinmiyormuş gibi konuşuyorsunuz
aaaa çok yakıyor ! hadi yaaa

araba hayvan gibi konforlu, konfor demek ağırlık demek
araba 180hp benzinli, 180 hp oyuncak değil
neyle kıyaslıyorsunuz anlamıyorum ?

gidin 1.3 dizel yada 1.2 palio alın o zaman !
sonra insignia ile yan yana koyun 10 metre öteden bakın bakalım hangi araba osuruk gibi duruyor ?

herşey yakıt değil
az yakar diye alanlar veya bilmeden alanların kendi hatası o

speed_emre
19-01-2012, 08:12
aynen abı haklısın katılıyorum cok sana :)

Maxi
19-01-2012, 08:25
geçen sene bizim bacanağa aldık 1.6 180hp beyaz
bak dedim biraz fazla yakıyor bu araba sonra ık mık yapma
1 sene oldu 1 kere bile şikayet ettiğini duymadım

demekki yakıt herkes için kıstas değilmiş

h.guroglu
19-01-2012, 09:21
lpg olayı atmo 1,6 larda problem çıkartmıyor

anladığım kadarıyla siz 1,6 turbo modelinden almayı düşünüyorsunuz ancak turboların sibopları farklı bir malzemeden üretilmiş ve lpg de sipopları yumuşayıp eğiliyor yada eriyor bizim şirketede alındı 1,6 turbo lpg takıldu ve bu sorunla karşılaşıldı

şu anda turbo modeller için uyumlu bir lpg kiti henüz üretilmedi ama arge çalışmaları devam ediyor diye bir duyum aldık biz

eğer turbo alacaksanız şimdilik lpg yi unutun ileride uygun bir kit çıktığı zaman taktırabilirsiniz

TheAce
19-01-2012, 09:37
netice olarak şuradaki yorumları okudum, kendi yorumum kendi aracım için, 30.000 km yi geçti aracım dizel cosmo yakıtından da gidişinden de duruşundan da donanımından da herşeyinden memnunum. megane 2 dizelde vardı 1.5 80 hp aracın yol bilgisayarı 5 litre civarı geziniyordu ortalama yakıtı bununda 7 litre.

ben yakıtı dert eden bir adamım o yüzden daha fazla para verip dizel olanını aldım. bir sıkıntı dert tasa olmazsa uzun seneler kullanırım.

lnd_samet
19-01-2012, 09:40
passat cc bakın:)

speed_emre
19-01-2012, 09:44
lpg olayı cozulmustur arkadaslar prıns takıyor celık subapları olarak arabayada 100000 km garantı verıyor ama 5000 tl bayılmanız lazım :D yok ben buna 3 4 yıl bınerım yuklerım dersenız mukemmel olur sonuc :D

orhan_guney
19-01-2012, 09:46
Sakın alma onun yerıne superb al kesınlıkle ile.

TaGo
19-01-2012, 09:51
Arkadaşlar cc lere bakıldı, tümü hatta %95i sunroofsuz. O parayı veripte sunroof olmayan arabaya binmem.

İnsignia daha 2-3 yaşındaki ve km yapmamışları bile 45-50 bin tl aralığnda. Donanım olarakta zengin. O yüzden paranın alabileceğği en güzel arabaya odaklanmaya çalışıyorum.

Mesela 320 coupe e92 ler bile 75.000 tl arabada herbişey mevcut. Passat cc çok uygun bir araç değil.

Super B nin gerçekten fiyatıda oldukça uygun, ancak nedense gösterişli ve prestijli gelmiyor bana.

siyahinci34
19-01-2012, 10:00
aracın ne yakıt nede konforuna dicek birşey yok.ben yaklaşık 8 ay kullandım 1.6 cosmo vardı.yakıt yaklaşık olarak şehiriçi 16 litre. şehirlerarası ise 10 litre.aracın tek kötü tarafı çok fazla savurması.

Serencebey
19-01-2012, 10:33
ya tago nebıcım adamsın gelsene bakalım burda ne ıstıosan :)

darkmoon
19-01-2012, 10:41
hayatım boyu gençlik yıllarımı katmassak d segmenti araç aldım ve kullandım.. önceki aracımda vectra idi çokda memnundum biraz hantal falandı ama güzel arabaydı konforlu rahattı.. opele her zaman vectradan dolayı bir pozitif olumlu artı yan bırakmışdır bende..

tek insignia için bunu diyemem.. insginia nın arkası dar d segmenti araç kullanıyorsan dar gelir ama c den b den inip d ye binersen salon salonnanje gelebilir.. ayrıca alman vari bir havasıda yok ben bindiğimde o almanın sadeliğini almanın ağır abi havası vardır araçlarının içinde bmw si olsun mercedes vw olsun dna sına işlemiş kalpılaşmış bir iç tasarımdır gereksiz tuş ıvır zıvır kalabalığı olmaz ben bunu insigniada göremedim her yer düğme tuş kaynıyor almandan çok japon aracına biniyormuşsun hissi veriyor..

bunun dışında o fiyata ne alıcaksın diyen insanlarada şaşıp kalıyorum insigniayı bedavamı veriyorlar.. nerden baksan 45-50 bin tl yi gözden çıkarıcaksın o fiyatlara neler var bir çok d segmentinde araç var ve hepsi insignia kadarda dolu araçlar zaten d segmenti dedinmi araç dolu alınır bence.. ben bom boş d segmentinde araç alanlarıda anlamıyorum onun yerine o zaman gidip c segmentinde bir araç alsa daha mantıklı d segmenti zaten orta üst ve üst sınıfa hitap eden donanımlı dolu saloon tipi araç demek bir türkiyede bu kadar çok paket çeşitlerinde satıyorlardır herhalde..

bence o fiyatlara alına bilicek araçlar çok alfa 159,a4 biraz yaşı düşültürseniz şahane bir a6 ,bmw 3 serisi,yaşı gene 5-6 civarı yaparsan chersyler 300c bulabilirsinki yaşından dolayı vergiyide az ödersiniz,ağzına kadar dolu full+full c5 bulursun,1-2 yaşında 1.6tdci-2.0 tdci mondeo bulursunuz,gene 1-2 yaşında mazda 6 bulursunuz şahane araçlar,passat alırsın,super b alırsın,2-3 yaşında volvo s60 alırsın aklıma bunlar geliyor daha düşünülürse neler alırsın neler..

yani o fiyata bir insignia alınır mantığına ben çok karşıyım benim listemde o fiyata en son insignia alınır.. giderim mondeo alırım 2010 1.6tdci titanium paket dizelmi dizel azmı yakıyor az yakıyor fenada gitmiyor dolumu gayetde dolu ondada her bir şey var. insignia prim yapan ikinci eli makbül yedek parçası ucuz servis bakımı ucuz bir araç değil..

İnsignia çok güzel bir araç olsada ne yazık ki opel.. neden opel diyorum opel arabanın bence hakkını çok yedi araç haketmediği bir pozisyonda.. gidip 1.4t benzinli motor koyucağına 1.6cdti motor koysa peynir ekmek gibi satardı çokda makbul mübah güzel bir araç ortaya çıkabilirdi.. ama opel inatla gitti türkiye koşullarına yakıt sarfiyatlarına uymayan motorlarla bu aracı türkiyeye sokdu.. üstüne ibrde lpg takılamaz sorunu çıkarttı hem fazla yakıcak hem lpg takılmıycak... araçda az buz değil 4 yıldır piyasada yüzüde eskidi yakında makyajda yer bu saatten sonra 1.6 dizel motor koysada çok geçikdi opel..

BlackEmperor
19-01-2012, 10:50

sonra insignia ile yan yana koyun 10 metre öteden bakın bakalım hangi araba osuruk gibi duruyor ?

herşey yakıt değil

+opc
:hahaha: canım sıkkında biraz iyi güldüm :p
yeri gelmişken sorayım 250 bg civarına cıkarsak baskı balatayı kuvvetlendirmek gerekiyorda varmı bizim arabalara uygun stage1 baskı ?

OzanCELENK
19-01-2012, 11:31
1.6t insignia kullanicisiyim.aracimda opsiyon listesindeki hersey mevcut jant haric.
Evet herkesin bildigi gibi arac yakiyor.ama inanilmaz keyifli ve konforlu bi arac.
Sikayetci miyim? Tabiki hayir :)

MUY37
19-01-2012, 14:29

herşey yakıt değil

Yakıt tüketimi en belirgin handikapı fakat aracın başka problemleride var daha öncede yazdığım gibi bunların başında debriyaj problemi geliyor , ondan sonra bnm yaşadığım turbo problemi , iç aksamdaki işçilik hataları taban halısı kapı kenarlarındaki plastik parçaların altından dışarı çıkıyordu her seferine yerine soksamda 2. binişimde gene dışardaydı halı ve en büyük sorun ise aracın bu sorunlarının yetkili servisler tarafından görmezden gelinip kullanıcıya yuklemeye çalışmak. Yoksa tabiki fiyatına göre inanılmaz bir araç bende alırken biliyordum çok yaktığını fakat beklentilerimin biraz üzerinde çıktı tüketimi birde diğer sorunlar eklenince iyice canım sıkıldı araçtan. Tek özlediğim yanı AFL farları başka hiç birşeyi için keşke demedim.

darkmoon
19-01-2012, 16:39
a sütunundaki kör noktasıda bilhassa sola dönüşlerde pek çok kullanıcı tarafından benim bildiğim şikayet edilen bir unsurdu..

bu insignia hakkında en tarafsız yorumu ben aldım sürüyorum memnunum diyen insandan değilde almış satmış artık araç üstünde hiç bir menfaati olmayan insanlardan öğrenile bilinir bana göre sürenler memnunda sürenler sattıkdan sonra bir bir aracın bütün sıkıntılarını anlatıyorlar..

speed_emre
19-01-2012, 22:31
valla bende soyle soyleyım yakıt tuketımı ıcın cesme otobanın gırıslerınde 0 ladım km ve lt gostergesını cesme cıkısında gıselerde tam baktım 9.8 lt ıdı yolda 180 nın altına ınmeden 180 200 arası gıttıgımız halde hatta cc kullanırsanız karaburundan ızmıre 7 lt ıle geldım 90 km hızla normal yolda otoban deıl yanı gayet rahat bır araba tercıh sızın :)

M3CSL
19-01-2012, 23:22
Bencede konfor goruntu performans yol tutus vergi olarak ideal noktada bir arac
yakit olayini soyleyenler hayatinda turbo ve agir arac kullanmamis olanlar:D
focus 1.6 benzinli uvv cok yakar cnm ortalamam istnbul ici 7.8
vectra v6 uvv yakit yetismez sehir ici 11.5 12ydi max oda..

:):):)

erh
19-01-2012, 23:52
lpg ve insignia mantıksız.. ve kesinlikle sıkıntılı.. lpg + chip sakın sakın sakın! insignia = 10 lt normal kullanım.. biraz basarsan 13l t ama bu cok değil.. normal bir yakıt tuketimi.. yol tutusu inanılmaz farları aşık olma sebebi..

yoshimura
20-01-2012, 01:04
1.6 T o kasaya az gelir.Tabi senin performans isteğine göre değişir.corsa d gsi'la motoru ayni buyuk ihtimal. Yakıtıda fazla olacaktır sonucta benzinli turbo bir araç.Alıpta lpg yapacağına seçimini dizelden yana kullanmalısın.

c20let
20-01-2012, 01:07
corsa d gsi 150 hp değil mi ?

lnd_samet
20-01-2012, 08:56
gsi 150
opc 192
1.6T 180
opel gariptir fazl karıştırmayın:D
aynı blok üzerine farklı kombinasyonları var

Easthill
01-02-2012, 20:26
2 aralık tarihinde 1.4T 140hp Edition paket Insignia aldım.Editiona artı olarak ECO ve 18inç jantları var(245/45/18).1.6t 180hp ye niyetlendik kısmet bu araca oldu.1767km de şu an şehir içi 8.8lt yakıorum eskişehirde ve öyle korkak kullanmadım hiç yeri geliyor sıkıştırıyorum yeri gelio cruiseda gidiorum.Yalnız şu ECO olayının pek bi artısını göremedim neden derseniz mesela ECO mode açıkken ışıkta tam duruosunuz auto stop moduna alıyor ama çat yeşil yanıo debraja basınca yeniden start alıyor sanki arabayı bozacak gibi gelio hayırlsı.Gidiş olarak tatminkar yalnız halen daha bindiğim vectra b 2.0 gibi tok gitmio sanki :(lpg yok) yani 0-100 arası vectra daha bi hızlı yalnız 100-120den sonra insignia akıo resmen hissettirmeden uzuo.yani olee bi cok kişi dediği gibi alınmaz malınmaz ölee bişi yok gayette tatminkar bence 1.4t TR sartları için cok uygun vergi mesela cok iyi oldu.Ölü eşek bi araçta deil çok saglam yol tutuo oversteer understeer cok fazla çizgisini bozmuo.bilmiorum bunlar benim görüşlerim bir kullanıcı olarak ben çok sevdim memnunum gidipte boş comfortline bazı araçlara 60bin verileceğine cok rahatlıkla tercih edilir.

TaGo
01-02-2012, 20:57
Kaca aldin kardesim? Opsyonlarini yazarmisin

Easthill
01-02-2012, 23:23
Ben anahtar teslim 59.000tl ye aldım yıl sonu indiriminden de faydalandım.Bu aşağıdaki özelliklere ekstra olarak ECO mode var birde standart 16inç yada 17inç yerine 18inç jant tercih ettim opsiyon olarak.Aslında 1.4T cosmo ellerinde olsaydı onu düşünüyordum ama gelmesi uzun sürer denince niyetinede girmişken aldım.Daha iyileri sizle beraber tüm arkadaşlarımızın olur inşallah.

Yol Tutuş Özellikleri:
ABS
Dinamik Çekiş Kontrolü (TCPlus)
Düz Hat Denge Kontrolü (SLSC)
Elektronik Fren Gücü Dağılımı (EBD)
ESPPlus
Fren Destek Sistemi (BA)
Fren Diski Temizleme Sistemi (BDC)
Hidrolik Fren Yardımı (HBA)
Virajda Denge Kontrolü (CBC)
Yokuşta Kalkış Desteği (HSA) (manuel şanzıman ile)

Güvenlik Özellikleri:
2 yönlü aktif koltuk kafalıkları
Arka koltuklarda ISOFIX çocuk koltuğu düzeneği
Emniyet Kemeri Uyarı Sistemi (önde ve arkada)
Katlanabilir Pedal Sistemi (PRS)
Ön ve arka emniyet kemerleri (aktif ve çift gergili)
Perde hava yastıkları (önde ve arkada)
Sürücü hava yastığı (tam boy ve çift kademeli)
Yan hava yastıkları (önde ve arkada)
Yolcu hava yastığı (tam boy, çift kademeli ve devre dışı bırakma özelliği)

Sürücüye Destek Özellikler:

"Kanat" Şeklinde Gündüz Farları
Hız Sabitleyici (Cruise Control)
Işığa duyarlı kararan iç dikiz aynası
Otomatik Yanan Farlar (tünel algılama özelliği) (ALC)
Ön ve Arka Park Sensörleri
Sis farları (ön ve arkada)
Yağmur Sensörü
Yol Bilgisayarı

Dış ve İç Tasarım:
17 inç hafif alaşım alüminyum jantlar(OPSİYON OLARAK BEN 18inç jant aldım)
Entegre bagaj spoyleri
Gövde rengi yan aynalar

Konfor Özellikleri:
4 yönlü elektrikli bel desteği ayarı (sürücü)
4 yönlü sürücü koltuğu (elektrikli yükseklik ayarı)
60/40 katlanabilir arka koltuklar
7 adet premium hoparlör
AUX girişi ile harici müzik cihazı bağlayabilme özelliği
CD 400 Radyo/CD/MP3/WMA çalar
Deri direksiyon simidi
Direksiyondan kumanda sistemi
Elektrikli ön ve arka camlar
Elektrikli, Isıtmalı ve Katlanır Yan Aynalar
Elektronik İklim Kontrollü Klima (ECC) (Çift Bölgeli)
Elektronik Park Freni
Gözlük saklama kabı
Grafik Bilgi Ekranı (CD 400 ile standart)
Isı yalıtımlı ön cam
Önde ve arkada kol dayama desteği (bardaklık ve saklama bölmeli)
USB bağlantısı ile iPod kontrol edebilme/USB bellekten MP3 çalabilme
Uzaktan kumandalı bagaj kilidi
Uzaktan kumandalı merkezi kilit
Yükseklik ve derinlik ayarlı direksiyon

AhmetG
03-02-2012, 14:15
bizzat sports tourer kullanıcısıyım.
o paralara alınabilecek en gösterişli, en konforlu ve en donanımlı arabadır.
yakıtı ağlama konusu yapanların uzak durması gerekir. (4 kişi, bagaj full dolu, 120'ye sabitleyip gitmeye çalıştım, 7.5 lt / 100 km. şehir içi de 9.5 lt civarı nadir sıkıştırma ile)
19" jant 40 yanak lastiklerle bile uzun yoldaki konforu üst düzey.
erhanın da söylediği gibi gece sürerken farlarına aşık olursun :)

darkmoon
03-02-2012, 15:56
bizzat sports tourer kullanıcısıyım.
o paralara alınabilecek en gösterişli, en konforlu ve en donanımlı arabadır.
yakıtı ağlama konusu yapanların uzak durması gerekir. (4 kişi, bagaj full dolu, 120'ye sabitleyip gitmeye çalıştım, 7.5 lt / 100 km. şehir içi de 9.5 lt civarı nadir sıkıştırma ile)
19" jant 40 yanak lastiklerle bile uzun yoldaki konforu üst düzey.
erhanın da söylediği gibi gece sürerken farlarına aşık olursun :)

yanlış anlamada benim bildiğim tourer 115 bin tl den başlıyordu 190 bin tlye kadar çıkıyordu .. o fiyatlara o kadar çok alternatif araçlar varki bence sıra insigniaya gelmez.. yada en son sıralarda yer alır tercih olarak..

insignia tourer çok güzel araç lafım yok bence çok güzel bir araç ama bir fiyat konusunda katılamıycam.. birde yakıt konusuda çok iyimser geldi bana rakamlar aracınız 2.0cdti ise lafım yokda 2.0 yada 2.8 benzinli versiyonu ise bana hiç ama hiç inandırıcı gelmiyor o yakış değerleri hem bagajı dolu hem aracın içi dolu o rakamlarda yakıcak.. şahsi fikrim yanlış anlamayın..

cagri-35
03-02-2012, 19:09
yanlış anlamada benim bildiğim tourer 115 bin tl den başlıyordu 190 bin tlye kadar çıkıyordu .. o fiyatlara o kadar çok alternatif araçlar varki bence sıra insigniaya gelmez.. yada en son sıralarda yer alır tercih olarak..

insignia tourer çok güzel araç lafım yok bence çok güzel bir araç ama bir fiyat konusunda katılamıycam.. birde yakıt konusuda çok iyimser geldi bana rakamlar aracınız 2.0cdti ise lafım yokda 2.0 yada 2.8 benzinli versiyonu ise bana hiç ama hiç inandırıcı gelmiyor o yakış değerleri hem bagajı dolu hem aracın içi dolu o rakamlarda yakıcak.. şahsi fikrim yanlış anlamayın..

Senin bildiğin yanlış iki hafta önce bayiide 77bine vardı ve baya doluydu opsiyonlanmıs ama alıcı vazgecmıs beklıyordu yenı alıcısını.

Şu andada tam bilmiyorum ama zaten baslangıc rakamı 73-74 civarı sanıyorum.

Yakıt konusundada o rakamlar cruise ile yakalanır ;)

Ufuk
03-02-2012, 19:16
Bizim sokakta bi tane sports tourer var.ama var yani beyaz+cam tavan çok kollu jantlar(18 yada 19 sanırım epey iri duruyor) 2.0 220'likmiş(sahibi öyle dedi) içi krem rengi bilmem ne şasi varmış spor şasiymiş.Epey güzel duruyordu.

darkmoon
03-02-2012, 20:28
Senin bildiğin yanlış iki hafta önce bayiide 77bine vardı ve baya doluydu opsiyonlanmıs ama alıcı vazgecmıs beklıyordu yenı alıcısını.

Şu andada tam bilmiyorum ama zaten baslangıc rakamı 73-74 civarı sanıyorum.

Yakıt konusundada o rakamlar cruise ile yakalanır ;)

yanlış yok çağrıcım ben 1.6t sinin geldiğini bilmiyordum 1.6t si gelmiş tourerın senin 77binde dediğin oymuş

benim bildiğim 2.0 vardı en az ki 2.0lar dediğim rakamlardan başlıyor gene zaten.

dikkat edersen yukardaki yazımda 2.0 ve 2.8 benzinli ve 2.0 cdti demişim 1.6 sı olduğunu bilsem onuda söylerdim...

Burak-Akın
03-02-2012, 20:34
Dostum öncelikle insignia için lpg pek uygun düşünmüyorum. biraz fazla yaktıgını bende duydum ama aracın performansı bi haydi iyi. cüssesine göre yakması normal. modlama konusunu hiç duymadım daha önce staj yaptıgım opel servisinde de insignia hakkında bi modlama mevzusu geçmedi. bilen arkadaşlardan yardım alınabilir..

cagri-35
03-02-2012, 22:35
yanlış yok çağrıcım ben 1.6t sinin geldiğini bilmiyordum 1.6t si gelmiş tourerın senin 77binde dediğin oymuş

benim bildiğim 2.0 vardı en az ki 2.0lar dediğim rakamlardan başlıyor gene zaten.

dikkat edersen yukardaki yazımda 2.0 ve 2.8 benzinli ve 2.0 cdti demişim 1.6 sı olduğunu bilsem onuda söylerdim...

Ya ben sanki 2.0 altındaki hacimlerdede tourer bastan beri geliyor diye biliyorum. Çünkü daha çıkalı bir kaç ay olmuştu denk gelmiştik.

darkmoon
03-02-2012, 22:40
benim bildiğim astranın tourerlarının 1.6 ları vardı insignia nınkiler 2.0 dan başlıyor diye hatırlıyordum neyse.

AhmetG
03-02-2012, 23:02

Hanginize yalan borcum var bilmiyorum ki arkadas. Benim aracimi benden iyi tanidigini dusunmeden evvel arastirsaydin biraz.

TurboJDM
06-10-2012, 18:50
Hortlatalım. Arkadaşlar forumda LPG'li İnsignia 1.6 Turbo kullanıcısı varmı? yazılım yapsak ve tüp bağlasak sorun çıkarmı?

Ufuk
06-10-2012, 19:08
sübaplar plastik sanırım onları çelik sübapla değiştirmek gerek diye okumuştum

ErayCerit
06-10-2012, 19:17
şehir içi sürekli tapagaz 60 liraya 72 km :D basmazsan ne yakar bilmem. Ama yaktığını kesinlikle hak eden bir araba

speed_emre
06-10-2012, 19:47
valla kullanan arkadaslarım varda celık takılmadıktan sonra bende tavsıye etmıyorum.

AlpEren
06-10-2012, 20:03
180 hp gibi gitmeyen çok yakan ama çok şık bir araba işin özeti bu.

Osman Bahadır
06-10-2012, 20:15
Geçen gün bayide inceledim. Neredeyse 1.4 turbo astra parasına 1.6 turbo insignia veriyorlar. Çoğu C segmenti aracın fiyatı o civarlarda zaten. Bence alınabilir. Yakıtı üzüyorsa LPG uygulanır. Manifolddan enjeksiyonlu zaten. Direkt enjeksiyon değil. LPG rahatlıkla uygulanır. Alaşım subapları epey hassas. Onlar da gerekirse değiştirilir. Çok masraflı bir iş değil. Ama o konfor, o motor o paraya çok iyi bence.

Nightfish
06-10-2012, 20:26
Geçen gün bayide inceledim. Neredeyse 1.4 turbo astra parasına 1.6 turbo insignia veriyorlar. Çoğu C segmenti aracın fiyatı o civarlarda zaten. Bence alınabilir. Yakıtı üzüyorsa LPG uygulanır. Manifolddan enjeksiyonlu zaten. Direkt enjeksiyon değil. LPG rahatlıkla uygulanır. Alaşım subapları epey hassas. Onlar da gerekirse değiştirilir. Çok masraflı bir iş değil. Ama o konfor, o motor o paraya çok iyi bence.

Abi bu LPG konusunu İnsignia Forumu'nun kurucularından biri olan arkadaşıma danıştım. Sorun yaşamayan çıkmadı turbolu motora takılan LPGden, en kaliteli sistem bile bi süre sonra sıkıntı açıyor bilgin olsun dedi.

speed_emre
06-10-2012, 20:30
0 ları harıka bence yada 2.cı el cok dolu bır arabayı 0 fıyatına alabılırsınız. yakıtı performansı cok ıyıdır. lpgde 5000 tl harcarsanız 100.000 km boyunca kafanız rahat eder.

Osman Bahadır
06-10-2012, 20:33
Abi bu LPG konusunu İnsignia Forumu'nun kurucularından biri olan arkadaşıma danıştım. Sorun yaşamayan çıkmadı turbolu motora takılan LPGden, en kaliteli sistem bile bi süre sonra sıkıntı açıyor bilgin olsun dedi.

Bilgim var zaten. Sorun yaşanmaz yazmadım. Aynı konfigürasyona benzer bir motorlu arabayı LPG'de kullanıyorum. Tek farkımız benim subaplarım sağlam :) Ama daha bugün subaplarını değiştirerek sorunsuz kullanılan bir insignia gördüm. Sordum, soruşturdum tecrübe edenlerden, oem subaplar yanana kadar genelde dokunmuyor, oem subaplar hasar görünce de daha sağlam olan eski nesil ecoteclerin subaplarıyla devam ediyorlar. Yani "bu motorda olmuyor" diye kestirip atmamak gerekir. Subap değişimi sonrası sorunsuz kullanılır. Yoksa motorun özel, hususi bir hassasiyeti yok.

dgoo
06-10-2012, 20:52
Titanyum yay şapka muhabbeti geçmişti conta kapak işçiliği 2500 tl fiyat almıştım.
Tabi + tüp ücreti.
lpg ile 30-40 bin km yürüyüp subap eriten insignia ya burda örnek var.

TurboJDM
06-10-2012, 21:04
mesele o değil cip + lpg sorun çıkarır mı?

Osman Bahadır
06-10-2012, 21:18
mesele o değil cip + lpg sorun çıkarır mı?

"cip" olduğu için değil ama hassas subaplı turbo bir motor olduğu için zaten baştan sorun çıkarmaya aday. Twinportlarda da benzer alaşımlı bir subap varken atmosferik olması sebebiyle çok daha geç sorun çıkarıyor. Hafif alaşım oem subaplarıyla ecotec turbo motorların LPG'de sorun çıkaracağı aşikar, bu iki kere iki dört. Ama subaplar ve subap gaydlarındaki gerekli iyileştirmelerle sorun çözülebilir.

Maxi
06-10-2012, 21:24
valla insignia güzel alet
onu bilir onu söylerim.
LPG de uygulandımı tadından yenmez.

fakat herkes yakıtından şikayetçi.
arkadaşlar,
180hp turbo kocaman araba, elbette yakacak.

Benzin önemli elbette ama sadece benzine göre araba alınmaz
yakıt o kadar sıkıntı yaratıyorsa reno 1.2 symbol alınız.

gördüğünüz gibi nasılsa aynı araba :p

http://www.auto-trading.com.ua/images/auto/1917_6970453.jpg

http://www.cartell.ie/car_check/wp-content/uploads/2010/05/opel_insignia.jpg

http://otomobilkampanyalari.org/wp-content/uploads/2011/06/2011-renault-symbol1.jpg

http://www.greenerideal.com/wp-content/uploads/2012/07/Opel-Insignia_3.jpg

Nightfish
06-10-2012, 21:27
Abi atla eşek derler de, atla böcek karşılaştırdın sen de :D LPG uygulaması konusunda bayağı ciddi şekilde uzak durmamı söyledi İnsignia delisi arkadaşım. Bi dolu sandık motor vakası yaşandı dedi, buranın linkini verip sübap olayını söylediğimde de bi fark yok sübap değişse de sıkıntı dedi. 1.6 düz 115 HPlerde sıkıntı olmuyormuş o kadar ama turboysa garanti eline alırsın motoru diyor :/ Hazır eve bi araba daha lazımken alayım diyordum da, dizeli bütçeyi aşar maalesef :/ LPG konusu da kesinleşene kadar uzak durmak lazım.
1.4T öneriyor arkadaşım yakıt konusu için.

Osman Bahadır
06-10-2012, 21:39
Abi atla eşek derler de, atla böcek karşılaştırdın sen de :D LPG uygulaması konusunda bayağı ciddi şekilde uzak durmamı söyledi İnsignia delisi arkadaşım. Bi dolu sandık motor vakası yaşandı dedi, buranın linkini verip sübap olayını söylediğimde de bi fark yok sübap değişse de sıkıntı dedi. 1.6 düz 115 HPlerde sıkıntı olmuyormuş o kadar ama turboysa garanti eline alırsın motoru diyor :/ Hazır eve bi araba daha lazımken alayım diyordum da, dizeli bütçeyi aşar maalesef :/ LPG konusu da kesinleşene kadar uzak durmak lazım.
1.4T öneriyor arkadaşım yakıt konusu için.

Bizim t-jet eşek oldu yani

Valla kusura bakmasın arkadaşın da bir insignia delisi de çıkıp bana bu motorun şurası burası bir de şurası şöyle, ondan dolayı LPG'de sorun çıkarıyor desin, subap hariç. "Ama bu motor turbo, ondan LPG'de sorun çıkarıyor" gibi cahilce bir argümanla gelmesin ama.

Bunlar öyle ultra teknolojik motorlar değil. Ne direkt enjeksiyon var, ne özel bir yakıt sistemi, ne de özel bir sıkıştırma var. Benim t-jet de ecotec turbo da eldeki eski motorların turbolanmış hali. Yakıt enjeksiyonu açısından hiçbir yenilik, hiçbir risk içermiyor. LPG'de tek risk subap ve subap gaydı. Onu da kaç kere yazalım, yazdık işte hassas diye, oem subaplarla olmaz diye.

Arasts61
06-10-2012, 21:44
Bizim t-jet eşek oldu yani

Valla kusura bakmasın arkadaşın da bir insignia delisi de çıkıp bana bu motorun şurası burası bir de şurası şöyle, ondan dolayı LPG'de sorun çıkarıyor desin, subap hariç. "Ama bu motor turbo, ondan LPG'de sorun çıkarıyor" gibi cahilce bir argümanla gelmesin ama.

Bunlar öyle ultra teknolojik motorlar değil. Ne direkt enjeksiyon var, ne özel bir yakıt sistemi, ne de özel bir sıkıştırma var. Benim t-jet de ecotec turbo da eldeki eski motorların turbolanmış hali. Yakıt enjeksiyonu açısından hiçbir yenilik, hiçbir risk içermiyor. LPG'de tek risk subap ve subap gaydı. Onu da kaç kere yazalım, yazdık işte hassas diye, oem subaplarla olmaz diye.

t-jet hayırlı olsun. 150 lik mi?

Nightfish
06-10-2012, 21:44
T-Jet i bilmem de, 1.2 Symbol eşek bile olamaz abi :) Ben pazartesi sübap değişimi dahil bi fiyat alayım LPG masrafları için de, sonra sulanayım İnsignialara :D

Osman Bahadır
06-10-2012, 21:47
t-jet hayırlı olsun. 150 lik mi?

Teşekkürler, epey de oldu gerçi. Şimdilik VL37 var üstünde. Standart 120lik yani. Yakın zamanda TD04'e geçeceğiz inşallah :)

Arasts61
06-10-2012, 21:51
Teşekkürler, epey de oldu gerçi. Şimdilik VL37 var üstünde. Standart 120lik yani. Yakın zamanda TD04'e geçeceğiz inşallah :)

anladım. kazasız belasız inşallah.

TurboJDM
07-10-2012, 21:18
"cip" olduğu için değil ama hassas subaplı turbo bir motor olduğu için zaten baştan sorun çıkarmaya aday. Twinportlarda da benzer alaşımlı bir subap varken atmosferik olması sebebiyle çok daha geç sorun çıkarıyor. Hafif alaşım oem subaplarıyla ecotec turbo motorların LPG'de sorun çıkaracağı aşikar, bu iki kere iki dört. Ama subaplar ve subap gaydlarındaki gerekli iyileştirmelerle sorun çözülebilir.

yani subaplar değiştikten sonra yazılım+ lpg birlikte kullanabiliriz? öylemi :)

MyDoNoSe
05-03-2019, 05:15
Horttt. Aradan geçen yıllar sonrasında yorumlar nasıl değişti. Yakıt hala çok mu? Lpg hala problemli mi?

speed_emre
05-03-2019, 07:45
Araba çok yakmıyor. 1.5 tonluk arabadan bahsediyoruz. Turbosu 2200 devirden sonra etkisini gösteriyor. 1.5 sene kadar kullandım. 2011 modeldi.

Şehir içinde ara sıra gazlamalı olarak 10 lt görmüyordum. İzmirde ama :) Şuan turbosuz bir araba 10 11 lt yakıyor ve gitmiyor. Ona göre kıyaslama yaparsan gayet normal.

levent_s
05-03-2019, 22:52
1.6 T 180hp insignia kullandım bir süre, donanım özellikle cosmo ise tadından yenmez evet şehiriçi ortalama 9-10 litre civarı yakıyor ama o cüsseyle o motora göre gayet normal bence uzun yolda yakıt çok düşüyor. Malzeme kalitesi donanımı konforu ve iç dış dizaynı bence çoğu d segmenti aracın üzerinde. Brc marka lpg ile 30bin km boyunca hiç sıkıntı yaşamadım doğru işçilik ve doğru kalibrasyon yapılmış bir lpg kiti ile sübap eritme falan yaşanmaz. Parasını fazlasıyla hak ettiğini düşünüyorum.

MURAT_HLX
05-03-2019, 23:02
opelde çalıştığım halde cesaret edip alamadığım arabadır kendisi,lpgde subab eritmesi var,bi kaç tanesindede yağ pompasından dolayı motor yaptığını görmüştüm.ama gidişatına oturuşuna laf edemem güzel.

speed_emre
06-03-2019, 10:27
yol tutuşu ve özellikle 100 den sonra soluksuz olarak 250 kadar gidebilen bir araba.

Subab sıkıntısı var. Çelikle değiştiriyorlar. Yeni lpg takılıp sübablar değişmediyse şayet kullanıma bağlı olarak 30.000 35.000 km sonra yara açabiliyor. Erkende olabilir.

1.4 turbo olanı fabrika çıkışlı avrupada onlarda sıkıntı sorun yok. Onlara bakabilirsin.

zeck1341
07-03-2019, 14:24
1.4t var bende 3 senedir kullanıyorum lpg hic takilmadi ancak artık cok rahahaht birsekilde obd kiti lpgler takiliyor virde afr denilen ayarlar 100.bini deviren abilerimiz var benim aracım suan ilanda düsünürseniz yardımcı olurum

Sarı sitedeki ilan nosu;666243377

MyDoNoSe
07-03-2019, 15:06
Herkese görüşleri için teşekkür ederim. Bence de lpg sorununu çözmüşlerdir. Lpg takayım sürekli dip gaz gideyim gibi bir niyetim yok sıkıntı çıkaracağını düşünmüyorum.

MyDoNoSe
07-03-2019, 15:12
zeck1341 fluence aracım var satılmasını bekliyorum. Ankarada bir kaç takas edebileceğim insignia buldum oradan merak ettim.