PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Promil kan testi

mrtngn
09-01-2012, 03:25
Az önce bi salaklıkla alkollü cevirmeye girdim ehliyetime el konuldu...İşin kötüsüde 0.51 promilden aldılar..kagıtları imzalamadım kan testi istiyorum dedim..Neyse hastanede kan alındı falan ama sonucu vermediler..Polislere sordugumda; biz alıp adli tıpa göndercez sonucu sana bildircez dediler ama kafamı kurcalayan herhangi bir değişiklik yapabilme sansları varmı cünkü baya kafa göz birbirimize gircektik..Aradan gecen süre vs vs bi ihtimal varmıdır tam olarak izlenicek yol nedir ??

Jem89
09-01-2012, 03:26
Çevirmeden hemen gittiysen hastaneye değişiklik yapma şansları yok.. Ne çıktıysa kan testinden onun üzerinden işlem yapmaları gerekli..

Adli tıp'a gönderecekleri doğru.. Orada incelenecek ondan sonra sana geri dönüş yapılır.. Eğer 50'nin altındaysa gider alırsın ehliyetini.. Ama gerçekten 51 çıkarsa orada da 6 ay ve 480 tl küsuratlı bi cezayla karşılacaksın..

Çok kötü bir durum.. Şimdiden geçmiş olsun umarım sıkıntı çıkmaz.

Fazıl T.
09-01-2012, 03:28
cevirmeden hastaneye gdene kdr promilin azda olsa düşmüştür bence tahmini kaç dakkada gittin hastaneye

Jem89
09-01-2012, 03:32
cevirmeden hastaneye gdene kdr promilin azda olsa düşmüştür bence tahmini kaç dakkada gittin hastaneye

Yarım saatte bile gitse düşmez. Kandaki alkol oranının vücuttan atılma süresi daha fazladır üflediğinden..

Ama ben o üflenilen alete güvenmiyorum.. Çünkü hiç alkolsüz üflemişti babam..25 promil çıkmıştı.. Sonra polisler hemen şunu söylüyor.. İşte sigara kahvede yapabilir... :)

Enes-x
09-01-2012, 03:35
1 saatte 10 promil düşer..Umarım geri alırsın ehliyeti , çok sıkıntılı bi durum geçmiş olsun.

Fazıl T.
09-01-2012, 03:39
bence düşmüştür :D

mrtngn
09-01-2012, 03:41
Eyw. cok tesekkür ederim herkese..

Toplasam yarım saat sürmedi gitmem oraya...Baktım geri dönüş yok hertürlü ehliyeti alıyolar kan testi istedim bi umut olarak...Ordada 15 dakka falan oyalandım bol bol su içtim vs vs :):) Ama polislerle baya takıstıgımız için bu durum kafama takıldı baya...Pek bisey değişmez diye düşünüyorum ama yinede bi umut :)

Fazıl T.
09-01-2012, 03:43
51 den de ehliyetin gtmesi laf dil ayıp yani 1 promil için bissürü dert ,o son yudumu içmicektin:D cok geçmiş olsun inş geri alirsn

Jem89
09-01-2012, 03:44
1 saatte 10 promil düşer..Umarım geri alırsın ehliyeti , çok sıkıntılı bi durum geçmiş olsun.

bence düşmüştür :D

İnşallah düşmüştür.. :) Gerçekten çok kötü bir durum çünkü..

FK.Sub
09-01-2012, 03:46
kan alınana kadar ki süreyide hesaplayıp ona göre işlem yapıyorlar.

mrtngn
09-01-2012, 03:50
Tek duamız düşmesi :) En cok canımı sıkanda zaten 51den işlem yapılması.80-90 olsa yine tamam derim enazından içtim derim ama harbi koydu :)

Fazıl T.
09-01-2012, 03:50
kan alınana kadar ki süreyide hesaplayıp ona göre işlem yapıyorlar.

polisler mi yapıo o işlemi,sanmıorm onu düşünüceklerini

Fazıl T.
09-01-2012, 03:52
Tek duamız düşmesi :) En cok canımı sıkanda zaten 51den işlem yapılması.80-90 olsa yine tamam derim enazından içtim derim ama harbi koydu :)

Ben kaçkere sahit oldum adam üflüo azından çekıo memur 50.1 de:D hala devam edıo makına km bilir nzmn durur:D

FK.Sub
09-01-2012, 03:58

ayıptır sorması ne içtin ve ne kadar zaman önce içtin ?

FK.Sub
09-01-2012, 03:59
polisler mi yapıo o işlemi,sanmıorm onu düşünüceklerini

polisler zaten ölçüm cihazına üflettikleri anda kayıtlara geçiyor saati orda çıkıyor.Hasteneye gidilip kan verildiği saatte kayıtlara alınıyor.Ona göre işlem yapılıyor .

Fazıl T.
09-01-2012, 04:04
kaçış yok gibi gorunuo inş başıma gelmez bole bsey

SHOCKİNG
09-01-2012, 07:35
2 Hafta önce bi tanıdığımında başına geldi 51 promilden oda kan testi istedi.. Kanda 30 promil çıktı ehliyetini geri almıştı. Umarım sizde alırsınız.

erderd
09-01-2012, 08:07
adli tıptan direk savcılığa gidicek senin kan raporu sonuçların. bu arada adli tıpta sadece alkol değil depresan hertürlüsü uyuşturucu hertürlüsü aklına gelebilecek kafa yapan ilaclardan uyuşturucudan depresandan tut hepsini yapıolar yaklaşık 8 kutucuklu bir kağıtta kutular atıyorum bitanesi depresanlar dier uyusturuclar olmak üzere 8tane kutucuk olması lazım hepsi yapılıcak bunların :) kapalı torba içerisinde savcılıga gidicek bunlar eğer şansın varsa memur iyise savcılıktaki sana aslı gibidir die kaşe vurup fotokopısını verir sende emniyete gidersin alırsın ehliyetini eğerki gıcık çıkarsa onları polis nezaretinde trafik büroya gitmesini beklersin. he fiyat olarakda tüm testlerin bedeli 475 tl cik olması lazım. senmi oduyorsun devletmi bilemem.

SekoLive
09-01-2012, 08:07
geçmiş olsn 1 bira bile içilse araba sürülmesine taraf değilim 6 ay ve 480 lira benim için cok büyük sıkıntı yaratır. taksiye vericem 50-60 lira da olsa önemi olmaz.
inş alırsın ehliyetini.

luca55
09-01-2012, 08:15
bende askerlıgımın bittiği gün ehliyetimi 55 promilden kaptırmıştım.cihaza üfledikten sonra araya emniyet müdürü bile girdi ancak cihaz kayıt yaptıgı için geri dönüşü olmadı.bizde öğrenmiş olduk ve bir dahada alkollu hıc arac kullanmadım.sizede çok buyuk gecmıs olsun umarım sızde artık bir bira bıle olsa dıreksıyona gecmezsınız.

barutçu
09-01-2012, 08:42
Genelde kan testinde düşük gelir.
-1 Promil ise %80 düşecektir.
Geçmiş olsun.
Ama benim kaptırdığım zaman 1-2 gün sonra kendiniz kaptırdığınız karakola gidip alıyordunuz kan raporunu. Onlar size göndermiyorlardı ya da arayıp haber vermiyorlardı. Onu bi araştırın isterseniz.

ido
09-01-2012, 09:11
kan testı cıktında sonuca her 10 dk ıçın 4 promıl eklıyolar dıye bılıyorum benım ufledımde 52 cıkmıst hastane gıtmek ıstedım hastane gıdesey kadar kafamı camdan dısarı tuttum temız hava mısalı suyla yıkadım ettım kan testınde 27 cıkmıstı ben sevınınce polısın verdı tepkı daha dur ılavesı olcak bıde oyle hesaplıcaz bı an :S ama cok sukur almıstım ehlıyetımı gecmıs olsn

Chn53
09-01-2012, 09:14
öyle bi durumda en güzeli ya taksiye binmek, yada altındaki araba atarlıysa polislerden kaçmak :D neyse inş alırsınız ehliyetinizi :)

Ö.öztüRk
09-01-2012, 10:07
zor bi durum kuzen'im girdi 61 promil çıktı gururlanıyor bide 61 diye 6 ay alındı ehliyeti , 51 promil'le alınmasıda koyuyor adama o yüzden düşmüştür biraz inşallah alabilirsin

63owen63
09-01-2012, 10:32
Alkol refleksleri zayıflatıyor, kaç promil olursa olsun alkol alındıgında direksiyona geçilmememli, ha bu alkole özgür bir olay degil, uykusuzluk, sinir, stress vs gibi faktörlerde var. en az alkol kadar ciddi.geçmiş olsun

ulasoztas1
09-01-2012, 12:34
bi kere 37 promil çıktı o an ki g.t korkusu yetti ondan sonra bir daha alkollü çıkmadım :D

S.Özeren
09-01-2012, 12:37
51 nedir ya şaka gibi ben 185 promilden vermiştim :D

SekoLive
09-01-2012, 12:38

samet sanada hiç yakstramadım kardesm yaw :D hiç öyle bi tarzın yok neydi derdin 185 promille yola cıktın :D

S.Özeren
09-01-2012, 12:42
Valla sorma seko o gün hataydı başlı başına bidaha oturmadım zaten direksiyona alkol içceğim günler bırakıyorum artık :D 2 yıl korkusuda var tabi :D

onursumer
09-01-2012, 12:45
serkan alkolle araç kullanmayı kesinlikle savunmuyorum ama

bu promil olayı insandan insana çok farkediyor hatta bunla ilgili bir dava olmuştu yanlış hatırlamıyorsam

adamın biri çok yüksek promille yakalandı fakat bu promil değerinin onun trafiği riske edicek şekilde reflekslerini azaltmadığını savunuyordu

davayıda kazanmış olması lazım :)

mrtngn
09-01-2012, 12:48
İyi dilekleri için herkese tesekkür ederim..Tek dilegim sınırın altında cıkması :) Sabırsızlıkla bekliyorum..Alkollü direksiyon basına geçmek hiç yaptıgım bisey değildir ya aracı baskasına veririm yada kendim kullancaksam alkol almam ama dün bi cahillikle (artık öle diyorum :) ) yaptık bisey...

Toplamda 3 bira içtim.İlkini içtikten sonra aradan 45 dk. civarı geçti sonra diğerlerini içtim arada bu sekilde bi zaman vardı ve bittikten 10dk sonra çevirmeye girdim.. Ayrıca adli tıpta bi tanıdık bulduk alınan kanlar vs memurlar tarafından kurye yada kargoyla yollanıyomuş kesin olarak söyledikleri bu..

mrtngn
09-01-2012, 12:54

En cok zoruma gidende bu işte :):) İnan 90-100 biseyler cıksa içtim kaptırdım derim düşünmem bile..

serkan alkolle araç kullanmayı kesinlikle savunmuyorum ama

bu promil olayı insandan insana çok farkediyor hatta bunla ilgili bir dava olmuştu yanlış hatırlamıyorsam

adamın biri çok yüksek promille yakalandı fakat bu promil değerinin onun trafiği riske edicek şekilde reflekslerini azaltmadığını savunuyordu

davayıda kazanmış olması lazım :)

Yanımdaki arkadasta benimle aynı birayı içti arabayı baglatmamak için ona teslim edilcekti onuda ölçtüler 78 promil cıktı...Ve dedigin gibi alkol namına en ufak bisey hissetmiyodum..Ve işin en sacma tarafı alkolü agzına sürmeyen insanın sakız çignemesinden yada meyve suyu içmesinden dolayı 5-10 hatta 15 promil cıkması cok dandik bi sistem oldugunu gösteriyor bence

CRUEL
09-01-2012, 13:05
abi üflemiceksn alkol varsa yahu ben 1 bira bile içsem üflemiyorum çamura yatıyorum:D üflemem o cihazı yanlış ölçüyor zorlamı üfletcen vs diyorum adli tıpa gidelim diyorum.bikaç kez alkollü girdiğim çevirmede tamam git sen diyip saldılar:D tabi bunlardan önce bikere kaptırmıştım o zaman acemiydim:D not olarak süt içmek çok iyi geliyor promili büyük oranda düşürüyor.denedik gördük:D

umut01
09-01-2012, 14:06
arkadaşlar içtiğimiz alkolün ham maddesi olan meyvelerin içinde de alkol var.
detaylı bakmak isteyenler için: Fermente gıdalar ve alkol oranları! / İyilik Güzellik (http://www.iyilikguzellik.com/haber.php?haber_id=2197)

DENON
09-01-2012, 14:11
2 bıra içtikten 30 dakika sonra falan bol buzlu su için promıl %25 oranında düşer :D her zaman yaparım bunu :D

Burak K.
09-01-2012, 14:20
Araba varken maksimum 2 bira ya da 1 kadeh şarap falan. :)

Geçmiş olsun,inşallah alırsınız ehliyetinizi geri 51 Promilden kaptırmak kötü olmuş...

melih
09-01-2012, 14:21
benim yaşadığım olayı anlatayım

kaza geçirmiştik ve polis geldi alkol testi yaptı ve 230 promil alkol cıktı işin ilginçi ben hiç alkol içmemiştim sıfır alkol vardı bende itraz ettim kan testi yaptırmak istedim hemen karakola gittik ve evrakları hazırladılar şişli etfal hastesinden kan aldılar aldıklarını dikkat ettim hastanede kalan evrakların üzerine senin kanından sürüyolar ve örnek olarak kalıyor sonra polislerle bilikte adli tıpa gittik kanı teslim ettik sonra sonuç bekledik sen ilgilenmezsen baya süreç suruyo dewamlı sorman lazım ve tandık olması buyuk avantaj ben bile 1 ayda öğrenmiştim sonuç olarak alkolsuz sonuç çıktı ve yazdıklrı cezayı vs ödemedim zaten kan testi sonuçlanana kadar ödemiyosun ve bunlar 2 saat içinde yapılması gerekli geçerse senin verdiğin kan geçersiz sayılıyo özellikle saate çok dikkat ediyolar

geçmiş olsun bu arada..

judgeGTI
09-01-2012, 14:44
her türlü senin lehine olucaktır sonuç alırsın büyük ihtimal ehliyetini yalnız aradaki süreci çok iyi bilmiyoru mbende.

ben 1 tek bıraya 2 ay evvel ehliyeti kaptırdım ya ona üzülüyorum :s

orkuteren
09-01-2012, 14:46
hastanede çalışıyorum, ceza kesilen saate her 30 dakika için %15 ekliyorlar diye biliyorum çıkan sonuca göre. çok yakın bi arkadaşım için uğraştım polis yakalandığında 65 promil ile ceza yedi hastanede bizzat kanını aldım ben çalıştım 42 promil çıktı hesaplamaya göre 47 promile denk gelmişti hastanedeki doktora rapor yazdırdık karakolada elden götürdük itiraz davası açtık 7-8 ay oldu hala bir sonuç yok tabi bu arada davayı kaybedersek yediğimiz cezayada faiz işliyor

ahk
09-01-2012, 14:56
polisin çevirme anı ile kan alınma anındaki süre boyunca düşmeler çıkan değere ekleniyor yani kandan xx çıktı 1 saat beklendiği için asıl değer yy'dir gibi belirtilir 1 saatin altındaysa dikkat etmeyebilirler ama adli tıptan sende alabilirsin avukatıma vericem dersin bi kopya istersin.
2002'de bi kazada acil'de benden de kandan aldılar adli tıptan bir nüsha alıp mahkemeye götür dediler bende avukatıma vericem deyip bi nüsha daha almıştım onu açıp baktım sonra diğerini mahkemeye vermiştim ne olur ne olmaz yanlış ölçüm yaparlarsa mahkemeye ulaştımı dönüş yok.

vtec powe®
09-01-2012, 15:24
genclik yıllarımızda bende 51 promilden ehliyetimi kaptırmıştım, cok acı bir durum.

alkollü direksiyona gecmekten kaçınıyorum ama olduki mecbur aracı kullanmak zorunda kalırsam cevirmeyede yakalanırsam o aletleri asla üflemem, direk kan testine giderim.çoğunun kalibresi bozuk, ölçümü hatalı.zorla kimseye üfletemezler aklınızda olsun.

kan testinde promilinin daha düşük çıkacağına inanıyorum allah yardımcın olsun.

ALPER-VNS
09-01-2012, 15:45
amerikada promil olayı yok galiba düz çizgide yürütüyolar önce falan? paraları mı yetmiye bizim üflediğimiz zımbırtıları almaya yoksa sana 1 bira bile yürümekte zorluk çektirtiyosa alıyolar mı ehliyetini.. ya da tam tersi 5 bira içtin yürüyebiliyosan sorun olmuyo mu?

RottingChrist
09-01-2012, 16:03
iş yerinde bir eleman sabah saatinde kaza yaptı. olay yerine gittik herif polislerle dalaştığı için alkollü olabileceğinden şüphelenip üflettiler ve 25 üstünde çıktı. polisler gelene kadar sık sık sigara içmiş sanırım nedeni bu. ama kaza olmuşsa az da olsa alkol çıkıyorsa prosedür farklı işliyor bildiğim kadarıyla. ehliyeti alırken kursta söylenenler kafama takılmıştı. sigara ve yeşil elma promili yükseltiyor demişlerdi.

ahk
09-01-2012, 17:17
Elma veya bazı meyveler ve bazı şuruplarda alkol mevcuttur tabi bu size 25 promil çıkarması için sağlam meyve ve şurup içmeniz gerekirki bu imkansızdır :) büyük ihtimal alet problemlidir ve kan testinede çok güvenmeyin sonuçta Türkiye'de tahlil yaptırıp hamile çıkan erkeklerde mevcut :)

turbo&quattro
09-01-2012, 17:38
amerikada promil olayı yok galiba düz çizgide yürütüyolar önce falan? paraları mı yetmiye bizim üflediğimiz zımbırtıları almaya yoksa sana 1 bira bile yürümekte zorluk çektirtiyosa alıyolar mı ehliyetini.. ya da tam tersi 5 bira içtin yürüyebiliyosan sorun olmuyo mu?

burada alkollu kullanacagina ol daha iyi :)

Bir arkadasim yakalanmisti alkollu. Harcadigi binlerce dolarin yaninda arabasina bir aparat taktilar uflemeden calismayan. kaninda %1 alkol olsa dahi calismiyor arac. Ve giderken her 20dk da br galiba tekrar uflemek zorunda. Eger uflemezse makina onu rapor ediyor ve hesabini soruyorlar. Oyle bir sene araba kullandi .

http://img85.imageshack.us/img85/7943/0802092018a.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/85/0802092018a.jpg/)

Su anki ev arkadasimda alkollu yakalandi. 6 ay her hafta sali gunleri aksam 6 da kursa gitti psikolojik vs...den dolayi. Kursa gittigi gunlerde ise gidemedi. Avukat masraflari bir yana ise gidemedigi gunlerdeki maddi kaybida cok buyukyu. Sonuc olarak ehliyetini birkac ay once geri aldi ama bir isaret koydular ehliyetine yani mimlediler su an odedigi sigotra primi cok yuksek ve biryere icki icmeye gittiginde cok fazla alkol alamiyor, vermiyorlar.

Turk bir arkadasimin esi asiri alkolluydu ( o gece beraberdik) . Kavga ettiler ve bu cikti gitti. Otoban kenarinda biryerde sizmis kalmis anahtar arabanin uzerindeyken. Polisler yakaliyor ve nezarete atiyorlar sabaha karsi biz cikardik. Avukatlar, mahkemeler vs cok ugrastilar siciline isletmemek icin ( hatun fbi da, gizli serviste fln calismis onemli biri ) ama olmadi. Su an haftanin 1 gunu psikolojik kursa gidiyor ve araba kullanamiyor.

TRde 6 ay ve 500kusur tl ceza hicbirsey.

ALPER-VNS
09-01-2012, 17:43
filmler diskavıri çenıl vs yalanmış demek çizgidee yürütüyolardı ama :)

turbo&quattro
09-01-2012, 17:45
bunlar cizgide yuruyemeyenler :) Zil zurna cizgide yuruyupte gecenler var.

dc_crx
09-01-2012, 17:48
yılbaşı günü çevirmeye girdim0.57promilden de benim ehliyetime el konuldu ve 650 Tl para cezası inş.. adli tıptan güzel sonuçlar gelir..

SekoLive
09-01-2012, 17:49
turbo quatro yazdkdan sonra burda alkollu kullanım artıcakdır bu yazıyı okuyan böyle ameriga mı olurla diyip bi ufak içesi gelir :D

harbi kurallar kural gibiymis :D

levent
09-01-2012, 18:34
Alkolle birlikte sigara da içsen promil artar diye biliyorum ben, etkilemiş olabilir. Promilmetreler biraz fazla gösteriyor kanımca, inş kaptırmazsın ehliyetini.

geçmiş olsn 1 bira bile içilse araba sürülmesine taraf değilim 6 ay ve 480 lira benim için cok büyük sıkıntı yaratır. taksiye vericem 50-60 lira da olsa önemi olmaz.
inş alırsın ehliyetini.

Aynen Serkan,

içeceksem arabayla çıkmam bende kolay kolay, ama arabayla çıkıpta içkili biyere gidersemde 1 bira içerim yeter.

S.Özeren
09-01-2012, 18:37
turbo nun yazısından sonra ehliyeti 2 yıl versem koymaz heralde :D gerçi ben 2. kez yakalanırsamda mahmeke psikolojik tedavi vs var cezada 1000 küsür rakama çıkıyor

mrtngn
09-01-2012, 18:53
Yarın tekrar adli tıpı arayıp görüscem polislerle biraz tartıstgımız için mahkemeye götürürlerken itiraz edip saat farkını falan gösterip yükseltirler diye tereddütteyim hala..Eger sonucları bana verip mahkemeye götürmem istenirse bu sekilde sansım varsa bu sekilde yapıcam yoksa el kol baglı beklicez anlasılan :) Ayrıca mahkemeye cıkma gibi bi durum söz konusu değil dimi ?? Savcı falan biseyler söylediler karakolda ama

ef186
09-01-2012, 19:29

O yurutme burna dokundurma vb. Testlerin ardindan gerek gordugu taktirde cikartip cihazi ufletiyo ;)
Aracta bir nevi bitki kurusu var diyelim ve polis suphe etti araclarinda o maddeninzararli olup olmadigini ( nedemek istedigimi anlamissinizdir ) test edicek kit bile mevcut .
Donanimlari ve bilgileri bizim memleketimizin imkanlarinin cok uzerinde . Keske bizim ulkemizde de bu imkanlar olsa ...

Kaza aninda ilk yardim icin bir kit var adamlarin polis araclarinda dersin ki polismi yoksa ambulansmi geldi basima ...

McS
09-01-2012, 20:16
Çok Geçmiş olsun aynı durum geçen sene benim başıma geldi bende 56 promil çıkmıştı ve ehliyet 6 ay gitti polisin bana dediği şeyi size söyliyim şimdi
polisle aramızda geçen diyalog:

-55 promil çıkarsa bırakıcam ama 56 derse alırım ehliyetini
-abi sınır 50 diğilmi
-bu cihazların %10 yanılma payı var

yani sonuç olarak öğrendimki 55 promile kadar ehliyet gitmiyomuş 56 promilin altında el koyulan görmemiştim ve ben kan testi istememe rağmen yapılmamıştı o gün bugündür kafamı kurcalar var bu işte bi iş ;) Tekrar geçmiş olsun kardeşim 590 lira ceza yemiştim ben geçen sene bu sene ne oldu bilemiyorum
bide dip not düşelim :D :cezayı ödemeden ehliyetini alabiliyosun ben hayla ödemedim :P

Schumi
10-01-2012, 00:18
20 promilde ehliyetin 1 sene alınıp 1000 tl ceza ödenmesi lazım. Hadi olsun 25 promil. 50 bile çok.

Fatih_
10-01-2012, 03:27
Bir arkadaşım hem ehliyetsiz hem 58 promil alkollu yakalandı 650tl gibi bir ceza almıştı sanırım ?

bu ehliyetsizlik cezası mı alkol cezası mı ?

şimdi soruyorum ne oldu ödedin mi nasıl oldu diye , yoo ödemedim diyerek rahat rahat geziyor :D
sonunu merak ediyorum :D

levent
10-01-2012, 03:29
20 promilde ehliyetin 1 sene alınıp 1000 tl ceza ödenmesi lazım. Hadi olsun 25 promil. 50 bile çok.

+ 1000 TL az :)

bskone
10-01-2012, 06:01
TEKZEN YAPI MARKET | OOKAY DİJİTAL ALKOL ÖLÇER (http://www.tekzen.com.tr/newsite/prd-833492001-ookay_dijital_alkol_olcer.aspx) polise gerek kalmadan kendi alkolünüzü kendiniz ölçün :) ne derecede dogru cıkar bilemem

mrtngn
16-01-2012, 18:55
Böyle adaletin sistemin içine tüküreyim ben yaa !! Adli tıptaki tanıdıkla konustuk bugün belli olmus kan testi 50 promil cıkmıs...Yarın ehliyete el koyan karakola gönderilcekmiş ondan sonra savcılıga gitcekmiş sonuclanması 1 haftayı bulurmus..Bu durumu teyit etmek için mahalledeki karakola sordum ordaki memurda 50 promildende ehliyete el konulur bisey değişmez dedi iyice canım sıkıldı...Etrafımda bu durumu yasayanlar max 3-4 ünde sonuclanmıs tum islemleri..

Nedir tam olarak yasal sınır,50 promildende gidiyomu ehliyet?? İyice sıyırcam belirsizlikler yüzünden

Cliosportve
16-01-2012, 18:58
Böyle adaletin sistemin içine tüküreyim ben yaa !! Adli tıptaki tanıdıkla konustuk bugün belli olmus kan testi 50 promil cıkmıs...Yarın ehliyete el koyan karakola gönderilcekmiş ondan sonra savcılıga gitcekmiş sonuclanması 1 haftayı bulurmus..Bu durumu teyit etmek için mahalledeki karakola sordum ordaki memurda 50 promildende ehliyete el konulur bisey değişmez dedi iyice canım sıkıldı...Etrafımda bu durumu yasayanlar max 3-4 ünde sonuclanmıs tum islemleri..

Nedir tam olarak yasal sınır,50 promildende gidiyomu ehliyet?? İyice sıyırcam belirsizlikler yüzünden

50promilden gidiyor ehliyet
Konudan baya ümitliydik
6 ay çabuk geçiyor benimde almıilardı 57 den

mrtngn
16-01-2012, 19:20
Yapma beeee !!! Aleti üfleten polis 50 olsaydı bisey olmucaktı yollucaktık dedi o aksam bide 1 promilden işlem yapcaz dedi hatta ki anlamadıgım kanda ve cihazda bukadar yakın sonuclar cıkması cok sasırttı beni

mrtngn
10-07-2012, 13:38
Bugün itibari ile ehliyetime kavusmus bulunmaktayım :D :D Allah kimseye ehliyetsizlik durumlarını yasatmasın diyorum...

@Livestrong' un dedigi gibi dün alamadım günün tam dolması lazımmış :)

Kac promilden el koyuldugunu paylasayım da kader utansın :D :D

http://i46.tinypic.com/2jch9p0.jpg

nostra
10-07-2012, 13:48
iyi hadi geçmiş olsun.bundan sonra alkol alıp direksiyona geçmezsin..

usk
10-07-2012, 14:13
Bugün itibari ile ehliyetime kavusmus bulunmaktayım :D :D Allah kimseye ehliyetsizlik durumlarını yasatmasın diyorum...

@Livestrong' un dedigi gibi dün alamadım günün tam dolması lazımmış :)

Kac promilden el koyuldugunu paylasayım da kader utansın :D :D

http://i46.tinypic.com/2jch9p0.jpg

Bu kağıttaki promil oranı tam olarak kaç biraya eşit acaba :)

toplumumuzda her zaman benimde çok duyduğum 1 biradan bişey olmaz düşüncesi var

cRc Ramo
10-07-2012, 14:38
1 bıradan bişey olmaz demeyin, 105 promil çıktı bende:) neyseki atlattık o günleri 6 ay korkakorka araba kullanmak cidden çok sıkıntılı bi süreç:o

arkadaş sanada geçmiş olsun:icon_tup:

ben bıraktım alkolu iyikide bırakmışım diyorum ve herkese tavsiye ediyorum:)

uerbas
10-07-2012, 15:26
ben geçen sene verdim bi arjantin bardakla :D 0,71 vermişti üstelik üstünden 3 saat geçmesine rağmen, ehliyetsiz ilk 5gün hırsızmışsın gibi hissediyosun :) sonra artık yırtık oluyosun maalesef :) polis olabileceğini şüphelendiğim yerlerde arabayı çekip bıraktığım zamanlar olmuştu :D şuanki sevincini anlayabiliyorum :D

Jem89
10-07-2012, 15:29
1 bira içip direksiyon başına oturmam.. Riske gireceksem tam gireyim içerim 10 tane öyle geçerim :D Şaka bir yana 2 sene beklemiş biri olarak bende artık alkollü araç kullanmamaya dikkat ediyorum.. :)

EEE
10-07-2012, 15:31
İnşallah düşmüştür.. :) Gerçekten çok kötü bir durum çünkü..

Adli tip cevirme saati ve kan testi saati arasinda hesap yaparak cevirme ani promil hesabi yaparak rapor hazirliyor saat basi10 promil gibi bir hesap metodu vardi yanli hatirlamiyorsam

mrtngn
10-07-2012, 15:38
Bisey olmaz diye bi durum yok aslında kişinin bünyesine,kilosuna vs herseye baglı..

Benim durumum; 1 tuborg içtim yarım saat sonra 2 tane daha içtim.İçtigim gibi hareket ettim ve cevirmeye girmem 5 dakikayı buldu yada bulmadı..Üfledigimde 51 cıktı,kan testim 50 cıktı :) Ama aradan gecen zaman farkınıda koydular :D :D Saat basına 15 promil ekleniyormuş..

Bir daha 1 bira dahi olsa binmem arabaya dilim yandı baya baya :D :D 2 sene alınsa ne olur bilmiyorum Allah göstermesin :) :) Ve en cok moral bozan şey ehliyet oldugunda bitane polis durdurmazken,ehliyet olmadıgında adım bası polisle göz göze geliyosun :D :D