Orijinalini görmek için tıklayınız : Fetih 1453 sinema filmi
o degil de bu filmin ghost rider ile aynı tarihlerde gösterime girmesi iyi oldu, kalabalıgı çekti... Biz de alkış, gürültü vs. olmadan temiz temiz kapadokta, pamukkale görüntüleriyle dolu bir amerikan filmi izledik.. ;)
tabi ki boynumuzun borcu Fetih'i de izliycez..
halilcan9455
28-02-2012, 05:28
dün gece gittik çok güzel bir filmdi.
tüm ekibiin eline sağlık.
YavuzNaz
28-02-2012, 07:10
dün akşam filmi izleyebildim, tarih meraklısı, biraz bilgi sahibi biri olarak filmi izleyen bir çok kişinin belirttiği gibi mehter takımı yoktu, geçişler arası kopuktu kırpmaktan kısalmış bir film ama geneli güzeldi, filmi yerden yere vurmayada gerek yok o kadarda değil.
S.Özeren
28-02-2012, 07:20
Dun bende izleyenlerdenim ve begendim bazi eksik seyler olsada beni duygulandiran yerleri oldu ilk kez bu tarz bir film icin gayet iyiydi
VTec_king
28-02-2012, 09:13
Ben beğendim gerçekten Türk sinema tarihinde yapılmış en güzel filmdi,sadece müzikler biraz kültürümüze uygun olmalıydı o kadar
gerçekten vasattı bence
animasyonlar iyi değildi arka planın resim gibi duruyo
karakterler ve diyaloglar çok yapmacıktı hiç ruh yoktu
bide şeyi anlamadım ben osmanlıda saraydaki bütün kadınlar hep şuh kadınlarmıydı alayı dekolteli sexi şempanze gibi :D
o ulubatlı neydi abi öyle :D spartacus gibi
o topu döken ermeni eleman ve kızı saçmalık :D
baştan sona kötü bir filmdi 17 milyon doları neresine harcamışlar anlamadım
10 numara bir filim olmus birilerinin gazini almak icinde ask isleride koymuslar ama dunyaya birpadisahin cahil deyilde birsuru ilim sahibi oldugunu gostermisler hele orduya namaz kildirdigi sahne cok etkileyici idi ellerine saglik 10 numara olmus
Bencede kötü demek yerine daha iyisini yapmak gerek izlemek nasıp olmadı ama emınım güzeldir dahada güzel olabılır tabıkı ama herşey ha deyince olmuyor
çok iyi değildi ama izlenirdi o kadar uzun olmasına rağmen sıkmadı
Alıntı : )
Fetih 1453 ise 160 dakikalık bir filmdir ve perşembe günü üç, diğer günler dört seans olmak üzere hafta sonunda toplam 15 seans gösterilmiştir.
bu amca bunu hesaplamışta fetih kaç salonda oynatıldı.. :D bunu unutmuş :D
Daha iyisini yapmak için çaba göstermiyorsanız olanla yetiniceksiniz.
YavuzNaz
28-02-2012, 11:42
filmin ilk yarısı bittikten sonra muhteşem yüzyıl ile başlayan osmanlı merakını fırsata çevirmek için yapılan gişe filmi olduğunu anladım, senaristler biraz tarih kitapları araştırsaydı bu ufak detaylarla filmi uçururlardı,
bir detay vereyim filmden; Akşemsettin hazretleri istihare yattım Eyyup el ensari Hazretlerinin mezarını gördüm diyor gidiyorlar kazılıyor Fatih mezara iniyor kaftanını görüyor vs.
İşin aslı rüyada görülen yer kazılır mezar açılır Akşemsettin Hazretleri mezara iner eyyup el ensarinin ayaklarını öper mezardan çıkar, Fatih iner mezara Ensari Hazretlerinin ayaklarını öpmeye, ayaklar geri çekilir Fatih öpemez mezardan çıkar üzülür Akşemsettine üzüntüsünü dile getirir, karşılığında aldığı yanıt; Bu zat Peygamber tarafından müjdelenen Fatih'e nasıl ayaklarını öptürsün..
filmin ilk yarısı bittikten sonra muhteşem yüzyıl ile başlayan osmanlı merakını fırsata çevirmek için yapılan gişe filmi olduğunu anladım, senaristler biraz tarih kitapları araştırsaydı bu ufak detaylarla filmi uçururlardı,
bir detay vereyim filmden; Akşemsettin hasretleri istihare yattım Eyyup el ensari Hazretlerinin mezarının gördüm diyor gidiyorlar kazılıyor Fatih mezara iniyor kaftanını görüyor vs.
İşin aslı rüyada görülen yer kazılır mezar açılır Akşemsettin Hazretleri mezara iner eyyup el ensarinin ayaklarını öper mezardan çıkar, Fatih iner mezara Ensari Hazretlerinin ayaklarını öpmeye, ayaklar geri çekilir Fatih öpemez mezardan çıkar üzülür Akşemsettine üzüntüsünü dile getirir, karşılığında aldığı yanıt; Bu zat Peygamber tarafından müjdelenen Fatih'e nasıl ayaklarını öptürsün..
:icon_tup::icon_tup::icon_tup::icon_tup:
zaten istanbulu fatih değil akşemsettin hz. ve ulubatlı almış bu filme göre :D
ALPER-VNS
28-02-2012, 11:47
yaw bi de ben film de acaba alamıycak mıyız diye şüpheye düştüm fatih de contayı yakınca :D
YavuzNaz
28-02-2012, 12:38
:icon_tup::icon_tup::icon_tup::icon_tup:
zaten istanbulu fatih değil akşemsettin hz. ve ulubatlı almış bu filme göre :D
Fatih filmde haketmediği derecede zayıf gösterilmiş bu yüzden dikkat toplayacak kahraman bir karakter koyma ihtiyacı hissetmişler, sonuçta sinema bu bir hikaye yazılıyor gerçek olma zorunluluğu yok, ama film istanbul'un fethi olunca şahsi kanaatim biraz daha gerçeği yansıtsaydı. eleştirmeme rağmen bu zamana kadar konu bile edilmemiş olduğu için ben filmi beğendim, gidip izlenmesini görülmesi gerektiğini düşünüyorum.
gerçekten vasattı bence
bide şeyi anlamadım ben osmanlıda saraydaki bütün kadınlar hep şuh kadınlarmıydı alayı dekolteli sexi şempanze gibi :D
fragmanı izlediğimde pek beğenmemiştim. eşim de sıkıştırıp duruyor bi filme gidemedik ne zaman gideceğiz diye. gidebilsek bi ihtimal beğenirim derkennnnnn mmustu abi film özetini yapmış :D
volume81
28-02-2012, 13:53
tarihi bakımdan çok kötü bir filmdi acayip sallamışlar
fatih sultan mehmet ilk 12 yaşında taht'a geçtiğinde o kendi isteği ile taht'dan inmek istediğini söylemiş babası kabul etmemişti onun üzerine babasına şu mektubu yazmıştır.
"Baba Eğer Sen Padişahsan Gel Ve Ordunun Başına Geç, Yok Eğer Ben Padişahsam Emir Ediyorum Gel Ve Ordumun Başına"
tabi filmde LALA Mustafa paşa'nın babasını geri dönmesi için rica ettiğini ve bu şekilde geri gelip 5 yıl daha padişahlık yaptığını anlatmış ki külliyen yalan
bir diğeride gemilerin karadan yürütülmesi sanki normal birşeymiş gibi 1dk bile sürmeden geçiştirilmiş gemiler birbirilerine bağlanarak karadan yürütülmüştü sadece ilk gemiyi çıkartırken zorlanılmış ve bir gemi inerken diğerinide yukarı çekmiş hemde kendi hızını yavaşlatarak gemi suya indirilirken parçalanması engellenmiştir. bir gecede 72 gemi indirmiştir.
tabi yine filmde bunlardan hiç bahsedilmedi.
bence son derece tırt ve yalan yanlış yapılmış bir filmdi bunlara para kazandırdığım için üzüldüm şahsen
gözümde 2. muhteşem yüzyıl vakası milletimizin tarihimiz hakkında yanlış bilgilere sahip olmasına sebeb oluyorlar
S.Özeren
28-02-2012, 14:22
fatih sultan mehmet ilk 12 yaşında taht'a geçtiğinde o kendi isteği ile taht'dan inmek istediğini söylemiş babası kabul etmemişti onun üzerine babasına şu mektubu yazmıştır.
"Baba Eğer Sen Padişahsan Gel Ve Ordunun Başına Geç, Yok Eğer Ben Padişahsam Emir Ediyorum Gel Ve Ordumun Başına"
tabi filmde LALA Mustafa paşa'nın babasını geri dönmesi için rica ettiğini ve bu şekilde geri gelip 5 yıl daha padişahlık yaptığını anlatmış ki külliyen yalan
bir diğeride gemilerin karadan yürütülmesi sanki normal birşeymiş gibi 1dk bile sürmeden geçiştirilmiş gemiler birbirilerine bağlanarak karadan yürütülmüştü sadece ilk gemiyi çıkartırken zorlanılmış ve bir gemi inerken diğerinide yukarı çekmiş hemde kendi hızını yavaşlatarak gemi suya indirilirken parçalanması engellenmiştir. bir gecede 72 gemi indirmiştir.
bence son derece tırt ve yalan yanlış yapılmış bir filmdi bunlara para kazandırdığım için üzüldüm şahsen
gözümde 2. muhteşem yüzyıl vakası milletimizin tarihimiz hakkında yanlış bilgilere sahip olmasına sebeb oluyorlar
aynen burası benimde dikkatimi çekti filmi izlerken çok önemli bi yeri atlamışlar
gerçekten vasattı bence
yanılıyor olabilirim eğer öleyse düzeltirseniz sevinirim benim bildiğim kadarıyla topcu ustasını bizans hapisinden kaçırıyolar lağamcılar kazıp kaçırıp getiriyolar diye biliyorum
hatta topun boyutunu söleyince topcu çok şaşırdığını yani bu filmdeki gibi emredersiniz sorun değil şeklinde olmadığını okumuştum
:icon_tup::icon_tup::icon_tup: güzel yazmıssınız
Film, Türk yapım standartlarına göre çok iyiydi ancak çok fazla senaryo hataları vardı.
1. Gemilerin karadan geçirilerek Haliç'e indirilmesi kuşatmanın can damarı olmasına rağmen 2 dk. gösterilip geçildi.
2. Fatih Sultan Mehmet Tahttan kendi isteğiyle ve Babası 2.Murat'a yazdığı mektupla inmiştir ancak filmde bu kısım da yanlış anlatılmış.
3. Uluabatlı Hasan karakterinin gerçek olmadığı ve bir efsane olduğu tarih profesörleri tarafından kabul edilmişken bu filmde en önemli karakter olarak ön plana çıkarılmış.
4. Fatih, fethin ardından İstanbul'a yayan girmiş ancak yanındaki Akşemsettin at üzerinde girdiği için Akşemsettin'i halk hükümdar zannetmiştir. Ancak filmde ikisi de yayan girmiş ve tarihi yaşanmışlıklar gözardı edilmiş.
5. Dövüş sahnelerinde arka planda kılıç sallayanlar savaşıyormuş gibi değil ve antreman yapıyormuş gibi sadece kılıçları birbirine tokuşturuyorlar.
YavuzNaz
28-02-2012, 14:55
biraz bilgi sahibi olmak lazım, dinlemenizi şiddetle tavsiye ederim.
Fatih Sultan Mehmet belgesel - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=WWjRVgxQCjc&feature=related)
Fatih Sultan Mehmet belgesel - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=WWjRVgxQCjc&feature=related)
film vizyona girdikten sonra ilk bulduğum fırsatta filmi izledim ve tam bir hayal kırıklığı film de çok çarpıtılan yer olmasına karşın dikkatimi çeken 1 2 yeri oldu kalp pilini ve kalıcı dövmeyi osmanlının bulduğunu anladım Ulubatlı hasan karakterinin bildiğiniz kalp pili vardı ve hiç ne gizleme gereği duyulmuş ne bişey bu insanlar bunu anlamas nasılsa mantığıyla hiç gizlememişler Ulubatlının Hatun kaşları bildiğin kalıcı dövme yahu ayrıca sene 1453 konuşmalar oldukca anlaşılır hiç eski türkçeden eser yok görsellik muhteşemmiş pehhh rezildi top dökmek için erittikleri metali ağaç sopayla karıştırıyorlardı ve Ulubatlının öldürdüğü herif boynunda 1 çizikle öldü şaka gibi ne bir mehteran vardı Ayasofya ya girdiğinde Ezan okunmadı falan çok vasattı herifler avatarı çekiyo turuvayı hatasız çekiyo bizimkiler bi 1453 çekemedik :Deli: :icon13::icon13::icon13:
poseidon
06-03-2012, 10:13
Osmanlıya hayran biri olarak çok büyük beklentiler içine girmeden gittim ne de olsa filmdir
gerçeğe birebir uyarlanamaz ama en azından önemli ayrıntılar atlanmamıştır dedim ve izledim.
Ama yuh dedim ya.
- Nerede mehteran?
- Neden Fatih Sultan Mehmet kendi oğluna göstermediği sevgiyi
filmin sonunda hristiyan kız çocuğuna gösteriyor.
- Neden fondaki müzikler star wars izliyormuşum hissi veriyor? Türk ve Osmanı ile alakalı bir tını bile yok.
- Neden Filmde denizde bile yanan yunan ateşinden bahsediliyor ama hiç kullanılmıyor.
- Bir film bile olsa neden tarihimle ilgili bir konuda tüylerim diken diken olmuyor? Olamıyor.
- Yahu sene 1453 padişah vezirine "bana rapor hazırlayın" der mi? Rapor ne uleennnnn.
- Maşallah tüm dünya İstanbul Türkçesi öğrenmiş papa bile Türkçe konuşuyor.
insan 10 tane dublaj için dil bilen adam bulur da dublaj yaptırır ve alt yazı geçer.
Çok mu zor.
amaç gişe ise gönderin Türki memleketlere gişe yapsın. Ama amaç tarihe not düşecek bir film yapmaksa olmamış.
Recep İvedik'i yöneten aynı zihniyetten ne kadar kaliteli bir yapım beklenebilir ki...
Seğredilmeyecek bir film mi? Hayır değil ama fetih olarak değil de bravehearth gibi izleyin.
alperkirman
06-03-2012, 10:30
ne bekliyodunuzki arkadaşlar türkiyede bu işler sanat için veya aşk için değil para için yapılır.
üzüldüm bende açıkçası.o gemıler karadan geçirilmeseydı o savaşı kazanamazdık.o kararı verdıgı anı atlamıslar normal bısımıs gıbı.2dk gosterıp gecmısler.
tarihimizin hakkettiği filmi çekememişler...tam bi fiyaskoydu açıkcası...
drahte1905
08-03-2012, 00:10
Daha iyisini yapmak için çaba göstermiyorsanız olanla yetiniceksiniz.
Yanlis...
Daha iyisi icin caba gostermiyiyorsaniz olanla yetineceksiniz.
Olacak dogrusu...
Sizin dediginizi irdelersek;
Filme gittin begenmedin, daha iyi bir film yapmaya calisiyorsun, kameramani begenmedin hoop kameraya gectin, oyuncular kotu hemen daha iyisini yapiyorsun firliyorsun kameranin onune ve sahnedesin...
Set bitti eve donuyorsun, taksiye bindin, adam bir garip kullaniyor, hooop direksiyondasin... Neden ? Daha iyisini yapmak icin caba gostericeksin...
Bu dediginiz olur mu ?
Olmaz...
Yani, bir filmi yada herhangi bir obje/dusunceyi elestiren birine "Daha iyisini yap ozaman" demek kadar sig bir savunma yok, yarin sabah kendi isine degil baskasinin isine git ozaman, onun koltuguna otur, bakalim neler olacak...
Her zaman daha iyisini YAPAMAZSINIZ, anca YAPTIRABILIRSINIZ, keza Turk milleti olarak egtimsiz, bilgisiz ve birikimsiz girisimcilige alisik olsaniz dahi, herkez her isi yapamaz, benim sinemaya saygim var, 333M dolar param olsa olacagim tek sey produktor ve cast'a dahi karismam guvendigim yonetmene guzel senaryayo parayi basar oturur izlerim...
bugün gittim film arası verilsede çııkıp gitsem diye dua ettim resmen tam bi hayal kırıklığı ... :(
Arkadaşlar soyle soylıyım,Türkiyede uzun bir süre zaten yabancıların fılmlerındekı gıbı doyum ve kalite beklemeyın.onlarda uzman kısı fazla ve cok.bır kısı sadece bırseyı bılıyo ama cok cok ıyı bılıyo,yanı sut yapıyosa yogurdu kaymagı degıl ınegın bastıgı çimi de bılıyo. Bızde durum farklı su fılmı mahsun cekseydı daha basarılı bısey ızlerdık dıye dusunuyorum.gercekten dogru ben recep ıvedık kadar hayatımda bı fılmde kahkahalara boguldugmu hatırlamıyorum mukemmel komedı ama keske ıvedıkten devam etselermıs...baskada sozum yok.