Orijinalini görmek için tıklayınız : Kalıcı dövme ?
hımm bu olabilir bakım bi eyvallah. ama 8 kollu bi sembol
http://data.whicdn.com/images/27043132/tumblr_llo30rTj6I1qig2nco1_500_thumb.jpg söylediğin bu sekıl. Cok kaba gorunuyor dıye bı ıkı degısıklık yaptırmıstım.
Birde ilaveten russian prıson tattoos dıe aratırsan esas seklıyle gorebılırsın bu yıldızı.
rus yıldızı diye arattım bir sürü nataşa resmi çıktı. :D
ahaha ayarlardan fıltrelemeyı kapa :D
ilovedrifting
03-08-2012, 14:24
Bu dovme gunahtır mantıgı hepten sacma bos bı muhabbet. Herkesin dini kendine. Bildim bileli bırı cıkar gunah der.
Sana boş gelir birilerine dolu gelir. Orasına niye karışıyosun.
RottingChrist
03-08-2012, 14:25
yok yok kalsın. iyi böyle :)
ahaha ayarlardan fıltrelemeyı kapa :D
Sana boş gelir birilerine dolu gelir. Orasına niye karışıyosun.
Haklısın hemşerim bu konuda tek bilgili sensin.
Sr22DeT Silvia
03-08-2012, 14:41
Gordugum en iyi dovme calismalari, uc boyut olayini asmis dovmeci;
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.178104292259087.47611.177626715640178&type=3
Mesajları bi oku istersen bilmeyen varmış demek ki. Kimsenin kendine vazife çıkardığı yok. Kimsenin panik yaptığı da yok. Ama sendeki paniği ben çözemedim. Konu başlığı kalıcı dövme bende dövme ile ilgili hadis aktardım. Senin neden zoruna gidiyor kardeşim.
ne kadar meraklısınız kendinize vazife çıkarmaya bişeylerden.. Sana ne arkadaşım.. İsteyen istediğini yaptırır..
google dan önce bu kadar muftu yoktu noluyo. arama motoru kulanmayi bilen kendini bilgi bankasi saniyo. arkadasim gunah,sevap,haram,helal,naletli,lanetsiz sana ne sana soz dusuyomu anlamiyorum. her konuda bi muhalefet olmak zorunda mi ? allah kul arasina girme gorevi sizemi verildi ?
edit: buda bendekillerden bitanesi :)
http://img844.imageshack.us/img844/2277/img2011061200162.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/844/img2011061200162.jpg/) Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)
RottingChrist
03-08-2012, 16:20
harika. :icon_tup:
Gordugum en iyi dovme calismalari, uc boyut olayini asmis dovmeci;
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.178104292259087.47611.177626715640178&type=3
karsiyakaliozi
03-08-2012, 16:23
birde 3 boyutlular var mesela adam baldıra yaptırmıs hıdrolık amartısor gıbı bısey sankı termınatör o derece basarılı :) sanat yapmışlar bu arada kolumdakı dovme avatarımdaki rakamlardan olusan yazı sonsuzluk işaretinin içindede isim yazıyor
gülen yüz smileyi görmüştüm bilgisi olan yada yaptıran varmı omuzun iç kısmında dil çıkaran gülen yüz smileyi gibi bi dövmeydi :) dil kırmızı umarım canlandı kafalardaa :)))
(Buharî, Libas, 87; Müslim, Libas, 119-120).
Buhari kimdir?
uluckaban
03-08-2012, 18:12
olmuş olmuş :D
ilovedrifting
04-08-2012, 12:19
Buhari kimdir?
Kur an-ı Kerimden sonra en kıymetli kitab olan Sahih-i Buhari adıyla meşhur hadis kitabını yazan büyük hadis âlimidir. İsmi, Muhammed bin İsmail olup, künyesi Ebu Abdullah dır. Hadis ilminde yüksek derecede olup, 300.000 den fazla hadis-i şerifi senetleriyle birlikte ezbere bilen bir âlimdir. 810 (H 194) senesinde Buhara da doğdu 870 (H 256) senesinde Semerkand ın Hartenk kasabasında vefat etti.
Kur an-ı Kerimden sonra en kıymetli kitab olan Sahih-i Buhari adıyla meşhur hadis kitabını yazan büyük hadis âlimidir. İsmi, Muhammed bin İsmail olup, künyesi Ebu Abdullah dır. Hadis ilminde yüksek derecede olup, 300.000 den fazla hadis-i şerifi senetleriyle birlikte ezbere bilen bir âlimdir. 810 (H 194) senesinde Buhara da doğdu 870 (H 256) senesinde Semerkand ın Hartenk kasabasında vefat etti.
Sadece google bilgisi olunca söylemlerinizin ne kadar yanlış olduğunu bilin. Buhari Hz. Muhammed'den 180 yıl sonra yaşamış bir ilim adamı. Günümüzde hala verdiği bazı hadis bilgilerinin yanlışlığı tartışılır. Mesela recm cezasıyla ilgili verdiği hadisler vardır incelemenizi öneririm.
Hz. Muhammed'den 180 yıl sonra yaşayan birinin hadisini (Buhari, hadisleri halk içinden duyduğu ve kendi araştırmaları ile oluşturmuştur.), peygamberimiz böyle buyurmuştur diye ortaya atarsan olmaz. Kuran da yazdığı gibi tek bir kitap var oda Kuran ve ararsan herşeyin cevabıda Kurandır.
İnancı olup da dövmenin islamdaki yerini bilmeyenler için söylüyorum. Dövme haramdır. Dövme yapan ve yaptıran lanetlenmiştir.
hahahah postları okurken birden bu denk gelince komik geldi yaa :D
bazen insanlar çok saçma ve cahilce konuşuyor. Lanetlenmek ne demek ? Vampir filmini çok kaçırmış bazıları.
+Geçen hafta Nihat Hatipoğlu canlı yayınca dövme ile ilgili açıklama yapma.Dövme yapılabilir.Bazı cahiller diyor ya dövme olunca namaz oruç abdest kabul olmuyormuş adamı dinleyin öğrenin hepsi yalan öyle birşey yok dedi adam.
Sadece dövme yapılırken iğnenin verdiği acı hissi vucuda zarar verdiği için zarar derken acı hissi sadece o kısmı günah dedi adam saçma sapan konuşmamak lazım ...
Herkes kendi vicdanından sorumlu.Ben askerden sonra yaptırmayı düşünen biri olarak.
QrUQqpK-40Y
ilovedrifting
04-08-2012, 13:35
Sadece google bilgisi olunca söylemlerinizin ne kadar yanlış olduğunu bilin. Buhari Hz. Muhammed'den 180 yıl sonra yaşamış bir ilim adamı. Günümüzde hala verdiği bazı hadis bilgilerinin yanlışlığı tartışılır. Mesela recm cezasıyla ilgili verdiği hadisler vardır incelemenizi öneririm.
Hz. Muhammed'den 180 yıl sonra yaşayan birinin hadisini (Buhari, hadisleri halk içinden duyduğu ve kendi araştırmaları ile oluşturmuştur.), peygamberimiz böyle buyurmuştur diye ortaya atarsan olmaz. Kuran da yazdığı gibi tek bir kitap var oda Kuran ve ararsan herşeyin cevabıda Kurandır.
Herşeyi kuranda bulamassın. Belki vardır ama onu sen ben ordan çıkaramayız. Peygamber ne diye var. Dediğin gibi olsa peygamberin ne hükmü kalıyor. Millet tutturmuş bişey kuran da yok kuran da yok.
ilovedrifting
04-08-2012, 13:38
hahahah postları okurken birden bu denk gelince komik geldi yaa :D
Sen eğlenmene bak.
yazık ya lanetlenmiş falan neler var allahım. Diyanetle görüştüm dövme yaptırmak için 3 yıl araştırdım. Lanetlenmek terimini ilk kez bu forumda gördüm. Diyanet dövmenin günah olmadığını sadece yaptırırken cekilen acıdan kaynaklı insanın kendine zarar vermesi olarak görüdlüğü için böyle düşünebilceğini söylediler. Hatta kapatırken dövmemi 3 yıldır abdest sıkıntısı yüzünden yaptırmadığımı söyleyince gönül rahatlığıyla yaptırabilirsiniz dediler
ilovedrifting
04-08-2012, 13:48
bazen insanlar çok saçma ve cahilce konuşuyor. Lanetlenmek ne demek ? Vampir filmini çok kaçırmış bazıları.
+Geçen hafta Nihat Hatipoğlu canlı yayınca dövme ile ilgili açıklama yapma.Dövme yapılabilir.Bazı cahiller diyor ya dövme olunca namaz oruç abdest kabul olmuyormuş adamı dinleyin öğrenin hepsi yalan öyle birşey yok dedi adam.
Sadece dövme yapılırken iğnenin verdiği acı hissi vucuda zarar verdiği için zarar derken acı hissi sadece o kısmı günah dedi adam saçma sapan konuşmamak lazım ...
Herkes kendi vicdanından sorumlu.Ben askerden sonra yaptırmayı düşünen biri olarak.
QrUQqpK-40Y
Dövme abdeste mani değil. Dövmenin peygamberimiz tarafından yasaklandığını, abdestin geçerliliğinin bu yasağı kaldırmadığını söylüyor. Sen burdan ne anlıyorsun..
Sen o videoyu bi kaç kere daha izle.
Arkadasım burda sen ben gibi insanlarla tartısmak boş. Heleki seninle tartışıp ünvanı olmayan adamdan fikir sormak din bilgisi öğrenmek komik. Zaten sanada düşmez bu diyanetlede görüştüm din adamlarıylada görüştüm . . .
Gunahi sevabi yaptiran yaptirmayanin boynuna, haciligi hocaligi birakalim konunun ozune donelim.
Moda'da bulunan Dany'nin fiyatlari nasildir ? 5 harfli bir sey yazdirmak istiyorum , cok canli bir renk olmayacak sekilde.
ilovedrifting
04-08-2012, 13:55
Arkadasım burda sen ben gibi insanlarla tartısmak boş. Heleki seninle tartışıp ünvanı olmayan adamdan fikir sormak din bilgisi öğrenmek komik. Zaten sanada düşmez bu diyanetlede görüştüm din adamlarıylada görüştüm . . .
Sen yunanistanın diyanetine mi sordun bunu.
diyanet.gov.tr den alıntı ;
İnsan cildinde boya maddesiyle yapılan kalıcı şekillere dövme denir. Ana hatlarıyla dövme, deride yan yana küçük delikler açılıp içine boyalı maddeler doldurmak sûretiyle yapılır. Günümüzde ise, özel olarak imal edilmiş elektrikli dövme kalemleri kullanılır.
Arapça'da veşm kelimesiyle ifade edilen dövme, Hz. Peygamber tarafından yasaklanmış; dövme yapan ve yaptırana Allâh'ın lanet ettiği bildirilmiştir (Buharî, Libas, 87; Müslim, Libas, 119-120). Hadiste sadece kadınlardan bahsedilmesi, o dönemde Arap toplumunda dövmenin kadınlar arasında yaygın olmasındandır. Dövme yaptırmanın dinî hükmü açısından erkek ile kadın arasında fark yoktur; her ikisi için de haramdır. Sağlık bakımından zarar vermemesi ve çirkin bir manzara bırakmaması durumunda dövmenin vücuttan giderilmesi gerekir. (İ.P.)
ilovedrifting
04-08-2012, 13:58
Kardeşim ben kimseye fetva veremem. Ben bildiğimi söyledim. Şüphesi olan iyice araştırsın istedim.
aybarsdnr
04-08-2012, 13:59
Herşeyi kuranda bulamassın. Belki vardır ama onu sen ben ordan çıkaramayız. Peygamber ne diye var. Dediğin gibi olsa peygamberin ne hükmü kalıyor. Millet tutturmuş bişey kuran da yok kuran da yok.
Peygamber in neden varolduğunu tartışmak, hükmünün ne olduğuna karar vermek kimsenin haddine değil.başkalarını yargılarken kendi yazdığınızı ince eleyip sık dokumanızı tavsiye ederim.Anlamak isteyene Kuran-ı Kerim de herşey açıkça belirtilmiştir.Alim vs. gibi insanların kendine göre yaptıkları yorumlamalara inanmak yerine kendi okuduğum bildiğim kalır öyle yaşarım.
Kimsenin inancını yargılamamak lazım..Herşey Allah ve kul arasındadır gerisi de kimseyi ilgilendirmez.
Dövme abdeste mani değil. Dövmenin peygamberimiz tarafından yasaklandığını, abdestin geçerliliğinin bu yasağı kaldırmadığını söylüyor. Sen burdan ne anlıyorsun..
Sen o videoyu bi kaç kere daha izle.
Hani Lanet işin neresinde onu söylesene senin lanet dediğin şekilde dövme yaptıranın dinsel anlamda hiçbir ilişiği kalmıyor. Ben heryeri dövme kaplı bir abimizin çok dindar takılandan çok cumaya gittiğini dinine sadık olduğuna şahit oldum...
Dinsel anlamda herkes özgür isteyen yaptırır isteyen yaptırmaz eşelemenin bir anlamı yok.Sen çat diye alayınız lanetlisiniz dinsizsiniz moduna girmişsin bence bunların hiç gereği yok :icon_tup:
aybarsdnr
04-08-2012, 14:00
Gunahi sevabi yaptiran yaptirmayanin boynuna, haciligi hocaligi birakalim konunun ozune donelim.
Moda'da bulunan Dany'nin fiyatlari nasildir ? 5 harfli bir sey yazdirmak istiyorum , cok canli bir renk olmayacak sekilde.
Danny nin fiyatları ortalamanın biraz üstünde diye biliyorum ama 5 harfli bir yazıya da çok bir fiyat çıkmaz tahminimce.tabiki boyutta önemli...kuzenlerim ve bir kaç arkadaşım ona yaptırmışlardı.çok iyi olduğunu ancak biraz ukala olduğunu söylemişlerdi.canı istemiyorsa yapmam bunu falan diyormuş
ilovedrifting
04-08-2012, 14:10
Hani Lanet işin neresinde onu söylesene senin lanet dediğin şekilde dövme yaptıranın dinsel anlamda hiçbir ilişiği kalmıyor. Ben heryeri dövme kaplı bir abimizin çok dindar takılandan çok cumaya gittiğini dinine sadık olduğuna şahit oldum...
Dinsel anlamda herkes özgür isteyen yaptırır isteyen yaptırmaz eşelemenin bir anlamı yok.Sen çat diye alayınız lanetlisiniz dinsizsiniz moduna girmişsin bence bunların hiç gereği yok :icon_tup:
diyanet.gov.tr den alıntı ;
İnsan cildinde boya maddesiyle yapılan kalıcı şekillere dövme denir. Ana hatlarıyla dövme, deride yan yana küçük delikler açılıp içine boyalı maddeler doldurmak sûretiyle yapılır. Günümüzde ise, özel olarak imal edilmiş elektrikli dövme kalemleri kullanılır.
Arapça'da veşm kelimesiyle ifade edilen dövme, Hz. Peygamber tarafından yasaklanmış; dövme yapan ve yaptırana Allâh'ın lanet ettiği bildirilmiştir (Buharî, Libas, 87; Müslim, Libas, 119-120). Hadiste sadece kadınlardan bahsedilmesi, o dönemde Arap toplumunda dövmenin kadınlar arasında yaygın olmasındandır. Dövme yaptırmanın dinî hükmü açısından erkek ile kadın arasında fark yoktur; her ikisi için de haramdır. Sağlık bakımından zarar vermemesi ve çirkin bir manzara bırakmaması durumunda dövmenin vücuttan giderilmesi gerekir. (İ.P.)
Onu doğru dedin. Kişi dövme yaptı diye dinden çıktı bi daha affedilmez diye bişey olmaz.
Sen peygamber buyurmuştur diye bir din adamının sözünü söylüyorsun, bende sana yanlış bilgi veriyorsun yapma diyorum. Senin inancın sana benim inancım bana. Düşüncene saygı duyarım ama yanlış bilgi vermemelisin.
Kuran'da herşey acık ve net yazılıdır ve herkez ordan bilgiyi çıkarabilir. Peygamberin görevide bu kitabı kullara iletmektir. Dini doğru yaşadığı içinde yaptıkları, anlattıkları Kuran'da zaten olan ve yaşamıyla örneklendirdiği şeylerdir.
Lakin Buhari bir peygamber değildir.
ilovedrifting
04-08-2012, 14:22
Dini doğru yaşadığı içinde yaptıkları, anlattıkları Kuran'da zaten olan ve yaşamıyla örneklendirdiği şeylerdir.
E hal böyleyken ona iman edilmesi gerektiği anlamı çıkmıyor mu?
E hal böyleyken ona iman edilmesi gerektiği anlamı çıkmıyor mu?
Peki Buhari bunun neresinde?
Dostum din tartışmalık bir şey değildir. Bende başkalarıyla tartışmayı zaten sevmem. Sen Kendi inandığın şekilde dinini yaşarsın ama yaşarken doğrusunu yaşamak önemlidir. İnternet bilgisi ile değil kitap bilgisi kullanmak lazım. İlk olarakta Kuran'ı iyice okuyup öğrenmelisin ki din konusunda bilgi verirken kitabınla ters düşmeyesin veyahut ne biliyorsan kendine saklamalısın.
Murat Özcan
04-08-2012, 14:37
neler demıs adam ya lanetlemek falan hangı cagda yasıyoruz
car wolf
04-08-2012, 14:47
kolumda 11 harfli 1 karış boyunda dövme var 130 TL ye yaptırdım arkadaşıma..
aga herkes kendinden sorumlu siz ne kadar günahta deseniz değil de deseniz bu kişinin zevkine kalmış ve gün içerisinde herkes sürekli sevapmı işliyor..? alkol içsek günah zina yapsak günah dövme hele günahıda geçtim lanetmiş vay arkadaş biz direk cehennemlikmişizde haberimiz yokmuş... lanetlenme filan boş iş bunlar azcık mantıklı olursak zaten bu tarz kelimeler ortaya çıkmaz...
Her konuya biri çıkıp da din katmasa olmaz zaten yani bir eksik olur.
Herkesin dini kendine kardeşim vazgeçin artık artık milletin inançlarıyla uğraşmaktan lanetlenmek falan..
Ankara'da dövme fiyatları çok değişken. Tattooline Mustafa ve Adam işlerini su an en iyi yapanlar (bildiklerim içinde). Ben Mustafa'nın çizgilerini daha çok beğeniyorum. Eli titremiyor ve çizgiler cetvelle cizilmiş gibi düzgün oluyor. Sohbetide, hijyen konusunda dikkatide hoşnut ediyor beni.
ilovedrifting
04-08-2012, 15:32
Peki Buhari bunun neresinde?
Dostum din tartışmalık bir şey değildir. Bende başkalarıyla tartışmayı zaten sevmem. Sen Kendi inandığın şekilde dinini yaşarsın ama yaşarken doğrusunu yaşamak önemlidir. İnternet bilgisi ile değil kitap bilgisi kullanmak lazım. İlk olarakta Kuran'ı iyice okuyup öğrenmelisin ki din konusunda bilgi verirken kitabınla ters düşmeyesin veyahut ne biliyorsan kendine saklamalısın.
Buhari bunun neresinde söyleyeyim sana. Buhari, Tirmizi, Müslim gibi alimler sahih hadisleri bize aktaran kişiler. Peygamberimiz kendi sözlerini yazmadığına göre onunla ilgili her türlü bilgi günümüze nasıl geldi?
ilovedrifting
04-08-2012, 15:38
Her konuya biri çıkıp da din katmasa olmaz zaten yani bir eksik olur.
Herkesin dini kendine kardeşim vazgeçin artık artık milletin inançlarıyla uğraşmaktan lanetlenmek falan..
Kimsenin milletin inancıyla uğraştığı yok sen niye darlanıyorsun. Konu dövmeyken bende bu konunun manevi boyutunu dile getirdim. İsteyen yaptırır isteyen yaptırmaz. İsteyen inanır isteyen inanmaz. Bu konuda tereddütleri olan arkadaşlar olabilir. Kimi arkadaşlar merak etti kaynak istedi sorguladı onlara teşekkür ediyorum. Kimi arkadaşlar sen kimsin cart curt ağız yaptı onları kınıyorum.
İşte din senin gibi dinine, kitabına değil; dini yorumlarda bulunanlara inananlar yüzünden bozuluyor. O dönemde Muhammed'den 200 yıl sonra bile birebir doğru bilginin gittiğine nasıl inanabiliyorsun. Yada baştada söyledim recm cezası ile ilgili Buhari'yi bir araştır. Geçekten Buhari'nin sözlerinin tümünün gerçekliğine gönlün elverecekse sen müslümanlığı çok yanlış anlamışsın derim. Lakin tekrar tekrar söylüyorum önce doğru dürüst Kuran'ı oku.
ilovedrifting
04-08-2012, 15:55
İşte din senin gibi dinine, kitabına değil; dini yorumlarda bulunanlara inananlar yüzünden bozuluyor. O dönemde Muhammed'den 200 yıl sonra bile birebir doğru bilginin gittiğine nasıl inanabiliyorsun. Yada baştada söyledim recm cezası ile ilgili Buhari'yi bir araştır. Geçekten Buhari'nin sözlerinin tümünün gerçekliğine gönlün elverecekse sen müslümanlığı çok yanlış anlamışsın derim. Lakin tekrar tekrar söylüyorum önce doğru dürüst Kuran'ı oku.
Ben Kuran'ı okurum ona göre amel ederim gerisi beni ilgilendirmez diyebiliyor musun?
Dediğin oraya geliyor biraz. Günümüze gelen hadislere, Buhari nin peygamberimizden 200 yıl sonra yaşamış olması gibi sebeplerle şüpheli bakıyorsan bütün hadisler bu şekilde gelmiştir. hepsine şüpheli mi bakıyorsun.
Ben Kuran'ı okurum ona göre amel ederim gerisi beni ilgilendirmez diyebiliyor musun sen?
Bu seni ilgilendirir mi? Bu din benimle Allah arasında. Günahta işlerim, sevapta. Allahın taktiridir. Lakin ben sana dosthane bir şekilde doğru yola bakmanı önerdim. Bakarsın yada bakmazsın buda senle Allah arasındadır beni ilgilendirmez. Lakin burda insanlara lanetlisin dersen olmaz işte o.
ilovedrifting
04-08-2012, 16:11
Bu seni ilgilendirir mi? Bu din benimle Allah arasında. Günahta işlerim, sevapta. Allahın taktiridir. Lakin ben sana dosthane bir şekilde doğru yola bakmanı önerdim. Bakarsın yada bakmazsın buda senle Allah arasındadır beni ilgilendirmez. Lakin burda insanlara lanetlisin dersen olmaz işte o.
Ben demiyorum ki kardeşim peygamber diyor.
Peygambere inanmayan için zaten sorun yok sözüne de inanmaz değil mi?
Almayan almasın alana mani olmayalm.
driftçi sen hala mı buradasın..
2 gündür bilmeyen vardır o yuzden yazıyorum diyorsun tamam eyvallah, yazdın bitti..
tamam artık amma kastın ya..
milletin dövme yaptırması niye bu kadar rahatsız ediyor seni? Amma daralttın ya..
Allah diye ağzınızdan düşürmezsiniz, ama milleti darlamaya gelince en alasını yaparsınız.. Kim ne isterse yaptırsın SANA NE
Ben demiyorum kardeşim peygamber diyor.
Peygamber demiyor, Buhari diyor. Sana kaç seferdir Buhari'nin birçok Hadisinin Kuran a uygun olmadığı din adamları tarafından tartışılıyor diyorum ama hiç araştırma yapmayıp düşünmeden cevap vermek sana kolay geliyor. Buda aramızda polemik oluşturacak. Bende böyle bir polemiğe girmek istemiyorum.
Üstteki mesajınıda editlemişsin onada şöyle bir cevap vereyim Kuranda herşeyin tek doğru cevabı vardır yorum yapamazsın. Hadisler yoruma açıktır.
Belki senin için birşey ifade eder.
"Onlara, Allah'ın indirdiğine uyun dense, 'Hayır, biz atalarımızı üzerinde bulduğumuz yol'a uyarız derler.' Peki ama ataları akletmeyen, doğru yolu bulamayan kimseler olsalar da mı?" (Bakara, 2/170)
Allah islah etsin Büyük günahımız döwme olsun :( bende yaptırmayı düşünüyorum ama bazı şeyleri yarım yamalak bilen gerici toplum yüzünden Vazgeçtim.. :(
SekoLive
04-08-2012, 16:48
dövme konusunda fikir verip tavsiye edenler için bi durum varmı acaba?
boz ağzını? göreyim babayiğidi hadi?
tartışma yok burada..
insanlar bilgi alışverişinde bulunurken sen birden devreye girdin..
insanlar sana ne diyor burada.. ama sende hala aynı kafa..
görevlendirdiler mi seni.. uza..
turbo&quattro
04-08-2012, 16:50
millete artizlik yapma quantum !
SekoLive
04-08-2012, 16:52
millete artizlik yapma quantum !
http://www.itusozluk.com/image/artist-ne-arar-la-bazarda_142379.jpg
:hehe:
ilovedrifting
04-08-2012, 16:54
http://www.itusozluk.com/image/artist-ne-arar-la-bazarda_142379.jpg
:hehe:
Artiz burda çok var ama
artiz dövmesi..
http://i.ytimg.com/vi/LY8a9OfaCng/0.jpg
SekoLive
04-08-2012, 16:56
Artiz burda çok var ama
e haklısın tabi sonuç olarak pazar değil burası .efendiye efendi, artize artiz bulunur burada.
ilovedrifting
04-08-2012, 16:57
boz ağzını? göreyim babayiğidi hadi?
tartışma yok burada..
insanlar bilgi alışverişinde bulunurken sen birden devreye girdin..
insanlar sana ne diyor burada.. ama sende hala aynı kafa..
görevlendirdiler mi seni.. uza..
Benim anlamadığım senin neden zoruna gidiyor neyi kaldıramıyorsun.
Güzel olmuş hayırlı olsun bende çok istiyorum dövme yaptırmak ama kendımı bılıyorum 1-2 sene sonra sıkılırım diye korkuyorum ama senin dövmenı beğendım.Bu arada polemiğe girmek hiç istemıyorum ama demedende yapamıycam bu dövme işini yapmak isteyen yapar günahıda,sevabıda Allah ile kulun arasında'dır kimsede karışamaz.Zaten bu iş günahsa yaptıran gunahının bedelini ödemeye razıdır göze almıştırki yaptırmıştır. bizede sadece hayırlı olsu demek, beğenip beğenmediğimizi söylemek düşer
turbo&quattro
04-08-2012, 17:02
quantum acilen iphone konusunda bekleniyorsunuz :D
Benim anlamadığım senin neden zoruna gidiyor neyi kaldıramıyorsun.
Benim de anlamadığım sen niye böyle bir provokasyon içindesin..
Sen bir tutturmuşsun yok lanetlisiniz, yok peygamber öyle demiş,
İnsanlar diyor ki sana Allahla kul arasına girilmez..
ama yemiyorsun içmiyorsun gelip burada kendine lazım bilginle aklınca sofuluk yaptığını sanıyorsun ama sıktı..
Emin ol senden daha müslüman ben ve burada bir çok kişi.. Milleti darladın yetti artık.. Diyeceğini dedin, bitti.. Uzatma herkesin günahı da kendine sevabı da..
kimsenin ne yaptığı kimseyi ilgilendirmiyor.. En başta sen ve senin gibi Allah peygamber deyip millete gereksiz bir şekilde sataşanları..
Unutmadan.. Ağzını bozuyordun? Ne oldu ona?
Bekliyoruz..
----
Artiz.
Konumuza dönelim :D Güzel dövme desenleri paylaşalım
doncarlo
04-08-2012, 17:12
Vücudu toplayayım düşünüyorum hayırlısı özellikle Nihat Hatipoğlu'nun açıklamaları içimi rahatlattı :D . Evet günahı varmıdır vardır ama bu dediğiniz gibi Allahla kul arasında olan bir olay.Varsın kimilerine göre lanetlenelim.
iz_sport
04-08-2012, 17:19
http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/395326_289317037803190_100001746878536_733410_3087 83856_n.jpg
sonunda yaptırdım arkadaslar geçmiş olsun cümlemize :D
2. dövme için yeni konu acsam bilal abi tatil verirmi acba :D
bu gölgeler 1 seneye kalmicak sadece cizim kalıcak haberın olsun :icon_tup::D
bende 2 adet var yılalr önce yaptrmıstm bacagmdakı g harfı trıbal kolumdakıde tarıh
2011 den bır foto
http://d1208.hizliresim.com/10/4/bgrbd.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
böyle bi film vardı ne kadar yaşıyacağını kolunda bi döwme Gösteriyordu onu hatırlattı =)
insanlara vaaz verecegim diye ortaya atlayarak sacmaladiginizin farkindasinizdir umarim ??
Kuran-i Kerim'den sonrasi mi var? kitabi kimin yazdigi ve ne söyledigi beni ilgilendirmez, Allahu Teala'nin kitabinda ne yazdigi önemli.
evet dövme bizde emanet olan bedene yapilan tahribattan dolayi yasaklanmistir ama o lanet nerden cikti ??
haaa bu arada dövme yaptiranlar cenabet gezmiyor,abdestleri kabul oluyor.
bunu da belirteyim de,sonra millete dövmeliler cünup geziyor deme..
JosephuS
04-08-2012, 22:25
Herşeyin sevabıda günahıda kendine...ALLAH ile kulu arasında...işimden dolayı yaptıramıyorum yoksa bende yaptırmayı çok isterim...
evdeki ampul patladı birde ipad e kola dokuldu kesin lanetlendiğimdendir.... vay beee etkisini yavaş yavaş gormeye basladık..... lanet bu konuyu bekliyormuş meğersem :D
Kimsenin milletin inancıyla uğraştığı yok sen niye darlanıyorsun. Konu dövmeyken bende bu konunun manevi boyutunu dile getirdim. İsteyen yaptırır isteyen yaptırmaz. İsteyen inanır isteyen inanmaz. Bu konuda tereddütleri olan arkadaşlar olabilir. Kimi arkadaşlar merak etti kaynak istedi sorguladı onlara teşekkür ediyorum. Kimi arkadaşlar sen kimsin cart curt ağız yaptı onları kınıyorum.
Darlarınırım arkadaşım ya da abim yaşını yazmadığın için hitap seçmek zor oluyor! Memleket öyle bir noktaya geldi ki forumda ya da gerçek hayatta hiç fark etmez hangi konu konuşulsa konu bir yerden dine bağlanmaya başlıyor ve bende bundan hoşnut değilim.Bu konunun günah olup olmadığını merak edenler yetkili kişilere başvurur sorar öğrenir ama burası bunun öğrenilmesi için değil,bu başlıkta o sorunun cevabını bulmuş kişiler nerede iyi dövme yapılır sorusunun cevabını arıyorlar sen ortadan çıkıyorsun kararını vermiş olan insanlara aman yaptırmayın ha! Yaptırırsanız siz de lanetlenirsiniz diyorsun çok şükür bunu anlayabiliyoruz.
ilovedrifting
05-08-2012, 13:50
Benim de anlamadığım sen niye böyle bir provokasyon içindesin..
Sen bir tutturmuşsun yok lanetlisiniz, yok peygamber öyle demiş,
İnsanlar diyor ki sana Allahla kul arasına girilmez..
ama yemiyorsun içmiyorsun gelip burada kendine lazım bilginle aklınca sofuluk yaptığını sanıyorsun ama sıktı..
Emin ol senden daha müslüman ben ve burada bir çok kişi.. Milleti darladın yetti artık.. Diyeceğini dedin, bitti.. Uzatma herkesin günahı da kendine sevabı da..
kimsenin ne yaptığı kimseyi ilgilendirmiyor.. En başta sen ve senin gibi Allah peygamber deyip millete gereksiz bir şekilde sataşanları..
Unutmadan.. Ağzını bozuyordun? Ne oldu ona?
Bekliyoruz..
----
Artiz.
İlla istiyorsun yani ağzımı bozmamı. Zorla sövdürcen kendini. Sen bilirsin. S..yim beynini senin.
onursumer
05-08-2012, 13:55
yaw hala tartışmada sonu gelmicek şeylerimi konuşuyorsunuz burda herkesin inancı kendine
konu günah vs değil dovme paylaşım konusu bare bunun içine etmeyin gidin ozelden yazışın ne yazışıcaksanız
hadislere gore kaş aldırmak yüzdeki tuyleri aldırmak gibi şeylerde dovme ile aynı şekilde değerlendiriyor
bütün bayanlara kız arkadaşlarınıza gidip açıklayın bunu annemizdemi lanetlendi kaşını aldırdığı için ? bazı şeylerde niyet onemli
dediğim gibi bu kulla allah arasında bir durum o yüzden boşu boşuna konuyu kirletmeyin
İlla istiyorsun yani ağzımı bozmamı. Zorla sövdürcen kendini. Sen bilirsin. S..yim beynini senin.
buraya geldin dövmeyi dine bağladın, insanlara dinimizle ilgili ayetler yazdın paylaştın. ondan snra kaç yaşında adama küfür ettin.bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. ben dövmeyle lanetliysem sen benden daha lanetlisin dini kullandığın için. allahım günahlarını bağışlasın.
turbo&quattro
05-08-2012, 15:15
Lan aylavdiriftingmisin nesin ayik ol haddini bil .
ilovedrifting
05-08-2012, 15:16
buraya geldin dövmeyi dine bağladın, insanlara dinimizle ilgili ayetler yazdın paylaştın. ondan snra kaç yaşında adama küfür ettin.bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. ben dövmeyle lanetliysem sen benden daha lanetlisin dini kullandığın için. allahım günahlarını bağışlasın.
Kardeş ilk önce atar yapan o. Ben onu uyardım bu şekilde konuşma ağzımı bozdurtma dedim. Babayiğitsen boz hadi ağzını dedi. Ben alttan aldım. Aradan bir gün geçti adam bana hatırlatma yapıyo ağzını bozacaktın bekliyorum diye. Ben daha napim.
Kardeş ilk önce atar yapan o. Ben onu uyardım bu şekilde konuşma ağzımı bozdurtma dedim. Babayiğitsen boz hadi ağzını dedi. Ben alttan aldım. Aradan bir gün geçti adam bana hatırlatma yapıyo ağzını bozacaktın bekliyorum diye. Ben daha napim.
işte sen baştan ağzımı bozdurma demicektin. 36 yaşında adam sana geri vites mi yapacak ?? biraz saygı.
ilovedrifting
05-08-2012, 15:31
işte sen baştan ağzımı bozdurma demicektin. 36 yaşında adam sana geri vites mi yapacak ?? biraz saygı.
Haklısın kardeş yaş olayını farketmedim. İleri gittim biraz.
Quantum abi tartışma hararetlendi buralara geldik. Sözümü geri alıyorum. Kusura bakma.
psikolojikdeli
05-08-2012, 15:41
bedenimdeki boya nasıl olurda ruhumu inancımı kirletebilirki anlamadım, insanın kendine zarar vermesi günahtır doğrudur ben dövmelerimi yaptırırken acı vs hissetmiyordum hatta gayet keyif alıyordum, herneyse konuyu dhada dagıtmaya gerek yok 5 tane dövmem var hepside Hayatım ile ilgili şeyler en son 4 sene önce annem ile babamın adını yazdırmıştım koluma
http://i1264.photobucket.com/albums/jj483/shogunsilvia/tattoommm.jpg
diyanet bu sene ıcınde acıklama yaptı dıye bılıyorum.
gecıcı olanların bozdugu kalıcı olanların bozmadıgı seklınde. sonucta vucudun mesh edılmesını engellemedıgı bıla bıla seklınde...
Biraz vucudumu sekle sokup yaptirmak istiyorum ama kafamda belirli hic bir sey yok, bakabilecegim en azindan fikir alabilecegim bir site var midir ? Bocek, kartal , kus falan istemiyorum, basit anlamli ve sade olmasi tercihim..
Mehmet Gazihan
05-08-2012, 17:39
Müslüman olmadan önce bir sürü dövme yaptırıp, Müslümanlığı tercih etmiş insanlar var..
Abdest kabul olmaz gibi bi durum ASLA olamaz..
Yapmak ve yaptırmak yasaklanmış Müslümanlar için(her meshepte), müslüman olmayanlar için mesele yok..
ilovedrifting
05-08-2012, 18:01
Müslüman olmadan önce bir sürü dövme yaptırıp, Müslümanlığı tercih etmiş insanlar var..
Yapmak ve yaptırmak yasaklanmış Müslümanlar için(her meshepte), müslüman olmayanlar için mesele yok..
:icon_tup:
Bad-Fast
05-08-2012, 18:26
diyanet bu sene ıcınde acıklama yaptı dıye bılıyorum.
gecıcı olanların bozdugu kalıcı olanların bozmadıgı seklınde. sonucta vucudun mesh edılmesını engellemedıgı bıla bıla seklınde...
diyanet öle bişey sölememiştir sallamıyalım , altdaki arkadaş güzelce yazmış zaten tartışmak bile gereksiz ...
sallamadım da yanlıs hatırladım dıyelım.lakın bılmeden konusmamak herkes ıcın gecerlı olması lazım :)
bknz.zekerıya hocamdan :)
Kalıcı dövme yaptırma ise, ileriden beri ilim adamları tarafından hoş görülmemiştir. Hatta bu yolda, hadisler de rivayet edilmiştir. Ama Arap hanımları da hep yaptıra gelmişlerdir. Sonuç olarak söyleyelim, kalıcı dövme mekruhdur, cana cezadır, doğru değildir. Ama büyük günahlardan da değildir. "Haram" diyebilmek için yasaklayıcı ayet bulunması gerekir. Böyle bir ayet yoktur. Olmasa daha iyi. Çünkü sağlık açısından da zararlı olabilir. Cilt hastalığına yol açabilir.
Özellikle gusül abdesti bazı kimselerde bir takıntı haline geliyor. "Gusülüm oldu mu, olmadı mı?" diye şüpheye düşüyorlar. Buna gerek yoktur. "Gusül" yıkanmak demektir. Yani normal bir banyo yapmaktır. Gusülün duası yoktur. Niyet ise, ne yaptığını bilip karar vermektir. Banyo yapan kişi elbette ne yaptığını biliyor. Sonuç olarak gusülü bir vesvese ve şüphe haline getirmemek gerekir. Normal banyodur.
Kaynak : Zekeriya Beyaz açıklıyor; kalıcı döğme günah mı ? - GÜNCEL (http://www.haber3.com/zekeriya-beyaz-acikliyor-kalici-dogme-gunah-mi-19146h.htm#ixzz22grmb1j7)
Bad-Fast
05-08-2012, 18:40
yani bilmeden konuşmamak lazım herles için ;)
zekeriya felsefecidir yazdığını okumam bile kusura bakma :) , öğrenmek istiyen zaten öğrenir illa , yaptırmaya kafaya koyanda hocaların dediğini öle böle evir çevir derken kendi kafasına uydurur bunda yapcak bişey yok ;)
gunumuzde herkesin kafasına gore yorumladıgı bır kıtapta (zıra harfler-anlamlar vs ler uymadıgı ıcın mealler arasında fark olabılıyor.) , artnıyet aradıktan sonra ılla kı yassah gardasım ıbaresı cıkarılabılır de dıyebılırız o halde :)
Bad-Fast
05-08-2012, 18:52
cümlene katılmamakla beraber burda günahdır , lanetlenmiştir diyen arkadaşlarda o yaptırmayı düşünen arkadaşların iyiliği için sölediğini biliyorum , düşünüyorum , burası dini bi platformda değil , uzatmakda bazı arkadaşları rahatsız ettiğinden dolayı son mesajımı yazdım ;)
Anlamadigim sey su niye uzuyo bu mevzu? Yaptiran yaptirir yaptirmayan yaptirmaz abi. Cok kafasina takilan varsa da gider diyanetin sitesinden bakar, muftuye, imama sorar bi sekilde bilgilenir. Konu yapilacak olan ( ki yapilmis ) dovme ile ilgili yardim konusu, sevap midir gunah midir caiz midir o mudur bu mudur falan diil.
Kaldi ki benim gunahim da sevabim da Allah'la kul arasindadir, baska hic kimseyi de baglamaz, enterese etmez. Yok dovme yaptiran lanetlenir, yok odur yok budur yok diye uzatmaya hic mi hic gerek yok burda.
Quantum abi tartışma hararetlendi buralara geldik. Sözümü geri alıyorum. Kusura bakma.,
Bastan soyluyorum amacim tartismak falan diil, 18 sayfanin icinden cikanlari konusuyorum;
Iyi hos kolu bacagi dovdurduk gunaha girdik falan diyelim, sizden bilmemkac yas buyuk adama burda kufrediyosunuz, gelip dovme konusunda bize yok lanetlendiniz odur budur diyosunuz - ki hos vucudumda dovme falan yok o ayri. - Ha bizim yaptigimiz buyuk gunahtir lanetlendik ama saygida kusur eden kisi - ki dinde saygida kusurun nasil karsilandigini da biliyosundur - bizi bilgilendirdi diye sevaba mi girdiniz simdi ?Madem oyle bu acidan da boyle dusunmekte yarar var.
mmged_jan
05-08-2012, 19:11
kesin sıkılacağımı bildiğim için beğendiğim bir şey olduğu zaman arabaya sticker olarak yaptırıyorum :D
şu forumda bi vtecleri bide dövme konusu çözemedik gitti :D
GokhanE.
05-08-2012, 19:33
İlahiyat profesorunu de felsefeci yaptiniz ya...
Dovme yaptirmada bir sakinca yoktur arkadaslar, gunah degil mekruhtur sadece. Yapilmamasi onerilir. Bundan 1400 sene onceki dovme yapim tekniklerini dusunurseniz hadislerde neden mekruh oldugu kafanizda canlanacaktir zaten. Pazardan aldiginiz gdo lu domatesten daha az zarari vardir vucuda, tabi duzgun kosullarda yaptirip ilk yapildiginda birkac gun dikkat ederseniz.
İlahiyat profesorlerinin sozlerini esas alin siz, şeyhlere şıhlara soracak degilsiniz.
son hali böyle bakalım kışa girelim kasım gibi renk düşünüyorum iç tarafada koi geyşa kaval kemiğinede güzel bir yazı ile bacagı kapatıcam kısmetse :D
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=3986833623721&set=a.3986807383065.165463.1067192933&type=3&theater
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=3986833623721&set=a.3986807383065.165463.1067192933&type=3&theater
Yiğit Ş.
05-08-2012, 19:52
way arkadaş. konu nerden nerelere gelmiş :)
bende soyadımı yaptırmaya karar verdim. kolumun arkasına. dirseğimin üstüne düşünüyorum
Quantum abi tartışma hararetlendi buralara geldik. Sözümü geri alıyorum. Kusura bakma.
vay anasını ekranda yoktuk neler neler olmuş :)
Bak şimdi benim MÜSLÜMAN kardeşim.
Sen şu dövme konularından önce EDEP nedir onu bir öğren.. Anan baban öğretemediyse bir daha sor büyüklerine tekrar dinle.. EDEP nedir önce şunu bi sindir..
Küfürü bas, beynimi sik, sonra kusura bakma Quantum abi.. Yok öyleee :)
Bak şimdi..
aslan parçası..
erkek..
bana öyle lazlık karadenizlik kanının deli akması falan sökmez.. Kim olduğun ne olduğun da beni zerre kadar ilgilendirmiyor, ne olduğun da hadsizce konuşmanı gerektirmiyor.. Bir kere bunu öğren bu bir..
İkincisi,
klavyeden yazmakla olmaz o işler.. Ah şunu yüzüme söyleyebilecek yüreğin de olabilse..
sen müslümansın ya hani.. sen herkesten sofusun ya.. öyle küfür etmeyeceksin.. müslüman adamın ağzında küfür olmaz.. Geç bunları sen..
Sana küfürlerin en sansürsüzünü öyle noktalama yapmadan da yazarım, ama burada bir ton kişi okuyor, ayıp..
KENDİNE GEL, HADDİNİ BİL, TERBİYESİZLİK YAPMA, EŞŞEKLİK HİÇ YAPMA..
Kufur hakaret yada ima kullanarak tehtit forumumuzda cezalandirilmaktadir dostlar.
Tartismayi bilmeyen var ise kapasin forumu gitsin gelmesin geriye bizide ugrastirmasin ....
Pitbull...
28-03-2013, 09:44
Bilimsel olarak deri su almaz ise ve terlemez ise çürür bunun küçük bir örneği kangrendir.Kısacası su girmeyen deri terleme yapmaz , tüy çıkmaz ve cürür.
cabrioleter
28-03-2013, 09:54
sen sadece şu iki konuyu oku da azıcık dini bilgin gelişsin.
Her şey Kur'an da yok diyerek şirk koştuğunun farkında bile olmayacak kadar gözlerin mühürlenmiş.
Hadisler neden dinin kaynağı olamaz? | Dini Cevaplar (http://dinicevaplar.com/hadisler-neden-dinin-kaynagi-olamaz/)
Neden Dinin Tek Kaynağı Kur (http://dinicevaplar.com/neden-dinin-tek-kaynagi-kurandir/)
ha yok sizin gibiler pek okumayı sevmez hoca(!) çıkıp söylemeli ki itimat edesiniz. tek bir ayet koyuyorum en azından onu okumalısın.
Allah size kitabı detaylandırılmış bir halde indirmişken Allah’ın dışında bir hakem mi arayayım? (6-Enam-114)
lucky Jackal
07-01-2014, 21:24
arkadaşlar yeni konu açmıyim dedim,hafta sonu yaptırıcam, anadolu yakasında işini iyi yapan hijyene dikkat eden bir dövmeci lazım. Caddeye yakın veya kadıköyde olursa süper olur
yagizgokmen
07-01-2014, 21:56
arkadaşlar yeni konu açmıyim dedim,hafta sonu yaptırıcam, anadolu yakasında işini iyi yapan hijyene dikkat eden bir dövmeci lazım. Caddeye yakın veya kadıköyde olursa süper olur
ufaktan bir kaç tavsiye veriyim old school tarzı çalışan sanatçılar olucak ama onu iyi yapan her dövmeyi güzel bir şekilde yapar.
Birincisi danny garcia 2. si ise deniz özavcı ikisinden de dövmem var ikiside işini çok iyi yapan çizimi kuvettli eli titremeyen sanatçılar facebook veya instagram dan çalışmalara bakabilirsiniz
bende şimdi yeni bişeyler deniycem geometrik dövmeler çok hoşuma gitmeye başladı bunun için de emrah özhan
Anatolia Tattoo Erdoğan Çavdar'ın uygulamalarını çok beğeniyorum.Ona da bakabilirsiniz..
Vaso Vasiko ve Danny Garcia'y'i İstanbul'da gözüm kapalı öneririm.
Vaso'yu Dragondan beri bilirim...
Cadde barlar sokağında Kurtuluş Çelik tattoo studio var. Kurtuluş divmeyi yapan kişinin ismi.
Vücudumda toplamda 9 tane dövme var hepsini kendisi yapmıştır. İnternetten ismini yazarsanız çalışmalarını görebilirsiniz.
taksime geçerim dersen yakın arkadasımdır kendisi
Studio Kırmızı Tattoo Shop | Unique Living Art (Taksim Dövme , İstanbul Dövme ,İstiklal Dövme) (http://studiokirmizi.com/tr/)
lucky Jackal
08-01-2014, 07:58
Cadde barlar sokağında Kurtuluş Çelik tattoo studio var. Kurtuluş divmeyi yapan kişinin ismi.
Vücudumda toplamda 9 tane dövme var hepsini kendisi yapmıştır. İnternetten ismini yazarsanız çalışmalarını görebilirsiniz.
Kurtuluş' un tarzını çok beğendim, hafta sonu bi uğrayalım bakalım. Benim yaptırmak istedğime benzer tarzları çok iyi yapmış. Makine açılışı ne kadar acaba Kurtuluşta biliyor musun? dövmenin tutabileceği fiyatı az çok tahmin edebiliyorum