Orijinalini görmek için tıklayınız : 1.2 1.4 TSİ Kullanıcıları
Gokhan43
27-03-2012, 01:28
Yahu Türkiye'den bahsediyorum ben :) Hani nerde kim yapmış söyleyin yarın gidelim :) Box olayını yazılımla karıştırmayın :)
Yahu EcuFast yapıyor ki adamlar kaç beygir alabileceklerinin mesajını atmışlar. Alkollü müsün olum? :D
Gokhan43
27-03-2012, 01:33
Yahu EcuFast yapıyor ki adamlar kaç beygir alabileceklerinin mesajını atmışlar. Alkollü müsün olum? :D
Ya Kakus konusturma beni 2 gün önce Ecufast'eydim adamı ayar etme evet alkollüyüm de bişey biliyoruz da yazıyoruz demi :D
Ya Kakus konusturma beni 2 gün önce Ecufast'eydim adamı ayar etme evet alkollüyüm de bişey biliyoruz da yazıyoruz demi :D
Olum adam öyle yazmış. Napiym yani. :D 1.2 TSi piyasasında değilim ki sana diyiym "şu yaptırdı" :D
Normalde bunları da bilmezdim de, bakma, niyetim var. :D
Gokhan43
27-03-2012, 01:40
Olum adam öyle yazmış. Napiym yani. :D 1.2 TSi piyasasında değilim ki sana diyiym "şu yaptırdı" :D
Normalde bunları da bilmezdim de, bakma, niyetim var. :D
Sen içini ferah günde saatlerce herşeyi araştırıyoruz reelde de öyle o yüzden diyorum yok TR'de henüz diye :)
Bişey olursa sorarsın :D
Gokhan43
27-03-2012, 01:46
nıyet var bakalım ne olacak..
Emin olun niyeti olan bi çok insan vardır sizden önce niyetlenen eden :)
bir sorun cıkmazsa ptesi, dynoları yüklerim.
Gokhan43
27-03-2012, 01:54
Ne var aracınızda extra ?
1.2ye malesef yazılım yok şimdilik tabiki :) Bizim arkadaş yazılım yok diye arabasını sattı :)
Ne var aracınızda extra ?
kutu ıcı hava fıltre dısında bır sey yok. ama custom olarak bu konuyu halledecegım arada olusan farkıda hep bırlıkte gorucez.
Gokhan43
27-03-2012, 02:04
kutu ıcı hava fıltre dısında bır sey yok. ama custom olarak bu konuyu halledecegım arada olusan farkıda hep bırlıkte gorucez.
Kimle halletmeyi düşünüyorsunuz yazılım işini ?
pm attım sana. sorun cıkmazsa ismi burdan da paylaşaırım p.tesi
Gokhan43
27-03-2012, 02:13
Kısmet. :)
Valla 1.2tsi jettam var bende araştırıyorum, Almanya'da racechips diye bir yer var sahibinden sayfasında velan satıyor ama daha kullanana rastlamadım. Bu konulardada ustalar pişirsin ben giyim modundayim.
Gokhan43
28-03-2012, 23:06
Box onlar yazılım değil.
box ile yazılım farklı. boxtan performans almak sıtesınde yazdıgı gıbı olmuyor. sen bıraz daha bekle..;)
Gokhan43
28-03-2012, 23:13
Senin custom yazılım işi ne alemde tafa :)
yarına ak gö(z) kara gö(z) belli olacak dostum :)
1.2'nin orjinal beynini okuyamıyolarki custom yapılsın :) Ama eğerki yapılırsa bi çok kişi için iyi bi haber olur :)
Gokhan43
28-03-2012, 23:43
Ya yazmıyim yazmıyim diyorum da ABT'nin bile box taktığı şu motorlara nasıl yazılım yapabilsinler yav birazcık düşünün :) ABT'ye 4bin küsur para verip 1.6 tdi ve 1.2 tsi'a yazılım yaptığını mı sanıyosunuz :)
bugün ne söylesem boş. dediğim gıbı yarın ortaya cıkacak. bu arada su linke bakmanı önerırım..
aynı motor polo orneklerıde var.. etuners : Tuning (http://www.etuners.gr/en/index.php?s=13&t=316)
ben erdem beyden gelen mesajı yazdım bana burda yalancı damgası vurmasında kımse :) isteyene mesajın ekran görüntüsü bile atabilirim adamlar direk değer belirtti. he yapılmıyoken bana yapılıyo diyolarsa başka ama ona göre :)
Gokhan43
29-03-2012, 00:54
ben erdem beyden gelen mesajı yazdım bana burda yalancı damgası vurmasında kımse :) isteyene mesajın ekran görüntüsü bile atabilirim adamlar direk değer belirtti. he yapılmıyoken bana yapılıyo diyolarsa başka ama ona göre :)
Senlik bir durum söz konusu değil yahu :) Erdem abi de 1.2 TSi'dan alınabilecek gücü söylemiş onların da bir alakası yok :) Ecufast'e gidince zaten kontrol ediliyor sürekli 1.2 TSi için yazılım ama yok yani :)
1.2 tsi'da continental beyin var, 1.6 tdi'la aynı sanırım. O beyinden dolayı henüz 1.2 tsi'lara yazılım yapılamıyor. Sırf bu yüzden ben 1.2 tsi'ımı sattım :)
ama bazı ibiza ve fabialara atıldığı olabiliyormuş. Öyle bi duyum almıştım büyük ihtimalle onlarınde beyni farklıdır.
bugün ki deneme başarısız .. gökhan43 haklı çıktın.
Gokhan43
29-03-2012, 16:58
:) :) :) :)
Gökhan ne adamsın olum ya. :D Öyle bir yazıyorsun ki, 1.2 TSi'lara yazılım çıksın istemiyormuşsun gibi gözüküyor. :D
Gokhan43
29-03-2012, 18:17
Gökhan ne adamsın olum ya. :D Öyle bir yazıyorsun ki, 1.2 TSi'lara yazılım çıksın istemiyormuşsun gibi gözüküyor. :D
Ya saçmalama keşke çıksa ilk müşteri hazır merak etme :cool:
Araştırmadığımız yer kalmadı yok işte nalet şey :)
Gokhan43
29-03-2012, 18:36
1.2 TSI sahibi arkadaşlar servise gitmenizi öneririm.Hem yeni yazılım içim hem de turbodan kaynaklanan bir sorunu çözmek için.
Tüm 1.2 TSI arac sürenler Turbosu F, G veya H Indeksi takili olan arac sahiplerinde bu sorun vardir.
Sorun nedir?
- Sınırlı bir üretim dönemi 1.2 lt TSI motor olan araçlarda, turbo şarj basıncı plakanın bir arıza meydana gelmesi olasılığı var.
Bunun yüzünden Motorun calisma sekli degisiyor ve Motor Kontrol Uyari isigi yaniyor Gösterge Panelinde.
Ne yapilacak?
- Motorkontrol ünitesine yeni yazilim atiliyor ve Turbo sarja 2mm kalinliginda dolgu takiliyor.
Antalya Başaran VW Servisi 2 Yıl garantili olarak Yazılım yükleyebileceğini söyledi, yalnız 4.000 TL gibi bir ücret çıkardılar.
Gokhan43
29-03-2012, 18:50
Antalya Başaran VW Servisi 2 Yıl garantili olarak Yazılım yükleyebileceğini söyledi, yalnız 4.000 TL gibi bir ücret çıkardılar.
ABT'dir muhtemelen , o fiyat verene kadar o farkla 1.4 tsi alınır :)
Ya aslında gönül ciddi manada 1.4 TSi'dan yana. Turbo farkı olsun, ayrıca SC olsun.
Şimdi bunu niye söyledim, bilmiyorum. Gökhan 4 lira koyar 1.4 alırsın diyince içlendim herhalde. :D
Gokhan43
29-03-2012, 19:11
Ya aslında gönül ciddi manada 1.4 TSi'dan yana. Turbo farkı olsun, ayrıca SC olsun.
Şimdi bunu niye söyledim, bilmiyorum. Gökhan 4 lira koyar 1.4 alırsın diyince içlendim herhalde. :D
Yok singlecharger 1.4 tsi alırsın baabında dedim.122 HP'lik versiyon :)
Twincharger 160 TSi çok az geldi yeni Jetta'da sonra 122'liğe geçildi öyle satılmakta şuan.1.2 ile arasında 3bin lira fark var :)
yurt dısındakı seceneklerı bıle zorlamaya basladık bulacaz bir yolunu eninde sonunda :)
Bide kısa süre içerisinde 1.2tsi jetta dsg girecek pazara bakalım performansı nasıl olacak.
1.2 TSI sahibi arkadaşlar servise gitmenizi öneririm.Hem yeni yazılım içim hem de turbodan kaynaklanan bir sorunu çözmek için.
Tüm 1.2 TSI arac sürenler Turbosu F, G veya H Indeksi takili olan arac sahiplerinde bu sorun vardir.
Sorun nedir?
- Sınırlı bir üretim dönemi 1.2 lt TSI motor olan araçlarda, turbo şarj basıncı plakanın bir arıza meydana gelmesi olasılığı var.
Bunun yüzünden Motorun calisma sekli degisiyor ve Motor Kontrol Uyari isigi yaniyor Gösterge Panelinde.
Ne yapilacak?
- Motorkontrol ünitesine yeni yazilim atiliyor ve Turbo sarja 2mm kalinliginda dolgu takiliyor.
Çok sık yaşanıyor bu sorun ve bende yaşadım:)
Işıklarda beklerken EPC ışığım yandı ve araba 10 beygire düştü:D turbo falan kalmadı 2. viteste çekmiyordu o derece. Kapatıp açılınca da düzeldi.
Çekici ile servise götürdüm turbo ayar pulu taktılar yazılım güncellediler sorun kesildi. Gerçi sonra da manifoldum çatladı garantiden turbo + manifold değişti turbo ayar pulsuz takıldı 5000km oldu yine bir sıkıntı yok.
Ama kronik bir problem bu 1.2tsi larda.
1.2 TSI lar için yukarıda bahsedilen durum servis 24V9 aksiyonu.
Turbo mesafe pulu montajı ve güncelleştirilmiş motor kontrol ünitesi yazılımını içeriyor.
Elektronik kontrollü wastegate'i flanş şeklinde bir dolguyla 2 mm geriye çekiyorlar ve buna uygun yeni bir yazılım yüklüyorlar. Daha sessiz ve rafine çalışan motorun yanında, alt devirlerdeki performans ve yakıt ekonomisi hissedilir şekilde değişiyor.
resimde görülen ince pul bahsettiğimiz.
http://d1203.hizliresim.com/v/y/3xtgf.jpg
Gokhan43
30-03-2012, 16:15
bak kıllandım şimdi :(
Kıllanıcak bir durum yok gidin servise yaptırın en kısa sürede ücretsiz olarak :)
Kıllanıcak bir durum yok gidin servise yaptırın en kısa sürede ücretsiz olarak :)
Evet Çarşamba günü serviste yaptırdım, tam 3 Saat sürdü.
penguinhakan
23-07-2012, 17:02
Filtre kitleri olarak ne kullanıyoruz arkadaşlar genel olarak ...
ben halledıyorum o işi..pul koyuyorum..
1.2 TSI kullanıcıları için bir hatırlatma daha:
Servis aksiyon 15D9 Timing chain change
2011 haziran öncesi üretimi aracı olanlar, soğuk calıştırmada camları acıp aracını dinlesinler. Zincir gergisindeki üretim hatası dolayısıyla soğuk çalıştırmada zincir tam gerilemeyebiliyor. Buz gibi zincirin gevsek olması istenmeyen durumlar ortaya cıkarabilir.
Eğer aracınızda bu ses varsa servise başvurun zinciri ve gergiyi garantiden değiştiriceklerdir. (Bazı servisler öyle bişey olmadığını idda edebilir. Biraz ısrar edin ya da başka bir servise basvurun. Kesinlikle bir sonraki bakımı beklemeyin.)
Ses için örnek video
Audi A1 1.2TFSI Nebengeräusch beim Start - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=AecKQwc6tTE)
Hazır konu güncelken bişey sormak istiyorum..Araçta Ecufast yazılım var yaklaşık 5000 kmdir kullanıyorum Allah'a şükür bi sıkıntım yok ama bazen alt devirlerden dip gaz yaptığım zaman kesik kesik dalgalı dalgalı hızlanıyo..Bunun sebebi ne olabilir ?
1.2 TSI kullanıcıları için bir hatırlatma daha:
2011 haziran öncesi üretimi aracı olanlar, soğuk calıştırmada camları acıp aracını dinlesinler. Zincir gergisindeki üretim hatası dolayısıyla soğuk çalıştırmada zincir tam gerilemeyebiliyor. Buz gibi zincirin gevsek olması istenmeyen durumlar ortaya cıkarabilir.
Eğer aracınızda bu ses varsa servise başvurun zinciri ve gergiyi garantiden değiştiriceklerdir. (Bazı servisler öyle bişey olmadığını idda edebilir. Biraz ısrar edin ya da başka bir servise basvurun. Kesinlikle bir sonraki bakımı beklemeyin.)
Ses için örnek video
Audi A1 1.2TFSI Nebengeräusch beim Start - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=AecKQwc6tTE)
Bu var bende işte ve defalarca gittim yok zincir yağsız ondan yapar vs vs laf anlatamadım hooorr diye çalışıyor sonra düzeliyor 2 saniye içinde sürekli yapmıyor uyuz ediyor beni.
Herhangi bir problem yaratıyor mu peki?
penguinhakan
23-07-2012, 23:59
Hazır konu güncelken bişey sormak istiyorum..Araçta Ecufast yazılım var yaklaşık 5000 kmdir kullanıyorum Allah'a şükür bi sıkıntım yok ama bazen alt devirlerden dip gaz yaptığım zaman kesik kesik dalgalı dalgalı hızlanıyo..Bunun sebebi ne olabilir ?
Ben bu sorunu bobinle çözdüm ,aracınız kaç km de ?
Birde bu kesikliği kaç devirde yapmaya başlıyor.
Araba 21xxx binde genellikle 2000-3000 civarı yapıyo
Bu var bende işte ve defalarca gittim yok zincir yağsız ondan yapar vs vs laf anlatamadım hooorr diye çalışıyor sonra düzeliyor 2 saniye içinde sürekli yapmıyor uyuz ediyor beni.
Herhangi bir problem yaratıyor mu peki?
1.2 tsi konusundada en bahtsız sen cıktın vallahi :o
o sesi yaptığı sürede zincir inanılmaz aşınıyor. Allah korusun kopması vs. cok daha ciddi sorunlar yaratır.
Servis aksiyon 15D9 Timing chain change, bu sekilde sorarsan belki anlarlar.
Başka bir servise gitmeyi dene derim.
1.2 tsi konusundada en bahtsız sen cıktın vallahi :o
o sesi yaptığı sürede zincir inanılmaz aşınıyor. Allah korusun kopması vs. cok daha ciddi sorunlar yaratır.
Servis aksiyon 15D9 Timing chain change, bu sekilde sorarsan belki anlarlar.
Başka bir servise gitmeyi dene derim.
Hiç sorma manifold yüzünden koca motoru söktüler ciğerine kadar:)
Doğuş Esenyurta gidiyordum servis olarak yarın bir uğrıyım ık mık yaparlarsa altura giderim orada konuşurum birde.
Ben ilk bakıma doğuş maslağa götürdüm ama pek memnun kalmamıştım acıkcası. İşçilikleri, servis danışmanları iyi ama cok yoğunlar.
Daha sakin ama işini bilen servisleri tercih etmek her zaman avantajlı.
Ben ilk bakıma doğuş maslağa götürdüm ama pek memnun kalmamıştım acıkcası. İşçilikleri, servis danışmanları iyi ama cok yoğunlar.
Daha sakin ama işini bilen servisleri tercih etmek her zaman avantajlı.
Doğuş esenyurt yoğun olmuyor araç başında bile durabiliyorsun seatın bakıldığı yer ayrı olduğu için butik gibi oluyor ben o sebeple oraya gidiyordum zaten ama altur karman çorman hiç sevmemiştim bakalım ne dicekler yarın.
penguinhakan
24-07-2012, 00:52
Araba 21xxx binde genellikle 2000-3000 civarı yapıyo
Bu kesikliği yaparken egzozdan ses duyuyor musun kesiklik yaparken, yani patırdama ?
Bujiler bir kontrol ettirin , zaten eğer bobin ise bujiden anlaşılacaktır.
Yok hayır patırdama filan yok..Buji olarak orjinal buji mi Ngk İridyum buji mi peki ?
penguinhakan
24-07-2012, 09:52
Yok hayır patırdama filan yok..Buji olarak orjinal buji mi Ngk İridyum buji mi peki ?
Orjinal bujilerde hiçbir sıkıntı yok , fakat yüksek devirlerde araba ısınmaya başlayınca yetişemiyor malesef ateşlemeye , o yüzden BKR7EIX-2667 ürünü aldım.
Gap aralığı bizim orjinal bujiler = 0.9mm , BKR7EIX-2667 = 0.8.mm.
Bende bujileri değiştiricem gibi gözüküyo..Arkadaşımın Golf 160lığında da vardı aynı durum bujilerden sonra kesildi..
Arkadaşlar 1.4 tsi 125 lik yeni kasa leon aldım yazılım yaptırmak istiyorum. Daha önce yaptıran arkadaşların fikirlerini almak istiyorum artıları eksileri nelerdir. aracım 30000 km rede filitre ve egzost sistemim hazır. motordan yana şüpelerim var. ne gibi şüpe derseniz bir çok türlü şikayetler okudum bir çok forumda.soft bir yazılım tercihlerim arasında şimdiden bilgiler için tşk ederim ..
Gokhan43
31-07-2012, 18:05
Arkadaşlar 1.4 tsi 125 lik yeni kasa leon aldım yazılım yaptırmak istiyorum. Daha önce yaptıran arkadaşların fikirlerini almak istiyorum artıları eksileri nelerdir. aracım 30000 km rede filitre ve egzost sistemim hazır. motordan yana şüpelerim var. ne gibi şüpe derseniz bir çok türlü şikayetler okudum bir çok forumda.soft bir yazılım tercihlerim arasında şimdiden bilgiler için tşk ederim ..
Ne gibi şikayetler okudunuz, ne gibi şüpheler bunlar ?
Eyup Duygun
31-07-2012, 18:18
122 lik tsi da işin ucunu kacırmayınca pek sorunla karsılasan ben görmedim şahsen.yabancı forumlarda var bıkac tane motor kol bacak kıran ama extreme seyler denıyorlar.
122 lıkde +28 hp civarlarında sorun olacagını hıc samıyorum..
Eyüpcm 122'lerde yazılım sonrası istenilen verimin alınamadığını duydum yani araca yazılım atılıyor lakin çok fark etmiyor değerleri araç kısıyor kendi gibi vs vs
Eyup Duygun
31-07-2012, 21:57
Oyle bir durum söz konusu degil.Hem yol dyno diye tabir ettigimiz aletde hemde gercek dyno hemde insan hissayatı olarak kendimce eminimki arac 25-30 hp arası kazanıyor.r
Ancak beklenti yüksek olunca gitmiyormus gibi oluyor :) Onunda sebebi mesela örnekle 1.5 dci megane 40-45hp alabiliyor..
122 lik tsi da işin ucunu kacırmayınca pek sorunla karsılasan ben görmedim şahsen.yabancı forumlarda var bıkac tane motor kol bacak kıran ama extreme seyler denıyorlar.
122 lıkde +28 hp civarlarında sorun olacagını hıc samıyorum..
Korkularım yazdığınız şeyler kol bacak çıkarması gibi ama zaten gündelik kullanıyorum.birazda şehir içi kullandığım için ekonomi amaçlı düşünüyorum alt devirlerin canlanması gibi. sorarsanızki çokmu yakıyor ortalama şehir içi tüketim 8.0 litrenın altına düşmüyor. birazda yazılımı bundan istiyorum onun için fikirlerinizi almak istedim ..
Megane'dan 40-45 hp? Ciddimi bu...
Megane'dan 40-45 hp? Ciddimi bu...
AS 950 olarak gezmeyi göze alınca 160 ps'lerde çıkabiliyor:) (yazılım+box)
1.5 dizel,EDC sanzimandan max 139 hp aliyoruz,160 bu tip motora saglikli olmayacaktir,ozellikle puskurtme sistemine.
Ama kinu AS950 ise,akan sular durur ;)
Mehmet Gazihan
01-08-2012, 12:38
1.5 dizel,EDC sanzimandan max 139 hp aliyoruz,160 bu tip motora saglikli olmayacaktir,ozellikle puskurtme sistemine.
Ama kinu AS950 ise,akan sular durur ;)
AS950 diye kamyon vardı, Sarı kafa olanlarıda vardı..
Kalmadı onlardan, nerdeler bilen varmı ?
30 bg 122 tsi dan zor be Tr benziniyle.20 filan ideal.fazlası gelmiyor+üst devirlerde stock halinden biraz daha farklı gidiyor o aracın ciğeri bu nefesi yetmiyor turbosu basmıyor vs vs
Mehmet Gazihan
01-08-2012, 13:24
30 bg 122 tsi dan zor be Tr benziniyle.20 filan ideal.fazlası gelmiyor+üst devirlerde stock halinden biraz daha farklı gidiyor o aracın ciğeri bu nefesi yetmiyor turbosu basmıyor vs vs
20-22 İdeal dediğin gibi..
sonra yok missfire dı, yok underboost du uğraş dur..
20-22 İdeal dediğin gibi..
sonra yok missfire dı, yok underboost du uğraş dur..
aynen,timing kurcalıyosun retardlar tavan oluyor,fakire cekiyosun aynı sekilde.
ben değilde tunerım ugrasıyor bende sonucları goruyorum bu araba böyle yani.
basınc acarsın turbo basmaz.
wg kurcalarsın basar ama fön yapar verimi düşer :)
böyle gidiyor da gidiyor.
M U R A T
01-08-2012, 14:00
turbonun emme kısmını büyütüp biraz daha güç alanlar var ama twin charge değil sonuçta aynı verimi beklememek lazım
yani anlıyacağım hiç bişey yapılmaz diyosunuz . :D +20 hp ötesi yalan
20 hpnin değerini en iyi n/a kullanıcıları bilir az değil bence
audilover
01-08-2012, 18:32
122 lik motorda 30 hp kisin alinabilir ama yazin hayal gibi cok cabuk isinan verimliligi dusuk bir turbo var kompressor tarafinin pal ini degistirmeden cok zor sonucda 30 mm lik bir pall ancak bu kadar ufleyebiliyor.
Timing i agresif yapmakda stock turboda care degil dahada geri dusebilir stock turbo 20 hp daha genis devir bandinda guc ve tork araci keyiflendirir ama 160 gibi olmaz genede.
peki arkadaşlar ben yazılım yaptırmak istiyorum. önerceğiniz marka varmıdır.
canpower
22-09-2012, 19:16
merhaba arkadaşlar.. sorunum için en uygun burası diye düşündüm.. 1.4 tsi vw tiguan aracımız turbodan ses gelmesi sonucu yetkili servie götürdük..2300 tl fiyat çıkardılar.. turbo dağıttığını söylediler.. acaba anadolu yakasında yardımcı olabilecek bi arkadaş varmı? pm yoluyla yardımlarınızı bekliyorum..teşekkürler..
canpower
24-09-2012, 17:32
yardım edecek kimse yokmu?:)
MehmetAli
25-09-2012, 21:35
Bende geldim 1.4 160 dsg jetta ile (:
Selam arkadaşlar
207 avutdorumuzun yanına birde 2012 Jetta 1.2 tsi ekledik..
ahmetbaha-drs
10-01-2013, 23:59
Jetta 1.4 140hp(Twincharged) 73.700'de bobinler ve bujiler yeni değişti hepsi,yakıtı yükselmişti +4,5,6'da tekleme filan yapıyordu şimdi kesildi. Bugünde kumandalı egzos sisteminden yaptırdık, daha sonra "P3008 hata kodunu" verdi arıza ışığı ile ne olduğunu çözemedim pek ama egzosla alakalı olmadığını düşünüyorum??
Böyle birşey bulduk ama nedir ne değildir çözemedim tam.
19464 - Camshaft Position Sensor (G40): Signal Out of Range P3008 - 000 - TDIClub Forums (http://forums.tdiclub.com/showthread.php?p=3066584)
audilover
11-01-2013, 09:26
Jetta 1.4 140hp(Twincharged) 73.700'de bobinler ve bujiler yeni değişti hepsi,yakıtı yükselmişti +4,5,6'da tekleme filan yapıyordu şimdi kesildi. Bugünde kumandalı egzos sisteminden yaptırdık, daha sonra "P3008 hata kodunu" verdi arıza ışığı ile ne olduğunu çözemedim pek ama egzosla alakalı olmadığını düşünüyorum??
Böyle birşey bulduk ama nedir ne değildir çözemedim tam.
19464 - Camshaft Position Sensor (G40): Signal Out of Range P3008 - 000 - TDIClub Forums (http://forums.tdiclub.com/showthread.php?p=3066584)
Zincir ...
orhan_guney
11-01-2013, 09:47
skoda ya sor bence aynı turbo aynı motor baya fark cıkıcaktır istersen biizm şirketi ara öğren 0216 533 74 74 yedek parca muhabbet bey sor. 1,4 tsı turbosunu. yada bana şaşe numarasını bana pm at söylıyım hemen.
merhaba arkadaşlar.. sorunum için en uygun burası diye düşündüm.. 1.4 tsi vw tiguan aracımız turbodan ses gelmesi sonucu yetkili servie götürdük..2300 tl fiyat çıkardılar.. turbo dağıttığını söylediler.. acaba anadolu yakasında yardımcı olabilecek bi arkadaş varmı? pm yoluyla yardımlarınızı bekliyorum..teşekkürler..
arkadaşlar 1.2 tsi turbo olarak ne kullanıyo yazılım yapınca kapasıtesınden fazla mı yorarız turboyu?
Mehmet Gazihan
12-01-2013, 08:41
arkadaşlar 1.2 tsi turbo olarak ne kullanıyo yazılım yapınca kapasıtesınden fazla mı yorarız turboyu?
10k km dir 130hp gezen jetta var , şimdilik hiçbir terslik yok
ahmetbaha-drs
12-01-2013, 13:44
Zincir ...
Aynen öyle çıktı malesef.. Umarım silindir kapağına kadar açmaya gerek kalmadan yapılır,sadece zincir ile. :icon13::mad:
garanti karşılamıyormu turbo arızasını ?
122 lik motorda 30 hp kisin alinabilir ama yazin hayal gibi cok cabuk isinan verimliligi dusuk bir turbo var kompressor tarafinin pal ini degistirmeden cok zor sonucda 30 mm lik bir pall ancak bu kadar ufleyebiliyor.
Timing i agresif yapmakda stock turboda care degil dahada geri dusebilir stock turbo 20 hp daha genis devir bandinda guc ve tork araci keyiflendirir ama 160 gibi olmaz genede.
peki bi s3 cupra intercooler ile desteklesek durum ne olur?
individual
27-01-2013, 20:04
1.2 TSI 105BG ile bende geldim arkadaşlar.Konuyu takipdeyim.
Bostancida vwtech ilkan usta var onu tavsiye ederim oda kuzey turboya yonlendiriyordu sanirim
samimi_1983
31-01-2013, 10:46
Arkadaşlar tsi motorla 1,8t yi deneyen oldu mu hiç?1,8t sahibi olarak merak ediyorum da
peki bi s3 cupra intercooler ile desteklesek durum ne olur?
TSI122'de intercooler yok, water-cooling var. O nedenle intercooler takılması çok basit olmuyor. ;)
TSI122'de intercooler yok, water-cooling var. O nedenle intercooler takılması çok basit olmuyor. ;)
basit zor diye söylemedim vurguladığım durum şu şekilde;
tamam yazılım filtre egzoz dp yapıldı çıtır 150-160
olayı bi tık daha yukarı götürüp hadi k04 olmasada pal büyütülüp biraz daha basınç falandı derken burda doğacak ısıya uygulanabilecek intercooler rolünden bahsediyorum.
ayrıca uygulama kısmında yanlış bilmyosam leon ve golf6 larda intercooler ın yerleri var hazır? (kesinlikle emin değilim yanlışlık olabilir)
takılmasını zorlayacak farklı etkenler mevcut mudur?
basit zor diye söylemedim vurguladığım durum şu şekilde;
tamam yazılım filtre egzoz dp yapıldı çıtır 150-160
olayı bi tık daha yukarı götürüp hadi k04 olmasada pal büyütülüp biraz daha basınç falandı derken burda doğacak ısıya uygulanabilecek intercooler rolünden bahsediyorum.
ayrıca uygulama kısmında yanlış bilmyosam leon ve golf6 larda intercooler ın yerleri var hazır? (kesinlikle emin değilim yanlışlık olabilir)
takılmasını zorlayacak farklı etkenler mevcut mudur?
Yerlerinin hazır olduğunu ilk defa duydum ancak bunu burada bilen varsa bile çok az kişidir. Bu nedenle isteğinizi herhangi yazılım firmasına belirtirseniz, onlar bir açıklama yaparlar bu durumda diye düşünüyorum. Ancak size büyük tavsiyem, 1.4TSI125'lik araç oynanmaya değecek bir araç değil. Yani intercooler vs. gibi işlere kalkmayı düşünüyorsanız TSI160 almanız kesinlikle tavsiyedir. Yakıtta fark yok, ama siz o kadar uğraşıcaksınız onun yerine 160'lık 1 yazılım ile duman edebilecek sizi :)
Arkadaşlar tsi motorla 1,8t yi deneyen oldu mu hiç?1,8t sahibi olarak merak ediyorum da
1.8T 150hp A6 ile denedim. Yani o kadar az ciddiye aldım ki hem kullanıyodum hem çekiyodum. 160 gibi gazı bıraktım diye hatırlıyorum :)
https://www.youtube.com/watch?v=1HzkB3UCVSk
sonuç burada.
Gokhan43
06-02-2013, 10:48
Turbo pali de buyutseniz ustundeki watetcooler sistem yeterli olacaktir extra intercooler hem parasal yonden extraasraf hem de kurulu duzeni bozmak cooleri takmak vs vs ariza isiklari falan gerek yok yani :)
Yerlerinin hazır olduğunu ilk defa duydum ancak bunu burada bilen varsa bile çok az kişidir. Bu nedenle isteğinizi herhangi yazılım firmasına belirtirseniz, onlar bir açıklama yaparlar bu durumda diye düşünüyorum. Ancak size büyük tavsiyem, 1.4TSI125'lik araç oynanmaya değecek bir araç değil. Yani intercooler vs. gibi işlere kalkmayı düşünüyorsanız TSI160 almanız kesinlikle tavsiyedir. Yakıtta fark yok, ama siz o kadar uğraşıcaksınız onun yerine 160'lık 1 yazılım ile duman edebilecek sizi :)
160 a bulaşmıcaz artık napalım :) şuu pal olayı ne kadar etki eder acaba a3 le olan videonuzada yazmıştım
Turbo pali de buyutseniz ustundeki watetcooler sistem yeterli olacaktir extra intercooler hem parasal yonden extraasraf hem de kurulu duzeni bozmak cooleri takmak vs vs ariza isiklari falan gerek yok yani :)
o palin yararını bi bilsek :)
160 HP ve ustu almayı planlıyorsunuz 125 lıklerden?
o palin yararını bi bilsek :)
Turbonun emme pali, hava girişini arttırıyor ve buna göre bir yazılımla güç verilebiliyor. Düşünün şuanki turbonuz 1.1 bar basıp belirli bir hava sokuyor. Bunu büyüterek yine 1.1 barda o anki havanızdan daha fazla hava içeri sokabiliyorsunuz. Basit bir şekilde turbo büyütmenin bi ufak versiyonu gibi düşünülebilir :)
Gözle görülür yararıda, yazılım filtre egzozlu TSI122'leri 4 boy civarı geçerken,
bu şekilde olan A3'ü özellikle alt devirde şamaroğlanı oluyorum. Uzun ve üst hızlarda anca kendimi gösterebiliyorum.
160 HP ve ustu almayı planlıyorsunuz 125 lıklerden?
üstü iyimser olur ama; yaklaşık bi değer ümidim var
ne şartlarda mümkündür sizce?
isteğim 125 i biraz daha keyifli hale getirmek.
Turbonun emme pali, hava girişini arttırıyor ve buna göre bir yazılımla güç verilebiliyor. Düşünün şuanki turbonuz 1.1 bar basıp belirli bir hava sokuyor. Bunu büyüterek yine 1.1 barda o anki havanızdan daha fazla hava içeri sokabiliyorsunuz. Basit bir şekilde turbo büyütmenin bi ufak versiyonu gibi düşünülebilir :)
Gözle görülür yararıda, yazılım filtre egzozlu TSI122'leri 4 boy civarı geçerken,
bu şekilde olan A3'ü özellikle alt devirde şamaroğlanı oluyorum. Uzun ve üst hızlarda anca kendimi gösterebiliyorum.
yeter bence 125 e çok bile :) yazılımla birlikte olyo zaten bu bahsettiğiniz sanırım
160lıklara yapan varmı peki bu işlemi ?
160lıklara yapan varmı peki bu işlemi ?
penguinhakan yapacaktı belki turbosunu filan da takmıştır.Aracının maşallahı var dün konak tarafında gördüm nazar değdirmeyelim kazasız belasız :)
penguinhakan yapacaktı belki turbosunu filan da takmıştır.Aracının maşallahı var dün konak tarafında gördüm nazar değdirmeyelim kazasız belasız :)
aynen yapıcam demişti, bizde haber bekliyoruz bakalım neler olacak :)
aynen yapıcam demişti, bizde haber bekliyoruz bakalım neler olacak :)
hybrid yapana kadar hakan abi methanol,evc,forge wg taksaydı yine hissedilir bir fark olmazmıydı yada hybridle beraber bunları da ekleyecekmisin hakan abi ? sonuçta stok turbo ile dibini görmedin.
hybrid yapana kadar hakan abi methanol,evc,forge wg taksaydı yine hissedilir bir fark olmazmıydı yada hybridle beraber bunları da ekleyecekmisin hakan abi ? sonuçta stok turbo ile dibini görmedin.
Bilemiyoruz ama hybridle fark illaki fazla olacak ki hybride bunları eklediğini düşün :)
Ben bunları ekleyerek gidicem işte. Actuator ve dv alıyorum. Önümüzdeki haftaiçi yazılım yapılıcak inşallah :)
Sonrasında cooler ve egzos gelicek(yaza doğru yaparım bunları). Sonra bakıcaz duruma göre :)
penguinhakan
07-02-2013, 13:18
Hızlı bir giriş yapacam inşallah ...
Bilemiyoruz ama hybridle fark illaki fazla olacak ki hybride bunları eklediğini düşün :)
Ben bunları ekleyerek gidicem işte. Actuator ve dv alıyorum. Önümüzdeki haftaiçi yazılım yapılıcak inşallah :)
Sonrasında cooler ve egzos gelicek(yaza doğru yaparım bunları). Sonra bakıcaz duruma göre :)
Banada o makul gelirdi yani methanolu bilmiyorum da madem yazılımlı coolerlı hali yetmiyor bi evc,forge wg filan denerdim,belki methanol takardım
olmadı hybrid.
hakan abi tek çekim girecek heralde :D
hadi bakalım tsi lar hızlansın :)
1.4 TSİ 140 hp dsg jetta hakkında fikir paylaşırmısınız? 100k km de 2008 model motoru şanzımanı bana sıkıntı çıkarırmı? Nelere dikkat etmeliyim?
Glf&ASER
03-03-2013, 20:24
140lık versiyonu bende merak ediyorum..
-160lık guncel versiyondan farkları neler..
-yazılımla ne kadar guc alınabılır.
-160 için kullanılan parçalar bu versiyondada kullanılabilir mi?
individual
03-03-2013, 20:54
1.2 TSI için yazılım varmı arkadaşlar revotechnik bir değişiklik göremedim 1.4 TSI için var sadece.
Ecufast yapıyor ;)
1.2 TSI A3 Sportbackte hantal olur mu acaba?
1.2 TSI için yazılım varmı arkadaşlar revotechnik bir değişiklik göremedim 1.4 TSI için var sadece.
Yazılım yapılabiliyor, -batu- 1.2 tsi Jetta'sını Ecufast yazılımlı kullanıyor, Gazihan'ın yaptığı araç 135 hp lerde sorunsuz kullanılıyor bildiğim kadarıyla ayrıca..
audilover
03-03-2013, 20:59
Yeni motor 1.4 122 veya 1.2 105 lik single charge motorun gelistirilmis hali daha buyuk water cooler daha buyuk turbo ayrica zincirden kayis a donus var . Modlamak icin pek elverisli olacagini dusunmuyorum (sadece yazilimla 60 hp almak gibi bir durum zor)ama daha uzun omurlu daha tamiri kolay olacagini dusunuyorum.
Resmin orijinal boyuyu icin
http://img109.imageshack.us/img109/6702/9915newtsi.jpg
http://img834.imageshack.us/img834/599/tsinew.jpg
individual
03-03-2013, 21:03
Ecufast yapıyor ;)
1.2 TSI A3 Sportbackte hantal olur mu acaba?
Yazılım yapılabiliyor, -batu- 1.2 tsi Jetta'sını Ecufast yazılımlı kullanıyor, Gazihan'ın yaptığı araç 135 hp lerde sorunsuz kullanılıyor bildiğim kadarıyla ayrıca..
Şimdi Superchips sitesine girdim baktım onlarda yapıyormuş 20 HP artış ve 40 NM Veriyormuş
105 HP ve 175 NM
125 HP ve 215 NM oluyor
1.2TSI Motor
Glf&ASER
03-03-2013, 21:13
Yeni motor 1.4 122 veya 1.2 105 lik single charge motorun gelistirilmis hali daha buyuk water cooler daha buyuk turbo ayrica zincirden kayis a donus var . Modlamak icin pek elverisli olacagini dusunmuyorum (sadece yazilimla 60 hp almak gibi bir durum zor)ama daha uzun omurlu daha tamiri kolay olacagini dusunuyorum.
Resmin orijinal boyuyu icin
http://img109.imageshack.us/img109/6702/9915newtsi.jpg
http://img834.imageshack.us/img834/599/tsinew.jpg
biraz daha açıklarmısınız?160 versiyon için mı yada 140 lık için mı bu yazdıklarınız ki olamaz diye dusunuyorum..yeni soru sordum ya kendime cevap verilmş gibi sahıplendım:)
audilover
03-03-2013, 21:23
biraz daha açıklarmısınız?160 versiyon için mı yada 140 lık için mı bu yazdıklarınız ki olamaz diye dusunuyorum..yeni soru sordum ya kendime cevap verilmş gibi sahıplendım:)
Yukarida yazdiklarim yeni motor icin 140 hp motor icin 160 lik motor twincharge yeni nesil 140 hp lik motorlar single charge.
Daha az malzeme daha az sorun presibinden yola cikarak ben kendimde 122 lik kullanicisi olarak yeni 140 hp lik motorun daha uzun omurlu olacagini ve ayrica daha az bakim maliyeti olacagini dusunuyorum.
Eger 122 lik ve 160 lik motorun bakim masraflarini karsilastirirsaniz ne demek istedigimi daha iyi anlayacaginizi dusunuyorum
Orneklemek gerekirse devir daim pompasi 122 hp 120 tl 160 lik icin 900 tl ...:)
mk5 lerdeki twincharge 140 ile 160 tsi karşılaştırması istemişler abi sanırım, benim anladığım o :)
bildiğim 140/170 TSi turboları 160 lıklardan daha ufak, bazı mekanik farklılıklar var.. Gerisi eklenir elbet :)
Glf&ASER
03-03-2013, 21:30
golf 7 de kullanılan 140lık versiyon single charge motor yani...bunu bılmıyordum diğerleri gibi twin charge diye dusunmustum hep...
individual
03-03-2013, 21:44
sanırım vw twincharge kaldırmayı pilanlıyor GTI,R versionlarında olucak herhalde sadece.
R versiyonlar da singlecharge..
Yukarida yazdiklarim yeni motor icin 140 hp motor icin 160 lik motor twincharge yeni nesil 140 hp lik motorlar single charge.
Daha az malzeme daha az sorun presibinden yola cikarak ben kendimde 122 lik kullanicisi olarak yeni 140 hp lik motorun daha uzun omurlu olacagini ve ayrica daha az bakim maliyeti olacagini dusunuyorum.
Eger 122 lik ve 160 lik motorun bakim masraflarini karsilastirirsaniz ne demek istedigimi daha iyi anlayacaginizi dusunuyorum
Orneklemek gerekirse devir daim pompasi 122 hp 120 tl 160 lik icin 900 tl ...:)
O nasıl bir fiyat farkı ya :)
Debriyaj setini sormuştum ben 1.4 125 için 300 lira filandı sanırım :)
1.4 160-140-170 filan bunların 600 lira civarındaydı :)
160 lığın balatası 300 lira olsa kafama esince değiştirirdim ben :P
Gokhan43
05-03-2013, 01:19
İşçilik beleş mi Murat :D
İşçilik beleş mi Murat :D
İşçilik sorun değil ya. Coiloverlara 6 kere ayar çekip sadece montajına 100 lira verdim :) bunu da öyle yaparım :) he coiloverlar için bide 100tl+ kısa parliament vermiştim :) bu konularda tanıdık olunca ekonomik anlamda insan rahatlıyo :)
Ayrıca 200lira işçilik diyelim. Biri 500 lira. Yapıyo diğeri 1000. İki katı fark var :)
Gokhan43
05-03-2013, 01:38
Yok ben kafam estikçe değiştiririme itafen demiştim ya :p
Yok ben kafam estikçe değiştiririme itafen demiştim ya :p
Kafam estikçe dediğim, bazen debriyaj kaçırıyor mu yaa diye düşünüyorum ya :) o düşünce oluştuğunda değiltiririm demek istedim. 500 lira koymazda 1000 lira koyuyo :D bi abartma yapalım dedik sende hemen bozuyosun. Böyle cevap verdiler mi genelde şunu soruyorlar ama burda. "Hayırdır kardeş bi sıkıntı mı var? Para benm değil mi değiştiririm :)"
1.2 tsi a yazilim yapsak arada gazlamali kullansak turboyu veya motoru elimize alir miyiz? Yapasim var ama yemiyo
Yeşil R53
10-05-2013, 15:25
1.2 tsi jetta için ecufast in bir çalışması varmı dp filtre kat iptali ile güzel bir aile aracımız olurmu?
1.2 tsi jetta için ecufast in bir çalışması varmı dp filtre kat iptali ile güzel bir aile aracımız olurmu?
benim aracımda 15 bin kmdir ecufast var. 130 hp civarıdır diye tahmin ediyorum. cok keyifli, yakıtıda düştü. sadece yazılım ve kutuiçi filtre yeterli olur dp a gerek yok.
individual
22-05-2013, 10:51
benim aracımda 15 bin kmdir ecufast var. 130 hp civarıdır diye tahmin ediyorum. cok keyifli, yakıtıda düştü. sadece yazılım ve kutuiçi filtre yeterli olur dp a gerek yok.
Yakıt'da ne kadar fark oldu.Birde aracın performansında aracınız DSG mi ?
yakıt istanbul sehir içi 6.5-7 arasında nerdeyse 1 lt düştü. performans olaraksa standart 122likten hızlı diyebilirim. Aracım manuel.
ya yanlış anlamada b en şehir içi istanbul trafiğinde 6.5-7 litre yakan bir benzinli araç tanımıyorum :)
CooLeqenD
22-05-2013, 18:07
1.4 TSI 122' lik var bizimkide 7.5 / 8.8 / 9 falan oluyor işte şehir içi sakin karmada falan değişiyor.. Daha fazla asılınca değerler 10 ları bulabilir diye düşünüyorum. Bu arada 1.4 TSI 122' lik Jetta sı olup Chip vb şeyler yaptıran oldumu acaba ? Değerlerini merak ediyorumda.
1.4 122 tsi golf 7 ile 6 arasında motorda epey farklılık var diye duydum. Farklar nedir bilen arkadaşlar varmı? Araç hafifliği (100 kg) yakıt tüketiminde kendini gösteriyormu acaba
CooLeqenD
22-05-2013, 18:47
1.4 TSI 122' lik var bizimkide 7.5 / 8.8 / 9 falan oluyor işte şehir içi sakin karmada falan değişiyor.. Daha fazla asılınca değerler 10 ları bulabilir diye düşünüyorum. Bu arada 1.4 TSI 122' lik Jetta sı olup Chip vb şeyler yaptıran oldumu acaba ? Değerlerini merak ediyorumda.
Bu mesajım yeni sayfada dursunda cevap gelmesi için.
GOLF 7' lerde ben yeni bir teknoloji olduğunu öğrendim bugün. Belirli bir hız veya devir aralığında 4 Silindir olan aracın 2 Silindirini iptal ederek 2 Silindir ile yakıt olayını kullanıyor ve ona göre tekrar kendisi açıp kapıyor. 2 Silindir uzun yolda ciddi güzel yakıt sağlatabilir insan için :icon_tup: Demek böyle güzel özellikleri olduğundan, en iyi araç seçilmiş :icon_tup:
individual
22-05-2013, 19:25
Bu mesajım yeni sayfada dursunda cevap gelmesi için.
GOLF 7' lerde ben yeni bir teknoloji olduğunu öğrendim bugün. Belirli bir hız veya devir aralığında 4 Silindir olan aracın 2 Silindirini iptal ederek 2 Silindir ile yakıt olayını kullanıyor ve ona göre tekrar kendisi açıp kapıyor. 2 Silindir uzun yolda ciddi güzel yakıt sağlatabilir insan için :icon_tup: Demek böyle güzel özellikleri olduğundan, en iyi araç seçilmiş :icon_tup:
1.4 tsi act olarak belirtiyor motoru 1.4 tsi eski motorlu olanlarıda var sanırım yeni golf de.
individual
22-05-2013, 19:30
yakıt istanbul sehir içi 6.5-7 arasında nerdeyse 1 lt düştü. performans olaraksa standart 122likten hızlı diyebilirim. Aracım manuel.
Müsait olursanız uygun olursa denemek isterim benim aracımla aradaki farkı görmek adına.
Gokhan43
22-05-2013, 19:40
Golf7'deki 1.4 TSI 122 , eski 1.4 122 CAX motorla alakası yok :) Motor kodu, ECU, hacmi vs tamamen farklı. :)
Eskiler 1390 cc, yeni 122'ler 1395 cc. Bosch MED 17.5.21 ECU'ya sahip. Hava filtresi yeri falan da farklı. Daha fazla teknik detay bilmiyorum ama araştırmak lazım :)
Acaba 1.6 tdi gibi bir fake durum olmasın. Yükleme payları daha doğrusu motor parçaları birebir aynıda sadece yazılım farkı varsa 122 tsi almak daha mantıklı olur o zaman.
1.4 TSI golf 7 ye orta mı yoksa son susturucu iptali mi yaptırmalıyım? Hafif ses istiyorum. Orta yaptır diyorlar ancak alt devirlerde kayıp yasarmıyım ?
1.4 TSI golf 7 ye orta mı yoksa son susturucu iptali mi yaptırmalıyım? Hafif ses istiyorum. Orta yaptır diyorlar ancak alt devirlerde kayıp yasarmıyım ?
inan hiç bi kayıp yaşamazsın, en azından ben 1.4 tsi leon fr da yaşamadım. Ortayı iptal et tatlı tatlı çatırdama patırdama :)
MertSerhanÖ.
14-08-2013, 13:05
ortayı söktürün.sonu söktürürseniz alt devriniz ölür.
Ortayı söktür tınlar sadece.Sonu söktürünce kusan 60 yaşında nineler gibi ses çıkarıyor.122lik golf var bizim arkadaşta oda öyle yaptı.
1.2 tsi araca yazılım yaptım dp de dusunuyorum yazılımdan once mı yaptırmalıydım dp yı bı fark olur mu guc acısından?
1.2 tsi araca yazılım yaptım dp de dusunuyorum yazılımdan once mı yaptırmalıydım dp yı bı fark olur mu guc acısından?
önce veya sonra yaptırmanın güç açısından farkı yok.
Ama önce dp yi yaptırınki yazılım ona göre yapılsın basınç ayarları haritalar vs..
yazılımı yaptık bile şimdi nasıl yapıcaz peki dp yapıp geri mi götürücez ?
Ben yazılımımı önce dp yi mi önce yapmalıyız diye okumuşum.
Eğer yazılımcınız yazılımı yaparken dp varmış gibi yaptıysa problem yok
Bir konuşun yazılımcınızla ama dp den sonra tekrar ayarlanması gerekebilir yüksek ihtimal.
arkadaşlar golf gt kullanan arkadaslar varsa yardımcı olabilirler mi acaba boost gostergesi gazladıgım zman tam olarak sona vurmuyor bazen vuruo bazen vurmuo sorun ne olabilir acaba ?
Basınç kaçki arabanın ? peak atmasından mı bahsediyorsunuz anlamadım.
Yazılım var mı ? ayarlanan basınç kaç ? basınç kaçırıyor olabilir sanırım dv'den
1.2 tsi dsg'ye yazılım yaptıran var mı?
Evet 1.2 tsi dsg jettaya gecen hafta yaptirdik asiri keyifli bi hal aldi arac
Basınç kaçki arabanın ? peak atmasından mı bahsediyorsunuz anlamadım.
walla soyle soliyim turbolu araba ilk defa kullanıorum :) vtecten inip turbo farklı bi dunya tabi basınc kac oldugunu bilmiyorum devir saatinin altındaki boost gostergesinden bahsediyorum tam gaza bastıgım halde boost gostergesindeki ibre sona dayanması gerekirken bazen sona dayanıp dusuo normalde hangi devirde viteste olursan tam gaza bastıgın taktirde boost gostergesindeki ibrenin sona dayanması gerekiyor diye biliyorum buda aracın yurururnu değiştiriyor tabi
Yazılım var mı ? ayarlanan basınç kaç ? basınç kaçırıyor olabilir sanırım dv'den
aracta yazılım yok fitresine kadar orjınel :)
Var kardesim bende 1.2 yazilimli
Var kardesim bende 1.2 yazilimli
Değerler ne oldu sizin araçta? Bir de dsg sapıttı mı hiç?
Evet 1.2 tsi dsg jettaya gecen hafta yaptirdik asiri keyifli bi hal aldi arac
Ecufast'te mi yaptırdınız acaba? Herhangi sorun oldu mu dsg'de?
Değerler ne oldu sizin araçta? Bir de dsg sapıttı mı hiç?
130-135 220-225 civarı oluyo.bi sorun yok dsg de saat gibi çalışıyo.ama araç 7700 km lerde :) 1.2lerin torku dusuk zaten dsg bozulursa da yazılıma bağlayamayız nedenini.
2013 jetta 1.2 tsi dsg ye yazılım yaptıran oldu mu?yapılamama gibi bi durum sözkonusu değil dimi?
Kusura bakmayin geriye donuk cok fazla okuyamadim o yuzden denk gelemedim.
2008 Jetta 1.4 Tsi 140lik Dsg İstanbul icinde normal kullanimla kac lt yakar ? Gunde 70km civari yapan biri icin dizel Clio Symbol'den sonra cilginlik mi olur ? :)
Glf&ASER
14-09-2013, 22:16
Kusura bakmayin geriye donuk cok fazla okuyamadim o yuzden denk gelemedim.
2008 Jetta 1.4 Tsi 140lik Dsg İstanbul icinde normal kullanimla kac lt yakar ? Gunde 70km civari yapan biri icin dizel Clio Symbol'den sonra cilginlik mi olur ? :)
40krş yakar..8Lt +/- 0,5 lt yakıtı var...Bunun altına çok zor düşer;yükseltmekse sana kalmış.
40krş yakar..8Lt +/- 0,5 lt yakıtı var...Bunun altına çok zor düşer;yükseltmekse sana kalmış.
Tesekkur ederim ben de o civarlar dusunmustum.Artik bakalim haftaici net kararimi vermis olurum.:)
karışık 8.5-9 basınca 12-13 benım tahmınım
Ecufast'te mi yaptırdınız acaba? Herhangi sorun oldu mu dsg'de?
Ecufastta yapıldı.dsg de skıntı yok performanstanda cok memnun kaldı arkadasım.
Agzı kulaklarında gezıyor :)
1.2 TSI ortayı iptal etme düşüncem var. + / - ne olur bana?
1.2 TSI ortayı iptal etme düşüncem var. + / - ne olur bana?
Leonum varken 1.2 TSI'da orta iptal etmiştim. His olarak pek birşey değiştirmedi ama ses biraz daha homurtulu gelmeye başlamıştı.
Leonum varken 1.2 TSI'da orta iptal etmiştim. His olarak pek birşey değiştirmedi ama ses biraz daha homurtulu gelmeye başlamıştı.
beklentim zaten performans değilde, ses konusunda kulağa hoş gelen birşey istiyorum :) Performans kaybı yaşadınız mı?
Ahmet Saraçoğlu
22-09-2013, 08:47
Tüketim için 1.2 tsi mı 1.4 tsi mı?(Aynı kasada yüksek hacim motor az basınca diğerine göre daha az yakar efsanesi tis da geçerlimidir?)tecrübe eden arkadaşlardan bilgi istiyorum.
1.4 passatların çok yaktığı yorumlarını okuyorum genelde.Demek ki ağırlık gereğinden fazla etki ediyor tüketime.Hacimle oranladığımızda bu normal.Ben genelde polo, veya Golf VII - jetta düşünüyorum.D sınıfına çıkmayacağım.
Bende Jetta TSI 122liğe orta susturucu iptali düşünüyorum ses için. Öyle çok ses istemiyorum hafif tatlı homurdama yeter. Ortayla birlikte son iptali gerekir mi ?
bende 1.3 dızel aracımı satıp 1.2tsı leon alma ıstegım var
Ahmet Saraçoğlu
22-09-2013, 17:45
Artı 1.2 tsi yazılımla kaç hp-tork oluyor?
Artı 1.2 tsi yazılımla kaç hp-tork oluyor?
130hp 220nm.yakıt sehır ıcı 6.5-7 s.dısı 4.5-5
CooLeqenD
27-09-2013, 19:59
1.4 TSI 122HP' lik Jetta' a Chip attıran varmı ? Öncesi ve Sonrası olarak bana biraz bilgi verebilirler mi acaba?
Tüketim için 1.2 tsi mı 1.4 tsi mı?(Aynı kasada yüksek hacim motor az basınca diğerine göre daha az yakar efsanesi tis da geçerlimidir?)tecrübe eden arkadaşlardan bilgi istiyorum.
1.4 passatların çok yaktığı yorumlarını okuyorum genelde.Demek ki ağırlık gereğinden fazla etki ediyor tüketime.Hacimle oranladığımızda bu normal.Ben genelde polo, veya Golf VII - jetta düşünüyorum.D sınıfına çıkmayacağım.
Golf 7 lerde 1.2 (105 PS) ve 1.4 (122 PS) yakıt tüketimleri hemen hemen aynı.
Uzun yol 4-5 lt
Şehir içi sakin 5- 6,5 lt
Şehir içi yoğun 7- 8 lt.
benim 1.2'nin tüketimleri bunlar. İncelediğim çoğu 1.4 (122) 'ünde bu şekilde.
TSI 170 jettayla dinomometre girdiğimde ;
Teker gücü 119hp çıkarken bunu motor gücüne çıkarırken 1.4 le çarparak 167 hp çıktı
Hava sıcaklığı nem basınç gibi faktörlere düzeltme katsayısıyla çarpılarak 178 hp çıktı
Teker den motora güç belirlenirken 1.4 le çarpmak normal midir? Bu neye göre belirleniyor ve Nşa da kayıp olarak ne alınır ?
Dino sayfasını da koyuyorum
http://instagram.com/p/bBuh9kR8nD/
golfcu0101
12-10-2013, 08:30
aceba 1.4 122 hp tsi golf 6 da 2012 model araç şöyle uzun vadede beni üzmeyecek ve şuankinden daha eylenceli hale gelecek kombinasyon nedir?neler önerirsiniz?
Teker gücü 119hp çıkarken bunu motor gücüne çıkarırken 1.4 le çarparak 167 hp çıktı
Hava sıcaklığı nem basınç gibi faktörlere düzeltme katsayısıyla çarpılarak 178 hp çıktı
Teker den motora güç belirlenirken 1.4 le çarpmak normal midir? Bu neye göre belirleniyor ve Nşa da kayıp olarak ne alınır ?
Instagram (http://instagram.com/p/bBuh9kR8nD/)
aracınızda bir problem var gibi gözüküyor, Özgür abi ( arasts61) görürse yazar onda da aynı sıkıntı vardı , altlarda tork üretemiyordu dyno verisine göre sizinde öyle duruyor.
aracınızda bir problem var gibi gözüküyor, Özgür abi ( arasts61) görürse yazar onda da aynı sıkıntı vardı , altlarda tork üretemiyordu dyno verisine göre sizinde öyle duruyor.
Orjinal eğriye bir karşılaştırayım
Instagram (http://instagram.com/p/fXnA37x8in/)
VW nin eğrisi ile benimkini üstüste bindîrdiğîmde fark var bilhassa düşük devir torkta haklısın.P4006hatası veren hava regülatörü değiştikten sonra tekrar dynoya çıkıldı
http://instagram.com/p/flQQKHx8um/
Polonya vroclav üniv bir makale aktuel ölçüm yapmış
http://instagram.com/p/flQVJPx8uw/
Bi sıkıntı gözükmüyor gibi?
Yorumlayacak kimse yok mu dyno sonuçlarını
Instagram (http://instagram.com/p/bBuh9kR8nD/)
Tam olarak 1.4 degil zaten daha dusuk olmasi lazim. Onun tam bir matematigi var suan sayilari hatirlamiyorum ama yaklasik 1.12-1.13 gibi sayiyla carpilarakta uc asagi bes yukari ayni sonuca ulasiliyor. Olcum yapilirken radyonun, klimanin veya farlarin acik olmasida tipki ortam sicakligi, hava basinci gibi degerlerin degisimi gibi guc dusuren faktorler. En iyi dyno yol dynosu :icon_tup:
Tam olarak 1.4 degil zaten daha dusuk olmasi lazim. Onun tam bir matematigi var suan sayilari hatirlamiyorum ama yaklasik 1.12-1.13 gibi sayiyla carpilarakta uc asagi bes yukari ayni sonuca ulasiliyor. Olcum yapilirken radyonun, klimanin veya farlarin acik olmasida tipki ortam sicakligi, hava basinci gibi degerlerin degisimi gibi guc dusuren faktorler. En iyi dyno yol dynosu :icon_tup:
Radyo far vs hepsi kapalıydı özellikle dikkat ettim.buradaki 1.4 katsayısını dyno kendi belirliyor tam yükte ölçüm sonunda operatör aracı boşa atıyor ve oradan sonra dyno teker kaybını ölçüyor adamın söylediğine göre.yol dynosu derken rollingden mi bahsediyosun.varsa eşit güçte araçlar denemek isterim aslında
1.2tsı leon almayı dusunuyorum lpg konusunda dusuncelerınız nelerdır malıyetı nedır yakıt tuketımı nedır?
Jetta TSI 122 likte orta susturucu veya son susturucu iptali mi iyi olur hafif bir ses için?
son susturucu iptali tatlı bi ses verir hoşuna gider, sadece orta ile hiçbir fark olmaz nerdeyse...
Arkadaslar 1.2tsi turbo marka model nedir bilen var mi?
Ahmet Saraçoğlu
15-11-2013, 07:19
1.2 tsi la ciddi ciddi ilgilenmeye başladım.Hedefim golf7 ama şimdilik mk2 leon alabilirim.
1.2 tsi leon hakkında ne düşünürsünüz?Markaya yada modele göre motor içi kaydadeğer değişiklikler varmı?
Bide sağda solda serviste gördüğünüz +200k km 1.2 1.4 tsi lar var mı?
CeM öZeR
15-11-2013, 09:45
1.2 tsi la ciddi ciddi ilgilenmeye başladım.Hedefim golf7 ama şimdilik mk2 leon alabilirim.
1.2 tsi leon hakkında ne düşünürsünüz?Markaya yada modele göre motor içi kaydadeğer değişiklikler varmı?
330.000 km de 1.4 tsi 140 hp 2008 comfortlıne dsg jetta gördüm. Orjinal turbo orjinal şanzuman tam gaz yola devam ediyordu. Motor hafif yağ eksiltmesi yapıyordu. Yaklaşık olarak 1.000 km de 250 gram gibi. Turbosu hafiften terleme yapmış. Ben o aracı gördüm göreli tsi motordan korkmuyorum... :)
1.2 tsi leon(yeni) ile golf arasında kalırsanız golf alın derim. Her ikisinide kullandım, leon fiyatına göre daha fazla donanıma sahip ama golf oturaklılığını ve kalitesini belli ediyor.
TSI motor gerçekten harika. 8k km oldu gider ve yakıt bakımından hiç üzmedi sağolsun beni :)
Ahmet Saraçoğlu
15-11-2013, 13:29
Kullanmadım ama detaylı inceledim doğuşta ikisinide.
Tasarım olarak ikiside güzel , kalite olarak ta pek bi fark yok ((polo ibiza arasındaki fark kadarı yok en azından.Polo çok çok daha kaliteliymiş ibizadan , incelemeden anlayamıyor insan , hiç beklemiyordum gerçekten)) , yinede ne olursa olsun golf bir tık önde benim gözümde de.Ama tsi dgs boşline da bile 50 lira civarı.Onun için şimdilik 35 bin civarına geçiş aracı olarak bir mk2 leon 1.2tsi bakmayı düşünüyorum.
1.2 TSI lara downpipe, son susturucu vs. yaptıranların izlenimleri nasıl genel olarak ses ve gidiş olarak ?
golf daha kaliteli bencede iç mekan,kalite,işçilk olarak ancak leon daha kucuk camlar,daha basık uzunlamasına bı tasarıma sahıp.bu da sportifliğini arttırmıs on ve arkası agresif duruyo.seçim yapmak zor...motor olarak 1.2tsi bende kullanıyorum 9k kmde bı sıkıntı cıkmadı performans olarakta ibizada tatlı gidiyo.leonuda,golfude uçup kaçma nıyetı yoksa rahat rahat taşır...
Ahmet Saraçoğlu
17-11-2013, 16:52
Arkadaşlar 1.2 tsi çift beslememi tek beslememi?Tekse turbo mu sc mi?
Mehmet Gazihan
17-11-2013, 16:54
tek turbo...
2013 model araçlar için yazılım yapılıyor mu acaba?Araç 1.4 tsı 122hp man passat.
i-vtec07
17-11-2013, 19:16
golf 1.2 tsı ile 1.4 tsı denense arasında kaç boy fark olur ? :)
daha önce sorulduysa şimdiden özür dilerim
golf 1.2 tsı ile 1.4 tsı denense arasında kaç boy fark olur ? :)
daha önce sorulduysa şimdiden özür dilerim
yazılımlı 1.2 tsi ı geçiyordum yazılımsız 122 tsi ile.
Ahmet Saraçoğlu
19-11-2013, 09:38
geçmiş sayfalardada yazdım , hemen hemen aynı denmiş ama emin olmak istiyorum.
mk2 leon için düşünürsek ; 1.2 tsi ile 1.4 tsi arasında aynı kullanım için tüketim farkı olurmu?
Bide sağlamlık-sorunsuzluk-çalışma karakteri açısından biri diğerinden üstündür diyebileceğimiz bir yönü var mı?
aynı rakam ve km de leon mk2 de 1.4 seçenek daha çok.Tek endişem tüketim.1.2 - 1.4 arası aynı kullanımda fark olurmu?
geçmiş sayfalardada yazdım , hemen hemen aynı denmiş ama emin olmak istiyorum.
mk2 leon için düşünürsek ; 1.2 tsi ile 1.4 tsi arasında aynı kullanım için tüketim farkı olurmu?
Bide sağlamlık-sorunsuzluk-çalışma karakteri açısından biri diğerinden üstündür diyebileceğimiz bir yönü var mı?
aynı rakam ve km de leon mk2 de 1.4 seçenek daha çok.Tek endişem tüketim.1.2 - 1.4 arası aynı kullanımda fark olurmu?
daha önceki aracım 1.2 tsi dsg idi.. sağlamlık konusunda hiç bir sorunum olmadı. 32.000 km de sattım saat gibiydi.. 1.2 tsi performansı şaşırtıcı derecede iyi. 1.4 tsi larla arasında ciddi bir fark bulunmuyor fark özellikle daha yüksek süratlere gelindiğinde ortaya cıkıyor.. 150 km hız ve sonrasında belirgin oluyor. 0-100 arası oldukça yakındır.
Ahmet Saraçoğlu
16-12-2013, 22:53
1.2 tsi aldım geçtiğimiz hafta.mk2 leon.gidişindne şuan için memnunum.şehir içi için gerçekten fazlası ile yeterli ve bir benzinli için alt devirleri gayet dolu.otoban ,şehirlerarası , yüksek hız deneyimim olmadı henüz.inşallah ondada üzmez.depoyu fulledim karışık kullanıyorum.tiüketim şuan iyi gibi ama bitince net belli olur burayada yazarım.
Filtre sese etki edermi?herhangi bir arıza yakar mı?
Ahmet Saraçoğlu
22-12-2013, 16:44
Tek tsi kullanıcısı illali ben değilimdir , bi ton rocco , golf , leon , ibiza tsi kullanıcısı var ama niyeyse ağır gidiyo sayfa , bişey daha sorucam.
Özellikle 1.2 için düşük devir yüksek viteste avans vurma olayını hissetmemek , performans ve tüketim için yakıtı iyi seçmek gerektiğini duydum.siz araçlarınızda hangi firmadan ve kaç oktan benzin tercih ediyorsunuz?98 yada 97 mi? 95 mi?
ben opetten 98 ile doldurdum memnunum şuan için.Ama beninli ilk aracım olduğu için hangisi iyidir hangisi kötüdür bişey söyleyemem.
memnun olduğunuz yada aldıktan sonra pişman olacağınız olumsuz değişikliklerle karşılaştığınız benzin varsa paylaşalım , birbirimize faydamız olsun
punto_multijet
07-07-2014, 11:37
hort yapayım bari
2013-2014 tdilara yazılım yapılmaya başlandı herkesin bildiği üzere.
tsilarda son durum ne arkadaşlar? yapılıyor yapılacak deniyor ama?
birde tecrübelilerden yardım. filtre olayında 1.2 tsida kutu içi tavsiye eder misiniz? KN mesela?
Vay be bu nicki gormeyeli yillar olmustu :D
arkadaşlar varmı 2010 modele kadar temıiz 1.4tsi passat.. kendim için alınık
1.2 TSİ 110 hp leri hangi marka ve modelde var memlekette?
individual
28-10-2014, 10:52
1.2 TSİ 110 hp leri hangi marka ve modelde var memlekette?
1.2TSI 105HP
Seat IBIZA
Seat Leon MK2 MK3
VW Golf
VW Jetta
Golf 6 DSG şanz. 1.4TSI 122hp almıştım kendime. ABT yazılım ile fabrika garantili olarak 160hp çıkarılmıştı. Otto son susturucu, Eibach 5cm yay ile hem gidişinden hem yol tutuşundan çok memnundum. Ancak fazla sıkıştırmaya gelmiyor, iki kere garantiden turbo değiştirdim. Bir buçuk sene önce egzos ve yayları orjinaline çevirip 160hp hali ile valideye teslim ettim aracı, gayet memnundu en son halinden. :)
i-vtec07
28-10-2014, 11:19
aynı araçta leon veya golf diyelim. 1.2 tsı mı hızlı 1.6 tdı mı ? (stock)
denk gelipte bi kullanamadım 1.2 tsı merak etmeye başladım gidişini.
1.2TSI 105HP
Seat IBIZA
Seat Leon MK2 MK3
VW Golf
VW Jetta
Avrupa 2015 modellerinde 1.2 TSİ lar 110 beygir (81 kw ) görünüyor.
onn_dear
12-01-2015, 10:53
Avrupa 2015 modellerinde 1.2 TSİ lar 110 beygir (81 kw ) görünüyor.
evet yeni 1.2 tsi lar 110 hp olacak
onn_dear
10-02-2015, 09:24
Ilk depomuzu bitirdik, ort 33 km/h ile tamami sehir ici 5.6 lt yakmisiz, tekrar fulledim 45lt aldi 195 tl. Arac manuel
http://i.hizliresim.com/blJaQV.jpg (http://hizliresim.com/blJaQV)
lowfamilia
01-03-2015, 20:54
Passat 1.4 Tsi 122 dgs7, remap ile birlikte neler yapılabilir maliyetleri ne olur? yapanlar paylaşırsa sevinirim.
Passat 1.4 Tsi 122 dgs7, remap ile birlikte neler yapılabilir maliyetleri ne olur? yapanlar paylaşırsa sevinirim.
Yazılıma ekstra dumpvalve tavsiye ediliyor.Orj. valve yetersiz kalıyor.Bende de 122tsı passat var.Araştırmalarım bu yönde.Yazılım+dumpvalve+havafiltresi yapılabilecek en iyi kombinasyonlardan.
sadecefatih
08-03-2015, 15:45
1.2 TSI lara downpipe, son susturucu vs. yaptıranların izlenimleri nasıl genel olarak ses ve gidiş olarak ?
bende bunu merak ediyorum. 1.2 tsi golfle stock geziyorum eğer güzel şeyler çıkıyosa yapınca yaptırabilirim inşallah. blow off kn filtre ve emilden egzoz düşünüyorum. yaptıran var mı acaba ?
2014 cc 1.4 tsi için sorun cıkarmayacak en iyi veya en verimli yazılım hangisidir sizce?
birde sorunsuz kolay güç almak için en kolay yapılabilecekler nelerdir?
teşekkürler
dr.ecu ya gidin istediginizi belirtin ona göre soft bir yazılım atılır. Sorunda çıkarmaz donanımsal bir bozukluk yoksa. Kutu içi filtre-forge dv -yazılım size yeterli olur. Ama hızlı olsun parada önemli değil derseniz dp+dv+filtre kiti+ecu+coller vs vs gidiyo böyle :)
Sadık Özyer
29-03-2015, 16:37
122 liği sc de takılabiliyor mu sonradan?
122liğe dv gerek yok orjinal dvleri basıncı tutabiliyor
dr.ecu ya gidin istediginizi belirtin ona göre soft bir yazılım atılır. Sorunda çıkarmaz donanımsal bir bozukluk yoksa. Kutu içi filtre-forge dv -yazılım size yeterli olur. Ama hızlı olsun parada önemli değil derseniz dp+dv+filtre kiti+ecu+coller vs vs gidiyo böyle :)
peki 1.4 tsi grubu için tavsiye edilen en iyi ve sorunsuz yazılım dr.ecu mu?
Ben uzun zamandır dr.ecu yazılım kullanıyorum A3 1.4 TFSI otomobilimde, hiçbir sorun yaşamadım. Kesinlikle tavsiye ederim.
golgeoyunu03
31-03-2015, 22:16
peki 1.4 tsi grubu için tavsiye edilen en iyi ve sorunsuz yazılım dr.ecu mu?
Rsa iyidir :) istediğin de karşında muhattabın birini de rahatça bulabilirsin
golgeoyunu03
07-04-2015, 15:36
1.4tfsi 122 kullanıcıyım, devirdaim pompası değişirken beraberinde değişmesi gereken bir parça varmı? aracım kronik olarak 3-5bin km kullanımda 2 kere devirdaim pompası bozdu(ses yaptı). Devirdaim değişirken değişmesi gereken bir parça buna mı sebep oluyor acaba?
1.2TSI 105HP
Seat IBIZA
Seat Leon MK2 MK3
VW Golf
VW Jetta
Skoda Yeti
Skoda fabia
Skoda Octavia
Skoda Rapid
Bazı 1.2 TSI'lar 8v bazıları 16v.
caxa motorda hava fıltresı cok pahalı. ufaktan egzoz sesı ıcın ne yapmak gerekıyor ucuz yollu cok belırgın olmayan basınca patırdatma hesabı yanı. orta susturucuyumu ıptal edıyorsunuz
individual
07-04-2015, 20:56
Bazı 1.2 TSI'lar 8v bazıları 16v.
105-110hp 8V
90hp 16v
105-110hp 8V
90hp 16v
Jettalar ve ibizalarda 105 lik ama 8v görünüyor. Ibiza 105 diye hatirliyorum ama jettadan eminim. Golfler 16v
105-110hp 8V
90hp 16v
Jettalar ve ibizalarda 105 lik ama 8v görünüyor. Ibiza 105 diye hatirliyorum ama jettadan eminim. Golfler 16v
Shadow_Dancer
07-04-2015, 21:09
Benim leonda 16.
i-vtec07
07-04-2015, 21:52
yanlış bilmiyosam ilk nesil 1.2 tsı lar 8v ikinci nesil 16v (105 lik için konuşuyorum 90 lığı bilmiyorum).
mesala mk2 leon 1.2 tsı 8v, mk3 ler 16v :)
Şuan MK3 Leon, Golf7, Octavia, Yeni Fabia ve Polo 16v 1.2 tsi motoru kullanıyor 105, 110, 90 faketmez hepsi 16 zincirsiz kayışlı sistem.
İlk jenarasyonu da Jetta, İbiza, Toledo, Rapid zincirli olarak 8V kullanıyor.
Ayrıca motor dış yapılarıda farklı yenilerde hava filtresi motor üstünde duruyor. Turboyu arka tarafa aldılar. Eskilerde hava filtresi sağ tarafta turbo önde, yeniler daha sessiz vs.
i-vtec07
08-04-2015, 12:01
Varmi orta iptali yapan
hafif homurdanıyo dsg ise vites atışlarda patlıyo . çok az geri düştüğü söyleniyo
1.2 tsiler mk3 leonlarla birlikte motor değişti 140lık tsilar ile görüntüsüde aynıdır hatta ayırt etmeniz biraz zor :)
bugün bostancı kaan egzoza gittim böyle bir şey yaptı hoşuma gitti :)
https://youtu.be/KdVrSmL_5qw
bıde yolda ses kaydı var araç dsg 122 lik.
http://i.hizliresim.com/nA8ME5.jpg
Dosya.tc - (http://s3.dosya.tc/server/l2ye6j/Ses0002.rar.html)
ses dosyasını ekleyemedım boyle dosya olarak ekledım fıkır olsun.
sadecefatih
11-04-2015, 09:17
ses kaydı açılmıyor. egzozu mu deldi ses çıksın diye ben mi yanlış görüyorum ?
Aynen deldi son susturucudan oncesini begenmessen kapatiriz dedide nasil olur okadarini bilmiyorum valla genelde yapiyoruz dedi.ses kaydi acilmasi lazim baska programla denedinizmi
Ben dr.ecu maduruyum kesinlikle tawsiye etmiyorum.. herşey parayı alıncaya kadar sonası sorun çıkınca kimse kimseyi ne takıo ne de tanıyo.. sorun çıkınca arabanızla ve kendinizle başbaşa bırakılıyorsunuz demiş olayım.. tawsiyem işini yaptıktan sona arkasında duran sorunlarına cewap verebilen kişilerle çalışın derim benden tawsiye..
bu konuyu detaylandırman gerekıcek malesef boyle dırek yazdııgında kımse takmaz. cunku dr ecu forumun sahıbı zaten bı sıkıntı varsada kımse kolay kolay toz kondurtmaz delil gerekli yani
Ahmetfikri
15-04-2015, 23:04
bu konuyu detaylandırman gerekıcek malesef boyle dırek yazdııgında kımse takmaz. cunku dr ecu forumun sahıbı zaten bı sıkıntı varsada kımse kolay kolay toz kondurtmaz delil gerekli yani
kendisi daha ayrıntılı yazar ama konunun şahidi olarak biliyorum kendisi aracılığıyla izmir bayisi tarafından yüklenen yazılımdan yada değil garanti kapsamında olan arabada çıkan bir arızada orjinal yazılımı yüklememek için oyalamak telefon açmamak o halde servise göndermek servis danışmanının insafiyetiyle servis girişi yapılan arabayı sanayiye x marka yazılım bayisinden ücret karşılında orjinal yazılım yükletmek mağduriyet sebebi sayılır
Yaşadığım olay şu : geçen yıl nisan ayında yazılımı yaptırdım herşey ii güzel hoş gayet memnundum performans olarak ona lafım yok saten.. taaki yazılımdan sona dump valve aldım ve taktırmaya yazılımı yaptığım yere gittim. taktık dumpvalvi 2-3 gün sona araç kendini kapatmaya başladı arıza ışığı yaktı. tekrar yazılımcıya götürdüm söktü baktı bakındı zaten iş umurlarında deil adamlar 300-500 1000 hplik araçlarla haşır neşirler tınlayan yok gibilerinden hissetmeye başladım saten.. neyse arıza çözülmedi mi?? yazılımı atan kişi demezmi araç garantili mi? götür servise onlar baksınlar die demez mi yazılılmcı arkadaş!!! abi yazılım var bişey demesinler derlerse kıvır falan olmadı gel çevirirz orjinale dedi ve bitti iş.. sona gittim servise 2 saat sona aradılar dediler bu araçata yazılım var ben alttan girdim üsten çıktım bağladım servisi orjinale çevirsem garantiden sorunu çözermisiniz dedim oldururuz bişiler bi kaç tanıdıkta araya soktuk okeylendi serviste..tabi bu arada ben telefonda whatsapp ta msjla bizim yazılımcı arkadaşa ulaşmaya çalışıorum belki 3gün sürmüştür olay dayanamadım forumun sahibini aradım cewap vermedi msj yazdım tık yok whatsapp desen aynı dahası olayyy bu... bende gittim başka yerden başkalarından orjinal yazılımını buldum ve çevirttim garantiden işimi hallettim... sonuç 3000tl den yırttımm ama gelin bana sorun nası yırttım... umarım anlaşılmştır olay... sonasında beni ne arayan ne soran naptın hallettin mi işini diyen biri çıkmadı amaaa orjinale çewiren adam aradı okelendimi işin die aradııı ....
Ben dr.ecu maduruyum kesinlikle tawsiye etmiyorum.. herşey parayı alıncaya kadar sonası sorun çıkınca kimse kimseyi ne takıo ne de tanıyo.. sorun çıkınca arabanızla ve kendinizle başbaşa bırakılıyorsunuz demiş olayım.. tawsiyem işini yaptıktan sona arkasında duran sorunlarına cewap verebilen kişilerle çalışın derim benden tawsiye..
pardon ? :) neoldu arabana ? 3000 tlnin neyinden yırtttın pardon ney o 3000 tl olan ? ayrıca servis bağlandı anladı öylemi ?
msg atın tık olmayabilir 0212 328 0042 heryerde yazar açılmayan telefon yoktur 1 olur 2 olur gürültüden duyulmamıştır.
yalan sölemen biraz garip olmuş benim cebimden ariyorsan ksuuruma bakmıcaksın ister açarım ister açmam benim özel telefonum
yaptığım araçların beygirinide sormam lazm değil herhalde müşterilerime değilmi ? 300 de 100 de 800 de benim için aynı sey birsey değşmiyor açıkcası
Mustafa Birsesli
18-04-2015, 16:22
dr.ecu izmir bayisiyim ilgili arkadaşın yazılımını ben yaptım işiminde herzaman arkasındayım her anlamda
arabana dv taktın kimden aldın ne yaptın bilmem arıza var dedin baktık ama yüzeysel... araban yeni ve garantideydi sana sorduk araban da garanti devam ediyormu diye sen nededin evet garantide... bizim sana cevabımız ne oldu biz müdahale edersek araban garanti dışı kalabilir istersen ***** serviste yardımcı olurum çalışanlar la samimiyiz egzosu orjınale çevir gel beraber gidelim teslim edelim tamam dedin geldin işimi bıraktım senınle servise kadar geldim...
burada senin hatan dr.ecu plakalıklarla ve sticker ile arabanı servide getirmendır sana nıye sökmedin bunları dediğimde bisey olmaz dedin :) tabiki servisteki formen ve müdür de salak değil herneyse okadar olumsuzluga ragmen yine servisteki arkadaşıma dua et bu arada servisin yazılım hakkında ki negatif görüşüde çok mehşur bir chiptuning firmasının 2 kere cupra motor kırıp serviste garantiden motor değiştirmesinden ileri geliyor yoksa birçok yazılımlı aracı bu serviste bakımda yaptırdık garantide....
Mustafa abinin zaten bu şekilde ilgisiz ve başı boş tavrı olmadığını bütün camia biliyor açıklamasında da ters bir durum
Göremedim ben.
Mustafa Birsesli
18-04-2015, 19:26
bide söyle bir durum da var :) n75 alıp deneyelim dediğimde fiyatını duyunca R oldu biraz garanti var servise gidelim dendi ;)
dr.ecu izmir bayisiyim ilgili arkadaşın yazılımını ben yaptım işiminde herzaman arkasındayım her anlamda
arabana dv taktın kimden aldın ne yaptın bilmem arıza var dedin baktık ama yüzeysel... araban yeni ve garantideydi sana sorduk araban da garanti devam ediyormu diye sen nededin evet garantide... bizim sana cevabımız ne oldu biz müdahale edersek araban garanti dışı kalabilir istersen ***** serviste yardımcı olurum çalışanlar la samimiyiz egzosu orjınale çevir gel beraber gidelim teslim edelim tamam dedin geldin işimi bıraktım senınle servise kadar geldim...
burada senin hatan dr.ecu plakalıklarla ve sticker ile arabanı servide getirmendır sana nıye sökmedin bunları dediğimde bisey olmaz dedin :) tabiki servisteki formen ve müdür de salak değil herneyse okadar olumsuzluga ragmen yine servisteki arkadaşıma dua et bu arada servisin yazılım hakkında ki negatif görüşüde çok mehşur bir chiptuning firmasının 2 kere cupra motor kırıp serviste garantiden motor değiştirmesinden ileri geliyor yoksa birçok yazılımlı aracı bu serviste bakımda yaptırdık garantide....
Mustafa abi arabana dv aldın ne yaptın bilmem demen yanlış olmuş. üst yazımdada belirttim özellikle size geldim ben sen yoktun kemal ile birlikte dinogarage dan gittik aldık kemal senin elemanın taktı sende sonadan geldin uğraşıyordu elemanın senin geldiğinde. hatta kemalle biz baya muabbet ettik sesli sessiz tip taksak takmasak artısı eksisi ne olur diye hatta takma 50tl ücretini verdim. 2 gün sonra arıza çıktı aradık seni sen sert yay a geçir dv dedin geçtik değişen bişey olmadı ertesi gün geldim yanına arıza okudun DV in SELENOİD VALVE sorunlu onu değiştirmek lazım dedin o gün olmadı dinogarage kapalıydı sona onuda ertesi gün geldim değiştirdim yine sorun çözülmedi. sende araban garantili mi götür garantiye baktırırız dedin sonra benim arkadaşım var hem orda ararım ben onu dedin sen aradın adamı cevap vermedi. servise evet birlikte gittik o gün sadece plakalık vardı stickerlar sökülüydü benim.
serviste senin adamın yoktu yıllık izine ayrılmıştı bizde bakıma geldik dedik hatta sen ara sıra arıza ışığı yanıp sönüyor de servis danışmanına dedin. Sonrası olayın burdan kopuyor işte adam 2 saat sonra beni aradı bu araç TURBO ŞARJ OLMUYOR hatası veriyor 4000-5000 bin tlli masraf çıkabilir garantiye sokarız da her hangi bi işlem yapıldımı bu araçta dendi bende salak yaptım ne gibi dedim chiptuning gibilerinden motor gücüyle oynama gibi bişey dediler ben anlamam kardeşim var oda kullanıyor abi o bişey yaptımı ona sorayım dönerim size dedim:) aradan 45 dk sonra aradım kardeşimle konuştum gibi yaptım aracı bilgisayara bağlatmış sanırım diye söyledim servise onlarda bu arızanın büyük sorunlu olduğunu bu tip arızaları doğuş merkezle uzaktan bağlantıya geçtiklerini eğer araçta bi işlem varsa RED yer garanti dışı kalır masraf size fatura edilir dediler.
ben hemen ağlama durumuna geçtim servis danışmanına garantiye bi şekilde sokalım abi yapma etme eyleme falan diye oda garanti sorumlusuyla ve ustayla konuşmam lazım dedi dönerim size hemen dedi ve döndü servis çıkışını yapmadan gel al arabanı tekrar eskiye dön halletmeye çalışırız gerisi doğuş merkeze bağlı.
ben bu durumda sizlere ulaşmaya çalıştım benim gibi manisa sizle bağlantıya geçmemi sağlayan arkadaşımda size ulaşamadı 1 gün geçti aradan yine ne arkadaşım ne ben ulaşamadım servisten de sürekli arıyorlardı ne zaman alırsınız arabanızı falan diye bizim arkadaş ilk ulaştığında gelsin 2-3 gün sona döneriz orjinale demişsin. hatta bu durumu ben özgün beye de aradım ulaşamadım msj attım ulaşamadım watsapp ta da yazdım özgün bey bi ara döndü ben izmir bayisine söledim ilgilenir dedi tek yazdığı buydu.
sizlere ulaşamayınca bende başka kişilere gitmek durumunda kaldım malesef üzelerek söylüyorum bunu çünkü servis sürekli sıkıştırıyordu. aracımı orjinale döndürdüm götürdüm servise tam 20 gün aracım orda kaldı neymiş yıl sonu yıl başı o bu şu diye uzattılar işleri olayın detayı şu garantinin bitmesinede 15 gün falan vardı servise soktuğumuzda. servisin yalancısıyım 2 yada 3 kez turbo söküp takılmış arızayı çözememişler komple turboyu dağıtmışlar bakım yapmışlar tamir kiti falan dediler sonra sorunun WASGaTE olduğunu anlamışlar o arada takılı kalıyormuş turbo ondan şarj etmiyormuş oda ellerinde yokmuş sözde ispanyadan getittirmişler falan filan..
n75 için R yazmışın yaa abi ben aracıma 1800tl egzoz için dv için 950tl yazılım 800tl verdim ben.. turbo içinde 4000-5000 tl bana dokunmaz.. bu olay olalı nerdeyse 4 ay oldu ağzımı açıpta size para lafıda yapmadın paramı verin diyede..gittim 300tl orjinale çevirttim olay para değil kısacası..
Gokhan43
21-04-2015, 22:47
CAX motorda sıkça rastalanan Wastegate problemini yaşamışsınız ve malesef bu parça ayrı satılmadığı için komple turbo değişim işlemi ile sorun çözülüyor.
Bu arada DV neden aldınız acaba ?
cax motorun manifold klappesini izmirde cozduk. klappe tamiri mumkun bilmeyenler icin soylyim :)
CAX motorda sıkça rastalanan Wastegate problemini yaşamışsınız ve malesef bu parça ayrı satılmadığı için komple turbo değişim işlemi ile sorun çözülüyor.
Bu arada DV neden aldınız acaba ?
Aracımda yazılım olduğu için hem turbonun ömrünü uzatmak adına hem orjinal DV yazılımdan dolayı yeterli gelmediği ve turbonun lag durumuna düşmemesi artı üst vites ve devirlerde basınç kaçırmasın amacıyla aldım:)
basınç kaçırmasını cax larda dv değil wastegate yapıyor bilginiz olsun. yani orjinal dv niz aslında yeterli :)
Gokhan43
24-04-2015, 17:15
Utku'nun dediği gibi orjinal DV'si gayet yeterli ki zaten TD025'in bastığı basınç hele ki üst devirlerde kendine hayrı yok malesef. DV bence fuzuli masraf olur CAX motorda.
Mustafa Birsesli
24-04-2015, 23:16
Mustafa abi arabana dv aldın ne yaptın bilmem demen yanlış olmuş. üst yazımdada belirttim özellikle size geldim ben sen yoktun kemal ile birlikte dinogarage dan gittik aldık kemal senin elemanın taktı sende sonadan geldin uğraşıyordu elemanın senin geldiğinde. hatta kemalle biz baya muabbet ettik sesli sessiz tip taksak takmasak artısı eksisi ne olur diye hatta takma 50tl ücretini verdim. 2 gün sonra arıza çıktı aradık seni sen sert yay a geçir dv dedin geçtik değişen bişey olmadı ertesi gün geldim yanına arıza okudun DV in SELENOİD VALVE sorunlu onu değiştirmek lazım dedin o gün olmadı dinogarage kapalıydı sona onuda ertesi gün geldim değiştirdim yine sorun çözülmedi. sende araban garantili mi götür garantiye baktırırız dedin sonra benim arkadaşım var hem orda ararım ben onu dedin sen aradın adamı cevap vermedi. servise evet birlikte gittik o gün sadece plakalık vardı stickerlar sökülüydü benim.
serviste senin adamın yoktu yıllık izine ayrılmıştı bizde bakıma geldik dedik hatta sen ara sıra arıza ışığı yanıp sönüyor de servis danışmanına dedin. Sonrası olayın burdan kopuyor işte adam 2 saat sonra beni aradı bu araç TURBO ŞARJ OLMUYOR hatası veriyor 4000-5000 bin tlli masraf çıkabilir garantiye sokarız da her hangi bi işlem yapıldımı bu araçta dendi bende salak yaptım ne gibi dedim chiptuning gibilerinden motor gücüyle oynama gibi bişey dediler ben anlamam kardeşim var oda kullanıyor abi o bişey yaptımı ona sorayım dönerim size dedim:) aradan 45 dk sonra aradım kardeşimle konuştum gibi yaptım aracı bilgisayara bağlatmış sanırım diye söyledim servise onlarda bu arızanın büyük sorunlu olduğunu bu tip arızaları doğuş merkezle uzaktan bağlantıya geçtiklerini eğer araçta bi işlem varsa RED yer garanti dışı kalır masraf size fatura edilir dediler.
ben hemen ağlama durumuna geçtim servis danışmanına garantiye bi şekilde sokalım abi yapma etme eyleme falan diye oda garanti sorumlusuyla ve ustayla konuşmam lazım dedi dönerim size hemen dedi ve döndü servis çıkışını yapmadan gel al arabanı tekrar eskiye dön halletmeye çalışırız gerisi doğuş merkeze bağlı.
ben bu durumda sizlere ulaşmaya çalıştım benim gibi manisa sizle bağlantıya geçmemi sağlayan arkadaşımda size ulaşamadı 1 gün geçti aradan yine ne arkadaşım ne ben ulaşamadım servisten de sürekli arıyorlardı ne zaman alırsınız arabanızı falan diye bizim arkadaş ilk ulaştığında gelsin 2-3 gün sona döneriz orjinale demişsin. hatta bu durumu ben özgün beye de aradım ulaşamadım msj attım ulaşamadım watsapp ta da yazdım özgün bey bi ara döndü ben izmir bayisine söledim ilgilenir dedi tek yazdığı buydu.
sizlere ulaşamayınca bende başka kişilere gitmek durumunda kaldım malesef üzelerek söylüyorum bunu çünkü servis sürekli sıkıştırıyordu. aracımı orjinale döndürdüm götürdüm servise tam 20 gün aracım orda kaldı neymiş yıl sonu yıl başı o bu şu diye uzattılar işleri olayın detayı şu garantinin bitmesinede 15 gün falan vardı servise soktuğumuzda. servisin yalancısıyım 2 yada 3 kez turbo söküp takılmış arızayı çözememişler komple turboyu dağıtmışlar bakım yapmışlar tamir kiti falan dediler sonra sorunun WASGaTE olduğunu anlamışlar o arada takılı kalıyormuş turbo ondan şarj etmiyormuş oda ellerinde yokmuş sözde ispanyadan getittirmişler falan filan..
n75 için R yazmışın yaa abi ben aracıma 1800tl egzoz için dv için 950tl yazılım 800tl verdim ben.. turbo içinde 4000-5000 tl bana dokunmaz.. bu olay olalı nerdeyse 4 ay oldu ağzımı açıpta size para lafıda yapmadın paramı verin diyede..gittim 300tl orjinale çevirttim olay para değil kısacası..
üşenmedim saydım 29 satır yazı yazmışsın ama ben bi b.k yedim arabayı servise bırakırken dr.ecu yazan plakalıklarımı sökmedim dr.ecu stickerlarımı sökmedim dememişsin yıldıray senelik izindeymiş istersen sonra gelelim dediğimde bisey olmaz bırakalım dememişsin... yıldıray senın arabanı yapmak için nekadar zor duruma düştü bilmiyorsun hala ben hallettim diyorsun :)