Orijinalini görmek için tıklayınız : race chip
m. ali öz
05-12-2011, 16:20
arkadaşlar race chip modülü nedir avantajı dezavantajlarıyla bilgilendirebilir misiniz?
1.3 dizel ecoflex corsa D için düşünüyorum 75hp aracım stock.
Alman malı kaliteli bir ürün tavsiye ederim burada bir çok araca montaj yapıldı ve dyno üzerinde güzel sonuçlar alındı :icon_tup:
bende kullandım bir dönem gayet iyi bence faydalı olduğu kesin :)
yazılım yapsan daha iyi ama race chipde iyidir ;)
m. ali öz
06-12-2011, 18:27
bende kullandım bir dönem gayet iyi bence faydalı olduğu kesin :)
yazılım yapsan daha iyi ama race chipde iyidir ;)
bir dönem demişsin memnun kalmadınız mı ?
race chip in yazılıma nazaran eksileri dezavantajları nelerdir ?
sonucta daha ucuz bi yöntem.
Bartu_evo
06-12-2011, 19:19
Volvo c30 1.6 diesel de 1 sene kadar kullandım ve gayet memnun kaldım. Sorun çıkarmadı ama dyno sorarsan hiç girmedim dyno ya.
bende uzun arastırmalarım sonucu race chip siaprişi verdim yarın elimde olacak 1.3 75 hp grande punto....sonuc olarak aracın son suratı değişmediği sadece hantal olan ara devirlerin artış ve performansını saglamak tı istediğim..ıyı forumlar
m. ali öz
07-12-2011, 01:52
bende uzun arastırmalarım sonucu race chip siaprişi verdim yarın elimde olacak 1.3 75 hp grande punto....sonuc olarak aracın son suratı değişmediği sadece hantal olan ara devirlerin artış ve performansını saglamak tı istediğim..ıyı forumlar
teşekkürler, bende muhtemelen önümüzdeki hafta içerisinde almış olacağım. ilk deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim.
excalibur
07-12-2011, 03:21
benim bildiğim kadarıyla bu modül sadece mazot pompasını kandırıp daha fazla basınçla mazot pompalatıyor. ama turbo diesel olan otomobillerde turbo basıncı vs.vs. yazılım ile arttırılabiliyor. bence yazılımdan daha fazla performans&tasarruf sağlarsınız.
Bunun için yapmanız gereken EcuFast e Danışmak ;)
Kardeş ben birçok araca bizzat uyguladım dynodada sağlam sonuçlar aldım tavsiye ederim
bir dönem demişsin memnun kalmadınız mı ?
race chip in yazılıma nazaran eksileri dezavantajları nelerdir ?
sonucta daha ucuz bi yöntem.
memnun kaldım verim olayıda fena dilldi ama benim yaptığım işlemleri karşılayamıcağı için yazılıma terfi ettim :)
sadece rail basıncıyla oynuyo bu cihaz ama yazılım tüm değerleri değiştrebiliyosun bundan alacağının baya fazlası :D
o yüzden kullanmıyorum artık ama beklentiye bağlı arabanın ataklığını arttırmak ufaktan farklı olsun diyosan yeterli gelicektir ama pro al madem
m. ali öz
08-12-2011, 14:00
bi arkadaşın 30bin km deki aracının mazot pompaını bozmuş garantiden değiştirmiş box uygulayan firma, o yüzden sıfır alınması taraftarıyım.
sıfır pro fiyatları da yüksek geldi yazılım düşünüyorum bende.
yasindamar
08-12-2011, 14:05
Yazılım ilk tercihiniz olsun. Çok daha iyi olacağını göreceksiniz.
Osman Bahadır
08-12-2011, 14:17
Ya ben anlamıyorum; Chip tuning işiyle uğraşan adamlar bile bu gibi direnç kutularını tavsiye eder olmuşlar. Bir de iyi birşeymiş gibi yok alman malı, yok hollanda malı demezler mi... Yahu hepi topu direnç işte. Sâfi altın olsa ne yazar..?
Ecu tuning yaparken bi dünya parametreye, bi dünya değere, stratejiye müdahale ediliyor. Tutup bu kadar kapsamlı bir operasyonu sadece ve sadece rail basıncını manipüle eden bir dirence denk tutmak da nedir? Hadi bilmeyen adam der, tertemiz, söker takarım, diye de böylesi bir forumda işi bilen, işin içindeki adamlar da bu direnç kutularını önerince şaşırıyorum.
Hep beraber bağlayalım taş direnci rail basınç sensörüne, uçalım öyleyse... Madem kolayı seçiyoruz, hepimiz bir piyango bileti alalım, milyarder olalım.
m. ali öz
08-12-2011, 14:26
Ya ben anlamıyorum; Chip tuning işiyle uğraşan adamlar bile bu gibi direnç kutularını tavsiye eder olmuşlar. Bir de iyi birşeymiş gibi yok alman malı, yok hollanda malı demezler mi... Yahu hepi topu direnç işte. Sâfi altın olsa ne yazar..?
Ecu tuning yaparken bi dünya parametreye, bi dünya değere, stratejiye müdahale ediliyor. Tutup bu kadar kapsamlı bir operasyonu sadece ve sadece rail basıncını manipüle eden bir dirence denk tutmak da nedir? Hadi bilmeyen adam der, tertemiz, söker takarım, diye de böylesi bir forumda işi bilen, işin içindeki adamlar da bu direnç kutularını önerince şaşırıyorum.
Hep beraber bağlayalım taş direnci rail basınç sensörüne, uçalım öyleyse... Madem kolayı seçiyoruz, hepimiz bir piyango bileti alalım, milyarder olalım.
haklısınız. kolay sökme takma olayı insanın aklını çeliyor ama teknik detayını öğrendikten sonra vazgeçiyor insan
mantıklı aslında bende hep bir soru işareti ile yaklaşırım olaya.. limitleri zorlamak araca zarar vermiyor sadece güç artışı sağlıyorsa bunu neden fabrikada ki mühendisler düşünmemiş ?
mantıklı aslında bende hep bir soru işareti ile yaklaşırım olaya.. limitleri zorlamak araca zarar vermiyor sadece güç artışı sağlıyorsa bunu neden fabrikada ki mühendisler düşünmemiş ?
race chip ürünü gecen hafta aracıma taktım tavsiye edilen ayar 3-3 olarak geldı ılk denemelerde barız bır artıs gözlemledim .3 cu gun ayarları 5-3 yaptım performans arttı yakıt da tabi:).suan ayarları 7-7 yaptım aynı ozellıktekı chıplı punto ıle kalktık ve roll yaptık 1 boy onumde gıttı :) yağ sogutucuyu -yada enjektorlerı bozma ıhtımalı var dedıler:) 3 vıtes 140 kesıcıye gırıo. 4 cu vites 170- 5cı vıtes 190 son hızında 20 km saat artıs oldu.kişisel düşüncem 1.3 bır dızel aracta performans ıcın maceraya gerek yok derım ımkanlar dahılınde 1.6 multijet bravo paklar beni :).asırı spor stıll kullanmam aracımın ara devırlerı yukselsın dıyenlere tavsiye edebılırım.bılgı ve tecrubeye saygım sonsuz tum arkadaslara ıyı forumlar dılerım:):)
Ben pro modelini 1.6 dizelde kullandim (giulietta) , araci deistirdigi kesin ama yazilim kdr gic vermiyor , araciniza yazilim yapabiliodaniz yazilim yaptirim cok daha saglikli ve guclu ... Ama 1.6 tdi lara fln su anda yazilim yapilamadigi icin en iyi 2. Ihtim olarak race chip kullanilabilir ...
bu gun ızmırde duzenlenen mahalli drag yarıslarında dizel katogorisinde race chıplı li grande punto 1.3 75 lık aracım ıle 2 cı oldum... ciddi bır sekılde chıplı diğer araclara kafa tutu:)) 1.6 dizel euro5 fıesta ya yapacak bır sey yoktu. :) 2 cılıge razı olduk.:rolleyes:
Eyup Duygun
25-12-2011, 21:41
Bu aletlerin en kralı , yazılımla ulasılan degere gelemez..
Bu aletlerin en kralı , yazılımla ulasılan degere gelemez..
kesinlikle katılıyorum...dusuncelerınıze ...:soru: fakat izmirde dizeller ıle ılgılı kayda deger hızmet verecek arkadaslar bulamıyoruz kaderımıze razı olduk box taktık:) istanbulda olsak en azından bellı sure ıle araca ozel ayarları bulabılırdık.istanbuldan ızmıre gelen bır kac arkadas oldugunu duydum fakat yazılım uygulama yaptıran arkadaslar ıletısım sorunu ve aracları ıle ılgılı mudahale gerektıgı durumlarada veya yazılım ıyılestırme anlamında sıkıntı yasadıklarını soyluyorlar..:( yakın bır zamanda bende yazılım dusunuyorum tavsiyelere acığım .iyi forumlar dılerım
Bende box aldim. Aracim 1.4 tdci fiesta. Ayarlarda sag tarafi 4un üstüne cikinca arac da 4000 devir izerine çıkmıyor. Kesiciye girmis gibi kalıyor. 3 de bu sknti yok. Baska arkadasimin 1.4 tdci fiesta aracina da aynısını taktik onda da bu problem var. Bu konu hakkinda bilgisi olan varsa yardimci olabilirseniz seviniriz. :) sagi 6 solu 0 yapinca muhteşem oluyor fakat devir kesildiği için kullanamiyoruz. :(
Bende box aldim. Aracim 1.4 tdci fiesta. Ayarlarda sag tarafi 4un üstüne cikinca arac da 4000 devir izerine çıkmıyor. Kesiciye girmis gibi kalıyor. 3 de bu sknti yok. Baska arkadasimin 1.4 tdci fiesta aracina da aynısını taktik onda da bu problem var. Bu konu hakkinda bilgisi olan varsa yardimci olabilirseniz seviniriz. :) sagi 6 solu 0 yapinca muhteşem oluyor fakat devir kesildiği için kullanamiyoruz. :(
:)
Bu konu hakkında bilgisi olan yok mu? :)
Orçun Dikayak
09-05-2013, 13:22
O diğer arkadaş ben oluyorum :) Uzun zaman olmuş yazan yok Hasan demek ki o ayar kısmıyla pek oynayan yok ben 3-3 de bıraktım memnunum kısa gazlamalarda 3-6 yapıyorum 4000 devir altında kalıyorum.Ama 3-3 sıkıntısız şuan için.
slowmotion
09-05-2013, 14:41
konu eski ama bende yazayim. race chip kullanıyorum. memnunum
O diğer arkadaş ben oluyorum :) Uzun zaman olmuş yazan yok Hasan demek ki o ayar kısmıyla pek oynayan yok ben 3-3 de bıraktım memnunum kısa gazlamalarda 3-6 yapıyorum 4000 devir altında kalıyorum.Ama 3-3 sıkıntısız şuan için.
Ben söktüm valla. Biraz kalsın böyle. Sonra takarız. :)
Eski konu ama yazayım. 320d im var videoları mevcut aracda yazılım yok race chip pro mevcut. yazılım yapmamamın tek sebebi aynı guclere ulasamıcagımı dusunmemdır.. arabamı cok ıyı bılen cevremdekı cogu ınsanda aynı fikirde muhtemelen en hızlı 320de sahibim.. tabiki illaki en hızlısı benımkı demıyorum ama yınede motor ıcı yapılmadan stage2 daha hızlı 320d zor bulunur.
Selamlar, piyasada basinc sensorune dusuk voltaj gosterip "kandirma" isi yapan 9 tane dandik direnc ve bir opa entegreden olusan cin mali kutucuklar var. Bunlar araclarda yogun dumana da sebep oluyor fakat racechip kaliteli bir urundur. Ayrica dediginiz de dogru programlama da dogru ellerde iyi sonuclar verir
berkay_aydin
27-07-2013, 03:39
Selamlar, piyasada basinc sensorune dusuk voltaj gosterip "kandirma" isi yapan 9 tane dandik direnc ve bir opa entegreden olusan cin mali kutucuklar var. Bunlar araclarda yogun dumana da sebep oluyor fakat racechip kaliteli bir urundur. Ayrica dediginiz de dogru programlama da dogru ellerde iyi sonuclar verir
racechip ne yapıyor mazot basıncını açmak dışında kandırmadan ? Yazılımla ulaşılamayan güçlere ulaşılmış filan çok iyi reklam yapılıyor demekki :) Benim aracıma olmuyor yoksa yazılım + box hayalim var :)
ceyhun737
27-07-2013, 09:50
Öncelikle Kimseyi kötülemek gibi bir girişimim yada ürününü kötülemek gibi bir amacım yok sadece deneyimlerden yola çıkarak konuşuyorum etrafımızda rahat 6 tane c180 araca takıldı 1 tanesi hariç diğerleri hiç memnun değil duman atma var stop etme var turbo devreye girmeme var yakıt artışı var yazılımın eski olduğu bu yüzden bunları yaptığı söylendi geçen gün de güncellendi dedi tekrar güncellettik boğaz köprüsünde 2012 c 180 ile stop ettik kaldık yani arkadaşlar en iyisi tabiki yazılım benim görüşüm bu ürünler göz boyamaktan öteye geçemedi şu anlık.
konu eski ama bende yazayim. race chip kullanıyorum. memnunum
1.2 tdi lara yazılım halen yapılamıyor mu?Ben çaresizlikten box alıcam büyük ihtimalle...1.6tdi lara yazılım çıkalı 1yılı geçmiş 1.2 lere halen bir yazılım duymadım.Box la ilgili tecrübelerini bana yazarsan çok sevinirim birde en normal aracı zorlamayan ayarıda yazabilirsen harika olur.