Orijinalini görmek için tıklayınız : 1.4 Tsi Polo Gti,İbiza Cupra Bocanegra Sorunlarınız Önerileriniz Paylaşımlarınız
onursumer
01-06-2015, 20:59
bende yarın teslim alıcam kısmetse :)
DGK96_RC
02-06-2015, 07:56
allah kaza bela vermesin güle güle kullan
O siyaha 75 isteyen kafayı boZmuş:) onun gazına gelen bi tane kırmızıda 72 yaZmış :) varmı güzel ülkemde böyle saf adam
Katılıyorum. Ben 5 kapılı olduğu için gti ı tercih ettim. 3 kapılı alacak olsam kesinlikle ibiza cupra alirdim. Genelde gti tercih edenler 5 kapı olduğu için tercih ediyorlar.
Bence tek kapi da olsa kesinlikle gti secilmeli. Ayni sinifta olsalarda, ic mekan kalitesi, ve doluluk hissi olarak, polo belli bir farkla ibizadan daha kaliteli. Ancak tasarimi seven, ve cok para vermek istemeyene laf etmem.
Sadece 100km de kirmizi cam tavan ibiza cupra 64.500 isteyen arkdas olursa 544 6771984 arac kapali garajimda duruyor yurtdisina cikacagim icin satiliktir
Satilmazsa bekleywcek acelesi yoktur
yusuf yılmaz
03-06-2015, 11:02
Sadece 100km de kirmizi cam tavan ibiza cupra 64.500 isteyen arkdas olursa 544 6771984 arac kapali garajimda duruyor yurtdisina cikacagim icin satiliktir
Satilmazsa bekleywcek acelesi yoktur
tebrikler bence güzel bir yatırım olmuş ekim gibi yeni 1.8 lt ler bekleniyor fiyat aralığı 90-100 olunca sizin arabanız sıfır niyetine güçlü bir fiyata satılabilir
Mesela bende araç alırken tek kapı gti az vardı buldum aldım. 5 kapı gti pek hoşuma gitmiyo adı üstünde gti. 3 kapı olması lazım aynı şey r içinde geçerli bence
MertSerhanÖ.
07-06-2015, 10:51
2013 veya üzeri Ibiza Cupra arıyorum.İlan harici elinde olup satmak isteyenler varsa pm bekliyorum.
yusuf yılmaz
08-06-2015, 10:44
4 piston 330 mm fren kitimiz sonunda takılmıştır:)
Hızlı Resim yükle, internette paylaş | resim upload | bedava resim (http://hizliresim.com/1yaXJj)
Hızlı Resim yükle, internette paylaş | resim upload | bedava resim (http://hizliresim.com/ZDj03G)
2013 ve üzeri cth motor , kırmızı renk, cam tavan , bi xenon rcd 510 polo gti arıyorum. Elinde olup satmak isteyen pm atabilir. 3 kapı 5 kapı farketmez .
OrcunInce
08-06-2015, 20:13
4 piston 330 mm fren kitimiz sonunda takılmıştır:)
Hızlı Resim yükle, internette paylaş | resim upload | bedava resim (http://hizliresim.com/1yaXJj)
Hızlı Resim yükle, internette paylaş | resim upload | bedava resim (http://hizliresim.com/ZDj03G)
Güle güle kullan Yusuf abi. :)
DGK96_RC
12-06-2015, 08:37
kırmızı cam tavanlılar revaçda hey maşallah valla 1.8 ler geldiginde 180 lik cupralar altın altın olacak
elinde orjınal 1.4tsi katalitiği olan lutfen bana ulaşabılırmı?? fiyatta lütfen uçmayacaklar dönüş sağlasın muayne için gerekmekte.
Masterpiece
13-06-2015, 22:44
Bende 2013 cam tavan cupra arıyorum öncelik kırmızı renk beyazda olabilir...
2011 4 kapı cam tavanlı beyaz kaza boya değişen yok ilanı da yok isteyenlerle pm yoluyla irtibata geçebiliriz
ahmet_xy
16-06-2015, 12:42
1 haziran 2015'ten itibaren tüm benzinli vw'lerde yakıt filtresi değişimi kaldırılmış. müşteri isterse değiştirilecekmiş.
edit: eskiden 30bin km'de bir değişim yapılıyordu.
1 haziran 2015'ten itibaren tüm benzinli vw'lerde yakıt filtresi değişimi kaldırılmış. müşteri isterse değiştirilecekmiş.
edit: eskiden 30bin km'de bir değişim yapılıyordu.
Filtreleme yapamasın uzun km ler sonra yakıttaki partiküller motora zarar versin de para kazanalım diye düşünüyor heralde vw. Saçma bi hareket olmuş o iş.
ahmet_xy
16-06-2015, 14:11
Filtreleme yapamasın uzun km ler sonra yakıttaki partiküller motora zarar versin de para kazanalım diye düşünüyor heralde vw. Saçma bi hareket olmuş o iş.
gerekçe olarak ülkemizdeki yakıt kalitesinin iyileşmesiymiş. serviste okudum gerekçeyi :)
İkinci el polo gti bakıyorum , arabaların servis geçmişine nasıl ulaşabilirim ? Servisler bilgileri paylaşıyor mu ?
gerekçe olarak ülkemizdeki yakıt kalitesinin iyileşmesiymiş. serviste okudum gerekçeyi :)
Bu iş sanayideki şanzıman Yağı değişmez mantalitesine sahip bazı ustaların mantığıyla örtüşür bitek..
neothenew
23-06-2015, 10:13
Arkadaşlar, bir kaç acil sorum olacak, gün içinde parça parça da olsa bilenler yanıt verirse çok iyi olur:
-2015 Ibıza Cupra rodajında nelere dikkat edilmelidir. Ne kadar süre rodaj yapılmalıdır(1000km-1500 km?, uzun yol sabit sürat mi, şehir trafiği mi?) Tavsiyelere açığım. Ama yanıt acil, yarın uzun yola çıkıyorum çünkü.
-Fabrika çıkışı araçtaki motor yağı hangi özellikte ve ne markadır? Teslim aldığım gibi uzun yol yapacağım, yağ sorunu olursa takviye için yanımda hangi marka ve tip yağ bulundurayım yedekte? Castrol 5w30 mudur ?
-Yakıt olarak ne öneriyorsunuz, çoğu 97 oktan gerçek 97 oktan bile değil diyip BP 95 oktanla mı fullesem acaba? Fark hisseden?
-2013 sonrası Cupralarda(Beyaz dot matrix ekranlı radyo) bluetooth telefon bağlama özelliği var mıdır? Varsa nasıl aktive ederiz?
-Güncel ıbıza cupra'nın kullanım kılavuzunu pdf olarak aradım ama bulamadım, tablete yüklemek için bulursam çok iyi olacak. Elinde olan yükleyebilir mi linkini?
individual
23-06-2015, 10:18
Arkadaşlar, bir kaç acil sorum olacak, gün içinde parça parça da olsa bilenler yanıt verirse çok iyi olur:
-2015 Ibıza Cupra rodajında nelere dikkat edilmelidir. Ne kadar süre rodaj yapılmalıdır(1000km-1500 km?, uzun yol sabit sürat mi, şehir trafiği mi?) Tavsiyelere açığım. Ama yanıt acil, yarın uzun yola çıkıyorum çünkü.
-Fabrika çıkışı araçtaki motor yağı hangi özellikte ve ne markadır? Teslim aldığım gibi uzun yol yapacağım, yağ sorunu olursa takviye için yanımda hangi marka ve tip yağ bulundurayım yedekte? Castrol 5w30 mudur ?
-Yakıt olarak ne öneriyorsunuz, çoğu 97 oktan gerçek 97 oktan bile değil diyip BP 95 oktanla mı fullesem acaba? Fark hisseden?
-2013 sonrası Cupralarda(Beyaz dot matrix ekranlı radyo) bluetooth telefon bağlama özelliği var mıdır? Varsa nasıl aktive ederiz?
-Güncel ıbıza cupra'nın kullanım kılavuzunu pdf olarak aradım ama bulamadım, tablete yüklemek için bulursam çok iyi olacak.
Öncelik'le hayırlı olsun.
Rodaj olarak kullanma kılavuzunda ilk 1.500KM kademeli olarak hız artışı yapınız.Ani hızlanma ve fren yapmayınız yazıyor.
Ben uzun yol deneyiminde belli sürede 100km sonra 110km sonra 120km sonra 90km ara hız değişimleri yaparak yaptım.
Yağ olarak'da seat'ın önerdiği yağı yanınızda bulunsun.
Bluetooth içinde ekstra donanım'da aldınızmı ?
Almadıysanız standart olarak gelmiyor.
neothenew
23-06-2015, 11:01
Teşekkür ederim, umarım memnun kalırım. Bayideki son aracı alınca ekstra paket tercih etme şansım olmadı. Sipariş formunda bluetooth opsiyonu yazmıyordu. Yoktur büyük ihtimalle de kinder sürpriz çıkar mı acaba diye sormak istemiştim BT olayını.
Seat'ın önerdiği yağı tam bilemedim işte, cupralara kullanıcıların çoğu tavsiye etmese de Seat Castrol öneriyor diye okumuştum geçmiş sayfalarda ama tam tipinden emin olamadım.
Biraz aşırı temkinli ve kötümser bir tipim ben, sabah aracın yağ çubuğunu kontrol edeceğim yola çıkmadan, yolda oldu da sarı yağ uyarısı yakarsak tam 1 lt mi yağ ekliyorduk?
individual
23-06-2015, 11:16
Teşekkür ederim, umarım memnun kalırım. Bayideki son aracı alınca ekstra paket tercih etme şansım olmadı. Sipariş formunda bluetooth opsiyonu yazmıyordu. Yoktur büyük ihtimalle de kinder sürpriz çıkar mı acaba diye sormak istemiştim BT olayını.
Seat'ın önerdiği yağı tam bilemedim işte, cupralara kullanıcıların çoğu tavsiye etmese de Seat Castrol öneriyor diye okumuştum geçmiş sayfalarda ama tam tipinden emin olamadım.
Biraz aşırı temkinli ve kötümser bir tipim ben, sabah aracın yağ çubuğunu kontrol edeceğim yola çıkmadan, yolda oldu da sarı yağ uyarısı yakarsak tam 1 lt mi yağ ekliyorduk?
Aşırı kötümser düşünmeyin.
2013 ilk partiden benim yakın arkadaşım en full diyebileceğimiz ibiza cupra aldı.
1 sene kullandı.Hatta bende kullandım bir kere bile yağ ışığı yada arıza vermedi.İlk bakımda sadece 250gram yağ eklendi fazladan o kadar.
Aracı sattı alan genç arkadaşımız 1 hafta sonra arada abi bu araba yağ ışığı yaktı dedi.
Artık nasıl kullandıysa paso gazladı sıktı arabayı sanırım.
Ne kadar'da spor bir otomobil'de olsa 1.4cc turbo supercharge bir motor'a sahip.
Fındık kadar motor'dan 180hp güç elde etmişler.
Motor ısınmadan gazlanırsa stop ederken biraz arabayı dinlendirip stop edilmezse bu tarz sorunlar yaşanır.
neothenew
23-06-2015, 12:51
Motor stop etmeden bekleme olayı bende takıntı halinde zaten, megane'da hep dikkat ettim, ayrıca ısınmadan da gazlamadım... Hiç sorun yaşamadan kullandım. Cupra'da da sorunsuz bir kullanım sağlarım umarım. Zaten stock binmek için aldım, en fazla coilover ve fren kiti modifiyesine girerim, dp ve yazılım bile düşünmüyorum şimdilik...
Teşekkürler tavsiyeler için...
neothenew
23-06-2015, 12:54
Peki Cupra'larda yağ sıcaklığı görebileceğimiz bir gizli menü var mı bildiğiniz? Kırmızı ekranlı klima olanlarda gizli menülere giriliyordu. 2013 sonrası olanlarda da uygulanabilir mi acaba?
OrcunInce
23-06-2015, 13:18
Peki Cupra'larda yağ sıcaklığı görebileceğimiz bir gizli menü var mı bildiğiniz? Kırmızı ekranlı klima olanlarda gizli menülere giriliyordu. 2013 sonrası olanlarda da uygulanabilir mi acaba?
Yok maalesef ama sensör takılırsa okunabiliyor diye birşeyler okumuştum zamanındna.
Öncelikle Hayırlı olsun,
Bu kadar kötümser olmaya gerek yok. Ben sizin kadar kötümser değilim ama aşırı titizimdir :)
Rodaj çok önemli rodajınızı iyi yapmanız gerekiyor ki ilerde yağ yakma sorunu ile karşılaşmayın.1500 km kadar ani hızlanmalardan kaçının. Rodajdan sonra uzun yol yapmanızı öneririm ve yol boyunca performanslı kullanın daha sonra 7500 km'de yağ yağ filtresi değiştirirseniz motor ömrü açısından iyi olur zaten ilk bakım 15.000 Km'de. Performanslı kullanımdan sonra asla hemen stop etmeyin, soğuk motorda gazlamayın. Kendi aracım ve 2 arkadaşımın cuprasını bu şekilde rodaj yaptık. Hiçbir araçta ne yağ yakma problemi ile karşılaştik ne başka bişey ve hepsi stock olarak en iyi yürüyen araçlar.
Ayrıca yağı kontrol ederken 1 gün beklemeye özen gösterin yani akşam bırakıyorsanız aracı sabah bakın yağına çünkü yağın süzülmesi biraz zaman alıyor. Eğer sıcakken bakarsanız yağ çubuğunuz eksik gösterebilir :)
Keyifli sürüşler :)
onursumer
23-06-2015, 15:56
polodaki gibi ana ekrandan yağ sıcaklığına bakılamıyormu cuprada ?
individual
23-06-2015, 16:07
polodaki gibi ana ekrandan yağ sıcaklığına bakılamıyormu cuprada ?
ana ekran'da yakıt,ortalama,hız ve saat var.Motor sıcaklık ve yağ sıcaklığını göstermiyor.Polo'daki gibi kapsamlı bir ekranı yok.
Resimdeki ekran'dan almak lazım.
O ekrandan alınca Hız G kuvveti süre time lap hepsini veriyor.Motor sıcaklık yağ falanda vardı.
http://autoprova.net/yahoo_site_admin/assets/images/navigatie.323102441_std.jpg
http://fs2.directupload.net/images/150319/rkz5nc5s.jpg
http://farm6.staticflickr.com/5541/11315458264_72aeac7412_z.jpg
http://farm8.staticflickr.com/7416/11315461324_e49dcb4332_z.jpg
onursumer
23-06-2015, 16:10
çok garipsedim , herşeyi aynı iken :) en azından kadrandan takip edilebilmeliydi anlaması zor şu donanım olayını :D
neothenew
23-06-2015, 16:19
Evet haklısınız arkadaşlar, kötümser olmamak lazım, hayırlısıyla kazasız belasız kullanayım yeni aracımı:)
O navigasyon ekranı gibi aparattan hiç görmemiştim Türkiye'de. Bu kadar işe yarıyorsa(Sırf yağ ve motor sıcaklığı için değer) bir şekilde edinip bizim araçlara uygulamak mümkün olur mu acaba?
i-vtec07
23-06-2015, 16:28
Evet haklısınız arkadaşlar, kötümser olmamak lazım, hayırlısıyla kazasız belasız kullanayım yeni aracımı:)
O navigasyon ekranı gibi aparattan hiç görmemiştim Türkiye'de. Bu kadar işe yarıyorsa(Sırf yağ ve motor sıcaklığı için değer) bir şekilde edinip bizim araçlara uygulamak mümkün olur mu acaba?
abi hayırlı olsun aracın ama satacağın zaman burdan haber ver lütfen :) :) marş basar basmaz dip gaz yapılan cupra gtı çok fazla malesef .
yusuf yılmaz
23-06-2015, 16:29
bir ara satın alnırken opsiyon olarak alınıyordu fakat ben onda yağ sıcaklık gösterdiğini ilk defa burda duydum sanıyorum yok ama yinede serviste şansınız varsa bir bilene sormak gerek bundan sonra ise getirecekleri dahada meçhul belki yeni gelen 1.8 lerle getirme şansı olabilir bu araca uyarsa tabiki
fren kiti bu araca kesin lazım polo kadar dahi fren gücü yok 288 mm discler balatalar ve tek piston kaliper çok zayıf kalıyor yalnız kit fiyatları hazır alırsanız 7 bin tl seviyelerinde
neothenew
24-06-2015, 04:20
Eyvallah kardeşim, aracı satma zamanı gelince yine ilk buradan açarım zaten ilan:) Hele bir rodajdan çıkıp keyif için kullanmaya başlayayım da...
Yusuf Bey, Ap racingin önceden opsiyon olarak alınabilen fren kitlerinin fiyatı uygunmuş aslında. Neyse biraz kullanayım da balataları eskitince fren opsiyonlarını gözden geçiririm zaten.
mannerboy
29-06-2015, 10:32
polo gti de dump valve takınca artısı oluyormu orijinali kaçırıyor falan diyolar ? yazılımsız olarak max kaç hp alan var.dp dp filtre bobin buji egzos methanol kit intercooler vs vs takıp aracı yormadan
redbull35
29-06-2015, 17:55
polo gti de dump valve takınca artısı oluyormu orijinali kaçırıyor falan diyolar ? yazılımsız olarak max kaç hp alan var.dp dp filtre bobin buji egzos methanol kit intercooler vs vs takıp aracı yormadan
Bu dediklerinizi takınca yazılımsız nasıl olacak ki?
Yazılımsız o taktıklarınızla aracınız yavaşlar taktığınız parçalara göre aracınıza yazılım yapılması gerekiyor.
Yolda lastik basinc uyarisi yandi , kenara cekip baktim inmis lastik yoktu . Torpidan bircok kez tusa bastim ama sonmedi , benzinlikte baktim normaldi . Simdi parkettim sabah tekrar bakcam , sensor mu bozulmus olabilir , hic sert biyerden de gecmedim
Eski boca ve rocco sahibi olan birisi olarak
boca cupra polo 250 gr yağ mevzusunu 10 gunde bir kontrol etmek gerekir.
Motul da en az eksilmeyi denemem sonucu öğrenmiştim.
Bu dediklerini taktığında elbetteki güç alırsın ama yazılımsız boşuna masraf yapmış olursun. Bu yaptıklarınla ve güzel bi yazılımla 240 hp civarında olabilirsin. Ülkemizdeki yakıt kalitesi kötü olduğundan stock araca methanol taktığında araba zaten -4,-5 olan retardı sıfırladığı için güç geliyor. Uzun lafın kısası, yazılım yaptırmak zorunda değilsin elbetteki fakat yazılımsız yaptığında sadece buz dağının görünen tarafını elde etmiş olursun
yusuf yılmaz
01-07-2015, 16:52
arkadaşlar çok az kullanılmış
1.4 tsi lar için
kw galvaniz kaplı st weitec
coilover
v1 1600 tl
v2 2000 tl
kw sway bar 450 tl
r8 bobin 300 tl
methonol kit 1200 tl
profec 1250
dv forge 600
forge wg 500
wagner cooler 2000 tl
05376855070
Masterpiece
01-07-2015, 21:05
Merhaba , yeni aldığım scirocco aracımda kw v2 coilover var fakat bi-xenonlar kısa da 1 metre önü falan aydınlatıyor coilover olduğundan adaptifin sensöründe bi sıkıntı olmuş olabilir mi ?
Merhaba , yeni aldığım scirocco aracımda kw v2 coilover var fakat bi-xenonlar kısa da 1 metre önü falan aydınlatıyor coilover olduğundan adaptifin sensöründe bi sıkıntı olmuş olabilir mi ?
Adaptif bixenon da olsa kaput içinden klasik ayarı mevcut, o ayarı bi kontrol ettir far yükseklik ayar cihazı olan bir yerde derim :)
Masterpiece
01-07-2015, 21:50
Adaptif bixenon da olsa kaput içinden klasik ayarı mevcut, o ayarı bi kontrol ettir far yükseklik ayar cihazı olan bir yerde derim :)
Bu sorunu daha önce konuşulmuştu diye hatırlıyorum polo yada cupra bir araçta olmuş aynı şey ayar kısmı far taraflarlarında bi yerde miydi ? Nerede tam olarak far ayarını da kontrol ettiriyim..
i-vtec07
01-07-2015, 21:50
ayarını bi kontrol ettir tabi ama polo gtı ın aydınlatması çok kötü . rocconun kide aynı şekilde kötü olabilir . neye göre kötü dersen bi-xenon lu a3 e göre yada fb7 cıvıc e göre çok çok zayıf ..
Bu sorunu daha önce konuşulmuştu diye hatırlıyorum polo yada cupra bir araçta olmuş aynı şey ayar kısmı far taraflarlarında bi yerde miydi ? Nerede tam olarak far ayarını da kontrol ettiriyim..
Ayarcılar yerini bilir, ama şöyle örnek foto ekliyim yine de mk6 ve a3 te aynı yerde, sci de aynı yerdedir %99.. Veya alta link ekliyorum, vag-com ile ayarlanabiliyormuş sanırım, o yöntemi denemeli derim öncelikle.
http://www.golfmk6.com/forums/attachment.php?attachmentid=8842&d=1304216737
http://www.uweross.org/Uwe/8PA/Service/8PA-Headlight-Adjust.png
Bir de şuna göz at derim, http://www.ross-tech.com/vag-com/cars/xenonalignment.html
http://www.golfmk6.com/forums/showthread.php?t=17328
Bi-xenon afl farın yükseklik ayarı aynı zamanda arka tekerin oralarda olması lazım.
polo gti için supersprint catback ve 63 lük orta susturucu orj. varex var satlık. ilgilenen pm ile ulaşabilir.
mannerboy
04-07-2015, 09:44
beyler filtre kitini normal boru ile farın arkasına büyük simota koysak ne olur genelde hep filtre kapalı tip kullanılmış
ibizacupra34
05-07-2015, 01:33
arkadaşlar merhaba 2.el 2014 model 20 binde polo gti aldım fakat araç durduğu yerde frene basılı yada değilken veya 1.viteste rölantide giderken direksiyonu tam sağa veya tam sola çevirirken kasılıyo ve titreme oluyor.salı gününe randevu aldım aracı götürücem fakat daha önce yaşamış olan var mı bu durumu veya sizce neyden kaynaklanıyor,bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi lütfen?
ibizacupra34
05-07-2015, 01:44
bu arada polo gti için 63 lük downpipe,krom ara boruları vs. aramaktayım satan arkadaşlar varsa pm atsınlar lütfen
onursumer
05-07-2015, 02:02
Hr spacer alicam 2055571A - 2455571 kodlari uyucagini soylediler ama ebay.de uzerinden arattigimda a3 ve golf cikiyor polo ile uyumlumudur ?
Arkadaşlar cupra için komple egzozumu satıyorm. 1,5 ay önce emilde yaptırdım. Dp 63 lük krom sonda replica varex var, kaliteli olanlardan hepsi emilden alınıp yapıldı. Buradan ulaşabilirsinz; 05077456398 Adnan
onursumer
05-07-2015, 17:25
Hr spacer alicam 2055571A - 2455571 kodlari uyucagini soylediler ama ebay.de uzerinden arattigimda a3 ve golf cikiyor polo ile uyumlumudur ?
Kafam cok karisti sahibindende satilan kitte bu kodlar var satici poloya uyar diyor
Almanyada bu isten hic ama hic anlamayan arkadasa kodu gonderdim alsin diye bu audi vs icin eminmisin diyor
neothenew
05-07-2015, 20:00
Ben alıyor olsam h&r sitesinde uygun yazan koddan başkasını almazdım Onur. Yine de vag grubunda golf ile polo'nun bijon aralıkları aynı mıydı? Eğer aynıysa satan arkadaş golf için olanı poloya takıp kullanmıştır muhtemelen.
golgeoyunu03
05-07-2015, 21:13
Kafam cok karisti sahibindende satilan kitte bu kodlar var satici poloya uyar diyor
Almanyada bu isten hic ama hic anlamayan arkadasa kodu gonderdim alsin diye bu audi vs icin eminmisin diyor
A3-golf ile polo gti-cupra ın bijon ölçüleri farklı, doğru ürünü almazsanız kullanamazsınız
redbull35
05-07-2015, 21:20
Golf 4 lerle aynı bijon ölçüsü
onursumer
05-07-2015, 21:24
Ben alıyor olsam h&r sitesinde uygun yazan koddan başkasını almazdım Onur. Yine de vag grubunda golf ile polo'nun bijon aralıkları aynı mıydı? Eğer aynıysa satan arkadaş golf için olanı poloya takıp kullanmıştır muhtemelen.
Ilan bu
http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-jant-lastik-aksesuar-ekipman-audi-seat-skoda-vw-5x100-5x112-hr-spacer-seti-1.2cm-187404071/detay
saticiya sordum olur dedi kodlarida verdi
Isin garibi hr nin sitesinde polo yu bulamadim :)
redbull35
05-07-2015, 21:30
Farklı jant mı takacaksınız? 5x100 ü 5x112 ye dönüştürüyor yanlış anlamadıysam
onursumer
05-07-2015, 21:30
Ilani yanlis vermisim on 10 arka 12 bakmistim
http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-jant-lastik-aksesuar-ekipman-audi-seat-skoda-vw-5x100-5x112-hr-spacer-seti-on-1-arka-1.2cm-187404479/detay/
Parca kodlarini paylastim anlayan bakabilirmi :)
neothenew
05-07-2015, 22:31
H&R'nin avrupa sitesine baktın mı?
http://www.h-r.com/en/produktfinder.html#
Polo için seçim yapılabiliyor sanırım, ama cepten girdim, bakamadım detaylara.
Şimdi siteden baktım kodları girip, polo/ibiza çıkmıyor bu kodlarla, alayına a3 golf seat altea filan için yazmış h&r sitesinde iki kod için de....
onursumer
06-07-2015, 00:09
H&R'nin avrupa sitesine baktın mı?
http://www.h-r.com/en/produktfinder.html#
Polo için seçim yapılabiliyor sanırım, ama cepten girdim, bakamadım detaylara.
Şimdi siteden baktım kodları girip, polo/ibiza çıkmıyor bu kodlarla, alayına a3 golf seat altea filan için yazmış h&r sitesinde iki kod için de....
Evet seciyorum 6r icin mesela 10mm icin verdigi kod10025571 bu kodu arastiriyorum seat toledo skoda fabia fln cikiyor anlamadim gitti
Evet seciyorum 6r icin mesela 10mm icin verdigi kod10025571 bu kodu arastiriyorum seat toledo skoda fabia fln cikiyor anlamadim gitti
Fabia, Toledo, İbiza çıksın sorun değil onlar 5x100 (+platform aynı, alttan bakınca aynı yani) , Golf Jetta A3 çıkmasın onlar 5x112 Onur,
10255571 kod 10mm spacer için doğru kod :) 6-10-16 var en dar olarak bu arada 12mm yokmuş.. H&R ın listesinden baktım şimdi :)
onursumer
06-07-2015, 01:20
Fabia, Toledo, İbiza çıksın sorun değil onlar 5x100 (+platform aynı, alttan bakınca aynı yani) , Golf Jetta A3 çıkmasın onlar 5x112 Onur,
10255571 kod 10mm spacer için doğru kod :) 6-10-16 var en dar olarak bu arada 12mm yokmuş.. H&R ın listesinden baktım şimdi :)
yanlız şoyle bir olay var bu ilk kodlar çift aplikasyon değilmi hem 5x100 hemde 5x112 yazıyor o yüzden oluyor diye düşünmüştüm ben şimdi hr bi mail atıcam en kotu on arka 10mm alıyım diyorum ama bilemedim :D
Ilani yanlis vermisim on 10 arka 12 bakmistim
http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-jant-lastik-aksesuar-ekipman-audi-seat-skoda-vw-5x100-5x112-hr-spacer-seti-on-1-arka-1.2cm-187404479/detay/
Parca kodlarini paylastim anlayan bakabilirmi :)
bu ürün çift aplikasyonlu polodada cupradada kullandım alıp kullanabilirsiniz. aynı zamanda golf a3 jettayada uyuyor kafanız karışmasın.
ArdaERHAN
06-07-2015, 02:15
Yıldız jantta tanesi 50 tl her araca uygun her kalınlıkta yaptirilabiliyor :D
mannerboy
06-07-2015, 10:09
arkadaşlar bu cda itg kazanlı filtre kitlerinin içindeki filtrenin tipi nasıldır.linkteki resimdeki gibi küçük galiba biraz
http://www.modifiye.com.tr/simota-alfa-romeo-147-16-20-ts-karbon-charger-hava-filtre-kiti-757748-12-B.jpg
onursumer
06-07-2015, 10:57
bu ürün çift aplikasyonlu polodada cupradada kullandım alıp kullanabilirsiniz. aynı zamanda golf a3 jettayada uyuyor kafanız karışmasın.
dun kafam karışınca hr ye mail attım sabah donmuşler
Dear Mr. Sümer,
Thank you for your e-mail.
2055571A and 2455571 are not for the Polo Type 6R.
You would need:
10mm spacers per wheel:
202555712A, only for wheels with an inner bavel of minimum 7x45° and a wheel hub length of max. 16mm
(can be used front and rear)
or
202555712B, only for wheels with an inner bavel of minimum 5x45° and a wheel hub length of max. 14mm
(only for front axle)
Matching longer wheel screw for OE-VW-wheels: 1453703
12mm spacers per wheel:
24255571, only for wheels with an inner bavel of minimum 5x45° and a wheel hub length of max. 15mm´
(can be used front and rear)
Matching longer wheel screw for OE-VW-wheels: 1454003
Mit freundlichen Grüßen / best regards
Yvonne Menzebach
Export / Sales
OrcunInce
06-07-2015, 12:55
Çakma spacer kullanmayın.
S virajında sol arka tekerin spacer'ı kırılmıştı. O gün bugündür temkinliyim.
individual
06-07-2015, 13:14
Çakma spacer dışında pist'de arac çok kullanılıyorsa bile bence spacer sakıncalı..
Tabi bu benim düşüncem...
onursumer
06-07-2015, 16:00
spacer de kullanılan malzeme bijon çok önemli ben o yüzden almak istiyorum ama güvenmiyorum kendimde imal edebiliim cnc de ama uğraşmaya üşeniyorum
hr ye o yüzden yazmıştım birçok marka model üretiyorlar Porsche dahil sorun çıkmaz diye tahmin ediyorum
Önde salıncak'ın hemen üstünde z kolunun yanında, arkada yayın hemen yanında (aracın sol tarafı) sensörler var. Aracın yüküne göre yükseklik ayarı yapıyor. Coiller takılırken dikkat edilmediyse zarar görmüş yada yerinde çıkmış olabilir. Bi kontrol ettirin isterseniz.
Aynı sorun bendede oldu coiller takıldıktan sonra. Arabayı düz biyerde vagcom a bağladım xenon kanalından adaptasyon yaptım düzeldi. 1 dklık işi var vagcom varsa.
Kutluhan
07-07-2015, 14:05
Aynı sorun benim gti başıma geldi, maslak doğuşa yol üstü uğradım, sürüşü etkileyen ve tehlike vb. teşkil ettiği için randevuya gerek yok 5dk. hallettiler. (Ücretsiz)
mannerboy
10-07-2015, 15:12
custom iskender emil egzos vs vs yapımı 70 lik polo gti down pipe satan varmı
ibizacupra34
10-07-2015, 17:04
2014 polo gti aracımı satıyorum.siyah renk 21 binde kazasız boyasız 4 kapı cam tavan led far dokunmatik ekran vs. full araç.ilgilenen arkadaşlar pm atabilirlerse sevinirim.
Arkadaslar bende 2015 model polo blue gt mi satiyorum 3300km de beyaz. alkantara doseme, sunroof, isik paket vs baya dolu bir arac. Ilgilenen olursa ***** sitenin ilan numarasini verebilirim, ya da benle ozelden iletisime gecebilirler.
Not: Satma nedenim, ani mali sorunlarin cikmasi, arabada hicbir sorun yoktur.
Selamlar.
Özelden fiyat alabilirmiyim
S virajında bizde bijon kesmiştik yıllar önce spacer yüzünden :)
Arkadaslar polo gti'lar icin olan HR 25/40 yaylar, 2015 polo blue gt ye olur mu? Ayrica sizce son susturucu mu yoksa orta susturucu mu iptal edilmeli ? ( cok pahali bi egzoz isine girmek istemiyorum)
Tesekkurler simdiden
Gt yi bilmem ama GTI icin orta iptali muazzam oluyor tam tadinda
Peki yay konusunda ne dusunuyosunuz, gti a olan HR yay blue gt ye de olur mu ?
Gt yi bilmem ama GTI icin orta iptali muazzam oluyor tam tadinda
Orta iptali garanti konusunda sikinti cikarir mi ?
onursumer
12-07-2015, 22:47
Arkadaslar polo gti'lar icin olan HR 25/40 yaylar, 2015 polo blue gt ye olur mu? Ayrica sizce son susturucu mu yoksa orta susturucu mu iptal edilmeli ? ( cok pahali bi egzoz isine girmek istemiyorum)
Tesekkurler simdiden
Ben 28977-2 olani siparis verdim bekliyorum blue gt icin
Orta iptali garanti konusunda sikinti cikarir mi ?
Servise göre sen arabaya otursan bile garantiden çıkıcak nerdeyse. Servisle senin arandaki duruma baglı birazda
Servise göre sen arabaya otursan bile garantiden çıkıcak nerdeyse. Servisle senin arandaki duruma baglı birazda
Araci 2 hafta once aldim ikinci el , kasima kadar garantisi var. daha once vag grubu kullanmadigimiz icin servislerle hic baglantim yok. Onun icin tereddut ediyorum :)
Bakımlarını serviste yaptırdığınız sürece garantiniz devam eder buna dikkat edin
İyi niyet garantisi altında herşeyi çözersiniz
Orta iptali sonucunda garanti olarak ben hiç bir sorun yaşamadım garanti ile ilgili işlemlerim oldu egzoz dolayısıyla sıkıntı çıkmadı hiç çıkabilirmi isteseler belki ama öyle bir niyet hiç sezmedim.
Öte yandan zevk karar sizin ama GTI ve GT ye sadece yay almanızı çözemedim görüntü ise hiç ama hiç gereği yok yüksek duran bir araç değil ,yol tutuş ise sadece yay çözüm hiç değil.
Zamanında tek kapı 206 ım vardı hayatımda gördüğüm en yüksek arabaydı mecburduk yay takmaya takıyorduk :)
İlle böyle bi heves varsa spacer daha iyi bir çözüm olur çünkü jantlar çok içerde kalıyor spacer diye bağırıyor doğrudur.
onursumer
13-07-2015, 10:45
Benim bluegt cok yuksek geliyor bana jip gibi ozellikle arka kisim lastikle camurluk arasi 4 parmak
http://i.hizliresim.com/2kmyZO.jpg
individual
13-07-2015, 21:06
Maşallah blue gt'e
Biracık yüksek klasik vw türkiye modeli :)
onursumer
13-07-2015, 21:36
teşekkurler, zaten yaylarım yolda , montajından sonra spacer takıcamda daha tam karar vermedim :)
BLUE GT KARDESLIGI BUYUSUN!!! :D 4.7lt/100km rekorum suan :D Bu arada 1.4 tsi lara son mu orta iptali mi yaptirmak daha akillica sizce? hangisi daha iyi veya ne tip ses veriyolar? bi de alt devirlerin olme muhabbeti nedir? sadece halk efsanesi mi ?
Sevgiler :D
http://i.hizliresim.com/L470VV.jpg (http://hizliresim.com/L470VV)
onursumer
14-07-2015, 10:34
BLUE GT KARDESLIGI BUYUSUN!!! :D 4.7lt/100km rekorum suan :D Bu arada 1.4 tsi lara son mu orta iptali mi yaptirmak daha akillica sizce? hangisi daha iyi veya ne tip ses veriyolar? bi de alt devirlerin olme muhabbeti nedir? sadece halk efsanesi mi ?
Sevgiler :D
yakıtın şehir içi ise çok iyi :) ben şehir içi hiç dikkat etmeden kullanıyorum 7.5 falan yakıyor sıkıştırırsam 8.5 larda geziyor
uzun yolda ufak bir deneme yaptım ondada 2.5 -3.8 arasında değişiyor
http://i.hizliresim.com/j2PDY9.jpg
individual
14-07-2015, 11:36
1.4 GT değerler süper valla.
Beyler bizim Süleyman memlekete gitti de (forum nicki ismi adamın) anlattığı kadarıyla debriyaj kaçırıyor,
Aracı CTH Polo GTi, 50 bin km de. Yaklaşık masrafı nedir serviste? İyi niyete falan bi kısmını iteleyemez miyiz :D
Ayrıca BlueGT lere maşallah :)
Orta iptali aracı performans olarak yaklaşık 80-230 da 1-3 boy arası geriye düşürüyor,kimine göre çok önemli kimine göre hiç bir anlam ifade etmez. Ama ses harika oluyor :)
yusuf yılmaz
14-07-2015, 17:47
Beyler bizim Süleyman memlekete gitti de (forum nicki ismi adamın) anlattığı kadarıyla debriyaj kaçırıyor,
Aracı CTH Polo GTi, 50 bin km de. Yaklaşık masrafı nedir serviste? İyi niyete falan bi kısmını iteleyemez miyiz :D
Ayrıca BlueGT lere maşallah :)
serviste çok pahalı
dışarda sıfır 2000 tl
kullanılmış çıkma 500 tl
idi en son rakamlar
Bu arada, 2009 Tiguan 1.4 TSi 150 hp 4motion aracı var arkadaşın annesi kullanıyor genelde, dün arıza vermiş vagcom dan baktık serviste onayladık sorun devirdaim.
1100 TL civarı fiyat vermiş servis, yaş indirimi ile 900 TL civarına alabiliyor, ilanlara biraz bakındık 475 e de var 850 ye de.. Bunlar orj mal mı acaba? Veya orj yedek parça satan tanıdık VAG servisi var mıdır öğrenebileceğimiz? Gerekirse ist'dan temin edip Edirne'de halletmeyi düşünüyoruz. Yoksa fiyatlar yakın olacak gibiyse direk servise mi sokalım?
servisin verdiği fiyat normal ... dışardan alsanız da zaten o fiyat... ama diğer dediğiniz 475 lik fiyattan uzak durun .. 850 lık ıcın bısı dıyemıyorum.. bir kac tane kotu yan sanayı devir daim gördüm ... ama diyim ucuzuna kacmayın
Kavrama konusunda iyi niyet garantisine girmiyor mu arac ? Devamli servise gittiyse ve uzerinde modifikasyon yoksa.
yakıtın şehir içi ise çok iyi :) ben şehir içi hiç dikkat etmeden kullanıyorum 7.5 falan yakıyor sıkıştırırsam 8.5 larda geziyor
uzun yolda ufak bir deneme yaptım ondada 2.5 -3.8 arasında değişiyor
http://i.hizliresim.com/j2PDY9.jpg
Benim 4.7 şehir içi orta trafikte gördüğüm değer ama tabi baya sakin kullanımla. Aracın uzun yolda o kadar ekonomik olduğunu da görmek beni çok mutlu etti, paylaşımın için çok sağol :D Ama haklısın hiç takmadan kullanırsan 6-7 arası geziyo, tabi ben cok basmıyorum :D İşim komiği hızlı sursen bile olur olmadık iki silindir moduna geçtiği için, agresif kullanımda yinede 9 u geçirmiyo pek :D
onursumer
15-07-2015, 09:45
polo su olup elektirkli ayna kullanan taktıran oldumu hazırlık var ise taktırmayı düşünüyorum
http://enderelektronik.com.tr/oem-parcalar/volkswagen/polo/polo-6r/ayna-mekanizmasi.html
mannerboy
16-07-2015, 09:18
2 gün uğraş sonucu spacerlerimi taktım çok iyi durdu kendim ilk önce cncde parçayı kesitirip frezede işlettim.hr ninkinden daha iyi oldu ama bi hr parasına yakında harcadım yani :D
huse_inn
16-07-2015, 10:17
polo su olup elektirkli ayna kullanan taktıran oldumu hazırlık var ise taktırmayı düşünüyorum
http://enderelektronik.com.tr/oem-parcalar/volkswagen/polo/polo-6r/ayna-mekanizmasi.html
düşünmekteyim :) ama once cooler alayım dıyorum sonrasında boyle bısey yapacagım. gerı vıtese takınca ayna ınmesı , ve kapı kılıtleyınce otomatık kapanması benım acımdan degılde esım acısından ıstıyorum hatun hep cızıyor jantı ya :)
düşünmekteyim :) ama once cooler alayım dıyorum sonrasında boyle bısey yapacagım. gerı vıtese takınca ayna ınmesı , ve kapı kılıtleyınce otomatık kapanması benım acımdan degılde esım acısından ıstıyorum hatun hep cızıyor jantı ya :)
Vitesi R ye takınca, aynan inice arkanı nasıl görüceksiniz ? Sag donup koltuk tutma iyi ama bazen iki aynayı da kullanmak gerek bence ( geri giderken de)
Ama aracı kapatınca otomatik kapanması güzel birşey tabi.
ÇOOK yanlış anlamışım cevabım için özür diliyorum. Maksat Kaldırıma çevirmekmiş :D tekrardan kusura bakmayın laf kalabalığı oldu :) Çünkü daha önce forumda geri vitese takınca kapanan ayna yapan birini görmüştüm aklım orda kalmış :D
huse_inn
16-07-2015, 10:27
ÇOOK yanlış anlamışım cevabım için özür diliyorum. Maksat Kaldırıma çevirmekmiş :D tekrardan kusura bakmayın laf kalabalığı oldu :) Çünkü daha önce forumda geri vitese takınca kapanan ayna yapan birini görmüştüm aklım orda kalmış :D
yemin ediyorum suratım asıktı bu yorumuna güldüm :D eywallah sagolasın
mannerboy
16-07-2015, 10:51
GTI da olmalıydı bende full hastalığı var alasım geldi :D
GTI da katlanır aynayı geçin far sensörü olmadı hiç
Bi xenon a neyse parası verdik ama elle açıp kapatıyoruz :)
En saçma eksik opsiyon budur herhalde..
individual
16-07-2015, 15:28
Halojen farlı jetta'da auto far düğmesi var.Xenonle gti beetle da auto far düğmesi yok :)
Vw anlamak mümkün değil...
Zaten ozellikle poloyu ele alirsak yurt disina gore cok sacma bi pazarlama politikasi var turkiyede. Bazi opsiyonlar var, bazilari yok. Ya da mesela bende polo blue gt var 2015 model. Ulan sogutmali torpido koyuyosun, torpidoya isik koymuyosun. Gercekten anlamiyorum :D
onursumer
16-07-2015, 23:30
çok şukur bende yağmur far sensoru varda şu ayna nasıl olmaz aklım almıyor :D
bazı1.2 tsi pololarda koltuk ısıtma bile gordum acaip bir donanım seçeneği var :D
Silence45
16-07-2015, 23:34
Yanlış hatırlamıyorsam far sensörü yani otomatik far 300 lira gibi bir maliyetle yapılıyordu. Forumda uygulayan var DIY bölümünde. Aynı şekilde oto ve katlanır ayna da var ancak o baya maliyetli. Tabi fabrika çıkışında böyle opsiyonların olmaması ise aşırı saçma hemde Polo GTI gibi özel bir araçta.
Silence45
16-07-2015, 23:37
flood olacak ama buyrun. Fiyatta bahsettiğim gibi.
http://www.techturkey.com/forum/do-it-yourself-d-i-y-/175401-vw-polo-6r-gti-otomatik-ch-lh-aktiflestirme.html
mannerboy
20-07-2015, 09:17
auto farı uygulaması biraz teknik bilgi ile 250 ye kadar iniyor. benim gtide alcantra koltuk koltuk ısıtma dijital klima detroit jantlar gibi tüm donanımlar var kırmızı tek kapı cam tavan özel sipariş :D nazar değmesin elektrikli ayna işine kafam gidiyo sürekli ebayda falan daha ucuzdur belki
Arkadaşlar, şirket ismi vermek aslında istemezdim ancak, hr yay bakıyorum polo blue gt için. 25/40 alçaltma olarak. Onuroto.net diye bir satıcıyla görüştüm ve bana polo gti a olan, bluegt ye de oluyor dediler. Mantıklı da geldi aslında. Benim asıl sorunum, bu firma HR yaylarının turkiyedeki anlaşmalı satıcısı mıdır? Bu firmayı kullanan oldu mu? Yani kısacası adam 650 liraya yay satıyo, orjinal ise canı sağolsun ama orjinal değil ise kazıklanmak istemem. Düşüncelerinizi bekliyorum :D
onursumer
21-07-2015, 23:29
Arkadaşlar, şirket ismi vermek aslında istemezdim ancak, hr yay bakıyorum polo blue gt için. 25/40 alçaltma olarak. Onuroto.net diye bir satıcıyla görüştüm ve bana polo gti a olan, bluegt ye de oluyor dediler. Mantıklı da geldi aslında. Benim asıl sorunum, bu firma HR yaylarının turkiyedeki anlaşmalı satıcısı mıdır? Bu firmayı kullanan oldu mu? Yani kısacası adam 650 liraya yay satıyo, orjinal ise canı sağolsun ama orjinal değil ise kazıklanmak istemem. Düşüncelerinizi bekliyorum :D
Gti yayi oluyor ayni yuruyen
Sadece sofor kapisini actiginda sase nonun orda 1 nolu agirlk 930 olan var 929 olan var kodlari farkli ona gore aliyorsun ben hr istedim arkadastan almanyadan dun geldi arabyla getirdi yarin buyuk ihtimalle elimde olucak
Sadece sofor kapisini actiginda sase nonun orda 1 nolu agirlk 930 olan var 929 olan var kodlari farkli ona gore aliyorsun ben hr istedim arkadastan almanyadan dun geldi arabyla getirdi yarin buyuk ihtimalle elimde olucak
Teşekkürler cevap için. Peki bu onuroto.net hakkında ne düşünüyorsunuz. Bu firma yetkili satıcı mıdır? Malları orjinal mi? Bana ''zatn sahte hr yaylar bulunmuyoru'' demişti ama bu yay konusunda hiç emin olamıyorum.
Ayrıca sormayı unuttum. Sende benim gib 25/40 mı düşünüyorsun yoksa daha da alçaltıcak mısın? Bir de istanbul tarafındaysan bi ara görüşelim ben blue gt topluluğu kuracam memlekette :D
onursumer
22-07-2015, 08:48
Teşekkürler cevap için. Peki bu onuroto.net hakkında ne düşünüyorsunuz. Bu firma yetkili satıcı mıdır? Malları orjinal mi? Bana ''zatn sahte hr yaylar bulunmuyoru'' demişti ama bu yay konusunda hiç emin olamıyorum.
Spacer sormustum onlara maslakta powershop demislerdi bana guvenilir yorumu almistim
Aldigim yayin kodu 28977-2 25/40 olmasi lazim buda
ibizacupra34
22-07-2015, 09:49
2013 ibiza cupra için (polo gti ve fabia rs ile de uyumlu) sadece 250 TL ye ;orjinal orta ve son susturucu,iki susturucu arasındaki kıvrımlı orjinal borusu,orjinal katalizörü satıyorum , pazarlıksız en son fiyatıdır.paraya sıkışık olduğum için satıyorum hiçbir sorunu sıkıntısı yoktur.ilgilenen arkadaşlar mesaj atsınlar haberleşelim çok acilll
onursumer
23-07-2015, 00:25
Paketim geldi simdi sira musait zaman bulup takmasinda :)
http://i.hizliresim.com/aDyX34.jpg
http://i.hizliresim.com/Ylj4b2.jpg
http://i.hizliresim.com/DR83Jo.jpg
Paketim geldi simdi sira musait zaman bulup takmasinda :)
http://i.hizliresim.com/aDyX34.jpg
http://i.hizliresim.com/Ylj4b2.jpg
http://i.hizliresim.com/DR83Jo.jpg
Taktirdiktan sonra fotograf koyarsan cok sevirinim, bende boylece nasil bisi yapicama karar verebilirim 25/40 mi yoksa daha fazla bisi mi diye. Ama buyuk ihtimal 25/40 akar :D
yusuf yılmaz
23-07-2015, 14:49
hr yaylı bir cupra almıştık geçen sene üzerinde hr li olduğu için ilk zaman ellemedik elbette sonra sonra rahatsız etmeye başladı sahibini.. özellikle benim araca bindiğinde tam kararını verdi arkadaşım çıkardık hr leri 150 tl gibi bir fiyata sattık coil aldık
hr veya diğer yaylar aracı dahada sertleştiriyor hem aracınızdan aldığınız keyif alt seviyelere düşüyor hemde güvenliğiniz tehlikeye giriyor arac 200 den sonra yolda gezinmeye başlıyor eğer makas vs hareketler yapıyorsanız aracın kayma ihtimali daha fazlalaşıyor
bu araca sadece görüntü için yapabileceğiniz kötülüklerden biri yay kullanmak
mevcut stock yayları yumuşak amortisörlerimiz ise sert siz spor yay alarak her iksinide sert yapıyorsunuz arac zaten sert yapıda dahada sert hale getiriyorsunuz belli süre sonra bu size keyifsiz bir sürüş olarak geri dönüyor
tavsiye şu değerlendirmeyi okuyun derim
http://www.techturkey.com/forum/yol-tutus-aktarma-ve-frenler/124070-kw-ddc-coilover-degerlendirme-accli-tum-golf-vi-ve-sciroccolar-icin.html
hr yaylı bir cupra almıştık geçen sene üzerinde hr li olduğu için ilk zaman ellemedik elbette sonra sonra rahatsız etmeye başladı tabiki sahibini özellikle benim araca bindiğinde tam kararını verdi arkadaşım çıkardık hr leri 150 tl gibi bir fiyata sattık coil aldık
hr yay takmayın bu araca yazık edersiniz ..
kısaca..
Yazik etmek ? Araca daha sportif bir yay takinca tabiki konforu azalacaktir. Ancak onun disinda araca baska negatif bir etkisi olacagini dusunmuyorum. Ayrica polo da camurluk ile lastik arasi korkunc fazla. Bu goruntu hosuna gitmeyenler icin guzel bi cozum, surus dinamiklerine olan artilari ise cabasi. Tabi sadece konfordan konusuyorsan tabikide spor yay uygulamasi pek uygun olmaz. Ancak ibiza cupra, polo gti, hadi bi de bluegt gibi hot hatch olacak araclarda ( blue gt ekonomik hot hatch :D ) zaten konfor aramak pek uygun olmaz. En basitinden araclarin kullandiklari ince yanakli lastiklerin bile konfora eksileri var.
neyse cok yazdim yine :D selamlar. Demek istedigim, "araca yazik etmek" terimiyle, bilgisiz arkadaslari yay taktirmak veya bunun gibi suspansiyon uygulamalarindan uzak tutmamak lazim.
yusuf yılmaz
23-07-2015, 15:10
Yazik etmek ? Araca daha sportif bir yay takinca tabiki konforu azalacaktir. Ancak onun disinda araca baska negatif bir etkisi olacagini dusunmuyorum. Ayrica polo da camurluk ile lastik arasi korkunc fazla. Bu goruntu hosuna gitmeyenler icin guzel bi cozum, surus dinamiklerine olan artilari ise cabasi. Tabi sadece konfordan konusuyorsan tabikide spor yay uygulamasi pek uygun olmaz. Ancak ibiza cupra, polo gti, hadi bi de bluegt gibi hot hatch olacak araclarda ( blue gt ekonomik hot hatch :D ) zaten konfor aramak pek uygun olmaz. En basitinden araclarin kullandiklari ince yanakli lastiklerin bile konfora eksileri var.
neyse cok yazdim yine :D selamlar. Demek istedigim, "araca yazik etmek" terimiyle, bilgisiz arkadaslari yay taktirmak veya bunun gibi suspansiyon uygulamalarindan uzak tutmamak lazim.
canım kardeşim sen doğmadan sanırım:) ben çeşitli araçlarımda her nevi yayı kullanmıştım deneyimlerimi aktardım sadece seçim senin güzel kardeşim nacizane benim sadece tavsiyemdi
selamlar...
canım kardeşim sen doğmadan sanırım:) ben çeşitli araçlarımda her nevi yayı kullanmıştım deneyimlerimi aktardım sadece seçim senin güzel kardeşim nacizane benim sadece tavsiyemdi
selamlar...
O zaman "yasi benden buyuk" abim, ilk olarak duygularinizi incittiysem kusura bakmayiniz. Ikinci olarakta aciklamaniz ya da yorumunuz "yay alma yazik etme aracina" gibi cok kisa ve eksik buldugumdan boyle birsey yazdim. Simdi duzeltmissiniz eyvallah. Ucuncusu de bu isler yasla olmuyor bence pek. Ayrica herkesin bi duzgun coilover'a o kadar parasi olmayalabilir... Ayrıca aracın alcaltılması ağırlık merkzinin aşşağı çekilmesi anlamına gelmez mi ? Ya da yayaların sertleştirilmesi aracın govdesinin daha az yatmasına yani araçın ağırlığının savurma etkisinin azaltılmasına sebeb olmaz mı ? Sizin 200 den sonra aracın gezme yapması ve makas atarken aracın kayma yapması örneklerin çözebilmiş değilim pek o hızlar yapmayıp makasta atmıyorum. Ancak yay aldığımda, tattırmadan önceki ve sonra ki düşüncelerimi paylasabilirm tabi. Bence coil over uygulaması sadece yay almanın, daha pofesyonel hali o kadar. Birinde ayar yapamıyorsunuz diğerinde yapabiliyorsunuz. Fizik kurallarınca ikisinin de vermeyi amaçladığı hizmet aynı olmalı. Sadece biri daha ayrıntılı diğeri daha basit...
Iyi forumlar.
yusuf yılmaz
24-07-2015, 14:43
O zaman "yasi benden buyuk" abim, ilk olarak duygularinizi incittiysem kusura bakmayiniz. Ikinci olarakta aciklamaniz ya da yorumunuz "yay alma yazik etme aracina" gibi cok kisa ve eksik buldugumdan boyle birsey yazdim. Simdi duzeltmissiniz eyvallah. Ucuncusu de bu isler yasla olmuyor bence pek. Ayrica herkesin bi duzgun coilover'a o kadar parasi olmayalabilir... Ayrıca aracın alcaltılması ağırlık merkzinin aşşağı çekilmesi anlamına gelmez mi ? Ya da yayaların sertleştirilmesi aracın govdesinin daha az yatmasına yani araçın ağırlığının savurma etkisinin azaltılmasına sebeb olmaz mı ? Sizin 200 den sonra aracın gezme yapması ve makas atarken aracın kayma yapması örneklerin çözebilmiş değilim pek o hızlar yapmayıp makasta atmıyorum. Ancak yay aldığımda, tattırmadan önceki ve sonra ki düşüncelerimi paylasabilirm tabi. Bence coil over uygulaması sadece yay almanın, daha pofesyonel hali o kadar. Birinde ayar yapamıyorsunuz diğerinde yapabiliyorsunuz. Fizik kurallarınca ikisinin de vermeyi amaçladığı hizmet aynı olmalı. Sadece biri daha ayrıntılı diğeri daha basit...
Iyi forumlar.
200 üstü hız yapmıyor ve makas ta atmıyor isen olabilir
kazasız belasız inşallah
mannerboy
24-07-2015, 14:47
coiloverla yay zaten karşılaştırılamaz yay ayrı coilover sistem ayrı coil her zaman iyidir
200 üstü hız yapmıyor ve makas ta atmıyor isen olabilir
kazasız belasız inşallah
Yusuf abim neden durmadan yazıp yazıp düzeltiyosun. İlk seferinde ne güzel açıklamıştın meseleyi.
redbull35
25-07-2015, 12:35
auto farı uygulaması biraz teknik bilgi ile 250 ye kadar iniyor. benim gtide alcantra koltuk koltuk ısıtma dijital klima detroit jantlar gibi tüm donanımlar var kırmızı tek kapı cam tavan özel sipariş :D nazar değmesin elektrikli ayna işine kafam gidiyo sürekli ebayda falan daha ucuzdur belki
Bugün Ender elektronik ile katlanır ayna için görüştüm. Şase no dan kontrol etti kapı içindeki beyinin değişmesi gerektiğini söyledi. Pazartesi fiyat ile ilgili bilgi verecekler. Yaklaşık 2000 TL gibi olacak tahminimce
neothenew
25-07-2015, 18:11
2000TL'lik bir artısı yok bence katlanır aynanın. Çok pahalıya geliyormuş. Bir de katlanır ayna olunca otoparkçılar elle açmaya kapatmaya filan kalkınca sinir oluyor insan. Cuprada var da kontak kapanınca otomatik katlanmıyor, illa ayna butonunu döndürüp katlayacaksın kontak kapatmadan önce. Pek pratik değil...
individual
27-07-2015, 17:21
Arkadaşlar Seat ibiza cupra jantı arıyorum.
Cuprasında söküp elinde tutan varsa özelden bana bir fiyat verebilirmi ? yada cevrenizde satan ?
ibizacupra34
28-07-2015, 07:51
arkadaşlar 2014 polo gti aracımda güncel dsg yazılımı var 61m olarak geçiyo sanırım.vites atışları 2013 lere göre bariz daha yavaş.eski dsg yazılımı yükletmem mümkün mü acaba?
mannerboy
28-07-2015, 08:23
2000TL'lik bir artısı yok bence katlanır aynanın. Çok pahalıya geliyormuş. Bir de katlanır ayna olunca otoparkçılar elle açmaya kapatmaya filan kalkınca sinir oluyor insan. Cuprada var da kontak kapanınca otomatik katlanmıyor, illa ayna butonunu döndürüp katlayacaksın kontak kapatmadan önce. Pek pratik değil...
wag comdan onu açtırabiirsin kontak kapanınca yada kapıları kilitleyince otomatik kapanmasını
individual
28-07-2015, 08:49
wag comdan onu açtırabiirsin kontak kapanınca yada kapıları kilitleyince otomatik kapanmasını
Ibiza cupra'da vagcom'dan olmuyor.
Cam kapama düğmesi beyne ulaşmıyor.Işık gibi aç kapama düğmesi direk camlara müdahele ediyor.
redbull35
28-07-2015, 15:42
Katlanır ayna için fiyat tahminim gibi 2000 TL civarında oldu. Kumandadan olmuyor manuel elle çalışıyor
mannerboy
28-07-2015, 15:45
valla bence çok deli bi para 2 bin lira ayna için çok param olsada deli para ya :D
redbull35
28-07-2015, 16:32
valla bence çok deli bi para 2 bin lira ayna için çok param olsada deli para ya :D
O paraya yanımda adam çalıştırır aynayı kapattırırım :)
kelalper
28-07-2015, 17:22
Iyi forumlar.
Sadun kardeşim şimdiye kadar bir sürü arabamı yayla ve yaysız olarak test ettim pist üzerinde. Yay evet dediğin gibi ağırlık merkezini aşağı indirir ve yatmasını engeller doğrudur ancak direksiyon ve şase tepkisi olarak arabadan da çok şey götürür. Amortisörlerin hiç bir zaman çalışması gerektiği gibi çalışmaz. Çünkü amortisörlerin sadece kapanma sertliği değil açılma sertliği de vardır. Bounce ve rebounce olarak geçer. Amortisörlerin gerekli tepkiyi vermediği için ihtiyacın olan ağırlık transferinide sağlayamazsın. Amortisör çalışma boyu kısaldığı için bir virajdan diğerine apex üzerinden sekerken lastiğin sadece biri yere temas ettiği için çekiş kaybı yaşarsın. Lift off yapma şansın çok azalır. Sana daha bir sürü eksi özellik sayabilirim yay ile alakalı. Sence fabrikalar bu arabaları geliştirirken tek bir amortisör ve yay üzerinde çalışıp, bu buna olur yaw tak gitsin diye mi arabaları çıkarıyor? Adamlar spor araba üretirken amortisör ve fren üzerinde deli gibi kafa patlatıp test yapıp para harcıyorlar. Senin gibi acemi arkadaşlarda oo bu yay iyidir daha kısa takiim diye atlıyorlar. Kısa yay sana sadece ve sadece görüntü sağlar. Doğru düzgün yol tutuş istiyorsan ya sertlik ve yükseklik ayarlı coilover alırsın ya da ohlins gibi spor amortisör yay takımı alacaksın.
yusuf yılmaz
28-07-2015, 17:58
şimdiki gençler araba bassın yeter diyor tabi güvenlik akla bile gelmez:)
bizim gibi ölüme çeyrek kalanlar yaşamın değerini daha iyi anlıyoruz galiba toprağa yakınlaştıkça:)
şaka bir yana Alper sabretmiş yazmış
eline sağlık
şimdiki gençler araba bassın yeter diyor tabi güvenlik akla bile gelmez:)
bizim gibi ölüme çeyrek kalanlar yaşamın değerini daha iyi anlıyoruz galiba toprağa yakınlaştıkça:)
şaka bir yana Alper sabretmiş yazmış
eline sağlık
Su sitede ne yazikki kac yasina gelip hala bisiler anlatmak ogretmek yerine laf sokmaya calisanlarin olmasi ne yazik. Senin gibilerin neyi eksikte boyle seyler yapiyosunuz abicim? sorarim sana. Daha evvelinde de sana laf sokmaya calisan olduda sende devam mi ettiriyorsun? Bak alper ne guzel anlatmis. Ben mesela aftermarket yaylarin acilma ve kapanma degerinin stock yaylara gore bu kadar farkli oldugunu bilmezdim, yeni birsey ogrendim. Arkadas guzel guzel anlatmis. Senin acizligin nedir ? Keske bi 20 yas buyuk olaydim da burdaki arkadaslara oturur guzel guzel aciklardim. Hani burda zaman harciyorsun bare birine ya da kendine yararin olsun. Laf atacaksan eger cik sokaga at lafini icini dok. Alper arkadasa ayrica da tesekkur ederim.
Iyi forumlar.
Sadun kardeşim şimdiye kadar bir sürü arabamı yayla ve yaysız olarak test ettim pist üzerinde. Yay evet dediğin gibi ağırlık merkezini aşağı indirir ve yatmasını engeller doğrudur ancak direksiyon ve şase tepkisi olarak arabadan da çok şey götürür. Amortisörlerin hiç bir zaman çalışması gerektiği gibi çalışmaz. Çünkü amortisörlerin sadece kapanma sertliği değil açılma sertliği de vardır. Bounce ve rebounce olarak geçer. Amortisörlerin gerekli tepkiyi vermediği için ihtiyacın olan ağırlık transferinide sağlayamazsın. Amortisör çalışma boyu kısaldığı için bir virajdan diğerine apex üzerinden sekerken lastiğin sadece biri yere temas ettiği için çekiş kaybı yaşarsın. Lift off yapma şansın çok azalır. Sana daha bir sürü eksi özellik sayabilirim yay ile alakalı. Sence fabrikalar bu arabaları geliştirirken tek bir amortisör ve yay üzerinde çalışıp, bu buna olur yaw tak gitsin diye mi arabaları çıkarıyor? Adamlar spor araba üretirken amortisör ve fren üzerinde deli gibi kafa patlatıp test yapıp para harcıyorlar. Senin gibi acemi arkadaşlarda oo bu yay iyidir daha kısa takiim diye atlıyorlar. Kısa yay sana sadece ve sadece görüntü sağlar. Doğru düzgün yol tutuş istiyorsan ya sertlik ve yükseklik ayarlı coilover alırsın ya da ohlins gibi spor amortisör yay takımı alacaksın.
Size de ayrica tesekkur ederim aciklayici oldugunuz icin.
yusuf yılmaz
29-07-2015, 11:03
edit......
Bunların hepsi doğru. Kel abime eklemek istediğim şey var yalnız, megane rs pistte yaylı daha iyi :D şakasını geçtim konumuz 1.4 tsi lar bunun içinde birşey eklemek isterim. Standart polo gti ın amortisör yay uyumunu hiç ama hiç beğenmedim 2 sene ya sabır çekerek yolda ve pistte kullandım sürekli zorlayarak.Kesinlikle birşeyler eksik ya da yanlış adam gibi çalışmamışlardı belliki. Yaylı polo gti ı pistte değil yolda kullandım açıkçası beğenmedim çok sekme yapıyordu bu da Kelalperin dediğini tamamen doğruluyor. Yine yaylı stage 2 ibiza cupra ile gazladım 200+ hızlarda ölmek için birebir. Bilstein b? (kaçtı seninki Orçun unuttum) setup a sahip ibiza cupra ile gazladım bol bol. Oldukça sert olmasına rağmen sekme ayarı çok çok iyiydi (bounce rebounce vs vs nin sokak dili işte sekme dediğim anlayın) lift off lar yanlar vs hepsini rahatlıkla yapabiliyorsunuz. Ama sadece yaylı ile şansını zorlamak olur performans beklentisi.
Bende 3,5 H&R var aşırı sekme ve kötü yol tutuş sebebiyle daralmış durumdayım.
Rocco için koni amortisör bakıyorum şuanda, satan olursa talibim koniye :)
Benim fikrim istanbul gibi kötü ve çukurlu yollara sahip yerler için yay avantaj değil dezavantaj.
Kaymak gibi pistte artısı var mıdır evet vardır ancak normal kullanım hem size hem arabanıza yazık.
OrcunInce
29-07-2015, 14:30
Bunların hepsi doğru. Kel abime eklemek istediğim şey var yalnız, megane rs pistte yaylı daha iyi :D şakasını geçtim konumuz 1.4 tsi lar bunun içinde birşey eklemek isterim. Standart polo gti ın amortisör yay uyumunu hiç ama hiç beğenmedim 2 sene ya sabır çekerek yolda ve pistte kullandım sürekli zorlayarak.Kesinlikle birşeyler eksik ya da yanlış adam gibi çalışmamışlardı belliki. Yaylı polo gti ı pistte değil yolda kullandım açıkçası beğenmedim çok sekme yapıyordu bu da Kelalperin dediğini tamamen doğruluyor. Yine yaylı stage 2 ibiza cupra ile gazladım 200+ hızlarda ölmek için birebir. Bilstein b? (kaçtı seninki Orçun unuttum) setup a sahip ibiza cupra ile gazladım bol bol. Oldukça sert olmasına rağmen sekme ayarı çok çok iyiydi (bounce rebounce vs vs nin sokak dili işte sekme dediğim anlayın) lift off lar yanlar vs hepsini rahatlıkla yapabiliyorsunuz. Ama sadece yaylı ile şansını zorlamak olur performans beklentisi.
b12 bro, kaç babayiğit var yay-amortisör'e 3 kaat verecek. Bana o zamanlar 'keko musun kw v1' al diyorlardı. :D
b12 bro, kaç babayiğit var yay-amortisör'e 3 kaat verecek. Bana o zamanlar 'keko musun kw v1' al diyorlardı. :D
Kekosun o gece arabayı b12 li bana verdiğin için :D:D gerçekten karakteri çok farklıydı aracın xds strongda bayağı iyi yol tutan bir araç denebilir spor sabit amortisör setiyle. Coilde ayar aracı yere basmak için yapılıyor maalesef Türkiye de yoksa düzgün çalışılırsa bilenler tarafından çok farklı oluyor mk2 leon cupra da gördük. Kafadan kayan arabayı arkası gelen arabaya çevirdiği için sevgili Ukku ya (Utku Uzunoğlu) teşekkürler :)
Aracindan soken olursa
Itg
Forge cooler
Forge dw
Forge wg
Bobin
Vs fiyatlari konusurz alirim
mannerboy
01-08-2015, 13:31
http://www.techturkey.com/forum/modifiye-parcalari/206418-polo-gti-satilik-parcalar.html
down pipe sulanma ama onu ben aldım :) gerisi sana lazım
Yeni Polo GTI icin ne dusunuyor dogus getirme gibi bi ihtimali mevcut mu ?
Var mi bilgisi olan
mannerboy
03-08-2015, 09:12
80 90 arası fiyatı olsa vergisi 6 aylık 890 olucak kimse almıcak bizim 1.4 ler 5 lira koyar üstüne :D
80-90 arası olsa ben düşünmeden alırım.
Ama nerde veya keşke mi demeli..
mannerboy
03-08-2015, 10:09
abi şaka yapıyosun dime ben kırmızı tek kapı özel sipariş polo gtiye biniyorum 60 liralık araba bi yere çekince utanıyorum polo diye kaldıki 60 verip 4 kapısına binenler var tdi den bozma gibi geziyolar sen diyosunki 90 vericem neye biniyosun polo ilginç :D
Ben 2011 sonunda GTI ı sipariş verirken o zamanlar normal polo lar 29-30 Bin TL idi yanlış hatırlamıyorsam
Ben 53 Bin miydi 55 miydi neydi o kadar para verip Polo alıcam siparişi verdim 3 ay sonra gelicek diyince herkes kıçıyla gülmüştü manyakmısın olm sen demişlerdi :)
Demem o ki sene 2015 yine olsa tekrardan GTI siparişi veririm millet yine bana güler :)
Ama herkesin binmediği std dışı ve çok keyif alarak bindiğim arabam olur
Lakin dipnot düşeyim benim imaj için başka aracım olmasaydı almayabilirdim çünkü iş hayatında bunlar önemli şeyler sizi kimse iplemez
Maalesef TR deki iş hayatı böyle sırf iş hayatıda değil sosyal yaşamda böyle ye kürküm ye durumu işte.
mannerboy
03-08-2015, 10:26
aynen abi şimdi ben poloyu satıp peugeot rcz alsam karılar içine düşer veya az daha katıp scirocco alsam yine aynı şekil ama polo akdar atak olamazlar.ama bi mekana girince yada arabayı park edince aa kimse ne kadar hızlı bir araç demiyor :D :D
bu araca bu parayı vermek vede bi yere park edince ulan a.q arabayı mahvetmiş apaçi gibi yapmış diye laf yemek sadece trde vardır sanırım
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-golf-r-dogus-2015-220381078/detay
individual
03-08-2015, 13:27
POLO GTI bence 90.000TL olur.
6-ay önce özel siparişle gelen araçlar listesinde 1.8T Leon FR DSG vardı fiyatı 87.000TL'di
VW POLO GTI olduğu için 90.000TL falan olur sanırım.
Avek'deki satışdaki arkadaş ibiza cupra 1.8 olucak ama gelmez sanırım gelirsede 80.000TL 90.000TL civarı olur demişti.
1.8 ibiza cupranın kaderi 1.6 clio rs gibi olacak.. 1.6 clio rs almayı düşündüm ama vazgeçtim. Şimdi 1.8 in ülkeye girmesini bekliyoruz..sonuçta aynı ücrete geliyorlar..
onursumer
04-08-2015, 08:54
Ben 2011 sonunda GTI ı sipariş verirken o zamanlar normal polo lar 29-30 Bin TL idi yanlış hatırlamıyorsam
Ben 53 Bin miydi 55 miydi neydi o kadar para verip Polo alıcam siparişi verdim 3 ay sonra gelicek diyince herkes kıçıyla gülmüştü manyakmısın olm sen demişlerdi :)
Demem o ki sene 2015 yine olsa tekrardan GTI siparişi veririm millet yine bana güler :)
Ama herkesin binmediği std dışı ve çok keyif alarak bindiğim arabam olur
Lakin dipnot düşeyim benim imaj için başka aracım olmasaydı almayabilirdim çünkü iş hayatında bunlar önemli şeyler sizi kimse iplemez
Maalesef TR deki iş hayatı böyle sırf iş hayatıda değil sosyal yaşamda böyle ye kürküm ye durumu işte.
yeni gti 80-90 arası olsa ve sipariş zamanı belli olsa gt almaz beklerdim bende ama konu havada :)
IbizaFR150
04-08-2015, 09:42
Aracında lip ve/veya anti roll bar kullanan varsa bilgi verebilir mi? Marka-model ve işe yararlık konusunda tavsiyeler iyi olabilir.
Seat İbiza Cupradan çıkma elimde olan parçalar;
- 70'lik Downpipe (Maslak Savaş Usta Yapımı)
- Forge Dumpvalve (Sessiz Tip)
- Defi Turbo Boost 52 mm (Orjinal)
İsteyen kişiler özelden ulaşabilir.
yusuf yılmaz
05-08-2015, 10:46
vw coilover takılmayı beklerken
http://i.hizliresim.com/7bXvQP.jpg (http://hizliresim.com/7bXvQP)
individual
05-08-2015, 11:16
yusuf abi polo gti'a geçişmi yaptın ? :)
yusuf yılmaz
05-08-2015, 14:13
yusuf abi polo gti'a geçişmi yaptın ? :)
hayır ama geçiş isterdim polo güzel araba :)
ibizacupra34
05-08-2015, 15:37
33 bin km ibiza cupra kullandım şu an polo gti kullanıyorum yaklaşık 3 bin kmdir, polo gti gerçekten çok farklı çok daha kaliteli bir araç
mannerboy
05-08-2015, 15:40
33 bin km ibiza cupra kullandım şu an polo gti kullanıyorum yaklaşık 3 bin kmdir, polo gti gerçekten çok farklı çok daha kaliteli bir araç
ahahah bende polocu olarak cupra alıyım diyodum :D cupra daha agresif ama yani piyasada az olduğundan dır polo tdi dolu
MertSerhanÖ.
05-08-2015, 15:46
Cupra iyidir iyi :)
Tholl-ga
05-08-2015, 15:49
polo şeker çocuk arabası yaaaaa
MertSerhanÖ.
05-08-2015, 15:51
polo şeker çocuk arabası yaaaaa
ne kadar da şeker bir erkek.
Yusuf abi KW V1 lerimi sattın ?
Bana da V2 lazım satmayı düşüne varsa görüşelim :)
individual
05-08-2015, 16:22
Siyah ibiza cupra :)
http://images.tapatalk-cdn.com/15/06/04/fda0148b42611bb40a6b4ef2bf82c5d4.jpg
http://images.tapatalk-cdn.com/15/06/04/6d847f64529e458a48d210955977ecaf.jpg
http://images.tapatalk-cdn.com/15/06/04/167d7e07b5a94531abcf74d9ff2ab49d.jpg
http://images.tapatalk-cdn.com/15/06/04/381c53710cc819d448f627f713bf9e5a.jpg
ibizacupra34
05-08-2015, 16:24
arkadaşlar 215/40 R17 michelin sadece 1 sezon kullanılmış kış lastikleri satılıktır , çok temiz olup yama vs yoktur.polo gti, ibiza cupra , fabia rs araçların orjinal lastik ebadıdır., ilgilenen arkadaşlar mesaj atabilirler.
mannerboy
05-08-2015, 16:25
uh amg siyah cupra ezmiş he :D
MertSerhanÖ.
05-08-2015, 16:27
http://i58.tinypic.com/z7pzc.jpg
Polo ibiza'dan kesinlikle çok daha kaliteli olabilir,ama biz ispanyol'un kırmızısına hastayız :D :)
mannerboy
05-08-2015, 16:30
http://i.hizliresim.com/95qNgr.jpg (http://hizliresim.com/95qNgr)
http://i.hizliresim.com/1kDEVG.jpg (http://hizliresim.com/1kDEVG)
4 kapı gezen polo gtiler utansın :D :D
onursumer
05-08-2015, 18:14
benımde en cok uzuldgum kırmızı alamamak oldu :) masallah cok ıyı duruyor
i-vtec07
05-08-2015, 18:23
sıfır (sunrof, dijital klıma, bi-xenon) lu blue gt ler 62-63 ü geçmese çok güzel altarnetif aslında gtı a .
cth ler daha sorunsuzken aracın üretiminin durması hiç iyi olmadı .
cupra daha güzel bu arada :D
Silence45
05-08-2015, 18:41
Cupra'nın dıştan görüntüsü gerçekten daha hırçın, ancak benim gibi sadece dışı değilde o koltuğa oturduktan sonrası da önemli olanlar için kesinlikle kırmızı, tek kapı GTI başkadır..
Ooo Yusuf abi hayirli olsun bununla da deneyelim en kisa zamanda ama yine videolar gothe gelicek :D sahi bizim videolar ne oldu Yusf abim :D
çokk kısa süre kullanılmış forge sessiz tip dumpvalve satılıktır
bu resim bana hiç yabancı gelmedi :D
Onur KİBAR
06-08-2015, 08:58
@MertSerhanÖ. Maşallah çok yakışıklı arabanız kazasız belasız kullanın inşallah. Aracınızda yay mı var yoksa coilover mı?
ibizacupra34
06-08-2015, 10:01
http://i.hizliresim.com/95qNgr.jpg (http://hizliresim.com/95qNgr)
http://i.hizliresim.com/1kDEVG.jpg (http://hizliresim.com/1kDEVG)
4 kapı gezen polo gtiler utansın :D :D
deme öyle :D benim araba siyah 4 kapı gerçi tam şaka makinesi çakma gti zannediyolar :D
Ici siyah olan detroit janti acayip kotu bulan benmiyim acaba tek renk kesin tercih benim icin
Son GTI larda gelen serron jant i hic konusmaya gerek yok sanirsam GTI nasil cirkin olabilr e cok iyi ornek olur
Zevk meselesi elbet darilmasin kimse lutfen
ibizacupra34
06-08-2015, 11:29
Ici siyah olan detroit janti acayip kotu bulan benmiyim acaba tek renk kesin tercih benim icin
Son GTI larda gelen serron jant i hic konusmaya gerek yok sanirsam GTI nasil cirkin olabilr e cok iyi ornek olur
doğru sölüyosunuz ama jant sanki hiç kirlenmiyo gibi :D öyle bir avantajı var balata kirini göstermiyo içi siyah olduğu için
Evet birçok 4 kapı standart polo GTI panjuru ve arması takıp birde jantları tedarik edip ortalıkta geziyor. Gerçi her kezin bütçesine göre tabi kimseye bişey diyemezsiniz insanlar özeniyor hali ile. GTI da R yada WRC görünümlü yapmak isteyen çok :)
Geçen gün eşim anlattı GTI kullanırken armadan biri dibime kadar girdi sellektör yaptı ben muhatap olmadım sonra yan şeride geçip yol verdim solda öne geçti GTI yazıyodu arkasında tam enderlik durum ol olsaydı şimdi gazlarlardı diye içinden geçirmiş :)) O arada ışıklar yandı yan yana kaldık dedi :) yanda adam gaza basıyor felan bi havalar bi sesler sorma falan. Yeşil yanınca patinaj çekerek kalktı bende gaza bastım bir iki sn sonra arkada kayboldu dedi :) sonra ikinci ışıklarda yanım boştu ama gelmedi arkamda durdu dedi :) bizim araba modifiyeli onunki değil galiba dedi bana da. Bende o gerçek GTI olsaydı senin gaza basman ile bizim araba nekadar olursa olsun geçemezdin diye söyledim kızdı ben kötümü kullanıyorum diye. :) Şimdi kağıthane topkapı arası beyaz GYS Polo GTI görürseniz gazlamayın sakın :) her kez ile kapışıyormuş öyle duydum :)
Ya yine tek kapı cam tavanlı beyaz candır yahu :D
Kendi aracım diye demiyorum ama :p
http://img843.imageshack.us/img843/5500/55592410151385225786827.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/843/55592410151385225786827.jpg/)
http://img577.imageshack.us/img577/5243/54451310151385225811827.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/577/54451310151385225811827.jpg/)
mannerboy
06-08-2015, 12:43
ninja yıldızı gibi :D ama düz gri olanıyla yan yana koydum düz grisi imdat dedirtiyor.detroitlere cila çekmek bile ayrı keyif piano black yanıor valla :) benim araba çok hoşuma gidiyor ne bilim koltuğu döşemesi :) satılık olması da piyasada binilcek okadar çok araba varki bekarken hepsini tadmak istiyorum 500 zarar 500 kar çokta önemli değil
mannerboy
06-08-2015, 12:45
polonun tek kötü yani ön taraf gtilerde. yahu düz polodan ayırmak için 2 tane sakal yok ne bilim aşağıya uzat biraz daha arka tamam ama ön kötü bide tek kapı candır ya kim ne derse desin gti araba tek kapı olar :D
MertSerhanÖ.
06-08-2015, 12:54
@MertSerhanÖ. Maşallah çok yakışıklı arabanız kazasız belasız kullanın inşallah. Aracınızda yay mı var yoksa coilover mı?
Teşekkür ederim çok sağ olun. HR yay var aracımda.
Tholl-ga
06-08-2015, 13:03
http://i.hizliresim.com/kgLl9A.jpg
1.4 ? :icon_wack:beuj::beuj:
Silence45
06-08-2015, 13:05
Az önceki sleeper daha güzeldi abi :D Efsane duruyordu bence. Çok tatlı olmuş maşallah şakalar, şakalar :D
mannerboy
06-08-2015, 13:11
1.2 bluemotion yokmu :D
yusuf yılmaz
06-08-2015, 13:25
ibiza dıştan iyi polo içten çok iyi
polo 2-1 önde:)
vallah billah 1.4 :D
Yalan mı ?
MertSerhanÖ.
06-08-2015, 13:33
http://i.hizliresim.com/kgLl9A.jpg
:D:D abey sıtart sıtopu var mı abey
Tholl-ga
06-08-2015, 13:37
vallah billah 1.4 :D
Yalan mı ?
çok kişiye mavi ekran yaktırdım hahaha :D
:D:D abey sıtart sıtopu var mı abey
hea zıtart zıtop vaa dcc var haldex var kendınden rollik özelliği var :D
MertSerhanÖ.
06-08-2015, 13:43
çok kişiye mavi ekran yaktırdım hahaha :D
hea zıtart zıtop vaa dcc var haldex var kendınden rollik özelliği var :D
:D:D kendiliğinden rollik özelliği ahahahaha
Tolga jant lastik nedir, çok güzel durmuş dolu dolu :)
Tholl-ga
06-08-2015, 14:13
Tolga jant lastik nedir, çok güzel durmuş dolu dolu :)
moruk orgin jant kumho V70 Semi slick
http://i.hizliresim.com/6kqdA9.jpg
mannerboy
06-08-2015, 14:15
spacer var arkadaş onu sormuş galiba
Mşallah, çok tatlı duruyo tam "Rabbit" kelimesine uygun pusuda.
"mannerboy" aynen spacer farkı olabilir.
mannerboy
06-08-2015, 14:24
al bide burdan bak buda spacerli :D
http://i.hizliresim.com/J4k1Yo.jpg (https://hizliresim.com/J4k1Yo)
individual
06-08-2015, 14:25
App Plaka takmamıştım.Eski bir foto gerçi aynı full stock :)
http://i.hizliresim.com/yloQMy.jpg (http://hizliresim.com/yloQMy)
Tholl-ga
06-08-2015, 14:29
spacer var arkadaş onu sormuş galiba
H&R var spacer
önler 10mm arkalar 12mm ;)
mannerboy
06-08-2015, 14:30
benim resimdekiler arkalar 20 mm önler 1.2 mm :D hrnin ki konikli değil ben özel yaptırdım konikli polonun jantı direk içine oturuyor ama hr parası harcadım
GTI 'mı sattım hala arada sırada girip konuya bakıyorum.
Keşke satmasaydım, kıymetini bilin arkadaşlar. Yıpratmayın araçlarınızı.
@Tholl-ga
Polo yaz sola öyle sleeper mı olur? :D :D
http://i1176.photobucket.com/albums/x336/exca91/araba/de51a2cb-0f91-4f74-81df-2a835d163f82_zpss4pvhrxm.jpg
Polo gti bence çok eğlenceli bir araç, aynı anda iki tane vardı bir dönem o kadar sevmiştik birbirimizi :D Bi daha alıcam adım çıkacak diye korkuyorum artık :D
http://i1176.photobucket.com/albums/x336/exca91/araba/d850cf54-da12-4c50-9409-d1d34416f2af_zps6iftzagk.jpg
http://i1176.photobucket.com/albums/x336/exca91/araba/34de0d89-49a2-47d8-b137-ad0e67c5718e_zpssssrn8sa.jpg
golgeoyunu03
06-08-2015, 22:20
benim resimdekiler arkalar 20 mm önler 1.2 mm :D hrnin ki konikli değil ben özel yaptırdım konikli polonun jantı direk içine oturuyor ama hr parası harcadım
Ön ve arkanın 1.6cm farklı olması arabanın aerodinamiğine kötü bir etki yarattı mı?
Ben ön 1.2
Arka 1.5 düşünüyorum
mannerboy
07-08-2015, 08:15
Ön ve arkanın 1.6cm farklı olması arabanın aerodinamiğine kötü bir etki yarattı mı?
Ben ön 1.2
Arka 1.5 düşünüyorum
direksiyon biraz sertleşti gibi oda normal geri kalanında bişey hissetmedim ama sanki bi ince biraz daha oturaklı gibi geliyo yolda
Serron opisiyon jantıydı bence hiç yakışmıyor gti a. benim araç satılan son 3 araçtan 1 tanesi detroit jant var. Zevk meselesi tabiki ama ben sırf jantları ve 4 kapı oluşu için polo gti aldım diyebilirim yoksa cupra alicaktim :)
IbizaFR150
11-08-2015, 15:39
Polo sahiplerinin orantısız övgüleri tartışma kaynağı olabilir. Bazı arkadaşlar polo için "çok daha kaliteli" gibi ifadeler kullanıyor, iki aracı incelememiş biri de bunları okusa arada Audi-Dacia farkı var sanacak :)
mannerboy
11-08-2015, 16:32
Polo sahiplerinin orantısız övgüleri tartışma kaynağı olabilir. Bazı arkadaşlar polo için "çok daha kaliteli" gibi ifadeler kullanıyor, iki aracı incelememiş biri de bunları okusa arada Audi-Dacia farkı var sanacak :)
https://www.youtube.com/watch?v=tDFO0564PYo :D :D bence ibiza daha hırçın tip olarak
IbizaFR150
11-08-2015, 16:55
https://www.youtube.com/watch?v=tDFO0564PYo :D :D bence ibiza daha hırçın tip olarak
Bir arkadaş yazmış ibiza'nın dışı,polo'nun içi iyi diye... Bu mantıklı bir yorum ama arada "çok daha" ifadesini gerektiren bir durum yok. 500TL'ye bir DD cihaz takılıp, opsiyon olarak alcantara koltuk alınmış olsa veya sonradan istenilen şekilde döşemeler yapılsa bu defa cupra öne geçer. Ben "çok" ifadesine takıldım diyeyim.
Bana kalırsa da 4 kapı ve her ne kadar "klasik" olsa da ekose döşeme de kötü duruyor.
neothenew
11-08-2015, 17:37
Gti'ın ekose döşemesini beğeniyorum ben, köklerine selam veriyor. Makyaj öncesi cupra/bocanegraların koltuk döşemeleri baklavalı dizayn da çok hoştu bence. Bir de 5 kapılı gti'ın ister istemez sleeper duruşu hoşuma gidiyor, yolda sürpriz yapabiliyor standart polo sananlara. Şahsen ben aracın dış görünüşüne daha çok önem veriyorum, cupra göze daha spor göründüğü için en başından beri ilk tercihimdi. İç kalite olarak da ben alıştım, tamam polo bir tık daha kaliteli malzemeleri ama neticede küçük sınıf araba ikisi de, öyle aman aman bir farkları yok sürücü için:) Ben cupradaki sürücü odaklı radyo klima kumandalarını seviyorum ayrıca standart donanımın poloya göre daha dolu gelmesi tercih sebebim oldu.
zekeriya4141
12-08-2015, 17:45
s.a beyler polo gtı için havafiltresi dusunuyorum ama en iyi performance veren olucak yuklemeye başlıyoz artık wracıng tarzı tuplu olanlar mı ıyı yoksa açık filremi daha iyi gecmiş konularda konuşulduysa zamanım yok bakmaya fikirlerinizi alıyım hangisi tercih edilmeli
ibizacupra34
12-08-2015, 18:09
s.a beyler polo gtı için havafiltresi dusunuyorum ama en iyi performance veren olucak yuklemeye başlıyoz artık wracıng tarzı tuplu olanlar mı ıyı yoksa açık filremi daha iyi gecmiş konularda konuşulduysa zamanım yok bakmaya fikirlerinizi alıyım hangisi tercih edilmeli
vwracing en iyisi tavsiye ederim 2 aracımda da kullandım
yusuf yılmaz
12-08-2015, 18:18
evet vw racing elbette sıfırı sanırım 1500 tl olmuştur biraz pahalıdır ama değer
zekeriya4141
12-08-2015, 19:02
neden wracıng açıkfiltre bu araca olmuyo mu stage 4.-5 araclarda bile acık var golf gtı larda cupralarda acık var 1500 tl den değil açık yapsak daha iyi performans almazmıyız
zekeriya4141
12-08-2015, 19:10
neden wracıng açıkfiltre bu araca olmuyo mu stage 4.-5 araclarda bile acık var golf gtı larda cupralarda acık var 1500 tl den değil açık yapsak daha iyi performans almazmıyız
http://forums.vwvortex.com/showthread.php?7185345-CTS-Turbo-Summer-Sale-Ends-6-13-15
yusuf yılmaz
12-08-2015, 19:38
hayır açıktan daha iyi performans alırsın vw kapalı evet ama daha az sıcak hava alır
kısaca tartışmasız vw racing eğer aracın 1.4 tsi 180 ise
ön panjura yapıştırılan gti logosuyla gezen tdi'lar mevcutken polonun tasarımının cupradan daha şık olduğunu düşünenlere mutlu noeller ))
DeliceBirkan
13-08-2015, 18:58
Merhaba yeni konu açma gereği duymadım bugun maslak doğuş otoya seat ibiza bakma gittik daha önceden 1.4 motor olanlar 1.0 motor olarak geçiyormuş referans modeli yane digerlerine göre boş olan model için 37.000tl dediler dolusu içinde 44.000bin dediler arada oynayan 7 bin sadece bi çelik jant ve sis farı içinmiş ki zaten alındığında jant alıcaz ve sis farı baglatıcaz bu sekilde daha karlı oluyoruz boşuna fazladan para verme gereği duymadık gelelim soruma bu araba sizce motor konusunda biraz düşündürücü çünkü araç 1.0 motor 75 hp gidişi nasıl olur aracın iyi yönleri ve kötü yönleri nedir bilen eden paylaşırsa çok sevinirim şimdiden çok teşekkürler.
ibizacupra34
13-08-2015, 18:58
polo gti ibiza cupra fabia rs ile uyumlu 215 40 r17 4 adet sıfırdan farksız 1 sezon kullanılmış michelin alpin kış lastiklerini satıyorum çok acil ihtiyaçtan 600 tl ye.ilgilenen arkadaşlar pm atarlarsa sevinirim
Merhaba yeni konu açma gereği duymadım bugun maslak doğuş otoya seat ibiza bakma gittik daha önceden 1.4 motor olanlar 1.0 motor olarak geçiyormuş referans modeli yane digerlerine göre boş olan model için 37.000tl dediler dolusu içinde 44.000bin dediler arada oynayan 7 bin sadece bi çelik jant ve sis farı içinmiş ki zaten alındığında jant alıcaz ve sis farı baglatıcaz bu sekilde daha karlı oluyoruz boşuna fazladan para verme gereği duymadık gelelim soruma bu araba sizce motor konusunda biraz düşündürücü çünkü araç 1.0 motor 75 hp gidişi nasıl olur aracın iyi yönleri ve kötü yönleri nedir bilen eden paylaşırsa çok sevinirim şimdiden çok teşekkürler.
75bg 95nm/t luk bir motor silindir başına 4 subabı, 10.5 sıkıştırması, 14.3 saniyede hızlanması var..
Bir zamanlar (2002-2004) 1.4nA motorların en iyisi okadar hızlanabiliyordu (değişken subap zamanlılar hariç) ilginç olan fabrika yakıt sarfiyat verisi ortalama: 4.9 lt
Hayırlısı olsun şimdiden
Asıl beklenen gelmedi 1.0 TSı 110BG aynı fabrika yakıt verisi ve 9.3sn hızlanması görünüyor..
DeliceBirkan
13-08-2015, 20:32
Bilgiler için çok teşekkür ederim :)
Motor Hacimlerinin de a... koydular.
1,0 - 1,2 - 1,4
Ula bu 1,6 ne yaptı size ? :)
i-vtec07
14-08-2015, 09:35
https://www.youtube.com/watch?v=7zPoTW1spiU
buyrun otopark incelemesi .
edit: motor poloyla aynı olduğu için paylaştım :) artısını eksisini söylüyolar .
yusuf yılmaz
14-08-2015, 10:59
3 silindir 272 hp 1.0 lt vw
http://www.carscoops.com/2015/05/vw-unveils-all-new-272ps-10l-3-cylinder.html
Motor Hacimlerinin de a... koydular.
1,0 - 1,2 - 1,4
Ula bu 1,6 ne yaptı size ? :)
Emisyon için herşey, tabi TR de emisyonu sallayan yok :D
DeliceBirkan
14-08-2015, 11:30
bilgiler icin tesekkurler :)
gti için supersprint catback ve 63 mm orta susturucu tipi orj. varex var isteyen varsa.
https://www.youtube.com/watch?v=7zPoTW1spiU
buyrun otopark incelemesi .
edit: motor poloyla aynı olduğu için paylaştım :) artısını eksisini söylüyolar .
Herşey iyi güzel hoş da 40 bin liralık araçta deri direksiyon olmayışını kabullenme ve kabul ettirmedeki hoş görünün onda 1 ini keşke videonun sonunda "Türkçe Dili" içinde gösterebilseymiş eşşeoğlusu.. Dil yetersiz ne demek la; yetersiz olan sensin, senin Kelime Haznen.. Bi bak bakalım ingilizceyle türkçe Arasındaki Kelime Sayısına Hangisi yetersiz.. Bilmediğimiz Herşeyide Dile, Coğrafyaya, Topluma, Kültüre, genlere Mal ediyoruz ya vallahi süper..
Benden Değil Dilden Ötürü.. Vallahi bak.. Yoksa Ben Şairdim Yazardım Hatta Yazıyorumda bak Hep Bu Türkçe Yüzünden Waste of Money diye konuşmalarım..
Yazık..
onursumer
14-08-2015, 13:41
gti için supersprint catback ve 63 mm orta susturucu tipi orj. varex var isteyen varsa.
Catback model kodu nedir fiyat alabilirmiyim
MertSerhanÖ.
15-08-2015, 12:52
Bkr7 ile bkr8 arasında ki farklar tam olarak nedir?ne amaçla ve hangi durumlarda birinden birini tercih etmeliyiz?İki bujide test etme imkanı olan oldumu acaba
golf 7 euro 6 motorlu 1.4 tsi alıp, araç saatinin her çalıştırmada kafasına göre 5-10 20 dakika gibi geri alma problemi yaşayan oldu mu?
MertSerhanÖ.
16-08-2015, 11:31
Yahu nerde bu millet herkes whatsapp grubu çıktığından beri kimse yazmaz oldu konuya :)
OrcunInce
16-08-2015, 12:01
herkes sattı 1.4tsi'larını o yüzden başlık azıcık sahipsiz kaldı sanırım :D
Bende 2 adet var cc ile cupra. :) bu arada çok tuhafıma giden birşey söyleyeyim. CC dün bakımdaydı 46.000 km hala bujiler süper. Hala ön fren balatası dahi değişmedi. Birtek continental lar 5mm ye inmiş değiştiren diyorlar
onursumer
16-08-2015, 15:47
bende yeniyim tsi de ama uğraşıcak hiç vaktim yok daha tam anlamıyla tadını bile alamadım :D
Vagcomdan log aldık stock araçta.Ama değer fabrika verisinden biraz yüksek çıktı.Vagcom yanlış mı gösteriyor bizim araba mı ciğerli?:D
Beyler benim gti da 39 binde 2013 cth kodlu yani. Bendede şu sorun var moror tekliyor gibi çalışıyor. Neden olabilir bu arada sadece orta iptali var.
Vagcomdan log aldık stock araçta.Ama değer fabrika verisinden biraz yüksek çıktı.Vagcom yanlış mı gösteriyor bizim araba mı ciğerli?:D
Kardeşim doğru yalan bilmiyorum. 1 hafta önce dayım geldi Almanyadan ona sorduğumda Almanyada cth kodlu motorların 192 lik olduğunu söyledi. Dayım orda motor ustası kendi tamirhanesi var bu yüzden gönülden inanmak istiyorum
ibizacupra34
16-08-2015, 23:24
2014 polo gti aracımda stage 1 yazılım dumpvalve downpipe ve vwracing filtre var.dün hg motorsports un intercooler u ve ngk buji bkr7eix takıldı araca.araç motor soğukken sabah çalıştırdığımda bile fan açıyor sürekli fan çalışıyor ve kaputu kaldırdığımda önceki haline nazaran daha fazla sıcaklık mevcut.hızlanışında,hararetinde,yağ sıcaklığında vs. bir değişiklik yok yağını da kontrol ettim normal seviyede.sizce sorun nedir arkadaşlar
mannerboy
17-08-2015, 08:13
motor soğukken çalışınca bile fan açması değişik yazılımla alakalı bişey olmasın yada herhangi bi müşür soket tam oturmamışta olabilir intercooler montajı yaparken
ibizacupra34
17-08-2015, 10:17
motor soğukken çalışınca bile fan açması değişik yazılımla alakalı bişey olmasın yada herhangi bi müşür soket tam oturmamışta olabilir intercooler montajı yaparken
dün güneşin altında bi 8 saat falan bekledi motor soğuktu ama yinede çalıştırdım fan açtı , bu sabah açmadı mesela çözemedim sanırım güneşin altında da kalıncada yağ vs ısınıyo diye duydum
golgeoyunu03
17-08-2015, 11:08
dün güneşin altında bi 8 saat falan bekledi motor soğuktu ama yinede çalıştırdım fan açtı , bu sabah açmadı mesela çözemedim sanırım güneşin altında da kalıncada yağ vs ısınıyo diye duydum
Ben cax motor kullanıyorum, fan açtığını sadece klima açtığımda yada turbo soğutmak için rolantide beklerken açtığını duyuyorum.. Sizinkinin bu kadar sık çalışmasına anlam veremedim. Ama intercoolerın montajından kaynaklıdır diye düşünüyorum, acaba sensörün montajında mı bir sıkıntı var..
ibizacupra34
18-08-2015, 09:25
Ben cax motor kullanıyorum, fan açtığını sadece klima açtığımda yada turbo soğutmak için rolantide beklerken açtığını duyuyorum.. Sizinkinin bu kadar sık çalışmasına anlam veremedim. Ama intercoolerın montajından kaynaklıdır diye düşünüyorum, acaba sensörün montajında mı bir sıkıntı var..
dostum ne gibi bir sensör olabilir sence?intercooler takılırken hangi sensör sökülüyor ki?vwracing filtre var ama downpipe yüzüden oluşan sıcak havayı mı çekiyoki
herkes sattı 1.4tsi'larını o yüzden başlık azıcık sahipsiz kaldı sanırım :D
Satanlar kadar yeni alanlarda olacaktır elbet :)